SeedIN. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! Kohti uusia haasteita koulutuksessa!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SeedIN. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! Kohti uusia haasteita koulutuksessa!"

Transkriptio

1 SeedIN UUTISKIRJE 10 Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! Kohti uusia haasteita koulutuksessa! Ulkoministeriön Hankeavustuksen myötä yhdistyksemme toiminta saavutti uuden vaiheen. Hankkeen kehittäminen ja seuranta tulee olemaan hyvin läheistä. Yalan koulun johdon koulutus, opiskelijoiden ja opettajien työskentelymahdollisuudet ja tilojen kunnostaminen tulevat seuraavan kolmen vuoden aikana kehittymään suurella harppauksella. Tammikuun alussa Rondossa (Rondo on sademetsäalue Kakamegassa lähellä Yalaa) pidetty FSA:n johdon koulutuksen aloitusseminaari oli lupaava. Nuo muutamat päivät antoivat mahdollisuuden syventää toistemme tuntemista, selkeyttää päämäärää ja pohtia nykyisestä tilanteesta päämäärään johtavaa reittiä. Seminaarin luennoitsijoina toimivat Seed ry:n projektipäällikkö Marjo Kyllönen ja ulkopuoliset yhteistyökumppanimme Joy ja Zedekia Otolo Masenosta, Keniasta. Koulutus koettiin innostavaaksi ja luennot olivat erityisen intensiivisiä. Kevään aikana Otolojen pariskunta on käynyt tutustumassa FSA:n projektiin paikan päällä ja heidän ja FSA:n johdon välinen jatkoseminaari on piakkoin Yalassa. Vierailimme vuodenvaihteen matkamme aikana kaikissa kohteissamme tutustumassa niiden nykyiseen tilanteeseen. Seurueeseen kuului allekirjoittaneen lisäksi Leena Keskinen, Marjo Kyllönen, Susanna ja Juhani Westerholm sekä Merja Hallantie. Yalan koulun opettajat Emma ja Mauren tauolla.

2 Tervehdys Furaha Seed Academyn seminaarista! Kun FSA:n perustamissanat 2006 lausuttiin, oli olemassa vain visio ja haave koulusta Yalan aids -orpokodin lapsille. Kohti tulevaisuutta lähdettiin asetelmasta, jossa kaikki tarvittava oli luotava ja suunniteltava alusta alkaen. Kuitenkin jo tammikuussa 2008 työskentelynsä aloitti ensimmäinen vuosiluokka. Sen jälkeen jokaisen vuoden alussa kouluun on tullut ja tulee uudet oppilaat ja luokkien määrä lisääntyy vastaavasti aina kahdeksanteen luokkaan asti, Kenian koulujärjestelmän mukaisesti. Tämä antanee kuvaa siitä kehityksen vauhdista missä olemme mukana. Koulutilojen kunnostamisen, oppilashuollon, oppimateriaalien hankkimisen, opettajien palkkaamisen ja kaiken muun varustelun osalta aikataulu etenee toimintavuosi kerrallaan. Kaiken tämän onnistumisen edellytyksenä on vahva johtoporras, jolla on sekä kykyä että resurssia kehittää koulua, luoda toimintaedellytykset onnistumiselle. Ulkoministeriön Seed ry:lle myöntämän hanketuen tärkeimpiä kehittämiskohteita on paikallisen johdon ja hallinnon koulutus. Sitä kautta hankkeelle luodaan kestävyyttä. Kun koulun hallinto on pätevien paikallisten henkilöiden hallinnassa, sen tulevaisuus on turvattu vielä hanketuen jälkeenkin. Vieraillessamme Keniassa tammikuussa 2011, järjestimme aloitusseminaarin FSA:n johdolle. Seminaaripaikkana palveli Kakamegan sademetsäalueella sijaitseva Rondo Retreat Center. Keskuksen tilat tarjoavat hyvät puitteet tämän kokoluokan seminaarille. Paikalle pääsi koko johto; Mary Ochieng, Patrick ja Lilian Aweyo, John Odhiambo, Lawrence Openda sekä Eunice Aweyo. Ulkopuolisina kouluttajina ja myöhemmin myös auditoijina paikalle olivat saapuneet Joy ja Zedekia Otolo. Marjo Kyllönen ja Zedekia Otolo kantoivat päävastuun kolmipäiväisen seminaarin luennoinneista ja tapahtuman organisoinnista. Seminaarin ryhmätöissä keskityttiin mm. hankkeen omistajuuden, sen johtamisen, kestävyyden, tarpeellisuuden, aikataulutuksen ja eri osapuolien yhteistyön kehittämisen tarpeisiin. Ryhmien työskentelyä oli ilo seurata. Aiheisiin tartuttiin vakavasti ja suurella sydämellä. Asioita pohdittiin niin kenialaisten kuin myös suomalaisten näkökannalta. Molemmilla osapuolilla oli omia perustelujaan asioille ja niitä vertailemalla ja puntaroimalla luotiin toimintasuunnitelmia jatkoa ajatellen. Kuten sanottu, seminaari oli aloitus johdon kouluttamiselle. Jatkoseminaareja pidetään paikallisin voimin Otolojen johdolla. Myös koulun opettajia ja muuta henkilökuntaa kutsutaan näihin tilaisuuksiin mukaan. Seuraava suurempi seminaari, jossa myös suomalaiset ovat edustettuna, on järjesteillä heinäkuussa 2011.

3 Yalan FSA:n opettajat ja oppilaat riemuitsevat hyvästä työskentely-ympäristöstä! Yalan kouluun saavuimme Rondon seminaarin jälkeen. Kuljettajan kaartaessa auton päätieltä koululle johtavaan ramppiin ja antaessa portinvartijalle merkin portin avaamiseta äänitorvella avautuu eteen tuttu näky. Pihalla olevat lapset ja aikuiset tervehtivät tulijoita käsiä heiluttaen ja hymysuin. Tänne tullessa kokee todella olevansa tervetullut. Tuomisinamme oli kirjoja kirjastoon ja ulkoiluvälineitä; palloja ja hyppynaruja sekä lannevanne. Helsingin kummikoulu, Meilahden ala-aste oli lähettänyt tervehdyksensä joka luettiin jokaisessa luokassa. Oppilaat kuuntelivat keskittyneesti terveisiä ja katselivat kiinnostuneina lähetettyjä piirrustuksia. Viemisiksi takaisin Suomeen saimme vähintään vastaavan määrän Yalan koululaisten omia tervehdyksiä. Rakennuksen toisen kerroksen uusi luokkahuone oli viitä vaille valmis. Tätä uutiskirjettä kirjoitettaessa koululla on jo kaksi uutta isoa, avaraa ja valoista luokkahuonetta. Kolmas on jo hyvän matkaa rakenteilla. Hanke edistyy vauhdilla. Patrick Aweyo kumppaneineen on nähnyt paljon vaivaa ja säästämättä voimiaan paneutunut tehtäväänsä. Olemme kirimässä hyvää vauhtia kiinni tavoitettamme saada aina uusi luokkahuone valmiiksi aloittavalle luokalle. Kevään aikana projektiin on palkattu Patrickille alainen hoitamaan käytännön asioita. Rakennuksen seuraava huone on jo tyhjennetty siellä olleista tavaroista, sen anturat kaivettu syvemmälle ja vahvistettu kantamaan toista kerrosta. Saamiemme tietojen mukaan välipohja on jo valettu ja sisätyöt päästään aloittamaan. Kirjastohanke kehittyy! Kuten jo jokin aika sitten kerroimme, olemme päättäneet varustaa kirjaston koulun yhteyteen. Unelmissamme on kyberkahvila josta olisi mahdollista lainata oppikirjoja koulun opiskelijoille, viivähtää hetki lukemassa tai vaikkapa poiketa kirjaston tietokoneella netissä. Palvelu olisi tarkoitettu sekä koululaisille, että ulkopuolisille. Samalla siitä olisi mahdollisuus saada pientä lisätuloa FSA:lle. Kahdella viimeiime vierailuillamme olemme aina vieneet tuliaisina englanninkielsiä lastenkirjoja. Kiitos niiden lahjoittajille! Yläkuvat Kouluun tuodut kirjat ovat oppilaiden mieleen. Rakennuksen kunnostaminen etenee luokka kerrallaan. Kekimmäinen kuva Merja hallantie, Mary Ochieng Leena Keskinen, Marjo Kyllönen, Eunice Aweyo ja Susanna Westerholm uudessa luokkahuoneessa. Alakuvat Seedin kummit ryhmäkuvassa Susanna westerholmin kanssa. Marjo Kyllönen esittelee Helsingin kummikoulun tervehdyksiä.

4 Thikan orpokodin olot vakiintuvat! Ennen saapumistamme Thikaan olimme sopineet Jane Kamaun kanssa, että muutama lapsi tulisi meitä vastaan päätielle. Lapsia olikin saapunut kaikkiaan kymmenkunta - kaikki innokkaina tulemaan kyytiin. Autoajelu taitaa olla harvinaista herkkua tälle joukolle. Iloiten, auto lasten laulua raikuen saavuimme perille mutaman kilometrin loppumatkan jälkeen. Yhteisestä lyhyestä matkasta tuli ikimuistoinen meille kaikille. Jane oli ahkeroinut ja rakentanut omista valmistamistaan tiilistä lisärakennuksen, joka toimi vierailumme aikana keittiönä. Talo on tarkoitettu majoitustilaksi ja uusi keittiörakennus valmistuu myöhemmin viereen. Lapset olivat valmistaneet muutaman näytelmän ja tanssiesityksen iloksemme. Kaikki olivat intoa täynnä. Ohjelmanumeroiden jälkeen saimme nauttia maittavaa kanapataa yhdessä ugalin (maissipuuro) ja papumuhennoksen kanssa. Janen omasta puusta poimimat mangot ovat huippu jälkiruoka. Puoli vuotta aiemmin ensimmäisen kerran tapaamamme Erick Musungu (baby Erick) oli kasvanut ja vantteroitunut. Viimeisten tietojemme mukaan hän jo konttaa ja PRO- THIKA JECT harjoittelee seisomista tukea vasten. Kaikki lapset voivat hyvin. Jokaiselle isommista lapsista on järjestynyt koulupaikka yläasteella. Kiitos teille, suomalaiset kannattajat ja tukijat! Thikan Kenafin lapset ryhmäkuvassa. Kuvasta puuttuvat Beth ja David, jotka olivat nuorisoleirillä. Muovisesta säiliöstä apu Thikan vesitarpeeseen! Veden tarve jokaisessa tukemassamme kohteessa on käsin kosketeltava. Ainoastaan Yalan kohteessa on vettä rajoitetussa määrin omasta takaa. Tavallisimmin vesi tuodaan paikalle polkupyörällä sitä kauppaavan myyjän toimesta ja se on kallista paikalliseen hintatasoon nähden. Olemme päättäneet auttaa Thikan kohdetta ja avustaa Jane Kamauta hankkimaan vesisäiliön. Säiliö saadaan täyteen vettä sateiden aikana keräämällä katolta valuva vesi talteen ja kantamalla tarvittaessa joesta. Kemikaalien avulla vesi pysyy käyttökelpoisena. Kustannuksiltaan projekti on noin 400 euroa. Hintaan sisältyy tankki ja sen kuljetus paikanpäälle liikkeestä. Jalustan tai alustan astialle Jane teettää ulkopuolisilla ammattilaisilla, mutta kantaa tarvittavat kivet ja hiekan tontin alapuolelta. Kiitos kaikille hanketta tukeneille! Yläkuva Jane Kamaun rakentama lisärakennus. Rakennus palveli vierailumme ajan keittiönä, mutta on jo muutettu kovasti kaivatuksi lisätilaksi majoitukseen. Kekimmäinen kuva Erick Musungu voi hyvin. Poika on varttunut ja vahvistunut hyvässä hoidossa. Alakuva Lastenkodin lapset ja heidän kaverinsa olivat valmistaneet draama ja tanssiesityksiä vieraille.

5 Yläkuva Isaac vaimonsa ja poikansa sekä rehtorin ja projektipäällikön kanssa ottivat vastaan kirjat ja muut tarvikkeet. Kekimmäinen kuva Uusi Singer merkkinen ompelukone on vahvaa tekoa. Koneeseen on asennettu myös sähkömoottori, joten sitä voidaan sekä polkea, että käyttää sähköllä. Kasaranin, Nairobin lähiön Hope Learning Centren oppilaat ottivat meidät iloiten vastaan. Koulupäivä oli jo täyydellä tohinalla käynnissä. Ennen lasten tervehtimistä ja luokkien opetukseen tutustumista luovutimme tervetuliaislahjamme uudelle, vasta toimeen astuneelle rehtorille. Kirjat ja muut tarvikkeet otettiin iloiten vastaan. Ruokaprojekti, joka on koulun pääpro- KASA- Alakuvat Koulun lapsia lukokkahuoneessa. Ruokaannokset odottavat välitunnin alkamista. Uudella ompelukoneella ommeltuja koulupukuja. RANI Wellcome, wellcome our visitors! jektimme, on erittäin tarpeellinen ja tervetullut. Uusi keittiötila on valmis mutta toistaiseksi ilman kalusteita. Ruuat valmistetaan vielä lattialla hiilikeittimillä, mutta sielumme silmin voimme jo nähdä työpöydät ja kaapit valmiiksi rakennettuina. Saimme myös nähdä toiminnassa ompelukoneen jonka ostamiseen olimme lahjoittaneet tarvittavat varat puoli vuotta aiemmin vierailullamme yhteydessä. Oman ompelukoneen käyttö mahdollistaa koulupukujen ompelemisen koulussa metritavarasta. Tällöin oppilaat saavat puvut halvemmalla kuin kaupasta ostettuna. Myös ompelija saa palkan ja koulullekin kertyy tuloja. Tilanne on siis win win win. Keskuksen johtaja Isaac Musembi on tehnyt hyvää työtä ja edistänyt koulurakennuksen valmistumista.

6 Tervehdys Sellahilta! Sellahin tapasimme Nairobissa, jonne hän oli tullut yhdessä Joy Otolon kanssa meitä tervehtimään. Sellahin viimeinen vuosi yläasteella on nyt käynnissä. Edessä on puolen vuoden jälkeen yliopiston pääsykokeiden selvittäminen ja jatko-opintoihin valmistautuminen. Viimeinen vuosi on rankkaa, keskittynyttä opiskelua. Pääsykokeet yliopistoihin ovat tiukat ja hakijoiden määrä tajolla oleviin opiskelupaikkojen suhteen rajallinen. Tapaamme Joy Otolon kesän aikana ja voimme välittää silloin lisätietoa. Siihen asti annamme Sellahille opiskelurauhan. Osallistuimme viime keväänä ensimmäistä kertaa Maailma Kylässä tapahtumaan. Lähdimme silloin kokeilumielellä mukaan, mutta huomasimme tilaisuuden mainioksi mahdollisuudeksi jakaa tietoutta toiminnastamme ja hankkia uusia ystäviä. Olemme mukana myös tänä vuonna. Tapahtuma järjestetään Helsingissä, Kaisaniemen kentällä toukokuun viimeinen viikonloppu, Näyttelypisteemme sijaitsee pääteltassa paikalla A 109. Vapaaehtoiseksi esittelypisteellemme voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteesen Toivotamme kaikki tervetulleiksi vierailemaan tapahtumaan ja vapaaehtoistyöpanoksen otamme mielellämme vastaan! Vuosikokous oli Yhdistyksen vuosikokous pidettiin Tilaisuus järjestettiin Kehitysyhteistyö yhdistyksen KEPA:n tiloissa Töölöntorinkadulla, Helsingissä. Kokouksessa käsiteltiin yhdistyksen sääntöjen määräämät asiat. Yhdistykselle valittiin hallitus seuraavalle toimikaudelle. Hallitukseen kuuluvat seuraavat henkilöt: Ira Apter (siht), Nancy Hursti, Peter Knight (vj), Leena Keskinen (rh), Katri Kyllönen, Erkki Kyllönen (pj), Riikka Niemenranta, Olli Ovaskainen (vj), Eeva Riutamaa (vj), Lasse Riutamaa (vpj), Elina Westerholm, Juhani Westerholm (vj), Susanna Westerholm ja Wanjiku wa Ngugi (vj). Yhdistyksen Vuosikertomus, Toimintasuunnitelma ja budjetti on julkaistu yhdistyksen kotisivuilla, osoitteessa Osallistu picknikille elokuussa Hyväksi havaittu toimintamuoto, monikultturiset tapahtumat, sai jälleen yhden lisäsovelluksen ja runsaan vastaanoton. Nyyttäriperiaatteella järjestetty Vappu-aaton ilta kokosi yhteen yli 50 iloista Vapun viettäjää. Kiitos kaikille mukana olleille ja oman panoksensa iltaan antaneille. Ruokaa ja juomaa riitti niin pienille kuin suurille. Loppuiltaa siivitti Afrikkalainen musiiki ja tanssi. Seuraavaksi tapahtumaksi olemme suunnitelleet picknick retkeä meren rannalle Helsingissä, Vuosaaren Uutelassa. Säiden salliessa suuntaamme retkelle elokuun 13 päivä. Mikäli haluat osallistua tapahtumaan, voit merkitä sen jo nyt kalenteriisi. Lisätietoa tulemme jakamaan Facebook- ja kotisivujemme kautta. Seed ry Rapolantie 9, Helsinki Pankkiyhteys: Osuuspankki, Ruoholahti: Jäsenmaksutili: , viite 1122 (20 /vuosi) Tuki ja lahjoitustili: Kertalahjoitus viite 1177 Rakentaminen viite 2008 Säännöllinen kannatus 2244 Rahankeräyslupa, Poliisihallitus 2020/2010/4423 ajalle Koulutuksen, orpotyön ja yrittäjyyden kehittäminen Keniassa

SEEDIN. Uusi luokkahuone tarjoaa hyvät työskentelytilat UUTISKIRJE 8. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen

SEEDIN. Uusi luokkahuone tarjoaa hyvät työskentelytilat UUTISKIRJE 8. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen SEEDIN UUTISKIRJE 8 Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen Uusi luokkahuone tarjoaa hyvät työskentelytilat Furaha Seed Academyssä päivät sujuvat jo rutiinilla. Oppilaat kokoontuvat luokkiin oppimaan

Lisätiedot

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! kesäkuu 2013

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! kesäkuu 2013 Seed ry Sustainable Education and Equality in Developement SeedIN UUTISKIRJE Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! 17 kesäkuu 2013 Furaha Seed Academyn oppilaat esittelevät uusia koulukirjoja jotka

Lisätiedot

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen!

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! Seed ry Sustainable Education and Equality in Developement SeedIN UUTISKIRJE Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! 13 F S A Paras koulu - Paras oppilas! Furaha Seed Academy on kasvanut ja kehittynyt

Lisätiedot

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! toukokuu 2014

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! toukokuu 2014 Seed ry Sustainable Education and Equality in Developement SeedIN UUTISKIRJE Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! 20 toukokuu 2014 F S Laadukkaan opetuksen ylivoimaa! Yalan Riannas Furaha orpokodin

Lisätiedot

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! marraskuu 2013

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! marraskuu 2013 Seed ry Sustainable Education and Equality in Developement SeedIN UUTISKIRJE Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! 18 marraskuu 2013 Yalan FSA kouluhanke on edennyt ensimmäisen hanketukiperiodin viimeiseen

Lisätiedot

************************************************************* Uhusiano-tiedote 2 / 2012

************************************************************* Uhusiano-tiedote 2 / 2012 ************************************************************* Uhusiano-tiedote 2 / 2012 Pääkirjoitus s. 2 Vapaaehtoistyö Tansaniassa s. 3 Diasporassa asuvat tansanialaiset mukaan kehityshankkeisiin s.

Lisätiedot

Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista. Miltä näyttää tulevaisuus yhdeksäsluokkalaiset kertovat. Medinan hyvä elämä

Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista. Miltä näyttää tulevaisuus yhdeksäsluokkalaiset kertovat. Medinan hyvä elämä Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista Miltä näyttää tulevaisuus yhdeksäsluokkalaiset kertovat Medinan hyvä elämä 1 2010 tässä numerossa 3 4 7 8 11 14 16 19 21 22 25 Pääkirjoitus Medinan hyvä elämä

Lisätiedot

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA RIIHIMÄEN IDÄNTYÖ ry Helmikuu 2015 Vera Tervehdys Idäntyön Ystävät Vladimir Batuhtin oli Riihimäen Sanan-ja rukouksenillassa 26.1.2015. Hänellä oli vakava sanoma meille kaikille: Olemme sodassa, jossa

Lisätiedot

Kaikki palvelut saman katon alta!

Kaikki palvelut saman katon alta! 1 JULKAISIJA LIONS CLUB MARTTILA 2012 Kaikki palvelut saman katon alta!.fi OP-bonusasiakas on sellainen Osuuspankin omistajajäsen, jonka oma tai perheen yhteinen pankki- ja/tai vakuutusasiointi on vähintään

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Toukokuu 2015 1. "Jokainen alla auringon on lähimmäiseks luotu."

Pisarakirje. Pisarakirje Toukokuu 2015 1. Jokainen alla auringon on lähimmäiseks luotu. Pisarakirje Toukokuu 2015 "Jokainen alla auringon on lähimmäiseks luotu." Palasin äskettäin aurinkoisesta Länsi-Afrikasta muslimialueelta. Sanottavansa sai ilmaista ranskaksi jos osasi ja sen ymmärsi ken

Lisätiedot

Vuosijulkaisu 2009 APUTASSU

Vuosijulkaisu 2009 APUTASSU Vuosijulkaisu 2009 APUTASSU Mainiot ulkoilumahdollisuudet, rauhallinen ympäristö ja asiantunteva henkilökunta Maskun Neurologinen Kuntoutuskeskus on Suomen ainoa yksinomaan neurologisten sairauksien kuntoutukseen

Lisätiedot

Aktiivista palvelu- ja avustustoimintaa. tarkoitettu helppotajuinen opetusmateriaali internet -ympäristön

Aktiivista palvelu- ja avustustoimintaa. tarkoitettu helppotajuinen opetusmateriaali internet -ympäristön No:18 2011 Aktiivista palvelu- ja avustustoimintaa Toteutamme kansainvälisen Lionsjärjestön periaatetta We Serve - Me palvelemme harjoittamalla vapaaehtoistyöhön, palveluihin ja avustamiseen perustuvaa

Lisätiedot

1/2014 I N S I N Ö Ö R I

1/2014 I N S I N Ö Ö R I K e s k i -Su o m e n 1/2014 INSINÖÖRI 1 Keski-Suomen Insinöörit ry:n hallitus 2014 Puheenjohtaja Timo Härmälä 040 513 5988 puheenjohtaja@ksinsinoorit.com Varapuheenjohtaja Paula Rossi 040 869 3731 paulakrossi@gmail.com

Lisätiedot

Uhusiano-tiedote 1/2011

Uhusiano-tiedote 1/2011 Uhusiano-tiedote 1/2011 Pääkirjoitus: Hyvää vapaaehtoisvuotta kaikille uhusianolaisille, s. 1; Balozi wa Finland, s. 2, Suurlähettiläs Karangon visiitti Msingissä, s. 6, UNGO:n inspiroivat uudet toimitilat

Lisätiedot

SLUMMIN LAPSILLE KUULUU HYVÄÄ

SLUMMIN LAPSILLE KUULUU HYVÄÄ PLS LASTENAPU www.patmos.fi SLUMMIN LAPSILLE KUULUU HYVÄÄ Elämää ruuatta ja peloissaan Lähes jokainen lapsi tulee epävakaista sosiaalisista oloista sairaalaan ja on nälissään, huonoissa vaatteissa tai

Lisätiedot

PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖN LASTENAVUN JULKAISU TUOTA LAPSILLE ILOA RAKASTA. AUTA.

PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖN LASTENAVUN JULKAISU TUOTA LAPSILLE ILOA RAKASTA. AUTA. patmoslapset 09 PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖN LASTENAVUN JULKAISU TUOTA LAPSILLE ILOA RAKASTA. AUTA. patmoslapset 09 Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun julkaisu 2009 Toimittaja Pirkko Säilä pääkirjoitus Vastaava

Lisätiedot

Liana ry: Epävirallinen vuosikertomus 2011 suomeksi

Liana ry: Epävirallinen vuosikertomus 2011 suomeksi Liana ry: Epävirallinen vuosikertomus 2011 suomeksi Nopea epävirallinen suomennos: Susanna ja Miika Mäkelä (ja Google translator: http://translate.google.com/) Johdanto Kehitysyhteistyön parissa työskentelevät

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Huhtikuu 2014 1. Pisaran taloudesta

Pisarakirje. Pisarakirje Huhtikuu 2014 1. Pisaran taloudesta Pisaran taloudesta Pisarakirje Huhtikuu 2014 Äskettäin oli televisiossa ohjelma, jossa arvioitiin hengellisten järjestöjen saamia rahankeräyslupia. Luvan myöntää Poliisihallitus. Sitä ei myönnetä hengelliseen

Lisätiedot

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA 1 J JOULURUOKAMYYJÄISIIN VALMISTAUTUMASSA Joulukuun viimeiset myyjäiset vuonna 2013 olivat Jouluruokamyyjäiset. Kirkonkylän omiin puurojuhliin tuli paljon

Lisätiedot

SatakuntaUNICEF-maakunta2011 LOPPURAPORTTI

SatakuntaUNICEF-maakunta2011 LOPPURAPORTTI SatakuntaUNICEF-maakunta2011 LOPPURAPORTTI sisällys MAAKUNTAJOHTAJAN TERVEHDYS... 3 UNICEF VUOSI ON TÄYNNÄ MAHDOLLISUUKSIA... 4 UNICEF VUODEN VIRALLINEN SUOJELIJA... 6 PÄÄSPONSORINA A. AHLSTRÖM OY... 8

Lisätiedot

Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti

Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti 4 /2005 Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti numero 4/2005 SISÄLTÖ 4/2005 Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari ry:n jäsenlehti 4/2005 SISÄLLYS

Lisätiedot

Kesä talven keskellä: Ensi kesän leirit! Ihan erilainen paikka Aikaa Anastasialle. Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista

Kesä talven keskellä: Ensi kesän leirit! Ihan erilainen paikka Aikaa Anastasialle. Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista 4 2009 Kesä talven keskellä: Ensi kesän leirit! Ihan erilainen paikka Aikaa Anastasialle Asiaa näkövammaisista lapsista ja nuorista tässä numerossa 20 30 3 4 7 8 14 17 19 20 22 24 25 29 30 31 Pääkirjoitus

Lisätiedot

Sisältö. Pari sanaa päätoimittajalta. Avataan ovia

Sisältö. Pari sanaa päätoimittajalta. Avataan ovia Pari sanaa päätoimittajalta Avataan ovia Alueemme Hämeenhelmen ovet aukeavat vieraille tämän lehden ilmestymisen aikoihin. Kun vieras astuu sisään alueellemme, hän näkee valmiin tuotoksen. Jos hän on lukenut

Lisätiedot

inkeriläisten viesti Seurakunnat inkeriläisten tukena

inkeriläisten viesti Seurakunnat inkeriläisten tukena 4 2013 Seurakunnat inkeriläisten tukena tässä numerossa: Pääkirjoitus: Mitä teille kentällä kuuluu?....s.3 Seurakunnat inkeriläisten tukena... s.4 Liljan matka Venjoelta draamaohjaajaksi... s.8 Inkeriläisten

Lisätiedot

Olen ollut juutalaisille kuin juutalainen voittaakseni lain alla eläviä, vaikka en olekaan lain alainen. 1.Kor.9:20

Olen ollut juutalaisille kuin juutalainen voittaakseni lain alla eläviä, vaikka en olekaan lain alainen. 1.Kor.9:20 Pisarakirje Helmikuu 2014 Kulttuurieroja Olen ollut juutalaisille kuin juutalainen voittaakseni lain alla eläviä, vaikka en olekaan lain alainen. 1.Kor.9:20 Kännykässäni olen säilyttänyt 18.1.2011 saamani

Lisätiedot

NAKURUN LASTENKOTI - ARAP MOI TYÖELÄMÄHARJOITTELU III 5.3-13.5.2007

NAKURUN LASTENKOTI - ARAP MOI TYÖELÄMÄHARJOITTELU III 5.3-13.5.2007 NAKURUN LASTENKOTI - ARAP MOI TYÖELÄMÄHARJOITTELU III 5.3-13.5.2007 Elina Rantanen 0503182 Työelämäharjoittelu III Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadia 2007 kevät Sosiaaliala Opettaja: Hanna Sinkkanen 2

Lisätiedot

kotina Korvensuora Aluekokous - Asukastilaisuus tiistaina 02.11.2010 klo 18.00 Talvikankaan Monitoimitalolla,

kotina Korvensuora Aluekokous - Asukastilaisuus tiistaina 02.11.2010 klo 18.00 Talvikankaan Monitoimitalolla, Korvensuora kotina Korvensuoran suuralueen tiedote syksy 2010 Aluekokous - Asukastilaisuus tiistaina 02.11.2010 klo 18.00 Talvikankaan Monitoimitalolla, Tuiskutie 10 Kaikki suuralueen asukkaat lämpimästi

Lisätiedot

Häät, joista viini loppui

Häät, joista viini loppui Häät, joista viini loppui Vielä vuosikymmenien päästä olisi muisteltu häitä, joissa tarjottava loppui kesken. Mikä häpeä hääparille ja suvulle. Jeesus muutti uhkaavan häpeän iloksi ja kunniaksi. SINÄ OLET

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014 Pisarakirje Joulukuu 2014 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON "Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt" (Joh. 9:4) Vihdin ryhmä kävi marraskuussa Tosnon seurakunnan

Lisätiedot

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille 250 Tampere 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 1/2014 ilmestyy viikolla 8-9 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta,

Lisätiedot