Liikuntabiologian laitoksen kurssien vastuuhenkilöt ja tenttiohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Liikuntabiologian laitoksen kurssien vastuuhenkilöt ja tenttiohjeet"

Transkriptio

1 Liikuntabiologian laitoksen kurssien vastuuhenkilöt ja tenttiohjeet Nämä ohjeet koskevat laitoksen pääaineopiskelijoita. Pääsääntönä on, että kustakin kurssista järjestetään yksi tentti ja sen uusinta. Kahden hylätyn suorituksen jälkeen opiskelijan on neuvoteltava tenttimismahdollisuudesta tentaattorin kanssa. Muut yleisohjeet ovat Jyväskylän yliopiston opintosuoritusjohtosäännössä. Kun kurssissa on useita osioita, kaikki osiot pitää saada hyväksytysti suoritetuksi. Liikuntatieteiden yhteiset opinnot LBIY001 /LFYY001. Liikuntabiologian perusteet Kirjan Nienstedt ym. hyväksytty suoritus edellytyksenä kurssille pääsemiseen. Kirja tentitään omana tenttinä ennen kurssin alkua, ellei ole vuonna 2009 tai aiemmin suorittanut valintakokeessa vähintään 13/25 oikein. Luennot, harjoitukset ja Wilmore ja Costillin kirja tentitään omana tenttinä syyslukukauden aikana. Nienstedt, Hänninen, Arstila & Björqvist (2002 tai 2004) Ihmisen fysiologia ja anatomia. Wilmore & Costill (1999 tai 2004) Physiology of Sport and Exercise (noin 300 s) (Terveystiedon monitieteinen opintokokonaisuus: ei Wilmore & Costillin kirjaa, laajuus 3 op). Vastuu ja tentaattorit: Teemu Pullinen Arviointi: Kaikki tentitään yhdessä (luennot, harjoitukset ja kirja). Arvosanaksi tulee suoraan tentin arvosana. Vastuu ja tentaattori: Teemu Pullinen Arviointi: Kaikki tentitään yhdessä (luennot, harjoitukset ja kirja). Liikuntabiologian perusopinnot I LBIP001 Ihmisen anatomia ja fysiologia Anatomian luennot voidaan tenttiä osatentteinä (5-6 tenttiä) tai yhtenä kokonaisuutena kurssin muiden osien (luennot, luentosalidemot ja kirjallisuus) kanssa koko kurssin päätyttyä. Platzer (2004) Color Atlas of Human Anatomy (5th edition) Volume 1. Locomotor System. Georg Thieme Verlag, Stuttgart, Germany. ISBN (GTV) (440 s.). Silverthorn ym. (2007) Human Physiology. An integrated approach (4th edition), p , ja (610 s.). Pearson Education Inc, Benjamin Cummings, San Fransisco, CA, USA. ISBN: Vastuu ja tentaattori: Teemu Pullinen Arviointi: Tentitään omana tenttinä (luennot, harjoitukset ja kirjallisuus) tai anatomian voi tenttiä myös osatentteinä, joiden keskiarvo huomioidaan kurssin arvosanaa määritettäessä LBIP002 Hermolihasjärjestelmän kinesiologia Kirja tentitään erikseen luentotentin (luennot ja harjoitukset) yhteydessä. Kurssista järjestetään varsinainen tentti ja 2 uusintatenttiä. Kurssi pitää suorittaa hyväksytysti kokonaisuudessaan syyslukukauden aikana. Enoka (2002) Neuromechancs of Human Movement, Part 2. Vastuu ja tentaattorit: Mikko Virmavirta ja Janne Avela Arviointi: Arvosanaksi tulee luentotentin ja kirjatentin keskiarvo.

2 Biomekaniikan opinnot BMEP003 Biofysiikka Luennot ja kirjallisuus tenttitään kahdella välikokeella tai vaihtoehtoisesti loppukokeella. Laskuharjoitukset arvostellaan myös. Enoka (2002) Neuromechanics of Human Movement, Part 1 ja Holmberg, Perkkiö ja Hiltunen (2002) Biotieteiden fysiikka (soveltuvin osin). Vastuu ja tentaattori: Jussi Peltonen Arviointi: Laskuharjoitukset 1/5, molemmat välikokeet 2/5. Jos suorittaa pelkän loppukokeen, sen painoarvo on 100%. BMEP004 Biomekaniikan tutkimusmenetelmien perusteet Luentojen ja harjoitusten tenttiminen yhtenä kokonaisuutena omana tenttinä. Kirjatentti ja harjoitustyö. Kirja tentitään syyslukukauden yleisinä- ja laitostenttipäivinä. Robertson et al. (2004) ja kirjallisuuden Research methods in biomechanics. Kappaleet 4-8, 11 ja Appendix C Vastuu ja tentaattori: Vesa Linnamo Arviointi: 40% Luento/harjoitustentti, 30% kirjatentti (tentitään erikseen) ja 30% harjoitustyö (kirjallinen työ + esitys). BMEA001 Biomekaniikan tutkimusmenetelmien jatkokurssi Luennot ja harjoitustukset tentitään yhtenä kokonaisuutena omana tenttinä. HUOM! Kirjallisuus tentitään kevätlukukauden yleisinä- ja syyslukukauden laitostenttipäivinä. Merletti and Parker (2004) Electromyography (270s). Nigg and Herzog (1998) Biomechanics of the Muscular-Skeletal System (2 nd edition), sivut Winter (2004) Biomechanics and Motor Control of Human Movement (3 rd edition) (344s). Robertson et al. (2004) ja kirjallisuuden Research methods in biomechanics. Kappaleet 9-10 (44s). Vastuu ja tentaattori: Mikko Virmavirta Arviointi: Luentotentti 40%, kirjojen arvosanoista lasketaan keskiarvo ja niiden yhteinen painoarvo on 60% kurssin kokonaisarvosanasta. BMEA002 Hermolihasjärjestelmän adaptaatio Luennot tentitään omana tenttinä. Kirjat tentitään kevätlukukauden yleisinä- ja laitostenttipäivinä. Seminaarityö arvostellaan työskentelyn mukaan. Gardnier (2001) Neuromuscular aspects of physical activity (256s) Enoka (2002) Neuromechancs of Human Movement, Part 3 (87 s.). Vastuu ja tentaattori: Mikko Virmavirta Arviointi: Kurssin arvosana on keskiarvo luentotentistä, kirjatenteistä ja seminaarityöstä. BMEA003 Biomekaniikan opetusharjoittelu Opetusharjoitusten, arviointien ja opetuksen seurannan hyväksytty suorittaminen. Vastuu ja ohjaaja: Mikko Virmavirta Arviointi: Arviointi muodostuu pidettyjen tuntien arvosanojen perusteella.

3 BMEA004 Kandidaatin tutkielmaseminaari ja BME.A005 Kandidaatin tutkielma Seminaarityön suunnitelman tekeminen ja tutkimuksen toteuttaminen. Kurssiin kuuluville tilastotieteen luennoille ja harjoituksiin osallistuminen tai korvaavia tilastotieteen tehtäviä. Valmiin tutkielman esittäminen. Hyväksytty opinnäytetyö ja sen puolustaminen. Vastuu ja ohjaaja: Mikko Virmavirta / Taija Juutinen Arviointi: Tutkielmaseminaari arvostellaan hyväksytty-hylätty. Kandidaattitutkielma arvostellaan asteikolla 0-5. BMES001 Biomekaaniset sovellutusmahdollisuudet Luennot tentitään omana tenttinä. Kirjat voi tenttiä syyslukukauden yleisinä- ja laitostenttipäivinä. Komi (ed. 2002) Strength and Power in Sport. Strength and Power in Sport (2 nd edition). Valinnaiseksi kirjaksi ehdotukset: Gardnier: Neuromuscular aspects of physical activity (ellei opiskelija ole tätä tenttinyt aiemmin) tai Zatziorsky: Biomechanics in sport osin n. 250s (esim. luvut 1-2 tai 1ja 5) Vastuu: Janne Avela Tentaattori: Taija Juutinen Arviointi: Luentotentti 30%, kirjatentit 40%. Seminaari ja harjoitustyö arvostellaan yhtenä kokonaisuutena 30%. BMES002 Biomekaniikan tutkimusharjoittelu Toteutetaan ennalta laaditun ja hyväksytyn suunnitelman perusteella. Harjoittelun toteutumisesta raportoidaan kurssivastaavalle. Vastuu ja ohjaaja: Janne Avela Arviointi: Hyväksytty / hylätty. BMES003 Biomekaniikan tutkimusmetodiikka Seminaariraportit tentitään omana tenttinä. Vastuu ja tentaattori: Janne Avela Arviointi: Seminaariraportti ja seminaariin liittyvä tentti arvostellaan asteikolla 0-5. BMES004 Biomekaniikan syventävä kirjallisuus I Kirjallisuuden ja / tai luentojen tenttiminen sopimuksen mukaan. Vastuu ja tentaattori: Janne Avela Arviointi: Kaikki tentit ovat samanarvoisia. BMES005 Biomekaniikan syventävä kirjallisuus II Kirjallisuuden ja / tai luentojen tenttiminen sopimuksen mukaan. Vastuu ja tentaattori: Janne Avela Arviointi: Kaikki tentit ovat samanarvoisia. BMES006 Pro gradu seminaari I ja BME.S007 Pro gradu seminaari II Vastuu ja ohjaajat: Janne Avela Arviointi: Tutkielmaseminaarit arvostellaan asteikolla hyväksytty / hylätty. BMES008 Pro gradu tutkielma Arviointi: Arvostellaan tiedekunnan ohjeistuksen mukaisesti asteikolla 0-5.

4 LBIA001 Scientific Literature Seminar Literature seminar in which the students prepare and present summaries on scientific articles. Corresponding instructors: Taija Juutinen and Teemu Pullinen Evaluation: Evaluation is based mainly on the written summaries and oral presentations, but also opponent work and activity in discussions are taken into account. No examination. LBIA003 Measurement of Neuromuscular Function and Performance Luennoista ja harjoituksista järjestetään tentti ja uusinta. Kirjan voi tenttiä luentotentin yhteydessä tai syksyn yleisinä tenttipäivinä ja laitostenteissä. Kurssi on suoritettu, kun tentit, harjoitukset ja harjoitusraportit on hyväksytty. Enoka (2002) Neuromechancs of Human Movement, Part 2. Vastuu ja tentaattori: Mikko Virmavirta Arviointi: Arvosanaksi tulee luentotentin ja kirjatentin keskiarvo. LBIA004 Measurement of cardiorespiratory fitnesss Vastuuhenkilö ja tentaattori:ahtiainen Juha Arviointi: LBIA006 Literature / Liikuntabiologinen kirjallisuus Kirjallisuutta tentitään sopimuksen mukaan kaikkiin pääaineisiin lisäpisteiksi Vastuuhenkilöt ja tentaattorit: Master s degree: Mikko Virmavirta Hyvotek: Taija Juutinen VTE maisteriohjelma: Juha Ahtiainen LBIS001 Hyvinvointiteknologian tutkimusmetodiikka Vastuu ja tentaattori: Taija Juutinen Hyväksytty /hylätty LBIS002 Liikuntabiologian syventävä kurssi Vastuu ja tentaattori: Taija Juutinen LBIS003 Teknologia ja hyvinvointi Ryhmätöiden tekeminen ja esittäminen ja esittäminen sekä luentojen ja kurssimateriaalin tenttiminen. Vastuu ja tentaattori: Taija Juutinen

5 Liikuntafysiologian opinnot LFYP002 Kuormitusfysiologia I Luennot, harjoitukset ja kirjallisuus (McArdle et al (2001 tai 2007) Exercise Physiology, Energy, Nutrition and Human Performance; part 1, s.1-457) tentitään yhtenä kokonaisuutena, omana tenttinä, kevätlukukauden aikana. Vastuu ja tentaattori: Juha Ahtiainen Arviointi: Luennot ja kirjallisuus yhtenä tenttinä ja arvostelu 0-5. Harjoituksista arvostelu hyväksytty / hylätty. LFYP003 Kuormitusfysiologia II Luennot, harjoitukset ja kirjallisuus (McArdle et al (2001 tai 2007) Exercise Physiology, Energy, Nutrition and Human Performance; part 2, s ) tentitään yhtenä kokonaisuutena omana tenttinä syyslukukauden aikana. Vastuu ja tentaattori: Antti Mero Arviointi: Luennot ja kirjallisuus yhtenä tenttinä ja arvostelu 0-5. Harjoituksista arvostelu hyväksytty / hylätty. LFYP004 Biokemian perusteet Luennot, seminaari, harjoitukset ja kirjallisuus tentitään omana tenttinä syyslukukauden aikana. Campbell and Farrell (2006) Biochemistry (5 th edition), parts 1-4, 6, 8, 9,15-21,23 (400 s.). Vastuu ja tentaattori: Heikki Kainulainen Arviointi: Koko kurssi (luennot, harjoitukset ja kirjallisuus) arvostellaan arvostelu 0-5. Seminaarista arvostelu hyväksytty / hylätty. LFYA001 Ihmisen fysiologia Seminaarin ja kirjallisuuden tenttiminen omana tenttinä syys- ja kevätlukukausien aikana. Guyton & Hall (2000 tai 2006) Textbook of Medical Physiology. Textbook of Medical Physiology (10th or 11th edition). Vastuu ja tentaattori: Antti Mero Seminaari 10 t: Antti Mero Arviointi: Seminaarin ja kirjallisuuden tenttiminen yhtenä kokonaisuutena arvostelulla 0-5. LFYA002 Solu- ja molekyylibiologia Luennot, harjoitukset ja kirjallisuus tentitään omana tenttinä kevätlukukauden aikana. Campbell and Farrell (2006) Biochemistry (5 th edition), parts 5, 7, 10-14, 24 (200 s.). Alberts et al. (2003) Essential Cell Biology (2 nd edition) Heino & Vuento (2004) Solubiologia (2. painos). Vastuu ja tentaattori: Heikki Kainulainen Arviointi: Koko kurssi arvostellaan arvostelu 0-5. Harjoituksista arvostelu hyväksytty / hylätty.

6 LFYA003 Liikuntafysiologian opetusharjoitukset Opetusharjoitusten, arviointien ja opetuksen seurannan hyväksytty suorittaminen. Vastuu ja ohjaaja: Teemu Pullinen Arviointi: Opetusharjoittelu arvioidaan numeraalisesti (asteikolla hylätty, 1-5). Arvioinnin kohteena on jokainen yksittäinen opetustapahtuma, sen kirjallinen suunnitelma ja itsearviointi. Lisäksi arvioinnissa huomioidaan opponointi ja kehittyminen kurssin aikana. Arvioinnin suorittaa kurssin vastuuopettaja yhdessä muiden opetusharjoituksia seuraavien opettajien kanssa. Kurssin arvosanaksi tulee tämän arvioinnin tulos. LFYA004 Kandidaatin tutkielmaseminaari ja LFY.A005 Kandidaatin tutkielma Seminaarityön suunnitelman tekeminen ja tutkimuksen toteuttaminen. Kurssiin kuuluville tilastotieteen luennoille ja harjoituksiin osallistuminen. Valmiin tutkielman esittäminen. Hyväksytty opinnäytetyö ja sen puolustaminen. Vastuu ja ohjaaja: Antti Mero Arviointi: Tutkielmaseminaari (LFY.A004) arvostellaan hyväksytty / hylätty. Kandidaattitutkielma (LFY.A005) arvostellaan asteikolla 0-5. LFYS001 Liikuntafysiologian sovellutusmahdollisuudet Luennot ja harjoitukset tentitään omana tenttinä. Kirjallisuus tentitään syyslukukauden yleisinä- ja laitostenttipäivinä. Vastuu ja tentaattori: Heikki Kyröläinen Arviointi: 33.3 % luento/harjoitustentti, 33.3% kirjatentti ja 33.3% seminaarityö (kirjalliset referaatit + esitys, opponointi ja aktiivisuus seminaarissa). LFYS002 Liikuntafysiologian tutkimusharjoittelu Vastuu ja ohjaaja: Heikki Kyröläinen Arviointi: Arvostellaan asteikolla hyväksytty / hylätty LFYS003 Liikuntafysiologian tutkimusmetodiikka Seminaariraporttien laatiminen ja tenttiminen. Vastuu ja tentaattori: Antti Mero Ohjaaja: Antti Mero Arviointi: Seminaariraportti ja seminaariin liittyvä tentti arvostellaan yhdessä asteikolla 0-5. LFYS004 Liikuntafysiologian syventävä kirjallisuus I Kirjallisuuden ja / tai luentojen tenttiminen 1-3 osassa. Vastuu ja tentaattori: Heikki Kainulainen Arviointi: Kaikki tentit ovat samanarvoisia. LFYS005 Liikuntafysiologian syventävä kirjallisuus II Kirjan tenttiminen Mooren & Völker (2005) Molecular and Cellular Exercise Physiology. Vastuu ja tentaattori: Heikki Kainulainen. Arviointi: Tentin arvosana vastaa koko kurssin arvosanaa LFYS006 Pro gradu seminaari I Vastuu ja ohjaaja: Heikki Kainulainen Arviointi: Arvostellaan asteikolla hyväksytty / hylätty.

7 LFYS007 Pro gradu seminaari II Vastuu ja ohjaaja: Heikki Kainulainen Arviointi: Arvostellaan asteikolla hyväksytty / hylätty. LFYS008 Pro gradu tutkielma Arviointi: Arvostellaan tiedekunnan ohjeistuksen mukaisesti asteikolla 0-5.

8 Valmennus- ja testausopin opinnot VTEP001 Valmennus- ja testausopin peruskurssi Osa I: Valmennusopin perusteet Luennot ja kirjallisuus tentitään yhdessä omana tenttinä. Vastuu ja tentaattori: Antti Mero Arvostelu: Arvostelu yhtenä kokonaisuutena asteikolla 0-5. Osa II: Testausopin perusteet Luennot, harjoitukset ja kirjallisuus tentitään omana tenttinä. Vastuu: Teemu Pullinen Tentaattori: Teemu Pullinen Arviointi: Arvostelu yhtenä kokonaisuutena asteikolla 0-5. Koko kurssin arvosana on osien I ja II keskiarvo. VTEP002 Valmennus- ja testausopin filosofia ja didaktiset perusteet Osa I: Valmennuksen ja testauksen filosofia Kirjallisuuden tenttiminen ja oman valmennus- tai testausfilosofian saattaminen kirjoitettuun muotoon. Vastuu ja tentaattori: Liikuntatieteiden laitos, Kalervo Ilmanen Luennot: Kalervo Ilmanen Arviointi: Kirjallisuus arvostellaan asteikolla 0-5, kirjallinen tehtävä asteikolla hyväksytty / hylätty. Osa II: Valmennuksen didaktiset perusteet Luennot, harjoitukset ja kirjallisuus omana tenttinä. Uusikylä & Atjonen (2000). Didaktiikan perusteet. WSOY, Helsinki. ISBN: Numminen & Laakso (2001) Liikunnan opetusprosessin A, B, C. Jyväskylän yliopisto, Liikuntakasvatuksen julkaisuja 5, Kopijyvä, Jyväskylä. ISBN (119 s.). Vastuu ja tentaattori: Teemu Pullinen Arviointi: Kaikki siis tentitään yhdessä (luennot, harjoitukset ja kirja). Arvosanaksi tulee suoraan tentin arvosana. Koko kurssin arvosana on osien I ja II keskiarvo. VTEP003 Liikuntapsykologian kurssi Osa I: Valmennuksen psykologia Luentojen tenttiminen ja tehtävien hyväksytty suorittaminen. Vastuu ja tentaattori: Liikuntatieteiden laitos Osa II: Ryhmädynaamiset ilmiöt liikunnassa Luennoilla annettavien tehtävien suorittaminen. Vastuu ja tentaattori: Liikuntatieteiden laitos VTEP004 Ravitsemus ja liikunta Luennot ja kirjallisuus tentitään omana tenttinä. Vastuui: Antti Mero Luennot 20 t ja luentotentti: Mikael Fogelholm Seminaari 10 t ja kirjatentti: Antti Mero Arviointi: Kirjallisuus tentitään omana tenttinä edellytyksenä luennoille pääsyksi ja luennot tentitään omana tenttinä. Molemmissa asteikko 1-5 ja lopullinen arvosana on kirja-ja luentotentin ja seminaarin keskiarvo. Seminaari arvostellaan asteikolla 1-5.

9 VTEA007 Valmennus- ja testausopin jatkokurssi I Seminaarin ja kirjallisuuden tenttiminen yhdessä omana tenttinä. Vastuu ja tentaattori: Antti Mero Valmentajaseminaari 30 t: Antti Mero ja vierailuluennoitsijat. Seminarityön aloittaminen ja jatko VTE.A008:ssa. Harjoitukset 20 t (Juha Ahtiainen ja Teemu Pullinen). Arviointi: Seminaarin ja harjoitusten suorittaminen arvostellaan hyväksytty / hylätty. Seminaariluentojen ja kirjan Maughan ja Gleeson (2004) tentti yhtenä omana tenttinä ja arvostellaan asteikolla 1-5. VTEA008 Valmennus- ja testausopin jatkokurssi II Kirjallisuus tentitään syyslukukauden yleisinä ja laitostenttipäivinä sekä kesän yleisinä tenttipäivinä. ACSM s Guidelines for Exercise Testing and Prescription. (2006) 7th ed. American College of Sport Medicine, (366 s) Vastuu: Antti Mero Kirjan tentaattori: Juha Ahtiainen Seminaari ja sen luennot 10t: Antti Mero ja vierailijaluennoitsijat Testausharjoittelu 20 t: Juha Ahtiainen ja Teemu Pullinen Arviointi: Seminaari ja testausharjoittelu arvostellaan hyväksytty-hylättty. Seminaarityö ( Lajianalyysi ja valmennuksen ohjelmointi ) arvostellaan asteikolla 1-5. Kirja arvostellaan asteikolla 1-5. Lopullinen arvosana muodostuu 70%:lla seminaarityön arvosanasta ja 30% kirjan tenttituloksesta. LLTY003 Urheilijan terveys Luennot ja kirjallisuus tentitään yhdessä. Vastuu ja tentaattori: Terveystieteiden laitos, Urho Kujala VTEA003 Valmennus- ja testausopin opetusharjoittelu Vastuu ja ohjaaja: Juha Ahtiainen Arviointi: Opetusharjoittelu arvioidaan numeraalisesti (asteikolla hylätty/0-5). Arvioinnin kohteena on jokainen yksittäinen opetustapahtuma, sen kirjallinen suunnitelma ja itsearviointi. Lisäksi arvioinnissa huomioidaan opponointi ja kehittyminen kurssin aikana. Arvioinnin suorittaa kurssin vastuuopettaja yhdessä muiden opetusharjoituksia seuraavien opettajien kanssa. Kurssin arvosanaksi tulee tämän arvioinnin tulos. VTEA004 Valmennus- ja testausopin käytännön harjoittelu Vastuu ja ohjaaja: Juha Ahtiainen Arviointi: Arvostellaan asteikolla 0-5. VTEA005 Kandidaatin tutkielmaseminaari ja VTE.A006 Kandidaatin tutkielma Seminaarityön suunnitelman tekeminen ja tutkimuksen toteuttaminen. Kurssiin kuuluville tilastotieteen luennoille ja harjoituksiin osallistuminen tai korvaavia tilastotieteen tehtäviä. Valmiin tutkielman esittäminen. Hyväksytty opinnäytetyö ja sen puolustaminen. Vastuu ja ohjaaja: Juha Ahtiainen Arviointi: Tutkielmaseminaari (VTE.A005) arvostellaan asteikolla hyväksytty / hylätty. Kandidaattitutkielma (VTE.A006) arvostellaan asteikolla 0-5.

10 VTES001 Valmennus- ja testausopin syventävä kurssi Luennot ja seminaarityöt tentitään yhdessä omana tenttinä. Kirjallisuuden voi tenttiä yleisinä tenttipäivinä. Komi (2002) Strength and Power in Sport (osin) ja / tai Shephard (2000) Endurance in Sport (osin). Skinner. (2005) Exercise Testing and Prescription for Special Cases, 3rd ed. Tentaattori: Keijo Häkkinen Arviointi: Arvostelu: Luento- ja seminaaritentistä sekä seminaarityöskentelysta (kirjalliset referaatit + esitys, opponointi ja aktiivisuus seminaarissa) annetaan oma arvosana sekä kirjatenteistä oma arvosana, joka on kirjatenttien keskiarvo. Kurssin arvosana on molempien tenttien keskiarvo. Asiantuntijuustehtävät arvostellaan asteikolla hyväksytty / hylätty. VTES002 Valmennus- ja testausopin tutkimusharjoittelu Vastuu ja ohjaaja: Keijo Häkkinen Arviointi: Arvostellaan asteikolla hyväksytty / hylätty. VTES003 Valmennus- ja testausopin tutkimusmetodiikka Seminaariraporttien laatiminen ja tenttiminen. Vastuu: Keijo Häkkinen Arviointi: Arvostelussa (0-5) seminaariraportin osuus on 70% ja seminaariin liittyvän tentin 30%. VTES004 Valmennus- ja testausopin syventävä kirjallisuus I Kirjallisuus tentitään sopimuksen mukaan. Tentaattori: Keijo Häkkinen Arviointi: Kaikki tentit ovat samanarvoisia. VTES005 Valmennus- ja testausopin syventävä kirjallisuus II Kirjallisuus tentitään sopimuksen mukaan. Tentaattori: Keijo Häkkinen Arviointi: Kaikki tentit ovat samanarvoisia. VTES006 Pro gradu seminaari I ja VTE.S007 Pro gradu seminaari II Vastuu ja ohjaaja: Keijo Häkkinen Arviointi: Arvostellaan asteikolla hyväksytty / hylätty. VTES008 Pro gradu tutkielma Arviointi: Arvostellaan tiedekunnan ohjeistuksen mukaisesti asteikolla 0-5.

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO KOULUTUKSEN HYVÄT KÄYTÄNNÖT LIIKUNTABIOLOGIAN LAITOKSELLA. Heikki Kyröläinen, professori Laitoksen pedagoginen johtaja

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO KOULUTUKSEN HYVÄT KÄYTÄNNÖT LIIKUNTABIOLOGIAN LAITOKSELLA. Heikki Kyröläinen, professori Laitoksen pedagoginen johtaja KOULUTUKSEN HYVÄT KÄYTÄNNÖT LIIKUNTABIOLOGIAN LAITOKSELLA Heikki Kyröläinen, professori Laitoksen pedagoginen johtaja KANSAINVÄLISYYS EDISTÄÄ KOULUTUSTA JA TUTKIMUSTA - Aalborg University (Denmark) - Appalachian

Lisätiedot

LIIKUNTATIETEELLISEN TIEDEKUNNAN OPINTO-OPPAAN TARKISTUKSET LUKUVUOSILLE JA

LIIKUNTATIETEELLISEN TIEDEKUNNAN OPINTO-OPPAAN TARKISTUKSET LUKUVUOSILLE JA LIIKUNTATIETEELLISEN TIEDEKUNNAN OPINTO-OPPAAN TARKISTUKSET LUKUVUOSILLE 2012-2013 JA 2013-2014 s. 9 10 2 KOULUTUKSEN TUTKINTORAKENNE 2.1 YLEISTÄ Yliopistojen tutkinnoista annettu asetus 794/2004 (http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2004/20040794)

Lisätiedot

Artikkelikansio (2 op), tentitään tiedekunnan tai I oppiaineryhmän tenttipäivänä. Tentaattori Veli-Pekka Lehtola.

Artikkelikansio (2 op), tentitään tiedekunnan tai I oppiaineryhmän tenttipäivänä. Tentaattori Veli-Pekka Lehtola. Saamelainen kulttuuri 20.10.2010 SYKSYN 2010 OHJELMA I periodi 23.8. 22.10. ja II periodi 1. 11. 17.12.2010 Viikolla 43 eli 25. 29.10.2010 ei ole luentoja. PERUSOPINNOT I Periodi: 683371P Johdatus saamelaiseen

Lisätiedot

Artikkelikansio (2 op), tentitään tiedekunnan tai I oppiaineryhmän tenttipäivänä. Tentaattori Veli-Pekka Lehtola.

Artikkelikansio (2 op), tentitään tiedekunnan tai I oppiaineryhmän tenttipäivänä. Tentaattori Veli-Pekka Lehtola. Saamelainen kulttuuri SYKSYN 2011 OHJELMA I periodi 22.8. 21.10. ja II periodi 31.10. 16.12.2011 Viikolla 43 eli 24. 28.10.2011 ja 5.12.ei ole luentoja. 1 Uusien opiskelijoiden ja henkilökunnan tapaaminen

Lisätiedot

Suoritus: Tentti (luennot + artikkelikansio) Tentaattori: Anni-Siiri Länsman

Suoritus: Tentti (luennot + artikkelikansio) Tentaattori: Anni-Siiri Länsman Saamelainen kulttuuri 1.3.2011 KEVÄÄN 2011 OHJELMA III periodi 10. 1. 4.3. ja IV periodi 14. 3. 20.5.2011 Viikolla 10 eli 7. 11.3.2011 ei ole luentoja. PERUSOPINNOT 683377P Johdatus saamentutkimukseen

Lisätiedot

Kirjallisuus 2 op Suoritus: Tentti (luennot ja kirjallisuus) ke klo salissa HU207.

Kirjallisuus 2 op Suoritus: Tentti (luennot ja kirjallisuus) ke klo salissa HU207. Saamelainen kulttuuri 25.5.09 SYKSYN 2009 OHJELMA I periodi 24. 8. 16. 10. ja II periodi 26. 10. 18.12.2009 Viikolla 43 eli 19.- 23.10.2009 ei ole luentoja. PERUSOPINNOT 683371P Johdatus saamelaiseen kulttuuriin

Lisätiedot

Aineenopettajan pedagogiset opinnot vähintään 60 p/vokke/suositus. yhteensä vähintään Aineenopettajan pedagogiset opinnot. Kandidaatin tutkinto

Aineenopettajan pedagogiset opinnot vähintään 60 p/vokke/suositus. yhteensä vähintään Aineenopettajan pedagogiset opinnot. Kandidaatin tutkinto Aineenopettajan pedagogiset opinnot vähintään p/vokke/suositus Kandidaatin tutkinto Maisterin tutkinto yhteensä vähintään Aineenopettajan pedagogiset opinnot Voivat jakaantua kandidaattitutkintoon (-30

Lisätiedot

KEVÄT lv. Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella!

KEVÄT lv. Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella! KEVÄT 2017 Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella! TURUN YLIOPISTO 05012017 HOIT0103 HOITOTIETEEN TUTKIMUSMETODIIKKA (Täydentävät opinnot) 5

Lisätiedot

FM-opiskelijan opintopolku, fysiologia ja neurotiede, neurobiologian erikoistumislinja (vastuuopettajat Juha Voipio & Mikael Segerstråle)

FM-opiskelijan opintopolku, fysiologia ja neurotiede, neurobiologian erikoistumislinja (vastuuopettajat Juha Voipio & Mikael Segerstråle) FM-opiskelijan opintopolku, fysiologia ja neurotiede, neurobiologian erikoistumislinja (vastuuopettajat Juha Voipio & Mikael Segerstråle) 1. SYVENTÄVÄT OPINNOT (522065), 70-100 op 1.1. Pakolliset opinnot,

Lisätiedot

KEVÄT lv. Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella!

KEVÄT lv. Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella! KEVÄT 2017 Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella! HOIT0103 HOITOTIETEEN TUTKIMUSMETODIIKKA (Täydentävät opinnot) 5 op Tenttimateriaali: Burns

Lisätiedot

KEVÄT lv. Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella!

KEVÄT lv. Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella! ++ KEVÄT 2018 Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella! TURUN YLIOPISTO 21.11.2017 HOIT0103 HOITOTIETEEN TUTKIMUSMETODIIKKA (Täydentävät opinnot)

Lisätiedot

YK 61Orientoivan vaiheen HOPS, 1 op hyl/hyv YK 10 Filosofia ja etiikka, 7 op

YK 61Orientoivan vaiheen HOPS, 1 op hyl/hyv YK 10 Filosofia ja etiikka, 7 op OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI Systemaattinen teologia 1(5) 2.11.2010 OPINTOSUORITUSTEN REKISTERÖINTI SYSTEMAATTISEN TEOLOGIAN OSASTOLLA Opintojaksot on suoritettava opinto-oppaassa ilmoitettujen opintopisteiden

Lisätiedot

LIIKUNTABIOLOGISEN OPETUKSEN KEHITTÄMISHANKE

LIIKUNTABIOLOGISEN OPETUKSEN KEHITTÄMISHANKE LIIKUNTABIOLOGISEN OPETUKSEN KEHITTÄMISHANKE 1. Hankkeesta vastaava laitos Liikuntabiologian laitos 2. Hankkeen nimi ja vastuuhenkilö Liikuntabiologisen opetuksen kehittämishanke Heikki Kyröläinen, LitT

Lisätiedot

Kasvatusalan tutkintorakennesuositukset

Kasvatusalan tutkintorakennesuositukset Kasvatusalan tutkintorakennesuositukset Hyväksytty Vokke-projektin neuvottelukunnassa vuonna 04 (Viimeistelty Vokke-konttorissa 1.3.0) Aineenopettajan pedagogiset opinnot vähintään op/vokke-suositus Kandidaatin

Lisätiedot

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS. Hoitotieteen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut keväällä 2013

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS. Hoitotieteen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut keväällä 2013 TERVEYSTIETEIDEN LAITOS Hoitotieteen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut keväällä 2013 16.4.2013 Huom! Tarkista aikataulu vielä ennen opetuksen alkua, mahdollisten muutosten varalta Kaikkiin

Lisätiedot

KEVÄT lv. Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella!

KEVÄT lv. Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella! ++ KEVÄT 2018 Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella! TURUN YLIOPISTO 21.11.2017/12.12.2017 HOIT0103 HOITOTIETEEN TUTKIMUSMETODIIKKA (Täydentävät

Lisätiedot

OPETUSAIKATAULU syyslukukausi 2015

OPETUSAIKATAULU syyslukukausi 2015 Opettajan pedagogiset opinnot, humanistinen ja matemaattis-luonnontieteellinen ala 60 op OPETUSAIKATAULU syyslukukausi 2015 Opettajankoulutuksen intensiiviviikot Syksy 2015 vk 36-38 ma 31.8. ti 15.9. vk

Lisätiedot

LIIKUNTATIETEELLISEN TIEDEKUNNAN OPINTO-OPPAAN TARKISTUKSET LUKUVUODELLE Sivunumerot viittaavat painetun Opinto-oppaan sivuihin

LIIKUNTATIETEELLISEN TIEDEKUNNAN OPINTO-OPPAAN TARKISTUKSET LUKUVUODELLE Sivunumerot viittaavat painetun Opinto-oppaan sivuihin LIIKUNTATIETEELLISEN TIEDEKUNNAN OPINTO-OPPAAN TARKISTUKSET LUKUVUODELLE 2015-2016 Sivunumerot viittaavat painetun Opinto-oppaan sivuihin s. 28 Kurssi LTKY016 Ergonomia ja esteettömyys poistetaan s. 30

Lisätiedot

3.vsk Länsimaisen musiikin historia (1 b Barokki-Romantiikka)/Matti Huttunen Koodi A Keväällä 2013

3.vsk Länsimaisen musiikin historia (1 b Barokki-Romantiikka)/Matti Huttunen Koodi A Keväällä 2013 Muokattu 4.9.2012 1 Musiikkikasvatuksen koulutus, vuosikurssit 3. 5. Maunonkadun toimipiste Huom! v Kaikille opintojaksoille tulee ilmoittautua web-oodissa. v Tarkista aikataulu AINA ennen opetuksen alkua..

Lisätiedot

OPISKELUTYÖN MITOITUS Opetuksen suunnittelun työväline, jolla arvioidaan opiskelijan työmäärää suhteessa 1 PERUSTIEDOT

OPISKELUTYÖN MITOITUS Opetuksen suunnittelun työväline, jolla arvioidaan opiskelijan työmäärää suhteessa 1 PERUSTIEDOT OPISKELUTYÖN MITOITUS Opetuksen suunnittelun työväline, jolla arvioidaan opiskelijan työmäärää suhteessa 1 PERUSTIEDOT Tiedekunta Laitos Yksikkö Taso (kandidaatti, maisteri, jatkoopinnot) Moduuli Kurssikoodi

Lisätiedot

694661P Lukutaidot erilaisissa informaatioympäristöissä 5 op, periodi 2

694661P Lukutaidot erilaisissa informaatioympäristöissä 5 op, periodi 2 1 TIETOJA AIEMPIEN VUOSIEN OPINTOJAKSOISTA Informaatiotutkimuksen opintojaksot 2016-2017 Opintosuunnitelman uudistuksen myötä erityisesti perus- ja aineopinnot ovat muuttuneet (opintojaksojen nimet ja

Lisätiedot

Saamelainen kulttuuri KEVÄÄN 2010 OHJELMA III periodi ja IV periodi

Saamelainen kulttuuri KEVÄÄN 2010 OHJELMA III periodi ja IV periodi Saamelainen kulttuuri 9.2.10 KEVÄÄN 2010 OHJELMA III periodi 11. 1. 5.3. ja IV periodi 15. 3. 21.5.2010 PERUSOPINNOT 683394P Saamelaisten maailmankuvat ja taide 5op Luennot (20 t) ja luentopäiväkirja 2

Lisätiedot

ALUE- JA KULTTUURINTUTKIMUS / POHJOIS-AMERIKAN TUTKIMUS

ALUE- JA KULTTUURINTUTKIMUS / POHJOIS-AMERIKAN TUTKIMUS ALUE- JA KULTTUURINTUTKIMUS / POHJOIS-AMERIKAN TUTKIMUS TUTKINTOVAATIMUKSET PERUSOPINNOT PÄÄAINEOPISKELIJALLE (XAK100), 25 op Pakolliset yhteiset opinnot (10 op) Johdatus alue- ja kulttuurintutkimukseen

Lisätiedot

694661P Lukutaidot erilaisissa informaatioympäristöissä 5 op, periodi 2

694661P Lukutaidot erilaisissa informaatioympäristöissä 5 op, periodi 2 1 TIETOJA AIEMPIEN VUOSIEN OPINTOJAKSOISTA Informaatiotutkimuksen opintojaksot 2015-2016 Opintosuunnitelman uudistuksen myötä erityisesti perus- ja aineopinnot ovat muuttuneet (opintojaksojen nimet ja

Lisätiedot

Matematiikka. Orientoivat opinnot /

Matematiikka. Orientoivat opinnot / Matematiikka Orientoivat opinnot / 30.8.2011 Tutkinnot Kaksi erillistä ja peräkkäistä tutkintoa: LuK + FM Laajuudet 180 op + 120 op = 300 op Ohjeellinen suoritusaika 3 v + 2 v = 5 v Tutkinnot erillisiä

Lisätiedot

Fysiikan opinnot Avoimen yliopiston opiskelijoille

Fysiikan opinnot Avoimen yliopiston opiskelijoille Fysiikan opinnot Avoimen yliopiston opiskelijoille Fysiikan laitos / Pia Saarinen www.helsinki.fi/yliopisto 4.9.2013 1 Fysiikan perusopinnot, 25 op - kokonaisuutena tai yksittäisinä kursseina 530281 Vuorovaikutukset

Lisätiedot

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS. Hoitotieteen, hoitotieteen didaktiikan aineopintojen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut

TERVEYSTIETEIDEN LAITOS. Hoitotieteen, hoitotieteen didaktiikan aineopintojen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut TERVEYSTIETEIDEN LAITOS Hoitotieteen, hoitotieteen didaktiikan aineopintojen ja terveyshallintotieteen opintojen aikataulut SYKSY 2013 7.5.2013 Mahdollisten muutosten vuoksi aikataulu kannattaa tarkistaa

Lisätiedot

Matematiikka ja tilastotiede. Orientoivat opinnot / 25.8.2015

Matematiikka ja tilastotiede. Orientoivat opinnot / 25.8.2015 Matematiikka ja tilastotiede Orientoivat opinnot / 25.8.2015 Tutkinnot Kaksi erillistä ja peräkkäistä tutkintoa: LuK + FM Laajuudet 180 op + 120 op = 300 op Ohjeellinen suoritusaika 3 v + 2 v = 5 v Tutkinnot

Lisätiedot

AIKATAULUJA SYKSYLLÄ 2012

AIKATAULUJA SYKSYLLÄ 2012 TERVEYSTIETEIDEN LAITOS Hoitotieteen, hoitotieteen didaktiikan aineopintojen ja terveyshallintotieteen opintojen AIKATAULUJA SYKSYLLÄ mahdollisten muutosten vuoksi aikataulu kannattaa tarkistaa vielä juuri

Lisätiedot

Kandidaatintyö Elektroniikan laitoksella. Kandidaatintyöluennot (Ala kirjoittaa! -luentosarja)

Kandidaatintyö Elektroniikan laitoksella. Kandidaatintyöluennot (Ala kirjoittaa! -luentosarja) 1 Kandidaatintyö Elektroniikan laitoksella Kandidaatintyövastaavat: Aki Korpela (sähkömagnetiikka) Jarmo Tanskanen (elektroniikka) Kandidaatintyö koostuu seuraavista osista: kandidaatintyöluennot, yhteiset

Lisätiedot

Internet ja tietoverkot

Internet ja tietoverkot 811338A 0. Oulun yliopisto Tietojenkäsittelytieteiden laitos 2014 / 2015 Luennoija 811338A 5 op 9. 1. 6. 3. 2015 nimi: Juha Kortelainen e-mail: juha.kortelainen@oulu.fi vastaanotto: torstai klo 10 12,

Lisätiedot

TK080903 Tietojenkäsittelyn seminaari 4 op Kevät 2015. Tietojenkäsittelyn seminaari

TK080903 Tietojenkäsittelyn seminaari 4 op Kevät 2015. Tietojenkäsittelyn seminaari TK080903 Tietojenkäsittelyn seminaari 4 op Kevät 2015 Tietojenkäsittelyn seminaari Suoritetaan 3. opintovuonna. Sisältyy moduuleihin TK0809 ja TK0811. Miksi? Amk tutkinto on KORKEAkoulututkinto. seminaari

Lisätiedot

SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO OPPAIDEN ja VÄLILLÄ

SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO OPPAIDEN ja VÄLILLÄ SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO OPPAIDEN 2012 2015 ja 2005 2012 VÄLILLÄ Siirtymäsäännökset ovat pääasiassa tarkoitettu vuonna 2005 2011 aloittaneille opiskelijoille. Tätä aiemmin aloittaneita opiskelijoita kehotetaan

Lisätiedot

FONETIIKAN SYVENTÄVÄT OPINNOT PÄÄAINEOPISKELIJOILLE,

FONETIIKAN SYVENTÄVÄT OPINNOT PÄÄAINEOPISKELIJOILLE, FONETIIKAN SYVENTÄVÄT OPINNOT PÄÄAINEOPISKELIJOILLE, 80 op FONETIIKAN SYVENTÄVÄT OPINNOT SIVUAINEOPISKELIJOILLE, 60 op Tavoitteet: Itsenäinen perehtyminen foneettiseen tutkimukseen Edellytykset: Esitiedot:

Lisätiedot

FM-opiskelijan opintopolku, perinnöllisyystiede, geneettisen bioinformatiikan erikoistumislinja (vastuuopettaja Päivi Onkamo)

FM-opiskelijan opintopolku, perinnöllisyystiede, geneettisen bioinformatiikan erikoistumislinja (vastuuopettaja Päivi Onkamo) FMopiskelijan opintopolku, perinnöllisyystiede, geneettisen bioinformatiikan erikoistumislinja (vastuuopettaja Päivi Onkamo) 1. PERINNÖLLISYYSTIETEEN SYVENTÄVÄT OPINNOT (527050), 94 op 1.1. Pakolliset

Lisätiedot

Kuvataiteen syventävät sivuaineopinnot 60 op, Lapin avoin yliopisto (HUOM! Alustava, muutokset mahdollisia, aikataulut täydentyvät pikkuhiljaa.

Kuvataiteen syventävät sivuaineopinnot 60 op, Lapin avoin yliopisto (HUOM! Alustava, muutokset mahdollisia, aikataulut täydentyvät pikkuhiljaa. Kuvataiteen syventävät sivuaineopinnot 60 op, Lapin avoin yliopisto (HUOM! Alustava, muutokset mahdollisia, aikataulut täydentyvät pikkuhiljaa.) Opintotyyppi Syventäviä opintoja Koulutusala Kuvataideala

Lisätiedot

LIIKUNTA- JA TERVEYSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN OPINTO-OPPAAN TARKISTUKSET LUKUVUODELLE 2010-2011

LIIKUNTA- JA TERVEYSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN OPINTO-OPPAAN TARKISTUKSET LUKUVUODELLE 2010-2011 LIIKUNTA- JA TERVEYSTIETEIDEN TIEDEKUNNAN OPINTO-OPPAAN TARKISTUKSET LUKUVUODELLE 2010-2011 s. 21 LBIY001 Liikuntabiologian perusteet Tavoite... Tavoitteena on saada kokonaiskuva terveen ihmiskehon rakenteesta

Lisätiedot

SÄHKÖTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMAN KANDIDAATINTYÖOHJE

SÄHKÖTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMAN KANDIDAATINTYÖOHJE SÄHKÖTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMAN KANDIDAATINTYÖOHJE Ohje hyväksytty osastoneuvostossa 17.8.2005 1 Sisällys 1. Kandidaatintyö ja sen tarkoitus...2 2. Kandidaatintyön aihe ja tarkastaja...3 3. Kandidaatintyön

Lisätiedot

Vastaavuudet ja siirtymäsäännöt opetussuunnitelmien sekä välillä

Vastaavuudet ja siirtymäsäännöt opetussuunnitelmien sekä välillä Vastaavuudet ja siirtymäsäännöt opetussuunnitelmien 2012 2015 sekä 2015 2018 välillä PERUS- JA AINEOPINNOT Perus- ja aineopintojen suurin muutos on se, että jaksot Suomen kielen ja sen tutkimuksen historia

Lisätiedot

OPINTOPOLKU lukuvuosi

OPINTOPOLKU lukuvuosi OPINTOPOLKU lukuvuosi 2017 2018 Opintojen jakautuminen periodeihin Luokanopettajan koulutus, pääaineena kasvatuspsykologia Opetusperiodit Syyslukukausi 2017 Intensiivijakso 28.8. 3.9. I opetusperiodi 4.9.

Lisätiedot

VERO-OIKEUS Tax Law. Ammatillisten ja tieteellisten tavoitteiden saavuttamiseksi opinnoissa tulevat esille erityisesti seuraavat asiat:

VERO-OIKEUS Tax Law. Ammatillisten ja tieteellisten tavoitteiden saavuttamiseksi opinnoissa tulevat esille erityisesti seuraavat asiat: VERO-OIKEUS Tax Law Hallintotieteiden kandidaatin ja maisterin tutkintojen tavoitteet Vero-oikeus pääaineena suoritettavan hallintotieteiden kandidaatin tutkinnon (120 ov) ja maisterin tutkinnon (160 ov)

Lisätiedot

Yhteiskuntapolitiikan vastaavuustaulukko ( ) asti)

Yhteiskuntapolitiikan vastaavuustaulukko ( ) asti) Yhteiskuntapolitiikan vastaavuustaulukko 1.8.2014 (14..2014) 2011-2014 (voimassa op 2014-2017 (voimassa op Huom. 31.7.2014 asti) 1.8.2014 alkaen) Perusopinnot (73018) 2 Perusopinnot 2 Mikäli kokonaisuuden

Lisätiedot

RAVITSEMUSTIEDE PERUSOPINNOT 25 OP

RAVITSEMUSTIEDE PERUSOPINNOT 25 OP 1 (5) RAVITSEMUSTIEDE PERUSOPINNOT 25 OP Ravitsemustiede selvittää ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii syömisen merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Perusopinnoissa

Lisätiedot

SIVUAINEOPISKELIJOIDEN INFO

SIVUAINEOPISKELIJOIDEN INFO Anna-Leena Huttunen SIVUAINEOPISKELIJOIDEN INFO Kasvatustieteiden yhteiset perusopinnot 2010 Yleistä perusopinnoista sivuaineopinto-oikeus vapaa opinnot suoritetaan kasvatustieteiden laitoksen kursseilla

Lisätiedot

Venäjän kielen opinnot

Venäjän kielen opinnot Venäjän kielen opinnot Euroopan unionin jäsenenä Suomelta odotetaan monialaista ja -tasoista Venäjän tuntemusta. Tiedekorkeakouluista valmistuneita venäjän kieltä osaavia haetaan venäjän asiantuntijoiksi

Lisätiedot

LIIKUNTATEKNOLOGIAN MAISTERIKOULUTUS

LIIKUNTATEKNOLOGIAN MAISTERIKOULUTUS LIIKUNTATEKNOLOGIAN MAISTERIKOULUTUS OPETUSSUUNNITELMA 2014 2018 YLEISTÄ Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää ihmisen ja teknologian väliset yhteydet liikunnan, urheilun ja ihmisen hyvinvoinnin

Lisätiedot

Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset PÄÄAINEOPISKELIJOILLE

Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset PÄÄAINEOPISKELIJOILLE Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset PÄÄAINEOPISKELIJOILLE Suomen kielen ja kulttuurin tutkintovaatimukset uudistuvat 1.8.2012. Siirtymäaika uusiin tutkintovaatimuksiin päättyy 31.7.2014,

Lisätiedot

Biotieteiden perusteet farmasiassa, syksy 2017

Biotieteiden perusteet farmasiassa, syksy 2017 Biotieteiden perusteet farmasiassa, syksy 2017 Maarit Kortesoja Farmaseuttisten biotieteiden osasto 23.8.2017 1 Opintojakson tavoitteet Opintojakson suoritettuaan opiskelija Osaa kuvata entsyymien rakenteen

Lisätiedot

Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy Arkkitehtuurin laitos /wl

Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy Arkkitehtuurin laitos /wl Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy 2016 Arkkitehtuurin laitos /wl Yleistä 1/2 Kandidaattiseminaari ja siihen liittyvä kandidaatintyö on opintokokonaisuus, jonka tavoitteena on kehittää: tieteellisen

Lisätiedot

SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO-OPPAIDEN 2012 2015 ja 2008 2012 VÄLILLÄ

SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO-OPPAIDEN 2012 2015 ja 2008 2012 VÄLILLÄ 1 (9) JOHTAMISKORKEAKOULU Huom.! Päivitetty 19.12.2013 SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET OPINTO-OPPAIDEN 2012 2015 ja 2008 2012 VÄLILLÄ talousjohtamisen opintosuunta (oppiaineet finanssihallinto ja julkisyhteisöjen laskentatoimi

Lisätiedot

Venäjän kielen opinnot

Venäjän kielen opinnot Venäjän kielen opinnot 249 Venäjän kielen opinnot Euroopan unionin jäsenenä Suomelta odotetaan monialaista ja -tasoista Venäjän tuntemusta. Tiedekorkeakouluista valmistuneita venäjän kieltä osaavia haetaan

Lisätiedot

Arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin koulutusohjelmissa käsitellään lisäksi taiteellisia ilmaisukeinoja

Arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin koulutusohjelmissa käsitellään lisäksi taiteellisia ilmaisukeinoja KANDIDAATINTYÖ JA KANDIDAATTISEMINAARI Yleistä Kandidaattiseminaari ja siihen liittyvä kandidaatintyö on opintokokonaisuus, jonka tavoitteena on kehittää: tieteellisen ajattelun tiedonhaun tiedon jäsentämisen

Lisätiedot

Matematiikka ja tilastotiede. Orientoivat opinnot /

Matematiikka ja tilastotiede. Orientoivat opinnot / Matematiikka ja tilastotiede Orientoivat opinnot / 27.8.2013 Tutkinnot Kaksi erillistä ja peräkkäistä tutkintoa: LuK + FM Laajuudet 180 op + 120 op = 300 op Ohjeellinen suoritusaika 3 v + 2 v = 5 v Tutkinnot

Lisätiedot

Jyväskylän yliopisto Opiskelijarekisterit , Tapani Harden, Mirja Tervo

Jyväskylän yliopisto Opiskelijarekisterit , Tapani Harden, Mirja Tervo Jyväskylän yliopisto Opiskelijarekisterit 25.1.2010, Tapani Harden, Mirja Tervo Suoritetut tutkinnot v. 2009 tiedekunnittain ja pääaineittain, naisten osuus tutninnon suorittajista K=alempi tutkinto, M=maisterin

Lisätiedot

Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset SIVUAINEOPISKELIJOILLE

Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset SIVUAINEOPISKELIJOILLE Suomen kielen ja kulttuurin uudet tutkintovaatimukset SIVUAINEOPISKELIJOILLE Suomen kielen ja kulttuurin tutkintovaatimukset uudistuvat 1.8.2012. Siirtymäaika uusiin tutkintovaatimuksiin päättyy 31.7.2014,

Lisätiedot

KEVÄT 2015 1. lv. Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella!

KEVÄT 2015 1. lv. Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella! KEVÄT 2015 Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella! TURUN YLIOPISTO 011214 TÄYDENTÄVÄT HOITOTIETEEN OPINNOT: HOIT0103 HOITOTIETEEN TUTKIMUSMETODIIKKA

Lisätiedot

Humanistinen tdk Yhteensä Näistä naisia Naisten osuus % K M L T K M L T K M L T

Humanistinen tdk Yhteensä Näistä naisia Naisten osuus % K M L T K M L T K M L T Jyväskylän yliopisto Opiskelijarekisterit 25.1.2012, Tapani Harden, Mirja Tervo Suoritetut tutkinnot ja naisten osuuss suorittajista v. 2011 tiedekunnittain ja pääaineittain K= kanditaatin tutkinto, M=maisterin

Lisätiedot

Humanistinen tdk Yhteensä Näistä naisia Naisten osuus % K M L T K M L T K M L T

Humanistinen tdk Yhteensä Näistä naisia Naisten osuus % K M L T K M L T K M L T Jyväskylän yliopisto Opiskelijarekisterit 20.1.2011, Tapani Harden, Mirja Tervo Suoritetut tutkinnot v. 2010 tiedekunnittain ja pääaineittain: naisten suorittamien tutkintojen osuus K=alempi tutkinto,

Lisätiedot

ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM Saija Toivonen

ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM Saija Toivonen ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM Henkilökunta Koordinaattori: Opintosihteeri Tiina Nikander Aikatauluun, ohjelmaan, suorituskirjauksiin

Lisätiedot

ERITYISLIIKUNNAN KOULUTUS JA KANSAINVÄLISET NÄKYMÄT. Pauli Rintala Erityisliikunnan professori Liikuntakasvatuksen laitos Jyväskylän yliopisto

ERITYISLIIKUNNAN KOULUTUS JA KANSAINVÄLISET NÄKYMÄT. Pauli Rintala Erityisliikunnan professori Liikuntakasvatuksen laitos Jyväskylän yliopisto ERITYISLIIKUNNAN KOULUTUS JA KANSAINVÄLISET NÄKYMÄT Pauli Rintala Erityisliikunnan professori Liikuntakasvatuksen laitos Jyväskylän yliopisto JYVÄSKYLÄ Liikuntatieteellinen koulutus alkoi Jyväskylässä

Lisätiedot

III Sivuaineopintokokonaisuuksien tutkintovaatimukset

III Sivuaineopintokokonaisuuksien tutkintovaatimukset 208 SIVUAINEKOKONAISUUDET, YMPÄRISTÖTIETEIDEN LAITOS III Sivuaineopintokokonaisuuksien tutkintovaatimukset AKVAATTISTEN TIETEIDEN KOULUTUSOHJELMAAN LIITTYVÄT SIVUAINEOPINTO- KOKONAISUUDET 86173 Kala- ja

Lisätiedot

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi?

Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Luokanopettajaksi, aineenopettajaksi tai opinto-ohjaajaksi? Tiina Nyyssönen, koulutussuunnittelija OKL tiina.m.nyyssonen@jyu.fi JYU. Since 1863. 12.11.2018 1 Millainen OKL on? Luokanopettajakoulutus =>

Lisätiedot

KEVÄT 2016 1. lv. Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella!

KEVÄT 2016 1. lv. Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella! KEVÄT 2016 Seuraa nettilukkaria todennäköisten päivitysten havaitsemiseksi. Päivitykset on merkitty punaisella! TURUN YLIOPISTO 05012016 TÄYDENTÄVÄT HOITOTIETEEN OPINNOT: HOIT0103 HOITOTIETEEN TUTKIMUSMETODIIKKA

Lisätiedot

Matematiikka tai tilastotiede sivuaineena

Matematiikka tai tilastotiede sivuaineena Matematiikka tai tilastotiede sivuaineena Matematiikan sivuainekokonaisuudet Matematiikasta voi suorittaa 25, 60 ja 120 opintopisteen opintokokonaisuudet. Matematiikan 25 op:n opintokokonaisuus Pakolliset

Lisätiedot

TU-C3010 Projektien suunnittelu ja ohjaus (5 op.)

TU-C3010 Projektien suunnittelu ja ohjaus (5 op.) TU-C3010 Projektien (5 op.) Kevät 2018 Kurssin tavoitteet ja sisältö Kurssin tavoitteena on opettaa opiskelijoille projektiliiketoiminnan, erityisesti projektinhallinnan käsitteet, toimintatavat ja menetelmät.

Lisätiedot

Hallintotieteiden opinto-opas lkv 2014 15, Yleisopinnot ok 16.4.14. Yleisopinnot

Hallintotieteiden opinto-opas lkv 2014 15, Yleisopinnot ok 16.4.14. Yleisopinnot Yleisopinnot STAT1020 Tilastotieteen johdantokurssi 5 op TITE1022 Tietokone työvälineenä 3 op LIIK1200 Johdatus liiketoimintaosaamiseen 5 op Kansainvälistyminen 10 op OPIS0033 Harjoittelu 5 op Tilastotieteen

Lisätiedot

A YHTEISET OPINNOT. Sisältö OPETUSOHJELMA MAANTIETEET JA YMPÄRISTÖPOLITIIKKA

A YHTEISET OPINNOT. Sisältö OPETUSOHJELMA MAANTIETEET JA YMPÄRISTÖPOLITIIKKA 1 OPETUSOHJELMA MAANTIETEET JA YMPÄRISTÖPOLITIIKKA 2014-2015 Sisältö A YHTEISET OPINNOT... 1 ALOITUSOPINNOT... 1 METODIOPINNOT... 1 MAANTIETEIDEN JA YMPÄRISTÖPOLITIIKAN PERUSOPINNOT (5116090)... 2 MAANTIETEEN

Lisätiedot

AIKUISKASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT SYKSYLLÄ 2017

AIKUISKASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT SYKSYLLÄ 2017 AIKUISKASVATUSTIETEEN PERUSOPINNOT SYKSYLLÄ 2017 Opintojakso Aikataulu Ka1/Aa1/Ea1/PO1/PEDAp1/ Luennot (EDU1): apeda p1 ti 5.9. klo 16.15 17.45 Arto Jauhiainen Johdatus kasvatustieteisiin to 7.9. klo 16.15

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Liikunta- ja terveystieteiden tiedekunta TIEDEKUNTANEUVOSTO Kokous: Aika 6.11.2007 kello 13.15 PÖYTÄKIRJA Paikka L-314 N:o 10 Läsnä Osallistui Jäsenet: Dekaani Lasse Kannas 1-9 1-9

Lisätiedot

Talousmatematiikan perusteet: Johdanto. Kurssin tavoitteet Käytännön järjestelyt Suosituksia suorittamiseen

Talousmatematiikan perusteet: Johdanto. Kurssin tavoitteet Käytännön järjestelyt Suosituksia suorittamiseen Talousmatematiikan perusteet: Johdanto Kurssin tavoitteet Käytännön järjestelyt Suosituksia suorittamiseen Kurssin tavoitteet Matematiikkaa hyödynnetään monilla kauppa- ja taloustieteen osaalueilla Esim.

Lisätiedot

Haku avoimessa yliopistossa opintoja suorittaneille (tavoitetutkinto kandi) Haku siirtoopiskelijoille

Haku avoimessa yliopistossa opintoja suorittaneille (tavoitetutkinto kandi) Haku siirtoopiskelijoille JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Esityslista 3/2015, asia 3, liite 1 TIEDEKUNTIEN ESITYKSET HAKUKOHTEIKSI JA ALOITUSPAIKKAMÄÄRIKSI VUONNA 2016 HUMANISTINEN TIEDEKUNTA kohde 2016 2015 siirtoopiskelijoille ja : : Master's

Lisätiedot

Tervetuloa opiskelemaan kirjallisuutta!

Tervetuloa opiskelemaan kirjallisuutta! Tervetuloa opiskelemaan kirjallisuutta! Henkilökunta: - professori Kuisma Korhonen - yliopistonlehtorit Pekka Kuusisto, Jussi Ojajärvi ja Nina Työlahti - tuntiopettajia, mm. Praktikum 1:ssa nyt syksyllä

Lisätiedot

AIKAISEMPIEN OPINTOJEN KORVAAVUUDET JA TULEVIEN OPINTOJEN SUUNNITTELU

AIKAISEMPIEN OPINTOJEN KORVAAVUUDET JA TULEVIEN OPINTOJEN SUUNNITTELU AIKAISEMPIEN OPINTOJEN KORVAAVUUDET JA TULEVIEN OPINTOJEN SUUNNITTELU Nimi Opiskelijanumero KANDIDAATIN TUTKINTO (180 ) Terveystieteiden yhteiset innot 35 Yleiset valmiudet 10 TERY1 Orientoivat innot,

Lisätiedot

Lääketieteellisen tiedekunnan uudistuneet biolääketieteen koulutusvaihtoehdot

Lääketieteellisen tiedekunnan uudistuneet biolääketieteen koulutusvaihtoehdot Lääketieteellisen tiedekunnan uudistuneet biolääketieteen koulutusvaihtoehdot ABI-tapahtuma 15.1.2015 Eeva Rainio Kansainvälisen koulutuksen koordinaattori Sisältö Lääketieteellisen tiedekunnan opiskelumahdollisuudet

Lisätiedot

Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy Arkkitehtuurin laitos /wl

Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy Arkkitehtuurin laitos /wl Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy 2017 Arkkitehtuurin laitos 8.9.2017 /wl Yleistä 1/2 Kandidaattiseminaari ja siihen liittyvä kandidaatintyö on opintokokonaisuus, jonka tavoitteena on kehittää:

Lisätiedot

Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy Arkkitehtuurin laitos /wl

Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy Arkkitehtuurin laitos /wl Kandidaatintyö ja kandidaattiseminaari Syksy 2016 Arkkitehtuurin laitos /wl Yleistä 1/2 Kandidaattiseminaari ja siihen liittyvä kandidaatintyö on opintokokonaisuus, jonka tavoitteena on kehittää: tieteellisen

Lisätiedot

MITEN SOSIAAALITYÖN PERUSOPINNOT SUORITETAAN VANHOJEN TUTKINTOVAATIMUSTEN MUKAISESTI UUDESSA OPETUSOHJELMASSA?

MITEN SOSIAAALITYÖN PERUSOPINNOT SUORITETAAN VANHOJEN TUTKINTOVAATIMUSTEN MUKAISESTI UUDESSA OPETUSOHJELMASSA? SUORITUSKAAVIOT VANHOILLE OPISKELIJOILLE päivitetty 28.8.13 (ennen vuotta 2012 opintonsa aloittaneet) MITEN SOSIAAALITYÖN PERUSOPINNOT SUORITETAAN VANHOJEN PERUSOPINNOT VANHAT VAATIMUKSET 2010 12 STYPP1A

Lisätiedot

KOODI OPINTOJAKSON NIMI OPETTAJA OPETUSMUO- OPETUKSEN VIIKON- KELLON- SALI PÄIVÄMÄÄRÄT & HUOMAU- TO& KOKEET MÄÄRÄ (h) PÄIVÄ AIKA TUKSET

KOODI OPINTOJAKSON NIMI OPETTAJA OPETUSMUO- OPETUKSEN VIIKON- KELLON- SALI PÄIVÄMÄÄRÄT & HUOMAU- TO& KOKEET MÄÄRÄ (h) PÄIVÄ AIKA TUKSET OULUN YLIOPISTO Kemian laitos 19.8.2011 OPETUSOHJELMA LUKUVUONNA 2011-2012 SYYSLUKUKAUSI 2011 Lukujärjestys Lyhenteitä: ao = aineenopettaja, dem = demonstraatio, lu = luento, r = ryhmä, s = sovellutus,

Lisätiedot

ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY. ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM

ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY. ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM ENG3042.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) ENY ENG3044.Kand Kandidaatintyö ja seminaari (10 op) RYM Tiistai 10. tammikuuta 2017, klo 12:15-12:45 (K216, Otakaari 4) Juhana Hiironen RYM/KTA Tärkeät

Lisätiedot

Projektien suunnittelu ja ohjaus TU-C3010

Projektien suunnittelu ja ohjaus TU-C3010 Projektien suunnittelu ja ohjaus TU-C3010 Kurssin henkilökunta: Vastuuopettaja + opettajat: Jere Lehtinen, Juri Matinheikki, (Karlos Artto) Kurssiassistentit: Ukko Kilpinen Kurssin suorittaminen Kurssin

Lisätiedot

Opiskelupaikka mietinnässä? Sinustako lääketieteen tekniikan tai hyvinvointiteknologian osaaja?

Opiskelupaikka mietinnässä? Sinustako lääketieteen tekniikan tai hyvinvointiteknologian osaaja? Opiskelupaikka mietinnässä? Sinustako lääketieteen tekniikan tai hyvinvointiteknologian osaaja? ABIPÄIVÄT 2011 Mitä lääketieteen tekniikka ja hyvinvointiteknologia ovat? Poikkitieteellisiä aloja yhdistävät

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA HOPS SAKSAN KIELI JA KULTTUURI

HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA HOPS SAKSAN KIELI JA KULTTUURI HENKILÖKOHTAINEN OPINTOSUUNNITELMA HOPS SAKSAN KIELI JA KULTTUURI Nimi: Opiskelijanumero: Sähköpostiosoite: Pääaine: Puh: Yo-tutkinnon suoritusvuosi: Sivuaine(et): Ylioppilastutkinnon jälkeen / ennen saksan

Lisätiedot

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs

Inarinsaamen kielen opetus Anarâškielâ máttááttâs Inarinsaamen kielen opetus 2017 2018 Anarâškielâ máttááttâs 2017 2018 Syksy 2017 / Čohčâ 2017 Perusopinnot / Vuáđu-uápuh 683659P Inarinsaamen peruskurssi I (5 op) 683660P Inarinsaamen suullinen käyttö

Lisätiedot

Historia lv

Historia lv Historia lv. 2015 2016 MUISTA AINA TARKASTAA AIKATAULUT LUKARISTA/WEBOODISTA! TÄTÄ AIKATAULUA EI PÄIVITETÄ LUKUVUODEN AIKANA. Aloitusopinnot 5111109 Hops (1 op) 7.9. 13.10.2015 Ma 7.9., 10 12 M103 Ti 8.9.,

Lisätiedot

ALUE- JA KULTTUURINTUTKIMUS / VENÄJÄN JA ITÄ-EUROOPAN TUTKIMUS

ALUE- JA KULTTUURINTUTKIMUS / VENÄJÄN JA ITÄ-EUROOPAN TUTKIMUS ALUE- JA KULTTUURINTUTKIMUS / VENÄJÄN JA ITÄ-EUROOPAN TUTKIMUS TUTKINTOVAATIMUKSET PERUSOPINNOT PÄÄAINE- JA SIVUAINEOPISKELIJALLE (XAK100), 25 op Pakolliset yhteiset opinnot (10 op) Johdatus alue- ja kulttuurintutkimukseen

Lisätiedot

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP

KASVATUSTIETEEN KANDIDAATIN TUTKINTO 180 OP 1 ERITYISOPETUKSEN KOULUTUS (EO) (Opetussuunnitelma 2009-2010) OPINTONSA 2005-2008 ALOITTANEIDEN VASTAAVUUDET 2009-2010 OPETUSSUUNNITELMAAN. Opetussuunnitelma 2009-2010 muutokset näkyvät vahvennetulla

Lisätiedot

to MP103. Tentit: pe 4.3, AU100, 1 uusinta pe 15.4, AU100, 2. uusinta pe 20.5, AU100, 3. uusintatentti elokuussa

to MP103. Tentit: pe 4.3, AU100, 1 uusinta pe 15.4, AU100, 2. uusinta pe 20.5, AU100, 3. uusintatentti elokuussa 1 OPETUSOHJELMA MAANTIETEET JA YMPÄRISTÖPOLITIIKKA 2015 2016 A YHTEISET OPINNOT ALOITUSOPINNOT 5116001 Henkilökohtainen opintojen suunnittelu (1 op) 10.9 22.10.2015 Luennot10.9 22.9 ti 10 12 M103 ja to

Lisätiedot

1. Mitkä ovat tietoliikennetekniikan koulutusohjelman opintosuunnat?

1. Mitkä ovat tietoliikennetekniikan koulutusohjelman opintosuunnat? Seppo Saastamoinen 25.9.2003 Sivu 1/6 TEKNILLISEN KORKEAKOULUN TUTKINTOSÄÄNTÖ (http://www.hut.fi/yksikot/opintotoimisto/lait/tutkintosaanto_111200_voimassaoleva.htm) 1. Mitkä ovat tietoliikennetekniikan

Lisätiedot

Tietoturva. 0. Tietoa kurssista P 5 op. Oulun yliopisto Tietojenkäsittelytieteiden laitos Periodi / 2015

Tietoturva. 0. Tietoa kurssista P 5 op. Oulun yliopisto Tietojenkäsittelytieteiden laitos Periodi / 2015 811168P 5 op 0. Oulun yliopisto Tietojenkäsittelytieteiden laitos 811168P 5 op : 9.3. 8.5.2015 Luennot: Juha Kortelainen e-mail: juha.kortelainen@oulu.fi puh: 0294 487934 mobile: 040 744 1368 vast. otto:

Lisätiedot

Korvataan uuden ohjelman opintojaksolla. Suorittamatta jäänyt YPATperuskurssi. tutkinto-ohjelman peruskurssilla, á 5 op

Korvataan uuden ohjelman opintojaksolla. Suorittamatta jäänyt YPATperuskurssi. tutkinto-ohjelman peruskurssilla, á 5 op Siirtymäsäännökset 2010 YPAT KOULUTUSOHJELMASSA JATKAVILLE (YPATohjelman uusilla YAP-opintosuunnan opintojaksoilla suorittaville) Ohje siitä miten uuden ohjelman opintojaksot korvaavat vanhan koulutusohjelman

Lisätiedot

GEOTIETEIDEN KOULUTUSOHJELMA (KANDI, Iso Pyörä -koulutusohjelmiin siirtyville)

GEOTIETEIDEN KOULUTUSOHJELMA (KANDI, Iso Pyörä -koulutusohjelmiin siirtyville) 1 2 3 4 5 6 GEOTIETEIDEN KOULUTUSOHJELMA (KANDI, Iso Pyörä -koulutusohjelmiin siirtyville) Tutkintovaatimukset 2016-2017 ISOPYÖRÄ Opetussuunnitelma 2017-2020 Vastaava opettaja tai yksikkö Henkilö, jolta

Lisätiedot

Kandidaatintyö Elektroniikan laitoksella

Kandidaatintyö Elektroniikan laitoksella 1 Kandidaatintyö Elektroniikan laitoksella Kandidaatintyövastaavat: Aki Korpela (sähkömagnetiikka) Erja Sipilä (elektroniikka) Kandidaatintyö koostuu seuraavista osista: Kandidaatintyön laajuus on 8 op,

Lisätiedot

Pöytäkirja 4/2014, asia 3, liite 1

Pöytäkirja 4/2014, asia 3, liite 1 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO HAKUKOHTEET JA ALOITUSPAIKKAMÄÄRÄT 2015 Pöytäkirja 4/2014, asia 3, liite 1 HUMANISTINEN TIEDEKUNTA Englannin kieli 20 25 Englannin opettajankoulutus 30 25 Etnologia 15 15 Historia

Lisätiedot

Suositeltu suoritusajankohta. Koodi Opintojakson nimi ja laajuus

Suositeltu suoritusajankohta. Koodi Opintojakson nimi ja laajuus Oulun yliisto Opintojen rakennekaavio 2017 2018 Tutkinto-ohjelman nimi, Biologian tutkinto-ohjelma Tutkinnon nimi, Luonnontieteiden kandidaatti (3 vuotta, 180 ) Koodi Opintojakson nimi ja laajuus Suositeltu

Lisätiedot

RANST2 Ääntäminen ja intonaatio, 2 op RANP2 Suullinen viestintä, 5 op

RANST2 Ääntäminen ja intonaatio, 2 op RANP2 Suullinen viestintä, 5 op Ranskan kielen tutkinto-ohjelma vastaavuustaulukko (myös ranska c-työkielenä) Tutkinto-ohjelman etussuunnitelmatyöryhmä on hyväksynyt nämä vastaavuustaulukot 8.5.2012. Niihin voi kuitenkin tulla vielä

Lisätiedot

KÄYTTÄYTYMISTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA JA OPINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET

KÄYTTÄYTYMISTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA JA OPINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET KÄYTTÄYTYMISTIETEELLISEN TIEDEKUNNAN TUTKINTOJA JA OPINTOJA KOSKEVAT PYSYVÄISMÄÄRÄYKSET Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston 14.6.2005 vahvistama. Näitä pysyväismääräyksiä sovelletaan

Lisätiedot

HOPS ja opintojen suunnittelu

HOPS ja opintojen suunnittelu HOPS ja opintojen suunnittelu Hanna-Mari Kivinen, 8.12.2010 Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Fysiikan laitos Mikä ihmeen HOPS? HOPS eli Henkilökohtainen OPintoSuunnitelma HOPS kuuluu 1.8.2005

Lisätiedot

Jyväskylän Yliopisto

Jyväskylän Yliopisto Jyväskylän Yliopisto Liikuntakasvatuksen laitos: Liikuntapedagogiikka Liikunnan Yhteiskuntatieteet Liikuntabiologian laitos Biomekaniikka Liikuntafysiologia Valmennus- ja testausoppi LIIKUNTATIETEIDEN

Lisätiedot

B-koulutusohjelma B-koulutusohjelmaan l vuonna 2010 voidaan hyväksyä 30 opiskelijaa Vuonna 2009 kiintiö oli 35, hakijoita oli 122 Maisteriksi valmistu

B-koulutusohjelma B-koulutusohjelmaan l vuonna 2010 voidaan hyväksyä 30 opiskelijaa Vuonna 2009 kiintiö oli 35, hakijoita oli 122 Maisteriksi valmistu Aineenopettajan koulutukseen hakevien infotilaisuus 10.2.2010 Opintoasiainsuunnittelija Sanna Lumikko Teologinen tiedekunta B-koulutusohjelma B-koulutusohjelmaan l vuonna 2010 voidaan hyväksyä 30 opiskelijaa

Lisätiedot

Saksan kielen, kulttuurin ja kääntämisen tutkinto-ohjelma Vastaavuustaulukot

Saksan kielen, kulttuurin ja kääntämisen tutkinto-ohjelma Vastaavuustaulukot Saksan kielen, kulttuurin ja kääntämisen tutkinto-ohjelma Vastaavuustaulukot Tutkinto-ohjelman etussuunnitelmatyöryhmä on hyväksynyt nämä vastaavuustaulukot toukokuussa.2012. Niihin voi kuitenkin tulla

Lisätiedot