ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1"

Transkriptio

1 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta AIKA klo 17:00-19:59 PAIKKA KOKOUSHUONE 3, KAUPUNGINTALO KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 5 3 NUORISOVALTUUSTON LAUTAKUNTAEDUSTAJAPYYNTÖ 4 SOPIMUS YMPÄRISTÖVIRANOMAISPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ JUUPAJOEN KUNNAN JA ORIVEDEN KAUPUNGIN KESKEN 5 YMPÄRISTÖLUVAN MUUTTAMISEN TARPEEN ARVIOINTI; ORIVEDEN MOOTTORIKERHO RY:N LUPA MOOTTORIURHEILUJÄÄRADALLE VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT 10 7 ILMOITUSASIAT 11 8 YMPÄRISTÖPALVELUIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS LEHDISTÖ-VARIKKO-ORIAHDE 10 POIKKEUSLUPAHAKEMUS KOSKIEN TILAA LÄHTEINEN POIKKEUSLUPAHAKEMUS KOSKIEN TILAA KARHU YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA RAKENNUKSEN YMPÄRISTÖ ORIVEDEN KAUPUNGIN PAPPILAN KYLÄSSÄ TILALLA VANHA-PAPPILA RN:O 26:2 13 KEHOTUS YMPÄRISTÖN SIISTIMISEEN TILALLA VÄHÄ-NIPPALA KEHOTUS YMPÄRISTÖN SIISTIMISEEN TILALLA HIRSILÄN RATAVARTIJANMÖKKI TILAA KOSKEVA SELVITYSPYYNTÖ JA TOIMENPIDEVAATIMUS 16 MAISEMATYÖLUPAHAKEMUS, ORIVEDEN KAUPUNGIN ONNISTAIPALEEN KYLÄ, TILA

2 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ UKONJÄRVI RAKENNUSLUPAHAKEMUS NRO , LIIKETILAN SEKÄ KELLARIKERROKSESSA SIJAITSEVIEN VARASTOTILOJEN MUUTTAMINEN KAHVILA-RAVINTOLAKÄYTTÖÖN TILALLA KOIVULA RAKENNUSLUPAHAKEMUS NRO HOTELLITILOJEN KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUUTOS PALVELUKODIKSI, KIINTEISTÖ OY ORIVEDEN HOTELLITALO, TILA: SUORAKAIDE, RN:O 105:

3 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Kahilaniemi Sini 17:00-19:59 puheenjohtaja Talasniemi Jari 17:00-19:59 varapuheenjohtaja Bankowski Anne-Mari 17:00-19:59 jäsen Ingraeus Henry 17:00-19:59 jäsen Taipalus Mika 17:00-19:59 jäsen Viskari Tarmo 17:00-19:59 jäsen Hirvonen Irmeli 17:00-19:59 varajäsen Rae Pekka 17:00-19:05 jäsen, Juupajoki Koppanen Matti 17:00-19:59 kaupunginhallitukse n edustaja Vuorinen Jesperi 17:04-19:59 nuorisovaltuuston edustaja POISSA Jaakkola Riitta jäsen Viljanen Jussi kaupunginhallitukse n puheenjohtaja MUU Valkama Päivi 17:00-19:59 esittelijä Viskari Arto 17:00-19:59 esittelijä Viteli Tarja 17:00-19:44 esittelijä Mäntysaari Esko 19:30-19:59 II rakennustarkastaja Kontu Soile 17:00-19:59 pöytäkirjanpitäjä ALLEKIRJOITUKSET Sini Kahilaniemi Puheenjohtaja Soile Kontu Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT 1-18 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Irmeli Hirvonen Jari Talasniemi PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Kaupunginviraston teknisessä toimistossa, maanantaina viraston avoinnaoloajan. Soile Kontu Toimistosihteeri

4 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Ympäristölautakunta Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Ympäristölautakunta Pöytäkirjantarkastajiksi ovat vuorossa Riitta Jaakkola ja Jari Talasniemi. Päätös: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Irmeli Hirvonen ja Jari Talasniemi.

6 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta NUORISOVALTUUSTON LAUTAKUNTAEDUSTAJAPYYNTÖ Ympäristölautakunta Oriveden kaupungin hallintosäännön 87 :n mukaan lautakunnat päättävät nuorisovaltuuston edustajan läsnäolo- ja puheoikeudesta kokouksissaan. Oriveden nuorisovaltuusto on lähettänyt lautakuntaedustajapyynnön, jossa esitetään, että nuorisovaltuutettu Jesperi Vuorinen voisi toimia vuoden 2016 aikana ympäristölautakunnan kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeudella ja että Jesperi Vuoriselle lähetettäisiin kokouskutsu ympäristölautakunnan kokouksiin ja että hänelle maksettaisiin kokouspalkkio. Varaedustajaksi nuorisovaltuusto esittää Krista Katajaista. Maankäyttöinsinöörin ehdotus: Ympäristölautakunta hyväksyy: 1. lautakuntaedustajapyynnön ja myöntää nuorisovaltuutettu Jesperi Vuoriselle puhe- ja läsnäolo-oikeuden ympäristölautakunnan kokouksiin vuodelle 2016 sekä hyväksyy, että Jesperi Vuoriselle lähetetään kokouskutsu ympäristölautakunnan kokouksiin ja että hänelle maksetaan kokouspalkkio. 2. Jesperi Vuorisen varaedustajaksi Krista Katajaisen.

7 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta SOPIMUS YMPÄRISTÖVIRANOMAISPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ JUUPAJOEN KUNNAN JA ORIVEDEN KAUPUNGIN KESKEN 6/66/2016 Ympäristölautakunta Oriveden kaupungilla ja Juupajoen kunnalla on ollut voimassa sopimus ympä ris tön suo je lu vi ran omai sen tehtävistä vuoden 2001 alusta lähtien. Sitä ennen tehtävät olivat Oriveden seudun kansanterveystyön kuntayhtymällä. Kun ta lain (410/2015) 147 :n mukaan kuntien yhteistoimintasopimukset on saa tet ta va uuden lain mukaisiksi viimeistään Kuntien yhteistoimintaa koskevat säädökset ovat kuntalain 8 :ssä ja :ssä. Oriveden ja Juupajoen ympäristönsuojeluviranomaisen tehtävät hoidetaan ai kai sem paan tapaan Oriveden kaupunki isäntäkuntana. Sopimus uusitaan si ten, että se on voimassa alkaen toistaiseksi. Sopimuksen sisältö ei muutu, mutta sitä tarkennetaan. Sopimuksen mukaan Juupajoen kunnan lakisääteisenä monijäsenisenä ympä ris tön suo je lu vi ran omai se na toimii Oriveden ympäristölautakunta, joka toi mii myös Oriveden kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisena. Ym päris tön suo je lu vi ran omai sen asioita käsitellessään lautakunta toimii kuntien yh teis lau ta kun ta na ja siinä on mukana jäsenenä yksi Juupajoen kun nan valtuus ton valitsema henkilö. Kustannukset jaetaan asukaslukujen suhteessa. Lautakunnan esityslista, jossa käsitellään Juupajoen asioita, toimitetaan etukä teen tiedoksi jäsenten lisäksi Juupajoen kunnanjohtajalle ja kun nan hal lituk sen puheenjohtajalle. Lautakunnan pöytäkirja, jossa käsitellään Juu pajoen asioita, toimitetaan tiedoksi Juupajoen kunnanhallitukselle. Ympäristöinsinöörin ehdotus: Ympäristölautakunta hyväksyy omalta osal taan liitteenä olevan sopimuksen ympäristönsuojeluviranomaisen teh tävien järjestämisestä ja esittää sen Juupajoen kunnanhallituksen ja Oriveden kaupunginhallituksen ja edelleen kunnan- ja kaupunginvaltuuston hy väk syttä väk si. Merkittiin, että nuorisovaltuutettu Jesperi Vuorinen saapui kokoukseen ennen tämän asian käsittelyn alkua kello

8 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖLUVAN MUUTTAMISEN TARPEEN ARVIOINTI; ORIVEDEN MOOTTORIKERHO RY:N LUPA MOOTTORIURHEILUJÄÄRADALLE 108/ /2015 Ympäristölautakunta Oriveden kaupungin ympäristölautakunta on myöntänyt Oriveden Moot to ri ker ho ry:lle ympäristöluvan moottoriurheilujääradalle, joka si jaitsee Längelmäen Pappilanselän jäällä, kun jääolot sallivat. Radalle kuljetaan Hie dan rannasta osoitteesta Satamaranta 168, Orivesi as. Ympäristöluvan lupamääräyksen 11 mukaan hakemus lupamääräysten tarkis ta mi sek si on tehtävä, jos toiminta muuttuu olennaisesti tai viimeistään mennessä. Ympäristönsuojelulain muutoksen /423 voi maan tu lo sään nök ses sä määrätään, että ennen annetussa ym päris tö lu pa pää tök ses sä määrätty lupamääräysten tarkistamista koskeva vel voite raukeaa. Valvontaviranomaisen on säännöllisessä valvonnassa arvioitava täl lai sen luvan 89 :n mukainen muuttamisen tarve viimeistään vuoden kulues sa siitä ajankohdasta, jolloin luvan tarkistamista koskeva hakemus oli mää rä jättää lupaviranomaiselle. Oriveden Moottorikerho ry on päi vä tys sä kirjeessään antanut selvityksen nykyisestä toiminnasta. Moottoriurheiluradan pituus on metriä ja se sijaitsee noin 500 x 600 metrin kokoisella alueella. Jäärata on vuosittain käytössä si ten, että ajoharjoittelu ja harrastustoiminta tapahtuvat lauantaisin klo 10-15, sunnuntaisin klo ja keskiviikkoisin klo Harjoittelu tapah tuu ensisijaisesti moottoripyörillä, mutta rataa voivat käyttää myös mönki jät ja autot. Harjoitteluaikoina on harjoittelemassa 5-15 ajajaa. Radalla voi daan lisäksi järjestää esim. autojen ja mopojen liukkaan kelin ajo har joitte lua sekä erilaisia näytös- ja harjoitustapahtumia. Ajoaikojen ulkopuolella ra taa ovat käyttäneet mm. retkiluistelijat. Yhtenä päivänä vuodessa järjestetään moottoripyörien jääratakilpailut, joiden harjoitteluaika on klo ja varsinainen kilpailu noin klo Kilpailujen huoltoalue sijaitsee kiinteistöjen Rautatiealue ja Oriveden satamaranta-alue alueella. Kiinteistöjen omistaja on Suomen valtio/ Senaatti-kiinteistöt. Kilpailussa on keskimäärin ajajaa. Yleisöä on ollut henkeä. Vuosina jääradalla on järjestetty kilpailut kuusi kertaa. Neljänä vuonna kilpailut on jouduttu perumaan huonojen jääolosuhteiden vuoksi. Näinäkin vuosina rata on kuitenkin tehty ja se on ollut harrastuskäytössä. Vesialueen omistajat ovat Pappilan kalastusalueen osakaskunta (kokouksessa tehty korjaus) ja Veh ka lah den kalastusalueen osakaskunta. (kokouksessa tehty korjaus). Osakaskunnat ovat myöntäneet luvat jää ra dan käyttöön ympäristöluvan mukaisesti.

9 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Ympäristöinsinöörin ehdotus: Ympäristölautakunta antaa seuraavan arvion luvan muuttamisen tarpeesta: Oriveden Moottorikerho ry:n selvityksen perusteella Hiedan moot to ri ur heilu jää ra dan toiminta ei ole muuttunut olennaisesti eikä ym pä ris tön suo je lulain 89 :n mukaisia syitä luvan muuttamiselle ole ilmennyt, joten ym pä ristö lu paa ei ole tarpeen muuttaa. Ympäristölautakunnan antama liitteenä oleva ym pä ris tö lu pa päätös on voimassa toistaiseksi.

10 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT Ympäristölautakunta Ympäristölautakunnan tietoon saatetaan seuraavat viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat: 1. Rakennustarkastaja - yleiset päätökset :t / / päätökset työnjohtajan hyväksymisestä :t 65/ II rakennustarkastaja - yleiset päätökset :t 71-74/ päätökset työnjohtajan hyväksymisestä :t 59-61/ / Maanmittausinsinööri - yleiset päätökset :t 1/ Ympäristöinsinööri - yleiset päätökset :t 1/2016 Maankäyttöinsinöörin ehdotus: Ympäristölautakunta toteaa, että viranhaltijapäätösten osalta on menetelty ympäristölautakunnan aikaisemman päätöksen ( , 5, kohdat 5 ja 6) mukaisesti, joten päätökset ovat olleet täytäntöön pantavissa niiltä osin kuin oikaisuvaatimus tehdään ympäristölautakunnalle.

11 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta ILMOITUSASIAT Ympäristölautakunta Maankäyttöinsinöörin ehdotus: Ympäristölautakunnan tietoon saatetaan seu raa vat ilmoitusluontoiset asiat: 1. Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kirjeitä: - Päätös Dragon Mining Oy:n Oriveden kaivoksen toi minnan keskeyttämistä koskevasta vaatimuksesta. - Päätös liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikan si jainnis ta ja sallitusta metsänkäsittelystä. - Ilmoitus 40 m 3 :n ruoppauksesta Längelmäveden Koivulahden ran nassa tilan alueella Rajalahden kylässä. - Ilmoitus 471 m 3 :n ruoppauksesta Längelmäveden Pappilanselän rannas sa tilan edustalla Koivuniemen kylässä. - Ilmoitus 225 m 3 :n ruoppauksesta Hakosalmessa Längelmäveden Kirkon lah den rannassa tilojen , , ja edustalla Längelmäen kylässä. 2. Vaasan hallinto-oikeuden päätös valituksesta, joka koskee ym pä ris tö lau ta kun nan myöntämää ympäristölupaa lasi-, beto ni- ja tiilijätteen vastaanottamiseen, käsittelyyn ja hyödyntämiseen. Hal lin to-oi keu den ratkaisu: Hallinto-oikeus ei tutki valitusta. 3. Ympäristö- ja vesilupien mukaisten velvoitetarkkailujen raportteja: - Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry: Oriveden kaivoksen ka la ta lou del li nen velvoitetarkkailu vuonna KVVY: Yhteenveto Oriveden Tähtiniemen keskuspuhdistamon ve sistö tark kai lus ta vuonna KVVY: Yliskylän kaatopaikan velvoitetarkkailu vuosina 2013 ja Keski-Suomen ELY-keskus: Eväjärven reitin virtavesikunnnostuksen työ ai kai nen tarkkailuraportti. 4. KVVY:n raportti 908/15: Västilänjoen kunnostusmahdollisuuksien sel vit tä mi nen virtavesi-invennoinnilla ja taimenen esiintymisen sel vittä mi nen sähkökoekalastuksilla vuonna Tampereen yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston kokouksen pöytäkirja. 6. Tampereen kaupungin jätehuoltoinsinöörin päätöksiä: - Päätös hakemuksesta jäteastian tyhjennysten kes keyt tä mises tä. - Päätös hakemuksesta jäteastian tyhjennysvälin pi den tä mi sestä. 7. Vuosiyhteenvedot Oriveden ja Juupajoen alueelta ym pä ris tön suo je lu-

12 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta vi ran omai sel le saapuneista nitraattiasetuksen (1250/2014) 9 :n edellyt tä mis tä ilmoituksista, jotka koskevat lannan tai orgaanisten lan noite val mis tei den varastointia aumassa tai kompostin jälkikypsytystä aumas sa. 8. Soidensuojelutyöryhmän ehdotus soidensuojelun täydentämiseksi sisäl tää Orivedeltä ja Juupajoelta seuraavat alueet: Mul ko vuo ri-pa ko järven kal liot, Vähä-Urttimenjärven suo, Sam mal lam min suo, Miek ka korpi ja lähialueen suot, Pehkusuo-Lapinniittu, Hai ka ra oja-jank ki järvet-vä hä-hai ka ra, Yrösjoki-Haisevanoja, Soi ma suon ympäristö, Veljes ten lam mi-ra si lam mi-ra ja lam mi-pök sy lam mi. 9. Kaupunginhallituksen päätöksiä: Pirkanmaan maakuntakaava Kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen kokous ai ka tau lu tammikuu - kesäkuu KT Kunnallinen työmarkkinalaitoksen yleiskirje: - 18/2015 Matkakustannusten korvaukset lukien 11. Oikeusministeriön tiedote : - Tuomioistuinmaksuja korotetaan alkaen. Maksut nousevat lähemmäksi asioiden käsittelyn kustannuksia ja asioinnista tulee pääsääntöisesti maksullista. 12. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: - Kutsu V Hyvä Elämä - foorumiin Jyväskylässä. 13. Ympäristöministeriö asettaa julkisesti kuultavaksi esityksen val ta kunnal li ses ti arvokkaista maisema-alueista. Esitys sisältää mai se ma-alueiden aluekuvaukset ja niiden rajausehdotukset sekä inventoinnin taus tamuis tion. Suunnitelmien ja ohjelmien ympäristövaikutusten ar vioinnis ta annetun lain mukainen ympäristöselostus on esitetty taus ta muistion liitteenä. Inventointi on kuultavana Kuulemisen kohteena olevat asiakirjat ovat nähtävissä ym pä ris tö minis te riön internet-sivulla ja lisäksi maa kun ta- ja kuntakohtaisiin aineistoihin voi tutustua alueellisissa elin kei no-, liikenne- ja ympäristökeskuksissa (ELY-keskus) sekä asian omai sis sa kunnissa. - Kannanotot toimitetaan sähköisesti tai paperilla sille ELY-keskukselle, jon ka alueella maisema-alue sijaitsee. Kannanotot käsitellään kootusti ym pä ris tö mi nis te riös sä, joka vastaa kuulemis- ja lausuntokierroksen pe rus teel la mahdollisesti tehtävistä muutoksista. - Ympäristöministeriön lausuntopyyntö asiasta on saapunut. Käsittelyyn helmikuussa. 14. Talouden tasapainottamisasiat 15. Kaupunkiseudun asiat:

13 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Tampereen kaupunkiseudun maankäyttö ja asuminen -työryhmän (MASTO) kokoustiedote (liitteenä kokoukseen osal lis tuvil le). - Tampereen kaupunkiseudun seutukatsaus 1/2016 (liitteenä kokoukseen osallistuville). 16. Kaupunginvaltuuston päätöksiä: Asemakaava "Tallukallion alueen laajennus" (kokouksessa tehty lisäys) 17. Pirkanmaan maakuntahallituksen pöytäkirjanotteita: Pirkanmaan maakuntakaavaluonnoksesta 2040 saatu palaute; vastineet mielipiteisiin (osa 2) (kokouksessa tehty lisäys) Päätös: Ilmoitusasiat merkittiin ympäristölautakunnan tiedoksi.

14 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖPALVELUIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2016 Ympäristölautakunta Oriveden kaupunginvaltuusto on kokouksessaan hyväksynyt vuoden 2016 talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille Kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt vuoden 2016 talousarvion ja taloussuunnitelman täytäntöönpano-ohjeet, jotka ovat liitteenä kokoukseen osallistuville. Talousarviolla 2016 osoitetaan kaupungin toimintojen rahoitus ja tavoitteet vuositasolla hallintokuntia sitovasti seuraavasti: - talousarviossa on hyväksytty sitovat menomäärärahat ja tuloarviot - talousarviossa on hyväksytty sitovat toiminnalliset tavoitteet - talousarviossa on määritelty käyttötalousosan tulosalueet sekä investointiosan hankkeet ja hankeryhmät - talousarvion investointiosa sisältää hankkeeseen tai hankeryhmään varatut määrärahat - talousarviossa on määritelty tili- ja vastuuvelvolliset viranhaltijat tulosalueittain Hallintosäännön 69 :n mukaan kaupunginhallitus ja lautakunnat hyväksyvät omien toimialojensa käyttösuunnitelmat. Käyttösuunnitelma vuodelle 2016, joka perustuu kaupunginvaltuuston antamiin tulosalueittaisiin määrärahoihin, on toimitettava mennessä kaupunginhallitukselle. Palvelukeskusten käyttösuunnitelmat on laadittava kustannuspaikoittain tilitasoisina ja niihin on liitettävä kirjallinen kuvaus tulosalueen pääasiallisesta toiminnasta ja määrärahojen kohdentumisesta. Toimielimiä sitoo talousarvion tuloslaskelmaosassa vahvistettu henkilöstökulujen taso, mutta muilta osin käyttösuunnitelma voidaan laatia toimielimen tarpeiden mukaan tulo- ja menomäärärahojen puitteissa. Tulosalueiden ja -yksiköiden vastuuhenkilöt on selkeästi nimettävä käyttösuunnitelmissa, ellei niitä ole nimetty jo talousarviossa. Talousarviokäsittelyn jälkeen ei ole ilmennyt erityisiä muutostarpeita. Tarvittaessa muutostarpeisiin palataan kuluvan vuoden aikana. Ympäristöpalvelut-tulosalueen käyttösuunnitelmat ovat liitteinä kokoukseen osallistuville. Maankäyttöinsinöörin ehdotus: Ympäristölautakunta päättää hyväksyä

15 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta liitteinä olevat käyttösuunnitelmat omalta osaltaan ja lähettää ne edelleen keskushallintoon.

16 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Ympäristölautakunta Tekninen lautakunta Ympäristölautakunta ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS LEHDISTÖ-VARIKKO-ORIAHDE 107/62.622/2014 Ympäristölautakunta Kaupunginvaltuuston hyväksymän talousarvion liitteenä olevassa kaavoitusohjelmassa on vuodelle 2012 merkitty asemakaavan laatiminen entisen Oriveden asevarikon alueelle. Kaavan suunnittelun ohjelmoinnin yhteydessä on todettu, että aluetta olisi syytä laajentaa käsittämään kantatien 58 länsi puolista aluetta laajemminkin. Oriahteen asuntoalueen kaava on suurelta osin vanhentunut ja myös osa Lehdistön yritysaluetta voitaisiin käsitellä samassa yhteydessä. Samalla voitaisiin ottaa huomioon myös valtatietä 9 ja kantatietä 58 koskevat uudet suunnitelmat ja selvitykset. Tältä pohjalta on hanketta varten laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma, joka on liitteenä kokoukseen osallistuville. Sen liitteenä on mm. kartta, jossa on suunnittelualueen likimääräinen rajaus. Suunnitelma sisältää myös alustavat tavoitteet. Maankäyttöinsinöörin ehdotus: Ympäristölautakunta päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle seuraavaa: 1. Alueelle, jonka likimääräinen rajaus on osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) liitteenä, laaditaan asemakaava ja asemakaavan muutos. 2. Kaavahankkeen vireilletulosta ilmoitetaan MRL 63 :n mukaisesti julkaisemalla ilmoitus Oriveden Sanomat -lehdessä sekä kaupungin ilmoitustaululla ja kaupungin internet-sivuilla. 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaehdotus sekä alustava kaavaluonnos lähetetään osallisille kuulemista varten Kaupunginhallitus Laadittu osallistumis- ja arviointi suun ni tel ma, jo ka on liit tee nä ko kouk seen osallistuville. Sen liitteenä on mm. kart ta, jos sa on suun nit telu alu een likimääräinen rajaus. Suunnitelma sisältää myös alus tavat ta voit teet. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy 1. Alueelle, jonka likimääräinen rajaus on osallistumis- ja ar viointisuunnitelman (OAS) liitteenä, laaditaan asemakaava ja asemakaavan muutos.

17 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Ympäristölautakunta Tekninen lautakunta Ympäristölautakunta Kaavahankkeen vireilletulosta ilmoitetaan MRL 63 :n mukaisesti julkaisemalla ilmoitus Oriveden Sanomat -lehdessä sekä kaupungin ilmoitustaululla ja kaupungin internet-sivuilla. 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaehdotus sekä alustava kaavaluonnos lähetetään osallisille kuulemista varten. Merkittiin, että kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jussi Järvinen poistui esteellisenä kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Merkittiin, että maankäyttöinsinööri Päivi Valkama oli asiantuntijana paikalla asian käsittelyn aikana Ympäristölautakunta Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja alustava kaavaluonnos ovat olleet näh tä vil lä Viranomaisneuvottelu on pidetty Vi ranomais neu vot te lus sa on edellytetty hankkeesta lisäselvityksiä. Näitä on laadit tu siten, että arkeologinen inventointi on valmistunut vuonna 2012 ja vähit täis kau pan palveluverkkoselvitys vuonna Liikenneselvitys on valmis tu nut tammikuussa Kulttuuriympäristöselvityksestä on pyydetty tar jouk sia huhtikuussa Tähän mennessä saadun palautteen ja tehtyjen selvitysten perusteella alus tavaa kaavaluonnosta on tarkistettu ja täydennetty. Liitteinä kokoukseen osallistuville ovat kaavaluonnoskartta ja ote lii ken nesel vi tyk ses tä. Maankäyttöinsinöörin ehdotus: Ympäristölautakunta päättää: 1. asettaa kaavaluonnoksen nähtäville MRA 30 :n mukaisesti 14 päivän ajak si. 2. pyytää kaavaluonnoksesta teknisen lautakunnan lausunnon. Käsittely: Ympäristölautakunta kävi asiasta laajan yleiskeskustelun. Päätös: Ympäristölautakunta päätti: 1. asettaa kaavaluonnoksen nähtäville MRA 30 :n mukaisesti 14 päivän

18 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Ympäristölautakunta Tekninen lautakunta Ympäristölautakunta ajaksi. 2. pyytää kaavaluonnoksesta teknisen lautakunnan lausunnon ja pyytää teknistä lautakuntaa toimittamaan lausuntonsa liitteenä tyyppipoikkeusleikkauksia kaavaluonnokseen sisältyvistä kaduista esimerkiksi Ahteentie ja Pikkukaari Tekninen lautakunta Suunniteltu asemakaava-alueen katuverkon jäsentely poistaa tarpeettoman läpiajoliikenteen asuntokaduilta ja erottaa kasvavan Varikon teollisuusalueen liikennöinnin alueen muusta liikenteestä sekä parantaa asuntokatujen liikenneturvallisuutta ja selkeyttää koko alueen liikennöintiä. Kantatie 58, Kaislahdentien ja Tampereentien liittymään on valtatie 9 Tampere-Orivesi -välin yleissuunnitelmassa osoitettu kiertoliittymä ja linja-autopysäkki kiertoliittymästä Tampereentien puolelle. Laadittavaan asemakaavaan olisi hyvä osoittaa erillisellä merkinnällä kevyen liikenteen yhteys Pohjoiskaaren kadulta EV-alueen kautta Tampereentien linja-autopysäkille. Liitteinä kokoukseen osallistuville ovat kaavaluonnoskartta määräyksineen ja luonnokset tyyppipoikkileikkauksista Ahteentielle ja Pikkukaareen sekä tyyppipoikkileikkaus Ruovedentielle. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää lausua asemakaava ja asemakaavan muutos Lehdistö-Varikko-Oriahde asemakaavaluonnoksesta seuraavaa: 1. Suunniteltu asemakaava-alueen katuverkon jäsentely poistaa tarpeettoman läpiajoliikenteen asuntokaduilta ja erottaa kasvavan Varikon teollisuusalueen liikennöinnin alueen muusta liikenteestä sekä parantaa asuntokatujen liikenneturvallisuutta ja selkeyttää koko alueen liikennöintiä. 2. Kantatie 58, Kaislahdentien ja Tampereentien liittymään on valtatie 9 Tampere-Orivesi -välin yleissuunnitelmassa osoitettu kiertoliittymä ja linja-autopysäkki kiertoliittymästä Tampereentien puolelle. Laadittavaan asemakaavaan olisi hyvä osoittaa erillisellä merkinnällä kevyen liikenteen yhteys Pohjoiskaaren kadulta EV-alueen kautta Tampereentien linja-autopysäkille. 3. Tekninen lautakunta toimittaa ympäristölautakunnalle luonnokset tyyppipoikkileikkauksista Ahteentielle ja Pikkukaareen sekä tyyppipoikkileikkaus Ruovedentielle.

19 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Ympäristölautakunta Tekninen lautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaavahanketta koskeva kulttuuriympäristöselvitys on valmistunut. Sen johdosta kaavaa on täydennetty kulttuuriympäristöä koskevilla merkinnöillä. Teknisen lautakunnan lausunto on saatu ja se löytyy edellä olevasta tekstistä. Kaavaluonnoksesta on lisäksi tullut nähtävilläolon aikana huomautuksia, joihin on laadittu vastineet. Lisäksi kaava-aluetta on jonkin verran laajennettu. Kaavahanketta esitellään lähemmin kokouksessa. Liitteinä kokoukseen osallistuville ovat uusi kaavaluonnoskartta sekä lausuntojen ja huomautusten yhdistelmä vastineineen ja teknisen lautakunnan toimittamat tyyppipoikkileikkausluonnokset. Maankäyttöinsinöörin ehdotus: Ympäristölautakunta päättää: 1. hyväksyä laaditut vastineet. 2. asettaa laajennetun ja täydennetyn kaavaluonnoksen nähtäville 14 päivän ajaksi. 3. antaa maankäyttöinsinöörin tehtäväksi järjestää kaavasta yhdessä viranomaisten kanssa työneuvottelun. 4. mikäli työneuvottelun jälkeen nähdään tarpeelliseksi, pyytää viranomaisten alustavia lausuntoja kaavaluonnoksesta. Käsittely: Keskustelun aikana jäsen Mika Taipalus teki jäsen Henry Ingraeuksen ja jäsen Anne-Mari Bankowskin kannattamana maankäyttöinsinöörin ehdotuksesta poikkeavan seuraavan ehdotuksen: Asemakaavaluonnos ja asemakaavan muutosluonnos Lehdistö-Varikko-Oriahde palautetaan valmisteluun odottamaan toukokuun lopulla 2016 valmistuvan Tampere-Orivesi kehityskäytäväselvityksen ehdotuksia mm. joukkoliikenteen kehittämisen näkökulmasta, jotta mahdolliset kaavaan vaikuttavat tulokset voidaan huomioida riittävän aikaisessa vaiheessa kaavaprosessia. Koska oli tehty kannatettu maankäyttöinsinöörin ehdotuksesta poikkeava

20 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Ympäristölautakunta Tekninen lautakunta Ympäristölautakunta ehdotus, totesi puheenjohtaja, että suoritetaan äänestys, jossa ne, jotka kannattavat maankäyttöinsinöörin ehdotusta, äänestävät jaa ja jäsen Mika Taipaluksen ehdotusta ei. Kädennostoäänestyksessä annettiin 2 "jaa"-ääntä (varapuheenjohtaja Jari Talasniemi ja jäsen Tarmo Viskari) ja 5 "ei"-ääntä (puheenjohtaja Sini Kahilaniemi, jäsenet Anne-Mari Bankowski, Henry Ingraeus, Mika Taipalus ja varajäsen Irmeli Hirvonen). Päätös: Puheenjohtaja totesi ympäristölautakunnan päätökseksi tulleen jäsen Mika Taipaluksen ehdotuksen: Asemakaavaluonnos ja asemakaavan muutosluonnos Lehdistö-Varikko-Oriahde palautetaan valmisteluun odottamaan toukokuun lopulla 2016 valmistuvan Tampere-Orivesi kehityskäytäväselvityksen ehdotuksia mm. joukkoliikenteen kehittämisen näkökulmasta, jotta mahdolliset kaavaan vaikuttavat tulokset voidaan huomioida riittävän aikaisessa vaiheessa kaavaprosessia. Merkittiin, että käsiteltäessä kaavaluonnoksesta tulleita huomautuksia ja niihin laadittuja vastineita ympäristölautakunnan jäsen Mika Taipalus poistui esteellisenä kokouksesta kaavaluonnoksesta jättämänsä huomautuksen ja siihen laaditun vastineen käsittelyn ajaksi.

21 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta POIKKEUSLUPAHAKEMUS KOSKIEN TILAA LÄHTEINEN /62.624/2016 Ympäristölautakunta Timo Lähteinen ja Anne Sandström hakevat poikkeuslupaa omistamalleen tilalle Lähteinen maankäyttö- ja rakennuslain 72 :n 2 momentissa tarkoitetusta rakentamista ilman asemakaavaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa koskevasta rajoituksesta. Tilan pinta-ala on kiinteistötietojärjestelmän mukaan 0,3390 ha ja se sijaitsee Nuottajärven ranta-alueella. Lupaa haetaan 200 krs-m²:n suuruisen omakotitalon rakentamiselle. Nykyinen asuinrakennus on tarkoitus purkaa ja hanke liittää yleiseen vesi- ja viemäriverkostoon. Tilalle on myönnetty rakennuslupa asuinrakennuksen laajentamiseen ja peruskorjaukseen, mutta hanke ei ole toteutunut. Perusteluina ja erityisinä syinä hankkeelle hakija toteaa, että vanhan rakennuksen korjaaminen on taloudellisesti kannattamatonta. Naapuria on kuultu. Hakijat omistavat toisen vieressä sijaitsevan tilan. Naapurilla ei ole ollut huomautettavaa hankkeesta. Liitteenä kokoukseen osallistuville on poikkeuslupapäätösehdotus liitteineen. Maankäyttöinsinöörin ehdotus: Ympäristölautakunta päättää myöntää poikkeusluvan liitteenä olevan päätösehdotuksen mukaisin ehdoin. Päätös annetaan julkipanon jälkeen

22 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta POIKKEUSLUPAHAKEMUS KOSKIEN TILAA KARHU /62.624/2015 Ympäristölautakunta Arto ja Sirpa Karhu hakevat poikkeuslupaa maankäyttö- ja rakennuslain 72 :ssä tarkoitetusta rakentamista ilman asemakaavaa tai oikeusvaikutteista yleiskaavaa koskevasta rajoituksesta omistamalleen tilalle Karhu kiinteistötunnus Tilan pinta-ala on 0,5821 ha. Lupaa haetaan kerrosalaltaan 125 krs-m²:n suuruisen lomarakennuksen muuttamiseksi vakituisen asumisen asuinrakennukseksi. Rakennuspaikalla on entuudestaan myös 25 krs-m²:n suuruinen saunarakennus sekä autokatos. Hanke sijaitsee Längelmäen kunnanvaltuuston hyväksymän Vilkinniemen ranta-asemakaavan alueella. Ranta-asemakaavan mukaan rakennuspaikka on loma-asuntojen korttelialuetta, jonne saa rakentaa yhden yksiasuntoisen loma-asunnon ja erillisen saunarakennuksen, joiden yhteenlaskettu kerrosala saa olla enintään 125 krs-m². Lisäksi rakennuspaikalle saa rakentaa talousrakennuksen ja erillisen käymälän. Rakennuspaikan kokonaisrakennusoikeus on 150 krs-m². Rakennuspaikalle on lomarakennuksen rakennusluvan yhteydessä myönnetty vähäinen poikkeus kaavasta siten, että rakennusoikeus on kokonaisuudessaan käytetty lomarakennukseen ja saunaan. Naapureita on kuultu. Heillä ei ole ollut huomautettavaa hankkeesta. Liitteenä kokoukseen osallistuville on poikkeuslupapäätösehdotus. Maankäyttöinsinöörin ehdotus: Ympäristölautakunta päättää hylätä hakemuksen liitteenä olevan päätösehdotuksen mukaisesti julkipanon jälkeen Käsittely: Keskustelun aikana jäsen Henry Ingraeus teki varapuheenjohtaja Jari Talasniemen ja jäsen Mika Taipaluksen ja jäsen Anne-Mari Bankowskin kannattamana maankäyttöinsinöörin ehdotuksesta poikkeavan seuraavan ehdotuksen: Ympäristölautakunta päättää myöntää haetun poikkeusluvan. Perustelut: Ottaen huomioon, että - naapurikiinteistö on saanut vastaavan luvan vuonna 2012, joten tasapuolisen kohtelun nimissä lupa tulee myöntää myös tälle hakijalle - Uuhiniemi-Piittalan kyläalueella jo entuudestaan vakituinen ja loma-asuminen lomittuvat vaihtelevasti toisiinsa - Rakennus täyttää vakinaisen asumisen vaatimukset, rakennusoikeus on kokonaan käytetty ja suunnitelma toteuttaa valmistumassa olevan maapolittisen ohjelman tavoitteita

23 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta naapureilla ei ole ollut huomautettavaa hankkeesta Koska oli tehty kannatettu maankäyttöinsinöörin ehdotuksesta poikkeava ehdotus, totesi puheenjohtaja, että suoritetaan äänestys, jossa ne, jotka kannattavat maankäyttöinsinöörin ehdotusta, äänestävät jaa ja jäsen Henry Ingraeuksen ehdotusta ei. Kädennostoäänestyksessä annettiin 1 "jaa"-ääntä (jäsen Tarmo Viskari) ja 6 "ei"-ääntä (puheenjohtaja Sini Kahilaniemi, varapuheenjohtaja Jari Talasniemi ja jäsenet Anne-Mari Bankowski, Henry Ingraeus, Mika Taipalus ja varajäsen Irmeli Hirvonen). Päätös: Puheenjohtaja totesi ympäristölautakunnan päätökseksi tulleen jäsen Henry Ingraeuksen ehdotuksen, joten poikkeuslupa myönnetään. Päätös annetaan julkipanon jälkeen Maankäyttöinsinööri Päivi Valkama jätti eriävän mielipiteen viitaten päätösehdotuksessaan esitettyihin perusteluihin.

24 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA RAKENNUKSEN YMPÄRISTÖ ORIVEDEN KAUPUNGIN PAPPILAN KYLÄSSÄ TILALLA VANHA-PAPPILA RN:O 26:2 332/61.612/2009 Ympäristölautakunta Oriveden kaupungin ympäristölautakunta suoritti Oriveden asemanseudulla ympäristökatselmuksen Katselmuksessa todettiin, että tilalla Vanha- Pappila RN:o 26:2 on mm. käytöstä poistettuja autoja, rakennustarvikkeita ja muuta mate riaalia, joka rumentaa ympäristöä. Rekisteritietojen mukaan kyseisen tilan omistaa Lasse Hietaranta. Maankäyttö- ja rakennuslain 166 :n 1 mom mukaan rakennus ympäristöineen on pidettävä sellaisessa kunnossa, että se jatkuvasti täyttää terveellisyyden, turvallisuuden ja käyttökelpoisuuden vaatimukset eikä aiheuta ympäristöhaittaa tai rumenna ympäristöä. Rakennustarkastajan ehdotus: Maankäyttö- ja rakennuslain 166 :n 3 mom mukaisesti ympäristölautakunta kehottaa tilan omistajaa Lasse Hietarantaa siistimään tilalla Vanha-Pappila RN:o 26:2 sijaitsevien rakennusten ympäristön mennessä Ympäristölautakunta Lasse Hietaranta on heinäkuussa puhelimitse ilmoittanut rakennusvalvontatoimistolle aikovansa siistiä rakennuksen ympäristön kevään 2005 aika na. Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta merkitsee asian tässä vaiheessa tietoonsa saatetuksi

25 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Oriveden kaupungin ympäristölautakunta on suorittamassaan kaupungin rakennusjärjestyksen mukaisessa ympäristökatselmuksessa todennut, että rakennuksen ympäristöä ei ole siistitty (liitteenä ympäristökatselmuksen pöytäkirja ). Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta kehottaa tilan omistajaa Lasse Hietarantaa siisti mään tilalla Vanha-Pappila RN:o 26:2 sijaitsevien rakennusten ympäristön mennessä Ympäristölautakunta Pirkanmaan maakuntamuseo on suorittaessaan ko. alueella arkeologista inventointia mm. todennut: " Koekuoppia ei kuitenkaan pystytty tekemään kumpareelle mm. romujen johdosta kaikkiin potentiaalisiin kohtiin". Rakennusvalvonta on todennut, että aluetta ei ole ympäristölautakunnan antamasta kehotuk sesta huolimatta siistitty. II rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta päättää lähettää tilan omistajalle liitteen mukaisen selityspyynnön Ympäristölautakunta Selityspyyntöön ei annettuun määräaikaan mennessä jätetty kirjallista vastausta. Lasse Hietaranta otti yhteyttä puhelimitse rakennusvalvontaan. Hänen pyynnöstään sovittiin kiinteistöllä pidettäväksi tarkastus Tarkastuksessa todettiin, että alueen siistimistoimenpiteitä ei ollut aloitettu. Sovittiin, että Hietaranta pyydetyssä selvityspyynnössään esittää aikataulun, mihin mennessä toimenpiteet on suoritettu.

26 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Lasse Hietaranta on antanut päivätyn kirjallisen selvityksen jatkotoimenpiteistä (liitteenä kokoukseen osallistuville). Selvityksessään Hieta ran ta ker too aloit ta van sa tontin siistimisen välittömästi ja suorittavansa siis ti mis toi men piteet ke vää seen mennessä. Talvikausi vaikeuttaa siistimistoimenpiteiden suorittamista. Tästä johtuen toimenpiteiden suorittamiseen voidaan pitää perusteltuna asettaa viiden kuukauden määräaika. Määräaika ei ole ristiriidassa Hietarannan oman ilmoituksen kanssa. Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta päättää asettaa Lasse Hietarannalle liitteen mukaisen päävelvoitteen ja uhkasakon Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta on suorittanut alueella katselmuksen (katselmuspöytäkirja liitteenä kokoukseen osallistuville). Katselmuksessa todet tiin, et tä "kiinteistöllä on aloitettu päävelvoitteen mukaiset alueen siistimis työt. Kiin teistön lounaisosasta on pääosin poistettu alueella olleet rekisteris tä poiste tut ajoneuvot ja romut. Vanhan pappilarakennuksen ja talousraken nusten ra jaamaa pihapiiriä ei ole siistitty. Tilan pohjois- ja luoteisosassa olevaa aluet ta (Pappilan urheilukentälle näkyvä alue) ei ole päävelvoitteen mukaisesti siistitty". Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta päättää lähettää tilan omistajalle liitteen (liitteenä kokoukseen osallistuville) mukaisen selityspyyn nön Ympäristölautakunta Pyydettyä selitystä ei ole esitetty.

27 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Rakennusvalvonta on suoritetussa katselmuksessa todennut, että koko tilan alueella on suoritettu päävelvoitteen mukaista siistimistyötä, mutta esim. tilan pohjois- ja luoteisosassa olevaa aluetta (Pappilan urheilukentälle näkyvä alue) ei ole päävelvoitteen mukaisesti kokonaan siistitty. Päävelvoite ja sitä koskeva uhkasakko on koskenut koko tilan alueella suoritettavia toimenpiteitä. Puuttuvien toimenpiteiden osalta asetetun suuruisen uhkasakon tuomitseminen olisi kuitenkin kohtuutonta. Uhkasakkolain 11 :n mukaan uhkasakko voidaan tuomita myös asetettua pienempänä. Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta päättää poistaa asetetun päävelvoitteen ja sitä koskevan uhkasakon. Samalla ympäristölautakunta kuitenkin kehottaa tilan omistajaa suorittamaan jo aloitetut siistimistoimen piteet loppuun myös tilan pohjois- ja luoteisosassa. Perustelu: Olosuhteet, jo suoritetut toimenpiteet ja laiminlyönnin vähäisyys huomioiden ei uhkasakon tuomitseminen ole kohtuullista. Sovelletut lainkohdat: MRL 182 sekä uhkasakkolaki 10 ja 11. Päätös: Asiasta käydyn keskustelun jälkeen ympäristölautakunta päätti yksimielisesti pitää voimassa liitteen mukaisen asetetun päävelvoitteen ja sitä koskevan uhkasakon. Päävelvoitteen mukaisten toimenpiteiden loppuunsaattamiseen myönnetään jatkoaikaa siten, että toimenpiteet tulee saattaa loppuun mennessä Ympäristölautakunta Päävelvoitteen suorittamiseksi asetettu määräaika on umpeutunut. Ympäristölautakunnan katselmushenkilöt suorittavat tilalla katselmuksen ennen kokousta. Katselmusajankohdasta on ennakkoon ilmoitettu tilan omistajalle. Rakennustarkastajan ehdotus: Tehdään kokouksessa. Ympäristölautakunnan katselmushenkilöt ovat suoritetussa katselmuksessa todenneet, että alueella on suoritettu päävelvoitteen mukaisia toimenpiteitä,

28 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta mutta velvoitetta ei ole kokonaan suoritettu. Katselmushenkilöille esitetyn toimenpidejärjestyksen mukaisesti päävelvoitteen mukaisia toimenpiteitä on tarkoitus jatkaa (katselmuspöytäkirja on esityslistan liitteenä kokoukseen osallistuville) (kokouksessa tehty lisäys). Rakennustarkastajan kokouksessa tekemä ehdotus: Ympäristölautakunta päättää pitää voimassa liitteen mukaisen asetetun päävelvoitteen ja sitä koskevan uhka sakon. Päävelvoitteen mukais ten toimenpiteiden lop puunsaattamiseen myönnetään jatkoaikaa siten, että toimenpiteet tulee saat taa loppuun mennessä Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta on ns. kevätkatselmuksen yhteydessä pitänyt ko. tilalla katselmuksen Katselmuksen pöytäkirja on liitteenä kokoukseen osallistuville. Katselmuksessa on todettu, että tilan pohjois- ja luoteisosassa olevaa aluetta (Pappilan urheilukentän puoleinen alue) ei ole päävelvoitteen mukaisesti kokonaan siistitty. Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta päättää lähettää tilan omistajalle liitteen (liitteenä kokoukseen osallistuville) mukaisen uhkasakon tuomitsemis- / täytäntöönpanovaiheen selityspyynnön Ympäristölautakunta Oriveden kaupungin ympäristölautakunta suoritti ympäristökatselmuksen Ympäristökatselmuksessa todettiin, että vanhan pap pi la ra kennuk sen ja talousrakennusten rajaamaa pihapiiriä eikä tilan pohjoisosassa ole vaa aluetta (Pappilan urheilukentälle näkyvä alue) ole vielä kokonaan siis tit ty. Alueelta aiemmin poistettujen tilalle on mm. tuotu muuta tavaraa. Alu een ympäristö on edelleen epäsiisti ja siellä on mm. käytöstä poistettuja

29 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta ve nei tä, rakennustarvikkeita ja muuta materiaalia, jotka rumentavat ym päris töä. Uhkasakkolain 13 :n mukaan: Uhkasakkoa ei saa tuomita maksettavaksi, ell ei sen tuomitsemisen johdosta asianosaiselle ole varattu tilaisuutta 22 :ssä tarkoitetun selityksen antamiseen kahden vuoden kuluessa siitä, kun uh ka sa kon asettamispäätös on saanut lainvoiman ja päävelvoitteen täyt tämis tä koskeva määräaika on päättynyt, taikka jos päävelvoitetta on nou datet ta va määrätystä ajankohdasta alkaen, kahden vuoden kuluessa siitä, kun pää vel voi tet ta on rikottu. Aiemmin asetetun päävelvoitteen määräajasta on kulunut yli kaksi vuotta. II rakennustarkastajan ehdotus: Maankäyttö- ja rakennuslain 166 :n 3 mom mukaisesti ympäristölautakunta kehottaa tilan omistajaa siistimään tilal la Vanha-Pappila RN:o 26:2 sijaitsevien rakennusten ympäristön mennessä Rakennusvalvonnan suorittamassa katselmuksessa on todettu, että ympäristökatselmuksen perusteella annetussa kehotuksessa mainittuja toimenpiteitä ei ole suoritettu. Vanhan pappilarakennuksen ja talousrakennusten rajaamaa pihapiiriä eikä tilan pohjoisosassa olevaa aluetta (Pappilan urheilukentälle näkyvä alue) ole vielä kokonaan siistitty. Alueen ympäristö on edelleen epäsiisti ja siellä on mm. käytöstä poistettuja veneitä, rakennustarvikkeita ja muuta materiaalia, jotka rumentavat ympäristöä. Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta päättää lähettää tilan omistajalle liitteen mukaisen selityspyynnön.

30 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Tilan omistajan edustaja on lähettänyt rakennusvalvonnalle asiaan liittyvän sähköpostin. Sähköpostissa todetaan, että kiinteistö siivotaan juhannukseen mennessä (sähköposti on liitteenä kokoukseen osallistuville). Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta päättää myöntää jatkoaikaa tilalla Vanha-Pappila RN:o 26:2 sijaitsevien rakennusten ympäristön siistimiseen saakka. Merkittiin, että II rakennustarkastaja Esko Mäntysaari saapui kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana kello

31 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta KEHOTUS YMPÄRISTÖN SIISTIMISEEN TILALLA VÄHÄ-NIPPALA /61/2015 Ympäristölautakunta Oriveden kaupungin ympäristölautakunta suoritti ympäristökatselmuksen lähinnä Keskustan, Hirsilän ja Asemanseudun alueilla. Suoritetussa ympäristökatselmuksessa todettujen epäkohtien perusteella ympäristölautakunta on velvoittanut rakennusvalvonnan antamaan erillisen kehotuksen mm. tilan Vähä-Nippala omistajalle. Rakennustarkastaja on lähettänyt tilan omistajille kehotuksen Kehotus on annettu rakennuksen julkisivun kunnostamiseen mennessä (kehotuskirje on liitteenä kokoukseen osallistuville). Rakennusvalvonnan suorittamassa katselmuksessa on todettu, että ympäristökatselmuksen perusteella kiinteistön omistajille annetussa kehotuksessa mainittuja tarvittavia toimenpiteitä ei ole suoritettu. Tilan omistaja on jättänyt ympäristölautakunnalle ko. rakennuksen purkamista kokevan lupahakemuksen (liitteenä kokoukseen osallistuville). Sijaintikartta on liitteenä kokoukseen osallistuville. Purkamislupahakemuksesta on maankäyttö- ja rakennusasetuksen 67 :n mukaisesti tiedotettu Oriveden kaupunginhallitukselle ja Pirkanmaan ELY-keskukselle. Lisäksi purkamislupahakemuksesta on pyydetty lausunnot Pirkanmaan maakuntamuseolta ja Pirkanmaan liitolta. Rakennustarkastajan ehdotus: Ympäristölautakunta merkitsee asian tässä vaiheessa tietoonsa saatetuksi Ympäristölautakunta Pirkanmaan liitto on ilmoittanut, että ei jätä lausuntoa pur ka mislu pa ha ke muk ses ta. Ilmoituksessa todetaan, että kohde on paikallinen. Pirkanmaan maakuntamuseo on jättänyt pyydetyn lausunnon (lau sun to on liitteenä kokoukseen osallistuville). Lausunnossa mm. to detaan, että rakennusta ei ole asemakaavassa suojeltu. Alueen asemakaavan ei voi da katsoa olevan rakennetun perinnön suojelukysymysten osalta ajan ta-

32 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta sal la. Pirkanmaan maakunnallisesti arvokkaat rakennetut kult tuu ri ym pä ristöt 2015 selvityksessä Vähä-Nippalan talon katsotaan edustavan alueella perin teis tä rakentamista ja se mainitaan Oriveden keskustan maakunnallisesti ar vo alu een merkittävänä kohteena. Pirkanmaan maakuntamuseo katsoo, että rakennusta ei lähtökohtaisesti tulisi purkaa vaan sen mahdollista uu diskäyt töä tulee selvittää tarkemmin. Mikäli rakennuksessa epäillään vakavia, uu dis käyt töä estäviä kuntovaurioita, rakennuksesta tulee laatia asian mu kainen kuntoselvitys. Rakennusvalvonta on varannut rakennuksen omistajille mahdollisuuden antaa Pirkanmaan maakuntamuseon lausunnosta vastineensa. Omistajat ovat an ne tus sa määräajassa antaneet vastineensa (vastine on liitteenä ko koukseen osallistuville). Vastineessa mm. todetaan, että rakennuksen tilat ovat var sin pienet ja hankalakäyttöiset korkeine kivirappusineen, joten min käänlai sen käytön löytymistä nykyisessä tilanteessa voi pitää toiveajatteluna. Raken nus on ollut kylmillään ainakin kymmenen vuotta ja osa ikkunoista on ol lut rikottuina. Vähä-Nippala on ympäristössään viimeinen vanhan ky länrai tin ja Vaasantien alun varren rakennus. Se on irrallinen ja vähäpätöinen osa Oriveden keskustassa eikä verrattavissa vaikkapa Sukkavartaan ko konai suu teen. Rajanaapureita on kuultu. Hakemuksesta ei ole jätetty kannanottoja. Maankäyttö- ja rakennuslain 127 :n 1 mom. mukaan Rakennusta tai sen osaa ei saa ilman lupaa purkaa asemakaava-alueella tai alueella, jolla on voi mas sa 53 :ssä tarkoitettu rakennuskielto asemakaavan laatimiseksi. Lupa on myös tarpeen, jos yleiskaavassa niin määrätään. Saman lain 139 :n 1 mom mukaan: Purkamisluvan myöntämisen edellytyksenä on, ettei purka mi nen merkitse rakennettuun ympäristöön sisältyvien perinne-, kauneustai muiden arvojen hävittämistä eikä haittaa kaavoituksen toteuttamista. Laki rakennusperinnön suojelemisesta 2 :n 2 momentissa säädetään, että Ra ken nus pe rin nön suojelemisesta asemakaava-alueella sekä alueella, jolla on voimassa rakennuskielto asemakaavan laatimista varten, säädetään maan käyt tö- ja rakennuslaissa. Saman lainkohdan 3 mom mukaan: Tätä la kia sovelletaan kuitenkin 2 momentin estämättä myös 2 momentissa tarkoi te tul la alueella, jos: 1) kohteella on valtakunnallista merkitystä; 2) kohteen säilymistä ja suojelua ei voida turvata maankäyttö- ja ra ken nuslail la ja sen nojalla annetuilla säännöksillä tai määräyksillä; tai 3) kohteen suojeluun tämän lain mukaisesti on erityisiä syitä ase ma kaa voitus ti lan teen vuoksi. Laki rakennusperinnön suojelemisesta 9 :n 1 mom. mukaan rakennuksen suo je le mi ses ta päättää elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Suo jel tavak si määräämistä koskeva päätös toimitetaan ympäristöministeriön vah vistet ta vak si.

YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA RAKENNUKSEN YMPÄRISTÖ ORIVEDEN KAUPUNGIN PAPPILAN KYLÄSSÄ TILALLA VANHA-PAPPILA RN:O 26:2

YMPÄRISTÖÄ RUMENTAVA RAKENNUKSEN YMPÄRISTÖ ORIVEDEN KAUPUNGIN PAPPILAN KYLÄSSÄ TILALLA VANHA-PAPPILA RN:O 26:2 Ympäristölautakunta 94 15.06.2004 Ympäristölautakunta 127 13.10.2004 Ympäristölautakunta 124 30.06.2009 Ympäristölautakunta 157 13.10.2009 Ympäristölautakunta 21 26.01.2010 Ympäristölautakunta 139 26.10.2010

Lisätiedot

ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS LEHDISTÖ-VARIKKO-ORIAHDE

ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS LEHDISTÖ-VARIKKO-ORIAHDE Ympäristölautakunta 30 13.03.2012 Kaupunginhallitus 117 02.04.2012 Ympäristölautakunta 66 27.05.2014 Tekninen lautakunta 73 20.08.2014 Ympäristölautakunta 9 26.01.2016 Ympäristölautakunta 137 25.10.2016

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN KESKUSTIEN LÄNSIPUOLISELLA ALUEELLA

ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN KESKUSTIEN LÄNSIPUOLISELLA ALUEELLA Kaupunginhallitus 354 12.11.2012 Ympäristölautakunta 38 19.03.2013 Kaupunginhallitus 107 25.03.2013 Ympäristölautakunta 131 22.10.2013 Tekninen lautakunta 126 12.11.2013 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN KESKUSTIEN

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Kaavatoimikunta AIKA 01.02.2018 kello 16:15-17:15 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Kaavatoimikunta AIKA 08.03.2016 kello 16:00-16:55 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20

Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa klo 17:00-18:20 Pöytäkirja 1/2017 1 (5) Nuorisolautakunta Aika 31.01.2017 klo 17:00-18:26 Paikka Kunnanvirasto, tukirakennus, kokoushuone 206 Käsitellyt asiat Sivistyskeskuksen lautakuntien yhteinen kokous henkilöstöravintolassa

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus LAUSUNTO 16.1.2018 LAPELY/3392/201 6 Kittilän kunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ Lausuntopyyntö 29.12.2017 Akanvuoma/Taivaanvalkeat ranta-asemakaavaehdotus, Kittilä

Lisätiedot

Liitteenä kokoukseen osallistuville on osallistumis- ja arviointisuunnitelmaehdotus.

Liitteenä kokoukseen osallistuville on osallistumis- ja arviointisuunnitelmaehdotus. Ympäristölautakunta 12 29.01.2013 Kaupunginhallitus 49 11.02.2013 Ympäristölautakunta 82 25.08.2015 Tekninen lautakunta 82 30.09.2015 Ympäristölautakunta 109 10.11.2015 Kaupunginhallitus 300 16.11.2015

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kaavatoimikunta AIKA 07.03.2019 kello 18:00-19:40 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014

Rantayleiskaavan muutos 54/06.61/2012, 228/10.02.04/2014 Kunnanhallitus 326 16.11.2010 Kunnanhallitus 116 17.04.2012 Kunnanhallitus 210 19.08.2014 Kunnanhallitus 146 02.06.2015 Kunnanhallitus 174 11.08.2015 Kunnanvaltuusto 42 31.08.2015 Rantayleiskaavan muutos

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle tehtyyn valitukseen koskien Venesjärven osayleiskaavamuutosta

Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle tehtyyn valitukseen koskien Venesjärven osayleiskaavamuutosta Ympäristölautakunta 105 17.12.2015 Ympäristölautakunta 9 26.01.2016 Kaupunginhallitus 47 01.02.2016 Kaupunginhallitus 109 14.03.2016 Kaupunginvaltuusto 33 21.03.2016 Kaupunginhallitus 184 23.05.2016 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.11.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 13.11.2014 klo 16.30 17.50 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

32 25.02.2014 97 28.09.2015

32 25.02.2014 97 28.09.2015 Meri-Lapin ympäristölautakunta Meri-Lapin ympäristölautakunta 32 25.02.2014 97 28.09.2015 LAPIN ELY-KESKUKSEN OIKAISUVAATIMUS PURKULUVASTA TERVO ANNA-LIISA, KEMINMAA/ROVANIEMEN HALLINTO-OIKEUDEN LAUSUNTOPYYNTÖ/HALLINTO-OIKEUDEN

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Ilman rakennuslupaa rakennettu taukotilarakennus Keuruun kaupungin Pihlajaveden kylässä Kala-aitankallio RN:o 4:85 tilalle

Ilman rakennuslupaa rakennettu taukotilarakennus Keuruun kaupungin Pihlajaveden kylässä Kala-aitankallio RN:o 4:85 tilalle Rakennuslautakunta 13 12.04.2017 Ilman rakennuslupaa rakennettu taukotilarakennus Keuruun kaupungin Pihlajaveden kylässä Kala-aitankallio RN:o 4:85 tilalle 396/10.03.00/2010 RAK 12.04.2017 13 Rakennuslautakunta

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO LIITE 2 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14.10.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 173 07.05.2018 Poikkeamislupa/Elenia Oy KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 2.5.2018: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija Mathias Holmén Raahen kaupunginhallitus

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUU SAMMALINEN- JÄRVI

JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUU SAMMALINEN- JÄRVI In s i n ö ö r i - j a K i i n t e i s t ö t o i m i s t o H a v a n k a O y Keskuskatu 5, 39700 PARKANO p. 040-833 9275, 0400-234 349, email:havanka@kolumbus.fi www.havanka.fi JYVÄSKYLÄNTIEN POHJOISPUOLEN

Lisätiedot

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika 13.02.2014 klo 13:00-16:15 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 2 Kunnanjohtaja

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 19 astuslautakunta AIKA 07.06.2019 klo 15:00-15:25 PAIKKA Taipalsaaren kunnanvirasto, Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI RISTEN VANHAN KOULUN ASEMAKAAVA RISTEN (201) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa (OAS) täydennetään

Lisätiedot

Valmistelija rakennustarkastaja Markku Vaittinen: Tornion kaupunki teknisten palvelujen lautakunta

Valmistelija rakennustarkastaja Markku Vaittinen: Tornion kaupunki teknisten palvelujen lautakunta Teknisten palvelujen ltk 80 24.05.2017 Kaupunginhallitus 209 21.06.2017 Kaupunginhallitus 231 14.08.2017 POIKKEAMISLUPAHAKEMUS NRO P8/2017 ALASAUKKO-OJA ANNE 218/10.03.00/2017 TEKN 24.05.2017 80 Valmistelija

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA Länkipohjan teollisuusalueen asemakaava (55. kaupunginosa) Tampereentie Tampere 65 km Jämsä 27 km Hirsikankaantie Suunnittelualue

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

ORIVEDEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 ORIVEDEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Ympäristölautakunta 74 20.06.2017 Suunnittelutarveratkaisu koskien tilaa Koulun tontti 1 562-432-3-355 94/10.03.00/2017 Ympäristölautakunta 20.06.2017 74 hakee lupaa

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 18.5.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.5.2011 klo 16.30 17.30 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista.

Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Tässä katsauksessa kerrotaan kaupungin vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista. Lisätietoja kaava-asioista saa maankäyttöinsinööri Päivi Valkamalta puh. 050-32 95 303 tai maankäyttöteknikko

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali.

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali. Punkalaitumen kunta Esityslista 8/2017 1 (6) Tekninen lautakunta Aika 21.11.2017 klo 18:00 Paikka Kunnantalon valtuustosali Käsiteltävät asia Asia Otsikko Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) 1 MITEN VOIN VAIKUTTAA RAKENNUSJÄRJESTYKSEEN? 1 Mikä on rakennusjärjestys Jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset voivat olla erilaisia kunnan eri alueilla (MRL 14.1 ). Rakennusjärjestyksen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Rautiosaaren yleiskaavan muutos Tilan Eskola RN:o 127:6 alueella

Rovaniemen kaupunki Rautiosaaren yleiskaavan muutos Tilan Eskola RN:o 127:6 alueella Rovaniemen kaupunki Rautiosaaren yleiskaavan muutos Tilan Eskola RN:o 127:6 alueella OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAAVOITUS 2007 SUUNNITTELUALUE: SIJAINTIKARTTA Rovaniemen kaupunki, Rautiosaaren

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 208 Yleistä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisella kunnalla tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksessä annetaan rakentamista

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 15.12.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 15.12.2010 klo 16.30 17.15 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Lehtinen

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUEIDEN PÄIVITYS

ORIVEDEN KAUPUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUEIDEN PÄIVITYS Tekninen lautakunta 106 10.12.2014 Ympäristölautakunta 7 03.02.2015 ORIVEDEN KAUPUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN TOIMINTA-ALUEIDEN PÄIVITYS 188/59/2014 Tekninen lautakunta 10.12.2014 106 Vesihuoltolain mukaan

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Taalojärven rinteen asemakaava (Seita) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.11.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit sekä Ounasjoentien länsipuoli)

Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit sekä Ounasjoentien länsipuoli) KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 1.11.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 2 (korttelit 1000 1035 sekä Ounasjoentien länsipuoli) Osallistumis-

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 16.8.2018 klo.16.00

Lisätiedot

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä)

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä) Ympäristölautakunta 54 26.05.2015 Kaupunginhallitus 178 01.06.2015 Ympäristölautakunta 95 24.11.2015 Kaupunginhallitus 361 01.12.2015 Kaupunginvaltuusto 77 07.12.2015 Kankaanpään keskustan ja sitä ympäröivien

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2017 1 (11) Aika, klo 17:00-19:02 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 35 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12. Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12. Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12 Elämänlaatujaosto AIKA 12.04.2012 klo 17:00-18:25 PAIKKA Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 35 26.01.2015 Kaupunginhallitus 173 04.05.2015 Isopaasin ranta-asemakaavan muutos 730/10.03.06/2014 Kaupunginhallitus 26.01.2015 35 Maanmittausinsinööri Birit Keva 3.12.2014: Maanomistaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 11.10.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OULAISTEN KAUPUNKI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OULAISTEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKIEN 15. KIVISENKANGAS KAUPUNGINOSAN KIVIKANKAANTIEN ITÄPUOLISIA KORTTELEITA SEKÄ NIIHIN LIITTYVIÄ KATU- JA PUISTOALUEITA. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Oikaraisen kylän ja Jyrhämäjärven yleiskaavan muutos Tilojen 57:30, 57:33, 57:54, 57:56 ja 57:86 alueella

Rovaniemen kaupunki Oikaraisen kylän ja Jyrhämäjärven yleiskaavan muutos Tilojen 57:30, 57:33, 57:54, 57:56 ja 57:86 alueella Rovaniemen kaupunki Oikaraisen kylän ja Jyrhämäjärven yleiskaavan muutos Tilojen 57:30, 57:33, 57:54, 57:56 ja 57:86 alueella OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelupalvelukeskus 2010 SUUNNITTELUALUE:

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön nähden tarpeellinen

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi Kaupunginhallitus 133 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 19 17.03.2014 Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi 732/10/02/03/2011 KH 133 Valmistelijat: kaa voi tus pääl lik kö Veli Pekka Koivu, p. 0447809360,

Lisätiedot

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47. Tiistai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2018 Ympäristölautakunta Sivut 47 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Tiistai 18.9.2018 klo.16.00

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 13 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 13 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 07.04.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 14 Ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 12 Ympäristökatselmus Tutustumismatka asuntomessuille Seinäjoelle 5

Sisällysluettelo. 12 Ympäristökatselmus Tutustumismatka asuntomessuille Seinäjoelle 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Rakennuslautakunta 11.05.2016 Sisällysluettelo Sivu 12 Ympäristökatselmus 2016 3 13 Tutustumismatka asuntomessuille Seinäjoelle 5 14 Rakennustarkastajan päätökset

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 44 Kokouksen järjestäytyminen 4 45 Juuan Vuokratalot Oy:n toiminta vuonna 2015 5 46 Arviointikertomuksen 2015 valmisteluun liittyvä 6

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Luonnos 24.2.2017 Valtioneuvoston asetus maankäyttö- ja rakennusasetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti kumotaan maankäyttö- ja rakennusasetuksen 31 ja 34 :n 2 momentti, sellaisena

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN Tekninen lautakunta 74 01.04.2008 Kaupunginhallitus 108 14.04.2008 Tekninen lautakunta 118 17.06.2008 Kaupunginhallitus 226 11.08.2008 Kaupunginhallitus 235 25.08.2008 Tekninen lautakunta 98 21.09.2010

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen RAKENNETUN 34 15.03.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 114 09.04.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 47 23.04.2018 Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Harju-Härkälä 2:n asemakaava 1(1) Kohde ja suunnittelualue Kaavoitettava alue sijaitsee Someron Harjun kaupunginosassa Paimionjoen ja Härkäläntien eteläpuolella noin 1 kilometri keskustasta etelään. Alueen

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014

Korttelin 53 asemakaavan muutos / hyväksymisvaihe 358/10.02.03/2014 Kunnanhallitus 34 03.03.2014 Kunnanhallitus 143 16.06.2014 Kaavoitusjaosto 5 25.02.2015 Kunnanhallitus 189 18.05.2015 Kaavoitusjaosto 7 03.03.2016 Kunnanhallitus 47 21.03.2016 Korttelin 53 asemakaavan

Lisätiedot