Marraskuun haku

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Marraskuun haku"

Transkriptio

1 SUOMEN AKATEMIA MARRASKUUN 2005 HAKUJULISTE 1(8) Marraskuun haku Sisällys: 1 Yleiset hakuohjeet Sähköinen asiointi Hakulomakeasiointi Akatemiatutkijan virat Määrärahat varttuneen tutkijan palkkaukseen Eurooppalainen nuorten tutkijoiden kannusteraha (EURYI) Muu haettavana oleva rahoitus Hakuaikojen ja rahoitusmuotojen muuttuminen vuonna Ennakkotietoja tammikuun 2006 hausta...7 Suomen Akatemia rahoittaa korkealaatuista tieteellistä tutkimusta, toimii tieteen ja tiedepolitiikan asiantuntijana sekä vahvistaa tieteen ja tutkimustyön asemaa. Akatemia tekee vuonna 2005 rahoituspäätöksiä yli 200 miljoonalla eurolla ja sen rahoittamissa tutkimushankkeissa tehdään vuosittain noin 3000 henkilötyövuotta. Suomen Akatemia edistää sukupuolten tasa-arvoa ja rohkaisee erityisesti tutkijanaisia hakemaan tutkimusvirkoja sekä määrä- ja apurahoja. Lisää tietoa Suomen Akatemiasta on verkkosivuilla osoitteessa Vilhonvuorenkatu 6, PL 99, Helsinki, Puh. (09) , Faksi (09) , Sähköposti: etunimi.sukunimi@aka.fi, Internet:

2 SUOMEN AKATEMIA MARRASKUUN 2005 HAKUJULISTE 2 (8) 1 Yleiset hakuohjeet Suomen Akatemia rahoittaa tutkimushankkeita vain silloin, kun tutkimuksen suorituspaikka sitoutuu turvaamaan hankkeen perusedellytykset, jotka ovat samat kuin laitoksen muillakin tutkijoilla. Niitä ovat työskentely- ja laboratoriotilat, laitteet (myös atk-laitteet), tietoliikenne-, puhelin-, posti-, kopiointi- ja kirjastopalvelut. Määräraha- ja virkapäätöksiin sisällytetään 12,5 prosentin suuruinen yleiskustannusosuus, joka on tarkoitettu tutkimuksen perusedellytysten rahoittamiseen. Hakija ei hakemuksessaan sisällytä yleiskustannusosuutta haettavaan rahoitukseen, vaan yleiskustannusosuus lasketaan Akatemiassa. Hakemuksen kohdassa Allekirjoitukset ilmoitetaan, käyttääkö suorituspaikka koko yleiskustannusosuuden vai voidaanko se tai osa siitä käyttää tutkimuksen rahoittamiseen. Yleiskustannusosuutta ei sisällytetä yksittäisille tutkijoille myönnettäviin apurahoihin tai muihin vastaaviin avustuksiin eikä tieteellisille seuroille myönnettäviin avustuksiin. Hankkeen vastuullinen johtaja esittää hankkeen kokonaisbudjetin lisäksi Akatemialta haettavan rahoituksen vuosittaisen tarpeen. Hakijan tulee myös selvittää sekä hankkeeseen haettu että myönnetty muu rahoitus täyttämällä hakemuksen kohdat 43 ja 44. Rahoitussuunnitelman realistisuuteen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Akatemian rahoitus osoitetaan tutkijan taustaorganisaatiolle. Suomen Akatemia käyttää pääosin ulkomaisia asiantuntijoita yksittäisten lausuntojen antajina ja arviointipaneelien jäseninä. Tästä syystä hakijoita pyydetään tekemään hakemuksensa liitteineen englannin kielellä. Hakemukset liitteineen ovat julkisia asiakirjoja lukuun ottamatta tutkimus- ja aiesuunnitelmia. Julkisuus perustuu lakiin viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tiedot Akatemialta haettavista määrärahoista, apurahoista ja tutkimusviroista sekä yleiset hakuohjeet liitteineen on koottu hakuoppaaseen (Hakuopas ), jonka voi tilata Akatemian kirjaamosta. Hakuopas ja tämä hakujuliste ovat verkkoversioina > Rahoituksen haku > Haut. Hakujulisteesta on myös pdf-versio. Hakemusten liitteineen tulee olla Akatemiassa mieluiten sähköiseen asiointijärjestelmään jätettyinä (toiminto "Jätä hakemus") tai paperimuodossa määräaikaan mennessä. Hakuaika on ehdoton. Myöhästynyt hakemus voidaan ottaa huomioon, jos myöhästyminen johtuu hakijasta riippumattomasta syystä. Vastuu hakemuksen saapumisesta perille määräajassa on hallintolain 17 :n mukaan lähettäjällä. Hakemusta ei voi jättää sähköpostitse. Hakemuksen yhteydessä tulee toimittaa ainoastaan hakujulisteessa kunkin rahoitusmuodon kohdalla mainitut liitteet ilmoitetussa järjestyksessä. Poikkeavista hakumenettelyistä kerrotaan erikseen tämän hakujulisteen asianomaisissa kohdissa. Hakemuksia ja niiden liitteitä ei palauteta.

3 SUOMEN AKATEMIA MARRASKUUN 2005 HAKUJULISTE 3 (8) 1.1 Sähköinen asiointi Sähköisen asioinnin palvelu on Akatemian verkkosivulla > Sähköinen asiointi. Palveluun kirjaudutaan hakijan henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla. Akatemialta aiemmin rahoitusta hakeneilla henkilöillä on käyttäjätunnus ja salasana. Tunnuksia tiedustellaan sähköisen asioinnin kirjautumissivulta. Uudet asiakkaat rekisteröityvät kirjautumissivun Rekisteröidy käyttäjäksi -toiminnolla ja voivat sen jälkeen aloittaa hakemuksen teon. Palvelussa voi tehdä hakemuksia ja raportteja sekä ylläpitää omia tietojaan. Asiointiin kirjautumisen jälkeen toiminnolla Uusi hakemus saa listan avoinna olevista hauista. Haun ja hakemuksen laatimiskielen valinnan jälkeen tulee esille Hakemuksen yleistiedot -näyttö. Kun tällä näytöllä kysytyt tiedot on tallennettu, hakemus on jo olemassa keskeneräisenä. Keskeneräistä hakemusta voi myöhemmin täydentää ja tietoja tallentaa näyttö kerrallaan. Keskeneräiset hakemukset eivät kuitenkaan päädy käsittelyyn, vaan valmis hakemus on jätettävä Jätä hakemus -toiminnolla. On hyvä ottaa huomioon, että viimeisenä hakemuksen jättöpäivänä sähköisessä asioinnissa on ruuhkaa. Sähköistä hakemusta on täydennettävä välittömästi hakemuksen jättämisen jälkeen postittamalla Akatemiaan asioinnista tulostettu lomake, jonka hakija ja suorituspaikan edustaja allekirjoittavat. Tämän lomakkeen voi lähettää hakuajan umpeuduttua. Samalla voi postittaa sellaiset hakemuksen liitteet, joita ei voi liittää sähköisesti hakemukseen. Näitä liitteitä toimitetaan Akatemian kirjaamoon se määrä, mikä hakujulisteessa mainitaan ja niissä on mainittava hakemusnumero. Sähköisessä asioinnissa on sekä sivukohtaiset että yleisohjeet jokaisella täytettävällä sivulla. Kuvia tai kaavioita sisältävät liitteet on syytä tehdä pdf-tiedostoina, jotta ne tulostuvat mahdollisimman tarkasti. Akatemian hallitus on tehnyt periaatepäätöksen, että Suomen Akatemia siirtyy vuoden 2006 aikana kokonaan sähköiseen asiakirjamenettelyyn tutkimusrahoituksen hakemisessa ja raportoinnissa. 1.2 Hakulomakeasiointi Jos sähköistä asiointia ei ole mahdollista käyttää, voi hakemuksen tehdä hakulomakkeella, jonka tunnus on SA E (englanninkielinen), SA (suomenkielinen) tai SA R (ruotsinkielinen). Lomake täytetään sen liitteenä olevien ohjeiden mukaisesti. Lomake on vain tulostettavissa. Lomake on pdf-lukumuodossa, joten sitä ei voi täyttää tietokoneella. Hakemukseen vaadittavat liitteet mainitaan tässä hakujulisteessa kunkin rahoitusmuodon kohdalla. Hakemus osoitetaan asianomaiselle tieteelliselle toimikunnalle ja se toimitetaan kaikkine liitteineen Akatemian kirjaamoon kuutena kappaleena (alkuperäinen hakemus ja viisi kopiota), ellei toisin mainita. Hakijan tulee lajitella hakemusasiakirjat kuudeksi samanlaiseksi asiakirjanipuksi. Yhteystiedot Suomen Akatemian postiosoite: PL 99, Helsinki Katuosoite: Vilhonvuorenkatu 6

4 SUOMEN AKATEMIA MARRASKUUN 2005 HAKUJULISTE 4 (8) Puhelinvaihde: (09) Faksi: (09) Kirjaamon puhelin: (09) Kirjaamon aukioloaika klo Sähköposti: kirjaamo@aka.fi (lomaketilaukset, hakuoppaat ja esitteet) Verkkosivut: 2 Akatemiatutkijan virat Akatemian hallitus tulee osoittamaan toimikunnille täytettäväksi vähintään 36 akatemiatutkijan virkaa. Viroista 35 voidaan täyttää lukien ja yksi lukien. Akatemiatutkijoilta vaaditaan tohtorin tutkinto tai tohtorin arvoon oikeuttavat opinnäytteet. Akatemiatutkijan virkaa täytettäessä arvostetaan tohtorin tutkinnon jälkeen harjoitettua menestyksekästä julkaisutoimintaa ja muuta tieteellistä työskentelyä. Virka on tarkoitettu itsenäiseen tutkimussuunnitelman mukaiseen tieteelliseen työskentelyyn. Akatemiatutkijan työtehtäviin sisältyy myös oman tutkimusalan opetusta ja opinnäytetyön ohjausta. Virka täytetään enintään viideksi vuodeksi kerrallaan. Akatemiatutkijan virkaa hakeva valitsee, minkä toimikunnan tai toimikuntien virkoja hän hakee eikä hakemusta voida siirtää toiseen toimikuntaan hakuajan päätyttyä. Mikäli hakuajan kuluessa, hakemusten käsittelyn aikana tai virkojen täytön yhteydessä vapautuu lisää akatemiatutkijan virkoja, ne voidaan täyttää tässä haussa virkoja hakeneilla. Saatuaan nimityksen akatemiatutkijan virkaan valittu tutkija voi hakea rahoitusta virkakauden tutkimuskuluihin ja mahdollisen oman tutkimusryhmän perustamiseen. Mikäli hakijasta pidetään nimikirjaa, tulee hakemukseen liittää nimikirjanote. Lisäksi hakijan tulee liittää hakemukseensa selvitys siitä, miten hän hoitaa opetus- ja ohjaustehtävät mahdollisen virkaannimittämisen jälkeen. Suomen Akatemian tekemän päätöksen mukaan Akatemian tutkimusvirkoihin nimitettyjen tulisi käyttää opetustehtäviin viisi prosenttia työajastaan. Tutkija sopii erikseen asiasta oman yliopistonsa kanssa, eikä yliopisto maksa opetuksesta erillistä korvausta. Mikäli hakijalla on johdettavanaan meneillään olevia Akatemian rahoittamia tutkimushankkeita, hakemukseen tulee liittää niitä koskevat raportointilomakkeet. Myös sellaisista päättyneistä Akatemian rahoittamista hankkeista tulee raportoida, joista ei vielä ole jätetty loppuraporttia. Liitteiden tulee olla Akatemiassa haun päättymiseen mennessä. Hakemus toimitetaan Akatemian kirjaamoon sähköisen asioinnin palvelun kautta tai hakulomakkeella viimeistään tiistaina klo 16.15, jolloin myös postitse lähetetyn hakemuksen on oltava perillä. Myöhästynyttä virkahakemusta ei käsitellä.

5 SUOMEN AKATEMIA MARRASKUUN 2005 HAKUJULISTE 5 (8) Hakemuksen liitteet: 1. tutkimussuunnitelman tiivistelmä 2. tutkimussuunnitelma, pituus enintään 10 sivua 3. hakijan ansioluettelo 4. nimikirjanote niiltä, joista sellaista pidetään 5. hakijan julkaisuluettelo 6. raportit hakijan johtamista meneillään olevista Suomen Akatemian rahoittamista tutkimushankkeista 7. muut mahdolliset liitteet (esim. vierailukutsu, yhteistyösitoumukset, opetustehtävät) Lisätietoja yleisissä hakuohjeissa tai: tiedeasiantuntija Tiina Petänen (biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen yksikkö), p. (09) , tiina.petänen@aka.fi tiedeasiantuntija Raija Matikainen (kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen yksikkö), p. (09) , raija.matikainen@aka.fi tiedeasiantuntija Jan Bäckman (luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen yksikkö), p. (09) , jan.backman@aka.fi tiedeasiantuntija Tellervo Raijas (terveyden tutkimuksen yksikkö), p. (09) , tellervo.raijas@aka.fi 3 Määrärahat varttuneen tutkijan palkkaukseen Haettavana ovat määrärahat varttuneen tutkijan palkkaukseen yliopistoissa tai tutkimuslaitoksissa ajalle Rahoitus on tarkoitettu professorin pätevyyden omaaville tieteenharjoittajille suunnitelman mukaiseen täysipäiväiseen tutkimustyöhön kotimaassa tai ulkomailla. Rahoitus myönnetään yleensä lukuvuodeksi, kuitenkin vähintään kuudeksi kuukaudeksi. Vuoden mittaisen määrärahan mitoitusperusteena on euroa, joka mahdollistaa palkan maksamisen A30- palkkaluokkaa vastaavana. Tutkija ei voi olla rahoituskauden aikana muussa päätoimisessa ansiotyössä. Palkkakulujen lisäksi Akatemia voi eri hakemuksesta myöhemmin myöntää tutkimusmäärärahaa ja muuta rahoitusta kyseessä olevalle tutkimusjaksolle. Hakemus toimitetaan Akatemian kirjaamoon sähköisen asioinnin palvelun kautta tai hakulomakkeella viimeistään tiistaina , jolloin myös postitse lähetetyn hakemuksen on oltava perillä. Hakemuksen liitteet: 1. tutkimussuunnitelman tiivistelmä 2. tutkimussuunnitelma, pituus enintään 10 sivua 3. hakijan ansioluettelo 4. hakijan julkaisuluettelo 5. raportit käynnissä olevista ja hakijan johtamista Suomen Akatemian rahoittamista tutkimushankkeista 6. muut mahdolliset liitteet, esim. vierailukutsu

6 SUOMEN AKATEMIA MARRASKUUN 2005 HAKUJULISTE 6 (8) Lisätietoja yleisissä hakuohjeissa tai: tiedeasiantuntija Timo Sareneva (biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen yksikkö), p. (09) , timo.sareneva@aka.fi tiedeasiantuntija Riitta Launonen (kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen yksikkö) p. (09) , riitta.launonen@aka.fi johtava tiedeasiantuntija Ritva Taurio (luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen yksikkö), p. (09) , ritva.taurio@aka.fi tiedeasiantuntija Saara Leppinen (terveyden tutkimuksen yksikkö), p. (09) , saara.leppinen@aka.fi 4 Eurooppalainen nuorten tutkijoiden kannusteraha (EURYI) Suomen Akatemia osallistuu eurooppalaisten tutkimusrahoitusorganisaatioiden yhteistyöelimen (EUROHORCS) EURYI-rahoitusohjelmaan. EURYI-kannusterahan tarkoituksena on tukea nuorten lahjakkaiden tutkijoiden tieteellistä itsenäistymistä, oman tutkimusryhmän perustamista ja kansainvälisesti erittäin korkeatasoista tutkimustyötä Euroopassa kansalaisuudesta riippumatta. Kannusteraha myönnetään viideksi vuodeksi. Rahoitusta voi saada euroa. Rahoitusta voi hakea vain yhdeltä EURYI-rahoitusohjelmaan osallistuvalta tutkimusrahoitusorganisaatiolta. Lista ohjelmaan osallistuvista organisaatioista on osoitteessa Hakijat, jotka suunnittelevat tekevänsä tutkimustyötään pääasiallisesti suomalaisessa yliopistossa tai tutkimuslaitoksessa, toimittavat hakemuksensa Suomen Akatemialle. Muussa ohjelmaan osallistuvassa Euroopan maassa tutkimustyön tekemistä suunnittelevan hakijan tulee toimittaa hakemuksensa kyseisessä maassa toimivalle tutkimusrahoitusorganisaatiolle. Hakemukset arvioidaan kahdessa vaiheessa: ensimmäisessä vaiheessa Suomen Akatemia toteuttaa Akatemialle osoitettujen hakemusten arvioinnin omien arviointikäytäntöjensä mukaisesti. Akatemia voi esittää enintään viittä hakijaa toiselle kierrokselle kansainväliseen arviointiin, jonka toteuttaa Euroopan tiedesäätiö ESF. Vuonna 2005 kannusterahan sai 25 tutkijaa, vuoden 2006 osalta kannusterahan saajien määrä täsmentyy myöhemmin. EURYI-rahoitusohjelman englanninkieliset hakuohjeet sekä hakulomake täyttöohjeineen ovat ohjelman Akatemian verkkosivulla 8. Hakuohjeista ja -lomakkeesta ilmenevät tarkemmat tiedot hakukriteereistä, tarvittavista selvityksistä ja liitteistä. Suomen Akatemian omaa hakulomaketta tai Akatemian sähköisen asioinnin palvelua ei käytetä. Hakemus Suomessa työskentelyyn tarkoitettua EURYI-kannusterahaa varten toimitetaan Akatemiaan kuutena kappaleena (alkuperäinen ja viisi kopiota). Hakemuksen tulee olla perillä Suomen Akatemiassa viimeistään Lisätietoja: tiedeasiantuntija Merja Kärkkäinen (terveyden tutkimuksen yksikkö), p. (09) , merja.karkkainen@aka.fi

7 SUOMEN AKATEMIA MARRASKUUN 2005 HAKUJULISTE 7 (8) 5 Muu haettavana oleva rahoitus Tässä haussa voi lisäksi hakea rahoitusta seuraaviin tarkoituksiin: - nuoren tutkijan starttiraha - kansalliset tieteelliset seminaarit - tutkijan kotimaahan paluun tukeminen - ulkomaisten tutkijoiden työskentely Suomessa - kansainvälisten yhteistyöhankkeiden valmistelu - rahoitus tutkijankoulutukseen ja tutkimustyöhön Yhdysvalloissa liiketoimintaosaamista tukevilla aloilla. Yllä mainituista rahoitusmuodoista on tarkempaa tietoa Akatemian verkkosivuilla tämän hakujulisteen verkkoversion linkeissä. 6 Hakuaikojen ja rahoitusmuotojen muuttuminen vuonna 2006 Suomen Akatemian rahoitusmuodot ja hakuajat muuttuvat vuonna Hakuaikoja on pääsääntöisesti kaksi: tammikuussa ja lokakuussa. Kukin rahoitusmuoto on haettavana vain kerran vuodessa. Hakujuliste julkaistaan kaksi kuukautta ennen haun päättymistä. Tammikuussa ovat haettavina muun muassa yleiset tutkimusmäärärahat ja tutkimusohjelmat sekä tutkijatohtorin projektit. Tutkijatohtoreiden palkkaamista tutkimusryhmiin rahoitetaan myös tutkimusmäärärahojen yleisessä haussa. Lokakuussa ovat haettavina muun muassa akatemiatutkijoiden ja -professoreiden virat, tutkijankoulutus ja työskentely ulkomailla sekä uusi tukimuoto Tutkijoiden liikkuvuus työelämässä. 7 Ennakkotietoja tammikuun 2006 hausta Seuraava hakuaika on Hakujuliste julkaistaan Haettavana ovat ainakin seuraavat rahoitusmuodot: - yleiset tutkimusmäärärahat - Finland Distinguished Professor Programme eli vierailevien huippututkijoiden rahoitusohjelma - huippuyksikköohjelma uudet tutkimusohjelmat, joista Akatemian hallitus päättää tutkijatohtorin projektit - kehitystutkimus - tutkimusyhteistyön edistäminen (kansalliset tieteelliset seminaarit, kansainväliset konferenssit ja kansainvälisten yhteistyöhankkeiden valmistelu)

8 SUOMEN AKATEMIA MARRASKUUN 2005 HAKUJULISTE 8 (8) Helsingissä Anneli Pauli Ylijohtaja, tutkimus

Luo kiehtova tutkijanura tieteen parissa.

Luo kiehtova tutkijanura tieteen parissa. Etene tutkijana Luo kiehtova tutkijanura tieteen parissa. Suomen Akatemia edistää tutkijanuraa sen kaikissa eri vaiheissa. Akatemia tukee erityisesti nuorten tutkijoiden itsenäistymistä, kannustaa tutkijoiden

Lisätiedot

Lokakuun haku 1. 31.10.2008

Lokakuun haku 1. 31.10.2008 SUOMEN AKATEMIA LOKAKUUN 2008 HAKUILMOITUS 1 (26) Lokakuun haku 1. 31.10.2008 Kaikkia hakuja koskevat ohjeet...2 Lokakuussa 2008 haettavana oleva rahoitus...7 1 Akatemiaprofessorin virkaan ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

HAKUILMOITUS MARTTI AHTISAARI -AKATEMIAPROFESSUURI 2013-2017 AIEHAKU 27.2. 26.3.2012 VARSINAINEN HAKU 30.4. 11.6.2012

HAKUILMOITUS MARTTI AHTISAARI -AKATEMIAPROFESSUURI 2013-2017 AIEHAKU 27.2. 26.3.2012 VARSINAINEN HAKU 30.4. 11.6.2012 HAKUILMOITUS MARTTI AHTISAARI -AKATEMIAPROFESSUURI 2013-2017 AIEHAKU 27.2. 26.3.2012 VARSINAINEN HAKU 30.4. 11.6.2012 Suomen Akatemia rahoittaa korkealaatuista, innovatiivista ja uusiin tieteellisiin läpimurtoihin

Lisätiedot

Keskeiset muutokset Akatemian. Ylijohtaja Riitta Mustonen

Keskeiset muutokset Akatemian. Ylijohtaja Riitta Mustonen Keskeiset muutokset Akatemian rahoitusehdoissa ja -muodoissa Ylijohtaja Riitta Mustonen 1 1.9.2010 Keskeiset muutokset Suomen Akatemian päätös Rahoitusmuotojen uudistus syksyllä 2010 Eduskunnan päätös

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä tutkimussuunnitelman, ansioluettelon ja muiden liitteiden) kokonaisuutta. Ks. lisätietoja

Lisätiedot

KANSAINVÄLINEN YHTEISHANKEHAKU: NANOTIEDE SEKÄ TIETO- JA TIETOLII- KENNETEKNIIKKA (SUOMEN AKATEMIA JA NATIONAL RESEARCH FOUNDATION OF KOREA, NRF)

KANSAINVÄLINEN YHTEISHANKEHAKU: NANOTIEDE SEKÄ TIETO- JA TIETOLII- KENNETEKNIIKKA (SUOMEN AKATEMIA JA NATIONAL RESEARCH FOUNDATION OF KOREA, NRF) SUOMEN AKATEMIA HAKUILMOITUS 1 20.4.2012 KANSAINVÄLINEN YHTEISHANKEHAKU: NANOTIEDE SEKÄ TIETO- JA TIETOLII- KENNETEKNIIKKA (SUOMEN AKATEMIA JA NATIONAL RESEARCH FOUNDATION OF KOREA, NRF) Rahoitus Rahoituskausi

Lisätiedot

Tiina ja Antti Herlinin säätiö myöntää sekä vapaamääräisiä että kokovuotiseen tieteelliseen työhön tarkoitettuja tutkimusavustuksia.!

Tiina ja Antti Herlinin säätiö myöntää sekä vapaamääräisiä että kokovuotiseen tieteelliseen työhön tarkoitettuja tutkimusavustuksia.! HAKUOHJEET 2014 Tiina ja Antti Herlinin säätiön ensimmäinen hakuaika järjestetään 1.-30.11.2014. Säätiö vastaanottaa avustushakemuksia sekä yhteisöiltä että yksityishenkilöiltä. Avustuksia myönnetään säätiön

Lisätiedot

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2016 TUTKIMUSRAHOITUS

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2016 TUTKIMUSRAHOITUS Suomen Akatemian rahoitusmuodot 1 Suomen Akatemian rahoitusmuodot Akatemiaohjelmat Strategisen tutkimuksen ohjelmat Akatemiaprofessori Tutkimus Akatemiahanke Suunnattu akatemiahanke Tutkijatohtori Tutkijat

Lisätiedot

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2018 KIRJOITA ESITYKSEN NIMI TÄHÄN

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2018 KIRJOITA ESITYKSEN NIMI TÄHÄN Suomen Akatemian rahoitusmuodot 1 SUOMEN AKATEMIA 2018 KIRJOITA ESITYKSEN NIMI TÄHÄN Suomen Akatemian rahoitusmuodot Strategisen tutkimuksen ohjelmat Akatemiaohjelmat Tutkimusympäristöt Yliopistojen profiloituminen

Lisätiedot

Suomen Akatemian rahoituspäätösten yleiset ehdot (Suomen Akatemian hallintoviraston päätös 18.12.2008)

Suomen Akatemian rahoituspäätösten yleiset ehdot (Suomen Akatemian hallintoviraston päätös 18.12.2008) Suomen Akatemian rahoituspäätösten yleiset ehdot (Suomen Akatemian hallintoviraston päätös 18.12.2008) Varttuneen tutkijan palkkaus Tutkijatohtorin projektin määräraha Suomen Akatemian tutkimusrahoituspäätösten

Lisätiedot

Mikäli Akatemia on päätöksessään asettanut myönnölle erityisehdon, on sitä noudatettava.

Mikäli Akatemia on päätöksessään asettanut myönnölle erityisehdon, on sitä noudatettava. 30.1.2007 SUOMEN AKATEMIAN RAHOITUSPÄÄTÖSTEN YLEISET EHDOT Tuki tutkijakouluille ja valtakunnallisille tutkijankoulutuskursseille, tutkimusyhteistyön edistäminen, tuki tiedeakatemioille ja tiedepoliittisille

Lisätiedot

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen

Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen. 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksen laatiminen, täydentäminen ja lisätietojen lähettäminen 1. Hakemuksen laatiminen Hakemuksella tarkoitetaan verkkoasioinnin hakemuslomakkeen ja sen liitteiden (yleensä ansioluettelon ja muiden

Lisätiedot

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2017 TUTKIMUSRAHOITUS

Suomen Akatemian rahoitusmuodot SUOMEN AKATEMIA 2017 TUTKIMUSRAHOITUS Suomen Akatemian rahoitusmuodot 1 Suomen Akatemian rahoitusmuodot Strategisen tutkimuksen ohjelmat Akatemiaprofessori Tutkimus Akatemiahanke Suunnattu akatemiahanke Tutkijatohtori Tutkijat Akatemiatutkija

Lisätiedot

Akatemian rahoitusinstrumentit

Akatemian rahoitusinstrumentit Akatemian rahoitusinstrumentit Ohjelmapäällikkö Mikko Ylikangas, 10.6.2010 1 14.6.2010 Suomen Akatemian tehtävät Edistää tieteellistä tutkimusta ja sen hyödyntämistä Kehittää kansainvälistä tieteellistä

Lisätiedot

Ansioluettelot ja tutkimusrahoituksen haku. Ohjelmapäällikkö Sirpa Nuotio

Ansioluettelot ja tutkimusrahoituksen haku. Ohjelmapäällikkö Sirpa Nuotio Ansioluettelot ja tutkimusrahoituksen haku Ohjelmapäällikkö Sirpa Nuotio 1 2.6.2006 Rahoituksen haku Akatemiasta Uudet hakuajat Sähköinen asiointi Uudet hakuohjeet Hakemus Hakulomake Tutkimussuunnitelma

Lisätiedot

Ask & Apply -kiertue 2013

Ask & Apply -kiertue 2013 Ohjelma: Ask & Apply -kiertue 2013 Syyshaku 2013 (30 min.) Hyvän hakemuksen ainekset (20 min.) Budjetin laadinta, Akatemia ja yliopisto yhdessä (30 min.) Kysy tiedeasiantuntijalta -tunti (60 min.) 1 SYYSHAKU

Lisätiedot

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2017 TIETEEN PARHAAKSI

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2017 TIETEEN PARHAAKSI Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI 1 Suomen Akatemia lyhyesti Tieteellisen keskeinen rahoittaja ja vahva tiedepoliittinen vaikuttaja Strategisen neuvosto Tutkimusrahoitus vuonna 2017 Tutkimusinfrastruktuurikomitea

Lisätiedot

Laskennallisten tieteiden tutkimusohjelma. Jaakko Astola

Laskennallisten tieteiden tutkimusohjelma. Jaakko Astola Laskennallisten tieteiden tutkimusohjelma Jaakko Astola Julkisen tutkimusrahoituksen toimijat Suomessa 16.11.09 2 Suomen Akatemian organisaatio 16.11.09 3 Suomen Akatemia lyhyesti Tehtävät Myöntää määrärahoja

Lisätiedot

Konsortiohakemus 1.7.2015

Konsortiohakemus 1.7.2015 1 Konsortiohakemus 1.7.2015 Tämä on Suomen Akatemian hakuilmoituksiin liittyvä ohjeistus konsortiohakemuksen perusteista, jättämisestä, tarvittavista liitteistä ja liitteiden laatimisohjeista sekä hakemuksen

Lisätiedot

1. Rahoituksen käytön yleiset edellytykset

1. Rahoituksen käytön yleiset edellytykset 1 SUOMEN AKATEMIAN RAHOITUSPÄÄTÖSTÄ KOSKEVAT YLEISET EHDOT YLIOPISTOILLE, VALTION TUTKIMUSLAITOKSILLE JA VIRASTOILLE SEKÄ HANKKEIDEN VASTUULLISILLE JOHTAJILLE (5.9.2006) Akatemian myöntämän tutkimusrahoituksen

Lisätiedot

Tutkimusrahoituspäätösten yleiset ehdot ja ohjeet Tilanne Tutkimusrahoituspäätösten perusteet mukaan, asiakirja hyväksytty 6.4.

Tutkimusrahoituspäätösten yleiset ehdot ja ohjeet Tilanne Tutkimusrahoituspäätösten perusteet mukaan, asiakirja hyväksytty 6.4. Tutkimusrahoituspäätösten yleiset ehdot ja ohjeet Tilanne Tutkimusrahoituspäätösten perusteet 2010-2011 mukaan, asiakirja hyväksytty 6.4. 2010 Jaana Aalto Tutkijapalvelut/Ohjeistus-tiimi 14.4.2011 11.4.2011

Lisätiedot

Biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta. teki rahoituspäätöksiä 28 miljoonalla eurolla

Biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta. teki rahoituspäätöksiä 28 miljoonalla eurolla 1 Biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta teki rahoituspäätöksiä 28 miljoonalla eurolla Biotieteiden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta päätti kokouksissaan 20.3., 10.4. ja 14.5.2014 rahoittaa

Lisätiedot

TUTKIMUSAPURAHOJEN HAKUOPAS

TUTKIMUSAPURAHOJEN HAKUOPAS TUTKIMUSAPURAHOJEN HAKUOPAS 2015 OP-Pohjola-ryhmän tutkimussäätiö Kyösti Haatajan säätiö SÄÄTIÖIDEN SYNTY JA TOIMINTA OP-Pohjola-ryhmän tutkimussäätiö ja Kyösti Haatajan säätiö ovat tukeneet tieteellistä

Lisätiedot

Oppiarvo. Nimi Oppiarvo tai asema Kotikunta Syntymävuosi

Oppiarvo. Nimi Oppiarvo tai asema Kotikunta Syntymävuosi APURAHAHAKEMUS YKSITYISYRITTÄJÄIN SÄÄTIÖN HALLITUKSELLE APURAHAN HAKIJA TAI HAKIJARYHMÄ Sukunimi (myös entinen) Etunimi (puhuttelunimi alleviivataan) Osoite: Hanikka 19 A, 02360 Espoo Puh. 040 514 2552

Lisätiedot

Hakijan opas: Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkijastipendit 2015

Hakijan opas: Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkijastipendit 2015 Hakijan opas: Turun kaupunkitutkimusohjelman tutkijastipendit 2015 Kuka voi hakea? Turun kaupunki myöntää tässä haussa vuoden (12 kk) apurahoja väitöskirjatutkimukseen ja väitöksen jälkeiseen (post- doc)

Lisätiedot

Luonnontieteellinen tiedekunta julistaa haettavaksi APURAHOJA

Luonnontieteellinen tiedekunta julistaa haettavaksi APURAHOJA Luonnontieteellinen tiedekunta julistaa haettavaksi APURAHOJA 1. TYÖSKENTELYAPURAHAT vuodelle 2011 = APURAHAT TOHTORINTUTKINTOON TÄHTÄÄVIIN OPINTOIHIN 1. ERÄ 2. JATKO-OPISKELIJOIDEN MATKA-APURAHAT 3. TUTKIJOIDEN

Lisätiedot

HANKEYHTEISTYÖ VAI KONSORTIO?

HANKEYHTEISTYÖ VAI KONSORTIO? 1 (7) 29.6.2017 Konsortiohakemus Akatemian hauissa 29.6.2017 Tämä on Suomen Akatemian hakuilmoituksiin liittyvä kooste konsortiohakemuksen perusteista, jättämisestä, tarvittavista liitteistä ja liitteiden

Lisätiedot

Konsortiohakemuksen laatiminen

Konsortiohakemuksen laatiminen Konsortiohakemuksen laatiminen Konsortion vastuullinen johtaja, jonka konsortio itse valitsee, jättää konsortion yhteisen hakemuksen osahankehakemuksineen. Hän luo Akatemian järjestelmään konsortion, kutsuu

Lisätiedot

SUOMEN AKATEMIA HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET VUONNA 2008

SUOMEN AKATEMIA HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET VUONNA 2008 SUOMEN AKATEMIA HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET VUONNA 2008 12. kesäkuuta 2007 2 SISÄLTÖ 1. RAHOITUSPERUSTEET 4 1.1. Taloudellinen perusta 1.2. Rahoittajayhteistyö 1.3. Rahoituksen myöntämisen

Lisätiedot

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2016 TIETEEN PARHAAKSI

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2016 TIETEEN PARHAAKSI Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI 1 Suomen Akatemia lyhyesti Tieteellisen keskeinen rahoittaja ja vahva tiedepoliittinen vaikuttaja Strategisen neuvosto Tutkimusrahoitus vuonna 2017 Tutkimusinfrastruktuurikomitea

Lisätiedot

SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIMUSSTIPENDIT

SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIMUSSTIPENDIT SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIMUSSTIPENDIT Suomessa tehtävään kansatieteelliseen tutkimukseen on haettavissa tutkimusstipendejä Seurasaarisäätiön Emil ja Lempi Hietasen rahastosta. Emil ja Lempi Hietasen rahasto

Lisätiedot

SYYSHAKU Hankerahoitus 2. Tutkimusohjelmat 3. Tutkijan tehtävät

SYYSHAKU Hankerahoitus 2. Tutkimusohjelmat 3. Tutkijan tehtävät SYYSHAKU 2012 1. Hankerahoitus 2. Tutkimusohjelmat 3. Tutkijan tehtävät 1 Hankerahoitus Akatemiahanke Suunnatut akatemiahankkeet Temaattiset haut Kehitystutkimus Kansainväliset yhteishankkeet Tutkimusohjelmat

Lisätiedot

LIPPULAIVAOHJELMA MARRASKUUN 2017 HAUN HAKUILMOITUS 1 (5) LUONNOS

LIPPULAIVAOHJELMA MARRASKUUN 2017 HAUN HAKUILMOITUS 1 (5) LUONNOS 1 (5) LIPPULAIVAOHJELMA MARRASKUUN 2017 HAUN HAKUILMOITUS Lippulaivaohjelmahaussa hakemuksen voi laatia ja jättää Suomen Akatemian verkkoasiointiin aikaisintaan 19.10.2017 ja viimeistään määräaikaan 9.11.2017

Lisätiedot

Hakijan opas englanninkieliseen liiketalouden perustutkintoon

Hakijan opas englanninkieliseen liiketalouden perustutkintoon Hakijan opas englanninkieliseen liiketalouden perustutkintoon 2017 Oulun seudun ammattiopisto OSAO Kaukovainion yksikkö, liiketalous Kotkantie 2 C, 90250 Oulu www.osao.fi Sisällys Pääsyvaatimukset... 2

Lisätiedot

Konsortiohakemus Tekninen lisäys (tämän ohjeen lopussa)

Konsortiohakemus Tekninen lisäys (tämän ohjeen lopussa) 1 Konsortiohakemus 1.7.2015 Tekninen lisäys (tämän ohjeen lopussa) 15.9.2015 Tämä on Suomen Akatemian hakuilmoituksiin liittyvä ohjeistus konsortiohakemuksen perusteista, jättämisestä, tarvittavista liitteistä

Lisätiedot

Konsortiohakemuksen laatiminen

Konsortiohakemuksen laatiminen 1. Konsortiohakemuksen laatiminen Konsortion vastuullinen johtaja, jonka konsortio itse valitsee, jättää konsortion yhteisen hakemuksen osahankehakemuksineen. Hän luo Akatemian järjestelmään konsortion,

Lisätiedot

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2018 TIETEEN PARHAAKSI

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2018 TIETEEN PARHAAKSI Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI 1 Suomen Akatemian toiminta Tieteellisen tutkimuksen keskeinen rahoittaja ja vahva vaikuttaja Tutkimushakemusten arviointi ja rahoituspäätökset kansainväliseen vertaisarviointiin

Lisätiedot

Valtakunnallinen tutkimushankkeiden tietovaranto

Valtakunnallinen tutkimushankkeiden tietovaranto Valtakunnallinen tutkimushankkeiden tietovaranto Vastaajan yhteystiedot 1. Yhteystiedot (jätä halutessasi) Rahoitusorganisaatio kdjflak Yhteyshenkilö lkjaölksdj Puhelin 5678 Sähköposti 2. Kiinnostus osallistua

Lisätiedot

Muutokset rahoituspäätöksiin-

Muutokset rahoituspäätöksiin- SUOMEN AKATEMIA 1.12.2014/19.3.2015/ AKA/3/02.04.10/2014 Muutokset rahoituspäätöksiin- ohjeet rahoituksen saajalle Eri muutoshakemustyypit (1) Uuden rahoituspäätöksen kustannusarvion ja/tai vuosierien

Lisätiedot

TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2011-2012

TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2011-2012 SUOMEN AKATEMIA HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2011-2012 12. huhtikuuta 2011 2 SISÄLTÖ 1. RAHOITUSPERUSTEET 4 1.1. Taloudellinen perusta 1.2. Tutkimuksen kustannusten yhteisrahoitteisuus

Lisätiedot

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona

Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Mistä muualta rahoitusta? Säätiöiden rahoitus yhtenä vaihtoehtona Merja Kaija, projektipäällikkö ja kyläasiamies Pohjois-Savon Kylät ry / Kehittyvät Kylät hanke Ensin idea, sitten mistä tukea! Säätiöiden

Lisätiedot

LIPPULAIVAOHJELMA MARRASKUUN 2017 HAUN HAKUILMOITUS 1 (5)

LIPPULAIVAOHJELMA MARRASKUUN 2017 HAUN HAKUILMOITUS 1 (5) 1 (5) LIPPULAIVAOHJELMA MARRASKUUN 2017 HAUN HAKUILMOITUS Lippulaivaohjelmahaussa hakemuksen voi laatia ja jättää Suomen Akatemian verkkoasiointiin aikaisintaan 19.10.2017 ja viimeistään määräaikaan 9.11.2017

Lisätiedot

WIIPURILAISEN OSAKUNNAN STIPENDISÄÄTIÖN APURAHAT 2017 OHJEET. Apurahoja voivat hakea vain Wiipurilaisen Osakunnan nykyiset ja entiset jäsenet.

WIIPURILAISEN OSAKUNNAN STIPENDISÄÄTIÖN APURAHAT 2017 OHJEET. Apurahoja voivat hakea vain Wiipurilaisen Osakunnan nykyiset ja entiset jäsenet. WIIPURILAISEN OSAKUNNAN STIPENDISÄÄTIÖN APURAHAT 2017 OHJEET Apurahoja voivat hakea vain Wiipurilaisen Osakunnan nykyiset ja entiset jäsenet. Hakuaika alkaa 1.12.2016 ja päättyy 31.1.2017 klo 19.00. Ajoissa

Lisätiedot

APURAHAHAKEMUS Linjattu säätiön hallituksessa 15.12.2004

APURAHAHAKEMUS Linjattu säätiön hallituksessa 15.12.2004 AGRONOMILIITON TIEDE- JA TUTKIMUSSÄÄTIÖ P. Makasiinikatu 6 A 8, 00130 Helsinki Puh. (09) 2511 160, faksi (09) 2511 1610 Saapunut: 1 APURAHAHAKEMUS Linjattu säätiön hallituksessa 15.12.2004 A Matka-apuraha

Lisätiedot

Dosentin arvoa henkilö on oikeutettu käyttämään myös eläkkeelle siirryttyään.

Dosentin arvoa henkilö on oikeutettu käyttämään myös eläkkeelle siirryttyään. 1/4 OHJEET DOSENTIN ARVOA HAKEVILLE 1. Kelpoisuusvaatimukset Yliopistolain (558/2009) 89 :n mukaan yliopisto voi hakemuksesta myöntää dosentin arvon henkilölle, jolla on perusteelliset tiedot omalta alaltaan,

Lisätiedot

Hakuaika päättyy ma klo 14.00, jolloin sähköinen hakuohjelma sulkeutuu. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Hakuaika päättyy ma klo 14.00, jolloin sähköinen hakuohjelma sulkeutuu. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. HAKULOMAKKEEN TÄYTTÖOHJE 16.8.2019 Apurahahakemus täytetään ja lähetetään sähköisesti verkkopalvelussa. Hakuaika päättyy ma 16.9.2019 klo 14.00, jolloin sähköinen hakuohjelma sulkeutuu. Myöhästyneitä hakemuksia

Lisätiedot

RAHOITUSHAKEMUS BOTNIA-ATLANTICA-OHJELMA

RAHOITUSHAKEMUS BOTNIA-ATLANTICA-OHJELMA 1(6) RAHOITUSHAKEMUS BOTNIA-ATLANTICA-OHJELMA HUOM! Hakemus tulee täyttää suomeksi tai ruotsiksi. Lue täyttöohjeet ennen lomakkeen täyttämistä! Uusi hakemus 1. Viranomainen, jolle hanke-esitys osoitetaan

Lisätiedot

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2019 TIETEEN PARHAAKSI

Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI SUOMEN AKATEMIA 2019 TIETEEN PARHAAKSI Suomen Akatemia TIETEEN PARHAAKSI 1 Suomen Akatemian toiminta Tieteellisen tutkimuksen keskeinen rahoittaja ja vahva vaikuttaja Tutkimushakemusten arviointi ja rahoituspäätökset kansainväliseen vertaisarviointiin

Lisätiedot

STN:n huhtikuun haun Rahoituksesta

STN:n huhtikuun haun Rahoituksesta STN:n huhtikuun haun Rahoituksesta Huhtikuun 2015 haku 10.3.2015 Verkostoitumistilaisuus 1 Tavoite STN rahoittaa yhteiskunnallisesti merkittävää ja vaikuttavaa, tieteellisesti korkealaatuista tutkimusta

Lisätiedot

Hakijan opas englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon

Hakijan opas englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon Hakijan opas englanninkieliseen liiketoiminnan perustutkintoon 2019 Oulun seudun ammattiopisto OSAO Kaukovainion yksikkö, palvelut Kotkantie 2 C, 90250 Oulu www.osao.fi Sisällys Pääsyvaatimukset... 2 Hakuprosessi...

Lisätiedot

TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2013 2014

TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2013 2014 päätös 23.4.2013 SUOMEN AKATEMIA HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2013 2014 (sovelletaan 1.9.2013 31.8.2014 toteutettavissa hauissa ja niiden perusteella tehtävissä rahoituspäätöksissä) 23.

Lisätiedot

Tutkimusrahoitusta säätiöiltä - hyvä tutkimussuunnitelma. Leena Syrjälä 21.02.2011

Tutkimusrahoitusta säätiöiltä - hyvä tutkimussuunnitelma. Leena Syrjälä 21.02.2011 Tutkimusrahoitusta säätiöiltä - hyvä tutkimussuunnitelma Leena Syrjälä 21.02.2011 Tutkimusrahoituksen hakemisen taidot - kurssi Tavoitteena on jakaa tutkimusrahoituksesta kertyneitä hyviä käytäntöjä 21.2.

Lisätiedot

Suomen Akatemia materiaalitehokkuuden ja teollisen ekologian tukena Prof. Riitta Keiski

Suomen Akatemia materiaalitehokkuuden ja teollisen ekologian tukena Prof. Riitta Keiski Suomen Akatemia materiaalitehokkuuden ja teollisen ekologian tukena Prof. Riitta Keiski Materiaalin kostaneet Liisa Savunen (SA), Saila Karvinen (SA) ja Riitta Keiski (OY, SA) 1 Suomen Akatemiassa muutosten

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (21) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Tekesin FiDiPro Professor -rahoituksen hakuohjeet

Tekesin FiDiPro Professor -rahoituksen hakuohjeet OHJE 1 (5) 4.8.2009 Tekesin FiDiPro Professor -rahoituksen hakuohjeet Suomen Akatemia ja Tekes avaavat omia FiDiPro-hakuja säännöllisin väliajoin ja noudattavat omia hakukäytäntöjään. Hakuprosessi on kaksivaiheinen.

Lisätiedot

HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2014 2015. Tarkistus 27.10.2014. Hallituksen päätös 27.10.2014

HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2014 2015. Tarkistus 27.10.2014. Hallituksen päätös 27.10.2014 HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2014 2015 Tarkistus 27.10.2014 Hallituksen päätös 27.10.2014 2 (27) SUOMEN AKATEMIA HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2014 2015 SISÄLTÖ JOHDANTO

Lisätiedot

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN OPPI- JA KEVEKO-TOHTORIOHJELMIEN OHJE OPISKELU-OIKEUSHAKUUN SAIMI-JÄRJESTELMÄSSÄ

KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN OPPI- JA KEVEKO-TOHTORIOHJELMIEN OHJE OPISKELU-OIKEUSHAKUUN SAIMI-JÄRJESTELMÄSSÄ KASVATUSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN OPPI- JA KEVEKO-TOHTORIOHJELMIEN OHJE OPISKELU-OIKEUSHAKUUN SAIMI-JÄRJESTELMÄSSÄ Tähän ohjeeseen on koottu sekä yleisiä Saimi-järjestelmän käyttöön ja lomakkeen täyttämiseen

Lisätiedot

Tutkimusohjelman muistio (Solubiologian tutkimus)

Tutkimusohjelman muistio (Solubiologian tutkimus) Tutkimusohjelman muistio (Solubiologian tutkimus) Suomen Akatemia ja Tekes SOLUBIOLOGIAN TUTKIMUSOHJELMA 16.5.1997 YLEISTÄ Solubiologialla tarkoitetaan solujen, soluorganellien ja makromolekyylien rakennetta

Lisätiedot

Sinä poljet ja ohjaat ja minä. Kalervo Väänänen

Sinä poljet ja ohjaat ja minä. Kalervo Väänänen Sinä poljet ja ohjaat ja minä katselen päältä Kalervo Väänänen Sisältö Tohtoroitumisen lähihistoriasta Tutkijoiden tarpeesta ja sijoittumisesta Suomen julkinen tutkimusrahoitus Akateemisesta uraputkesta

Lisätiedot

VALMISTELURAHOITUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA

VALMISTELURAHOITUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA 1.2.2012 1 VALMISTELURAHOITUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA VALMISTELURAHOITUKSEN MAKSATUKSEN HAKEMISTA KOSKEVIA OHJEITA... 1 Maksatuksen yleisiä edellytyksiä... 1 Hakemuksen täyttöohjeita...

Lisätiedot

YLIOPISTOJEN PROFILOITUMISEN VAHVISTAMINEN KILPAILLULLA RAHOITUKSELLA

YLIOPISTOJEN PROFILOITUMISEN VAHVISTAMINEN KILPAILLULLA RAHOITUKSELLA 2.12.2014 1 (7) YLIOPISTOJEN PROFILOITUMISEN VAHVISTAMINEN KILPAILLULLA RAHOITUKSELLA TAMMIKUUN 2015 HAUN HAKUILMOITUS Tavoite Yliopistojen profiloituminen vahvuusalueilleen ja yliopistojen välinen työnjako

Lisätiedot

Miten valmistaudun seuraavaan MAKERAhakuun?

Miten valmistaudun seuraavaan MAKERAhakuun? Miten valmistaudun seuraavaan MAKERAhakuun? Uutta matoa koukkuun: tutkimusta maatalouden ympäristövaikutusten hallintaan 15.2.2017 Suvi Ryynänen/MMM 1 MAKERAn maa- ja elintarviketalouden tutkimusrahoitus

Lisätiedot

ICT 2023 TUTKIMUS-, KEHITYS- JA INNOVAATIO-OHJELMA: Tulevaisuuden energiatehokkaat ICT-järjestelmät

ICT 2023 TUTKIMUS-, KEHITYS- JA INNOVAATIO-OHJELMA: Tulevaisuuden energiatehokkaat ICT-järjestelmät ICT 2023 TUTKIMUS-, KEHITYS- JA INNOVAATIO-OHJELMA: Tulevaisuuden energiatehokkaat ICT-järjestelmät JOULUKUUN 2017 HAUN HAKUILMOITUS Temaattisen haun hakemuksen voi laatia ja jättää Suomen Akatemian verkkoasiointiin

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2018 OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat liitteet

Lisätiedot

Lippulaiva: Hyvä hakemus. Keskustelua, kysymyksiä ja vastauksia

Lippulaiva: Hyvä hakemus. Keskustelua, kysymyksiä ja vastauksia Lippulaiva: Hyvä hakemus Keskustelua, kysymyksiä ja vastauksia Maiju Gyran 28.8.2017 1 SUOMEN AKATEMIA 2016 TIETEEN PARHAAKSI Lippulaivaohjelma Lippulaivat ovat osaamiskeskittymiä, joissa toteutuu - Korkeatasoinen

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN JA SUOMEN AKATEMIAN VÄLINEN TULOSSOPIMUS VUOSILLE

OPETUSMINISTERIÖN JA SUOMEN AKATEMIAN VÄLINEN TULOSSOPIMUS VUOSILLE OPETUSMINISTERIÖ 15.1.2003 Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto OPETUSMINISTERIÖN JA SUOMEN AKATEMIAN VÄLINEN TULOSSOPIMUS VUOSILLE 2001 2003 TARKISTUS VUODELLE 2003 I SUOMEN AKATEMIAN TOIMINTA-AJATUS Suomen

Lisätiedot

FIRI 2018 määrähahaun hakuinfo INFRASTRUKTUURIEN KUSTANNUSRAPORTOINTI

FIRI 2018 määrähahaun hakuinfo INFRASTRUKTUURIEN KUSTANNUSRAPORTOINTI FIRI 2018 määrähahaun hakuinfo 16.3.2018 INFRASTRUKTUURIEN KUSTANNUSRAPORTOINTI Jaana Aalto 1 Infrastruktuurien kustannusraportointi - rahoitusehdot Tutkimusorganisaatio ja hankkeen vastuullinen johtaja

Lisätiedot

HAKUOPAS 2016 Liikuntatieteellisten valtionavustusten haku 1.9.2015 30.9.2015 Liikuntatieteelliset tutkimushankkeet

HAKUOPAS 2016 Liikuntatieteellisten valtionavustusten haku 1.9.2015 30.9.2015 Liikuntatieteelliset tutkimushankkeet Hakuopas vuoden 2016 liikuntatieteellisten valtionavustusten hakuun 1.9 30.9.2015 HAKUOPAS 2016 Liikuntatieteellisten valtionavustusten haku 1.9.2015 30.9.2015 Opetus- ja kulttuuriministeriö 12/626/2015

Lisätiedot

Valtion vastinrahoitus Kansallinen Itämeri- ja INTERREG infopäivä Helsingissä 12.12.2014

Valtion vastinrahoitus Kansallinen Itämeri- ja INTERREG infopäivä Helsingissä 12.12.2014 Valtion vastinrahoitus Kansallinen Itämeri- ja INTERREG infopäivä Helsingissä 12.12.2014 Harry Ekestam harry.ekestam@tem.fi Hankkeiden kansallinen rahoitus Itämeren alueen ohjelmassa 25 % suomalaisten

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (19) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2020 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIJAHUONESTIPENDIT

SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIJAHUONESTIPENDIT SEURASAARISÄÄTIÖN TUTKIJAHUONESTIPENDIT Suomessa tehtävään kansatieteelliseen tutkimukseen on haettavissa tutkijahuonestipendejä Seurasaarisäätiön Emil ja Lempi Hietasen rahastosta. Emil ja Lempi Hietasen

Lisätiedot

Suomen Akatemian toimikuntarakenne

Suomen Akatemian toimikuntarakenne Suomen Akatemian toimikuntarakenne 1. Sukupuoli Nainen Mies En halua kertoa 2. Vastaajan taustaorganisaatio Yliopisto Ammattikorkeakoulu Tutkimuslaitos Muu julkinen sektori Elinkeinoelämä Työmarkkinajärjestö

Lisätiedot

HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2015 2016. Akatemian hallituksen päätös 7.5.2015

HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2015 2016. Akatemian hallituksen päätös 7.5.2015 HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2015 2016 Akatemian hallituksen päätös 7.5.2015 2 (19) SUOMEN AKATEMIA HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2014 2015 SISÄLTÖ JOHDANTO 3 RAHOITUSPERIAATTEIDEN

Lisätiedot

Strategisen tutkimuksen ohjelmat, aiehaku 5.11. 9.12.2015

Strategisen tutkimuksen ohjelmat, aiehaku 5.11. 9.12.2015 Strategisen tutkimuksen ohjelmat, aiehaku 5.11. 9.12.2015 Ohjelmahaku on kaksivaiheinen. Tässä hakuilmoituksessa esitetään sekä aiehaun että helmikuussa toteutettavan varsinaisen haun hakuohjeet. Varsinaiseen

Lisätiedot

Elämän molekulaariset säätelyverkostot (R Life)

Elämän molekulaariset säätelyverkostot (R Life) 26.2.2019 (R Life) Akatemiaohjelma 2020-2023 Ohjelmamuistio 2 (5) 1. Ohjelman tausta -ohjelman tavoitteena on ymmärtää laajempia kokonaisuuksia genomin toiminnasta ja sen rakenteesta. Ohjelma lisää tietoa

Lisätiedot

Tuula Mikkonen sihteeri

Tuula Mikkonen sihteeri TAMPEREEN KAUPUNKI Lahjoitus- ja tukirahaston toimikunta PÖYTÄKIRJA LAHJOITUS- JA TUKIRAHASTON TOIMIKUNNAN KOKOUS Aika Torstai 16.8.2018 klo 14.08-15.55 Paikka Keskusvirastotalo, ryhmähuone 4, 5. krs Osallistujat

Lisätiedot

TSV:njakamat konferenssiavustukset. Georg Strien

TSV:njakamat konferenssiavustukset. Georg Strien TSV:njakamat konferenssiavustukset Georg Strien Sisältö Yleistä konferenssien rahoituksesta Rahoittajia Tuen määrästä Mihin avustusta myönnetään, mihin ei? Hakukäytännöt Millainen on hyvä hakemus? Raportointikäytännöt

Lisätiedot

OHJE OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN LÄÄKETUTKIMUKSEN TOHTORIOHJELMAAN LÄÄKETIETEELLISEEN TIEDEKUNTAAN

OHJE OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN LÄÄKETUTKIMUKSEN TOHTORIOHJELMAAN LÄÄKETIETEELLISEEN TIEDEKUNTAAN 1/11 Henkilöstöpalvelut 2017 / Lääketutkimuksen tohtoriohjelma (DRDP) 2017 OHJE OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN LÄÄKETUTKIMUKSEN TOHTORIOHJELMAAN LÄÄKETIETEELLISEEN TIEDEKUNTAAN HUOM!

Lisätiedot

TUTKIMUKSEN KÄRKIHANKEHAKU 2009

TUTKIMUKSEN KÄRKIHANKEHAKU 2009 1 TUTKIMUKSEN KÄRKIHANKEHAKU 2009 Yliopistoallianssin hallitus julistaa avoimeksi allianssin tutkimuksen kärkihankehaun 5.1.2009. Hakuaika päättyy 30.4.2009. Haku kohdistuu erityisesti allianssin tutkimuksen

Lisätiedot

FiDiPro -ohjelma Projektin valmistelu

FiDiPro -ohjelma Projektin valmistelu FiDiPro -ohjelma Projektin valmistelu FiDiPro -info aiehakemuksia valmisteleville 15.1. 2014 Hanna Rantala FiDiPro-ohjelma Tekesin ja Suomen Akatemian yhteinen rahoitusohjelma. Tavoitteena on kasvattaa

Lisätiedot

Kansalaisuus Valitaan annetuista vaihtoehdoista tai valitaan Muu/mikä? ja kirjoitetaan oma kansalaisuus

Kansalaisuus Valitaan annetuista vaihtoehdoista tai valitaan Muu/mikä? ja kirjoitetaan oma kansalaisuus 1(5) TÄYTETTÄVÄT LOMAKKEET 2016 Suomenkielisten hakijoiden toivotaan kirjoittavan koko hakemuksensa liitteineen suomeksi. Jos suomenkielisen hakijan työskentelykieli on englanti, liitteet voivat olla englanninkielisiä,

Lisätiedot

Profi 5 -haun hakuilmoitus

Profi 5 -haun hakuilmoitus Yliopistojen profiloitumisen vahvistaminen kilpaillulla rahoituksella Profi 5 -haun hakuilmoitus 20.9. 15.11.2018 Suomen Akatemia rahoittaa korkealaatuista, vastuullista ja vaikuttavaa tutkimusta, edistää

Lisätiedot

Ohjeet tutkimustukien ja apurahojen hakemista, raportointi ja maksatusta varten

Ohjeet tutkimustukien ja apurahojen hakemista, raportointi ja maksatusta varten Ohjeet tutkimustukien ja apurahojen hakemista, raportointi ja maksatusta varten Viestintäalan tutkimussäätiö myöntää avustukset vuosittain vahvistetun budjetin mukaisesti. Säätiö voi sitoutua myös pidempiaikaisiin

Lisätiedot

Tutkimuksen rahoitus valtion talousarviossa 2017

Tutkimuksen rahoitus valtion talousarviossa 2017 Tutkimuksen rahoitus valtion talousarviossa 2017 Heikki Mannila 12.10.2016 1 Jäsentely Rahoituksen kokonaisuudesta Akatemian rahoitus Kilpaillun tutkimusrahoituksen ominaisuuksia 2 Julkisen rahoituksen

Lisätiedot

Profiloitumistoimi on se toimi, jolla yliopisto aikoo kehittää valittua profiloitumisaluetta.

Profiloitumistoimi on se toimi, jolla yliopisto aikoo kehittää valittua profiloitumisaluetta. 26.9.2016 1 (5) YLIOPISTOJEN PROFILOITUMISEN VAHVISTAMINEN KILPAILLULLA RAHOITUKSELLA MARRASKUUN 2016 (PROFI 3) HAUN HAKUILMOITUS Haku on auki verkkoasioinnissa 26.10. 16.11.2016. Rahoitus toteutuu edellyttäen,

Lisätiedot

Investointiohjelman infotilaisuus Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma

Investointiohjelman infotilaisuus Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma Investointiohjelman infotilaisuus 9.11 Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma Liikenne- ja viestintäministeriö esitti Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa kuntien ja valtion yhteistä investointiohjelmaa.

Lisätiedot

HAKEMUS Sivu 1

HAKEMUS Sivu 1 HAKEMUS 118797 Sivu 1 Saapumisaika: Yleiskuvaus 1 Tutkimushankkeen nimi Kieliteknologian valtakunnallisen tutkijakoulun (KITtutkijakoulu) lisärahoitus vuosiksi 2007-2009 3 Tutkimushankkeen nimi englanniksi

Lisätiedot

STRATEGISEN TUTKIMUKSEN OHJELMAHAUT (STN) AIEHAKU

STRATEGISEN TUTKIMUKSEN OHJELMAHAUT (STN) AIEHAKU STRATEGISEN TUTKIMUKSEN OHJELMAHAUT (STN) AIEHAKU 1.12.2016-11.1.2017 Tutkimus- ja innovaatiopalvelut ris@jyu.fi Mitä STN rahoittaa 3. STN-haku Tutkittua tietoa yhteiskunnan tarpeisiin Ratkaisukeskeistä

Lisätiedot

HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET Hallituksen päätös

HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET Hallituksen päätös 6.5.2014 HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2014 2015 Hallituksen päätös 6.5.2014 2 (26) SUOMEN AKATEMIA HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET 2014 2015 SISÄLTÖ JOHDANTO 3 I OSA RAHOITUSPERIAATTEIDEN

Lisätiedot

Koulusihteerin tehtävän täyttäminen alkaen / Hirvilahden, Kaislastenlahden ja Rytkyn koulut sekä Karttulan Kissakuusenkoulu

Koulusihteerin tehtävän täyttäminen alkaen / Hirvilahden, Kaislastenlahden ja Rytkyn koulut sekä Karttulan Kissakuusenkoulu Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) Sari Hoffren Henkilöstöasiat 111 / 2018 Koulusihteerin tehtävän täyttäminen 1.10.2018 alkaen / Hirvilahden, Kaislastenlahden ja Rytkyn koulut sekä Karttulan Kissakuusenkoulu

Lisätiedot

TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET. VUONNA 2010 (hyväksytty )

TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET. VUONNA 2010 (hyväksytty ) SUOMEN AKATEMIA HALLITUS TUTKIMUSRAHOITUSPÄÄTÖSTEN PERUSTEET VUONNA 2010 (hyväksytty 8.12.2009) 2 SISÄLTÖ 1. RAHOITUSPERUSTEET 4 1.1. Taloudellinen perusta 1.2. Rahoittajien yhteistyö 1.3. Tutkimuksen

Lisätiedot

Tutkimusjohtajan työsuhteisen tehtävän täyttösuunnitelma alkaen toistaiseksi

Tutkimusjohtajan työsuhteisen tehtävän täyttösuunnitelma alkaen toistaiseksi JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta Tutkimusjohtajan työsuhteisen tehtävän täyttösuunnitelma 1.8.2013 alkaen toistaiseksi Tehtävä on sijoitettu liikuntatieteelliseen tiedekuntaan

Lisätiedot

aikataulut, hakulomake

aikataulut, hakulomake HAKEMINEN aikataulut, hakulomake Kumppanuushanketyöpaja 26.11.2010 TIEDONLÄHTEITÄ JA MATERIAALIA HAKIJOILLE Päätös LLP ohjelmasta Ehdotuspyyntö 2011 2013 LLP Guide 2011 Hakulomakkeet www.cimo.fi/leonardo

Lisätiedot

Käyttäjätunnus Användarnamn Username. Salasana Lösenord Password. Kieli Språk Language. Kirjaudu sisään / Logga in / Login

Käyttäjätunnus Användarnamn Username. Salasana Lösenord Password. Kieli Språk Language. Kirjaudu sisään / Logga in / Login Valtionapu liikunnan alan kansainvälisille konferensseille ja kokouksille Suomessa Statsunderstöd för internationella idrottskonferenser och möten i Finland State subsidy for organizing international conferences

Lisätiedot

TUTKINNON SUORITTAMISEKSI JA VÄITÖSKIRJAN/LISENSIAATINTUTKIMUKSEN REKISTERÖIMISEKSI LÄÄKETIETEEN YKSIKÖSSÄ

TUTKINNON SUORITTAMISEKSI JA VÄITÖSKIRJAN/LISENSIAATINTUTKIMUKSEN REKISTERÖIMISEKSI LÄÄKETIETEEN YKSIKÖSSÄ HAKEMUS Lääketieteen ja biotieteiden tiedekunta Lääketieteen tohtorin Filosofian tohtorin Terveystieteiden tohtorin Filosofian lisensiaatin Terveystieteiden lisensiaatin TUTKINNON SUORITTAMISEKSI JA VÄITÖSKIRJAN/LISENSIAATINTUTKIMUKSEN

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

OHJE PALKKAPAIKKAAN JA OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN SEKÄ SEURANTA-LOMAKKEEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE PALKKAPAIKKAAN JA OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN SEKÄ SEURANTA-LOMAKKEEN TÄYTTÄMISEEN Henkilöstöpalvelut 2017 OHJE PALKKAPAIKKAAN JA OPINTO-OIKEUSHAKUUN JÄTETTÄVÄN HAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN SEKÄ SEURANTA-LOMAKKEEN TÄYTTÄMISEEN Huom! Tämän ohjeen lisäksi lue huolellisesti ja noudata myös sen

Lisätiedot

TSV:n jakamat konferenssiavustukset. Georg Strien

TSV:n jakamat konferenssiavustukset. Georg Strien TSV:n jakamat konferenssiavustukset Georg Strien Sisältö Yleistä konferenssien rahoituksesta Rahoittajia Valtion tuen määrästä Mihin avustusta myönnetään, mihin ei? Hakukäytännöt Millainen on hyvä hakemus?

Lisätiedot

Alueellinen ESR-haku

Alueellinen ESR-haku Alueellinen ESR-haku 1.1.-1.3.2016 ESR hakuinfot 12.1. ja 14.1.2016 Katso -tunnistautuminen Uuden hakemuksen avaaminen Hämeen ELY-keskus Ohjeita hakijoille www.rakennerahastot.fi -sivuilta Hanketoimijalle

Lisätiedot