YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA RAKENNUKSEN YMPÄRISTÖ ORIVEDEN KAUPUNGIN PAPPILAN KYLÄSSÄ TILALLA VANHA-PAPPILA RN:O 26:2

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA RAKENNUKSEN YMPÄRISTÖ ORIVEDEN KAUPUNGIN PAPPILAN KYLÄSSÄ TILALLA VANHA-PAPPILA RN:O 26:2"

Transkriptio

1 Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA RAKENNUKSEN YMPÄRISTÖ ORIVEDEN KAUPUNGIN PAPPILAN KYLÄSSÄ TILALLA VANHA-PAPPILA RN:O 26:2 332/61.612/2009 Ympäristölautakunta Oriveden kaupungin ympäristölautakunta suoritti Oriveden asemanseudulla ympäristökatselmuksen Katselmuksessa todettiin, että tilalla Vanha- Pappila RN:o 26:2 on mm. käytöstä poistettuja autoja, rakennustarvikkeita ja muuta mate riaalia, joka rumentaa ympäristöä. Rekisteritietojen mukaan kyseisen tilan omistaa Lasse Hietaranta. Maankäyttö- ja rakennuslain 166 :n 1 mom mukaan rakennus ympäristöineen on pidettävä sellaisessa kunnossa, että se jatkuvasti täyttää terveellisyyden, turvallisuuden ja käyttökelpoisuuden vaatimukset eikä aiheuta ympäristöhaittaa tai rumenna ympäristöä. Rakennustarkastajan ehdotus: Maankäyttö- ja rakennuslain 166 :n 3 mom mukaisesti ympäristölautakunta kehottaa tilan omistajaa Lasse Hietarantaa siistimään tilalla Vanha-Pappila RN:o 26:2 sijaitsevien rakennusten ympäristön mennessä Ympäristölautakunta Lasse Hietaranta on heinäkuussa puhelimitse ilmoittanut rakennusvalvontatoimistolle aikovansa siistiä rakennuksen ympäristön kevään 2005 aika na. Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta merkitsee asian tässä vaiheessa tietoonsa saatetuksi.

2 Ympäristölautakunta Oriveden kaupungin ympäristölautakunta on suorittamassaan kaupungin rakennusjärjestyksen mukaisessa ympäristökatselmuksessa toden nut, että rakennuksen ympäristöä ei ole siistitty (liitteenä ympäristökatsel muksen pöytäkirja ). Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta kehottaa tilan omistajaa Lasse Hietarantaa siisti mään tilalla Vanha-Pappila RN:o 26:2 sijaitsevien rakennusten ympäristön mennessä. Ympäristölautakunta Pirkanmaan maakuntamuseo on suorittaessaan ko. alueella arkeologista inventointia mm. todennut: " Koekuoppia ei kuitenkaan pystytty tekemään kumpareelle mm. romujen johdosta kaikkiin potentiaalisiin kohtiin". Rakennusvalvonta on todennut, että aluetta ei ole ympäristölautakunnan antamasta kehotuk sesta huolimatta siistitty. II rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta päättää lähettää tilan omistajalle liitteen mukaisen selityspyynnön. Ympäristölautakunta Selityspyyntöön ei annettuun määräaikaan mennessä jätetty kirjallista vastausta. Lasse Hietaranta otti yhteyttä puhelimitse rakennusvalvontaan. Hänen pyynnöstään sovittiin kiinteistöllä pidettäväksi tarkastus Tarkastuksessa todettiin, että alueen siistimistoimenpiteitä ei ollut aloitettu. Sovittiin, että Hietaranta pyydetyssä selvityspyynnössään esittää aikataulun, mihin mennessä toimenpiteet on suoritettu. Lasse Hietaranta on antanut päivätyn kirjallisen selvityksen jatkotoimenpiteistä (liitteenä kokoukseen osallistuville). Selvityksessään Hieta ran ta ker too aloit ta van sa tontin siistimisen välittömästi ja suorittavansa siis ti mis toi men piteet ke vää seen mennessä. Talvikausi vaikeuttaa siistimistoimenpiteiden suorittamista. Tästä johtuen toimenpiteiden suorittamiseen voidaan pitää perusteltuna asettaa viiden kuukauden määräaika. Määräaika ei ole ristiriidassa Hietarannan oman ilmoituksen kanssa.

3 Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta päättää asettaa Lasse Hietarannalle liitteen mukaisen päävelvoitteen ja uhkasakon. Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta on suorittanut alueella katselmuksen (katselmuspöytäkirja liitteenä kokoukseen osallistuville). Katselmuksessa todet tiin, et tä "kiinteistöllä on aloitettu päävelvoitteen mukaiset alueen siistimis työt. Kiin teistön lounaisosasta on pääosin poistettu alueella olleet rekisteris tä poiste tut ajoneuvot ja romut. Vanhan pappilarakennuksen ja talousraken nusten ra jaamaa pihapiiriä ei ole siistitty. Tilan pohjois- ja luoteisosassa olevaa aluet ta (Pappilan urheilukentälle näkyvä alue) ei ole päävelvoitteen mukaisesti siistitty". Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta päättää lähettää tilan omistajalle liitteen (liitteenä kokoukseen osallistuville) mukaisen selityspyyn nön. Ympäristölautakunta Pyydettyä selitystä ei ole esitetty. Rakennusvalvonta on suoritetussa katselmuksessa todennut, että koko tilan alueella on suoritettu päävelvoitteen mukaista siistimistyötä, mutta esim. tilan pohjois- ja luoteisosassa olevaa aluetta (Pappilan urheilukentälle näkyvä alue) ei ole päävelvoitteen mukaisesti kokonaan siistitty. Päävelvoite ja sitä koskeva uhkasakko on koskenut koko tilan alueella suoritettavia toimenpiteitä. Puuttuvien toimenpiteiden osalta asetetun suuruisen uhkasakon tuomitseminen olisi kuitenkin kohtuutonta. Uhkasakkolain 11 :n mukaan uhkasakko voidaan tuomita myös asetettua pienempänä. Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta päättää poistaa asetetun päävelvoitteen ja sitä koskevan uhkasakon. Samalla ympäristölautakunta kuitenkin kehottaa tilan omistajaa suorittamaan jo aloitetut siistimistoimen piteet loppuun myös tilan pohjois- ja luoteisosassa. Perustelu: Olosuhteet, jo suoritetut toimenpiteet ja laiminlyönnin vähäisyys huomioiden ei uhkasakon tuomitseminen ole kohtuullista. Sovelletut lainkohdat: MRL 182 sekä uhkasakkolaki 10 ja 11.

4 Päätös: Asiasta käydyn keskustelun jälkeen ympäristölautakunta päätti yksimielisesti pitää voimassa liitteen mukaisen asetetun päävelvoitteen ja sitä koskevan uhkasakon. Päävelvoitteen mukaisten toimenpiteiden loppuunsaattamiseen myönnetään jatkoaikaa siten, että toimenpiteet tulee saattaa loppuun mennessä Ympäristölautakunta Päävelvoitteen suorittamiseksi asetettu määräaika on umpeutunut. Ympäristölautakunnan katselmushenkilöt suorittavat tilalla katselmuksen ennen kokousta. Katselmusajankohdasta on ennakkoon ilmoitettu tilan omistajalle. Rakennustarkastajan ehdotus: Tehdään kokouksessa. Ympäristölautakunnan katselmushenkilöt ovat suoritetussa katselmuksessa todenneet, että alueella on suoritettu päävelvoitteen mukaisia toimenpiteitä, mutta velvoitetta ei ole kokonaan suoritettu. Katselmushenkilöille esitetyn toimenpidejärjestyksen mukaisesti päävelvoitteen mukaisia toimenpiteitä on tarkoitus jatkaa (katselmuspöytäkirja on esityslistan liitteenä kokoukseen osallistuville) (kokouksessa tehty lisäys). Rakennustarkastajan kokouksessa tekemä ehdotus: Ympäristölautakunta päättää pitää voimassa liitteen mukaisen asetetun päävelvoitteen ja sitä koskevan uhka sakon. Päävelvoitteen mukais ten toimenpiteiden lop puunsaattamiseen myönnetään jatkoaikaa siten, että toimenpiteet tulee saat taa loppuun mennessä Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta on ns. kevätkatselmuksen yhteydessä pitänyt ko. tilalla katselmuksen Katselmuksen pöytäkirja on liitteenä kokoukseen osallistuville. Katselmuksessa on todettu, että tilan pohjois- ja luoteisosassa olevaa aluetta (Pappilan urheilukentän puoleinen alue) ei ole päävelvoitteen mukaisesti kokonaan siistitty. Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta päättää lähettää tilan omistajalle liitteen (liitteenä kokoukseen osallistuville) mukaisen uhkasakon tuomitsemis- / täytäntöönpanovaiheen selityspyynnön.

5 Ympäristölautakunta Oriveden kaupungin ympäristölautakunta suoritti ympäristökatselmuksen Ympäristökatselmuksessa todettiin, että vanhan pap pi la ra kennuk sen ja talousrakennusten rajaamaa pihapiiriä eikä tilan pohjoisosassa ole vaa aluetta (Pappilan urheilukentälle näkyvä alue) ole vielä kokonaan siis tit ty. Alueelta aiemmin poistettujen tilalle on mm. tuotu muuta tavaraa. Alu een ympäristö on edelleen epäsiisti ja siellä on mm. käytöstä poistettuja ve nei tä, rakennustarvikkeita ja muuta materiaalia, jotka rumentavat ym päris töä. Uhkasakkolain 13 :n mukaan: Uhkasakkoa ei saa tuomita maksettavaksi, ell ei sen tuomitsemisen johdosta asianosaiselle ole varattu tilaisuutta 22 :ssä tarkoitetun selityksen antamiseen kahden vuoden kuluessa siitä, kun uh ka sa kon asettamispäätös on saanut lainvoiman ja päävelvoitteen täyt tämis tä koskeva määräaika on päättynyt, taikka jos päävelvoitetta on nou datet ta va määrätystä ajankohdasta alkaen, kahden vuoden kuluessa siitä, kun pää vel voi tet ta on rikottu. Aiemmin asetetun päävelvoitteen määräajasta on kulunut yli kaksi vuotta. II rakennustarkastajan ehdotus: Maankäyttö- ja rakennuslain 166 :n 3 mom mukaisesti ympäristölautakunta kehottaa tilan omistajaa siistimään tilal la Vanha-Pappila RN:o 26:2 sijaitsevien rakennusten ympäristön mennessä.

HALLINTOPAKKOASIA, UHKASAKKOMENETTELY, YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA JULKISIVU JA YMPÄRISTÖN YLEINEN SIISTEYS- KIINTEISTÖ

HALLINTOPAKKOASIA, UHKASAKKOMENETTELY, YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA JULKISIVU JA YMPÄRISTÖN YLEINEN SIISTEYS- KIINTEISTÖ Ympäristölautakunta 20 16.04.2015 Ympäristölautakunta 29 04.06.2015 Tekninen lautakunta 43 16.08.2017 HALLINTOPAKKOASIA, UHKASAKKOMENETTELY, YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA JULKISIVU JA YMPÄRISTÖN YLEINEN SIISTEYS-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198. Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198. Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1 2377/10.03.00/2011 198 Uhkasakon tuomitseminen ja uuden uhkasakolla tehostetun päävelvoitteen asettaminen keskeneräisen rakennuspaikan siistimiseksi, rauennut lupa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Teettämisuhan määrääminen täytäntöön pantavaksi / 778-424-9-57 / Simolantie 8, 77630 Lempyy / palaneen rakennuksen purkaminen ja

Lisätiedot

Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8

Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8 Rakennus- ja ympäristölautakunta 74 15.04.2015 Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8 Rakennus-

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti pet puh

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti pet puh Ympäristölautakunta 138 11.10.2017 Ympäristön epäsiisteys Siivikkalassa 573/10.03.02/2017 YMPLTK 11.10.2017 138 YMPLTK 1.10.2013 123 Ympäristökatselmuksella 13.6.2013 tarkastusinsinööri Pek ka Pohjanen

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

UHKASAKON ASETTAMINEN JANI KALLOJÄRVELLE, TERVOLA/ UHKASAKON TUOMITSEMINEN. Valmistelija rakennustarkastaja Tiina Havela:

UHKASAKON ASETTAMINEN JANI KALLOJÄRVELLE, TERVOLA/ UHKASAKON TUOMITSEMINEN. Valmistelija rakennustarkastaja Tiina Havela: Meri-Lapin ympäristölautakunta Meri-Lapin ympäristölautakunta 27 17.03.2015 30 28.03.2017 UHKASAKON ASETTAMINEN JANI KALLOJÄRVELLE, TERVOLA/ UHKASAKON TUOMITSEMINEN 232/11.03.02/2015 MELAYMP 17.03.2015

Lisätiedot

Uhkasakolla tehostetun velvoitteen asettaminen kiinteistölle piha-alueen siistimiseen

Uhkasakolla tehostetun velvoitteen asettaminen kiinteistölle piha-alueen siistimiseen Ympäristö- ja lupalautakunta 6 23.01.2018 Uhkasakolla tehostetun velvoitteen asettaminen kiinteistölle 895-434-9-13 piha-alueen siistimiseen 28/10.03.00/2018 YMPLL 22.11.2016 163 Asia Päätös sakon uhan

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti pet puh

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti pet puh Ympäristölautakunta 123 01.10.2013 Ympäristölautakunta 201 17.12.2013 Ympäristölautakunta 66 13.05.2014 Ympäristölautakunta 126 07.10.2014 Ympäristölautakunta 83 10.05.2016 Kettunen Heikki /ympäristön

Lisätiedot

Selityspyyntö maankäyttö- ja rakennuslain mukaisten pakkokeinojen käyttämiseen mahdollisesti johtavassa asiassa

Selityspyyntö maankäyttö- ja rakennuslain mukaisten pakkokeinojen käyttämiseen mahdollisesti johtavassa asiassa KEURUUN KAUPUNKI Rakennusvalvonta 13.5.2015 Pyrkantalo Oy Asematie 7 b 24 42800 Haapamäki Selityspyyntö maankäyttö- ja rakennuslain mukaisten pakkokeinojen käyttämiseen mahdollisesti johtavassa asiassa

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2017 1 (11) Aika, klo 17:00-19:02 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 35 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 39 03.03.2015 58 14.04.2015 Juoksevan uhkasakon tuomitseminen maksettavaksi korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen perusteella kiinteistölle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 557/ /2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 557/ /2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) 18 Asianro 557/10.03.00/2012 Uhkasakon tuomitseminen ja uuden uhkasakolla tehostetun päävelvoitteen asettaminen / 20-4-5 / Varpukuja 1 / ylimääräisten maamassojen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7111/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7111/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (1) 98 Asianro 7111/10.03.00.03/2017 Uhkasakon asettaminen kiinteistön ja rakennuksen siistimiseksi / 778-403-8-107 / Asemakatu 8, Suonenjoki Rakennustarkastaja Ilkka

Lisätiedot

Hallintopakkopäätös ja uhan asettaminen Putajan SEOn kiinteistön piha-alueen puhdistamisesta ja polttoainesäiliöiden poistamisesta

Hallintopakkopäätös ja uhan asettaminen Putajan SEOn kiinteistön piha-alueen puhdistamisesta ja polttoainesäiliöiden poistamisesta Rakennuslautakunta 37 10.05.2016 Hallintopakkopäätös ja uhan asettaminen Putajan SEOn kiinteistön piha-alueen puhdistamisesta ja polttoainesäiliöiden poistamisesta 302/10.03.00/2016 RAKLTK 10.05.2016 37

Lisätiedot

37 03.04.2018 52 08.05.2018 100 02.10.2018 7 05.03.2019 Uhkasakkomenettelyn purkaminen RAKYMP 03.04.2018 37 Kissakiven kiinteistöllä* * * * * sijaitseva asuinrakennus tuhoutui tulipalossa 4.1.2016. Tuhoutuneen

Lisätiedot

Rakennuksen kiireellisistä kunnostustoimista ja ympäristön siistimisestä määrääminen

Rakennuksen kiireellisistä kunnostustoimista ja ympäristön siistimisestä määrääminen Ympäristölautakunta 31 21.05.2014 Rakennuksen kiireellisistä kunnostustoimista ja ympäristön siistimisestä määrääminen YMPL 31 Tarkastusten ja katselmuksen perusteella liikerakennus ja sen ympäristö tontilla

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 126 05.12.2013. 126 Asianro 5964/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 126 05.12.2013. 126 Asianro 5964/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) 126 Asianro 5964/10.03.00/2013 Uhkasakon asettaminen päävelvoitteen noudattamiseksi / 37-6-9 / Ratsupolku 3 / luvaton tontin käyttö Vs. rakennustarkastaja Ilkka

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön valvonta, Ravilinnan piha-alueen muistokivi. Kuva muistokivestä ja sijaintikartta:

Rakennetun ympäristön valvonta, Ravilinnan piha-alueen muistokivi. Kuva muistokivestä ja sijaintikartta: Rakennuslautakunta 38 01.08.2018 Rakennetun ympäristön valvonta, Ravilinnan piha-alueen muistokivi 263/12.04.00/2018, 49/10.03.00.08/2017 Rakennuslautakunta 01.08.2018 38 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (5) 44 Velvoitteen asettaminen pientalontontin aita- ja ilmalämpöpumppuasiassa HEL 2017-009697 T 10 04 01 Facta 39-0022-17-HAL Päätös Kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Ympäristölautakunta AIKA 26.01.2016 klo 17:00-19:59 PAIKKA KOKOUSHUONE 3, KAUPUNGINTALO KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 4

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2016 191 Ympäristölautakunta AIKA 30.08.2016 klo 17:00-19:32 PAIKKA KOKOUSHUONE 3, KAUPUNGINTALO KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 92 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ilman rakennuslupaa rakennettu taukotilarakennus Keuruun kaupungin Pihlajaveden kylässä Kala-aitankallio RN:o 4:85 tilalle

Ilman rakennuslupaa rakennettu taukotilarakennus Keuruun kaupungin Pihlajaveden kylässä Kala-aitankallio RN:o 4:85 tilalle Rakennuslautakunta 13 12.04.2017 Ilman rakennuslupaa rakennettu taukotilarakennus Keuruun kaupungin Pihlajaveden kylässä Kala-aitankallio RN:o 4:85 tilalle 396/10.03.00/2010 RAK 12.04.2017 13 Rakennuslautakunta

Lisätiedot

Kehotuksen ja uhkasakon asettaminen kiinteistölle ~6

Kehotuksen ja uhkasakon asettaminen kiinteistölle ~6 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SELITYSPYYNTÖ/KUULEMINEN 1 (2) 13.02.2018 ltsenäisyydenkatu 1A 53300 LAPPEENRANTA Kehotuksen ja uhkasakon asettaminen kiinteistölle 405-54-47~6 Teitä on kehotettu useasti vuonna

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (27) Rakennus- ja ympäristölautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (27) Rakennus- ja ympäristölautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2018 1 (27) Aika, klo 18:00-20:03 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 37 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Rakennustyön keskeyttäminen / 11-6-1 / Pohjolankatu 18 / käyttövesiputkiston korjaustyö Vs. rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Alueellinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 3087/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 3087/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (1) 86 Asianro 3087/10.03.00/2013 Rakennustyön keskeyttäminen / 428-5-21 / luvaton laituri Rakennuslupainsinööri Antti Kankkunen Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Lisätiedot

Mäntyharju Kokouskutsu 1 (7) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:30. Kunnantalo, kaavoittajan huone. Käsiteltävät asiat

Mäntyharju Kokouskutsu 1 (7) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:30. Kunnantalo, kaavoittajan huone. Käsiteltävät asiat Mäntyharju Kokouskutsu 1 (7) Aika 15.09.2015, klo 16:30 Paikka Kunnantalo, kaavoittajan huone Käsiteltävät asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15 Pöytäkirjan tarkastus 16 Rakennuksen purkaminen

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (8) Rakennuslautakunta 15.09.2015. Aika 15.09.2015, klo 16:35-17:03. Kunnantalo, kaavoittajan huone.

Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (8) Rakennuslautakunta 15.09.2015. Aika 15.09.2015, klo 16:35-17:03. Kunnantalo, kaavoittajan huone. Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (8) Aika 15.09.2015, klo 16:35-17:03 Paikka Kunnantalo, kaavoittajan huone Käsitellyt asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15 Pöytäkirjan tarkastus 16 Rakennuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 209. Rakennuslautakunta 22.11.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 209. Rakennuslautakunta 22.11.2012 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 22.11.2012 Sivu 1 / 1 4912/10.03.00/2012 209 Uhkasakolla tehostetun päävelvoitteen asettaminen kiinteistöllä varastoitavan merikontin poistamiseksi, 49-61-71-1, Viherkalliontie 8, 02710

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 121 Rakennusvalvontajaosto Aika 07.12.2016 klo 16:30-17:10 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (h. 138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 64 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus LAUSUNTO 16.1.2018 LAPELY/3392/201 6 Kittilän kunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ Lausuntopyyntö 29.12.2017 Akanvuoma/Taivaanvalkeat ranta-asemakaavaehdotus, Kittilä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 91 12.09.2013. 91 Asianro 1758/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 91 12.09.2013. 91 Asianro 1758/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) 91 Asianro 1758/10.03.00/2013 Uhkasakolla tehostetun päävelvoitteen asettaminen kaarihallin rakenteiden tarkistamiseksi ja käyttökieltoon määrääminen / 462-4-139

Lisätiedot

Kiinteistöllä on lisäksi keskeneräinen asuin ra ken nus, jonka rakennuslupa on rauennut jo

Kiinteistöllä on lisäksi keskeneräinen asuin ra ken nus, jonka rakennuslupa on rauennut jo Ympäristölautakunta 140 11.10.2017 Ympäristön epäsiisteys ja luvaton varastoalue Metsäkyläntiellä 574/10.03.02/2017 YMPLTK 11.10.2017 140 12.12.2011 277 Ympäristökatselmuksella 1.6.2011 tarkastusinsinööri

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2019 1 (5) 150 Velvoitteen asettaminen rakennelman poistamiseksi tontilta, Harmaapaadentie 1b HEL 2019-001886 T 10 04 10 45-53-17-HAL Päätös Valvontakohde Kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 23.03.2017 Sivu 1 / 1 55 Uhkasakolla tehostetun velvoitteen asettaminen luvattomien, tilapäisten majoitusrakennusten poistamiseksi, kiinteistö 49-76-2-1, Siikajärventie 88-90 Valmistelijat

Lisätiedot

Haetaan poikkeusta rakennusoikeuden vähäiselle ylitykselle (12 m 2 )

Haetaan poikkeusta rakennusoikeuden vähäiselle ylitykselle (12 m 2 ) Ympäristölautakunta 105 25.08.2015 AS OY JOUSITARHAN RAKENNUSLUPAHAKEMUS YMPLTK 105 Hakija As Oy Jousitarha C/Co Lemminkäinen Talo Oy Rauhankatu 11 A 20100 TURKU Rakennuspaikka: Kiinteistötunnus 577-493-0002-0044

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 8/ ( 13) Rakennusvalvontajaosto

Tuusulan kunta Pöytäkirja 8/ ( 13) Rakennusvalvontajaosto Tuusulan kunta Pöytäkirja 8/2018 1 ( 13) Aika 11.12.2018, klo 17:00-17:35 Paikka Sollentuna - kokoushuone Käsitellyt asiat 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjan tarkastus 36 Rakennusvalvontajaoston

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA Ympäristölautakunta 4.3.2014 16 Sisällys 1 Yleistä... 2 2 Rakentamisen ja siihen verrattavien muutoksien valvonta (MRL 125

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (6) 12 Määräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen Sorters Finland Oy:lle HEL 2012-010110 T 11 01 00 00 Päätös Päätökseen velvoitettu Asian vireilletulo Asian käsittely

Lisätiedot

Luvattoman rakennustyön keskeyttäminen, 529-30-29-3, Pehtoorinkuja 4, 21110 Naantali

Luvattoman rakennustyön keskeyttäminen, 529-30-29-3, Pehtoorinkuja 4, 21110 Naantali Rakennuslautakunta 43 26.10.2011 Rakennuslautakunta 17 23.05.2012 Rakennuslautakunta 55 21.11.2012 Rakennuslautakunta 61 18.12.2012 Rakennuslautakunta 54 06.11.2013 Rakennuslautakunta 1 29.01.2014 Luvattoman

Lisätiedot

Lausunnon antaminen Turun hallinto-oikeudelle koskien maankäyttö- ja rakennuslain mukaista hallintopakkoa kiinteistön omistajalle

Lausunnon antaminen Turun hallinto-oikeudelle koskien maankäyttö- ja rakennuslain mukaista hallintopakkoa kiinteistön omistajalle Lupajaosto 17 30.08.2017 Lausunnon antaminen Turun hallinto-oikeudelle koskien maankäyttö- ja rakennuslain mukaista hallintopakkoa kiinteistön 430-468-3-39 omistajalle Ympla 26.10.2016 100 Lautakunta on

Lisätiedot

Uhkasakon tuomitseminen / Lepola 2:87, Pusula 2:622, Kannonkoski

Uhkasakon tuomitseminen / Lepola 2:87, Pusula 2:622, Kannonkoski Ympäristölautakunta 78 26.09.2017 Uhkasakon tuomitseminen / Lepola 2:87, Pusula 2:622, Kannonkoski 457/602/2015 Ympäristölautakunta 26.09.2017 78 Ympäristölautakunta on kokouksessaan 31.8.2015 72 tehnyt

Lisätiedot

Ilman rakennuslupaa rakennettu kesäkeittiörakennus Keuruun kaupungin Pihlajaveden kylässä Kala-aitankallio RN: 4:85 tilalle

Ilman rakennuslupaa rakennettu kesäkeittiörakennus Keuruun kaupungin Pihlajaveden kylässä Kala-aitankallio RN: 4:85 tilalle Rakennuslautakunta 14 12.04.2017 Ilman rakennuslupaa rakennettu kesäkeittiörakennus Keuruun kaupungin Pihlajaveden kylässä Kala-aitankallio RN: 4:85 tilalle 396/10.03.00/2010 RAK 12.04.2017 14 Rakennuslautakunta

Lisätiedot

Uhkasakon tuomitseminen / Lepola 2:87, Pusula 2:622, Kannonkoski

Uhkasakon tuomitseminen / Lepola 2:87, Pusula 2:622, Kannonkoski Ympäristölautakunta 78 26.09.2017 Ympäristölautakunta 87 25.10.2017 Uhkasakon tuomitseminen / Lepola 2:87, Pusula 2:622, Kannonkoski Ympäristölautakunta 26.09.2017 78 Ympäristölautakunta on kokouksessaan

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 161 Ympäristölautakunta AIKA 25.08.2015 klo 17:00-19:06 PAIKKA KOKOUSHUONE 3, KAUPUNGINTALO KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 73 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ilman rakennuslupaa rakennettu taukotilarakennus Keuruun kaupungin Pihlajaveden kylässä Kala-aitankallio RN:o 4:85

Ilman rakennuslupaa rakennettu taukotilarakennus Keuruun kaupungin Pihlajaveden kylässä Kala-aitankallio RN:o 4:85 Rakennuslautakunta 53 23.11.2016 Ilman rakennuslupaa rakennettu taukotilarakennus Keuruun kaupungin Pihlajaveden kylässä Kala-aitankallio RN:o 4:85 RAK 23.11.2016 53 Rakennuslautakunta on 11.6.2008 :n

Lisätiedot

Valvonta ja pakkokeinot. Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9.

Valvonta ja pakkokeinot. Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9. Valvonta ja pakkokeinot Turun alueen rakennustarkastajat ry:n koulutus / Hallintojohtaja Harri Lehtinen / Turun kristillinen opisto 5.9.2017 MRL 24 luku Pakkokeinot ja seuraamukset Rakennustyön keskeyttäminen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 24.09.2015 Sivu 1 / 1 3831/11.01.05/2015 77 Jätelain mukaisen puhdistamismääräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen / Espoo, Mynttilä Valmistelijat / lisätiedot: Lea Salonpää, puh.

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

69 23.06.2015 LAUSUNNON ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUDELLE JUKKA SUNISEN TEKEMÄÄN VALITUKSEEN LAUTAKUNNAN 24.3.2015 35 TEHTYYN PÄÄTÖKSEEN

69 23.06.2015 LAUSUNNON ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUDELLE JUKKA SUNISEN TEKEMÄÄN VALITUKSEEN LAUTAKUNNAN 24.3.2015 35 TEHTYYN PÄÄTÖKSEEN Rakennus- ja ympäristölautakunta 69 23.06.2015 LAUSUNNON ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUDELLE JUKKA SUNISEN TEKEMÄÄN VALITUKSEEN LAUTAKUNNAN 24.3.2015 35 TEHTYYN PÄÄTÖKSEEN 658/66.661/2011 RAKYMPLA 69 Kolikeskus

Lisätiedot

Joutsenkuja 5:ssä suoritetun rakennustyön osalta on syytä epäillä, ettei rakenne täytä rakentamisen olennaisia teknisiä vaatimuksia.

Joutsenkuja 5:ssä suoritetun rakennustyön osalta on syytä epäillä, ettei rakenne täytä rakentamisen olennaisia teknisiä vaatimuksia. Ympäristölautakunta 87 25.06.2013 Ympäristölautakunta 109 26.08.2014 Ympäristölautakunta 104 30.08.2016 Ympäristölautakunta 160 13.12.2016 Ympäristölautakunta 34 14.03.2017 RAKENNUSTYÖN KESKEYTTÄMISEN

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

Ympäristölautakunta (Rantasalmi, Juva, Sulkava) 16 10.06.2015 LUVATON RAKENNUS/SULKAVA 106/10/2015 YMP.LTK 10.06.2015 16 168/500.

Ympäristölautakunta (Rantasalmi, Juva, Sulkava) 16 10.06.2015 LUVATON RAKENNUS/SULKAVA 106/10/2015 YMP.LTK 10.06.2015 16 168/500. Ympäristölautakunta (Rantasalmi, Juva, Sulkava) 16 10.06.2015 LUVATON RAKENNUS/SULKAVA 106/10/2015 YMP.LTK 10.06.2015 16 168/500.501/2009 VALVLTK 39 Rakennustyön keskeyttäminen Rakennustarkastaja on 14.7.2009

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 27 Rakennusvalvontajaosto Aika 25.04.2017 klo 16:30-17:00 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 16/ (13) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 16/ (13) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA 16/2017 1 (13) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 31.10.2017 Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden 31.10.2017 tekemät rakennuslupapäätökset: 27-29 Päätökset

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 40 23.04.2015 PAIMION KAUPUNGIN (VÄHÄNIITUNTIE 1) RAKENNUSLUPAHAKEMUS YMPLTK 40. Paimion kaupunki PL 50 21531 PAIMIO

Ympäristölautakunta 40 23.04.2015 PAIMION KAUPUNGIN (VÄHÄNIITUNTIE 1) RAKENNUSLUPAHAKEMUS YMPLTK 40. Paimion kaupunki PL 50 21531 PAIMIO Ympäristölautakunta 40 23.04.2015 PAIMION KAUPUNGIN (VÄHÄNIITUNTIE 1) RAKENNUSLUPAHAKEMUS YMPLTK 40 Hakija Paimion kaupunki PL 50 21531 PAIMIO Rakennuspaikka Kiinteistötunnus Kaupunginosa/kylä Tilan nimi

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 3/ ( 19) Rakennusvalvontajaosto

Tuusulan kunta Pöytäkirja 3/ ( 19) Rakennusvalvontajaosto Tuusulan kunta Pöytäkirja 3/2019 1 ( 19) Aika 26.03.2019, klo 17:00-17:42 Paikka Kokoustila Sollentuna Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan tarkastus 14 Uhkasakon

Lisätiedot

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi Perusturvalautakunta 30 08.05.2014 Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi 89/05.09.00/2013 Perusturvalautakunta 30 Valmistelija: perusturvajohtaja

Lisätiedot

ROSKAANTUMIS TAPAUS ASKOLA. Lammin päivät Ympäristönsuojelusihteeri, MMM Tommi Maasilta, Askolan kunta / ympäristönsuojeluyksikkö

ROSKAANTUMIS TAPAUS ASKOLA. Lammin päivät Ympäristönsuojelusihteeri, MMM Tommi Maasilta, Askolan kunta / ympäristönsuojeluyksikkö ROSKAANTUMIS TAPAUS ASKOLA Lammin päivät 6.10.2011 Ympäristönsuojelusihteeri, MMM Tommi Maasilta, Askolan kunta / ympäristönsuojeluyksikkö Rakennusvalvonta- ja ympäristönsuojeluosasto Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Apulaisoikeuskanslerin ratkaisun (Dnro OKV/398/1/2015) kanteluasiassa edellyttämät jatkotoimet

Apulaisoikeuskanslerin ratkaisun (Dnro OKV/398/1/2015) kanteluasiassa edellyttämät jatkotoimet Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 71 12.04.2016 126 14.06.2016 Apulaisoikeuskanslerin ratkaisun (Dnro OKV/398/1/2015) kanteluasiassa edellyttämät jatkotoimet 687/10.03.00.16/2015

Lisätiedot

/2015 Espoon seudun ympäristöterveys Hallintolain 34 :n mukainen kuuleminen uhkasakkolain 10 :n mukaisesta päätöksestä

/2015 Espoon seudun ympäristöterveys Hallintolain 34 :n mukainen kuuleminen uhkasakkolain 10 :n mukaisesta päätöksestä Kuulemiskirje 1 (2) 11.03.00 2800/2015 Espoon seudun ympäristöterveys 2.5.2016 Tmi Johan Holmström Evitskogintie 101 02520 Lapinkylä Hallintolain 34 :n mukainen kuuleminen uhkasakkolain 10 :n mukaisesta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2888/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 2888/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (1) 53 Asianro 2888/10.03.00/2013 Oikaisuvaatimus / rakennustarkastaja Esa Koposen päätös 26.11.2012 1067 / osittaiset loppukatselmukset 26.3.2013 ja 2.4.2013 / 8-49-12

Lisätiedot

TALOUSRAKENNUS / MILLNER RAIJA / RAIJA MILLNERIN SELVITYS RAKENNUSLAUTAKUNNALLE / KATSELMUS JA JATKOTOIMENPITEET

TALOUSRAKENNUS / MILLNER RAIJA / RAIJA MILLNERIN SELVITYS RAKENNUSLAUTAKUNNALLE / KATSELMUS JA JATKOTOIMENPITEET Rakennuslautakunta 59 01.12.2009 Rakennuslautakunta 3 02.02.2010 Rakennuslautakunta 44 21.09.2010 Rakennuslautakunta 38 14.06.2011 Rakennuslautakunta 44 06.09.2011 Rakennuslautakunta 22 14.05.2012 Rakennuslautakunta

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Kiinteistön liittäminen järjestettyyn jätehuoltoon / Tontti 2 1: /54.544/2016 YMPLTK

Ympäristölautakunta Kiinteistön liittäminen järjestettyyn jätehuoltoon / Tontti 2 1: /54.544/2016 YMPLTK Ympäristölautakunta 26 21.02.2017 Kiinteistön liittäminen järjestettyyn jätehuoltoon / Tontti 2 1:164 228/54.544/2016 YMPLTK 10.05.2016 74 Asia Alueellinen jätehuoltoviranomainen kehotti 23.2.2016 kiin

Lisätiedot

MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA.

MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA. MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMIEN TARKASTUKSISTA, OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA JA MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ UUDENKAARLEPYYN KAUPUNGISSA. 1 YLEISTÄ Maa-aineslain 23 :n (555/1981) ja MRL 145 :n

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 3/ (13) Rakennus- ja ympäristölautakunta

Laihia Pöytäkirja 3/ (13) Rakennus- ja ympäristölautakunta Laihia Pöytäkirja 3/2018 1 (13) Aika, klo 17:00-20:23 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 28 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristövaliokunta Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen

Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristövaliokunta Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen Ympäristölautakunta 17 01.03.2017 Ympäristölautakunta 35 05.04.2017 Ympäristövaliokunta 7 14.06.2017 Kunnan järjestämään jätehuoltoon liittyminen 51/11.03.02/2017 YMPLTK 01.03.2017 17 Asia ja sen käsittely

Lisätiedot

Vakituinen asuminen loma-asunnossa, Sotkamon kunnan Alatalo -tilalla kiinteistöllä 765-403-16-22

Vakituinen asuminen loma-asunnossa, Sotkamon kunnan Alatalo -tilalla kiinteistöllä 765-403-16-22 Ympäristö- ja tekninen lautakunta 57 29.04.2015 Vakituinen asuminen loma-asunnossa, Sotkamon kunnan Alatalo -tilalla kiinteistöllä 765-403-16-22 YMPTEKLT 57 Rakennustarkastaja Sotkamon kunnan rakennusvalvonta

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN MUKAISTEN PAKKOKEINOJEN KÄYTTÄMINEN TILALLA , PÄIVÄKUMPU

MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN MUKAISTEN PAKKOKEINOJEN KÄYTTÄMINEN TILALLA , PÄIVÄKUMPU Ympäristölautakunta 6 23.02.2016 MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN MUKAISTEN PAKKOKEINOJEN KÄYTTÄMINEN TILALLA 729-408-0120-0003, PÄIVÄKUMPU 62/46/2015 YMPLTK 6 Kiinteistön omistajaa on kehotettu 15.6.2015 poistamaan

Lisätiedot

Päätös oikaisuvaatimuksesta koskien veneiden talvisäilytyskentän määräaikaista lupaa

Päätös oikaisuvaatimuksesta koskien veneiden talvisäilytyskentän määräaikaista lupaa Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 887/10.03.00.03/2016 77 Päätös oikaisuvaatimuksesta koskien veneiden talvisäilytyskentän määräaikaista lupaa Rakennustarkastaja Petri Ojanen 9.11.2016: Raision

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 127 05.12.2013. 127 Asianro 6125/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 127 05.12.2013. 127 Asianro 6125/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) 127 Asianro 6125/10.03.00/2013 Uhkasakon asettaminen päävelvoitteen noudattamiseksi / 34-190-1 / Savolanrannantie 33 / luvaton laituri Vs. rakennustarkastaja Ilkka

Lisätiedot

MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA

MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain mukainen hallintopakko kiinteistön omistajalle

Maankäyttö- ja rakennuslain mukainen hallintopakko kiinteistön omistajalle Lupajaosto 17 30.08.2017 Lupajaosto 42 30.05.2018 Lupajaosto 64 29.08.2018 Maankäyttö- ja rakennuslain mukainen hallintopakko kiinteistön 430-468-3-39 omistajalle Ympla 26.10.2016 100 Lautakunta on päättänyt

Lisätiedot

Lakiehdotus laajarunkoisten hallien rakenteellisesta turvallisuudesta

Lakiehdotus laajarunkoisten hallien rakenteellisesta turvallisuudesta Lakiehdotus laajarunkoisten hallien rakenteellisesta turvallisuudesta Toimintaryhmä 17.12.2014 Rakennusneuvos Ympäristöministeriö Vastuu rakennusten rakenteellisesta turvallisuudesta on omistajalla MRL

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 15/ (6) Ympäristölautakunta Etp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 15/ (6) Ympäristölautakunta Etp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 15/2016 1 (6) FitnessOnline Simonkatu 9 00100 Helsinki 325 Elintarvikelain 55 :n mukaisen määräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen FitnessOnlinelle HEL 2016-001895

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Rakennusvalvontajaosto Aika 14.02.2017 klo 16:30-17:00 Paikka Kaupungintalo, Imatrankoski (h. 308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 5. Rakennuslautakunta 07.06.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 5. Rakennuslautakunta 07.06.2012 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 07.06.2012 Sivu 1 / 1 2596/10.03.00/2012 5 Uhkasakolla tehostetun päävelvoitteen asettaminen tilan siistimiseksi, 49-441-6-47, Uudenpellontie 9 (Uudenpellonkuja 4), 02860 Espoo Valmistelijat

Lisätiedot

Muut rakennukset: rakennusluvatrakennustakohti 170,00. Tuulivoimala: Rakennuslupatuulivoimalayksikköäkohti 660,00

Muut rakennukset: rakennusluvatrakennustakohti 170,00. Tuulivoimala: Rakennuslupatuulivoimalayksikköäkohti 660,00 LIPERINKUNNANRAKENNUSLUPAMAKSUTAKSA1.1.2018ALKAEN Elinympäristölautakunnan03.10.2017hyväksymä 1 YLEISTÄ Maankäytö-jarakennuslain145 :nmukaanluvanhakijataitoimenpiteensuoritajaon velvolinensuoritamaanviranomaistehtävistäkunnalemaksun,jonkaperusteetmäärätään

Lisätiedot

Toimenpiteet keskeneräisen rakennustyön johdosta, kiinteistö , Rumpukuja 2

Toimenpiteet keskeneräisen rakennustyön johdosta, kiinteistö , Rumpukuja 2 Rakennus- ja ympäristölautakunta 64 06.05.2015 Toimenpiteet keskeneräisen rakennustyön johdosta, kiinteistö 286-2-2048-3, Rumpukuja 2 8426/10.03.00/2015 Rymla 64 RYLA 3.8.1983 562 PÄÄTÖSHISTORIA: Rakennuslupa

Lisätiedot

MAA-AINESTAKSA UURAISTEN KUNTA

MAA-AINESTAKSA UURAISTEN KUNTA MAA-AINESTAKSA UURAISTEN KUNTA Ympäristölautakunta 10.11.2015 Hyväksytty kunnanhallituksessa - 16.11.2015 304 Voimaan 1.1.2016 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNITELMAN TARKASTAMISETA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (36) Rakennus- ja ympäristölautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (36) Rakennus- ja ympäristölautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2017 1 (36) Aika, klo 18:00-19:05 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 43 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 44 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. 18 Asianro 119/10.00.02/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta. 18 Asianro 119/10.00.02/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (1) 18 Asianro 119/10.00.02/2013 Lausunnon antaminen Kuopion hallinto-oikeudelle Nilsiän ympäristölautakunnan valvontajaoston päätöksestä 11.12.2012 73 Rakennuslupainsinööri

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 12 Ympäristökatselmus Tutustumismatka asuntomessuille Seinäjoelle 5

Sisällysluettelo. 12 Ympäristökatselmus Tutustumismatka asuntomessuille Seinäjoelle 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Rakennuslautakunta 11.05.2016 Sisällysluettelo Sivu 12 Ympäristökatselmus 2016 3 13 Tutustumismatka asuntomessuille Seinäjoelle 5 14 Rakennustarkastajan päätökset

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT. Laihian kunnanvaltuuston hyväksymä.

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT. Laihian kunnanvaltuuston hyväksymä. 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT Laihian kunnanvaltuuston 27.9.2010 73 hyväksymä. Laihian kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

15:69. Tontin pinta-ala ,00 m² Sallittu kerrosala 20132,00 m² Käytetty kerrosala 1650,00 m² Rakennuspaikan. 1748,56 m² kokonaiskerrosala

15:69. Tontin pinta-ala ,00 m² Sallittu kerrosala 20132,00 m² Käytetty kerrosala 1650,00 m² Rakennuspaikan. 1748,56 m² kokonaiskerrosala Rakennuslupa Lupanumero 2012-0043 Päätöspäivä 26.09.2012 38 Sivu 1 Hakija Valkamaa Jouko Antero Karikorventie 135 Rakennuspaikka Kiinteistötunnus 608-406-0015-0069 Kaupunginosa/kylä Pomarkku Tilan nimi

Lisätiedot

Joutsenkuja 5:ssä suoritetun rakennustyön osalta on syytä epäillä, ettei rakenne täytä rakentamisen olennaisia teknisiä vaatimuksia.

Joutsenkuja 5:ssä suoritetun rakennustyön osalta on syytä epäillä, ettei rakenne täytä rakentamisen olennaisia teknisiä vaatimuksia. Ympäristölautakunta 87 25.06.2013 Ympäristölautakunta 109 26.08.2014 Ympäristölautakunta 104 30.08.2016 RAKENNUSTYÖN KESKEYTTÄMISEN PYSYTTÄMINEN 166/61.611/2013 Ympäristölautakunta 25.06.2013 87 Rakennustarkastaja

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 155 09.06.2016 Kunnanvaltuusto 37 15.06.2016 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanvaltuusto 8 09.03.2017 Väliaikaisen rahoituksen myöntäminen yleishyödyllisille Leader-hankkeille 95/02.05.03/2016,

Lisätiedot

Luvaton maantäyttö Nevaksen kylässä kiinteistöllä RN:o 3:322 (KALLIORINNE) / Olovligt utfyllnad i Nevas, fastighet RN:r 3:322 (KALLIORINNE)

Luvaton maantäyttö Nevaksen kylässä kiinteistöllä RN:o 3:322 (KALLIORINNE) / Olovligt utfyllnad i Nevas, fastighet RN:r 3:322 (KALLIORINNE) Lupajaosto/Lovsektionen 240 18.08.2004 Lupajaosto/Lovsektionen 77 13.05.2009 Luvaton maantäyttö Nevaksen kylässä kiinteistöllä RN:o 3:322 (KALLIORINNE) / Olovligt utfyllnad i Nevas, fastighet RN:r 3:322

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Rakennuslautakunta 26.01.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. Rakennuslautakunta 26.01.2012 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 26.01.2012 Sivu 1 / 1 6232/10.03.00/2011 18 Vaatimus rakennusluvan 2011-1366 rakennusvalvontamaksun nro 114701171 poistamiseksi, kiinteistö 51-280-3, Sotarovastintie 5, 00370 Helsinki

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA Liite Ryk 4. Rakennus- ja ympäristölautakunta (5)

KANGASALAN KUNTA Liite Ryk 4. Rakennus- ja ympäristölautakunta (5) KANGASALAN KUNTA Liite Ryk 4 Rakennus- ja ympäristölautakunta 2.6.2016 1 (5) Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut Kangasalan kunnassa 1

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (8) 97 Velvoitteen asettaminen roskakorien siirtämiseksi (tontti 10582/13, osoite Antareksenkatu 6) HEL 2017-011345 T 10 04 10 Facta 10-0040-17-HAL Päätös Toimenpidepyyntö

Lisätiedot

Meri-Lapin ympäristölautakunta Meri-Lapin ympäristölautakunta 37 15.03.2016 55 17.05.2016 UHKASAKON ASETTAMINEN TIMO KUJALALLE, LUVATTOMAT RAKENNUKSET KIINTEISTÖLLÄ 851-410-3-60, TORNIO/ POHJOIS-SUOMEN

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnallisteknisen rakennuskiellon jatkaminen Vappulan asemakaava-alueella/valitus

Kunnallisteknisen rakennuskiellon jatkaminen Vappulan asemakaava-alueella/valitus Kaupunkisuunnittelulautakunta 11 26.01.2017 Kaupunginhallitus 42 06.02.2017 Kaupunginhallitus 123 18.04.2017 Kunnallisteknisen rakennuskiellon jatkaminen Vappulan asemakaava-alueella/valitus 156/10.02.03/2017

Lisätiedot

Sivu 41 Rakennuslupa, Ilves Arja 98 42 Rakennuslupa, Kiinteistö Oy Taavetin Linnalantie 100 43 Ilmoitusasiat 102

Sivu 41 Rakennuslupa, Ilves Arja 98 42 Rakennuslupa, Kiinteistö Oy Taavetin Linnalantie 100 43 Ilmoitusasiat 102 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2014 96 Ympäristölautakunta Aika Torstai 11.12.2014 klo 18:00-18:20 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimuskielto

MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus. Oikaisuvaatimuskielto MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimus Oikaisuvaatimuskielto Pöytäkirjan tehdyistä päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Lisätiedot

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 9/ (7) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 12.9.

KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA PÖYTÄKIRJA 9/ (7) RAKENNUSVALVONTAPALVELUT RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 12.9. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN TOIMIALA 9/2017 1 (7) RAKENNEYKSIKÖN VIRANHALTIJAT HENKILÖTIEDOT POISTETTU 12.9.2017 Rakenneyksikön muiden viranhaltijoiden 12.9.2017 tekemät rakennuslupapäätökset: 14-15 Päätökset annetaan

Lisätiedot