KUULOLIITON JÄRJESTÖKOULUTUS 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUULOLIITON JÄRJESTÖKOULUTUS 2013"

Transkriptio

1 KUULOLIITON JÄRJESTÖKOULUTUS 2013 Kuuloliiton järjestökoulutuksen tarkoituksena on tukea ja kannustaa jäsenistöä aktiiviseen järjestötoimintaan. Koulutukset tukevat liiton strategian ja tavoitteiden toteutumista. Koulutuskalenterissa on tietoa valtakunnallisesti järjestettävistä koulutuksista. Alue-, piiri- tai yhdistyskohtaiset koulutukset ja toiminnanohjaustilaisuudet järjestetään alueellisten toimintasuunnitelmien mukaisesti. Koulutusten sisällön suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaavat liiton toimihenkilöt yhteistyössä vapaaehtoisten kanssa. Myös alueella toimivien työryhmien toimintaa tuetaan järjestämällä suunnittelu- ja arviointitilaisuuksia. Koulutuksista tiedottaminen Tämän koulutuskalenterin lisäksi järjestökoulutuksista tiedotetaan Kuuloliiton verkkosivuilla ja Yhdistysnetissä sekä Kuuloviesti-lehdessä. Yksittäisten koulutusten tiedotteet lähetetään myös paperimuodossa yhdistyksille. Ilmoittautuminen ja peruutukset Koulutukset ovat avoimia kaikille yhdistysten jäsenille. Koulutuksiin ilmoittaudutaan viimeistään kolme viikkoa ennen koulutusta, ja kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei kurssiohjelmassa toisin mainita. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisten vastaanottaja yhteystietoineen on mainittu kunkin kurssin kohdalla. Ilmoittautuneille lähetetään koulutuksen ohjelma, tiedot kurssipaikasta ja matkustusohjeet. Mahdolliset peruutukset ilman kuluja on tehtävä viimeistään viikko ennen koulutustilaisuutta. Poikkeuksena on kuitenkin sairaustapaus tai muu ennalta arvaamaton pätevä syy. Ilman asianmukaista peruutusta ilmoittautuneelta peritään osallistumismaksu. Osallistumismaksut ja matkakustannusten korvaaminen Pääsääntöisesti valtakunnallisissa koulutuksissa on osallistumismaksu. Toiminnanohjaukset ovat osallistujille maksuttomia. Osallistujille ilmaisten koulutusten kohdalla on ajateltu, että koulutettavan tiedot ja taidot hyödyttävät oman yhdistyksen lisäksi myös muita yhdistyksiä. Osallistumismaksu laskutetaan jälkikäteen. Yleensä yhdistykset maksavat osallistumismaksun, jos siitä on etukäteen yhdistyksen hallituksessa sovittu. Matkakustannukset korvataan 30 euroa ylittävältä osalta julkisten kulkuneuvojen mukaan. Toiminnanohjauksissa ei peritä omavastuuosuutta. Oppimisen iloa! Lisätietoja: Kuntoutussihteeri Päivi Väänänen sähköposti: p KUULOLÄHIPALVELUKOULUTUS Kuulolähipalvelu on yhdistysten järjestämää, vapaaehtoisvoimin toteutettavaa ohjausta ja neuvontaa. Kuulolähipalvelutoimijat tukevat kuulokojeen ja apuvälineiden käytössä sekä neuvovat kuulonkuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä. Kuulolähipalvelukoulutus on kokonaisuus, joka sisältää perus- ja jatkokurssin sekä ennakkotehtäviä ja omassa yhdistyksessä tapahtuvaa toiminnanohjausta. Kurssilaisten toivotaan osallistuvan molemmille kursseille.

2 KUULOLÄHIPALVELU - peruskurssi Peruskurssin tavoitteena on oppia tuntemaan vapaaehtoistoiminnan periaatteet ja kuulonkuntoutuksen perusteet sekä tiedostaa Kuuloliiton kuulolähipalvelun merkitys sosiaali- ja terveydenhuollon palvelukokonaisuudessa. Kohderyhmä Kuulolähipalvelusta kiinnostuneet vapaaehtoiset. Kurssille mahtuu 20 osallistujaa. Koulutukseen osallistumisesta sovitaan yhdistyksen kanssa, jolloin yhdistys maksaa osallistumisen ja matkojen omavastuuosuuden. Aika Paikka Tampere Osallistumismaksu 60 /henkilö, sisältää koulutuksen, ohjelman mukaiset ruokailut ja majoituksen. Matkat korvataan 30 euroa ylittävältä osalta julkisten kulkuneuvojen mukaan. Ilman majoitusta osallistujamaksu on 20 euroa /henkilö. Kuntoutussihteeri Margit Hassinen, p , margit.hassinen@kuulolitto.fi KUULOLÄHIPALVELU jatkokurssi Kurssin teemana on vuorovaikutus, asiakaspalvelu ja voimavarat. Kurssin tavoitteena on evästää vapaaehtoinen palvelemaan, neuvomaan ja ohjaamaan kuulovammaisia asiakkaita ja heidän läheisiään. Koulutuksessa perehdytään KLP- toiminnan järjestämiseen ja pohditaan vapaaehtoisen vastuuta, velvollisuuksia ja voimavaroja. Kohderyhmä Kuulolähipalvelusta kiinnostuneet, mielellään peruskurssin suorittaneet vapaaehtoiset. Kurssille mahtuu 20 osallistujaa. Aika Osallistumismaksu 60 /henkilö, sisältää koulutuksen, ohjelman mukaiset ruokailut ja majoituksen. Matkat korvataan 30 euroa ylittävältä osalta julkisten kulkuneuvojen mukaan. Ilman majoitusta osallistujamaksu on 20 euroa /henkilö. Koulutukseen osallistumisesta sovitaan yhdistyksen kanssa. Kuntoutussihteeri Margit Hassinen, p margit.hassinen@kuuloliitto.fi ESIINTYMIS- JA ILMAISUTAIDON KOULUTUSPÄIVÄT KOKEMUSKOULUTTAJATOIMINNASTA KIINNOSTUNEILLE Kokemuskouluttajalla on omakohtaista kokemusta vammaisuudesta tai pitkäaikaisesta sairaudesta ja hän on sopeutunut vammaansa. Kokemuskouluttaja pitää kokemustietoonsa pohjaavia alustuksia tai osallistuu muulla tavoin tulevien ammattilaisten opetukseen. Kokemuskouluttajille toiminta luo mahdollisuuden vaikuttaa tuleviin ammattilaisiin ja syventää heidän ammatillista osaamistaan kokemustiedolla. Tuleville ammattilaisille kokemuskoulutustoiminta taas antaa mahdollisuuden oppia vammaisilta, mitä on elää pitkäaikaisen sairauden tai vamman kanssa. Koulutuspäivien tavoitteena on antaa perusvalmiuksia ensisijaisesti kokemuskoulutustoiminnasta kiinnostuneille. Kuulovammaisen ohella myös puoliso tai läheinen voi toimia kokemuskouluttajana. Kuuloliiton koulutuspäivät antavat perusvalmiudet ja -tiedot kokemuskouluttajana toimimisesta, edellytyksistä ja vaatimuksista. Koulutuksessa opiskellaan mm. esiintymiseen, ilmaisuun sekä oman tarinan kertomiseen liittyviä asioita. Katso myös:

3 Kohderyhmä Kokemuskoulutustoiminnasta kiinnostuneet jäsenet Aika Kevät 2013 Osallistumismaksu Maksuton, matkat korvataan 30 euroa ylittävältä osalta julkisten kulkuneuvojen mukaan. Kurssille mahtuu 20 osallistujaa. Kuntoutussihteeri Päivi Väänänen, p , HUONOKUULOISENA TYÖELÄMÄSSÄ-KOULUTUSPÄIVÄ Koulutuspäivän tavoitteena on lisätä työikäisten huonokuuloisten tietämystä työympäristöön liittyvistä ratkaisuista ja työhyvinvoinnista, sekä antaa voimavaroja työssä jaksamiseen ja oman tilanteen kehittämiseen. Kohderyhmä Kuuloliiton työikäiset (18 64 v.) jäsenet Aika Avoinna, 1 pv Paikka Pohjois-Suomi Osallistumismaksu Maksuton, matkat korvataan 30 euroa ylittävältä osalta julkisten kulkuneuvojen mukaan Erityisasiantuntija Juha Hietala, p , juha.hietala@kuuloliitto.fi TUNNISTA OIKEUTESI verkkokurssi ihmisoikeussopimuksesta Kurssin tavoitteena on, että kurssilaiset tunnistavat ja ymmärtävät omat oikeutensa sekä oppivat keinoja oikeuksiensa edistämiseksi. Kurssilla pohditaan, mitä ovat ihmisoikeudet, ja mikä merkitys niillä on? Mikä on YK:n vammaisia henkilöitä koskeva yleissopimus? Miten ihmisoikeuksien toteutumista voi edistää? Kohderyhmä Oikeuksistaan kiinnostuneet jäsenet, joilla on vähintään ATK-perustaidot Aika Syksy 2013, sisältäen yhden lähiopetusviikonlopun , verkkokurssi viisi viikkoa Paikka Lähiopetuspäivät Kuurojen Kansanopistossa ja verkkokurssityöskentely moodlessa Osallistumismaksu Lähiopetusviikonloppu 60 /henkilö, matkat korvataan 30 euroa ylittävältä osalta julkisten kulkuneuvojen mukaan. Tutkija Anniina Lavikainen, p , anniina.lavikainen@kuuloliitto.fi TOIMINNANOHJAUKSET KUULOLÄHIPALVELUVASTAAVIEN TOIMINNANOHJAUS Toiminnanohjauksen tavoitteena on yhdistyksen kuulolähipalvelutoiminnan tukeminen ja kehittäminen. Toiminnanohjauksessa etsitään yhdessä ratkaisuja pulmakohtiin ja kuulolähipalvelun kehittämiseen. Toiminnanohjaus on tarkoitettu yhdistyksille joissa joko jo on kuulolähipalvelutoimintaa tai jotka ovat aloittamassa kuulolähipalvelua. Kohderyhmä Yhdistysten kuulolähipalvelutoiminnasta vastaavat, yksi henkilö / yhdistys. (Yhdistys voi ilmoittaa myös varapaikalle yhden henkilön. Varapaikkalainen pääsee mukaan, jos kurssille jää vapaita paikkoja.) Aika Paikka Tampere

4 Kuntoutussihteeri Krista Heiniö, p , VIESTINTÄVASTAAVIEN TOIMINNANOHJAUS Kohderyhmä Piirien viestintävastaavat Aika Paikka Hotelli Arthur, Vuorikatu 19, Helsinki Osallistumismaksu Maksuton, matkat korvataan julkisen kulkuneuvon mukaan Tiedottaja Erkki Ahonen, p , KOKEMUSKOULUTTAJIEN JA TULKKIPALVELUKOULUTTAJIEN TOIMINNANOHJAUSPÄIVÄT Toiminnanohjauksen tavoitteena on ylläpitää ja tukea kokemus- ja tulkkipalvelukouluttajien tietoja ja taitoja. Kohderyhmä Kuuloliiton kokemuskouluttautujaksi rekisteröidyt kokemuskouluttajat sekä tulkkipalvelukouluttajat Aika Syksy 2013 Kuntoutussihteeri Päivi Väänänen, p , tai Erityisasiantuntija Sirpa Laurén, p , PIIRIEN PUHEENJOHTAJIEN NEUVOTTELUPÄIVÄT Neuvottelupäivillä käsitellään Kuuloliiton ja aluetoiminnan ajankohtaisia asioita. Kohderyhmä Piirien puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat, toimialayhdistysten puheenjohtajat, valtakunnallisten toimikuntien puheenjohtajat Aika , pääkaupunkiseutu Kehittämispäällikkö Anne Wicht-Kvarnström, p , ERITYISRYHMIEN KURSSIT JA TAPAAMISET KUUROUTUNEIDEN VIIKONLOPPU Aika Marraskuu 2013 Osallistumismaksu Kommunikaatiosihteeri Tarja Kaikkonen, p (vain tekstiviestit), Katso myös:

5 CI-VIRKISTYSVIIKONLOPPU Aika Paikka Kopolan kurssikeskus Osallistumismaksu Hinta tarkentuu myöhemmin. Matkat korvataan 30 euroa ylittävältä osalta julkisten kulkuneuvojen mukaan. Kuntoutussihteeri Margit Hassinen, p , tai Kirsi Mikkanen Katso myös: vertaistuki /sisäkorvaistute CI VERTAISVIIKONLOPPU Aika Osallistumismaksu Hinta tarkentuu myöhemmin. Matkat korvataan 30 euroa ylittävältä osalta julkisten kulkuneuvojen mukaan. Kuntoutussihteeri Margit Hassinen, p , tai Kirsi Mikkanen Katso myös: vertaistuki /sisäkorvaistute ************************************************************************************************************** ALUEELLISET KOULUTUKSET Alueellisia, piiri- ja yhdistyskohtaisia koulutus- ja toiminnanohjaustilaisuuksia järjestetään alueellisten (tai piirikohtaisten) toimintasuunnitelmien mukaisesti. Lisätietoja Aluetiimien vetäjät: Etelä-Itä-tiimi, Esa Kalela, p , Lounais-Länsi-Keski-tiimi, Krista Heiniö, p , Pohjois-tiimi, Tiina-Maija Leinonen, p ,

9.12.2013. Liittokokoukseen valmistautuminen alkaa. Nyt voi tilata jäsenrekisteriohjelman käyttäjätunnukset

9.12.2013. Liittokokoukseen valmistautuminen alkaa. Nyt voi tilata jäsenrekisteriohjelman käyttäjätunnukset Numero 2/2013 9.12.2013 Kuuloliiton yhdistystiedote Liittokokoukseen valmistautuminen alkaa Nyt voi tilata jäsenrekisteriohjelman käyttäjätunnukset Koulutuskalenteri 2014 2 Y H D I S T Y S T I E D O T

Lisätiedot

Yhdistysten toimintaedellytykset kartoitetaan kehittämiskeskusteluilla

Yhdistysten toimintaedellytykset kartoitetaan kehittämiskeskusteluilla Numero 2/2012 Kuuloliiton yhdistystiedote 12.12.2012 Yhdistysten toimintaedellytykset kartoitetaan kehittämiskeskusteluilla Yhdistyksen verotus-opas Järjestökoulutuskalenteri 2013 2 Y H D I S T Y S T I

Lisätiedot

Kuuloliitto ry Kopolan kurssikeskus PL 11, 17801 KUHMOINEN (03) 552 2111 23.1.2012

Kuuloliitto ry Kopolan kurssikeskus PL 11, 17801 KUHMOINEN (03) 552 2111 23.1.2012 Kuuloliitto ry Kopolan kurssikeskus PL 11, 17801 KUHMOINEN (03) 552 2111 23.1.2012 KOPOLAN KURSSIKESKUKSEN TOIMINTA 2012 1. SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT Kuuroutuneiden ja vaikeasti huonokuuloisten sopeutumisvalmennuskurssit.

Lisätiedot

Teksti-tv:n käyttöä selvittävä tutkimus valmistui

Teksti-tv:n käyttöä selvittävä tutkimus valmistui Numero 1/2013 27.5.2013 Kuuloliiton yhdistystiedote Yhdistysten kehittämiskeskustelut käynnistyivät Teksti-tv:n käyttöä selvittävä tutkimus valmistui Tekstitysseminaaria pystyi seuraamaan netti-tv:n kautta

Lisätiedot

Lounais-Suomen kuulopiiri Toimijat

Lounais-Suomen kuulopiiri Toimijat Lounais-Suomen kuulopiiri Toimijat 2018 - Kuuloliitto ry 2 Lounais-Suomen kuulopiiri Kuulopiirissämme toimii 16 yhdistystä ja kaksi valtakunnallista toimialayhdistystä, noin 3000 jäsentä. Kuulopiiri on

Lisätiedot

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 KOULUTUSOHJELMA 2015 1 (8) NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 Nousu tarjoaa jäsenilleen ja luottamustoimisille monipuolista ja innoittavaa koulutusta! Arkena työajalla tapahtuva koulutus on palkallista.

Lisätiedot

Liity jäseneksi. Kuuloliitto ry Ilkantie Helsinki p. (09) Aluetoimistot.

Liity jäseneksi. Kuuloliitto ry Ilkantie Helsinki p. (09) Aluetoimistot. Kuuloliitto maksaa postimaksun KUULOLIITTO ry Tunnus 5005138 00003 Vastauslähetys Kuuloliitto ry Ilkantie 4 00400 Helsinki p. (09) 580 3830 info@kuuloliitto.fi www.kuuloliitto.fi Neuvontapuhelin: (09)

Lisätiedot

Kokemustoimintaverkosto 2016 Lauri Honkala, suunnittelija, Kokemustoimintaverkosto Kokemustoimintaverkostossa mukana 36 valtakunnallista sosiaali- ja terveysalan järjestöä 17 alueellista ohjausryhmää eri

Lisätiedot

Vertais- ja vapaaehtoistoiminta

Vertais- ja vapaaehtoistoiminta Vertais- ja vapaaehtoistoiminta Vertais- ja vapaaehtoistoiminta Crohn ja Colitis ry:ssä Vertaistoiminta on vuorovaikutusta. Vertaistukea voi antaa toinen saman tyyppisen kokemuksen läpikäynyt henkilö.

Lisätiedot

ETSINNÄN PERUSKURSSI IKAALISISSA 26.-27.8.2011

ETSINNÄN PERUSKURSSI IKAALISISSA 26.-27.8.2011 KURSSITIEDOTE JA OHJELMA 26.7.2011 ETSINNÄN PERUSKURSSI IKAALISISSA 26.-27.8.2011 Kurssin järjestää Punaisen Ristin Satakunnan piiri yhteistyössä Opintotoiminnan Keskusliiton kanssa. Aika Perjantai 26.8.

Lisätiedot

Vaaliteesit edelleen käyttökelpoisia. Ilmoittautuminen liittokokoukseen alkaa.

Vaaliteesit edelleen käyttökelpoisia. Ilmoittautuminen liittokokoukseen alkaa. Numero 2/2011 29.4.2011 Kuuloliiton yhdistystiedote Vaaliteesit edelleen käyttökelpoisia. Ilmoittautuminen liittokokoukseen alkaa. Y H D I S T Y S T I E D O T E Sisällysluettelo Vaaliteesit esillä vaalien

Lisätiedot

YHDISTYS- JA VAPAAEHTOISTOIMINNAN VUOSIRAPORTOINTI 2019

YHDISTYS- JA VAPAAEHTOISTOIMINNAN VUOSIRAPORTOINTI 2019 YHDISTYS- JA VAPAAEHTOISTOIMINNAN VUOSIRAPORTOINTI 2019 Yhdistyksen nimi: Raportoinnista vastaava henkilö: Tiedonkeruun ajanjakso: Yhdistyksen hallitus on käsitellyt tiedot (päivämäärä) 1.1. 31.12.2019

Lisätiedot

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella!

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Kehitysvammaisten tukiliitto ry:n liittokokous 2013, Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Toimitamme tällä kirjeellä teille liittokokouskutsun, tarvittavat asiakirjat ja tiedot

Lisätiedot

Liitto julkaisi kunnallisvaaliteesit. Vapaaehtoistoiminnan tutkimus valmistui. Kokemuskouluttajat välittävät kokemustietoa

Liitto julkaisi kunnallisvaaliteesit. Vapaaehtoistoiminnan tutkimus valmistui. Kokemuskouluttajat välittävät kokemustietoa Numero 1/2012 10.5.2012 Kuuloliiton yhdistystiedote Liitto julkaisi kunnallisvaaliteesit Vapaaehtoistoiminnan tutkimus valmistui Kokemuskouluttajat välittävät kokemustietoa Y H D I S T Y S T I E D O T

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Me Itse ry Toimintasuunnitelma 2015 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin

Lisätiedot

Kuntoutus-Auris toteuttaa vuonna 2014 Valkeassa talossa Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuksen perhekursseja sekä lasten yksilöllisiä

Kuntoutus-Auris toteuttaa vuonna 2014 Valkeassa talossa Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuksen perhekursseja sekä lasten yksilöllisiä KUNTOUTUSKALENTER I 2014 Kuntoutus-Auris toteuttaa vuonna 2014 Valkeassa talossa Kelan kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuksen perhekursseja sekä lasten yksilöllisiä kuntoutuksen perhejaksoja. Kuntoutuspäätöstä

Lisätiedot

Koulutuksellista toimintaa. Kevät-kesä 2019

Koulutuksellista toimintaa. Kevät-kesä 2019 Koulutuksellista toimintaa Kevät-kesä 2019 28.3.2019 2 Hyvän mielen talon järjestämät koulutukset ovat maksuttomia, ellei koulutuksen kohdalla toisin mainita. HYVINVOINTIA TUKEVAT KOULUTUKSET Mielenterveyden

Lisätiedot

Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry Sirke Salmela toiminnanjohtaja

Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry Sirke Salmela toiminnanjohtaja Lounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry Sirke Salmela toiminnanjohtaja Toiminta-ajatus Lihastautiliitto (ja sen yhdistykset) on valtakunnallinen vammaisjärjestö, joka tukee ja palvelee jäsenyhdistystensä

Lisätiedot

Lasten ja perheiden hyvinvointiloikka

Lasten ja perheiden hyvinvointiloikka Lasten ja perheiden hyvinvointiloikka Lasten ja perheiden hyvinvointiloikka on kuuden lapsi- ja perhejärjestön (Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto,

Lisätiedot

Uudenmaan Martat ry Pirkko Haikkala

Uudenmaan Martat ry Pirkko Haikkala VAPAAEHTOISTOIMINTAAN UUSIA MAHDOLLISUUKSIA Uudenmaan Martat ry Pirkko Haikkala 1.10.2016 Vapaaehtoistoiminnan toimintamalli Uudenmaan Martoissa Piiri Kouluttaa vapaaehtoisia Tukee, kannustaa ja ohjaa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Me Itse ry edistää jäsentensä yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Teemme toimintaamme tunnetuksi, jotta kehitysvammaiset henkilöt tunnistettaisiin osana

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 Tervetuloa Jytyliiton jäsenille suunnatulle toimisto- ja hallintotyöntekijöiden KIILA- kuntoutuskurssille 2017 Mikä KIILA kuntoutus (kurssi numero 69310) Kuntoutuksessa saat tukea

Lisätiedot

Ammattiliitto Nousu ry KOULUTUSOHJELMA 2016

Ammattiliitto Nousu ry KOULUTUSOHJELMA 2016 Ammattiliitto Nousu ry KOULUTUSOHJELMA 2016 Koulutusohjelma on hyväksytty Nousun edustajiston kokouksessa 30.11.-1.12.2015. Kuvat: Shutterstock Taitto: Johanna Maasto NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2016

Lisätiedot

Kokemusasiantuntijuuden ABC

Kokemusasiantuntijuuden ABC Kokemusasiantuntijuuden ABC 1. Terminologiaa Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta sairauksista tietää, millaista on elää näiden ongelmien kanssa, millaista sairastaa, olla hoidossa

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tampereella Tietoa yhdistyksille Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa

Lisätiedot

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Aluefoorumi Tornio 3.10.2015 EHYT ry:n strategiasta 2014-2020 Yhdistämme vapaaehtoistoiminnan voiman ja asiantuntijoidemme osaamisen Vapaaehtoistoiminta

Lisätiedot

IHMISOIKEUSPERUSTAINEN

IHMISOIKEUSPERUSTAINEN IHMISOIKEUSPERUSTAINEN LÄHESTYMISTAPA KIRSI POLLARI, erityisasiantuntija, Lastensuojelun Keskusliitto MIINA WECKROTH, hankepäällikkö, Minua kuullaan -hanke 4.3.2019 LAPE Lapsi- ja perhepalveluiden palvelujärjestelmän

Lisätiedot

Kokemustoiminta alueellisella ja valtakunnallisella tasolla

Kokemustoiminta alueellisella ja valtakunnallisella tasolla Kokemustoiminta alueellisella ja valtakunnallisella tasolla Kati Multanen, Kokemustoimintaverkoston ohjausryhmän varapuheenjohtaja (Järjestösuunnittelija, Suomen Diabetesliitto ry) Kokemustoimintaverkostossa

Lisätiedot

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 VAHVASTI VERTAISTUKEA koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 Jyväskylä, Kansalaistoiminnan keskus Matara www.matara.fi Virtaako voimaa vertaistoiminnasta? Voiko potilas itse olla terveydenhuollon kumppani?

Lisätiedot

Kuuloliitto ry Kopolan kurssikeskus PL 11, 17801 KUHMOINEN (03) 552 2111 15.9.2010

Kuuloliitto ry Kopolan kurssikeskus PL 11, 17801 KUHMOINEN (03) 552 2111 15.9.2010 Kuuloliitto ry Kopolan kurssikeskus PL 11, 17801 KUHMOINEN (03) 552 2111 15.9.2010 KOPOLAN KURSSIKESKUKSEN TOIMINTA 2011 1. SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT Kuuroutuneiden ja vaikeasti huonokuuloisten sopeutumisvalmennuskurssit.

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 27.11.2017 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2018 - JHL YHTEENVETO KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 3 kpl - Uuden luottamusmiehen kurssi, kaikki

Lisätiedot

Marttojen vertaismarttatoiminta. Ritva Ikonen, Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

Marttojen vertaismarttatoiminta. Ritva Ikonen, Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Marttojen vertaismarttatoiminta Ritva Ikonen, Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Vertaismarttatoiminta Marttojen vertaismarttatoiminta Vertaismartta on yhdistysmartta Hän toimii viestinviejänä ja yhteyshenkilönä

Lisätiedot

Työllistymisvalmennus työttömille jäsenille

Työllistymisvalmennus työttömille jäsenille Työllistymisvalmennus työttömille jäsenille Tavoite Valmennuksessa osallistujat harjoittelevat työnhaku- ja työelämätaitoja ja samalla kartuttavat digiosaamista osallistujien tarpeiden mukaan räätälöitynä.

Lisätiedot

VAPAAEHTOISTEN JAKSAMISESTA HUOLEHTIMINEN

VAPAAEHTOISTEN JAKSAMISESTA HUOLEHTIMINEN VAPAAEHTOISTEN JAKSAMISESTA HUOLEHTIMINEN Perusedellytys vapaaehtoistoiminnalle VAPAAEHTOINEN ITSE (1/2) Vapaaehtoistoiminnan tarkoitus on tuoda iloa ihmisten elämään, myös vapaaehtoiselle itselleen. Mukaan

Lisätiedot

Keliakialiiton palvelut yhdistyksille. Vapaaehtoisten webinaari

Keliakialiiton palvelut yhdistyksille. Vapaaehtoisten webinaari Keliakialiiton palvelut yhdistyksille Vapaaehtoisten webinaari 19.9.2019 Tämän päivän webinaarissa käsittelemme Vapaaehtoistoiminnan tuen muutos (Eeva) Viestintäkanavat - Mistä saan ajankohtaisen tiedon?

Lisätiedot

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin.

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin. Yhdessä enemmän Ei jätetä ketään yksin. Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Vapaaehtoistoiminta ja auttaminen tuottavat iloa ja tekevät onnelliseksi Onnelliseksi voit tehdä monella tavalla. Yksi tapa on tulla

Lisätiedot

Kokemuskoulutusverkoston kumppanuussopimus ja toimintaperiaatteet

Kokemuskoulutusverkoston kumppanuussopimus ja toimintaperiaatteet Kokemuskoulutusverkoston kumppanuussopimus ja toimintaperiaatteet Kokemuskouluttajina toimivat tehtävään peruskoulutuksen saaneet eri sairaus- ja vammaisryhmiä edustavat henkilöt ja heidän läheisensä.

Lisätiedot

Hallitus sai valtuudet Kopolan myymiselle. Liittokokoukseen valmistautuminen. Jäsenrekisterikoulutus alkaa

Hallitus sai valtuudet Kopolan myymiselle. Liittokokoukseen valmistautuminen. Jäsenrekisterikoulutus alkaa Numero 1/2014 15.5.2014 Kuuloliiton yhdistystiedote Hallitus sai valtuudet Kopolan myymiselle Liittokokoukseen valmistautuminen Jäsenrekisterikoulutus alkaa 2 Y H D I S T Y S T I E D O T E S i s ä l l

Lisätiedot

Diabetesliiton kuntoutus ja koulutustoiminta. 1.3.2014 Outi Himanen, koulutuspäällikkö

Diabetesliiton kuntoutus ja koulutustoiminta. 1.3.2014 Outi Himanen, koulutuspäällikkö Diabetesliiton kuntoutus ja koulutustoiminta 1.3.2014 Outi Himanen, koulutuspäällikkö Diabetesliiton kuntoutus ja koulutus tarjoaa Kuntoutusta ja sopeutumisvalmennusta diabeetikoille asiakaslähtöistä hoidonohjausta

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2017

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2017 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2017 Tietoa yhdistyksille Tämän puheenjohtajille ja sihteereille lähtevän Tieto yhdistyksille -kirjeen liitteenä ohessa: Liittokokouskutsu,

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1. - 7.12.2008 Oulussa Viikon aikana tehdään vapaaehtoistoimintaa tunnetuksi osallistumisen väylänä ja mielekkään

Lisätiedot

SPEK Pohjois-Suomen ajankohtaiset

SPEK Pohjois-Suomen ajankohtaiset SPEK Pohjois-Suomen ajankohtaiset 10.2.2018 Järjestöpäällikkö Patrik Willberg 040 7255 448, patrik.willberg@spek.fi, www.spek.fi/pohjois-suomi SPEK Pohjois-Suomen toiminta Pohjois-Suomi hoitaa edelleen

Lisätiedot

APU alueiden puheenjohtajisto

APU alueiden puheenjohtajisto APU Aluejaostot APU alueiden puheenjohtajisto APU * Alueiden yhteistyöelin ja ohjausryhmä * Ohjaa ja koordinoi aluetoiminnan toteutusta liiton strategian ja toimintasuunnitelman mukaisesti hyviä käytäntöjä

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke järjestöjen ja maakunnan sekä kuntien yhteistyön tukena. Maire Vuoti Vs.Toiminnanjohtaja

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke järjestöjen ja maakunnan sekä kuntien yhteistyön tukena. Maire Vuoti Vs.Toiminnanjohtaja Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke järjestöjen ja maakunnan sekä kuntien yhteistyön tukena Maire Vuoti Vs.Toiminnanjohtaja Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne -hanke Tavoite: Hanke tukee maakunnan

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT 2013. Tutustu ja hae: www.ksl.fi

AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT 2013. Tutustu ja hae: www.ksl.fi AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT 2013 Tutustu ja hae: www.ksl.fi TERVETULOA! Kädessäsi on KSL-opintokeskuksen koulutusesite, josta löydät kevään 2013 avoimet koulutukset. Saat koulutuksistamme innostusta, taitoa

Lisätiedot

Turvalliseen huomiseen! SPEK POHJOIS-SUOMI. Ajankohtaiset

Turvalliseen huomiseen! SPEK POHJOIS-SUOMI. Ajankohtaiset Turvalliseen huomiseen! SPEK POHJOIS-SUOMI Ajankohtaiset SPEK Pohjois-Suomi koordinoi myös Lapin aluetta Muutos 1.10. alkaen ja jatkuu 31.12.2018 saakka SPEK Lapin Pertti Heikkilä on siirtynyt Lapin pelastusliiton

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan linjaus

Vapaaehtoistoiminnan linjaus YHDESSÄ MUUTAMME MAAILMAA Vapaaehtoistoiminnan linjaus Suomen Punainen Risti 2008 Hyväksytty yleiskokouksessa Oulussa 7.-8.6.2008 SISÄLTÖ JOHDANTO...3 VAPAAEHTOISTOIMINNAN LINJAUKSEN TAUSTA JA TAVOITTEET

Lisätiedot

Kuuloliiton vapaaehtoistoiminnan tutkimus- ja kehittämishanke

Kuuloliiton vapaaehtoistoiminnan tutkimus- ja kehittämishanke KOKEMUKSIA 103 Kuuloliiton vapaaehtoistoiminnan tutkimus- ja kehittämishanke Anniina Lavikainen* Miksi tutkimusta Miksi kansalaisjärjestön vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen tarvitaan tutkimusta? Eikö

Lisätiedot

Lausunto Sivu 1(5) Annettu kyselylomakkeella

Lausunto Sivu 1(5) Annettu kyselylomakkeella Lausunto Sivu 1(5) Kansaneläkelaitos (Kela) Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus Kuntoutuspalvelujen ryhmä Kelan kuntoutuksen palvelukuvaus Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen

Lisätiedot

Järjestöjen monet roolit - Pohjois-Karjalan järjestöpäivä

Järjestöjen monet roolit - Pohjois-Karjalan järjestöpäivä Järjestöjen monet roolit - Pohjois-Karjalan järjestöpäivä 30.9.2016 Toiminnanjohtaja Elina Pajula Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen strategiset painopisteet 1. Osallisuus ihmisten äänen kuunteleminen

Lisätiedot

KESÄYLIOPISTOJEN TIETOSTRATEGIAHANKE IV 2004-2005

KESÄYLIOPISTOJEN TIETOSTRATEGIAHANKE IV 2004-2005 19.8.2004 Sivu 1/5 KESÄYLIOPISTOJEN TIETOSTRATEGIAHANKE IV 2004-2005 OPTIMA OPPIMISYMPÄRISTÖ -KOULUTUSOHJELMA II Tavoite Hankkeen tavoitteena on edelleen aktivoida ja tukea verkko-opetuksen käynnistämistä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry. Yhdistyksen hallitus. Toiminnanjohtaja Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Ry Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset Ry Yhdistyksen hallitus OMA Hoivapalvelu Oy:n hallitus Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke ( )

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke ( ) Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke (2018-2020) Riitta Palovuori, projektipäällikkö Annamaija Saastamoinen, projektityöntekijä Kokemustoimintaa yhteistyöllä seminaari 13.9.2018 Riitta

Lisätiedot

VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUKSET 2010

VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUKSET 2010 VALMENTAJA- JA OHJAAJAKOULUTUKSET 2010 1. VALTAKUNNALLISET KOULUTUKSET Taso 1, vaihe 3: Tennisohjaajakoulutukset Tennisohjaajakoulutukset on tarkoitettu kaikkien alueiden tennisohjaajille. Toteutuksesta

Lisätiedot

Kuulo ja ikääntyminen

Kuulo ja ikääntyminen Kuulo ja ikääntyminen Ikäkuulo Ikäkuulolla tarkoitetaan iän mukana ilmeneviä sisäkorvan ja kuulohermon rappeutumismuutoksia. Iän mukanaan tuoma huonokuuloisuus on hyvin yleistä, eikä sitä voida parantaa

Lisätiedot

Yleissairaalapsykiatrian päivät Oulussa

Yleissairaalapsykiatrian päivät Oulussa Yleissairaalapsykiatrian päivät Oulussa 10. 11.5.2012 Yleissairaalapsykiatrian päivien ohjelma Torstai 10.5.2012 8.15 9.15 Ilmoittautuminen, aamukahvi 9.15 9.30 Yleissairaalapsykiatrian päivien avaus;

Lisätiedot

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen)

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen) Näin homma toimii seminaari sekä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry 15 - vuotta Aika: Torstai 31.10.2013 Paikka: Wegeliussali, ODL, Albertinkatu 16, 90100 Oulu 9.30 Aamukahvi 10.00 Musiikkiesitys

Lisätiedot

Osaava Etelä-Kymenlaakso 2015 Maija Mikkilä ja Outi Vainikainen

Osaava Etelä-Kymenlaakso 2015 Maija Mikkilä ja Outi Vainikainen Osaava Etelä-Kymenlaakso 2015 Maija Mikkilä ja Outi Vainikainen Maija Mikkilä 26.7.2012 1 Osaava Etelä-Kymenlaakso 2015 Toteuttajaverkosto: Kotka Hamina Pyhtää Virolahti-Miehikkälä Helsingin yliopisto,

Lisätiedot

Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015

Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015 Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015 Tukiliiton toimintaan vaikuttavia muutoksia 1. Valtion ja kuntien talous kiristyy. Taloudellisuus

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014. Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry

Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014. Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014 Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry Hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja taloudellisen hyödyn lisäksi vapaaehtoistoiminnalla

Lisätiedot

17/2/2011 Katariina Suomu Kansalaisyhteiskunnan tutkimus- ja kehittämispäivät Jyväskylä. MLL:n vapaaehtoistoiminnan johtamiskoulutus

17/2/2011 Katariina Suomu Kansalaisyhteiskunnan tutkimus- ja kehittämispäivät Jyväskylä. MLL:n vapaaehtoistoiminnan johtamiskoulutus 17/2/2011 Katariina Suomu Jyväskylä MLL:n vapaaehtoistoiminnan johtamiskoulutus Kansalaisten järjestö Avoin, vaikuttava, valtakunnallinen kansalaisten järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden

Lisätiedot

Orientoivat opinnot, osa Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö

Orientoivat opinnot, osa Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, osa 3 28.9.2016 Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö LTLY16 Orientoivat opinnot ja HOPS, 2 op Orientoivat opinnot, osat 1-3 Tutkinto-ohjelmien omat infot HOPS: tutkinto-ohjelmien

Lisätiedot

Kurssikirje VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus Paikka x

Kurssikirje VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus Paikka x Kurssikirje VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus Paikka x AIKA: päivämäärät ja kellonajat PAIKKA: Osoite ja yhteystiedot Tervetuloa koulutukseen! Koulutus antaa valmiudet toimia huostaanotettujen lasten vanhempien

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 19.10.2018 Terveyspalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2019 - JHL YHTEENVETO KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 4 kpl - Uuden luottamusmiehen kurssi, kaikki sopimusalat,

Lisätiedot

Jyvässeudun Kuulo ry Jäsentiedote 1/2017

Jyvässeudun Kuulo ry  Jäsentiedote 1/2017 1 Jyvässeudun Kuulo ry Sepänkeskus, Kyllikinkatu 1-3 40100 Jyväskylä Toimisto avoinna tiistaisin klo 11-14 Puhelin 050 349 0286 Sähköposti toimisto@jyvasseudunkuulo.fi www.facebook.com Jäsentiedote 1/2017

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Sivu 1/6Sivu 1/6 KOMMENTIT 1(6) Opetushallitus / Aira Rajamäki PL 380 00531 Helsinki aira.rajamaki@oph.fi Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Ohessa Kuuloliiton kommentit sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon

Lisätiedot

HARVINAISIA SAIRAUKSIA SAIRASTAVIEN VALTAKUNNALLINEN KURSSI 26-27.9.09 HELSINGISSÄ

HARVINAISIA SAIRAUKSIA SAIRASTAVIEN VALTAKUNNALLINEN KURSSI 26-27.9.09 HELSINGISSÄ 1 HARVINAISIA SAIRAUKSIA SAIRASTAVIEN VALTAKUNNALLINEN KURSSI 26-27.9.09 HELSINGISSÄ Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikki harvinaiset! TEEMA: HARVINAISIA IHMISSUHTEITA Toinen harvinaisten yhdistysten itsensä

Lisätiedot

KOULUTUSSUUNNITELMA VUODELLE 2016

KOULUTUSSUUNNITELMA VUODELLE 2016 KOULUTUSSUUNNITELMA VUODELLE 2016 Kangasniemen palvelutuotantoyksikkö, perusturvaosasto Tavoitteena on: Terveydenhuoltolain (30.12.2010/1326, 5 ) mukainen täydennyskoulutusvelvoite täyttyy Sosiaalihuoltolain

Lisätiedot

SPEK ajankohtaiset. Palokuntanuorten ohjaajien ja palokuntanaisten syysopintopäivät, , Oulu

SPEK ajankohtaiset. Palokuntanuorten ohjaajien ja palokuntanaisten syysopintopäivät, , Oulu SPEK ajankohtaiset Palokuntanuorten ohjaajien ja palokuntanaisten syysopintopäivät, 7.-9.9.2018, Oulu SPEKillä ei ole enää alueellisia toimipisteitä Alueellista toimintaa kuitenkin edelleen on! Kaikki

Lisätiedot

9. Kuvaile antamasi koulutus lyhyesti: tavoitteet, rakenne ja kesto, sisältö, suositukset.

9. Kuvaile antamasi koulutus lyhyesti: tavoitteet, rakenne ja kesto, sisältö, suositukset. Kouluttajapankki 1. Kouluttajan nimi - Pirkko Haikola 2. Oppiarvo, ammatti, asiantuntemus - opettaja, aikuiskouluttaja/ryhmänohjaaja, kokemuskouluttaja 3. Mahdolliset suosittelijat tai muut referenssit

Lisätiedot

UUDISTUVA VAMMAISPALVELULAKI

UUDISTUVA VAMMAISPALVELULAKI UUDISTUVA VAMMAISPALVELULAKI Sanna Ahola Erityisasiantuntija Iäkkäät, vammaiset ja toimintakyky -yksikkö 5.11.2018 Uudistuva vammaispalvelulaki / Sanna Ahola 1 VAMMAISPALVELUJA KOSKEVAN LAINSÄÄDÄNNÖN UUDISTAMINEN

Lisätiedot

(Lapinlahden terveyspiste, Savo-Karjalan piiri) Terveyspistetoiminta

(Lapinlahden terveyspiste, Savo-Karjalan piiri) Terveyspistetoiminta (Lapinlahden terveyspiste, Savo-Karjalan piiri) Terveyspistetoiminta TERVEYS JA TURVALLISUUS 23.5.2013 SPR:n toimintamuodot (Asetus 3 ) Tarkoituksensa toteuttamiseksi järjestö: 1) ylläpitää auttamisvalmiutta

Lisätiedot

Tukihenkilötoiminnan laatukäsikirja Tuexi

Tukihenkilötoiminnan laatukäsikirja Tuexi Tukihenkilötoiminnan laatukäsikirja Tuexi Lastensuojelun tukihenkilötoiminnan kehittämispäivä 2.11.2010 Taustaa Tuotettu osana Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n TUEXI-hanketta Tekijöinä 6 lastensuojelujärjestöä:

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC NORDEA UNIONI SUOMI RY TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikkaosastoille Järjestötoimikunta 2012 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE

Lisätiedot

Vammaistyön uusimmat kuulumiset

Vammaistyön uusimmat kuulumiset Vammaistyön uusimmat kuulumiset VS avy 15.9.2015 Vammaisuuden määritelmä Vammaisuus ei ole vain terveysongelma. Se on monimutkainen ilmiö, joka syntyy vuorovaikutuksessa henkilön ja yhteiskunnan piirteiden

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke ja ihimiset.fi

Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke ja ihimiset.fi Pohjois-Pohjanmaan järjestörakenne hanke ja ihimiset.fi Anni Rekilä ja Anna Katajala Projektityöntekijä, järjestöagentti Helena Liimatainen Projektipäällikkö, järjestöagentti Pohjois-Pohjanmaan sosiaali-

Lisätiedot

Puulan seutuopiston henkilöstön syyslukukauden aloitustilaisuus. Toivakka

Puulan seutuopiston henkilöstön syyslukukauden aloitustilaisuus. Toivakka Puulan seutuopiston henkilöstön syyslukukauden aloitustilaisuus Toivakka 29.8.2017 Illan ohjelma Rehtorin ajankohtaiskatsaus Uusia käytäntöjä/poimintoja Opettajan oppaasta (mm. kiky-tunnit) Hankeuutisia

Lisätiedot

Elämisentaitoja - Lions Quest LIONS QUEST ELÄMISEN TAITOJA

Elämisentaitoja - Lions Quest LIONS QUEST ELÄMISEN TAITOJA Elämisentaitoja - Lions Quest LIONS QUEST ELÄMISEN TAITOJA Elämisentaitoja - Lions Quest Tavoitteena on antaa opettajille ja kasvattajille välineet opettaa lapsille ja nuorille elämisen taitoja. 30.8.2015

Lisätiedot

Tehdään yhdessä hyvä maailma!

Tehdään yhdessä hyvä maailma! Tehdään yhdessä hyvä maailma! Kehitysvammaisten Tukiliitto ry wwwtukiliittofi Tehdään yhdessä Jäsenenä saat tietoa ja vertaist Tavoitteemme ovat kehitysvammaisten ihmisten osallisuuden sekä perus- ja ihmisoikeuksien

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliitto ry

Suomen Cheerleadingliitto ry Suomen Cheerleadingliitto ry KOULUTUKSET 2016 Apuohjaajakoulutus - UUTUUS! 23.1. Helsinki, 20.2. Tampere, 12.3. Oulu, 6.8. Seinäjoki Active Cheer ohjaajakoulutus 9.1. Jyväskylä, 16.1. Pori, 6.2. Helsinki,

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

PALVELUKESKUKSET INTOA ELÄMÄÄN YSTÄVÄPIIRI

PALVELUKESKUKSET INTOA ELÄMÄÄN YSTÄVÄPIIRI PALVELUKESKUKSET Palvelukeskuksissa tuetaan alueen asukkaiden aktiivisuutta ja kotona selviytymistä sekä pyritään edistämään ikäihmisten liikunta- ja toimintakykyä, terveyttä ja sosiaalista kanssakäymistä.

Lisätiedot

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman

- Invalidiliiton valtuuston kevätkokouksessa hyväksytyt toimintasuunnitelman YHDISTYKSEN TOIMINTASUUNNITELMAN LAATIMINEN syksy 2017 ohje Yleistä Yhdistyksen mallisääntöjen mukaan yhdistyksen hallituksen on valmisteltava toimintasuunnitelma ja talousarvio syyskokoukseen, joka on

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

KOULUTTAJAKOULUTUS (20 op)

KOULUTTAJAKOULUTUS (20 op) KOULUTTAJAKOULUTUS (20 op) KOULUTTAJAKOULUTUS ON MONIMUOTOISTA OPISKELUA, JOKA KOOSTUU NELJÄSTÄ ERI KURSSISTA 1 n peruskurssi, 4 op 2 Jatkokurssi I, 3 op 3 Jatkokurssi II, 3 op 4 Kurssintuottajan koulutus,

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry. Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu. Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry. Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu. Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Aluetoiminta: Pohjois- ja Keski-Pohjanmaa sekä Kainuu Kokkolanseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Yhdistyksen hallitus Toiminnankoordinaattori OMA Hoivapalvelu Oy:n

Lisätiedot

Jyvässeudun Kuulo ry Sepänkeskus, Kyllikinkatu Jyväskylä Toimisto avoinna tiistaisin klo Puhelin , vain toimistoaikana

Jyvässeudun Kuulo ry Sepänkeskus, Kyllikinkatu Jyväskylä Toimisto avoinna tiistaisin klo Puhelin , vain toimistoaikana Jyvässeudun Kuulo ry Sepänkeskus, Kyllikinkatu 1-3 40100 Jyväskylä Toimisto avoinna tiistaisin klo 11-14 Puhelin 050 349 0286, vain toimistoaikana Sähköposti toimisto@jyvasseudunkuulo.fi www.facebook.com

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Salon Reumayhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Perusta Toimintasuunnitelman perustana ovat yhdistyksen säännöt ja Suomen Reumaliiton vuoden toimintateema: Liikkeestä

Lisätiedot

Työsuojelun peruskurssi

Työsuojelun peruskurssi Työsuojelun peruskurssi 24. 28.4.2017, Oulu Työsuojelun peruskurssi antaa osallistujalle perustiedot työterveyden ja -turvallisuuden eri aihealueista sekä työturvallisuustoiminnan toteuttamisesta työpaikalla.

Lisätiedot

Yhdistystiedote 6/2015

Yhdistystiedote 6/2015 Yhdistystiedote 6/2015 Tervehdys yhdistysaktiivi, Kesä on jo sadonkorjuun vaiheessa, siitä nuo vadelmat tuohon viereen. Toivottavasti kesäaurinko löysi teidät aika-ajoin. Ja olo on virkistynyt. Tällä kerralla

Lisätiedot

Kurssit ja perhetapaamiset

Kurssit ja perhetapaamiset Kurssit ja perhetapaamiset l Ensitietokurssit l Kelan sopeutumisvalmennuskurssit l Harvinaisten vammaryhmien perhetapaamiset Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Kurssit ja perhetapaamiset Kehitysvammaisten

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4. 3 Vammaisneuvoston vaikuttaminen kaupunkistrategian päivitykseen 5

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4. 3 Vammaisneuvoston vaikuttaminen kaupunkistrategian päivitykseen 5 1 Kokouskutsu 2/2018 Aika klo 13:00 14:03 Paikka Kaupungintalo, ravintola Kajateria Messenius Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus 4 3 n vaikuttaminen

Lisätiedot

Nivelvaiheen uudet mallit Koulutuspolitiikan osasto Ammatillisen koulutuksen vastuualue Elise Virnes

Nivelvaiheen uudet mallit Koulutuspolitiikan osasto Ammatillisen koulutuksen vastuualue Elise Virnes Nivelvaiheen uudet mallit Koulutuspolitiikan osasto Ammatillisen koulutuksen vastuualue Elise Virnes Lähtökohta Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmassa vuosille 2011-2016 on edellytetty, että

Lisätiedot

Kokemuskouluttaja teorian täydentäjänä

Kokemuskouluttaja teorian täydentäjänä Kokemuskouluttaja teorian täydentäjänä Kokemusten äärellä koulutusta kokemustoimijuuteen Anna-Liisa Kemi, aluesuunnittelija Suomen Nivelyhdistys ry, Kokemustoimintaverkoston ohjausryhmän jäsen www.kokemustoimintaverkosto.fi

Lisätiedot

HOITOTYÖN TOIMINTAOHJELMA. 2014 2018 Etelä-Pohjanmaalla

HOITOTYÖN TOIMINTAOHJELMA. 2014 2018 Etelä-Pohjanmaalla HOITOTYÖN TOIMINTAOHJELMA 2014 2018 Etelä-Pohjanmaalla 2 Johdanto Tämän hoitotyön toimintaohjelman tavoitteena on toimia suunnannäyttäjänä alueelliselle kehittämiselle ja yhteistyölle ennakoiden tulevia

Lisätiedot

Yhteinen verkkopalvelu Pirkanmaalle

Yhteinen verkkopalvelu Pirkanmaalle L Ö Y D Ä P I R K A N M A A N K A N S A L A I S T O I M I N T A Y H D E S T Ä O S O I T T E E S T A 2020 Yhteinen verkkopalvelu Pirkanmaalle Tehdään se yhdessä! Keskiössä ihmisten hyvinvoinnin tukeminen

Lisätiedot