SEEDIN. Uusi luokkahuone tarjoaa hyvät työskentelytilat UUTISKIRJE 8. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SEEDIN. Uusi luokkahuone tarjoaa hyvät työskentelytilat UUTISKIRJE 8. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen"

Transkriptio

1 SEEDIN UUTISKIRJE 8 Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen Uusi luokkahuone tarjoaa hyvät työskentelytilat Furaha Seed Academyssä päivät sujuvat jo rutiinilla. Oppilaat kokoontuvat luokkiin oppimaan opettajien johdolla. Lasten keskittyminen työskentelyyn on esimerkillistä. Alkuvuodesta lähetetyillä varoilla on luokkiin tilattu oppilaille paikallisen puusepän rakentamat pulpetit ja opettajille lukolliset kaapit kirjojen, kynien ym. koulumateriaalien säilyttämiseen. Opettajat ovat myös saaneet pöydät ja tuolit. Olosuhteet työskentelyyn ovat näiltä osin hyvät. Rakentaminen kysyy resursseja Luokkahuoneiden kunnostus vaatii edelleen panostusta. Olemme voineet lähettää rakentamiseen alkuvuonna rahaa niin, että ensimmäinen osa on valmis. Ylemmän luokkahuoneen rakentaminen ja kuntoon saattaminen on vielä kesken. Vuoden vaihteessa kouluun vastaanotetaan uusi ykkösluokka ja opetustilan tarve on konkreettinen. Kustannukset toisen luokkahuoneen osalta ovat reilut Olemme yhdessä Kenian Seedin Uusi luokkahuone tarjoaa viihtyisät ja mukavan viileät tilat opiskeluun. Auringon kuumuus ei haittaa työskentelyä, koska kattona on betoninen välikatto, ei peltiä. Ikkunoista luokkaan lankeaa päivänvalo, pimeitä hetkiä varten on luokkaan asennettu sähkövalot. Luokassa on lukolliset säilytystilat opiskelutarvikkeita varten. Kakkosluokan opettaja Maurine hakemassa tehtäväkirjoja kaapista. Molemmat luokkahuoneet on varustettu opettajan tuolilla ja pöydällä. kanssa miettineet eri vaihtoehtoja selviytyä tilanteesta ja uskomme sekä toivomme voivamme pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja aikataulussa. Alempi jo kunnostettu luokka tarjoaa esimerkillisen hyvät työskentelyolosuhteet. Toivomme voivamme rakentaa seuraavat luokkahuoneet samalla laatutasolla. Loppuvuodesta ratkeaa Suomen Jatkuu sivulla 2

2 Isaac Musembi ja Patrick Aweyo tarkastamassa rakennuksen välipuhjaa. Toisen kerroksen seinät ovat jo aluillaan. Tästä kohtaa tulee olemaan uuden luokan sisäänkäynti. Alla Furaha Seed Academyn hallitus: Lawrence Openda, Mary Ochieng, Patrick Aweyo, Lilian Aweyo, Eunice Aweyo ja John Odhiambo. Alimmaisessa kuvassa uuden luokan viimeistelty julkisivu. Ulkoministeriön hanketukipäätös. Toivomme myös sen edesauttavan projektissamme. Kevätsateet lisätyöllistivät Kevään suuret sateet toivat Patric Aweyolle lisärasitetta. Jouduimme valamaan suojakerroksen välipohjan yläpintaan. Sateet kostuttivat välipohjaa ja seiniä. Vesi valui väliseinää pitkin kostuttaen liitutaulun niin märäksi, ettei sitä voinut käyttää, Patrick kertoo. Suojaamalla välipohjan yläpuolen ja johtamalla vedet putkia myöten kauemmas rakennuksesta Patrick pystyi suojaamaan rakennuksen vaurioilta. Tuemme myös vastuuhenkilöiden koulutusta Kaikesta huolimatta odotukset ovat toiveikkaat. Tapasimme koulun hallituksen ja laadimme yhdessä alustavaa suunnitelmaa heidän kouluttamisesta projektin johtamisessa työn edetessä. Alkuvuodesta 2011 on määrä pitää ensimmäinen seminaari ja vuoden 2011 johdon jatkokoulutusseminaareista on jo sovittu alustavasti paikallisten kouluttajien kanssa. Furaha Seed Academy tulee valmistuttuaan olemaan suuri koulutuskeskus, jonka johtaminen vaatii ammattiosaamista.

3 PRO- THIKA JECT Saimme kesän alussa viestin Thikasta Jane Kamaulta. Kirjeessä Jane kertoi kuulumisia ja raportoi työn kehittymisestä. Lähettämämme tuki on ollut suureksi avuksi ja lapset muistavat kaikkia kannattajiaan lämmöllä. Kiitos jokaiselle työn tukijalle heiltä kaikilta. Thikan Kena Fini -orpokodissa silmiinpistävää on muutos, joka lapsissa on tapahtunut. On ilo seurata lasten leikkimistä, käsilläseisontaa seinää vasten, naurua, huomata heidän tekevän kaikkea sitä, mitä tämän ikäisten lasten kuuluukin tehdä. Työ on kehittynyt myönteiseen suuntaan. Tontilla on aloitettu kaivon kaivaminen. Kaivannon syvyys on noin 5 metriä. Ongelmana on eteen sattunut suuri kivi. Lasten laulun mukaisesti sitä ei voi kiertää eikä alittaa. Täytyisi päästä lävitse. Parhaillaan on käynnissä selvitys porauskulujen suuruudesta. Jane on valmistanut käsin savesta uusia tiilijä keittiön remontoimista varten. Kevään sateet vaurioittivat vanhaa keittiörakennusta ja se kaipaa nyt kunnostuksen. Saadakseen lisätuloja Jane on alkanut kasvattaa puuntaimia tontillaan. Haluan opettaa lapsille kuinka toimia ja tehdä työtä. Jonain päivänä heidän on tultava omillaan toimeen ja jos he silloin pystyvät huolehtimaan itsestään omatoimisesti, on heillä turvattu tulevaisuus edessäpäin., Jane toteaa. Seed ry:n hallituksen jäsen Nancy Hursti ja projektikoordinaattori Marjo Kyllönen yhdessä Jane Kamaun kansa Thikassa. Jane on aloittanut tontilla kaivon kaivamisen. Käsin kaivetulla kuopalla on syvyyttä 5 metriä. Savesta ja oljista muotoiltuja tiilejä kuivumassakäymälän ja keittiön kunnostamiseksi. Pienet puuntaimet ovat valmiita myyntiin.

4 Eräs selviytymistarina Ihmishenki ei ole paljon arvoinen. Sen todisti tapahtumasarja, jonka Thikassa toimivan orpokodin johtaja ja perustaja Jane Kamau koki tämän vuoden maaliskuussa. Tontti, jolla orpokoti sijaitsee tarjoaa Janelle ja lapsille mahdollisuuden viljellä maissia ja hedelmiä. Eräänä päivänä, kun Jane oli työskentelemässä viljelysten parissa, hän kuuli outoa ääntä. Ihmettelin mistä ääni kuului. Aivan kuin lapsi itkisi., hän kertoi. Jatkoin työskentelyä, mutta ääni ei jättänyt rauhaan. Nousin tarkistelemaan lähiympäristöä. Maassa, tiellä, tontin laidalla oli muovipussi. Tartuin pussiin ja katsoin mitä se sisältää. Äänen lähde paljastui samalla. Pussissa oli hylätty pieni poikavauva. Istukka oli vielä kiinni lapsessa, mikä kertoi, että heitteillejättö oli tapahtunut hetki sitten, aivan synnytyksen jälkeen. Vein poikavauvan kotiini ja pesin hänet. Soitin lastensuojeluviran- omaisille jotka tulivat ja noutivat lapsen sairaalaan., Jane jatkaa. Sairaalassa pieni pojanalku vietti pari kuukautta saaden hoitoa ja lääkitystä. Löytöpainoksi merkittiin 1,7 kg. Viranomaisilla ei kuitenkaan ollut paikkaa mihin sijoittaa lasta. Yllättäen he saapuivat Janen orpokotiin palauttaen pienen tulokkaan hyväksi koettuun hoitopaikkaan. Evästeeksi lapsi sai maitoa ja pienen summan rahaa hoitokuluihin. Jane on hoitanut poikaa rakkaudella ja lämmöllä. Tapasimme kesän vierailullamme kodin lapset, Janen ja pojan, jonka Jane on ristinyt Erickiksi. Lasta sylissä pidellessä konkretisoitui avun tarve. Erick on vain yksi monista. Kena Fini lastenkodin lapset nauttivat pihalla vieraiden tuliaisista.

5 Kouluun on tullut lisää luokkatilaa ja myös uusi keittiö on rakentumassa. Uusi tila mahdollistaa paremmin ruuan valmistamisen koulun yli 200:lle oppilaalle. Alakerrassa on tehty muutostöitä ja sinne tulee paremmat tilat käymälöille. Lisätilat tulevat tarpeeseen, sillä alue on nopeasti kasvavaa. Lähistölle nousee jatkuvasti lisää uusia asuinta- KASA- RANI Isaac Musembi vaimonsa ja koulun rehtorin kanssa iloitsevat uusista kynistä. Kynät kerätään koulupäivän jälkeen opettajan haltuun, muuten ne häviävät koteihin. Tällä hetkellä ruuan valmistus tapahtuu ulkoilmassa, paljaan taivaan alla. Uusi keittiötila valmistuu rakennuksen toiseen kerrokseen. Kiireistä rakennusaikaa Hope Learning Centren rakentaminen Kasaranissa, Nairobin kasvavassa lähiössä, edistyy johtaja Isaac Musembin johdolla. Ruokaprojekti, jota Seed ry tukee taloudellisesti, on innostanut myös paikallisia. Jos joku tulee tänne Suomesta asti ja haluaa auttaa meidän lapsiamme, on myös meidän pistettävä itsemme likoon asiassa, totesi koulun projektipäällikkö. loja ja niihin muuttaa kouluikäisiä pieniä lapsia yhdessä vahempiensa kanssa.

6 Saammeko esitellä Olen Jael Omolo ja toimin Furaha Seed Academyn johtavana opettajana. Olen syntynyt vuonna 1935 ja olen iältäni 75 vuotta. Asun yhdessä mieheni kanssa. Kaikki viisi lastamme ovat jo aikuisia ja muuttaneet pois kotoaan. Aloitin opiskeluni vuonna 1945 ja kävin koulua kotini lähistöllä aina vuoteen 1952 asti. Jatkoin opintojani Ng iyan tyttökoulussa ja siirryin Nairobin yliopistoon. Sieltä valmistuin opettajaksi. Ensimmäinen päiväni opettajana oli tammikuusa Siitä lähtien olen toiminut opettajana, suurimman osan ajasta Nairobissa aina eläkeikääni asti. Kun Yalaan päätettiin perustaa esikoulu, sain kutsun tulla mukaan sen suunnitteluun. Esikoulu käynnistyi tammikuussa 1993 ja johdin sitä yhdessä Madam Ebba Magolon kanssa. Koulu sai alusta asti hyvän suosion. Mama Eunice Aweyo pyysi minua mukaan aloittamaan myös Furaha Seed Academyä, jonka ensimmäinen lukuvuosi alkoi kohta kolme vuotta sitten. Sisään kouluun otettiin yhdeksän lasta ensimmäisenä vuonna. Seuraavana lukuvuonna tulijoita oli 23. Lapset todella rakastavat kouluaan, nauttivat oppimisesta ja työskentelevät ahkerasti opettajiensa johdolla. Reippain mielin uuteen jaksoon Tapaaminen Sellahin kanssa Buteren tyttökoulussa onnistui hänen opettajansa avustuksella. Sisäoppilaitoksiin on tarkat vierailupäivämäärät opiskelutyön rauhoittamiseksi. Pääsimme kuitenkin tapaamaan Sellahia koulun porttien sisäpuolelle ja saimme viettää hetkisen aikaa yhdessä lounasta nauttien ja kuulumisia vaihtaen. Sellah on saanut parannettua arvosanojaan. Keväällä tapahtunut pieni väsähtäminen on korjaantumassa ja hän on pääsemässä opettajan Yhdistyksen jäsenmaksu Yhdistyksen vuosittaisella jäsenmaksulla mahdollistamme omasta toiminnastamme aiheutuvat välittömät kulut, kuten kotisivujen ja rahalähetysten kustannukset. Jäsenmaksun suuruudeksi vahvistettiin yhdistyksen vusikokouksessa 20. Mikäli et ole vielä suorittanut vuotuista jäsenmaksuasi ja haluat sen tehdä, niin pyydämme käyttämään yhdistyksemme tilinumeroa; Osuuspankki ja viitettä Kiitos vastuun kantamisesta ja toiminnan mahdollistamisesta! mukaan omalle tasolleen. Syyskuun alussa alkaa viimeinen lukukausi toiseksi viimeisestä opiskeluvuodesta High Schoolissa. Vuoden 2011 aikana tulee valittavaksi jatko-opiskelupaikka. Hyvät arvosanat ovat ensiarvoisen tärkeät tulevien opiskelujen kannalta. Sellahin loma on kulunut lisäopiskelujen tahdittamana. Asueessaan loma-aikoinaan Joy Otolon luona hän käy lähellä sijaitsevassa kurssikeskuksessa kehittämässä taitojaan ja osaamistaan. Seed ry Rapolantie Helsinki Pankkiyhteys: Osuuspankki, Ruoholahti: Jäsenmaksutili: , viite 1122 (20 /vuosi) Tuki ja lahjoitustili: Rahankeräyslupa OKU 28 A Kertalahjoitus viite 1177 Rakentaminen viite 2008 Säännöllinen kannatus 2244

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! kesäkuu 2013

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! kesäkuu 2013 Seed ry Sustainable Education and Equality in Developement SeedIN UUTISKIRJE Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! 17 kesäkuu 2013 Furaha Seed Academyn oppilaat esittelevät uusia koulukirjoja jotka

Lisätiedot

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! marraskuu 2013

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! marraskuu 2013 Seed ry Sustainable Education and Equality in Developement SeedIN UUTISKIRJE Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! 18 marraskuu 2013 Yalan FSA kouluhanke on edennyt ensimmäisen hanketukiperiodin viimeiseen

Lisätiedot

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! toukokuu 2014

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! toukokuu 2014 Seed ry Sustainable Education and Equality in Developement SeedIN UUTISKIRJE Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! 20 toukokuu 2014 F S Laadukkaan opetuksen ylivoimaa! Yalan Riannas Furaha orpokodin

Lisätiedot

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen!

SeedIN UUTISKIRJE. Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! Seed ry Sustainable Education and Equality in Developement SeedIN UUTISKIRJE Koulutus - Avain parempaan tulevaisuuteen! 13 F S A Paras koulu - Paras oppilas! Furaha Seed Academy on kasvanut ja kehittynyt

Lisätiedot

NAKURUN LASTENKOTI - ARAP MOI TYÖELÄMÄHARJOITTELU III 5.3-13.5.2007

NAKURUN LASTENKOTI - ARAP MOI TYÖELÄMÄHARJOITTELU III 5.3-13.5.2007 NAKURUN LASTENKOTI - ARAP MOI TYÖELÄMÄHARJOITTELU III 5.3-13.5.2007 Elina Rantanen 0503182 Työelämäharjoittelu III Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadia 2007 kevät Sosiaaliala Opettaja: Hanna Sinkkanen 2

Lisätiedot

PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖN LASTENAVUN JULKAISU TUOTA LAPSILLE ILOA RAKASTA. AUTA.

PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖN LASTENAVUN JULKAISU TUOTA LAPSILLE ILOA RAKASTA. AUTA. patmoslapset 09 PATMOS LÄHETYSSÄÄTIÖN LASTENAVUN JULKAISU TUOTA LAPSILLE ILOA RAKASTA. AUTA. patmoslapset 09 Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun julkaisu 2009 Toimittaja Pirkko Säilä pääkirjoitus Vastaava

Lisätiedot

TULEVAISUUS UUSIKSI 1 2012. Apua Sahelin lapsille. Samsam pääsi kouluun Shafali saa olla lapsi jälleen

TULEVAISUUS UUSIKSI 1 2012. Apua Sahelin lapsille. Samsam pääsi kouluun Shafali saa olla lapsi jälleen TULEVAISUUS UUSIKSI 1 2012 Apua Sahelin lapsille Samsam pääsi kouluun Shafali saa olla lapsi jälleen PÄÄKIRJOITUS Hyvä lukija Apusi muuttaa maailmaa. Pelastakaa Lasten selvityksen* mukaan yhä useampi maailman

Lisätiedot

Sambiassa sattuu ja tapahtuu!

Sambiassa sattuu ja tapahtuu! Sambiassa sattuu ja tapahtuu! 1 Sari Huuhtasen matkapäiväkirja Sambian matkalta kesäkuulta 2006 8.6 Saavuimme Sambiaan Lento oli pitkä, mutta ihan kohtuullisen mukava. Nukuimme jonkin verran pienissä pätkissä.

Lisätiedot

Anni ja Heikki Takko sekä lapset Minttu, Santtu ja Siiri

Anni ja Heikki Takko sekä lapset Minttu, Santtu ja Siiri Anni ja Heikki Takko sekä lapset Minttu, Santtu ja Siiri Sataa, sataa ropisee! Tätä kirjoittaessani ulkona sataa ja ukkostaa. Tähän aikaan maaliskuun lopussa kuuluisi olla jo ihana kuuma kesä. Sadekausi

Lisätiedot

Ystäväkirje. Ev. lut. lähimmäislähetys ry. Elokuu 2013 nro 2

Ystäväkirje. Ev. lut. lähimmäislähetys ry. Elokuu 2013 nro 2 Ystäväkirje Elokuu 2013 nro 2 Sun Henkesi sateen alle, mun sieluni uupunut vie. Oi kirkasta huokaavalle, ristin siunattu kaita tie. Ev. lut. lähimmäislähetys ry Osoite: Lehtomäen koti Lehtomäentie 211

Lisätiedot

Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007

Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007 Joukkokirje RADIO DEIN JA KRISTITYT YHDESSÄ RY:N UUTISLEHTI Julkaisija: Kristityt Yhdessä ry, Ilmalankuja 2 i, 00240 Helsinki, 9. vuosikerta N:o 4/2006 Hyvää Joulua ja siunausta vuodelle 2007 RADIO DEI

Lisätiedot

Vuosijulkaisu 2009 APUTASSU

Vuosijulkaisu 2009 APUTASSU Vuosijulkaisu 2009 APUTASSU Mainiot ulkoilumahdollisuudet, rauhallinen ympäristö ja asiantunteva henkilökunta Maskun Neurologinen Kuntoutuskeskus on Suomen ainoa yksinomaan neurologisten sairauksien kuntoutukseen

Lisätiedot

Hyvät ystävät, Ystävänpäivän kynnyksellä!

Hyvät ystävät, Ystävänpäivän kynnyksellä! Pyhtilän perheen ystäväkirje 1/2012 Mwanza 1.2.2012 Hyvät ystävät, Ystävänpäivän kynnyksellä! Suuret kiitokset jouluposteista! Joulu meni meillä mukavasti ja rauhassa. Olimme ennen joulua töissä ihan viimeiseen

Lisätiedot

VUOSI- KERTOMUS 2014

VUOSI- KERTOMUS 2014 VUOSI- KERTOMUS 2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. TÖIHIN!-PALVELU OSANA ISOMPAA KOKONAISUUTTA. S. 3 4 1.1 Elinkeinopolitiikka on Jyväskylässä painopiste...4 2. TYÖN MERKITYS IHMISELLE. S. 5 6 2.1. Töihin!-palvelu

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Huhtikuu 2014 1. Pisaran taloudesta

Pisarakirje. Pisarakirje Huhtikuu 2014 1. Pisaran taloudesta Pisaran taloudesta Pisarakirje Huhtikuu 2014 Äskettäin oli televisiossa ohjelma, jossa arvioitiin hengellisten järjestöjen saamia rahankeräyslupia. Luvan myöntää Poliisihallitus. Sitä ei myönnetä hengelliseen

Lisätiedot

Sisällys. Silti juuri itselle sopiva, oman kokoinen elämä on hyvä. Esipuhe. Ei eilistä, ei huomista... 5. Sisko ja sen veli... 6

Sisällys. Silti juuri itselle sopiva, oman kokoinen elämä on hyvä. Esipuhe. Ei eilistä, ei huomista... 5. Sisko ja sen veli... 6 T a r i n o i t a e t s i v ä s t ä n u o r i s o t y ö s t ä Sisällys ESIPUHE Toimituskunnan huomautus: kuvissa esiintyvät nuoret eivät liity julkaisun tarinoihin. Esipuhe KOHTAAMISEN AMMATTILAINEN Ei

Lisätiedot

Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014. Pisaroita. Mekong-joen varrelta. voimasanoja. PIPLiA.

Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014. Pisaroita. Mekong-joen varrelta. voimasanoja. PIPLiA. Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014 Pisaroita Mekong-joen varrelta voimasanoja PIPLiA. Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014 4 Pipliaseurat Mekongin alueella Vuonna 2014 Pipliaseuran teemamateriaali

Lisätiedot

HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA

HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA HYVIÄ UUTISIA LASTEN MAAILMASTA Lapset ovat Herran LAHja! Autamme ja siunaamme Hänen nimessään. Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun kummit auttavat Armeniassa, Brasiliassa, Egyptissä, Etiopiassa, Israelissa,

Lisätiedot

SLUMMIN LAPSILLE KUULUU HYVÄÄ

SLUMMIN LAPSILLE KUULUU HYVÄÄ PLS LASTENAPU www.patmos.fi SLUMMIN LAPSILLE KUULUU HYVÄÄ Elämää ruuatta ja peloissaan Lähes jokainen lapsi tulee epävakaista sosiaalisista oloista sairaalaan ja on nälissään, huonoissa vaatteissa tai

Lisätiedot

ROMANILÄHETYSLEHTI N:O

ROMANILÄHETYSLEHTI N:O ROMANILÄHETYSLEHTI N:O 1/2005 3,50 euroa www.elamajavalo.fi ERITYISAVUSTAJA MARCO ROTH Voidaanko ihmisarvoa turvata sopimuksilla? Katulapsille uusi koti Kolumbiaan MITÄ SEINÄJOELLA TAPAHTUU? Pääkirjoitus

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Toukokuu 2015 1. "Jokainen alla auringon on lähimmäiseks luotu."

Pisarakirje. Pisarakirje Toukokuu 2015 1. Jokainen alla auringon on lähimmäiseks luotu. Pisarakirje Toukokuu 2015 "Jokainen alla auringon on lähimmäiseks luotu." Palasin äskettäin aurinkoisesta Länsi-Afrikasta muslimialueelta. Sanottavansa sai ilmaista ranskaksi jos osasi ja sen ymmärsi ken

Lisätiedot

************************************************************* Uhusiano-tiedote 2 / 2012

************************************************************* Uhusiano-tiedote 2 / 2012 ************************************************************* Uhusiano-tiedote 2 / 2012 Pääkirjoitus s. 2 Vapaaehtoistyö Tansaniassa s. 3 Diasporassa asuvat tansanialaiset mukaan kehityshankkeisiin s.

Lisätiedot

hervanta Noste-kampanja tulee taas Kansainvälinen teatteriesitys Hervannassa Katukappeli maailmalla EIKÖ KAIKKIVALTIAS KUULISI JA NÄKISI?

hervanta Noste-kampanja tulee taas Kansainvälinen teatteriesitys Hervannassa Katukappeli maailmalla EIKÖ KAIKKIVALTIAS KUULISI JA NÄKISI? NOSTE hervanta Noste-kampanja tulee taas Kansainvälinen teatteriesitys Hervannassa Katukappeli maailmalla EIKÖ KAIKKIVALTIAS KUULISI JA NÄKISI? Mielenkiintoinen elämä Jumalan kanssa on mahdollista kaikille

Lisätiedot

Kielikylpyä Turvallista päivähoitoa Yhteistyötä vanhempien kanssa

Kielikylpyä Turvallista päivähoitoa Yhteistyötä vanhempien kanssa Kielikylpyä Turvallista päivähoitoa Yhteistyötä vanhempien kanssa Arvoisat kausijulkaisun lukijat Olemme tehneet taas vuoden töitä kielikylpypäiväkodin säilyttämiseksi Asikkalan kunnassa ja kuten varmasti

Lisätiedot

Yhteydenotot: ulla.m.halonen@gmail.com

Yhteydenotot: ulla.m.halonen@gmail.com Jason tarinan on toimittanut YTM Ulla Halonen Geronomilta. Halonen on toiminut aiemmin useissa ikäihmisiä koskevissa kehittämistehtävissä. Tällä hetkellä hän toimii Keski-Suomen Muistiyhdistys ry:n kehittämispäällikkönä.

Lisätiedot

Lapsiperheet. Barnfamiljer. Lasten kotihoitoa puitiin mediassa Lape mukana keskustelussa. Kokemus muutti sairaanhoitajan yrittäjäksi.

Lapsiperheet. Barnfamiljer. Lasten kotihoitoa puitiin mediassa Lape mukana keskustelussa. Kokemus muutti sairaanhoitajan yrittäjäksi. LAPSIPERHEIDEN ETUJÄRJESTÖ R.Y. - barnfamiljernas Intresseorganisation r.f. - JÄSENLEHTI 02/2012 Lapsiperheet Barnfamiljer 02/2012 http://www.lape.fi Lasten kotihoitoa puitiin mediassa Lape mukana keskustelussa

Lisätiedot

ISBN 978-952-5991-73-4

ISBN 978-952-5991-73-4 ISBN 978-952-5991-73-4 Julkaisija ja kustantaja: Kuvat: Turun kaupunki/sivistystoimiala Käsityöläiskatu 10 20100 Turku Turun Lyseon lukion valokuvakurssi Taitto ja paino: Turun ammatti-instituutti, painoviestintä,

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014

Pisarakirje. Pisarakirje Joulukuu 2014 1 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON. Joulukuu 2014 Pisarakirje Joulukuu 2014 NIIN KAUAN KUIN PÄIVÄ ON "Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt" (Joh. 9:4) Vihdin ryhmä kävi marraskuussa Tosnon seurakunnan

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Elokuu 2015 1. Eläkeläisenergiaa. Yksityiskohta Aljonan Eevalle syntymäpäivälahjaksi. tekemästä taulusta

Pisarakirje. Pisarakirje Elokuu 2015 1. Eläkeläisenergiaa. Yksityiskohta Aljonan Eevalle syntymäpäivälahjaksi. tekemästä taulusta Pisarakirje Elokuu 2015 Eläkeläisenergiaa Pitkäaikainen tulkkimme Eleonora Skrypina kertoi vuosia sitten, millaiselta tuntui jäädä eläkkeelle mielenkiintoisesta työstä, venäläisen mallin mukaan jo 55-vuotiaana.

Lisätiedot

Pisarakirje Huhtikuu 2013

Pisarakirje Huhtikuu 2013 Pisarakirje Huhtikuu 2013 Avoin ja uskollinen Vuoden 2012 toiminta on vihdoin viety kirjoihin ja kansiin. Perinteisen vankilatyön loputtua Venäjällä olemme yhä enemmän luoneet katseemme Pietarin alueen

Lisätiedot