ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone"

Transkriptio

1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika , kello Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja Ahola Heikki, varajäsen Alho Antti Niemistö Esa Olkkola Akiliina, saapui klo :n 27 käs. aikana Pikkumäki Marjo Saunamäki Juhani, vpj Valli Kirsti Yli-Rasku Risto, poistui klo :n 30 käs. aikana Ahola Kirsti Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen edustaja Markku Ojala klo Esittelijä: vt. tekninen johtaja / kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola Sihteeri: Merja Lehto Asiantuntijat: vesihuoltorakennusmestari Pekka Hirvonen 27 klo , kiinteistörakennusmestari Esa Karjanlahti :t klo Asiat :t Pöytäkirjan allekirjoitus Anssi Saunamäki puheenjohtaja Merja Lehto pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja on tarkastettu Teknisellä osastolla Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Juhani Saunamäki Kirsti Valli , virka-aikana Ilkanrati, Ilkantie 17 Merja Lehto osastosihteeri

2 ILMAJOEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU/ ASIALISTA Kokousaika Kokouspaikka tiistai , kello16.30 Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Pykälä Pöytäkirjan liitteet Asia Sivu TEK 25 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 26 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 TEK 27 TEK 28 TOIMINTAKERTOMUS 2010 TEKNISEN TOIMEN TULOSALUEELTA 3 KIINTEISTÖJEN KUNNOSSAPITO-OHJELMA VUODELLE TEK 29 TOIMINTAKERTOMUS 2010, KAAVOITUKSEN TULOSALUE 7 TEK 30 LAUSUNTO/SEINÄJOKI-KASKINEN RATAOSAN PERUSPARANNUS, RATASUUNNITELMA 8 TEK 31 1 AHONKYLÄN KUNNANOSAN ASEMAKAAVA KORTTELEISSA 1, NIEMELÄN ALUEELLA 13 TEK 32 SUUNNITTELUTARVERATKAISU/SAMI VÄHÄMAA JA SAMI JÄNISOJA 19 TEK 33 SUUNNITTELUTARVERATKAISU/TEEMU JA HELI KOJONEN 23 TEK 34 POIKKEAMALAUSUNTO/JAAKKO KALAJAINEN JA SATU LAHTI 27 TEK 35 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 27 TEK 36 MUUT MAHDOLLISET ASIAT 31 Pöytäkirjan nähtävänäpito Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusosoitus ja valitusosoitus pidetään yleisesti nähtävänä teknisellä osastolla (Ilkantie 17) keskiviikkona 2. päivänä maaliskuuta 2011 virka-aikana. Puheenjohtaja Ilmajoella 17. päivänä helmikuuta 2011 Anssi Saunamäki, merk.

3 Tekninen lautakunta TEK 25 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Vt. teknisen johtajan ehdotus: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. TEK 26 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Vt. teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Päätös: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Juhani Saunamäki ja Kirsti Valli.

4 Tekninen lautakunta TEK 27 TOIMINTAKERTOMUS 2010 TEKNISEN TOIMEN TULOSALUEELTA YHT 61/2011/130 Teknisen toimen toimintakertomus vuodelta 2010 sisältää tavoitteiden toteutumisen teknisen hallinnon, liikenneväylien ja muiden yleisten alueiden, kiinteistötoimen, teknisten palvelujen sekä vesihuollon osa-alueilla. Toimintakertomus v jaetaan lautakunnalle ja esitellään kokouksessa. Vt. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy teknisen toimen toimintakertomuksen vuodelta Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti kokouksessa tehdyn päätösehdotuksen mukaisesti. Asiantuntijoina tämän pykälän käsittelyn kohdalla olivat vesihuoltorakennusmestari Pekka Hirvonen ja kiinteistörakennusmestari Esa Karjanlahti. Akiliina Olkkola saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana klo (Lisätietoja: vt. tekninen johtaja Kaisa Sippola, puh )

5 Tekninen lautakunta TEK 28 KIINTEISTÖJEN KUNNOSSAPITO-OHJELMA VUODELLE 2011 YHT 62/2011/55 Kunnan omistamien kiinteistöjen kunnossapito-ohjelman valmistelu on suoritettu teknisen osaston toimesta aikaisemman käytännön mukaan. Kunnossapitoesitykset on pyydetty kiinteistöjen käyttäjiltä ja niitä on täydennetty teknisen osaston tiedossa olevilla korjaustarpeilla. Kunnossapitoesityksistä on laadittu alustavat korjaussuunnitelmat ja - kustannusarviot. Kunnan omistamia kiinteistöjä vuoden 2010 lopussa on yhteensä 68, sekä yhtiömuotoisia huoneistoja 22 kpl, joista 12 on asuntoosakehuoneistoa. Kiinteistöjen ja osakehuoneistojen määrä on yhteensä 90, joissa erillisiä rakennuksia 125. Kunnossapitoesityksiä on tehty yhteensä euron edestä. Tämän lisäksi kunnossapito-ohjelmassa on merkittäviä, hinnoittelemattomia lähinnä peruskorjausluonteisia esityksiä. Talousarviossa kiinteistöjen kunnossapitoon on varattu määrärahaa yhteensä euroa eli esityksiä on jouduttu karsimaan yhteensä euron edestä. Kunnossapito-ohjelmaan sisältyy myös kiinteistöjen ylläpidosta aiheutuvia välttämättömiä toimenpiteitä, joita ovat mm. nuohoukset, lämmitys- ym. laitteiden huollot, hissien huollot, automatiikan huollot, kaapelitv:n perusmaksut, jätepalvelut, vartioinnit sekä lumen auraukset ja hiekoitukset, joista muodostuu kustannuksia yhteensä euroa eli n. 33,1 % kunnossapidon nimikkeellä varatusta määrärahasta. Kunnossapitoesityksiä on jouduttu karsimaan runsaasti. Karsinnan yhteydessä on jouduttu yliviivaamaan hyvinkin tarpeellisia esityksiä, joilla voitaisiin turvata kiinteistöjen nykyisen kunnon säilyminen. Useilla kiinteistöillä tulee tehtäväksi lähivuosina peruskorjauksia ja perusparannusluonteisia toimenpiteitä, joita kunnossapitomäärärahoilla ei ole mahdollista toteuttaa. Lähinnä on kyse LVIS-teknisten laitteiden uusimisista tai hankinnoista, joilla turvataan kiinteistön toimivuus, käytön terveellisyys ja kiinteistön säilyminen käyttökuntoisena. Kunnossapito-ohjelmassa on vain tälle vuodelle hyväksyttäväksi esitetyt toimenpiteet. Kunnossapito-ohjelmaan on varattu ennalta arvaamattomiin menoihin kunnan omassa käytössä olevien kiinteistöihin euroa ja vuokralle annettuihin kiinteistöihin euroa. Arvaamattomiin

6 Tekninen lautakunta menoihin varattu määräraha on tarkoitettu kunnossapito-ohjelman toteutuksen yhteydessä esiin tuleviin ennakoimattomiin korjaustoimenpiteisiin ja vuoden aikana välttämättömiin kunnossapito-ohjelman ulkopuolella esiin tuleviin korjauksiin. Huoneistojen muuttoremontteihin omassa käytössä oleviin kiinteistöihin on varattu euroa ja vuokralle annettuihin kiinteistöihin samoin euroa. Lisäksi kunnossapito-ohjelmaan sisältyy kiinteistöjen ylläpitomenoja yhteensä euroa, jolloin varsinaisiin korjaustöihin jää euroa. Korjaustarpeisiin ja kiinteistökannan määrään nähden vuosikorjauksiin varattu määräraha on liian pieni. Kiinteistöjen määrän lisääntyessä ja olevien kiinteistöjen ja niiden tekniikan vanhetessa korjaustarpeet vain lisääntyvät. Tällä hetkellä on jo tilanne se, että tällä määrärahatasolla ei voida taata kiinteistöjen säilymistä nykyisessä kunnossa. Lisäksi peruskorjaustarpeita on runsaasti odottamassa toteuttamista. Kiinteistöjen peruskorjauksiin tulisi voida osoittaa määrärahoja nykyistä enemmän. Kiinteistöjen kunnossapito-ohjelma on esityslistan oheismateriaalina. Se esitellään tarkemmin kokouksessa. Kunnossapitoohjelmassa on lueteltu ne korjaustoimenpiteet, jotka pyritään toteuttamaan tämän vuoden talousarviomäärärahoilla. Kunnossapitoohjelmassa yliviivattuja toimenpiteitä ei tämän vuoden määrärahoilla ole mahdollista toteuttaa. Vt. teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää kunnossapito-ohjelman osalta seuraavaa: 1. Tekninen lautakunta hyväksyy kiinteistöjen kunnossapitoohjelman vuodelle Tekniselle osastolle annetaan valtuudet ohjelman tarkistamiseen siten, että varmistetaan määrärahojen riittävyys ja tarkoituksenmukaiset toimenpiteet ennalta arvaamattomienkin korjaustarpeiden osalta. 3. Hyväksytty kiinteistöjen kunnossapito-ohjelma saatetaan tiedoksi kunnanhallitukselle sekä kiinteistöjen käyttäjille käytössään olevan kiinteistön osalta. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti vilkkaan keskustelun jälkeen.

7 Tekninen lautakunta Asiantuntijana tämän pykälän käsittelyn kohdalla oli kiinteistörakennusmestari Esa Karjanlahti. (Lisätietoja: vt. tekninen johtaja Kaisa Sippola, puh )

8 Tekninen lautakunta TEK 29 TOIMINTAKERTOMUS 2010, KAAVOITUKSEN TULOSALUE YHT 60/2011/130 Kaavoitus- ja mittaustoimen toimintakertomus jaetaan kokouksessa. Kaavoitus on edennyt kaavoitusohjelman mukaisesti. Kaikki kaavoitusohjelman kohteet ovat olleet vireillä vuonna Lisäksi asemakaavoista neljä on ollut vireillä ohjelman ulkopuolelta kiireellisinä, hankkeisiin liittyvinä asemakaavan muutoksina ja laajennuksina. Hyväksytyt asemakaavat vuonna 2010 ovat kortteli 128, Alkontie ja Käpälämäen muutos. Koskenkorvan yleiskaavasta on valmistunut kaksi vaihtoehtoista luonnosta, jotka ovat olleet epävirallisesti nähtävillä. Itäisten kylien alueella on valmisteltu luonnoksia ja Ilmajoen keskustaan on tehty lähtötietoselvityksiä. Valmistuneiden asemakaavojen lisäksi on valmisteltu useita muita asemakaavoja mm. Napustanmäkeen, Ahonkylän Niemelän alueelle ja terveyskeskuksen alueelle. Kaavoitusohjelman kohteiden lisäksi on valmisteltu asemakaavan muutoksia Lauroselankujalla ja Ahonmäki III:n alueella sekä asemakaavan laajennuksia Puskalantien alueella ja Siltalan risteyksen ympäristössä. Ilmajoen, Koskenkorvan ja Ahonkylän pohjakartat ovat ajan tasalla pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy toimintakertomuksen vuodelta Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

9 Tekninen lautakunta TEK 30 LAUSUNTO/SEINÄJOKI-KASKINEN RATAOSAN PERUSPARANNUS, RATASUUNNITELMA YHT 542/2010/59 Liikenneviraston rautatieosasto pyytää Ilmajoen kunnalta lausuntoa laatimastaan ratasuunnitelmasta. Ratasuunnitelma on paksu mappi ja siihen voi tutustua toimistolla ja kokouksessa. Ratasuunnitelma on ollut yleisesti nähtävänä. Suunnitelmasta on tehty määräaikaan mennessä kolme muistutusta. Suunnitteluosuuden 3, Kauhajoki-Seinäjoki kustannuksiksi ilman JKV-muutoksia on arvioitu 53,6 M, josta ratarakenteet ovat 44,4 M, sillat 3.6 M ja yksityistiejärjestelyt 5.6 M. Ratasuunnitelman keskeinen sisältö Yleiskartta ratasuunnitelmasta on esityslistan oheismateriaalina. Suunnitelmassa rautatie säilyy nykyisellä paikallaan. Suunnitelma sisältää seuraavia radalle tehtäviä toimenpiteitä: - päällysrakenteen uusiminen - tasoristeysten poistaminen - siltojen ja rumpujen uusimis- ja peruskorjaus - routasuojauksen asentaminen - radan stabiliteetin parantaminen - raidegeometrian parantaminen - radan merkkien uusiminen - tarvittaessa tasoristeysten turvalaitteiden uusiminen - nopeusrajoitusten muutoksista aiheutuvien JKV muutosten päivittäminen Hankkeen tavoitteena on: - nostaa kuormattujen tavarajunien suurin sallittu nopeus tasolle 80 km/h - tavaraliikenteen kilpailukyvyn parantaminen mahdollistamalla 225 kn akselipaino 80 km/h nopeustasolla - lisätä rataosan välityskykyä ja junaturvallisuutta - parantaa tasoristeysten poistamisella radan turvallisuutta - hanke toteutuu mahdollisimman edullisesti - junaliikenteelle aiheutetaan mahdollisimman vähän häiriötä - ympäristön vaatimukset otetaan huomioon - väylien käyttäjien, maanomistajien ja muiden sidosryhmien toivomukset otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon Suunnitelmaosuuden 3 pituus on n. 66 km. Osuudella sijaitsee tällä hetkellä 107 tasoristeystä, näistä 83 on yksityisteiden ja 24 yleisten

10 Tekninen lautakunta teiden tai katujen tasoristeyksiä. Nykyisistä tasoristeyksistä 57 esitetään poistettavaksi korvaavilla tasoristeyksillä, joista 10:lle esitetään korvaavaa uutta tasoristeystä. Nykyisistä tasoristeyksistä 4 esitetään muutettavaksi kevyen liikenteen väyläksi. Ilmajoen kunnan alueella on tällä hetkellä 32 tasoristeystä, näistä on 7 yleisten teiden tasoristeyksiä ja muut yksityis- tai viljelysteiden risteyksiä. Nykyisistä tasoristeyksistä 17 esitetään poistettavaksi korvaavilla tasoristeyksillä. Nykyisistä tasoristeyksistä 1 esitetään muutettavaksi kevyen liikenteen väyläksi. Korvaavia uusia tasoristeyksiä tulee kaksi, joista toinen yksityistielle ja toinen kaava-alueelle kevyen liikenteen väylälle. Korvaavia tieyhteyksiä on suunniteltu rakennettavaksi poistettavilta tasoristeyksiltä jääviin risteyksiin radan läheisyyteen sekä Lahdentien ja Hannukselantien välille kantatien itäpuolelle n. 800 metrin etäisyydelle kantatiestä ja radasta. Muistutukset Muistutukset ovat esityslistan oheismateriaalina. Eero Kiikka ja 25 muuta allekirjoittajaa Muistutuksessa vastustetaan hanketta ja erityisesti yksityistiehanketta kantatien itäpuolen pelloille ja metsään välille Lahdentie- Hannukselantie. Korvaavana toimenpiteenä esitetään yhden alikulun tai vartioidun tasoristeyksen rakentamista välille Hannuksela- Akkala. Risto Nokso ja 25 muuta allekirjoittajaa Muistutuksessa vastustetaan ylikäytävien poistamista Hannuksela- Akkala. Edelleen muistutuksessa huomautetaan, että radan itäpuolelle suunnitellun tien leveys 5 metriä on aivan liian kapea nykyisille maatalouskoneille ja että suunnitelma lisää kevyen liikenteen määrää kantatiellä. Idänpuolen kunnostaminen puuttuu suunnitelmasta. Korvaavina toimenpiteinä muistutuksessa ehdotetaan, että Iso- Koivun ja Hoppalan välille tehdään uusi tie kantatien toiselle puolelle ja siitä haarat Joupinkujalle ja Kullaanmäentielle. Akkala jäisi auki. Peuralan ylikäytävälle jäisi kulku kevyelle liikenteelle. Liitteessä 1 Antti Yli-Karjanmaa, Heikki Yli-Karjanmaa ja Riitta Yli-Karjanmaa ehdottavat, että Lahdentieltä tehtäisiin kunnollinen yhdystie Karjanmaankujalle, tien tuli olla vähintään 5 metriä leveä. Liitteessä 2 Jaana Nokso, Juha Nokso, Erkki-Jussi Nokso ja Marketta Nokso ehdottavat, että Hannukselan ja Akkalan väliin on ehdottomasti saatava ainakin yksi alitus tai ylikäytävä ja jos alikulku ei

11 Tekninen lautakunta toteudu Hoppala olisi melko hyvällä paikalla. Lisäksi he ehdottavat, että Pirilännevan uusi viljelystie oli syksyllä esitetyssä paikassa parempi kuin nyt esitetty ja tien jatkaminen Nikkoolannevantielle olisi omiaan vähentämään keskustan läpi kulkevaa maatalousliikennettä. Liitteessä 3 Arja ja Risto Nokso ehdottavat Hoppalan ylikäytävän auki jättämistä tai uuden yli- tai alikulkutien rakentamista. Kyösti Yli-Karjanmaa Yli-Karjanmaan päivätty muistutus koskee järjestelyjä Kurikan puolella, joten muistutus on välitetty Kurikan kaupungille. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se antaa seuraavan lausunnon Seinäjoki-Kaskinen ratasuunnitelmasta. Radan säilyminen tulevaisuudenkin vaatimukset täyttävänä on tärkeää. Ratasuunnitelma on laadittu siten, että asetetut tavoitteet toteutuvat suunnitelmassa varsin hyvin. Radan aluerakennetta jakava vaikutus on huomattava, mikä on tehnyt suunnittelutyöstä vaikean. Erityisesti kantatien ja radan läheisyydestä johtuen tasoristeysten turvallisuuden parantaminen on paikoitellen mahdoton tai vaihtoehtoisesti kallis toimenpide. Tasoristeyksiä onkin poistettu Ilmajoen alueella runsaasti, mikä puolestaan tulee aiheuttamaan joillain jaksoilla maataloudelle kohtuuttomia kustannuksia. Koska risteyksiä on poistettu runsaasti, on korvaavia tieyhteyksiä suunniteltu myös runsaasti. Korvaavat uudet tiet palvelevat paitsi asutusta myös maataloutta. Maatalouden tarpeet onkin otettava erityisesti huomioon teitä suunniteltaessa: Mikäli korvaavien teiden leveys on vain 5 metriä, tulee ohituspaikkoja olla vähintään puolen kilometrin välein. Ohituspaikat tulee mitoittaa siten, että nykyajan maatalouskoneet mahtuvat helposti ohittamaan toisensa. Useimpien traktoreiden leveys paripyörineen on 4 metriä ja pituus esimerkiksi traktorin ja lieteen levitys kaluston kanssa on jopa yli 12 metriä. Korvaavissa teissä tulee ottaa huomioon myös tiloilla käyvät raskaanliikenteen ajoneuvot. Näitä käy melkein jokaisella aktiivitilalla, mutta eniten raskasta liikennettä on kotieläintiloilla. Ahonkylässä Niemi-Nikkolan tasoristeykselle ei tässä suunnitelmassa esitetä toimenpiteitä. Ilmajoen kunta pitää tärkeänä, että tämän erittäin vaarallisen risteykset parantamisen suunnittelu aloitetaan

12 Tekninen lautakunta välittömästi, mahdollisuuksia lienevät ainakin risteyksen siirtäminen pohjoiseen päin tai kantatien linjauksen muuttaminen. Ilmajoen keskusta-ahonkylä on taajama-aluetta ja maatalousaluetta, haja-asutusta ei jaksolla ole. Keskustan liikenne on turvattu hyvin ajoneuvoliikenteen ja kevyen liikenteen osalta. Kevyen liikenteen tasoristeyksen siirtäminen Antilasta Asematielle lisää keskustan kävely- ja polkupyöräliikenteen sujuvuutta ja vastaa olevaa käytäntöä. Maatalousliikenne keskustan ja Alajoen välillä tulisi ratkaista kokonaisvaltaisesti niin, että otetaan huomioon tuleva kantatien parantaminen. Onkin perusteltua, että Alajoelle suuntautuvalle maatalousliikenteelle osoitetaan turvallinen reitti tämän suunnittelun yhteydessä. Turvallista reittiä lienee mahdoton osoittaa muutoin kuin rakentamalla kantatien ja radan alikulku Röyskölänkujan ja Nikkolantien väliselle tiejaksolle. Lisäksi radan varteen suunniteltu korvaava viljelystie tulisi jatkua aina Nikkolantielle saakka. Tällöin se palvelisi maatalousliikennettä, joka suuntautuu kantatie 67 varrelta Alajoelle, muuten korvaavasta tiestä ei saada riittävää hyötyä. Palontieltä alikulkuun johtavan tien suunnittelussa on otettava huomioon vireillä olevan asemakaavan tielinjaus. Hannuksela-Akkala välinen ratajakso halkoo voimakasta maatalousaluetta. Alueella tiloista monet ovat sellaisia, joiden talouskeskus ja viljelykset sijaitsevat radan eri puolilla. Maatalousliikennettä ajatellen tällä rataosuudella on jäätävä vähintään yksi tasoristeys tai rakennettava radan alitus. Ellei näin tehdä, maatalouden liikenteelle tulee liikaa lisäajoa kapealla tiellä varsinkin joen ja radan välissä. Lisäksi hidas ja raskas maatalousliikenne lisääntyy kantatie 67:lla, koska radan kaakkoispuolelta ei pääse suoraan ylitse pelloille ja toisinpäin. Suunnitellut korvaavat tiet eivät palvele riittävästi maatalousajoa. Kunnan lausunto muistutuksista Kunta toteaa, että molemmissa muistutuksissa Eero Kiikka ja 25 muuta allekirjoittajaa ja Risto Nokso ja 25 muuta allekirjoittajaa kiinnitetään huomiota tärkeisiin koko aluerakennetta ja maataloutta koskeviin suunnitelman puutteisiin. Ilmajoen kunta pitää välttämättömänä, että muistutuksissa tehdyt parannusehdotukset otetaan huomioon ja suunnitelma korjataan esitetyillä toimenpiteillä. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

13 Tekninen lautakunta Risto Yli-Rasku poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn aikana klo (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh ).

14 Tekninen lautakunta YHT 254/2009/512 TEK 31 AHONKYLÄN KUNNANOSAN ASEMAKAAVA KORTTELEISSA 1 JA14-16 NIEMELÄN ALUEELLA TEK 79 Kunnanhallitus on tehnyt kaavoituspäätöksen Niemelän alueelle ja asettanut tavoitteeksi osoittaa alueelle pääosin omakotirakentamista, osoittaa JIGI-INVEST OY:n alue ja siihen liitettävä laajennusalue palvelujen ja asumisen alueeksi sekä osoittaa yleiskaavan mukaiset virkistysalueet. Kaavoitusprosessi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut välisenä aikana nähtävillä ja samaan aikaan oli epävirallisesti nähtävillä asemakaavaluonnos. Asemakaavan sisältö Asemakaava on esityslistan liitteenä nro 5. Asuinrakennusten korttelialueilla on tehty vain pieniä tarkennuksia tonttien rajoihin ja lisätty rakennusoikeutta. Laajennusalueelle on osoitettu uusia omakotitontteja yhdeksän. Kulku niille on järjestetty jatkamalla nykyisiä kaavateitä. Asuin-, liike- ja toimistorakennusten tontin laajennusalueelle on mahdollista toteuttaa tarvittava lisärakentaminen ja paikoitusalueet. Yleiskaavan mukainen lähivirkistysalue sijaitsee asuinalueen itäpuolella ja laajennusalueelle kuntarajaan rajoittuen jää viheryhteydet ja luonnontilaiset viheralueet maastoa mukaillen. Kaavoituksessa on otettu huomioon v valmistunut yleissuunnitelma, joka koskee kantatien 67 parantamista välillä Nikkola- Rintalanmäki, vaikka se on 15 vuotta vanha eikä sitä ole koskaan hyväksytty tiehallinnon toimesta. Suunnitelma on vaikuttanut korttelin 44 muotoon ja kaavamääräykseen. Mitoitus Asemakaava-alueen pinta-ala on noin 10,16 ha. Rakennusoikeuden määrä on kaikkiaan noin k-m 2, josta lisäystä noin 5703 k-m 2. Aluetehokkuus on e= 0,11. Asuntoalueita on noin 5,59 ha, virkistysalueita noin 3,12 ha, suojaviheraluetta noin 0,71 ha ja tiealueita noin 0,74 ha. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

15 Tekninen lautakunta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen liikenne ja infrastruktuuri vastuualueen lausunnossa huomautetaan, että osallistumis- ja arviointisuunnitelman liikenneosio on puutteellinen. Lausunnot ja mielipiteet Asemakaavasta on antaneet lausuntonsa Museovirasto, Etelä- Pohjanmaan ELY-keskuksen liikenne ja infrastruktuuri vastuualue, Fortum Sähkönsiirto Oy. Muita pyydettyjä lausuntoja ei määräaikaan ja esityslistan valmisteluun mennessä ole saatu. Lausunnot ja mielipide ovat esityslistan oheismateriaalina. Lasse Latvamäki on esittänyt kirjallisen mielipiteen, jossa hän esittää, että Kulmalan kiinteistö määriteltäisiin suojelukohteeksi. Museovirasto toteaa lausunnossaan, ettei kaava-alueelta tunneta Museoviraston arkisto- ja rekisteriaineistojen perusteella muinaismuistolain rauhoittamia kiinteitä muinaisjäännöksiä. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen liikenne ja infrastruktuuri vastuualue esittää, että yleissuunnitelma, joka koskee kantatien 67 parantamista välillä Nikkola-Rintalanmäki on otettava suunnittelussa huomioon. Samoin lausunnossa muistutetaan kantatien aiheuttaman melun vaikutuksista ja todetaan, että liikenne ja infrastruktuuri vastuualueella ei ole mahdollisuuksia osallistua melun torjunnan kustannuksiin. Lisäksi tien varren puisto on syytä muuttaa suojaviheralueeksi. Fortum Sähkönsiirto OY toteaa lausunnossaan, että nykyiseen puistomuuntamoon voidaan liittää alueen uudet asiakkaat. Lisäksi yhtiö esittää, että 20 kv kaapelille merkitään 4 metrin johtovaraus leikkikentän alueelle. Mielipiteen ja lausuntojen huomioon ottaminen Latvamäen mielipide on otettu huomioon ja Kulmalan entinen asuinrakennus, joka sijaitsee kantatien viereisellä suojaviheralueella, on merkitty suojeltavaksi rakennukseksi. Fortum Sähkönsiirto Oy:n esittämä johtovaraus on osoitettu olemassa olevalle leikkikentälle. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen liikenne ja infrastruktuuri vastuualueen lausunto on otettu huomioon. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että se hyväksyisi Ahonkylän kunnanosan asemakaavaehdotuksen kortte-

16 Tekninen lautakunta leissa 1, 2, ja 44 Niemelän alueella liitteen nro 5 mukaisena ja asettaisi sen julkisesti nähtäväksi 30 päivän ajaksi ja uudistaa lausuntopyynnön Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvara vastuualueelle. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh ) KH 155 Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh ) TEK 149 Kaavaehdotus on ollut virallisesti nähtävillä Tänä aikana ei kukaan osallinen ole jättänyt muistutusta. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvara vastuualue ei ole antanut lausuntoa tai ilmoittanut, ettei se sellaista anna. Lausuntopyyntö on lähetetty ja se pyydetty toimittamaan mennessä. Nähtävilläoloajan jälkeen on muistutuksen jättänyt Heli Palomäki. Muistutuksessa Palomäki vaatii ensisijaisesti omistamansa tontin ja kunnan alueelle esitetyn tontin vaihtamista, kunnan alueelle kaavoitettu tontti on huomattavasti suurempi kuin Palomäen alkuperäinen kaavan mukainen tontti. Toissijaisesti Palomäki esittää, että nykyinen tontti kasvatetaan 1400 neliömetriin. Muistutus on esityslistan oheismateriaalina. Muistutus on otettu huomioon siten, että Palomäen tontti on uudessa ehdotuksessa 1400 m 2 :n suuruinen. Tästä syystä korttelin 15 tontin 9 jäljelle jäävä osuus ja tontti 10 on yhdistetty yhdeksi tontiksi. Samassa yhteydessä korttelin 16 tontit 5 ja 6 on yhdistetty myös

17 Tekninen lautakunta yhdeksi tontiksi, jonka pinta-ala on n m 2. Muutosten jälkeen uusia omakotitontteja alueelle tulee seitsemän. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että se hyväksyisi Ahonkylän kunnanosan asemakaavaehdotuksen kortteleissa 1, 2, ja 44 Niemelän alueella liitteen nro 1 mukaisena ja asettaisi sen julkisesti nähtäväksi 30 päivän ajaksi ja uudistaa edelleen lausuntopyynnön Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvara vastuualueelle. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh ) KH 286 Ehdotus: Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh ) TEK Kaavaehdotus on ollut toisen kerran virallisesti nähtävillä Tänä aikana yksi osallinen on jättänyt muistutuksen. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvara vastuualue sekä liikenne ja infrastruktuurin vastuualue ovat antaneet lausuntonsa. Alueen maanomistajille järjestettiin keskustelutilaisuus Paikalla olleiden maanomistajien kanssa käytiin yksityiskohtaiset keskustelut ja niiden perusteella kaavaehdotukseen on tehty muutoksia. Muistutus ja lausunnot ovat esityslistan oheismateriaalina. ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvara vastuualueen lausunnon mukaan liikennemelulta suojautuminen tulee pääasiassa järjestää suojaviheralueella.

18 Tekninen lautakunta ELY-keskuksen liikenne ja infrastruktuurin vastuualueella ei ole huomautettavaa. Heli Hyvämäki ilmoittaa muistutuksessaan, että hän hyväksyy asemakaavan muutoksen, mutta edellyttää, että muutos tapahtuu korvauksetta. Lausuntojen, muistutuksen ja keskustelujen huomioon ottaminen Korttelin 1 tonttien 10 ja 11 (edellisessä ehdotuksessa kortteli 44) kaavamääräystä ei ole muutettu ELY-keskuksen toivomalla tavalla. Tämä sillä perusteella, että tontit ovat uusia ja on tarkoituksenmukaista huolehtia melusuojauksesta heti rakennusvaiheessa, eikä jäädä odottamaan kantatielle mahdollisesti tehtäviä parannuksia, joiden yhteydessä pääsääntöisesti vasta tutkitaan melusuojaus tie- ja yleisillä alueilla. Huomattava on myös se, että omalla tontilla on useita eri tapoja huolehtia melusuojauksesta, eikä suojauksen välttämättä tarvitse olla meluvalli tai meluaita. Heli Hyvämäen esitystä maanvaihtoon liittyvistä kustannuksista ei voida ratkaista asemakaavassa. Hyvämäki on halunnut uutta tonttimaata enemmän kuin hän luovuttaa maata. Muita maanomistajien toivomia muutoksia edelliseen ehdotukseen nähden ovat kahden puistopolun poistaminen korttelin 1 alueelta. Ne on korvattu uudella yhteydellä. Korttelissa 15 tonttia 1 sekä korttelissa 16 tonttia 4 on levennetty n. 10 metriä ja vastaavasti tonttia 5 on kavennettu. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että se hyväksyisi Ahonkylän kunnanosan asemakaavaehdotuksen kortteleissa 1, Niemelän alueella liitteen nro 1 mukaisena ja asettaisi sen julkisesti nähtäväksi 30 päivän ajaksi. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Markku Ojala poistui kokouksesta klo tämän pykälän käsittelyn lopussa. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

19 Tekninen lautakunta

20 Tekninen lautakunta YHT 18/2010/622 TEK 32 SUUNNITTELUTARVERATKAISU/SAMI VÄHÄMAA JA SAMI JÄNISOJA Suunnittelutarveratkaisun hakija: Sami Vähämaa ja Sami Jänisoja perustettavan yhtiön lukuun, Saunamäentie 223, Pojanluoma. Rakennuspaikka: Rakennuspaikka sijaitsee kiinteistöillä Siitä vuokratun määräalan pinta-ala on 4,27 ha. Rakennuspaikan osoite on Rengonharjuntie 220, Pojanluoma. Rakennuspaikka on moreenipohjaista ja siten hyvin rakentamiseen soveltuvaa. Hakijan omistus-/hallintaoikeuden peruste: Hakija on vuokrannut määräalan. Rakennushanke: Hakemuksen mukaan rakennuspaikalle on suunniteltu motocrosshalli. Sen mitat ovat 100 m x 50 m eli 5000 k-m 2 ja korkeus noin 15 m. Kantavat rakenteet on suunniteltu teräsrakenteena ja verhouksena pvc-kate. Halli on siis lämpöeristämätön. Myöhemmässä vaiheessa rakennuspaikalle on suunniteltu rakennettavaksi enintään 100 k-m 2 :n huolto- ja toimistorakennus. Alueen nykyinen maankäyttö ja asutuksen luonne: Alueella sijaitsee Rengonkylän kyläyhdistyksen ylläpitämä nuorille tarkoitettu motocrossin harjoitusrata, joka on rakennettu entisen moreeninottoalueelle. Rengonharjun lentokenttäalue sijaitsee välittömästi alueen pohjoispuolella. Lähin vakituisessa asuinkäytössä oleva rakennus sijaitsee noin yhden kilometrin etäisyydellä. Muuten alueen ympäristö on maa- ja metsätalouskäytössä. Rakennuspaikkaa koskevat kaava- ym. suunnitelmat: Alueella on kunnanvaltuuston hyväksymä yleiskaava. Siinä alue on käyttötarkoitukseltaan M-aluetta. Poikkeusluvan tarpeellisuus ja toimivalta: Hankeen katsotaan olevan ympäristövaikutuksiltaan sellainen, johon MRL 16 :n 2. momentin perusteella sovelletaan suunnittelutarvealuetta koskevia säännöksiä. Tällöin rakennusluvan myöntäminen edellyttää johtosäännön perusteella teknisen lautakunnan päätöstä MRL 137 :n mukaisesti. Selvitys naapurien kuulemisesta: Hankkeesta on ilmoitettu kuulutuksella Ilmajoki-lehdessä ja kirjeellä naapureille. Kuulemisilmoitus poikkesi hakemuksesta siten, että

21 Tekninen lautakunta ilmoituksessa mainittiin myös ulkorata. Ulkoradan rakentaminen ei sisälly kuitenkaan tähän hakemukseen. Hankkeesta on jätetty kaksi muistutusta. Naapuritilan omistajat Marja-Liisa ja Markku Ojala eivät tule missään oloissa hyväksymään ulkorataa melun ja pölyn vuoksi. Myös motocross-hallin osalta he eivät ole vakuuttuneita, että melu pysyy hallin sisällä. Toisessa muistutuksessa Lakeuden Ursa ry. kiinnittää huomiota hankkeen yhteydessä toteutettavaan valaistukseen. Se ei saa haitata Sahannevan alueella toimivan observatorion toimintaa. Tieyhteydet, vesi- ja viemäri: Rakennuspaikalle on saatu tiehallinnon liittymälupa ja se on rakennettu. Hakijan mukaan vesijohdon ja viemäröinnin tarvetta ei ennen huoltorakennuksen rakentamista ole. Rakennuksen käyttäjille rakennetaan tarpeelliset kuivakäymälät. Melumittaukset: Hakija on tehnyt melumittauksia esitetyn liitteen mukaisesti. Vastaavantyyppisen, mutta puolta pienemmän hallin sisällä on ajettu motocross-pyörillä ja meluarvo on mitattu 20, 30, 50 ja 100 metrin etäisyydeltä hallista. Jotta olisi voitu verrata hallin vaimennusta, on vastaavat mittaukset tehty niin, että ajo on tapahtunut ulkona ja mittaukset vastaavilta etäisyyksiltä. Mittauksilla on osoitettu, että hallilla on selvästi ääntä eristävä vaikutus. Rakennustarkastajan lausunto: Hankkeessa on kysymys mittasuhteiltaan varsin suuresta rakennuksesta. Rakennusteknisesti halli voidaan rakentaa suunnitellun kokoisena, kun teräsrakenteiden suunnittelu ja valmistus hoidetaan asianmukaisilla pätevyyksillä. Rakennuslupavaiheessa tulee kiinnittää huomiota, että halli soveltuu mahdollisimman hyvin ympäristöön. Melumittauksista voi päätellä, että hallin pvc-kankaalla on ääntä eristävä vaikutus. Nykyiseen maa- ja metsätalouteen, joka on osayleiskaavan mukainen käyttötapa, melulla ei ole vaikutusta, mutta asumiseen aivan lähialueet eivät sovellu. Nykyiselle asutukselle melusta ei näyttäisi olevan vaikutusta. Viimeistään rakennuslupavaiheessa hankkeesta tulee olla käytettävissä kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen lausunto. MRL 117 :n mukaiset teknisten vaatimusten täyttyminen arvioidaan rakennuslupavaiheessa kun tarkemmat suunnitelmat esitetään. Muuten hanke vaikuttaisi olevan MRL 136 :n mukainen eli täyttää rakennusluvan edellytykset asemakaavan ulkopuolisessa rakentamisessa.

22 Tekninen lautakunta Motocross-hallihanke sijoittuu Rengonharjuntien varrelle ja lentokentän lounaispuolelle alla olevaan karttaan merkitylle paikalle. Ilmajoen kunta on vuokrannut alueen Vähämaalle ja Jänisojalle motocross hallin rakentamista varten. Hallin paikka on oikeusvaikutteisen Lentoaseman osayleiskaavan maa- ja metsätalousalueella. Kaavan mukaisia muita rajoituksia, kuten siirtymäpinta, esterajoituspinta tai melu ei alueella ole. Kaavassa osoitetut muut toiminnot alueen läheisyydessä ovat teollisuudelle ja lentokentälle varatut alueet. Rengonharjulla vireillä oleva Ilmailutien asemakaava ei ulotu hallin paikalle saakka. Maakuntakaavassa alue kuuluu kaupunkikehittämisen kohdealueeseen ja teollisuus- ja varastoalueeseen. Alue on metsätalouskäytössä, eikä sieltä ole tavattu suojeltavia eläimiä eikä kasveja. Kyläasutusta lähistöllä ei ole eikä myöskään yksittäisiä asuinrakennuksia ole noin kilometrin säteellä.

23 Tekninen lautakunta Motocross-hallin toiminta aiheuttaa melua ympäristöönsä. Suoritetun mittauksen mukaan melu hallin ulkopuolella 100 metrin etäisyydellä on 62,3 db. Hallin lähin nurkka naapurin rajasta on n. 60 metrin etäisyydellä. Yleiskaavan mukaan naapurin metsä on maa- ja metsätalousaluetta. Liikenne alueelle kulkee Rengonharjuntieltä. Motocross-hallissa harjoitetaan liiketoimintaa ja liikenne on siten päivittäin varsin runsasta. Rengonharjuntie on maantie ja sen liikennemäärä kestää lisäyksen. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Ratkaisu: Tekninen lautakunta suostuu hakemukseen. Perustelu: Rakennushanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle, eikä se aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä, eikä vaikeuta erityisten luonnon- ja kulttuuriympäristön arvojen säilymistä. Päätös on voimassa antopäivästä lukien kaksi vuotta. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

24 Tekninen lautakunta TEK 33 SUUNNITTELUTARVERATKAISU/TEEMU JA HELI KOJONEN YHT 56/2011/622 Suunnittelutarveratkaisun hakija: Teemu ja Heli Kojonen, Ratsumiehentie 5 A 2, Ilmajoki. Rakennuspaikka: Suunniteltu rakennuspaikka on määräala tilasta Sen pinta-ala on noin 4200 m 2 ja se sijaitsee osoitteessa Vesitornintie xxx, Ilmajoki. Määräala on loivasti etelään viettävää metsämaata. Maaperä on hyvin rakentamiseen soveltuvaa. Hakijan omistus-/hallintaoikeuden peruste: Hakija on esisopimus määräalasta. Rakennushankkeet: Rakennushanke käsittää omakotitalon, kerrosala 200 m 2 ja talousrakennuksen, kerrosala 80 m 2. Rakennukset ovat puuverhoiltuja ja harjakattoisia. Asuinrakennus on 1½-kerroksinen. Käytetty rakennusoikeus: Rakennuspaikalla ei ole rakennuksia. Alueen nykyinen maankäyttö ja asutuksen luonne: Välittömästi määräalan pohjoispuolella Vesitornintien varrella sijaitsee neljä omakotitaloa. Muu asutus on hieman etäämpänä. Lähistöllä ei ole kotieläintuotantorakennuksia. Rakennuspaikkaa koskevat kaava- ym. suunnitelmat: Alueella on kunnanvaltuuston hyväksymä oikeusvaikutukseton yleiskaava. Siinä rakennuspaikka on M-aluetta. Suunnittelutarveratkaisun tarpeellisuus ja toimivalta: Hanke sijaitsee alueella joka on MRL 16 :n mukaista suunnittelutarvealuetta. Tällöin rakennusluvan myöntäminen edellyttää johtosäännön perusteella teknisen lautakunnan päätöstä MRL 137 :n mukaisesti. Tieyhteys, vesijohto ja viemäröinti: Rakennuspaikalle on osoitettu rasitetieyhteys Vesitornintieltä. Rakennus on suunniteltu liitettäväksi kunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon. Selvitys naapurien kuulemisesta: Naapureita on kuultu. Huomautuksia ei ole esitetty.

25 Tekninen lautakunta Rakennustarkastajan lausunto: Hanke on MRL 136 :n mukainen eli täyttää rakennusluvan edellytykset asemakaavan ulkopuolisessa rakentamisessa. --- Kojosten rakennushanke sijoittuu Vesitornintien varteen alla olevan kartan osoittamaan paikkaan. Ilmajoen keskustan yleiskaavatyön aloittaminen sisältyy vuoden 2011 kaavoitusohjelmaan. Asutus muodostuu Vesitornintientien varteen ja etäämmäksi pellon ja metsäselänteen reunaan syntyneistä maatiloista sekä luvuilla rakennetuista asuinrakennuksista. Uusi rakentaminen on harvan kyläalueen täydennysrakentamista. Luonnonympäristö Alue on tasaista, harvapuustoista metsämaata. Harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja ei ole havaittu. Kyläkuva Rakennuspaikan vieressä on 4 omakotitaloa, jotka muodostavat yhtenäisempää rakennettua näkymää Vesitornintien varteen. Rakennuspaikka rajoittuu kahdelta sivultaan metsätalousalueeseen, jonka kautta rakennuspaikalle on osoitettu liittymä. Yhdyskuntarakenne

26 Tekninen lautakunta Alueella on kunnanvaltuuston hyväksymä oikeusvaikutukseton yleiskaava. Siinä rakennuspaikka on puoliksi AP-aluetta ja M-aluetta. Rakennuspaikka liittyy yhtenäiseen neljän omakotitalon ryhmään, tilalle on tontin reunaan jätetty kaistale, joka mahdollistaa myöhemmässä kaavoituksessa tien tekemisen takamaastoon. Etäämpänä Vesitornintien vastakkaisella puolella noin 500 metrin säteellä on 12 omakotitaloa tai vanhempaa maatilan talouskeskusta. Lähistöllä ei ole kotieläinrakennuksia. Rakentaminen tukee ehjän yhdyskuntarakenteen muodostumista. Palvelut Keskustan ala-aste, päiväkoti ja terveyskeskus ovat noin 2 km etäisyydellä ja yläaste-lukioon on matkaa 1.6 km. Kunnan muut palvelut sijaitsevat noin 2km päässä ja keskustan kaupalliset palvelut joen toisella puolella noin 2,5 km rakennuspaikasta. Sosiaalinen ympäristö Oikeusvaikutuksettomassa yleiskaavassa rakennuspaikan läheisyyteen on osoitettu ulkoilureitti. Hiihtomahdollisuus on heti omasta pihasta. Muuten monipuoliset liikuntapalvelut ovat noin 1,5 km etäisyydellä. Tuleva maankäyttö Rakennuspaikka kuuluu alueeseen, jossa yleiskaavoitus on vireillä. Yhdyskuntarakenteen kannalta alue on keskustaan tukeutuvan asuntorakentamisen laajennusaluetta. Keskustan yleiskaavan tavoitteita on mietitty keskustan rakennemallityöryhmän työskentelyssä. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Ratkaisu: Tekninen lautakunta suostuu hakemukseen. Perustelu: Rakennushanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle, eikä se aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä, eikä vaikeuta erityisten luonnon- ja kulttuuriympäristön arvojen säilymistä. Päätös on voimassa antopäivästä lukien kaksi vuotta. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

27 Tekninen lautakunta

28 Tekninen lautakunta TEK 34 POIKKEAMALAUSUNTO/JAAKKO KALAJAINEN JA SATU LAHTI YHT 58/2011/623 Poikkeamapäätöksen hakija: Jaakko Kalajainen ja Satu Lahti, Jurvantie 1462, Nopankylä. Rakennuspaikka: Rakennuspaikka sijaitsee tilalla Kalajainen RN:o 15:65, Ilmajoen kunnan Kokkolan kylää. Kiinteistötunnus Osoite: Jurvantie 1466, Nopankylä. Määräala, josta rakennuspaikka muodostuu on noin 1,85 ha. Se rajoittuu Kalajaisjärveen ja rantaviivaa määräalalla on noin 72 metriä. Rakennuksen suunniteltu sijaintipaikka on loivasti järveen päin viettävää peltoa. Rakennusten etäisyys järvestä on noin 60 metriä. Hakijan omistus-/hallintaoikeuden peruste: Hakijoilla on esisopimus määräalasta. Rakennushanke: Hakemuksen ja esitettyjen suunnitelmien mukaan tarkoituksena on rakentaa 235 k-m 2 :n asuinrakennus ja 95 k-m 2 :n talousrakennus. Suunnitellut rakennukset ovat harjakattoisia, puurakenteisia ja lautaverhottuja. Käytetty rakennusoikeus: Määräalalla on vanha lato, kerrosala 25 m 2. Sitä käytetään jatkossa rakennuspaikan puuvarastona. Rannassa on 9 m 2 :n grillikatosrakennelma. Rakennuspaikkaa koskevat kaava- ym. suunnitelmat: Alueella on voimassa Ilmajoen kunnan hyväksymä yleiskaava. Siinä kyseinen rakennuspaikka on osoitettu A-alueeksi. Alueen nykyinen maankäyttö ja asutuksen luonne: Kalajaisjärvi kokonaisuutena on tiiviisti rakennettu. Pääasiassa rakennuskanta koostuu lomarakennuksista. Yleiskaavassa alue, jolla rakennuspaikka sijaitsee, on osoitettu kolmen vakituisen asumisen rakennuspaikkaa. Niistä kaksi on rakennettu. Pohjoispuolella on maatilan päärakennus joka on hakijan synnyinkoti ja on vakituisessa asuinkäytössä. Eteläpuolella on poikkeamaluvalla muutama vuosi sitten rakennettu lomarakennus, jonka omistaa hakijan setä. Poikkeusluvan tarpeellisuus ja toimivalta: Rakennuspaikka on maankäyttö- ja rakennuslain 72 :n mukaista rantavyöhykealuetta, eikä alueella ole lain tarkoittamaa kaavaa.

29 Tekninen lautakunta Tällöin rakennusluvan myöntäminen edellyttää Etelä-Pohjanmaan Ely-keskuksen poikkeamapäätöstä em. lain 171 :n perusteella. Tieyhteys, vesijohto ja viemäröinti: Rakennuspaikalle on liittymä Jurvantieltä. Ely-keskuksen lausunnon mukaan sen käyttötarkoitus on hankkeen mukainen. Käyttövesi otetaan maatilan käytössä olevasta vedenottamosta. Wc-vedet johdetaan tyhjennettävään umpisäiliöön ja harmaat vedet käsitellään rakennuspaikalla. Selvitys naapurien kuulemisesta: Naapureita on kuultu. Huomautuksia ei ole esitetty. Rakennustarkastajan lausunto: Hanke on MRL 136 :n mukainen eli täyttää rakennusluvan edellytykset asemakaavan ulkopuolisessa rakentamisessa Kalajaisen ja Lahden rakennushanke sijaitsee Kalajaisjärven rannalla alla olevan kartan osoittamassa paikassa. Kalajaisjärven alueella on voimassa valtuuston hyväksymä ns. ensimmäisen asteen osayleiskaava, jossa Kalajaisten omistama tila on osoitettu pysyvän asumisen alueeksi. Kalajaisten tila on yksi Ilmajoen vanhimmista asuinpaikoista Kyrönjoen nauha-asutuksen ulkopuolella. On perinteen mukaista säilyttää tila edelleen asuttuna ja vahvistaa sitä uuden sukupolven rakentamisella. Samoin on hyvä, ettei pieni yhteisö autioidu ja Kalajaisten rannoilla olevien pysyvien asuntojen määrä pysyy suurin piirtein

30 Tekninen lautakunta nykyisellään. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta puoltaa poikkeamaluvan myöntämistä Kalajaisjärven osayleiskaavan mukaisena sekä muilla rakennustarkastajan lausunnosta ilmenevillä perusteilla. Edellä esitetyn perusteella lautakunta toteaa, että rakennushanke ei aiheuta haittaa tulevalle kaavoitukselle, vaikeuta luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista eikä turmele kaunista kyläkuvaa. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

31 Tekninen lautakunta TEK 35 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT Vt. teknisen johtajan ehdotus: Lautakunnalle saatettiin kokouksessa tiedoksi seuraavaa: Lautakunta valitsi kokouksessaan huoltomieheksi Johannes Kosken. On käynyt ilmi, että Koski ei ota tehtävää vastaan, joten huoltomiehen toimeen palkataan varasijalle valittu Kari Syrjälä Luopajärveltä. Päätös: Merkittiin tiedoksi. (Lisätietoja: vt. tekninen johtaja Kaisa Sippola, puh )

32 Tekninen lautakunta TEK 36 MUUT MAHDOLLISET ASIAT Päätös: Lautakunta keskusteli seuraavista asioista: - Uimahallin äänentoistolaitteiden toimivuudesta on tullut valituksia. - Lautakunta toivoo kevään aikana kokouksen yhteydessä järjestettäväksi tutustumiskäyntejä esim. Käpälämäen päiväkotiin, Lakeuden Etappiin ja Kalajaisjärven leirikeskukseen. Lisäksi ehdotettiin tutustumista led-valaistusratkaisuihin.

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Maaseutulautakunta sivu 1. 22.2.2011, kello 19:00 20:20. Ilmajoen kunnantalo, kunnantalon kahvio

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Maaseutulautakunta sivu 1. 22.2.2011, kello 19:00 20:20. Ilmajoen kunnantalo, kunnantalon kahvio ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Maaseutulautakunta sivu 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 22.2.2011, kello 19:00 20:20 Ilmajoen kunnantalo, kunnantalon kahvio Nikkola Antti, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 29.3.2011, kello 16.30 17.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 24.5.2011, kello 16.30 17.23 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 11.10.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

TEK 195 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 196 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 NIEMELÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITELMAT 3

TEK 195 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 196 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 NIEMELÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITELMAT 3 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 18 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 15.11.2011, kello 16.30 17.38 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Juhani, puheenjohtaja

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334 Ilmajoki Asemakaavan muutos ja kumoaminen 2014 Antila-Paalutien alue Kaavaselostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit: Kaava: Ilmajoki Siltalan kunnanosa Antila-Paalutien

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 25.10.2011, kello 17.30 20.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Nuorisotalo Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala Jussi,

Lisätiedot

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO 249/60.605/2011 KHALL 228 Sisko ja Pentti Lunki ovat jättäneet suunnittelutarveratkaisuhakemuksen omakotitalon ja talousrakennuksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 14.8.2012, kello 17.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 4.10.2011, kello 16.30 20.55 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 27.3.2012, kello 17.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

ILMAJOKI. Ahonkylä Niemelän alue. asemakaavan muutos. Kaavoitustoimi 20.9.2013. 1 Perus- ja tunnistetiedot. 1.1 Tunnistetiedot. Korttelit: kortteli 14

ILMAJOKI. Ahonkylä Niemelän alue. asemakaavan muutos. Kaavoitustoimi 20.9.2013. 1 Perus- ja tunnistetiedot. 1.1 Tunnistetiedot. Korttelit: kortteli 14 ILMAJOKI Ahonkylä Niemelän alue Asemakaavan muutos Kaavoitustoimi 20.9.2013 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kaavan laatija Vireille tulo Kunta: Ilmajoki Kunnanosa: Ahonkylä Kaava-alue: Niemelän

Lisätiedot

Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. (06) 4191 334, 044-4191 334 fax (06) 4191 311

Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. (06) 4191 334, 044-4191 334 fax (06) 4191 311 ILMAJOKI NIEMELÄN ALUE Asemakaavan muutos Ahonkylän kunnanosa kortteli 14 LÄHTÖTIEDOT 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Ilmajoki Kunnanosa: Ahonkylä Kaava-alue: Niemelän alue Korttelit:

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

1 RAKENNUS- Kunnan tai kaupungin osa / kylä Kortteli ja tontti / rakennuspaikka Rek. n:o Koko tila PAIKKA Määräala

1 RAKENNUS- Kunnan tai kaupungin osa / kylä Kortteli ja tontti / rakennuspaikka Rek. n:o Koko tila PAIKKA Määräala Suunnittelutarveratkaisu- OULUN SEUDUN RAKENNUSVALVONNAT hakemus Hailuoto Haukipudas Kempele Kiimiki Liminka (MRL 137 ) Lumijoki Muhos Oulu Oulunsalo Tyrnävä Suunniteltu rakennuspaikka sijaitsee MRL 16

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 9.8.2011, kello 17.30 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Suunnittelutarveratkaisu / Koskimäki / Ohkolan kylä, Eerola-Kortistotie / 505-410-57-5 / Omakotitalon rakentaminen määräalalle 2 /

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 28.8.2012, kello 17.30 18.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.4.2012, kello 17.30 18.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.11.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 13.11.2014 klo 16.30 17.50 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 5.3.2012, kello 16.30 18.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen

Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen 627/08/10/2010 TEK 147 AirIX Ympäristö Oy on laatinut 27.4.2011 päivätyn kaavaluonnoksen Hulhavanahon, Luokkavaaran

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 3/2016 39 Kaavoitustoimikunta 14.03.2016 Aika 14.03.2016 klo 18:00-18:24 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.5.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Hannuksela

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (5) AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(5) AMANDA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 260 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA SIUNTIO ASEMAKAAVA BOTÅKER OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Päiväys 12.6.2014 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan kaavoituksen alkaessa osana

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 270. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 05.09.2016 Sivu 1 / 1 4941/2015 10.02.03 270 Lausunnon antaminen Helsingin hallinto-oikeudelle Puustellinmäki, asemakaavan muutos 110517, hyväksymistä koskevasta valituksesta Valmistelijat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 16.3.2016 Kokoustiedot Aika Tiistai 29.3.2016 klo 19.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91 Kokousaika 28.9.2011 klo 15.15-16.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari Viuhkola

Lisätiedot

Ilmajoki, Kaavaselostus

Ilmajoki, Kaavaselostus Ilmajoki, Kaavaselostus Kauppatien tiealue Asemakaavan muutos, laajennus ja kumoaminen Ilmajoen kunta, Kaavoitustoimi 2014 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit:

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 31.1.2012, kello 09.00 9.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelinkokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala Salme Knuuttila

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 15.12.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 15.12.2010 klo 16.30 17.15 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Lehtinen

Lisätiedot

Toimenpide eriteltynä rakennuksittain:

Toimenpide eriteltynä rakennuksittain: Hakemusnumero 2011-0002 Päätöspäivä 02.03.2011 20 Iin seurakunta Puistotie 3 91100 II RN:o 130:1 Pahkaniemi Rakennuspaikan osoite Suittisuontie 630 Kierikin osayleiskaava Pinta-ala 3700,00 m² Rakennustoimenpide

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 24.4.2012, kello 17.30 18.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Irja Keskinen Jussi

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

4. Vesihuolto Jos kiinteistöä ei voi liittää yleiseen vesijohtoverkkoon, niin rakennuspaikalla on oltava oma kaivo, jonka vesi kelpaa talousvedeksi.

4. Vesihuolto Jos kiinteistöä ei voi liittää yleiseen vesijohtoverkkoon, niin rakennuspaikalla on oltava oma kaivo, jonka vesi kelpaa talousvedeksi. RAKENNUSVALVONTA 2015 RANTA-ALUEELLA SIJAITSEVAN VAPAA-AJAN ASUNNON KÄYTTÖTARKOIITUKSEN MUUT- TAMINEN VAKITUISEKSI ASUNNOKSI I YLEISTÄ Vapaa-ajanasunnon muuttaminen vakituiseksi asunnoksi tulisi ensisijaisesti

Lisätiedot

BÖLE Sveden, asemakaavan muutos korttelissa 42

BÖLE Sveden, asemakaavan muutos korttelissa 42 S i v u 1 Liite 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 2.9.2013 Päivitetty 16.11.2015 BÖLE Sveden, asemakaavan muutos korttelissa 42 S i v u 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman

Lisätiedot

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue ILOMANTSI Kirkonkylä Päiväys 30.1.2015 KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Ilomantsin Kirkonkylän

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.6.2010 Muutettu 11.11.2010, 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kirkonkylä 407 Korttelit osa 175, 186-197 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 253 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) kortteleita 502 (osa), 517

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA 1(5) MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 220 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ASEMAKAAVA ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 21.10.2014 158 09.12.2014 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

KESKEISET PERIAATTEET

KESKEISET PERIAATTEET NUMMI-PUSULA IKKALA KAAVARUNKO Luonnos 9.3.2009 KESKEISET PERIAATTEET 1 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Suunnittelualue käsittää Ikkalan kylätaajaman keskeisen ydinalueen. Suunnittelualueella sijaitsee

Lisätiedot

Liite: Kaavaselostus liitteineen, liite 1/ 6. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Liite: Kaavaselostus liitteineen, liite 1/ 6. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Valtuusto 61 18.06.2012 NG 5 Kartanonrinteen asemakaava ja asemakaavan muutos 33/10.02.03/2012 KAAVJAOS 6 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at) sipoo.fi,

Lisätiedot

TÖLBY, NORRSKOGENIN ASEMAKAAVA JA SIIHEN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA TIEALUEET

TÖLBY, NORRSKOGENIN ASEMAKAAVA JA SIIHEN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA TIEALUEET 1/7 Maankäyttö- ja rakennuslain 63. :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavoitusosasto 23.1.2013, 5.1.2015 TÖLBY, NORRSKOGENIN ASEMAKAAVA JA SIIHEN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA TIEALUEET 2/7

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI /TAAVETTI Marttilantie-Kappakatu-Taavetintie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 21.12.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue käsittää osan Marttilantiestä sekä Kauppakadun

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan. Kaavoituskatsaus

Ilmajoen kunnan. Kaavoituskatsaus Ilmajoen kunnan Kaavoituskatsaus 2017 Tässä Ilmajoen kunnan kaavoituskatsauksessa kerrotaan vireillä olevista kaavoitusasioista niin, että kaikki, joita kaavat koskevat, voivat vaikuttaa suunnitteluun

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Va. kunnanjohtajan ehdotus:

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Va. kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus 77 16.02.2009 Kunnanhallitus 243 12.10.2009 Kunnanhallitus 270 23.11.2009 Kunnanhallitus 5 11.01.2010 Kunnanvaltuusto 4 17.02.2010 SAUKKOVAARAN LAKIALUEEN ASEMAKAAVA 101/10/2009 KHALL 77

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunginhallitus 195 26.05.2014. 195 Asianro 1389/10.03.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) Kaupunginhallitus 195 26.05.2014. 195 Asianro 1389/10.03.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2014 1 (1) 195 Asianro 1389/10.03.00/2014 Vastine oikaisuvaatimukseen koskien suunnittelutarveratkaisua Haminanlahti, Vuorenlehto 410-5-110 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Tekninen lautakunta 51 14.4.2015 Tekninen lautakunta 97 7.6.2016 Kaupunginhallitus 253 19.9.2016 Asianro 957/10.02.03/2014 81 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS POHJOISVÄYLÄN (MT 749) JA YKSPIHLAJAN RADAN ERITASORISTEYS Kokkolan kaupunki Tekninen palvelukeskus Kaupunkiympäristön vastuualue

Lisätiedot

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut

Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut KAPULIN YRITYSALUEEN III-VAIHEEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TEHTÄVÄ PROJ.NRO 188 Asemakaava OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Alueen ohjeellinen rajaus on

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Lupa- ja valvontalautakunta AIKA 24.04.2018 17:00-18:07 PAIKKA Roomari-sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ERITYISET MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVA-ALUEEN ULKOPUOLELLE SEKÄ RANTA-ALUEILLE RAKENNETTAESSA

ERITYISET MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVA-ALUEEN ULKOPUOLELLE SEKÄ RANTA-ALUEILLE RAKENNETTAESSA ERITYISET MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVA-ALUEEN ULKOPUOLELLE SEKÄ RANTA-ALUEILLE RAKENNETTAESSA 4 Suunnittelutarvealue Suunnittelutarvealuetta Hattulan kunnassa on maankäyttö- ja rakennuslain 16 :n 1 momentissa

Lisätiedot

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 4/2019 Kuntakehitysjaosto KOKOUSAIKA torstai 12.9.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pornaisten kunnanvirasto, Kirkkotie 176, hallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite

Lisätiedot

Poikkeamislupa loma-asunnon rakentamiseen loma- ja matkailualueelle / Jouko Viitanen (MRL 171-173 )

Poikkeamislupa loma-asunnon rakentamiseen loma- ja matkailualueelle / Jouko Viitanen (MRL 171-173 ) Kunnanhallitus 216 03.06.2013 Poikkeamislupa loma-asunnon rakentamiseen loma- ja matkailualueelle / Jouko Viitanen (MRL 171-173 ) 3182/11/111/2013 KHALL 216 Hakija Nimi Jouko Viitanen Osoite Kuusikarinkatu

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus

HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ehdotus HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 12.10.2018 ehdotus Kaava tullut vireille: 15.6.2017 Luonnosaineisto nähtävillä MRA 30 : 24.8.2017-7.9.2017 Ehdotusaineisto nähtävillä

Lisätiedot

Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto läsnä poissa

Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto läsnä poissa KOSKEN TL RAKENNUSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6-2013 Aika: Tiistai 19.11.2013 klo 18.00-18.45 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto läsnä poissa Puheenjohtaja Pekka Kulmanen x Varapuheenjohtaja Matti Laakso x Jäsenet

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Tekninen lautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Tekninen lautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 10.5.2011, kello 16.30 18.50 Kokouspaikka Käpälämäen päiväkoti, Kalliovuorentie 62 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Saunamäki

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 21.1.2013, kello 15.45 16.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelin/sähköpostikokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 18.4.2011, kello 16.30 17.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

Veikkolan keskustan korttelin 39 asemakaavan muutoksen (piir.nro 3279) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kv)

Veikkolan keskustan korttelin 39 asemakaavan muutoksen (piir.nro 3279) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kv) Yhdyskuntatekniikan lautakunta 9 08.2.206 Kunnanhallitus 9 2.0.207 Veikkolan keskustan korttelin 9 asemakaavan muutoksen (piir.nro 279) hyväksyminen MRL 52 :n mukaisesti (kv) 8/0.02.0/206 Yhdyskuntatekniikan

Lisätiedot

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 25.08.2015 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 Asia Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle

Lisätiedot

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS

1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS 1(7) Mäntsälän kunta Ympäristöpalvelut ISONNIITYNTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OAS PROJ.NRO 174 Asemakaavan muutos OSOITE TAI MUU PAIKANNUS Kaavamuutosalueen rajaus on merkitty oheiseen karttaan ALOITE TAI

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (6) KORTTELIT 1200 OSA JA 1229 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. Maankäyttöpalvelut (6) KORTTELIT 1200 OSA JA 1229 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(6) KORTTELIT 1200 OSA JA 1229 ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 234 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA Maankäyttölautakunnan päätös

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila 739-421-7-414 (osa) Kaavaehdotus 10.8.2016 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Pien-Saimaan osayleiskaavaa. 1 PERUSTIEDOT

Lisätiedot

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.

LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10. LAVIAN KUNTA LAVIAN KARHIJÄRVEN RANTA-ASEMAKAAVA JA RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kylän Haunia tila: Peltomäki 413-403-7-171 LUONNOSVAIHE 20.10.2014 Ilmari Mattila Kaavoitus- ja Arkkitehtipalvelu Mattila Oy

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 7.2.2011, kello 16.30 18.42 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot