InSite Prepress Portal

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "InSite Prepress Portal"

Transkriptio

1 InSite Prepress Portal Järjestelmä Versio 5.0 Asiakkaan aloitusopas Suomi

2 Sisällysluettelo Mikä on InSite Prepress Portal?...1 Mitä uutta on versiossa Kirjautuminen Prepress Portal -ohjelmaan...1 Toiminta ongelmatilanteissa...2 Järjestelmän kokoonpanon tarkistaminen...2 Salasanan muuttaminen...3 Kirjautuminen ulos Prepress Portal -ohjelmasta...4 Roolien ymmärtäminen...4 Töiden katsominen...4 Tiedostojen lähettäminen painotaloon...6 Tarkastuksen ja lopullisen hyväksynnän pyytäminen käyttäjiltä...7 Huomautusten lisääminen sivuille Smart Review -työkaluilla...9 Smart Review -työkalut Ryhmäistuntoon liittyminen Korjausten pyytäminen sivulle Sivun hyväksyminen tai hylkääminen Käyttäjien ja käyttäjäryhmien perustaminen Töiden käyttöoikeuksien hallinta... 17

3 Mikä on InSite Prepress Portal? Kodak InSite Prepress Portal -järjestelmä on prepress-ympäristön Web-portaali, jonka avulla painotalot ja niiden asiakkaat voivat työstää paino- ja tulostustöitä Internetin kautta. Prepress Portal auttaa tehostamaan oikovedos-, korjaus- ja hyväksyntäprosesseja. Mitä uutta on versiossa 5.0 InSite-nimi on muutettu muotoon InSite Prepress Portal, ja järjestelmä on nyt entistä helppokäyttöisempi. Tämän vuoksi joidenkin toimintojen paikka on muuttunut. Jos olet käyttänyt InSiten versiota 4.5, katso alla olevasta taulukosta, missä suosikkitoimintosi ovat Prepress Portal 5.0 -versiossa. Jotta löydät tämän InSite 4.5 -toiminnon: Tee näin Prepress Portal 5.0:ssa: Työn hallinta Siirry Työt-näkymän Yhteenvetovälilehdelle ja valitse Muokkaa asetuksia. Työn historia Valitse Työt-näkymässä Historiavälilehti. Valitse Näytä-kohdassa Toimenpiteet. Työn tiedot Jos haluat luoda, katsella tai muokata työn tietoja, valitse Työt-näkymässä Yhteenveto-välilehti. Jos haluat tarkastella työn tietoihin tehtyjä korjauksia, valitse Työtnäkymässä Historia-välilehti. Valitse Näytä-kohdassa Tietotaulukot. Pääkäyttäjän käyttäjäoikeudet Jos haluat luoda käyttäjän tai muokata käyttäjää, tai määrittää rooleja, siirry Työt-näkymän Yhteenveto-välilehdelle ja valitse Hallitse käyttöä. Kirjautuminen Prepress Portal -ohjelmaan Alkuvaatimukset: Käytössäsi on oltava nopea Internet-yhteys (vähintään 64 kilobittiä sekunnissa). Jos haluat nähdä täydellisen luettelon tuetuista käyttöjärjestelmistä ja Webselaimista, ota yhteyttä painotaloon, josta saat InSite Client Configuration (InSite-järjestelmän asiakasympäristön kokoonpano) -teknisen tiedotteen.

4 2 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas Kirjautuminen Prepress Portal -ohjelmaan: 1. Kirjoita painotalon Prepress Portal -kotisivun osoite. 2. Kirjoita kirjautumissivulle käyttäjätunnus ja salasana, ja valitse kieli. Oletuskielenä on englanti. 3. Valitse Sisäänkirjautuminen. Toiminta ongelmatilanteissa Käytönaikaisessa ohjeessa on tarkat ohjeet toiminnon suorittamisesta Prepress Portal -ohjelmistossa. Käytönaikaisen ohjeen saaminen näkyviin: Valitse ohjelmistossa nimesi vieressä oleva? Järjestelmän kokoonpanon tarkistaminen Voit tarkistaa, että järjestelmän asetukset on määritetty oikein niin, että kaikki Prepress Portal -ohjelman ominaisuudet toimivat oikein. Toimintoja ovat esimerkiksi tiedostojen lataus ja Smart Review -toiminnon käyttäminen sivujen tarkastelemiseen ja huomautusten lisäämiseen sivuille. Prepress Portal suorittaa järjestelmässä diagnostiikkatestin, joka sisältää oikean Java-version asennuksen tarkistuksen ja välityspalvelinasetusten tarkistamisen. Saat tuloksista raportin. Jos ongelmia esiintyy, voit lähettää tiedot järjestelmänvalvojalle sähköpostitse. Kun kirjaudut ensimmäisen kerran Prepress Portal -ohjelmistoon, tarkista tietokoneesi yhteensopivuus.

5 3 Voit tarkistaa järjestelmän kokoonpanon kahdella tavalla: Valitse kirjautumissivulla Järjestelmädiagnostiikka. Jos olet jo kirjautunut sisään, valitse minkä tahansa sivun alatunnisteessa oleva Järjestelmädiagnostiikka. Salasanan muuttaminen Painotalo saattaa vaatia vahvoja salasanoja Prepress Portal -ohjelmistoon kirjauduttaessa. Vahvassa salasanassa on vähintään kahdeksan merkkiä ja se koostuu erilaisista merkkityypeistä. Kaikki käyttäjät voivat muuttaa oman salasanansa. Vahvojen salasanojen luonnin ohjeet ovat Prepress Portal -ohjelman käytönaikaisessa ohjeessa. Salasanan vaihtaminen: 1. Napsauta ohjelmistossa olevaa nimeäsi. 2. Napsauta Vaihda salasana. 3. Kirjoita nykyinen salasana ja uusi salasana laatikoihin. 4. Valitse Päivitä.

6 4 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas Kirjautuminen ulos Prepress Portal -ohjelmasta Kirjautuminen ulos Prepress Portal -ohjelmasta: Valitse ohjelmistossa nimesi vieressä oleva X Roolien ymmärtäminen Se, mitä toimenpiteitä voit suorittaa Prepress Portal -ohjelmistossa, riippuu roolista. Roolit ovat käyttäjäoikeuksien kokoelmia. Esimerkiksi tarkastelurooliin kuuluu oikeus kommentoida ja ladata PDF-vedoksia. Jos et pysty suorittamaan jotain tässä oppaassa kuvailtua toimenpidettä, sinulla ei ehkä ole tarvittavia rooleja tai oikeuksia. Ota yhteyttä painotaloon tai järjestelmänvalvojaan. Töiden katsominen Käyttäjän Koti-näkymästä näkee yleiskatsauksen uusimmista töistä. Työn katseleminen: Napsauta työn nimeä. Valitse Näytä kaikki, jos haluat nähdä kaikki tämän asiakkaan työt, joihin sinulla on käyttöoikeus. Jokaisella työllä on neljä välilehteä: Yhteenveto, Sivua, Latauksia ja Historia. Näillä neljällä välilehdellä voit tarkastella erilaisia työtä koskevia tietoja ja suorittaa eri toimenpiteitä. Huomautus: Näkemäsi välilehdet riippuvat siitä, mitä rooleja ja oikeuksia sinulla on. Jos et näe Latauksia-välilehteä, latausoikeudet eivät kuulu työrooliisi.

7 Yhteenveto-välilehti Työt aukeavat oletusasetuksena Yhteenveto-välilehdelle. Yhteenveto-välilehdellä on perustietoa työstä, kuten hyväksynnän yhteenveto, allekirjoitukset, tarkastajat, tiedostonsiirto, tietotaulukko, kommentit, työkoodi, projektikoodi ja luomispäivämäärä. Yhteenveto-välilehdeltä voit muokata työn asetuksia, hallita käyttöä, lähettää tiedostoja ja avata Smart Review -ohjelman. 5 Vihje: Näitä nuolia napsauttamalla saat kyseisen alueen tiedot näkyviin tai piiloon.

8 6 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas Sivua-välilehti Kun valitset Sivua-välilehden, näet sivujen esikatselukuvat ja muuta sivuun liittyvää tietoa. Sivua-välilehdellä voit muuttaa sivujen ulkonäköä suodattamalla sivut, muuttamalla esikatselukuvan kokoa tai valitsemalla galleria-, luettelo- tai HTML-näkymän. Sivua-välilehdeltä voit lähettää tiedostoja, avata Smart Review -ohjelman, hallita sivuryhmiä, ladata tiedostoja, esikatsella sivuja ja hyväksyä tai hylätä sivuja. Suodata sivut. Siirry gallerianäkymästä luettelonäkymään tai esikatsele sivuja nopeasti HTML-muodossa. Muuta esikatselukuvan koko. Valitse sivu, jolla haluat suorittaa toimenpiteitä, kuten tarkastella sivua tai pyytää hyväksyntää. Latauksia-välilehti Latauksia-välilehdellä näet ne tiedostot, jotka voit ladata. Historia-välilehti Historia-välilehdellä näet, kuka on tehnyt muutoksia sivulle, mitä muutoksia on tehty sekä muutosten päivämäärän ja kellonajan. Voit tarkastella toimenpiteiden ja lähetysten historiaa tai tietotaulukoihin tehtyjä muutoksia. Tiedostojen lähettäminen painotaloon Kun lataat tiedostoja tai kansioita Prepress Portal -ohjelmaan, ne kopioituvat työlle varattuun kansioon painotalon palvelimeen. Alkuvaatimukset: Lähetysoikeuksien pitää kuulua työrooliisi. Huomautus: Jos sinulla on lähetysoikeudet, mutta et pysty lähettämään tiedostoja, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan tai painotaloon.

9 7 Tiedostojen lähettäminen painotaloon: 1. Napsauta Työt-näkymässä sen työn nimeä, johon haluat lähettää tiedostoja. 2. Siirry Yhteenveto-välilehdelle ja valitse Lähetä tiedostoja. 3. Vedä lisättävät tiedostot tai kansiot työpöydältä (tai verkosta) Lähetettävät tiedostot -ruutuun tai selaa tiedostot ja kansiot esiin. Selaa tiedostoja ja kansioita. 4. Voit halutessasi kirjoittaa lähetyksen nimen ja lähetystä kuvaavan kommentin. Kommentit näkyvät työn Yhteenveto-välilehdellä ja niille käyttäjille lähetettävässä sähköpostissa, jotka saavat ilmoituksen lähetyksistä. 5. Valitse Lähetä. 6. Kun lähetys on valmiina, Lähetyksen käsittely -ikkuna tulee näkyviin. Voit sulkea ikkunan ja käsittely jatkuu. Tarkastuksen ja lopullisen hyväksynnän pyytäminen käyttäjiltä Sivua-välilehdellä voit valita käyttäjät, joiden haluat tarkastavan tietyt sivut ja hyväksyvän ne painettaviksi. Tarkastuksen tai lopullisen hyväksynnän pyytäminen: 1. Valitse haluamasi työ Työt-näkymässä ja napsauta Sivua-välilehteä. 2. Napsauta niiden sivujen Valitse-kohtaa, jotka haluat tarkastettavan tai hyväksyttävän tai napsauta Valitse kaikki -kohtaa.

10 8 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas 3. Valitse Pyydä hyväksyntä. 4. Valitse ne ihmiset tai ryhmät, joiden haluat tarkastavan sivut tai antavan niille lopullisen hyväksynnän. Jos haluat muuttaa tarkastustyypin, napsauta Tarkastus-kohtaa. Vain Astrid voi tarkastaa sivut. Adrienin on annettava lopullinen hyväksyntä. Jos haluat muuttaa tarkastustyypin, napsauta Tarkastuskohtaa. 5. Valitse Pyydä hyväksyntä. Sivua-välilehden luettelonäkymästä näet keneltä pyysit minkäkin sivun tarkastusta tai lopullista hyväksyntää.

11 9 Huomautusten lisääminen sivuille Smart Review - työkaluilla Jos saat sähköposti-ilmoituksen, että sinun pitäisi tarkastaa tai hyväksyä sivu, napsauta viestissä olevaa linkkiä ja kirjaudu sisään Prepress Portal -järjestelmään. Kyseisen työn Sivua-välilehti tulee näkyviin. Valitse Smart Review tai napsauta esikatselukuvaa. Valitse sivu, jonka haluat tarkastaa ja valitse Smart Review, tai napsauta sivun esikatselukuvaa.

12 10 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas Päätä Smart Review -istunto valitsemalla Sulje. Valitse esikatselu kuva tai luettelonä kymä. Pienennä tai suurenna sivuluettelo. Jos tarkastat sivun ja siihen pitää tehdä korjauksia, valitse Hylkää sivu. Kun haluat ilmaista, että tarkastus on suoritettu ja sivu on hyväksytty, valitse Hyväksy sivu. Jos korjauksia tarvitaan, merkitse muutokset huomautustyökaluilla. Jos haluat avata toisen sivun, napsauta sivun esikatselukuvaa. Zoomaa, panoroi tai käännä kuvaa ja siirry sivulta toiselle navigointityökalujen avulla. Huomautus: Tämä on yksittäinen Smart Review -istunto. Liiku sivulla nopeasti napsauttamalla esikatselukuvapaneelia.

13 11 Smart Review -työkalut Näkemäsi huomautustyökalut riippuvat siitä, mitä rooleja ja oikeuksia sinulla on. Jos et näe tarvitsemaasi työkalua, tarkista, kuuluuko kommentointioikeus työrooliisi. Huomautustyökalut Huomautustyökalut ovat oikealla puolella, kun avaat Smart Review -ohjelman. Jos työkalu näkyy harmaalla pohjalla, voit käyttää sitä. Siirrä huomautusten työkalurivi eri paikkaan Panoroi sivua Zoomaa sisäänpäin sivulla Zoomaa poispäin sivulta Lisää huomautus Lisää merkintä Piirrä vapaa viiva Piirrä suora viiva Piirrä suorakulmio Piirrä soikio tai ympyrä Mittaa viivaimella Mittaa suorakulmion pinta-ala Sijoita vaakaohjain haluamaasi kohtaan Sijoita pystyohjain haluamaasi kohtaan Mittaa väritiheys Navigointityökalut Navigointityökalut näkyvät Smart Review -näytön alapuolella, ellet ole valinnut koko ruudun näyttötilaa. Jos haluat navigointityökalujen näkyvän koko ruudun näyttötilassa, liikuta hiirtä. Käännä kuva Versiointi (vain Prinergy) Näytä sivun tiedot Vertaile kahta sivua Siirry edelliseen tai seuraavaan sivuun Sovita sivu näytön leveyteen Zoomaa enintään 800 % Ota värierottelu käyttöön tai poista se käytöstä Tarkastele yhtä sivua tai aukeamaa Avaa Huomautusten hallinta -ikkuna Paras näyttötila Näytä sivu todellisen kokoisena Vaihda koko ruudun näyttötila ikkunatilaan tai päinvastoin

14 12 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas Ryhmäistuntoon liittyminen Jos vähintään kaksi ihmistä tarkastelee samaa sivua samaan aikaan, tätä kutsutaan ryhmäistunnoksi. Smart Review -työkalurivin oikealle puolelle tulee niiden Smart Review -käyttäjien lukumäärä, jotka parhaillaan tarkastelevat työtä. Voit milloin tahansa liittyä ryhmäistuntoon. Huomautus: Tarkastajan nimen vieressä oleva ruutu kertoo, onko henkilön käyttämä näyttö kalibroitu: Tarkastajan näyttö on värikalibroitu. Tarkastajan näyttöä ei ole värikalibroitu. Ryhmäistuntoon liittyminen tai siitä poistuminen: 1. Tee jompi kumpi seuraavista: Napsauta Smart Review -ohjelman oikeassa yläkulmassa olevaa Ryhmien hallinta -kuvaketta. Valitse Ikkuna-valikosta Ryhmien hallinta. 2. Valitse Liity istuntoon. 3. Kun haluat poistua istunnosta, valitse Poistu istunnosta. Vihje: Jos haluat avata keskusteluikkunan, valitse Ikkuna-valikosta Chat.

15 13 Korjausten pyytäminen sivulle Jos arvelet, että sivua voidaan korjata, lisää sivuun huomautuksia Smart Review -ohjelmassa ja pyydä painotaloa tekemään korjaukset. Jos haluat lisätietoja sivun hyväksymisestä tai hylkäämisestä, katso sivu 13. Alkuvaatimukset: Hyväksymisoikeuden pitää kuulua työrooliisi, jotta voit pyytää korjauksia. Korjausten pyytäminen sivulle: 1. Valitse Smart Review -ohjelmassa Hylkää sivu. 2. Kirjoita kommentti, jossa selität, mitä korjauksia pyydät. 3. Valitse OK. Huomautus: Kun sivulle pyydetään korjauksia, sähköposti-ilmoitus lähetetään CSR:lle ja kaikille muille, jotka ovat pyytäneet ilmoituksia. Sivun hyväksyminen tai hylkääminen Kun olet tyytyväinen sivuun, voit hyväksyä sen. Jos sivussa on virheitä, joita ei voi mielestäsi korjata, hylkää sivu. Katso edellisestä osasta lisätietoja korjausten pyytämisestä sivulle. Alkuvaatimukset: Lopullisen hyväksynnän antamisoikeuden pitää kuulua työrooliisi, jotta voit hyväksyä tai hylätä sivun. Sivun hyväksyminen tai hylkääminen: 1. Valitse Yhteenveto-välilehdeltä Sivua-välilehti. 2. Napsauta niiden sivujen Valitse-kohtaa, jotka haluat hyväksyä tai hylätä, tai napsauta Valitse kaikki -kohtaa.

16 14 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas 3. Valitse Hyväksy tai Hylkää. Huomautus: Voit valita myös Smart Review -ohjelmassa Hyväksy sivu tai Hylkää sivu. 4. Tee jompi kumpi seuraavista: Hyväksy sivut valitsemalla Hyväksy sivut lopullisesti. Hylkää sivut valitsemalla Hylkää sivut. Lisää tarvittaessa kommentti tai muuta valittua sivua. Valitse OK. Huomautus: Kun sivu hyväksytään tai hylätään, sähköposti-ilmoitus lähetetään CSR:lle ja kaikille muille, jotka ovat pyytäneet ilmoituksia.

17 15 Käyttäjien ja käyttäjäryhmien perustaminen Luo oma käyttäjätili jokaiselle henkilölle, joka käyttää Prepress Portal -järjestelmää. Näin voidaan seurata, kuka on suorittanut tietyn työn toimenpiteitä. Käyttäjäryhmien avulla voit helpottaa pääsyoikeuksien asettamista ja käyttäjätarkistusten pyytämistä, kun töiden parissa työskentelee monia ihmisiä, joilla on erilaiset roolit ja vastuualueet. Jos joidenkin käyttäjien tehtävänä on esimerkiksi vain tarkastaa sivuja, luo Vain tarkastus -ryhmä. Asiakaskäyttäjä voi kuulua useaan ryhmään samanaikaisesti. Kun luot käyttäjän tai käyttäjäryhmän, määrität roolit. Voit lisätä, muuttaa ja poistaa käyttäjän rooleja tarpeen mukaan. Uuden käyttäjän luominen: 1. Valitse Hallinta. 2. Valitse Luo käyttäjä.

18 16 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas 3. Kirjoita käyttäjän tiedot ja määritä hänen roolinsa. Määritä tarvittaessa vanhentumisaika ja töiden käyttöoikeudet, ja valitse sen jälkeen Luo. Tärkeää: Punaisella tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia. Jokaisen käyttäjän lomakkeeseen on merkittävä voimassa oleva sähköpostiosoite. Uuden käyttäjäryhmän luominen: 1. Valitse Hallinta. 2. Valitse Luo käyttäjäryhmä.

19 3. Kirjoita ryhmän nimi, valitse ryhmän jäsenet ja määritä tarvittavat roolit. Valitse Luo. Tärkeää: Punaisella tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia. Jokaisen käyttäjän lomakkeeseen on merkittävä voimassa oleva sähköpostiosoite. 17 Töiden käyttöoikeuksien hallinta Sinä voit päättää, kuka työskentelee missäkin työssä. Voit haluta estää tietyn käyttäjän pääsyn tiettyyn työhön. Voit tehdä tämän hallitsemalla käyttöä. Käyttäjän käyttöoikeuden lisääminen tiettyyn työhön: 1. Valitse Työt-näkymän Koti-näkymästä haluamasi työ. 2. Valitse Yhteenveto-välilehdeltä Hallitse käyttöä. 3. Valitse käyttäjän työrooliksi tarkastaja. 4. Valitse Suorita. Saat rooliluettelon esiin napsauttamalla roolin nimeä.

InSite Prepress Portal

InSite Prepress Portal InSite Prepress Portal Järjestelmä Versio 6.0 Aloitusopas Suomi 2009-12-29 Tekijänoikeudet Tavaramerkit Kodak, 2009. Kaikki oikeudet pidätetään. Osa dokumentaatiosta toimitetaan Portable Document Format

Lisätiedot

Versio 9.0 KÄYTTÖOPAS

Versio 9.0 KÄYTTÖOPAS Versio 9.0 KÄYTTÖOPAS Copyright 1981-2015 Netop Business Solutions A/S. Kaikki oikeudet pidätetään. Ohjelma sisältää ulkopuolisilta lisensoituja osia. Voit ottaa yhteyttä osoitteella: Netop Business Solutions

Lisätiedot

Käyttäjän opas Kronodoc 4.0

Käyttäjän opas Kronodoc 4.0 Käyttäjän opas Kronodoc 4.0 2008 Kronodoc Oy 2 Sisällysluettelo 1 Aloittaminen 5 1.1 Kirjautuminen sisään/ulos 5 1.2 Istunnon aikakatkaisu 6 1.3 Näytä työtilaluettelo 6 1.4 Työtilan sisältö 7 1.4.1 1.4.2

Lisätiedot

Copyright EPiServer AB

Copyright EPiServer AB Sisältö 3 Sisällysluettelo TIETOJA NÄISTÄ OHJEISTA 6 EPISERVER-OHJEEN KÄYTTÄMINEN 6 OLETETUT TIEDOT JA TAIDOT 6 VIITTEET 6 EPISERVER WORLD -VERKKOYHTEISÖ 6 TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS 6 JOHDANTO 9 EPISERVER

Lisätiedot

Webforum Teamwork & Professional

Webforum Teamwork & Professional Webforum Teamwork & Professional Käyttö- ja hallinnointiopas versio 15.1 Viimeisin päivitys: 2015-03-31 Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sisään kirjautuminen... 4 Kadotitko tai unohditko henkilökohtaiset

Lisätiedot

IBM SmartCloud for Social Business. IBMSmartCloudEngageja IBM SmartCloud Connections Pääkäyttäjän opas

IBM SmartCloud for Social Business. IBMSmartCloudEngageja IBM SmartCloud Connections Pääkäyttäjän opas IBM SmartCloud for Social Business IBMSmartCloudEngageja IBM SmartCloud Connections Pääkäyttäjän opas IBM SmartCloud for Social Business IBMSmartCloudEngageja IBM SmartCloud Connections Pääkäyttäjän opas

Lisätiedot

Lions Clubs International e-klubitalon Sisällönhallintajärjestelmä (CMS) Koulutus-opas

Lions Clubs International e-klubitalon Sisällönhallintajärjestelmä (CMS) Koulutus-opas Lions Clubs International e-klubitalon Sisällönhallintajärjestelmä (CMS) Koulutus-opas Versio 1.0 20.6.2011 Joensuu Kaikki materiaali tässä oppaassa on Alkon Consulting Group, Inc. (Alkon) yksinomaista

Lisätiedot

Cisco IP Phone Messenger -palvelu Cisco Unified Presence Release 6.0(1) -ohjelmaa varten

Cisco IP Phone Messenger -palvelu Cisco Unified Presence Release 6.0(1) -ohjelmaa varten Cisco IP Phone Messenger -palvelu Cisco Unified Presence Release 6.0(1) -ohjelmaa varten SISÄLTÄÄ KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSEN JA TAKUUN Yhdysvaltojen pääkonttori Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San

Lisätiedot

Novell Filr 1.2 -mobiilisovelluksen pika-aloitus

Novell Filr 1.2 -mobiilisovelluksen pika-aloitus Novell Filr 1.2 -mobiilisovelluksen pika-aloitus Huhtikuu 2015 Pika-aloitus Novell Filrin avulla voit helposti käyttää kaikkia tiedostojasi ja kansioitasi pöytätietokoneella, selaimella tai mobiililaitteella.

Lisätiedot

Verkkosovelluksen käyttöopas

Verkkosovelluksen käyttöopas www.novell.com/documentation Verkkosovelluksen käyttöopas Filr 1.1 Heinäkuu 2014 Tekijänoikeustiedot Novell, Inc. ei takaa, että tämän oppaan tiedot ja ohjeet ovat virheettömiä, ja torjuu nimenomaiset

Lisätiedot

Anvia Yritystietoturvaportaalin käyttöohje

Anvia Yritystietoturvaportaalin käyttöohje Sivu 1(15) Anvia Yritystietoturvaportaalin käyttöohje Pääsivu Portaalissa näytetään verkon tietokoneiden tietoturvatila ja ilmoitetaan mahdollisista korjausta vaativista tietoturvaongelmista. Onko verkko

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Sisällysluettelo 3

Sisällysluettelo. Sisällysluettelo 3 Toimittajan käsikirja EPiServer CMS 7 Versio A, 2012 Sisällysluettelo 3 Sisällysluettelo Sisällysluettelo 3 Johdanto 5 Tietoja näistä ohjeista 5 EPiServer-ohjeen käyttäminen 5 EPiServer World -verkkoyhteisö

Lisätiedot

SmartCloud Docs. Versio 1.0

SmartCloud Docs. Versio 1.0 SmartCloud Docs Versio 1.0 ii SmartCloud Docs Sisältö Asiakirjojen käsittely......... 3 Asiakirjojen luonti ja tuonti......... 3 Tietoja mallipohjista........... 3 Asiakirjojen luonti mallipohjista.......

Lisätiedot

Tämä käsikirja on suojattu tekijänoikeuslailla. Sisällön muuttaminen tai osittainen kopioiminen on kielletty ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa.

Tämä käsikirja on suojattu tekijänoikeuslailla. Sisällön muuttaminen tai osittainen kopioiminen on kielletty ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa. Tekijänoikeus Tämä käsikirja on suojattu tekijänoikeuslailla. Sisällön muuttaminen tai osittainen kopioiminen on kielletty ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa. Käsikirjaa voi vapaasti levittää kokonaisena

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-asiakkaiden hallintakonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 2.5 9..203 Sisältö Mikä on VIP-asiakkaiden hallintakonsoli?... 4 Näin pääset alkuun VIP-ohjelmassa...

Lisätiedot

CA Clarity PPM. Peruskäyttöopas. Julkaisu 14.1.00

CA Clarity PPM. Peruskäyttöopas. Julkaisu 14.1.00 CA Clarity PPM Peruskäyttöopas Julkaisu 14.1.00 Tämä dokumentaatio, joka sisältää sulautettuja ohjejärjestelmiä ja sähköisesti jaettuja aineistoja (jäljempänä Dokumentaatio ), on vain informointitarkoituksiin,

Lisätiedot

Basware Invoice Processing ThinClient 5.1

Basware Invoice Processing ThinClient 5.1 Pikaohje Basware Invoice Processing ThinClient 5.1 Johdanto Tässä asiakirjassa on ohjeita tavallisimpien käyttäjän tehtävien suorittamisesta. Käytönaikaisessa ohjeessa on yksityiskohtaisempaa tietoa tietyistä

Lisätiedot

Luku 1. Aloitusopas. Copyright IBM Corp. 2002 1

Luku 1. Aloitusopas. Copyright IBM Corp. 2002 1 Luku 1. Aloitusopas Tämä aloitusopas on johdatus WebSphere Portal content publishing -ohjelman käyttöönottoon. Oppaan aiheet ovat: v WebSphere Portal -ohjelmiston Sisällön julkaisu -portaalin seuraavien

Lisätiedot

IBM SmartCloud inotes. IBM SmartCloud inotes Käyttöopas

IBM SmartCloud inotes. IBM SmartCloud inotes Käyttöopas IBM SmartCloud inotes IBM SmartCloud inotes Käyttöopas IBM SmartCloud inotes IBM SmartCloud inotes Käyttöopas Huomautus Ennen kuin käytät näitä tietoja ja niiden tukemaa tuotetta, lue kohdan Huomautukset

Lisätiedot

FRONTER: Opettajan ohje

FRONTER: Opettajan ohje 1.4.2011 FRONTER: Opettajan ohje Tämä ohje on tarkoitettu opettajille Fronterin käyttöönoton tueksi. Opas antaa ohjeet huoneiden avaamiseen ja käyttöön. Ohjetta koskevia kommentteja ja palautetta voi lähettää

Lisätiedot

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Muokattu viimeksi 26.8.2010 1 Ohjeet Moodlen käytön tueksi Sisällys Mistä löydän SAMKin Moodlen ja kirjaudun verkko-oppimis-ympäristöön?...

Lisätiedot

Käyttöopas mallien luojille

Käyttöopas mallien luojille Käyttöopas mallien luojille idid-hallintasivuston käyttöopas Sisältömallien luojille Sisältö Aluksi... 1 Sisäänkirjautuminen... 1 Unohtunut salasana... 2 Yleisnäkymä... 3 Uloskirjautuminen... 4 Mallit...

Lisätiedot

P/I OfficeMail Windows -tulostinajuri. Asennus- ja käyttöohje

P/I OfficeMail Windows -tulostinajuri. Asennus- ja käyttöohje P/I OfficeMail Windows -tulostinajuri Asennus- ja käyttöohje Versio: 3.7 Julkaisupäivämäärä: kesäkuu 2013 Pitney Bowes tarjoaa tämän asiakirjan käyttäjille veloituksetta ohjelmiston kanssa käytettäväksi.

Lisätiedot

Novell Filr 1.2 -työpöytäsovellus Windowsille pikaaloitus

Novell Filr 1.2 -työpöytäsovellus Windowsille pikaaloitus Novell Filr 1.2 -työpöytäsovellus Windowsille pikaaloitus Huhtikuu 2015 Pika-aloitus Novell Filrin avulla voit helposti käyttää kaikkia tiedostojasi ja kansioitasi pöytätietokoneella, selaimella tai mobiililaitteella.

Lisätiedot

Optima Peruskäyttäjän opas

Optima Peruskäyttäjän opas Optima Peruskäyttäjän opas Sisällysluettelo 1. TERVETULOA OPTIMAAN... 1 1.1. Mikä Optima on?... 1 1.2. Laitteistovaatimukset... 1 2. OPTIMAN KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 3. TYÖSKENTELY OPTIMAN TYÖTILASSA... 5 3.1.

Lisätiedot

VERSIO KÄYTTÖOPAS 16-BITTINEN WINDOWS

VERSIO KÄYTTÖOPAS 16-BITTINEN WINDOWS VERSIO KÄYTTÖOPAS 16BITTINEN WINDOWS TM Vastuuvapautuslauseke Novell Incorporated ei takaa, että tämän oppaan tiedot ja ohjeet ovat virheettömiä, ja torjuu nimenomaiset tai oletetut takuut tuotteen soveltuvuudesta

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA Pääkohdat Tobii Communicator 4 Ajotila Tämä on ohjelman käyttötila tai käyttäjän tila, jossa muokattuja ja tehtyjä sivuja voidaan käyttää. Kun painikkeita

Lisätiedot

Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo

Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo Katso-organisaatiotunniste & WebTaMo Sisällysluettelo 1 JOHDANTO...3 2 PERUSTIETOJA KATSO-TUNNISTEESTA JA TAMO-TARKISTUSPALVELUSTA...4 Katso-organisaatiotunniste...4 WebTaMo...5 3 HENKILÖLLISYYDEN VARMENTAMINEN

Lisätiedot

Käyttöohje: FirstClass Client 7.0 Muokattu: 19.08.2003

Käyttöohje: FirstClass Client 7.0 Muokattu: 19.08.2003 Versio ja pvm Laatinut Muokattu pvm Muokannut 1.0c / 19.08.2003 Tero Avellán 19.08.2003 Tero Auranmaan Aluetietoverkko Oy 1/31 Käyttöohjeen muutoshistoria: Pvm. Versio Mitä tehty Nimi Huomautukset Tämän

Lisätiedot