InSite Prepress Portal

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "InSite Prepress Portal"

Transkriptio

1 InSite Prepress Portal Järjestelmä Versio 5.0 Asiakkaan aloitusopas Suomi

2 Sisällysluettelo Mikä on InSite Prepress Portal?...1 Mitä uutta on versiossa Kirjautuminen Prepress Portal -ohjelmaan...1 Toiminta ongelmatilanteissa...2 Järjestelmän kokoonpanon tarkistaminen...2 Salasanan muuttaminen...3 Kirjautuminen ulos Prepress Portal -ohjelmasta...4 Roolien ymmärtäminen...4 Töiden katsominen...4 Tiedostojen lähettäminen painotaloon...6 Tarkastuksen ja lopullisen hyväksynnän pyytäminen käyttäjiltä...7 Huomautusten lisääminen sivuille Smart Review -työkaluilla...9 Smart Review -työkalut Ryhmäistuntoon liittyminen Korjausten pyytäminen sivulle Sivun hyväksyminen tai hylkääminen Käyttäjien ja käyttäjäryhmien perustaminen Töiden käyttöoikeuksien hallinta... 17

3 Mikä on InSite Prepress Portal? Kodak InSite Prepress Portal -järjestelmä on prepress-ympäristön Web-portaali, jonka avulla painotalot ja niiden asiakkaat voivat työstää paino- ja tulostustöitä Internetin kautta. Prepress Portal auttaa tehostamaan oikovedos-, korjaus- ja hyväksyntäprosesseja. Mitä uutta on versiossa 5.0 InSite-nimi on muutettu muotoon InSite Prepress Portal, ja järjestelmä on nyt entistä helppokäyttöisempi. Tämän vuoksi joidenkin toimintojen paikka on muuttunut. Jos olet käyttänyt InSiten versiota 4.5, katso alla olevasta taulukosta, missä suosikkitoimintosi ovat Prepress Portal 5.0 -versiossa. Jotta löydät tämän InSite 4.5 -toiminnon: Tee näin Prepress Portal 5.0:ssa: Työn hallinta Siirry Työt-näkymän Yhteenvetovälilehdelle ja valitse Muokkaa asetuksia. Työn historia Valitse Työt-näkymässä Historiavälilehti. Valitse Näytä-kohdassa Toimenpiteet. Työn tiedot Jos haluat luoda, katsella tai muokata työn tietoja, valitse Työt-näkymässä Yhteenveto-välilehti. Jos haluat tarkastella työn tietoihin tehtyjä korjauksia, valitse Työtnäkymässä Historia-välilehti. Valitse Näytä-kohdassa Tietotaulukot. Pääkäyttäjän käyttäjäoikeudet Jos haluat luoda käyttäjän tai muokata käyttäjää, tai määrittää rooleja, siirry Työt-näkymän Yhteenveto-välilehdelle ja valitse Hallitse käyttöä. Kirjautuminen Prepress Portal -ohjelmaan Alkuvaatimukset: Käytössäsi on oltava nopea Internet-yhteys (vähintään 64 kilobittiä sekunnissa). Jos haluat nähdä täydellisen luettelon tuetuista käyttöjärjestelmistä ja Webselaimista, ota yhteyttä painotaloon, josta saat InSite Client Configuration (InSite-järjestelmän asiakasympäristön kokoonpano) -teknisen tiedotteen.

4 2 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas Kirjautuminen Prepress Portal -ohjelmaan: 1. Kirjoita painotalon Prepress Portal -kotisivun osoite. 2. Kirjoita kirjautumissivulle käyttäjätunnus ja salasana, ja valitse kieli. Oletuskielenä on englanti. 3. Valitse Sisäänkirjautuminen. Toiminta ongelmatilanteissa Käytönaikaisessa ohjeessa on tarkat ohjeet toiminnon suorittamisesta Prepress Portal -ohjelmistossa. Käytönaikaisen ohjeen saaminen näkyviin: Valitse ohjelmistossa nimesi vieressä oleva? Järjestelmän kokoonpanon tarkistaminen Voit tarkistaa, että järjestelmän asetukset on määritetty oikein niin, että kaikki Prepress Portal -ohjelman ominaisuudet toimivat oikein. Toimintoja ovat esimerkiksi tiedostojen lataus ja Smart Review -toiminnon käyttäminen sivujen tarkastelemiseen ja huomautusten lisäämiseen sivuille. Prepress Portal suorittaa järjestelmässä diagnostiikkatestin, joka sisältää oikean Java-version asennuksen tarkistuksen ja välityspalvelinasetusten tarkistamisen. Saat tuloksista raportin. Jos ongelmia esiintyy, voit lähettää tiedot järjestelmänvalvojalle sähköpostitse. Kun kirjaudut ensimmäisen kerran Prepress Portal -ohjelmistoon, tarkista tietokoneesi yhteensopivuus.

5 3 Voit tarkistaa järjestelmän kokoonpanon kahdella tavalla: Valitse kirjautumissivulla Järjestelmädiagnostiikka. Jos olet jo kirjautunut sisään, valitse minkä tahansa sivun alatunnisteessa oleva Järjestelmädiagnostiikka. Salasanan muuttaminen Painotalo saattaa vaatia vahvoja salasanoja Prepress Portal -ohjelmistoon kirjauduttaessa. Vahvassa salasanassa on vähintään kahdeksan merkkiä ja se koostuu erilaisista merkkityypeistä. Kaikki käyttäjät voivat muuttaa oman salasanansa. Vahvojen salasanojen luonnin ohjeet ovat Prepress Portal -ohjelman käytönaikaisessa ohjeessa. Salasanan vaihtaminen: 1. Napsauta ohjelmistossa olevaa nimeäsi. 2. Napsauta Vaihda salasana. 3. Kirjoita nykyinen salasana ja uusi salasana laatikoihin. 4. Valitse Päivitä.

6 4 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas Kirjautuminen ulos Prepress Portal -ohjelmasta Kirjautuminen ulos Prepress Portal -ohjelmasta: Valitse ohjelmistossa nimesi vieressä oleva X Roolien ymmärtäminen Se, mitä toimenpiteitä voit suorittaa Prepress Portal -ohjelmistossa, riippuu roolista. Roolit ovat käyttäjäoikeuksien kokoelmia. Esimerkiksi tarkastelurooliin kuuluu oikeus kommentoida ja ladata PDF-vedoksia. Jos et pysty suorittamaan jotain tässä oppaassa kuvailtua toimenpidettä, sinulla ei ehkä ole tarvittavia rooleja tai oikeuksia. Ota yhteyttä painotaloon tai järjestelmänvalvojaan. Töiden katsominen Käyttäjän Koti-näkymästä näkee yleiskatsauksen uusimmista töistä. Työn katseleminen: Napsauta työn nimeä. Valitse Näytä kaikki, jos haluat nähdä kaikki tämän asiakkaan työt, joihin sinulla on käyttöoikeus. Jokaisella työllä on neljä välilehteä: Yhteenveto, Sivua, Latauksia ja Historia. Näillä neljällä välilehdellä voit tarkastella erilaisia työtä koskevia tietoja ja suorittaa eri toimenpiteitä. Huomautus: Näkemäsi välilehdet riippuvat siitä, mitä rooleja ja oikeuksia sinulla on. Jos et näe Latauksia-välilehteä, latausoikeudet eivät kuulu työrooliisi.

7 Yhteenveto-välilehti Työt aukeavat oletusasetuksena Yhteenveto-välilehdelle. Yhteenveto-välilehdellä on perustietoa työstä, kuten hyväksynnän yhteenveto, allekirjoitukset, tarkastajat, tiedostonsiirto, tietotaulukko, kommentit, työkoodi, projektikoodi ja luomispäivämäärä. Yhteenveto-välilehdeltä voit muokata työn asetuksia, hallita käyttöä, lähettää tiedostoja ja avata Smart Review -ohjelman. 5 Vihje: Näitä nuolia napsauttamalla saat kyseisen alueen tiedot näkyviin tai piiloon.

8 6 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas Sivua-välilehti Kun valitset Sivua-välilehden, näet sivujen esikatselukuvat ja muuta sivuun liittyvää tietoa. Sivua-välilehdellä voit muuttaa sivujen ulkonäköä suodattamalla sivut, muuttamalla esikatselukuvan kokoa tai valitsemalla galleria-, luettelo- tai HTML-näkymän. Sivua-välilehdeltä voit lähettää tiedostoja, avata Smart Review -ohjelman, hallita sivuryhmiä, ladata tiedostoja, esikatsella sivuja ja hyväksyä tai hylätä sivuja. Suodata sivut. Siirry gallerianäkymästä luettelonäkymään tai esikatsele sivuja nopeasti HTML-muodossa. Muuta esikatselukuvan koko. Valitse sivu, jolla haluat suorittaa toimenpiteitä, kuten tarkastella sivua tai pyytää hyväksyntää. Latauksia-välilehti Latauksia-välilehdellä näet ne tiedostot, jotka voit ladata. Historia-välilehti Historia-välilehdellä näet, kuka on tehnyt muutoksia sivulle, mitä muutoksia on tehty sekä muutosten päivämäärän ja kellonajan. Voit tarkastella toimenpiteiden ja lähetysten historiaa tai tietotaulukoihin tehtyjä muutoksia. Tiedostojen lähettäminen painotaloon Kun lataat tiedostoja tai kansioita Prepress Portal -ohjelmaan, ne kopioituvat työlle varattuun kansioon painotalon palvelimeen. Alkuvaatimukset: Lähetysoikeuksien pitää kuulua työrooliisi. Huomautus: Jos sinulla on lähetysoikeudet, mutta et pysty lähettämään tiedostoja, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan tai painotaloon.

9 7 Tiedostojen lähettäminen painotaloon: 1. Napsauta Työt-näkymässä sen työn nimeä, johon haluat lähettää tiedostoja. 2. Siirry Yhteenveto-välilehdelle ja valitse Lähetä tiedostoja. 3. Vedä lisättävät tiedostot tai kansiot työpöydältä (tai verkosta) Lähetettävät tiedostot -ruutuun tai selaa tiedostot ja kansiot esiin. Selaa tiedostoja ja kansioita. 4. Voit halutessasi kirjoittaa lähetyksen nimen ja lähetystä kuvaavan kommentin. Kommentit näkyvät työn Yhteenveto-välilehdellä ja niille käyttäjille lähetettävässä sähköpostissa, jotka saavat ilmoituksen lähetyksistä. 5. Valitse Lähetä. 6. Kun lähetys on valmiina, Lähetyksen käsittely -ikkuna tulee näkyviin. Voit sulkea ikkunan ja käsittely jatkuu. Tarkastuksen ja lopullisen hyväksynnän pyytäminen käyttäjiltä Sivua-välilehdellä voit valita käyttäjät, joiden haluat tarkastavan tietyt sivut ja hyväksyvän ne painettaviksi. Tarkastuksen tai lopullisen hyväksynnän pyytäminen: 1. Valitse haluamasi työ Työt-näkymässä ja napsauta Sivua-välilehteä. 2. Napsauta niiden sivujen Valitse-kohtaa, jotka haluat tarkastettavan tai hyväksyttävän tai napsauta Valitse kaikki -kohtaa.

10 8 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas 3. Valitse Pyydä hyväksyntä. 4. Valitse ne ihmiset tai ryhmät, joiden haluat tarkastavan sivut tai antavan niille lopullisen hyväksynnän. Jos haluat muuttaa tarkastustyypin, napsauta Tarkastus-kohtaa. Vain Astrid voi tarkastaa sivut. Adrienin on annettava lopullinen hyväksyntä. Jos haluat muuttaa tarkastustyypin, napsauta Tarkastuskohtaa. 5. Valitse Pyydä hyväksyntä. Sivua-välilehden luettelonäkymästä näet keneltä pyysit minkäkin sivun tarkastusta tai lopullista hyväksyntää.

11 9 Huomautusten lisääminen sivuille Smart Review - työkaluilla Jos saat sähköposti-ilmoituksen, että sinun pitäisi tarkastaa tai hyväksyä sivu, napsauta viestissä olevaa linkkiä ja kirjaudu sisään Prepress Portal -järjestelmään. Kyseisen työn Sivua-välilehti tulee näkyviin. Valitse Smart Review tai napsauta esikatselukuvaa. Valitse sivu, jonka haluat tarkastaa ja valitse Smart Review, tai napsauta sivun esikatselukuvaa.

12 10 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas Päätä Smart Review -istunto valitsemalla Sulje. Valitse esikatselu kuva tai luettelonä kymä. Pienennä tai suurenna sivuluettelo. Jos tarkastat sivun ja siihen pitää tehdä korjauksia, valitse Hylkää sivu. Kun haluat ilmaista, että tarkastus on suoritettu ja sivu on hyväksytty, valitse Hyväksy sivu. Jos korjauksia tarvitaan, merkitse muutokset huomautustyökaluilla. Jos haluat avata toisen sivun, napsauta sivun esikatselukuvaa. Zoomaa, panoroi tai käännä kuvaa ja siirry sivulta toiselle navigointityökalujen avulla. Huomautus: Tämä on yksittäinen Smart Review -istunto. Liiku sivulla nopeasti napsauttamalla esikatselukuvapaneelia.

13 11 Smart Review -työkalut Näkemäsi huomautustyökalut riippuvat siitä, mitä rooleja ja oikeuksia sinulla on. Jos et näe tarvitsemaasi työkalua, tarkista, kuuluuko kommentointioikeus työrooliisi. Huomautustyökalut Huomautustyökalut ovat oikealla puolella, kun avaat Smart Review -ohjelman. Jos työkalu näkyy harmaalla pohjalla, voit käyttää sitä. Siirrä huomautusten työkalurivi eri paikkaan Panoroi sivua Zoomaa sisäänpäin sivulla Zoomaa poispäin sivulta Lisää huomautus Lisää merkintä Piirrä vapaa viiva Piirrä suora viiva Piirrä suorakulmio Piirrä soikio tai ympyrä Mittaa viivaimella Mittaa suorakulmion pinta-ala Sijoita vaakaohjain haluamaasi kohtaan Sijoita pystyohjain haluamaasi kohtaan Mittaa väritiheys Navigointityökalut Navigointityökalut näkyvät Smart Review -näytön alapuolella, ellet ole valinnut koko ruudun näyttötilaa. Jos haluat navigointityökalujen näkyvän koko ruudun näyttötilassa, liikuta hiirtä. Käännä kuva Versiointi (vain Prinergy) Näytä sivun tiedot Vertaile kahta sivua Siirry edelliseen tai seuraavaan sivuun Sovita sivu näytön leveyteen Zoomaa enintään 800 % Ota värierottelu käyttöön tai poista se käytöstä Tarkastele yhtä sivua tai aukeamaa Avaa Huomautusten hallinta -ikkuna Paras näyttötila Näytä sivu todellisen kokoisena Vaihda koko ruudun näyttötila ikkunatilaan tai päinvastoin

14 12 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas Ryhmäistuntoon liittyminen Jos vähintään kaksi ihmistä tarkastelee samaa sivua samaan aikaan, tätä kutsutaan ryhmäistunnoksi. Smart Review -työkalurivin oikealle puolelle tulee niiden Smart Review -käyttäjien lukumäärä, jotka parhaillaan tarkastelevat työtä. Voit milloin tahansa liittyä ryhmäistuntoon. Huomautus: Tarkastajan nimen vieressä oleva ruutu kertoo, onko henkilön käyttämä näyttö kalibroitu: Tarkastajan näyttö on värikalibroitu. Tarkastajan näyttöä ei ole värikalibroitu. Ryhmäistuntoon liittyminen tai siitä poistuminen: 1. Tee jompi kumpi seuraavista: Napsauta Smart Review -ohjelman oikeassa yläkulmassa olevaa Ryhmien hallinta -kuvaketta. Valitse Ikkuna-valikosta Ryhmien hallinta. 2. Valitse Liity istuntoon. 3. Kun haluat poistua istunnosta, valitse Poistu istunnosta. Vihje: Jos haluat avata keskusteluikkunan, valitse Ikkuna-valikosta Chat.

15 13 Korjausten pyytäminen sivulle Jos arvelet, että sivua voidaan korjata, lisää sivuun huomautuksia Smart Review -ohjelmassa ja pyydä painotaloa tekemään korjaukset. Jos haluat lisätietoja sivun hyväksymisestä tai hylkäämisestä, katso sivu 13. Alkuvaatimukset: Hyväksymisoikeuden pitää kuulua työrooliisi, jotta voit pyytää korjauksia. Korjausten pyytäminen sivulle: 1. Valitse Smart Review -ohjelmassa Hylkää sivu. 2. Kirjoita kommentti, jossa selität, mitä korjauksia pyydät. 3. Valitse OK. Huomautus: Kun sivulle pyydetään korjauksia, sähköposti-ilmoitus lähetetään CSR:lle ja kaikille muille, jotka ovat pyytäneet ilmoituksia. Sivun hyväksyminen tai hylkääminen Kun olet tyytyväinen sivuun, voit hyväksyä sen. Jos sivussa on virheitä, joita ei voi mielestäsi korjata, hylkää sivu. Katso edellisestä osasta lisätietoja korjausten pyytämisestä sivulle. Alkuvaatimukset: Lopullisen hyväksynnän antamisoikeuden pitää kuulua työrooliisi, jotta voit hyväksyä tai hylätä sivun. Sivun hyväksyminen tai hylkääminen: 1. Valitse Yhteenveto-välilehdeltä Sivua-välilehti. 2. Napsauta niiden sivujen Valitse-kohtaa, jotka haluat hyväksyä tai hylätä, tai napsauta Valitse kaikki -kohtaa.

16 14 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas 3. Valitse Hyväksy tai Hylkää. Huomautus: Voit valita myös Smart Review -ohjelmassa Hyväksy sivu tai Hylkää sivu. 4. Tee jompi kumpi seuraavista: Hyväksy sivut valitsemalla Hyväksy sivut lopullisesti. Hylkää sivut valitsemalla Hylkää sivut. Lisää tarvittaessa kommentti tai muuta valittua sivua. Valitse OK. Huomautus: Kun sivu hyväksytään tai hylätään, sähköposti-ilmoitus lähetetään CSR:lle ja kaikille muille, jotka ovat pyytäneet ilmoituksia.

17 15 Käyttäjien ja käyttäjäryhmien perustaminen Luo oma käyttäjätili jokaiselle henkilölle, joka käyttää Prepress Portal -järjestelmää. Näin voidaan seurata, kuka on suorittanut tietyn työn toimenpiteitä. Käyttäjäryhmien avulla voit helpottaa pääsyoikeuksien asettamista ja käyttäjätarkistusten pyytämistä, kun töiden parissa työskentelee monia ihmisiä, joilla on erilaiset roolit ja vastuualueet. Jos joidenkin käyttäjien tehtävänä on esimerkiksi vain tarkastaa sivuja, luo Vain tarkastus -ryhmä. Asiakaskäyttäjä voi kuulua useaan ryhmään samanaikaisesti. Kun luot käyttäjän tai käyttäjäryhmän, määrität roolit. Voit lisätä, muuttaa ja poistaa käyttäjän rooleja tarpeen mukaan. Uuden käyttäjän luominen: 1. Valitse Hallinta. 2. Valitse Luo käyttäjä.

18 16 InSite Prepress Portal 5.0 Asiakkaan aloitusopas 3. Kirjoita käyttäjän tiedot ja määritä hänen roolinsa. Määritä tarvittaessa vanhentumisaika ja töiden käyttöoikeudet, ja valitse sen jälkeen Luo. Tärkeää: Punaisella tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia. Jokaisen käyttäjän lomakkeeseen on merkittävä voimassa oleva sähköpostiosoite. Uuden käyttäjäryhmän luominen: 1. Valitse Hallinta. 2. Valitse Luo käyttäjäryhmä.

19 3. Kirjoita ryhmän nimi, valitse ryhmän jäsenet ja määritä tarvittavat roolit. Valitse Luo. Tärkeää: Punaisella tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia. Jokaisen käyttäjän lomakkeeseen on merkittävä voimassa oleva sähköpostiosoite. 17 Töiden käyttöoikeuksien hallinta Sinä voit päättää, kuka työskentelee missäkin työssä. Voit haluta estää tietyn käyttäjän pääsyn tiettyyn työhön. Voit tehdä tämän hallitsemalla käyttöä. Käyttäjän käyttöoikeuden lisääminen tiettyyn työhön: 1. Valitse Työt-näkymän Koti-näkymästä haluamasi työ. 2. Valitse Yhteenveto-välilehdeltä Hallitse käyttöä. 3. Valitse käyttäjän työrooliksi tarkastaja. 4. Valitse Suorita. Saat rooliluettelon esiin napsauttamalla roolin nimeä.

InSite Prepress Portal

InSite Prepress Portal InSite Prepress Portal Järjestelmä Versio 6.0 Aloitusopas Suomi 2009-12-29 Tekijänoikeudet Tavaramerkit Kodak, 2009. Kaikki oikeudet pidätetään. Osa dokumentaatiosta toimitetaan Portable Document Format

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-asiakkaiden hallintakonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 2.5 9..203 Sisältö Mikä on VIP-asiakkaiden hallintakonsoli?... 4 Näin pääset alkuun VIP-ohjelmassa...

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

Uuden TwinSpacen yleiskatsaus

Uuden TwinSpacen yleiskatsaus Uuden TwinSpacen yleiskatsaus (Julkaistu syyskuussa 2014 ) Nämä ohjeet on tarkoitettu opettajaylläpitäjille. Ne sisältävät kaikki tarvittavat tiedot uuden TwinSpacen käyttämiseen. Kirjautuminen Siirry

Lisätiedot

Apogee Portal X. - Web-pohjainen aineiston lähetys/hyväksyntäjärjestelmä -

Apogee Portal X. - Web-pohjainen aineiston lähetys/hyväksyntäjärjestelmä - Apogee Portal X - Web-pohjainen aineiston lähetys/hyväksyntäjärjestelmä - Saat tunnukset Punamustan yhteyshenkilöltäsi tai reprosta. Kirjaudu järjestelmään selaimella: portal.punamusta.com Voit kirjautua

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Basware Supplier Portal

Basware Supplier Portal Basware Supplier Portal Pikaohje Toimittajille (Toukokuu 2011) Prosessin yleiskatsaus Basware Supplier Portal on tarkoitettu toimittajaorganisaatioille (joita kutsutaan jäljempänä toimittajiksi). Järjestelmän

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

WEIKKA. Asennus opas. Hannu-Matti Lemettinen HML Productions 2009-2011

WEIKKA. Asennus opas. Hannu-Matti Lemettinen HML Productions 2009-2011 WEIKKA Asennus opas Hannu-Matti Lemettinen WEIKKA OHJELMAN ASENNUS Weikka ohjelman asennuksessa tarvitaan kaksi tiedostoa. Setup.exe sekä Weikka.msi tiedostot. Asennus käynnistetään suorittamalla (kaksoisnapsautus)

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Office 365:n kalenterin käyttäminen

Office 365:n kalenterin käyttäminen Sisällys Office 365:n kalenterin käyttäminen... 2 Kalenterin näkymä... 2 Uuden kalenteritapahtuman luominen... 3 Kalenteritapahtuman muuttaminen tai poistaminen... 4 Kalenterin jakaminen... 5 Useamman

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 1(6) ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi

Lisätiedot

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry

UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE. Gospel Flight ry UTIFLEET-VARAUSJÄRJESTELMÄ Gospel Flight ry Versio 1.0 Hyväksytty Tekijä 1.11.2005 Tarkastanut 1.11.2005 Hyväksynyt Juha Huttunen 3.11.2005 Helia UTIFLEET-TIETOJÄRJESTELMÄ 2 SISÄLLYS 1 SOVELLUKSEN KÄYTTÖOIKEUDET

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Omat tietoni -käyttöopas (kansainvälinen)

Omat tietoni -käyttöopas (kansainvälinen) Omat tietoni -käyttöopas (kansainvälinen) Tässä käyttöoppaassa annetaan käyttöohjeet Omat tietoni -osiota varten, joka on portaali, joka tarjoaa Ashlandin työntekijöille keskitetyn paikan käyttää ja hallita

Lisätiedot

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 Orion Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 SISÄLLYS Liity asiakkaaksi 02 Kirjautuminen 03 Tuotehaku 03 Ostoskori 05 Normaalin tilauksen tekeminen 06 Tilaushistoria 08 Asiakaspalvelu ja yleistä tietoa 09 orio.com

Lisätiedot

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 2 (12) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 5 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan vaihtaminen...

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013 http://www.wordle.net Opiskelijan ohje 1.9.2013 Opiskelijan ohje 2 (9) n käyttöohje tutkinnon suorittajalle Ohjeen sisältö TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan ssa, jonka osoite on /tupa. Jokainen TIEKEn tutkintoa

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Titta-palvelun käyttöohje

Titta-palvelun käyttöohje LUONNOS 226.10.2017 2 (11) Sisällysluettelo 1 Rekisteröityminen... 4 2 Kirjautuminen... 5 2.1 Unohtunut salasana... 6 2.2 Unohtunut käyttäjätunnus... 6 3 Etusivu... 6 4 Käyttäjätoiminnot... 6 4.1 Salasanan

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Aapo Sähköisen työaikaraportin hyväksymisohje

Aapo Sähköisen työaikaraportin hyväksymisohje Versio 1.6. 5/2019 Aapo Sähköisen työaikaraportin hyväksymisohje Hyväksythän kahden viikon palkkajaksolla työskentelevien työntekijöiden työaikaraportit palkkajakson päättymisestä seuraavan viikon tiistaina

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 2008 MOODLE TUTUKSI Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. ALOITUSNÄKYMÄ... 4 2. TUTUSTUMINEN... 5 3. KESKUSTELUT... 8 4. VIESTIT... 10 5. CHATIT... 10 6. TIEDOSTOJA OMALTA

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas vastaanottajalle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi. Express

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja.

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja. Pikaopas Microsoft Excel 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Komentojen lisääminen pikatyökaluriville Pidä

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen!

Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Tervetuloa tutustumaan Seure Keikkanetti -mobiilisovellukseen! Lataa Seuren Keikkanetti -mobiilisovellus puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupastasi. Ilmainen sovellus toimii Android- ja ios-käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen moodleen...1 2 Kirjautuminen ulos...2 3 Salasanan vaihtaminen...2 4 Oman kuvan lisääminen moodleen...2 5 Uutiset ja keskustelualueet...4

Lisätiedot

Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012

Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012 Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012 1. Kirjautuminen ja yrityksen valinta... 2 2. Yritystilien ja alatilien perustaminen ja poistaminen... 3 3. Lounaskortti Verkkopalvelun

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen Pika-aloitusopas Saa aikaan enemmän olinpaikastasi riippumatta suojatun käytön, jakamisen ja tiedostotallennuksen avulla. Kirjaudu sisään Office 365 -tilaukseesi ja valitse SharePoint sovellusten käynnistyksestä.

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Huoltajan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Projektit. Pikaopas. Jaa projekti muiden kanssa Kutsu muita projektiyhteistyöhön valitsemalla Jaa.

Projektit. Pikaopas. Jaa projekti muiden kanssa Kutsu muita projektiyhteistyöhön valitsemalla Jaa. Projektit Pikaopas Seuraa tehtäviä SharePoint-tehtäväluettelon avulla voit kätevästi seurata projektiin liittyviä tehtäviä. Voit lisätä aloituspäivät ja määräpäivät, määrittää tehtäviä eri henkilöille

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje AinaUCX 1 (6) AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje Microsoft Lync Web Scheduler on verkkopohjainen ohjelma, jolla voit luoda Lync-kokouksia, jos käytössäsi ei ole Microsoft Outlookia tai käytät käyttöjärjestelmää,

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Pikaopas Sähköpostien tarkistaminen Määritä iphone tai ipad lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteri missä tahansa Voit

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40

Visma.net Approval. Versiosaate 1.40 Visma.net Approval Versiosaate 1.40 Nimi ja ikoni Uusi nimi: Visma.net Approval Visma.net Approval Centerin uusi nimi on lyhennys Visma.net Approval. Nimi otettiin käyttöön, koska se soveltuu paremmin

Lisätiedot

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa)

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa) Ilmoittautumis järjestelmän otsikko alue Jokaisella tapahtumalla on otsikko-osa joka on samanlainen joka puolella sovellusta. Tämä Judokilpailuissa käytetty otsikko-osa koostuu viidestä linkistä, joita

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään.

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. - 0 - Mikä on? Henkilökohtaisia tietojasi sisältävä verkkopalvelu on suojattu niin, että tietosi ovat turvassa.

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Kuvaus C2 SmartLight Oy on avannut oman verkkokaupan minkä kautta voit ostaa tuotteitamme ja kumppaneidemme tuotteita helposti. Verkkokaupan kautta

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3. 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7. 3 Palautusten tallentaminen omalle koneelle...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3. 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7. 3 Palautusten tallentaminen omalle koneelle... Palautuslaatikko 2 Sisällysluettelo 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3 1.1 Palautuslaatikon luominen... 3 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7 2.1 Palautusten tarkastelu... 8 2.2 Arvosanojen antaminen...

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja digilehtiä: Joka kodin huoltovihko, Osakkaan remontit taloyhtiössä, Suomen Kiinteistölehti, Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Basware Portal palvelun ohje toimittajille

Basware Portal palvelun ohje toimittajille Basware Portal palvelun ohje toimittajille Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä palveluun. Palvelu on käyttäjälle maksuton. Palvelun osoite: https://portal.basware.com/open/supplier

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

@PHPOINT / @KOTIPOINT Sähköpostitilin asetukset

@PHPOINT / @KOTIPOINT Sähköpostitilin asetukset 1(10) OHJEEN SISÄLTÖ Sivu Sähköpostitilin lisääminen 2 Oletussähköpostiosoitteen muuttaminen 7 Sähköpostiliikenteen käyttäminen suojatulla yhteydellä 9 (Viestintäviraston suositus) 2(10) Sähköpostitilin

Lisätiedot

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma Wilman käyttöopas huoltajille 1 Sisällysluettelo Wilmaan kirjautuminen... 3 Oma etusivu... 4 Pikaviestit... 5 Työjärjestys... 6 Kokeet... 6 Suoritukset... 6 Tuntimerkinnät... 7 Selvitä tuntimerkintöjä...7

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot