VTJ:n rakennus- ja kiinteistötietojen käsittelyn uudistaminen. Riitta Haggrén, Väestörekisterikeskus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VTJ:n rakennus- ja kiinteistötietojen käsittelyn uudistaminen. Riitta Haggrén, Väestörekisterikeskus"

Transkriptio

1 VTJ:n rakennus- ja kiinteistötietojen käsittelyn uudistaminen Riitta Haggrén, Väestörekisterikeskus

2 Mikä muuttumassa? Väestötietojärjestelmän pysyvä rakennustunnus Muoto Antoperiaatteet Käyttöönotto kunnassa EUREF-koordinaatiston käyttöönotto VTJ:ssä Muita muutoksia Tietosisältömuutokset Rakennuksen omistajatiedon ylläpito Ajankohtaista RaKi-hankkeessa

3 VTJ:n pysyvä rakennustunnus VTJ:n pysyvästä rakennustunnuksesta käytetään lyhennettä VTJ-PRT. VTJ-PRT:ta hyödynnetään tulevaisuudessa rakennuksen ensisijaisena tunnistetietona kaikessa (myös kuntien ja valtionhallinnon) rekisterien välisessä tietojen vaihdossa. Varsinainen tunnus on muodoltaan 9-merkkiä pitkä, 1-alkuinen numerosarja. Lopussa lisäksi aakkosnumeerinen (kirjain tai numero) tarkistemerkki. Yhteensä 10 merkkiä. Esim A

4 VTJ:n pysyvä rakennustunnus VTJ-PRT on jokaiselle VTJ:ssä olevalle (tulevalle) rakennukselle ja uudelle rakennushankkeelle annettava yksilöllinen ja pysyvä tunnus, joka luovutetaan VTJ:stä. Tunnuksia käytettävissä lähes 900 milj. kpl ( A A). Rakennuksen sijaintikiinteistön kiinteistötunnus säilytetään rakennuksen ominaisuustietona. Tällä tavoin säilyy yhteys rakennuksen ja voimassa olevan kiinteistön välillä.

5 VTJ-PRT:n antoperiaatteet 1/2 VTJ-PRT otetaan käyttöön VTJ:ssä mennessä. VTJ-PRT luodaan yhdellä kertaa kaikille VTJ:n rakennuskannassa oleville rakennuksille. Jokainen VTJ:än rekisteröitävä rakennus(hanke) saa alkaen VTJ:ssä VTJ-PRT:n otti kunta VTJ- PRT:n käyttöön omassa tietojärjestelmässään tai ei.

6 VTJ-PRT:n antoperiaatteet 2/2 VTJ:ssä VTJ-PRT annetaan pääsääntöisesti vähintään rakennusluvan vaativille rakennuksille, mutta myös toimenpideluvilla tai ilmoitusmenettelyllä rakennetuille rakennuksille/rakennelmille se voidaan antaa. Tunnus annetaan VTJ:ssä rakennukselle, jolle kunta on ilmoittanut koordinaatit, kiinteistötunnuksen, rakennuksen käyttötarkoituksen lupatunnuksen Muillekin kuin luvanvaraisille rakennuksille voidaan antaa VTJ-PRT, jos kunta näin haluaa. Tässä tapauksessa kohteelle ilmoitettava pakollisena: sijaintikoordinaatit, sijaintikiinteistön kiinteistötunnus ja rakennuksen käyttötarkoitus. (Muita tietoja voidaan ilmoittaa tapauskohtaisesti, esim. pinta-ala ja tilavuus, jos ovat helposti saatavissa.) VTJ:n kannalta olennaista pitäytyminen rakennuksissa (ei esim. rakennelmia).

7 VTJ:n uudet rakennustietojen ylläpidon tekniset ratkaisut VTJ:n ylläpidon rajapinta Sanomapohjainen VTJ:n ylläpitorajapinta on rakennustietojen välitystä varten VTJ:n ja kunnan rakennustietojärjestelmän välillä Toteutetaan KRYSP-rajapintamäärittelyiden mukaisesti. Kunnan rakennustietojärjestelmä voidaan kytkeä VTJ:n ylläpitorajapintaan joko suoraan tai KRYSP-rajapinnan välityksellä. VTJ:n ylläpitokäyttöliittymä Selainpohjainen sovellus, joka on tarkoitettu rakennustietojen tallettamiseksi ja päivittämiseksi. Käyttäjinä ovat kunnat, maistraatit ja maanmittaustoimistot. Sähköiset virheraportit /sanomat(paperisista RHR-virhelistoista luovutaan viimeistään ) VTJ:n ylläpitokäyttöliittymä tulee käyttöön kaikille kunnille myös VTJ:n ylläpidon rajapintaa hyödyntäville sekä sellaisille kunnille, joilla ei ole rakennustietojärjestelmää.

8 VTJ-PRT:n käyttöönotto kunnassa 1/4 1. Aineiston luovutus VTJ:stä kuntaan Kun VTJ-PRT on luotu VTJ:n rakennuksille, VRK toimittaa kunnalle maksutta kaikki kunnan rakennustiedot (kunnalla on tälläkin hetkellä oikeus saada rakennustiedot VTJ:stä maksutta kerran vuodessa ja suorakäyttöyhteydellä jatkuvasti). Aineisto toimitetaan siinä vaiheessa, kun kunta on ilmoittanut VRK:lle pystyvänsä ottamaan VTJ-PRT:n käyttöön ei muutoin. Aineisto sisältää mm. VTJ-PRT:n, nykyisen kiinteistötunnukseen perustuvan rakennustunnuksen sekä muut kunnan VTJ:än rekisteröimät rakennustiedot Aineisto toimitetaan kunnan toivomassa muodossa. Toimitusvalmius viimeistään alkaen. VTJ:n uusi ylläpitokäyttöliittymä ja ylläpitorajapinta ovat tuolloin kunnan käytettävissä.

9 VTJ-PRT:n käyttöönotto kunnassa 2/4 2. VTJ-PRT:n käyttöönotto kunnan rakennustietojärjestelmässä Jos kunta on päättänyt ottaa VTJ-PRT:n käyttöön, kunnalla on rakennustietojärjestelmä ja tietojen toimitus VTJ:än tapahtuu nykyisin sähköisesti: 1. Kunta lisää VRK:n toimittaman aineiston pohjalta VTJ-PRT:n oman rakennusrekisterinsä rakennuksille (lisäksi tarvittavien toiminnallisten kenttien yms. lisäys). TAI 2. Kunta tyhjentää oman rakennusrekisterinsä ja perustaa uuden rekisterin VTJ:n tietoihin perustuen.

10 VTJ-PRT:n käyttöönotto kunnassa 3/4 3. Rakennusten täsmäytys kunnan rakennusrekisterin ja VTJ:n välillä Täsmäytyksellä tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla kunnan rakennusrekisterin ja VTJ:n sisältämät rakennukset yhdenmukaistetaan toisiaan vastaaviksi. Kohteena ovat: Rakennukset joita ei ole VTJ:ssä, mutta jotka ovat kunnan rekisterissä ja päinvastoin. Samat fyysiset rakennukset, jotka ovat nykyisin sekä kunnan rakennusrekisterissä että VTJ:ssä, mutta niiden kiinteistötunnukseen pohjautuva rakennustunnus ei täsmää. Rakennustunnukset, joissa tunnuksen kiinteistötunnus-osa on ns. keinotekoinen (näitä tapauksia on muutamien kuntien osalta)

11 VTJ-PRT:n käyttöönotto kunnassa 3/4 Puuttuvien tietojen lisääminen VTJ:än tapahtuu tapauksesta riippuen joko erämuotoisesti, VTJ:n ylläpidon rajapinnan tai VTJ:n ylläpitokäyttöliittymän avulla. Tietojen poisto VTJ:stä tapahtuu VTJ:n ylläpidon rajapinnan tai VTJ:n ylläpitokäyttöliittymän avulla. Periaatteena, että maistraatti ei suorita VTJ:stä puuttuvien tietojen lisäystä tai virheellisten tietojen poistoa. Poikkeuksena esim. tilanteet, joissa VTJ:ssä olevaan virheelliseen rakennukseen on merkitty asukkaita. Maistraatin tulee ensin siirtää asukkaat oikeaan rakennukseen. Täsmäytyksen toteuttaminen ja aikataulu riippuvat täysin kunnasta. Joka tapauksessa täsmäytyksen tuloksena saatavia korjauksia voidaan rekisteröidä vasta, kun uusi käsittelyjärjestelmä on käytössä. Valmistelutyöt kannattaa kuitenkin aloittaa mahdollisimman pian. Tärkeintä on, että uudet rakennukset saavat VTJ-PRT:n ja rekisteröityvät VTJ:än virheettömästi.

12 VTJ-PRT:n käyttöönotto kunnassa 4/4 4. Periaatteita liittyen VTJ-PRT:n käyttöön VTJ:n ylläpidon rajapinnan käyttö kunnan rakennustietojärjestelmän ja VTJ:n välisessä ilmoitusliikenteessä edellyttää aina VTJ-PRT:n ottamista käyttöön kunnassa. VTJ-PRT:n käyttöä ei tulla tukemaan nykyisessä erämuotoisessa tietojen toimituksessa VTJ:än (EasyEDI / FTP). Kunnan tulee sopia IT-toimittajansa kanssa rakennustietojärjestelmän kytkemisestä VTJ:n ylläpidon rajapintaan (joko suoraan tai KRYSP-rajapinnan kautta). VTJ-PRT luovutetaan VTJ:stä kunnan rakennustietojärjestelmään aikaisintaan siinä vaiheessa, kun rakennuslupahakemus tulee vireille kunnassa Ts. tunnus luovutetaan, kun rakennuslupahakemus on jätetty kuntaan ja hakemus otetaan kunnan rakennusvalvontavirastossa käsittelyyn. (prosessi täsmentyy, kun järjestelmien yhteensovittaminen edistyy) Luvan raukeaminen / raukaiseminen / lupaa ei myönnetä VTJ:stä kuntaan jo luovutettu VTJ-PRT passivoidaan pysyvästi.

13 Jos kunta ei ota VTJ-PRT:ta käyttöön Kunnalla ei ole VRK:n tai lain puolesta pakkoa ottaa VTJ-PRT:ta käyttöön. Tiedot voidaan toimittaa VTJ:än edelleen nykyistä erämuotoista ilmoitusliikennettä (EasyEDI / FTP) hyväksikäyttäen. Erämuotoinen ilmoitusliikenne ei tue VTJ-PRT:ta, vaan vain nykyistä kiinteistötunnukseen perustuvaa rakennustunnusta. Kunnan käyttöön tulee VTJ:n ylläpitokäyttöliittymä, jolla rakennustietojen tallettaminen ja päivittäminen VTJ:än on mahdollista. Tietojen toimittaminen paperilomakkeilla kunnasta maistraattiin talletettavaksi pyritään lopettamaan. VRK järjestää ohjeistuksen ja koulutuksen VTJ:n ylläpitokäyttöliittymän käyttöön.

14 Jos kunta ei ota VTJ-PRT:ta käyttöön Henkilöiden kotipaikkatunnuksen käyttö kunnan järjestelmien välillä vaikeutuu, sillä kotipaikkatunnukset tulevat sisältämään pysyvänrakennustunnuksen nykyisen rakennusnumeron sijaan Rakennustunnuksen ja rakennuksen sijaintikiinteistön ylläpito Jos kunta ei ota VTJ-PRT:ta käyttöön mmtsto tai kunnan kiinteistörekisterin ylläpitäjä joutuu ylläpitämään kiinteistötunnukseen perustuvan rakennustunnuksen järjestysnumero-osaa. Jos kunta ei ole kiinteistörekisterin ylläpitäjä mmtsto ylläpitää jatkossakin rakennuksen sijaintikiinteistöä, vaikka kunnalla olisi VTJ-PRT käytössä (tulevaisuudessa voidaan rakennuksen sijainti kiinteistöllä päätellä mahdollisesti muilla keinoin)

15 EUREF-koordinaatiston käyttöönotto VTJ:ssä VTJ-näkökulma Taustaa MML siirtynyt käyttämään ETRS-koordinaatteja jo vuoden 2010 alussa MML:n KKJ-tuki päättyi vuoden 2012 lopussa ETRS-koordinaatit tarkempia valtakunnan tasolla Osa kunnista on jo siirtynyt käyttämään ETRS-koordinaatteja toiminnassaan ETRS-TM35FIN mukaisten tasokoordinaattien käyttöönotto VTJ:ssä tapahtui ETRS-TM35FIN:stä tuli tuolloin VTJ:n virallinen rakennuksen sijaintiedon esittämistapa. Käyttöönotossa kaikki VTJ:ssä olevat rakennukset saivat yhdellä kertaa ETRS-TM35FIN-koordinaatit. Nykyiset KKJ-koordinaatit säilytetään rinnalla.

16 EUREF-koordinaatiston käyttöönotto VTJ:ssä VTJ-näkökulma Käyttöönoton jälkeen kaikille VTJ:än rekisteröitäville uusille rakennuksille luodaan VTJ:ssä ETRS-TM3FIN-koordinaatit. ETRS-TM3FIN-koordinaattien käyttöönoton jälkeen VTJ:ssä otetaan toistaiseksi vastaan myös ETRS-GK- tai KKJ-koordinaatteja. ETRS-GK-koordinaattien vastaanottoa tuetaan VTJ:ssä sen vuoksi, koska osa kunnista käyttää sitä jo nyt. Jos kunta käyttää vielä nykyisin KKJ-koordinaatistoa, niin VRK suosittelee siirtymään tietojen lähettämisessä VTJ:än ETRS-TM35FIN:n käyttöön Myös kunnan ilmoittamat alkuperäiset koordinaatit rekisteröidään VTJ:än (eivät ole rakennusten virallisia koordinaatteja).

17 EUREF-koordinaatiston käyttöönotto VTJ:ssä - kuntanäkökulma VTJ:ssä on alkaen ollut valmius ottaa vastaan rakennusten sijaintikoordinaatteja joko KKJ-, ETRS-TM35FIN- tai ETRS-GK-muodossa. Jos kunta haluaa toimittaa koordinaatit VTJ:än entiseen tapaan KKJmuodossa, niin mitään toimenpiteitä ei vaadita. Jos kunta ryhtyy toimittamaan ETRS-koordinaatteja VTJ:än, niin: kunnan rakennusvalvontajärjestelmässä on otettava käyttöön VTJ:n uudet RH-tietuemallit ja niihin perustuva aineisto tulee olla hyväksytysti testattu VRK:ssa. Asiasta on tiedotettu kuntia tarkemmin.

18 RaKi-hankkeen muista tehtävistä: Tietosisältömuutokset 1/2 Tilannekatsaus VRK on selvittänyt v mahdollisuudet rationalisoida VTJ:n rakennus- ja huoneistotietosisältöä lainsäädäntö, nykyiset alan käytännöt ja termistö huomioiden. Periaatteena tietosisällön supistaminen, ellei yhteiskunnassa ole tiedolle tarvetta tai jos mahdollisuutta ajantasaisen, laadukkaan ja kattavan tiedon ylläpitoon ei ole. Lähetetty mm. helmikuussa 2012 lausuntopyyntö asiakkaille ja sidosryhmille.

19 RaKi-hankkeen muista tehtävistä: Tietosisältömuutokset 2/2 VTJ:n tieto VRK:n esitys Tilanne toimitilatiedot Toimitilahuoneistoista talletetaan VTJ:än ainoastaan huoneistotunniste ja sellaiset ominaisuustiedot, jotka talletetaan VTJ:än kaikista huoneistoista, sekä tieto siitä, että kyseessä on toimitilakäyttöön tarkoitettu huoneisto. Nykyisin pelkästään toimitilahuoneistoja koskevien ominaisuustietojen sekä toimitilan omistajaa ja haltijaa koskevien muiden tietojen ylläpidosta luovutaan. HE:n esitys lausuntokierroksella syksyllä tilan nimi kaavallinen valmiusaste rakennuksen huoneistoala eriteltynä rakennuksen osaalue uima-altaiden lukumäärä Tiedon rekisteröinnistä RH1-ilmoituksen perusteella luovutaan. Vastaava KTJ:stä saatava tieto rekisteröidään edelleen. Suoritetaan termistön uudelleenmäärittely ja VTJ:n vanhojen tietojen konversio (kunnan haluamalla tavalla, yhteistyössä alan muiden organisaatioiden kanssa). Tiedon rekisteröinnistä luovutaan. Tiedon rekisteröinnistä luovutaan. Tiedon rekisteröinnistä luovutaan. Muutos voimaan alkaen. Muutos voimaan alkaen. Muutos voimaan alkaen. Muutos voimaan alkaen. Muutos voimaan alkaen. rahoitustiedot Tiedon rekisteröinnistä luovutaan. Asian käsittely kesken.

20 RaKi-hankkeen muista tehtävistä: Rakennuksen omistajatiedon ylläpito Tilannekatsaus Osana RaKi-hanketta ollaan selvitetty mahdollisuutta luopua kiinteistön omistajatiedon ylläpidosta VTJ:ssä. Kiinteistön omistajatietoa on tarvittu rakennuksen omistajatiedon ylläpidossa Omistajan vaihdokset ovat vaatineet paljon manuaalisia ylläpitotoimenpiteitä eikä tiedon laatu ole ollut toivottava Yhteistyössä Maanmittauslaitoksen ja eräiden muiden sidosryhmien kanssa ollaan etsitty ratkaisua, miten kiinteistön omistajavaihdokset saataisiin vietyä rakennuksille mahdollisimman automaattisesti Pääosa tapauksista hoituu säännöllä, että kiinteistön omistajuuden vaihtuessa sillä sijaitsevat rakennukset siirtyvät uudelle omistajalle Erillisiä ratkaisuja täytyy vielä etsiä vuokrakiinteistöjen osalta

21 Ajankohtaista Marraskuussa: ETRS-TM35-koordinaatiston käyttöönotto VTJ:ssä Muunnettuja tiedostoja on vielä toimitettu asiakkaille vain vähän Joulukuussa: pidettiin keskustelutilaisuus teknisistä asioista kuntien rakennusvalvontaohjelmistojen IT-toimittajille (Helsingissä) Keskusteltu tammikuussa verohallinnon ja valtiovarainministeriön kanssa kiinteistöverotuskäytännön muutoksista. Verovelvolliset ovat muuttuneet veroehdotuksen tarkastajiksi ilmoitusvelvollisuuden sijaan. Tiedot veroehdotuksen pohjaksi halutaan kunnilta VTJ:n kautta Maaliskuussa ( , Oulu) ja huhtikuussa ( Tampere) pidetään hankeseminaari kunnille ja maistraateille (kutsut tulevat lähiaikoina)

22 Kiitos! Lisätietoja, Riitta Haggrén

VTJ-uudistus, ETRS:n ja VTJ:n pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto. Jari Ylä-Kero, Väestörekisterikeskus

VTJ-uudistus, ETRS:n ja VTJ:n pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto. Jari Ylä-Kero, Väestörekisterikeskus VTJ-uudistus, ETRS:n ja VTJ:n pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto Jari Ylä-Kero, Väestörekisterikeskus 18.9.2012 VRK:n RaKi-hankkeen tavoitteet Kunnat Säästöjä syntyy rakennuslupaprosessin sähköistämisellä

Lisätiedot

Pysyvä rakennustunnus käyttöön kunnissa. Kuntien paikkatietoseminaari Timo Salovaara, Väestörekisterikeskus

Pysyvä rakennustunnus käyttöön kunnissa. Kuntien paikkatietoseminaari Timo Salovaara, Väestörekisterikeskus Pysyvä rakennustunnus käyttöön kunnissa Kuntien paikkatietoseminaari 10.2.2015 Timo Salovaara, Väestörekisterikeskus PRT ja RaKi-hanke pysyvän rakennustunnuksen (PRT) käyttöönotto on keskeinen VRK:n RaKi

Lisätiedot

VTJ:n rakennus- ja kiinteistötietojen käsittelyn uudistaminen RaKi-hanke. Joonas Kankaanrinne, Väestörekisterikeskus

VTJ:n rakennus- ja kiinteistötietojen käsittelyn uudistaminen RaKi-hanke. Joonas Kankaanrinne, Väestörekisterikeskus VTJ:n rakennus- ja kiinteistötietojen käsittelyn uudistaminen RaKi-hanke Joonas Kankaanrinne, Väestörekisterikeskus Hankkeen tavoitteet Maistraattien, kuntien, MML:n ja verohallinnon tuottavuuden parantaminen

Lisätiedot

VTJ:n pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto

VTJ:n pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto VTJ:n pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto Kuntien paikkatietoseminaari Jari Ylä-Kero 11.2.2014 RaKi-hanke VTJ:n pysyvän rakennustunnuksen vaatimat muutokset VTJ:n tietomalliin sekä uuden tunnusjärjestelmän

Lisätiedot

VTJ-ylläpitokäyttöliittymän koulutus kunnille ja maistraateille

VTJ-ylläpitokäyttöliittymän koulutus kunnille ja maistraateille VTJ-ylläpitokäyttöliittymän koulutus kunnille ja maistraateille 12. 13.8.2014 Kokkola 20. 21.8.2014 Helsinki 26. 27.8.2014 Rovaniemi 2. 3.9.2014 Kuopio 10. 11.9.2014 Maarianhamina 16. 17.9.2014 Helsinki

Lisätiedot

Virheet ja ongelmanratkaisu krh-tietojen ilmoittamisessa. Markus Maunula Suunnittelija Tietosisältöyksikkö

Virheet ja ongelmanratkaisu krh-tietojen ilmoittamisessa. Markus Maunula Suunnittelija Tietosisältöyksikkö Virheet ja ongelmanratkaisu krh-tietojen ilmoittamisessa Markus Maunula Suunnittelija Tietosisältöyksikkö Toimijat ja tekniset haasteet VTJ:n rakennus- ja kiinteistötietojen käsittelyn uudistaminen (Raki-hanke)

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmän pysyvä huoneistotunnus

Väestötietojärjestelmän pysyvä huoneistotunnus Väestötietojärjestelmän pysyvä huoneistotunnus Rakennus- ja huoneistotietojen laivaseminaari 28.11.2018 Jari Ylä-Kero Sähköposti: jari.yla-kero@vrk.fi Väestötietojärjestelmä Yhteiskunnan merkittävä perusrekisteri

Lisätiedot

Pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto Jyväskylässä. Ismo Tulisalo Paikkatietoasiantuntija

Pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto Jyväskylässä. Ismo Tulisalo Paikkatietoasiantuntija Pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto Jyväskylässä Ismo Tulisalo Paikkatietoasiantuntija 11.2.2015 Esityksen sisältö Valmistautuminen PRT:n käyttöönottoon Pysyvän rakennustunnusten konversio ja analysointi

Lisätiedot

VTJ-ylläpitokäyttöliittymän muutokset. Jan Boman Menetelmäsuunnittelija

VTJ-ylläpitokäyttöliittymän muutokset. Jan Boman Menetelmäsuunnittelija VTJ-ylläpitokäyttöliittymän muutokset. Jan Boman Menetelmäsuunnittelija Julkaisu Uusi ylläpitosovellus toteutettiin niin, että maistraattien ja maanmittaustoimistojen lisäksi kunnat tulivat järjestelmän

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmän pysyvä huoneistotunnus ja sähköinen osakehuoneistorekisteri. Maanmittauspäivät 2018 Jari Ylä-Kero 21.3.

Väestötietojärjestelmän pysyvä huoneistotunnus ja sähköinen osakehuoneistorekisteri. Maanmittauspäivät 2018 Jari Ylä-Kero 21.3. Väestötietojärjestelmän pysyvä huoneistotunnus ja sähköinen osakehuoneistorekisteri Maanmittauspäivät 2018 Jari Ylä-Kero 21.3.2018 Väestötietojärjestelmän tietolähteet Maahanmuuttovirasto kansalaisuus,

Lisätiedot

Tukea uusien ylläpitomenetelmien käyttöön. Jan Boman Helsinki

Tukea uusien ylläpitomenetelmien käyttöön. Jan Boman Helsinki Tukea uusien ylläpitomenetelmien käyttöön Jan Boman Helsinki 7.10.2015 Rakennushankkeen tallentaminen? Aiemmassa ylläpitosovelluksessa pystyi tekemään monenlaisia muutoksia. Kantaan on syntynyt näistä

Lisätiedot

Uusi rakennusluokitus 2018 väestötietojärjestelmässä. Maistraatin tietoisku Palvelupäällikkö Tommi Niemi Väestörekisterikeskus

Uusi rakennusluokitus 2018 väestötietojärjestelmässä. Maistraatin tietoisku Palvelupäällikkö Tommi Niemi Väestörekisterikeskus Uusi rakennusluokitus 2018 väestötietojärjestelmässä Maistraatin tietoisku 20.8.2019 Palvelupäällikkö Tommi Niemi Väestörekisterikeskus Käsiteltävät asiat Uusi rakennusluokitus Uusi luokitus julkaistu

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmä ja paikkatiedot 2007 Rolf Ahlfors. Johtava tietokeskus

Väestötietojärjestelmä ja paikkatiedot 2007 Rolf Ahlfors. Johtava tietokeskus Väestötietojärjestelmä ja paikkatiedot 2007 Rolf Ahlfors VÄESTÖTIETOJÄRJESTELMÄ Tietosisältö Väestötietojärjestelmässä on tietoja HENKILÖISTÄ (7,8 MILJ.) nimi asuminen (osoitteet) perhesuhdetiedot huolto-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto 22/2014 Kaupunkimittausosasto Kaupungingeodeetti

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto 22/2014 Kaupunkimittausosasto Kaupungingeodeetti Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 22 VRKn rakennus- ja huoneistorekisterin pysyvän rakennustunnuksen tuominen Facta-kuntarekisteriin HEL 2014-010001 T 02 08 02 01 Päätös Väestörekisterikeskus ottaa väestötietojärjestelmässä

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmä asuntotilastojen perustana. Riitta Haggrén 28.4.2011

Väestötietojärjestelmä asuntotilastojen perustana. Riitta Haggrén 28.4.2011 Väestötietojärjestelmä asuntotilastojen perustana Riitta Haggrén 28.4.2011 Väestörekisterikeskus (VR) Perustettu 1969 Toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla Toimitilat Helsingissä ja okkolassa

Lisätiedot

Tervetuloa. Road Show 2015

Tervetuloa. Road Show 2015 Tervetuloa Road Show 2015 CGI Group Inc. 2015 10 pysähdystä13.5. 10.6. Ke 13.5. Helsinki CGI:n pääkonttori Ti 19.5. Turku Sokos Hotel Hamburger Börs Ke 20.5. Tampere Scandic Rosendahl Ma 25.5. Kuopio Sokos

Lisätiedot

Osoitetiedot kuntoon!

Osoitetiedot kuntoon! Osoitetiedot kuntoon! Ajankohtaista osoitteiden laadunparannustyöstä Mikko Väisänen 1 Tavoitteena valtakunnallinen osoitetietovaranto Jossa osoitetieto on ajantasaisena osoitteiden kirjoitusasu on moitteeton

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmän rakennustietojen uudet ylläpitomenetelmät kunnissa ja maistraateissa - uudistuksen taustaa ja vaikutuksia

Väestötietojärjestelmän rakennustietojen uudet ylläpitomenetelmät kunnissa ja maistraateissa - uudistuksen taustaa ja vaikutuksia Väestötietojärjestelmän rakennustietojen uudet ylläpitomenetelmät kunnissa ja maistraateissa - uudistuksen taustaa ja vaikutuksia Tytti Ronkainen johtaja Tietosisältö VRK:n vuoden 2015 keskeisenä tavoitteena

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmässä (VTJ)

Väestötietojärjestelmässä (VTJ) Väestötietojärjestelmä 1 (6) 1. Väestötietojärjestelmä (VTJ) Väestötietojärjestelmä on valtakunnallinen rekisteri, jossa on perustiedot Suomen kansalaisista ja Suomessa vakinaisesti asuvista ulkomaalaisista.

Lisätiedot

Kuntien vastuut Juha Lempinen Kehityspäällikkö Väestörekisterikeskus

Kuntien vastuut Juha Lempinen Kehityspäällikkö Väestörekisterikeskus Kuntien vastuut 7.10.2015 Juha Lempinen Kehityspäällikkö Väestörekisterikeskus VRK:n ja kunnan välinen sopimus rakennustietojen ylläpidosta Väestörekisterikeskus voi sopia kunnan kanssa, että kunta vastaa

Lisätiedot

Rakennustunnukset Tampereella

Rakennustunnukset Tampereella Rakennustunnukset Tampereella 11.2.2014 FCG:n Kuntien paikkatietoseminaari Hannu Kojo Kaupunkiympäristön kehitys Viranomaispalvelut/Kaupunkimittaus Hannu.Kojo@Tampere.fi Tampereen tietojärjestelmäympäristö

Lisätiedot

RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA

RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA KUVAUS 1 (6) RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA 1. Dokumentin hallinta Versionumero Version päiväys Laatinut Muutokset edelliseen versioon / Huomautukset 1.0 20.4.2016 Väestörekisterikeskus Julkinen asiakasversio

Lisätiedot

Kiinteistövero ja rakennustiedot. Location Business Forum Matti Nikupeteri Rakennustarkastaja Hartolan kunta

Kiinteistövero ja rakennustiedot. Location Business Forum Matti Nikupeteri Rakennustarkastaja Hartolan kunta Kiinteistövero ja rakennustiedot Location Business Forum 6.11.2018 Matti Nikupeteri Rakennustarkastaja Hartolan kunta Kiinteistökartoitus vauhdikkaasti liikkeelle Hartolan kunnanhallitus esitti kiinteistövero

Lisätiedot

Kiinteistöverotukseen tulevat

Kiinteistöverotukseen tulevat Kiinteistöverotukseen tulevat muutokset vuonna 2020 Sari Siegberg, Henkilöverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Muutokset lyhyesti Kiinteistötietoja voi korjata ja täydentää keväällä 2020 OmaVerossa

Lisätiedot

RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA

RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA KUVAUS 1 (5) RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA 1. Dokumentin hallinta Versionumero Version päiväys Laatinut Muutokset edelliseen versioon / Huomautukset 1.0 20.4.2016 Väestörekisterikeskus Julkinen asiakasversio

Lisätiedot

Osoitteet kuntoon yhteistyöllä. Kuntien digitaaliset paikkatiedot tehokäyttöön Turku Paula Ahonen-Rainio

Osoitteet kuntoon yhteistyöllä. Kuntien digitaaliset paikkatiedot tehokäyttöön Turku Paula Ahonen-Rainio Osoitteet kuntoon yhteistyöllä Kuntien digitaaliset paikkatiedot tehokäyttöön Turku 3.4.2019 Paula Ahonen-Rainio 1 Tavoitteena valtakunnallinen osoitetietovaranto Jossa osoitetieto on ajantasaisena osoitteiden

Lisätiedot

KIINTEISTÖVEROTUKSEN KEHITTÄMISHANKKEEN OSASELVITYKSET VM / vero-osasto / EP

KIINTEISTÖVEROTUKSEN KEHITTÄMISHANKKEEN OSASELVITYKSET VM / vero-osasto / EP KIINTEISTÖVEROTUKSEN KEHITTÄMISHANKKEEN OSASELVITYKSET VM / vero-osasto / EP 7.2.2013 Valtiovarainministeriö käynnisti vuoden 2012 alussa kiinteistöveron kehittämishankkeen (VM036:00/2012), jonka puitteissa

Lisätiedot

RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA

RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA KUVAUS 1 (6) RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA 1. Dokumentin hallinta Versionumero Version päiväys Laatinut Muutokset edelliseen versioon / Huomautukset 1.0 20.4.2016 Väestörekisterikeskus Julkinen asiakasversio

Lisätiedot

Sivu 1/13. Kiinteistötietopalvelu, Karttatuloste, Tulostettu 19.03.2014

Sivu 1/13. Kiinteistötietopalvelu, Karttatuloste, Tulostettu 19.03.2014 Sivu 1/13 Tulosteen keskipisteen koordinaatit (ETRS-TM35FIN): N: 7231852 E: 449462, Tuloste ei ole mittatarkka. Maanmittauslaitos, lupa nro 1480/MML/14 NELJÄ KIINTEISTÖÄ: KALLENSORA RN:O 28:99, VÄLIPALA

Lisätiedot

Kaavatietojen ilmoittaminen Verohallinnolle

Kaavatietojen ilmoittaminen Verohallinnolle 1/7 Valtuutussäännös Päivämäärä Laki verotusmenettelystä (1558/1995) 18 2.5.2017 Voimassaolo toistaiseksi Korvaa normin Diaarinumero A84/200/2017 Vastaanottaja Kunnat Kaavatietojen ilmoittaminen Verohallinnolle

Lisätiedot

Uusi osoitetietojärjestelmä ja kunnan kokemukset

Uusi osoitetietojärjestelmä ja kunnan kokemukset Uusi osoitetietojärjestelmä ja kunnan kokemukset Keskisuuren kunnan osoitejärjestelmä prosessien ja tietosisällön kehittäminen Kansallinen maastotietokanta -seminaari Vaasa 22.11.2017 Hangon kaupunki maankäyttöosasto

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä

Huoneistotietojärjestelmä Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 31.10.2018 Liisa Kallela / MML Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia, joista ei vielä

Lisätiedot

asunto-osakeyhtiön / keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen ja muutokset jälkeen

asunto-osakeyhtiön / keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen ja muutokset jälkeen asunto-osakeyhtiön / keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen ja muutokset 1.1.2019 jälkeen Asunto-osakeyhtiö ja keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö voidaan perustaa vain sähköisen YTJ asiointipalvelun

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmän osoitteet. 28.11.2014 Osoitteet-työpaja Paikkatietoverkostossa Riitta Haggrén

Väestötietojärjestelmän osoitteet. 28.11.2014 Osoitteet-työpaja Paikkatietoverkostossa Riitta Haggrén Väestötietojärjestelmän osoitteet 28.11.2014 Osoitteet-työpaja Paikkatietoverkostossa Riitta Haggrén Rakennusten osoitteet Kiinteistöjen osoitteet Liikeyritysten + toimitilojen osoitteet Henkilöiden osoitteet

Lisätiedot

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus.

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus. ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8 Asukaskyselypalvelun käyttöönotto Sisällys 1. Palveluun kirjautuminen... 1 2. Uusien taloyhtiöiden lisääminen... 2 3. Rakennusten lisääminen... 3 4. Lupahakemuksen lähetys...

Lisätiedot

Tekninen toimiala sai tietoonsa kaupunginvaltuuston asiaa koskevan pääätöksen vasta noin kolme viikkoa vuoden vaihteen jälkeen.

Tekninen toimiala sai tietoonsa kaupunginvaltuuston asiaa koskevan pääätöksen vasta noin kolme viikkoa vuoden vaihteen jälkeen. Tekninen lautakunta 54 10.02.2015 Kaupunginhallitus 79 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 11 30.03.2015 Rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistövero 70/62/620/2015 TL 54 Selostus: Savonlinnan kaupungin valtuusto

Lisätiedot

Rakennusten energiatodistustietojärjestelmä

Rakennusten energiatodistustietojärjestelmä Rakennusten energiatodistustietojärjestelmä -säännökset ja voimaantulo Energiatodistusten laatijoiden keskustelu- ja verkostoitumistilaisuus 8.4.2014 Lainsäädäntöneuvos Riitta Kimari Lain tarkoitus ja

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON ASETUS VÄESTÖTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ ANNETUN VAL- TIONEUVOSTON ASETUKSEN MUUTTAMISESTA

VALTIONEUVOSTON ASETUS VÄESTÖTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ ANNETUN VAL- TIONEUVOSTON ASETUKSEN MUUTTAMISESTA VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 2 Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen osasto 4.9.2018 128/2010 VALTIONEUVOSTON ASETUS VÄESTÖTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ ANNETUN VAL- TIONEUVOSTON ASETUKSEN MUUTTAMISESTA

Lisätiedot

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYT

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYT 4 817/2012 MAKSUTAULUKKO Liite Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: OSA A. VAKIOMUOTOISET VÄESTÖTIETOPALVELUT 1. VTJkyselyn SUORAKYSELYT I KYSELYT VTJkyselyn

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML

Huoneistotietojärjestelmä. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 21.1.2019 Liisa Kallela, MML Sisällys Lainsäädäntö Huoneistotietojärjestelmän sisältö Siirtymävaiheet Huoneistotietojärjestelmän tietosisällön karttuminen Lainsäädäntö

Lisätiedot

Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja. Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja

Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja. Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja 21.2.2019 Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja Kuusamon kaupunki Maanmittauslaitos Kuusamon kaupunki Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja Vaihde 040 8608 600 yhdyskuntatekniikka@kuusamo.fi

Lisätiedot

Valtakunnallinen pysyvä rakennustunnus ja asuinpaikkatunnus

Valtakunnallinen pysyvä rakennustunnus ja asuinpaikkatunnus Helsingin kaupunki PÄIVITETTY TARJOUS 70628 4.6.2014 Helsingin kaupunki Tietokeskus (Y-tunnus 0201256-6) PL 5527 (Siltasaarenkatu 18-20 A) 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Helsingin kaupunki Rakennusvalvonta (Y-tunnus

Lisätiedot

yhdistymiseen liittyviä vaikutuksia

yhdistymiseen liittyviä vaikutuksia Maistraattien, MOK:in ja VRK:n yhdistymiseen liittyviä vaikutuksia VTJ:n rakennustietojen ylläpidossa Rakennustiedot myötätuulessa 2018 laivaseminaari 27.11.2018 Tytti Ronkainen, johtava asiantuntija HE

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto 11/2015 Kaupunkimittausosasto Kaupungingeodeetti

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto 11/2015 Kaupunkimittausosasto Kaupungingeodeetti Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 11 Raki-käyttöönotto HEL 2015-004152 T 02 08 02 01 Päätös Väestörekisterikeskus (VRK) on ottanut käyttöön väestötietojärjestelmän pysyvän rakennustunnuksen (VTJ-PRT:n).

Lisätiedot

HE 151/2012 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistötietojärjestelmästä

HE 151/2012 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistötietojärjestelmästä HE 151/2012 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kiinteistötietojärjestelmästä ja siitä tuotettavasta tietopalvelusta annetun lain 7 :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistötietojärjestelmästä

Lisätiedot

Ajankohtaista osoitteista. Kunta-skype Paula Ahonen-Rainio, MML

Ajankohtaista osoitteista. Kunta-skype Paula Ahonen-Rainio, MML Ajankohtaista osoitteista Kunta-skype 22.10.2019 Paula Ahonen-Rainio, MML 1 Kolme näkökulmaa osoitetietoihin Osoitetietojen laatu ALUSTAVIA TULOKSIA 94 kunnan osoitetietojen laatu on analysoitu yhteenvetoa

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä. Liisa Kallela Maanmittauslaitos

Huoneistotietojärjestelmä. Liisa Kallela Maanmittauslaitos Huoneistotietojärjestelmä Liisa Kallela Maanmittauslaitos 25.2.2019 Kysymyksiä voi esittää koko esityksen ajan liveseinälle Pyritään vastaamaan lähetyksen aikana tai sen jälkeen osakehuoneistorekisteri.fi-sivustolla

Lisätiedot

2. Rekisterinpitäjän edustajat Vastuuhenkilö: Nimi: maankäyttöpäällikkö

2. Rekisterinpitäjän edustajat Vastuuhenkilö: Nimi: maankäyttöpäällikkö Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Rekisterin/palvelun nimi: Kiinteistöveroselvitysrekisteri Tiedonanto laadittu:

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä

Huoneistotietojärjestelmä Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 26.10.2018 ja 14.12.2018 Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia, joista ei vielä ole

Lisätiedot

o Kempeleen kunta o klo copyright Yt isännöinti Oy

o Kempeleen kunta o klo copyright Yt isännöinti Oy o Kempeleen kunta o 13.3.2019 klo 18.00-21.00 Suomen tieverkko voidaan karkeasti jakaa kolmeen ryhmään 1. Maantiet ovat valtion ylläpitämiä teitä -> tienpitäjänä valtio 2. Kadut ovat asemakaava-alueiden

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä - mitä, missä, milloin. Paavo Häikiö

Huoneistotietojärjestelmä - mitä, missä, milloin. Paavo Häikiö Huoneistotietojärjestelmä - mitä, missä, milloin Paavo Häikiö Esityksen sisältö Huoneistotietojärjestelmän käyttöönotto vuonna 2019 Huoneistotietojärjestelmän jatkokehittäminen 3 Huoneistotietojärjestelmä

Lisätiedot

Muutokset kiinteistöverotukseen 2020, verkkoseminaari kunnille

Muutokset kiinteistöverotukseen 2020, verkkoseminaari kunnille Muutokset kiinteistöverotukseen 2020, verkkoseminaari kunnille Verkkoseminaarissa esitetyt kysymykset ja vastaukset Kysymys: Miten ARAn tukeman asuntotuotannon AK/AR/AP-tontteja verotetaan, ARA-hinnoin

Lisätiedot

Digiroadpysäkkisovelluskoulutus

Digiroadpysäkkisovelluskoulutus Digiroadpysäkkisovelluskoulutus Emmi Sallinen / Digiroad-operaattori Henni Vainio / Digiroad-operaattori 2.6.2015 Tilaisuuden sisältö ja tavoite Valtakunnallisen pysäkkirekisterin esittely Digiroadin näkökulmasta

Lisätiedot

Teknisen- ja ympäristötoimen paikkatietopohjaiset asiointipalvelut

Teknisen- ja ympäristötoimen paikkatietopohjaiset asiointipalvelut Liite 17 Teknisen- ja ympäristötoimen paikkatietopohjaiset asiointipalvelut Käyttöliittymäluonnokset - Hakemukset Yleistä käyttöliittymäluonnoksista Käyttöliittymäluonnoksien kaavioissa käytetyt värit

Lisätiedot

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYT

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYT 4116 N:o 1212 Liite MAKSUTAULUKKO Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: 1. VTJkyselyn SUORAKYSELYT I KYSELYT VTJkyselyn suorakysely on palvelu, jossa Väestörekisterikeskuksen

Lisätiedot

Perusparannustilanne

Perusparannustilanne 1 Perusparannustilanne Kiinteistörekisteri ja Lainhuutorekisteri Heikki Lind ja Janne Murtoniemi 6.9.2017 Kuntien ja Maanmittauslaitoksen yhteinen kiinteistötehtävien koulutuspäivä Tieoikeuksien perusparantaminen

Lisätiedot

KOORDINAATTI- JA KORKEUSJÄRJESTELMIEN VAIHTO TURUSSA 15.2.2010

KOORDINAATTI- JA KORKEUSJÄRJESTELMIEN VAIHTO TURUSSA 15.2.2010 KOORDINAATTI- JA KORKEUSJÄRJESTELMIEN VAIHTO TURUSSA 15.2.2010 Ilkka Saarimäki Kaupungingeodeetti Kiinteistöliikelaitos Kaupunkimittauspalvelut ilkka.saarimaki@turku.fi VANHAT JÄRJESTELMÄT Turun kaupungissa

Lisätiedot

SUOMEN OSOITEJÄRJESTELMÄ

SUOMEN OSOITEJÄRJESTELMÄ SANOMALEHTIEN LIITTO Jakelun/tiedonsiirron ajankohtaispäivä 25.11.2005 SUOMEN OSOITEJÄRJESTELMÄ Osoitteet - keskeinen asiakastieto Mitä ja miksi kehitettävä osoitejärjestelmissä? Rolf Ahlfors Väestörekisterikeskus

Lisätiedot

KuntaNet - tilannekatsaus. Road Show 2015

KuntaNet - tilannekatsaus. Road Show 2015 KuntaNet - tilannekatsaus Road Show 2015 CGI Group Inc. 2015 CGI - kaksi kuntarekisteriä Kaksi tuoteperhettä samaan tarkoitukseen Taustalla yritysostot Factalla n. 65 asiakasta KuntaNetilla n. 190 asiakasta

Lisätiedot

Sähköisen luvan hakeminen Lahden asiointipalvelusta

Sähköisen luvan hakeminen Lahden asiointipalvelusta Sähköisen luvan hakeminen Lahden asiointipalvelusta Yleisen alueen tilapäinen käyttölupa 1. Ohjeen tarkoitus Tämä ohje toimii yleisohjeena alueen tilapäisen luvan hakemista varten. Yleisiä alueita, kuten

Lisätiedot

Laki. väestötietolain muuttamisesta

Laki. väestötietolain muuttamisesta EV 27711998 vp - HE 192/1998 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen Iaeiksi väestötietolain ja rekisterihallintolain 2 :n muuttamisesta Eduskunnalle on annettu hallituksen esitys n:o 192/1998 vp

Lisätiedot

INSPIRE:n määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: KIINTEISTÖT

INSPIRE:n määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: KIINTEISTÖT INSPIRE:n määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: KIINTEISTÖT Suunnitelma Otsikko Päivämäärä 2010-11-10 Aihe/alue Julkaisija Tyyppi Kuvailu Tekijät Muoto Julkisuus Oikeudet Tunniste Kieli Viitteet

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä. Markus Tast Maanmittauslaitos

Huoneistotietojärjestelmä. Markus Tast Maanmittauslaitos Huoneistotietojärjestelmä Markus Tast Maanmittauslaitos 25.9.2019 Kysymyksiä voi esittää koko esityksen ajan verkkolähetyksen livekeskusteluseinälle Ennakkokysymysten vastaukset viety seinälle Pyritään

Lisätiedot

KMTK - Palveluiden käyttöönotto tekninen vuoropuhelu Keskustelutilaisuus Pasila Jussi Immonen MML Mirjam Salomäki PTCServices Oy Kimmo

KMTK - Palveluiden käyttöönotto tekninen vuoropuhelu Keskustelutilaisuus Pasila Jussi Immonen MML Mirjam Salomäki PTCServices Oy Kimmo KMTK - Palveluiden käyttöönotto tekninen vuoropuhelu Keskustelutilaisuus Pasila 23.5.2018 Jussi Immonen MML Mirjam Salomäki PTCServices Oy Kimmo Perttilä MML 1 Esityslista Osallistujien esittely KMTK/PTA

Lisätiedot

HE 112/1996 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistörekisterilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE 112/1996 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistörekisterilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 112/1996 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistörekisterilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistörekisterilakia siten, että kiinteistötunnuksen

Lisätiedot

Lahden kaupunki. Sähköiseen arkistointiin siirtyminen ja kokemuksia luvanhakuprosessista

Lahden kaupunki. Sähköiseen arkistointiin siirtyminen ja kokemuksia luvanhakuprosessista Lahden kaupunki Sähköiseen arkistointiin siirtyminen ja kokemuksia luvanhakuprosessista SISÄLTÖ: -Sähköisen säilyttämisen lupaprosessi ja kokemuksia siitä -Luvan myöntäminen ja kuinka sähköinen säilyttäminen

Lisätiedot

Tietuekuvaus ja poimintasäännöt Rakennuksen ja rakennuksen asukkaiden tiedot jätehuollon järjestämiseen

Tietuekuvaus ja poimintasäännöt Rakennuksen ja rakennuksen asukkaiden tiedot jätehuollon järjestämiseen VÄESTÖTIETOJÄRJESTELMÄ 1 (11) VTJpoiminta Jätehuoltopaketti Kunnat, kuntayhtymä, jätelautakunnat kuvaus 15.3.2013 Tietuekuvaus ja poimintasäännöt Rakennuksen ja rakennuksen asukkaiden tiedot jätehuollon

Lisätiedot

ASREK-hanke Tilannekatsaus. Digifoorumi Antti Kosonen

ASREK-hanke Tilannekatsaus. Digifoorumi Antti Kosonen ASREK-hanke Tilannekatsaus Digifoorumi 5.6.2018 Antti Kosonen Lainsäädäntö Ajankohtaista Lainsäädäntö lausunnoilla huhtikuussa Lausunnot saatu kaikilta keskeisiltä sidosryhmiltä (yli 40 lausuntoa) Lainsäädäntötyöryhmä

Lisätiedot

Virheiden korjaaminen. Kiinteistörekisterinhoitajien koulutuspäivät

Virheiden korjaaminen. Kiinteistörekisterinhoitajien koulutuspäivät Virheiden korjaaminen Kiinteistörekisterinhoitajien koulutuspäivät 29.9.2010 Arja Lankinen Etelä-Suomen maanmittaustoimisto 1 Virheiden korjaaminen Päätös Toimitus Kiinteistönmääritys toimituksen rekisteröinnin

Lisätiedot

Rakennus-, huoneisto- ja rakennushanketietojen poiminta jätehuollon tehtävien hoitoa varten - Viranomaiselle luovutettavat tiedot

Rakennus-, huoneisto- ja rakennushanketietojen poiminta jätehuollon tehtävien hoitoa varten - Viranomaiselle luovutettavat tiedot VÄESTÖREKISTERIKESKUS Rakennus-, huoneisto- ja rakennushanketietojen poiminta jätehuollon tehtävien hoitoa varten - Viranomaiselle luovutettavat tiedot Kuvaus 5.12.2014 (käyttöönoton ajankohta 9.11.2014)

Lisätiedot

Teknisen- ja ympäristötoimen paikkatietopohjaiset asiointipalvelut

Teknisen- ja ympäristötoimen paikkatietopohjaiset asiointipalvelut Liite 16 Teknisen- ja ympäristötoimen paikkatietopohjaiset asiointipalvelut Käyttöliittymäluonnokset Luvat ja ilmoitukset Yleistä käyttöliittymäluonnoksista Käyttöliittymäluonnoksien kaavioissa käytetyt

Lisätiedot

Suomi.fi-tunnistaminen

Suomi.fi-tunnistaminen Suomi.fitunnistaminen Suomi.fitunnistaminen Suomen ja EU:n kansalaisten vahva sähköinen tunnistaminen Korvaa tunnistus.fi ja VETUMApalvelun Kaikki markkinaehtoiset vahvan tunnistusvälineet Keskitetty rahoitusmalli

Lisätiedot

Ympäristövaliokunta Lainsäädäntöneuvos Sari Rapinoja Ympäristöministeriö

Ympäristövaliokunta Lainsäädäntöneuvos Sari Rapinoja Ympäristöministeriö HE eduskunnalle laeiksi rakennuksen energiatodistuksesta annetun lain ja rakennusten energiatodistustietojärjestelmästä annetun lain 3 ja 5 :n muuttamisesta (HE 86/2017 vp) Ympäristövaliokunta 28.9.2017

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML

Huoneistotietojärjestelmä. ASREK-hanke / Liisa Kallela, MML Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 7.1.2019 Liisa Kallela, MML Lainsäädäntö Sisällys Huoneistotietojärjestelmän sisältö Siirtymävaiheet Käyttöönotto Tuki Uudet yhtiöt ja RS-menettely Vaihdanta ja

Lisätiedot

UUSI PYSÄKKITYÖKALU - koulutus

UUSI PYSÄKKITYÖKALU - koulutus UUSI PYSÄKKITYÖKALU - koulutus 29.4.2014 Susanna Kymäläinen / Liikennevirasto Kouluttajat Tietopalveluasiantuntija Susanna Kymäläinen / Liikennevirasto Susanna.kymalainen@liikennevirasto.fi, p. 040 6766

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä Käyttöönoton tilanne. ASREK-hanke / Liisa Kallela, Maanmittauslaitos

Huoneistotietojärjestelmä Käyttöönoton tilanne. ASREK-hanke / Liisa Kallela, Maanmittauslaitos Huoneistotietojärjestelmä Käyttöönoton tilanne ASREK-hanke / 24.4.2019 Liisa Kallela, Maanmittauslaitos Sisällys Huoneistotietojärjestelmä, sisältö Tavoitteet Siirtymävaiheet ja aikataulut Uudet yhtiöt

Lisätiedot

SUOMEN OSOITEJÄRJESTELMÄT 2005 Osoite-keskeinen asiakastieto. Mitä ja miksi kehitettävä osoitejärjestelmissä?

SUOMEN OSOITEJÄRJESTELMÄT 2005 Osoite-keskeinen asiakastieto. Mitä ja miksi kehitettävä osoitejärjestelmissä? SANOMALEHTIEN LIITTO Jakelun/tiedonsiirron infopäivä 25.11.2005 VTT:n päärakennus, Espoo. SUOMEN OSOITEJÄRJESTELMÄT 2005 Osoite-keskeinen asiakastieto. Mitä ja miksi kehitettävä osoitejärjestelmissä? Rolf

Lisätiedot

MAAPOHJAN ARVOSTAMISJÄRJESTELMÄN UUDISTUS (MAAVERO-PROJEKTI) Kuntien ja MMLn kiinteistötehtävien koulutuspäivä Helsinki

MAAPOHJAN ARVOSTAMISJÄRJESTELMÄN UUDISTUS (MAAVERO-PROJEKTI) Kuntien ja MMLn kiinteistötehtävien koulutuspäivä Helsinki MAAPOHJAN ARVOSTAMISJÄRJESTELMÄN UUDISTUS (MAAVERO-PROJEKTI) Kuntien ja MMLn kiinteistötehtävien koulutuspäivä Helsinki 25.9.2019 30.9.2019 Projektipäällikkö Ari Tella 1 KIINTEISTÖVEROUUDISTUS SIIRTYI

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Maanmittauslaitos Dnro MML /00 04 00/2015 KUNTA PAIKKATIETOAINEISTOJEN HANKINTAA JA KÄYTTÖOIKEUTTA KOSKEVA SOPIMUS

Lapuan kaupunki Maanmittauslaitos Dnro MML /00 04 00/2015 KUNTA PAIKKATIETOAINEISTOJEN HANKINTAA JA KÄYTTÖOIKEUTTA KOSKEVA SOPIMUS Maanmittauslaitos Dnro MML /00 04 00/2015 KUNTA PAIKKATIETOAINEISTOJEN HANKINTAA JA KÄYTTÖOIKEUTTA KOSKEVA SOPIMUS Sopimusosapuolet: Yhteyshenkilö: Jaakko Rissanen Maanmittauslaitos, Yhteyshenkilö: Kari

Lisätiedot

Tietojen kuvaukset. Versio Kohde Attribuutti Selitys. Yhtio. Kaupparekisterin antama yritys- ja yhteisötunnus.

Tietojen kuvaukset. Versio Kohde Attribuutti Selitys. Yhtio. Kaupparekisterin antama yritys- ja yhteisötunnus. Tietojen kuvaukset Versio 0.1 8.3.2018 Kohde Attribuutti Selitys Yhtio ytunnus paatoiminimi oikeudellinenmuoto yritysmuotoytj olotila rakenteistuspvm muutospvm osakeluetteloosakehuoneistorekisterissa osakeluettelonsiirtymispvm

Lisätiedot

Ajankohtaista Tunnistamisesta ja Katsopalvelusta. Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä

Ajankohtaista Tunnistamisesta ja Katsopalvelusta. Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä Ajankohtaista Tunnistamisesta ja Katsopalvelusta Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä AIHEET Suomi.fi tunnistaminen ja Veron palvelut Suomi.fi Asiointivaltuudet ja Veron palvelut Katso-palvelun

Lisätiedot

MAKSUTAULUKKO. Maistraattien julkisoikeudellisista suoritteista perittävät seuraavat maksut: I MAISTRAATTIEN ERILLISPALVELUT

MAKSUTAULUKKO. Maistraattien julkisoikeudellisista suoritteista perittävät seuraavat maksut: I MAISTRAATTIEN ERILLISPALVELUT N:o 874 2735 Liite MAKSUTAULUKKO Maistraattien julkisoikeudellisista suoritteista perittävät seuraavat maksut: I MAISTRAATTIEN ERILLISPALVELUT 1. VTJ OTANNAT JA POIMINNAT (VTJkyselyn POIMINTAKYSELYT) Alla

Lisätiedot

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON Kilpiä voidaan joutua lisäämään kilpivarastotiedoksi mm. alla mainituissa tilanteissa. Sarjakilpivarastoon: - Tunnus on määräytynyt ajoneuvolle LTJn aikaisessa

Lisätiedot

KIINTEISTÖ- JA HUONEISTOTIETOPALVELUT

KIINTEISTÖ- JA HUONEISTOTIETOPALVELUT KIINTEISTÖ- JA HUONEISTOTIETOPALVELUT KIINTEISTÖTIETOPALVELUT - Kiinteistötietotodistukset ja -raportit - Karttapalvelut - Rakennustiedot, asukastiedot - Kauppahintarekisterin tiedot HUONEISTOTIETOPALVELUT

Lisätiedot

Kiinteistörekisterin perusparannus. Heikki Lind Johtaja, Rekisterit -tulosyksikkö , Kiinteistötehtävien koulutuspäivä

Kiinteistörekisterin perusparannus. Heikki Lind Johtaja, Rekisterit -tulosyksikkö , Kiinteistötehtävien koulutuspäivä Kiinteistörekisterin perusparannus Heikki Lind Johtaja, Rekisterit -tulosyksikkö 7.9.2016, Kiinteistötehtävien koulutuspäivä KTJ:n perusparannuksen painopisteet KIINTEISTÖREKISTERI Epäselvät palstat Pinta-alat

Lisätiedot

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET L 146/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2016/879, annettu 2 päivänä kesäkuuta 2016, yksityiskohtaisten järjestelyjen vahvistamisesta

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10

REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 REKISTERISELOSTE Henkilötietolaki (523/99) 10 Laatimispvm:.31.5.2018 Lue täyttöohjeet ennen rekisteriselosteen täyttämistä. Käytä tarvittaessa liitettä. 1. Rekisterinpitäjä Nimi Kokkolan kaupunki/ kaupunkiluvitus

Lisätiedot

LUPA NRO 2012-448 / UPM-KYMMENE OYJ:N RAKENNUSLUPAHAKEMUS

LUPA NRO 2012-448 / UPM-KYMMENE OYJ:N RAKENNUSLUPAHAKEMUS Rakennuslautakunta 35 03.07.2012 LUPA NRO 2012-448 / UPM-KYMMENE OYJ:N RAKENNUSLUPAHAKEMUS RAKLA 35 Rakennuslupa nro 2012-448 Rakennuspaikka: 405-32-1-8 Pinta-ala 2210456.0 Puuportintie 186 53200 LAPPEENRANTA

Lisätiedot

KuntaGML rajapinnat Kuopiosta: Neljä prosessia - neljä rajapintaa

KuntaGML rajapinnat Kuopiosta: Neljä prosessia - neljä rajapintaa KuntaGML rajapinnat Kuopiosta: Neljä prosessia - neljä rajapintaa Jari Torvinen 10.2.2016 1 ESITYKSEN SISÄLTÖ KuntaGML rajapintojen käyttöönoton tilanne KuntaGML rajapinnat osana prosesseja tai palvelua

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä - vaikutukset taloyhtiön toimintaan. Liisa Kallela Maanmittauslaitos

Huoneistotietojärjestelmä - vaikutukset taloyhtiön toimintaan. Liisa Kallela Maanmittauslaitos Huoneistotietojärjestelmä - vaikutukset taloyhtiön toimintaan Liisa Kallela Maanmittauslaitos 25.2.2019 Mikä muuttuu 1.1.2019 -> Sisällys Asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön liittyminen

Lisätiedot

JHS 134 ja 142 päivittäminen sekä JHS 138 kumoaminen

JHS 134 ja 142 päivittäminen sekä JHS 138 kumoaminen JHS 134 ja 142 päivittäminen sekä JHS 138 kumoaminen 1(8) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 3 1.3 Hankkeen sidosryhmät... 3

Lisätiedot

Joukkoliikenteen pysäkkitietojen valtakunnallinen ylläpito

Joukkoliikenteen pysäkkitietojen valtakunnallinen ylläpito Joukkoliikenteen pysäkkitietojen valtakunnallinen ylläpito Perustiedot pysäkkitietojen ylläpidosta kunnille ja Ely-keskuksille 12.5.2014 Tavoitteet pysäkkitiedon kansallisessa ylläpidossa Kattava ja laadukas

Lisätiedot

veronumerosta ja rakennusalan veronumerorekisteristä

veronumerosta ja rakennusalan veronumerorekisteristä EDUSKUNNAN VASTAUS 45/2011 vp Hallituksen esitys laiksi veronumerosta ja rakennusalan veronumerorekisteristä sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laiksi

Lisätiedot

Paikkatietoinsinööri Asko Harinen. Case: Nurmijärvi

Paikkatietoinsinööri Asko Harinen. Case: Nurmijärvi Paikkatietoinsinööri Asko Harinen Case: Nurmijärvi Sisältö Nurmijärven kunta Paikkatieto-ohjelma Metatiedot Rajapintapalvelun käyttöönotto Rajapintapalvelu Palvelun järjestäminen Aineistot paikkatieto-ohjelmassa

Lisätiedot

KUNTANÄKÖKULMA LAHDESTA KIRJAAMISASIOIDEN KÄSITTELYYN

KUNTANÄKÖKULMA LAHDESTA KIRJAAMISASIOIDEN KÄSITTELYYN Mika Järvelä, Lahden kaupunki Kuntien ja Maanmittauslaitoksen kiinteistötehtävien koulutuspäivä 21.9.2010 KUNTANÄKÖKULMA LAHDESTA KIRJAAMISASIOIDEN KÄSITTELYYN KUNNAN TOIMITUSTUOTANTO JA KIRJAAMISASIAT

Lisätiedot

Kaupunginosa / kylä Kortteli / tila, nimi Tontti / RN:o Punnonmäki Oskunkulma 21-71 Osoite Pinta-ala (m 2 ) Hautolahdentie 215 72100 Karttula 25.

Kaupunginosa / kylä Kortteli / tila, nimi Tontti / RN:o Punnonmäki Oskunkulma 21-71 Osoite Pinta-ala (m 2 ) Hautolahdentie 215 72100 Karttula 25. 1 Kuopion alueellinen r akennusvalvonta Kuopio Valtuusto-virastotalo, Suokatu 42 (PL 197) 711 Kuopio (7111 KUOPIO) (17) 185 174, fa (17) 185 182 Suonenj oki Kaupungintalo, Herralantie 6 (PL 13) 776 Suonenjoki

Lisätiedot

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016

Ajankohtaista Verohallinnosta. Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Ajankohtaista Verohallinnosta Veroinfot taloushallinnon ammattilaisille 2016 Auto- ja valmisteverotus sekä maahantuonnin arvonlisäverotus Laki avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä muuttui 1.1.2016

Lisätiedot

VRK palvelualustana. Valtiovarainministeriön hallinnonalan johdon päivä Lea Krohns ja Janne Viskari

VRK palvelualustana. Valtiovarainministeriön hallinnonalan johdon päivä Lea Krohns ja Janne Viskari VRK palvelualustana Valtiovarainministeriön hallinnonalan johdon päivä 28.9.2017 Lea Krohns ja Janne Viskari VRK strategia 2016-2020 Väestörekisterikeskuksen visio Digitalisoimme yhteiskuntaa yhdessä onnistumme.

Lisätiedot