Letov LF-107 Lunak Rakennuskertomus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Letov LF-107 Lunak Rakennuskertomus"

Transkriptio

1 Letov LF-107 Lunak Rakennuskertomus Alkusanat Kun lennokkiharrastajalla on sopivasti ylimääräistä rahaa, tilaa rakennuspöydällä ja muutenkin tilanne on otollinen, on suorastaan pakko ostaa uusi lennokki, ja äkkiä. Olinkin jo ennakkoon katsellut ja vertaillut erilaisia vaihtoehtoja. Valintakriteereinä oli 4 metrin kärkiväli (tässä koossa löytyy vielä kukkarolle sopivia koneita) ja capable of full aerobatics.

2 Lunak ei ollut ihan ensimmäisenä listalla, mutta se valikoitui kuitenkin sinne ostoskoriin. Kone on Tsekkiläisen Reichardin valmistama, Muita ehdokkaita olisi ollut mm. dg-300 elan acro, club libelle, alsema sagitta ja mdm-1 fox. Mutta niissä joku kohta aina mätti, yleensä rahtikulut ja saatavuus tai joidenkin kohdalla epäselvyys siitä onko kone todella täysin taitolentokelpoinen. Joten lopulta valinta oli selvä. Lunak aiheisia sivustoja Mittoja Kärkiväli Rungon pituus Siiven pinta-ala Profiili Paino lentovalmiina Skaala 4000mm 1840mm 124,8dm2 E211 katsotaan sitten myöhemmin 1:3,5 Tekniikkaa Korkeusperäsin Sivuperäsin Siivekkeet (4 kpl) Laipat Hinauskoukku 2 x Hitec HS125mg Hitec HS645mg Futaba S3150 Hyperion HP-DS20FMD Hitec HS-77BB Vastaanotinakut Akkuvahdit PowerBox Vastaanotin Lähetin 2 x Sanyo 4-kennoinen 1800mAh 2 x HexTronik Tee-se-Itse Multiplex RX-9 Graupner MC-22 Laatikon sisältö Kone saapui ehjänä ja noin puolessatoista viikossa Itävallasta ( suoraan kotiin. Mukana oli myös Lunakin tuleva vastaanotin, Multiplex RX-9 ja ko. putiikin tämän vuoden pääkatalogi.

3 Tällaisessa isossa laatikossa se saapui, vertailukohtana toimii Teemu 9v. Rakennussarja on siistiä työtä, eikä esim. mitään ryppyjä tai kuplia päällysteissä ollut. Rakennusohjeen virkaa toimittaa pari A4 :sta, joissa saksankielellä selostetaan työn kulkua parin kuvan kera. Sitten vain rakentamaan Päätän aloittaa korkeusperäsimistä. Ajattelin laittaa kummallekkin korkkarinpuolikkaalle oman servon. Ensin kuitenkin liimataan ohjainpinnat. Paketissa tulee mukana muoviset saranat, mutta ne tuntuvat aika jäykiltä. Päätin heivata moiset ja luottaa kuitusaranoihin, niitä käyttäen saadaan herkästi liikkuvat laput. Saranaurat oli valmiiksi tehty ja itse tehtäväksi jäi sopivien saranoiden leikkaaminen kuitulevystä ja niiden liimaaminen paikalleen, liimana toimii kosteudenkestävä Kiilto B3. Peräsin ja ohjainpinta yhdistetty. PVA -liimajäljet on kätevä pyyhkiä pois veteen kostutetulla paperilla ja lopputulos on siisti.

4 Korkkariservoiksi päätin sittenkin laittaa vääntävämmät servot, eli HS125mg. Jääköön ne 82ämgeet johonkin muuhun käyttöön. Tässä on tehty parimillisesta vanerista palat servojen alle ja nipistimien leuoissa on kiinnityskorvakkeiden alle tulevat palikat liimauksessa. Ne on koottu kahdesta vanerinpalasta. Näin siksi, että eivät halkea kun servon ruuvit ruuvataan niihin kiinni. Kolot servoille on avattu ja toisella puolella servopukki on jo liimattu paikalleen. Hieman epäilytti katkaista kuvassa vasemmassa kolossa vielä toistaiseksi näkyvä vahvikekaari, mutta pakko oli. Menetys on korvattu liimaamalla aukon kumpaankin päähän parin millin vaneriseinät. Servopukit liimattu paikalleen

5 Sitten ryhdyttiin sovittelemaan korkkarihorneja. Käytin sarjan mukana tulleita lasikuituisia, ne ovat tukevan tuntuisia. Horneja varten tarvitsee vain tehdä reikä ja reilulla määrällä epoksia liimaten paikalleen. Työstettävä alue on ensin suojattu maalarinteipillä ja sitten tehty reikä askarteluveitsellä. Horni liimattu paikalleen. Teipit otetaan pois ennen liiman jämähtämistä. Lopputulos on oikein siisti.

6 Korkkarit tulevat lukittumaan paikoilleen Multiplexin multilock systeemillä. Tämä on minullekin uutta, joten laitetaan tähän muutama kuva niiden asennuksesta. Valkoinen lukko-osa liimataan runkoon. Se pitää karhentaa hyvin jotta epoksi ottaa varmasti kiinni. Tällaiselta näyttää toisella puolella. Lukot on esiliimattu ja meinaan vielä holvata lisää epoksia niiden ympärille. Pitkää liimatikkua tarvittiin, koska matkaa on melkein parikymmentä senttiä.

7 Korkeusvakaajaan tehdään reikä ja tuo valkoinen tappi epoksoidaan siihen reikään. Työjärjestys menee niin, että karhennettu tappi tökätään lukkoon, korkkari laitetaan paikalleen ja odotetaan kun epoksi on varmasti jämähtänyt. Pinnat kannattaa suojata hyvin. Tuo punainen on irroitustyökalu jolla korkkari pakotetaan irti rungosta. Siivet Seuraavaksi päätin ottaa siivet käsittelyyn, niihin on tehty valmiit kolot servoille. Kolojen päällä päällystekalvo ja se pitää poistaa mattoveitsellä nätisti. Kalvoa ei kannata poistaa ihan kolon reunoja myöten, vaan jättää 3-4mm yli ja kääntää sitten ylimääräiset silitysraudalla kolon reunoille.. Pohjalle meinaan liimata 1mm vanerista tehdyt palat. Siihen on hyvä liimata servoraamit

8 Vanerinpalat liimauksessa. Painoa päälle, ettei vaneri ala kupruilemaan. Kun liima on kuivunut, voidaan servoraamit epoksoida paikalleen. Tämä on siivekeservon tuleva koti.

9 Siivekeservo laitettu kokeeksi paikalleen ja hornin jalalle kolme kiinnitysreikää tehty. Horni esittäytyy taustalla. Laippaservoiksi tulee vakiokokoiset digi Hyperionit ja siitä syystä niiden aukkoja täytyy syventää jonkin verran. Valmistaja on mitoittanut siiven aukot n.15mm paksuiselle servolle, joten 5-10 millin verran joutuu styroksia raaputtamaan pois.

10 Servopukki ja laippahorni liimattu paikoilleen. Akkupakat Välillä ehdin jo kasaamaan akkupakat. Tässä on väännelty kontaktilipukat yhteen ja hetken kuluttua ne vielä tinataan. Kun juotokset on tehty, liitetään kennot kuumaliimalla tai pikaliimalla toisiinsa.

11 Lopuksi läpinäkyvä kutistesukka päälle. Ei niin upea lopputulos, mutta toimiva. Runko Korkkariservoille toimitetaan käskyt reilunpaksuisella kierretyllä johdolla, mikä kiinnitetään liimamassalla perärunkoon jotta ei roikkuisi sivuperäsinvaijereiden päällä. Kuvassa näkyy myös tuleva vastaanotin antennin paikka. Suunnilleen tuossa kohdassa se on oikeassakin

12 Monesta työvaiheesta puuttuu kuva, joten laitan tähän yleiskuvia valmiista laiteasennuksista nokassa. Sivuperäsimen servolle ja vastaanottimelle on tehty omat telineet vanerista. Sivuperäsimen vaijerit kulkevat laskutelineen tukena olevan vanerilevyn läpi. Siipiin menevissä johtonipuissa on MPX liittimet.

13 Vanerilevyn toisella puolella näyttää tältä. Kaksi duralumiinista taivutettua L-muotoista palaa, joiden väliin pyörä on pultattu.

14 Akuille on tehty vanerista oma hylly nokkaan. Hyllyn alla näkyy painolasti lyijyä paikoilleen liimattuna. Lähempänä teline säädettävälle painolastille, lyijylevyjen lisäys tai poisto on helppoa vain siipimutteri avaamalla. Alla näkyy hinauskytkimen servo. Seuraavana köyhän miehen powerpoks vanerilevyn alle kasattuna. Siis tuollainen: artikkelit/ _koyhan_miehen_p owerbox/koyhan_miehen_powerbox.p hp Kabiinin kuomu on kiinnitetty kirkkaalla kaksipuoleisella teipillä kehykseen. Kuomu kiinnittyy etupäästä yhdellä metallitapilla runkoon ja takapäässä on hiilikuitulatta johon kabiinilukko vastaa. Kabiininlukko on ensin liimattu vaneripalaan...

15 ...joka on sitten liimattu runkoon. Kehykseen liimattu hiililatta alemmassa kuvassa.

16 Kone ehti jo lentää alkuperäisellä konstruktiolla parin vuoden lennot. Muuten mukavaa konetta vaivasi laskujen vaikeus. Laipat antoivat kyllä lisänostetta siipeen, mutta sopiva jarruvaikutus oli jotenkin hankala saada aikaan tai hallita. Kone joko hyppäsi pari metriä ylöspäin tai sitten jarrutti niin tehokkaasti, että oltiin lähellä sakkausta. Yleensä tuloksena oli vajaa tai sitten pitkäksi mennyt lasku. Myöskin laippojen geometria oli sellainen, että ylä asennossa välystä oli reilusti. Asialle piti tehdä jotain. Jämillä kesällä 2011 Lunak sakkasi laskun loppuosalla 3 metristä ketoon. Syynä oli Butterfly kokeilu, jonka jarruvaikutus oli todella tehokas. Tämä lentoturma maadoitti koneen ja potkaisi homman alkuun. Laippasaranoiksi tuli Hobbykingin järeät versiot.

17 Laipat olivat myös taipuneet kaareviksi parin vuoden aikana ja tällekin asialle piti jotain tehdä. Hiilikuitu olisi ollut kenties parempaa, mutta päädyin tekemään 2,5mm vanerista kahdet soirot joita varten piti jyrsiä 6 millin urat yläpintaan. Uraan epoksoidaan vanerisoirot.

18 Liimauksen ajaksi laipat oli kiinnitetty puristimilla suoraan pöytälevyy. Toivoen että jäävät suoraksi epoksin kuivuttua. Siipeen merkittiin sanoiden paikat tarkasti ja aukot leikattiin.

19 Saranat epoksoitiin paikalleen. Kaikki kolme saranaa paikallaan siivessä. Sitten laippaan samat vaiheet ja laipan liimaus saranoihin (ei kuvaa).

20 Lopuksi 2mm lasikuitulevystä värkätty laippahorni liimataan keskelle saranalinjaa. Työntötangolle on myös porattu aukko siiven läpi suoraan servolle. Laippageometriasta tuli hyvä ja välyksiä ei juurikaan ole, laipat kääntyvät nyt n. 80 astetta. Saranointi valmis. Samassa kuvassa näkyy siivestä tuleva servojohto ja MPX liitin

21 Lähempää kuvattuna

22 Laippojen muutokset onnistuivat mielestäni hyvin, vaikkakin ihan suoraa niistä ei tullut. Nyt jarrutus on miellyttävä eikä laipan lisääminen aiheuta voimakasta parin metrin hyppyä ylöspäin. Koneella voi nyt laskea suhteellisen pienellekin alueelle hallitusti. Toisaalta hinauksessa ne toimivat, 4-6mm annosteltuina, antaen siivelle sopivasti lisää nostetta jotta raskaanpuoleinen Lunak irtoaa maankamaralta.

23 Yleiskuva koneesta. Näin Lunak lensi Scaleglidersin Ridali Aerotow tapahtumassa Virossa. Erkki Piironen

Alkusanat: Tarvittavat työkalut ja tarvikkeet: Martti Myllyntaus Vertical YAK 54 30e ARF 2.9.2009. Rakennusajankohta: 26.8 2.9.

Alkusanat: Tarvittavat työkalut ja tarvikkeet: Martti Myllyntaus Vertical YAK 54 30e ARF 2.9.2009. Rakennusajankohta: 26.8 2.9. Rakennusajankohta: 26.8 2.9.2009 Rakennusaika: n.7 tuntia + painopisteen säätö Alkusanat: Verticalin ARF sarjasta rakensin tämän mallin viimeisenä. Alkutarkastelun jälkeen tämä on sattumoisin ollut hyvä

Lisätiedot

asennusosia ruuvit, välirenkaat, pallonivelet ja pallot, sillä olet jo tutustunut vastaavanlaisiin

asennusosia ruuvit, välirenkaat, pallonivelet ja pallot, sillä olet jo tutustunut vastaavanlaisiin RAKENNUSOHJE Ohjauskampi 45 Lehden nro 12 liitteenä saat 19 osaa F2007-pienoismalliasi varten. Uudet osat kuuluvat auton ohjausjärjestelmään. Tässä mielenkiintoisessa kokoamisvaiheessa on paljon pieniä

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Kattokiskot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro

Installation instructions, accessories. Kattokiskot. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro Ohje nro Versio Osa nro 8685942 1.0 Kattokiskot J8401014 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000161 J8401006 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit

Lisätiedot

Kenguru 2015 Mini-Ecolier (2. ja 3. luokka) RATKAISUT

Kenguru 2015 Mini-Ecolier (2. ja 3. luokka) RATKAISUT sivu 1 / 10 3 pistettä 1. Kuinka monta pilkkua kuvan leppäkertuilla on yhteensä? (A) 17 (B) 18 (C) 19 (D) 20 (E) 21 Ratkaisu: Pilkkuja on 1 + 1 + 1 + 2 + 2 + 1 + 3 + 2 + 3 + 3 = 19. 2. Miltä kuvan pyöreä

Lisätiedot

Arctic Cat ZR200 / Yamaha Snoscoot ohjauksen muutos

Arctic Cat ZR200 / Yamaha Snoscoot ohjauksen muutos 1 Arctic Cat ZR200 / Yamaha Snoscoot 2018 2019 ohjauksen muutos Kelkan alkuperäinen ohjaustanko on kiinnitetty ohjausakseliin hitsaamalla, eikä ajoasentoa voi muuttaa. Lisäksi ohjaustanko on hyvin korkealla

Lisätiedot

Hifitalo 2010. Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT. Kasausohje YHTEYSTIEDOT

Hifitalo 2010. Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT. Kasausohje YHTEYSTIEDOT Hifitalo 2010 Hifitalo SIMPLE-XXX KOTELOT Kasausohje YHTEYSTIEDOT Myymälä: info@hifitalo tel.044 055 3595 Asentamo: asentamo@hifitalo.fi tel.040 588 4680 Onnittelut, olette ostaneet itsellenne laatutuotteen

Lisätiedot

Tee-se-itse.fi Ja saat sellaisen, kuin sattuu tulemaan! http://www.tee-se-itse.fi

Tee-se-itse.fi Ja saat sellaisen, kuin sattuu tulemaan! http://www.tee-se-itse.fi Baarikaappi Jatketaanpa samoilla linjoilla kuin edellisessä artikkelissa "tynnyrin mallinen baarikappi". Tällä kertaa esitellään hieman tavanomaisempi baarikaappi, joka on myöskin huomattavasti helpompi

Lisätiedot

F3A SPORT-OHJELMA 2008

F3A SPORT-OHJELMA 2008 F3A SPORT-OHJELMA 2008 1 Liike 1 - Lähtö Nousukuvio on nykyään kaikissa luokissa vapaa Proseduurikäännöstä ei enää tarvitse tehdä! Nousukuviota EI arvostella! Tärkeintä on että käännösliikkeen jälkeen

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi

Lisätiedot

JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET

JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET JB-AQUA SARANAPROFIILIT JA TARVIKKEET Asennus- ja valmistusohje JB-AQUA:lle JB-AQUA suihkutilat voidaan rakentaa useina eri yhdistelminä. Kaarevilla laseilla, tasolaseilla, yhdellä ovella, pariovilla,

Lisätiedot

Pöytävalaisin kankaalla

Pöytävalaisin kankaalla Pöytävalaisin kankaalla Ohjeen valaisin on toteutettu yhteystyöprojektina teknisen- ja tekstiilityön kanssa. Käytännössä valmistaminen tapahtui samanaikaisopetuksena. Em. aineiden tuntien samanaikaisuus

Lisätiedot

Teräskehäisten liukuovien asennusohje

Teräskehäisten liukuovien asennusohje Teräskehäisten liukuovien asennusohje Asenna yläliukukisko kuvan. osoittamalla tavalla varjoura näkyvään suuntaan päin Aseta alaliukukisko lattialle. Oikea kohta on mm yläliukukiskon etureunasta alaliukukiskon

Lisätiedot

Kirjahylly alakaapilla

Kirjahylly alakaapilla Kirjahylly alakaapilla Tällä sivustolla on jo aiemmin esitty artikkeli seinään kiinnitettävästä kirjahyllystä, joten tällä kertaa kerrotaan, miten rakennetaan kirjahylly, jossa on erillinen alakaappi.

Lisätiedot

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään.

Ennen saunaoven asennustöitä varmista, että ovi on ehjä eikä siinä ole vikoja. Vikojen ilmetessä pyydämme ottamaan yhteyttä tuotteen jälleenmyyjään. Saunaoven asennusohjeet Lasioven asennustöiden suorittamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Lasi ei kestä kovien ja painavien esineiden iskuja. Iskusta lattiaan tai seinään lasi voi rikkoutua. Älä koskaan

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

KOMEROT: - Tarkista, että kaikki tarvittavat osat ovat mukana

KOMEROT: - Tarkista, että kaikki tarvittavat osat ovat mukana RUNKOJEN KASAUSOHJE Alakaapit...2 Komerot...3 Yläkaapit...4 Laatikoston runko...5 Rullakiskolaatikoston runkokiskot...6 Rullakiskolaatikon kasaus...8 Rullakiskolaatikon etulevyn asenus...9 Vaimennetun

Lisätiedot

Jos asennat LED nauhan valmiilla liitosjohdolla, hyppää kohtaan "asennus, kun nauhassa on valmis liitosjohto".

Jos asennat LED nauhan valmiilla liitosjohdolla, hyppää kohtaan asennus, kun nauhassa on valmis liitosjohto. LED nauhan asennus alumiiniseen profiiliin. Tämä ohje kertoo, kuinka helppoa on LED nauhan asennus asennusprofiiliin, jota myös asennuslistaksi kutsutaan. Alumiinista profiilia (asennuslistaa) ei tarvita

Lisätiedot

Radio-ohjattavan F2007:n runko

Radio-ohjattavan F2007:n runko ASENNUS Radio-ohjattavan F2007:n runko Lehden nro 7 liitteenä on ominaisuuksiltaan ja mitoiltaan tärkeä osa. Se on pienoismallisi pohjalevy eli runko. Runko on suorakaiteen muotoinen, kärjestään kapeneva

Lisätiedot

Dokumentaatio. Fiat Stilo MW 130. Advanced 7. Kimmo Talkkari Kolkka

Dokumentaatio. Fiat Stilo MW 130. Advanced 7. Kimmo Talkkari Kolkka Dokumentaatio Fiat Stilo MW 130 Advanced 7 Kimmo Talkkari Kolkka 4.1.2 Piilotetut komponentit: soittimen kondensaattori 0.33 F - sijoitettu soittimen taakse, ruuvi ja reikänauha kiinnitys soittimen AD-DA

Lisätiedot

Kukkaronkehyksellisen kukkaron valmistus

Kukkaronkehyksellisen kukkaron valmistus Kukkaronkehyksellisen kukkaron valmistus TARVIKEET JA TYÖVÄLINEET lukkokehys (kukkarolukkokehys) kangasta (+ mahdollinen vuorikangas) ohutta nyöriä, kapeaa nauhaa tms. liimaa (kontaktiliima) pihdit, esim.

Lisätiedot

2-OSAINEN KOMPOSTORI Tämä kompostori voidaan toteuttaa myös 1-osaisena ilman väliseinää ja yhdellä kannella.

2-OSAINEN KOMPOSTORI Tämä kompostori voidaan toteuttaa myös 1-osaisena ilman väliseinää ja yhdellä kannella. 2-OSAINEN KOMPOSTORI Tämä kompostori voidaan toteuttaa myös 1-osaisena ilman väliseinää ja yhdellä kannella. NÄKYMÄ EDESTÄ Mitat: Korkeus max. 80 cm Syvyys n. 75 cm Leveys n. 100-160 cm riippuen siitä,

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi muiden valmistajien

Lisätiedot

HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET

HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET 50 mm50 mm 1 2 3 4 400 mm 200 mm 400 mm 200 mm 400 mm 200 mm 200 mm 45 mm 5 6 50 mm 9 mm 9 mm 95 mm Rakenneselitys Joustotatami / koko esim.. 12 000 * 12 000 mm. Mitta höylätyn

Lisätiedot

Servon säästäjän kaikki komponentit

Servon säästäjän kaikki komponentit RAKENNUSOHJE Servon säästäjän kaikki komponentit Lehden numero 20 liitteenä saat viisi osaa, joiden avulla voit kiinnittää servo-ohjauksen yhdystangon ohjausservoon. Ohjausservo on olennainen laite radio-ohjattavan

Lisätiedot

2-OSAINEN KOMPOSTORI (voidaan toteuttaa myös 1-osaisena)

2-OSAINEN KOMPOSTORI (voidaan toteuttaa myös 1-osaisena) 2-OSAINEN KOMPOSTORI (voidaan toteuttaa myös 1-osaisena) Mitat: Korkeus max. 80 cm Syvyys n. 75 cm Leveys n. 125 cm Kuormalava tai muu rakenne ilman kiertoa varten Kompostori sivusta, kansi auki kansi

Lisätiedot

Huonekalujen kokoamisohje

Huonekalujen kokoamisohje Huonekalujen kokoamisohje Tämä ohje on tehty antamaan yleisiä ohjeita huonekalujemme kasaamisesta sekä helpottamaan itse kasaamista. Huonekalujen kasaaminen voi joskus olla työlästä, mutta sitä ei kannata

Lisätiedot

3-kanavainen SBUS Dekooderi

3-kanavainen SBUS Dekooderi 3-kanavainen SBUS Dekooderi Käyttöohjeet versio 1.00 Copyright Ilkka Jauho 2013 1. Speksit käyttöjännite 3.5V - 10V (2S LiPo OK) - Dekooderi käyttää reguloitua jännitettä: käyttöjännite menee sellaisenaan

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Korisarja. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 18

Installation instructions, accessories. Korisarja. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 18 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664733 Versio 1.0 Osa nro Korisarja Volvo Car Corporation Korisarja- 30664733 - V1.0 Sivu 1 / 18 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000214 A0000177 M0000232

Lisätiedot

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA

Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo VAARA Form No. Manuaalisella kippauksella varustetun kuljetuslavan asennussarja 2010-malli ja vanhempi Workman MD -sarjan työajoneuvo Mallinro: 131-3457 3386-220 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen

Lisätiedot

MG Midget I (1962) project Laturin kunnostus ilman kummempaa ennakkoosaamista.

MG Midget I (1962) project Laturin kunnostus ilman kummempaa ennakkoosaamista. MG Midget I (1962) project Laturin kunnostus ilman kummempaa ennakkoosaamista. 1. Ennen Laturi oli päällisin puoline ihan ehjän näköinen ja spraymaalattu mustaksi. Kovin siistiltä se ei näyttänyt eikä

Lisätiedot

Tee itse kasvilava pyörien päälle

Tee itse kasvilava pyörien päälle 1 / 9 27.4.2013 12:46 Tee itse kasvilava pyörien päälle Avainsanat kasvi, kuisti, kukkapenkki, laatikko, levy, LVI, muovi, oja, ovi, ovia, penkki, piha, pinta, pohja, rakennus, rakennusmuovi, rappaus,

Lisätiedot

Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia

Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia RAKENNUSOHJE Jarruakseli, -vipu ja -holkki, vaihteistokotelo, lukitusruuvi sekä kahdeksan ruuvia 251 Lehden nro 60 mukana sait 13 uutta radio-ohjattavan F2007-autosi osaa. Osat ovat vaihteistokotelo, jarruakseli,

Lisätiedot

Tankataulu Perunaliisterillä ja kirjan sivuilla päälystetty runotaulu

Tankataulu Perunaliisterillä ja kirjan sivuilla päälystetty runotaulu Tankataulu Perunaliisterillä ja kirjan sivuilla päälystetty runotaulu kirjan sivuja hiekkapaperia kehykset perunaliisteriä lankaa naulat/ruuvit TARVIKKEET (edellisellä sivulla oleellisimmat) - Taulun kehykset

Lisätiedot

Laituripääty 2,5 x 8,0 kokoamisohje

Laituripääty 2,5 x 8,0 kokoamisohje 1/9 Laituripääty 2,5 x 8,0 kokoamisohje Asettele kiinnikkeet oikeaan järjestykseen, niitä on neljänlaisia. Vältä koolinkien jatkosten laittamista samalle kohdalle. Tee puusta ja metallista ensin suora

Lisätiedot

Äänenvaimennin, tiiviste, liitosputki ja kuusi ruuvia

Äänenvaimennin, tiiviste, liitosputki ja kuusi ruuvia RAKENNUSOHJE Äänenvaimennin, tiiviste, liitosputki ja kuusi ruuvia 331 Lehden nro 78 mukana sait yhdeksän uutta osaa radioohjattavaan pienoismalliisi. Osat ovat äänenvaimennin, liitosputki, tiiviste ja

Lisätiedot

Säämiskäpaikat baletin kärkitossuille

Säämiskäpaikat baletin kärkitossuille Säämiskäpaikat baletin kärkitossuille Baletin kovakärkisten tossujen kärjet joutuvat auttamattoman koville käytössä. Satiini, josta tossun pinta on yleensä tehty, on herkästi purkautuvaa ja rispaantuvaa,

Lisätiedot

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä.

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita. Katso tarvikeluettelo seuraavalta sivulta. HUOM! Ruuvit ovat Torx-ruuveja.

Lisätiedot

Tee taulu Ryhdy taiteilijaksi ja tee taulu vanhoista lehdistä ja kuviopapereista. Casco-liimapuikko. Helppo levittää Helppo pestä pois Kiinnittää heti

Tee taulu Ryhdy taiteilijaksi ja tee taulu vanhoista lehdistä ja kuviopapereista. Casco-liimapuikko. Helppo levittää Helppo pestä pois Kiinnittää heti Tee taulu Ryhdy taiteilijaksi ja tee taulu vanhoista lehdistä ja kuviopapereista. Casco-liimapuikko Helppo levittää Helppo pestä pois Kiinnittää heti Tee taulu Nämä tarvitset Aikakauslehtiä tai kuviopaperia,

Lisätiedot

E-HYVÄKSYNNÄT ALLEAJOSUOJAUS JA SIVUSUOJAUS TYÖKALULAATIKOT JA VARARENGASLAATIKOT OSANA SIVUSUOJAUSTA

E-HYVÄKSYNNÄT ALLEAJOSUOJAUS JA SIVUSUOJAUS TYÖKALULAATIKOT JA VARARENGASLAATIKOT OSANA SIVUSUOJAUSTA E-HYVÄKSYNNÄT ALLEAJOSUOJAUS JA SIVUSUOJAUS TYÖKALULAATIKOT JA VARARENGASLAATIKOT OSANA SIVUSUOJAUSTA TMT-Alleajosuoja Hyväksyntänumero: E4-58R-020343 Ext: 01 E-HYVÄKSYNNÄT TMT-Alleajosuoja on E-hyväksytty

Lisätiedot

Rakennusprojekti Rakenna penkki, joka on samalla säilytyslaatikko

Rakennusprojekti Rakenna penkki, joka on samalla säilytyslaatikko Rakennusprojekti Rakenna penkki, joka on samalla säilytyslaatikko Rakenna penkki, jonka kannen alle voit kätkeä muovisen pehmustelaatikon. Laatikon ison lokeron mitat ovat 46 x 116 x 55 cm. Useimmat muoviset

Lisätiedot

Smart 20 1 120 Ah lyijyakuille

Smart 20 1 120 Ah lyijyakuille KÄYTTÖOPAS Akun laturi Smart 20 1 120 Ah lyijyakuille Lue käyttöopas huolellisesti ennen latauslaitteen käyttämistä Käytä suojalaseja akkuja käsitellessäsi ESITTELY Kiitos, että valitsit ammattilaistason

Lisätiedot

Lasiseinän asennusohje

Lasiseinän asennusohje Lasiseinän asennusohje Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi 1. Katon panelointi Lasiseinän yläreunassa käytetään normaalitilanteessa upotettavaa lasilistaa. Tällä

Lisätiedot

Kattospoileri lisäjarruvalolla

Kattospoileri lisäjarruvalolla Ohje nro Versio Osa nro 30664254 1.0 Kattospoileri lisäjarruvalolla M8400560 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000180 A0000214 A0000177 M0000232 M8903187 Sivu 2 / 10 JOHDANTO Lue läpi koko

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

Laituripääty 2,5 x 6,0 kokoamisohje

Laituripääty 2,5 x 6,0 kokoamisohje 1/9 Laituripääty 2,5 x 6,0 kokoamisohje Asettele kiinnikkeet oikeaan järjestykseen, niitä on neljänlaisia. Tee puusta ja metallista ensin suora laatikko valmiiksi asti, ja kiinnitä ponttoonit vasta sitten.

Lisätiedot

KASVIHUONEEN EASY-UP 2x6 RUNGON KOKOAMISOHJE

KASVIHUONEEN EASY-UP 2x6 RUNGON KOKOAMISOHJE KASVIHUONEEN EASY-UP 2x6 RUNGON KOKOAMISOHJE KASVIHUONEEN MITAT: KASVIHUONE EASY-UP ON TARKOITETTU KESÄMÖKEILLÄ JA PUUTARHOISSA KASVIHUONEVILJELYÄ VARTEN EDULLISEN MIKROILMASTON LUOMISEEN. LEVEYS 2,0 METRIÄ,

Lisätiedot

Samsung tarakka-akku Asennusohje

Samsung tarakka-akku Asennusohje Samsung tarakka-akku Asennusohje (voidaan soveltaa myös muihin tarakka-akkuihin) Kiinnitysosat: Asennus: Huom. Koska pyöriä on erilaisia, on nämä ohjeet suuntaa antavia. Lue ohjeet läpi ennen asennusta.

Lisätiedot

Juliana Compact Plus 8,3 m Juliana Compact Plus, 8 3 m Juliana Compact Plus 10,2 m Juliana Compact Plus 12,1 m

Juliana Compact Plus 8,3 m Juliana Compact Plus, 8 3 m Juliana Compact Plus 10,2 m Juliana Compact Plus 12,1 m 2009/02 Automaatiavaajanasennuskatoluukkuun Mikälikatoluukkuunontilatuautomaatinenkatoluukunavaaja,jätetäänkäsikäyttöisenluukunavaajanosatasentamata. Automaatiavaajaanmukanatuleeruuvitja vastalevyt,joilaavaajapuristetaanprofilin

Lisätiedot

Yhden illan jutut. Matinkylän Martat r.y. Kässämartat: Raili Monto ja Sisko Salmi

Yhden illan jutut. Matinkylän Martat r.y. Kässämartat: Raili Monto ja Sisko Salmi Yhden illan jutut Matinkylän Martat r.y. Kässämartat: Raili Monto ja Sisko Salmi Säilytyspussukka ompelemalla Tarvikkeet: kaksi eriväristä kangastilkkua esim 22 x 42 cm. Ohje: 1. Leikkaa kangaskappaleet

Lisätiedot

Suojuspelti, moottorin alle

Suojuspelti, moottorin alle Installation instructions, accessories Ohje nro 31269439 Versio 1.2 Osa nro 31269431, 31269432, 31269433, 31269434 Suojuspelti, moottorin alle IMG-328898 Volvo Car Corporation Suojuspelti, moottorin alle-

Lisätiedot

Asennusohje. Turner 200

Asennusohje. Turner 200 Asennusohje Turner 200 Ovi on pakattu kahteen pahvipakkaukseen. Toisessa pakkauksessa on oven asennustarvikkeet ja toisessa ovielementit (4kpl). Käsittele ovielementtipakettia hyvin varovasti, sillä lamelleihin

Lisätiedot

Kenguru 2017 Mini-Ecolier: Ratkaisut (2. ja 3. luokka)

Kenguru 2017 Mini-Ecolier: Ratkaisut (2. ja 3. luokka) sivu 1 / 13 Oikeat vastaukset ovat alla. 3 pistettä TEHTÄVÄ 1 2 3 4 5 6 VASTAUS D C C B E B 4 pistettä TEHTÄVÄ 7 8 9 10 11 12 VASTAUS C E D C D A 5 pistettä TEHTÄVÄ 13 14 15 16 17 18 VASTAUS B E D D E

Lisätiedot

Ennen asennuksen aloittamista:

Ennen asennuksen aloittamista: Asennusopas Asennusopas Ennen asennuksen aloittamista: 1. Ennen asennuksen aloittamista varmistu että olet hankkinut oikean lukkopesän, joka sopii lukkoon. Yleisesti käytössä oleviin oviin oikeat lukkopesät

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

Etuiskunvaimentimien teline

Etuiskunvaimentimien teline RAKENNUSOHJE Etuiskunvaimentimien teline Noudata ohjeita ja niihin liittyviä kuvia tarkasti. Uusien osien tekniset ominaisuudet esitellään lyhyesti ennen asennusohjeita. 91 Lehden numero 21 liitteenä saat

Lisätiedot

Helatuotteet. Kuluttajaohje

Helatuotteet. Kuluttajaohje Helatuotteet Kuluttajaohje Ohessa kalustetoimituksen yleisimpien helatuotteiden ohjeet asennukseen ja säätämiseen. Avaa kaikki toimituksen pakkaukset ja laatikot ja tutustu toimituksen tuotteisiin ennen

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Bodykit. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 18

Installation instructions, accessories. Bodykit. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 18 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664734 Versio 1.0 Osa nro Bodykit Volvo Car Corporation Bodykit- 30664734 - V1.0 Sivu 1 / 18 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000165 A0000214 A0000177

Lisätiedot

Dokumentaatio-08. Fiat Stilo MW 130. Advanced 7. Kimmo Talkkari Kolkka

Dokumentaatio-08. Fiat Stilo MW 130. Advanced 7. Kimmo Talkkari Kolkka Dokumentaatio-08 Fiat Stilo MW 130 Advanced 7 Kimmo Talkkari Kolkka 4.1.2 Piilotetut komponentit: soittimen kondensaattori 0.33 F, liittimet suojattu lakalla - sijoitettu ylähanskakotelon taakse, nippuside/ankkuri

Lisätiedot

ASENNUSOHJE TYCROC UHP

ASENNUSOHJE TYCROC UHP TYCROC UHP Tycroc UHP asentaessa pohjan tulee olla tasainen, puhdas ja jäykkä. Pohjaan ei saa jäädä öljy pintaisia materiaaleja tai muuta likaa. Tarvittaessa alusta pitää oikaista. LEIKKAAMINEN JA SÄILYTYS

Lisätiedot

Digitaalitimerit vapaastilentävissä lennokeissa

Digitaalitimerit vapaastilentävissä lennokeissa Digitaalitimerit vapaastilentävissä lennokeissa 1 Miksi digitaalitimeri? Täsmälliset ajoitukset => Voi keskittyä säätämään lennättäjän kohdalleen Lisää lähtökorkeutta => Pärjää kisoissa paremmin! Lennokin

Lisätiedot

WB-työpöydät. 5years. 2years

WB-työpöydät. 5years. 2years WB-työpöydät WB-työpöydät on suunniteltu vaativiin kokoonpanoympäristöihin. Pöytien perusajatuksena on yksinkertaisuus ja hyvä ergonomia, joiden ansiosta yksittäisen työpöydän voi muokata useisiin eri

Lisätiedot

VERSIO 1.95 WWW.KASITYO.COM

VERSIO 1.95 WWW.KASITYO.COM K BLÄUER 2002 VERSIO 1.95 WWW.KASITYO.COM FOTONIKANUUNA Valmistan pienen ledivalaisimen. 1. Tarvikkeet puisen rungon valmistamiseksi. Rungon valmistamiseksi tarvitset kolmea eripaksuista rimaa ja itseliimautuvasta

Lisätiedot

Rakennussarjan sisältö (osat eivät ole oikeassa mittakaavassa) Vasen portaali oranssi, alumiini. Oikea portaali oranssi, alumiini

Rakennussarjan sisältö (osat eivät ole oikeassa mittakaavassa) Vasen portaali oranssi, alumiini. Oikea portaali oranssi, alumiini Suomenkielinen käännös: SLOWorks Ky / Stepcraft.fi versio 1.0/2015 Hyvä asiakas, Kiitos kun olet hankkinut korkealaatuisen STEPCRAFT-sarjan koneen. Ennen kasaamista, lue tämä opas läpi, jotta saat yleiskäsityksen

Lisätiedot

Lennokkitieto Tapio Polamo

Lennokkitieto Tapio Polamo Tapio Polamo Petteri Patolinna LENNOKKITOIMINNAN OPAS Lennokkitieto Tapio Polamo 85 LUKU 8 Miniwing Perustietoa Miniwing:stä Välineet ja tarvikkeet Rakentaminen 86 Lennokkitoiminnan opas PERUSTIETOA MINIWING:STÄ

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008

Käyttöohjeet. Radio-ohjattava vene RC FT008 Radio-ohjattava vene RC FT008 Käyttöohjeet Pyydämme lukemaan käyttöohjeet huolella. Lähde ottamaan ulapasta mittaa tämän heti käyttövalmiin, huippuhauskan radioohjattavan veneen kanssa! RC FT008 on täydellinen

Lisätiedot

TEE-SE-ITSE PIHAPELIMAALI PUUSTA

TEE-SE-ITSE PIHAPELIMAALI PUUSTA TEE-SE-ITSE PIHAPELIMAALI PUUSTA Kahdenkokoinen pihapelimaali a`la Jorma Piisinen. Maalin voi kääntää pienpelifutiksessa isompaan asentoon ja säbässä ja tennispallolätkässä pienempään asentoon. TARVIKKEET

Lisätiedot

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 N S ta tai m ä BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 ONNISTUNUT SALKKU Salkkuja on eri kokoisia, muotoisia ja värisiä. Huomiota kiinnitetään seuraaviin kohtiin. SALKUN AUKAISEMINEN PYÖRÖSAHALLA JA SEN

Lisätiedot

Kenguru 2013 Ecolier sivu 1 / 8 (4. ja 5. luokka)

Kenguru 2013 Ecolier sivu 1 / 8 (4. ja 5. luokka) Kenguru 2013 Ecolier sivu 1 / 8 3 pistettä 1. Missä kuviossa mustia kenguruita on enemmän kuin valkoisia kenguruita? Kuvassa D on 5 mustaa kengurua ja 4 valkoista. 2. Nelli haluaa rakentaa samanlaisen

Lisätiedot

Vastaanottimen ja paristojen kotelon osat, käynnistimen rengas ja kahva, pidike ja ruuvit

Vastaanottimen ja paristojen kotelon osat, käynnistimen rengas ja kahva, pidike ja ruuvit RAKENNUSOHJE Vastaanottimen ja paristojen kotelon osat, käynnistimen rengas ja kahva, pidike ja ruuvit 363 1 Lehden nro 84 mukana sait 11 uutta osaa mittakaavan 1:7 F2007-autoosi. Uudet osat ovat vastaanottimen

Lisätiedot

Koristepaneeli, ulkopuoli

Koristepaneeli, ulkopuoli Ohje nro Versio Osa nro 31265210 1.2 31265211 Koristepaneeli, ulkopuoli IMG-275024 Sivu 1 / 13 Varuste A0000162 IMG-239446 IMG-239980 IMG-239663 A0000177 A0000214 M0000232 IMG-275023 Sivu 2 / 13 JOHDANTO

Lisätiedot

Teknisen työn didaktiikka/aihepiirisuunnittelu Tiina Pyhälahti Syksy 1996 Ohjaaja: Ossi Autio

Teknisen työn didaktiikka/aihepiirisuunnittelu Tiina Pyhälahti Syksy 1996 Ohjaaja: Ossi Autio Teknisen työn didaktiikka/aihepiirisuunnittelu Tiina Pyhälahti Syksy 1996 Ohjaaja: Ossi Autio 1.JOHDANTO Aihepiirin tavoitteena on valmistaa esine, joka liittyy ilmaan ja entämiseen ja jossa on jokin pienen

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Ohje nro Versio Osa nro 30668471 1.2 30682095, 30682096 Vetokoukku, kiinteä M8901547 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0000172 A0000165 IMG-213560 Sivu 2 / 16 IMG-223189 Sivu 3 / 16 IMG-213320

Lisätiedot

ASENNUSOHJE HOVI-PORTAAT:

ASENNUSOHJE HOVI-PORTAAT: 1 ASENNUSOHJE HOVI-PORTAAT: yleistä: 1 ) Ensimmäisenä kun paketit aukaistaan, on erittäin tärkeää tarkistaa että kaikki osat ovat pakkauslistan mukaisesti mukana. Kaikki osat ovat numeroitu ja asennusvalmiita.

Lisätiedot

Rakenna kasvilava. yksi tai kaksi kuormalavan kaulusta. Lasiluukun koon voi tällöin muuntaa kaulukseen sopivaksi.

Rakenna kasvilava. yksi tai kaksi kuormalavan kaulusta. Lasiluukun koon voi tällöin muuntaa kaulukseen sopivaksi. Rakennusprojekti Rakenna kasvilava Kasvilava on kuin pieni kasvihuone, jossa kasveja voi viljellä hiukan aiemmin ja suojaisemmin kuin avomaalla. Tämä kasvilava on mitoitettu Ikean Billy-kirjahyllystä yli

Lisätiedot

Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM)

Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM) Ohje nro Versio Osa nro 31201696 1.0 31257593 Vetokoukun ohjausyksikkö (TRM) Sivu 1 / 18 Varuste A0000162 A0801178 IMG-239664 IMG-271243 M3603593 Sivu 2 / 18 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

Telojen Asentaminen. Telojen asennuksen saa suorittaa vain asianmukaisesti koulutettu henkilö.

Telojen Asentaminen. Telojen asennuksen saa suorittaa vain asianmukaisesti koulutettu henkilö. 28 Telojen Asentaminen Telojen asennuksen saa suorittaa vain asianmukaisesti koulutettu henkilö. Ensin on suoritettava riskien arviointi oman ja muiden turvallisuuden varmistamiseksi. Telat toimitetaan

Lisätiedot

Kokoamisohje. Amplitude Bed

Kokoamisohje. Amplitude Bed Kokoamisohje Amplitude Bed 5 Numero Osan nimi pohja & saksimekanismi jalkaosa 3 selkäosa 4 sivulaidat 5 kohottautumisteline 8 4 3 8 6 käsiohjain 7 ohjausyksikkö 8 sängynpäädyt 6 9 kuljetusteline 7 9 Kokoamisohjeet

Lisätiedot

Radion kauko-ohjaus ohjauspyörässä

Radion kauko-ohjaus ohjauspyörässä Ohje nro Versio Osa nro 9172666 1.0 Radion kauko-ohjaus ohjauspyörässä M3903274 Sivu 1 / 8 Varuste A0000162 A0000161 M8802509 Sivu 2 / 8 M3903275 Sivu 3 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

HP LJ1100 /Canon LBP800

HP LJ1100 /Canon LBP800 HP LJ1100 /Canon LBP800 Asennusohje 1100COMPLETEKIT RY7-9090 separation pad kit RB2-4026 Pickup roller RB2-3912 Feeder roller V1.0 / 20.7.2005 1 Tärkeää Lue tämä ohje ensin läpi loppuun asti ja aloita

Lisätiedot

Näin tehdään. (eli pyörötappiliitos tai poratappiliitos)

Näin tehdään. (eli pyörötappiliitos tai poratappiliitos) Näin tehdään (eli pyörötappiliitos tai poratappiliitos) 1. 7. 6. 2. 3. 5. 4. Liima-tappi -liitos on vahva liitostyyppi. Sen avulla liitetään puumateriaaleja toisiinsa (esim. lauta, liima- tai mdf-levy).

Lisätiedot

Ähtärin Ilmailijat Ry, Simulaattoriprojekti 1. vaihe, selvitys projektista ja rahan käytöstä

Ähtärin Ilmailijat Ry, Simulaattoriprojekti 1. vaihe, selvitys projektista ja rahan käytöstä Ähtärin Ilmailijat Ry, Simulaattoriprojekti 1. vaihe, selvitys projektista ja rahan käytöstä Alkuvuosi 2012 kului mahdollisia ratkaisuja miettien, softaa räpläten ja vaihtoehtoja puntaroiden. Päädyttiin

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31269488 Versio 1.5 Osa nro 31269508, 31269514, 31269512, 31269510, 31269516, 31269539 Vetokoukku, irrotettava IMG-260235 Volvo Car Corporation Vetokoukku,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Lisäbasso. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 17

Installation instructions, accessories. Lisäbasso. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 17 Installation instructions, accessories Ohje nro 8698415 Versio 1.0 Osa nro Lisäbasso Volvo Car Corporation Lisäbasso- 8698415 - V1.0 Sivu 1 / 17 Varuste A0000162 A0000161 A0801178 J3904777 Sivu 2 / 17

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Ikkuna-antenni, GSM. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22

Installation instructions, accessories. Ikkuna-antenni, GSM. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 Installation instructions, accessories Ohje nro 30660778 Versio 1.0 Osa nro Ikkuna-antenni, GSM Volvo Car Corporation Ikkuna-antenni, GSM- 30660778 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000161 A0000166

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664283 Versio 1.0 Osa nro Yhdennetty puhelin Volvo Car Corporation Yhdennetty puhelin- 30664283 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0801178

Lisätiedot

Ovielementtejä on kaksi erilaista: 1. Perusovielementti 2. Pariovielementti, lisätilauksesta.

Ovielementtejä on kaksi erilaista: 1. Perusovielementti 2. Pariovielementti, lisätilauksesta. Asennusohjeet Asennustyön voi suorittaa yksi henkilö mutta työskentely pareittain on suositeltavaa. Elementit toimitetaan muovilla päällystetyllä paketilla, paketti on varastoitava ilmavasti maasta irti

Lisätiedot

KASVIHUONEEN EASY-UP 3x4 RUNGON KOKOAMISOHJE

KASVIHUONEEN EASY-UP 3x4 RUNGON KOKOAMISOHJE KASVIHUONEEN EASY-UP 3x4 RUNGON KOKOAMISOHJE KASVIHUONEEN MITAT: KASVIHUONE EASY-UP ON TARKOITETTU KESÄMÖKEILLÄ JA PUUTARHOISSA KASVIHUONEVILJELYÄ VARTEN EDULLISEN MIKROILMASTON LUOMISEEN. LEVEYS 3,0 METRIÄ,

Lisätiedot

Freestanding Asennusohjeet

Freestanding Asennusohjeet sennusohjeet sennusvinkkejä 224 mm korkean ratkaisun kokoamiseen tarvitaan avustaja. Huomaa, että kaikissa seinästä irrallaan käytetyissä ratkaisuissa on oltava jalat kummallakin puolella. Jos sinulla

Lisätiedot

kokoamiseen tarvittavat osat

kokoamiseen tarvittavat osat RAKENNUSOHJE Kaikki toisen takaiskunvaimentimen kokoamiseen tarvittavat osat 273 Lehden nro 64 mukana sait kaikki toisen takaiskunvaimentimen osat. Näillä osilla voit koota takaiskunvaimentimen ja saat

Lisätiedot

F2000 Karavaanimarkiisi

F2000 Karavaanimarkiisi Asennus ja käyttöohjeet F2000 Karavaanimarkiisi Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä! Pakkauksen sisältö NIMIKE KUVAUS 1 Kankaan lukitustanko 2 putki 3 Vasen varsi 4 Oikea varsi 5 Seinäkiinnike

Lisätiedot

Linnunpöntön kokoamisohje

Linnunpöntön kokoamisohje Linnunpöntön kokoamisohje Kiitämme Sinua leijonien rakennussarjan hankkimisesta. Kun seuraat kokoamisen työvaiheittaisia ohjeita huolellisesti, olet saanut rakennettua toimivan kodin linnulle. Rakennussarjojen

Lisätiedot

Kynnyslista, valaistu, eteen

Kynnyslista, valaistu, eteen Installation instructions, accessories Ohje nro 31285847 Versio 1.3 Osa nro 30763394 Kynnyslista, valaistu, eteen IMG-266944 Volvo Car Corporation Kynnyslista, valaistu, eteen- 31285847 - V1.3 Sivu 1 /

Lisätiedot

Cuisio-lusikkalokerikot (Nimikeryhmä 02110)

Cuisio-lusikkalokerikot (Nimikeryhmä 02110) UUTUUKSIA 2012 Cuisio-lusikkalokerikot (Nimikeryhmä 02110) Lokerikon materiaali on läpikuultavaa muovia. Lokerikot kootaan kolmesta erilevyisestä elementistä, jotka on yhdistetty toisiinsa alumiiprofiililla.

Lisätiedot

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje Platina Pi-Ka ThermiSol Platina Pi-Ka essa kerrotaan ThermiSol Platina Kattoelementin käsittelyyn, kiinnitykseen ja työstämiseen liittyviä ohjeita. Platina Pi-Ka 2 1. Elementin käsittely... 3 1.1 Elementtikuorman

Lisätiedot

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B AP-550 Servon asennusohje Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B B1 Johdanto GoldCruise on laatutuote jonka Gold Automotive

Lisätiedot

OPUS 2 OPUS 2. Kalusterunkojen yleiskokoamisohjeet

OPUS 2 OPUS 2. Kalusterunkojen yleiskokoamisohjeet OPUS 2 Kalusterunkojen yleiskokoamisohjeet Onneksi olkoon! Olet valinnut korkealaatuiset kiintokalustetuotteet. Niiden valmistuksessa käytetään uusimpia teknisiä menetelmiä ja laadukkaita raaka-aineita.

Lisätiedot

Käyttöohje. Tervetuloa klamydiaja tippuritestipalvelun käyttäjäksi!

Käyttöohje. Tervetuloa klamydiaja tippuritestipalvelun käyttäjäksi! Käyttöohje Tervetuloa klamydiaja tippuritestipalvelun käyttäjäksi! Palvelun käyttämiseen tarvitset internetyhteyden esimerkiksi matkapuhelimesta ja keinon tunnis tautua sähköisesti pankkitunnuksilla tai

Lisätiedot