Salkunhallinta FINANCIAL TALENTS CLASS Radisson Blu Seaside Hotel, Ruoholahdenranta 3, Helsinki

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Salkunhallinta FINANCIAL TALENTS CLASS 9.-10.12.2015. Radisson Blu Seaside Hotel, Ruoholahdenranta 3, Helsinki"

Transkriptio

1 Ajankohtaiset sijoitusympäristön muutokset Markkinoiden muutostrendit ja tiedon tulkinta sijoitustoiminnan näkökulmasta Sijoitusstrategian rakentaminen yleisimmät virheet ja best practice Aktiivinen vs. passiivinen salkunhoito: hyödyt, haitat, tutkimustulokset ja yhdistäminen Sijoitussalkun optimointi: kehittyneet anaylsointimenetelmät uusia tuulia Salkunhallinnan erityiskysymykset Psykologian merkitys markkinoilla Kurssin vaikuttavuuden tukena: Rajoitettu osallistujamäärä Harjoitus kuvitteellisen tai osallistujan oman organisaation sijoitushallinnasta ja sen kehittämisestä - paras suoritus palkitaan! FINANCIAL TALENTS CLASS Salkunhallinta Radisson Blu Seaside Hotel, Ruoholahdenranta 3, Helsinki ilmoittautuminen@sijoitusakatemia.fi ja

2 FINANCIAL TALENTS CLASS Salkunhallinta Radisson Blu Seaside Hotel, Ruoholahdenranta 3, Helsinki Kurssin tavoite Ensimmäinen päivä toimii lähtökohtana seuraavalle päivälle. Päivän aikana keskitytään syvällisesti sijoitussalkun optimointiin ja miten Markowitzin perusmallin käyttöä voi parantaa ja tehostaa uusimpien tieteellisten tutkimusten kautta. Kurssipäivän päätteeksi tuodaan esille sijoitussalkun hallinnan erityiskysymyksiä sekä käytännön näkökulmia tuottoriskioptimointiin, sijoitussalkunhallinnan kehittämiseen raportoinnin, seurannan sekä tuloksellisuuden arvioinnin osalta. Toisena päivänä syvennetään käytännön näkökulmaa osallistujien ja ohjaajan välisellä keskustelulla käytännön ongelmista. Lisäksi käydään läpi markkinoiden keskeisiä muutostrendejä ja niiden vaikutukset sijoitussalkunhoitoon. Lisäksi tarkastellaan markkinapsykologian merkitystä markkinoilla. Päivä päättyy osallistujien esityksiin joko oman organisaation tai kuvitteellisen asiakascasen sijoitussalkun tai sen hallinnan kehittämisestä. Kurssilla aiheita tarkastellaan aina ensin rahoitusteorian ja uusimpien tutkimustulosten avulla, mutta teoria sidotaan kurssilla käytäntöön esimerkein ja osallistujien omien kokemusten kautta. Kurssin vaikuttavuuden tukena toteutetaan harjoitus kuvitteellisen tai osallistujan oman organisaation sijoitusten hallinnasta ja sen kehittämisestä kilpailuhenkisesti, sillä paras suoritus palkitaan! Harjoituksessa osallistujan tulee parhaan kykynsä mukaan tulkita sitä, miten vallitsevan markkinatilanteen tulisi näkyä sijoitustoiminnassa sekä soveltaa kurssilla opittua käytäntöön. Tutustu kurssin ohjelmaan ja varaa paikkasi pian osallistujamäärä on rajoitettu! Kohderyhmä Ammattimaista sijoitustoimintaa harjoittavien yritysten ja yhteisöjen asiantuntijat. Financial Talents Class Financial Talents Class on kurssisarja kokeneelle alan asiantuntijalle, joka haluaa laittaa taitotasonsa testiin ja on valmis viemään osaamisensa uudelle tasolle. Kurssien vaikuttavuutta tukevat rajoitetut osallistujamäärät sekä kurssikohtaisesti valikoitavat, erilaiset oppimista tehostavat menetelmät. Hinta Kurssin hinta on 1590 euroa, mihin lisätään arvonlisävero 24 %. Hintaan sisältyvät opetus, materiaalit sekä ohjelman mukaiset tarjoilut. Osallistumismaksun laskutamme kurssin jälkeen. Kysy ryhmätarjousta osoitteesta

3 1. päivä TEORIA Ensimmäinen päivä toimii lähtökohtana seuraavalle päivälle. Päivän aikana keskitytään syvällisesti sijoitussalkun optimointiin ja miten Markowitzin perusmallin käyttöä voi parantaa ja tehostaa uusimpien tieteellisten tutkimusten kautta. Kurssipäivän päätteeksi tuodaan esille sijoitussalkun hallinnan erityiskysymyksiä sekä käytännön näkökulmia tuotto-riskioptimointiin, sijoitussalkunhallinnan kehittämiseen raportoinnin, seurannan sekä tuloksellisuuden arvioinnin osalta. 1. Sijoitussalkun optimointi Moderni portfolioteoria (MPT) ja sijoitussalkku - Tuotto-riskitehokas sijoitussalkku - Portfolioteorian soveltaminen käytännössä Odotettujen tuottojen estimointi ja ennustettavuus - Historia vs. hinnoittelumallit - Reaalitalouden käänteet ja osakekurssit - Markkinapreemion ennustaminen Varianssien ja kovarianssien estimointi ja ennustettavuus - Historia vs. hinnoittelumallit - Edistyneet ennustemallit Kehittyneet analysointimenetelmät uusia tuulia - Arvo-, koko- ja momentumriskifaktorit ja niiden hyödyntäminen - Black Litterman-malli: omien näkemysten hyödyntäminen optimoinnissa - Ehdolliset mallit - MPT:n laajennuksia 2. Sijoitusstrategia Sijoitusstrategian rakentaminen yleisimmät virheet ja parhaita käytäntöjä Bottom up vs. top down -lähestymistavat Aktiivinen vs. passiivinen salkunhoito: hyödyt ja haitat sekä tutkimustulokset Aktiivisen ja passiivisen salkunhoidon yhdistäminen 3. Salkunhallinnan erityiskysymyksiä Sijoitussalkun raportoinnin kehittäminen Sijoitussalkun suorituskyvyn mittarit 4. Harjoitustehtävä (+ mahdollisen kuvitteellisen case-tapauksen esittely) Aikataulu 8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi 9.00 Kurssipäivän avaus Lounas (50 min) Ensimmäisen kurssipäivän päätös Kahvitauot pidämme sopivissa väleissä.

4 2. päivä KÄYTÄNTÖ Toisena päivänä syvennetään käytännön näkökulmaa osallistujien ja ohjaajan välisellä keskustelulla käytännön ongelmista. Lisäksi käydään läpi markkinoiden keskeisiä muutostrendejä ja niiden vaikutukset sijoitussalkunhoitoon. Lisäksi tarkastellaan markkinapsykologian merkitystä markkinoilla. Päivä päättyy osallistujien esityksiin joko oman organisaation tai kuvitteellisen asiakascasen sijoitussalkun tai sen hallinnan kehittämisestä. 5. Ajankohtaisia sijoitusympäristön muutoksia Uusia tuotteita, arvopaperistuminen, sijoitus- ja kiinteistörahastot, strukturoidut tuotteet Kohti EU:n laajuisia varainhoitomarkkinoita, pörssien yhdentyminen Basel ja riskienhallinta Total Asset Management Analyysitoiminnan muutokset Demografiset muutokset yhteiskunnassa ja niiden vaikutus rahoitusalalle Omaisuudenhoitobisneksen muuttuva ympäristö vallitsevien säännösten vaikutukset 6. Markkinoiden tehokkuus, markkinapsykologia ja sijoittajien käyttäytyminen Markkinatehokkuudesta Sijoittajien käyttäytyminen Mistä positiivista riskikorjattua tuottoa alfaa? HFT-konekauppa, algoritminen kauppa, media-analyysi 7. Case-presentaatiot ja keskustelua teorian soveltaminen käytäntöön 8. Yhteenveto ja kurssin parhaan suorituksen palkitseminen Aikataulu 8.45 Aamukahvi 9.00 Kurssipäivän avaus Lounas (50 min) Kurssin päätös Kahvitauot pidämme sopivissa väleissä. Kouluttaja Professori, KTT Mika Vaihekoski on Turun yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professori. Vaihekoski on väitellyt rahoituksesta Hanken School of Economicsista Tämän jälkeen hän on toiminut Helsingin kauppakorkeakoulussa yliassistenttina sekä LTT-Tutkimus Oy:ssä Rahoitusinstituutin johtajana. Hänet nimitettiin rahoituksen professoriksi Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa vuonna Vaihekoski on kirjoittanut useita tieteellisiä julkaisuja sekä mm. kirjan Rahoitusalan sovellukset ja Excel. Hänen tutkimusintressit kattavat rahoituksen laaja-alaisesti arvopapereiden hinnoittelusta sijoitussalkun optimointia koskeviin kysymyksiin. Hän on luennoinut useita salkunhallintaan liittyviä kursseja.

5 Koulutuksen järjestäjä Sijoitusakatemia Oy on Suomen johtava rahoitus- ja sijoitusalan ammatillista täydennyskoulutusta järjestävä organisaatio. Koulutusten keskeinen kohderyhmä ovat rahoitus- ja sijoitusalan ammattilaiset johdosta operatiiviseen henkilöstöön. Koulutuksissa käsitellään käytännönläheisesti alan ammattilaisten keskeisiä osaamisalueita kuten erilaisia rahoitus- ja sijoitusinstrumentteja, tuoton ja riskin mittaamista, Excelin hyödyntämistä rahoitus- ja sijoitustoiminnassa sekä muita alan ajankohtaisaiheita. Sijoitusakatemia järjestää sekä julkisia että yrityksille räätälöityjä kursseja ja seminaareja. Kursseilla pääpaino on käytännön harjoitustöissä, jotka tehdään tietokoneilla. Seminaareihin on koottu puhujiksi käsiteltävän aihealueen johtavia asiantuntijoita. Koulutukset pidetään Helsingin keskustassa. Sijoitusakatemian henkilökunnalla on pitkä kokemus hyvien koulutustilaisuuksien suunnittelusta ja toteuttamisesta. Sijoitusakatemia Oy kuuluu Sijoitustutkimus -ryhmään, joka on Suomen johtava sijoitustoiminnan asiantuntijapalveluiden tarjoaja. Palvelemme ihmisiä ja organisaatioita sijoitustoiminnan suunnittelun ja seurannan, varainhoidon kilpailutuksen ja finanssialan koulutuksen alueilla. Sijoitustutkimus -ryhmän kotisivut löytyvät osoitteesta Ilmoittautuminen Sijoitusakatemia Oy Mikonkatu 19 B Helsinki ilmoittautuminen@sijoitusakatemia.fi Puh , Lisätiedot: tiedustelut@sijoitusakatemia.fi tai puh Peruutus- ja muutosehdot Pyydämme ilmoittamaan peruutukset sähköpostitse. Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta viimeistään kaksi viikkoa ennen tilaisuutta. Tämän jälkeen laskutetaan peruutuskuluina 40% + alv tapahtuman hinnasta. Jos varattu kurssipaikka jätetään käyttämättä, eikä asiasta ilmoiteta, osallistujalta laskutetaan tapahtuman normaali hinta. Esteen ilmetessä kurssipaikan voi luovuttaa kollegalle. Tästä pyydetään ilmoittamaan Sijoitusakatemiaan.

Salkunhallinta. Financial Talents Class 11.-12.3.2015. Radisson Blu Seaside Hotel, Ruoholahdenranta 3, Helsinki

Salkunhallinta. Financial Talents Class 11.-12.3.2015. Radisson Blu Seaside Hotel, Ruoholahdenranta 3, Helsinki Ajankohtaiset sijoitusympäristön muutokset Markkinoiden muutostrendit ja tiedon tulkinta sijoitustoiminnan näkökulmasta Sijoitusstrategian rakentaminen yleisimmät virheet ja best practice Aktiivinen vs.

Lisätiedot

Vaikuttava neuvottelija FINANCIAL TALENTS CLASS 22.10.2015. Radisson Blu Seaside Hotel, Ruoholahdenranta 3, Helsinki

Vaikuttava neuvottelija FINANCIAL TALENTS CLASS 22.10.2015. Radisson Blu Seaside Hotel, Ruoholahdenranta 3, Helsinki Tehokas ja systemaattinen valmistautuminen neuvotteluihin Tavoitteiden asettaminen ja neuvottelustrategian suunnittelu Parhaan neuvottelutuloksen saavuttaminen Neuvottelutiimien oikeaoppinen kokoaminen

Lisätiedot

PRIVATE WEALTH MANAGEMENT

PRIVATE WEALTH MANAGEMENT Private Banking / Wealth asiakas muuttuvassa maailmassa mikä pysyy, mikä saa uusia muotoja? Family Office vaativan Private Banking asiakkaan odotukset palvelusta Mitkä ovat varainhoitajavalinnan keskeisimmät

Lisätiedot

Financial Talents Class Win-Win keskustelija johdon ja organisaation tehokas sitouttaja

Financial Talents Class Win-Win keskustelija johdon ja organisaation tehokas sitouttaja Perinteisen neuvottelun ja haastavan keskustelun erot Miten tunnistat omat vahvuutesi ja heikkoutesi haastavien keskustelujen käymisessä? Miksi omaan intuitioon luottaminen, argumentointi ja faktojen kertominen

Lisätiedot

CONTROLLER Yrityksen kilpailukykyä tukeva talousohjaus muuttuvassa toimintaympäristössä

CONTROLLER Yrityksen kilpailukykyä tukeva talousohjaus muuttuvassa toimintaympäristössä Merkittävimmät muutokset maailman ja Suomen taloudessa lähivuosina Talouden suunnittelu, seuranta ja yllätyksiin varautuminen muuttuvassa markkinatilanteessa PK-yrityksen näkökulma: taloustoiminnon johtaminen

Lisätiedot

Talousrikollisuuden. Rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estäminen, kansainväliset pakotteet, maksukorttirikollisuus ja kyberturvallisuus

Talousrikollisuuden. Rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estäminen, kansainväliset pakotteet, maksukorttirikollisuus ja kyberturvallisuus Neljäs rahanpesudirektiivi tulevat suuntaviivat, käytännön haasteet Asiakkaan tunteminen sekä rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estäminen käytännössä Korruption tunnistaminen ja torjunta AML-riskiarvioinnin

Lisätiedot

CONTROLLER Yrityksen kilpailukykyä tukeva talousohjaus muuttuvassa toimintaympäristössä

CONTROLLER Yrityksen kilpailukykyä tukeva talousohjaus muuttuvassa toimintaympäristössä Controllerin muuttuva rooli ja lisäarvo yritykselle Merkittävimmät muutokset maailman ja Suomen taloudessa lähivuosina Talouden suunnittelu, seuranta ja yllätyksiin varautuminen muuttuvassa markkinatilanteessa

Lisätiedot

FINANCIAL IT 13 25.-26.9.2013. Radisson Blu Seaside Hotel, Ruoholahdenranta 3, Helsinki

FINANCIAL IT 13 25.-26.9.2013. Radisson Blu Seaside Hotel, Ruoholahdenranta 3, Helsinki Finanssiyritysten IT-maisema: trendit, suuntaukset ja taloussyklien vaikutukset Finanssialan sähköiset kuluttajatrendit millaisia edellytyksiä on luotava? Miten menestyvät yritykset hyödyntävät IT:tä innovaatioiden

Lisätiedot

COMPLIANCE FINANSSISEKTORILLA

COMPLIANCE FINANSSISEKTORILLA Ajankohtaista Compliance-toimintoa koskevasta sääntelystä Miksi Compliance Officerin tulee kiinnostua digitalisaatiosta? Ulkoisen ja sisäisen sääntelyn seuranta, implementointi ja noudattamisen valvonta

Lisätiedot

SIJOITTAJAVIESTINTÄ 13

SIJOITTAJAVIESTINTÄ 13 Sijoittajaviestintä nykymarkkinatilanteessa haasteet ja mahdollisuudet Mitkä ovat uudistuvan arvopaperimarkkinalainsäädännön vaikutukset sijoittajaviestintään? Mitä johto, sijoittajat, analyytikot sekä

Lisätiedot

SIJOITTAJAVIESTINTÄ 13

SIJOITTAJAVIESTINTÄ 13 Mihin perustuu hyvä IR-story? Sijoittajaviestinnän trendit ja tulevaisuus Millainen on hyvä dialogi markkinoiden ja yhtiön välillä, entä IR:n ja johdon välillä? Tiedonantovelvollisuus ja uudistuvan arvopaperimarkkinalainsäädännön

Lisätiedot

FINANCIAL IT 13 24.-25.4.2013. Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki

FINANCIAL IT 13 24.-25.4.2013. Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki Finanssiyritysten IT-maisema: trendit, suuntaukset ja taloussyklien vaikutukset Finanssialan sähköiset kuluttajatrendit millaisia edellytyksiä on luotava? Miten menestyvät yritykset hyödyntävät IT:tä innovaatioiden

Lisätiedot

YRITYSRAHOITUS Sääntelyhankkeiden vaikutukset Rahoituksen hankinta ja hallinta Likviditeetin hallinta

YRITYSRAHOITUS Sääntelyhankkeiden vaikutukset Rahoituksen hankinta ja hallinta Likviditeetin hallinta Velka-/pääomamarkkinoiden kehitystrendit Yritysrahoituksen haasteet muuttuvassa toimintaympäristössä PK-yritysten rahoituksen monipuolistaminen ja riskirahoituksen uudet mallit Sääntelyhankkeiden vaikutukset

Lisätiedot

COMPLIANCE FINANSSISEKTORILLA

COMPLIANCE FINANSSISEKTORILLA Katsaus sääntelyyn lähivuosien Compliance-haasteet Finanssialan innovaatiot ja sääntely ESG Action Plan Compliancen näkökulmasta MiFID II ja sääntelyn implementointi käytännössä Katsaus eurooppalaiseen

Lisätiedot

OHJELMA S02000915.001 (I805401) 7.7.2015 1. AEL Insko-seminaari Askeleet kohti vahvaa turvallisuuskulttuuria 25. 26.8.

OHJELMA S02000915.001 (I805401) 7.7.2015 1. AEL Insko-seminaari Askeleet kohti vahvaa turvallisuuskulttuuria 25. 26.8. 7.7.2015 1 AEL Insko-seminaari Askeleet kohti vahvaa turvallisuuskulttuuria 25. 26.8.2015, AEL Helsinki AEL järjestää yhdessä Santé et Securité Oy:n kanssa 25. 26.8.2015 Helsingissä kahden päivän turvallisuusjohtamisen

Lisätiedot

TYÖAIKAMUODON VALINTA TUKEE KUNNAN PALVELUJEN TUOTTAMISTA

TYÖAIKAMUODON VALINTA TUKEE KUNNAN PALVELUJEN TUOTTAMISTA Henkilöstöhallinnon edustajat Esimiestehtävissä toimivat, työvuorolistojen suunnittelijat ja eri alojen palkanlaskijat Koulutus perehdyttää osallistujan Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen

Lisätiedot

Eufex Hedge. Parhaat hedgerahastot yhdessä rahastossa

Eufex Hedge. Parhaat hedgerahastot yhdessä rahastossa Eufex Hedge Parhaat hedgerahastot yhdessä rahastossa Eufex Oy perustettu vuonna 2000 Suomen Rahoitustarkastuksen valvonnan alainen sijoituspalveluyritys liiketoiminta-alueet rahastoanalyysi rahastovarainhoito

Lisätiedot

3.4.2014 Tehokas sijoittaminen TERVETULOA! Hannu Huuskonen, perustajayrittäjä

3.4.2014 Tehokas sijoittaminen TERVETULOA! Hannu Huuskonen, perustajayrittäjä 3.4.2014 Tehokas sijoittaminen TERVETULOA! Hannu Huuskonen, perustajayrittäjä Sijoittamisen rakenteellinen murros rantautumassa myös Suomeen Sijoitustoimialan kehitystä Suomessa helppo ennustaa: innovaatiot

Lisätiedot

MAT INVESTOINTITEORIA. (5 op) Kevät Ville Brummer / Pekka Mild / Ahti Salo

MAT INVESTOINTITEORIA. (5 op) Kevät Ville Brummer / Pekka Mild / Ahti Salo MAT - 2.114 INVESTOINTITEORIA (5 op) Kevät 2008 Ville Brummer / Pekka Mild / Ahti Salo 1 Opintojakson sisältö Taustaa Kattaa matemaattisen investointiteorian perusteet: Teemoja sivuttu osin muilla Mat-2

Lisätiedot

Rakennusalan työsuojelun peruskurssi

Rakennusalan työsuojelun peruskurssi Rakennusalan työsuojelun peruskurssi 1. jakso 2. 4.10. ja 2. jakso 23. 24.10.2012 Siikaranta-opisto opitaan yhdessä Rakennusalan työsuojelun peruskurssi, Siikaranta-opisto 1. jakso 2. 4.10. ja 2. jakso

Lisätiedot

Social media manager koulutus

Social media manager koulutus Social media manager koulutus Koulutus organisaation sosiaalisen median toiminnasta vastaaville henkilöille. 8.5.2012 klo 8:30-16:00 2.10.2012 klo 8:30-16:00 @ Mannerheimintie 8 0010 Helsinki Social media

Lisätiedot

ENtiStä tietoisempaan JoHtaJUUtEEN! Johtajuus on työyhteisön erilaisin ja yksinäisin rooli, mutta tärkein woimavara!

ENtiStä tietoisempaan JoHtaJUUtEEN! Johtajuus on työyhteisön erilaisin ja yksinäisin rooli, mutta tärkein woimavara! ENtiStä tietoisempaan JoHtaJUUtEEN! Johtajuus on työyhteisön erilaisin ja yksinäisin rooli, mutta tärkein woimavara! Hyvä JoHtaJa Ja ESimiES! tarvitsetko ajan ja paikan, missä voit tutkia johtamisen ilmiöitä?

Lisätiedot

Parasta eurooppalaista liiketoiminnan osaamista pk-yritysten tarpeisiin FAST LANE PROGRAM PK-KOULUTUSOHJELMA 2.

Parasta eurooppalaista liiketoiminnan osaamista pk-yritysten tarpeisiin FAST LANE PROGRAM PK-KOULUTUSOHJELMA 2. Parasta eurooppalaista liiketoiminnan osaamista pk-yritysten tarpeisiin FAST LANE PROGRAM PK-KOULUTUSOHJELMA 2. Strategia ja johtaminen kilpailijoita paremmaksi Pk-koulutusohjelma vastaa Teknologiateollisuuden

Lisätiedot

Ohjelma. Energiatehokkuuden tuloksellinen johtaminen

Ohjelma. Energiatehokkuuden tuloksellinen johtaminen Energiatehokkuuden tuloksellinen johtaminen Energiatehokkuusjärjestelmästä (ETJ) ISO50001-standardiin Aika ja paikka 19.-21.3.2013, Scandic Rosendahl, Tampere Tavoite Tilaisuudessa valmennetaan yrityksiä

Lisätiedot

Fluorattujen kasvihuonekaasujen talteenotto suurjännitekytkinlaitteista. Koulutuspäivät 16.11-18.11.2009

Fluorattujen kasvihuonekaasujen talteenotto suurjännitekytkinlaitteista. Koulutuspäivät 16.11-18.11.2009 1 Fluorattujen kasvihuonekaasujen talteenotto suurjännitekytkinlaitteista Koulutuspäivät 16.11-18.11.2009 Helsingissä Aiheena: Uudet pätevyysvaatimukset fluorattuja kasvihuonekaasuja nimellisteholtaan

Lisätiedot

Turvallisen tekniikan seminaari 2015 Työpajapäivä, keskiviikko 3.6.

Turvallisen tekniikan seminaari 2015 Työpajapäivä, keskiviikko 3.6. Työpajapäivä 2015 Turvallisen tekniikan seminaari 2015 Työpajapäivä, keskiviikko 3.6. Tampereen teknillinen yliopisto, Rakennustalo Turvallisen tekniikan pääseminaarin lisäksi järjestetään keskiviikkona

Lisätiedot

MYYNNIN JA MARKKINOINNIN KOULUTUSOHJELMA

MYYNNIN JA MARKKINOINNIN KOULUTUSOHJELMA MYYNNIN JA MARKKINOINNIN KOULUTUSOHJELMA Koulutusohjelma, jonka keskiössä ovat yrityksellesi ajankohtaiset asiat. Myyntikoulutuksessamme keskitytään asiakaslähtöisempien myynti- ja markkinointitoimenpiteiden

Lisätiedot

alkaneen uuden 2013 vuoden ensimmäiseen Kaarina Suonperä

alkaneen uuden 2013 vuoden ensimmäiseen Kaarina Suonperä Tule alkaneen uuden 2013 vuoden ensimmäiseen koulutukseen sellaisena kuin olet. Palaat matkalta osaavampana ja tavoista paljon tietävänä. Tapaseura ry:n puheenjohtaja, tapakouluttaja Kaarina Suonperä tarjoaa

Lisätiedot

Hajauttamisen perusteet

Hajauttamisen perusteet Hajauttamisen perusteet Sisältö 1. Miksi hajauttaa sijoituksia? 2. Ajallinen hajauttaminen 3. Hajautus omaisuusluokissa 4. Toimialakohtainen hajauttaminen 5. Hajauttaminen yhtiön koon mukaan 6. Maantieteellinen

Lisätiedot

Kirjanpito-osaajan valmennuskokonaisuus

Kirjanpito-osaajan valmennuskokonaisuus Kirjanpito-osaajan valmennuskokonaisuus 16.2. 17.3.2016 Jaksot: Kirjanpidon ajokortti (peruskurssi) 16. 17.2.2016, klo 08:45-15:30 Kirjanpidon jatkokurssi 16. 17.3.2016, klo 08:45-15:30 Paikka: Koulutustila

Lisätiedot

YYVA (Yhteiskunta- ja yritysvastuu) -koulutusohjelma

YYVA (Yhteiskunta- ja yritysvastuu) -koulutusohjelma YYVA (Yhteiskunta- ja yritysvastuu) -koulutusohjelma Ensimmäinen pk-yrityksille suunnattu yhteiskunta- ja yritysvastuun koulutusohjelma käynnistyy! Koulutusohjelmaan kuuluu neljä koulutuspäivää, joissa

Lisätiedot

MS-C2128 Ennustaminen ja Aikasarja-analyysi, 5 op Esittely

MS-C2128 Ennustaminen ja Aikasarja-analyysi, 5 op Esittely MS-C2128 Ennustaminen ja Aikasarja-analyysi, 5 op Esittely Matematiikan ja systeemianalyysin laitos Perustieteiden korkeakoulu Aalto-yliopisto Syksy 2015 Aikataulu ja suoritustapa (Katso MyCourses) Luennot

Lisätiedot

Hajauttamisen perusteet

Hajauttamisen perusteet Hajauttamisen perusteet Tervetuloa webinaariin! Tavoitteena on, että opit hajauttamisen perusteet. On kuitenkin hyvä muistaa, että on olemassa muitakin huomioonotettavia yksityiskohtia, joita valistuneen

Lisätiedot

Laaja sähkön pörssikaupan koulutuspaketti

Laaja sähkön pörssikaupan koulutuspaketti Sertifioitu sähkökauppias -koulutus 2016 Laaja sähkön pörssikaupan koulutuspaketti Sähkökaupan ammattilaisten koulutus Sertifioitu sähkökauppias-koulutusohjelma on tarkoitettu sähkökaupan eri tehtävissä

Lisätiedot

Hyvä sivistystoimenjohtaja/rehtori

Hyvä sivistystoimenjohtaja/rehtori Hyvä sivistystoimenjohtaja/rehtori Digitaalisten oppimisympäristöjen tulo kouluihin on nopeutunut merkittävästi viimeisen kahden vuoden aikana. Tämä on johtanut opettajien tieto- ja viestintäteknisten

Lisätiedot

Kirjanpito-osaajan valmennuskokonaisuus

Kirjanpito-osaajan valmennuskokonaisuus Kirjanpito-osaajan valmennuskokonaisuus 21.9. 13.10.2016 Aika: 21.09.2016 klo 08:45-13.10.2016 klo 15:30 Jaksot: Kirjanpidon ajokortti (peruskurssi) 21. 22.9.2016, klo 08:45-15:30 Kirjanpidon ajokortti

Lisätiedot

Vastuullinen sijoittaminen kannattaa. Vastuullinen sijoittaminen 10.6.2010 Anna Hyrske ja Magdalena Lönnroth

Vastuullinen sijoittaminen kannattaa. Vastuullinen sijoittaminen 10.6.2010 Anna Hyrske ja Magdalena Lönnroth Vastuullinen sijoittaminen kannattaa Vastuullinen sijoittaminen 10.6.2010 Anna Hyrske ja Magdalena Lönnroth Kuinka uudesta hypetyksestä vastuullisessa sijoittamisessa on kyse? - Onko vastuullinen sijoittaminen

Lisätiedot

Vuokraustoiminnan syventävä koulutussarja 2012

Vuokraustoiminnan syventävä koulutussarja 2012 Vuokraustoiminnan syventävä koulutussarja 2012 Asuinhuoneistojen vuokrasopimukset ja vuokranmääritys 19.9.2012, Helsinki Liikehuoneistojen vuokrasopimukset ja vuokranmääritys 27.9.2012, Helsinki Häiriötilanteiden

Lisätiedot

Sähköinen jäsenkirje 1/2014: Koululaisten kesäharjoittelu, uudet työehtosopimukset, työsuhdekoulutuksiin vielä paikkoja

Sähköinen jäsenkirje 1/2014: Koululaisten kesäharjoittelu, uudet työehtosopimukset, työsuhdekoulutuksiin vielä paikkoja Sähköinen jäsenkirje 1/2014: Koululaisten kesäharjoittelu, uudet työehtosopimukset, työsuhdekoulutuksiin vielä paikkoja 21.01.2014 1. Koululaisten kesäharjoittelu 2014-2016 2. Uusien työehtosopimusten

Lisätiedot

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi, materiaalin jako. 10.00 Luottamuksen rakentaminen rakennushankkeessa

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi, materiaalin jako. 10.00 Luottamuksen rakentaminen rakennushankkeessa 2. jakso 5 7.10.2010, Sokos Hotel Vantaa, Vantaa PROJEKTIHALLINTA I: 1. jakso 1 2.9.2010 Sokos Hotel Presidentti, Helsinki 1.9.2010: Projektin kokonaishallinta 8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi, materiaalin

Lisätiedot

Taajuusmuuttajat Vacon 100

Taajuusmuuttajat Vacon 100 Taajuusmuuttajat Vacon 100 17.-18.10.2017, Oulu Taajuusmuuttajat Vacon 100 kurssilla osallistujat perehdytetään Vacon 100 taajuusmuuttajan parametrointiin ja siten mahdollistaa taajuusmuuttajan käyttöönoton.

Lisätiedot

Syysseminaari. 11.11.2008 Helsingin Messukeskus

Syysseminaari. 11.11.2008 Helsingin Messukeskus Syysseminaari 11.11.2008 Helsingin Messukeskus Energiateollisuus ry:n syysseminaari 11.11.2008 Helsingin Messukeskus Energia politisoituu Ilmasto-ongelmat ja energian toimitusvarmuus kytkevät energia-asiat

Lisätiedot

Tukikelpoisuus ja takaisinperintä

Tukikelpoisuus ja takaisinperintä ALUEKOULUTUS BOREAL SEMINARS 74300 Sonkajärvi Puh. (017) 760 7700 Telefax (017) 760 7721 http://www.aluekehityssaatio.fi Hankeorganisaatioiden johto Hankkeiden vetäjät, projektipäälliköt, talousvastaavat

Lisätiedot

Taajuusmuuttajat Vacon 100

Taajuusmuuttajat Vacon 100 Taajuusmuuttajat Vacon 100 13. - 14.2.2018, Oulu Taajuusmuuttajat Vacon 100 kurssilla osallistujat perehdytetään Vacon 100 taajuusmuuttajan parametrointiin ja siten mahdollistaa taajuusmuuttajan käyttöönoton.

Lisätiedot

Kuntotestauspäivät 21. 22.3.2012 MITTAA, KOHTAA JA KUUNTELE TESTAAJA KIPEÄN KEHON JA TUNTOJEN TULKKINA SEMINAARITIEDOT

Kuntotestauspäivät 21. 22.3.2012 MITTAA, KOHTAA JA KUUNTELE TESTAAJA KIPEÄN KEHON JA TUNTOJEN TULKKINA SEMINAARITIEDOT SEMINAARITIEDOT Seminaarin hinta Majoitus Osallistumismaksu 220 LTS:n henkilö- ja yhteisöjäsenet 170 (yhteisöjäseniltä edellytetään yhteisilmoittautumista) LTS:n opiskelijajäsenet (opiskelijakortti tai

Lisätiedot

Sosiaalinen media yrityskäytössä

Sosiaalinen media yrityskäytössä Sosiaalinen media yrityskäytössä Koulutus organisaation sosiaalisen median toiminnasta vastaaville henkilöille. kevät ti 9.4.2013 kevät ke 8.5.2013 syksy ti 17.9.2013 Sosiaalinen media yrityskäytössä Täsmäkoulutus

Lisätiedot

Työsuojelun peruskurssi

Työsuojelun peruskurssi Työsuojelun peruskurssi 24. 28.4.2017, Oulu Työsuojelun peruskurssi antaa osallistujalle perustiedot työterveyden ja -turvallisuuden eri aihealueista sekä työturvallisuustoiminnan toteuttamisesta työpaikalla.

Lisätiedot

Suomen Cheerleadingliitto ry

Suomen Cheerleadingliitto ry Suomen Cheerleadingliitto ry KOULUTUKSET 2016 Apuohjaajakoulutus - UUTUUS! 23.1. Helsinki, 20.2. Tampere, 12.3. Oulu, 6.8. Seinäjoki Active Cheer ohjaajakoulutus 9.1. Jyväskylä, 16.1. Pori, 6.2. Helsinki,

Lisätiedot

ISO 9001/14001:2015 DIS -standardit muuttuvat varaudu ajoissa 6.10.2015, Scandic Tampere City

ISO 9001/14001:2015 DIS -standardit muuttuvat varaudu ajoissa 6.10.2015, Scandic Tampere City ISO 9001/14001:2015 DIS -standardit muuttuvat varaudu ajoissa 6.10.2015, Scandic Tampere City 5S jatkuva parantaminen -workshop 26.11.2015, AEL, Helsinki Lean-perusteet 29.9.2015, AEL, Helsinki AEL INSKO-SEMINAARIT

Lisätiedot

811393A JOHDATUS TUTKIMUSTYÖHÖN

811393A JOHDATUS TUTKIMUSTYÖHÖN 811393A JOHDATUS TUTKIMUSTYÖHÖN Harjoitus 1: Tutkimussuunnitelma 19.9.2017 Mari Karjalainen 1 Yleistä kurssin suorittamisesta Tutkimusaiheen päätät itse, voit laajentaa JTT-tutkielman pohjalta kandityön

Lisätiedot

Finanssitekninen opetustarjonta Turussa

Finanssitekninen opetustarjonta Turussa Finanssitekninen opetustarjonta Turussa Luis H. R. Alvarez Suomen Aktuaariyhdistyksen kuukausikokous 29.3.2012 Olemassa olevan koulutuksen kuvaus Turussa vakuutusliiketoimintaan (tai laveasti ottaen finanssitoimialaan)

Lisätiedot

Työsuojelun peruskurssi

Työsuojelun peruskurssi Työsuojelun peruskurssi 1. 5.2.2016, Oulu Työsuojelun peruskurssi antaa osallistujalle perustiedot työterveyden ja turvallisuuden eri aihealueista sekä työturvallisuustoiminnan toteuttamisesta työpaikalla.

Lisätiedot

Johtamisen ajokortti 10.10 24.11.2016

Johtamisen ajokortti 10.10 24.11.2016 Johtamisen ajokortti 10.10 24.11.2016 Aika: 10.10.2016 klo 08:45-24.11.2016 klo 16:00 Jaksot: Peter Nyman: Vaikuttava viestintä 10.10.2016, klo 08:45-12:00 Johtamisen ajankohtaispäivä 1.11.2016, klo 09:45-15:45

Lisätiedot

tekniikka ja huolto , Oulu

tekniikka ja huolto , Oulu Taajuusmuuttajat ACS880 tekniikka ja huolto 15. - 16.2.2018, Oulu Taajuusmuuttajat ACS880 tekniikka ja huolto kurssilla osallistujat perehdytetään taajuusmuuttajien toimintaperiaatteisiin, käyttökohtaisiin

Lisätiedot

Liikuntalääketiede suunnannäyttäjänä. Liikuntalääketieteen päivät 9. 10.11.2011 Biomedicum Helsinki

Liikuntalääketiede suunnannäyttäjänä. Liikuntalääketieteen päivät 9. 10.11.2011 Biomedicum Helsinki Liikuntalääketiede suunnannäyttäjänä Liikuntalääketieteen päivät 9. 10.11.2011 Biomedicum Helsinki Keskiviikko 9.11.2011 9:30 Ilmoittautuminen ja kahvi 9:45 Tervetuloa Liikuntayksikön johtaja Harri Syväsalmi,

Lisätiedot

MS-C2128 Ennustaminen ja Aikasarja-analyysi, 5 op Esittely

MS-C2128 Ennustaminen ja Aikasarja-analyysi, 5 op Esittely MS-C2128 Ennustaminen ja Aikasarja-analyysi, 5 op Esittely Matematiikan ja systeemianalyysin laitos Perustieteiden korkeakoulu Aalto-yliopisto Syksy 2017 Aikataulu ja suoritustapa (Katso MyCourses) Luennot

Lisätiedot

Jokasään sijoitussalkku

Jokasään sijoitussalkku Rahoituksen yksikkö Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu & IndexHelsinki Oy Huhtikuu 2014 Onnistuneen sijoittamisen lähtökohdat Tosiasioiden tunnustaminen 1 Markkinat ovat tehokkaat Aktiivisella sijoittamisella

Lisätiedot

Kuntotestauspäivät #KTP Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Kunnon testaus on (myös) teknologiaa

Kuntotestauspäivät #KTP Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Kunnon testaus on (myös) teknologiaa www.lts.fi Kuntotestauspäivät 2017 15.-16.3.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Kunnon testaus on (myös) teknologiaa 9.00 Ilmoittautuminen ja kahvi 9.30 Tervetuloa 9.45 Kuntotestin kertomaa totta vai

Lisätiedot

Laboratorioalan teemapäivät

Laboratorioalan teemapäivät Laboratorioalan teemapäivät 23. 24.9.2008 www.pohto.fi Laboratorioalan teemapäivät 23. 24.9.2008 Teemapäivistä on muodostunut laboratorioalan ammattilaisten alkusyksyn kohtaamispaikka, jossa kuullaan,

Lisätiedot

MS-C2128 Ennustaminen ja Aikasarja-analyysi, 5 op Esittely

MS-C2128 Ennustaminen ja Aikasarja-analyysi, 5 op Esittely MS-C2128 Ennustaminen ja Aikasarja-analyysi, 5 op Esittely Matematiikan ja systeemianalyysin laitos Perustieteiden korkeakoulu Aalto-yliopisto Syksy 2016 Aikataulu ja suoritustapa (Katso MyCourses) Luennot

Lisätiedot

1933-2013. Voiko kansan kuntoa mitata? Mitä mittarit kertovat? Kuntotestauspäivät

1933-2013. Voiko kansan kuntoa mitata? Mitä mittarit kertovat? Kuntotestauspäivät 1933-2013 Voiko kansan kuntoa mitata? Mitä mittarit kertovat? Kuntotestauspäivät 2013 20.-21.3.2013 TAMPERE, UKK-INSTITUUTTI KESKIVIIKKO 20.3.2013 9.00 ILMOITTAUTUMINEN JA KAHVI 9.30 AVAUS VÄESTÖN KUNTOTESTAUS

Lisätiedot

TIIMINVETÄJÄN JA TUTOR-VALMENTAJAN TAIDOT

TIIMINVETÄJÄN JA TUTOR-VALMENTAJAN TAIDOT KUTSU ESAVI/1/05.12.01/2018 Etelä-Suomi 5.1.2018 Opetus- ja kulttuuritoimi - vastuualue Jakelussa mainituille Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään valmennusseminaariin 5. 6.2.2018

Lisätiedot

Ammattitaitoisia KONEISTAJIA SAATAVILLA

Ammattitaitoisia KONEISTAJIA SAATAVILLA Ammattitaitoisia KONEISTAJIA SAATAVILLA Usein kuultu väite on, ettei ammattitaitoisia koneistajia ole riittävästi Osaamista on mahdollista parantaa asiantuntevalla koulutuksella. Koulutamme koneistajista

Lisätiedot

GLP-koulutusten sarja Suomessa

GLP-koulutusten sarja Suomessa 1. GLP-koulutusten sarja Suomessa GLP-koulutusta suomalaisten GLP-toimijoiden tarpeisiin käytännön esimerkkien, keskustelujen, kokemusten ja harjoitusten kautta kattava ja monipuolinen GLP-toimijan tietopaketti

Lisätiedot

Osaamisen ja opettajuuden kehittäminen yliopistopedagogisen koulutuksen tuella -henkilöstön toiveet ja tarpeet

Osaamisen ja opettajuuden kehittäminen yliopistopedagogisen koulutuksen tuella -henkilöstön toiveet ja tarpeet Osaamisen ja opettajuuden kehittäminen yliopistopedagogisen koulutuksen tuella -henkilöstön toiveet ja tarpeet Maija Lampinen, Maire Syrjäkari, Miia Leppänen ja Markus Torkkeli PedaForum 2016, 18.8.2016

Lisätiedot

Kirjanpito-osaajan valmennuskokonaisuus

Kirjanpito-osaajan valmennuskokonaisuus Kirjanpito-osaajan valmennuskokonaisuus Jaksot: 22. 23.9. Kirjanpidon ajokortti 29. 30.10. Kirjanpidon jatkokurssi Käytännönläheisessä valmennuskokonaisuudessa käydään läpi kirjanpidon keskeisimmät asiat:

Lisätiedot

CERTIFIED CREDIT ANALYST 15

CERTIFIED CREDIT ANALYST 15 CERTIFIED CREDIT ANALYST 15 KOULUTUSOHJELMA 30.9.2019-25.5.2020 05/07/2019 Aalto University Professional Development 1 KENELLE CCA-KOULUTUSOHJELMA ON TARKOITETTU Koulutukseen osallistuvat ovat Yritystutkimus

Lisätiedot

Robottihitsauksen koulutus asiantuntija- ja operaattoritasoille 19.9.2007 8.2.2008, Turku

Robottihitsauksen koulutus asiantuntija- ja operaattoritasoille 19.9.2007 8.2.2008, Turku Robottihitsauksen koulutus asiantuntija- ja operaattoritasoille 19.9.2007 8.2.2008, Turku Tule suorittamaan kansainvälisesti hyväksytty robottihitsauksen koulutuskokonaisuus ja tutkinto. Tutkintoa voi

Lisätiedot

Pelastustoimen Tutkimushautomon etäosallistumisohjeet

Pelastustoimen Tutkimushautomon etäosallistumisohjeet 1 (8) Pelastustoimen Tutkimushautomon etäosallistumisohjeet Toteutustapa: Internetselaimella toimiva Webex etäkoulutusluento. Osallistujamäärää ei ole rajattu. Osallistujia voi olla useita samalla koneella

Lisätiedot

Työsuojelun peruskurssi

Työsuojelun peruskurssi Työsuojelun peruskurssi 1. 5.2.2016, Oulu Työsuojelun peruskurssi antaa osallistujalle perustiedot työterveyden ja turvallisuuden eri aihealueista sekä työturvallisuustoiminnan toteuttamisesta työpaikalla.

Lisätiedot

KIINTEISTÖRAHASTOT HYVÄÄ TASAISTA TUOTTOA VAIVATTA

KIINTEISTÖRAHASTOT HYVÄÄ TASAISTA TUOTTOA VAIVATTA KIINTEISTÖRAHASTOT HYVÄÄ TASAISTA TUOTTOA VAIVATTA Niko Visuri Myyntijohtaja BH Broker House Oy OHJELMA Miksi sijoittaa kiinteistöihin? Kiinteistösijoittajan haasteet Ratkaisuna kiinteistörahastot Esimerkkejä

Lisätiedot

Palkanlaskentaosaajan valmennuskokonaisuus

Palkanlaskentaosaajan valmennuskokonaisuus Palkanlaskentaosaajan valmennuskokonaisuus 24.9. 24.10.2019 Jaksot: Palkanlaskennan ajokortti - osa 1 24.-25.9.2019, klo 0 - Palkanlaskennan ajokortti osa 2 23.-24.10.2019, klo 0 - Paikka: Kauppakamarin

Lisätiedot

Yleissairaalapsykiatrian päivät Oulussa

Yleissairaalapsykiatrian päivät Oulussa Yleissairaalapsykiatrian päivät Oulussa 10. 11.5.2012 Yleissairaalapsykiatrian päivien ohjelma Torstai 10.5.2012 8.15 9.15 Ilmoittautuminen, aamukahvi 9.15 9.30 Yleissairaalapsykiatrian päivien avaus;

Lisätiedot

Tervetuloa Partneripäiville!

Tervetuloa Partneripäiville! Tervetuloa Partneripäiville! Hallituspartnereiden Partneripäivät Oulussa 12.9.2014 Yhteistyössä: Hallituspartnereiden Partneripäivät Oulussa 12.9.2014 Hallituspartnereiden kolmannet valtakunnalliset Partneripäivät

Lisätiedot

Vuokraustoiminnan koulutussarja 2013

Vuokraustoiminnan koulutussarja 2013 Vuokraustoiminnan koulutussarja 2013 Asuinhuoneistojen vuokrasopimukset ja vuokranmääritys 5.2.2013, 19.9.2013, Helsinki Liikehuoneistojen vuokrasopimukset ja vuokranmääritys 12.2.2013, 26.9.2013, Helsinki

Lisätiedot

HYVINKIN Kiertoajelu Riikassa Latvian maataloustuotannon esittely Seminaarin osallistujien esittäytyminen ja odotukset

HYVINKIN Kiertoajelu Riikassa Latvian maataloustuotannon esittely Seminaarin osallistujien esittäytyminen ja odotukset Hyvät maitotilayrittäjät Tervetuloa Perinteisen LaatuKlubin 10-vuotisjuhlaseminaariin Riikaan Aika Tiistai torstai 29.11. - 1.12.2011 Paikka Riika, Latvia, Kylpylähotelli Radisson Blu Hotel Latvija Seminaarissa

Lisätiedot

ALARAAJA 13. 12. 13.2.2013 Radisson Blu Seaside, Helsinki 2013 TEEMAT: HYÖDYNNÄ ASIANTUNTIJUUS: Järjestäjänä: Yhteistyössä:

ALARAAJA 13. 12. 13.2.2013 Radisson Blu Seaside, Helsinki 2013 TEEMAT: HYÖDYNNÄ ASIANTUNTIJUUS: Järjestäjänä: Yhteistyössä: ALARAAJA 13 12. 13.2.2013 Radisson Blu Seaside, Helsinki Mistä eri alojen tulisi keskustella ennen hoitojen aloitusta? 2013 TEEMAT: Monialainen yhteistyö huippuunsa miten? Voiko kävelyä leikata? Nilkkaproteesi

Lisätiedot

UUSI OPETUSSUUNNITELMA OPPIVA YHTEISÖ miten teemme sen?

UUSI OPETUSSUUNNITELMA OPPIVA YHTEISÖ miten teemme sen? KUTSU ESAVI/4699/2015 Etelä-Suomi 28.5.2015 Opetus- ja kulttuuritoimi - vastuualue Jakelussa mainituille Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään valmennukseen 15. 16.9. ja 29.10.2105

Lisätiedot

Tervetuloa Partneripäiville!

Tervetuloa Partneripäiville! Tervetuloa Partneripäiville! Hallituspartnereiden Partneripäivät Oulussa 12.9.2014 Yhteistyössä: Partneripäivät 12.9.2014, ohjelma 10.30 Ilmoittautuminen alkaa Radisson Blu hotelli, Hallituskatu 1, Oulu

Lisätiedot

Tervetuloa Taloushallinnon päiville! 4. 5.5.2011. Forssa

Tervetuloa Taloushallinnon päiville! 4. 5.5.2011. Forssa Tervetuloa Taloushallinnon päiville! 4. 5.5.2011 Forssa Taloushallinnon koulutus- ja neuvottelupäivät, Forssa Paikka: Scandic Forssa, Hämeentie 7, 30100 Forssa Keskiviikko 4.5.2011 9.30 Ilmoittautuminen

Lisätiedot

Rintasyöpä. 12.2.2014 Messukeskus, Helsinki 2014 JO 4. VUOSI! Järjestäjänä: Mediayhteistyössä: TUNNETKO TULEVAISUUDEN HOITOMUODOT?

Rintasyöpä. 12.2.2014 Messukeskus, Helsinki 2014 JO 4. VUOSI! Järjestäjänä: Mediayhteistyössä: TUNNETKO TULEVAISUUDEN HOITOMUODOT? Rintasyöpä 12.2.2014 Messukeskus, Helsinki 2014 TUNNETKO TULEVAISUUDEN HOITOMUODOT? JO 4. VUOSI! 2014 TEEMAT: Tiedätkö tulevat uudet lääkehoidot? Kuule periytyvän rintasyövän geenitestauksesta ja neuvonnasta

Lisätiedot

Turvallisen Tekniikan Seminaari Tampereen teknillinen yliopisto

Turvallisen Tekniikan Seminaari Tampereen teknillinen yliopisto Turvallisen Tekniikan Seminaari 2017 7.-8.6.2017 Tampereen teknillinen yliopisto Turvallisen Tekniikan Seminaari 2017 Ohjelma Seminaari keskiviikko 7.6.2017 9.30 Seminaarin avaus Toimitusjohtaja Hanna

Lisätiedot

TERVETULOA SYVENTÄMÄÄN LUOVAN ONGELMANRATKAISUN FASILITOINTITAITOJASI 28.- 29.5.2012

TERVETULOA SYVENTÄMÄÄN LUOVAN ONGELMANRATKAISUN FASILITOINTITAITOJASI 28.- 29.5.2012 Kaikille avoin valmennus CPS 2: TERVETULOA SYVENTÄMÄÄN LUOVAN ONGELMANRATKAISUN FASILITOINTITAITOJASI 28.- 29.5.2012 Tervetuloa intensiiviselle ja käytännönläheiselle fasilitoinnin tiiviskurssille! Opit

Lisätiedot

Hankintaosaamisesta kilpailukykyä

Hankintaosaamisesta kilpailukykyä Hankintaosaamisesta kilpailukykyä Salon hankintaosaamiskartoituksen tuloksia, mitä seuraavaksi? Harri Lorentz, Kalle Väänänen Turun kauppakorkeakoulu Kartoitus hankintatoimen haasteista ja kehitystarpeista

Lisätiedot

Tarjoamme mittavan sähkön pörssikaupan koulutuspaketin

Tarjoamme mittavan sähkön pörssikaupan koulutuspaketin Sertifioitu sähkökauppias -koulutukset 2012 Tarjoamme mittavan sähkön pörssikaupan koulutuspaketin Sähkökaupan ammattilaisten sertifiointikoulutus Sertifioitu sähkökauppias -koulutusohjelma on tarkoitettu

Lisätiedot

ESIMIESVALMENNUS ENTISTÄ TIETOISEMPAAN JOHTAJUUTEEN!

ESIMIESVALMENNUS ENTISTÄ TIETOISEMPAAN JOHTAJUUTEEN! ESIMIESVALMENNUS ENTISTÄ TIETOISEMPAAN JOHTAJUUTEEN! Johtajuus on työyhteisön erilaisin ja yksinäisin rooli, mutta tärkein voimavara! HYVÄ JOHTAJA JA ESIMIES! Tarvitsetko ajan ja paikan, missä voit tutkia

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2018

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2018 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2018 Tietoa yhdistyksille Tämän puheenjohtajille ja sihteereille lähtevän Tietoa yhdistyksille -kirjeen liitteenä ohessa ovat liittokokouskutsu

Lisätiedot

ACUMEN O2: Verkostot

ACUMEN O2: Verkostot ACUMEN O2: Verkostot OHJELMA MODUULI 4 sisältää: Lyhyt johdanto uranhallintataitojen viitekehykseen VERKOSTOT: työkaluja ja taitoja kouluttajille Partnerit: LUMSA, ELN, BEST, INNOV, MeathPartnership, SYNTHESIS,

Lisätiedot

Työsuojelupäälliköiden ja -asiantuntijoiden pätevöitymistutkinto, syksy 2016

Työsuojelupäälliköiden ja -asiantuntijoiden pätevöitymistutkinto, syksy 2016 1 Työsuojelupäälliköiden ja -asiantuntijoiden pätevöitymistutkinto, syksy 2016 Työsuojelupäälliköiden ja asiantuntijoiden pätevöitymiskoulutus on tarkoitettu työsuojelupäällikön tai asiantuntijan tehtävissä

Lisätiedot

Avoin innovointi liiketoiminnan tukena

Avoin innovointi liiketoiminnan tukena Avoin innovointi liiketoiminnan tukena Tunnista asiakaslähtöisen innovoinnin, avoimen datan ja joukkoistamisen tarjoamat mahdollisuudet tuote- ja palvelukehitykselle. 22.5.2012 klo 8:30-16:00 16.10.2012

Lisätiedot

Diabetes 2013. Näyttöön perustuva hoito. 21. 22.8.2013 Radisson Blu Seaside, Helsinki 2013 TEEMAT: Järjestäjänä:

Diabetes 2013. Näyttöön perustuva hoito. 21. 22.8.2013 Radisson Blu Seaside, Helsinki 2013 TEEMAT: Järjestäjänä: Diabetes 2013 Näyttöön perustuva hoito 21. 22.8.2013 Radisson Blu Seaside, Helsinki Millainen on diabeteshoitajan tulevaisuuden työnkuva ja rooli? 2013 TEEMAT: Kohti yksilöllistä tyypin 2 diabeteksen hoitoa

Lisätiedot

Asuntokaupan kuntotarkastajan koulutus (AKK) 45244 17.11.-15.12.2010 Kiinteistöalan Koulutuskeskus, Helsinki

Asuntokaupan kuntotarkastajan koulutus (AKK) 45244 17.11.-15.12.2010 Kiinteistöalan Koulutuskeskus, Helsinki Keskiviikko 17.11.2010 08.30-09.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi 09.00-09.30 Avaus, koulutusohjelman esittely Koulutuspäällikkö, DI Pertti Huhtanen Kiinteistöalan Koulutuskeskus 09.30-10.00 FISE-pätevyysjärjestelmä

Lisätiedot

AINEENOPETTAJAT JA UUDEN OPETUSSUUNNITELMAN TYÖTAVAT

AINEENOPETTAJAT JA UUDEN OPETUSSUUNNITELMAN TYÖTAVAT KUTSU ESAVI/103/05.12.01/2017 Etelä-Suomi 11.5.2017 Opetus- ja kulttuuritoimi - vastuualue Jakelussa mainituille Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään valmennusseminaariin 28. 29.9.2017

Lisätiedot

Menetelmä Markowitzin mallin parametrien estimointiin (valmiin työn esittely)

Menetelmä Markowitzin mallin parametrien estimointiin (valmiin työn esittely) Menetelmä Markowitzin mallin parametrien estimointiin (valmiin työn esittely) Lauri Nyman 17.9.2015 Ohjaaja: Eeva Vilkkumaa Valvoja: Harri Ehtamo Työn saa tallentaa ja julkistaa Aalto-yliopiston avoimilla

Lisätiedot

Laaja sähkön pörssikaupan koulutuspaketti

Laaja sähkön pörssikaupan koulutuspaketti Sertifioitu sähkökauppias -koulutus 2017 Laaja sähkön pörssikaupan koulutuspaketti Sähkökaupan ammattilaisten koulutus Sertifioitu sähkökauppias koulutusohjelma on tarkoitettu sähkökaupan eri tehtävissä

Lisätiedot

Hanken Svenska handelshögskolan / Hanken School of Economics,

Hanken Svenska handelshögskolan / Hanken School of Economics, Hanken Svenska handelshögskolan / Hanken School of Economics, www.hanken.fi Hyvät käytännöt sosiaalisen markkinoinnin ja ekosysteemiajattelun näkökulmasta Jonna Heliskoski Sosiaalisen markkinoinnin väitöskirjatutkija

Lisätiedot

Controllerin erikoistumisopinnot 30 op

Controllerin erikoistumisopinnot 30 op Controllerin erikoistumisopinnot 30 op Kohti yritystalouden asiantuntijuutta Controllerin rooli on muuttunut laskentatoimen asiantuntijasta aktiiviseksi liiketoiminnan kehittäjäksi. Controller toimii usein

Lisätiedot

Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi

Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi Hyvinvoiva Sinä - Kehon ja Mielen vireyttä ja lepoa pe 1.3.- su 3.3.2013 Tervetuloa nauttimaan hyvinvoinnista! Hotel Fjalarissa Salossa Osoite: Rinteentie 5, 24240 Salo http://www.fjalar.fi Mitä voit saada?

Lisätiedot

Työsuojelun peruskurssi , Oulu

Työsuojelun peruskurssi , Oulu Tuotannon palvelut Koulutusta 35 vuotta. Työsuojelun peruskurssi 15. 19.3.2010, Oulu www.pohto.fi Työsuojelun peruskurssi 15.- 19.3.2010, Oulu Koulutuksen tavoite ja osallistujat Kurssin tavoitteena on

Lisätiedot