Takuutuloksia urakkapalkalla - Jaamme riskiä. Osaamissijoitusyhtiö Comset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Takuutuloksia urakkapalkalla - Jaamme riskiä. Osaamissijoitusyhtiö Comset www.comset.fi www.comset.se www.comset.dk"

Transkriptio

1 Takuutuloksia urakkapalkalla - Jaamme riskiä

2 Yritysarvo on kattava toiminnan tuloksellisuuden mittari riippumatta omistajatavoitteesta. Yritysarvo heijastaa kaikkien tulevien rahavirtojen summaa. Kasvava yritysarvo = kasvava kassavirta = myyntitulojen kasvattamista, parempaa katetta, kulujen hallintaa, ja tehokkaampaa pääoman käyttöä. Monitahoinen ja vaikeasti hallittava yhtälö johdon ja omistajien päivittäinen haaste. Arvokas yritys toimii hyvänä yrityskansalaisena ja tuottaa arvoa myös asiakkailleen ja työntekijöilleen - Mitä sinä tekisit, jos yrityksesi arvo olisi moninkertainen?

3 Asiakkailtamme kuultua Henkilökohtainen tilanteeni on muuttumassa. Voisin ehkä myydä yritykseni. Mutta ei vielä, vaan vuoden tai muutaman kuluessa ja mielellään korkeammalla hinnalla. Yrityksellämme menee hyvin ja menestys on jatkunut jo yli 10 vuotta. Tavoitteet on asetettu ja haluamme nousta seuraavalle tasolle. Miten pääsisin vähemmällä kasvun johtamisessa. Mistä ja miten löytäisimme uusia kannattavia asiakkuuksia? Miten pystyisimme saamaan tuotteistamme paremman katteen? Kustannuspaineet on kovia, miten saisimme tehostettua toimintaamme? Toimintamme on kannattavaa, mutta käyttöpääoman riittävyys on haasteemme

4 Miksi Comset? Tukea ja tekemistä - Sinä päätät, me teemme ja tuemme arvonkasvua projektipäällikkönä Pivatic Starkki Menestystarinat ovat poikkeuksetta syntyneet viisaudesta hankkia täydentävää osaamista Yli 200 osaajan verkosto Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta. Keskittyminen arvon kasvattamiseen Kaikki toimenpiteet tähtäävät tulevien kassavirtojen vahvistamiseen. Jaamme riskin, palkkio sidottu onnistumiseen - Hyödyt jopa kymmenen kertaa enemmän kuin me DT Group Messua Severa Datainfo Solutions Radiolinja Presentor ABN Amro ACR Capital Citi Group Osaamissijoitusyhtiö Comset - Perustettu Johdon ja osakkuusyhtiö Nordic Growthin omistama. Arvonkasvuohjelmia vuodesta Kohderyhmänä pohjoismaiset yritykset liikevaihtoluokassa M. Yli 100 asiakasta yli 30 eri toimialalta.

5 Mistä osaaminen? Professional Partners Network Business-ammattilaisten yhteisö Avoin pohjoismainen business-ammattilaisten yhteisö. Yli 200 ammattilaista, jotka ovat toimineet yrittäjänä tai muuten vastuutehtävissä. Suomalaisia, ruotsalaisia ja tanskalaisia osaajia lähes kaikille toimialoille ja tehtäviin. Verkoston osaaminen kytketty osaksi Comset -palveluita, esimerkiksi: paneelit, arvonkasvuohjelman mukaiset projektit ja hallitustyö. Halutessasi voit myös itse hakea jäseneksi. Nordic Growth Pääomasijoitusyhtiö Pääomaa teknologian avulla kasvaviin pohjoismaisiin yhtiöihin. Näkemystä ja ohjausta yrityksen arvon maksimoimiseksi. Comset - Osaamissijoitusyhtiö Yritysarvoa kasvattavia palveluja pohjoismaisille yrityksille ja omistajille onnistumiseen sidotulla palkkiolla. Asiakas isäntä Comset renki.

6 Arvonkasvuohjelma Palvelu yritysarvon moninkertaistamiseksi Yksilöllinen ohjelma - konkreettisia arvoa kasvattavia toimenpiteitä, jotka suunnitellaan, johdetaan ja toteutetaan yrityksen omistajien, yrityksen johdon ja työntekijöiden, Comsetin osaamissijoittajatiimin ja muiden yrityksen valitsemien osaajien kanssa. Arvonkasvu ilman yrityksen myyntiä kokonaishinta 1-10% arvonnoususta Arvonkasvu ja yrityskauppa - kokonaishinta 1-10% yrityksen myyntihinnasta Hyötynä nykyisen arvonkehityksen ylittävä arvonkasvu - ja korkeampi hinta yrityskaupassa.

7 Arvonkasvuohjelman sisältö 1 kk 3 kk kk Sysäys Arvio. Ideat. Arvostus. Arvonkasvuohjelma % rahat takaisin takuu Arvonkasvuohjelman tarkentaminen Ohjaus, seuranta ja tuki ohjelman toteuttamiselle Arvonkasvuohjelman mukaiset tehtävät Esimerkiksi myyntiprosessin tehostaminen, uusien markkina-alueiden avaaminen, ostotoiminnan tehostaminen, tuotannon logistiikan parantaminen, palvelutuotteiden kehittäminen ja lanseeraus jne.. Yritysjärjestelyt Rahoituksen järjestäminen Yrityskaupan toteuttaminen Comset auttaa aina Toteutus tarkoituksenmukaisimmalla tavalla Arvonkasvuohjelma käynnistyy riskittömästi Sysäys -palvelulla ja voi edetä vaiheittain. Jokaisen vaiheen sisältö ja eri osapuolten tehtävät on määritelty etukäteen. Vaiheiden käynnistämisestä päätät sinä itse.

8 Mitä muuta tarjoamme? Arvonkasvun osia erillisinä palveluina Lisää myyntiä SalesBooster Vastustamaton myyntipuhe ja myyntisuunnitelma Lisää myyntiä Nopeuttaa myyntituloksia 2 kk / Tyytyväisyystakuu Booster Täsmäratkaisu Etsimme ja toteutamme tarpeesi mukaisen ratkaisun. Esimerkki: Toimialaosaamista vaativa koemarkkinointi Sop. mukaan Aloitusmaksu 750 Sysäys-asiakkaille ilmainen Projekti tarjouksen mukaan Parempaa katetta Booster Täsmäratkaisu Etsimme ja toteutamme tarpeesi mukaisen ratkaisun. Esimerkki: Palvelutuotteiden kehitys ja lanseeraus Sop. mukaan Aloitusmaksu 750 Sysäys-asiakkaille ilmainen Projekti tarjouksen mukaan Pienemmät kulut Impact Vuosisuunnitelma, laskelmat ja taseanalyysi. Säästää omaa aikaa ja tehostaa toimintaa. 3 kk / Tyytyväisyystakuu Booster Täsmäratkaisu Tehokkaampi pääoman käyttö ja lisärahoitus Rahoituksen järjestäminen Booster Täsmäratkaisu Etsimme ja toteutamme tarpeesi mukaisen ratkaisun. Esimerkki: Prosessien tehostaminen Järjestää yrityksen tarvitseman rahoituksen. Paremmat rahoituksen ehdot. Säästät omaa aikaa. Etsimme ja toteutamme tarpeesi mukaisen ratkaisun. Esimerkki: Logistiikan tehokkuuden parantaminen Sop. mukaan Alk. 6 kk Sop. mukaan Aloitusmaksu 750 Sysäys-asiakkaille ilmainen Projekti tarjouksen mukaan Sysäys -asiakkaille 990 / kk % min Aloitusmaksu 750 Sysäys-asiakkaille ilmainen Projekti tarjouksen mukaan Booster täsmäratkaisu Aloitusmaksu sisältää suunnitelman ja tarkan hinnan tehtävän toteuttamiseksi. Sysäysasiakkaille ilman aloitusmaksua. Tyytyväisyystakuu: Kiinteähintaisessa palkkiomallissa n % rahat takaisin takuu ja onnistumis-palkkiomallissa 30-50% palvelun kiinteästä hinnasta sidottu toteutuneisiin tuloksiin.

9 Mitä muuta tarjoamme? Arvonkasvun osia erillisinä palveluina Muut arvoa kasvattavat toimenpiteet Sysäys Arvio. Ideat. Arvostus. Arvonkasvuohjelma Aloittaa arvonkasvun 1 kk % rahat takaisin -takuu Sysäys Plus Sysäys Max Rakentaa ja varmentaa arvonkasvuohjelman Arvonkasvustrategia johtoryhmän kanssa Mahdollistaa onnistumisen. Sitouttaa avainhenkilöt. Säästää aikaa suunnitteluvaiheessa 3 kk 4 kk Sysäys -asiakkaille / Tyytyväisyystakuu Sysäys -asiakkaille / Tyytyväisyystakuu Value Watch Jatkuva osaajapaneelin tuki. Arvonseuranta. Vahvistaa arvonkasvua Jatkuva Sysäys -asiakkaille 290 / 490 /kk Tyytyväisyystakuu Board Booster Jatkuva osaajatiimin henkilökohtainen tuki hallitustyölle. Kiihdyttää arvonkasvua Jatkuva Value Watch -asiakkaille 690 / 990 /kk Tyytyväisyystakuu BlueBird yrityskauppa Kauppahinnan maksimoiva yrityskauppaprosessi Korkeampi hinta yrityskaupassa. Säästät omaa aikaa alk. 6 kk Sysäys -asiakkaille 990 / kk % min

10 Mitä muuta tarjoamme? Professional Partners Network Osaajahaut Call for Board Member Hallitusjäsenhaku Call for Private Investor Sijoittajahaku Hakumaksu 750 / haku onnistumispalkkio mikäli haku johtaa jatkosopimukseen. Hinta sisältää listauksen kiinnostuneista henkilöistä, jotka täyttävät antamasi hakukriteerit. Haut tehdään Professional Partners Networkin jäsenkuntaan Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Haun jälkeen sovit mahdollisesta jatkosta ja yhteistyön ehdoista itse Comset tai Professional Partners Network ei ole jatkosopimuksen osapuolena. Jos yhtään kriteeriesi mukaista henkilöä ei löydy, haku on maksuton.

11 Case Severa Severa myy ja kehittää toiminnanohjausjärjestelmää asiantuntijayrityksille Red Herring 100 Global voittaja, neljäs Deloitte Fast 50 listalla Yritysarvo moninkertaistui kolmessa vuodessa Norjalainen Visma osti Severan 07/2010 laajentaakseen ja vahvistaakseen tuotevalikoimaansa Severan menestys on tiimityön tulos, jossa perustajat, johto, ulkopuoliset hallituksen jäsenet, yksityissijoittaja sekä Comsetin osaamissijoittajatiimi yhdessä Severan työntekijöiden kanssa ovat tehneet kovaa työtä Comsetin panos arvon kasvattamiseksi: 1. Sysäys myynnin ja markkinoinnin tehostamiseksi 2. Myynnin ja markkinoinnin kehitystehtävät kuukausittain kahden vuoden ajan 3. Strategian muokkaaminen ja johtaminen hallitustyön kautta kolmen vuoden ajan

12 Muita referenssejä Valmistava teollisuus Rakentaminen Terveydenhuolto Energia-ala Ympäristö Elintarvike Vähittäiskauppa Tukkukauppa ICT Teollisuuden palvelut Markkinointipalvelut Eri kokoisia yrityksiä useilta toimialoilta - Lisää referenssejä

13 Kuinka edetä? Sysäys -palvelu on hyvä tapa aloittaa arvonkasvu, saat: arvion yrityksen nykyisestä kasvusuunnitelmasta ja sen toimivuudesta asetettuihin tavoitteisiin nähden uusia, toteuttamiskelpoisia ideoita arvon kasvattamiseksi korkeammaksi kuin nykysuunnitelmalla on mahdollista selkokielisen arvonkasvuohjelman yrityksen arvoa kasvattavista toimenpiteistä arvonmäärityksen nykyisestä ja odotettavissa olevasta yhtiön arvosta nykysuunnitelmalla ja arvonkasvuideoiden toteutuessa Sysäys Arvio. Ideat. Arvostus. Arvonkasvuohjelma. Tulokset käytettävissäsi yhden kuukauden kuluttua tilauksesta. Omaa työaikaasi 2 x ½ pv Hinta alv 100% rahat takaisin takuu Sysäys -palvelun yhteydessä, tai halutessasi myös erikseen, saat yksilöidyn ehdotuksen kuinka teemme ja tuemme arvonkasvua. Lisätietoja

14 Yhteystiedot Tilaukset: Pasi Pitkänen Asko Kapanen Valtteri Simola