VTJ-uudistus, ETRS:n ja VTJ:n pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto. Jari Ylä-Kero, Väestörekisterikeskus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VTJ-uudistus, ETRS:n ja VTJ:n pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto. Jari Ylä-Kero, Väestörekisterikeskus"

Transkriptio

1 VTJ-uudistus, ETRS:n ja VTJ:n pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto Jari Ylä-Kero, Väestörekisterikeskus

2 VRK:n RaKi-hankkeen tavoitteet Kunnat Säästöjä syntyy rakennuslupaprosessin sähköistämisellä ja VTJ:n rakennustietojen ilmoitusliikenteen integroituessa osaksi kuntien sähköistä rakennuslupaprosessia. Maistraatit Rooli kunnan rakennustietojen tallentajana ja päivittäjänä poistuu lukuun ottamatta tiettyjä vastuita (mm. rakennusten ja huoneistojen asukastiedot ja rakennuksen omistajatiedot). Säästöjä syntyy myös VTJ:n ja MML:n järjestelmien välistä tiedonvälitystä kehittämällä sekä sisällyttämällä rakennusten omistajatiedon päivitykset osaksi kiinteistön vaihdantaa. Maanmittaustoimistot Tarve täydentää rakennusten puutteellisia yksilöintitietoja vähenee rakennuslupaprosessin sähköistyessä. Pyrkimys luopua nykyisen kiinteistötunnukseen perustuvan rakennustunnuksen ylläpidosta (jos kunta ei toimi kiinteistörekisterin ylläpitäjänä). Edellyttää, että kunta ottaa käyttöön väestötietojärjestelmän pysyvän rakennustunnuksen.

3 RaKi-hankeorganisaatio RaKi-hanke PIRTTI-projekti urahu-projekti EUREF-projekti Käyttöönoton tehtävät Esiselvitys kiinteistötiedoista Muut tehtävät Asiakas- ja sidosryhmäprojekti Tekninen käyttöönottoprojekti

4 RaKi-hankkeen tuotantoprojektit ja tehtävät PIRTTI-projekti Väestötietojärjestelmän pysyvän rakennustunnuksen (VTJ-PRT) käyttöönotto VTJ:ssä mennessä. urahu-projekti SaDe-ohjelman Rakennetun ympäristön ja asumisen palvelukokonaisuuden (RYPKhanke) edellyttämien VTJ:n ylläpidon rajapintaratkaisun ja kokonaisarkkitehtuurin uudistuksen toteuttaminen sekä sen sovittaminen kuntien rakennusvalvonnan kokonaisarkkitehtuuriin mennessä. Uuden VTJ:n ylläpidon käyttöliittymän toteutus mennessä. EUREF-projekti ETRS-TM35FIN-koordinaatiston käyttöönotto VTJ:ssä mennessä. Samalla karttalehtitiedon rekisteröinti VTJ:än lopetetaan.

5 VTJ:n ylläpitorajapinta VTJ:n ylläpitorajapinta ja ylläpitokäyttöliittymä Sanomapohjainen VTJ:n ylläpitorajapinta rakennustietojen välitystä varten VTJ:n ja kunnan rakennustietojärjestelmän välillä Toteutettu KRYSP-määrittelyiden mukaisesti. Kunnan rakennustietojärjestelmä voidaan kytkeä VTJ:n ylläpitorajapintaan joko suoraan tai KRYSP-rajapinnan välityksellä. VTJ:n ylläpitokäyttöliittymä Selainpohjainen sovellus rakennustietojen tallettamiseksi ja päivittämiseksi. Käyttäjinä kunnat, maistraatit ja maanmittaustoimistot. Sähköiset virheraportit (paperisista RHR-virhelistoista luovutaan viimeistään )

6 VTJ:n pysyvä rakennustunnus eli VTJ-PRT VTJ-PRT:ta hyödynnetään tulevaisuudessa rakennuksen ensisijaisena tunnistetietona kuntien ja valtionhallinnon rekisterien välisessä tietojen vaihdossa. Tunnus on muodoltaan 9-merkkiä pitkä, 1-alkuinen numerosarja. Lopussa aakkosnumeerinen (kirjain tai numero) tarkistemerkki. Esim A VTJ-PRT on jokaiselle VTJ:ssä olevalle rakennukselle ja uudelle rakennushankkeelle annettava yksilöllinen tunnus. Tunnus luovutetaan VTJ:stä. Tunnuksia lähes 900 milj. kpl ( A A) Rakennuksen sijaintikiinteistön kiinteistötunnus säilytetään rakennuksen ominaisuustietona. Tällä tavoin säilyy yhteys rakennuksen ja voimassa olevan kiinteistön välillä.

7 VTJ-PRT:n antoperiaatteet VTJ-PRT otetaan käyttöön VTJ:ssä mennessä. VTJ-PRT luodaan yhdellä kertaa kaikille VTJ:n rakennuskannassa oleville rakennukselle. Jokainen VTJ:än rekisteröitävä rakennus(hanke) saa alkaen VTJ:ssä VTJ-PRT:n (otti kunta VTJ-PRT:ta käyttöön omassa järjestelmässään tai ei).

8 VTJ-PRT:n antoperiaatteet VTJ:ssä VTJ-PRT annetaan pääsääntöisesti vähintään rakennusluvan vaativille rakennuksille. Muillekin kuin luvanvaraisille rakennuksille voidaan antaa VTJ-PRT, jos kunta näin haluaa. VTJ:n kannalta olennaista pitäytyminen rakennuksissa (ei esim. rakennelmia). VTJ-PRT voidaan antaa VTJ:ssä sellaiselle rakennukselle, jolle kunta on ilmoittanut koordinaatit, kiinteistötunnuksen, rakennuksen käyttötarkoituksen sekä lupatunnuksen. Vaihtoehtoisesti lupatunnus voidaan jättää ilmoittamatta. Käyttötarkoituksen oltava Tilastokeskuksen rakennusluokituksen mukainen.

9 VTJ-PRT:n käyttöönotto kunnassa Aineiston luovutus VTJ:stä Kun VTJ-PRT on luotu VTJ:n rakennuksille, VRK toimittaa kunnalle maksutta kaikki kunnan rakennustiedot. Aineisto sisältää mm. VTJ-PRT:n, nykyisen kiinteistötunnukseen perustuvan rakennustunnuksen sekä muut kunnan VTJ:än rekisteröimät rakennustiedot Aineisto toimitetaan siinä vaiheessa, kun kunta on ilmoittanut VRK:lle pystyvänsä ottamaan VTJ-PRT:n käyttöön ei muutoin. Aineisto toimitetaan kunnan toivomassa muodossa. Aineiston toimitusvalmius viimeistään alkaen. VTJ:n uusi ylläpitokäyttöliittymä ja ylläpitorajapinta ovat tuolloin kunnan käytettävissä.

10 VTJ-PRT:n käyttöönotto kunnan tietojärjestelmässä Kunnan ei ole pakko ottaa VTJ-PRT:ta käyttöön rakennustietojärjestelmässään tai muutoinkaan. Seuraava pätee vain JOS kunta ottaa VTJ-PRT:n käyttöön. Kunnan toimenpidevaihtoehdot jos kunnalla on rakennustietojärjestelmä ja tietojen toimitus VTJ:än tapahtuu nykyisin sähköisesti: 1. Kunta lisää VRK:n toimittaman aineiston pohjalta VTJ-PRT:n oman rakennusrekisterinsä rakennuksille (lisäksi muiden tarvittavien toiminnallisten kenttien lisäys). 2. Kunta tyhjentää oman rakennusrekisterinsä ja perustaa uuden rekisterin VTJ:n tietoihin perustuen.

11 VTJ-PRT:n käyttöönotto kunnan tietojärjestelmässä Rakennusten täsmäytys kunnan rakennusrekisterin ja VTJ:n välillä Täsmäytyksellä tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla yhdenmukaistetaan toisiaan vastaaviksi kunnan rakennusrekisterin ja VTJ:n sisältämät rakennukset. Kohteena: Rakennukset, joita ei ole VTJ:ssä, mutta jotka ovat kunnan rekisterissä ja päinvastoin. Samat fyysiset rakennukset, jotka ovat nykyisin sekä kunnan rakennusrekisterissä että VTJ:ssä, mutta niiden kiinteistötunnukseen pohjautuva rakennustunnus ei täsmää.

12 VTJ-PRT:n käyttöönotto kunnan tietojärjestelmässä Puuttuvien tietojen lisääminen VTJ:än tapahtuu tapauksesta riippuen joko erämuotoisesti, VTJ:n ylläpitorajapinnan tai VTJ:n ylläpitokäyttöliittymän avulla. Tietojen poisto VTJ:stä tapahtuu VTJ:n ylläpitorajapinnan tai VTJ:n ylläpitokäyttöliittymän avulla. Periaatteena, että maistraatti ei suorita tietojen lisäämistä tai poistoa VTJ:ssä / VTJ:stä. Mutta jos VTJ:stä poistettavaan rakennukseen on merkitty asukkaita, täytyy maistraatin ensin siirtää asukkaat oikeaan rakennukseen. Täsmäytyksen toteuttaminen ja aikataulu riippuvat kunnasta. Tärkeintä kuitenkin, että uudet rakennukset saavat VTJ-PRT:n ja rekisteröityvät VTJ:än virheettömästi.

13 VTJ-PRT:n käyttö kunnan tietojärjestelmässä VTJ-PRT:n käyttö kunnan rakennustietojärjestelmän ja VTJ:n välisessä liikenteessä edellyttää aina VTJ:n ylläpitorajapinnan käyttöä. VTJ-PRT:n käyttöä ei tueta nykyisessä erämuotoisessa tietojen toimituksessa VTJ:än (EasyEDI / FTP). Kunnan tulee neuvotella IT-toimittajansa kanssa rakennustietojärjestelmän kytkemisestä VTJ:n ylläpitorajapintaan (joko suoraan tai KRYSP-rajapinnan kautta). VTJ-PRT luovutetaan VTJ:stä kunnan rakennustietojärjestelmään aikaisintaan siinä vaiheessa, kun rakennuslupahakemus tulee vireille kunnassa (ts. kun rakennuslupahakemus on jätetty kuntaan ja hakemus otetaan kunnan rakennusvalvontavirastossa käsittelyyn). Jos kunta ei myönnäkään hankkeelle rakennuslupaa, niin VTJ:stä kunnalle jo luovutettu VTJ-PRT passivoidaan pysyvästi.

14 Jos kunta ei ota VTJ-PRT:ta käyttöön? Jos kunta ei ota VTJ-PRT:ta tietojärjestelmässään käyttöön, niin kunnan ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Kunta voi edelleen toimittaa tiedot VTJ:än nykyistä erämuotoista ilmoitusliikennettä (EasyEDI / FTP) hyväksikäyttäen. Em. erämuotoisessa ilmoitusliikenteessä ei käytetä VTJ-PRT:tä, vaan nykyistä kiinteistötunnukseen perustuvaa rakennustunnusta. Lisäksi tietojen toimittaminen paperilomakkeella kunnasta maistraattiin talletettavaksi loppuu (kokonaan?). Kunta voi käyttää VTJ:n ylläpitokäyttöliittymää rakennustietojen tallettamiseksi ja päivittämiseksi VTJ:än VRK:n ohjeistus ja kouluttautuminen

15 Hahmotelmat uusista prosesseista (ks. erilliset prosessikaaviot) Rakennushankkeen rekisteröinti Rakennustietojen ylläpito (pl. sijaintikiinteistö ja rakennustunnus) Rakennustunnusten ja rakennuksen sijaintikiinteistön ylläpito

16 EUREF-koordinaatiston käyttöönotto VTJ:ssä VTJ-näkökulma Taustaa MML siirtynyt käyttämään ETRS-koordinaatteja jo vuoden 2010 alussa MML:n KKJ-tuki päättyy v lopussa ETRS-koordinaatit tarkempia valtakunnan tasolla Osa kunnista siirtynyt jo käyttämään ETRS-koordinaatteja toiminnassaan mennessä ETRS-TM35FIN mukaisista tasokoordinaateista tulee VTJ:n virallinen rakennuksen sijaintiedon esittämistapa. Tämän jälkeen kaikki VTJ:än rekisteröitävät uudet rakennukset saavat VTJ:ssä ETRS-TM3FIN-koordinaatit.

17 EUREF-koordinaatiston käyttöönotto VTJ:ssä VTJ-näkökulma Kaikki VTJ:ssä rakennuskannassa olevat rakennukset saavat yhdellä kertaa ETRS-TM35FIN-koordinaatit. Nykyiset KKJkoordinaatit säilytetään rinnalla. VTJ:ssä otetaan toistaiseksi vastaan ETRS-TM3FINkoordinaattien lisäksi myös ETRS-GK- tai KKJ-koordinaatteja. Myös kunnan ilmoittamat alkuperäiset koordinaatit rekisteröidään VTJ:än (eivät ole rakennusten virallisia koordinaatteja).

18 EUREF-koordinaatiston käyttöönotto VTJ:ssä - kuntanäkökulma Jos kunta haluaa toimittaa koordinaatit VTJ:än muussa kuin KKJ-muodossa, niin kunnan tulee varautua järjestelmämuutoksiin. VRK on julkaissut loppukeväällä kuntien IT-toimittajille sekä kunnille ja maistraateille ohjeistuksen sekä uudet VTJ:n tietuemäärittelyt (RH1, RH3, RH6). Uusien tietuemallien mukaisten aineistotoimitusten testaus alkaa syksyn 2012 aikana. Ajankohdasta ja testauksen suorittamistavasta ohjeistetaan erikseen. Uusien tietuemallien mukaisia aineistoja saa toimittaa VTJ:än vasta onnistuneen ja VRK:n hyväksymän testauksen jälkeen. Jos kunta haluaa toimittaa koordinaatit VTJ:än edelleen KKJ-muodossa, niin mitään toimenpiteitä ei vaadita. Nykyiset VTJ:n tietuemäärittelyt ovat käyttöönotonkin jälkeen voimassa toistaiseksi.

19 Eräitä avoimia ja linjattavia asioita Kiinteistötunnuspohjainen rakennustunnus ja VTJ-PRT Lainsäädännön muutostarpeet: Esim. Onko kunnalla tai maanmittaustoimistolla enää velvollisuutta ylläpitää kiinteistötunnukseen perustuvaa rakennustunnusta sen jälkeen, kun kunta on ottanut VTJ-PRT:n käyttöön rakennustietojärjestelmässään? Kunnan tarpeet: Esim. Voiko kunta, niin halutessaan, ylläpitää VTJ-PRT:n käyttöönoton jälkeenkin kiinteistötunnukseen perustuvaa rakennustunnusta omassa tietojärjestelmässään (ja VTJ:ssä vain ominaisuustietona), mutta kunta vastaa itse tunnuksen oikeellisuudesta? Muuttuvat vastuut ja rajoitteet Kunnan, maistraatin ja maanmittaustoimiston muuttuvat roolit ja vastuut prosesseissa? Milloin kunta saa / voi / kunnan täytyy hoitaa rakennustietojen ylläpito VTJ:ssä itsenäisesti ja milloin tarvitaan maistraattia? Mitä tietokohtaisia rajoitteita tarvitaan tietojen ylläpidossa? Vastuut VTJ:ssä olevien tietojen oikeellisuudesta, kun nykyiset tekniset esteet tietojen ylläpidolle poistuvat.

20 Ajankohtaista RaKi-hankkeessa RaKi-hankeseminaari Helsingissä Kutsut lähetetty Mukaan kutsuttu edustajat lähes 30 kunnasta (rakennusvalvonta + kiinteistötoimi). Vuoden 2012 aikana keskustelutilaisuus kuntien rakennustietojärjestelmien IT-toimittajien ja VRK:n välillä. Tulossa tarkempaa ohjeistusta koskien EUREFkoordinaatit sisältävien tietuemallien testauksesta. Vuoden loppuun mennessä ETRS-TM35-koordinaatiston käyttöönotto VTJ:ssä.

21 Kiitos! Lisätietoja:

VTJ:n rakennus- ja kiinteistötietojen käsittelyn uudistaminen. Riitta Haggrén, Väestörekisterikeskus

VTJ:n rakennus- ja kiinteistötietojen käsittelyn uudistaminen. Riitta Haggrén, Väestörekisterikeskus VTJ:n rakennus- ja kiinteistötietojen käsittelyn uudistaminen Riitta Haggrén, Väestörekisterikeskus 6.2.2013 Mikä muuttumassa? Väestötietojärjestelmän pysyvä rakennustunnus Muoto Antoperiaatteet Käyttöönotto

Lisätiedot

VTJ:n rakennus- ja kiinteistötietojen käsittelyn uudistaminen RaKi-hanke. Joonas Kankaanrinne, Väestörekisterikeskus

VTJ:n rakennus- ja kiinteistötietojen käsittelyn uudistaminen RaKi-hanke. Joonas Kankaanrinne, Väestörekisterikeskus VTJ:n rakennus- ja kiinteistötietojen käsittelyn uudistaminen RaKi-hanke Joonas Kankaanrinne, Väestörekisterikeskus Hankkeen tavoitteet Maistraattien, kuntien, MML:n ja verohallinnon tuottavuuden parantaminen

Lisätiedot

Pysyvä rakennustunnus käyttöön kunnissa. Kuntien paikkatietoseminaari Timo Salovaara, Väestörekisterikeskus

Pysyvä rakennustunnus käyttöön kunnissa. Kuntien paikkatietoseminaari Timo Salovaara, Väestörekisterikeskus Pysyvä rakennustunnus käyttöön kunnissa Kuntien paikkatietoseminaari 10.2.2015 Timo Salovaara, Väestörekisterikeskus PRT ja RaKi-hanke pysyvän rakennustunnuksen (PRT) käyttöönotto on keskeinen VRK:n RaKi

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmän pysyvä huoneistotunnus

Väestötietojärjestelmän pysyvä huoneistotunnus Väestötietojärjestelmän pysyvä huoneistotunnus Rakennus- ja huoneistotietojen laivaseminaari 28.11.2018 Jari Ylä-Kero Sähköposti: jari.yla-kero@vrk.fi Väestötietojärjestelmä Yhteiskunnan merkittävä perusrekisteri

Lisätiedot

VTJ:n pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto

VTJ:n pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto VTJ:n pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto Kuntien paikkatietoseminaari Jari Ylä-Kero 11.2.2014 RaKi-hanke VTJ:n pysyvän rakennustunnuksen vaatimat muutokset VTJ:n tietomalliin sekä uuden tunnusjärjestelmän

Lisätiedot

Virheet ja ongelmanratkaisu krh-tietojen ilmoittamisessa. Markus Maunula Suunnittelija Tietosisältöyksikkö

Virheet ja ongelmanratkaisu krh-tietojen ilmoittamisessa. Markus Maunula Suunnittelija Tietosisältöyksikkö Virheet ja ongelmanratkaisu krh-tietojen ilmoittamisessa Markus Maunula Suunnittelija Tietosisältöyksikkö Toimijat ja tekniset haasteet VTJ:n rakennus- ja kiinteistötietojen käsittelyn uudistaminen (Raki-hanke)

Lisätiedot

Tukea uusien ylläpitomenetelmien käyttöön. Jan Boman Helsinki

Tukea uusien ylläpitomenetelmien käyttöön. Jan Boman Helsinki Tukea uusien ylläpitomenetelmien käyttöön Jan Boman Helsinki 7.10.2015 Rakennushankkeen tallentaminen? Aiemmassa ylläpitosovelluksessa pystyi tekemään monenlaisia muutoksia. Kantaan on syntynyt näistä

Lisätiedot

Pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto Jyväskylässä. Ismo Tulisalo Paikkatietoasiantuntija

Pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto Jyväskylässä. Ismo Tulisalo Paikkatietoasiantuntija Pysyvän rakennustunnuksen käyttöönotto Jyväskylässä Ismo Tulisalo Paikkatietoasiantuntija 11.2.2015 Esityksen sisältö Valmistautuminen PRT:n käyttöönottoon Pysyvän rakennustunnusten konversio ja analysointi

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmän pysyvä huoneistotunnus ja sähköinen osakehuoneistorekisteri. Maanmittauspäivät 2018 Jari Ylä-Kero 21.3.

Väestötietojärjestelmän pysyvä huoneistotunnus ja sähköinen osakehuoneistorekisteri. Maanmittauspäivät 2018 Jari Ylä-Kero 21.3. Väestötietojärjestelmän pysyvä huoneistotunnus ja sähköinen osakehuoneistorekisteri Maanmittauspäivät 2018 Jari Ylä-Kero 21.3.2018 Väestötietojärjestelmän tietolähteet Maahanmuuttovirasto kansalaisuus,

Lisätiedot

VTJ-ylläpitokäyttöliittymän koulutus kunnille ja maistraateille

VTJ-ylläpitokäyttöliittymän koulutus kunnille ja maistraateille VTJ-ylläpitokäyttöliittymän koulutus kunnille ja maistraateille 12. 13.8.2014 Kokkola 20. 21.8.2014 Helsinki 26. 27.8.2014 Rovaniemi 2. 3.9.2014 Kuopio 10. 11.9.2014 Maarianhamina 16. 17.9.2014 Helsinki

Lisätiedot

Uusi rakennusluokitus 2018 väestötietojärjestelmässä. Maistraatin tietoisku Palvelupäällikkö Tommi Niemi Väestörekisterikeskus

Uusi rakennusluokitus 2018 väestötietojärjestelmässä. Maistraatin tietoisku Palvelupäällikkö Tommi Niemi Väestörekisterikeskus Uusi rakennusluokitus 2018 väestötietojärjestelmässä Maistraatin tietoisku 20.8.2019 Palvelupäällikkö Tommi Niemi Väestörekisterikeskus Käsiteltävät asiat Uusi rakennusluokitus Uusi luokitus julkaistu

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmän rakennustietojen uudet ylläpitomenetelmät kunnissa ja maistraateissa - uudistuksen taustaa ja vaikutuksia

Väestötietojärjestelmän rakennustietojen uudet ylläpitomenetelmät kunnissa ja maistraateissa - uudistuksen taustaa ja vaikutuksia Väestötietojärjestelmän rakennustietojen uudet ylläpitomenetelmät kunnissa ja maistraateissa - uudistuksen taustaa ja vaikutuksia Tytti Ronkainen johtaja Tietosisältö VRK:n vuoden 2015 keskeisenä tavoitteena

Lisätiedot

Rakennustunnukset Tampereella

Rakennustunnukset Tampereella Rakennustunnukset Tampereella 11.2.2014 FCG:n Kuntien paikkatietoseminaari Hannu Kojo Kaupunkiympäristön kehitys Viranomaispalvelut/Kaupunkimittaus Hannu.Kojo@Tampere.fi Tampereen tietojärjestelmäympäristö

Lisätiedot

VTJ-ylläpitokäyttöliittymän muutokset. Jan Boman Menetelmäsuunnittelija

VTJ-ylläpitokäyttöliittymän muutokset. Jan Boman Menetelmäsuunnittelija VTJ-ylläpitokäyttöliittymän muutokset. Jan Boman Menetelmäsuunnittelija Julkaisu Uusi ylläpitosovellus toteutettiin niin, että maistraattien ja maanmittaustoimistojen lisäksi kunnat tulivat järjestelmän

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmässä (VTJ)

Väestötietojärjestelmässä (VTJ) Väestötietojärjestelmä 1 (6) 1. Väestötietojärjestelmä (VTJ) Väestötietojärjestelmä on valtakunnallinen rekisteri, jossa on perustiedot Suomen kansalaisista ja Suomessa vakinaisesti asuvista ulkomaalaisista.

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmä asuntotilastojen perustana. Riitta Haggrén 28.4.2011

Väestötietojärjestelmä asuntotilastojen perustana. Riitta Haggrén 28.4.2011 Väestötietojärjestelmä asuntotilastojen perustana Riitta Haggrén 28.4.2011 Väestörekisterikeskus (VR) Perustettu 1969 Toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla Toimitilat Helsingissä ja okkolassa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto 22/2014 Kaupunkimittausosasto Kaupungingeodeetti

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto 22/2014 Kaupunkimittausosasto Kaupungingeodeetti Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 22 VRKn rakennus- ja huoneistorekisterin pysyvän rakennustunnuksen tuominen Facta-kuntarekisteriin HEL 2014-010001 T 02 08 02 01 Päätös Väestörekisterikeskus ottaa väestötietojärjestelmässä

Lisätiedot

Tervetuloa. Road Show 2015

Tervetuloa. Road Show 2015 Tervetuloa Road Show 2015 CGI Group Inc. 2015 10 pysähdystä13.5. 10.6. Ke 13.5. Helsinki CGI:n pääkonttori Ti 19.5. Turku Sokos Hotel Hamburger Börs Ke 20.5. Tampere Scandic Rosendahl Ma 25.5. Kuopio Sokos

Lisätiedot

Kuntien vastuut Juha Lempinen Kehityspäällikkö Väestörekisterikeskus

Kuntien vastuut Juha Lempinen Kehityspäällikkö Väestörekisterikeskus Kuntien vastuut 7.10.2015 Juha Lempinen Kehityspäällikkö Väestörekisterikeskus VRK:n ja kunnan välinen sopimus rakennustietojen ylläpidosta Väestörekisterikeskus voi sopia kunnan kanssa, että kunta vastaa

Lisätiedot

Osoitetiedot kuntoon!

Osoitetiedot kuntoon! Osoitetiedot kuntoon! Ajankohtaista osoitteiden laadunparannustyöstä Mikko Väisänen 1 Tavoitteena valtakunnallinen osoitetietovaranto Jossa osoitetieto on ajantasaisena osoitteiden kirjoitusasu on moitteeton

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmä ja paikkatiedot 2007 Rolf Ahlfors. Johtava tietokeskus

Väestötietojärjestelmä ja paikkatiedot 2007 Rolf Ahlfors. Johtava tietokeskus Väestötietojärjestelmä ja paikkatiedot 2007 Rolf Ahlfors VÄESTÖTIETOJÄRJESTELMÄ Tietosisältö Väestötietojärjestelmässä on tietoja HENKILÖISTÄ (7,8 MILJ.) nimi asuminen (osoitteet) perhesuhdetiedot huolto-

Lisätiedot

Kiinteistövero ja rakennustiedot. Location Business Forum Matti Nikupeteri Rakennustarkastaja Hartolan kunta

Kiinteistövero ja rakennustiedot. Location Business Forum Matti Nikupeteri Rakennustarkastaja Hartolan kunta Kiinteistövero ja rakennustiedot Location Business Forum 6.11.2018 Matti Nikupeteri Rakennustarkastaja Hartolan kunta Kiinteistökartoitus vauhdikkaasti liikkeelle Hartolan kunnanhallitus esitti kiinteistövero

Lisätiedot

RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA

RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA KUVAUS 1 (6) RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA 1. Dokumentin hallinta Versionumero Version päiväys Laatinut Muutokset edelliseen versioon / Huomautukset 1.0 20.4.2016 Väestörekisterikeskus Julkinen asiakasversio

Lisätiedot

RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA

RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA KUVAUS 1 (5) RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA 1. Dokumentin hallinta Versionumero Version päiväys Laatinut Muutokset edelliseen versioon / Huomautukset 1.0 20.4.2016 Väestörekisterikeskus Julkinen asiakasversio

Lisätiedot

Uusi osoitetietojärjestelmä ja kunnan kokemukset

Uusi osoitetietojärjestelmä ja kunnan kokemukset Uusi osoitetietojärjestelmä ja kunnan kokemukset Keskisuuren kunnan osoitejärjestelmä prosessien ja tietosisällön kehittäminen Kansallinen maastotietokanta -seminaari Vaasa 22.11.2017 Hangon kaupunki maankäyttöosasto

Lisätiedot

RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA

RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA KUVAUS 1 (6) RAKENNUSTEN OSOITETIEDOT AVOIN DATA 1. Dokumentin hallinta Versionumero Version päiväys Laatinut Muutokset edelliseen versioon / Huomautukset 1.0 20.4.2016 Väestörekisterikeskus Julkinen asiakasversio

Lisätiedot

KIINTEISTÖVEROTUKSEN KEHITTÄMISHANKKEEN OSASELVITYKSET VM / vero-osasto / EP

KIINTEISTÖVEROTUKSEN KEHITTÄMISHANKKEEN OSASELVITYKSET VM / vero-osasto / EP KIINTEISTÖVEROTUKSEN KEHITTÄMISHANKKEEN OSASELVITYKSET VM / vero-osasto / EP 7.2.2013 Valtiovarainministeriö käynnisti vuoden 2012 alussa kiinteistöveron kehittämishankkeen (VM036:00/2012), jonka puitteissa

Lisätiedot

yhdistymiseen liittyviä vaikutuksia

yhdistymiseen liittyviä vaikutuksia Maistraattien, MOK:in ja VRK:n yhdistymiseen liittyviä vaikutuksia VTJ:n rakennustietojen ylläpidossa Rakennustiedot myötätuulessa 2018 laivaseminaari 27.11.2018 Tytti Ronkainen, johtava asiantuntija HE

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto 11/2015 Kaupunkimittausosasto Kaupungingeodeetti

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto 11/2015 Kaupunkimittausosasto Kaupungingeodeetti Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 11 Raki-käyttöönotto HEL 2015-004152 T 02 08 02 01 Päätös Väestörekisterikeskus (VRK) on ottanut käyttöön väestötietojärjestelmän pysyvän rakennustunnuksen (VTJ-PRT:n).

Lisätiedot

KuntaNet - tilannekatsaus. Road Show 2015

KuntaNet - tilannekatsaus. Road Show 2015 KuntaNet - tilannekatsaus Road Show 2015 CGI Group Inc. 2015 CGI - kaksi kuntarekisteriä Kaksi tuoteperhettä samaan tarkoitukseen Taustalla yritysostot Factalla n. 65 asiakasta KuntaNetilla n. 190 asiakasta

Lisätiedot

Osoitteet kuntoon yhteistyöllä. Kuntien digitaaliset paikkatiedot tehokäyttöön Turku Paula Ahonen-Rainio

Osoitteet kuntoon yhteistyöllä. Kuntien digitaaliset paikkatiedot tehokäyttöön Turku Paula Ahonen-Rainio Osoitteet kuntoon yhteistyöllä Kuntien digitaaliset paikkatiedot tehokäyttöön Turku 3.4.2019 Paula Ahonen-Rainio 1 Tavoitteena valtakunnallinen osoitetietovaranto Jossa osoitetieto on ajantasaisena osoitteiden

Lisätiedot

Kiinteistöverotukseen tulevat

Kiinteistöverotukseen tulevat Kiinteistöverotukseen tulevat muutokset vuonna 2020 Sari Siegberg, Henkilöverotuksen ohjaus- ja kehittämisyksikkö Muutokset lyhyesti Kiinteistötietoja voi korjata ja täydentää keväällä 2020 OmaVerossa

Lisätiedot

Ajankohtaista osoitteista. Kunta-skype Paula Ahonen-Rainio, MML

Ajankohtaista osoitteista. Kunta-skype Paula Ahonen-Rainio, MML Ajankohtaista osoitteista Kunta-skype 22.10.2019 Paula Ahonen-Rainio, MML 1 Kolme näkökulmaa osoitetietoihin Osoitetietojen laatu ALUSTAVIA TULOKSIA 94 kunnan osoitetietojen laatu on analysoitu yhteenvetoa

Lisätiedot

asunto-osakeyhtiön / keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen ja muutokset jälkeen

asunto-osakeyhtiön / keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen ja muutokset jälkeen asunto-osakeyhtiön / keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön perustaminen ja muutokset 1.1.2019 jälkeen Asunto-osakeyhtiö ja keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö voidaan perustaa vain sähköisen YTJ asiointipalvelun

Lisätiedot

KIINTEISTÖ- JA HUONEISTOTIETOPALVELUT

KIINTEISTÖ- JA HUONEISTOTIETOPALVELUT KIINTEISTÖ- JA HUONEISTOTIETOPALVELUT KIINTEISTÖTIETOPALVELUT - Kiinteistötietotodistukset ja -raportit - Karttapalvelut - Rakennustiedot, asukastiedot - Kauppahintarekisterin tiedot HUONEISTOTIETOPALVELUT

Lisätiedot

SELVITYS TIETOJEN SUOJAUKSESTA

SELVITYS TIETOJEN SUOJAUKSESTA 1 (5) Väestötietojärjestelmästä ja Väestörekisterikeskuksen varmennepalveluista annetun lain (661/2009) 44 :n mukainen selvitys tietojen SELVITYS TIETOJEN SUOJAUKSESTA Määritelmät Tämä selvitys koskee

Lisätiedot

YKSI LAPSI, YKSI TILANNEKUVA

YKSI LAPSI, YKSI TILANNEKUVA YKSI LAPSI, YKSI TILANNEKUVA LAPE-ohjausryhmä 11.6.2019 Arja Ruponen Neuvotteleva virkamies, STM YKSI LAPSI, YKSI TILANNEKUVA -TYÖRYHMÄ STM ja OKM asettivat Yksi lapsi, yksi tilannekuva työryhmän työstämään

Lisätiedot

Valtakunnallinen pysyvä rakennustunnus ja asuinpaikkatunnus

Valtakunnallinen pysyvä rakennustunnus ja asuinpaikkatunnus Helsingin kaupunki PÄIVITETTY TARJOUS 70628 4.6.2014 Helsingin kaupunki Tietokeskus (Y-tunnus 0201256-6) PL 5527 (Siltasaarenkatu 18-20 A) 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Helsingin kaupunki Rakennusvalvonta (Y-tunnus

Lisätiedot

KIINTOPISTEMITTAUKSET MML:ssa

KIINTOPISTEMITTAUKSET MML:ssa KIINTOPISTEMITTAUKSET MML:ssa ESITYKSEN SISÄLTÖ: Koordinaattijärjestelmän uudistus (EUREF-FIN) Korkeusjärjestelmän uudistus (N2000) MML:n tasokiintopistemittaukset MML:n korkeuskiintopistemittaukset Mittaukset

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON ASETUS VÄESTÖTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ ANNETUN VAL- TIONEUVOSTON ASETUKSEN MUUTTAMISESTA

VALTIONEUVOSTON ASETUS VÄESTÖTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ ANNETUN VAL- TIONEUVOSTON ASETUKSEN MUUTTAMISESTA VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 2 Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen osasto 4.9.2018 128/2010 VALTIONEUVOSTON ASETUS VÄESTÖTIETOJÄRJESTELMÄSTÄ ANNETUN VAL- TIONEUVOSTON ASETUKSEN MUUTTAMISESTA

Lisätiedot

KMTK - Palveluiden käyttöönotto tekninen vuoropuhelu Keskustelutilaisuus Pasila Jussi Immonen MML Mirjam Salomäki PTCServices Oy Kimmo

KMTK - Palveluiden käyttöönotto tekninen vuoropuhelu Keskustelutilaisuus Pasila Jussi Immonen MML Mirjam Salomäki PTCServices Oy Kimmo KMTK - Palveluiden käyttöönotto tekninen vuoropuhelu Keskustelutilaisuus Pasila 23.5.2018 Jussi Immonen MML Mirjam Salomäki PTCServices Oy Kimmo Perttilä MML 1 Esityslista Osallistujien esittely KMTK/PTA

Lisätiedot

Kampanjat ja uudet tuotteet. Road Show 2015

Kampanjat ja uudet tuotteet. Road Show 2015 Kampanjat ja uudet tuotteet Road Show 2015 CGI Group Inc. 2015 Sisältö 1. Facta Kartta 2. Facta Maaomaisuuden kirjanpito KuntaNet-kunnille 3. Facta Ympäristöterveys ja -suojelu 4. FactaMap Yleiskaavoitus

Lisätiedot

INSPIRE:n määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: KIINTEISTÖT

INSPIRE:n määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: KIINTEISTÖT INSPIRE:n määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: KIINTEISTÖT Suunnitelma Otsikko Päivämäärä 2010-11-10 Aihe/alue Julkaisija Tyyppi Kuvailu Tekijät Muoto Julkisuus Oikeudet Tunniste Kieli Viitteet

Lisätiedot

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus.

ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8. Kauppalehti Tietopalvelujen asiakaspalvelu vastaa lupahakemuksen tarkastamisesta ja luvan myöntää Väestörekisterikeskus. ASUKASKYSELYOHJE Sivu 1 / 8 Asukaskyselypalvelun käyttöönotto Sisällys 1. Palveluun kirjautuminen... 1 2. Uusien taloyhtiöiden lisääminen... 2 3. Rakennusten lisääminen... 3 4. Lupahakemuksen lähetys...

Lisätiedot

Väestötietojärjestelmän osoitteet. 28.11.2014 Osoitteet-työpaja Paikkatietoverkostossa Riitta Haggrén

Väestötietojärjestelmän osoitteet. 28.11.2014 Osoitteet-työpaja Paikkatietoverkostossa Riitta Haggrén Väestötietojärjestelmän osoitteet 28.11.2014 Osoitteet-työpaja Paikkatietoverkostossa Riitta Haggrén Rakennusten osoitteet Kiinteistöjen osoitteet Liikeyritysten + toimitilojen osoitteet Henkilöiden osoitteet

Lisätiedot

OTM-HANKKEEN SIDOSRYHMÄSEMINAARI

OTM-HANKKEEN SIDOSRYHMÄSEMINAARI OTM-HANKKEEN SIDOSRYHMÄSEMINAARI 27.4.2016 Päivän ohjelma 12:00 Avaus / Pekka Äikäs 12:30 Johdon katsaus / Kati Kettunen 12:45 Funidata Oy / Jorma Hänninen ja Mika Peura 13:45 Kahvi 14:15 Aallon käyttöönottoprojekti

Lisätiedot

Vaatimusluettelo. Liite2_Vaatimusluettelo. Tun nus (ID) Kpl Tärkeys Toimittajan kommentit Navigointi. Haut

Vaatimusluettelo. Liite2_Vaatimusluettelo. Tun nus (ID) Kpl Tärkeys Toimittajan kommentit Navigointi. Haut Vaatimusluettelo Tun nus (ID) Kpl Tärkeys Toimittajan kommentit Navigointi 1 Karttasovelluksessa tulee olla yleisesti vastaavissa sovelluksissa käytetyt navigointitoiminnot 4.2. 1 Kartta pitää voida kohdistaa

Lisätiedot

2. Rekisterinpitäjän edustajat Vastuuhenkilö: Nimi: maankäyttöpäällikkö

2. Rekisterinpitäjän edustajat Vastuuhenkilö: Nimi: maankäyttöpäällikkö Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Rekisterin/palvelun nimi: Kiinteistöveroselvitysrekisteri Tiedonanto laadittu:

Lisätiedot

VRK palvelualustana. Valtiovarainministeriön hallinnonalan johdon päivä Lea Krohns ja Janne Viskari

VRK palvelualustana. Valtiovarainministeriön hallinnonalan johdon päivä Lea Krohns ja Janne Viskari VRK palvelualustana Valtiovarainministeriön hallinnonalan johdon päivä 28.9.2017 Lea Krohns ja Janne Viskari VRK strategia 2016-2020 Väestörekisterikeskuksen visio Digitalisoimme yhteiskuntaa yhdessä onnistumme.

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, kiinteistölautakunta

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, pienhankinnat, kiinteistölautakunta Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 7 Facta-kuntarekisterin testi ja tuotantoympäristön päivittäminen versioon 4.0 HEL 2015-003147 T 02 08 02 01 Päätös Väestörekisterikeskus (VRK) on ottanut käyttöön väestötietojärjestelmän

Lisätiedot

EUREFin vaikutukset organisaatioiden tietojärjestelmiin

EUREFin vaikutukset organisaatioiden tietojärjestelmiin EUREFin vaikutukset organisaatioiden tietojärjestelmiin EUREF-päivä 4.9.2012 ALEKSI LESKINEN Sisältö Tietojärjestelmät ja EUREF Keskeiset haasteet EUREF-muunnoksissa EUREF-muunnosprosessin vaiheet Yhteenveto

Lisätiedot

SUOMEN OSOITEJÄRJESTELMÄ

SUOMEN OSOITEJÄRJESTELMÄ SANOMALEHTIEN LIITTO Jakelun/tiedonsiirron ajankohtaispäivä 25.11.2005 SUOMEN OSOITEJÄRJESTELMÄ Osoitteet - keskeinen asiakastieto Mitä ja miksi kehitettävä osoitejärjestelmissä? Rolf Ahlfors Väestörekisterikeskus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto 25/2015 Kaupunkimittausosasto Kaupungingeodeetti

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto 25/2015 Kaupunkimittausosasto Kaupungingeodeetti Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 24 Facta osoiterekisterin käyttöönoton hankinta HEL 2015-010382 T 02 08 02 01 Päätös Facta-kuntarekisteriä ylläpitävät ja hallinnoivat yhteistyössä Rakennusvalvontavirasto,

Lisätiedot

KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö

KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE Rekisteriyksikkö KIINTEISTÖREKISTERIN KARTTAOTE 2.1.2018 Rekisteriyksikkö 541-111-142-2 Sivu 1 (1) Kiinteistötunnus: 541-111-142-2 Rekisteriyksikkölaji: Tontti Kunta: Nurmes (541) Palstojen lukumäärä: 1 Rekisteriyksikön

Lisätiedot

Digiroad-ylläpitosovelluksen uudet toiminnallisuudet

Digiroad-ylläpitosovelluksen uudet toiminnallisuudet Digiroad-ylläpitosovelluksen uudet toiminnallisuudet Hannele Komulainen / Digiroad-operaattori Samuli Rönkkö / Digiroad-operaattori 21.2.2017 Koulutuksen sisältö ja ohjeistus Digiroad-ylläpitosovelluksen

Lisätiedot

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen ja maistraattien julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYPALVELUT

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen ja maistraattien julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYPALVELUT 4154 Liite MAKSUTAULUKKO Väestörekisterikeskuksen ja maistraattien julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: 1. SUORAKÄYTTÖISET KYSELYT 1.1 Tietopalvelukyselyt (TPP) I KYSELYPALVELUT

Lisätiedot

Haja-asutusalueen rakennuskannan inventointi Toimintamalli case Mikkeli

Haja-asutusalueen rakennuskannan inventointi Toimintamalli case Mikkeli Rakennuslautakunta 26.1.2017 Liite 2 6 Päivi Rahikainen Haja-asutusalueen rakennuskannan inventointi Toimintamalli case Mikkeli Metropolia Ammattikorkeakoulu Insinööri (AMK) Maanmittaustekniikka Insinöörityö

Lisätiedot

Omakannan Omatietovaranto palvelun asiakastestaus

Omakannan Omatietovaranto palvelun asiakastestaus Omakannan Omatietovaranto palvelun asiakastestaus 18.4.2017 Johdanto Tämä dokumentti käsittelee hyvinvointisovelluksen toimittajan asiakastestaukseen liittymistä Kuvauksessa ei käsitellä Ammattilaissovelluksia

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.05.2018 1.

Lisätiedot

EUREF-FIN/N2000 käyttöönotto Helsingissä

EUREF-FIN/N2000 käyttöönotto Helsingissä EUREF-FIN/N2000 käyttöönotto Helsingissä http://www.hel.fi/hki/kv/fi/kaupunkimittausosasto/kartat+ja+paikkatiedot/koordinaatisto Muutokset Helsngissä: Korkeusjärjestelmä: Tasokoordinaatisto: Pohjoiskoordinaatti

Lisätiedot

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYT

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYT 4116 N:o 1212 Liite MAKSUTAULUKKO Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: 1. VTJkyselyn SUORAKYSELYT I KYSELYT VTJkyselyn suorakysely on palvelu, jossa Väestörekisterikeskuksen

Lisätiedot

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYT

MAKSUTAULUKKO. Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: I KYSELYT 4 817/2012 MAKSUTAULUKKO Liite Väestörekisterikeskuksen julkisoikeudellisista suoritteista peritään seuraavat maksut: OSA A. VAKIOMUOTOISET VÄESTÖTIETOPALVELUT 1. VTJkyselyn SUORAKYSELYT I KYSELYT VTJkyselyn

Lisätiedot

Piirustusten toimittaminen rakennusvalvontaan. Ohje rakennusvalvonnan asiakkaille

Piirustusten toimittaminen rakennusvalvontaan. Ohje rakennusvalvonnan asiakkaille Piirustusten toimittaminen rakennusvalvontaan Ohje rakennusvalvonnan asiakkaille Yleistä, Ohjeen tarkoitus Tämä ohje on suunnattu etupäässä rakennushankkeesta vastuussa olevalle pääsuunnittelijalle Rakennuslautakunta

Lisätiedot

Orig. Est. Actual Hours Hours Worked Hours Left %Complete Gain Deadline:

Orig. Est. Actual Hours Hours Worked Hours Left %Complete Gain Deadline: KRYSP puutteet ja korjausehdotukset Bug 135 Rakennuspaikan luontihetki (rakval:rakennusvalvontaasiat/rakval:rakennusvalvontaasia /rakval:rakennuspaikka/yht:alkuhetki) ei voi olla pakollinen tieto. Tietoa

Lisätiedot

Näin teet liittymishakemuksen ja päivität asiakastietojasi

Näin teet liittymishakemuksen ja päivität asiakastietojasi Näin teet liittymishakemuksen ja päivität asiakastietojasi Tämä ohje on tarkoitettu niille, jotka tekevät liittymishakemuksen Kanta-palveluihin tai päivittävät asiakastietojaan. Ohjeessa on käsitelty kaikki

Lisätiedot

Vehti 4C. Yhdistely. Tarkastus- ja korjausosa

Vehti 4C. Yhdistely. Tarkastus- ja korjausosa Vehti 4C Yhdistely Tarkastus- ja korjausosa 1. Yleistä 1.1 Ohjeen käyttö Vehti muodostuu viidestä osasta. Tämä on Vehti 4C Yhdistelyn tarkastus- ja korjausosa vesihuollon liittymätiedon tarkastamisesta

Lisätiedot

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille 1 Tietosuoja-asetuksesta Asetus astui voimaan 24.5.2016 ja sitä ryhdytään soveltamaan alkaen. Asetuksen sisältö on suoraan

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE KERADUR SERVICE OY. 1. Rekisterinpitäjä. Keradur Service Oy Y-tunnus: Osoite: Kampinkuja 2, Helsinki

TIETOSUOJASELOSTE KERADUR SERVICE OY. 1. Rekisterinpitäjä. Keradur Service Oy Y-tunnus: Osoite: Kampinkuja 2, Helsinki TIETOSUOJASELOSTE KERADUR SERVICE OY 1. Rekisterinpitäjä Keradur Service Oy Y-tunnus: 2315098-4 Osoite: Kampinkuja 2, 00100 Helsinki 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Tietosuojavastaava:

Lisätiedot

OLESKELUKORTTIHAKEMUS Unionin kansalaisen perheenjäsen tai muu omainen, joka ei itse ole unionin kansalainen (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia)

OLESKELUKORTTIHAKEMUS Unionin kansalaisen perheenjäsen tai muu omainen, joka ei itse ole unionin kansalainen (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) EU_KORTTI 1 OLESKELUKORTTIHAKEMUS Unionin kansalaisen perheenjäsen tai muu omainen, joka ei itse ole unionin kansalainen (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) Haen oleskelukorttia Haen pysyvää oleskelukorttia

Lisätiedot

Facta Kuntarekisteri. Facta 4.0 asennus testiin ja tuotantoon. Helsingin kaupunki

Facta Kuntarekisteri. Facta 4.0 asennus testiin ja tuotantoon. Helsingin kaupunki Helsingin kaupunki TARJOUS 74747 24.2.2015 Helsingin kaupunki Anu Soukki Markku Leinonen Ari Jaakola Eero Sarjanen PL 7015 00099 HELSINGIN KAUPUNKI FACTA 4.0 VERSIOPÄIVITYS 1 Tarjouksen kohde Tarjoamme

Lisätiedot

Rakennus-, huoneisto- ja rakennushanketietojen peruspoiminta Kuvaus (suunniteltu käyttöönoton ajankohta )

Rakennus-, huoneisto- ja rakennushanketietojen peruspoiminta Kuvaus (suunniteltu käyttöönoton ajankohta ) VÄESTÖREKISTERIKESKUS RAKI-HANKE Rakennus-, huoneisto- ja rakennushanketietojen peruspoiminta Kuvaus 24.10.2014 (suunniteltu käyttöönoton ajankohta 9.11.2014) 1. Dokumentin hallinta Versionumero Version

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Alueellinen rakennusvalvonta. Lupatunnus RM Sivu 1

Kuopion kaupunki Alueellinen rakennusvalvonta. Lupatunnus RM Sivu 1 Kuopion kaupunki Alueellinen rakennusvalvonta 8097/2018 Viite ympäristö- ja rakennuslautakunta 21.2.2019 Päätös Lupatunnus 18-0482-RM 09.07.2018 649 Sivu 1 Kuopion Tennisseura Ry c/o Elkamer Ab / Pertti

Lisätiedot

KOORDINAATTI- JA KORKEUSJÄRJESTELMIEN VAIHTO TURUSSA 15.2.2010

KOORDINAATTI- JA KORKEUSJÄRJESTELMIEN VAIHTO TURUSSA 15.2.2010 KOORDINAATTI- JA KORKEUSJÄRJESTELMIEN VAIHTO TURUSSA 15.2.2010 Ilkka Saarimäki Kaupungingeodeetti Kiinteistöliikelaitos Kaupunkimittauspalvelut ilkka.saarimaki@turku.fi VANHAT JÄRJESTELMÄT Turun kaupungissa

Lisätiedot

Laki. väestötietolain muuttamisesta

Laki. väestötietolain muuttamisesta EV 27711998 vp - HE 192/1998 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen Iaeiksi väestötietolain ja rekisterihallintolain 2 :n muuttamisesta Eduskunnalle on annettu hallituksen esitys n:o 192/1998 vp

Lisätiedot

Tietuekuvaus ja poimintasäännöt Rakennuksen ja rakennuksen asukkaiden tiedot jätehuollon järjestämiseen

Tietuekuvaus ja poimintasäännöt Rakennuksen ja rakennuksen asukkaiden tiedot jätehuollon järjestämiseen VÄESTÖTIETOJÄRJESTELMÄ 1 (11) VTJpoiminta Jätehuoltopaketti Kunnat, kuntayhtymä, jätelautakunnat kuvaus 15.3.2013 Tietuekuvaus ja poimintasäännöt Rakennuksen ja rakennuksen asukkaiden tiedot jätehuollon

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä - mitä, missä, milloin. Paavo Häikiö

Huoneistotietojärjestelmä - mitä, missä, milloin. Paavo Häikiö Huoneistotietojärjestelmä - mitä, missä, milloin Paavo Häikiö Esityksen sisältö Huoneistotietojärjestelmän käyttöönotto vuonna 2019 Huoneistotietojärjestelmän jatkokehittäminen 3 Huoneistotietojärjestelmä

Lisätiedot

Kelan rooli maakunta- ja soteuudistuksessa

Kelan rooli maakunta- ja soteuudistuksessa Kelan rooli maakunta- ja soteuudistuksessa Marjukka Turunen ja Maritta Korhonen Kela Kelan rooli maakunta- ja sote-uudistuksessa - lainsäädäntöpohja Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN KANSALAISEN OLESKELUOIKEUDEN REKISTERÖINTI (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia)

EUROOPAN UNIONIN KANSALAISEN OLESKELUOIKEUDEN REKISTERÖINTI (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) EU_REK 1 EUROOPAN UNIONIN KANSALAISEN OLESKELUOIKEUDEN REKISTERÖINTI (ei koske Pohjoismaiden kansalaisia) Haen oleskeluoikeuden rekisteröintiä Koskee myös Sveitsin ja Liechtensteinin kansalaisia (UlkL

Lisätiedot

Rakennus-, huoneisto- ja rakennushanketietojen poiminta jätehuollon tehtävien hoitoa varten - Viranomaiselle luovutettavat tiedot

Rakennus-, huoneisto- ja rakennushanketietojen poiminta jätehuollon tehtävien hoitoa varten - Viranomaiselle luovutettavat tiedot VÄESTÖREKISTERIKESKUS Rakennus-, huoneisto- ja rakennushanketietojen poiminta jätehuollon tehtävien hoitoa varten - Viranomaiselle luovutettavat tiedot Kuvaus 5.12.2014 (käyttöönoton ajankohta 9.11.2014)

Lisätiedot

Suomen Pakolaisapu ry:n palvelukohtaiset tietosuojaselosteet

Suomen Pakolaisapu ry:n palvelukohtaiset tietosuojaselosteet Suomen Pakolaisapu ry:n palvelukohtaiset tietosuojaselosteet Suomen Pakolaisapu ry:n lahjoittajarekisteri 2 Suomen Pakolaisapu ry:n vapaaehtoisten rekisteri 4 1 Suomen Pakolaisapu ry:n lahjoittajarekisteri

Lisätiedot

Näin teet liittymishakemuksen ja päivität asiakastietojasi

Näin teet liittymishakemuksen ja päivität asiakastietojasi Näin teet liittymishakemuksen ja päivität asiakastietojasi Tämä ohje on tarkoitettu niille, jotka tekevät liittymishakemuksen Kanta-palveluihin ja päivättävät asiakastietojaan. Ohjeessa on käsitelty kaikki,

Lisätiedot

Rakennus- ja asuntotuotanto

Rakennus- ja asuntotuotanto Rakentaminen 2016 Rakennus- ja asuntotuotanto 2016, huhtikuu Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi alkuvuonna Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2016 helmi-huhtikuussa 10,1

Lisätiedot

Henkilötietolain (521/1999) 10 ja 24 :ssä säädetyistä tiedoista koostuva tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on laadittu

Henkilötietolain (521/1999) 10 ja 24 :ssä säädetyistä tiedoista koostuva tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on laadittu TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolain (521/1999) 10 ja 24 :ssä säädetyistä tiedoista koostuva tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on laadittu 30.4.2018. REKISTERINPITÄJÄ Rekisterinpitäjänä toimii: Tili-Saarimaa

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2017

KARKKILAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2017 KARKKILAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2017 1.1 Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta TP2015 TA2016 TA2017 TS2018 TS2019 Tuloarviot ja määrärahat Toimintatuotot 94 213 116 000 123

Lisätiedot

MUUTOSTIETUEIDEN TEKNINEN RAKENNE RAKENNUSTIEDOT JULKISHALLINNON TIETOPALVELU

MUUTOSTIETUEIDEN TEKNINEN RAKENNE RAKENNUSTIEDOT JULKISHALLINNON TIETOPALVELU 6.6 15.7.2015 MUUTOSTIETUEIDEN TEKNINEN RAKENNE RAKENNUSTIEDOT MUUTOSHISTORIA Versio Päiväys Laatija Muutoksen kuvaus 6.6 15.07.2015 Outi Tulokas, Heikki Tarkennettu tr657 otsikon selitetekstiä Törrönen

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä

Huoneistotietojärjestelmä Huoneistotietojärjestelmä ASREK-hanke / 26.10.2018 ja 14.12.2018 Esitys sisältää tämän hetken käsityksen käyttöön tulevista toimintamalleista. Ne edellyttävät lainsäädäntömuutoksia, joista ei vielä ole

Lisätiedot

GF Money Consumer Finance Oy:n asiakkuuteen ja asialliseen yhteyteen perustuva rekisteri ( GF Money Consumer Finance Oy:n asiakasrekisteri )

GF Money Consumer Finance Oy:n asiakkuuteen ja asialliseen yhteyteen perustuva rekisteri ( GF Money Consumer Finance Oy:n asiakasrekisteri ) HENKILÖTIETOLAIN 10 :N MUKAINEN REKISTERISELOSTE 1. Rekisterinpitäjä GF Money Consumer Finance Oy Y-tunnus: 2382033-5 Kristiinankatu 3 B 20100 Turku Puhelin: 09 427 05044 Sähköposti: asiakaspalvelu@gfmoney.fi

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

ASREK-hanke 2.0. Osakehuoneistorekisterin kehittäminen jatkossa

ASREK-hanke 2.0. Osakehuoneistorekisterin kehittäminen jatkossa ASREK-hanke 2.0 Osakehuoneistorekisterin kehittäminen jatkossa Katsaus hankkeeseen Mitä tavoiteltiin Missä ollaan nyt Miten tästä eteenpäin Tausta ja lähtökohdat Yksi hallituksen digitalisaation kärkihankkeista

Lisätiedot

SUOMEN OSOITEJÄRJESTELMÄT 2005 Osoite-keskeinen asiakastieto. Mitä ja miksi kehitettävä osoitejärjestelmissä?

SUOMEN OSOITEJÄRJESTELMÄT 2005 Osoite-keskeinen asiakastieto. Mitä ja miksi kehitettävä osoitejärjestelmissä? SANOMALEHTIEN LIITTO Jakelun/tiedonsiirron infopäivä 25.11.2005 VTT:n päärakennus, Espoo. SUOMEN OSOITEJÄRJESTELMÄT 2005 Osoite-keskeinen asiakastieto. Mitä ja miksi kehitettävä osoitejärjestelmissä? Rolf

Lisätiedot

Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot

Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot 25.5.2018 Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot 2 (5) Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Muutokset käyttöehdoissa ja palvelussa... 3 3. Palvelun toimittaminen... 3 4. Palvelun

Lisätiedot

INSPIREn määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: OSOITTEET

INSPIREn määrittelyjen mukaisen tietotuotteen muodostaminen: OSOITTEET INSPIREn määrittelyjen mukaisen tiettutteen mudstaminen: OSOITTEET Suunnitelma Otsikk Päivämäärä Aihe/alue Julkaisija Tyyppi Kuvailu Tekijät Mut Julkisuus Oikeudet Tunniste Kieli Viitteet

Lisätiedot

Kuntien tiloja ja tilankäyttöä koskevan tietopohjan parantaminen

Kuntien tiloja ja tilankäyttöä koskevan tietopohjan parantaminen Kuntien tiloja ja tilankäyttöä koskevan tietopohjan parantaminen Työryhmän loppuraportti 15.3.2019 1 (28) Sisällys KESKEINEN SISÄLTÖ JA JOHTOPÄÄTÖKSET... 2 1. JOHDANTO... 3 2. KUNTIEN RAKENNUSKANNAN JA

Lisätiedot

Teknisen- ja ympäristötoimen paikkatietopohjaiset asiointipalvelut

Teknisen- ja ympäristötoimen paikkatietopohjaiset asiointipalvelut Liite 17 Teknisen- ja ympäristötoimen paikkatietopohjaiset asiointipalvelut Käyttöliittymäluonnokset - Hakemukset Yleistä käyttöliittymäluonnoksista Käyttöliittymäluonnoksien kaavioissa käytetyt värit

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ (8) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/ (8) RAKENNUSVALVONTAVIRASTO RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2016 1 (8) RAKENNEYKSIKÖN PÄÄLLIKKÖ HENKILÖTIEDOT POISTETTU 07.06.2016 Rakenneyksikön päällikkö on 07.06.2016 tehnyt seuraavat rakennuslupapäätökset 18 21 Päätökset annetaan

Lisätiedot

Huoneistotietojärjestelmä. Liisa Kallela Maanmittauslaitos

Huoneistotietojärjestelmä. Liisa Kallela Maanmittauslaitos Huoneistotietojärjestelmä Liisa Kallela Maanmittauslaitos 25.2.2019 Kysymyksiä voi esittää koko esityksen ajan liveseinälle Pyritään vastaamaan lähetyksen aikana tai sen jälkeen osakehuoneistorekisteri.fi-sivustolla

Lisätiedot

OLENNAISET TOIMINNALLISET VAATIMUKSET - PÄIVITETTY LUOKITUS JA JÄRJESTELMÄLOMAKE Kela toimittajayhteistyökokous 26.4.

OLENNAISET TOIMINNALLISET VAATIMUKSET - PÄIVITETTY LUOKITUS JA JÄRJESTELMÄLOMAKE Kela toimittajayhteistyökokous 26.4. OLENNAISET TOIMINNALLISET VAATIMUKSET - PÄIVITETTY LUOKITUS JA JÄRJESTELMÄLOMAKE 24.4.2019 Kela toimittajayhteistyökokous 26.4.2019 1 ASIAKASTIETOLAIN 250/2014 MUKAISET OLENNAISET VAATIMUKSET I Toiminnalliset

Lisätiedot

Rakennus- ja asuntotuotanto

Rakennus- ja asuntotuotanto Rakentaminen 2015 Rakennus- ja asuntotuotanto 2015, heinäkuu Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni touko-heinäkuussa Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2015 touko-heinäkuussa

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Maanmittauslaitos Dnro MML /00 04 00/2015 KUNTA PAIKKATIETOAINEISTOJEN HANKINTAA JA KÄYTTÖOIKEUTTA KOSKEVA SOPIMUS

Lapuan kaupunki Maanmittauslaitos Dnro MML /00 04 00/2015 KUNTA PAIKKATIETOAINEISTOJEN HANKINTAA JA KÄYTTÖOIKEUTTA KOSKEVA SOPIMUS Maanmittauslaitos Dnro MML /00 04 00/2015 KUNTA PAIKKATIETOAINEISTOJEN HANKINTAA JA KÄYTTÖOIKEUTTA KOSKEVA SOPIMUS Sopimusosapuolet: Yhteyshenkilö: Jaakko Rissanen Maanmittauslaitos, Yhteyshenkilö: Kari

Lisätiedot

MML:n sähköinen asiointi

MML:n sähköinen asiointi 1 MML:n sähköinen asiointi Asiointipalvelun kehittäminen Kiinteistötietopalvelun uudistaminen Jaakko Viitala 6.9.2017 Kuntien ja Maanmittauslaitoksen yhteinen kiinteistötehtävien koulutuspäivä 2 Asiointipalvelun

Lisätiedot