ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Tekninen lautakunta sivu 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Tekninen lautakunta sivu 1"

Transkriptio

1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika , kello Kokouspaikka Käpälämäen päiväkoti, Kalliovuorentie 62 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Saunamäki Juhani, puheenjohtaja Ahola Heikki, varajäsen Alho Antti Niemistö Esa, saapui klo :n 83 käs. aikana Rintasalo Hannu, varajäsen Valli Kirsti Ahola Kirsti Olkkola Akiliina Pikkumäki Marjo Saunamäki Anssi Yli-Rasku Risto Muut saapuvilla olleet Esittelijä: vt. tekninen johtaja / kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola Sihteeri: Merja Lehto Asiantuntijat: tiemestari Kirsi Latvala 83 klo , projektiinsinööri Satu Kangas-Kuittinen 82 klo Asiat :t Pöytäkirjan allekirjoitus Juhani Saunamäki puheenjohtaja Merja Lehto pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja on tarkastettu Teknisellä osastolla Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Heikki Ahola Antti Alho , virka-aikana Ilkanrati, Ilkantie 17 Merja Lehto osastosihteeri

2 ILMAJOEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU/ ASIALISTA Kokousaika Tiistai , kello Kokouspaikka Käpälämäen päiväkoti, Kalliovuorentie 62 Käsiteltävät asiat Pykälä Pöytäkirjan liitteet Asia Sivu TEK 80 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 81 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 TEK 82 TEK 83 TUTUSTUMINEN KÄPÄLÄMÄEN PÄIVÄKODIN TILOIHIN JA TOIMINTAAN 3 KOULUTIEN PARANTAMISSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN 4 TEK 84 1 AHONKYLÄN KUNNANOSAN ASEMAKAAVA KORTTELEISSA 1 JA NIEMELÄN ALUEELLA 5 TEK 85 KAAVOITUSHAKEMUS SILTALAN KUNNANOSAN RIISTAVALLINTIEN ALUEELLE 12 TEK 86 SUUNNITTELUTARVERATKAISU/KIRSTI JA JUHA PERÄLÄ 14 TEK 87 SUUNNITTELUTARVERATKAISU/JARKKO LEHTINIEMI JA ANNINA KÖYKKÄ 17 TEK 88 SUUNNITTELUTARVERATKAISU/KORPISAAREN SÄÄTIÖ 20 TEK 89 SUUNNITTELUTARVERATKAISU/MASA JA JAANA LUHTALA 23 TEK 90 SUUNNITTELUTARVERATKAISU/TOMI PUSKA JA JONNA KOSKIMÄKI 26 TEK 91 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 30 TEK 92 KÄSITTELYJÄRJESTYKSEN MUUTOS 31 Pöytäkirjan nähtävänäpito Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusosoitus ja valitusosoitus pidetään yleisesti nähtävänä teknisellä osastolla (Ilkantie 17) keskiviikkona 18. päivänä toukokuuta 2011 virka-aikana. Puheenjohtaja Ilmajoella 5. päivänä toukokuuta 2011 Anssi Saunamäki, merk.

3 Tekninen lautakunta TEK 80 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Vt. teknisen johtajan ehdotus: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. TEK 81 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Vt. teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Heikki Ahola ja Antti Alho.

4 Tekninen lautakunta TEK 82 TUTUSTUMINEN KÄPÄLÄMÄEN PÄIVÄKODIN TILOIHIN JA TOIMINTAAN Vt. Teknisen johtajan ehdotus: Lautakunta tutustuu uuden Käpälämäen päiväkodin tiloihin ja toimintaan. Tiloja ja toimintaa esittelee projekti-insinööri Satu Kangas- Kuittinen. Merkittiin tiedoksi saatu esittely. Asiantuntijana päiväkodin tiloja ja toimintaa esitteli projekti-insinööri Satu Kangas-Kuittinen. (Lisätietoja: vt. tekninen johtaja Kaisa Sippola, puh )

5 Tekninen lautakunta TEK 83 KOULUTIEN PARANTAMISSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN YHT 207/2011/560 Suunnittelutoimisto Aluetekniikka Oy on laatinut teknisen osaston toimesta Koulutien parannussuunnitelman. Suunnitelma perustuu kunnanhallituksen (24 ) vahvistamaan asemakaavaan. Koulutien parannettava pituus on 513 m ja kadun poikkileikkaus 5,5/6. Kevyenliikenteenväylän poikkileikkaus on plv /2,5 ja plv /3,5. Yleiskartta ja suunnitelmakartat ovat esityslistan oheismateriaalina. Suunnitelma ja kustannusarvio esitellään kokouksessa. Vt. teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää hyväksyä Koulutien katusuunnitelman ja kustannusarviot, sekä asettaa suunnitelmat nähtäville 14 päivän ajaksi, jonka jälkeen tekninen lautakunta vahvistaa suunnitelmat. Nähtävilläolosta tiedotetaan kadun varren kiinteistöjä. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Esa Niemistö saapui kokoukseen klo tämän asian käsittelyn aikana. Asiantuntijana tämän pykälän käsittelyn kohdalla oli tiemestari Kirsi Latvala. (Lisätietoja: vt. tekninen johtaja Kaisa Sippola, puh )

6 Tekninen lautakunta YHT 254/2009/512 TEK 84 AHONKYLÄN KUNNANOSAN ASEMAKAAVA KORTTELEISSA 1 JA NIEMELÄN ALUEELLA TEK 79 Kunnanhallitus on tehnyt kaavoituspäätöksen Niemelän alueelle ja asettanut tavoitteeksi osoittaa alueelle pääosin omakotirakentamista, osoittaa JIGI-INVEST OY:n alue ja siihen liitettävä laajennusalue palvelujen ja asumisen alueeksi sekä osoittaa yleiskaavan mukaiset virkistysalueet. Kaavoitusprosessi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut välisenä aikana nähtävillä ja samaan aikaan oli epävirallisesti nähtävillä asemakaavaluonnos. Asemakaavan sisältö Asemakaava on esityslistan liitteenä nro 5. Asuinrakennusten korttelialueilla on tehty vain pieniä tarkennuksia tonttien rajoihin ja lisätty rakennusoikeutta. Laajennusalueelle on osoitettu uusia omakotitontteja yhdeksän. Kulku niille on järjestetty jatkamalla nykyisiä kaavateitä. Asuin-, liike- ja toimistorakennusten tontin laajennusalueelle on mahdollista toteuttaa tarvittava lisärakentaminen ja paikoitusalueet. Yleiskaavan mukainen lähivirkistysalue sijaitsee asuinalueen itäpuolella ja laajennusalueelle kuntarajaan rajoittuen jää viheryhteydet ja luonnontilaiset viheralueet maastoa mukaillen. Kaavoituksessa on otettu huomioon v valmistunut yleissuunnitelma, joka koskee kantatien 67 parantamista välillä Nikkola- Rintalanmäki, vaikka se on 15 vuotta vanha eikä sitä ole koskaan hyväksytty tiehallinnon toimesta. Suunnitelma on vaikuttanut korttelin 44 muotoon ja kaavamääräykseen. Mitoitus Asemakaava-alueen pinta-ala on noin 10,16 ha. Rakennusoikeuden määrä on kaikkiaan noin k-m 2, josta lisäystä noin 5703 k-m 2. Aluetehokkuus on e= 0,11. Asuntoalueita on noin 5,59 ha, virkistysalueita noin 3,12 ha, suojaviheraluetta noin 0,71 ha ja tiealueita noin 0,74 ha.

7 Tekninen lautakunta Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen liikenne ja infrastruktuuri vastuualueen lausunnossa huomautetaan, että osallistumis- ja arviointisuunnitelman liikenneosio on puutteellinen. Lausunnot ja mielipiteet Asemakaavasta on antaneet lausuntonsa Museovirasto, Etelä- Pohjanmaan ELY-keskuksen liikenne ja infrastruktuuri vastuualue, Fortum Sähkönsiirto Oy. Muita pyydettyjä lausuntoja ei määräaikaan ja esityslistan valmisteluun mennessä ole saatu. Lausunnot ja mielipide ovat esityslistan oheismateriaalina. Lasse Latvamäki on esittänyt kirjallisen mielipiteen, jossa hän esittää, että Kulmalan kiinteistö määriteltäisiin suojelukohteeksi. Museovirasto toteaa lausunnossaan, ettei kaava-alueelta tunneta Museoviraston arkisto- ja rekisteriaineistojen perusteella muinaismuistolain rauhoittamia kiinteitä muinaisjäännöksiä. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen liikenne ja infrastruktuuri vastuualue esittää, että yleissuunnitelma, joka koskee kantatien 67 parantamista välillä Nikkola-Rintalanmäki on otettava suunnittelussa huomioon. Samoin lausunnossa muistutetaan kantatien aiheuttaman melun vaikutuksista ja todetaan, että liikenne ja infrastruktuuri vastuualueella ei ole mahdollisuuksia osallistua melun torjunnan kustannuksiin. Lisäksi tien varren puisto on syytä muuttaa suojaviheralueeksi. Fortum Sähkönsiirto OY toteaa lausunnossaan, että nykyiseen puistomuuntamoon voidaan liittää alueen uudet asiakkaat. Lisäksi yhtiö esittää, että 20 kv kaapelille merkitään 4 metrin johtovaraus leikkikentän alueelle. Mielipiteen ja lausuntojen huomioon ottaminen Latvamäen mielipide on otettu huomioon ja Kulmalan entinen asuinrakennus, joka sijaitsee kantatien viereisellä suojaviheralueella, on merkitty suojeltavaksi rakennukseksi. Fortum Sähkönsiirto Oy:n esittämä johtovaraus on osoitettu olemassa olevalle leikkikentälle. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen liikenne ja infrastruktuuri vastuualueen lausunto on otettu huomioon. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus:

8 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että se hyväksyisi Ahonkylän kunnanosan asemakaavaehdotuksen kortteleissa 1, 2, ja 44 Niemelän alueella liitteen nro 5 mukaisena ja asettaisi sen julkisesti nähtäväksi 30 päivän ajaksi ja uudistaa lausuntopyynnön Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvara vastuualueelle. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh ) KH 155 Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh ) TEK 149 Kaavaehdotus on ollut virallisesti nähtävillä Tänä aikana ei kukaan osallinen ole jättänyt muistutusta. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvara vastuualue ei ole antanut lausuntoa tai ilmoittanut, ettei se sellaista anna. Lausuntopyyntö on lähetetty ja se pyydetty toimittamaan mennessä. Nähtävilläoloajan jälkeen on muistutuksen jättänyt Heli Palomäki. Muistutuksessa Palomäki vaatii ensisijaisesti omistamansa tontin ja kunnan alueelle esitetyn tontin vaihtamista, kunnan alueelle kaavoitettu tontti on huomattavasti suurempi kuin Palomäen alkuperäinen kaavan mukainen tontti. Toissijaisesti Palomäki esittää, että nykyinen tontti kasvatetaan 1400 neliömetriin. Muistutus on esityslistan oheismateriaalina. Muistutus on otettu huomioon siten, että Palomäen tontti on uudessa ehdotuksessa 1400 m 2 :n suuruinen. Tästä syystä korttelin 15 tontin 9 jäljelle jäävä osuus ja tontti 10 on yhdistetty yhdeksi tontiksi.

9 Tekninen lautakunta Samassa yhteydessä korttelin 16 tontit 5 ja 6 on yhdistetty myös yhdeksi tontiksi, jonka pinta-ala on n m 2. Muutosten jälkeen uusia omakotitontteja alueelle tulee seitsemän. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että se hyväksyisi Ahonkylän kunnanosan asemakaavaehdotuksen kortteleissa 1, 2, ja 44 Niemelän alueella liitteen nro 1 mukaisena ja asettaisi sen julkisesti nähtäväksi 30 päivän ajaksi ja uudistaa edelleen lausuntopyynnön Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvara vastuualueelle. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh ) KH 286 Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh ) TEK 31 Kaavaehdotus on ollut toisen kerran virallisesti nähtävillä Tänä aikana yksi osallinen on jättänyt muistutuksen. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvara vastuualue sekä liikenne ja infrastruktuurin vastuualue ovat antaneet lausuntonsa. Alueen maanomistajille järjestettiin keskustelutilaisuus Paikalla olleiden maanomistajien kanssa käytiin yksityiskohtaiset keskustelut ja niiden perusteella kaavaehdotukseen on tehty muutoksia. Muistutus ja lausunnot ovat esityslistan oheismateriaalina. ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvara vastuualueen lausunnon mukaan liikennemelulta suojautuminen tulee pääasiassa järjestää suojaviheralueella.

10 Tekninen lautakunta ELY-keskuksen liikenne ja infrastruktuurin vastuualueella ei ole huomautettavaa. Heli Hyvämäki ilmoittaa muistutuksessaan, että hän hyväksyy asemakaavan muutoksen, mutta edellyttää, että muutos tapahtuu korvauksetta. Lausuntojen, muistutuksen ja keskustelujen huomioon ottaminen Korttelin 1 tonttien 10 ja 11 (edellisessä ehdotuksessa kortteli 44) kaavamääräystä ei ole muutettu ELY-keskuksen toivomalla tavalla. Tämä sillä perusteella, että tontit ovat uusia ja on tarkoituksenmukaista huolehtia melusuojauksesta heti rakennusvaiheessa, eikä jäädä odottamaan kantatielle mahdollisesti tehtäviä parannuksia, joiden yhteydessä pääsääntöisesti vasta tutkitaan melusuojaus tie- ja yleisillä alueilla. Huomattava on myös se, että omalla tontilla on useita eri tapoja huolehtia melusuojauksesta, eikä suojauksen välttämättä tarvitse olla meluvalli tai meluaita. Heli Hyvämäen esitystä maanvaihtoon liittyvistä kustannuksista ei voida ratkaista asemakaavassa. Hyvämäki on halunnut uutta tonttimaata enemmän kuin hän luovuttaa maata. Muita maanomistajien toivomia muutoksia edelliseen ehdotukseen nähden ovat kahden puistopolun poistaminen korttelin 1 alueelta. Ne on korvattu uudella yhteydellä. Korttelissa 15 tonttia 1 sekä korttelissa 16 tonttia 4 on levennetty n. 10 metriä ja vastaavasti tonttia 5 on kavennettu. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että se hyväksyisi Ahonkylän kunnanosan asemakaavaehdotuksen kortteleissa 1, Niemelän alueella liitteen nro 1 mukaisena ja asettaisi sen julkisesti nähtäväksi 30 päivän ajaksi. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Markku Ojala poistui kokouksesta klo tämän pykälän käsittelyn lopussa. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

11 Tekninen lautakunta KH 64 Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Asiantuntijana kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh ) Tek Kaavaehdotus on ollut kolmannen kerran virallisesti nähtävillä Tänä aikana yksi osallinen on jättänyt muistutuksen. Muistutus on esityslistan oheismateriaalina. Heli Hyvämäki/ plsta Jorma Palomäki on tehnyt muistutuksen toistaen edelleen, että tonttiin liitetty lisäalue tulee luovuttaa hänelle vastikkeetta ja vaatii nyt uutena asiana, että tontin kerrosluku tulee muuttaa yksikerroksisesta kaksikerroksiseksi. Muistutuksen huomioon ottaminen Heli Hyvämäen/ plsta Jorma Palomäen muistutusta ei ole otettu huomioon. Maanvaihtoon todetaan, että Palomäki ei ole neuvotteluissa hyväksynyt vaihtoa, jossa maa-alueet olisivat olleet samanarvoiset. Hyvämäen tontti ei ole rajoittunut puistoon aikaisemminkaan, vain 8 metriä leveään puistokäytävään yhdeltä sivultaan, muilta osin tontti on rajoittunut kahdelta sivultaan naapureiden tontteihin ja yhdeltä sivultaan kaavoittamattomaan metsään. Kuitenkin todetaan edelleen, että maanvaihtoon liittyviä kustannuksia ei voida ratkaista asemakaavassa. Rakennuksen porrastus on usein käytetty ja kannatettava vaihtoehto loivaan rinteeseen rakennettaessa, ko. tontilla korkeusero on 1,5-2,0 m. Myöskään toteutuneen yhtenäisen yksikerroksisen ympäristön kannalta rakennuksen sijainti ei puolla kaksikerroksista ratkaisua. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että muistusta ei oteta huomioon ja kunnanhallitus hyväksyisi Ahonkylän kunnanosan asemakaavaehdotuksen kortteleissa 1 ja14-16 Niemelän alueella liitteen nro 1 mukaisena ja esittäisi sen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

12 Tekninen lautakunta (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

13 Tekninen lautakunta YHT 80/2011/512 TEK 85 KAAVOITUSHAKEMUS SILTALAN KUNNANOSAN RIISTAVALLINTIEN ALUEELLE Metsäyhtymä Lähdesmäki Esa, Juha, Anne, Elisa ja Elias esittää sähköpostikirjeellään , että asemakaavaa laajennetaan Siltalan kunnanosassa Riistavallintien varrella yhtymän omistamalle tilalle Tila on metsämaata ja tarkoitus on lisätä alueelle asuntotontteja. Kirjeen mukaan tonteille olisi jo nyt ostajia, mikäli asemakaava olisi valmis. Kirje on esityslistan oheismateriaalina. Kaavoitettavaksi esitetyn alueen sijainti on merkitty alla olevaan karttaan. Alue on Ilmajoen keskustan osayleiskaavassa osoitettu osittain pientalovaltaiseksi asuntoalueeksi sekä osittain maa- ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi. Loppuosa on yleiskaavan ulkopuolista aluetta. Asemakaavaa alueella ei ole, eikä se rajoittuu asemakaavaan. Lähin asemakaava-alue on Napustanmäen vastavalmistunut kaava, johon etäisyyttä tilalta on n. 400 metriä. Kaavoitettavaksi esitetty alue ei sisälly kunnan kaavoitusohjelmaan.

14 Tekninen lautakunta Tilan sijainti sekä pitkä ja kapea muoto vaikuttavat kaavoituksen käynnistämiseen. Tila sijaitsee etäällä asemakaavoitetuista alueista, mikä sinänsä ei ole este kaavoitukselle, mutta olisi kuitenkin tarkoituksenmukaista tarkastella ympäristöä laajemmin. Erityisesti kokonaisuuden huomioon ottaminen on tärkeää, koska alueella ei ole ajantasaista yleiskaavaa. Maanomistus tämän tilan ympäristössä käsittää useita samanmuotoisia ja eri omistajien hallussa olevia tiloja. Maanomistajien tasapuolinen kohtelu edellyttää tässä paikassa yleiskaavan laatimista tai ainakin useiden maanomistajien tilojen asemakaavallista tarkastelua alueella. Yleiskaavoitus keskustan alueella on vireillä siten, että keskustasta on tehty joitain lähtötietoselvityksiä ja työryhmän rakennemalliesitys on valmistunut. Tämän esityksen lisäksi on kaavoitustoimelta tiedusteltu useiden muidenkin kohteiden saamista asemakaavan piiriin. Kaavoitusohjelma täksi ja ensi vuodeksi on mitoitettu käytettävissä oleviin resursseihin nähden kohtuulliseksi. Ohjelman lisäksi on nyt vaikea panna vireille uusia vaativia kaavoituskohteita. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että kaavoituspäätöstä ei tehdä vaan asemakaavan laatiminen ja sen aikataulu tilan alueelle ratkaistaan kaavoitusohjelmassa. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

15 Tekninen lautakunta TEK 86 SUUNNITTELUTARVERATKAISU/KIRSTI JA JUHA PERÄLÄ YHT 197/2011/622 Lausunto Kirsti ja Juha Perälän suunnittelutarveratkaisuhakemukseen Suunnittelutarveratkaisun hakija: Kirsti ja Juha Perälä, Vaasantie 893, Huissi Rakennuspaikka: Rakennuspaikka sijaitsee kiinteistöllä ja sen pintaala on m 2. Kiinteistön osoite on Riistavallintie 182. Metsäinen rakennuspaikan maaperä on hyvin rakentamiseen soveltuva. Hakijan omistus-/hallintaoikeuden peruste: Hakijat omistavat rakennuspaikan. Rakennushanke: Rakennushanke käsittää kerrosalaltaan 120 k-m 2 :n asuinrakennuksen ja 116 k-m 2 :n talousrakennuksen. Luonnossuunnitelman mukaan asuinrakennus on 1-kerroksinen. Rakennukset ovat harjakattoisia ja puuverhoiltuja. Käytetty rakennusoikeus: Rakennuspaikalla on puuvaja ja varasto, joiden pinta-ala on yhteensä 20 m 2. Alueen nykyinen maankäyttö ja asutuksen luonne: Rakennuspaikka sijaitsee alueella, jossa 200 metrin säteellä on 12 muuta omakotitaloa. Lähistöllä ei ole maatalouden tuotantorakennuksia. Rakennuspaikkaa koskevat kaava- ym. suunnitelmat: Alueella on voimassa Ilmajoen kunnanvaltuuston hyväksymä yleiskaava. Siinä rakennuspaikka on AP aluetta. Poikkeusluvan tarpeellisuus ja toimivalta: Hanke sijaitsee alueella joka on MRL 16 :n mukaista suunnittelutarvealuetta. Tällöin rakennusluvan myöntäminen edellyttää johtosäännön perusteella kunnanhallituksen teknisen jaoston päätöstä MRL 137 :n mukaisesti. Tieyhteys, vesijohto ja viemäröinti: Rakennuspaikalle on liittymä Riistavalintieltä. Rakennus on suunniteltu liitettäväksi kunnan vesi- ja viemäriverkostoon joka on suunniteltu rakennettavaksi alueelle vuonna 2012.

16 Tekninen lautakunta Selvitys naapurien kuulemisesta: Naapureita on kuultu. Huomautuksia ei ole esitetty Tek Rakennustarkastajan lausunto: Hanke on MRL 136 :n mukainen eli täyttää rakennusluvan edellytykset asemakaavan ulkopuolisessa rakentamisessa Perälän rakennushanke on omakotitalo, joka sijaitsee Myllykylässä Riistavallintien varrella alla olevan kartan osoittamassa paikassa. Ilmajoen keskustan ensimmäisen asteen yleiskaavassa rakennuspaikka on osoitettu pientalovaltaiseksi asuinalueeksi. Alueella on harvahkoa kyläasutusta. Ilmajoen keskustan palvelut ovat saavutettavissa hyvin. Perälän hanke on yleiskaavan mukainen ja se täydentää sopivalla tavalla olemassa olevaa kyläasutusta. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Ratkaisu: Tekninen lautakunta suostuu hakemukseen. Perustelu: Rakennushanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle, eikä se aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä, eikä vaikeuta erityisten luonnon- ja kulttuuriympäristön arvojen säilymistä. Päätös on voimassa antopäivästä lukien kaksi vuotta. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

17 Tekninen lautakunta Päätös annetaan julkipanon jälkeen. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

18 Tekninen lautakunta YHT 103/2011/622 TEK 87 SUUNNITTELUTARVERATKAISU/JARKKO LEHTINIEMI JA ANNINA KÖYKKÄ Lausunto Jarkko Lehtiniemen ja Anniina Köykän suunnittelutarveratkaisuhakemukseen Suunnittelutarveratkaisun hakija: Jarkko Lehtiniemi ja Anniina Köykkä, Pohjankyröntie 109, Isokyrö. Rakennuspaikka: Rakennuspaikka sijaitsee määräalalla kiinteistöstä Määräalan pinta-ala on 4000 m 2. Rakennuspaikan osoite on Tiilitie 163, Koskenkorva. Rakennuspaikka sijaitsee rautatien ja Tiilitien välisellä peltolohkolla. Rakennuspaikka on rakentamiseen soveltuva. Hakijan omistus-/hallintaoikeuden peruste: Hakijat omistavat määräalan Rakennushanke: Rakennushanke käsittää omakotitalon, kerrosala 216 m 2. Luonnossuunnitelman mukaan rakennus on 1½-kerroksinen, harjakattoinen puutalo. Talousrakennuksen kerrosala on 48 m 2 ja katososa 64 m2. Käytetty rakennusoikeus: Rakennuspaikalla on vanha riihirakennus, 285 m 2. Se puretaan. Alueen nykyinen maankäyttö ja asutuksen luonne: Ympäristössä on omakotitaloasutusta sekä maatilojen asuin- ja tuotantorakennuksia. Lähin eläintuotantoyksikkö on noin 140 metrin päässä koillisessa oleva sikala, jossa on 429 lihasikaa. Rakennuspaikkaa koskevat kaava- ym. suunnitelmat: Alueella ei ole yleiskaavaa mutta se on vireillä. Poikkeusluvan tarpeellisuus ja toimivalta: Hanke sijaitsee alueella joka on MRL 16 :n mukaista suunnittelutarvealuetta. Tällöin rakennusluvan myöntäminen edellyttää johtosäännön perusteella teknisen lautakunnan päätöstä MRL 137 :n mukaisesti. Tieyhteys, vesijohto ja viemäröinti: Ely-keskus on myöntänyt rakennuspaikalla liittymäluvan Tiilitieltä. Rakennus on suunniteltu liitettäväksi kunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon.

19 Tekninen lautakunta Selvitys naapurien kuulemisesta: Naapureita on kuultu. Liikennevirasto on antanut lausunnon liittyen rautatien läheisyyteen. Se on todennut että mahdollisesti tarvittavat melun- ja tärinäntorjuntarakenteet on tehtävä tontille omistajan toimesta ja kustannuksella. Lausunnossa todetaan myös että radan puolella osa tontista kuuluu mahdolliseen radan suoja-alueeseen ja vastapenkereen vuoksi haltuunottotarve voi alentaa tontin pintaalaa. Rakennustarkastajan lausunto: Hanke on MRL 136 :n mukainen eli täyttää rakennusluvan edellytykset asemakaavan ulkopuolisessa rakentamisessa. Liikenneviraston lausunnossa esittämät asiat tulee ottaa huomioon rakennuslupavaiheessa Tekltk Lehtiniemen ja Köykän rakennushanke on omakotitalo, joka sijaitsee Koskenkorvalla Tiilitien varrella alla olevan kartan osoittamassa paikassa. Lehtiniemen ja Köykän rakennushanke sijaitsee alueella, jolla on vireillä Koskenkorvan yleiskaava. Kaavan lähtötietoaineisto, tavoitteet ja osa vaikutusarvioinneista on ollut käytettävissä tätä ratkaisua valmisteltaessa. Kaava on ollut luonnosvaiheessa nähtävillä. Luonnoksista saaduissa lausunnoissa ei ole huomautettavaa tämän alueen suhteen, samoin osallisten mielipiteitä ei ole esitetty. Hakijat ovat

20 Tekninen lautakunta esittäneet, että kyläasutukseen osoitettua aluetta laajennettaisiin tällä paikalla. Neuvotteluissa on kaavoittaja nähnyt AT-alueen laajentamisen mahdolliseksi, koska rakennus ja pääosa pihasta on edelleen mahdollista sijoittaa laskennallisen sikalan hajuvyöhykkeen ulkopuolelle. Yleiskaavaluonnoksissa ei ole esitetty sikalan laajentamista tai muita häiriöitä aiheuttavia toimintoja. Tiilitien alue on harvahkoa kyläasutusta ja sen täydentäminen on suotavaa, täydennysrakentamista on osoitettu kylään yleiskaavaluonnoksessa. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Ratkaisu: Tekninen lautakunta suostuu hakemukseen. Perustelu: Rakennushanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle, eikä se aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä, eikä vaikeuta erityisten luonnon- ja kulttuuriympäristön arvojen säilymistä. Päätös on voimassa antopäivästä lukien kaksi vuotta. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

21 Tekninen lautakunta TEK 88 SUUNNITTELUTARVERATKAISU/KORPISAAREN SÄÄTIÖ YHT 198/2011/622 Lausunto Korpisaaren Säätiön suunnittelutarveratkaisuhakemukseen Suunnittelutarveratkaisun hakija: Korpisaaren Säätiö / Etelä-Pohjanmaan Opisto, Opistontie 111, Ilmajoki Rakennuspaikka: Rakennuspaikka muodostuu kiinteistöistä joiden tunnukset ovat , , , ja Luvan kohteena oleva laajennus sijaitsee kiinteistöllä Rakennuspaikan osoite on Opistontie 111. Sen pinta-ala on m 2 ja sillä sijaitsee Etelä-Pohjanmaan Opiston opetus ja asuntolarakennukset. Suunnitellun hankkeen jälkeen rakennuspaikan kerrosala olisi m 2 eli noin 8,9 % rakennuspaikan pinta-alasta. Maaperä on hyvin rakentamiseen soveltuvaa. Hakijan omistus-/hallintaoikeuden peruste: Hakijalla omistaa rakennuspaikan Rakennushanke: Rakennushanke käsittää kerrosalaltaan 816 kokoontumisrakennuksen laajennuksen. Laajennukseen on suunniteltu ravintola, keittiö, kirjasto ja toimisto. Se on 1-kerrosinen ja liittyy viimeksi vuonna 2004 valmistuneeseen L-rakennuksen laajennukseen. Suunnittelijana on sama arkkitehtitoimisto, jolloin julkisivujen oletetaan soveltuvan hyvin vanhaan osaan. Alueen nykyinen maankäyttö ja asutuksen luonne: Opiston rakennuspaikkaa ympäröivä rakennuskanta koostuu omakotitaloista ja maatiloista. Suuria kotieläintuotantoyksikköjä ei ole lähialueella Rakennuspaikkaa koskevat kaava- ym. suunnitelmat: Alueella on kunnanvaltuuston v.1992 hyväksymä oikeusvaikutukseton yleiskaava. Siinä rakennuspaikka on osoitettu PY alueeksi Suunnittelutarveratkaisun tarpeellisuus ja toimivalta: Hanke sijaitsee alueella joka on katsottu olevan MRL 16 :n 2. momentin mukaista suunnittelutarvealuetta. Tällöin rakennusluvan myöntäminen edellyttää johtosäännön perusteella teknisen lautakunnan päätöstä MRL 137 :n mukaisesti.

22 Tekninen lautakunta Tieyhteys, vesijohto ja viemäröinti: Rakennuspaikalle on olemassa oleva tieyhteys. Rakennuspaikalle on kunnallinen vesi- ja viemäriverkosto Selvitys naapurien kuulemisesta: Hankkeesta on kuultu naapureita. Huomautuksia ei ole esitetty. Rakennustarkastajan lausunto: Hanke on MRL 136 :n mukainen eli täyttää rakennusluvan edellytykset asemakaavan ulkopuolisessa rakentamisessa. --- Tekltk Korpisaaren säätiön rakennushanke on opetusrakennus ja se sijaitsee opiston pihapiirissä alla olevan kartan osoittamassa paikassa. Rakennushanke on keskustan ensimmäisen asteen yleiskaavan mukainen. Yleiskaavoitus keskustan alueella on vireillä siten, että keskustasta on tehty joitain lähtötietoselvityksiä ja työryhmän rakennemalliesitys on valmistunut. Alueella ei ole asemakaavaa. Asemakaavoitus ei sisälly kaavoitusohjelmaan. Vuoden 2011 kaavoituskatsauksessa on todettu, että Koulutuskeskus Sedu:n ja Etelä-Pohjanmaan Opiston alueilla on lisärakentamistarpeita. Alueen kokonaisvaltainen maankäytön suunnittelu on tarpeen. Alueelle laaditaan asemakaava hankkeiden edistymisen mukaisesti joko yhtenä kaavana tai erillisinä asemakaavoina.

23 Tekninen lautakunta Tämä rakennushanke, joka on olemassa olevan auditoriorakennuksen laajennus, voidaan kuitenkin toteuttaa ennen asemakaavan laatimista. Rakennushanke sijoittuu olemassa olevan oppilaitoksen pihapiiriin täydentäen sitä. Etelä-Pohjanmaan Opiston päärakennus on rakennettu Rakennus on inventoitu kunnan toimesta ja tiedot löytyvät julkaisusta Ilmajoen Rakennusperintö; osa I, keskusta. Rakennus on arvotettu kulttuurihistoriallisesti, rakennushistoriallisesti ja maisemallisesti arvokkaaksi. Opistonmäkeen on rakennettu opistoja asuinrakennuksia 1960-, ja 2000-luvuilla. Tämä rakennushanke on uusimman rakennuksen laajennus. Laajennus ei haittaa arvokkaan päärakennuksen asemaa pihapiirissä. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Ratkaisu: Tekninen lautakunta suostuu hakemukseen. Perustelu: Rakennushanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle, eikä se aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä, eikä vaikeuta erityisten luonnon- ja kulttuuriympäristön arvojen säilymistä. Päätös on voimassa antopäivästä lukien kaksi vuotta. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

24 Tekninen lautakunta TEK 89 SUUNNITTELUTARVERATKAISU/MASA JA JAANA LUHTALA YHT 188/2011/622 Lausunto Masa ja Jaana Luhtalan suunnittelutarveratkaisuhakemukseen Suunnittelutarveratkaisun hakija: Masa ja Jaana Luhtala, Riistavallintie 194, Ilmajoki Rakennuspaikka: Rakennuspaikka sijaitsee kiinteistöstä ostetulla määräalalla ja sen pinta-ala on 1506 m 2. Rakennuspaikan osoite on Tuomitie, Ilmajoki. Rakennuspaikka on peltoa ja maaperä on rakentamiseen soveltuvaa. Hakijan omistus-/hallintaoikeuden peruste: Hakijat omistavat määräalan. Rakennushanke: Rakennushanke käsittää kerrosalaltaan 205 k-m 2 :n asuinrakennuksen ja 9 k-m 2 :n talousrakennuksen ja katoksen 42 m 2. Suunnitelman mukaan asuinrakennus on 1-kerroksinen. Rakennukset ovat harjakattoisia ja puuverhoiltuja. Käytetty rakennusoikeus: Rakennuspaikalla ei ole rakennuksia Alueen nykyinen maankäyttö ja asutuksen luonne: Rakennuspaikan ympäristössä on omakotitaloasutusta. Rakennuspaikkaa koskevat kaava- ym. suunnitelmat: Alueella on voimassa Ilmajoen kunnanvaltuuston hyväksymä yleiskaava. Siinä rakennuspaikka on AP-aluetta. Vireillä olevassa asemakaavassa rakennuspaikan määräala muodostaa rakennuspaikan 9 korttelissa 79. Poikkeusluvan tarpeellisuus ja toimivalta: Hanke sijaitsee alueella joka on MRL 16 :n mukaista suunnittelutarvealuetta. Tällöin rakennusluvan myöntäminen edellyttää johtosäännön perusteella kunnanhallituksen teknisen jaoston päätöstä MRL 137 :n mukaisesti. Tieyhteys, vesijohto ja viemäröinti: Liittymä on suunniteltu tulevalta kaavatieltä. Rakennus voidaan liittää kunnan vesi- ja viemäriverkostoon.

25 Tekninen lautakunta Selvitys naapurien kuulemisesta: Naapureita on kuultu. Huomautuksia ei ole esitetty. Rakennustarkastajan lausunto: Hanke on MRL 136 :n mukainen eli täyttää rakennusluvan edellytykset asemakaavan ulkopuolisessa rakentamisessa. Rakennuspaikan koko on alle MRL:n määräämän 2000 m 2. Sitä koskeva vähäinen poikkeama tulee hakea rakennuslupavaiheessa Tekltk Luhtalan rakennushanke on omakotitalo ja se sijaitsee Tuomitien varrella alla olevan kartan osoittamassa paikassa. Rakennuspaikka kuuluu alueeseen, jolle kunnanhallitus on tehnyt kaavoituspäätöksen asemakaavan laatimista varten. Kaavaluonnokset ovat olleet nähtävillä. Luonnoksista ei ole esitetty huomautuksia tai muita mielipiteitä. Kunnanhallitus on asettanut kaavaehdotuksen julkisesti nähtäville Luhtalan rakennushanke on asemakaavaehdotuksen mukainen. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Ratkaisu: Tekninen lautakunta suostuu hakemukseen. Perustelu: Rakennushanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle, eikä se aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä, eikä vaikeuta erityisten luonnon- ja kulttuuriympäristön arvojen säilymistä.

26 Tekninen lautakunta Päätös on voimassa antopäivästä lukien kaksi vuotta. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

27 Tekninen lautakunta YHT 189/2011/622 TEK 90 SUUNNITTELUTARVERATKAISU/TOMI PUSKA JA JONNA KOSKIMÄKI Lausunto Tomi Puskan ja Jonna Koskimäen suunnittelutarveratkaisuhakemukseen Suunnittelutarveratkaisun hakija: Tomi Puska ja Johanna Koskimäki, Tuomikyläntie 548, Tuomikylä Rakennuspaikka: Rakennuspaikka sijaitsee kiinteistöstä ostetulla määräalalla ja sen pinta-ala on m 2. Rakennuspaikan osoite on Alaanentie 996, Pojanluoma. Rakennuspaikan maaperä on hyvin rakentamiseen soveltuva. Hakijan omistus-/hallintaoikeuden peruste: Hakijat omistavat määräalan. Rakennushanke: Rakennushanke käsittää kerrosalaltaan 141 k-m2:n asuinrakennuksen ja 62 k-m2:n talousrakennuksen. Suunnitelman mukaan asuinrakennus on 1-kerroksinen. Rakennukset ovat harjakattoisia ja puuverhoiltuja. Käytetty rakennusoikeus: Rakennuspaikalla ei ole rakennuksia. Alueen nykyinen maankäyttö ja asutuksen luonne: Rakennuspaikan välittömässä läheisyydessä ei ole muita asuinrakennuksia mutta alueella muuten on varsin paljon omakotitaloasutusta. Rakennuspaikkaa koskevat kaava- ym. suunnitelmat: Alueella on voimassa Ilmajoen kunnanvaltuuston hyväksymä yleiskaava. Siinä rakennuspaikka on M- aluetta. Poikkeusluvan tarpeellisuus ja toimivalta: Hanke sijaitsee alueella joka on MRL 16 :n mukaista suunnittelutarvealuetta. Tällöin rakennusluvan myöntäminen edellyttää johtosäännön perusteella kunnanhallituksen teknisen jaoston päätöstä MRL 137 :n mukaisesti. Tieyhteys, vesijohto ja viemäröinti:

28 Tekninen lautakunta Rakennuspaikalle on tiehallinnon myöntämä liittymälupa Alaanentieltä ja liittymä on rakennettu. Rakennus voidaan liittää kunnan vesi- ja viemäriverkostoon. Selvitys naapurien kuulemisesta: Naapureita on kuultu. Huomautuksia ei ole esitetty. Rakennustarkastajan lausunto: Hanke on MRL 136 :n mukainen eli täyttää rakennusluvan edellytykset asemakaavan ulkopuolisessa rakentamisessa Tekltk Tomi Puskan ja Jonna Koskimäen rakennushanke on omakotitalo ja se sijoittuu Rengonkylään Alaanentien varrelle alla olevan kartan osoittamaan paikkaan. Maakuntakaavassa alue kuuluu maaseudun kehittämisen kohdealueeseen. Alueen suunnittelussa tuetaan hyvien peltoaukeiden säilyttämistä viljelykäytössä ja kulttuurimaiseman kehittämisedellytyksiä sekä maatilataloutta ja sen liitännäiselinkeinoja. Alueilla tulee kiinnittää erityistä huomiota laajenevan asutuksen ja tilaa vaativien elinkeinojen, kuten teollisuuden ja suurimuotoisen eläintuotannon, välisten maankäyttötarpeiden yhteensovittamiseen. Asutuksen sijoittumista tulee ohjata olemassa olevia kyliä ja taajamia tukevaksi. Uudet tielinjaukset on sovitettava alueen kulttuuriympäristön ja maiseman erityispiirteisiin.

29 Tekninen lautakunta Rengonkylän, Tuomikylän ja Pojanluomankylän alueilla on vireillä osayleiskaavan laatiminen. Alueen lähtötiedot on selvitetty ja luonnoksia on valmisteltu. Yleiskaavan lähtötiedoista on poimittu tähän muutamia kohtia: Rengonkylän alue on muita kyläalueita metsävaltaisempi. Peltojen osuus on alle neljännes. Kylän pohjoisosassa sijaitsee Kyrkösjärven tekoallas sekä kanava, joka yhdistää Seinäjoen ja tekoaltaan. Rengonkylää hallitsevat sen keskellä luode-kaakko -suuntaisesti sijaitseva lentokenttä sekä valtatie 19, Seinäjoen talousalueen pääväylä etelään. Suunnittelualue on pääosin maa- ja metsätalousaluetta. Metsät ovat suurelta osin ojitetuille soille tai kalliomaastoon kasvaneita nuoria metsiä. Pellot on yhtenäisiä salaojitettuja maisemakuvaltaan avoimia kokonaisuuksia, joiden reunoille asutus on sijoittunut. Rengonkylä sijaitsee Seinäjoen varressa Kyrkösjärven eteläpuolella. Asutus on alun perin sijainnut jokivarressa ja sitä seuraavan tien ja suurempien peltoaukeiden läheisyydessä. Myöhemmin omakotirakentaminen on suuntautunut voimakkaammin teiden varsille muun muassa Tuomikylään ja Pojanluomalle johtavan maantien varteen. Kiviniemenmäki on omakotitaloista muodostunut tienvarsikylä. Alaanentien liikennemäärä on vt 19 ja Tuomikyläntien risteysten välissä 1860 ajoneuvoa/vrk ja Pojanluomantien ja Ritolantien risteysten välissä 1511 ajoneuvoa/vrk. Rengonkylässä virkistystoimintaa varten on osoitettu Ruissaaren alue sekä sen eteläpuoleinen alue, joka soveltuu muun muassa yhteisöjen tai yhdistysten käyttöön tai leirialueeksi. Virkistystä palvelevia alueita ovat kuntoradan alue sekä seurantalon kenttä. Seinäjoki-Ilmajoki-Nurmon elämysliikuntareitistön investointihankkeella on tarkoitus parantaa olemassa olevia liikuntareittejä sekä joiltakin osin rakentaa kokonaan uutta. Ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan valaistu patikointi- ja pyöräilyreitti Ahonkylästä Tuomikylän kautta Seinäjoelle, kehitetään Kyrkösjärven ympäristöä ja toteutetaan ensisijaisesti viitoituksen ja karttamateriaalin avulla Ilmajoen, Seinäjoen ja Nurmon kyliä sekä merkittäviä maisemia, mm. Alajoen ja Paukanevan, yhdistävä pyöräilyreitti. Kunnallisia palveluja alueella tarjoavat Neiron koulu, jossa toimii peruskoulun 1-6 luokat, neuvola ja ryhmäperhepäivähoito sekä Rengon vanha koulukiinteistö, jossa toimii ryhmäperhepäivähoito ja kansalaisopiston opintopiirejä. Muut julkiset palvelut ovat Ilmajoen keskustassa, johon on matkaa noin 12 km. Yksityiset palvelut kuten

30 Tekninen lautakunta kauppa ja posti ovat Lentoaseman alueella ja muut keskustassa, Seinäjoen keskustan palveluihin on matkaa noin 15 km. Liikenneyhteydet alueelta ovat hyvät; sieltä pääsee kestopäällysteisiä teitä pitkin Ilmajoen keskustaan ja Seinäjoelle. Rakennushankkeen ympäristössä ei ole häiriötekijöitä; lentomelualue ei ulotu rakennuspaikalle eikä suuria kotieläintalouden yksikköjä ole lähistöllä. Yleiskaavaluonnoksia on valmisteltu kaavoitustoimessa ja niistä on neuvoteltu maanomistajien kanssa. Alaanentien varrella olevien alueiden suunnittelussa on tärkeänä kohtana tien pohjoispuolisten alueiden liittyminen tieverkkoon. Tilan maanomistajan kanssa on neuvoteltu, että asuntoalueen kokoojatie voidaan linjata hänen maansa läpi. Tilasta on nyt myyty/tehty esisopimus Puskalle ja Koskimäelle määräala ja se on rajattu siten, että tuleva asuntoalueen tie tulee tilan ja määräalan rajan molemmille puolille. Määräalan rajauksessa on noudatettu yleiskaavaluonnosta. Puskan ja Koskimäen rakennuspaikasta tulee osa jättää luonnoksen mukaan metsätalousmaaksi ja toisaalta rakennuspaikan pohjoisrajalle tultaneen myöhemmin rakentamaan pistotie. Rakennushanke on kaikkineen kaavaluonnoksen mukainen. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Ratkaisu: Tekninen lautakunta suostuu hakemukseen. Perustelu: Rakennushanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle, eikä se aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä, eikä vaikeuta erityisten luonnon- ja kulttuuriympäristön arvojen säilymistä. Päätös on voimassa antopäivästä lukien kaksi vuotta. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

31 Tekninen lautakunta TEK 91 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT Vt. teknisen johtajan ehdotus: Lautakunnalle saatetaan tiedoksi seuraavaa: Napustanmäen alueen kunnallistekniikan suunnittelijaksi on valittu Destia Oy Infrasuunnittelu, joka jätti tarjouspyynnössä esitetyn aikataulun mukaisesti edullisimman tarjouksen hintaan euroa (alv 0 %). Lisäksi lautakunnalle saatettiin kokouksessa tiedoksi seuraavaa: - Ilmajoen lukion urakkatarjousaikaa on jatkettu saakka. - Jaakko Ilkan koulun peruskorjaus ja laajennus valmistuu sisäpuolisten töiden ja ulkotöiden osalta. Merkittiin tiedoksi. (Lisätietoja: vt. tekninen johtaja Kaisa Sippola, puh )

32 Tekninen lautakunta TEK 92 KÄSITTELYJÄRJESTYKSEN MUUTOS Lautakunta päätti yksimielisesti muuttaa käsittelyjärjestystä seuraavasti: Pykälät käsiteltiin :n 81 jälkeen. Pykälä 83 käsiteltiin :n 90 jälkeen. Pykälä 82 käsiteltiin :n 83 jälkeen. Pykälät käsiteltiin :n 82 jälkeen.

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 29.3.2011, kello 16.30 17.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 24.5.2011, kello 16.30 17.23 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

TEK 195 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 196 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 NIEMELÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITELMAT 3

TEK 195 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 196 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 NIEMELÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITELMAT 3 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 18 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 15.11.2011, kello 16.30 17.38 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Juhani, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. (06) 4191 334, 044-4191 334 fax (06) 4191 311

Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. (06) 4191 334, 044-4191 334 fax (06) 4191 311 ILMAJOKI NIEMELÄN ALUE Asemakaavan muutos Ahonkylän kunnanosa kortteli 14 LÄHTÖTIEDOT 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Ilmajoki Kunnanosa: Ahonkylä Kaava-alue: Niemelän alue Korttelit:

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334 Ilmajoki Asemakaavan muutos ja kumoaminen 2014 Antila-Paalutien alue Kaavaselostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit: Kaava: Ilmajoki Siltalan kunnanosa Antila-Paalutien

Lisätiedot

ILMAJOKI. Ahonkylä Niemelän alue. asemakaavan muutos. Kaavoitustoimi 20.9.2013. 1 Perus- ja tunnistetiedot. 1.1 Tunnistetiedot. Korttelit: kortteli 14

ILMAJOKI. Ahonkylä Niemelän alue. asemakaavan muutos. Kaavoitustoimi 20.9.2013. 1 Perus- ja tunnistetiedot. 1.1 Tunnistetiedot. Korttelit: kortteli 14 ILMAJOKI Ahonkylä Niemelän alue Asemakaavan muutos Kaavoitustoimi 20.9.2013 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kaavan laatija Vireille tulo Kunta: Ilmajoki Kunnanosa: Ahonkylä Kaava-alue: Niemelän

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 4.10.2011, kello 16.30 20.55 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 25.10.2011, kello 17.30 20.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Nuorisotalo Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala Jussi,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 27.3.2012, kello 17.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 9.8.2011, kello 17.30 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan. Kaavoituskatsaus

Ilmajoen kunnan. Kaavoituskatsaus Ilmajoen kunnan Kaavoituskatsaus 2017 Tässä Ilmajoen kunnan kaavoituskatsauksessa kerrotaan vireillä olevista kaavoitusasioista niin, että kaikki, joita kaavat koskevat, voivat vaikuttaa suunnitteluun

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

Ilmajoki, Kaavaselostus

Ilmajoki, Kaavaselostus Ilmajoki, Kaavaselostus Kauppatien tiealue Asemakaavan muutos, laajennus ja kumoaminen Ilmajoen kunta, Kaavoitustoimi 2014 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit:

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 11.10.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 14.8.2012, kello 17.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 24.4.2012, kello 17.30 18.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Suunnittelutarveratkaisu / Koskimäki / Ohkolan kylä, Eerola-Kortistotie / 505-410-57-5 / Omakotitalon rakentaminen määräalalle 2 /

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO 249/60.605/2011 KHALL 228 Sisko ja Pentti Lunki ovat jättäneet suunnittelutarveratkaisuhakemuksen omakotitalon ja talousrakennuksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.6.2010 Muutettu 11.11.2010, 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kirkonkylä 407 Korttelit osa 175, 186-197 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 260 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta

JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215. Vastaanottaja Jalasjärven kunta Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päivämäärä JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI 215 JALASJÄRVEN KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSAKORTTELI

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 28.8.2012, kello 17.30 18.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.5.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Hannuksela

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Harju-Härkälä 2:n asemakaava 1(1) Kohde ja suunnittelualue Kaavoitettava alue sijaitsee Someron Harjun kaupunginosassa Paimionjoen ja Härkäläntien eteläpuolella noin 1 kilometri keskustasta etelään. Alueen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 30.5.2011, kello 16.30 17.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue ILOMANTSI Kirkonkylä Päiväys 30.1.2015 KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Ilomantsin Kirkonkylän

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Tanssijantien_muutos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\ Tanssijantien_m.docx\PS N ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAN LAATIJA: LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JATEKNISET PALVELUT: Kaavoitusinsinööri Juha Mäki p. 00 09

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisuhakemus

Suunnittelutarveratkaisuhakemus ALUEARKKITEHDIN LAUSUNTO Suunnittelutarveratkaisuhakemus Diaarinumero: 734/605/2015 Hakija: Karppinen Anna-Mari ja Ossi Tila: Kirstinä Kiinteistötunnus: 859-401-12-14 Kylä: Tyrnävä Asia: Haetaan suunnittelutarveratkaisua

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 58 JA PAAVALINPUISTOSSA KAAVASELOSTUS. Pudasjärven kaupunki

FCG Finnish Consulting Group Oy ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 58 JA PAAVALINPUISTOSSA KAAVASELOSTUS. Pudasjärven kaupunki ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 58 JA PAAVALINPUISTOSSA KAAVASELOSTUS Pudasjärven kaupunki 2.8.2012 2 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 58 JA PAAVALINPUISTOSSA Asemakaavan muutos koskee

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 5.3.2012, kello 16.30 18.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201 Kydön asemakaavalaajennus ja -muutos, korttelit 738 ja 738B Aluerajaus kunnanhallituksen päätös ei mittakaavassa Kohde ja suunnittelualue Hakija / Suunnittelutehtävä ja tavoite Alue sijoittuu osin Tammelan

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Irja Keskinen Jussi

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYRSKYLÄ Päiväys 15.6.2015 SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.4.2012, kello 17.30 18.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098

NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098 1 NASTOLAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS: HÄHNIEMI V098 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Aloite Asemakaava laaditaan yksityisen anomuksesta. Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark

EURAJOEN KUNTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: Turku, 4.1., tark EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (korttelin 153 tontti 4, korttelin 154 tontti 5, kortteleita 155 ja 157, korttelin 172 tontteja 1 ja 2, korttelin 173

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASKOLA/MONNINKYLÄ Päiväys 3.4.2018 KOSKEN ALUEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Monninkylän länsiosassa Helkamäentin, Pornaistentien ja Vähäjoen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201. Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tammelan kunta Hakkapeliitantie 2 31300 Tammela puh 03 41201. Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Aluerajaus kunnanhallituksen päätös 18.2.2013 OAS-vaiheen nähtävillä olo 2.5. 31.5.2013 luonnosvaiheen nähtävillä olo 2.5. 31.5.2013 ehdotusvaiheen nähtävillä

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantaina 5.6.2017 klo 17.00

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark

EURAJOEN KUNTA. Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa. Työ: Turku, , tark EURAJOEN KUNTA Keskustan asemakaavan muutos, korttelin 18 osa Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25179 Turku, 2.5.2012, tark. 3.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010 241 4400

Lisätiedot

ÄHTÄRIN KAUPUNGIN HANKAVEDEN KYLÄ 26.01.2015

ÄHTÄRIN KAUPUNGIN HANKAVEDEN KYLÄ 26.01.2015 Zi-1c 1 OSÄLLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SAPPIONMETSÄN RANTÄKAAVAN MUUTTAMINEN ÄHTÄRIN KAUPUNGIN HANKAVEDEN KYLÄ 26.01.2015 OÄS Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään asemakaavamuutoksen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013

EURAJOEN KUNTA. Työ: 26016. Turku, 4.1.2013 EURAJOEN KUNTA Hirveläntien Peräpellontien alueen asemakaava ja asemakaavan muutos (Peräpellontien katualue) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26016 Turku, 4.1.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA LIITE kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 4 / 1.11.2017 / Asia nro 40 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA Asemakaava koskee: Pirkkalan kylän määräaloja 79-428-2-72-M501

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan. Kaavoituskatsaus

Ilmajoen kunnan. Kaavoituskatsaus Ilmajoen kunnan Kaavoituskatsaus 2016 Tässä Ilmajoen kunnan kaavoituskatsauksessa kerrotaan vireillä olevista kaavoitusasioista niin, että kaikki, joita kaavat koskevat, voivat vaikuttaa suunnitteluun

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) 34 Asianro 7033/10.03.00.01/2014 Vastine oikaisuvaatimukseen koskien poikkeamista ja suunnittelutarveratkaisua tilalla 410-7-95 Kotikumpare, Haminanlahti Yleiskaavajohtaja

Lisätiedot

Ilmajoki Palon kunnanosa 2 korttelit 56 ja 58 Leikkikujan alue Asemakaavan muutoksen selostus

Ilmajoki Palon kunnanosa 2 korttelit 56 ja 58 Leikkikujan alue Asemakaavan muutoksen selostus Ilmajoki Palon kunnanosa 2 korttelit 56 ja 58 Leikkikujan alue Asemakaavan muutoksen selostus Ilmajoen kunta Kaavoitustoimi 2012 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kaava laatija Kunta: Ilmajoki

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

Toimenpide eriteltynä rakennuksittain:

Toimenpide eriteltynä rakennuksittain: Hakemusnumero 2011-0002 Päätöspäivä 02.03.2011 20 Iin seurakunta Puistotie 3 91100 II RN:o 130:1 Pahkaniemi Rakennuspaikan osoite Suittisuontie 630 Kierikin osayleiskaava Pinta-ala 3700,00 m² Rakennustoimenpide

Lisätiedot

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut Vaarankyläntie 7, Paltamo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

PALTAMON KUNTA Tekniset palvelut Vaarankyläntie 7, Paltamo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 (5) Tekniset palvelut Vaarankyläntie 7, 88300 Paltamo ASEMAKAAVAN SELOSTUS Luhtaniemen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Taajaman asemakaavan laajennus ja muutos Suunnittelualueen sijainti

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Akanrovan asemakaavan muutos ja laajennus (korttelit , ja 1068) II- vaihe

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Akanrovan asemakaavan muutos ja laajennus (korttelit , ja 1068) II- vaihe 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan asemakaavan muutos ja laajennus (korttelit 1000 1038, 1041 1046 ja 1068) II- vaihe Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15.3.2017 Ilmakuva Maanmittauslaitos

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 22.2.2011, kello 16.30 20.14 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 3/2016 39 Kaavoitustoimikunta 14.03.2016 Aika 14.03.2016 klo 18:00-18:24 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin.

Päätös: Maanmittausinsinöörin ehdotus hyväksyttiin. Kaavoitustoimikunta 21 08.12.2006 Joutsan kunnanhallitus, -2007 81 05.03.2007 Kaavoitustoimikunta 24 05.10.2007 Joutsan kunnanhallitus 39 04.02.2008 Kaavoitustoimikunta 7 10.04.2008 Joutsan kunnanhallitus

Lisätiedot

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 16.kaupunginosan korttelin 64 tontteja 32, 39, 40, 41, 42 ja 43 sekä korttelin 62 tontteja 38 ja 52 koskeva asemakaavan muutos. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI /TAAVETTI Marttilantie-Kappakatu-Taavetintie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 21.12.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue käsittää osan Marttilantiestä sekä Kauppakadun

Lisätiedot

Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos

Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos 1(7) HYÖKÄNNUMMEN KOULUN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 7.9.2014 PROJ. NRO 244 Hyökännummen koulun asemakaava ja asemkaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Sijainti

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/1907/10.02.03/2014 VP 47/21.10.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KYLÄSAAREN 34. KAUPUNGINOSAN KYLÄSAARENTIEN, KIVININTIEN, VANHAINKODINTIEN JA LAUNAISTENTIEN LÄHIYMPÄRISTÖ 1. ASEMAKAAVA 609

Lisätiedot

ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA

ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA VÖYRIN KUNTA VÖYRIN KUNTA ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mustasaaressa 23.10.2012 Kaavoitusalue Asemakaava-alue sijaitsee Oravaisten

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 31.5.2011, kello 17.00 18.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Liite: Kaavaselostus liitteineen, liite 1/ 6. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Liite: Kaavaselostus liitteineen, liite 1/ 6. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Valtuusto 61 18.06.2012 NG 5 Kartanonrinteen asemakaava ja asemakaavan muutos 33/10.02.03/2012 KAAVJAOS 6 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at) sipoo.fi,

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20

ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20 ISONKYRÖN KUNTA ESITYSLISTA No 4/2017 Elinkeino- ja kaavoitusjaosto Sivu 20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) tiistaina 5.6.2017 klo 17.00

Lisätiedot

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 4/2019 Kuntakehitysjaosto KOKOUSAIKA torstai 12.9.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pornaisten kunnanvirasto, Kirkkotie 176, hallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite

Lisätiedot

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori)

Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula) moottoriurheilualuetta koskevan asemakaavan hyväksyminen (Palovuori) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 40 17.3.2015 Tekninen lautakunta 98 7.6.2016 Kaupunginhallitus 252 19.9.2016 Asianro 955/10.02.03/2014 80 Raision kaupungin 4. kaupunginosan (Mahittula)

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55

Lisätiedot

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet

Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Ranuan kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus, Kolomaan teollisuusalue-laatimisvaiheen kuuleminen, vastineet Vastineet luonnosvaiheen palautteeseen: -8kpl lausuntoja -0kpl mielipiteitä? 1. Lapin Elinkeino-,

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 21.1.2013, kello 15.45 16.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelin/sähköpostikokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 31.1.2012, kello 09.00 9.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelinkokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala Salme Knuuttila

Lisätiedot

Kellon keskustan asemakaavan muutoksen ja asemakaavan laajennuksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Kellon keskustan asemakaavan muutoksen ja asemakaavan laajennuksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kellon keskustan asemakaavan muutoksen ja asemakaavan laajennuksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan kaavan laadinnan yhteydessä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot