Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Lausunto / Pohjois-Suomen hallinto-oikeus / valitus kaavoituskustannusten periminen maanomistajilta/ Livojokivarren rantaosayleiskaava / Tyyne Mosorinin edunvalvoja Maija Marjanieimi 464/08.05/2014 KH Livojokivarren rantaosayleiskaava on saanut lainvoiman, lukuun ottamatta yhtä valituksen alaista lomarakennuspaikkaa. Kaavoitukseen ryhdyttäessä kaupunginhallitus päätti periä puolet kaavoituskustannuksista maanomistajilta, heidän kaavasta saamansa hyödyn suhteessa. Livojokivarren yleiskaavoituskustannukset ovat ,62 euroa. Kustannukset sisältävät konsulteille maksetut palkkiot ja kuulutuskustannukset. Kustannukset eivät sisällä kaupungin henkilöstön palkka- eivätkä sivukustannuksia, kaupungille aiheutuneita yleiskustannuksia eivätkä maksettuja arvonlisäveroja. Ranta-asemakaavasta hyötyvät eniten uusien rakennuspaikkojen omistajat. Rakennettujen tonttien saama rakennusoikeuden lisäyksen tuoma hyöty tai muu kaavoituksen tuoma hyöty ja hyötyjen keskinäinen suhde on kaavoituskustannuksia kohdennettaessa vaikea määrittää. Rantayleiskaavaan on osoitettu rantavyöhykkeelle 284 uutta loma-asuntotonttia ja 11 uutta asuntotonttia. Jaettaessa puolet kaavoituskustannuksista rantavyöhykkeellä oleville uusille rakennuspaikoille, tulee maksuksi yhtä rakennuspaikkaa kohti 314,76 euroa. Kaavaprosessin aikana on kahdelle kaavassa uudelle rakennuspaikalle myönnetty poikkeamislupa, jolloin hakija on joutunut maksamaan luvasta johtuvan maksun. Maksun perimisajankohta voi olla joko välittömästi päätöksen jälkeen tai myöhemmin rakennusluvan yhteydessä. Rakennuslupavaiheessa tapahtuva periminen aiheuttaa kaupungille rahanarvon muutoksesta johtuvaa tappiota sekä tulovajetta, jos rakennusoikeutta ei käytetäkään. Asian on valmistellut maankäyttöinsinööri Markku Mattinen, puh Hallintojohtajan esitys: Kaupunginhallitus päättää: 1) periä Livojokivarren rantaosayleiskaavoituksesta aiheutuneista kustannuksista maanomistajilta 314,76 euroa jokaiselta sellaiselta yleiskaavassa rantavyöhykkeellä olevalta uudelta rakennuspaikalta, jolle ei ole myönnetty

2 kaavoituksen kuluessa poikkeamislupaa; 2) maksu peritään välittömästi päätöksen jälkeen; 3) valituksen alaisen rakennuspaikan osalta maksu peritään kaavan saatua siltä osin lainvoiman. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. -- Merkitään pöytäkirjaan, että maankäyttöinsinööri Markku Mattinen esitteli asiaa kokouksessa. Vs tekninen johtaja Eero Talala ja opetus- ja sivistysjohtaja Juha Holappa olivat läsnä kokouksessa asian esittelyn ajan. KH Vesa Riekki, Tomi Timonen, Reijo Talala ja Tuula Kuukasjärvi ilmoittivat esteellisyytensä hallintolain 28 :n osallisuusjäävi perusteella ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Hilkka Parkkisenniemi toimi puheenjohtajana tämän asian kohdalla. Päätöstä tehtäessä on tapahtunut menettelytapavirhe, koska asian valmistelija maankäyttöinsinööri Markku Mattinen on ollut esteellinen. Kysymyksessä on hallintolain 50 :n mukainen menettelyvirhe, jonka viranomainen voi korjata poistamalla vanhan päätöksen ja ratkaisemalla asian uudelleen. Asian on valmistelut hallintojohtaja Seija Turpeinen. Hallintojohtajan esitys: Kaupunginhallitus päättää: 1) poistaa tekemänsä päätöksen ; 2) periä Livojokivarren rantaosayleiskaavoituksesta aiheutuneista kustannuksista maanomistajilta 314,76 euroa jokaiselta sellaiselta yleiskaavassa rantavyöhykkeellä olevalta uudelta rakennuspaikalta, jolle ei ole myönnetty kaavoituksen kuluessa poikkeamislupaa; 3) maksu peritään välittömästi päätöksen jälkeen. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. -- Merkitään pöytäkirjaan, että Vesa Riekki, Tomi Timonen, Reijo Talala ja Tuula Kuukasjärvi ilmoittivat esteellisyytensä hallintolain 28 :n osallisuusjäävi perusteella ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Hilkka Parkkisenniemi toimi puheenjohtajana tämän asian kohdalla.

3 KH Uuden rakennuspaikan saaneille on toimitettu edellä oleva kaavoituskustannuksen perimiseen liittyvä päätös tiedoksi Päätökseen liittyen kaupungille on määräaikaan mennessä saapunut 12 maanomistajan oikaisupyyntö. 1:n maanomistajan (Esko Haatajan) oikaisupyyntö on saapunut määräajan jälkeen (määräaika päättynyt ). Oheisessa taulukossa saapuneet muistutukset ja lyhyt kuvaus muistuksen sisällöstä: 1) Esko Haataja : Oikaisuvaatimus saapunut määräajan jälkeen. 2) Pirkko Parkkinen : Kaavassa osoitettu uusi rakennuspaikka on joka kevät tulvaveden peittämä. Maa ei sovellu miltään osin rakennuspaikaksi. 3) Eija Pohjanvesi (23-62): tilalla 21:66 on rakennettu rantasauna. Pienelle alueelle on ahdettu uusi rakennuspaikka. Vieressä on isompi alue, johon ei ole merkitty rakennuspaikkaa. 4) Hannu Pohjanvesi on tulva-aluetta. Vain törmä on tulvaa korkeampi. 5) Irja Anttila/ Paavo Kenttälä : Kaavassa on vanha rakennuspaikka osoitettu uudeksi rakennuspaikaksi. Osoite Vääräkankaantie 242. Vastine: Myönnetty rakennuslupa 110/2000 6) Puhakka Antti kp : Maanomistaja on kaavoituksessa ilmoittanut, ettei tarvita kaavaa, alueelle ei ole tarkoitus koskaan rakentaa. 7) Veli Sarajärvi kp : Määräala, jolla rakennuspaikat sijaitsevat on myyty, joten lasku pitää kohdistaa uudelle omistajalle. 8) Tellervo Kurtti : Kaavassa rakennusalueeksi osoitettu alue on poikkeuksetta joka kevät tulvan peitossa 1-2,5 m. 9) Tyyne Mosorin : Kaavassa rakentamiseen osoitetut alueet ovat tulva-aluetta. 10) Reima Kauniskangas : Rakennuspaikalla on jo mökki Vastine: Myönnetty rakennuslupa 297/82 11) Salme Rahkola : Rakennuspaikka on rakennuskelvoton. 12) Reijo Sarajärvi : Rakennusalue on tulva-aluetta eikä sinne ole tietä. Naapureilta ei saa kulkulupaa. Vetelää kemera-aluetta. 13) Lassi Heikkilä : Kaavatontti on liian lähellä veljen tonttia eikä siihen tulla rakentamaan siksi mitään. Pyytää poistamaan tontin kaavasta. Vastineet ja perustelut: Esko Haatajan oikaisuvaatimus jätetään tutkimatta, koska oikaisuvaatimus on saapunut määräajan jälkeen. Kaavoitusmaksu tulee maksaa lähetettävän laskun mukaisesti. Tulva tai muu rakennuskelvottomuus (kohdat 2, 3, 4, 8, 9, 11 ja 12):

4 Viidessä oikaisupyynnössä (2, 4, 8, 9 ja 12) kaavoitusmaksun poistamista perustellaan sillä, että rakennuspaikka on tulva-aluetta. Kaavamääräyksen mukaan rakennuspaikka ei saa olla tulvauhan alainen. Kolme oikaisupyyntöä (2, 3 ja 8) kohdistuu RA-1 rakennuspaikkoihin, joissa rakennuspaikalle ei saa myöntää rakennuslupaa ennen tarkempaa tulva-alueen tarkastelua. RA-1 rakennuspaikkoja on kaavassa yhteensä 34 kappaletta. Rakennuslupa voidaan evätä sillä perusteella, että rakennuspaikka on tulvan tai jonkun muun syyn takia rakentamiseen kelpaamaton. Edellä mainittuihin perusteluihin viitaten tulvauhka ja rakennuskelpoisuus tulee selvitettäväksi rakennusluvan hakuvaiheessa, joten uudelle rakennuspaikalle kuuluva kaavoitusmaksu tulee tässä vaiheessa maksaa ja kielteisen rakennuslupapäätöksen jälkeen maksu voidaan palauttaa. Palautettavalle summalle ei makseta korkoa, koska missään säädöksissä ei velvoiteta sitä maksamaan. Kts. esim. kuntaliiton lausunto oikeusministeriölle , dnro 1544/90/2004. Kulkuyhteys puuttuu ( kohta 12 ): Yhdessä oikaisupyynnössä kaavoitusmaksun poistamista perustellaan sillä, että kulkuyhteys rakennuspaikalle puuttuu. Lähin rakennettu tie on kaukana rakennuspaikasta. Yksityistielain mukaan, jos kiinteistön tarkoituksenmukaista käyttöä varten on tärkeätä saada kulkuyhteys toisen kiinteistön kautta eikä siitä aiheudu huomattavaa haittaa millekään kiinteistölle, on kulkukulkuyhteyttä tarvitsevalle kiinteistölle annettava kulkuoikeus. Edellä olevaan perusteluun viitaten kaavoitusmaksu tulee maksaa lähetettävän laskun mukaisesti. Rakennuspaikalle on myönnetty rakennuslupa (3 oikaisuvaatimusta; kohdat 3, 5 ja 10): Niissä tapauksissa, että tilan rakennuspaikka on merkitty uudeksi rakennuspaikaksi, vaikka siihen on jo myönnetty rakennuslupa, on tapahtunut virhe eikä kaavoitusmaksun perimiselle ole perustetta. Tilanne on sama silloinkin, jos uusi rakennuspaikka on merkitty luvallisen, rakennetun rakennuspaikan viereen, mutta rakennettua rakennuspaikkaa ei ole merkitty kaavaan rakennuspaikaksi (oikaisupyyntö kohta 3 Eija Pohjanvesi). Näissä tapauksissa kaavoitusmaksua ei peritä. Maanomistaja ei tarvitse kaavaa, koska alueelle ei ole tarkoitus rakentaa (2 oikaisuvaatimusta; kohdat 6 ja 13): Rantayleiskaava on hyväksytty ja lainvoimainen. Kaavan laatiminen on tuonut maanomistajalle lisäarvoa, vaikka hän itse ei rakentaisikaan. Edellä olevaan perusteluun viitaten kaavoitusmaksu tulee maksaa lähetettävän laskun mukaisesti. Rakennuspaikka on myyty kaavan voimaantulon jälkeen (1 oikaisuvaatimus; kohta 7), maksu pitää siirtää sille, joka rakentaa: Maksuvelvollisuus määräytyy kaavan voimaantulohetken mukaan. Kaavoitusmaksu tulee maksaa lähetettävän laskun mukaisesti ja luovutuskirjassa voidaan sopia maksujen jakaantumisesta.

5 Livojoen rantayleiskaavan käsittelyn osalta esteellisiä viranhaltijoita ovat maankäyttöinsinööri Markku Mattinen, vs. tekninen johtaja Eero Talala ja kaupunginjohtaja Tomi Timonen. Asian on valmistellut palvelusuunnittelija Ritva Kinnula puh Asian esittelijänä toimii vs. kaupunginjohtajana opetus- ja sivistysjohtaja Juha Holappa, vs. teknisen johtajan esteellisyyden ja hallintojohtajan poissaolon vuoksi. Edellä mainittu esittelytehtävän hoitaminen pohjautuu hallintosäännön 13 :n mukaisesti kaupunginhallituksen tekemään päätökseen kaupunginjohtajan sijaisuuden hoitamisesta kaupunginjohtajan ollessa vuosilomalla tai estynyt viran toimittamisesta. Vs. kaupunginjohtajan esitys: Kaupunginhallitus päättää: 1) jättää tutkimatta Esko Haatajan oikaisuvaatimuksen, koska se on saapunut määräajan jälkeen. Tilaan kuuluva kaavoitusmaksu tulee maksaa lähetettävän laskun mukaisesti. 2) edellä mainittuihin perusteluihin viitaten Eija Pohjanveden, Irja Anttilan / Paavo Kenttälän ja Reima Kauniskankaan oikaisuvaatimukset hyväksytään kaavoituksessa tapahtuneen virheen vuoksi, joten kaavoitusmaksua heiltä ei peritä. 3) edellä mainittuihin perusteluihin viitaten Pirkko Parkkisen, Hannu Pohjaveden, Antti Puhakan kuolinpesän, Veli Sarajärven kuolinpesän, Tellervo Kurtin, Tyyne Mosorinin, Salme Rahkolan, Reijo Sarajärven ja Lassi Heikkilän oikaisuvaatimukset hylätään perusteettomina ja kaavoitusmaksu ko. tilaan kuuluvana tulee maksaa lähetettävän laskun mukaisesti. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. --- Merkitään pöytäkirjaan, että Vesa Riekki, Tomi Timonen, Reijo Talala, Alpo Turpeinen ja Tuula Kuukasjärvi ilmoittivat esteellisyytensä hallintolain 28 :n osallisuusjäävi perusteella ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Hilkka Parkkisenniemi toimi puheenjohtajana asian kohdalla. KH Palvelusuunnittelija Ritva Kinnula esitteli asiaa kokouksessa. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus pyytää antamaan lausunnon Tyyne Mosorinin edunvalvojan Maija Marjaniemen jättämään valitukseen mennessä ja liittämään asiakirjoihin valitusenalaisen päätöksen perusteina olevat asiakirjat. Valittaja hakee muutosta kaupunginhallituksen päätökseen siten, että kaksi sillan suunnassa olevaa tonttia todetaan turvariskialueeksi ja soveltumattomaksi rakentamiseen. Kolmas tonttiehdotus säilyy myös nykyisellään eli tilan vene- ja saunarantana, eikä sitä merkitä tontiksi, eikä siitä peritä tonttimaksua.

6 Valitus ja perustelut: Perusteluna vaatimukselleen valittaja esittää, että Kankaanpään tilan tonteiksi osoitettu jokivarren alue on joka kevät tulvan alla. Ely-keskuksella on kartta alueelta, jossa tulva-alue tonttiemme osalta todistetaan (liitteet 3-4). Kaavoituksessa on menetelty väärin, kun ei ole otettu huomioon Ely-keskuksen V tekemää selvitystä. Pudasjärven kaupungin omassa Livojokivarren rantayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa (tarkastettu ) nimittäin todetaan: "Alueidenkäytössä on otettava huomioon viranomaisten selvitysten mukaiset tulvavaara-alueet ja pyrittävä ehkäisemään tulviin liittyvät riskit. Alueidenkäytön suunnittelussa uutta rakentamista ei tule sijoittaa tulvavaara-alueille." Suunnittelijoiden olisi pitänyt alun perinkin ottaa huomioon Ely-keskuksen tiedot ko. alueen tulvavaarasta. Liitteenä olevat valokuvat viime keväältä (liitteet 5-8) sekä valokuvat sillan palkeista ja esitetystä tonttialueesta, jossa maantie näkyy korkean sorapenkan päälle rakennettuna (liitteet 9-13) osoittavat yhtäpitävästi suunniteltujen tonttien olevan tulva-alueella. Oikaisuvaatimuksessa esitimme myös kaupungin menettelytapaan liittyen perustelun olla perimättä tonteista maksua. Hyvän hallintotavan mukaisesti kaupungin ei pidä kaavoittaa alueelle, jonka tiedetään olevan tulva-aluetta. Tämä asia oli tuotu esiin jo ensimmäisessä 2012 pidetyssä kaavaluonnostilaisuudessa Sarakylän terveystalolla (em. liite 2), mutta tuolloin Markku Mattinen oli jättänyt huomioimatta Nikolai Mosorin ilmoittaman tulva-alueen ja perustellut tonttien kaavoitusta korostaen, ettei maanomistajille aiheudu mitään kuluja, ellei alueelle rakenneta. Asia näkyy myös kaupunginhallituksen esityksessä ja päätöksessä , kun KH joutuu valmistelemaan asian uudestaan maankäyttöinsinööri Markku Mattisen ollessa valmisteluun esteeilinen. KH tiesi, että tonttien kaavoitusprosessissa on tonttien osalta kuluja kerrottu syntyvän vasta, kun niille aletaan rakentaa. KH:n päätöksessä perustellaan "Maksujen perimisajankohta voi olla joko välittömästi päätöksen jälkeen tai myöhemmin rakennusluvan yhteydessä. Rakennuslupavaiheessa tapahtuva periminen aiheuttaa kaupungille rahanarvon muutoksesta johtuvaa tappiota sekä tulovajetta, jos rakennusoikeutta ei käytetäkään. " Ensimmäisen valmistelun KH:lle tehnyt Markku Mattinen varmasti muisti, kuinka oli esitellyt asian maanomistajille. Ei voi olla hyvän hallintotavan ja -menettelyn mukaista Pudasjärven kaupungilta vaatia maanomistajia ensin maksamaan 314,76 euroa kappaleelta tonteista (Kankaanpää 3 kpl) ja vasta rakennusluvan hakemisen kautta maanomistaja voi saada Ely-keskukselta tontteihin kohdistuvan rakentamisen kieltävän tulva-alue lausunnon.menettely haiskahtaa rahastukselta ja on lainvastainen. Maanomistaja Nikolai Mosorin oli ilmoittanut Sarakylän terveystalolla pidetyssä kokouksessa Markku Mattiselle, että suunnitellut tontit ovat tulva-alueella. Mosorinilla on ollut 60 vuoden kokemus rantojensa tulvista. Kun TVH pakkolunastuksella rakensi tien ja tiehaaran Mosorinin tilalle, tiealue nostettiin useiden metrien sorapenkan päälle tulvien vuoksi. Tällöin tila menetti elinkelpoisuutensa, kun korkeat soravallit levisivät pelloille, eikä pienille pellon paloilie ollut enää luontevia karjan ja työkoneiden kulkuväyliä. Tämäkin korotus näkyy valokuvista (Iiitteet 5-13) ja osoittaa kapeat tontit rakennuskelvottomiksi, jo pelkästään maantieltä katsottuna. Tilaan kuuluvaa vene- ja saunarantaa ei pidä kaavoittaa tontlksl, koska se kuluu tilaan, eikä siihen ole suunniteltu rakentaa. Sekin on osittain tulva-aluetta kuten Ely-keskuksen kartta osoittaa (liite 1-2).

7 Onko tiedottamismenettelykään oikea, kun kirje tonttimaksupäätöksistä on lähetetty satunnaisesti vain yhdelle kuolinpesän osakkaalle? Tyyne Mosorinin nimellä hänen Rytingin vanhaan osoitteeseen lähetetty kirje löytyi sattumalta, ajoissa. Tiedän, että osa kuolinpesistä ei ole em. syistä ehtinyt reagoida ajoissa ja hakea oikaisua päätökseen. Edellä oleviin asioihin perustaen haen Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelta muutosta Pudasjärven kunnanhallituksen päätökseen. Asiassa on menetelty virheellisesti, myös tiedottamisessa on huomautettavaa. Tonteista ei pidä periä maksua, koska ne sijaitsevat todistetusti tulva-alueella. Lausunto ja perustelut: Kaupunginhallituksen vastineessa ( ) Mosorinin oikaisuvaatimukseen kerrotaan, että tulvauhka ja rakennuskelpoisuus tulee selvitettäväksi rakennusluvan hakuvaiheessa, joten uudelle rakennuspaikalle kuuluva kaavoitusmaksu tulee tässä vaiheessa maksaa ja kielteisen rakennuslupapäätöksen jälkeen maksu voidaan palauttaa. Hallinto-oikeudelle on nyt valituksen yhteydessä esitetty tarkemmat selvitykset rakennuspaikkojen rakennuskelpoisuudesta, joita ei kaupungilla ollut käytettävissä oikaisuvaatimuksia käsiteltäessä. Selvityksistä käy nyt ilmi, että kaksi sillan puoleista rakennuspaikkaa ovat tulvan vuoksi rakennuskelvottomia, joten niille ei siksi voida myöntää rakennuslupaa. Näiden tarkempien selvitysten perusteella kahden rakennuspaikan maksut voidaan nyt jättää perimättä. Kolmas rakennuspaikka, jossa on tilan veneja saunaranta, on näillä tiedoilla vielä rakennuskelpoinen, joten kaavoitusmaksu kaupunginhallituksen päättämien maksuperusteiden mukaan peritään yhdeltä uudelta rakennuspaikalta. Vastineena kaavoituksen tiedottamismenettelyn oikeellisuuteen todetaan, että Tyyne Mosorinille osoitetut tiedotuskirjeet on toimitettu väestötietojärjestelmän mukaiseen osoitteeseen, joka on hänen osoitteensa edelleen. On yleistä, että Pudasjärven kaupungille ilmoitetaan henkilön laskutusosoitteeksi asioita hoitavan henkilön osoite. Siitä ei voi vetää johtopäätöstä, että henkilö itsekin olisi muuttanut. Tilan muita osakkaita asuu paikkakunnalla ja he ovat saaneet tiedon kaavoituksen vaiheista kunnan yleisen tiedotusmenettelyn kautta. Kaavan laatimisesta aiheutuneet kustannukset ovat syntyneet kaupungille ennen laskujen lähettämistä ja ovat siten tarkoin tiedossa. Maankäyttö- ja rakennuslain 76 :n mukaan kunta hyväksyy kaava-aluekohtaisesti perittävän maksun periaatteet ja maksun perimistavan ja ajan. Kaavoituksen yleisötilaisuudessa Rytingin vanhalla terveystalolla tuotiin osallisille esille kaupunginhallituksen päätös , periä puolet kaavoituksesta aiheutuvista kustannuksista maanomistajilta, heidän kaavoituksesta saamansa hyödyn suhteessa. Maksun perimisajankohdasta ei tuolloin voitu sanoa osallisille mitään, koska kaupunginhallitus on päättänyt asiasta vasta Keskustelua yleisötilaisuudessa käytiin erityisesti siitä, milloin rantayleiskaavan mukaisen rakennuspaikan kiinteistöveroa ryhdytään perimään. Joku osallisista on voinut sekoittaa nämä kaksi asiaa. Livojokivarren rantaosayleiskaava on saanut lainvoiman kuulutuksella

8 Livojoen rantayleiskaavan käsittelyn osalta esteellisiä viranhaltijoita ovat maankäyttöinsinööri Markku Mattinen, vs. tekninen johtaja Eero Talala ja kaupunginjohtaja Tomi Timonen. Asian valmistelijana on toiminut palvelusuunnittelija Ritva Kinnula maankäyttöinsiöörin ja vs. teknisen johtajan esteellisyyden vuoksi. Asian esittelijänä toimii hallintojohtaja Seija Turpeinen kaupunginjohtajan esteellisyyden vuoksi. Edellä mainittu esittelytehtävän hoitaminen pohjautuu hallintosäännön 13 :n mukaisesti kaupunginhallituksen tekemään päätökseen kaupunginjohtajan sijaisuuden hoitamisesta kaupunginjohtajan ollessa vuosilomalla tai estynyt viran toimittamisesta. Hallintojohtajan esitys: Päätös: Kaupunginhallitus päättää lausuntonaan hallinto-oikeudelle esittää, että edellä mainittuihin selvityksiin ja perusteluihin viitaten valitus hyväksyttäisiin niiltä osin, että kahden tulva-alueelle sijoittuvan rakennuspaikan osalta maksu jätetään perimättä ja maksu peritään vain yhden rakennuspaikan osalta. Lisäksi todetaan, että Livojokivarren rantaosayleiskaava on saanut lainvoiman , joten merkintöjä kaavasta ei voi poistaa. Muilta osin valitus ei aiheuta muutoksia. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti. -- Merkitään pöytäkirjaan, että Vesa Riekki, Tomi Timonen, Reijo Talala, Alpo Turpeinen ja Tuula Kuukasjärvi ilmoittivat esteellisyytensä hallintolain 28 :n osallisuusjäävi perusteella ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Hilkka Parkkisenniemi toimi puheenjohtajana asian kohdalla.

Kaavoituskustannusten periminen maanomistajilta/ Livojokivarren rantaosayleiskaava/jouni ja Teuvo Granlundin oikaisuvaatimukset

Kaavoituskustannusten periminen maanomistajilta/ Livojokivarren rantaosayleiskaava/jouni ja Teuvo Granlundin oikaisuvaatimukset Kaupunginhallitus 168 24.05.2016 Kaupunginhallitus 199 07.06.2016 Kaupunginhallitus 283 13.09.2016 Kaupunginhallitus 13 10.01.2017 Kaavoituskustannusten periminen maanomistajilta/ Livojokivarren rantaosayleiskaava/jouni

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 168 24.05.2016 Kaupunginhallitus 199 07.06.2016 Kaupunginhallitus 283 13.09.2016

Kaupunginhallitus 168 24.05.2016 Kaupunginhallitus 199 07.06.2016 Kaupunginhallitus 283 13.09.2016 Kaupunginhallitus 168 24.05.2016 Kaupunginhallitus 199 07.06.2016 Kaupunginhallitus 283 13.09.2016 Kaavoituskustannusten periminen maanomistajilta/ Livojokivarren rantaosayleiskaava/oikaisuvaatimukset

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 20/2016 761 Kaupunginhallitus 08.11.2016 AIKA 08.11.2016 klo 16:00-16:53 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Otava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 348 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Kaupunginhallitus 10.01.2017 AIKA 10.01.2017 klo 16:00-20:02 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Otava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen

Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen 627/08/10/2010 TEK 147 AirIX Ympäristö Oy on laatinut 27.4.2011 päivätyn kaavaluonnoksen Hulhavanahon, Luokkavaaran

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 334/2017 10.02.03 94 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle määräajan palauttamista koskevan hakemuksen johdosta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen,

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/2016 593 Kaupunginhallitus 13.09.2016 AIKA 13.09.2016 klo 16:00-18:26 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Otava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 279 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) 34 Asianro 7033/10.03.00.01/2014 Vastine oikaisuvaatimukseen koskien poikkeamista ja suunnittelutarveratkaisua tilalla 410-7-95 Kotikumpare, Haminanlahti Yleiskaavajohtaja

Lisätiedot

Koska tehtäväjärjestelyjä ei voi enää jatkaa, tulee käynnistää teknisen johtajan viran täyttöprosessi.

Koska tehtäväjärjestelyjä ei voi enää jatkaa, tulee käynnistää teknisen johtajan viran täyttöprosessi. Kaupunginhallitus 255 29.08.2017 Kaupunginhallitus 319 09.10.2017 Kaupunginhallitus 341 24.10.2017 Teknisen johtajan virka 1405/03.05/2017, 1029/03.05/2016 KH 29.08.2017 255 Kaupunginhallitus on kokouksessaan

Lisätiedot

1. ASEMAKAAVAN LAATIMISESTA PERITTÄVÄT MAKSUT

1. ASEMAKAAVAN LAATIMISESTA PERITTÄVÄT MAKSUT LIITE 1 KAAVOITUSHINNASTO 17.5.2017 Asemakaavan, yleiskaavan, ranta-asemakaavan ja asemakaavan muutoksen laatimisesta, tonttijaon laatimisesta ja muuttamisesta sekä poikkeamisluvasta, suunnittelutarveratkaisusta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus

KINNULAN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kunnanhallitus Kunnanhallitus 24.10.2013 498 336 LAUSUNNON ANTAMINEN RAUNO KINNUSEN TEKEMÄÄN, 17.7.2013 PÄI- VÄTTYYN KUNNALLISVALITUKSEEN Kunnanhallitus 24.10.2013 336 Liite 1, Lausuntopyyntö 13.9.2013 ja Rauno Kinnusen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Valituksenalainen päätös: Porvoon kaupunginvaltuuston päätös , Pellingin saariston osayleiskaava

Valituksenalainen päätös: Porvoon kaupunginvaltuuston päätös , Pellingin saariston osayleiskaava Lausunto 1 (4) Helsingin hallinto-oikeus Radanrakentajantie 5 00520 Helsinki Asia: 03922/16/4102 Valituksenalainen päätös: Porvoon kaupunginvaltuuston päätös 30.03.2016 21, Pellingin saariston osayleiskaava

Lisätiedot

Siuruanjoen alaosan rantaosayleiskaava

Siuruanjoen alaosan rantaosayleiskaava Siuruanjoen alaosan rantaosayleiskaava Valtuuston tekemät päätökset ohjaavat toimintaa Kaavoitus sisältyy kaupunkistrategiaan Kaavoitus on rakennusjärjestyksen mukainen toimenpide Kaavoitukseen on varattu

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2016 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2016 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 3/2016 1 AIKA 13.04.2016 klo 16:00 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTAA KOSKEVA KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS

RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTAA KOSKEVA KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN LAADINTAA KOSKEVA KAAVOITUKSEN KÄYNNISTÄMISSOPIMUS SOPIJAPUOLET Saarijärven kaupunki, Y-tunnus: 0176975-1 Sivulantie 11, PL 13 43100 Saarijärvi (jäljempänä sopimuksessa Kaupunki)

Lisätiedot

RAK/59 RANTA-ASEMAKAAVA OSALLE KORPINMAA VASIKKASAAREN ALUETTA RAK/59 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAK/59 RANTA-ASEMAKAAVA OSALLE KORPINMAA VASIKKASAAREN ALUETTA RAK/59 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAK/59 RANTA-ASEMAKAAVA OSALLE KORPINMAA VASIKKASAAREN ALUETTA RAK/59 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.12.2016 HEINOLAN KAUPUNKI RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE TILOJA KORPINMAA 111 406-3-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2539/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (1) 138 Asianro 2539/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 411-5-192 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

Pyhäjärven - Leininselän - Urajärven rantayleiskaavan muutos tilan Kuvaja alueella

Pyhäjärven - Leininselän - Urajärven rantayleiskaavan muutos tilan Kuvaja alueella Kaavoitustoimikunta 2 09.01.2017 Kunnanhallitus 16 23.01.2017 Kunnanhallitus 68 03.04.2017 Pyhäjärven - Leininselän - Urajärven rantayleiskaavan muutos tilan Kuvaja 142-408-2-237 alueella 790/10.02.02/2016

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2015 1 AIKA 18.11.2015 klo 16:00 PAIKKA Pudasjärven kaupungintalo, kokoustila Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

LOHJAN KAUPUNKI Liite 1 / Vevo

LOHJAN KAUPUNKI Liite 1 / Vevo 1/5 LOHJAN KAUPUNKI Liite 1 / Vevo 20.6.2018 KAAVOITUKSEN PALVELUISTA PERITTÄVÄT MAKSUT Vetovoimalautakunta 20.6.2018 96 Voimassa 1.8.2018 alkaen 1 Yleistä Kaavoitustoimen palvelut ovat asemakaavojen ja

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Selostus kv hyväksynyt

Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen. Selostus kv hyväksynyt Kehvonsalon kartanon ranta-asemakaavan kumoaminen Selostus 8.10.2018 kv hyväksynyt 22.10.2018 23 Sisällys 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT... 1 1.1 Kaavan nimi... 1 2 RANTA-ASEMAKAAVA-ALUEEN SIJAINTI... 1 3

Lisätiedot

Tiedostoista löytyy sopimusluonnokset mutta uusia versioita niistä ei tuon jälkeen ole tehty.

Tiedostoista löytyy sopimusluonnokset mutta uusia versioita niistä ei tuon jälkeen ole tehty. Maankäyttötoimikunta 4 22.02.2016 Maankäyttötoimikunta 4 25.04.2016 Maankäyttötoimikunta 5 07.06.2016 Kaupunginhallitus 134 13.06.2016 Maankäyttötoimikunta 25 25.10.2016 Itä-Huiskan asemakaava Maanktmk

Lisätiedot

Rautjärven kunta Rautjärven rantayleiskaavan muutos ja laajennus

Rautjärven kunta Rautjärven rantayleiskaavan muutos ja laajennus Rautjärven kunta Rautjärven rantayleiskaavan muutos ja laajennus Kaavaehdotus II oli nähtävillä 23.1. - 24.2.2012. Kaavaehdotuksesta saatiin 2 lausuntoa ja 6 muistutusta. Seuraavassa on lista lausunnoista

Lisätiedot

Muutettavan kaava-alueen pinta-ala on n. 9,6. Luonnoksen mukaan alueen rakennusoikeus kasvaa 1344 kerrosneliömetriä.

Muutettavan kaava-alueen pinta-ala on n. 9,6. Luonnoksen mukaan alueen rakennusoikeus kasvaa 1344 kerrosneliömetriä. Kaupunginhallitus 261 17.06.2014 Kaupunginhallitus 434 16.12.2014 Kaupunginhallitus 86 24.03.2015 Valtuusto 23 21.05.2015 Särkivaaran ranta-asemakaavan osittainen muutos 486/08.15/2014 KH 17.06.2014 261

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 07.02.2013 Sivu 1 / 1 4922/10.03.00/2012 21 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle uudisrakennuslupaa koskevasta valituksesta, kiinteistö 49-12-14-2, Revontulentie 1, 02100

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

RANTA-ASEMAKAAVANMUUTOS MRL

RANTA-ASEMAKAAVANMUUTOS MRL 1 UUSIKAUPUNKI RANTA-ASEMAKAAVANMUUTOS MRL 63 :n tarkoittama OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 31.5.2019 Uusikaupunki, Pyhämaa, Pöylä 895-487-7-48. Sijaintikartta Muutosalue 2 ALOITE Aloitteen ranta-asemakaavanmuutokselle

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 8/2009 1

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 8/2009 1 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 8/2009 1 AIKA 17.12.2009 klo 17:00 PAIKKA Kaupungintalo, Kotka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN

KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN KAAVOITTAJAN VASTINEET RANTAYLEISKAAVAN MUUTOSLUONNOKSESTA SAARISJÄRVELLÄ ANNETTUIHIN LAUSUNTOIHIN Kaakkois-Suomen Ely-keskus Haettu kaavamuutos on ristiriidassa rantojen säästämistä koskevan tavoitteen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 4728/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 4728/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 (1) 49 Asianro 4728/10.03.00.00/2018 Oikaisuvaatimukset / 297-32-193-4 / Puustilantie 10 / Tarkastusarkkitehdin rakennuslupapäätös 21.5.2018 393, D 18-416-R / kaksi

Lisätiedot

Vastine Korkeimpaan oikeuteen tehtyyn valitukseen Itä- Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä 16/0314/3

Vastine Korkeimpaan oikeuteen tehtyyn valitukseen Itä- Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä 16/0314/3 Rantasalmen kunnanhallitus 6.2.2017 Poikkitie 2 58900 RANTASALMI Vastine Korkeimpaan oikeuteen tehtyyn valitukseen Itä- Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä 16/0314/3 Marja-Leena Neuvo kumppaneineen on

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1 4532/10.03.00/2012 197 Oikaisuvaatimus katselmuspöytäkirjaan ja määräykseen, 49-50-15-12, Katri Valan tie 12, 02660 Espoo Valmistelijat / lisätiedot: Juvalainen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, ALASTALO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 9.3.2016 päivitetty: 13.4.2016 on lakisääteinen (MRL

Lisätiedot

kohta 10. (Kirjeellä kuultiin maanomistajaa) - Luvun 2 Muistutukset, muistutus 16. (Kirjeillä kuultiin naapurikiinteistöjen maanomistajia)

kohta 10. (Kirjeellä kuultiin maanomistajaa) - Luvun 2 Muistutukset, muistutus 16. (Kirjeillä kuultiin naapurikiinteistöjen maanomistajia) Liite 11 Eurajoen kunnanvaltuusto KAAVAN LAATIJAN VASTINE Eurajoen rantayleiskaavan ja rantayleiskaavan muutoksen ehdotus oli nähtävillä 8.9. 7.10.2014. Lisäksi siitä pyydettiin viranomaislausunnot. Muistutusten

Lisätiedot

Poikkeamislupa loma-asunnon rakentamiseen loma- ja matkailualueelle / Jouko Viitanen (MRL 171-173 )

Poikkeamislupa loma-asunnon rakentamiseen loma- ja matkailualueelle / Jouko Viitanen (MRL 171-173 ) Kunnanhallitus 216 03.06.2013 Poikkeamislupa loma-asunnon rakentamiseen loma- ja matkailualueelle / Jouko Viitanen (MRL 171-173 ) 3182/11/111/2013 KHALL 216 Hakija Nimi Jouko Viitanen Osoite Kuusikarinkatu

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä. SIUNTION KUNTA Viranomainen. Tekninen lautakunta TEKNLTK:249 /2010 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä. SIUNTION KUNTA Viranomainen. Tekninen lautakunta TEKNLTK:249 /2010 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Sivu 10 TEKNLTK:249 /2010 TEKNLTK 52 Teknltk 14.9.2010 62 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite 1 Liitteenä on kokonaissuunnitelma (alustava) jonka mukaan alueelle tulee - asuntoja - tuotantorakennuksia

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUS PÄÄTÖS 19/0037/3 Finlex

ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUS PÄÄTÖS 19/0037/3 Finlex ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUS PÄÄTÖS 19/0037/3 Finlex Antopäivä Diaarinumero 7.2.2019 01012/17/4199 ASIA Valitus yleiskaavamuutoksen laatimiskustannuksia koskevasta maksusta Valittajat Päätös, johon on haettu

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 MERIKARVIAN KUNTA 08.10.2017 KAAVA Merikarvian Köörtilä, Fidiholma rantayleiskaavan muutos koskien Köörtilän kylän tilaa Tapanila 484-407-3-110 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 Aluearkkitehtivastaava

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91 Kokousaika 28.9.2011 klo 15.15-16.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari Viuhkola

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 3/2016 39 Kaavoitustoimikunta 14.03.2016 Aika 14.03.2016 klo 18:00-18:24 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

Valitus maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesta poikkeamispäätöksestä. Kokkolan kaupunki vaatii, että päätös kumotaan.

Valitus maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesta poikkeamispäätöksestä. Kokkolan kaupunki vaatii, että päätös kumotaan. Valituskirjelmä 1 (5) 5.9.2019 Vaasan hallinto-oikeus Asia Muutoksenhakija Valitus maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesta poikkeamispäätöksestä Kokkolan kaupunki Päätös josta valitetaan Kokkolan rakennus-

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGISSA KAAVOITUKSESTA JA MUISTA KAAVOITUKSEEN LIITTYVISTÄ VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ PERITTÄ- VÄT MAKSUT

KAJAANIN KAUPUNGISSA KAAVOITUKSESTA JA MUISTA KAAVOITUKSEEN LIITTYVISTÄ VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ PERITTÄ- VÄT MAKSUT 1 KAJAANIN KAUPUNGISSA KAAVOITUKSESTA JA MUISTA KAAVOITUKSEEN LIITTYVISTÄ VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ PERITTÄ- VÄT MAKSUT Hyväksytty ympäristöteknisessä lautakunnassa 30.9.2015 71 Voimassa 23.10.2015 alkaen.

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunta Osa-alue C, Soutajan alue Korttelit 89 ja 90 sekä katu- ja virkistysalueet

Pelkosenniemen kunta Osa-alue C, Soutajan alue Korttelit 89 ja 90 sekä katu- ja virkistysalueet Pelkosenniemen kunta Osa-alue C, Soutajan alue Korttelit 89 ja 90 sekä katu- ja virkistysalueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan muutos 2013 1. YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.12.2015 Sivu 1 / 1 2905/2015 10.02.03 192 Tillinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 420605, 43. kaupunginosa Vanttila Valmistelijat

Lisätiedot

RAKENNUSLAUTAKUNNAN MYÖNTÄMÄN RAKENNUSLUVAN POISTAMINEN

RAKENNUSLAUTAKUNNAN MYÖNTÄMÄN RAKENNUSLUVAN POISTAMINEN HELSINGIN KAUPUNKI 20.06.2017 2 1 RAKENNUSLUPA Tunnus 20-1653-17-A Hakija Hellsten Hotel Group Ab Rakennuspaikka Länsisatama, 091-020-0815-0002 Välimerenkatu 22 894 m² 11770 2009 4200 m² 4200 m² Pinta-ala

Lisätiedot

PURUVEDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

PURUVEDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS LIITE 3 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KITEEN KAUPUNKI PURUVEDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS VASTINEET KAAVAEHDOTUKSESTA ANNETTUIHIN MUISTUTUKSIIN JA LAUSUNTOIHIN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 39 03.03.2015 58 14.04.2015 Juoksevan uhkasakon tuomitseminen maksettavaksi korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen perusteella kiinteistölle

Lisätiedot

Jokitalo Juha - Rahkonen Pirjo Huovari Piritta X Sipilä Ari

Jokitalo Juha - Rahkonen Pirjo Huovari Piritta X Sipilä Ari SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 1 Tekninen lautakunta Kokousaika: 11.04.2016 kello 18.00 19.00 Kokouspaikka: Kunnantalo, kh:n huone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Huovari Tomi Puheenjohtaja

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

Lisälista MH Maakuntahallitus esityslista :00

Lisälista MH Maakuntahallitus esityslista :00 Lisälista MH 30.1.2017 Maakuntahallitus esityslista 30.01.2017 10:00 20 LAUSUNTO KUNNALLISVALITUKSEEN, MAAKUNTAJOHTAJAN VALINTA, SIMO RIUTTAMÄKI... 1 - Liite 20... 5 - Liite 20 - Lausuntopyyntö_Turun hallinto-oikeus...

Lisätiedot

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI

SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI SIIKAISTEN KUNTA SIIKAISTEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS MAKKARAJÄRVI Kylän Hirvijärvi tila: Metsätunturi 747-402-6-45 ja Itälaakso 747-402-7-8 KUNNAN KAAVATUNNUS 747YKAM12014 28.8.2015 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

ASIA. Kaupunginhallituksen, kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan menettely KANTELU

ASIA. Kaupunginhallituksen, kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan menettely KANTELU ANONYMISOITU PÄÄTÖS 21.09.2015 Dnro OKV/1735/1/2014 1/5 ASIA Kaupunginhallituksen, kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan menettely KANTELU Kantelija arvostelee oikeuskanslerille 7.10.2014 osoittamassaan

Lisätiedot

JA ARVIOINTISUUNNITELMA , MUUTETTU

JA ARVIOINTISUUNNITELMA , MUUTETTU KH 6.6.2017 Liite 2 1 PYHÄRANTA RANTA-ASEMAKAAVANMUUTOS Pyhärannan Kukolan Salmelan ym tilat OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2016, MUUTETTU 25.4.2017 Tämä ranta-asemakaavanmuutos koskee Pyhärannan,

Lisätiedot

Esko Keskinen on 14.12.2014 päivätyllä sähköpostilla lähettänyt suostumuksen/hakemuksen teknisen johtajan määräaikaiseen virkaan.

Esko Keskinen on 14.12.2014 päivätyllä sähköpostilla lähettänyt suostumuksen/hakemuksen teknisen johtajan määräaikaiseen virkaan. Joutsan kunnanhallitus 251 15.12.2014 Joutsan kunnanhallitus 39 09.02.2015 Joutsan kunnanhallitus 81 20.04.2015 ESKO KESKISEN VALITUS VS. TEKNISEN JOHTAJAN VALINNASTA Joutsan kunnanhallitus 15.12.2014

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA Kaavaselostus, ehdotus 4.9.2017 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

KOLARI ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 57 RAKENNUSPAIKAT 1,2 JA 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

KOLARI ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 57 RAKENNUSPAIKAT 1,2 JA 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 KOLARI ÄKÄSLOMPOLON ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 57 RAKENNUSPAIKAT 1,2 JA 7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 25.10.2010 Seitap Oy 2010 Seitap

Lisätiedot

UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1

UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Lupa- ja valvontalautakunta AIKA 15.08.2018 17:00-18:26 PAIKKA Roomari sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 10 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä.

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta Kylä Tilat Kaavan nimi Kaavan laatu Keuruu Pihlajavesi 249-407-2-59 Hakemaniemi 249-407-2-97 Eemelinranta Pihlajaveden osayleiskaava Osayleiskaavan muutos

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Oikaraisen kylän ja Jyrhämäjärven yleiskaavan muutos Tilojen 57:30, 57:33, 57:54, 57:56 ja 57:86 alueella

Rovaniemen kaupunki Oikaraisen kylän ja Jyrhämäjärven yleiskaavan muutos Tilojen 57:30, 57:33, 57:54, 57:56 ja 57:86 alueella Rovaniemen kaupunki Oikaraisen kylän ja Jyrhämäjärven yleiskaavan muutos Tilojen 57:30, 57:33, 57:54, 57:56 ja 57:86 alueella OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelupalvelukeskus 2010 SUUNNITTELUALUE:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KOIVURANNAN RANTA-ASEMAKAAVA. ENO, KALTIMOJÄRVI Tila Koivuranta

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KOIVURANNAN RANTA-ASEMAKAAVA. ENO, KALTIMOJÄRVI Tila Koivuranta Liite 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KOIVURANNAN RANTA-ASEMAKAAVA ENO, KALTIMOJÄRVI Tila Koivuranta 41-56 13.1.2019 Suunnittelualueen sijainti (kartta MML) Kaavan laatija SUUNNITTELU HALTILAHTI

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.09.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 270 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Puustellinmäki, asemakaavan muutos 110517, hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN

KESKUSTAN KORTTELIN 0301 ASEMAKAAVAN MUUTTAMINEN Tekninen lautakunta 74 01.04.2008 Kaupunginhallitus 108 14.04.2008 Tekninen lautakunta 118 17.06.2008 Kaupunginhallitus 226 11.08.2008 Kaupunginhallitus 235 25.08.2008 Tekninen lautakunta 98 21.09.2010

Lisätiedot

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI NUORIKKALANMETSÄ 3 ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 0 YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan kaavaa laadittaessa tulee riittävän aikaisessa vaiheessa

Lisätiedot

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT. Kaavoitus Paikkatieto. Taksat alkaen

PAIMION KAUPUNKI TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT. Kaavoitus Paikkatieto. Taksat alkaen PAIMION KAUPUNKI TEKNISET JA YMPÄRISTÖPALVELUT Kaavoitus Paikkatieto Taksat..2016 alkaen Ympäristölautakunta on kokouksessaan..2016 päättänyt hyväksyä taksat, jotka tulevat voimaan..2016 alkaen. Taksat

Lisätiedot

Olen edelleen esteellinen kirkonkylän kaava-asiassa, joten varahenkilöni hoitaa osuuteni tältä osin.

Olen edelleen esteellinen kirkonkylän kaava-asiassa, joten varahenkilöni hoitaa osuuteni tältä osin. Minna Siltala Lähettäjä: Juha Juusela Lähetetty: 4. huhtikuuta 2018 15:58 Vastaanottaja: Minna Siltala; Jenni Jauhiainen; Juha Hiekkanen; Kari Parviainen; Lauri Jaatinen; Paula Keteli; Sakari Ainali; Terhi

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNI- TELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ( 6 ) RAUTALAMMIN KUNTA SONKARI-KIESIMÄ RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

HUOM!! Kokous alkaa klo 18.00

HUOM!! Kokous alkaa klo 18.00 -3, YMP 13.9.2012 17:30 Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos 13.9.2012 HUOM!! Kokous alkaa klo 18.00 Esityslista 5/2012 -1, YMP 13.9.2012 17:30 Kokousaika 13.9.2012 klo 18.00 - Kokouspaikka Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 03/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 7954/ /2013. Kaupunkirakennelautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 03/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 7954/ /2013. Kaupunkirakennelautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 03/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 307 8.9.2014 49 Asianro 7954/10.02.03/2013 Asemakaavan muutos / Tahkovuori, kortteli 215 (osa) tontti 11 historia Kaupunginhallitus 8.9.2014

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Nurmesniemi I) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

Valmistelija: Antti Hirvikallio puh mail:

Valmistelija: Antti Hirvikallio puh mail: Tekninen lautakunta 6 31.01.2013 Kunnanhallitus 59 11.02.2013 Tekninen lautakunta 35 27.06.2013 Kunnanhallitus 148 12.08.2013 Tekninen lautakunta 11 29.04.2015 Kunnanhallitus 70 11.05.2015 Kunnanhallitus

Lisätiedot

LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus LANATIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo:..2016 päivitetty: 16.12.2016 on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön nähden tarpeellinen

Lisätiedot

Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset. Pori

Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset. Pori Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset Pori 19.12.2013 Poikkeamisen edellytykset (MRL 172 ): Poikkeaminen ei saa: aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden

Lisätiedot

VAASAN HALLINTO-OIKEUDEN RATKAISUKÄYTÄNTÖÄ. - ja vähän korkeimman hallinto-oikeudenkin

VAASAN HALLINTO-OIKEUDEN RATKAISUKÄYTÄNTÖÄ. - ja vähän korkeimman hallinto-oikeudenkin VAASAN HALLINTO-OIKEUDEN RATKAISUKÄYTÄNTÖÄ - ja vähän korkeimman hallinto-oikeudenkin Rakennetun ympäristön neuvottelupäivä 30.11.2016 1 Yleistä hallinto-oikeudesta rakentamis- ja maankäyttöasiat 3. jaostolla

Lisätiedot

Hakemus on jätetty

Hakemus on jätetty Ympäristölautakunta 114 24.08.2016 Ympäristölautakunta 15 25.01.2017 Ympäristölautakunta 180 26.09.2017 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle koskien tilalle 78-402-1-42, Arvola myönnettyä poikkeuslupaa

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle Rolf Nyströmin tekemästä valituksesta koskien Tehtaanniemen asemakaavan muutosta

Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle Rolf Nyströmin tekemästä valituksesta koskien Tehtaanniemen asemakaavan muutosta 1 Helsingin hallinto-oikeudelle Viite: Helsingin hallinto-oikeuden diaarinumero 04755/17/4103 Asia: Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle Rolf Nyströmin tekemästä valituksesta koskien Tehtaanniemen asemakaavan

Lisätiedot

Tjäruholmen ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos / Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle

Tjäruholmen ranta-asemakaava ja ranta-asemakaavan muutos / Lausunto Helsingin hallinto-oikeudelle Ympäristölautakunta 84 11.06.2014 Kaupunginhallitus 156 18.08.2014 Ympäristölautakunta 94 27.08.2014 Kaupunginhallitus 183 15.09.2014 Kaupunginhallitus 99 20.04.2015 Kaupunginvaltuusto 28 12.05.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

TAMPERE, KÄMMENNIEMI TILAN KOIVUNIEMI RN:o 1:4 RANTA-ASEMAKAAVA

TAMPERE, KÄMMENNIEMI TILAN KOIVUNIEMI RN:o 1:4 RANTA-ASEMAKAAVA TAMPERE, KÄMMENNIEMI TILAN KOIVUNIEMI RN:o 1:4 RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2/6 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS)

Lisätiedot