Letov LF-107 Lunak Rakennuskertomus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Letov LF-107 Lunak Rakennuskertomus"

Transkriptio

1 Letov LF-107 Lunak Rakennuskertomus Alkusanat Kun lennokkiharrastajalla on sopivasti ylimääräistä rahaa, tilaa rakennuspöydällä ja muutenkin tilanne on otollinen, on suorastaan pakko ostaa uusi lennokki, ja äkkiä. Olinkin jo ennakkoon katsellut ja vertaillut erilaisia vaihtoehtoja. Valintakriteereinä oli 4 metrin kärkiväli (tässä koossa löytyy vielä kukkarolle sopivia koneita) ja capable of full aerobatics.

2 Lunak ei ollut ihan ensimmäisenä listalla, mutta se valikoitui kuitenkin sinne ostoskoriin. Kone on Tsekkiläisen Reichardin valmistama, Muita ehdokkaita olisi ollut mm. dg-300 elan acro, club libelle, alsema sagitta ja mdm-1 fox. Mutta niissä joku kohta aina mätti, yleensä rahtikulut ja saatavuus tai joidenkin kohdalla epäselvyys siitä onko kone todella täysin taitolentokelpoinen. Joten lopulta valinta oli selvä. Lunak aiheisia sivustoja Mittoja Kärkiväli Rungon pituus Siiven pinta-ala Profiili Paino lentovalmiina Skaala 4000mm 1840mm 124,8dm2 E211 katsotaan sitten myöhemmin 1:3,5 Tekniikkaa Korkeusperäsin Sivuperäsin Siivekkeet (4 kpl) Laipat Hinauskoukku 2 x Hitec HS125mg Hitec HS645mg Futaba S3150 Hyperion HP-DS20FMD Hitec HS-77BB Vastaanotinakut Akkuvahdit PowerBox Vastaanotin Lähetin 2 x Sanyo 4-kennoinen 1800mAh 2 x HexTronik Tee-se-Itse Multiplex RX-9 Graupner MC-22 Laatikon sisältö Kone saapui ehjänä ja noin puolessatoista viikossa Itävallasta (http://www.derschweighofer.at/) suoraan kotiin. Mukana oli myös Lunakin tuleva vastaanotin, Multiplex RX-9 ja ko. putiikin tämän vuoden pääkatalogi.

3 Tällaisessa isossa laatikossa se saapui, vertailukohtana toimii Teemu 9v. Rakennussarja on siistiä työtä, eikä esim. mitään ryppyjä tai kuplia päällysteissä ollut. Rakennusohjeen virkaa toimittaa pari A4 :sta, joissa saksankielellä selostetaan työn kulkua parin kuvan kera. Sitten vain rakentamaan Päätän aloittaa korkeusperäsimistä. Ajattelin laittaa kummallekkin korkkarinpuolikkaalle oman servon. Ensin kuitenkin liimataan ohjainpinnat. Paketissa tulee mukana muoviset saranat, mutta ne tuntuvat aika jäykiltä. Päätin heivata moiset ja luottaa kuitusaranoihin, niitä käyttäen saadaan herkästi liikkuvat laput. Saranaurat oli valmiiksi tehty ja itse tehtäväksi jäi sopivien saranoiden leikkaaminen kuitulevystä ja niiden liimaaminen paikalleen, liimana toimii kosteudenkestävä Kiilto B3. Peräsin ja ohjainpinta yhdistetty. PVA -liimajäljet on kätevä pyyhkiä pois veteen kostutetulla paperilla ja lopputulos on siisti.

4 Korkkariservoiksi päätin sittenkin laittaa vääntävämmät servot, eli HS125mg. Jääköön ne 82ämgeet johonkin muuhun käyttöön. Tässä on tehty parimillisesta vanerista palat servojen alle ja nipistimien leuoissa on kiinnityskorvakkeiden alle tulevat palikat liimauksessa. Ne on koottu kahdesta vanerinpalasta. Näin siksi, että eivät halkea kun servon ruuvit ruuvataan niihin kiinni. Kolot servoille on avattu ja toisella puolella servopukki on jo liimattu paikalleen. Hieman epäilytti katkaista kuvassa vasemmassa kolossa vielä toistaiseksi näkyvä vahvikekaari, mutta pakko oli. Menetys on korvattu liimaamalla aukon kumpaankin päähän parin millin vaneriseinät. Servopukit liimattu paikalleen

5 Sitten ryhdyttiin sovittelemaan korkkarihorneja. Käytin sarjan mukana tulleita lasikuituisia, ne ovat tukevan tuntuisia. Horneja varten tarvitsee vain tehdä reikä ja reilulla määrällä epoksia liimaten paikalleen. Työstettävä alue on ensin suojattu maalarinteipillä ja sitten tehty reikä askarteluveitsellä. Horni liimattu paikalleen. Teipit otetaan pois ennen liiman jämähtämistä. Lopputulos on oikein siisti.

6 Korkkarit tulevat lukittumaan paikoilleen Multiplexin multilock systeemillä. Tämä on minullekin uutta, joten laitetaan tähän muutama kuva niiden asennuksesta. Valkoinen lukko-osa liimataan runkoon. Se pitää karhentaa hyvin jotta epoksi ottaa varmasti kiinni. Tällaiselta näyttää toisella puolella. Lukot on esiliimattu ja meinaan vielä holvata lisää epoksia niiden ympärille. Pitkää liimatikkua tarvittiin, koska matkaa on melkein parikymmentä senttiä.

7 Korkeusvakaajaan tehdään reikä ja tuo valkoinen tappi epoksoidaan siihen reikään. Työjärjestys menee niin, että karhennettu tappi tökätään lukkoon, korkkari laitetaan paikalleen ja odotetaan kun epoksi on varmasti jämähtänyt. Pinnat kannattaa suojata hyvin. Tuo punainen on irroitustyökalu jolla korkkari pakotetaan irti rungosta. Siivet Seuraavaksi päätin ottaa siivet käsittelyyn, niihin on tehty valmiit kolot servoille. Kolojen päällä päällystekalvo ja se pitää poistaa mattoveitsellä nätisti. Kalvoa ei kannata poistaa ihan kolon reunoja myöten, vaan jättää 3-4mm yli ja kääntää sitten ylimääräiset silitysraudalla kolon reunoille.. Pohjalle meinaan liimata 1mm vanerista tehdyt palat. Siihen on hyvä liimata servoraamit

8 Vanerinpalat liimauksessa. Painoa päälle, ettei vaneri ala kupruilemaan. Kun liima on kuivunut, voidaan servoraamit epoksoida paikalleen. Tämä on siivekeservon tuleva koti.

9 Siivekeservo laitettu kokeeksi paikalleen ja hornin jalalle kolme kiinnitysreikää tehty. Horni esittäytyy taustalla. Laippaservoiksi tulee vakiokokoiset digi Hyperionit ja siitä syystä niiden aukkoja täytyy syventää jonkin verran. Valmistaja on mitoittanut siiven aukot n.15mm paksuiselle servolle, joten 5-10 millin verran joutuu styroksia raaputtamaan pois.

10 Servopukki ja laippahorni liimattu paikoilleen. Akkupakat Välillä ehdin jo kasaamaan akkupakat. Tässä on väännelty kontaktilipukat yhteen ja hetken kuluttua ne vielä tinataan. Kun juotokset on tehty, liitetään kennot kuumaliimalla tai pikaliimalla toisiinsa.

11 Lopuksi läpinäkyvä kutistesukka päälle. Ei niin upea lopputulos, mutta toimiva. Runko Korkkariservoille toimitetaan käskyt reilunpaksuisella kierretyllä johdolla, mikä kiinnitetään liimamassalla perärunkoon jotta ei roikkuisi sivuperäsinvaijereiden päällä. Kuvassa näkyy myös tuleva vastaanotin antennin paikka. Suunnilleen tuossa kohdassa se on oikeassakin

12 Monesta työvaiheesta puuttuu kuva, joten laitan tähän yleiskuvia valmiista laiteasennuksista nokassa. Sivuperäsimen servolle ja vastaanottimelle on tehty omat telineet vanerista. Sivuperäsimen vaijerit kulkevat laskutelineen tukena olevan vanerilevyn läpi. Siipiin menevissä johtonipuissa on MPX liittimet.

13 Vanerilevyn toisella puolella näyttää tältä. Kaksi duralumiinista taivutettua L-muotoista palaa, joiden väliin pyörä on pultattu.

14 Akuille on tehty vanerista oma hylly nokkaan. Hyllyn alla näkyy painolasti lyijyä paikoilleen liimattuna. Lähempänä teline säädettävälle painolastille, lyijylevyjen lisäys tai poisto on helppoa vain siipimutteri avaamalla. Alla näkyy hinauskytkimen servo. Seuraavana köyhän miehen powerpoks vanerilevyn alle kasattuna. Siis tuollainen:http://www.scalegliders.org/ artikkelit/ _koyhan_miehen_p owerbox/koyhan_miehen_powerbox.p hp Kabiinin kuomu on kiinnitetty kirkkaalla kaksipuoleisella teipillä kehykseen. Kuomu kiinnittyy etupäästä yhdellä metallitapilla runkoon ja takapäässä on hiilikuitulatta johon kabiinilukko vastaa. Kabiininlukko on ensin liimattu vaneripalaan...

15 ...joka on sitten liimattu runkoon. Kehykseen liimattu hiililatta alemmassa kuvassa.

16 Kone ehti jo lentää alkuperäisellä konstruktiolla parin vuoden lennot. Muuten mukavaa konetta vaivasi laskujen vaikeus. Laipat antoivat kyllä lisänostetta siipeen, mutta sopiva jarruvaikutus oli jotenkin hankala saada aikaan tai hallita. Kone joko hyppäsi pari metriä ylöspäin tai sitten jarrutti niin tehokkaasti, että oltiin lähellä sakkausta. Yleensä tuloksena oli vajaa tai sitten pitkäksi mennyt lasku. Myöskin laippojen geometria oli sellainen, että ylä asennossa välystä oli reilusti. Asialle piti tehdä jotain. Jämillä kesällä 2011 Lunak sakkasi laskun loppuosalla 3 metristä ketoon. Syynä oli Butterfly kokeilu, jonka jarruvaikutus oli todella tehokas. Tämä lentoturma maadoitti koneen ja potkaisi homman alkuun. Laippasaranoiksi tuli Hobbykingin järeät versiot.

17 Laipat olivat myös taipuneet kaareviksi parin vuoden aikana ja tällekin asialle piti jotain tehdä. Hiilikuitu olisi ollut kenties parempaa, mutta päädyin tekemään 2,5mm vanerista kahdet soirot joita varten piti jyrsiä 6 millin urat yläpintaan. Uraan epoksoidaan vanerisoirot.

18 Liimauksen ajaksi laipat oli kiinnitetty puristimilla suoraan pöytälevyy. Toivoen että jäävät suoraksi epoksin kuivuttua. Siipeen merkittiin sanoiden paikat tarkasti ja aukot leikattiin.

19 Saranat epoksoitiin paikalleen. Kaikki kolme saranaa paikallaan siivessä. Sitten laippaan samat vaiheet ja laipan liimaus saranoihin (ei kuvaa).

20 Lopuksi 2mm lasikuitulevystä värkätty laippahorni liimataan keskelle saranalinjaa. Työntötangolle on myös porattu aukko siiven läpi suoraan servolle. Laippageometriasta tuli hyvä ja välyksiä ei juurikaan ole, laipat kääntyvät nyt n. 80 astetta. Saranointi valmis. Samassa kuvassa näkyy siivestä tuleva servojohto ja MPX liitin

21 Lähempää kuvattuna

22 Laippojen muutokset onnistuivat mielestäni hyvin, vaikkakin ihan suoraa niistä ei tullut. Nyt jarrutus on miellyttävä eikä laipan lisääminen aiheuta voimakasta parin metrin hyppyä ylöspäin. Koneella voi nyt laskea suhteellisen pienellekin alueelle hallitusti. Toisaalta hinauksessa ne toimivat, 4-6mm annosteltuina, antaen siivelle sopivasti lisää nostetta jotta raskaanpuoleinen Lunak irtoaa maankamaralta.

23 Yleiskuva koneesta. Näin Lunak lensi Scaleglidersin Ridali Aerotow tapahtumassa Virossa. Erkki Piironen

PERHOVAVAN RAKENTAMINEN

PERHOVAVAN RAKENTAMINEN PERHOVAVAN RAKENTAMINEN Nordic Pro-Fly Fishing / Mikko Halonen Tämän artikkelin on tarkoitus auttaa juuri sinua pääsemään alkuun vavan rakennuksessa. Artikkelissa käydään läpi miten perhovapa rakennetaan

Lisätiedot

Jousen rakennusohjeet (keskeneräiset!!!)

Jousen rakennusohjeet (keskeneräiset!!!) Jousen rakennusohjeet (keskeneräiset!!!) Selostan tässä artikkelissa kohtuullisen tarkasti jousen rakentamisohjeet. Suurin osa tiedoista on kerätty kirjasta The Traditional Bowyers Bible volume 1. Kirja,

Lisätiedot

Askartele kalastusvälineitä

Askartele kalastusvälineitä Askartele kalastusvälineitä Askartele kalastusvälineitä Vinkkejä kerhotoimintaan Kalastusvälineiden valmistaminen on mukavaa puuhaa ja itse tehdyllä vieheellä saatu saalis maistuu erityisen herkulliselta.

Lisätiedot

SAVO kelkka - surffaamaan jäällä ja lumella

SAVO kelkka - surffaamaan jäällä ja lumella SAVO kelkka - surffaamaan jäällä ja lumella Talvella surffaminen on helppoa, itse asiassa helpompaa kuin kesällä veden päällä. Rikinä toimii sama tuttu kesäpurje (tosin suurin järkevä koko on noin 8.5

Lisätiedot

Jos asennat LED nauhan valmiilla liitosjohdolla, hyppää kohtaan "asennus, kun nauhassa on valmis liitosjohto".

Jos asennat LED nauhan valmiilla liitosjohdolla, hyppää kohtaan asennus, kun nauhassa on valmis liitosjohto. LED nauhan asennus alumiiniseen profiiliin. Tämä ohje kertoo, kuinka helppoa on LED nauhan asennus asennusprofiiliin, jota myös asennuslistaksi kutsutaan. Alumiinista profiilia (asennuslistaa) ei tarvita

Lisätiedot

Gmz-säiliövaunu. Mittakaava 1:87 KOKOONPANO- OHJE

Gmz-säiliövaunu. Mittakaava 1:87 KOKOONPANO- OHJE Gmz-säiliövaunu Mittakaava 1:87 KOKOONPANO- OHJE Heinäkuu 2011 Sarjan sisältö Säiliö (harmaasta hartsista valettu) Telisivut 4 kpl (messinkivalu) Varsipuskin 4 kpl (messinkivalu) Jarrusäiliö 1 kpl (messinkivalu)

Lisätiedot

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Ä Ö

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Ä Ö Keskustelupalstan vinkkejä melkein aakkosjärjestyksessä. Jos saat moposi rikki näillä ohjeilla, niin se on kai sitten rikki! Siksi vinkin antajan nimi on jätetty pois! 21.10.2006 A B C D E F G H I J K

Lisätiedot

Tee-se-itse TEKSTI JA KUVAT: OLLI VÄNSKÄ. Karttafillari. ja viisi muuta rakenteluohjetta nörtille. 28 MikroPC 8/2012 WWW.MIKROPC.

Tee-se-itse TEKSTI JA KUVAT: OLLI VÄNSKÄ. Karttafillari. ja viisi muuta rakenteluohjetta nörtille. 28 MikroPC 8/2012 WWW.MIKROPC. Tee-se-itse TEKSTI JA KUVAT: OLLI VÄNSKÄ Karttafillari ja viisi muuta rakenteluohjetta nörtille 28 MikroPC 8/2012 01 Google Maps -kuntopyörä PYÖRÄILY on hyvä tapa ylläpitää kuntoa, mutta lajin mukavuus

Lisätiedot

Lennokkitieto Tapio Polamo

Lennokkitieto Tapio Polamo Tapio Polamo Petteri Patolinna LENNOKKITOIMINNAN OPAS Lennokkitieto Tapio Polamo 85 LUKU 8 Miniwing Perustietoa Miniwing:stä Välineet ja tarvikkeet Rakentaminen 86 Lennokkitoiminnan opas PERUSTIETOA MINIWING:STÄ

Lisätiedot

Lennokkitieto Tapio Polamo

Lennokkitieto Tapio Polamo Tapio Polamo Petteri Patolinna LENNOKKITOIMINNAN OPAS Lennokkitieto Tapio Polamo 69 LUKU 6 SIL-copter SIL-copter Välineet ja tarvikkeet Rakentaminen Lennätys 70 Lennokkitoiminnan opas SIL-COPTER Sil-Shop

Lisätiedot

Eurovac keskusimuriputkisto

Eurovac keskusimuriputkisto Eurovac keskusimuriputkisto Asennusopas Suomen Imurikeskus Oy Tehtaankatu 18 38700 Kankaanpää Puh. +358 (0)2 576 700 Fax. +358 (0)2 576 7010 www.suomenimurikeskus.fi eurovac@suomenimurikeskus.fi Krnro

Lisätiedot

RIEGL VZ-400 -LASERKEILAIMEN PIKAOPAS MAASTOON

RIEGL VZ-400 -LASERKEILAIMEN PIKAOPAS MAASTOON RIEGL VZ-400 -LASERKEILAIMEN PIKAOPAS MAASTOON Jussi Kinnunen Turun yliopisto Maantieteen ja geologian laitos Geologian osasto 2014 1 RIEGL VZ-400 -LASERKEILAIMEN PIKAOPAS MAASTOON 1. Johdanto Tämän tekstin

Lisätiedot

Liite: Polkupyörän huolto

Liite: Polkupyörän huolto Liite: Polkupyörän huolto Lähde: http://fi.wikibooks.org/wiki/polkupyörän_huolto_ja_korjaus Perushuolto Tarvittavat välineet Rätti ja vesisanko Öljypullo Pyörän pumppu Perushuollon toimenpiteet Pyörän

Lisätiedot

LUKIJALLE. Kaikille - kaikille, myös lukijalle ojennan nämä pellavan kukat. Hollolan Luhdantauksessa marraskuussa 1990 Anja Heikkinen-Rummukainen

LUKIJALLE. Kaikille - kaikille, myös lukijalle ojennan nämä pellavan kukat. Hollolan Luhdantauksessa marraskuussa 1990 Anja Heikkinen-Rummukainen LUKIJALLE Juhlistaakseni tätä kymmenettä vuotta pellavan puolesta, haluan juhlia sen kanssasi tämän kirjan välityksellä. Edellisessä kirjassani paneuduin paljolti perinteeseen, historiaan ja materiaalin

Lisätiedot

Vanha Kråkö palaa vesille

Vanha Kråkö palaa vesille Vanha Kråkö palaa vesille Myynti-ilmoituksessa ei tarkemmin kerrottu veneen kunnosta, joten otin puhelimitse yhteyttä myyjään. Myyjä kertoi, että vene oli jo luvattu toiselle, mutta syystä tai toisesta

Lisätiedot

Sisältö: Heli Ruoho Pikaopas Adobe PageMaker 6.5 -taitto-ohjelmaan (Fin) 1 Uuden julkaisun luominen ja työtilan esittely 1

Sisältö: Heli Ruoho Pikaopas Adobe PageMaker 6.5 -taitto-ohjelmaan (Fin) 1 Uuden julkaisun luominen ja työtilan esittely 1 0 Heli Ruoho Pikaopas Adobe PageMaker 6. -taitto-ohjelmaan (Fin) Sisältö: Uuden julkaisun luominen ja työtilan esittely 2 Ennen taittamisen aloittamista 2 3 Taittaminen 3 3. Objektien sijoittaminen julkaisuun

Lisätiedot

VERTEX G4 ITSEOPISKELUMATERIAALIA. Juho Anttila

VERTEX G4 ITSEOPISKELUMATERIAALIA. Juho Anttila VERTEX G4 ITSEOPISKELUMATERIAALIA Juho Anttila Sisällysluettelo 1. Johdanto 1.1 Vertex yrityksenä ja ohjelmana 1.2 Opiskelijalisenssi 2. Perusharjoitteita 2.1 Jyrsittävä kappale 2.2 Sorvattava kappale

Lisätiedot

Muunnossarja etu/takapyörään

Muunnossarja etu/takapyörään Muunnossarja etu/takapyörään Käyttö ja asennusohje Kiitos, että valitsit Greencycle muunnossarjan. Toivomme että vietät antoisia hetkiä uuden sähköpyöräsi kanssa. Ohessa muunnossarjan käyttö ja asennusohjeet,

Lisätiedot

19.5.2008 Hei. 20.5.2008 valitetavasti pitää todeta, että saneerauksen alku vaikeuksista johtuen en ole vielä pässyt aloittamaan asennusta.

19.5.2008 Hei. 20.5.2008 valitetavasti pitää todeta, että saneerauksen alku vaikeuksista johtuen en ole vielä pässyt aloittamaan asennusta. 26.5.2008 asennus on käynnistynyt, ulkoyksikkö on nostettu paikoilleen, kellarin seinään on piikattu reikä ulkoyksikön putkille ja sähkönsyöttö/ohjausjohdolle. kellarin ja pannuhuoneen sähkötyöt menossa,

Lisätiedot

Ultimaten referenssiasiakkaiden palaute. ilma-vesilämmöstä ja energiavaraajasta! Referenssikohde: Lahti. Lainauksen päivämäärä: 19.5.

Ultimaten referenssiasiakkaiden palaute. ilma-vesilämmöstä ja energiavaraajasta! Referenssikohde: Lahti. Lainauksen päivämäärä: 19.5. Ultimaten referenssiasiakkaiden palaute ilma-vesilämmöstä ja energiavaraajasta! Tähän on koottu Kevään 2008 referenssiasiakkaiden palautteet kesäkuun 2008 loppuun mennessä. Kaikki referenssikohteiden kuvaukset

Lisätiedot

PUISEN PARIREEN. Rovaniemi 2010 E. & J. Norvapalo

PUISEN PARIREEN. Rovaniemi 2010 E. & J. Norvapalo PUISEN PARIREEN TEKO-ohje kuvina Rovaniemi 2010 E. & J. Norvapalo vaihe 1. Jos aihiota on useampi pari käytettävissä niistä valitaan parhaiten pareiksi sopivat jotta reen keula saadaan helposti symmetriseksi.

Lisätiedot

KANDIDAATINTYÖ PUULEVYTEOLLISUUDESSA KÄYTETTÄVÄN PURISTINKONSEPTIN KEHÄRAKENTEEN SUUNNITTELU

KANDIDAATINTYÖ PUULEVYTEOLLISUUDESSA KÄYTETTÄVÄN PURISTINKONSEPTIN KEHÄRAKENTEEN SUUNNITTELU LAPPEENRANNAN TEKNILINEN YLIOPISTO Teknillinen tiedekunta Konetekniikan osasto BK10A0400 Kandidaatintyö KANDIDAATINTYÖ PUULEVYTEOLLISUUDESSA KÄYTETTÄVÄN PURISTINKONSEPTIN KEHÄRAKENTEEN SUUNNITTELU Lappeenrannassa

Lisätiedot

PERINTEISEN KOLMIORIMAHUOPAKATTEEN ASENNUS

PERINTEISEN KOLMIORIMAHUOPAKATTEEN ASENNUS PERINTEISEN KOLMIORIMAHUOPAKATTEEN ASENNUS Kolmiorimahuopakate kuuluu Museoviraston ja Suomen ympäristökeskuksen hyväksymiin perinteisiin rakenneratkaisuihin. Lisääntynyt kiinnostus kolmiorimahuopakatteeseen

Lisätiedot

Miten minä kokosin Valtterin

Miten minä kokosin Valtterin Miten minä kokosin Valtterin Minulla oli jo mahdollisuus koota Valtteri kokonaan. Haluan kertoa teille, mitä kaikkea koin Valtterin kanssa. Yhden asian voin jo paljastaa: Valtterin kanssa ei ole tylsää.

Lisätiedot

Ryhmä 20 - Tommi Suomi, Atte Laine, Jani Murto. Bonderin heijastussuoja, Okmetic Oyj

Ryhmä 20 - Tommi Suomi, Atte Laine, Jani Murto. Bonderin heijastussuoja, Okmetic Oyj Ryhmä 20 - Tommi Suomi, Atte Laine, Jani Murto Bonderin heijastussuoja, Okmetic Oyj Metropolia Ammattikorkeakoulu Insinööri (AMK) Kone- ja tuotantotekniikka Kokoava Projekti 2 - loppuraportti 11.5.2012

Lisätiedot

SYYSKOKOUS 27.11.2013 kello 18:30

SYYSKOKOUS 27.11.2013 kello 18:30 Riihimäen Kolmoset ry:n tiedotuslehti Numero 2/2013 #74 11.11.2013 Riihimäen Kolmoset ry:n SYYSKOKOUS 27.11.2013 kello 18:30 Riihimäen ABC- liikennemyymälän kokoustiloissa (Kinturintie 2) Esillä sääntömääräiset

Lisätiedot

Kirvesmiehen työtä helpottavia työkaluja. -projektityö. Jarmo Salo. Siikaranta-opisto. Työelämän asiantuntija 10 tutkinto

Kirvesmiehen työtä helpottavia työkaluja. -projektityö. Jarmo Salo. Siikaranta-opisto. Työelämän asiantuntija 10 tutkinto Kirvesmiehen työtä helpottavia työkaluja -projektityö Jarmo Salo Siikaranta-opisto Työelämän asiantuntija 10 tutkinto tammikuu 2008 Sisältö 1. JOHDANTO 1 1.1. YLEISTÄ 1 1.2. TUTKIMUSONGELMAT 1 1.3. KIRVESMIES

Lisätiedot

Käyttäjäprofiili: Opiskelija 1

Käyttäjäprofiili: Opiskelija 1 Käyttäjäprofiili: Opiskelija 1 Hakeutunut opiskelemaan käytettävyyttä, aiempia kokemuksia Vanhempi opiskelija, hakeutunut opiskelemaan käytettävyyttä Opiskelumotivaationa kiinnostus Käyt opiskelun ohessa

Lisätiedot

Sandström Markku & Tuija

Sandström Markku & Tuija Kontio Korpela PH150 G15259 Sandström Markku & Tuija Pyhtää, Kiviniemi, Lammassaari, Lammaslahti 1:307 Rakennusvuosi 2007 Sisällysluettelo: 2007 Toinen rakentamisvuosi... 4 Tammikuu (hintakyselyjä takkaa

Lisätiedot

SALON KAUPAN JA TERVEYDEN GHOST 1 (16) AMMATTIOPPILAITOS NIKO LINDELL 28.2.2007 GHOST. Mikä on ghost

SALON KAUPAN JA TERVEYDEN GHOST 1 (16) AMMATTIOPPILAITOS NIKO LINDELL 28.2.2007 GHOST. Mikä on ghost SALON KAUPAN JA TERVEYDEN GHOST 1 (16) GHOST Mikä on ghost Ghost on ohjelma, joka auttaa sinua tallentamaan tärkeitä tiedostoja. Se on tehty tallentamaan koko koneesi sisällön yhteen pakettiin, josta se

Lisätiedot