ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Ennen kokousasioita projektipäällikkö Suvi Nirkko kertoo Henna-hankkeen ajankohtaiset kuulumiset.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Ennen kokousasioita projektipäällikkö Suvi Nirkko kertoo Henna-hankkeen ajankohtaiset kuulumiset."

Transkriptio

1 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Laatimispvm Kaupunginhallitus Aika klo 16:00 Ennen kokousasioita projektipäällikkö Suvi Nirkko kertoo Henna-hankkeen ajankohtaiset kuulumiset. Paikka Osanottajat Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Koivunen Tuula pj. Ryynänen Aimo 1. vpj. Papinaho Sirkka-Liisa 2. vpj. Erola Ville-Petteri j. Hirvonen Juha j. Huhtala Anssi j. Karjalainen Riitta j. Koivisto Kimmo j. Lindgrén Sinikka j. Mölsä Jukka j. Welling Mirva j. Viljanen Markku j. Malmiharju Tapio valt. pj. Keskevaari Jarmo valt. 1. vpj. Laatunen Kirsti valt. 2. vpj. Pieski Osmo kaupunginjohtaja, esittelijä Suikkanen Päivi talousjohtaja, pöytäkirjanpit. Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 3 Pöytäkirjan tarkastaminen 5 4 Hennan Etelärinteen tonttien hinnoittelu 2014 / Vuonna 2017 luovutettavien Asemanrinteen tonttien luovutusperiaatteet 6 5 Henna maa- ja vesirakentamisen lisämääräraha 16 6 Urheilutalon uudisrakennushankkeen L2-luonnosten hyväksyminen 18 7 Tilusvaihto Orimattilan kaupungin ja Petri Greijulan välillä 21 8 Määräalan myynti, Sampola / Orffin Oy 26 9 Hallintosäännön uudistaminen 28

2 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Nuorten kesätyöllistämistuki Työllistämisen Orimattila-lisä Orimattilan kaupungin kotouttamishanke, ohjausryhmän nimeäminen Henkilöstö- ja koulutussuunnitelma Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma Kilpailukykysopimukseen liittyvä työaikojen pidentäminen ja lomarahojen leikkaaminen 16 Käyttösuunnitelman hyväksyminen kaupunginhallituksen alaisen toiminnan osalta ja laskujen hyväksyjät Ympäristölupahakemus / Hennan maanvastaanottoalue Maa-aineslupahakemus, Orimattilan kaupunki, pohjoinen alue 19 Maa-aineslupahakemus, Orimattilan kaupunki, eteläinen alue Teknisen lautakunnan määrärahojen ylitykset Vuoden 2016 sitovien määrärahojen ylitykset, hallintopalvelut ja rahoitus Kymenlaakson Sähkö Oy:n omistusjärjestely Valtuustoaloite Heinämaan kyläjohtokunnan toiminnan jatkumisesta / Pertti Laaksonen 24 Riitta Lonkan ym. kansanäänestykseen tähtäävä aloite Hennan hankkeen aikalisästä Valtuustoaloite/Yhdystien suunnittelu Tuuliharjan alueella Suomi 100 ja Orimattila Aloitteiden käsittely Lautakuntien, johtokuntien ja viranhaltijoiden pöytäkirjat Ilmoitusasiat Muut asiat 96 Orimattilassa 8. helmikuuta 2017 Puheenjohtaja Tuula Koivunen

3 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kaupunginhallitus Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

4 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus Hyväksytään lähetetyn esityslistan ulkopuolelta käsiteltäväksi otettavat asiat.

5 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Pöytäkirjan tarkastaminen Kaupunginhallitus Kaupunginhallituksen jäsenille ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajille on esityslistan mukana lähetetty kaupunginhallituksen pide tyn kokouksen pöytäkirja.

6 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Hennan Etelärinteen tonttien hinnoittelu 2014 / Vuonna 2017 luovutettavien Asemanrinteen tonttien luovutusperiaatteet TEKLTK Hennan tonttihintojen määrittämisen pohjaksi on selvitetty tonttihintoja oikoradan ja pääradan radanvarsipaikkakunnilla. Lähimmät vertailukohteet ovat Mäntsälä, joka on hieman lähempänä pääkaupunkiseutua, mutta toisaalta Lahden läheisyys on Hennan vahvuus. Hennan tiiviin aluerakenteen ansiosta asema on lähellä ja kokonaismatka-aika asemalle siirtymisineen kilpailukykyinen. Hyvinkää on samalla etäi syydellä Helsingistä kuin Henna, kaupunki on suurempi mutta Hyvin käällä tontit ovat yleisesti etäämpänä, jopa 5 km etäisyydellä ase masta. Pientalotontit Etäisyys pääkaupunkiseudulta vaikuttaa voimakkaasti radanvarsikaupunkien tonttien hinnoitteluun. Tontit, joissa koulu, päiväkoti ja kaupalliset palvelut sekä asema sijoittuvat enintään 1-1,5 km etäisyydelle, maksavat Keravalla ja Järvenpäässä useimmiten yli euroa. Kaupungin tontit myydään Keravalla tarjousten perusteella, ja niiden tyypillinen lähtöhinta alkaa eurosta. Hyvinkäällä pienimmät tontit maksavat euroa. Mäntsälän tonttien hinnat alkavat noin eurosta. Hennassa tontit ovat pienempiä kuin Orimattilan keskustassa, noin m2. Vanhan puukaupungin tyyppisen rakentamistapansa vuoksi tonttien käytettävyys ja pihatilojen laatu ovat kuitenkin vertailukelpoisia ra danvarsipaikkakunnilla yleisten noin m2 tonttien kanssa. Radanvarsipaikkakunnalla yleisesti tonttikoko ja hinta eivät ole suo rassa suhteessa toisiinsa, lähempänä Helsinkiä hinta on korkeampi huolimatta siitä, että tontit ovat pienempiä. Hennan alueella omakotitontin hinnaksi esitetään euroa. Tämä edel lyttää muihin asemapaikkakuntiin nähden kilpailukykyistä palvelutar jontaa eli vähintään koulua, päiväkotia ja lähikauppaa. Etelärinteen alueella on lisäksi otettava huomioon, että pientalotonttien autopai kat sijaitsevat viereisellä pysäköintialueella ja asukkaan tulee mak saa niistä erikseen. Autopaikkojen laskennallinen lisäkustannus on euroa, millä summalla tulee autopaikattoman tontin hintaa alentaa. Etelärinteen aloitusalueella esitetään tonttihinnaksi euroa.

7 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Hinnoittelu on vaihteluvälin alarajalla, koska kaupallisten palvelujen saatavuutta heti muuttohetkellä ei voida varmistaa. Tontit esitetään luovutettavaksi vain myymällä, jotta Hennan kehittämisen pää omakustannukset pysyvät hallinnassa. Autopaikkojen käytön jous tavuuden ja tehokkuuden varmistamiseksi nämä ensisijaisesti vuok rataan. Rivi- ja kerrostalotontit Rivitalotonteissa on vallalla kaksihintajärjestelmä. ARA-tuotannon edellytyksenä ovat kohtuulliset tonttihinnat. ARA hyväksyy alueittain määriteltävät ja vuosittain tarkistettavat enimmäistonttihinnat. Useilla paikkakunnil la on käytössä vyöhykehinnoittelu, jonka mukaan keskeisimmillä alueilla hyväksytään korkeammat tonttikustannukset. Vapaarahoitteisilla tonteilla hinta voi olla selvästi korkeampi. Hintapyynnöissä on myös suurta vaihtelua, tarjonnan niukkuus vaikuttanee asiaan. Hy vinkäällä, jossa useita rivitalotontteja on myyty viime vuosina yksityi sille rakennuttajille, hintataso näyttää vakiintuneen melko lähelle ARAn taksaa. Korkeimmillaan ARAn hyväksymä rivitalotontin hinta on Keravalla ja Järvenpääs sä, noin 250 eur/k-m2. Hyvinkäällä ARA-hinta on alempi, 220 eur/k-m2. Mäntsälässä ARAn hyväksymä hinta on Hyvinkääseen verrattuna alhaiselta vaikuttava 105 eur/k-m2, mutta vapaarahoit teiset kolme tonttia olivat tarkasteluhetkellä selvästi kalliimpia. Ilmei sesti sijainti jokseenkin täyteen rakennetussa keskustassa nostaa näiden hintaa. Orimattilan alueelle ei ARA ole määritellyt enimmäishintaa. Hennan lähialueilla Lahden eteläosissa enimmäishinta on eur/k-m2. Orimattilan keskustassa oli tarkasteluhetkellä myynnissä yksi rivitalotontti, jonka hinta alitti ARAn Lahden eteläosien hintatason.hennassa voidaan olettaa, että ARA:n hyväksymä hintaraja jäisi Mäntsä län tasol le, noin 105 eur/k-m2. Suurimmillaan ARA-hinnan ja yksityisten tonttien hinnan ero on pääkaupunki seudun lähistöllä. Otokset ovat pieniä, joten tuloksia voi pitää suun taa antavina. Keravalla ja Järvenpäässä vapaarahoitteisten tonttien hinnat ovat jopa eur/k-m2. Hyvinkäällä kaupungin yksityisil le myymät sekä yksi myynnissä tarkasteluhetkellä ollut tontti olivat vain hieman ARA -hintaa kalliimpia, noin 250 eur/k-m2.

8 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Hennan Etelärinteen omakotitonteilla kerrosneliömetrin hinta on 130 euroa ilman autopaikkoja. Tätä voidaan pitää perusteltuna myös pitkälti omako timaista asumista tarjoaville vapaa-rahoitteisille rivitaloasunnoille. Kerrostalotonttien ARA-hinnat ovat hieman rivitalotontteja alempia. Vapaarahoit teisessa tonttitarjonnassa vertailua vaikeuttaa tonttikauppojen vähäi sempi määrä, joten hajonta on suurta. Selvityksen perusteella esitetään, että Hennassa rivitalotonttien luovutushinnaksi määritel-lään 130 eur/k-m2 ja kerrostalotonttien luovutushinnaksi 110 eur/k-m2. Hinta ei sisällä autopaikkoja, joista laskennallinen li säkustannus on 50 eur/k-m2. ARA-tontit hinnoitellaan ARAn päätök sen mukaan (vrt Mäntsälä 105 eur/k-m2). Asian valmistelu ja tiedustelut: Hennan projektipäällikkö Jouko Kunnas, puh sekä kaavoitusinsinööri Eero Manerus, puh Teknisen palvelukeskuksen johtaja: Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että Hennan Etelärinteen pientalotonttien tonttihinnaksi esitetään euroa/tontti lisättynä lohkomis- ja merkitsemiskustannuksilla. Lisäksi Hennan ensimmäisen kaava-alueen rivitalotonttien luovutushinnaksi määritellään 130 eur/k-m2 ja kerrostalotonttien luovutushinnaksi 110 eur/k-m2 lisättynä lohkomis- ja merkitsemiskustannuksilla. Hinta ei sisällä autopaikkoja, joista laskennallinen lisäkustannus on 50 eur/k-m2. ARA-tontit hinnoitellaan ARAn päätöksen mukaan (vrt Mäntsälä 105 eur/k-m2). Kaikki tontit esitetään luovutettavaksi vain myymällä, jotta Hennan kehittämisen pääomakustannukset pysyvät hallinnassa. Autopaikkojen käytön joustavuuden ja tehokkuuden varmistamiseksi nämä ensisijaisesti vuokrataan. Keskustelun kuluessa Janne Berg teki esi tyksen, että kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle esi tetään, että Etelärinteen pien talo tont tien osalta en sim mäiset kymmenen tonttia myydään hin taan eu roa /tontti. Harri Saa ri nen, Liisa Kuoppamäki ja Sanna Käyhkö kannattivat Janne Bergin te ke mää esi tys tä.

9 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Julistettuaan keskustelun päättyneeksi, puheenjohtaja totesi, että oli tehty kannatettu vastaesitys ja asiasta tuli äänestää. Tekninen lautakunta hy väk syi yk si mielisesti puheenjohtajan tekemän äänestysesityk sen, et tä ne, jot ka kannattavat teknisen palvelukeskuksen johtajan te ke mää esi tys tä, ää nes tä vät JAA, ja ne, jotka kannattavat Bergin te ke mää esi tys tä, ää nes tä vät EI. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: 5 (viisi) EI-ääntä (Janne Berg, Liisa Kuoppamäki, Sanna Käyhkö, Harri Saarinen ja Siru Taavila) ja 2 (kaksi) JAA-ääntä (Mirva Wel ling ja Pekka Auvinen). Puheenjohtaja totesi, että tekninen lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että Etelärinteen pientalotonttien osalta ensimmäiset kymmenen tonttia myydään hintaan euroa/tontti. Muil ta osin lau ta kun ta päät ti tek nisen pal ve lu kes kuk sen joh ta jan eh do tuk sen mu kaisesti. Lisäksi lautakunta totesi yksimielisesti, että Hennan alue vaa tii ammat ti tai toi sen mark kinointisuun nitel man laati misen mahdol li sim man pi kai sella aikatau lulla. Kokouksessa oli paikalla asiantuntijana pykälän kä sit te lyn ja pää töksenteon ajan Hennan projektipäällikkö Jouko Kun nas klo Kaupunginhallitus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että Hennan Etelärinteen pientalotonttien tonttihinnaksi esitetään euroa/tontti lisättynä lohkomis- ja merkitsemiskustannuksilla. Lisäksi Hennan ensimmäisen kaava-alueen rivitalotonttien luovutushinnaksi määritellään 130 eur/k-m2 ja kerrostalotonttien luovutushinnaksi 110 eur/k-m2 lisättynä lohkomis- ja merkitsemiskustannuksilla. Hinta ei sisällä autopaikkoja, joista laskennallinen lisäkustannus on 50 eur/k-m2. ARA-tontit hinnoitellaan ARAn päätöksen mukaan (vrt Mäntsälä 105 eur/k-m2). Etelärinteen pientalotonttien osalta ensimmäiset kymmenen tonttia

10 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta myydään hintaan euroa/tontti. Kaikki tontit esitetään luovutettavaksi vain myymällä, jotta Hennan kehittämiseen sitoutuvan pääoman kustannukset pysyvät hallinnassa. Autopaikkojen käytön joustavuuden ja tehokkuuden varmistamiseksi nämä ensisijaisesti vuokrataan. Hennan alue vaatii ammattitaitoisen tekijän laatiman markkinointisuunnitelman mahdollisimman pikaisella aikataululla. Keskustelun kuluessa Riitta Karjalainen esitti, että Hennan Etelärinteen pientalotontteja myy dään hintaan euroa/tontti lisättynä loh ko mis- ja merkitsemiskustannuksilla yh den vuo den ajan. Esi tystä ei kan na tet tu. Kaupunginvaltuusto Jukka Mölsä esitti, että Hennan Etelärinteen pientalotontit myydään euroa/tontti lisättynä lohkomis- ja merkitsemiskustannuksilla. Sirkka-Liisa Papinaho kannatti Jukka Mölsän esitystä. Seppo Venesjärvi ja Ville Erola kannattivat kaupunginjohtajan esitystä. Puheenjohtaja julisti keskustelun päättyneeksi ja totesi, että kaupunginhallitus on hyväksynyt päätösesityksen yksimielisesti lukuunottamatta pientalotonttien hintaa koskevaa osaa esityksestä. Puheenjohtaja totesi, että koska pientalotonttien hinnasta on tehty kan na tet tu vas ta esi tys, asias ta on ää nestettävä. Puheenjoh taja teki ää nes tys esi tyk sen, jon ka mu kaan ne, jotka kan nattavat esit telijän esi tystä, ää nes tävät JAA, ja ne, jotka kannattavat Jukka Möl sän teke mää esi tystä, ää nestävät EI. Äänes tysesitys hyväksyttiin. Suoritetus sa ni menhuu to äänestyk sessä an nettiin 4 JAA-ääntä (Erola, Karjalai nen, Viljanen, Venesjär vi) ja 7 EI-ääntä (Hirvonen, Koivunen, Lind gren, Mölsä, Pa pinaho, Welling, Ryynänen) sekä yksi tyhjä ääni (Laakso nen). Puheenjohtaja totesi, että äänestyksen tuloksena kaupunginhallitus on päät tänyt esittää kaupunginvaltuustolle, että Hennan Etelärinteen pienta lotontit myydään euroa/tontti lisättynä lohkomis- ja merkitse miskustannuksilla.

11 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus: Hennan Etelärinteen pientalotonttien tonttihinnaksi esitetään euroa/tontti lisättynä lohkomis- ja merkitsemiskustannuksilla. Lisäksi Hennan ensimmäisen kaava-alueen rivitalotonttien luovutushinnaksi määritellään 130 eur/k-m2 ja kerrostalotonttien luovutushinnaksi 110 eur/k-m2 lisättynä lohkomis- ja merkitsemiskustannuksilla. Hinta ei sisällä autopaikkoja, joista laskennallinen lisäkustannus on 50 eur/k-m2. ARA-tontit hinnoitellaan ARAn päätöksen mukaan (vrt Mäntsälä 105 eur/k-m2). Kaikki tontit esitetään luovutettavaksi vain myymällä, jotta Hennan kehittämiseen sitoutuvan pääoman kustannukset pysyvät hallinnassa. Autopaikkojen käytön joustavuuden ja tehokkuuden varmistamiseksi nämä ensisijaisesti vuokrataan. Hennan alue vaatii ammattitaitoisen tekijän laatiman markkinointisuunnitelman mahdollisimman pikaisella aikataululla. Keskustelun kuluessa Janne Berg esitti, että Hennan Etelärinteen pientalotontit myydään /tontti lisättynä lohkomis- ja merkitsemiskustannuksilla. Riitta Karjalainen kannatti Janne Bergin esitystä. Seppo Venesjärvi kannatti Janne Bergin esitystä lisäyksellä, että alempi hinta koskee 10 ensimmäistä tonttia. Puheenjohtaja totesi, että koska on tehty kannatettu vastaesitys, asiasta on äänestettävä. Puheenjohtaja teki äänestysesityksen, jonka mukaan ne, jotka kannattavat kaupunginhallituksen esitystä, äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Janne Bergin tekemää esitystä, äänestävät EI. Äänestysesitys hyväksyttiin. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin 22 JAA-ääntä ja 21 EI-ääntä. Äänestysluettelo on liite nro 1. Puheenjohtaja totesi, että äänestyksen jälkeen kaupunginvaltuusto on hyväksynyt kaupunginhallituksen esityksen. Täytäntöönpano

12 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta pöytäkirjanote: tekninen lautakunta TEKLTK Kaupunginvaltuusto on vahvistanut Hennan 1. vaiheen ase ma kaava-alu een kerrostalotonttien luovutushinnat siten, että ker ros ta lo tont tien hinta on 110 eur/k-m2. Hinta ei sisällä au to paik koja. Hennan masterplan- ja asemakaavatyön yhteydessä alueen py säköin ti rat kai su on pientalotontteja lukuun ottamatta suunniteltu to teutet ta van yhtiömuotoisena. Asemakaavassa pysäköintialueet on esitet ty merkinnöillä: LPA, LPA1- ja LPA-2. Liite nro 1 Vuoden 2014 hinnoittelupäätöksen yhteydessä on käsitelty suuntaa an ta vas ti pysäköinnin hinnoittelua ja päädytty sen osalta las ken nal liseen lisäkustannukseen 50 eur/k-m2. Pysäköinnin hallinnollisesta rat kai sus ta ja organisoinnista ei ole tehty yksityiskohtaista päätöstä. Ra ken nus lu van myöntäminen edellyttää asemakaavan mukaisen au to paik ka vaa ti muk sen osoittamista. Ensimmäiset vuonna 2017 luovutukseen tulevat AK- ja AL-tontit sijoit tu vat Asemanrinteen alueelle. Tontteja palvelevan kun nal lis tek niikan rakentaminen käynnistyy joulukuusta 2016 alkaen. Ase ma-alueen kunnallistekniikka valmistuu elokuun 2017 loppuun mennessä ja ton tit ovat rakennettavissa ensi vuoden syksyllä. Elinkeinotoimen johdolla käydyissä rakennusliikeneuvotteluissa on nous sut esiin tarve sallia kerrostalotonttien vuokraaminen. Hennan ase ma kaa va-aluei den tonttien vuokraamismahdollisuutta käsiteltiin Hen nan seurantaryhmässä , joka suositteli omalta osaltaan tonttien vuokraamisen sallimista. Orimattilan maapoliittisen ohjelman mukaisesti nykyisin on vuokrattu lä hin nä omakotitontteja siten, että vuokran suuruus määräytyy vuokrat ta van alueen pinta-alan ja kaupunginvaltuuston päättämän ne liöhin nan mukaan, vuosivuokran ollessa 6 % vahvistetusta myyn ti hinnas ta. Samaa vuokrausperiaatetta voitaisiin jatkossa soveltaa myös Hen nan 1. vaiheen asemakaava-alueen AK-, AL- ja AKR-tontteihin si ten, että vuosivuokra 6 % lasketaan aiemmin vahvistetusta ker rosta lo ton tin myyntihinnasta 110 euroa/k-m2 ja rivitalotontin myyn ti hinnas ta 130 euroa/k-m2. Vastaavasti myös Länsirinteen ase ma kaava-alu eel la sallittaisiin tonttien vuokraaminen, mutta alueen tontit

13 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta hin noi tel laan erillisellä päätöksellä. Pysäköintialueen maapohjan hinnoittelu, kustannusrakenteen muodos tu mis pe rus teet ja pysäköinnin organisointi tuodaan erikseen pää tet tä väk si vuoden 2017 aikana. Ensivaiheessa alueella si joit tu ville asunto- ja kiinteistöyhtiöille voitaisiin vaihtoehtoisesti myydä tai vuok ra ta maata pysäköintialueen perustamiseen. Aseman välittömään läheisyyteen sijoittuva pysäköintialue noin 80 au to paik kaa rauhoitetaan alkuvaiheessa juna-aseman käyttöön, jotta riittävä määrä liityntäpysäköintipaikkoja turvataan. Asian valmistelu: Hennan projektipäällikkö Suvi Nirkko p ja maankäyttöinsinööri Ossi Hosiaisluoma p Teknisen palvelukeskuksen johtaja: Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että: 1) Hennan 1. vaiheen asemakaavan AK-, AL- ja AKR-tonttien vuok raa mi nen on mahdollista maapoliittisenohjelman hin noit te lu pe riaat tei den mukaisesti vuosivuokralla 6 % myyn ti hin nas ta. Vuokrasopimusluonnokset tuodaan erikseen teknisen lau ta kun nan ja edelleen kaupunginhallituksen hyväksyttäviksi. 2) Ensimmäisillä Asemanrinteen alueen kerrostalorakentajilla on mah dol li suus ostaa velvoitepysäköinnin edellyttämä pysäköintialue käyt töön sä tai vuokrata pysäköintipaikkojen tarvitsema maapohja kau pun gil ta. Pysäköintialueiden pinta-alaperusteinen hinnoittelu pää te tään erikseen vuoden 2017 aikana pysäköintialueiden ra ken tami sen ja ylläpidon kustannusrakenteiden tarkentuessa. Lautakunta päätti yksimielisesti päätösehdotuksen mukaisesti. Hennan projektipäällikkö Suvi Nirkko oli asiantuntijana paikalla tämän pykälän käsittelyn ajan klo Kaupunginhallitus Erillinen liite Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää, että

14 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta ) Hennan 1. vaiheen asemakaavan AK-, AL- ja AKR-tonttien vuok raa mi nen on mahdollista maapoliittisenohjelman hin noit te lu pe riaat tei den mukaisesti vuosivuokralla 6 % myyntihinnasta. Vuok ra sopi mus luon nok set tuodaan erikseen teknisen lautakunnan ja edelleen kau pun gin hal li tuk sen hyväksyttäviksi. 2) Ensimmäisillä Asemanrinteen alueen kerrostalorakentajilla on mah dol li suus ostaa velvoitepysäköinnin edellyttämä pysäköintialue käyt töön sä tai vuokrata pysäköintipaikkojen tarvitsema maapohja kau pun gil ta. Pysäköintialueiden pinta-alaperusteinen hinnoittelu pää te tään erikseen vuoden 2017 aikana pysäköintialueiden ra ken tami sen ja ylläpidon kustannusrakenteiden tarkentuessa. Kaupunginhallitus päätti lähettää maapoliittisen ohjelman tar kis tet tavak si tekniselle lautakunnalle vuosivuokran osalta. Muilta osin päätös esi tys hyväksyttiin yksimielisesti. Täytäntöönpano pöytäkirjanote: tekninen lautakunta TEKLTK Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt käytössä olevan maapo liit ti sen ohjelman (Liitteenä). Kyseisessä ohjelmassa on hy väk sytty periaate, jonka mukaan kaupungin omakoti- ja teol li suus tont te ja voidaan vuokrata siten, että vuosivuokra on 6 % niille mää ri tel lys tä kauppahinnasta. Liite nro 1 Nyt tekninen palvelukeskus päättänyt esittää maapoliittisen oh jelman kohdan "4.3 Maa-alueiden vuokraus" tarkentamista siten, että jat kos sa Hennan alu eel ta tulevien asuintonttien vuosivuokra olisi 5 % tonteille määritellystä kaup pa hin nas ta (koskee omakoti-, rivitaloja kerrostalotontteja) ja vuokra sidottaisiin indeksiin. Ky sei nen vuokra ta so on käytössä mm. Lahden kau pun gil la. Muut kuin Hen nan alueen tontin vuokrattaisiin edel leen kin aikaisemman käy tän nön mu kaises ti. Asian valmistelut ja tiedustelut: Maankäyttöinsinööri Ossi Ho siaisluoma, puh tai sähköpostitse ossi.hosiaisluoma@orimattila.fi Teknisen palvelukeskuksen johtaja:

15 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että kaupungin maapoliittista ohjelmaa täy den ne tään sen kohdan "4.3. Maa-alueiden vuokraus" osalta siten, että Hennan asuintonttien vuosivuokra on 5 % tonteille mää ri tellys tä kauppahinnasta. Lisäksi vuokra sidotaan indeksiin. Kaupunginhallitus Lautakunta päätti yksimielisesti päätösehdotuksen mukaisesti. Liite nro 1 Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupungin maa po liit tis ta ohjelmaa täydennetään sen kohdan "4.3. Maa-alueiden vuokraus" osalta siten, että Hennan asuintonttien vuosivuokra on 5 % tonteille määritellystä kauppahinnasta. Lisäksi vuokra si dotaan indeksiin. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta heti päätöksenteon jälkeen.

16 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Henna maa- ja vesirakentamisen lisämääräraha TEKLTK Hennan maa- ja vesirakentamisen hanke on useampi vuotinen ja jak sot tuu käytännössä eri tavoin eri vuosille. Vuodelle 2016 hankkeelle oli varattu määrärahoja 1,2 miljoonaa euroa. Vuo den 2016 toteuma alitti kuitenkin hankkeelle varatut in vestoin ti me no mää rä ra hat noin eurolla. Vuodelle 2017 hankkeelle on varattu 4,916 miljoonaa euroa ja laadit tu jen kustannuslaskelmien mukaan lisämäärärahaa tarvitaan euroa. Lisämäärärahatarve perustuu vuodelta 2016 siirtyviin kus tan nuk siin kuten ase ma ura kan sekä olemassa olevan lii ken nepai kan ni men vaih doksen kustannuksiin. Kustannuksien siirtyminen vuo del le 2017 johtui osaltaan päätöksenteossa tapahtuneesta viivees tä sekä osaltaan aloitusajankohta oli sidoksissa liikenneviraston kans sa käytyjen sopimusneuvottelujen kanssa. Vuoden 2017 aikana toteutetaan asemaurakka sekä Hennan urakka 2. Tekninen palvelukeskus valmistelee parhaillaan Hennan urakan 2 kil pai lu tus ta siten, että urakka sisältää Hennan bulevardin jatkeen ase man urakka-alueelta Länsirinteen Minttukujalle asti, Minttukujan se kä Minttukujan väliaikaisen liitoksen Huhdanojantielle. Asian valmistelu ja tiedustelut: teknisen toimen talouspäällikkö Annukka Huisko-Moilanen, p ja Hennan pro jek ti pääl likkö Suvi Nirkko, Teknisen palvelukeskuksen johtaja: Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle euron lisämäärärahan myön tämis tä Hennan maa- ja vesirakentamisen kustannuspaikalle 9566 ti lille Kaupunginhallitus Lautakunta päätti yksimielisesti päätösehdotuksen mukaisesti. Kaupunginhallitus on talousarvion täytäntöönpano-ohjeissa to dennut, että kaupunginvaltuusto käsittelee määrärahamuutoksia vasta toi sel la vuosipuoliskolla, ellei kysymys ole olennaisesta muu tok sesta. Menettelytapa perustuu siihen, että myöhemmässä vaiheessa talous ar vio vuot ta voi olla mahdollisuuksia kattaa li sä mää rä ra ha tar peita nii den kohteiden määrärahavarauksilla, jotka eivät toteudu ko konaan ko. vuoden aikana. Kaupunginjohtaja:

17 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että Hennan maa- ja vesirakentamisen kustannuspaikalle kp 9566 myön netään euron lisämääräraha. Rahoituslaskelman lai nan ot to varaus ta korotetaan eurolla. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta heti päätöksenteon jälkeen.

18 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Investointien rakennustoimikunta Urheilutalon uudisrakennushankkeen L2-luonnosten hyväksyminen Investointien rakennustoimikunta Esittelijä: Orimattilan kaupunginhallitus on päättänyt, että Urheilutalohankkeen hallinnoinnista vastaa investointien rakennustoimikunta ja on hyväksynyt Urheilutalon hankesuunnitelman ja päättänyt käynnistää hankkeen päivitetyn hankesuunnitelman mukaisesti. Urheilutalohankkeen osalta on pidetty tähän mennessä viides suunnittelukokousta. Hankesuunnitelman mukaisesti on laadittu L1-suunnitelmat Urheilutalon uudisrakennuksesta. Suunnittelu etenee arkkitehtisuunnittelun ja erikoissuunnittelun osalta siten että rakennuslupahakemus (pääpiirustusvaihe) on jätettävissä käsittelyyn toukokuussa Ensimmäisen vaiheen L2 suunnitelmat ovat valmiit koko rakennuksen osalta, jolloin avustushakemukseen pyydetyt täydennetyt tiedot lähetetään Opetus ja kulttuuriministeriölle. Ensimmäisen vaiheen urakkalaskenta-aineisto on suunniteltu valmistuvan kesäkuun 15 päivään mennessä, jolloin liikuntahallin urakkatarjouspyyntöasiakirjat on tarkoitus julkaista. Uimahallin osan suunnittelu jatkuu ja hankkeen toisen vaiheen urakkalaskeiston on tarkoitus olla valmiina joulukuussa Arkkitehtitoimisto ArkMILL Oy:n laatimat L1- luonnokset liitteenä. Liite nro 1 Liikuntahallin osalle on investointiohjelmassa varattu Hankkeen aikataulun mukaisesti 1. vaiheen (liikuntahalli) urakkalaskenta-aika on , jonka perusteella selviävät hankkeen todelliset rakennuskustannukset. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa suunnitellusti syksyllä Vs toimitilajohtaja: Investointien rakennustoimikunta merkitsee L1-luonnokset tietoon saatetuksi. Investointien rakennustoimikunta merkitsi L1-luonnokset tietoon saatetuksi.

19 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Investointien rakennustoimikunta Kaupunginhallitus Urheilutalon käyttäjille, kaupunginhallitukselle, sivistys- ja va paa-aika lau ta kun nal le sekä investointien rakennustoimikunnalle jär jes tettiin urheilutalon suunnitelmien esittelytilaisuus. Ti lai suu dessa kolmannen sektorin käyttäjien kommentit koskivat urheilutalon en sim mäi sen vaiheen toiminnallisuutta ja kalustamista. Ka lus ta mises sa nostettiin esille ilma-aseammunnan vaatimat taululaitteistot ja tau lu lait teis to jen riittävä määrä. Salibandyn osalta toivomuksena esitet tiin erillisen rullattavan maton hankintaa. Molemmat toiveet kos kevat urheilutalon irtainta kalustamista eivätkä vaikuta arkkitehti- tai raken nus suun nit te luun. Orimattilan yhteiskoulun ja Erkko-Lukion liikun nan opettajat esittivät parannusehdotuksia sosiaali- ja työs ken tely ti lo jen osalta. Nämä toiveet ratkaistaan toteuttamissuunnittelussa ja ne eivät aiheuta lisäkustannuksia. Etelä-Suomen aluehallintovirasto lähetti päivätyn täy dennys pyyn nön Orimattilan urheilutalon valtionavustushakemuksesta. Alue hal lin to vi ras ton ylitarkastaja Sixten Wackström kävi tu tus tu massa ja neuvottelemassa liikuntapaikkarakentamisen val tion osuus hake muk ses ta Orimattilassa Keskusteluissa käytiin läpi hake muk sen täydentäminen ja se, että valtionavustusta voidaan myöntää ainoastaan kahden ja puolen rahoituskaudelle. Orimattilan ur heilu ta lo han ke tulee jakaa kahteen vaiheen ja hakea rahoitusta erikseen kummallekin vaiheelle. Tässä vaiheessa kaupunki hakee valtion avus tus ta urheilutalon ensimmäiselle vaiheelle ja urheilutalon toisen vaiheen osalta jätetään samalla anomus pääsystä valtion lii kunta paik ka ra ken ta mi sen rahoitussuunnitelmaan vuosille Investointien rakennustoimikunta käsitteli urheilutalon arkki teh ti suun ni tel mat merkitsi ne tiedoksi. Toimikunnassa todettiin, että käyttäjätilaisuus ei tuonut muutostarpeita varsinaiseen suun nit teluun. Toimikunnassa käsitellyt piirustukset ovat ne joilla haetaan valtion avus tus ta ja edetään rakennuksen erikoisuunnittelussa ra kennus- LVIS ja sähkösuunnitelmien osalla. Urheilutalon ensimmäisessä vaiheen suunnitelmissa on kaksi poikkea maa hankesuunnitelmasta. Ilmanvaihdon vaatimat tekniset tilat ovat kasvaneet hieman hankesuunnitelmassa arvioidusta. Ur hei lu talon toisen vaiheen kellaritilasta osa rakennetaan hankkeen en simmäi ses sä vaiheessa, jotta saadaan tehtyä sekä liikuntahallia että uima hal lia palvelevat yhteiset tekniset tilat ja hissi mahdollisimman kus tan nus te hok kaas ti ja mahdollistetaan hankkeen toisen vaiheen jär ke vä toteutus. Jälkimmäinen poikkeama johtuu hankkeen vai heistuk ses ta. Arkkitehtitoimisto ArkMILL Oy:n laatimat L2- luonnokset ovat liit teenä.

20 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Investointien rakennustoimikunta Liite nro 2 Urheilutalon ensimmäiselle vaiheelle on investointiohjelmassa va rattu Ensimmäisen vaiheen (liikuntahalli) urak kalas ken ta-ai ka on , jonka perusteella selviävät hankkeen todelliset rakennuskustannukset. Rakennustyöt on tarkoitus aloit taa suunnitellusti syksyllä Kaupunginhallituksen tulee hyväksyä investointien ra ken nus toi mikun nas sa käsitellyt suunnitelmat ja vahvistaa ne hankkeen L2- suun ni tel mik si, jotta urheilutalon ensimmäisen vaiheen eri kois suunni tel mat etenevät aikataulun mukaisesti ja rakennuslupaa voidaan ha kea toukokuussa Kokouksessa urheilutalohanketta esittelevät arkkitehti Tapio An ti kainen ja vs. toimitilajohtaja Jarmo Rantalainen. Valmistelu ja lisätiedot vs. toimitilajohtaja Jarmo Rantalainen, puh Kaupunginjohtaja: Orimattilan kaupunginhallitus hyväksyy Orimattilan urheilutalon ensim mäi seen vaiheen L2- suunnitelmat.

21 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Tilusvaihto Orimattilan kaupungin ja Petri Greijulan välillä TEKLTK Tekninen palvelukeskus on neuvotellut Petri Greijulan kanssa ti lusvaih to so pi muk sen, jonka mukaan puolin ja toisin luovutettaisiin seuraa vat alueet (tilusvaihtosopimusluonnos on tämän pykälän eril lis liittee nä): Greijula luovuttaa kaupungille 7 hehtaarin suuruisen määräalan Orimattilan kaupungin (560) Pen na lan kylän (411) kiinteistöstä Jussila RN:o 3:232. Mää räala on merkitty sinisellä rajauksella liitteenä olevan kart ta kokoel man karttaliitteeseen 1. Määräala on osayleiskaavan mukais ta teollisuusaluetta (T). Noin 725 m2:n suuruisen määräalan Orimattilan kaupungin (560) Pennalan kylän (411) kiinteistöstä Jussila RN:o 3:232. Mää rä ala on merkitty sinisellä rajauksella liitteenä olevan kart ta ko koel man karttaliitteeseen 2. Määräala on ase ma kaavan mukaista katualuetta. Noin 180 m2:n suuruisen määräalan Orimattilan kaupungin (560) Pennalan kylän (411) kiinteistöstä Metsikkö RN:o 3:199. Määräala on merkitty sinisellä rajauksella liitteenä olevan karttakokoelman karttaliitteeseen 3. Määräala on ase makaa van mukaista katualuetta. Kaupunki luovuttaa Greijulalle Noin 8,5 hehtaarin suuruisen määräalan Orimattilan kau pungin Virenojan kylästä. Kaupungin omistaman määräalan tunnus on kiinteistörekisterissä M601. Määräala on merkitty punaisella rajauksella liitteenä olevan kart ta kokoel man karttaliitteeseen 4. Määräala on osayleiskaavan mukais ta maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M). Noin 1,1 hehtaarin suuruisen määräalan Orimattilan kau pungin (560) Pennalan kylän (411) kiinteistöstä Tömisevä RN:o 3:234. Määräala on merkitty punaisella rajauksella liitteenä ole van karttakokoelman karttaliitteeseen 5. Määräala on asema kaa van mukaista maa- ja metsätalousaluetta (MU). Orimattilan kaupungin (560) Pennalan kylässä (411) si jait sevan kiinteistön Huntinmaa RN:o 4:37. Kiinteistön pinta-ala on kiin teis tö re kis te ri ot teen mukaan 1,8144 hehtaaria. Kiinteistö on merkitty punaisella rajauksella ja vinoviivoituksella liitteenä

22 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta ole van karttakokoelman karttaliitteeseen 6. Kiinteistö on osayleis kaa van mukaista maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M). Orimattilan kaupungin (560) Pennalan kylässä (411) si jait sevan kiinteistön Huntinmäki RN:o 1:136. Kiinteistön pinta-ala on kiinteistörekisteriotteen mukaan 9,599 hehtaaria. Kiinteistö on merkitty punaisella rajauksella liitteenä olevan kart ta kokoel man karttaliitteeseen 6. Kiinteistö on osayleiskaavan mukais ta maa- ja metsätalousvaltaista aluetta (M). Liite nro 3 (Karttakokoelma) Kaupungilta pois vaihdettaville alueille, ei kaupungille ole omassa toi min nas saan käyttöä ja näin ollen ne soveltuvat hyvin vaih to maatar koi tuk seen. Greijulalta kaupungille tuleva isompi alue on tarkoitus hyö dyn tää Pennalan teollisuusalueen kehittämisessä ja Greijulalta tu le vat katualueosuudet ovat puhtaasti asemakaavan mukaisten yleis ten aluei den toteuttamista varten hankittavia alueita. Jotta tilusvaihdon edellytykset täyttyvät, tulee vaihdettavien alueiden ol la samanarvoisia keskenään, mutta vähäinen arvoero voidaan tasoit taa myös rahalla. Lisäksi tilusvaihtoa ei saa tehdä kiin teis tö kaupan muotoisena eikä sitä vahvisteta kaupanvahvistajalla. Tilusvaihto teh dään kiinteistörekisteriin merkittyjen kiinteistöjen välillä. Tiluksia voi daan vaihtaa myös määräalan tai yhteisen alueen kanssa. Ti lusvaih dos sa voi olla mukana myös enemmän kuin kaksi kiinteistöä. Tekninen palvelukeskus on arvioinut nyt vaihdettavaksi esitetyt alueet samanhintaisiksi, joten välirahaa ei ole tarpeen suorittaa. Vaikka alu eet eivät ole saman kokoisia, ovat ne kuitenkin käyt tö tar koi tuk sistaan johtuen samanarvoisia. Alueiden arvot perustuvatkin niiden tule viin käyttötarkoituksiin, toteutuneisiin vastaavanlaisiin maa kaup poihin sekä kaupungille luovutettavan 7 hehtaarin kokoisen määräalan osal ta myös sen hyvään rakennettavuuteen verrattuna alueelta vastaa van lai siin käyttötarkoituksiin ostettuihin peltomaihin. Lisäksi kysei nen alue on jo aivan nykyisen kunnallistekniikan ja olemassa olevan katuverkoston vieressä, joka helpottaa sen käyttöönottoa. Vaihdon kohteena olevien metsämaavaltaisten alueiden arvon mää rit telys sä on lisäksi konsultoitu myös metsänhoitoyhdistystä ja ne maat, jot ka kaupunki osti viime vuonna puhtaasti vaihtomaiksi, luo vu tet taisiin samoilla arvoilla, joilla ne ostettiinkin. Katualueiden osalta arvo pe rus tuu samaan periaatteeseen, jolla kaupunki on korvannut niitä ai kai sem min kin. Liitteenä on vaihdettavista alueista tehty ar vio laskel ma ja lisäksi kaupungille tulevan 7 hehtaarin kokoisesta mää räalas ta tehty puustoarvio.

23 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Liite nro 4 Kaupungille vaihdossa tulevan teollisuusalueen osalta on lisäksi ajatel tu selvitettäväksi myös se, voidaanko kyseisen tontin ra ken ta misvai hees sa syntyviä kiviaineksia hyödyntää mm. alueen ka tu ver koston rakentamisessa tai esimerkiksi kaupungin omistamien valmiiksi ase ma kaa voi tet tu jen teollisuustonttien esikuormittamisessa. Tilusvaihdon yhteydessä kaupunki siirtäisi myös vaihdettavaan pelto alu ee seen kohdistuvat tilatukioikeudet Greijulalle. Kyseiset tu ki oikeu det sovittiin siirrettäväksi kaupungin osoittamalle viljelijälle viime vuon na tehdyssä kaupassa, jossa kaupunki osti peltomaat Roope Koi vis tol ta. Nykysäännösten mukaisesti kaupunki ei itse voi omistaa tu ki oi keuk sia, koska kaupunkia ei voida luokitella aktiiviviljelijäksi. Näin ollen kaupungilla on ainoastaan kauppakirjan mukainen määräys val ta, kenelle tukioikeudet siirretään. Vaihdettaviksi esitettyjen alueiden yhteisarvoksi on laskettu eu roa. Orimattilan kaupungin hallintosäännön mukaan kau pun ginval tuus to päättää maaomaisuuden vaihdosta, kun kaup pasumma on yli euroa, tai kauppa on erityisen merkittävä kunnan ke hi tyksen kannalta. Maaomaisuuden vaihdossa lasketaan luovutettavien kiin teis tö jen arvo yhteen määritettäessä sitä, kenelle ratkaisuvalta asias sa kuuluu. Asian valmistelut ja tiedustelut: Maankäyttöinsinööri Ossi Ho siaisluoma, puh tai sähköpostitse ossi.hosiaisluoma@orimattila.fi Teknisen palvelukeskuksen johtaja: Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy Petri Greijulan ja Orimat ti lan kaupungin välillä neuvotellun tilusvaihdon, jolla Petri Grei jula luovuttaa Orimattilan kaupungille: 7 hehtaarin suuruisen määräalan Orimattilan kaupungin (560) Pennalan kylän (411) kiinteistöstä Jussila RN:o 3:232. Mää rä ala on merkitty sinisellä rajauksella liitteenä olevan kart ta ko koel man karttaliitteeseen 1. Noin 725 m2:n suuruisen määräalan Orimattilan kaupungin (560) Pennalan kylän (411) kiinteistöstä Jussila RN:o 3:232. Mää rä ala on merkitty sinisellä rajauksella liitteenä olevan kart ta ko koel man karttaliitteeseen 2. Noin 180 m2:n suuruisen määräalan Orimattilan kaupungin (560) Pennalan kylän (411) kiinteistöstä Metsikkö RN:o

24 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta :199. Määräala on merkitty sinisellä rajauksella liitteenä olevan karttakokoelman karttaliitteeseen 3; ja Orimattilan kaupunki luovuttaa Petri Greijulalle: Noin 8,5 hehtaarin suuruisen määräalan Orimattilan kau pungin Virenojan kylästä. Kaupungin omistaman määräalan tunnus on kiinteistörekisterissä M601. Määräala on merkitty punaisella rajauksella liitteenä olevan kart ta kokoel man karttaliitteeseen 4. Noin 1,1 hehtaarin suuruisen määräalan Orimattilan kau pungin (560) Pennalan kylän (411) kiinteistöstä Tömisevä RN:o 3:234. Määräala on merkitty punaisella rajauksella liitteenä ole van karttakokoelman karttaliitteeseen 5. Orimattilan kaupungin (560) Pennalan kylässä (411) si jait sevan kiinteistön Huntinmaa RN:o 4:37. Kiinteistön pinta-ala on kiin teis tö re kis te ri ot teen mukaan 1,8144 hehtaaria. Kiinteistö on merkitty punaisella rajauksella ja vinoviivoituksella liit teenä olevan karttakokoelman karttaliitteeseen 6. Orimattilan kaupungin (560) Pennalan kylässä (411) si jait sevan kiinteistön Huntinmäki RN:o 1:136. Kiinteistön pinta-ala on kiinteistörekisteriotteen mukaan 9,599 hehtaaria. Kiin teistö on merkitty punaisella rajauksella liitteenä olevan kart ta kokoel man karttaliitteeseen 6. Tilusvaihdon yhteydessä ei suoriteta välirahaa puolin eikä toisin. Lisäk si tekniselle palvelukeskukselle annetaan valtuudet laatia ti lusvaih toa koskeva tilusvaihtosopimus. Lautakunta päätti yksimielisesti päätösehdotuksen mukaisesti. Tämän pykälän osalta pöytäkirja tarkistettiin kokouksessa. Kaupunginhallitus Liite nro 3 Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy Pet ri Greijulan ja Orimattilan kaupungin välillä neuvotellun ti lus vaihdon, jolla Petri Greijula luovuttaa Orimattilan kaupungille: 7 hehtaarin suuruisen määräalan Orimattilan kaupungin (560) Pen na lan kylän (411) kiinteistöstä Jussila RN:o 3:232. Määräala on merkitty sinisellä rajauksella liitteenä olevan karttakokoelman kart ta liit tee seen 1.

25 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Noin 725 m2:n suuruisen määräalan Orimattilan kaupungin (560) Pen na lan kylän (411) kiinteistöstä Jussila RN:o 3:232. Määräala on merkitty sinisellä rajauksella liitteenä olevan karttakokoelman kart ta liit tee seen 2. Noin 180 m2:n suuruisen määräalan Orimattilan kaupungin (560) Pen na lan kylän (411) kiinteistöstä Metsikkö RN:o 3:199. Määräala on merkitty sinisellä rajauksella liitteenä olevan karttakokoelman kart ta liit tee seen 3; ja Orimattilan kaupunki luovuttaa Petri Greijulalle: Noin 8,5 hehtaarin suuruisen määräalan Orimattilan kaupungin Vi re no jan kylästä. Kaupungin omistaman määräalan tunnus on kiin teis tö re kis te ris sä M601. Määräala on mer kitty punaisella rajauksella liitteenä olevan karttakokoelman kartta liit tee seen 4. Noin 1,1 hehtaarin suuruisen määräalan Orimattilan kaupungin (560) Pennalan kylän (411) kiinteistöstä Tömisevä RN:o 3:234. Mää rä ala on merkitty punaisella rajauksella liitteenä olevan kart ta ko koel man karttaliitteeseen 5. Orimattilan kaupungin (560) Pennalan kylässä (411) si jait sevan kiinteistön Huntinmaa RN:o 4:37. Kiinteistön pinta-ala on kiin teis tö re kis te ri ot teen mukaan 1,8144 hehtaaria. Kiinteistö on mer kit ty punaisella rajauksella ja vinoviivoituksella liitteenä olevan karttakokoelman karttaliitteeseen 6. Orimattilan kaupungin (560) Pennalan kylässä (411) si jait sevan kiinteistön Huntinmäki RN:o 1:136. Kiinteistön pinta-ala on kiin teis tö re kis te ri ot teen mukaan 9,599 hehtaaria. Kiinteistö on mer kit ty punaisella rajauksella liitteenä olevan kart ta ko koelman karttaliitteeseen 6. Tilusvaihdon yhteydessä ei suoriteta välirahaa puolin eikä toisin. Lisäk si tekniselle palvelukeskukselle annetaan valtuudet laatia ti lusvaih toa koskeva tilusvaihtosopimus. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta heti päätöksenteon jälkeen.

26 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta Määräalan myynti, Sampola / Orffin Oy TEKLTK Orffin Oy on ollut kaupunkiin yhteydessä ja ilmoittanut olevansa kiinnos tu nut ostamaan lisämaata omistamansa teollisuustontin poh joispuo lel ta Orimattilan Sampolan alueelta. Alue josta yhtiö on kiin nostu nut, on tällä hetkellä asemakaavassa suurelta osin puistoaluetta ja pie nil tä osin teollisuusraidealuetta (LRT) sekä muuntaja-aluetta (Vm). Kartta määräalasta liitteenä. Nykyiset kaavamerkinnät ja määräyk set alueella ovat osoittautuneet osittain vanhentuneiksi ja tarpeet to mik si. Liite nro 5 Yhtiön kanssa on neuvoteltu, että kaupunki käynnistää alueella kaava muu tok sen, jolla kaavan käyttötarkoitus muutettaisiin määräalan osal ta heidän nykyistä teollisuustoimintaa vastaavaksi (Liitteenä voimas sa ole va asemakaavakartta). Samassa yh tey des sä kaavan si sältöä tarkistettaisiin myös muiltakin osin. Ky sei nen kaavamuutos on huo mioi tu myös uudessa kaa voi tus oh jel mas sa, joka hyväksyttiin edel li ses sä teknisen lautakunnan kokouksessa. Liite nro 6 Yhtiön kanssa neuvoteltu maakauppa käsittäisi noin 5145 m2:n suurui sen määräalan kiinteistöstä Eljaksela RN:o 9:930 Viljamaan kyläs tä (kiinteistötunnus ). Määräalan kauppahinnaksi on sovittu ,00 euroa, joka käsittää maapohjan neliöhinnan (4,00 /m2) lisäksi alueella sijaitsevan puuston (1899,00 euroa). Puus ton arvon osalta on pyydetty arvio metsänhoitoyhdistykseltä (liit tee nä). Kauppa on tarkoitus tehdä siten, että kauppa purkautuu, mi kä li vireillä oleva kaavamuutos ei tule voimaan (kaup pa kir ja luonnos liitteenä). Määräala on rajattu pohjoisosastaan siten, että Orimat ti lan Lämpöyhtiön omistama maakaasuputki säilyy edelleenkin kau pun gin omistamalla alueella ja siten, että putki on helposti huollet ta vis sa kaupungin maitten puolelta. Lisäksi todetaan, että mää räalan aluet ta ei ole mahdollista käyttää järkevästi minkään muun kuin sen ete lä puo lel la sijaitsevan kiinteistön yhteydessä. Liite nro 7 Liite nro 8 Sovittu maapohjan neliöhinta on sama, jolla kaupunki on myynyt Sam po las ta teollisuustontteja viimeksikin. Kaupunginvaltuusto onkin vahvistanut Sampolan liike- ja teollisuusalueen raken nus paik ko jen myyntihinnat. Koska nyt ei ole kyseessä erillisenä tont ti na käytettävä alue, vaan ennemminkin tontin lisäosa, voidaan

27 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Tekninen lautakunta sa maa hintatasoa pitää kohtuullisena. Orimattilan kaupungin hallintosäännön mukaan kaupunginhallitus päät tää teollisuustonttien myynnistä kaupunginvaltuuston vah vis tamien perusteiden mukaisesti. Lisäksi kaupunginhallitus päättää maa omai suu den myyn nistä, kun kauppasumma on eu roa. Asian valmistelu ja tiedustelut: Maankäyttöinsinööri Ossi Ho siaisluoma, puh Teknisen palvelukeskuksen johtaja: Tekninen lautakunta päättää esittää edelleen kaupunginhallitukselle, et tä Orimattilan kaupunki myy Orffin Oy:lle n m2:n suuruisen mää rä alan Viljamaan kylän kiinteistöstä Eljaksela RN:o 9:930 (kiinteis tö tun nus ) kaup pa hin nal la ,00 euroa (4,00 /m2 +puusto) ja muutoin liitteenä olevan kaup pa kir ja luon noksen mukaisesti. Samalla tekninen palvelukeskus val tuu te taan te kemään mahdollisesti tarvittavia pieniä muutoksia kaup pa kir jaan. Kaupunginhallitus Lautakunta päätti yksimielisesti päätösehdotuksen mukaisesti. Liite nro 4 Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää, että Orimattilan kaupunki myy Orffin Oy:lle n m2:n suuruisen määräalan Viljamaan kylän kiin teistös tä Eljaksela RN:o 9:930 (kiinteistötunnus ) kaup pahin nal la ,00 euroa (4,00 /m2 +puusto) ja muutoin liitteenä ole van kauppakirjaluonnoksen mukaisesti. Samalla tekninen pal velu kes kus valtuutetaan tekemään mahdollisesti tarvittavia pieniä muu tok sia kauppakirjaan.

28 ORIMATTILAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/ Kaupunginhallitus Hallintosäännön uudistaminen 30/ /2017 Kaupunginhallitus Uusi kuntalaki (410/2015) tuli osittain voimaan ja kokonaisuudessaan se tulee sovellettavaksi uuden valtuustokauden alkaessa Uuden kuntalain 90 edellyttää, että kunnassa on hallintosääntö, johon kootaan kaikki nykyisin hallintosäännöllä ja eri johtosäännöillä määrättävät asiat. Uuteen hallintosääntöön tulee sisällyttää tar peel liset määräykset kunnan hallinnon ja toiminnan järjestämisestä, päätök sen te ko- ja hallintomenettelystä sekä valtuuston toiminnasta. Hallin to sään tö on kunnan toimintaa ohjaava keskeinen ohjausväline stra te gian, kehittämisohjelmien sekä talousarvion ja ta lous suun ni telman ohella. Kaupunginhallitus päätti antaa uuden valtuustokauden toimi elin- ja organisaatiorakenteen peruslinjausten valmistelun talousja konserniohjaustyöryhmälle. Tämän valmistelun pohjalta kau pungin val tuus to vahvisti Orimattilan valtuutettujen määräksi 33 ko koukses saan Samassa yhteydessä valtuusto hyväksyi muun or ga ni saa tion perusrakenteen jonka mukaan hallituksen (9 jäsentä) li säk si olisi kaksi toimialavaliokuntaa (hyvinvointi- ja elin voi ma va liokun ta, molemmissa 7 jäsentä). Näiden lisäksi on lakisääteinen tarkas tus va lio kun ta ja keskusvaalilautakunta sekä erillinen vi ran omaisva lio kun ta, joka käsittelee ympäristönsuojelun ja rakennusvalvonnan lu pa-asioi ta (5 jäsentä). Muut linjaukset valmisteluun olivat valiokuntamalliin perustuva toi mielin jär jes tel mä, kuntalaisten osallistumisen keinojen kehittäminen ja alue joh to kun nat kyläjohtokuntien tilalle. Hallintosäännössä toimielinten nimet on tarkennettu sivistys- ja hyvin voin ti va lio kun nak si, elinvoima- ja tekniseksi valiokunnaksi sekä ym pä ris tö va lio kun nak si. Lisäksi aiemmasta poiketen on tarkastusta suo rit ta va toimielin tarkastuslautakunta kuntalain mukaisesti. Tarkastuslautakunta on käsitellyt hallintosääntöä omalta osaltaan Nyt hallintosääntöön on kirjattu hallintoa ja tarkastusta kos ke vat määräykset suoraan tarkastuslautakunnan esityksen mukai ses ti lukuun ottamatta tarkastuslautakunnan jäsenmäärää, joka pe rus tuu valtuuston linjauksiin. Tarkastuslautakunta esitti tar kas tus lau ta kun taan valittavaksi 7 jäsentä. Aluejohtokuntajärjestelmän valmistelua on tehnyt kau pun gin hal li tuksen alainen demokratiatyöryhmä. Se on saanut käsittelyä varten ny-

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tilusvaihto Orimattilan kaupungin ja Petri Greijulan välillä

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tilusvaihto Orimattilan kaupungin ja Petri Greijulan välillä Tekninen lautakunta 25 07.02.2017 Kaupunginhallitus 7 13.02.2017 7 Tilusvaihto Orimattilan kaupungin ja Petri Greijulan välillä TEKLTK 07.02.2017 25 Tekninen palvelukeskus on neuvotellut Petri Greijulan

Lisätiedot

Hennan Etelärinteen tonttien hinnoittelu 2014 / Vuonna 2017 luovutettavien Asemanrinteen tonttien luovutusperiaatteet

Hennan Etelärinteen tonttien hinnoittelu 2014 / Vuonna 2017 luovutettavien Asemanrinteen tonttien luovutusperiaatteet Tekninen lautakunta 5 21.01.2014 Kaupunginhallitus 22 27.01.2014 Kaupunginvaltuusto 5 17.02.2014 Tekninen lautakunta 158 07.12.2016 Kaupunginhallitus 395 19.12.2016 Tekninen lautakunta 22 07.02.2017 Hennan

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Nimi Tehtävä Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Nimi Tehtävä Lisätiedot ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-20:28 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Erkontie 9 Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Auvinen Pekka puheenjohtaja

Lisätiedot

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen RAKENNETUN 34 15.03.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 114 09.04.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 47 23.04.2018 Pyhtilänkankaan asemakaava-alueen osa-alueen (Pyhtilänkangas IV) tonttien hinnoittelun ja

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1. Mölsä Tero

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1. Mölsä Tero ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2010 1 AIKA 08.11.2010 klo 17:00-19:00 Laajennettu kaupunginhallitus 08.11.2010 PAIKKA OSANOTTAJAT Kaupunginhallituksen kokoushuone Nimi Tehtävä Mölsä Tero pj. Koivunen

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Pietarinpolun tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Pietarinpolun tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen TEKNINEN LAUTAKUNTA 127 20.11.2014 KAUPUNGINHALLITUS 471 01.12.2014 KAUPUNGINVALTUUSTO 157 08.12.2014 Pietarinpolun tonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen 1836/10.1000.100002/2014 TELA 127

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00. Kaupunginhallitus 312 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 87 12.12.2016 Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.00/2016 Khall 05.12.2016 312 Valmistelija: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka

Lisätiedot

OMAKOTITONTTIEN LUOVUTUSEHTOJEN VAHVISTAMINEN/JULIUKSENTIEN ALUEEN TONTTIEN HINTOJEN TARKISTAMINEN

OMAKOTITONTTIEN LUOVUTUSEHTOJEN VAHVISTAMINEN/JULIUKSENTIEN ALUEEN TONTTIEN HINTOJEN TARKISTAMINEN Kaupunginhallitus 7 14.01.2015 Kaupunginhallitus 26 04.02.2015 Kaupunginvaltuusto 9 12.02.2015 Kaupunginhallitus 160 01.06.2016 OMAKOTITONTTIEN LUOVUTUSEHTOJEN VAHVISTAMINEN/JULIUKSENTIEN ALUEEN TONTTIEN

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Periaatepäätös lähipalvelurakennusten tontin luovuttamisesta Kirkonkylän Krannilan alueelta, kortteli 2110 tontti 3

Periaatepäätös lähipalvelurakennusten tontin luovuttamisesta Kirkonkylän Krannilan alueelta, kortteli 2110 tontti 3 Kuntasuunnittelulautakunta 97 20.09.2016 Kuntasuunnittelulautakunta 108 22.09.2016 Periaatepäätös lähipalvelurakennusten tontin luovuttamisesta Kirkonkylän Krannilan alueelta, kortteli 2110 tontti 3 727/10.00.03.00/2016

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen

Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen TEKNINEN LAUTAKUNTA 108 15.09.2016 KAUPUNGINHALLITUS 386 03.10.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 147 12.12.2016 Kaupunginmetsän teollisuustonttien hinnoittelun ja luovutusehtojen hyväksyminen 1327/10.1000.100001/2016

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta 49 14.03.2017 Kaupunginhallitus 103 20.03.2017 Tekninen lautakunta 84 09.05.2017 Kaupunginhallitus 212 29.05.2017 Heinämaan koulun myynti TEKLTK 14.03.2017 49 Orimattilan kaupunginhallitus

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Puheenjohtajiston työryhmä 6 15.02.2017 Kaupunginhallitus 3 20.02.2017 Kaupunginhallitus 3 10.04.2017 Kaupunginhallitus 5 26.06.2017 Vaihto määräalat tiloista 408-404-11-199, 408-404-8-98, 408-404-9-240

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

Hennan aseman toteuttamissopimuksen hyväksyminen ja Hennan investointien käynnistäminen / Hennan asema ja siihen liittyvät rakenteet, määräraha

Hennan aseman toteuttamissopimuksen hyväksyminen ja Hennan investointien käynnistäminen / Hennan asema ja siihen liittyvät rakenteet, määräraha Kaupunginhallitus 113 18.04.2016 Kaupunginvaltuusto 16 25.04.2016 Kaupunginhallitus 329 31.10.2016 Hennan aseman toteuttamissopimuksen hyväksyminen ja Hennan investointien käynnistäminen / Hennan asema

Lisätiedot

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit

Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit Elinvoima- ja tekninen 93 11.06.2019 valiokunta Kaupunginhallitus 232 17.06.2019 Lisämäärärahaesitys/tilapalvelun ja yhdyskuntatekniikan investoinnit 256/02.02.00/2018 Elinvoima- ja tekninen valiokunta

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.

Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014. Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52. Kaupunginhallitus 397 27.10.2014 Kaupunginvaltuusto 113 10.11.2014 Maakauppa Asuntilassa ja Kirkonseudulla / Laatu RN:o 1:422 541/52.521/2014 KAUPHALL 27.10.2014 397 Kaavoitusinsinööri Seppo Reiskanen

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym.

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym. Kaupunginvaltuusto 125 27.08.2012 Kaupunginhallitus 395 10.09.2012 Kaupunginhallitus 94 09.03.2015 Kaupunginvaltuusto 31 23.03.2015 Kaupunginhallitus 129 13.04.2015 Kaupunginhallitus 143 27.04.2015 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hulevesitaksa 1099/10.03.

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Hulevesitaksa 1099/10.03. Tekninen lautakunta 122 22.11.2018 Kaupunginhallitus 253 03.12.2018 Kaupunginvaltuusto 5 18.03.2019 Hulevesitaksa 1099/10.03.01/2018 Tekla 22.11.2018 122 Valmistelija: kaupungininsinööri Katja Rissanen

Lisätiedot

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl.

Kaikkiaan edellä mainituilla alueilla on 69 omakotitonttia ja 12 ri vi talo tont tia, yhteensä 81 kpl. RAKENNETUN 107 25.09.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 334 01.10.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO 130 29.10.2018 Omakoti- ja rivitalotonttien alemyyntikampanja 631/10.1003.100303/2018 RAKYMP 107 Raahen

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 100 16.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa

Lisätiedot

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon Tekninen lautakunta 70 29.04.2014 Tekninen lautakunta 114 12.08.2014 Kaupunginhallitus 294 18.08.2014 Kaupunginvaltuusto 87 15.09.2014 Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus MESSUJEN ALENNUSTONTIT 27/02.09/2016

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus MESSUJEN ALENNUSTONTIT 27/02.09/2016 Kunnanhallitus 54 15.02.2016 Kunnanvaltuusto 16 22.02.2016 Kunnanhallitus 179 20.06.2016 MESSUJEN ALENNUSTONTIT 27/02.09/2016 KHALL 54 Forssassa pidetään vuoden tauon jälkeen Ra ken na-si sus ta-asu -messut

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Tuhmalanniemen alueen tonttien hinnoittelu ja myyntiperiaatteet

Tuhmalanniemen alueen tonttien hinnoittelu ja myyntiperiaatteet Kaupunginhallitus 5 18.01.2010 Kaupunginvaltuusto 6 25.01.2010 Kaupunginhallitus 66 29.03.2010 Tuhmalanniemen alueen tonttien hinnoittelu ja myyntiperiaatteet 57/520/2010 KhallV 5 Kaupunginvaltuusto on

Lisätiedot

Valmistelija Tuomas Turpeinen, etunimi.sukunimi(at)vihti.fi, p

Valmistelija Tuomas Turpeinen, etunimi.sukunimi(at)vihti.fi, p Kunnanhallitus 114 15.08.2016 Kunnanhallitus 188 25.09.2017 Kunnanhallitus 240 27.11.2017 Kunnanhallitus 3 22.01.2018 Kantomäen asemakaava-alueen korttelin 110 tonttien 1 ja 2 myynti Vihdin Konehallit

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Perusturvalautakunta Aika 17.05.2017 klo 18:00-19:05 Paikka Ravintola Tehdas, kabinetti : Pakaantie 1, Orimattila Osallistujat Nimi Tehtävä Holopainen Veini pj.

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot

Hulevesimaksun käyttöönotto

Hulevesimaksun käyttöönotto Hulevesimaksun käyttöönotto KARA 0 Valmistelijat: tekninen johtaja Nina Kujala, p. 044 7809 331, ta louspääl lik kö Hanna Ekholm-Kippo, p. 044 7809 313, suun nit te lu in si nöö ri Minna Väisänen, p. 044

Lisätiedot

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016

Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 Kaupunginhallitus 327 07.09.2015 Asuntotoimen järjestäminen Lohjan kaupungissa vuonna 2016 297/00.01.02/2015 PERLJ 16.06.2015 59 Lohjan kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa 2014 vuoden 2015 talousarvion.

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Valmistelija rakennustarkastaja Markku Vaittinen: Tornion kaupunki teknisten palvelujen lautakunta

Valmistelija rakennustarkastaja Markku Vaittinen: Tornion kaupunki teknisten palvelujen lautakunta Teknisten palvelujen ltk 80 24.05.2017 Kaupunginhallitus 209 21.06.2017 Kaupunginhallitus 231 14.08.2017 POIKKEAMISLUPAHAKEMUS NRO P8/2017 ALASAUKKO-OJA ANNE 218/10.03.00/2017 TEKN 24.05.2017 80 Valmistelija

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4.

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 13.4. KEURUUN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 82 05.03.2012 Kaupunginhallitus 96 26.03.2012 Valtuusto 9 02.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178 Kunnanhallitus 178 09.08.2017 Välitilinpäätös 30.6.2017 87/030.032/2016 KHALL 178 Selostus: Kunnan hallintosäännön 20 mukaisesti tehtäväalueen sitovat toi min ta- ja tulostavoitteet määritellään valtuuston

Lisätiedot

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU

LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU Kaavoitus- ja rakennusjaosto 26 02.03.2017 Kaavoitus- ja rakennusjaosto 40 06.04.2017 LAUSUNNON ANTAMINEN HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUSASIASSA / MANNINEN OLLI JA TEEMU 3047/10.03.00.02/2016

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022 Kaupunginhallitus 221 25.08.2014 Kaupunginvaltuusto 70 01.09.2014 Kouvolan Vesi Oy:n lainojen takaukset 5700/02.04.07/2014 Kh 25.08.2014 221 Kaupunginvaltuusto päätti 9.6.2014, että Kouvolan Veden toiminnot

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

Pitkäjänteisen kiinteistöstrategian tai kunnan tilapalveluohjelman laati mi nen tapahtuu yhdessä kunnan muun palvelutuotannon suun nit telun

Pitkäjänteisen kiinteistöstrategian tai kunnan tilapalveluohjelman laati mi nen tapahtuu yhdessä kunnan muun palvelutuotannon suun nit telun Tekninen lautakunta 9 26.02.2015 Tekninen lautakunta 20 15.04.2015 Tekninen lautakunta 33 08.10.2015 Tekninen lautakunta 68 13.10.2016 Tekninen lautakunta 8 16.02.2017 Tekninen lautakunta 48 02.11.2017

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh )

MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE Valmistelija: Tekninen johtaja Mikko Kari (puh ) Tekninen lautakunta 78 09.08.2016 Kunnanhallitus 267 22.08.2016 Valtuusto 55 29.08.2016 Valtuusto 2 30.01.2017 MÄÄRÄALAN MYYNTI KIINTEISTÖSTÄ TEOLLISUUSALUE 494-403-155-46 429/6/63/631/2016 Teknltk 09.08.2016

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi Perusturvalautakunta 30 08.05.2014 Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi 89/05.09.00/2013 Perusturvalautakunta 30 Valmistelija: perusturvajohtaja

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 Sivistys- ja hyvinvointilautakunta AIKA 07.01.2019 klo 17:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon Aika 21.03.2018 klo 17:00-18:36 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 3. krs. Osallistujat Nimi

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 24 19.05.2016 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 19.05.2016 24 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita

Kokonaisuudessaan toimialan nettomenot arvioidaan ylittävän talous ar vion ilman hankkeita Kasvun ja oppimisen 74 13.10.2016 laukun Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kasvun ja oppimisen toimialan lisämääräraha KASVOPPI 13.10.2016 74 lousarviomääräysten mukaan laukuna on informoiva siten, et tä

Lisätiedot

Työryhmä on kokouksessaan laatinut luettelon rea li soi tavis ta kiinteistöistä ja omaisuudesta.

Työryhmä on kokouksessaan laatinut luettelon rea li soi tavis ta kiinteistöistä ja omaisuudesta. TEKNINEN LAUTAKUNTA 125 20.11.2014 KAUPUNGINHALLITUS 473 01.12.2014 KAUPUNGINHALLITUS 6 09.01.2017 Kaupungin omaisuuden myynti 1832/10/2014 TELA 125 Kaupunki on perustanut 24.10.2013 77 kiinteistöjen hallinta

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Aika 01.02.2018 klo 09:00-11:10 Paikka Orimattilan kaupungintalo, 2. krs. kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Saarikko Eino pj. Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot

Avustuksen myöntäminen Sydän-Satakunnan Urheiluhallit Oy:n toiminnan turvaamiseksi ajalle

Avustuksen myöntäminen Sydän-Satakunnan Urheiluhallit Oy:n toiminnan turvaamiseksi ajalle Vapaa-aikalautakunta 15 27.01.2015 Avustuksen myöntäminen Sydän-Satakunnan Urheiluhallit Oy:n toiminnan turvaamiseksi ajalle 6.10.2014 30.4.2015 67/531/2014 KH 06.10.2014 211 Sydän-Satakunnan Urheiluhallit

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus Yhdistymishallitus 4 22.08.2016 Yhdistymishallitus 10 12.09.2016 Yhdistymishallitus 27 19.09.2016 Yhdistetty valtuusto 9 19.09.2016 Kaupunginhallitus 259 10.10.2016 Kaupunginvaltuusto 52 24.10.2016 Talous-

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 118 24.10.2018 Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 24.10.2018 118 Tekninen johtaja Reima Ojala 11.10.2018: Kaupunginhallitus on käsitellyt

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PÖYTYÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 23 Kehittämistoimikunta 18.11.2015 AIKA 18.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA Pöytyän kunnanvirasto, Kyrön toimipiste ASIAT Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen

Hallintosäännön uudistaminen Kaupunginhallitus 51 20.02.2017 Kaupunginhallitus 59 27.02.2017 Kaupunginhallitus 75 06.03.2017 Hallintosäännön uudistaminen 64/00.01.01.00/2013 Kaupunginhallitus 20.02.2017 51 Kaupunginlakimies Turo Järvinen:

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen edustajien valinta yksityisoikeudellisiin yhteisöihin ajalle

Kaupunginhallituksen edustajien valinta yksityisoikeudellisiin yhteisöihin ajalle Kaupunginhallitus 170 21.08.2017 Kaupunginhallitus 175 04.09.2017 Kaupunginhallitus 15 22.01.2018 Kaupunginhallituksen edustajien valinta yksityisoikeudellisiin yhteisöihin ajalle 1.6.2017-31.5.2019 221/00.04.02/2017

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

Samalla, kun uusi hallintosääntö hyväksytään, nykyiset johtosäännöt ku mo taan.

Samalla, kun uusi hallintosääntö hyväksytään, nykyiset johtosäännöt ku mo taan. Kunnanhallitus 29 30.01.2017 Kunnanhallitus 66 13.03.2017 Kunnanhallitus 78 20.03.2017 Kunnanhallitus 107 18.04.2017 Valtuusto 34 26.04.2017 Hallintosäännön hyväksyminen KH 29 Uuden kuntalain mukaan hallintosääntö

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

426/61.612/2013 TL 355

426/61.612/2013 TL 355 Tekninen lautakunta 355 10.11.2015 Kaupunginhallitus 543 23.11.2015 Tekninen lautakunta 374 25.11.2015 Kaupunginhallitus 581 07.12.2015 Kaupunginvaltuusto 134 14.12.2015 Tekninen lautakunta 62 15.03.2016

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 16.12.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 53 Hoito- ja vanhuspalvelujohtajan

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 13. Päätöksen antopäivä: 24.11.2015. Hakija [--] Osoite Pitkätie 277 15560 Nastola

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 13. Päätöksen antopäivä: 24.11.2015. Hakija [--] Osoite Pitkätie 277 15560 Nastola Suunnittelutarveratkaisu, Pitkätie 277 1280/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 24.11.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 411 Villähde Koivurinne 3:64 10771 Osoite Pitkätie 277 15560

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite harrastustakuusta

Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite harrastustakuusta Sivistyslautakunta 19 28.03.2017 Kaupunginhallitus 102 18.04.2017 Kokoomuksen valtuustoryhmän valtuustoaloite 27.10.2016 harrastustakuusta 211/00.01.06/2016 SIVI 28.03.2017 19 Kokoomuksen valtuustoryhmä

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kaupunki maksaa välirahana satakymmenentuhatta (110 000) euroa.

Kaupunki maksaa välirahana satakymmenentuhatta (110 000) euroa. 1 Kaupunginhallitus 23.6.2014 liite nro 2 (1/5) VAIHTOKIRJA OSAPUOLET Star Capital Oy, 1933709-2 Atrainpolku 3, 13900 Pekola LUOVUTUKSEN KOHTEET Äänekosken kaupunki, 2045520-5 Hallintokatu 4, 44100 Äänekoski

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 239 28.11.2016 Kunnanvaltuusto 59 12.12.2016 TALOUSARVIOMUUTOKSET 2016 167/02.02/2016 KHALL 239 Vuoden 2016 talousarvioon on tullut tarve tehdä muutoksia sekä meno jen että tulojen osalta.

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 12/2017 130 Tarkastuslautakunta 13.12.2017 Aika 13.12.2017 klo 16:03-19:05 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot