-2, KH :00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-2, KH :00"

Transkriptio

1 -2, KH :00 Kokouskutsu Maanantaina 26. syyskuuta 2016 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael Östman Ulla Hellén, I varapuheenjohtaja Pentti Silvennoinen Jarmo Ittonen, II varapuheenjohtaja Anna-Maija Lyyra Mona Vikström Bo Forsman Kenneth Holmgård Marcus Suojoki Maria Lunabba Annica Haldin Owe Sjölund Brita Brännbacka-Brunell Ulrika Rönnback Bjarne Kull Kari Koskela Mervi Rantala Tua Mäenpää Kurt Hellstrand Eero Luomala Marita Salmu Muut läsnäolijat Kristina Stenman, kaupunginjohtaja Milla Kallioinen, kaupunginsihteeri Anne Ekstrand, kaupunginlakimies Anna-Maja Henriksson, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Richard Sjölund, kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Markus Karlsson, kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja Asiat Oheisen esityslistan mukaan. Toimeksi saanut: Milla Kallioinen kaupunginsihteeri

2 282, KH :00 KOKOUSKUTSUN LAILLISUUS JA KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS

3 283, KH :00 PÖYTÄKIRJANTARKASTUS Kaupunginsihteeri: Pöytäkirja tarkastetaan kaupunginkansliassa maanantaina 3. lokakuuta Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus valitsee Tua Mäenpään ja Kenneth Holmgårdin pöytäkirjantarkastajiksi.

4 284, KH :00 ILMOITUSASIAT Pohjanmaan liitto kutsuu kuntatapaamiseen perjantaina 7. lokakuuta klo Tarjoilu klo alkaen. Paikka: Rantasipi Tropiclandia. Käsiteltävät asiat: Maakuntauudistus: Missä mennään tällä hetkellä? Liiton toiminta- ja taloussuunnitelma Ilmoittautumiset viimeistään 30. syyskuuta Osallistujat hoitavat ilmoittautumisensa itse. Dnro 88/2016 KEHA-keskus: päätös pakolaisten vastaanoton järjestämisestä aiheutuvien kustannusten korvaamisesta kunnalle: , turvapaikanhakijat ( ,24 euroa) ja , Miranda (7.564,68 euroa). Dnro 622/2016 Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus: päätös valtiontuen myöntämisestä, euroa, ajalle palveluohjatun joukkoliikenteen järjestämistä varten Dnro 697/2016 Tekninen lautakunta toteaa asemakaavat sp 44 / ja sp 55 / vanhentuneiksi jolloin 61 mukaisesti tulee voimaan 53 :n 1 momentissa tarkoitettu rakennuskielto asemakaavan muuttamista varten. Rakennus- ja toimenpidelupa edellyttää aina poikkeuslupapäätöksen kunnes kaavamuutos näiden kaavojen alueella on saanut lainvoiman ja että poikkeuslupapäätöksen lupaehtojen on noudatettava RKY:n kirjainta ja henkeä. Dnro 698/2016 Tekninen lautakunta on myöntänyt Mark ja Joanna Laurencelle poikkeusluvan asuintalon laajentamiselle tontilla nro 1, korttelissa nro 40 kaupunginosassa nro 21, Skutnäs, Pietarsaari. Asiakirjat ovat nähtävissä kaupunginkansliassa. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi.

5 285, KH :00 CFV: 49/2016 ASIOIDEN OTTAMINEN KAUPUNGINHALLITUKSESSA KÄSITELTÄVIKSI Kaupunginsihteeri: Kuntalain 51 :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa hallituksen käsiteltäväksi lautakunnan jo ratkaiseman asian. Hallitus voi, eräin poikkeuksin, kumota lautakunnan päätöksen tai palauttaa asian uuteen käsittelyyn. Kun oikeutta käytetään, on katsottava, että päätös on tehty, kun pöytäkirja on tarkastettu. Oikeutta on käytettävä sinä aikana, jona oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä. Pietarsaaren hallintosäännön 45 :n mukaan lautakunnan tai johtokunnan on ilmoitettava kaupunginhallitukselle viimeistään neljän päivän kuluessa pöytäkirjan tarkastamisesta sellaisia asioita koskevista päätöksistä, jotka voidaan ottaa kaupunginhallituksen käsiteltäviksi. Pietarsaaren kaupunki, Luodon kunta, Uudenkaarlepyyn kaupunki ja Pedersören kunta ovat sopineet sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksistä alueen yhteistoimintasopimuksessa, ettei isäntäkunnan (Pietarsaaren kaupungin) hallitus käytä sillä olevaa oikeutta, ylemmän toimielimen ominaisuudessa, ottaakseen käsiteltäväksi kaupunginhallituksessa asioita, joista yhteinen lautakunta tai sen jaostot ovat tehneet päätöksen. Poikkeuksena ovat tapaukset, joissa päätösten laillisuuden valvonta sitä vaatii. Sivistyslautakunnan ja teknisen lautakunnan kokouksien pöytäkirjat ovat nähtävillä kokouksessa sekä osoitteessa Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää olla ottamatta päätettäväkseen yhtään asiaa, joista sivistyslautakunta ja tekninen lautakunta ovat tehneet päätökset.

6 286, KH :00 SOCHV: 671/2016 VIRAN NIMIKEMUUTOS, SOSIAALIOHJAAJA, VANHUSHUOLTO Sotel Valmistelu: vanhushuollon päällikkö Vanhushuollon kotihoidossa on ohjaajan virka. Virka on aiemmin ennen sosiaali- ja terveysvirastoa ollut Pietarsaaren kaupungissa ja virkaa hoitava henkilö on siirtynyt kyseisen nimikkeen kanssa sosiaali- ja terveysvirastoon. Viraston perustamisen jälkeen virasta on käytetty nimikettä sosiaaliohjaaja. Virkaa hoitavan työntekijän toimenkuva vastaa nykyisin sosiaaliohjaajan tointa. Virkaan kuuluu omaishoidon tukeen liittyvät asiat Pietarsaaressa ja Pedersöressä. Sosiaaliohjaajan pätevyysvaatimuksena on AMK-sosionomi tutkinto. Vanhushuollon ohjaajan virkaa hoitavalla henkilöllä on edellä mainittu tutkinto. On tarpeellista muuttaa vanhushuollon omaishoidon tuesta vastaavan ohjaajan nimike sosiaaliohjaajaksi. Vanhushuollon päällikkö: Ehdottaa, että sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy omaishoidon tuesta vastaavan ohjaajan virkanimikkeen muuttamisen sosiaaliohjaajaksi sekä siirtää asian kaupunginhallitukselle ja - valtuustolle. Ehdotus Päätös Sosiaali- ja terveysjohtaja: Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy omaishoidon tuesta vastaavan ohjaajan virkanimikkeen muuttamisen sosiaaliohjaajaksi sekä siirtää asian kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle. Sosiaali- ja terveyslautakunta: Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi omaishoidon tuesta vastaavan ohjaajan virkanimikkeen muuttamisen sosiaaliohjaajaksi sekä siirtää asian kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle. Kh Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy omaishoidon tuesta vastaavan ohjaajan virkanimikkeen muuttamisen sosiaaliohjaajaksi.

7 287, KH :00 CFV: 740/2016 KIELIKYLPYKOULU RISTIKARI HANKKEEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUSTOI- MIKUNNAN ASETTAMINEN Valmistelu: vt. tekninen johtaja Rune Hagström, puh Tämän vuoden budjetissa on varattuna :n määräraha kielikylpykoulu Ristikarin suunnitteluun. Hankkeen pääsuunnittelija on valittu ja suunnittelutyö on lähtökuopissaan. Kielikylpykoulu Ristikari -rakennushanke on suuruusluokaltaan sellainen, että kaupungin rakennuttamisohjeiden mukaan hankkeelle on asetettava suunnittelu- ja rakennustoimikunta. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää asettaa kielikylpykoulu Ristikari -hankkeelle suunnittelu- ja rakennustoimikunnan kaupungin rakennuttamisohjeen mukaan koostuen kaupunginhallituksen edustajasta, sivistys- ja teknisen lautakunnan edustajista sekä sivistysjohtajasta, päivähoidon johtajasta, koulun rehtorista, vt. teknisestä johtajasta sekä rakennuttajainsinööristä. Kaupunginhallitus valitsee edustajansa toimikuntaan. Kaupunginhallitus antaa sivistys- ja tekniselle lautakunnalle tehtäväksi valita kukin yhden edustajan toimikuntaan.

8 288, KH :00 CFV: 753/2016 KOIVURINTEEN OSASTO 3 SUUNNITTELU- JA RAKENNUSTOIMIKUNNAN ASET- TAMINEN Valmistelu: vt. tekninen johtaja Rune Hagström, puh Tämän vuoden budjetissa on varattuna :n määräraha Koivurinteen osasto 3 suunnitteluun. Hankkeen pääsuunnittelija on valittu ja suunnittelutyö on lähtökuopassaan. Koivirinteen osasto 3 rakennushanke on suuruusluokaltaan sellainen että kaupungin rakennuttamisohjeiden mukaan hankkeelle on asetettava suunnittelu- ja rakennustoimikunta. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää asettaa Koivurinteen osasto 3 suunnittelu- ja rakennustoimikunnan kaupungin rakennuttamisohjeen mukaan koostuen kaupunginhallituksen edustajasta, sosiaali- ja terveyslautakunnan sekä teknisen lautakunnan edustajista sekä vanhushuollon päälliköstä, Koivurinteen johtajasta, vt. teknisestä johtajasta sekä rakennuttajainsinööristä. Kaupunginhallitus valitsee edustajansa toimikuntaan. Kaupunginhallitus antaa sosiaali- ja terveyslautakunnalle sekä tekniselle lautakunnalle tehtäväksi valita kukin yhden edustajan toimikuntaan.

9 289, KH :00 CFV: 755/2016 BI- HANKKEEN SUUNNITTELU- JA RAKENNUSTOIMIKUNNAN ASETTAMINEN Valmistelu: vt. tekninen johtaja Rune Hagström, puh Tämän vuoden talousarviossa on varattuna :n määräraha BI-hankkeen suunnitteluun. Hankkeen pääsuunnittelija on valittu ja suunnittelutyö on lähtökuopissaan. BI-kiinteistön rakennushanke on suuruusluokaltaan sellainen, että kaupungin rakennuttamisohjeiden mukaan hankkeelle on asetettava suunnittelu- ja rakennustoimikunta. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää asettaa BI-hankkeelle suunnittelu- ja rakennustoimikunnan kaupungin rakennuttamisohjeen mukaan koostuen kaupunginhallituksen edustajasta, sivistys- ja teknisen lautakunnan edustajista sekä sivistysjohtajasta, päivähoidon johtajasta, vt. teknisestä johtajasta sekä rakennuttajainsinööristä. Kaupunginhallitus valitsee edustajansa toimikuntaan. Kaupunginhallitus antaa sivistys- ja tekniselle lautakunnalle tehtäväksi valita kukin yhden edustajan toimikuntaan.

10 290, KH :00 CFV: 479/2016 OSAVUOSIRAPORTTI Kh Osavuosiraportti 1/2016: Liite 166 Valmistelu: kaupunginkamreeri Jonny Wallsten, puh Ennustettu tulos 2016 on talousarvion mukainen. Ehdotus Päätös Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee osavuosiraportin tiedoksi. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Osavuosiraportti 2/2016: Liite 290 Valmistelu: kaupunginkamreeri Jonny Wallsten, puh Ennustettu tulos 2016 on talousarvion mukainen. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus merkitsee osavuosiraportin tiedoksi.

11 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

12 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

13 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

14 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

15 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

16 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

17 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

18 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

19 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

20 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

21 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

22 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

23 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

24 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

25 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

26 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

27 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

28 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

29 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

30 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

31 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

32 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

33 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

34 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

35 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

36 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

37 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

38 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

39 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

40 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

41 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

42 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

43 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

44 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

45 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

46 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

47 290, KH :00 / :s bilaga: Liite 290, kh

48 291, KH :00 UBV: 899/2015 UUSI TEKONURMIMATTO TELLUKSEEN 2017 Kh Liikuntatoimenjohtajan kirje: Liite 83 Kaupunginsihteeri: Liikuntatoimenjohtaja on lähettänyt kaupunginhallitukselle kirjeen, jossa toivotaan uutta tekonurmimattoa Tellushalliin vielä vuonna Hallissa järjestetään kahdet messut (Activexpo ja Kauppiasmessut) vuonna 2016, ja on hyvin todennäköistä, että nurmimatto menee messujen jäljiltä niin huonoon kuntoon, että hallissa ei pystytä pelaamaan jalkapalloa ilman maton uusimista. Ehdotus Päätös Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää merkitä asian tässä vaiheessa tiedoksi, ja palaa asiaan mikäli loppuvuodesta 2016 näyttää siltä, että Tellushallin tekonurmimatto on uusittava vielä vuonna Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Sivl Liikuntatoimenjohtaja on ajankohtaistanut Telluksen tekonurmimaton vaihtamisen vuoden 2016 aikana. Sivistyslautakunta anoo sen vuoksi, että Tellushallin uutta tekonurmimattoa varten tarkoitetut rahat, jotka on varattu vuoden 2017 taloussuunnitelmassa, saadaan käyttää vuoden 2016 aikana. Ehdotus Päätös Sivistysjohtaja: Sivistyslautakunta anoo kaupunginhallitukselta ja edelleen kaupunginvaltuustolta, että vuoden 2017 taloussuunnitelmassa Tellushallin uutta tekonurmimattoa varten varatut investointimäärärahat, , saadaan käyttää jo vuoden 2016 aikana. Sivistyslautakunta: Ehdotus hyväksyttiin. Kh

49 291, KH :00 UBV: 899/2015 Kaupunginsihteeri: Tellushallin tekonurmimatto on uusittu viimeksi vuonna 2007, ja maton kunto on tällä hetkellä sellainen, että Kauppiasmessujen jälkeen ( ) matto on uusittava pikimmiten kokonaisuudessaan. Maton uusiminen on kilpailutettu, ja määrärahan tarkka tarve on tiedossa. Sivistyslautakunta tarvitsee Telluksen tekonurmen uusimiseen lisämäärärahaa euroa. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto hyväksyy, että vuoden 2017 taloussuunnitelmassa Tellushallin uutta tekonurmimattoa varten varatut investointimäärärahat saadaan käyttää jo vuoden 2016 aikana. Lisämäärärahan tarve tekonurmimattoa varten on Rahoitetaan lainalla.

50 292, KH :00 CFV: 217/2015 KUNTAPAIKAN MYÖNTÄMINEN Kh Kaupunginsihteeri: ELY sopii kuntapaikkojen järjestämisestä kuntien kanssa kotoutumislain 1386/2010 mukaisesti kiintiöpakolaisille ja oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille. Pietarsaaressa kuntapaikat myöntää kaupunginhallitus. Kaupunginhallituksen kuntapaikkakäsittely kestää usein muutaman kuukauden, ja käytännössä Pietarsaareen haluavat henkilöt ovat jo ehtineet muuttaa kaupunkiin ennen kuntapaikkojen saamista. Näin ollen kuntapaikkamenettelyllä ei sinänsä ole paljonkaan merkitystä nykytilanteessa kun ihmisillä kuitenkin on vapaus valita asuinpaikkansa. Toimivampi kuntapaikkamenettely helpottaisi palvelujen tarpeen arvioimista ja mahdollistaisi paremman varautumisen palvelujen järjestämiseen. Muissa kunnissa kuntapaikkojen myöntäminen on yleensä delegoitu viranhaltijalle tai lautakunnalle (esim. Kokkola, Vaasa, Vöyri) tietyn kiintiön rajoissa. Tällöin prosessi on kevyempi ja paljon nopeampi. Vastaanottokeskus hakee kuntapaikkaa oleskeluluvan saaneelle henkilölle ELY:ltä ja ELY neuvottelee asiasta kunnan viranhaltijan kanssa. Pietarsaaressa malli voisi olla esimerkiksi sellainen, että kotouttamiskoordinaattorille myönnettäisiin valtuus myöntää kuntapaikat henkilöille, jotka saavat oleskeluluvan Pietarsaaren vastaanottokeskuksesta ja haluavat jäädä Pietarsaareen asumaan sekä alaikäisille, jotka asuvat Villa Mirandassa. Kaupunginhallitus voisi määrittää kiintiön, jonka puitteissa paikkoja myönnetään. Ehdotus Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää valtuuttaa integraatiokoordinaattorin myöntämään kuntapaikat henkilöille, jotka saavat oleskeluluvan Pietarsaaren vastaanottokeskuksesta ja haluavat jäädä Pietarsaareen asumaan sekä alaikäisille, jotka asuvat Villa Mirandassa. Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että kotouttamiskoordinaattorilla on valtuus myöntää kuntapaikka enintään 20 henkilölle per vuosi. Päätös Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen.

51 292, KH :00 CFV: 217/2015 Kh Kaupunginsihteeri: Kotouttamiskoordinaattori on myöntänyt tänä vuonna kuntapaikan 20 henkilölle. Laajamittaisesta maahantulosta johtuen lisäkuntapaikkojen myöntämiselle on suuri tarve. Kaupunginhallituksen tulisi myöntää kotouttamiskoordinaattorille lisäkiintiö, joka koskisi vain vuotta Ehdotus Päätös Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää myöntää kotouttamiskoordinaattorille valtuudet myöntää kymmenen kuntapaikkaa jo myönnettyjen 20 kuntapaikan lisäksi vuonna Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Kaupunginsihteeri: Kotouttamiskoordinaattori on vuoden 2016 aikana myöntänyt kuntapaikkoja 20 henkilölle, joten kaupunginhallituksen hänelle delegoima oikeus kuntapaikkojen myöntämiseen on täynnä. Kuntapaikkaa haluavia ja tarvitsevia henkilöitä on lisää, ja on osoittautunut nyt sekä vuonna 2015 että vuonna 2016, että 20 henkilön kiintiö ei riitä. Prosessin nopeuttamiseksi olisi tarkoituksenmukaisinta, että kaupunginhallitus delegoisi kokonaisuudessaan kuntapaikkojen myöntämisen kotouttamiskoordinaattorille ilman kiintiörajoitusta. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää valtuuttaa kotouttamiskoordinaattorin myöntämään kuntapaikat henkilöille, jotka saavat oleskeluluvan Pietarsaaren vastaanottokeskuksesta ja haluavat jäädä Pietarsaareen asumaan sekä alaikäisille, jotka asuvat Villa Mirandassa.

52 293, KH :00 CFV: 106/2015 JAKOBSTADS TORGPARKERING AB PIETARSAAREN TORIPYSÄKÖINTI OY Kh Ehdotus yhtiöjärjestykseksi: Liite 71 Ehdotus yhtiönmuodostamisesta, luonnos osakassopimuksesta ja powerpoint-esitys ovat nähtävissä kokouksessa. Kaupunginlakimies: Kim Mäenpää, perustettavan toripysäköintiyhtiön puolesta, on lähettänyt ehdotuksen osakeyhtiön Jakobstads Torgparkering Ab Pietarsaaren Toripysäköinti Oy muodostamisesta. Ehdotuksen mukaan yhtiöllä olisi neljä osakkeenomistajaa, joista kaupunki omistaisi yhden, jonka osuus yhtiöstä on 35 prosenttia. Osakepääoma olisi euroa jaettuna osakkeeseen 30 euron nimellisarvoon, jolloin kaupungin osuus osakepääomasta olisi euroa. Osakepääomaa ehdotetaan myöhemmässä vaiheessa korotettavaksi osakassopimuksessa vahvistettuun enimmäismäärään. Loput rakentamisesta rahoitettaisiin autopaikkojen myymisellä ja lainan ottamisella. Toripysäköinti rakennettaisiin kahdessa vaiheessa siten, että ensimmäisessä vaiheessa rakennettaisiin n. 200 paikkaa yhteensä 350 autopaikasta. Tässä vaiheessa ehdotetaan, että kaupunki ottaa kantaa siihen, meneekö kaupunki mukaan yhtiöön. Mikäli kaupungilla on 35 prosentin omistusosuus, yhtiöstä tulee kaupungin osakkuusyhtiö ja se sisältyy kaupunkikonserniin. Kaupungin edun mukaista on, että pysäköintilaitos rakennetaan palvelemaan kaupunkilaisia ja kaikkia kaupunkiin saapuvia autoilijoita, mutta kaupungilla ei ole omaa tarvetta pysäköintilaitoksesta eikä sen tule ottaa liian suurta taloudellista riskiä pysäköintilaitoksen rakentamisessa. Sen vuoksi 15 prosentin omistusosuus lienee tässä vaiheessa sopiva. Kaupungin osuus yhtiönmuodostamisen osakepääomasta olisi tällöin euroa. Talousarviovaroja ei ole varattu tätä tarkoitusta varten, joten summa otetaan kaupunginhallituksen investointimäärärahoista, jotka kaupunginvaltuuston on myönnettävä. Kaupunki ottaa myöhemmässä vaiheessa kantaa osakassopimukseen ja rakentamisen rahoittamiseen. Ehdotus Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää: - osallistua Jakobstads Torgparkering Ab Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:n muodostamiseen merkitsemällä osaketta euron arvosta ja - ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto myöntää euron investointimäärärahan tarkoitusta varten.

53 293, KH :00 CFV: 106/2015 Päätös Kaupunginhallitus: Eero Luomala ehdotti, että ehdotus hylätään. Kari Koskela kannatti Luomalan ehdotusta. Asiasta äänestettiin. Valmistelun ehdotusta kannatti kahdeksan henkilöä (Boström, Forsman, Sjölund, Lunabba, Holmgård, Hellén, Helsing ja Ittonen). Ehdotuksen hylkäystä kannatti kaksi henkilöä (Luomala ja Koskela). Kaupunginhallitus päätti äänin 8-2: - osallistua Jakobstads Torgparkering Ab Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:n muodostamiseen merkitsemällä osaketta euron arvosta ja - ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto myöntää euron investointimäärärahan tarkoitusta varten. Merkittiin, että Tua Mäenpää poistui esteellisyyden vuoksi käsiteltäessä asiaa 71. Esteellisyyden syy: sukulaisuussuhde yhtiön omistajien kanssa. Kv Ehdotus yhtiöjärjestykseksi: Liite 12 Ehdotus Päätös Kaupunginhallitus ehdottaa: - ett kaupunginvaltuusto myöntää euron investointimäärärahan Jakobstads Torgparkering Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:n osakkeen merkitsemistä varten euron arvosta. Kaupunginvaltuusto: Eero Luomala ehdotti, että kaupunginhallituksen ehdotus hylätään. Valtuutettu Marita Salmu kannatti ehdotusta. Äänestys suoritettiin seuraavasti: kaupunginhallituksen ehdotusta kannattavat äänestävät JAA ja Eero Luomalan ehdotusta kannattavat äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin 34 JAA-ääntä ja 8 EIääntä. Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunginhallituksen ehdotuksen. Kh Ehdotus Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ilmoittaa rahatoimistolle ja Kim Mäenpäälle kaupunginvaltuuston päätöksestä. Päätös

54 293, KH :00 CFV: 106/2015 Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Dnro 289/2015 Kh Sopimus yhtiön perustamisesta: Liite 172 A Yhtiöjärjestys: Liite 172 B Osakassopimus (luottamuksellinen liite). Perustelu: laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 24, kohdat 17 ja 20: Liite 172 C Kaupunginsihteeri: Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan , että kaupunki osallistuu muodostettavaan yhtiöön 15 prosentin osuudella ja merkitsee osaketta, joiden nimellisarvo on 30 osaketta kohden. Kaupunginvaltuusto hyväksyi tätä tarkoitusta varten euron määrärahan. Yhtiöltä on nyt saapunut ehdotus yhtiöjärjestykseksi, osakassopimukseksi ja sopimukseksi yhtiön perustamisesta. Ehdotuksen mukaan yhtiössä olisi viisi osakasta, joista kaupunki olisi yksi 15 %:n osuudella yhtiöstä. Muiden osapuolten omistamat osuudet ilmenevät yhtiön perustamissopimuksesta ja osakassopimuksesta. Osakepääoma olisi euroa jaettuna osakkeeseen, joiden nimellisarvo on 30 euroa, jolloin kaupungin osuus osakepääomasta olisi juuri euroa. Osapuolet ovat velvollisia osallistumaan Yhtiön järjestämiin anteihin suhteessa osapuolten omistusoikeuteen Yhtiössä. Velvollisuus osallistua anteihin päättyy Yhtiön osakepääoman ja mahdollisen vapaan oman pääoman rahaston saavuttaessa yhteensä miljoona euroa. Osakkaat sitoutuvat lisäksi antamaan yhtiölle tarvittaessa pääomalainan, jonka suuruus on korkeintaan miljoona euroa. Osapuolet eivät ole velvollisia antamaan Yhtiölle takauksia tai vakuuksia. Yhtiön tarvitessa lisärahoitusta, tämä rahoitus järjestetään normaalein ehdoin ja Yhtiön omia vakuuksia vastaan. Yhtiön hallitukseen kuuluu yhtiöjärjestyksen mukaan 3-7 varsinaista jäsentä. Yhtiön perustamissopimuksessa ehdotetaan hallitukseen kuusi jäsentä. Ehdotus Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää hyväksyä yhtiöjärjestyksen, osakassopimuksen ja sopimuksen yhtiön perustamisesta.

55 293, KH :00 CFV: 106/2015 Kaupunginhallitus päättää lisäksi ehdottaa henkilöä osakeyhtiön hallituksen jäseneksi. Päätös Kaupunginhallitus: Eero Luomala ehdotti Kari Koskelan kannattamana, että kaupunginjohtajan sijaisen ehdotus hylätään. Asiasta äänestettiin seuraavasti. Valmistelun ehdotuksen puolesta äänestivät Boström, Hellén, Ittonen, Vikström, Holmgård, Lunabba, Sjölund, Helsing ja Hellstrand. Luomalan ehdotusta kannattivat Luomala ja Koskela. Äänin 9-2 päätettiin hyväksyä kaupunginjohtajan sijaisen ehdotus. Kaupunginhallitus valitsi Kenneth Holmgårdin perustettavan yhtiön hallituksen jäseneksi kaupungin edustajaksi. Kh Kaupunginsihteeri: Pietarsaaren Toripysäköinti Oy on yhtiökokouksessaan päättänyt, että omaa pääomaa korotetaan osakassopimuksen ehtojen mukaisesti. Kaupunginhallitus hyväksyi osakassopimuksen aiemmassa kokouksessaan keväällä. Omaa pääomaa korotetaan :lla, ja summasta kukin suorittaa maksun oman omistusosuutensa suhteessa. Pietarsaaren kaupunki on mukana yhtiössä 15 %:n omistusosuudella. Tämä tekee yhteensä :n summan, ja pääomasijoitus tehdään kahdessa erässä siten, että 50 % maksetaan vuonna 2015 ja 50 % vuonna Talousarviovaroja ei ole varattu tätä tarkoitusta varten, joten summa otetaan kaupunginhallituksen investointimäärärahoista, jotka kaupunginvaltuuston on myönnettävä. Ehdotus Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntää :n investointimäärärahan kaupunginhallitukselle. Varat otetaan kassavaroista. Päätös Kaupunginhallitus: Eero Luomala ehdotti, että kaupunginjohtajan sijaisen ehdotus on hylättävä. Kari Koskela kannatti ehdotusta. Asiasta äänestettiin. Äänestyksen tulos 6-2. Ittonen, Kull, Hellén, Vikström, Lunabba ja Boström kannattivat kaupunginjohtajan sijaisen ehdotusta. Luomala ja Koskela kannattivat ehdotuksen hylkäämistä.

56 293, KH :00 CFV: 106/2015 Kaupunginhallitus päättää täten esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntää :n investointimäärärahan kaupunginhallitukselle. Merkittiin, että Tua Mäenpää, Kenneth Holmgård ja Owe Sjölund poistuivat asian käsittelyn ajaksi esteellisinä. Syyt: Tua Mäenpää: sukulaisuussuhde Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:n enemmistöomistajien kanssa. Kenneth Holmgård: Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:n hallituksen jäsen. Owe Sjölund: intressijäävi työnantajan kautta. Kv Ehdotus Päätös Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto myöntää :n investointimäärärahan kaupunginhallitukselle. Kaupunginvaltuusto: Eero Luomala esitti, että kaupunginhallituksen ehdotus on hylättävä. Helinä Sipinen ja Kari Koskela kannattivat ehdotusta. Äänestys: kaupunginhallituksen ehdotusta kannattavat äänestävät KYLLÄ ja Eero Luomalan ehdotusta äänestävät EI. Äänestyksen tulos: kyllä 32 ääntä ja ei 9 ääntä. Kaupunginvaltuusto päätti siten kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaan. Kh Ehdotus Päätös Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus ilmoittaa Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:lle ja rahatoimistolle kaupunginvaltuuston päätöksestä. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Helinä Sipisen valitus: Liite 10 A Pietarsaaren kaupungin vastine:

57 293, KH :00 CFV: 106/2015 Liite 10 B Kaupunginsihteeri: Helinä Sipinen on valittanut Vaasan hallinto-oikeuteen kaupunginvaltuuston päätöksestä. Sipisen mukaan päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, koska osakassopimusta ei ole hyväksytty kaupunginvaltuustossa. Kaupunginsihteeri on laatinut asiassa vastineen Vaasan hallinto-oikeudelle. Vastineessa kiistetään Sipisen käsitys siitä, että kaupunginvaltuuston päätös olisi syntynyt virheellisessä järjestyksessä. Ehdotus Päätös Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan vastineen asiassa, ja esittää Vaasan hallinto-oikeudelle, että Helinä Sipisen valitus tulee hylätä perusteettomana. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Merkittiin, että Kenneth Holmgård oli poistunut käsiteltäessä asiaa 10 esteellisyyden vuoksi. Syy: Pietarsaaren toriparkki Oy:n hallituksen jäsen. Kh Kaupunginsihteeri: Pietarsaaren Toripysäköinti Oy on hallituksen kokouksessa päättänyt, että osakkaat antavat yhtiölle pääomalainan osakassopimuksen mukaisesti. Osakassopimuksen 3.1. mukaan Osapuolet ovat velvollisia osallistumaan Yhtiön järjestämiin anteihin suhteessa osapuolten omistusosuuteen Yhtiössä. Velvollisuus osallistua anteihin päättyy Yhtiön osakepääoman ja mahdollisen vapaan oman pääoman rahaston saavuttaessa yhteensä miljoona euroa. Osakkaat sitoutuvat lisäksi antamaan yhtiölle tarvittaessa pääomalainan, jonka suuruus on korkeintaan miljoona euroa. Pääomalainan määrä on kokonaisuudessaan , josta Pietarsaaren kaupungin osuus on omistuksen mukaisessa suhteessa 15 % eli Tarkoitusta varten ei ole varattu määrärahoja talousarviossa, joten kaupunginvaltuuston on myönnettävä lisämääräraha tarkoitusta varten. Pietarsaaren Toripysäköinti Oy kutsuu osakkaat ylimääräiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään perjantaina klo Pietarsaaressa.

58 293, KH :00 CFV: 106/2015 Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto myöntää lisämäärärahan kaupunginhallitukselle käytettäväksi pääomalainaa varten Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:lle. Rahoitetaan lainalla. Kaupunginhallitus päättää valtuuttaa kaupunginjohtajan neuvottelemaan kaupungin osallistumisesta vaiheeseen II. Kaupunginhallitus päättää nimetä kaupungin edustajan Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:n ylimääräiseen yhtiökokoukseen klo Pietarsaaressa. Ehdotus Kaupunginhallitus: Keskustelun aikana Eero Luomala ehdotti, että :n pääomalainan myöntäminen hylätään, koska minkäänlaista takaisinmaksusuunnitelmaa ei ole esitetty. Kari Koskela kannatti ehdotusta. Asiassa äänestettiin. Kaupunginjohtajan ehdotusta kannattavat äänestävät JAA ja Luomalan ehdotusta kannattavat äänestävät EI. Äänestyksen tulos 9-2 kaupunginjohtajan ehdotuksen puolesta (Peter Boström, Mona Vikström, Owe Sjölund, Maria Lunabba, Marcus Suojoki, Ulla Hellén, Bjarne Kull, Kurt Hellstrand ja Jarmo Ittonen). Hylkäämisen puolesta äänestivät Eero Luomala ja Kari Koskela. Kaupunginhallitus nimesi kaupunginjohtaja Kristina Stenmanin osallistumaan Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:n ylimääräiseen yhtiökokoukseen. Kh Osakassopimus (luottamuksellinen liite). Perustelu: laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 24, kohdat 17 ja 20: Liite 245 Kaupunginsihteeri: Pietarsaaren Toripysäköinti Oy on kesän 2016 aikana päätynyt ratkaisuun, että toripysäköinnin vaihe 2 alkaa mahdollisimman nopeasti. Toripysäköinti Oy:n hallitus ehdottaa, että osakkaat hyväksyisivät osakassopimukseen muutoksen koskien osakassopimuksen kohtaa 3.1. Yhtiön rahoitus. Ehdotuksen mukaan kohta 3.1. Yhtiön rahoitus kuuluu seuraavasti:

59 293, KH :00 CFV: 106/2015 Osapuolet ovat velvollisia osallistumaan Yhtiön järjestämiin anteihin suhteessa osapuolten omistusosuuteen Yhtiössä. Velvollisuus osallistua anteihin päättyy Yhtiön osakepääoman ja mahdollisen vapaan oman pääoman rahaston saavuttaessa yhteensä miljoona euroa. Osakkaat sitoutuvat lisäksi antamaan yhtiölle tarvittaessa pääomalainan, jonka suuruus on korkeintaan neljä (4) miljoonaa euroa. Tästä lainasta yksi miljoona kohdistuu hankkeen II-vaiheen rakentamiseen. Muilta osin uuden osakassopimuksen sisältö on sama kuin kaupunginhallituksen hyväksymä osakassopimus. Pietarsaaren Toripysäköinti Oy on yhtiökokouksessaan hyväksynyt, että tässä vaiheessa omistajat rahoittavat projektia kolmen miljoonan euron pääomalainalla, ja tästä Pietarsaaren kaupungin osuus on 15 % eli Myöhemmässä vaiheessa tulee maksettavaksi vielä uuden osakassopimuksen mukainen neljäs miljoona eli lisää. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:n uuden osakassopimuksen. Lisäksi kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättää myöntää kaupunginhallituksen hyväksymän :n pääomalainan, ja että kaupunginvaltuusto päättää myöntää lisäksi :n pääomalainan Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:lle tässä vaiheessa. Yhteensä pääomalainan tarve ja Pietarsaaren kaupungin osuus tässä vaiheessa on siis Rahoitetaan lainalla. Päätös Kaupunginhallitus: Keskustelun aikana Eero Luomala ehdotti, että :n pääomalainan myöntäminen hylätään. Lisäksi Luomala ehdotti, että kaupunginhallitus hylkää uuden ehdotetun osakassopimuksen. Kari Koskela kannatti ehdotusta. Asiassa äänestettiin. Kaupunginjohtajan ehdotusta kannattavat äänestävät JAA ja Luomalan ehdotusta kannattavat äänestävät EI. Äänestyksen tulos 8-2 kaupunginjohtajan ehdotuksen puolesta (Peter Boström, Mona Vikström, Owe Sjölund, Maria Lunabba, Marcus Suojoki, Ulla Hellén, Ulrika Rönnback ja Jarmo Ittonen). Hylkäämisen puolesta äänestivät Eero Luomala ja Kari Koskela. Kaupunginhallitus päätti siten kaupunginjohtajan ehdotuksen mukaan. Merkittiin, että Tua Mäenpää ja Kenneth Holmgård poistuivat esteellisyyden vuoksi. Syyt : Tua Mäenpäällä on sukulaisuussuhde urakoitsijan kanssa ja Kenneth Holmgård on Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:n hallituksen jäsen.

60 293, KH :00 CFV: 106/2015 Kv Ehdotus Päätös Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto päättää myöntää kaupunginhallituksen hyväksymän :n pääomalainan, ja että kaupunginvaltuusto päättää myöntää lisäksi :n pääomalainan Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:lle tässä vaiheessa. Yhteensä pääomalainan tarve ja Pietarsaaren kaupungin osuus tässä vaiheessa on siis Rahoitetaan lainalla. Kaupunginvaltuusto: Keskustelun aikana Eero Luomala ehdotti, että kaupunginhallituksen ehdotus hylätään. Helinä Sipinen, Eero Luomala, Kari Koskela ja Anna-Maija Lyyra kannattivat ehdotusta. Asiassa äänestettiin. Kaupunginhallituksen ehdotuksen puolesta äänestävät JAA ja Luomalan ehdotuksen puolesta äänestävät EI. Äänestyksen tulos: 31 Jaa-ääntä ja 11 Ei-ääntä. Kaupunginvaltuusto päätti siten kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaan. Kh Ehdotus Päätös Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus ilmoittaa Pietarsaaren Toripysäköinti Oy:lle ja rahatoimistolle kaupunginvaltuuston päätöksestä. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kh Valitus: Liite 293 A Kaupungin vastine valitukseen: Liite 293 B Kaupunginsihteeri: Helinä Sipinen on valittanut kaupunginvaltuuston päätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen sekä pyytänyt samalla täytäntöönpanon kieltoa.

61 293, KH :00 CFV: 106/2015 Kaupunginsihteeri on laatinut valituksesta liitteenä olevan vastineen hallinto-oikeudelle. Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan vastineen, ja lähettää sen Vaasan hallinto-oikeudelle kaupungin vastineena valitukseen. Lisäksi kaupunginhallitus pyytää Vaasan hallinto-oikeutta hylkäämään kaikki Helinä Sipisen vaatimukset asiassa perusteettomina vedoten vastineessa esitettyihin perusteluihin.

62 293, KH :00 / :s bilaga: Liite 293 A, kh

63 293, KH :00 / :s bilaga: Liite 293 A, kh

64 293, KH :00 / :s bilaga: Liite 293 B, kh

65 293, KH :00 / :s bilaga: Liite 293 B, kh

66 293, KH :00 / :s bilaga: Liite 293 B, kh

67 293, KH :00 / :s bilaga: Liite 293 B, kh

68 294, KH :00 UBV: 568/2016 LAUSUNTO UUDEN KIRJASTOLAIN LUONNOKSEN JOHDOSTA Sivl Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut työryhmän jonka tehtävänä on valmistella ehdotus kirjastolain ja siihen liittyvän lainsäädännön uudistamiseksi. Työryhmän ehdotus on jätetty opetus- ja kulttuuriministeriölle Pietarsaaren kaupunginkirjaston kirjastonjohtaja Leif Storbjörkillä on ollut kunnia osallistua työryhmän toimintaan. Luonnos on nähtävillä opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla: minedu.fi (kirjastot, lainvalmistelu) kirjastot/kirjastolaki/liitteet/tyoryhman_ehdotus_17_5_2016.pdf Liite 62 Kirjastonjohtaja: Pietarsaaren sivistyslautakunta on hyvin tietoinen toimivien kaksikielisten ratkaisujen tarpeesta. Kaupungin kirjastotoiminta kuuluu sivistyslautakunnan alaisuuteen. On tärkeää, että voimme antaa lausunnon ehdotuksesta. Täten esitetään, että sivistyslautakunta hyväksyy seuraavan tekstin, joka koskee yhtä osaa kyseisestä lakiehdotuksesta, Pietarsaaren kaupungin vapaaehtoisesti antamassa lausunnossa opetus- ja kulttuuriministeriölle: Hyvän kirjastopalvelun saatavuuden turvaamiseksi myös ruotsiksi Suomen kaksikielisillä alueilla olemme sitä mieltä, että uuden kirjastolain 10 :n mukaisessa alueellisten kirjastojen aluejaossa on erittäin tärkeää, että alueiden erityispiirteet ja kielelliset olosuhteet huomioidaan kokonaisuudessaan. Pohjanmaalla kaksikielisten kuntien eritystarpeet on huomioitava täysin, sekä tehtäessä aluejako 10 :n mukaisesti että keskuskirjaston valinnassa 10 :n mukaisesti. Kirjastopalvelut on pystyttävä antamaan ruotsinkielisen väestön tarpeisiin yhtäläisillä perusteilla. Haluamme täten antaa tukemme sille, että nykyinen Vaasan kaupunginkirjasto maakuntakirjasto muodostuu kaksikielisen Pohjanmaan, johon Pietarsaari kuuluu, alueelliseksi keskuskirjastoksi. Edellä mainitut seikat ovat tärkeitä edellytyksiä sille, että kunta voi parhaalla mahdollisella tavalla ottaa vastuunsa uuden kirjastolakiehdotuksen 5 :n ja 7 :n mukaisesti. Ehdotus Sivistysjohtaja: Sivistyslautakunta hyväksyy edellä olevan tekstin Pietarsaaren kaupungin lausuntona opetus- ja kulttuuriministeriölle.

69 294, KH :00 UBV: 568/2016 Päätös Sivistyslautakunta: Ehdotus hyväksyttiin. Kh Fredrikakirjastojen vapaaehtoinen lausunto hallituksen eduskunnalle antamasta esityksestä, joka koskee uuden kirjastolain luonnosta: Liite 294 Valmistelu: kirjastonjohtaja Leif Storbjörk Suomen kirjastolainsäädäntöä uudistetaan. Ehdotus uudeksi kirjastolaiksi on lähetetty lausuntokierrokselle ehdotuksessa mainituille tahoille. Ehdotus on lähtien ollut opetusja kulttuuriministeriön nettisivuilla, tarkistettu ehdotus on ollut nähtävillä molemmilla kielillä lähtien: ndex.html?lang=fi ndex.html?lang=sv Fredrikakirjastot on 11 Pohjanmaan kunnallisen kirjaston yhteistyöverkosto, jonka johtokunta on jättänyt yhteisen, vapaaehtoisen lausunnon (liitteenä) Ehdotusta uudeksi kirjastolaiksi on käsitelty asiana sivistyslautakunnassa Kirjastonjohtaja ehdottaa, että kaupunginhallitus päättää, että sivistyslautakunnan antama lausunto on pienen korjauksen jälkeen kaupungin virallinen lausunto asiassa. Lakiehdotuksen aikaisemmassa versiossa mainittiin alueelliset keskuskirjastot. Lakiehdotuksen myöhemmässä versiossa puhutaan sen sijaan kehittämiskirjastoista. Tämän korjauksen myötä kaupungin lausunto on seuraavanlainen: Hyvän kirjastopalvelun saatavuuden turvaamiseksi myös ruotsiksi Suomen kaksikielisillä alueilla olemme sitä mieltä, että uuden kirjastolain 10 :n mukaisessa kehittämiskirjastojen aluejaossa on erittäin tärkeää, että alueiden erityispiirteet ja kielelliset olosuhteet huomioidaan kokonaisuudessaan. Pohjanmaalla kaksikielisten kuntien eritystarpeet on huomioitava täysin, sekä tehtäessä aluejako 10 :n mukaisesti että kehittämiskirjaston valinnassa 10 :n mukaisesti. Kirjastopalvelut on

70 294, KH :00 UBV: 568/2016 pystyttävä antamaan ruotsinkielisen väestön tarpeisiin yhtäläisillä perusteilla. Haluamme täten antaa tukemme sille, että nykyinen Vaasan kaupunginkirjasto maakuntakirjasto muodostuu kaksikielisen Pohjanmaan, johon Pietarsaari kuuluu, kehittämiskirjastoksi. Edellä mainitut seikat ovat tärkeitä edellytyksiä sille, että kunta voi parhaalla mahdollisella tavalla ottaa vastuunsa uuden kirjastolakiehdotuksen 5 :n ja 7 :n mukaisesti Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää hyväksyä yllä olevan tekstin Pietarsaaren kaupungin lausuntona opetus- ja kulttuuriministeriölle.

71 294, KH :00 / :s bilaga: Liite 294, kh

72 294, KH :00 / :s bilaga: Liite 294, kh

73 294, KH :00 / :s bilaga: Liite 294, kh

74 294, KH :00 / :s bilaga: Liite 294, kh

75 294, KH :00 / :s bilaga: Liite 294, kh

76 294, KH :00 / :s bilaga: Liite 294, kh

77 295, KH :00 TV: 756/2016 ERILLISINVESTOINTIEN MÄÄRÄRAHA: PIETARSAAREN SATAMATIE; LISÄMÄÄ- RÄRAHA-ANOMUS TL Lisä- ja muutostyölistaus: Liite 150 Valmistelu: Kaupungininsinööri Harri Kotimäki, Hanke Pietarsaaren satamatie on ELY-keskuksen ja kaupungin yhteishanke. Projektissa saneerataan Pohjantie ja osa Kolpintiestä sekä Luodontiestä valtion teiksi. Hankkeeseen kuuluu yksi silta ja neljä alikulkua. Sen lisäksi rakennetaan kaupungin liittyviä katuja ja pyöräteitä, siirretään olemassa olevia johtoja ja rakennetaan uusia. Eniten näkyviä ovat kaksi uutta kiertoliittymää. Urakka on suunnittele-toteuta -urakka (ST). Siihen kuuluvat rakennuspiirustukset tuotevaatimusten ja hyväksyttyjen suunnitelmien mukaisina. Työn aikana on jouduttu tekemään useita ennakoimattomia muutoksia, jotka urakkatyypin mukaisesti oikeuttavat rakentajaa saamaan erillisiä korvauksia. Ne ovat lisäja muutostöitä. Nyt hanke alkaa olla valmis ja vastaanottotarkastuksen jälkeen olemme saaneet kaikki kustannukset selville. Kaupungin osuus koko hankkeessa on 52,6 %. Se koskee urakkasopimusta ja ulkopuolisen valvojan kustannuksia. On osoittautunut, että vuosi sitten tehty budjetointi on ollut liian optimistinen. Tässä urakassa kustannukset ovat olleet: Urakkasopimuksen mukaisesti toteutuneet työt ,00 Lisä- ja muutostyöt ,25 Vähennykset, sakko -500,00 Arvonmuutokset ,50 Urakan kokonaissummaksi tuli ,71. Siitä on vielä laskuttamatta ,75. Urakan lisäkustannukset olivat 12,6 %. Hanke käynnistyi vuonna 2014 ja maksoi silloin kaupungille Vuodelle 2015 budjetoimme ja käytimme Vuodelle 2016 budjetoimme Kaikkien lisä- ja muutostöiden jälkeen tarve tälle vuodelle on Kaupungininsinööri: Tekninen lautakunta päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle, että tämä päättäisi esittää kaupunginvaltuustolle seuraavaa tarkistusta vuoden 2016 talousarvioon: Pietarsaaren satamatielle varataan lisämääräraha (yhteensä ) kunnallistekniikan erillisinvestointeihin.

78 295, KH :00 TV: 756/2016 Ehdotus Päätös Vt. tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää kaupungininsinöörin ehdotuksen mukaisesti. Tekninen lautakunta: Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Kh Lisä- ja muutostyölistaus: Liite 295 Ehdotus Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle seuraavaa tarkistusta vuoden 2016 talousarvioon: Pietarsaaren satamatielle varataan lisämääräraha (yhteensä ) kunnallistekniikan erillisinvestointeihin. Rahoitetaan lainalla.

79 295, KH :00 / :s bilaga: Liite 295, kh Viite: Kt68 Pietarsaaren Satamatie Asia: LISÄTYÖLISTAUS Nro Lisätyö Summa alv 0% 1 Turboliittymän esisuunittelu muutoksista 6 540,80 2 Pumppaamo sijainti S1 - S3 alueella ja purkuputkitarkastelut ja vaikutus pumppaamon mitoitukseen / säiliöön 5 913,60 3 Pelastustietarkastelut kantatien varressa 1 825,60 4 Sillan S2 yleissuunnittelu leveämpänä ja uuteen paikaan 3 808,00 5 Sillan S2 lisäpohjatutkimukset ja laboratoriotyöt 3 120,32 6 Liikennevalot työmaan käyttöön / S ,00 7 Alikulkusiltojen S1 S3 kuivatusmuutokset ,00 8 OSTP:n pihan Y4, Y5 ja Y6-tiejärjetelyiden tarkastelu ja muutos TS-valmiuteen 2 083,20 9 Lisätyötarjous (hyvitys) turbo liittymästä / Hylätty Hylätty 10 Liikennevalot työmaan käyttöön / M1 pl ,00 11 S4 pohjan louhinta + louheen käsittely 1 664,00 12A Maakivien käsittely >1m3, omakustannehinta +12% ,97 13 Lisämittaukset Itälaaksontiellä, omakustannehinta +12% 309,12 14 Rumpu M1 paaluvälillä , omakustannehinta +12% ,00 15 OSTP:n pihan tiejärjestelyjen toteutus, omakustannehinta +12% ,76 16 Ekopisteen siirron asiat, omakustannehinta +12% Ei tehty 17 Pohjantien keskisaarekkeet nurmikko vaihtuu kiveyksiin, omakustannehinta +12% ,95 18 Pehkosen tontin raivaus, omakustannehinta +12% 920,92 19 K12 suunnitelmamuutokse toteutus, omakustannehinta +12% 6 767,15 20 Kevyen liikenteen valaistuksen muutokset Kolpin alueella, omakustannehinta +12% Hylätty 21 S4 pumppaamon purkuputken selvitystyö (suunnittelu ja mittaus), omakustannehinta +12% 730,24 22 Luodontien kiertoliittymän alueen kuivatuksen selvitystyö (suunnittelu ja mittaus), omakustannehinta +12% 1 252,16 23 S1 kaivujen yhteydessä löytyneet ylimääräiset asfaltit, omakustannehinta +12% 2 915,28 24 K12 Soneran kaapelin aukikaivu, siirto ja kaivon asennus, omakustannushinta +12% 440,43 25 P3 purkulinjan vesijohdon virheellinen sijainti, omakustannushinta +12% 1 238,72 26 S3 purkuviemärin linjauksen kaapelityöt, omakustannehinta +12% 5 371,24 27 Kolpin vesijohdon (painekokeen) ylimääräiset työt (kaupungin linja vuotaa), omakustannehinta +12% 4 417,63 28 Ristisuontien levennyksen kaapeliputkien jatkaminen, omakustannehinta +12% 663,60 29 M2 noin Pl 110 Nykyisten rumpujen purku / betonointi, M2 alta 800B ja J-tien alta 300B, omakustannehinta +12% 2 544,64 30 Kolpintien (M2) sivuojan perkaus ja sen selvittämisen suunnittelukustannukset, omakustannehinta +12% 8 464,00 31 Kolpintien K6, KJ7 ja KJ1 muutos, omakustannehinta +12% ,77 32A Liikenteenohjauksen laajennukset rakentamiseen ja suunnitteluun, omakustannehinta +12%, osa A ,30 32B Liikenteenohjauksen laajennukset rakentamiseen ja suunnitteluun, omakustannehinta +12%, osa B 9 454,00 33 Jätevesilinjan uusi sijoittelu (Ahlstöminkadun johtosiirrot vaihtoehto ja RS), omakustannehinta +12% ,70 34 Kolpintien melukaiteen rakentaminen urakka-alueelle,tielevennys, omakustannehinta +12% 8 170,42 35 Tiemerkintöjen muutokset ja osan kestomerkintöjen toteuttaminen upotusmerkintänä lopullisten päällysteiden päälle (suunnittelu ja toteutus) ,03 36 M1 plv päällystepaksuuden muutos 6,0 AB:sta -> 10,0 AB:ksi (ABK-kerroksen paksuntaminen 30 mm:llä), yksikköhintatarjous ,16 37 M4 Luodontien sivukaltevuuden korjaaminen vasen. reuna ja päällystäminen kokotien leveydeltä plv , yksikköhintatarjous ,23 38 Y6 päällystekerroksien muutos (AB mm -> 90mm eli lisäkerros ABK 22/125 h=50mm ja alkuperäinen AB 16/100 h=40mm), yksikköhintatarjous 9 663,00 39 KJ13 leveyden muutos 35 m matkalla 3,5/3,0 m -> 4,0/3,5 m (noudatetaan nykyisiä väylän leveyksiä), yksikköhintatarjous 752,44 40 S3 pumppaamon purkuviemärin kanaalinlouhinta ,01 41 S3 pumppaamon purkulinjan ylittävän vesijohdon vuotokohta 537,60 42 Luodonkiertoliittymän VH003 muutokset 1 949,92 43 Suurjännitepylvään harusten suojaus rummulla (haruksien sijainti puuttunut lähtöaineistosta), rakentaminen ja asikirjojen täydentäminen 1 629,60 44 Lisäistutukset Kolpintien varteen Rauhantien kohdalle, omakustannehinta + 12% ,67 45 KJ8 luohinta, omakustannehinta +12% 4 948,44 46 K6 multakerroksen poisto, omakustannehinta +12 % 6 383,44 47 KJ11 kaapelin kaivu + peitto, omakustannehinta + 12% 2 143,68 48 Luodon K16 pysäkin odotustilan +väylän tasauksen nosto +päällystys,omakustannushinta +12% 5 008,39 49 Kolpintie K6 lisäpäällystys ABK,omakustannushinta +12% 6 160,56 50 Luodon ympyrän kaukolämmön siirto; omakustannushinta +12% ,30 51 Kolpintie Sairaalanliittymä- linja-autopysäkki ; M1 pl 100 lisääntyneet kuivatustyöt, omakustannushinta +12% ,54 52 M1 sivukaltevuuden eroavuudet suunnitteluaineistoon,omakustannushinta +12 %, hylätty Hylätty 53 UMP:n opastuksen muutossuunnittelu, omakustannehinta +12% 1 489,60 54 Olevan kaukolämpölinjan aiheuttama kuivatusmuutos ; Kytömäentie/ Teollisuustie liittymäalue (suunnittelu+toteutus), omakustannehinta +12% 425,60 55 Pohjantie Kråkholmanjärven reunan risujen raivaus 1 232,00 56 Soneran kaivon siirto 1 443,23 57 K1, energialaitos kaapelinkaivu sekoitti kerrosrakenteet 383,04

80 295, KH :00 / :s bilaga: Liite 295, kh Kolpin kiertoliittymän mv-kaivu ja täyttö, hylätty Hylätty 59 Paloalaitoksen ennakkovalon purku ja uudelleen asennus,kaapeliputket 8 594,66 60 K15 kuivatusmuutokset, suunnittelu +toteutus 4 681,60 61 Mittamiehen ylläpitämä Infrakit kansio tilaajan toiveesta 931,84 62 Urakka-alueen ulkopuoliset urakka-alueeseen rajoittuvat maastonmuotoilut ja nurmetukset ,72 63 Maakivet ,93 64 Maaston muotoilu ja M315 hankinta + asennus Wikron edusta,hylätty Hylätty 65 Laskuoja 3, verhoilu murskeella,hylätty Hylätty 66 Huoltotie pumppaamo 3, S5,hylätty Hylätty 67 Kytömäentien jv-linjan aiheuttamat muutokset 4 881,48 68 KLV uusiminen J6 -Ajurintie ,18 69 Betonisen melukaiteen impregnointi; tien puoli ja melukaiteen taustan töhrynesto ,04 70 Wikron edustan vihertyöt 1 534,18 71 Vakiomerkkien muutos Hylätty 72 Kolpin kiertoliittymään alueen pumppaamon pumppujen vaihto tehokkaampiin ,00 73 Wurthin kiinteistön alueen siivous 500,00 Yhteensä: ,24

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, KV :00

-2, KV :00 -, KV 07-06-05 8:00 Kokoustiedot Aika 5.6.07 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Aspvik, Matts Kull, Bjarne Björklund, Lars Lunabba, Maria Boström, Peter Luomala, Eero

Lisätiedot

-2, KH :30

-2, KH :30 -2, KH 2016-12-30 11:30 Kokouskutsu Perjantaina 30. joulukuuta 2016 klo 11.30, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-11-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. marraskuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, TL :00

-2, TL :00 -2, TL 2017-05-30 12:00 Kokouskutsu Tiistai 30.5.2017 klo 12.00, ravintola Pavis, isompi kabinetti, Paviksentie 2 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Johan Karjaluoto, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, KH 2016-05-09 16:00

-2, KH 2016-05-09 16:00 -2, KH 2016-05-09 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

-2, KH 2015-09-01 16:00

-2, KH 2015-09-01 16:00 -2, KH 2015-09-01 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 1.9.2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-08-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.8.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-12-05 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 5.12.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, KV 2015-11-16 18:00

-2, KV 2015-11-16 18:00 -2, KV 205--6 8:00 Kokoustiedot Aika 6..205 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Luomala, Eero Boström, Peter Lyyra, Anna-Maija Brännbacka-Brunell, Brita Mäenpää,

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2016-09-12 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 12. syyskuuta 2016 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-09-13 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 13.9.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina

Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina Sosiaali- ja terveyslautakunta 15 30.01.2017 Kaupunginhallitus 61 27.03.2017 Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina 2017-2018 47/05.02.24/2017 Sosiaali-

Lisätiedot

-2, KH 2015-10-12 16:00

-2, KH 2015-10-12 16:00 -2, KH 2015-10-12 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 12. lokakuuta 2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 124. Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 30.03.2015 Sivu 1 / 1 2712/02.07.00/2014 124 Niittykummun metrokeskuksen pysäköintiyhtiön perustaminen Valmistelijat / lisätiedot: Eva Elston-Hämäläinen, puh. 043 825 6073 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2016-06-13 08:00 Kokouskutsu Maanantaina 13. kesäkuuta 2016 klo 08.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

-2, KV 2014-12-22 18:00

-2, KV 2014-12-22 18:00 -2, KV 2014-12-22 18:00 Kokoustiedot Aika 22.12.2014 kl. 18.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Lyyra, Anna-Maija Boström, Peter Mäenpää, Tua Brännbacka-Brunell,

Lisätiedot

Irene Toppinen on tehnyt valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen Oulun hallinto-oikeuden päätöksistä

Irene Toppinen on tehnyt valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen Oulun hallinto-oikeuden päätöksistä Kunnanhallitus 251 24.09.2013 Selitys korkeimman hallinto-oikeuden päätökseen koskien Irene Toppisen valitusta Oulun hallinto-oikeuden päätöksistä 00733/13/2299, 00734/13/2204, 00735/13/2204 ja 00736/13/2204

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 105 10.6.2013 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 218 6.11.2013 Kaupunginhallitus 84 29.3.2016 Asianro 677/04.03.01/2013 33 Valtuutettu Mika Koiviston

Lisätiedot

-2, KH 2015-03-16 16:00

-2, KH 2015-03-16 16:00 -, KH 0-0-6 6:00 Kokouskutsu Maanantaina 6..0 klo 6:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm Ulla Hellén,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 13.02.2017 Sivu 1 / 1 732/2017 02.05.05 54 Suurpellon jätehuolto Oy:n osakkeiden merkintä Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 Eva Elston-Hämäläinen, puh. 043 825

Lisätiedot

Elinkeino- ja kaupunkirakennetyöryhmä 16.3.2015:

Elinkeino- ja kaupunkirakennetyöryhmä 16.3.2015: Kaupunginhallitus 116 23.03.2015 Kaupungin ja Holiday Club Resorts Oy:n välisen yhteistoimintasopimuksen muuttaminen sekä Kiinteistö Oy Seniori-Saimaan yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen muuttaminen

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY:N YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTTAMINEN

TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY:N YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTTAMINEN Kaupunginhallitus 260 19.10.2016 Kaupunginvaltuusto 57 16.11.2016 TURUN SEUDUN PUHDISTAMO OY:N YHTIÖJÄRJESTYKSEN MUUTTAMINEN 127/14/05/01/2016 KHALL 260 Taustaa Turun seudun puhdistamo Oy:n hallitus on

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2017 1 (5) 277 Helsingin Musiikkitalo Oy:n osakassopimuksen muuttaminen HEL 2017-001885 T 00 01 05 Päätös päätti hyväksyä Helsingin Musiikkitalo Oy:n osakassopimuksen muuttamisen

Lisätiedot

-2, KV :00

-2, KV :00 -, KV 0-0- :00 Kokoustiedot Aika.0.0 klo.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Boström, Peter Mäenpää, Tua Brännbacka-Brunell, Brita Nyman, Kaj Englund, Conny Piippolainen, Vuokko

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-05-31 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 31.5.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 754/01.00.01/2016 345 Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen 5.10.2016 93 koskien Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1761/00.01/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1761/00.01/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (1) 133 Asianro 1761/00.01/2013 Ylimääräinen asia / Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n perustaminen Kaupunginhallitus / suunnitteluasiat 9.12.2013 50: Palvelualuejohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2017-03-09 17:30 Kokouskutsu Torstaina 9.3.2017 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Christer Tonberg, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kunnanhallitus 07.01.2019 AIKA 7.1.2019 klo 18.30-19.32 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-01-14 17:30 Kokouskutsu Torstaina 14.1.2016 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko Koskela,

Lisätiedot

-2, KH 2016-02-08 16:00

-2, KH 2016-02-08 16:00 -2, KH 2016-02-08 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 8. helmikuuta 2016 klo 18:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus

Lisätiedot

Turun seudun puhdistamo Oy:n osakeanti, yhtiösopimuksen hyväksyminen ja yhtiöjärjestyksen

Turun seudun puhdistamo Oy:n osakeanti, yhtiösopimuksen hyväksyminen ja yhtiöjärjestyksen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 682/14.05.01/2013 87 Turun seudun puhdistamo Oy:n osakeanti, yhtiösopimuksen hyväksyminen ja yhtiöjärjestyksen päivittäminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 10.10.2016

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 1/ (7) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta

Järvenpää Pöytäkirja 1/ (7) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta Järvenpää Pöytäkirja 1/2018 1 (7) Aika, klo 17:33-20:09 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 2 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 -2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 12.5.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 15.8.2016 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45

Lisätiedot

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokouskäytännöistä 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokousmenettelyt Tavoitteena yhdenmukaiset menettelyt toimielimissä Käsitellään toimielimen ensimmäisessä kokouksessa Päätetään

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-03-08 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 8.3.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen,

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN LÄNSINUMMEN KOULUN SISÄILMAONGELMIEN KORJAUKSEEN. Stpj , 32. Liite A: Hankesuunnitelma

MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN LÄNSINUMMEN KOULUN SISÄILMAONGELMIEN KORJAUKSEEN. Stpj , 32. Liite A: Hankesuunnitelma MÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN LÄNSINUMMEN KOULUN SISÄILMAONGELMIEN KORJAUKSEEN Stpj 28.11.2012, 32 Liite A: Hankesuunnitelma Valmistelu: Talonrakennuspäällikkö Rune Hagström, puh. 044 7851463 Länsinummen koulun

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Kaupunginhallitus 590 27.11.2017 Kaupunginvaltuusto 143 11.12.2017 Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 11.12.2017 32/14.00.00.00/2017 KH 590 Esittelijä: Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 Sivu 58 (63) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 Sivu 58 (63) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 Sivu 58 (63) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 25.9.2012 kello 17.00-17.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTON LAUSUNTO KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 23 / 2017 TEHDYN VALITUKSEN JOHDOSTA

KUNNANVALTUUSTON LAUSUNTO KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 23 / 2017 TEHDYN VALITUKSEN JOHDOSTA Kunnanhallitus 169 31.05.2017 Kunnanvaltuusto 43 14.06.2017 KUNNANVALTUUSTON LAUSUNTO KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 23 / 2017 TEHDYN VALITUKSEN JOHDOSTA KHALL 169 Valmistelija: : hallintojohtaja Esityslistan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2014 1 (5) 182 Helsingin Satama Oy:n ylimääräinen yhtiökokous 16.12.2014 HEL 2014-014178 T 00 01 05 Päätös päätti kehottaa kaupunginkanslian oikeuspalvelut -osastoa edustamaan

Lisätiedot

Torstai klo , Ympäristötalo, Kaikutie 11, Pietarsaari

Torstai klo , Ympäristötalo, Kaikutie 11, Pietarsaari KOKOUSKUTSU Kokouskutsu Torstai klo. 14.00, Ympäristötalo, Kaikutie 11, Pietarsaari Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Ulrika Rönnback, puheenjohtaja Carola Sundqvist Ulf Stenman,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Stj/

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Stj/ Helsingin kaupunki Esityslista 8/2017 1 (5) 1 Oy Apotti Ab:n osakassopimuksen ja yhtiöjärjestyksen muuttaminen sekä uusien osakkaiden liittyminen asiakas- ja potilastietojärjestelmän käyttäjiksi HEL 2017-003483

Lisätiedot

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 104 13.6.2018 Kaupunginhallitus 236 25.6.2018 Asianro 471/05.11.00/2018 104 Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (6) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2017 1 (6) 3 Helsingin Satama -konsernin varsinaiset yhtiökokoukset 2017 HEL 2017-000806 T 00 01 05 Päätösehdotus päättää kehottaa kaupunginkanslian oikeuspalvelut -osastoa

Lisätiedot

Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä/ Uudenkaupugin kaupunki ja Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Sopimus kuntaan osoittamisesta ja kotoutumisen edistämisestä/ Uudenkaupugin kaupunki ja Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Kaupunginhallitus 175 16.05.2016 Kaupunginhallitus 195 23.05.2016 Kaupunginvaltuusto 43 13.06.2016 Sopimus kuntaan osoittamisesta kotoutumisen edistämisestä/ Uudenkaupugin kaupunki Varsinais-Suomen elinkeino-,

Lisätiedot

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen Kaupunginhallitus 78 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 9 30.03.2015 Kaupunginhallitus 280 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 51 15.06.2015 Savonlinnasali Oy:n hakemus 350 000 euron omavelkaisen lainan takaukseen

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 4.6.2018 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1329/00.00.01.08/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 267 28.5.2018 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kj/6 4.6.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kj/6 4.6.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (5) Päätöshistoria Kaupunginhallitus 19.05.2014 576 Päätös Kaupunginhallitus esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa: päättää hyväksyä Helsingin Energia -liikelaitoksen

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina 5.8.2019 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 33 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tekninen lautakunta

Tekninen lautakunta Kokousaika Torstai 1. joulukuuta 2011 kello 19.00 21.10 Kokouspaikka Kirjaston yläkerta / Eino-Ollin tupa Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Martti Mäkitalo pj x Matti Heikinoja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 7.9.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 12.9.2016 kello 18.30 Käsiteltävät asiat Paikka Jämijärven keskuskoulu, taideluokka 191 KOKOUKSEN

Lisätiedot

-2, KH 2015-09-28 16:30

-2, KH 2015-09-28 16:30 -2, KH 2015-09-28 16:30 Kokouskutsu Maanantaina 28.9.2015 klo 16:30, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm

Lisätiedot

H 72 VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAPA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI

H 72 VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAPA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI H 72 VIEMÄRÖINNIN TOTEUTUSTAPA TOIMINTA-ALUEEN OSALLA SASI - MAHNALA - KYRÖSPOHJA - HEINIJÄRVI Tekninen lautakunta 29.6.2016, 46 Vs. tekninen johtaja Hannu Niemelä: Kunta on perustanut toiminta-alueen

Lisätiedot

-2, SIV-KJ :00

-2, SIV-KJ :00 -2, SIV-KJ 2016-06-14 17:00 Kokouskutsu Tiistai 14.6.2016 klo 17.00, Museo, Isokatu 4 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Brita Brännbacka-Brunell, puheenjohtaja Harald Wester Sauli

Lisätiedot

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 7/ 2015 Sivistyslautakunta Sivu 1 (7) KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00-17.06 Rautalammin lukio Anu Hotti Riitta Hiironen

Lisätiedot

Turun seudun puhdistamo Oy:n osakeanti, yhtiösopimuksen hyväksyminen ja yhtiöjärjestyksen

Turun seudun puhdistamo Oy:n osakeanti, yhtiösopimuksen hyväksyminen ja yhtiöjärjestyksen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 682/14.05.01/2013 287 Turun seudun puhdistamo Oy:n osakeanti, yhtiösopimuksen hyväksyminen ja yhtiöjärjestyksen päivittäminen Kaupunginjohtaja Ari Korhonen: Turun

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 95. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 95. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 10.06.2013 Sivu 1 / 1 5370/02.05.00/2012 Kaupunginhallitus 169 27.5.2013 95 Sopimus pääkaupunkiseudun kaupunkien osallistumisesta Suomen Kansallisoopperan käyttökustannuksiin Valmistelijat /

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti Tekninen lautakunta 83 10.09.2013 Kaupunginhallitus 282 30.09.2013 Kaupunginvaltuusto 89 07.10.2013 Tekninen lautakunta 97 30.10.2013 Kaupunginhallitus 338 04.11.2013 Nyhkälän koulun pääpiirustusten hyväksyminen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 11.5.2015 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013 Aika: Maanantaina 11.3.2013 kello 18.00 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala Varapuheenjohtaja Matti Tausa Jäsenet

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 22.08.2016 Sivu 1 / 1 741/2013 02.05.06 Kaupunginhallitus 192 20.6.2016 98 Kaupungin Kiinteistö Oy Espoon sairaalan lainalle myöntämän omavelkaisen takauksen tarkistaminen Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-11-28 18:00 Kokouskutsu Tiistaina 28.11.2017 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kaupunginhallituksen konsernijaosto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (8) 41 Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen toimialaan kuuluvien asuntoyhtiöiden edustajien nimeäminen HEL 2017-001827 T 00 01 05 Päätös päätti kehottaa 1 kaupunginkanslian

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (13) Tekninen lautakunta Kokouksen avaus, läsnäolevien toteaminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus

Laihia Pöytäkirja 1/ (13) Tekninen lautakunta Kokouksen avaus, läsnäolevien toteaminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (13) Aika 11.01.2017, klo 18:00-19:01 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, läsnäolevien toteaminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Lautakunnan

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-03-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 7694/ /2016. Kirje Savonia-ammattikorkeakoulu

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 7694/ /2016. Kirje Savonia-ammattikorkeakoulu Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Omistajaohjausjaosto 76 21.11.2016 Kaupunginhallitus 366 28.11.2016 45 Asianro 7694/00.01.00/2016 Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymän purkaminen historia Omistajaohjausjaosto

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-03-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.3.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Loviisan kaupungin kyky vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikan hakijoita

Loviisan kaupungin kyky vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikan hakijoita Perusturvalautakunta 83 15.09.2015 Kaupunginhallitus 228 05.10.2015 Kaupunginvaltuusto 101 14.10.2015 Loviisan kaupungin kyky vastaanottaa kiintiöpakolaisia ja oleskeluluvan saaneita turvapaikan hakijoita

Lisätiedot

Incap Oyj:n ja Sotkamon kunnan välillä on voimassa Lastaajantien tuotantotiloja koskevat lunastussopimukset.

Incap Oyj:n ja Sotkamon kunnan välillä on voimassa Lastaajantien tuotantotiloja koskevat lunastussopimukset. 176 07.08.2012 186 21.08.2012 254 06.11.2012 Tehdastuotantotilojen jatkokäyttö/incap Oy // KHALL 176 Incap Oyj:n ja Sotkamon kunnan välillä on voimassa Lastaajantien tuotantotiloja koskevat lunastussopimukset.

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT KUNNANVALTUUSTO 3/2015 KOKOUSAIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 19 20 21 22 23 24 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 11.11.2008 84 Noudatetaan 1.1.2009 alkaen 1 Toimiala Tässä johtosäännössä määritellään vesihuoltolaitoksen, sen johtokunnan ja toimitusjohtajan

Lisätiedot

Liite 3 H&M Henricsonin selvitys perusopetuksen kouluverkosta

Liite 3 H&M Henricsonin selvitys perusopetuksen kouluverkosta Kaupunginhallitus 36 09.02.2015 Kaupunginhallitus 120 20.04.2015 Kaupunginvaltuusto 39 05.05.2015 Selvitys Paraisten kaupungin perusopetuksen kouluverkosta 1501/12.00.00.01/2014 Kaupunginhallitus 09.02.2015

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 37 23.05.2017 Tekninen

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 05.12.2017 Kokoustiedot Aika Maanantaina 11.12.2017 kello 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena 279 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) 441 V Lainan myöntäminen Tuomarinkylän Talli Oy:lle HEL 2013-003007 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/19 19.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/19 19.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (5) 73 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Kiinteistö Oy Helsingin Kalliolan setlementtitalon peruskorjausta koskevasta lainahakemuksesta

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3220/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3220/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) 178 Asianro 3220/00.00.01.00/2014 Maaninka-neuvottelukunnan jäsenet Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus 5.5.2014 11: Maaningan kunnanvaltuusto päätös 14.4.2014

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-01-28 16:00

-2, SIVL 2015-01-28 16:00 -2, SIVL 2015-01-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.1.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Kaupunginvaltuusto 10 18.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017,

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017, 6/00.01.01/2017 KH 28.11.2016

Lisätiedot

Pihtiputaan Lämpö ja Vesi Oy:lle myönnetyn pääomalainan lainan muuttaminen sekä yhtiön kunnalle maksamat muut korvaukset

Pihtiputaan Lämpö ja Vesi Oy:lle myönnetyn pääomalainan lainan muuttaminen sekä yhtiön kunnalle maksamat muut korvaukset Kunnanhallitus 110 06.06.2016 Pihtiputaan Lämpö ja Vesi Oy:lle myönnetyn pääomalainan lainan muuttaminen sekä yhtiön kunnalle maksamat muut korvaukset 406/220/2016 (367/220/2015) Kunnanhallitus 15.06.2015

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-03-23 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 23.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2018-01-17 18:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 17.1.2018 klo 18.00, Rettig Sport Center Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot