AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT Tutustu ja hae:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT 2013. Tutustu ja hae: www.ksl.fi"

Transkriptio

1 AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT 2013 Tutustu ja hae:

2 TERVETULOA! Kädessäsi on KSL-opintokeskuksen koulutusesite, josta löydät kevään 2013 avoimet koulutukset. Saat koulutuksistamme innostusta, taitoa ja tietoa sekä paikan vertaisoppimiselle ja kokemustesi hyödyntämiselle. KSL-opintokeskuksen tuottamien avointen koulutusten teemat on jaettu viiteen eri ryhmään: järjestötoiminta, kouluttaja- ja ohjaajakoulutukset, tieto- ja viestintätekniikka, kielet ja kädentaidot. Koulutuskalenteristamme löydät kursseja ja koulutuksia ympäri Suomea esimerkiksi tapahtumajärjestämisestä, kulttuurikuntoilusta ja Macin käytöstä. Kursseilla voit kartuttaa muun muassa työelämätaitojasi, oppia viestimään entistä paremmin tai hioa järjestöosaamistasi. Koulutusten pituudet vaihtelevat: osa koulutuksista järjestetään intensiiviopetuksena yhden illan tai viikonlopun aikana, kun taas toiset ovat muutaman viikonlopun tai viikon mittaisia. Koulutustamme järjestetään ympäri Suomea ja kouluttajamme tulevat mielellään sinne missä sinä olet. Omien kouluttajien lisäksi käytämme eri alojen erikoisasiantuntijoita. Lisäksi teemme vahvaa yhteistyötä jäsenjärjestöjemme kanssa. Tutustu tarjontaan ja etsi itsellesi sopiva kurssi. Hakemalla jo tänään varmistat parhaiten paikkasi osallistujien joukossa. Räätälöity koulutus ja konsultointi Mikäli et löydä avoimista koulutuksista mieleistäsi, ota yhteys koulutuspäällikkö Anneliina Törröseen tai ) ja kerro ryhmänne koulutustarpeesta. Räätälöity koulutus voidaan järjestää joko KSL-opintokeskuksen tiloissa tai siellä missä te olette. Pyydä tarjous! Entä tarvitsetko apua tietokonesovellusten käytössä omissa työtehtävissäsi? Koulutus tapahtuu halutessasi omalla työkoneellasi, jolloin ratkaisut ovat välittömästi hyödynnettävissä. Pyydä tarjous! Sivisty ja oivalla!

3 TIETOA OSALLISTUJALLE Ilmoittautuminen Koulutuksiin voit ilmoittautua esimerkiksi koulutuskalentereiden kautta osoitteessa ksl.fi/koulutukset tai KSL Lahti lahdentietotupa.fi. Koulutuskalentereista löydät ajantasaisimman tiedon koulutuksien ajankohdasta, sisällöstä, kohderyhmistä ja järjestämispaikoista. Osallistumismaksu Osallistumismaksu sisältää koulutuksen lisäksi lounaan ja kahvin, mikäli se on erikseen mainittu kurssin kohdalla. *ot=opintotuntimäärä

4 JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistysjohtamisen perusteet (15 ot) Aika: Paikka: Helsinki, Lintulahdenkatu 8 Hinta: 160 (sis. koulutuksen sekä lounas- ja kahvitarjoilun) Toteutus: Kaksi lähiopetuspäivää. Lauantaina kello ja sunnuntaina Lisäksi ennakkotehtävä. Lisätietoja: Anneliina Törrönen Ilmoittautuminen: ksl.fi -> koulutukset, toimisto@ksl.fi tai mennessä. Koulutuksessa osallistujat pohtivat, mitä yhdistysjohtaminen on ja missä kaikessa se näkyy. Lisäksi tutustutaan yhdistyksen hallituksen ja sen toimihenkilöiden tehtäviin, vastuisiin sekä työnjakoon ja pohditaan jäsenistön osallistamismahdollisuuksia. Tapahtuman järjestäminen (15 ot) Aika: Paikka: Lahti, TietoTupa -aikuisopisto, Hämeenkatu 15, 4.krs. Hinta: 160 (sis. koulutuksen sekä lounas- ja kahvitarjoilun) Toteutus: Kaksi lähiopetuspäivää kello 9 16 ja ennakkotehtävä. Lisätietoja: Anneliina Törrönen Ilmoittautuminen: ksl.fi -> koulutukset, toimisto@ksl.fi tai mennessä. Koulutukseen osallistujat perehtyvät siihen, miten tapahtuma järjestetään ja mitä sen suunnittelussa ja toteutuksessa on otettava huomioon. Mahdollisuuksien mukaan kurssin päätteeksi toteutetaan tapahtuma. Kulttuurikuntoilu (16 ot) Aika: Paikka: Helsinki, Lintulahdenkatu 8 Hinta: 160 (sis. koulutuksen sekä lounas- ja kahvitarjoilun) Toteutus: Kaksi lähiopetuspäivää. Lauantaina kello ja teatteriesitys sekä sunnuntaina Lisätietoja: Anneliina Törrönen Ilmoittautuminen: ksl.fi -> koulutukset, toimisto@ksl.fi tai mennessä. Kurssilla pohditaan ryhmän kanssa kulttuuria ja sen käyttömahdollisuuksia opintokerhoissa ja yhdistystoiminnassa. Kurssilla saat välineitä kulttuuriaiheisten opintokerhojen vetämiseen.

5 Puhe- ja esiintymistaito I peruskurssi puhetyöläisille (22 ot) Aika: ja Paikka: Lahti, TietoTupa -aikuisopisto, Hämeenkatu 15, 4.krs. Hinta: 60 Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää. Lauantaina kello ja sunnuntaina Kurssi on räätälöity erityisesti puhetyöläisille ja se sisältää luentoja, harjoitteita ja keskustelua. Kurssin sisältö koostuu seuraavasti: puhe- ja esiintymistaidon perusteet, itsetunto ja sen vahvistaminen, esiintymisjännitys ja sen hallinta ja ensivaikutelma. Kurssin opettajana toimii Arja Kotiranta. Sosiaalinen media järjestötyössä (7 ot) Aika: Paikka: Helsinki, Lintulahdenkatu 8 Hinta: 80 (sis. koulutuksen sekä lounas- ja kahvitarjoilun) Toteutus: Yksi lähiopetuspäivä kello Lisätietoja: Anneliina Törrönen Ilmoittautuminen: ksl.fi -> koulutukset, toimisto@ksl.fi tai mennessä. Koulutuksessa tutustutaan sellaisiin sosiaalisen median työkaluihin, joista on yhdistyksille hyötyä. Lisäksi harjoitellaan sosiaalisen median käyttöä ja tehdään suunnitelma sosiaalisen median käytöstä.

6 TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA APPLE MAC -KURSSIT Apple Mac -tietokoneen peruskäyttö (26 ot) Aika: ja Paikka: Lahti, TietoTupa -aikuisopisto, Hämeenkatu 15, 4.krs. Hinta: 100 Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Lisätietoja: Olli Sydänmaa Kahden viikonlopun mittaisella kurssilla tutustutaan Apple-käyttöjärjestelmään ja sen perustoimintoihin sekä Apple-perheeseen. Tutuksi tulevat muun muassa kuvankäsittely, videoeditointi, sähköposti, icloud sekä Macin mukana tulevat ohjelmat. Kurssille tarvitset mukaan oman Mac-tietokoneen. Apple Mac -tietokoneen peruskäyttö (26 ot) Aika: ja Paikka: Helsinki, Lintulahdenkatu 8 Hinta: 100 Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Lisätietoja: Olli Sydänmaa Ilmoittautuminen: ksl.fi -> koulutukset, toimisto@ksl.fi tai mennessä. Kahden viikonlopun mittaisella kurssilla tutustutaan Apple-käyttöjärjestelmään ja sen perustoimintoihin sekä Apple-perheeseen. Tutuksi tulevat muun muassa kuvankäsittely, videoeditointi, sähköposti, icloud sekä Macin mukana tulevat ohjelmat. Kurssille tarvitset mukaan oman Mac-tietokoneen. Iloa ipadista (7 ot) Aika: Paikka: Lahti, TietoTupa -aikuisopisto, Hämeenkatu 15, 4.krs. Hinta: 50 Toteutus: Yksi lähiopetuspäivää kello Lisätietoja: Olli Sydänmaa Ilmoittautuminen:lahdentietotupa.fi, toimisto@lahdentietotupa.fi tai Kurssilla käydään läpi kaikki Apple ipadin toiminnot, esitellään sovelluksia ja tutustutaan App Storeen. Kurssille tarvitset mukaan oman ipadin.

7 MICROSOFT OFFICE PERUSKURSSIT Word tekstinkäsittelyn perusteet (25 ot) Aika: maanantaisin ja keskiviikkoisin Hinta: 40 Toteutus: Seitsemän lähiopetusiltaa kello Mahdollisuus suorittaa Tietokoneen käyttäjän A-kortin Tekstinkäsittely-moduulin näyttökoe. PowerPoint esitysgrafiikan perusteet (18 ot) Aika: maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: Viisi lähiopetusiltaa kello Hinta: 40 Mahdollisuus suorittaa Tietokoneen käyttäjän A-kortin Esitysgrafiikka-moduulin näyttökoe. Excel taulukkolaskennan perusteet (35 ot) Aika: maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: Kymmenen lähiopetusiltaa kello Hinta: 40 Mahdollisuus suorittaa Tietokoneen käyttäjän A-kortin Taulukkolaskenta sekä Tietokanta-moduulin näyttökoe.

8 MICROSOFT OFFICE JATKOKURSSIT Word Pitkät asiakirjat (14 ot) Aika: maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Hinta: 70 Saat valmiudet luoda ja muokata pitkiä asiakirjoja. Kurssilla perehdyt asiakirjan jakamiseen eri osiin kuten kansilehteen, sisällysluetteloon ja varsinaiseen tekstisisältöön sekä luomaan osille omat ylä- ja alatunnisteet. Excel 2010 Funktiot (14 ot) Aika: maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Hinta: 70 Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet hyödyntää eri funktioluokkia ja niissä olevia funktioita mahdollisimman tehokkaasti. Excel 2010 Taulukkotyökalut (14 ot) Aika: maanantaisin ja keskiviikkoisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Hinta: 70 Kurssin jälkeen osaat käsitellä luetteloita (taulukoita) mahdollisimman tehokkaasti ja muodostaa Excel-taulukoista yhteenvetolaskelmia ja kaavioita Pivottyövälineellä.

9 SENIOREIDEN ATK-KURSSIT Tietokone tutuksi (14 ot) Aika: tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Hinta: 30 Lisätietoja: Eeva Rapp Kurssilla on kohderyhmänä sellainen senioriväestö, jolla ei ole aikaisempaa tietokoneen käyttötaitoa tai käyttö on ollut vähäistä. Et tarvitse minkäänlaista perustietoa. Kurssi alkaa alkeista. Tekstinkäsittelyn perusteet (14 ot) Aika: tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Hinta: 30 Lisätietoja: Eeva Rapp Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet tekstinkäsittelyohjelman itsenäiseen peruskäyttöön. Kohderyhmänä on senioriväestö, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta tekstinkäsittelystä tai kokemus on ollut vähäistä. Kurssilaisilla on hyvä olla tietokoneen käytön perusteet hallussa. Kurssi alkaa tekstinkäsittelyn alkeista. Internet perusteet (14 ot) Aika: 30.4., 7.5., ja Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Hinta: 30 Lisätietoja: Eeva Rapp Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet Internetin itsenäiseen peruskäyttöön. Kohderyhmänä on senioriväestö, jolla ei ole aikaisempaa Internet kokemusta tai kokemus on ollut vähäistä. Kurssilaisilla on hyvä olla tietokoneen käytön perusteet hallussa. Kurssi alkaa Internet-käytön alkeista. Sähköpostin perusteet (14 ot) Aika: tiistaisin ja torstaisin Toteutus: Neljä lähiopetuspäivää kello Hinta: 30

10 Lisätietoja: Eeva Rapp Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet sähköpostin itsenäiseen peruskäyttöön. Kohderyhmänä on senioriväestö, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta sähköpostin käytöstä tai kokemus on ollut vähäistä. Kurssilaisilla on hyvä olla tietokoneen käytön perusteet hallussa.

11 KIELET Venäjä vieraana kielenä, I taso (42 ot) Aika: keskiviikkoisin Toteutus: Kaksitoista lähiopetusiltaa kello Hinta: 70 Kurssi on tarkoitettu vasta-alkajalle. Kurssituntien ohjelmassa on monenlaisia rakennekaavioita ja runsaasti esimerkkejä, jotka helpottavat ymmärtämistä. Tarkoituksena on kasvattaa sanavarastoa ja kehittää siten keskustelutaitoa. Kurssin opettajana toimii Nelly Lensu.

12 KÄDENTAIDOT Kukkakoruja huovuttamalla (21ot) Aika: maanantaisin Toteutus: Kuusi lähiopetusiltaa kello Hinta: 36 + materiaalit Kurssilla valmistetaan märkähuovuttamalla kaula-, korva-, ja rintakoruja 100 %:sta villasta. Kurssi sopii myös aloittelijoille. Tuo kurssille huovutusvillaa, kuplamuovia, nestemäistä saippuaa, astia (esim. 15*20 cm), käsipyyhe ja sakset. Tarvikkeita voit ostaa myös opettajalta. Kurssin opettajana toimii käsityönopettaja Tatjana Unnukainen. Helmeilykerho (21 ot) Aika: torstaisin Toteutus: Kuusi lähiopetusiltaa kello Hinta: 36 + materiaalit Kurssilla tutustutaan helmeilymateriaaleihin, työvälineisiin ja muun muassa RAW-, peyote-, ndebele- ja tilitekniikoihin. Kurssilla voit valmistaa itsellesi tai vaikkapa lahjaksi kaula-, ranne-, rinta- tai korvakoruja sekä sormuksia. Tuo kurssille mukana omia helmiä (kahta eri väriä), siimaa tai lankaa sekä sakset! Lahdessa tarvikkeita saat esimerkiksi seuraavista liikkeistä: Sinooperi, Mannaz ja Sinelli. Kurssin opettajana toimii Irina Mokicheva.

13 TERVETULOA KULTTUURIKUNTOILEMAAN! Aika: Paikka: Lintulahdenkatu 10, Helsinki Kurssilla pohdimme yhdessä kulttuuria ja sen käyttömahdollisuuksia opintokerhoissa ja yhdistystoiminnassa. Kurssilla saat välineitä kulttuuriaiheisten opintokerhojen vetämiseen. Kurssi on tarkoitettu kaikille yhdistysten kulttuurista kiinnostuneille aktiiveille sekä opintokerhojen ohjaajille ja osallistujille. Kurssilla käytetään toiminnallisia menetelmiä (ryhmätyö, parityöt, sketsit, kuvat). Lähtökohtana ovat osallistujien omat elämänkokemukset ja osaaminen. Kurssin osallistumismaksu on 160 /hlö. Kurssiin sisältyy lounas- ja kahvitarjoilu sekä kuntoilukokemuksena teatteriesitys Perhosia askelten alla lauantai-iltana. Maksu ei sisällä matka- ja majoituskuluja. Opintokerho-ohjaajat voivat liittää maksun opintokerhon kuluihin. Kouluttajana toimii Marjo Uksila. Ilmoittaudu keskiviikkoon mennessä. Sähköinen ilmoittautumislomake osoitteessa Lisätietoja: Anneliina Törrönen ,

14 KULTTUURIKUNTOILU KURSSIOHJELMA Lauantai Tervetuloa Mitä kulttuuri on? Millaisesta kulttuurista minä innostuisin? Lounas Mitä kulttuurista voi oppia? Kahvi Teeman käsittely jatkuu Omakustanteinen majoittuminen ja ruokailu Yhteinen teatteriesitys: Perhosia askelten alla Sunnuntai Millaisia ajatuksia teatteriesityksestä? Miten kulttuurin anteja voi tutkia yhdistyksessä/opintokerhossa? Lounas Miten KSL tukee kulttuuria yhdistyksissä ja opintokerhoissa? Kurssin päätös

15 KSL-TOIMIPISTEET JA KOULUTUSTILAT SEKÄ KOULUTTAJAT HELSINKI Lintulahdenkatu 10, 4 krs., Helsinki Ota yhteyttä: Koulutuspäällikkö Anneliina Törrönen Koulutustuottaja Anna Kirstinä Monimediatuottaja Olli Sydänmaa LAHTI Tietotupa-aikuisopisto, Hämeenkatu 15, 4 krs., Lahti Ota yhteyttä: Koulutustuottaja Eeva Rapp Koulutustuottaja Petra Åhlström OULU Veteraanikatu 9 C, Oulu Ota yhteyttä: Koulutustuottaja Eeva Kejonen TAMPERE Näsilinnankatu 22 A 1, Tampere Ota yhteyttä: Koulutustuottaja Jukka Peltokoski etunimi.sukunimi@ksl.fi

AVOIMET KOULUTUKSET KESÄ-SYKSY 2013. Tutustu ja hae: www.ksl.fi

AVOIMET KOULUTUKSET KESÄ-SYKSY 2013. Tutustu ja hae: www.ksl.fi AVOIMET KOULUTUKSET KESÄ-SYKSY 2013 Tutustu ja hae: www.ksl.fi TERVETULOA KOULUTUKSIIMME! Kädessäsi on KSL-opintokeskuksen koulutusesite, josta löydät syksyn 2013 avoimet koulutukset. Saat koulutuksistamme

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET SYKSY 2013. Tutustu ja hae: www.ksl.fi

AVOIMET KOULUTUKSET SYKSY 2013. Tutustu ja hae: www.ksl.fi AVOIMET KOULUTUKSET SYKSY 2013 Tutustu ja hae: www.ksl.fi Tykkää meistä: facebook.com/kslry TERVETULOA KOULUTUKSIIMME! Kädessäsi on KSL-opintokeskuksen koulutusesite, josta löydät syksyn 2013 avoimet koulutukset.

Lisätiedot

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA!

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA! LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA!» Oppiminen ajattelun ja toiminnan muutos! Ota talteen! Tarvitset tätä esitettä koko vuoden. Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry SISÄLTÖ 5 LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA

Lisätiedot

Tervetuloa kursseillemme! Kursseista tietoa myös verkkosivulla lastukirjastot.fi/ajankohtaista

Tervetuloa kursseillemme! Kursseista tietoa myös verkkosivulla lastukirjastot.fi/ajankohtaista Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Loka-joulukuu 2015 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa

Lisätiedot

Asiakaskoulutukset pääkirjastolla

Asiakaskoulutukset pääkirjastolla Asiakaskoulutukset pääkirjastolla Asiakaskoulutukset pääkirjastossa elo-syyskuu 2015 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, 3 tai tutustu tablettiin.

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Tammi-maaliskuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. Syksy 2015 Kevät 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH.09 123 4567 (MA-PE KLO 9-17)

AVOIMET KOULUTUKSET. Syksy 2015 Kevät 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH.09 123 4567 (MA-PE KLO 9-17) AVOIMET KOULUTUKSET Syksy 2015 Kevät 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH.09 123 4567 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Huhti-toukokuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

Kirja on jaettu kahteen osaan: varsinaiseen- ja lisätieto-osioon. Varsinainen

Kirja on jaettu kahteen osaan: varsinaiseen- ja lisätieto-osioon. Varsinainen Alkusanat Tämän tieto- ja viestintätekniikan oppikirjan ensimmäinen versio (1. painos) syntyi vuonna 2006 Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitokselle tekemäni pro gradu -tutkielmani yhteydessä. Tutkimuksessani

Lisätiedot

Tietotekniikan koulutus Savonlinnassa

Tietotekniikan koulutus Savonlinnassa Tietotekniikan koulutus Savonlinnassa Paikka Savonlinnan ammatti ja aikuisopisto Pohjolankatu 4 6, Savonlinna Hinta 80 euroa/osallistuja, sisältää 20 h Koulutuspäivän kesto 5 tuntia, klo 10:00 15:00 Ilmoittautuminen

Lisätiedot

Kirja on jaettu kahteen osaan: varsinaiseen- ja lisätieto-osioon. Varsinainen

Kirja on jaettu kahteen osaan: varsinaiseen- ja lisätieto-osioon. Varsinainen Alkusanat Tämä tieto- ja viestintätekniikan oppikirja on päivitetty versio vuonna 2007 julkaisemastani Tieto- ja viestintätekniikka -oppikirjasta. Päivityksessä kirjan sisällöt on ajantasaistettu ja samalla

Lisätiedot

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2016

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2016 Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Syksy 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Kursseista

Lisätiedot

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017 Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Syksy 2017 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Kursseista

Lisätiedot

KEVÄÄN 2012 tietotekniikan kurssit Joensuun ympäristökunnissa Eno Kurssi: 120316 Tietokoneen @-ajokorttikurssi 2

KEVÄÄN 2012 tietotekniikan kurssit Joensuun ympäristökunnissa Eno Kurssi: 120316 Tietokoneen @-ajokorttikurssi 2 KEVÄÄN 2012 tietotekniikan kurssit Joensuun ympäristökunnissa Eno 120316 Tietokoneen @-ajokorttikurssi 2 Kurssin kesto: 12.01.12-15.03.12 Kokoontumisajat: Torstai 17:30-20:45 ENON YLÄKOULU Alapappilantie

Lisätiedot

Koulutusta PK-yrityksille

Koulutusta PK-yrityksille Koulutusta PK-yrityksille Koulutusmoduulit: 1) Taloushallinto pienessä yrityksessä 2) Pienen yrityksen markkinointi 3) Imagomarkkinointi ja markkinoinnin tuloslaskenta 4) Projektiosaaminen 1 5) Projektiosaaminen

Lisätiedot

Haapaveden Opiston lyhytkurssit 2012 (maalis-kesäkuu)

Haapaveden Opiston lyhytkurssit 2012 (maalis-kesäkuu) Haapaveden Opiston lyhytkurssit 2012 (maalis-kesäkuu) Huom! Muutokset mahdollisia. Uusimmat tiedot löydät osoitteesta www.haapop.fi MAALISKUU 2012 SUOMI TUTUKSI -VIIKONLOPPUKURSSI: KIRJALLISUUS 30. 31.3.2012

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT Itämerenkatu Helsinki Finland Tel (8)

AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT Itämerenkatu Helsinki Finland Tel (8) AVOIMET KOULUTUKSET KEVÄT 2018 1 (8) TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme oheisesta taulukosta. Ilmoittautuminen Koulutukset järjestetään Wistecin tiloissa Helsingin Ruoholahdessa osoitteessa

Lisätiedot

MIKKELI atk-luokka, I krs, Otto Mannisenkatu 10

MIKKELI atk-luokka, I krs, Otto Mannisenkatu 10 MIKKELI atk-luokka, I krs, Otto Mannisenkatu 10 340110 TIETOTEKNIIKKA TUTUKSI JATKOKURSSI SENIORIT C ma 13.00-15.15 7.1.2013-11.2.2013, 18 oppituntia Varttuneen aikuisen kattava tietokonekurssi, jolla

Lisätiedot

Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa. Humanistinen tiedekunta Syksy 2016 Tanja Välisalo

Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa. Humanistinen tiedekunta Syksy 2016 Tanja Välisalo Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa Humanistinen tiedekunta Syksy 2016 Tanja Välisalo Sisältö 1. Mitä teknologiataitoja tarvitsen? 2. Tieto- ja viestintäteknologian opinnot 3.

Lisätiedot

Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa

Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa Tieto- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän yliopistossa Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta Syksy 2017 Tanja Välisalo tinyurl.com/hytk-tvt2017 Sisältö 1. Mitä teknologiataitoja tarvitsen?

Lisätiedot

Opastusta ja inspiraatiota - Lahden kaupunginkirjaston pedagogiset palvelut

Opastusta ja inspiraatiota - Lahden kaupunginkirjaston pedagogiset palvelut Opastusta ja inspiraatiota - Lahden kaupunginkirjaston pedagogiset palvelut Salla Palmi-Felin Johtava informaatikko, Media- ja musiikkipalvelut Lastukirjastot.fi Palvelua kaikenikäisille Ketkä opastavat?

Lisätiedot

Oppilaitoksen tarjonta tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon valmistavaan koulutukseen

Oppilaitoksen tarjonta tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon valmistavaan koulutukseen Oppilaitoksen tarjonta tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon valmistavaan koulutukseen Mallinnus rakenteesta, tuotekortteina kuvatusta sisällöstä ja toteutuksen vuosikellosta Henkilökohtaistamisen

Lisätiedot

Turvalliseen huomiseen! SPEK POHJOIS-SUOMI. Ajankohtaiset

Turvalliseen huomiseen! SPEK POHJOIS-SUOMI. Ajankohtaiset Turvalliseen huomiseen! SPEK POHJOIS-SUOMI Ajankohtaiset Sosiaalinen media www.facebook.com/pspel pohjoissuomenpelastusliitto Nettisivuilta ajankohtaista tietoa Toimintatilastot 2014: Nuorisotyö 21 nuoriso-osastoa

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin, loppukevät ja syksy 2016

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin, loppukevät ja syksy 2016 AVOIMET KOULUTUKSET K-ryhmän etuhinnoin, loppukevät ja syksy 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH.09 123 4567 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN!

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17)

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17) AVOIMET KOULUTUKSET syksy 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme oheisesta

Lisätiedot

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA 2015 Ota talteen! SISÄLTÖ KSL KOULUTTAA 5 TIETOA OSALLISTUJALLE 5 HELSINKI 7 LAHTI 11 OULU 22 TAMPERE 25 UUTTA 2015: JYVÄSKYLÄ AMMATILLINEN LISÄKOULUTUS 29 TILAUSKOULUTUS

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin syksy 2016

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin syksy 2016 AVOIMET KOULUTUKSET K-ryhmän etuhinnoin syksy 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

KURSSIN SUORITTAMINEN

KURSSIN SUORITTAMINEN KURSSIN SUORITTAMINEN TIEY4 Tietotekniikkataidot Kevät 2018 Juhani Linna 14.3.2018 KURSSI SUORITETAAN TEKEMÄLLÄ VIIKOITTAIN TIETOTEKNIIKKA-AIHEISIA HARJOITUKSIA DEDIS AINA KESKIVIIKKOISIN KELLO 8 AAMULLA!

Lisätiedot

Opas kurssin järjestämiseksi yhdessä KSL-opintokeskuksen kanssa 3.3.2015 1

Opas kurssin järjestämiseksi yhdessä KSL-opintokeskuksen kanssa 3.3.2015 1 Opas kurssin järjestämiseksi yhdessä KSL-opintokeskuksen kanssa 3.3.2015 1 KURSSIN JÄRJESTÄMISEN VAIHEET 3.3.2015 Opas kurssin järjestämiseksi 2 Kurssin järjestämisen vaiheet 1. Kurssituntivaraus Ideat

Lisätiedot

KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka

KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio 6 19.12.2014 Tuukka Kivioja tupejuki@student.jyu.fi Samuel Rahikainen samarahi@student.jyu.fi Sisältö 1. Esittelyt, tuokioiden esittely, Optima, peda.net, tietokoneen

Lisätiedot

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan

Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Paremman avioliiton jatkoseminaari Hartolassa 26.-27.11.2011 Ilmoittaudu www.parempiavioliitto.fi www.hnmky.fi Tervetuloa Hartolaan jatkotapahtumaan Linna-hotelliin ja Hartolaan 26.-27.11.2011. Nyt on

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. kevät ja syksy 2017

AVOIMET KOULUTUKSET. kevät ja syksy 2017 AVOIMET KOULUTUKSET kevät ja syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

Tilauskoulutusta HIIDEN OPISTOSTA

Tilauskoulutusta HIIDEN OPISTOSTA Tilauskoulutusta HIIDEN OPISTOSTA Rehtori Anne Kotonen anne.kotonen@lohja.fi 019 3691496, 050 3296329 Apulaisrehtori Eija Terävä eija.terava@lohja.fi 050 466 0646 www.hiidenopisto.fi SISÄLLYS 2 Tilauskoulutus

Lisätiedot

HAE KSL-KURSSITUKEA SÄHKÖISESTI! TIRAMISUN KÄYTTÖOHJE

HAE KSL-KURSSITUKEA SÄHKÖISESTI! TIRAMISUN KÄYTTÖOHJE HAE KSL-KURSSITUKEA SÄHKÖISESTI! TIRAMISUN KÄYTTÖOHJE Kurssin järjestämisen vaiheet 1. Kurssituntihakemus Ideat tulevan vuoden kursseista syntyvät: hae tarvittavat opetustunnit marraskuun loppuun mennessä.

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17)

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17) AVOIMET KOULUTUKSET syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme oheisesta

Lisätiedot

KOULUTUS- OHJELMA 2013

KOULUTUS- OHJELMA 2013 KOULUTUS- OHJELMA 2013 TERVETULOA! KÄDESSÄSI ON Kokoomuksen koulutusorganisaatio Kansion esite, josta löydät järjestämämme koulutukset vuodelle 2013. Meidän kansiolaisten tehtävänämme on kannustaa aktiivisia

Lisätiedot

Yhdistystiedote 7/2019

Yhdistystiedote 7/2019 Lue selaimessa $timestamp-j.n.y$ Yhdistystiedote 7/2019 Ajankohtaista Aika hoitaa Keliakiaviikon 2.-8.9. viimehetken järjestelyt. Yhdistystiedot seuraavaan Gluteeniton elämä- lehteen tulee toimittaa 11.9.

Lisätiedot

Salcom Learning. käyttäjäkoulutukset syksy 2015

Salcom Learning. käyttäjäkoulutukset syksy 2015 Salcom Learning käyttäjäkoulutukset syksy 2015 Tervetuloa avoimiin koulutuksiin, webinaareihin ja verkkokursseille! Koulutukset alkavat klo 9.00 ja päättyvät klo 16.00. Ilmoittautumiset ja lisätiedot www.salcomlearning.fi,

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin syksy 2017

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin syksy 2017 AVOIMET KOULUTUKSET K-ryhmän etuhinnoin syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

Kuuloliitto ry Kopolan kurssikeskus PL 11, 17801 KUHMOINEN (03) 552 2111 23.1.2012

Kuuloliitto ry Kopolan kurssikeskus PL 11, 17801 KUHMOINEN (03) 552 2111 23.1.2012 Kuuloliitto ry Kopolan kurssikeskus PL 11, 17801 KUHMOINEN (03) 552 2111 23.1.2012 KOPOLAN KURSSIKESKUKSEN TOIMINTA 2012 1. SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT Kuuroutuneiden ja vaikeasti huonokuuloisten sopeutumisvalmennuskurssit.

Lisätiedot

OTA KAIKKI IRTI MICROSOFT OFFICESTA (WORD, EXCEL, POWERPOINT)

OTA KAIKKI IRTI MICROSOFT OFFICESTA (WORD, EXCEL, POWERPOINT) MS Office 2013 Käytä työvälineohjelmia entistä tehokkaammin ja opi työtäsi helpottavia ominaisuuksia. Osallistujilta toivotaan tietokoneen peruskäytön hallintaa. Soveltuu myös Officen versioille 2007/2010.

Lisätiedot

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta 1. Selaa työpaikkoja Löydät Seuren avoimet työpaikat kotisivultamme seure.fi kohdasta HAE TYÖTÄ Voit hakea työpaikkoja toimialan, kaupungin ja työn luonteen

Lisätiedot

Itämerenkatu Helsinki Finland Tel (10)

Itämerenkatu Helsinki Finland Tel (10) 1 (10) TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme oheisesta taulukosta. Ilmoittautuminen Koulutukset järjestetään Wistecin tiloissa Helsingin Ruoholahdessa osoitteessa Itämerenkatu 1, 00180 Helsinki

Lisätiedot

TUKEA JÄRJESTÖSI OMILLE KURSSEILLE

TUKEA JÄRJESTÖSI OMILLE KURSSEILLE KURSSITUEN OPAS Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry ja KSL-opintokeskus Lintulahdenkatu 10, 4. krs, 00500 Helsinki ksl@ksl.fi, etunimi.sukunimi@ksl.fi p. 040 197 4209 ksl.fi facebook.com/kslry @kslopintokeskus

Lisätiedot

ETSINNÄN PERUSKURSSI IKAALISISSA 26.-27.8.2011

ETSINNÄN PERUSKURSSI IKAALISISSA 26.-27.8.2011 KURSSITIEDOTE JA OHJELMA 26.7.2011 ETSINNÄN PERUSKURSSI IKAALISISSA 26.-27.8.2011 Kurssin järjestää Punaisen Ristin Satakunnan piiri yhteistyössä Opintotoiminnan Keskusliiton kanssa. Aika Perjantai 26.8.

Lisätiedot

SYKSYN KOULUTUSKALENTERI

SYKSYN KOULUTUSKALENTERI Terapeijan terapeutit aloittivat Apple ipadin käytön työssään 2011. Kohta kahden vuoden käyttökokemukset ovat olleet erinomaisia niin terapiassa kuin muissakin töissä. Olemme testanneet työssämme satoja

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2016 & kevät 2017

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2016 & kevät 2017 AVOIMET KOULUTUKSET syksy 2016 & kevät 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

KOULUTUSTA, OHJAUSTA JA VERTAISTUKEA OPETUSHENKILÖSTÖLLE

KOULUTUSTA, OHJAUSTA JA VERTAISTUKEA OPETUSHENKILÖSTÖLLE KOULUTUSTA, OHJAUSTA JA VERTAISTUKEA OPETUSHENKILÖSTÖLLE Sisällysluettelo Sisällysluettelo Verkkopetoinfoa!... 3 Miten koulut voivat hyödyntää verkkopetoja... 4 Yhteydenotto... 5 Itäisen alueen verkkopedagogit...

Lisätiedot

Digiajan opettajan selviytymispaketti

Digiajan opettajan selviytymispaketti 10+ opepäivitystä odottaa. Aloita lataus nyt! Digiajan opettajan selviytymispaketti Saamelaisalueen koulutuskeskus virtuaalikoulu Ovatko verkko-opetustaitosi päivityksen tarpeessa? Ota askel eteenpäin

Lisätiedot

Kannen kuvat: Turun Naiskeskus, Actiontime ja KSL

Kannen kuvat: Turun Naiskeskus, Actiontime ja KSL KURSSITUEN OPAS Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry ja KSL-opintokeskus Lintulahdenkatu 10, 4. krs, 00500 Helsinki ksl@ksl.fi, etunimi.sukunimi@ksl.fi p. 040 197 4209 ksl.fi facebook.com/kslry @kslopintokeskus

Lisätiedot

Digi haltuun! (Valtakunnallinen projekti ) Susanna Saarvo

Digi haltuun! (Valtakunnallinen projekti ) Susanna Saarvo Digi haltuun! (Valtakunnallinen projekti 2017-2020) Susanna Saarvo Yhteistyökumppanit Kansalaisopistojen liitto (KoLry) ADHD-liitto A-Kiltojen Liitto Epilepsialiitto Mielenterveyden Keskusliitto Kuurojen

Lisätiedot

Lukioiden TVT-koulutusesite Kevät 2013

Lukioiden TVT-koulutusesite Kevät 2013 Lukioiden TVT-koulutusesite Kevät 2013 Sivistystoimi Nuoriso- ja aikuiskoulutus Aika Teema Paikka Kohderyhmä Ilmoittautuminen Tammi-helmikuu 17.1. klo 13.15 15.30 Symboliset laskimet Martinlaakson lukio

Lisätiedot

Office 365 palvelut. Siis: (koskee sekä opettajia että oppilaita)

Office 365 palvelut. Siis: (koskee sekä opettajia että oppilaita) Office 365 KB 2016 Office 365 palvelut Seuraavat palvelut ovat käytössä Espoossa Onedrive for Business tallennustila ( pilvi ). Tallennustilaa on 1 teratavua. Office 365 tuotteen voi asentaa 5 omalle tietokoneelle

Lisätiedot

Tilauskoulutusta HIIDEN OPISTOS TA

Tilauskoulutusta HIIDEN OPISTOS TA Tilauskoulutusta HIIDEN OPISTOS TA Rehtori Anne Kotonen anne.kotonen@lohja.fi 019 3691496, 050 3296329 Apulaisrehtori Mirja Vehovuori mirja.vehovuori@lohja.fi 09 22422786, 050 5230711 www.hiidenopisto.fi

Lisätiedot

Rakennusalan työsuojelun peruskurssi

Rakennusalan työsuojelun peruskurssi Rakennusalan työsuojelun peruskurssi 1. jakso 2. 4.10. ja 2. jakso 23. 24.10.2012 Siikaranta-opisto opitaan yhdessä Rakennusalan työsuojelun peruskurssi, Siikaranta-opisto 1. jakso 2. 4.10. ja 2. jakso

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliitto ry

Suomen Cheerleadingliitto ry Suomen Cheerleadingliitto ry KOULUTUKSET 2016 Apuohjaajakoulutus - UUTUUS! 23.1. Helsinki, 20.2. Tampere, 12.3. Oulu, 6.8. Seinäjoki Active Cheer ohjaajakoulutus 9.1. Jyväskylä, 16.1. Pori, 6.2. Helsinki,

Lisätiedot

Kurssikirje VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus Paikka x

Kurssikirje VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus Paikka x Kurssikirje VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus Paikka x AIKA: päivämäärät ja kellonajat PAIKKA: Osoite ja yhteystiedot Tervetuloa koulutukseen! Koulutus antaa valmiudet toimia huostaanotettujen lasten vanhempien

Lisätiedot

Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I

Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I Vertaistuutoritapaaminen Kouvolassa 24.-25.4.2004 Vetoapua ja verkottumista VETURI I on Oped-Exo -hankkeen

Lisätiedot

C-ohjelmointikielen perusteet, osa 1

C-ohjelmointikielen perusteet, osa 1 C-ohjelmointikielen perusteet, osa 1 Kurssi johdattaa sinut askel askeleelta C-ohjelmoinnin perusteisiin. Kurssi suoritetaan kokonaan netissä vuorovaikutteisella alustalla itseopiskeluna tutorin avustuksella.

Lisätiedot

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013

VAHVASTI VERTAISTUKEA. koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 VAHVASTI VERTAISTUKEA koulutus- ja kohtaamispäivät 14. 15.6.2013 Jyväskylä, Kansalaistoiminnan keskus Matara www.matara.fi Virtaako voimaa vertaistoiminnasta? Voiko potilas itse olla terveydenhuollon kumppani?

Lisätiedot

SUOMEN KIELEN JA KULTTUURIN ILTA- JA YRITYSKOULUTUKSET Svinhufvudinkatu 13, Lahti Opintie 2, Heinola

SUOMEN KIELEN JA KULTTUURIN ILTA- JA YRITYSKOULUTUKSET Svinhufvudinkatu 13, Lahti Opintie 2, Heinola SUOMEN KIELEN JA KULTTUURIN ILTA- JA YRITYSKOULUTUKSET Svinhufvudinkatu 13, Lahti Opintie 2, Heinola Suomen kielen ja kulttuurin perusopinnot 1B (A1.3) LUOKKA 2026 31.8.2010-24.5.2011, 175 t, lähtötaso

Lisätiedot

Kasvatus ja koulutus Stadin aikuisopisto Työelämä- ja oppisopimus Koulutuspalveluja työllisyydenhoidon asiakkaille

Kasvatus ja koulutus Stadin aikuisopisto Työelämä- ja oppisopimus Koulutuspalveluja työllisyydenhoidon asiakkaille Stadin aikuisopisto Työelämä- ja oppisopimus Koulutuspalveluja työllisyydenhoidon HELSINGIN KAUPUNGIN TYÖLLISYYDENHOIDON ASIAKKAILLE TARKOITETUT KOULUTUSPALVELUT KEVÄÄLLÄ 2018 Hyvä esimies, Onko työpaikallasi

Lisätiedot

KIRJANPIDON AJOKORTTI (peruskurssi)

KIRJANPIDON AJOKORTTI (peruskurssi) KIRJANPITO-OSAAJAN VALMENNUSKOKONAISUUS Jaksot: 15. 16.9. Kirjanpidon ajokortti (peruskurssi) 20.-21.10. Kirjanpidon jatkokurssi Paikka: Helsingin seudun kauppakamarin koulutustila Metropoli, Kalevankatu

Lisätiedot

8:30 10:00 Moottoritekniikan uusin kehitys ja keinot päästöjen hillitsemiseksi, tekniikan tohtori Juhani Laurikko

8:30 10:00 Moottoritekniikan uusin kehitys ja keinot päästöjen hillitsemiseksi, tekniikan tohtori Juhani Laurikko Perjantai 13.03.2009 Ympäristöystävällinen autotekniikka koulutuspäivä: Koulutuskeskus Salpaus Auditorio, Vipusenkatu 5 A, 15230 Lahti Kurssin hinta SATL:n jäsenille 150 euroa ja muille 180 euroa (alv

Lisätiedot

25.3.2015 HELSINGIN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖN KEHITTÄMISPALVELUT-LIIKELAITOS OIVA AKATEMIAN IT-KOULUTUS

25.3.2015 HELSINGIN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖN KEHITTÄMISPALVELUT-LIIKELAITOS OIVA AKATEMIAN IT-KOULUTUS HELSINGIN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖN KEHITTÄMISPALVELUT-LIIKELAITOS OIVA AKATEMIAN IT-KOULUTUS YLEISTÄ Tässä palvelukuvauksessa määritellään palvelun tavoitteet, toimintatavan kuvaukset sekä palvelutasovaatimukset

Lisätiedot

DIGITAITOPAJAT Digitaalinen osaaminen työelämätaitona

DIGITAITOPAJAT Digitaalinen osaaminen työelämätaitona DIGITAITOPAJAT Digitaalinen osaaminen työelämätaitona 14.8.-18.12.2019 A. DIGI- JA TEKNOLOGIATAIDOT B. MEDIATAIDOT JA SOSIAALISEN MEDIAN TAIDOT C. INFORMAATIOTAIDOT SISÄLTÖ Digitaitopajojen koulutukset

Lisätiedot

Odpowiedzi do ćwiczeń

Odpowiedzi do ćwiczeń Odpowiedzi do ćwiczeń Lekcja 1 1. c 2. b 3. d 4. a 5. c Lekcja 2 1. ruotsia 2. Norja 3. tanskalainen 4. venäjää 5. virolainen 6. englantia 7. Saksa 8. kiina 9. espanjaa 10. Suomi 11. puolalainen 12. englanti

Lisätiedot

TURVAA OPETUKSEN TASOKKUUS

TURVAA OPETUKSEN TASOKKUUS TURVAA OPETUKSEN TASOKKUUS MAOL-PALVELU tarjoaa OSAAVA -KOULUTUSTA oppilaiden oppiminen syventyy opetus monipuolistuu opettaja ja oppilas pääsevät tekemään oikeita asioita oikeasti omilla käsillään opettaja

Lisätiedot

STUDIO KUUTIO. Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa

STUDIO KUUTIO. Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa STUDIO KUUTIO RY KURSSIT TYÖPAJAT SYYSKAUSI 2009 Elokuu - Joulukuu STUDIO KUUTIO Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa Studio Kuutio on oululaisten ammatti- ja harrastajavalokuvaajien yhdessä

Lisätiedot

Syksy 2012. Opetusviraston mediakeskus Mäkelänkatu 84, 4. krs PL 3010, 00099 Helsingin kaupunki puh. 09 310 86375

Syksy 2012. Opetusviraston mediakeskus Mäkelänkatu 84, 4. krs PL 3010, 00099 Helsingin kaupunki puh. 09 310 86375 1 Tietoyhteiskunnan kansalais- ja mediataidot Adobe Connect Pro videoyhteys tutuksi (0,5 pv) 4.9.2012 klo 13.00-16.00 27.11.2012 klo 13.00-16.00 Koulutuksen tavoitteena on, että opettaja osallistuttuaan

Lisätiedot

ARJEN PELASTAJAT: ATK-OHJAUSTA IKÄIHMISILLE

ARJEN PELASTAJAT: ATK-OHJAUSTA IKÄIHMISILLE ARJEN PELASTAJAT: ATK-OHJAUSTA IKÄIHMISILLE Arjen pelastajat - Klubitalo Tönäri Tönäri valitsi kehittämisen kohteeksi ikäihmisten atk-kurssin Valmistelu: Pilotti 8.10. 3.12.2015 Idean esittely mahdolliselle

Lisätiedot

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015

TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TAATALAKESKUKSEN KUUKAUSIOHJELMA LOKAKUU 1.-31.10.2015 TERVETULOA MUKAAN! Taatalakeskus Sulkavuorenkatu 6 Tiedustelut p.050 438 4319 tai katharina.hau@tvpy.fi ESITTELYSSÄ LOKAKUUN RYHMIÄ: YMPÄRISTÖTAIDE-

Lisätiedot

Koulutus on tarkoitettu fysioterapeuteille, jotka ovat aloittamassa tai ovat aloittaneet fysioterapeuttien suoravastaanottotoiminnan.

Koulutus on tarkoitettu fysioterapeuteille, jotka ovat aloittamassa tai ovat aloittaneet fysioterapeuttien suoravastaanottotoiminnan. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Ohjelma 1 (5) YLIOPISTOLLINEN SAIRAALA Kuntoutus 30.11.2018 TULE-POTILAS FYSIOTERAPEUTIN SUORAVASTAANOTOLLA Koulutuskokonaisuus Aika 13.3. 29.11.2019 Kohderyhmä Järjestäjä

Lisätiedot

MAMU UUTISKIRJE. Uusia julkaisuja. Finn Lectura: Suomen mestari 1 CD. Näytekirjapyynnöt

MAMU UUTISKIRJE. Uusia julkaisuja. Finn Lectura: Suomen mestari 1 CD. Näytekirjapyynnöt MAMU UUTISKIRJE 25.5. 20 1 0 nu mero 3 Turun Opetuspalvelukeskus, Käsityöläiskatu 1, 20101, Turku Toimittaja: Edina Bálint-Pesonen Tässä numerossa Uusia julkaisuja 1 Koulutukset 2 Tapahtumat 4 Uusia julkaisuja

Lisätiedot

Inhimillisesti vaikuttava hoitotyö kenen käsissä tulevaisuudessa?

Inhimillisesti vaikuttava hoitotyö kenen käsissä tulevaisuudessa? II Pohjois-Suomen Hoitotiedepäivät Inhimillisesti vaikuttava hoitotyö kenen käsissä tulevaisuudessa? 4. - 5.11.2009 Oulun Yliopisto, Lääketieteellisen tiedekunnan päärakennuksen auditorio (Aapistie 5 A)

Lisätiedot

Pehmopapereiden matematiikkaa

Pehmopapereiden matematiikkaa Koostanut Iida Hirn ja Elina Viro Opettajalle Pehmopapereiden matematiikkaa Kohderyhmä: 9.luokka Esitiedot: Pinta-ala, tilavuus, tilastomatematiikka, Excel, verranto, koordinaatisto Taustalla oleva matematiikka:

Lisätiedot

Arviointikooste Taitaja 2010 (Competition)

Arviointikooste Taitaja 2010 (Competition) Lomake 6 Arviointikooste Sivu 1 / 2 11-04-2010 17:33:11 Lajinumero 204 Laji Tietojenkäsittely Osio Osio - kuva Päivä 1 Päivä 2 Päivä 3 Päivä 4 Yhteensä A B C D E F G Word, tekstinkäsittely Access, tietokannat

Lisätiedot

Vuoden tunnus: Katso, minä luon uutta. Jes. 43:19a. syksy 2018

Vuoden tunnus: Katso, minä luon uutta. Jes. 43:19a. syksy 2018 Vuoden tunnus: Katso, minä luon uutta. Jes. 43:19a syksy 2018 YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN On hyvä tietää, kuka olen. On tärkeää ja välttämätöntä on tunnistaa asioita itsestään ja omasta mielentilastaan ja tunteistaan.

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Asiakaskurssit. Syksy 2018

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Asiakaskurssit. Syksy 2018 LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Asiakaskurssit Syksy 2018 Sivu 1/ 16 Sisällys Ilmoittautuminen... 2 Tietotekniikan käytön opastus... 3 Nordean digiopastus... 5 Digitointi- ja editointipisteet pääkirjastossa...

Lisätiedot

Lauantai 11.6.2011. Sunnuntai 12.6.2011. Mannerheimin Lastensuojeluliiton varsinainen liittokokous 11.- 12.6.2011 Radisson Blu Hotel, Oulu

Lauantai 11.6.2011. Sunnuntai 12.6.2011. Mannerheimin Lastensuojeluliiton varsinainen liittokokous 11.- 12.6.2011 Radisson Blu Hotel, Oulu Mannerheimin Lastensuojeluliiton varsinainen liittokokous 11.- 12.6.2011 Radisson Blu Hotel, Oulu Alustava ohjelma Lauantai 11.6.2011 9.00 12.30 Ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkastus 10.30 12.00

Lisätiedot

Sähköposti 50 GB X X. Kalenteri X X. OneDrive Business 1 TB X X X. Office Web Apps- sovellukset X X X. Office työpöytäsovellukset X X

Sähköposti 50 GB X X. Kalenteri X X. OneDrive Business 1 TB X X X. Office Web Apps- sovellukset X X X. Office työpöytäsovellukset X X Lisenssivaihtoehdot Sisältää Office 365 Business Essentials Office 365 Business Office 365 Business Premium Sähköposti 50 GB X X Kalenteri X X Lync (pikaviestit, videoneuvo@elu) X X OneDrive Business 1

Lisätiedot

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Lielahden koulu lv

HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA. Lielahden koulu lv HARRASTAVA ILTAPÄIVÄTOIMINTA Lielahden koulu lv. 2016-2017 Tampereen kaupungin Harrastava iltapäivä (HIP) - kerhot toimivat syksyllä 5.9. - 9.12.2016 ja keväällä 9.1. - 12.5.2017. Hip kerhot ovat suunnattuja

Lisätiedot

Sopimushenkilöstön Pelastustoiminnan peruskurssin vastaavan kouluttajan koulutus pilotti

Sopimushenkilöstön Pelastustoiminnan peruskurssin vastaavan kouluttajan koulutus pilotti Sopimushenkilöstön Pelastustoiminnan peruskurssin vastaavan kouluttajan koulutus pilotti Maanantai 5.11.2019 (etä) 09.00-09.30 Skype kontakti: Ilmoittautuminen Skype-kontaktiin Kurssijärjestelyt, henkilötietolomake,

Lisätiedot

ERITYISRYHMIEN VESILIIKUNNAN OHJAAJAKURSSI. Äänekoski 10.-14.1.2011 Suomalainen Vesiliikuntainstituutti Oy WWW.VESILIIKUNTA.COM

ERITYISRYHMIEN VESILIIKUNNAN OHJAAJAKURSSI. Äänekoski 10.-14.1.2011 Suomalainen Vesiliikuntainstituutti Oy WWW.VESILIIKUNTA.COM ERITYISRYHMIEN VESILIIKUNNAN OHJAAJAKURSSI Äänekoski 10.-14.1.2011 Suomalainen Vesiliikuntainstituutti Oy WWW.VESILIIKUNTA.COM Sisältö ja tarkoitus 10.-14.1.2011 Toimintakyvyttömyyson vesiliukoista Suomessa

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry

Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Pohjois-Karjalan Henkinen yhdistys ry Kevään 2011 ohjelma Säännöllisesti kokoontuvat ryhmät: Astrokerho Kerho on avoin kaikille astrologiasta kiinnostuneille. Kerhossa opimme katsomaan astrologiselta kartalta

Lisätiedot

YHDYSHENKILÖPOSTI 2/2010

YHDYSHENKILÖPOSTI 2/2010 YHDYSHENKILÖPOSTI 2/2010 Tässä numerossa: - Kokouskutsu vuosikokoukseen - Vuosikokouksen ohjelma - Lomaosakeviikkojen arvonta - Hallituksen kevään päätöksiä - KST:n nettisivut - KTK:n nettisivut 19.8.2010

Lisätiedot

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen.

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen. Raskausajan valmennukset Suuhygienistin ja fysioterapeutin valmennus Suuhygienisti ohjaa suun hyvinvointiin liittyvistä asioista. Fysioterapeutin valmennuksessa opastetaan ergonomiasta, raskausajan liikunnasta

Lisätiedot

Oppimistehtävät Kuva oppimistehtävät ja mitä oppijat (yksilö-pariryhmä) tekevät oppiakseen tavoitteen mukaisia asioita?

Oppimistehtävät Kuva oppimistehtävät ja mitä oppijat (yksilö-pariryhmä) tekevät oppiakseen tavoitteen mukaisia asioita? Vaihe 4a. Opintokokonaisuuden opetus- ja oppimisprosessi (oppimistilanteet) Suunnittele ja kuvaa ammattialakohtaisen opintokokonaisuutesi toteutusprosessi oppimistilanteittain, piirrä oppimistilanteiden

Lisätiedot

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Kyu Cup 2015 Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Pori Kendoseura järjestää Kyu Cup kendokilpailut lokakuun lopulla 31.10. 1.11.2015 Porissa. Kaikki kyu tasoiset kendon, iaidon ja jodon

Lisätiedot

Tämä teksti kaikkiin VIIKKOVUOROILLE. pistooli ja kivääri

Tämä teksti kaikkiin VIIKKOVUOROILLE. pistooli ja kivääri Tämä teksti kaikkiin VIIKKOVUOROILLE. pistooli ja kivääri Helsingin Koulutus- ja tukiyksikön pistooliammunnat ovat ulkoradalla pidettäviä ohjattuja ja valvottuja ammunnan harjoittelutilaisuuksia. Aseina

Lisätiedot

TIIMINVETÄJÄN JA TUTOR-VALMENTAJAN TAIDOT

TIIMINVETÄJÄN JA TUTOR-VALMENTAJAN TAIDOT KUTSU ESAVI/1/05.12.01/2018 Etelä-Suomi 5.1.2018 Opetus- ja kulttuuritoimi - vastuualue Jakelussa mainituille Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään valmennusseminaariin 5. 6.2.2018

Lisätiedot

STUDIO KUUTIO RY KURSSIT TYÖPAJAT. SYYSKAUSI 2009 Elokuu - Joulukuu STUDIO KUUTION KURSSIT JA TYÖPAJAT. SYYSKAUSI 2009 Elokuu Joulukuu

STUDIO KUUTIO RY KURSSIT TYÖPAJAT. SYYSKAUSI 2009 Elokuu - Joulukuu STUDIO KUUTION KURSSIT JA TYÖPAJAT. SYYSKAUSI 2009 Elokuu Joulukuu STUDIO KUUTIO RY KURSSIT TYÖPAJAT SYYSKAUSI 2009 Elokuu - Joulukuu STUDIO KUUTION KURSSIT JA TYÖPAJAT SYYSKAUSI 2009 Elokuu Joulukuu KUUTIOKLUBI Studiovalokuvauksen perustaidot hallitseville harrastajille

Lisätiedot

KOULUTUSKALENTERI SYKSY 2012

KOULUTUSKALENTERI SYKSY 2012 KOULUTUSKALENTERI SYKSY 2012 Kasvatustieteiden tiedekunnan Opetus- ja kasvatusalan täydennyskoulutusyksikkö tarjoaa opetustoimen henkilöstölle ammatillista pätevyyttä lisäävää ja kelpoisuutta tuottavaa

Lisätiedot

Viikko 13 23.3.2015-29.3.2015

Viikko 13 23.3.2015-29.3.2015 Viikko 13 23.3.2015-29.3.2015 Maanantai 23.3. Tiistai 24.3. Keskiviikko 25.3. Torstai 26.3. Perjantai 27.3. Lauantai 28.3. Sunnuntai 29.3. Radio Channels, Luento 08:15 - TS127 Communication signal processing

Lisätiedot

STUDIO KUUTIO. Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa

STUDIO KUUTIO. Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa KURSSIT TYÖPAJAT KEVÄTKAUSI 2010 Tammi-Heinäkuu STUDIO KUUTIO Valokuvaajien koulutus- ja kokeilustudio Oulussa Studio Kuutiota ylläpitää oululaisten ammatti- ja harrastajakuvaajien perustama Valokuvausyhdistys

Lisätiedot

ETSINNÄN MAASTOJOHTAJAKURSSI LOPEN RÄYSKÄLÄSSÄ

ETSINNÄN MAASTOJOHTAJAKURSSI LOPEN RÄYSKÄLÄSSÄ KURSSITIEDOTE 18.3.2011 ETSINNÄN MAASTOJOHTAJAKURSSI LOPEN RÄYSKÄLÄSSÄ 21.-22.5.2011 Kurssin järjestää Punaisen Ristin Hämeen piiri yhteistyössä Opintotoiminnan Keskusliiton kanssa. Aika Lauantai 21.5.

Lisätiedot

Työssäoppiminen yrittäjänä. Leonardo da vinci hankkeiden päätösseminaari 14.5.2012

Työssäoppiminen yrittäjänä. Leonardo da vinci hankkeiden päätösseminaari 14.5.2012 Työssäoppiminen yrittäjänä Leonardo da vinci hankkeiden päätösseminaari 14.5.2012 TOY työssäoppiminen yri äjäna TOYn idea on tarjota opiskelijoille mahdollisuus kehi ää omaa yritysideaansa ja toteuttaa

Lisätiedot

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskus on avoin kohtaamispaikka. Palvelukeskuksessa voitte saada ohjausta- ja neuvontaa sosiaaliohjaajalta, käydä aterioimassa ravintolassa ja

Lisätiedot