Suomen Akatemia syyskuun haku Tutkimuksen tuki, yrittäjyys ja innovaatiot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Akatemia syyskuun haku 2013. Tutkimuksen tuki, yrittäjyys ja innovaatiot"

Transkriptio

1 Suomen Akatemia syyskuun haku 2013 Tutkimuksen tuki, yrittäjyys ja innovaatiot

2 Syksy 2013 Haku kello Haettavana: Akatemiahankkeet, suunnatut akatemiahankkeet, tutkimusohjelmahankkeet, KV-yhteishankehaut (prof. / dosentti) Henkilökohtainen rahoitus: akatemiaprofessorin, akatemiatutkijan ja tutkijatohtorin tehtävät Kansainvälinen liikkuvuus FiDiPro-aiehaku Lue hakuilmoitus huolellisesti! Tärkeää: tarkista aina oma sähköpostiosoite, tieto järjestelmään jätetystä hakemuksesta ja rahoituspäätöksestä tulee sinulle ilmoittamaasi sähköpostiin.

3 Syksy 2013 Verkkoasioinnin kautta jätetään hakemus ja sen pakolliset liitteet järjestelmään. Hakemuksen ja tutkimussuunnitelman kieli on englanti. Hakuilmoituksen lisäksi lisätietoja löytyy ilmoituksessa olevista linkeistä ja TIP:n sekä Suomen Akatemian verkkosivuilta. Muutamassa hakumuodossa on poikkeavat hakuajat.

4 Uutta syksyn 2013 haussa Ansioluettelo: Tutkijan ansioluettelomalli uuden TENKin ohjeistuksen mukaan Enimmäispituutta ei rajoiteta, tiivis esitys tieteellisistä ansioista (3-7 sivua) Ei julkaisuja ansioluetteloon ->julkaisuluettelo on oma liite

5 Uutta syksyn 2013 haussa 2 Kansainvälisen liikkuvuuden tukeminen: Liikkuvuuskorvaus: enintään 6 kk katso liite 4 A hakuilmoituksen sivu 57 Yli 6 kk katso liite 4 B hakuilmoituksen sivu 57 Hakemuksessa rahoitusta haetaan kohdassa muut kulut. Tarkista ulkomaantyöskentelyyn liittyvät ohjeet tiedekuntasi KV-yhteyshenkilöltä.

6 Tärkeää Hakemus osoitetaan toimikunnalle jonka valitset hakemuksessasi (hakemuksesi osassa 3. Yleiskuvaus) Ilmoita hakemuksessa tutkimusalan/-alojen lisäksi tutkimustasi ja tutkimusmenetelmiäsi kuvaavat avainsanat vapaatekstikentässä (avainsanat englanniksi max 250 merkkiä, avainsanat suomeksi tai ruotsiksi max 250 merkkiä)

7 Haun ja rahoituksen vaiheet

8 Arviointikriteerit tutkimussuunnitelman tieteellinen laatu ja innovatiivisuus tutkimussuunnitelman toteuttamiskelpoisuus hakijan/tutkimusryhmän pätevyys tutkimuksen yhteistyösuhteet tutkimushankkeen merkitys ammattimaisen tutkijanuran edistämiselle ja tutkijankoulutukselle. Tutkimushankkeesta riippuen arvioidaan tutkimuksen merkitys ja vaikuttavuus yhteiskunnalle ja elinkeinoelämälle. Lähtökohtana on, että rahoitettava hanke palvelee suomalaista tutkimusta, yhteiskuntaa tai kansainvälistä yhteistyötä. - Joissakin hakumuodoissa on yleisistä poikkeavat arviointikriteerit. - Kannattaa myös tutustua arviointilomakkeeseen.

9 Arvioitsijoiden kommentteja abstrakti on tärkein, tee se huolella hakemusten rakenteeseen ja selkeyteen toivottiin parannusta perustele, miten tutkimushanke on juuri nyt oman tieteenalan kannalta ajankohtaista ja kerro, miten se edistää tieteenalan kehitystä yleisesti muista myös riskienhallinta ja vaihtoehtoiset lähestymistavat arvioijat kannustavat suomalaisia tutkijoita kansainväliseen liikkuvuuteen sekä verkottumaan muiden maiden tutkijoiden kanssa nykyistä enemmän

10 Tutkimussuunnitelma enimmäispituus on 12 sivua (kirjasin Times New Roman 12 pt tai vastaava) tutkimussuunnitelma liitetään hakemukseen verkkoasioinnissa. Nimeä liitetiedosto: sukunimesi_research plan. 1. Tutkimushankkeen vastuullinen johtaja, hankkeen nimi, suorituspaikka, hankkeen kesto (kk) 2. Tausta tutkimuksen merkittävyys kansallisesti ja kansainvälisesti aiheeseen liittyvä aiempi tutkimus lyhyesti sekä tutkimushankkeen liittyminen siihen tutkimushankkeen liittyminen hankkeen vastuullisen johtajan tai tutkimusryhmän muuhun tutkimukseen 3. Tavoitteet tutkimuksen tavoitteet hypoteesit perustelut kuinka ehdotettu tutkimus sopii tähän hakuun ja sen tavoitteisiin, jos haulla on erityinen tavoite (esim. tutkimusohjelmahaut)

11 Tutkimussuunnitelma 4. Tutkimusmenetelmät ja aineisto ja eettiset kysymykset käytettävät tutkimusmenetelmät kuvattuna siten, että käy ilmi miten ne edistävät tutkimuskysymyksiin vastaamista/hypoteesien todentamista tai tukevat valittua näkökulmaa tutkimusaineisto aineistonhallintasuunnitelma (myös sähköiset aineistot): 1) miten tutkimusaineisto hankitaan, 2) miten sitä käytetään, 3) miten aineisto säilytetään ja suojataan, 4) miten sen myöhempi käyttö mahdollistetaan ja 5) mitkä ovat aineiston omistus- ja käyttöoikeudet menetelmiin ja aineistoihin liittyvät eettiset kysymykset (esim. menettelytavan eettisyys, tutkittavan tietoinen suostumus, tutkittavan anonymiteetin suojaaminen) sekä mahdolliset tutkimusluvat tai niiden hakeminen riskien hallinta: hankkeen onnistumisen kannalta kriittiset kohdat ja vaihtoehtoiset toteutustavat

12 4. Tutkimusmenetelmät ja aineisto ja eettiset kysymykset Aineistonhallintasuunnitelma; 5) mitkä ovat aineiston omistus- ja käyttöoikeudet: JY: Hankkeessa kerättävä tutkimusaineisto jää kokonaisuudessaan Jyväskylän yliopiston omistukseen. Aineistoa hallinnoi hankkeen vastuullinen johtaja tai hankkeen vastuullisen johtajan työsuhteen päättyessä joku erikseen tähän tehtävään nimitetty henkilö. Hankkeeseen osallistuvat tutkijat saavat aineistoon käyttöoikeuden tutkimus- ja opetuskäyttöön siksi ajaksi, kun he ovat JY:n palveluksessa. Tarvittaessa käyttöoikeus aineistoon voidaan myöntää tutkijalle myös hänen vaihtaessaan työpaikkaa.

13 Hakemukseen englanniksi The research data will be fully owned by the University of Jyväskylä. The research data is managed by the scientist in charge or another person specifically appointed for this task. When participating in the project, researchers can use the research data for research and teaching for the time when they are JYU's employees. If necessary, the permission to use the research data may be granted to the researchers also if they change their employer.

14 Tutkimussuunnitelma 5. Toteutus: aikataulu, budjetti, työnjako tutkimustyön aikataulu hakemuslomakkeella ilmoitetun kokonaiskustannusarvion perustelut menolajeittain (budjettitaulukko perusteluineen). Kokonaiskustannuksiin ei tule sisällyttää mitään sellaisia kuluja, jotka eivät kulje suorituspaikan kirjanpidon kautta. hankkeessa työskentelevien henkilöiden nimet, tehtävät ja palkkauskustannukset perusteluineen. Mikäli nimet eivät ole tiedossa, merkitään N.N. Tässä kohdassa esitetään myös arvio tutkimuksesta vastaavan johtajan tähän hankkeeseen käyttämästä työajasta. mikäli tutkimushankkeen vastuullisen johtajan palkkaukseen haetaan hankkeessa työskentelyä varten enintään 12 kk rahoitusta, selkeät tutkimuksellisesti perustellut syyt rahoitukselle suunnitelma hankkeen vastuullisen johtajan palkkauksesta rahoituskauden aikana, mikäli hänellä ei ole pysyvää palvelussuhdetta

15 Tutkimussuunnitelma 6. Tutkijat, tutkimusympäristö ja tutkijoiden liikkuvuus tutkimusryhmän jäsenten ansiot tutkimuksen suorituspaikka ja sen tarjoama konkreettinen tuki hankkeelle, mahdolliset käytössä olevat laitteet myös hakulomakkeella yksityiskohtaisesti selvitettävät toimet, joiden merkitys hankkeen toteuttamiselle kuvataan tutkimussuunnitelmassa: keskeinen kansallinen ja kansainvälinen yhteistyö ja työnjako (lomakkeen kohta Yhteistyökumppanit / Partners) muut yhteistyötahot (esim. SHOKit), yhteistyömuoto, kuvaus siitä miten hanke hyötyy tästä yhteistyöstä (lomakkeen kohta Yhteistyökumppanit / Partners) kansainvälisen ja kansallisen tutkimusinfrastruktuurin käyttö ja kuvaus, miten hanke siitä hyötyy (lomakkeen kohta Infrastruktuurit / Infrastructures) liikkuvuuden perustelut: miten vierailut tai työskentelyjaksot muualla edistävät tutkimussuunnitelman toteuttamista. Hakulomakkeen kohdassa Liikkuvuus / Mobility selvitetään yksityiskohtaisesti mahdollinen ulkomaille, ulkomailta Suomeen tai Suomessa organisaatioiden välillä tapahtuva tutkijoiden liikkuvuus, vierailujen tavoitteet, suunniteltu kesto ja onko vierailuista jo sovittu.

16 Tutkimussuunnitelma 7. Tutkijankoulutus ja tutkijanura (silloin kun haetaan rahoitusta tutkijaryhmälle) tutkijankoulutus sisältäen opetus- ja ohjausjärjestelyt hankkeen vastuullisen johtajan tutkimusryhmässä suoritettavat jatko-opinnot hankkeeseen palkattavien tutkijoiden uran edistäminen tasa-arvon edistäminen tutkimushankkeessa 8. Odotetut tutkimustulokset ja mahdolliset riskit tutkimuksen odotettu tieteellinen ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus mahdollisuus tieteellisiin läpimurtoihin ja tutkimuksen ja tieteen uusiutumiskyvyn lisäämiseen, riskien tunnistaminen tutkimustulosten sovellettavuus ja hyödyntämismahdollisuudet tutkimustulosten julkaiseminen ja tunnetuksi tekeminen mahdollisille hyödyntäjille, tiedeyhteisölle ja yleisölle 9. Keskeinen kirjallisuus tai lähdeluettelo

17 Ansioluettelo Ansioluettelo liitetään hakemukseen sähköisessä asioinnissa. Nimeä liitetiedosto seuraavasti: sukunimesi_cv. Tieteelliset ansiot tulee esittää mahdollisimman kattavasti, todenmukaisina ja vertailukelpoisina. Akatemia pyytää laatimaan ansioluettelon Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) ansioluettelomallin mukaisena. Ansioluettelon tulee olla tiivis esitys erityisesti tieteellisistä ja tutkimussuunnitelman toteuttamiseen vaikuttavista ansioista. Laadi ansioluettelo soveltuvin osin ja tarkoituksenmukaisesti. Ota huomioon haun luonne, oma tutkijanuravaiheesi ja oman tieteenalasi käytännöt. Kokeneenkin tutkijan tärkeimmät ansiot voi yleensä esitellä korkeintaan 5-7 sivulla. Laadi ansioluettelo englanniksi. Ansioluettelo on julkinen asiakirja. Älä esitä siinä salassa pidettäviä tietoja. Mikäli näillä tiedoilla olisi vaikutusta hakukelpoisuuteen, ota yhteyttä hakuilmoituksessa mainittuun lisätietojen antajaan. Akatemian hauissa ansioluettelo ja julkaisuluettelo pyydetään toisistaan erillisinä liitteinä. Ilmoita julkaisutiedot ainoastaan julkaisuluettelossa. Päivää molemmat asiakirjat.

18 Akatemiahanke Tutkimusryhmille: akatemiahankkeen johtaja professorin tai dosentin tasoinen tutkija Tutkimusryhmä jo väitelleistä tutkijoista. Kesto neljä vuotta, aloitus Kokonaiskustannusmalli, kts. kohta Rahoituksesta Akatemian rahoitus 70 % Akatemiahankkeissa vastuulliselle tutkijalle voidaan budjetoida hankkeen johtamiseen työaikaa 1,5 kk / vuosi. Lisäksi vastuullinen tutkija voi hyvin perustelluista syistä tehdä tutkimusta enintään 12 kk neljän vuoden aikana. Tehtävät on kuvattava selkeästi tutkimussuunnitelmassa. Toimikuntien 2012 akatemiahankkeiden rahoitukset näet hakuilmoituksen sivulta 56.

19 Suunnatut Akatemiahankkeet Kehitystutkimus Ympäristön pitkäaikaismuutosten tutkimus Climate-Smart Agriculture: Adaptation of Agricultural Systems in Europe (hakuaika päättyy )

20 Hankeyhteistyö vai konsortio? Hankeyhteistyössä itsenäiset hakemukset ja yhteistyö kuvataan hankesuunnitelmissa Hankeyhteistyöhankkeet arvioidaan erillisinä hakemuksina Konsortiolla on yhteinen tutkimussuunnitelma ja se on eri toimijoiden muodostama itsenäisten osahankkeiden kokonaisuus Konsortiohakemus käsitellään yhtenä kokonaisuutena

21 KV-yhteishankehaut Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimus (Suomen Akatemia ja Japanin JSPS) Lääketieteellinen genomiikka, erityisesti bioinformatiikka (Suomen Akatemia, JST,Tekes) Geotieteet (Suomen Akatemia ja Venäjän RFBR) (Deadline klo 16.15) Materiaaliteiteet- ja tekniikka (Suomen Akatemia ja NSF)

22 Akatemiaprofessori Huippututkija, vuosittain noin 8 uutta virkaa. 5 vuotta, aloitus Palkka e/kk Kaksivaiheinen haku Rahoitusmalli: hsk 28 %, yk 14,29 %, (lisäkustannusmalli) Akatemian rahoitus palkasta 100 % mutta myöhemmin haettavista tutkimuskuluista 70 % (kokonaiskustannusmalli).

23 Minna Canth -akatemiaprofessuuri Tasa-arvo ja sukupuolentutkimus Tutkimusalaa ei ole sidottu mihinkään tieteenalaan -> ajankohtaiset yhteiskunnalliset haasteet ja kysymykset Erityisesti naisten toivotaan hakevan

24 Akatemiatutkija Tutkija (tohtorin tutkinnosta 3-9 v) 5 vuotta, aloitus Palkka e/kk Tehtävään valitut hakevat erikseen tarkennetut tutkimuskulut myöhemmin (tässä vaiheessa kuvaat ne tutkimussuunnitelmassa ja käytät kokonaiskustannusmallia) Rahoitusmalli: hsk 28 %, yk 14,29 % (lisäkustannusmalli)

25 Tutkijatohtori Tutkija (tohtorintutkinnosta max. 4 vuotta) 3 vuotta, aloitus palkka (kuukausipalkka, YPJ-palkkatalukon vaatitaso 5) sovitaan laitoksen johtajan kanssa) + tutkimuskulut Akatemian rahoitus 70% Toimikuntien 2012 tutkijatohtoreiden rahoitukset (palkka + tutkimuskulut) näet hakuilmoituksen sivulta 56

26 Rajoitukset Akatemia arvio samalta hakijalta vain yhden hakemuksen (koskee akatemiahanketta/tai konsortion osahanketta, akatemiatutkijan tehtävää, tutkijatohtorin tehtävää) Vain ensimmäinen järjestelmään jätetty hakemus arvioidaan

27 Liikkuvuusrahoitus Hakijana tutkija, rahoituskausi alkaa : Etelä-Afrikka Intia Japani Kiina Taiwan Saksa Venäjä

28 JY / Akatemia Hakemuksen kieli englanti Suomen Akatemian sähköisessä hakumenettelyssä on ilmoitettava tutkimustyön suorituspaikan sitoumus. Jyväskylän yliopistossa suorituspaikan sitoumuksen antaa laitoksen johtaja. Akatemialta tutkimusrahoitusta hakeva esittää hakemuksessaan Jyväskylän yliopiston kokonaiskustannusmallin mukaisen kustannuslajikohtaisen rahoitussuunnitelman. Kokonaiskustannusmallin mukaista hakemusta ei voi jättää järjestelmään, mikäli Akatemian rahoitusosuus on yli 70 % kokonaiskustannuksista. Hakemukseen sisällytetään vain pyydetyt liitteet, ylimääräisiä tai ylipitkiä liitteitä ei oteta huomioon.

29 Hankkeiden suunnitteluvaihe/jy Hankekohtainen riskianalyysi Pakollinen kaikissa hankkeissa, joissa Jyväskylän yliopiston budjetti yli Kuka tekee? Hankkeen vastuullinen tutkija/johtaja ja laitoksen johtaja, sisäinen palvelukeskus avustaa. Sisältää Jyväskylä yliopiston oman laitoksen sitoutumisen hankkeeseen. Lomakkeen allekirjoittavat laitoksen johtaja ja hankkeen vastuullinen tutkija/johtaja. Minne ja milloin dokumentoidaan? Sisäinen palvelukeskus tallentaa WebDynastyyn ennen hakemuksen jättämistä rahoittajalle. Pakollinen lomake: Riskianalyysi Hanketoiminnan käsikirja on hankkeiden laadunvarmistusohje, jota noudatetaan kaikissa yliopiston täydentävän rahoituksen hankkeissa. Löydät sen ohjekeskusksesta.

30 JY/Akatemia Jyväskylän yliopistossa suorituspaikan sitoumuksen antaja on laitoksesi johtaja. Akatemialta tutkimusrahoitusta hakeva esittää hakemuksessaan Jyväskylän yliopiston kokonaiskustannusmallin mukaisen kustannuslajikohtaisen rahoitussuunnitelman. Kokonaiskustannusmallin mukaista hakemusta ei voi jättää järjestelmään, mikäli Akatemian rahoitusosuus on yli 70 % kokonaiskustannuksista. Hakemukseen sisällytetään vain pyydetyt liitteet, järjestelmä ei hyväksy ylimääräisiä tai ylipitkiä liitteitä.

31 Rahoituksesta Kokonaiskustannusmalli JY: tehollinen työaika 85 % henkilösivukustannukset 50 % yleiskustannukset 90 % Akatemian rahoitusosuus 70 % JY omarahoitusosuus 30 %

32 Akatemia hyväksyttävät kustannuslajit Hyväksyttäviä kustannuksia ovat: palkat, henkilösivukulut, matkakulut, ja muut tutkimushankkeen toteutuksesta aiheutuvat välittömät kustannukset (myös ALV). Sähköinen hakemus näyttää vain kussakin haussa hyväksyttävät kustannuslajit. Kustannusarvio myös tutkimussuunnitelmaan.

33 Akatemia kustannusarvio Käytännössä siis näin: Palkat; paljonko työaikaa suunnitelman toteuttaminen henkilöltä/henkilöiltä vaatii? Henkilösivukustannuskerroin on 50 % (sisältää tehollisen työajan palkan lisäksi maksettavat palkallisia poissaolot kuten vuosi- ja sairauslomat, sosiaaliturva- eläke ja muut maksut) Yleiskustannuskerroin on 90 % Tehollisen työajan kerroin on 85

34 Akatemia Akatemia rahoittaa enintään 70 % hankkeen kokonaiskustannuksista Muu rahoitus 30 %: Jyväskylän yliopisto/omarahoitusosuus Järjestelmään ei voi jättää hakemusta, jossa SA:n rahoitusosuus on yli 70 %. Palvelukeskus tarkastaa budjetin ja vastuullinen tutkija sekä laitosjohtaja allekirjoittavat riskianalyysilomakkeen.

35 Poikkeus Kokonaiskustannusmallia ei sovelleta seuraavissa tapauksissa: Akatemiaprofessoreiden ja akatemiatutkijoiden omien palkkojen kustannuslaskennassa Näissäkin tutkimuskulurahoitus kokonaiskustannusmallin mukaan Apurahoissa

Konsortiohakemus 1.7.2015

Konsortiohakemus 1.7.2015 1 Konsortiohakemus 1.7.2015 Tämä on Suomen Akatemian hakuilmoituksiin liittyvä ohjeistus konsortiohakemuksen perusteista, jättämisestä, tarvittavista liitteistä ja liitteiden laatimisohjeista sekä hakemuksen

Lisätiedot

Konsortiohakemus Tekninen lisäys (tämän ohjeen lopussa)

Konsortiohakemus Tekninen lisäys (tämän ohjeen lopussa) 1 Konsortiohakemus 1.7.2015 Tekninen lisäys (tämän ohjeen lopussa) 15.9.2015 Tämä on Suomen Akatemian hakuilmoituksiin liittyvä ohjeistus konsortiohakemuksen perusteista, jättämisestä, tarvittavista liitteistä

Lisätiedot

HANKEYHTEISTYÖ VAI KONSORTIO?

HANKEYHTEISTYÖ VAI KONSORTIO? 1 (7) 29.6.2017 Konsortiohakemus Akatemian hauissa 29.6.2017 Tämä on Suomen Akatemian hakuilmoituksiin liittyvä kooste konsortiohakemuksen perusteista, jättämisestä, tarvittavista liitteistä ja liitteiden

Lisätiedot

Kuinka laadin tutkimussuunnitelman? Ari Hirvonen I NÄKÖKULMIA II HAKUILMOITUS

Kuinka laadin tutkimussuunnitelman? Ari Hirvonen I NÄKÖKULMIA II HAKUILMOITUS Kuinka laadin tutkimussuunnitelman? Ari Hirvonen 15.9.2014 I NÄKÖKULMIA II HAKUILMOITUS I NÄKÖKULMIA Hyvä tutkimussuunnitelma Antaa riittävästi tietoa, jotta ehdotettu tutkimus voidaan arvioida. Osoittaa,

Lisätiedot

Ask & Apply -kiertue 2013

Ask & Apply -kiertue 2013 Ohjelma: Ask & Apply -kiertue 2013 Syyshaku 2013 (30 min.) Hyvän hakemuksen ainekset (20 min.) Budjetin laadinta, Akatemia ja yliopisto yhdessä (30 min.) Kysy tiedeasiantuntijalta -tunti (60 min.) 1 SYYSHAKU

Lisätiedot

Suomen Akatemia syyskuun haku 1.-24.9.2014

Suomen Akatemia syyskuun haku 1.-24.9.2014 Suomen Akatemia syyskuun haku 1.-24.9.2014 Tutkimus- ja innovaatiopalvelut Hakuinfo 5.9.2014 Syyskuun 2014 haku Suomen Akatemian rahoitusmuodot Uutta syksyn 2014 haussa Suomen Akatemia Jyväskylän yliopisto

Lisätiedot

KANSAINVÄLINEN YHTEISHANKEHAKU: NANOTIEDE SEKÄ TIETO- JA TIETOLII- KENNETEKNIIKKA (SUOMEN AKATEMIA JA NATIONAL RESEARCH FOUNDATION OF KOREA, NRF)

KANSAINVÄLINEN YHTEISHANKEHAKU: NANOTIEDE SEKÄ TIETO- JA TIETOLII- KENNETEKNIIKKA (SUOMEN AKATEMIA JA NATIONAL RESEARCH FOUNDATION OF KOREA, NRF) SUOMEN AKATEMIA HAKUILMOITUS 1 20.4.2012 KANSAINVÄLINEN YHTEISHANKEHAKU: NANOTIEDE SEKÄ TIETO- JA TIETOLII- KENNETEKNIIKKA (SUOMEN AKATEMIA JA NATIONAL RESEARCH FOUNDATION OF KOREA, NRF) Rahoitus Rahoituskausi

Lisätiedot

SYYSHAKU Hankerahoitus 2. Tutkimusohjelmat 3. Tutkijan tehtävät

SYYSHAKU Hankerahoitus 2. Tutkimusohjelmat 3. Tutkijan tehtävät SYYSHAKU 2012 1. Hankerahoitus 2. Tutkimusohjelmat 3. Tutkijan tehtävät 1 Hankerahoitus Akatemiahanke Suunnatut akatemiahankkeet Temaattiset haut Kehitystutkimus Kansainväliset yhteishankkeet Tutkimusohjelmat

Lisätiedot

Akatemian rahoitusinstrumentit

Akatemian rahoitusinstrumentit Akatemian rahoitusinstrumentit Ohjelmapäällikkö Mikko Ylikangas, 10.6.2010 1 14.6.2010 Suomen Akatemian tehtävät Edistää tieteellistä tutkimusta ja sen hyödyntämistä Kehittää kansainvälistä tieteellistä

Lisätiedot

STN:n huhtikuun haun Rahoituksesta

STN:n huhtikuun haun Rahoituksesta STN:n huhtikuun haun Rahoituksesta Huhtikuun 2015 haku 10.3.2015 Verkostoitumistilaisuus 1 Tavoite STN rahoittaa yhteiskunnallisesti merkittävää ja vaikuttavaa, tieteellisesti korkealaatuista tutkimusta

Lisätiedot

STRATEGISEN TUTKIMUKSEN OHJELMAHAUT (STN) AIEHAKU

STRATEGISEN TUTKIMUKSEN OHJELMAHAUT (STN) AIEHAKU STRATEGISEN TUTKIMUKSEN OHJELMAHAUT (STN) AIEHAKU 1.12.2016-11.1.2017 Tutkimus- ja innovaatiopalvelut ris@jyu.fi Mitä STN rahoittaa 3. STN-haku Tutkittua tietoa yhteiskunnan tarpeisiin Ratkaisukeskeistä

Lisätiedot

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2016 TUTKIMUSRAHOITUS

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2016 TUTKIMUSRAHOITUS Suomen Akatemian rahoitusmuodot 1 Suomen Akatemian rahoitusmuodot Akatemiaohjelmat Strategisen tutkimuksen ohjelmat Akatemiaprofessori Tutkimus Akatemiahanke Suunnattu akatemiahanke Tutkijatohtori Tutkijat

Lisätiedot

Tekesin FiDiPro Professor -rahoituksen hakuohjeet

Tekesin FiDiPro Professor -rahoituksen hakuohjeet OHJE 1 (5) 4.8.2009 Tekesin FiDiPro Professor -rahoituksen hakuohjeet Suomen Akatemia ja Tekes avaavat omia FiDiPro-hakuja säännöllisin väliajoin ja noudattavat omia hakukäytäntöjään. Hakuprosessi on kaksivaiheinen.

Lisätiedot

FIRI 2018 määrähahaun hakuinfo INFRASTRUKTUURIEN KUSTANNUSRAPORTOINTI

FIRI 2018 määrähahaun hakuinfo INFRASTRUKTUURIEN KUSTANNUSRAPORTOINTI FIRI 2018 määrähahaun hakuinfo 16.3.2018 INFRASTRUKTUURIEN KUSTANNUSRAPORTOINTI Jaana Aalto 1 Infrastruktuurien kustannusraportointi - rahoitusehdot Tutkimusorganisaatio ja hankkeen vastuullinen johtaja

Lisätiedot

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2017 TUTKIMUSRAHOITUS

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2017 TUTKIMUSRAHOITUS Suomen Akatemian rahoitusmuodot 1 Suomen Akatemian rahoitusmuodot Strategisen tutkimuksen ohjelmat Akatemiaprofessori Tutkimus Akatemiahanke Suunnattu akatemiahanke Tutkijatohtori Tutkijat Akatemiatutkija

Lisätiedot

Keskeiset muutokset Akatemian. Ylijohtaja Riitta Mustonen

Keskeiset muutokset Akatemian. Ylijohtaja Riitta Mustonen Keskeiset muutokset Akatemian rahoitusehdoissa ja -muodoissa Ylijohtaja Riitta Mustonen 1 1.9.2010 Keskeiset muutokset Suomen Akatemian päätös Rahoitusmuotojen uudistus syksyllä 2010 Eduskunnan päätös

Lisätiedot

Tutkimushankkeiden riskienhallinta

Tutkimushankkeiden riskienhallinta Tutkimushankkeiden riskienhallinta Tutkimuksen tuki, yrittäjyys ja innovaatiot Jyväskylän yliopisto Kirsi Murtosaari Parityö Tutkimushankkeet: Kuvatkaa hankkeiden haasteita suunnittelu- ja toteutus- tai

Lisätiedot

Kansallisten tutkimusinfrastruktuurien tiekartan päivitys 2013. Ohjeet tutkimusinfrastruktuureiden tiekarttapäivityksen hanke-esityksille

Kansallisten tutkimusinfrastruktuurien tiekartan päivitys 2013. Ohjeet tutkimusinfrastruktuureiden tiekarttapäivityksen hanke-esityksille Kansallisten tutkimusinfrastruktuurien tiekartan päivitys 2013 Ohjeet tutkimusinfrastruktuureiden tiekarttapäivityksen hanke-esityksille 1 PÄIVITYKSEN TAVOITTEET JA KATEGORIAT... 3 1.1 Tutkimusinfrastruktuurien

Lisätiedot

LIPPULAIVAOHJELMA MARRASKUUN 2017 HAUN HAKUILMOITUS 1 (5) LUONNOS

LIPPULAIVAOHJELMA MARRASKUUN 2017 HAUN HAKUILMOITUS 1 (5) LUONNOS 1 (5) LIPPULAIVAOHJELMA MARRASKUUN 2017 HAUN HAKUILMOITUS Lippulaivaohjelmahaussa hakemuksen voi laatia ja jättää Suomen Akatemian verkkoasiointiin aikaisintaan 19.10.2017 ja viimeistään määräaikaan 9.11.2017

Lisätiedot

LIPPULAIVAOHJELMA MARRASKUUN 2017 HAUN HAKUILMOITUS 1 (5)

LIPPULAIVAOHJELMA MARRASKUUN 2017 HAUN HAKUILMOITUS 1 (5) 1 (5) LIPPULAIVAOHJELMA MARRASKUUN 2017 HAUN HAKUILMOITUS Lippulaivaohjelmahaussa hakemuksen voi laatia ja jättää Suomen Akatemian verkkoasiointiin aikaisintaan 19.10.2017 ja viimeistään määräaikaan 9.11.2017

Lisätiedot

HAKUILMOITUS MARTTI AHTISAARI -AKATEMIAPROFESSUURI 2013-2017 AIEHAKU 27.2. 26.3.2012 VARSINAINEN HAKU 30.4. 11.6.2012

HAKUILMOITUS MARTTI AHTISAARI -AKATEMIAPROFESSUURI 2013-2017 AIEHAKU 27.2. 26.3.2012 VARSINAINEN HAKU 30.4. 11.6.2012 HAKUILMOITUS MARTTI AHTISAARI -AKATEMIAPROFESSUURI 2013-2017 AIEHAKU 27.2. 26.3.2012 VARSINAINEN HAKU 30.4. 11.6.2012 Suomen Akatemia rahoittaa korkealaatuista, innovatiivista ja uusiin tieteellisiin läpimurtoihin

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä tutkimussuunnitelman, ansioluettelon ja muiden liitteiden) kokonaisuutta. Ks. lisätietoja

Lisätiedot

Hakijan opas: Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkijastipendit 2015

Hakijan opas: Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkijastipendit 2015 Hakijan opas: Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkijastipendit 2015 Kuka voi hakea? Turun kaupunki myöntää tässä haussa vuoden (12 kk) apurahoja väitöskirjatutkimukseen ja väitöksen jälkeiseen (post- doc)

Lisätiedot

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2018 KIRJOITA ESITYKSEN NIMI TÄHÄN

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2018 KIRJOITA ESITYKSEN NIMI TÄHÄN Suomen Akatemian rahoitusmuodot 1 SUOMEN AKATEMIA 2018 KIRJOITA ESITYKSEN NIMI TÄHÄN Suomen Akatemian rahoitusmuodot Strategisen tutkimuksen ohjelmat Akatemiaohjelmat Tutkimusympäristöt Yliopistojen profiloituminen

Lisätiedot

TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2011-2012

TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2011-2012 SUOMEN AKATEMIA HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2011-2012 12. huhtikuuta 2011 2 SISÄLTÖ 1. RAHOITUSPERUSTEET 4 1.1. Taloudellinen perusta 1.2. Tutkimuksen kustannusten yhteisrahoitteisuus

Lisätiedot

ICT 2023 TUTKIMUS-, KEHITYS- JA INNOVAATIO-OHJELMA: Tulevaisuuden energiatehokkaat ICT-järjestelmät

ICT 2023 TUTKIMUS-, KEHITYS- JA INNOVAATIO-OHJELMA: Tulevaisuuden energiatehokkaat ICT-järjestelmät ICT 2023 TUTKIMUS-, KEHITYS- JA INNOVAATIO-OHJELMA: Tulevaisuuden energiatehokkaat ICT-järjestelmät JOULUKUUN 2017 HAUN HAKUILMOITUS Temaattisen haun hakemuksen voi laatia ja jättää Suomen Akatemian verkkoasiointiin

Lisätiedot

SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIMUSSTIPENDIT

SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIMUSSTIPENDIT SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIMUSSTIPENDIT Suomessa tehtävään kansatieteelliseen tutkimukseen on haettavissa tutkimusstipendejä Seurasaarisäätiön Emil ja Lempi Hietasen rahastosta. Emil ja Lempi Hietasen rahasto

Lisätiedot

Ansioluettelot ja tutkimusrahoituksen haku. Ohjelmapäällikkö Sirpa Nuotio

Ansioluettelot ja tutkimusrahoituksen haku. Ohjelmapäällikkö Sirpa Nuotio Ansioluettelot ja tutkimusrahoituksen haku Ohjelmapäällikkö Sirpa Nuotio 1 2.6.2006 Rahoituksen haku Akatemiasta Uudet hakuajat Sähköinen asiointi Uudet hakuohjeet Hakemus Hakulomake Tutkimussuunnitelma

Lisätiedot

Konsortiohakemuksen laatiminen

Konsortiohakemuksen laatiminen Konsortiohakemuksen laatiminen Konsortion vastuullinen johtaja, jonka konsortio itse valitsee, jättää konsortion yhteisen hakemuksen osahankehakemuksineen. Hän luo Akatemian järjestelmään konsortion, kutsuu

Lisätiedot

Konsortiohakemuksen laatiminen

Konsortiohakemuksen laatiminen 1. Konsortiohakemuksen laatiminen Konsortion vastuullinen johtaja, jonka konsortio itse valitsee, jättää konsortion yhteisen hakemuksen osahankehakemuksineen. Hän luo Akatemian järjestelmään konsortion,

Lisätiedot

Täydentävästä rahoituksesta perittävissä yleiskustannuksissa noudatettavat periaatteet 1.1.2010 alkaen (tiedekunnan tutkimustoimikunnan ehdotus)

Täydentävästä rahoituksesta perittävissä yleiskustannuksissa noudatettavat periaatteet 1.1.2010 alkaen (tiedekunnan tutkimustoimikunnan ehdotus) Täydentävästä rahoituksesta perittävissä yleiskustannuksissa noudatettavat periaatteet 1.1.2010 alkaen (tiedekunnan tutkimustoimikunnan ehdotus) Teol. tdk. 14.12.2009 C1, liite Kvestuuri on 2.11.2009 antamallaan

Lisätiedot

Tutkimusrahoituspäätösten yleiset ehdot ja ohjeet Tilanne Tutkimusrahoituspäätösten perusteet mukaan, asiakirja hyväksytty 6.4.

Tutkimusrahoituspäätösten yleiset ehdot ja ohjeet Tilanne Tutkimusrahoituspäätösten perusteet mukaan, asiakirja hyväksytty 6.4. Tutkimusrahoituspäätösten yleiset ehdot ja ohjeet Tilanne Tutkimusrahoituspäätösten perusteet 2010-2011 mukaan, asiakirja hyväksytty 6.4. 2010 Jaana Aalto Tutkijapalvelut/Ohjeistus-tiimi 14.4.2011 11.4.2011

Lisätiedot

Lokakuun haku 1. 31.10.2008

Lokakuun haku 1. 31.10.2008 SUOMEN AKATEMIA LOKAKUUN 2008 HAKUILMOITUS 1 (26) Lokakuun haku 1. 31.10.2008 Kaikkia hakuja koskevat ohjeet...2 Lokakuussa 2008 haettavana oleva rahoitus...7 1 Akatemiaprofessorin virkaan ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Elämän molekulaariset säätelyverkostot (R Life)

Elämän molekulaariset säätelyverkostot (R Life) 26.2.2019 (R Life) Akatemiaohjelma 2020-2023 Ohjelmamuistio 2 (5) 1. Ohjelman tausta -ohjelman tavoitteena on ymmärtää laajempia kokonaisuuksia genomin toiminnasta ja sen rakenteesta. Ohjelma lisää tietoa

Lisätiedot

Muutokset rahoituspäätöksiin-

Muutokset rahoituspäätöksiin- SUOMEN AKATEMIA 1.12.2014/19.3.2015/ AKA/3/02.04.10/2014 Muutokset rahoituspäätöksiin- ohjeet rahoituksen saajalle Eri muutoshakemustyypit (1) Uuden rahoituspäätöksen kustannusarvion ja/tai vuosierien

Lisätiedot

Muistio täydentää Akatemian lokakuun haun hakuilmoitusta ( ). 1. HAUN TUTKIMUS-JA INNOVAATIOPOLIITISET PERUSTEET...

Muistio täydentää Akatemian lokakuun haun hakuilmoitusta ( ). 1. HAUN TUTKIMUS-JA INNOVAATIOPOLIITISET PERUSTEET... FIRI2010-MUISTIO HAKIJOILLE Muistio täydentää Akatemian lokakuun haun 4.-29.10.2010 hakuilmoitusta (18.6.2010). Sisällysluettelo 1. HAUN TUTKIMUS-JA INNOVAATIOPOLIITISET PERUSTEET... 2 2. TUTKIMUSINFRASTRUKTUURIN

Lisätiedot

Lippulaiva: Hyvä hakemus. Keskustelua, kysymyksiä ja vastauksia

Lippulaiva: Hyvä hakemus. Keskustelua, kysymyksiä ja vastauksia Lippulaiva: Hyvä hakemus Keskustelua, kysymyksiä ja vastauksia Maiju Gyran 28.8.2017 1 SUOMEN AKATEMIA 2016 TIETEEN PARHAAKSI Lippulaivaohjelma Lippulaivat ovat osaamiskeskittymiä, joissa toteutuu - Korkeatasoinen

Lisätiedot

Strategisen tutkimuksen ohjelmat, aiehaku 5.11. 9.12.2015

Strategisen tutkimuksen ohjelmat, aiehaku 5.11. 9.12.2015 Strategisen tutkimuksen ohjelmat, aiehaku 5.11. 9.12.2015 Ohjelmahaku on kaksivaiheinen. Tässä hakuilmoituksessa esitetään sekä aiehaun että helmikuussa toteutettavan varsinaisen haun hakuohjeet. Varsinaiseen

Lisätiedot

Luo kiehtova tutkijanura tieteen parissa.

Luo kiehtova tutkijanura tieteen parissa. Etene tutkijana Luo kiehtova tutkijanura tieteen parissa. Suomen Akatemia edistää tutkijanuraa sen kaikissa eri vaiheissa. Akatemia tukee erityisesti nuorten tutkijoiden itsenäistymistä, kannustaa tutkijoiden

Lisätiedot

Biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta. teki rahoituspäätöksiä 28 miljoonalla eurolla

Biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta. teki rahoituspäätöksiä 28 miljoonalla eurolla 1 Biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta teki rahoituspäätöksiä 28 miljoonalla eurolla Biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta päätti kokouksissaan 20.3., 10.4. ja 14.5.2014 rahoittaa

Lisätiedot

SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIJAHUONESTIPENDIT

SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIJAHUONESTIPENDIT SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIJAHUONESTIPENDIT Suomessa tehtävään kansatieteelliseen tutkimukseen on haettavissa tutkijahuonestipendejä Seurasaarisäätiön Emil ja Lempi Hietasen rahastosta. Emil ja Lempi Hietasen

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä ansioluettelon ja muiden

Lisätiedot

Kustannusmallien tavoitteet ja ominaisuudet

Kustannusmallien tavoitteet ja ominaisuudet Kustannusmallien tavoitteet ja ominaisuudet. 28.10.2013. Heikki Mannila 2 Kustannusmalli, mallin toteutus ja muut asiat Kustannusmalli: millä tavoin ulkopuolinen rahoittaja mitoittaa yliopistolle tai tutkimuslaitokselle

Lisätiedot

https://e-lomake.fi/lomakkeet/4028/lomake.html?esikatselu=true

https://e-lomake.fi/lomakkeet/4028/lomake.html?esikatselu=true Sivu /5 Valtion tutkimusrahan haku hankekaudelle 06 ---------------------------------------------------------------- --------------------------- T Ä M Ä O N M A L L I -Ä L Ä T Ä Y T Ä!!!!!!! Lomake on

Lisätiedot

Miten valmistaudun seuraavaan MAKERAhakuun?

Miten valmistaudun seuraavaan MAKERAhakuun? Miten valmistaudun seuraavaan MAKERAhakuun? Uutta matoa koukkuun: tutkimusta maatalouden ympäristövaikutusten hallintaan 15.2.2017 Suvi Ryynänen/MMM 1 MAKERAn maa- ja elintarviketalouden tutkimusrahoitus

Lisätiedot

Profiloitumistoimi on se toimi, jolla yliopisto aikoo kehittää valittua profiloitumisaluetta.

Profiloitumistoimi on se toimi, jolla yliopisto aikoo kehittää valittua profiloitumisaluetta. 26.9.2016 1 (5) YLIOPISTOJEN PROFILOITUMISEN VAHVISTAMINEN KILPAILLULLA RAHOITUKSELLA MARRASKUUN 2016 (PROFI 3) HAUN HAKUILMOITUS Haku on auki verkkoasioinnissa 26.10. 16.11.2016. Rahoitus toteutuu edellyttäen,

Lisätiedot

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS Hakija Hankkeen hallinnoinnista vastaava kunta, kuntayhtymä tai muu toimija Hakijan postiosoite Vastuuhenkilön Yhteyshenkilön Talouden vastuuhenkilön Hankkeen nimi ja siitä käytettävä lyhenne sekä hankkeen

Lisätiedot

Yliopistojen profiloitumisen vahvistaminen (Profi)- rahoituksen väliraportointiohje

Yliopistojen profiloitumisen vahvistaminen (Profi)- rahoituksen väliraportointiohje Yliopistojen profiloitumisen vahvistaminen (Profi)- rahoituksen väliraportointiohje 19.12.2017 1 SUOMEN AKATEMIA 2016 TIETEEN PARHAAKSI Yleistä Profi 1, 2 ja 3 -rahoituksen käytöstä raportoidaan verkkoasioinnissa

Lisätiedot

Tiina ja Antti Herlinin säätiö myöntää sekä vapaamääräisiä että kokovuotiseen tieteelliseen työhön tarkoitettuja tutkimusavustuksia.!

Tiina ja Antti Herlinin säätiö myöntää sekä vapaamääräisiä että kokovuotiseen tieteelliseen työhön tarkoitettuja tutkimusavustuksia.! HAKUOHJEET 2014 Tiina ja Antti Herlinin säätiön ensimmäinen hakuaika järjestetään 1.-30.11.2014. Säätiö vastaanottaa avustushakemuksia sekä yhteisöiltä että yksityishenkilöiltä. Avustuksia myönnetään säätiön

Lisätiedot

Näkökulmia kokonaiskustannusmalliin: Tutkimuslaitoksen tutkijan kannalta

Näkökulmia kokonaiskustannusmalliin: Tutkimuslaitoksen tutkijan kannalta Näkökulmia kokonaiskustannusmalliin: Tutkimuslaitoksen tutkijan kannalta Pyyntö: Tutkimuslaitosten ja tutkimuslaitoksissa työskentelevien tutkijoiden kannalta Tutkimusjohtaja Per Mickwitz, Suomen ympäristökeskus

Lisätiedot

TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2013 2014

TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2013 2014 päätös 23.4.2013 SUOMEN AKATEMIA HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2013 2014 (sovelletaan 1.9.2013 31.8.2014 toteutettavissa hauissa ja niiden perusteella tehtävissä rahoituspäätöksissä) 23.

Lisätiedot

Julkaisujen avoimen saatavuuden tukeminen

Julkaisujen avoimen saatavuuden tukeminen Julkaisujen avoimen saatavuuden tukeminen Jyrki Hakapää johtava tiedeasiantuntija 1 FOR EXELLENCE IN SCIENCE Miksi avoin saatavuus? Avoin saatavuus -termi korostaa strategista pyrkimystä turvata tutkimustulosten

Lisätiedot

Ajankohtaista Marie Curie -ohjelmassa

Ajankohtaista Marie Curie -ohjelmassa Ajankohtaista Marie Curie -ohjelmassa Elina Juntunen, Suomen Akatemia Erasmus Mundus infopäivä 21.11.2011 1 23.11.2011 Muutama sana Akatemian tuesta tutkijaliikkuvuudelle Akatemian strategia ja kansainvälisen

Lisätiedot

Kärkihankerahoituksen informaatiotilaisuus Suomen Akatemia ja Tekes

Kärkihankerahoituksen informaatiotilaisuus Suomen Akatemia ja Tekes Kärkihankerahoituksen informaatiotilaisuus Suomen Akatemia ja Tekes Ilona Lundström Johtaja, verkostoyritykset ja tutkimus, Tekes Riitta Maijala Johtaja, temaattinen tutkimusrahoitus, Suomen Akatemia 1

Lisätiedot

Valtakunnallinen tutkimushankkeiden tietovaranto

Valtakunnallinen tutkimushankkeiden tietovaranto Valtakunnallinen tutkimushankkeiden tietovaranto Vastaajan yhteystiedot 1. Yhteystiedot (jätä halutessasi) Rahoitusorganisaatio kdjflak Yhteyshenkilö lkjaölksdj Puhelin 5678 Sähköposti 2. Kiinnostus osallistua

Lisätiedot

Tekesin hakuohje FiDiPro Professori- ja FiDiPro Fellow -rahoitukselle

Tekesin hakuohje FiDiPro Professori- ja FiDiPro Fellow -rahoitukselle OHj Ohje 1 (5) Tekesin hakuohje FiDiPro Professori- ja FiDiPro Fellow -rahoitukselle 1 Perustiedot FiDiPro-rahoituksesta Suomen Akatemia ja Tekes avaavat FiDiPro-hakuja säännöllisin väliajoin. Hauissa

Lisätiedot

Laskennallisten tieteiden tutkimusohjelma. Jaakko Astola

Laskennallisten tieteiden tutkimusohjelma. Jaakko Astola Laskennallisten tieteiden tutkimusohjelma Jaakko Astola Julkisen tutkimusrahoituksen toimijat Suomessa 16.11.09 2 Suomen Akatemian organisaatio 16.11.09 3 Suomen Akatemia lyhyesti Tehtävät Myöntää määrärahoja

Lisätiedot

Strategisen tutkimuksen ohjelmahaku

Strategisen tutkimuksen ohjelmahaku Strategisen tutkimuksen ohjelmahaku Täydentävä haku strategisen tutkimuksen ohjelmaan Kestävän kasvun avaimet (2018 2023) aiehaku 3.4.2018 25.4.2018 klo 16.15 Suomen aikaa varsinainen haku 19.6.2018 29.8.2018

Lisätiedot

TUTKIMUSINFRASTRUKTUURIHAKU FIRI 2010. Riitta Mustonen

TUTKIMUSINFRASTRUKTUURIHAKU FIRI 2010. Riitta Mustonen TUTKIMUSINFRASTRUKTUURIHAKU FIRI 2010 Riitta Mustonen 1 12.5.2010 FIRI 2010 -haun tutkimus- ja innovaatiopoliittiset perusteet Osa kansallista ja kansainvälistä tutkimus- ja innovaatiopolitiikkaa; tutkijat

Lisätiedot

FiDiPro -ohjelma Projektin valmistelu

FiDiPro -ohjelma Projektin valmistelu FiDiPro -ohjelma Projektin valmistelu FiDiPro -info aiehakemuksia valmisteleville 15.1. 2014 Hanna Rantala FiDiPro-ohjelma Tekesin ja Suomen Akatemian yhteinen rahoitusohjelma. Tavoitteena on kasvattaa

Lisätiedot

FiDiPro -ohjelma Projektin valmistelu

FiDiPro -ohjelma Projektin valmistelu FiDiPro -ohjelma Projektin valmistelu FiDiPro-ohjelma Tekesin ja Suomen Akatemian yhteinen rahoitusohjelma. Tavoitteena on kasvattaa suomalaisen tutkimuksen ja elinkeinoelämän osaamista ja kilpailukykyä

Lisätiedot

Marraskuun haku

Marraskuun haku SUOMEN AKATEMIA MARRASKUUN 2005 HAKUJULISTE 1(8) Marraskuun haku 14.10.-15.11.2005 Sisällys: 1 Yleiset hakuohjeet...2 1.1 Sähköinen asiointi...3 1.2 Hakulomakeasiointi...3 2 Akatemiatutkijan virat...4

Lisätiedot

Hae tutkimusrahoitusta Koneen Säätiöltä!

Hae tutkimusrahoitusta Koneen Säätiöltä! Hae tutkimusrahoitusta Koneen Säätiöltä! Tiedeasiamies Kalle Korhonen syyskuu 2015 6.9.15 KONEEN SÄÄTIÖ 1 Koneen Säätiö Koneen Säätiö on itsenäinen ja riippumaton v. 1956 perustettu yleishyödyllinen säätiö

Lisätiedot

Projektien budjetointi Tatujärjestelmässä. Hanna Honkamäkilä Projektipalvelupäällikkö Oulun yliopisto

Projektien budjetointi Tatujärjestelmässä. Hanna Honkamäkilä Projektipalvelupäällikkö Oulun yliopisto Projektien budjetointi Tatujärjestelmässä Hanna Honkamäkilä Projektipalvelupäällikkö Oulun yliopisto 29.8.2012 Miksi järjestelmää lähdettiin kehittämään? Yliopiston budjetointimalleja ei tunnettu: mihin

Lisätiedot

TUTKIMUKSEN KÄRKIHANKEHAKU 2009

TUTKIMUKSEN KÄRKIHANKEHAKU 2009 1 TUTKIMUKSEN KÄRKIHANKEHAKU 2009 Yliopistoallianssin hallitus julistaa avoimeksi allianssin tutkimuksen kärkihankehaun 5.1.2009. Hakuaika päättyy 30.4.2009. Haku kohdistuu erityisesti allianssin tutkimuksen

Lisätiedot

ICT2023 tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-ohjelma

ICT2023 tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-ohjelma ICT2023 tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-ohjelma Juha Latikka Johtava tiedeasiantuntija 1 ACADEMY OF FINLAND ICT2023-ohjelma ICT 2015 työryhmä: 21 polkua Kitkattomaan Suomeen http://www.tem.fi/files/35440/temjul_4_2013_web.pdf

Lisätiedot

Hakeminen Challenge Finland vaiheeseen 2.

Hakeminen Challenge Finland vaiheeseen 2. Hakeminen Challenge Finland vaiheeseen 2. Tärkeät päivämäärät: Haku avautuu 3.10.2016 1.11.2016 klo 16.00 mennessä julkisen tutkimuksen suunnitelma ja pyydetyt tiedot Suomen Akatemiaan 14.11.2016 klo 23.59

Lisätiedot

Yliopistojen profiloitumisen vahvistaminen (Profi) -rahoituksen väliraportointiohje

Yliopistojen profiloitumisen vahvistaminen (Profi) -rahoituksen väliraportointiohje Yliopistojen profiloitumisen vahvistaminen (Profi) -rahoituksen väliraportointiohje 18.12.2018 1 SUOMEN AKATEMIA 2018 KIRJOITA ESITYKSEN NIMI TÄHÄN Sisällys Yleistä (diat 3-5) HTKK-tietojen päivitys laskutuksesta

Lisätiedot

Hakuinfo Tampereen yliopisto STN:n Kestävän kasvun avaimet -ohjelman täydentävä haku. Kevään 2018 akatemiahakujen esittely

Hakuinfo Tampereen yliopisto STN:n Kestävän kasvun avaimet -ohjelman täydentävä haku. Kevään 2018 akatemiahakujen esittely Hakuinfo Tampereen yliopisto 8.3.2018 STN:n Kestävän kasvun avaimet -ohjelman täydentävä haku Kevään 2018 akatemiahakujen esittely Photo by Clint Adair on Unsplash Ohjelma 1 Mitä on strateginen tutkimus?

Lisätiedot

Suomen Akatemian rahoituspäätösten yleiset ehdot (Suomen Akatemian hallintoviraston päätös 18.12.2008)

Suomen Akatemian rahoituspäätösten yleiset ehdot (Suomen Akatemian hallintoviraston päätös 18.12.2008) Suomen Akatemian rahoituspäätösten yleiset ehdot (Suomen Akatemian hallintoviraston päätös 18.12.2008) Varttuneen tutkijan palkkaus Tutkijatohtorin projektin määräraha Suomen Akatemian tutkimusrahoituspäätösten

Lisätiedot

HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2014 2015. Tarkistus 27.10.2014. Hallituksen päätös 27.10.2014

HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2014 2015. Tarkistus 27.10.2014. Hallituksen päätös 27.10.2014 HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2014 2015 Tarkistus 27.10.2014 Hallituksen päätös 27.10.2014 2 (27) SUOMEN AKATEMIA HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2014 2015 SISÄLTÖ JOHDANTO

Lisätiedot

Oppiarvo. Nimi Oppiarvo tai asema Kotikunta Syntymävuosi

Oppiarvo. Nimi Oppiarvo tai asema Kotikunta Syntymävuosi APURAHAHAKEMUS YKSITYISYRITTÄJÄIN SÄÄTIÖN HALLITUKSELLE APURAHAN HAKIJA TAI HAKIJARYHMÄ Sukunimi (myös entinen) Etunimi (puhuttelunimi alleviivataan) Osoite: Hanikka 19 A, 02360 Espoo Puh. 040 514 2552

Lisätiedot

HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2015 2016. Akatemian hallituksen päätös 7.5.2015

HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2015 2016. Akatemian hallituksen päätös 7.5.2015 HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2015 2016 Akatemian hallituksen päätös 7.5.2015 2 (19) SUOMEN AKATEMIA HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2014 2015 SISÄLTÖ JOHDANTO 3 RAHOITUSPERIAATTEIDEN

Lisätiedot

Huippuyksiköiden kustannusraportointi

Huippuyksiköiden kustannusraportointi Huippuyksiköiden kustannusraportointi 12.11.2013 Sirpa Nummila 1 Suomen Akatemia soveltaa kokonaiskustannusmallia hakemusten laatimisessa, rahoituspäätösten valmistelussa, rahoituspäätöksissä ja niiden

Lisätiedot

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS TIETOA JATKO-OPISKELUSTA

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS TIETOA JATKO-OPISKELUSTA TERVEYSTIETEIDEN LAITOS TIETOA JATKO-OPISKELUSTA Sisällys: 1. Suunnitteletko maisterintutkinnon jälkeisiä jatko-opintoja? Väitöskirjaa? 2. Alustavaa informaatiota jatko-opiskelusta perustutkintovaiheessa

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON TUTKIJAKOLLEGIUM OHJEET HAKEMUKSEN LAATIMISEKSI. Tutkijakollegiumin toimintaperiaatteet ja tutkijavalinnan kriteerit

HELSINGIN YLIOPISTON TUTKIJAKOLLEGIUM OHJEET HAKEMUKSEN LAATIMISEKSI. Tutkijakollegiumin toimintaperiaatteet ja tutkijavalinnan kriteerit HELSINGIN YLIOPISTON TUTKIJAKOLLEGIUM OHJEET HAKEMUKSEN LAATIMISEKSI Tutkijakollegiumin toimintaperiaatteet ja tutkijavalinnan kriteerit Tutkijakollegium on 1.1.2001 perustettu Helsingin yliopiston erillinen

Lisätiedot

Jakeluosoite PL Postinumero Postitoimipaikka

Jakeluosoite PL Postinumero Postitoimipaikka Hakijan tiedot Päähakija (virasto/laitos/yritys/yhteisö/organisaatio) Y-tunnus Jakeluosoite PL Postinumero Postitoimipaikka Puhelin Hankkeen vastuullinen vetäjä/muu yhteyshenkilö Nimi Sähköposti Virka/toimi

Lisätiedot

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2017 TIETEEN PARHAAKSI

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2017 TIETEEN PARHAAKSI Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI 1 Suomen Akatemia lyhyesti Tieteellisen keskeinen rahoittaja ja vahva tiedepoliittinen vaikuttaja Strategisen neuvosto Tutkimusrahoitus vuonna 2017 Tutkimusinfrastruktuurikomitea

Lisätiedot

Hakuaika päättyy ma klo 14.00, jolloin sähköinen hakuohjelma sulkeutuu. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Hakuaika päättyy ma klo 14.00, jolloin sähköinen hakuohjelma sulkeutuu. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. HAKULOMAKKEEN TÄYTTÖOHJE 16.8.2019 Apurahahakemus täytetään ja lähetetään sähköisesti verkkopalvelussa. Hakuaika päättyy ma 16.9.2019 klo 14.00, jolloin sähköinen hakuohjelma sulkeutuu. Myöhästyneitä hakemuksia

Lisätiedot

Vastuutahot/henkilö: Jokaisen toiminnon kohdalla määritellään kyseisestä toiminnosta vastaava(t) henkilö(t) tai taho(t).

Vastuutahot/henkilö: Jokaisen toiminnon kohdalla määritellään kyseisestä toiminnosta vastaava(t) henkilö(t) tai taho(t). OULUN YLIOPISTON LAATUTYÖN PILOTTI, BIOLOGIAN LAITOS (BILPO) TUTKIMUSTOIMINNON KUVAUS (MATRIISI) Laitoksen perustehtävien opetuksen ja tutkimuksen kuvaamiseen tarkoitettu matriisi on työväline laitoksen

Lisätiedot

Profi 5 -haun hakuilmoitus

Profi 5 -haun hakuilmoitus Yliopistojen profiloitumisen vahvistaminen kilpaillulla rahoituksella Profi 5 -haun hakuilmoitus 20.9. 15.11.2018 Suomen Akatemia rahoittaa korkealaatuista, vastuullista ja vaikuttavaa tutkimusta, edistää

Lisätiedot

Ajankohtaista Suomen Akatemiasta

Ajankohtaista Suomen Akatemiasta Ajankohtaista Suomen Akatemiasta Heikki Mannila 12.8.2015 1 Julkisen rahoituksen arvioidut rahavirrat 2015 900? Ammattikorkeakoulut Opetus- ja kulttuuriministeriö 270+55 Suomen Akatemia 1900 50 Yliopistot

Lisätiedot

Yliopistojen profiloitumisrahoitus ja lippulaivaohjelma

Yliopistojen profiloitumisrahoitus ja lippulaivaohjelma Yliopistojen profiloitumisrahoitus ja lippulaivaohjelma Riitta Maijala 28.8.2017 1 SUOMEN AKATEMIA 2016 TIETEEN PARHAAKSI Suomen Akatemian rahoitusmuodot Akatemiaprofessori Tutkijatohtori Huippuyksikkö

Lisätiedot

Valtion vastinrahoitus Kansallinen Itämeri- ja INTERREG infopäivä Helsingissä 12.12.2014

Valtion vastinrahoitus Kansallinen Itämeri- ja INTERREG infopäivä Helsingissä 12.12.2014 Valtion vastinrahoitus Kansallinen Itämeri- ja INTERREG infopäivä Helsingissä 12.12.2014 Harry Ekestam harry.ekestam@tem.fi Hankkeiden kansallinen rahoitus Itämeren alueen ohjelmassa 25 % suomalaisten

Lisätiedot

DIGITAALISET IHMISTIETEET (DIGIHUM)

DIGITAALISET IHMISTIETEET (DIGIHUM) 3.3.2015 DIGITAALISET IHMISTIETEET (DIGIHUM) AKATEMIAOHJELMA 2016 2019 Ohjelmamuistio Ohjelmamuistio 2 (7) 1.PERUSTELUTJATAUSTA Digitalisaatio mullistaa yhteiskuntaa monella tavoin, ja myös tutkimuksen

Lisätiedot

1 19.12.2008. Suomen Akatemia ja SHOKit

1 19.12.2008. Suomen Akatemia ja SHOKit 1 19.12.2008 Suomen Akatemia ja SHOKit Strategisen huippuosaamisen keskittymät, SHOK Strategic Centres for Science, Technology and Innovation Korkeatasoinen tiede, teknologian kehitys ja innovaatiotoiminta

Lisätiedot

STRATEGISEN TUTKIMUKSEN OHJELMIEN AIEHAKU 5.11-9.12.2015

STRATEGISEN TUTKIMUKSEN OHJELMIEN AIEHAKU 5.11-9.12.2015 STRATEGISEN TUTKIMUKSEN OHJELMIEN AIEHAKU 5.11-9.12.2015 Tutkimus- ja innovaatiopalvelut ture@jyu.fi Ohjelma Taustaa strategiselle tutkimukselle Teemaprosessi Teemaehdotukset ja tutkimusohjelmat Aiehaku

Lisätiedot

TUTKIMUSAPURAHOJEN HAKUOPAS

TUTKIMUSAPURAHOJEN HAKUOPAS TUTKIMUSAPURAHOJEN HAKUOPAS 2015 OP-Pohjola-ryhmän tutkimussäätiö Kyösti Haatajan säätiö SÄÄTIÖIDEN SYNTY JA TOIMINTA OP-Pohjola-ryhmän tutkimussäätiö ja Kyösti Haatajan säätiö ovat tukeneet tieteellistä

Lisätiedot

Ihmiset bisneksen uudistajina. Julkisen tutkimuksen haku 26.8.-27.10.2014 Fiiliksestä fyrkkaa Liideri Liiketoimintaa, tuottavuutta, työniloa

Ihmiset bisneksen uudistajina. Julkisen tutkimuksen haku 26.8.-27.10.2014 Fiiliksestä fyrkkaa Liideri Liiketoimintaa, tuottavuutta, työniloa Ihmiset bisneksen uudistajina Julkisen tutkimuksen haku 26.8.-27.10.2014 Fiiliksestä fyrkkaa Liideri Liiketoimintaa, tuottavuutta, työniloa Tutkimushaun infotilaisuus 30.9.2014 Finlandia-talo Haun kuvaus

Lisätiedot

HAKEMUS OIKEUSTIETEEN TOHTORIOHJELMAAN

HAKEMUS OIKEUSTIETEEN TOHTORIOHJELMAAN HAKEMUS OIKEUSTIETEEN TOHTORIOHJELMAAN 1. Henkilötiedot * Etunimi Sukunimi Osoite Postinumero Postitoimipaikka Maa Puhelin Syntymäaika 2. Hakijan pohjatutkinto * Tutkinnon nimi Yliopisto Valmistumispäivä

Lisätiedot

HAKEMUS Sivu 1

HAKEMUS Sivu 1 HAKEMUS 118797 Sivu 1 Saapumisaika: Yleiskuvaus 1 Tutkimushankkeen nimi Kieliteknologian valtakunnallisen tutkijakoulun (KITtutkijakoulu) lisärahoitus vuosiksi 2007-2009 3 Tutkimushankkeen nimi englanniksi

Lisätiedot

Tohtoriopintojen rahoitus

Tohtoriopintojen rahoitus Tohtoriopintojen rahoitus Tohtoriopiskelijoiden orientaatio12.9.2013 Johanna Hakala tutkimuksen kehittämispäällikkö Mistä rahoitusta jatko-opintoihin? Tohtoriopiskelijat ovat hyvin erilaisissa tilanteissa

Lisätiedot

Arktiset meret- tutkimushaku 2014

Arktiset meret- tutkimushaku 2014 Arktiset meret- tutkimushaku 2014 Hakuohjeet Tuomas Lehtinen Mitä arvioimme kaikissa projektityypeissä Kehitettävä innovaatio ja osaaminen sekä tulosten hyödyntäminen Käytettävät voimavarat ja hyödynnettävä

Lisätiedot

Tohtoreiden uraseurannan tulokset. Urapalvelut

Tohtoreiden uraseurannan tulokset. Urapalvelut Tohtoreiden uraseurannan tulokset Urapalvelut Aarresaaren uraseuranta Aarresaari-verkosto on suomalaisten yliopistojen ura- ja rekrytointipalveluiden yhteistyöverkosto, johon kuuluu 12 yliopistoa Aarresaari

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2015 (12.8.2015) OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat

Lisätiedot

TEKNIIKKA TUTUKSI HAKU PÄÄLLÄ 2018

TEKNIIKKA TUTUKSI HAKU PÄÄLLÄ 2018 TEKNIIKKA TUTUKSI HAKU PÄÄLLÄ 2018 TEKNIIKKA TUTUKSI: SISÄLTÖ Tarkoitettu hakijoille, jotka eivät ole koskaan ennen hakeneet STEA-avustusta tai joilla on vähäiset tiedot STEA-avustuksista. Sisältö: Verkkosivut

Lisätiedot

APURAHAHAKEMUS Linjattu säätiön hallituksessa 15.12.2004

APURAHAHAKEMUS Linjattu säätiön hallituksessa 15.12.2004 AGRONOMILIITON TIEDE- JA TUTKIMUSSÄÄTIÖ P. Makasiinikatu 6 A 8, 00130 Helsinki Puh. (09) 2511 160, faksi (09) 2511 1610 Saapunut: 1 APURAHAHAKEMUS Linjattu säätiön hallituksessa 15.12.2004 A Matka-apuraha

Lisätiedot

APURAHAHAKEMUS OSK.HUTTUSEN SÄÄTIÖN HALLITUKSELLE

APURAHAHAKEMUS OSK.HUTTUSEN SÄÄTIÖN HALLITUKSELLE APURAHAHAKEMUS OSK.HUTTUSEN SÄÄTIÖN HALLITUKSELLE hakijan valokuva HUOM! Liitteet lähetettävä suoraan asiamiehelle erillisenä pdf-tiedostona 1.Hakijan henkilötiedot Sukunimi: Etunimet ( puhuttelunimi lihavoituna)

Lisätiedot

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Merja Kaija, projektipäällikkö ja kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät ry / Kehittyvät Kylät hanke Ensin idea, sitten mistä tukea! Säätiöiden

Lisätiedot

Infrastruktuurin aineistonhallinta ja käytön avoimuus

Infrastruktuurin aineistonhallinta ja käytön avoimuus Ulla Ellmén tiedeasiantuntija Tutkimusrahoituksen kehittäminen Infrastruktuurin aineistonhallinta ja käytön avoimuus 1 Aineistonhallintasuunnitelma ja selvitys tutkimusinfrastruktuurin käytön avoimuudesta

Lisätiedot