Tekniikka- ja ympäristölautakunta / Nämnden för teknik och miljö kaavoituspäällikkö / planläggningschef Pekka Normo, pekka.normo@sipoo.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tekniikka- ja ympäristölautakunta / Nämnden för teknik och miljö 29.11.2004 kaavoituspäällikkö / planläggningschef Pekka Normo, pekka.normo@sipoo."

Transkriptio

1 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen asettaminen kaavoitusohjelman mukaisille osayleiskaava-alueille / Utfärdande av byggförbud och åtgärdsbegränsning på delgeneralplaneområden enligt planläggningsprogrammet TEYMPLTK 306 Tekniikka- ja ympäristölautakunta / Nämnden för teknik och miljö kaavoituspäällikkö / planläggningschef Pekka Normo, pekka.normo@sipoo.fi Sipoon kunnanhallituksen hyväksymässä kaavoitusohjelmassa vuosille on mukana mm. seuraavat osayleiskaava-alueet: Nikkilän, Talman/Martinkylän, Saariston ja rannikon, Kringelmalmenin, Itäsalmen ja Sipoonkorven sekä Hindsbyn osayleiskaavat. Saariston ja rannikon sekä Kringelmalmenin osayleiskaavojen suunnittelu on aktiivisessa vaiheessa käynnissä. Muiden em. työohjelmassa olevien kaava-alueiden rajauksia on syytä tarkistaa. Samalla myös rakennus- ja toimenpidekieltoja on perusteltua selkeyttää ja yhtenäistää kunkin kaava-aluekokonaisuuden sisällä. Rakennuskielon ja toimenpiderajoitusten asettaminen on tarpeen, jotta kunta voi varmistua siitä, ettei ko. osayleiskaava-alueilla tapahdu tulevalle kaavoitukselle haittaa aiheuttavia toimenpiteitä tai rakentamista. Rakennuskielto koskisi seuraavia alueita: Nikkilän osayleiskaava-alue; Rakennuskielto ei kuitenkaan koskisi rakennusjärjestyksen mukaista olemassa olevaan asuntoon tai maatilaan kuuluvan talousrakennuksen rakentamista tai korjaamista, eikä olemassa olevan asuinrakennuksen korjaamista tai vähäistä laajentamista. Toimenpiderajoitus koskisi seuraavia alueita: - Nikkilän osayleiskaava-alue; - Kringelmalmenin osayleiskaava-alue; Maisemaa muuttavaa maanrakennustyötä: kaivamis-, louhimis-, tasoittamis- tai täyttämistyötä, tai muihin näihin verrattavaa toimenpidettä ei saisi suorittaa ilman maisematyölupaa. Puunkaatamis-toimenpiteiden rajoitus koskisi seuraavia alueita:

2 Puunkaato edellyttäisi ensin maisematyöluvan saamista, jos kyseessä olisi: - Saariston ja rannikon osayleiskaava-alueella sekä vesistöjen ranta-alueilla yli 1 ha:n suuruisen alueen avohakkuu tai hakkuu metsän luonnollista uusiutumista varten; - Vesistöjen lähimmillä rantavyöhykkeillä tapahtuva hakkuu lukuun ottamatta vähäistä raivausta ja rakennettujen rakennuspaikkojen yksittäisten puiden kaatoa; - Muulla osayleiskaava-alueella yli 3 ha:n suuruisen alueen avohakkuu tai hakkuu luonnollista uusiutumista varten: - Hakkuu alueella, joka on merkitty vahvistetun seutukaavan tai maakuntakaavan tai kunnanvaltuuston hyväksymän yleiskaavan suojelumerkinnällä (S-merkinnällä). Rakennuskielto ja toimenpiderajoitus olisivat voimassa 5 vuoden ajan uuden yleiskaavan työstämiseksi. Koko kunnan kattavassa yleiskaavassa tullaan ratkaisemaan kunnan maankäytön strategioita samaan aikaan tapahtuvan maakuntakaavoituksen rinnalla. Mm. maa-ainesten ottamiseen soveltuvien alueiden osoittaminen tulee käsiteltäväksi. Tätä tukemaan on valmistumassa ns. POSKI-projekti, jossa on kartoitettu pohjavesiä ja ottamiseen soveltuvia kallioalueita Sipoossa. Maa-aineksen ottoon soveltuvat alueet tullaan osoittamaan maakuntakaavassa, jonka luonnosvaihe on valmis maakuntaliiton ilmoituksen mukaan vuoden 2004 loppuun mennessä. Nyt asetettavat rakennus- ja toimenpidekiellot eivät koske alueita, joilla on vahvistettu asemakaava tai ranta-asemakaava. Maankäyttö- ja rakennuslain 202 :n mukaisesti määrätään, että päätös tulee voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman. Kyseisille alueille on määrätty maankäyttö- ja rakennuslain 38 :n mukainen rakennuskielto yleiskaavan laatimista varten. Maankäyttö- ja rakennuslain 128 :n mukaan toimenpiteet, joilla on vain vähäisiä vaikutuksia eivät edellytä maisemaluvan hakemista. Kaavoituspäällikön ehdotus Tekniikka- ja ympäristölautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että seuraaville osayleiskaava-alueille asetetaan maankäyttö- ja rakennuslain 38 :n mukainen rakennuskielto yleiskaavan laatimista varten ja 128 :ssä tarkoitettu toimenpiderajoitus saakka seuraavalla tavalla: Rakennuskielto koskee seuraavia alueita: - Nikkilän osayleiskaava-alue; Rakennuskielto ei kuitenkaan koske rakennusjärjestyksen mukaista olemassa olevaan asuntoon tai maatilaan kuuluvan talousrakennuksen rakentamista tai korjaamista, eikä olemassa olevan asuinrakennuksen korjaamista tai vähäistä laajentamista.

3 Toimenpiderajoitus koskee seuraavia alueita: - Nikkilän osayleiskaava-alue; - Kringelmalmenin osayleiskaava-alue; Maisemaa muuttavaa maanrakennustyötä: kaivamis-, louhimis-, tasoittamis- tai täyttämistyötä, tai muihin näihin verrattavaa toimenpidettä ei saa suorittaa ilman maisematyölupaa. Puunkaatamis-toimenpiteiden rajoitus koskee seuraavia alueita: Puunkaato edellyttää ensin maisematyöluvan saamista, jos kyseessä on: - Saariston ja rannikon osayleiskaava-alueella sekä vesistöjen ranta-alueilla yli 1 ha:n suuruisen alueen avohakkuu tai hakkuu metsän luonnollista uusiutumista varten; - Vesistöjen lähimmillä (50 m leveillä) rantavyöhykkeillä tapahtuva hakkuu lukuun ottamatta vähäistä raivausta tai yksittäisten puiden kaatoa; - Muulla osayleiskaava-alueella yli 3 ha:n suuruisen alueen avohakkuu tai hakkuu luonnollista uusiutumista varten; - Hakkuu alueella, joka on merkitty vahvistetun seutukaavan tai maakuntakaavan tai kunnanvaltuuston hyväksymän yleiskaavan suojelumerkinnällä (S) tai virkistysaluemerkinnällä (V), ja jolla ei ole luonnonsuojelulain nojalla hyväksytty hoito- ja käyttösuunnitelmaa voimassa. Rakennuskielto ja toimenpiderajoitus ovat voimassa 5 vuoden ajan uuden yleiskaavan työstämiseksi. Maankäyttö- ja rakennuslain 202 :n mukaisesti määrätään, että päätös tulee voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman. Planläggningschefens förslag Nämnden för teknik och miljö besluter föreslå för kommunstyrelsen att följande delgeneralplaneområden sätts i byggnadsförbud för uppgörande av generalplan enligt MBL 38, samt åtgärdsbegränsning till enligt MBL 128 enligt följande: Byggförbudet gäller följande områden: - Nickby delgeneralplaneområde - Tallmo/Mårtensby delgeneralplaneområde - Skärgården och kustens delgeneralplaneområde - Östersundom och Sibbostorskogs delgeneralplaneområde - Hindsbys delgeneralplaneområde

4 Byggförbudet gäller inte byggande eller reparation av ekonomibyggnader i samband med en befintlig bostad eller jordbrukslägenhet enligt byggnadsordningen ej heller reparation eller smärre utvidgning av befintligt bostadshus. Åtgärdsbegräsningen gäller följande områden: - Nickby delgeneralplaneområde - Tallmo/Mårtensby delgeneralplaneområde - Kringelmalmens delgeneralplaneområde - Skärgårdens och kustens delgeneralplaneområde - Östersundom och Sibbo Storskogs delgeneralplaneområde - Hindsby delgeneralplaneområde Åtgärder som förändrar miljön såsom grävning, sprängning, utjämning, fyllning eller dylika åtgärder får inte utföras utan tillstånd till miljöåtgärd. Begränsning av trädfällning och dylika åtgärder gäller följande områden: - Skärgårdens och kustens delgeneralplaneområde; - Östersundom och Sibbo Storskogs delgeneralplaneområde; - Hindsby delgeneralplaneområde. Trädfällning förutsätter erhållande av tillstånd för miljöåtgärd om det är fråga om: - Över 1 ha stor kalhuggning eller förnyelseavverkning på Skärgårdens och kustens delgeneralplaneområde samt vid vattendragens strandområden; - Avverkning på strandområden (inom 50 m från vattenlinjen) med undantag av smärre röjning eller fällning av enstaka träd; - Över 3 ha stor kalhuggning eller förnyelseavverkning på annat delgeneralplaneområde; - Trädfällning på område som i den fastställda regionplanen eller i landskapsplanen eller i den av kommunfullmäktige godkända generalplanen har skyddsbeteckning (S) eller rekreationsområdesbeteckning (V), och som inte har i kraft varande skötsel- och användningsplan med stöd av naturvårdslagen. Byggförbudet och åtgärdsbegränsningen är i kraft i 5 år för uppgörande av generalplanen. I enlighet med markanvändnings- och bygglagens 202 bestäms att beslutet träder i kraft innan det vunnit laga kraft. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Beslut Förslaget godkändes enhälligt. Pykälä tarkastettiin kokouksessa - paragrafen justerades på mötet.

5 KH 266 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Kunn.joht:n ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy tekniikka- ja ympäristölautakunnan ehdotuksen. Kd:s förslag Kommunstyrelsen godkänner nämnden för teknik och miljös förslag. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän ehdotuksen. Beslut Kommunstyrelsen godkände enhälligt föredragandens förslag. KAAVJAOS 128 Kaavoitusjaosto / Planläggningssektionen Valmistelija/Beredare: maankäyttöinsinööri / markanvändningsingenjör Pekka Söyrilä, pekka.soyrila (at) sipoo.fi Sipoon saariston ja rannikon osayleiskaavan laadinnan vuoksi annettu rakennuskielto ja toimenpiderajoitus umpeutuu Kaavatyö on vielä kes ken. Tavoitteena on, että osayleiskaavaehdotus tulisi nähtäville 2010 ke vääl lä ja että valtuusto hyväksyisi osayleiskaavan vuoden 2010 loppuun men nes sä. Kaavan laadinnan kannalta on perusteltua jat kaa raken nus- ja toimenpidekieltoa viidellä vuodella, jottei alueelle myönnettäisi lu pia, jotka haittaisivat kaavoitusta. Rakennuskielto- ja toimenpiderajoitusaluetta on muutettu nykyis tä kuntarajaa vastaavaksi. Mikäli osayleiskaava hyväksytään ennen ra ken nuskiellon lop pu mis ta myös kaa van laa din nan vuok si asetettu ra kennuskielto ku moutuu. Muille osayleiskaava-alueille asetetaan rakennuskiellot kaavatyön niin vaatiessa. Liite 1 / kartta rakennuskielto- ja toimenpiderajoitusalueesta Kehitysjohtajan ehdotus: Kaavoitusjaosto päättää esittää kunnanhallituksel le, että Saariston ja rannikon osayleiskaavan laadinnan vuoksi asetettua ra kennuskieltoa ja toimenpiderajoitusta jatketaan viidellä vuodella saakka. Rakennuskielto ei kuitenkaan koske rakennusjärjestyksen mukaista olemassa olevaan asun toon tai

6 maa tilaan kuuluvan talous raken nuksen rakentamista tai kor jaamista, olemassa olevan asuinra kennuksen korjaamista tai vähäistä laa jenta mista. olemassa olevan asuinrakennuksen, lo maraken nuksen tai julkisen ra kennuksen rakennusjärjestyksen mukaista laa jentamista rakennuslupaa edellyttävää rakennuksen korjaus- tai muu tostyötä rakennusjärjestyksen mukaisen sivuasunnon rakentamista mikäli rakennuspaikalla on voimassa oleva rakennuslupa ja luvan muutostilanteessa luvan myöntämisen edellytykset eivät ole muuttu neet pääkäyttötarkoituksen mukaisen rakennusjärjestyksen mu kaisen ta lousrakennuksen rakentamista maatalouden harjoittamiseen liittyvää rakentamista. Maisemaa muutta vaa maanrakennustyötä: kaivamis-, louhimis-, tasoittamis- tai täyttä mis työ tä, tai muihin näihin verrattavaa toimenpidettä ei saa suorittaa il man maisematyölupaa. Puunkaato edellyttää ensin maisematyöluvan saa mista, jos kyseessä on: Saariston ja rannikon osa yleiskaava-alu eella sekä vesistöjen ranta-alueilla yli 1 ha:n suurui sen alueen avo hakkuu tai hakkuu metsän luonnollista uusiutumista varten; Vesistö jen lä himmillä (50 m leveillä) rantavyöhykkeillä tapah tuva hakkuu lu kuun ottamatta vähäistä raivausta tai yksittäisten pui den kaatoa; Hakkuu alueella, joka on merkitty vahvistetun seutukaa van tai maakuntakaa van tai kunnan valtuuston hyväksymän yleiskaa van suojelumerkin nällä (S) tai virkis tysaluemerkinnällä (V), ja jolla ei ole luonnonsuoje lulain nojalla hy väksytty hoito- ja käyttösuunnitel maa voimassa. Maankäyttö- ja rakennuslain 202 :n mukai sesti määrätään, että päätös tulee voimaan en nen kuin se on saanut lainvoiman. Utvecklingsdsdirektörens förslag Planläggingssektionen besluter föreslå för kommunstyrelsen att byggnadsförbudet samt åtgärdsbegränsningen för uppgörande av Skär går dens och kustens del general plan förlängs med fem år till år Byggförbudet gäller dock inte för byggande eller reparation av ekonomi bygg nader i samband med en befintlig bostad eller jordbrukslägenhet en ligt byggnadsordningen. reparation eller en mindre utbyggnad av befintlig bostadsbyggnad. en i en lighet med bygg nad sord nin gen va ran de ut vidg ning av be fint lig bos tads bygg nad, se mes ter bygg nad eller of fentlig bygg nad reparations- eller ändringsarbete av en byggnad som kräver bygglov byggande av en i enlighet med byggnadsordningen varande si-

7 dobo stad ifall det på byggnadsplatsen finns ett i kraft varande bygglov och fö rutsättningarna för beviljande av lovet inte har ändrats vid lovets än dringsskede byggande av en i enlighet med avsikten för huvudanvändning och byggnadsordningen varande ekonomibyggnad byggande i anknytning till utövande av lantbruk. Åtgärder som förändrar miljön såsom grävning, sprängning, utjämning, fyllning eller dylika åt gärder får inte utföras utan tillstånd för miljöåtgärd. Trädfällning förutsätter först erhållande av tillstånd för mil jöåt gärd om det är fråga om: Kalhuggning eller för ny el seavver kan i Skärgårdens och kustens del generalplaneom råde samt vid vattendragens strandområden som är av storleksklass 1 ha; Avverkning på stran dområ den (inom 50 m från vattenlin jen) med un dantag av min dre röj ning el ler fäll ning av enstaka träd; Träd fäll ning på område som i den fasts täll da regionplanen eller i lands kaps pla nen eller i den av kom mun full mäktige godkända gene ralpla nen har skyddsbeteck ning (S) eller rekreationsområdesbeteck ning (V), och som inte har i kraft va rande skötsel- och användnings plan med stöd av naturvårdsla gen. I enlighet med markanvändnings- och bygglagens 202 bestäms att beslutet träder i kraft in nan det vunnit laga kraft. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pykälä tarkastettiin välittömästi. Bes lut Förs laget godkändes enhälligt. Paragrafen justerades omedelbart. KH Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Kunn.joht:n ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy kaavoitusjaoston ehdotuksen. Kd:s förslag Kommunstyrelsen godkänner planläggningssektionens förslag. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti esittelijän ehdo tuksen. Beslut Kommunstyrelsen godkände en hälligt fö redra gandens förs lag. Liite 1/ 12

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 68 23.09.2015 194 06.10.2015 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkaminen Immersbyn osayleiskaava-alue / Förlägning av

Lisätiedot

6 20.01.2016 25 02.02.2016

6 20.01.2016 25 02.02.2016 Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 6 20.01.2016 25 02.02.2016 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen asettaminen Pohjois-Paippisten osayleiskaava-alueelle / Utfärdande

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen RAKENNUSKIELLON JA TOIMENPIDERAJOITUKSEN JATKAMINEN/BOX JA VÄSTERSKOG / FÖRLÄNGNING AV BYGGNADSFÖRBUD OCH ÅTGÄRDSBEGRÄNSNING/BOX OCH VÄSTERSKOG TEYMPLTK 95 Tekniikka- ja ympäristölautakunta / Nämnden för

Lisätiedot

Kaavoitusjaosto/Planläggnings Kunnanhallitus/Kommunstyrel

Kaavoitusjaosto/Planläggnings Kunnanhallitus/Kommunstyrel Kaavoitusjaosto/Planläggnings 108 12.12.2012 sektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel 10 15.01.2013 sen Maankäyttöjaosto/ 100 27.11.2017 Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 323 12.12.2017

Lisätiedot

Rakennuskiellon purkaminen, Sibbesborgin osayleiskaava-alue / Upphävande av byggförbud, Sibbesborgs delgeneralplaneområde

Rakennuskiellon purkaminen, Sibbesborgin osayleiskaava-alue / Upphävande av byggförbud, Sibbesborgs delgeneralplaneområde Kaavoitusjaosto/Planläggnings 108 12.12.2012 sektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel 10 15.01.2013 sen Maankäyttöjaosto/ 100 27.11.2017 Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel 323 12.12.2017

Lisätiedot

Kaavoitusjaosto/Planläggningssektionen 17 09.02.2011 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 77 01.03.2011

Kaavoitusjaosto/Planläggningssektionen 17 09.02.2011 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 77 01.03.2011 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen asettaminen Talman ja Eriksnäsin osayleiskaava-alueille sekä Östersundomin yhteisen yleiskaavan Majvikin ja Granön osa-alueille / Utfärdande av byggförbud och åtgärdsförbud

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 5 20.01.2016 24 02.02.2016 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkaminen Eriksnäsin osayleiskaava-alueella sekä Östersundomin

Lisätiedot

S 23, Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus / Planförslag för upphävande av södra delen av detaljplan för Söderkulla

S 23, Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus / Planförslag för upphävande av södra delen av detaljplan för Söderkulla S 23, Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus / Planförslag för upphävande av södra delen av detaljplan för Söderkulla 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto / Planläggninssektionen

Lisätiedot

131 27.01.2010 TONTINVARAUS- JA YHTEISTOIMINTASOPIMUS / TOMTRESERVERING OCH SAMARBETSAVTAL /BASTUKÄRR

131 27.01.2010 TONTINVARAUS- JA YHTEISTOIMINTASOPIMUS / TOMTRESERVERING OCH SAMARBETSAVTAL /BASTUKÄRR Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 112 25.04.2006 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 295 27.11.2007 Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti onen 131 27.01.2010 TONTINVARAUS- JA YHTEISTOIMINTASOPIMUS / TOMTRESERVERING

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 9 29.01.2014 43 11.02.2014 72 27.08.2014 6 09.09.2014

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone, Kuntala II krs / Kommunstyrelsens mötesrum, Sockengården II våningen

Kunnanhallituksen kokoushuone, Kuntala II krs / Kommunstyrelsens mötesrum, Sockengården II våningen 1/2016 1 Aika/Tid 20.01.2016, Klo/Kl. 17:00-17:35 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kunnanhallituksen kokoushuone, Kuntala II krs / Kommunstyrelsens mötesrum, Sockengården II våningen Nimi/Namn Klo/Kl.

Lisätiedot

8 29.01.2014 42 11.02.2014

8 29.01.2014 42 11.02.2014 Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 8 29.01.2014 42 11.02.2014 Tontinvaraushakemus asumisoikeus- ja vuokra-asuntojen rakentamista varten/avain Yhtiöt / Ansökan om

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 41 31.01.2012 7 15.01.2013 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle Saariston ja rannikon osayleiskaavan hyväksymispäätöksestä jätetyistä

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslaki /132

Maankäyttö- ja rakennuslaki /132 Maankäyttö- ja rakennuslaki 5.2.1999/132 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 43 Rakentamis ja toimenpiderajoitukset Lupaa rakennuksen rakentamiseen ei saa myöntää siten, että vaikeutetaan yleiskaavan

Lisätiedot

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti Yhdyskuntatekniikan lautakunta 17 16.02.2017 Kunnanhallitus 61 27.02.2017 Kunnanvaltuusto 12 13.03.2017 Kuntakeskuksen 2. vaiheen osayleiskaava-alueen rakennuskiellon jatkaminen MRL 38 :n ja 128 :n mukaisesti

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone, Kuntala II krs / Kommunstyrelsens mötesrum, Sockengården II vån.

Kunnanhallituksen kokoushuone, Kuntala II krs / Kommunstyrelsens mötesrum, Sockengården II vån. 16/2013 1 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Aika/Tid 08.10.2013, klo/kl. 18:00-20:05 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kunnanhallituksen kokoushuone, Kuntala II krs / Kommunstyrelsens mötesrum, Sockengården

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 106 09.12.2015 265 15.12.2015 43 20.04.2016 214 26.04.2016

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 12/2019 1 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Kokouskutsu Möteskallelse Päivämäärä Datum Klo Kl. 18.06.2019 16:30 Paikka Plats Sipoossa Sibbo 12.6.2019 Kaj Lindqvist Puheenjohtaja Ordförande Pöytäkirja nähtävänä

Lisätiedot

Rakentamis- ja toimenpiderajoitukset, rakennuskielto

Rakentamis- ja toimenpiderajoitukset, rakennuskielto Rakentamis- ja toimenpiderajoitukset, rakennuskielto Prof. Kai T. Kokko Lapin yliopisto, syksy 2011 Tentit 24.11. ja 26.1. Sisältö Rakentamisrajoitukset Toimenpiderajoitus Rakennuskiellot 1a Ehdollinen

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 64 23.09.2015

Lisätiedot

96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015

96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015 Maankäyttöjaosto/ Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ 96 23.10.2013 344 05.11.2013 59 04.06.2014 191 17.06.2014 6 28.01.2015 Pähkinälehdon

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysvlk/socialoch hälsovårdsutsk Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 21 03.03.2014 73 11.03.2014 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä / Utlåtande

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg

Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg 12/2019 1 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen Aika/Tid 18.06.2019, Klo/Kl. 16:35-20:45 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä vä/uppg Läsnä/Närv. Lindqvist Kaj 16:35-20:45 pj/ordf. Oksanen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

87 22.10.2014 275 25.11.2014 21 18.03.2015 87 31.03.2015. Kaavoitusohjelma 2015-2018, päivitetty / Planläggningsprogram 2015-2018, uppdaterat

87 22.10.2014 275 25.11.2014 21 18.03.2015 87 31.03.2015. Kaavoitusohjelma 2015-2018, päivitetty / Planläggningsprogram 2015-2018, uppdaterat Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 87 22.10.2014 275 25.11.2014 21 18.03.2015 87 31.03.2015

Lisätiedot

Maisematyöluvat. Pohjois-Savon ELY keskus/leila Kantonen

Maisematyöluvat. Pohjois-Savon ELY keskus/leila Kantonen Maisematyöluvat Pohjois-Savon ELY keskus/leila Kantonen 10.3.2015 Maisematyölupavelvollisuus Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 128 :n 1 momentin 1 kohdan mukaan maisemaa muuttavaa rakennustyötä, puiden

Lisätiedot

MRL:n 38 :n mukainen rakennuskielto yleiskaavaa laadittaessa / keston pidentäminen

MRL:n 38 :n mukainen rakennuskielto yleiskaavaa laadittaessa / keston pidentäminen Kaupunginhallitus 81 25.02.2013 MRL:n 38 :n mukainen rakennuskielto yleiskaavaa laadittaessa / keston pidentäminen 51/10.02.02/2013 Ympäristölautakunta 24.10.2007 121 Esittelijä: tekninen johtaja Mikko

Lisätiedot

Maisematyöluvat. KAAVOITUS JA METSÄTALOUS Pori 9.1.2014

Maisematyöluvat. KAAVOITUS JA METSÄTALOUS Pori 9.1.2014 Maisematyöluvat KAAVOITUS JA METSÄTALOUS Pori 9.1.2014 130 Lupamenettelyn perusteet Rakennusluvan, toimenpideluvan, purkamisluvan ja maisematyöluvan ratkaisee kunnan rakennusvalvontaviranomainen. Maisematyölupa

Lisätiedot

Kaavoitus- ja kaavamuutosaloitteet / Planläggnings- och planändringsinitiativ 2015

Kaavoitus- ja kaavamuutosaloitteet / Planläggnings- och planändringsinitiativ 2015 Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 92 18.11.2015 240 01.12.2015 Kaavoitus- ja kaavamuutosaloitteet / Planläggnings- och planändringsinitiativ 2015 1333/10.02/2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.05.2016 Sivu 1 / 1 2183/2016 10.03.00 103 Rakennuskieltojen kumoaminen rakennuskieltokartan tunnuksilla 108 (Gobbacka ja Viiskorpi) ja 109 (Kalajärvi II) merkityillä alueilla

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/2013 1 (1) Kaupunginhallitus 256 15.7.2013. 256 Asianro 5027/10.02.05/2013. Kaupunkirakennelautakunta 26.6.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/2013 1 (1) Kaupunginhallitus 256 15.7.2013. 256 Asianro 5027/10.02.05/2013. Kaupunkirakennelautakunta 26.6. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/2013 1 (1) 256 Asianro 5027/10.02.05/2013 Rakennuskiellon määrääminen Vehmersalmi Ritoniemi Kaupunkirakennelautakunta 26.6.2013 115 Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ Sodankylän kunta

MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ Sodankylän kunta MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖ Sodankylän kunta Haemme nyt reippaaseen joukkoomme Teknisen toimen toimialalle vakituiseen virkaan MAANKÄYTTÖPÄÄLLIKKÖÄ vastaamaan maankäytön vastuualueen toiminnasta ja kehittämisestä.

Lisätiedot

Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret

Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 66 08.06.2016 265 21.06.2016 Nikkilän OP- korttelin maankäyttösopimukset / Markanvändnigsavtalen i OP-kvarteret 1600/10.00.00/2016

Lisätiedot

Kiinteän omaisuuden myynti/hindsbyn koulu / Försäljning av fast egendom/hindsby skola

Kiinteän omaisuuden myynti/hindsbyn koulu / Försäljning av fast egendom/hindsby skola Tekniikka- ja ympäristöltk/nmd f. 4 15.01.2009 teknik och miljö Tekniikka- ja ympäristövlk/utsk. f 8 16.03.2009 tekn. och miljö Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 95 31.03.2009 Kiinteän omaisuuden myynti/hindsbyn

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel

Lisätiedot

Muutoksia eri lupamenettelyissä. Touko Linjama Alueidenkäytönasiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Muutoksia eri lupamenettelyissä. Touko Linjama Alueidenkäytönasiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Muutoksia eri lupamenettelyissä Touko Linjama Alueidenkäytönasiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Aurinkopaneelit 126 a Toimenpideluvanvaraiset toimenpiteet Maisematyölupa 128 Maisematyölupa Lomarakennuksen

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

YLEISKAAVA METSÄTALOUDEN OHJAAJANA Kaavoituksen vaikutukset Etelä-Suomen metsätalouteen Anne Jarva, kaavoituspäällikkö, Hyvinkää

YLEISKAAVA METSÄTALOUDEN OHJAAJANA Kaavoituksen vaikutukset Etelä-Suomen metsätalouteen Anne Jarva, kaavoituspäällikkö, Hyvinkää YLEISKAAVA METSÄTALOUDEN OHJAAJANA Kaavoituksen vaikutukset Etelä-Suomen metsätalouteen 29.8.2013 Anne Jarva, kaavoituspäällikkö, Hyvinkää HYVINKÄÄ Pohjois-Uudenmaan seutukeskus Asukkaita 46 000 60 km

Lisätiedot

319 11.12.2012 14 04.06.2013. 14 Rakennusvelvoitteen lykkäys/asunto Oy Sipoon Karpalo / Uppskjutande av byggnadsförpliktelse/asunto Oy Sipoon Karpalo

319 11.12.2012 14 04.06.2013. 14 Rakennusvelvoitteen lykkäys/asunto Oy Sipoon Karpalo / Uppskjutande av byggnadsförpliktelse/asunto Oy Sipoon Karpalo Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 319 11.12.2012 14 04.06.2013 14 Rakennusvelvoitteen lykkäys/asunto Oy Sipoon Karpalo / Uppskjutande av byggnadsförpliktelse/asunto Oy Sipoon

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/kl. Tehtä vä/uppg Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/kl. Tehtä vä/uppg Lisätiedot Lupajaosto/Lovsektionen 9/2012 1 Aika/Tid 06.11.2012, klo/kl. 17:15-18:40 Paikka/Plats Kokoushuone 2, KEKE / Mötesrum 2, KEKE OSALLISTUJAT/DELTAGARE Nimi/Namn Klo/kl. Tehtä vä/uppg Lisätiedot LÄSNÄ/NÄRV.

Lisätiedot

SIPOONKORPI - SELVITYKSIÄ SIBBO STORSKOG - UTREDNINGAR

SIPOONKORPI - SELVITYKSIÄ SIBBO STORSKOG - UTREDNINGAR SIPOONKORPI - SELVITYKSIÄ SIBBO STORSKOG - UTREDNINGAR Sipoonkorpi-työryhmien mietinnöt 1993 ja 2004 Natura 2000 Ekologinen verkosto Itä-Uudellamaalla, Väre 2002 Ehdotus asetukseksi Sipoonkorven luonnonsuojelualueesta

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 59 4.08.05 Länsi-Jorvaksen asemakaava-alueen rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkaminen MRL 53 :n ja 8:n mukaisesti, päätös uudestaan valtuuston käsiteltäväksi (Kv) 30/0.0.05/03

Lisätiedot

Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten. Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen

Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten. Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen Anslutningsskyldighet och befrielse från anslutningsskyldigheten Liittämisvelvollisuus ja siitä vapauttaminen 10 Lag om vattentjänster 119/2001 Vesihuoltolaki 119/2001 Anslutning av fastigheter till vattentjänstverkets

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Söderkullan osayleiskaavan 2015 kumoaminen, ehdotus / Planeförslag för upphävande av Söderkulla delgeneralplan 2015 310/10.02.02/2013 MAAJAOS 70 Maankäyttöjaosto / Markanvändningssektionen 28.8.2013 Valmistelija/Beredare:

Lisätiedot

Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Kunnanhallitus/Kommunstyrel

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 121. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 08.06.2016 Sivu 1 / 1 2463/2016 10.03.00 121 Rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen määrääminen osalle Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan aluetta Valmistelijat /

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 115 26.06.2013. 115 Asianro 5027/10.02.05/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 115 26.06.2013. 115 Asianro 5027/10.02.05/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (1) 115 Asianro 5027/10.02.05/2013 Rakennuskiellon määrääminen Vehmersalmi Ritoniemi Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Tiivistelmä:

Lisätiedot

RA4 Krokholmenin ranta-asemakaavan muutos / Ändring av stranddetaljplan för Krokholmen

RA4 Krokholmenin ranta-asemakaavan muutos / Ändring av stranddetaljplan för Krokholmen 20 18.03.2015 44 20.05.2015 5 23.01.2017 24 18.03.2019 RA4 Krokholmenin ranta-asemakaavan muutos / Ändring av stranddetaljplan för Krokholmen 988/10.02.04/2015 MAAJAOS 20 Maankäyttöjaosto / 18.3.2015 Valmistelija

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2017 Sivu 1 / 1 247/2017 10.02.05 47 Rakennuskieltojen jatkaminen Pohjois-Espoossa rakennuskieltokartan tunnuksilla 113, 114, 115 ja 116 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Tontinvaraushakemus nuorisoasuntojen rakentamista varten/alkuasunnot Oy / Ansökan om tomtreservering för byggande av ungdomsbostäder/alkuasunnot Oy

Tontinvaraushakemus nuorisoasuntojen rakentamista varten/alkuasunnot Oy / Ansökan om tomtreservering för byggande av ungdomsbostäder/alkuasunnot Oy Tekniikka- ja ympäristöltk/nmd f. 228 23.10.2006 teknik och miljö Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 275 14.11.2006 Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti onen 33 22.04.2009 Tontinvaraushakemus nuorisoasuntojen

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Lausunto Oinaskylän tuulivoimaosayleiskaavaehdotuksesta 774/613/2014 Kaupunginhallitus 12.01.2015 12 Vesannon

Lisätiedot

Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad

Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad Valtuusto 95 16.05.2016 Kunnanhallitus/Kommunstyrel 250 07.06.2016 sen Hakemus Sipoon kunnan osan liittämiseksi Vantaan kaupunkiin / Ansökan om att ansluta en del av Sibbo kommun till Vanda stad 1293/10.00.02/2015

Lisätiedot

Lausunto valitukseen rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkamisesta Lieviön-Paunin alueella

Lausunto valitukseen rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkamisesta Lieviön-Paunin alueella Kaupunkisuunnittelulautakunta 62 19.05.2015 Kaupunginhallitus 239 01.06.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 94 25.08.2015 Kaupunginhallitus 323 07.09.2015 Lausunto valitukseen rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1 Poikkeamislupapäätös, Mahlavuorentie 45 1291/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 22.12.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 403 Immilä Mäntyranta 5:40 1900 Osoite Mahlavuorentie 45

Lisätiedot

Laadunohjaus / Kvalitetsstyrning Tontin varaus / Reservering av tomt

Laadunohjaus / Kvalitetsstyrning Tontin varaus / Reservering av tomt Laadunohjaus / Kvalitetsstyrning 27.10.2016 Tontin varaus / Reservering av tomt Kiinteistötoimi / Fastighetssektorn Tonttipäällikkö Tomtchef Pertti Onkalo Varaus/ Reserveringen Varaus on voimassa 28.2.2017

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 59 4.08.05 Kunnanvaltuusto 87 07.09.05 Länsi-Jorvaksen asemakaava-alueen rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkaminen MRL 53 :n ja 8:n mukaisesti, päätös uudestaan valtuuston käsiteltäväksi

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

Valtuusto 47 02.03.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 133 12.05.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 227 17.08.2010

Valtuusto 47 02.03.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 133 12.05.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 227 17.08.2010 Valtuusto 47 02.03.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 133 12.05.2009 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 227 17.08.2010 Takauspäätös/Oy Sipoon Jäähalli - Sibbo Ishall Ab/Lausunto valituksen johdosta / Borgensbeslut/Oy

Lisätiedot

LAUSUNTO 1 (6) Itä-Suomen hallinto-oikeuden lausuntopyyntö , lähete nro 149/16, Dnro 02489/15/4105

LAUSUNTO 1 (6) Itä-Suomen hallinto-oikeuden lausuntopyyntö , lähete nro 149/16, Dnro 02489/15/4105 LAUSUNTO 1 (6) Luonnos 16.2.2016 1164/10.02.05.00/2015 Itä-Suomen hallinto-oikeus PL 1744 70101 KUOPIO Viite Itä-Suomen hallinto-oikeuden lausuntopyyntö 8.1.2016, lähete nro 149/16, Dnro 02489/15/4105

Lisätiedot

Yhteiskunnan muutospaineet: Miten metsänhoito muuttuu tulevaisuudessa?

Yhteiskunnan muutospaineet: Miten metsänhoito muuttuu tulevaisuudessa? Yhteiskunnan muutospaineet: Miten metsänhoito muuttuu tulevaisuudessa? Seminaari Metsä yhteiskunnassa suhde murroksessa? 6.11.2007 Tavoite Esityksen tavoite on tarkastella metsien käyttöä, sen perusteluita

Lisätiedot

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi Kaupunginhallitus 133 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 19 17.03.2014 Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi 732/10/02/03/2011 KH 133 Valmistelijat: kaa voi tus pääl lik kö Veli Pekka Koivu, p. 0447809360,

Lisätiedot

Majvikin ja Granön saaren suunnitteluperiaatteet / Planeringsprinciper för Majvik och Granö

Majvikin ja Granön saaren suunnitteluperiaatteet / Planeringsprinciper för Majvik och Granö Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 129 27.01.2010 onen Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 48 16.02.2010 Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti onen 227 13.10.2010 Majvikin ja Granön saaren suunnitteluperiaatteet

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/kl. Tehtä vä/uppg Lisätiedot

Nimi/Namn Klo/kl. Tehtä vä/uppg Lisätiedot 10/2012 1 Aika/Tid 12.12.2012, klo/kl. 17:00-19:35 Paikka/Plats OSALLISTUJAT/DELTAGARE Savijärven kartano / Savijärvi gård Nimi/Namn Klo/kl. Tehtä vä/uppg Lisätiedot LÄSNÄ/NÄRV. Rantala Juhani 17:00-19:35

Lisätiedot

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 241 30.08.2011

Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 241 30.08.2011 Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 241 30.08.2011 Kunnan ilmoitusten tiedoksisaattaminen vuosina 2011-2012/Selitys Helsingin hallinto-oikeudelle valtuuston päätöksestä jätetyn valituksen johdosta / Sättet

Lisätiedot

8 23.01.2012. Kustannuspaikka, tulosalue Hyväksyjä Varahenkilö. 4000-4020 Talous ja hallinto Hallintosihteeri Tekninen johtaja

8 23.01.2012. Kustannuspaikka, tulosalue Hyväksyjä Varahenkilö. 4000-4020 Talous ja hallinto Hallintosihteeri Tekninen johtaja Tekniikka- ja ympäristövlk/ Utsk. f tekn. och miljö 8 23.01.2012 Laskujen hyväksyminen 2012 / Godkännande av räkningar 2012 44/02.02.02/2012 TEYMPVLK 8 Tekniikka- ja ympäristövaliokunta / Utskottet för

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kunnanhallitus on käsitellyt asiaa edellisen kerran :

Kunnanhallitus on käsitellyt asiaa edellisen kerran : Kunnanhallitus 63 04.03.2019 Rakennuskiellon jatkaminen osalla Hollon rataoikaisun aluetta 126/10.02.05/2018 KHAL 02.04.2013 153 Kunnanhallitus on käsitellyt asiaa edellisen kerran 11.4.2011 108: Kunnassa

Lisätiedot

E4 Jontaksen puutarhakylän asemakaava / Detaljplan för Jontas trädgårdsby

E4 Jontaksen puutarhakylän asemakaava / Detaljplan för Jontas trädgårdsby Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen Maankäyttöjaosto/ Markanvändningssektionen 15 17.02.2016 24 16.03.2016 E4 Jontaksen puutarhakylän asemakaava / Detaljplan för Jontas trädgårdsby 1264/10.02.03/2015

Lisätiedot

KANTAKAUPUNGIN YLEISKAAVA / GENERALPLAN FÖR STAMSTADEN

KANTAKAUPUNGIN YLEISKAAVA / GENERALPLAN FÖR STAMSTADEN FCG Planeko Oy Hangon kaupunki / Hangö stad KANTAKAUPUNGIN YLEISKAAVA / GENERALPLAN FÖR STAMSTADEN 0104-C9376 22.9.2009 LUONNOS / UTKAST FCG Planeko Oy Kantakaupungin yleiskaava I SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleiskaava-alue/

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kiinteän omaisuuden vuokraaminen / Utarrendering av fast egendom / Karinkiertäjät ry / Bastuholmen

Kiinteän omaisuuden vuokraaminen / Utarrendering av fast egendom / Karinkiertäjät ry / Bastuholmen Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 121 18.11.2009 onen Kaavoitusjaosto/Planläggningssekti 134 16.12.2009 onen Kunnanhallitus/Kommunstyrelsen 13 19.01.2010 Kiinteän omaisuuden vuokraaminen / Utarrendering

Lisätiedot

12 25.01.2010. Tulosalue, kustannuspaikka Hyväksyjä Varahenkilö. 4000 Rakennusvalvonta Rakennusvalvontapääll. Rakennusvalvontasiht.

12 25.01.2010. Tulosalue, kustannuspaikka Hyväksyjä Varahenkilö. 4000 Rakennusvalvonta Rakennusvalvontapääll. Rakennusvalvontasiht. Tekniikka- ja ympäristövlk/utsk. f tekn. och miljö 12 25.01.2010 Laskujen hyväksyminen 2010 / Godkännande av räkningar 2010 840/V1.14.141/2005 TEYMPVLK 12 Tekniikka- ja ympäristövaliokunta / Utskottet

Lisätiedot

Kuntainfo 5/2014: Toimeentulotuki 1.1.2015 lukien - Kommuninfo 5/2014: Utkomststöd från och med 1.1.2015

Kuntainfo 5/2014: Toimeentulotuki 1.1.2015 lukien - Kommuninfo 5/2014: Utkomststöd från och med 1.1.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 212 16.12.2014 Kuntainfo 5/2014: Toimeentulotuki 1.1.2015 lukien - Kommuninfo 5/2014: Utkomststöd från och med 1.1.2015 1010/05/03/00/2014 SosTe 212 Valmistelija; palvelujohtaja

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy OAS 1 (6) KONNEVEDEN KUNTA ETELÄ-KONNEVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Maankäyttö-

Lisätiedot

PVO Innopower Oy Kristiinankaupungin merituulivoimapuiston YVA ja uusi suunnitelma MKB och ny plan för en havsvindpark utanför

PVO Innopower Oy Kristiinankaupungin merituulivoimapuiston YVA ja uusi suunnitelma MKB och ny plan för en havsvindpark utanför PVO Innopower Oy Kristiinankaupungin merituulivoimapuiston YVA ja uusi suunnitelma MKB och ny plan för en havsvindpark utanför Kristinestad Matti Kautto, yksikön päällikkö YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINNIN

Lisätiedot

Metsätalous ja kaavoitus Suomen metsäkeskus

Metsätalous ja kaavoitus Suomen metsäkeskus Metsätalous ja kaavoitus Suomen metsäkeskus Mika Salmi, Projektipäällikkö 10.10.2017 Metsätalous ja kaavoitus hanke Suomen metsäkeskus Hankeaika on 1.3.2017 31.12.2018 Hanke tukee Kansallisessa metsästrategiassa

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 85/2011 vp Varhennetun eläkkeen vaikutukset takuueläkkeeseen Eduskunnan puhemiehelle Laki takuueläkkeestä tuli voimaan 1.3.2011, ja sen tarkoituksena on ollut turvata Suomessa asuvan

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Kaavatoimikunta AIKA 08.03.2016 kello 16:00-16:55 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Sipoon kunta SAARISTON JA RANNIKON OSAYLEISKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 29.8.2002, tark. 9.6.2008 ja 18.4.2011

Sipoon kunta SAARISTON JA RANNIKON OSAYLEISKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 29.8.2002, tark. 9.6.2008 ja 18.4.2011 Sipoon kunta SAARISTON JA RANNIKON OSAYLEISKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 29.8.2002, tark. 9.6.2008 ja 18.4.2011 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 25.3.2015 4. Päätöksen antopäivä: 31.3.2015. Hakija [--] Osoite Alhaistentie 324 15560 Nastola

Yleiskaavoittaja 25.3.2015 4. Päätöksen antopäivä: 31.3.2015. Hakija [--] Osoite Alhaistentie 324 15560 Nastola Poikkeamislupapäätös, Alhaistentie 324 962/10.102/2014 Päätöksen antopäivä: 31.3.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 874 Yhteismetsät Alhaisen-Kirilän yhteis met sän osa (Kallio

Lisätiedot

Tilan rakentamista ja käyttötarkoituksen muutosta koskeva suunnittelutarveratkaisu

Tilan rakentamista ja käyttötarkoituksen muutosta koskeva suunnittelutarveratkaisu Kuntasuunnittelulautakunta 98 20.09.2016 Kuntasuunnittelulautakunta 109 22.09.2016 Tilan 543-402-1-473 rakentamista ja käyttötarkoituksen muutosta koskeva suunnittelutarveratkaisu 584/10.03.00.02/2016

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone, Kuntala II krs / Kommunstyrelsens mötesrum, Sockengården II

Kunnanhallituksen kokoushuone, Kuntala II krs / Kommunstyrelsens mötesrum, Sockengården II 6/2015 1 Aika/Tid 23.09.2015, Klo/Kl. 17:00-19:10 Paikka/Plats Osallistujat/Deltagare Kunnanhallituksen kokoushuone, Kuntala II krs / Kommunstyrelsens mötesrum, Sockengården II Nimi/Namn Klo/Kl. Tehtä

Lisätiedot

HANSAS II, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma päivitetty

HANSAS II, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma päivitetty SIPOON KUNTA SIBBO KOMMUN HANSAS II, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 6.11.2008 päivitetty 11.12.2008 SIPOON KUNTA MAANKÄYTTÖ p. 09-23 531 Iso Kylätie 18, 04130 SIPOO

Lisätiedot

Staden Jakobstad - Pietarsaaren kaupunki

Staden Jakobstad - Pietarsaaren kaupunki Sakägare/ Asianosainen Ärende/ Asia - VALREKLAM INFÖR RIKSDAGSVALET 2015 - VAALIMAI- NONTA ENNEN EDUSKUNTAVAALEJA 2015, TILLÄGG / LISÄYS Det finns tomma reklamplatser kvar i stadens valställningar och

Lisätiedot

Palveluverkkosuunnitelman selvitysten toimeenpanosuunnitelma / Plan för genomförande av utredningar i samband med servicenätplanen

Palveluverkkosuunnitelman selvitysten toimeenpanosuunnitelma / Plan för genomförande av utredningar i samband med servicenätplanen Kunnanhallitus/Kommunstyrel sen 74 26.02.2019 Palveluverkkosuunnitelman selvitysten toimeenpanosuunnitelma / Plan för genomförande av utredningar i samband med servicenätplanen 1203/00.01/2015 KH 74 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Infotilaisuus Infotillfälle 20.10.2015. Kiinteistötoimi / Fastighetssektorn Tonttipäällikkö Tomtchef Pertti Onkalo

Infotilaisuus Infotillfälle 20.10.2015. Kiinteistötoimi / Fastighetssektorn Tonttipäällikkö Tomtchef Pertti Onkalo Infotilaisuus Infotillfälle 20.10.2015 Kiinteistötoimi / Fastighetssektorn Tonttipäällikkö Tomtchef Pertti Onkalo Varaus/ Reserveringen Varaus on voimassa 31.12.2015 saakka jos tontti on rakentamiskelpoinen

Lisätiedot

voimaan tulleen maankäyttö- ja rakennuslain uudistuksen sisältö ja vaikutukset rakentamiseen

voimaan tulleen maankäyttö- ja rakennuslain uudistuksen sisältö ja vaikutukset rakentamiseen 1.5.2017 voimaan tulleen maankäyttö- ja rakennuslain uudistuksen sisältö ja vaikutukset rakentamiseen Liisa Härmä 20.6.2017 MRL 44 Yleiskaavan käyttö rakennusluvan perusteena Rakennuslupa rakennuksen rakentamiseen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kaupunginhallitus ote pöytäkirjasta

SISÄLLYSLUETTELO Kaupunginhallitus ote pöytäkirjasta SISÄLLYSLUETTELO Kaupunginhallitus ote pöytäkirjasta 19.06.2017 11 Östersundom-toimikunnan asettaminen toimikaudeksi 2017-2019... 1 - : Sopimus Östersundomin yhteisen yleiskaavan laatimiseksi... 3 Ote

Lisätiedot

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto :

KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto : KAUPUNGINHALLITUS 173 07.05.2018 Poikkeamislupa/Elenia Oy KH 173 Kaavasuunnittelija Mathias Holménin lausunto 2.5.2018: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija Mathias Holmén Raahen kaupunginhallitus

Lisätiedot

Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Leimi Pasi

Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Leimi Pasi Yksityishenkilöille 410 Hartikkalan kylän tilalle Mäkelä RN:o 1:111 myönnetyn maisematyöluvan poistaminen aiheettomana (asiavirheen korjaaminen hallintolain 50 ja 52 :ien mukaisesti) Liittyy asiahallinnan

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot