-2, KV :00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "-2, KV :00"

Transkriptio

1 -, KV 0-0- :00 Kokoustiedot Aika.0.0 klo.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Boström, Peter Mäenpää, Tua Brännbacka-Brunell, Brita Nyman, Kaj Englund, Conny Piippolainen, Vuokko Forsman, Bo Pitkäjärvi, Eija Grankulla-Häggblom, Monica Pukkinen, Markku Haldin, Annica Rantala, Mervi Heinonen, Ilmari Rönnback, Ulrika Hellén, Ulla Saari, Kristina Hellstrand, Kurt Salmu, Marita Henriksson, Anna-Maja Silvennoinen, Pentti Holmgård, Kenneth Sipinen, Helinä Isokoski, Sauli Sjölund, Owe Ittonen, Jarmo Sjölund, Richard Karjaluoto, Johan Snellman, Mikael Karlsson, Markus Storbjörk, Jacob Koskela, Kari Suojoki, Marcus Kull, Bjarne Suvanto, Vesa Lunabba, Maria Wester, Harald Lundström-Björk, Kristina Vikström, Mona Luomala, Eero Vähäsöyrinki, Eija Lyyra, Anna-Maija Östman, Michael Käsiteltävät asiat Oheisen esityslistan mukaan. Toimeksi saanut: Milla Kallioinen kaupunginsihteeri

2 , KV 0-0- :00 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS

3 0, KV 0-0- :00 PÖYTÄKIRJANTARKASTUS Pöytäkirja tarkastetaan kaupunginkansliassa tiistaina. lokakuuta 0 klo.00. Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa.

4 , KV 0-0- :00 CFV: /0 RITVA SNELLMAN: ANOMUS LUOTTAMUSTEHTÄVISTÄ VAPAUTTAMISESTA Kh 0..0 Anomus: Liite Kaupunginsihteeri: Ritva Snellman (ent. Vuollo) anoo vapautusta luottamustehtävistään paikkakunnalta muuton takia. Snellman on ollut Jungmanin koulun johtokunnan varsinainen jäsen. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto myöntää Snellmanille vapautuksen luottamustehtävästä ja valitsee uuden jäsenen Jungmanin koulun johtokuntaan. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv.0.0 Anomus: Liite Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto myöntää Snellmanille vapautuksen luottamustehtävästä ja valitsee uuden jäsenen Jungmanin koulun johtokuntaan.

5 , KV 0-0- :00 / :s bilaga: Liite /kv.0.0 Kolppi..0 Pietarsaaren kaupunginvaltuusto Ritva Snellman Keskustie 0 Kolppi Anomus vapautuksesta Anon vapautusta tehtävästäni Jungmanin koulun johtokunnan jäsenenä paikkakunnalta muuton vuoksi. Ritva Snellman (ent. Vuollo)

6 , KV 0-0- :00 CFV: 0/0 VALTUUTETTU KARI KOSKELA YM.: ALOITE NYKYAIKAISEN MONITOIMIHALLIN RAKENTAMISESTA Kv..0 Aloite: Liite Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto päätti työjärjestyksensä mukaisesti lähettää asian kaupunginhallituksen valmisteltavaksi. Kh..0 Aloite: Liite Kaupunginsihteeri: Kaupunginhallitus päättää pyytää aloitteesta lausuntoa tekniseltä lautakunnalta, sivistyslautakunnalta sekä sivistyslautakunnan liikuntajaostolta. Määräaika vastauksen jättämiseen kaupunginhallitukselle on..0. Tämän jälkeen kaupunginhallitus päättää jatkotoimista. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Siv-lj..0 Liite Liikuntatoimenjohtaja: Tällä hetkellä kaupungissamme on liian vähän saleja salibandyn, sulkapallon ja lentopallon pelaamiseen. Pietarsaaren seurat ovat syksystä 00 alkaen huomauttaneet salitilan puutteesta sisätiloissa harjoitettavien pallolajien osalta. Tarkoituksenmukaiset tilat puuttuvat myös kamppailulajien harjoittajilta. Tarvetta on täysimittaisesta salista, jossa on urheilukäyttöön sopiva lattia ja joka voidaan jakaa - osaan väliseinällä. Salilla on oltava oma sisäänkäynti siten, että sitä voidaan käyttää iltaisin, viikonloppuisin ja myös koulujen lukukausien ulkopuolella, koulujen lomilla.

7 , KV 0-0- :00 CFV: 0/0 Sali on varustettava salibandylle, jolloin laitojen ympärillä on 0 x 0 m turva-alue, x m lentopallokentällä sekä useammilla sulkapallokentillä, joiden koko on n. x m. Sisäkaton korkeus on huomioitava. Toimintaa varten on oltava pukuhuonetta 0 henkilölle. Pukuhuoneissa on oltava wc ja - suihkua. Lisäksi tarvitaan pienempi pukuhuone tuomareille/opettajille, ja täältä on oltava näköyhteys saliin. Kaikkien tilojen on sovelluttava liikuntaesteisille sekä henkilöille, joilla on heikentynyt näkö- ja kuuloaisti. Sali on varustettava tarkoituksenmukaisella varastolla, jossa voidaan säilyttää liikunta- ja siivousvälineitä. Sivistyslautakunnan liikuntajaosto: Liikuntajaosto on edelleen sitä mieltä, että Ristikarin Kielikylpykoulun yhteyteen on ensisijaisesti rakennettava täysimittainen sali. Ellei tämä ole mahdollista, on löydettävä yhteinen ratkaisu yksityisiltä markkinoilta, yhdessä ja yhteistyössä seurojen kanssa. Liikuntajaosto pyytää teknistä palvelukeskusta käymään läpi nykyiset liikuntasalit ja koulusalit, joita käytetään urheiluun, sekä tarkistamaan niiden välineet, rajamerkinnät eri urheilulajeja varten ja lattiamateriaalit. Sivl..0 Kari Koskela ym. ovat jättäneet aloitteen nykyaikaisen monitoimihallin rakentamisesta Pietarsaareen. Liite Koskela viittaa mm. tutkimukseen, jonka mukaan nuorisomme liikkuu aivan liian vähän. On huolestuttavaa, että esim. hiljattain tehty Pietarsaaren seudun hyvinvointitutkimus osoittaa, että % vuosiluokkien oppilaista kokee olevansa vailla läheistä ystävää, tai että 0 % on itse sitä mieltä, että oma terveys on keskivertoa huonompi. Koskela viittaa myös siihen, että kaupungissamme on suuri määrä salibandyn pelaajia, jotka joutuvat harjoittamaan lajiaan puutteellisissa olosuhteissa. On myös ilmennyt, että paikallinen salibandyseura ei voi ottaa vastaan lisää lapsia ja nuoria lajin harrastamisen pariin. Myös monet muut kaupungin ns. sisäurheiluseurat tarvitsevat nopeasti lisätilaa. Kaupungissamme on satoja nuoria voimistelijoita, kamppailulajeja ja pallopelejä harrastavia nuoria, erityisryhmiä yms., joilla kaikilla on suuri tarve lisätiloista. Monitoimihallin rakentaminen tarkoittaa panostusta lapsi- ja nuorisotyöhön. Hallin myönteinen vaikutus tulee näkymään pit-

8 , KV 0-0- :00 CFV: 0/0 källä tähtäimellä sosiaali- ja terveydenhuoltotyössä. Hyvänä esimerkkinä tästä voidaan mainita Tellushalli, sekä jäähalli ja tennishalli, jotka kumpikin rakennettiin yksityisin varoin. Olemme yhdessä hyväksyneet kaupungin liikuntapoliittiset tavoitteet. Ne sisältävät myös maininnan kansalaistoiminnan tukemisesta ja liikuntapaikkojen tarjoamisesta. Liikuntajaosto on omalta osaltaan ottanut kantaa täysimittaisen salin rakentamiseen Kielikylpykoulun peruskorjauksen ja lisärakentamisen yhteydessä. Jos tämä ei ole mahdollista, liikuntajaosto oli sitä mieltä, että yksityisiltä markkinoilta on löydettävä yhteinen ratkaisu, yhdessä ja yhteistyössä kaupungin seurojen kanssa. Kaupunginhallitus on asettanut työryhmän Kielikylpykoulun tilaohjelman laatimista varten. Työryhmä on kokoontunut tähän mennessä yhden kerran, ja totesi heti, että tontin koko on m ja sen rakennusoikeus m. Rakennusoikeudesta on käytetty 0 m. Uusrakennuksen voi sijoittaa valinnaiseen paikkaan tontilla. Tilaa on varattava noin 0 autopaikalle. Suunnittelussa ei huomioida monitoimihallia. Tilaohjelmassa on juhla-/voimistelusali, jonka suuruus on 00 m. Ehdotuksessa tilaohjelmaksi kouluhanke + päivähoidon tarpeet muodostavat lisärakennuksen, jonka ohjelma-ala on n..00 m. Tontin jäljellä oleva rakennusoikeus käytetään ohjelma-alan toteuttamiseen. Tämä tarkoittaa, että tontille ei mahdu monitoimihallia, jossa olisi täysimittainen salibandykenttä, pukuhuoneet, katsomo yms. Hankkeen eteenpäin viemiseksi on siinä tapauksessa muutettava asemakaavaa. Sivistyslautakunta kannattaa liikuntajaostoa siinä, että sisäurheilulajeja varten tarkoitetusta suuremmasta hallista on tarvetta. Lautakunta tukee myös liikuntajaostoa ajatuksessa, jonka mukaan yhteistyössä yksityisten toimijoiden ja kaupungin seurojen kanssa yritetään löytää ratkaisu sisäurheilulajien urheilutiloihin. Sivistyslautakunta on myös sitä mieltä, että kaupungin nykyiset urheilutilat on tarkistettava ja varustettava tarkoituksenmukaisesti, ja erityisesti lattiapinnat on sopeutettava siten, että tiloja voi käyttää maksimaalisesti urheilun harrastamiseen. Sivistyslautakunta: Sivistyslautakunta antaa yllä olevan vastauksenaan Kari Koskelan ym.:n aloitteeseen. Sivistyslautakunta: hyväksyttiin.

9 , KV 0-0- :00 CFV: 0/0 TL..0 Aloite: Liite Kari Koskela ym. ovat jättäneet aloitteen modernin monitoimisalin rakentamisesta Pietarsaareen. Kaupungin olemassa olevien urheilutilojen perusteellinen inventointi, mahdolliset salien varustusten täydentämiset ja tilojen käytön tehokas koordinointi voisi jossain määrin pienentää uuden monitoimisalin rakentamisen tarvetta. Yhteistyö yksityisten markkinoiden, yhdistysten ja naapurikuntien kanssa voisi olla täydennys yllämainituille toimenpiteille. Kaupungissa on kuitenkin sopivia suunniteltuja tontteja tai alueita, jotka voitaisiin yksityiskohtaisesti suunnitella monitoimisalin rakentamiseen.. Itälän kaupunginosassa, asemakaavoitetulla urheilutoimintaan suunnitellulla alueella, kaupunki omistaa. m suuruisen tontin nro :: rakennusoikeudella. m. Asemakaavan korttelitunnus on YU (urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue). Tämä alue voisi myöskin olla vaihtoehtoinen paikka Pie-Hi:n hiihtotuvalle, jos tieliitäntä Peders-Kuusisaari rakennetaan ja hiihtotupa on siirrettävä. Tieliitäntä ja kunnallistekniikka on rakennettava. Synergiaa hiihtoladuille ja jalkapallokentille.. Nk. jäähallintontti nro :: on. m suuruinen rakennusoikeudella. m, josta on.0 m rakennusoikeutta käyttämättä. Asemakaavassa korttelitunnus YU (urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue). Rönnliden Invest Ab vuokraa koko tontin, mutta käytännössä käyttää reilua puolta tonttia. Teoriassa tontti voitaisiin jakaa kahdeksi erilliseksi tontiksi.. Kaupunginosien länsipuolella on - aluetta synergialla kuntoilualueille ja kouluille, jotka asemakaavamuutoksella voisivat olla sopivia monitoimisalille. Meneillään olevan nk. Componenta alueen asemakaavaprosessin yhteydessä olisi myös mahdollista suunnitella tontti monitoimisalille. Vt. kaupungingeodeetti: Tekninen lautakunta antaa yllämainitun vastauksenaan valtuutettu Kari Koskelan ym. aloitteeseen. Vt. tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää vt. kaupungingeodeetin ehdotuksen mukaisesti.

10 , KV 0-0- :00 CFV: 0/0 Tekninen lautakunta: Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Kh..0 Aloite: Liite Kaupunginsihteeri: Aloite on käsitelty vuoden 0 aikana teknisessä lautakunnassa ja sivistyslautakunnassa sekä sivistyslautakunnan liikuntajaostossa. Monitoimihallihanke on tänä aikana edennyt siten, että kaupunginhallitus on päättänyt 0..0 vuokrata vanhasta Rettigin teollisuuskiinteistöstä tilaa eri urheilulajeja varten. Kaupunginhallitus on hyväksynyt kiinteistön omistajien kanssa 0-vuotisen vuokrasopimuksen ja tarkoituksena on, että ensimmäiset urheilutilat ovat käytössä vuoden 0 alkupuolella. Monitoimihalli tuo jatkossa urheilutilat erilaisille palloilulajeille, esim. salibandylle, lentopallolle, pöytätennikselle ja erilaisille kamppailulajeille. Erilaisten urheilu- ja liikuntamuotojen tarjontaa sekä kuntoilu- että kilpailutasolla on mahdollista lisätä tulevaisuudessa. Tarkoituksena on, että. vaiheessa eli aikaisintaan..0 alkaen vuokrataan. m urheilutilaa + 00 m varastotilaa + m sosiaalitiloja yhteensä. m. Vuoden 0 syksyn aikana vuokrataan 0 m lisää urheilutilaa. Vaihe alkaa..0, jolloin vuokrataan lisää urheilutilaa. m. Kokonaispinta-ala, joka vuokrataan vuoden 0 alusta, on siten. m. Aloitteessa ehdotettiin, että kaupunginvaltuusto antaa kaupunginhallitukselle tehtäväksi selvittää, mitä taloudellisia, toiminnallisia, logistisia ym. mahdollisuuksia Pietarsaaren kaupungilla on rakentaa nykyaikainen monitoimihalli alueelleen. Myös hallin sijoituspaikka on selvitettävä. Voitaneen todeta, että aloitteeseen on vastattu solmimalla vuokrasopimus Rettigin teollisuuskiinteistön omistajien kanssa hallista, jonka vuokranantajat muuttavat monitoimihalliksi muutaman vuoden sisällä. Käyttöönotto tapahtuu asteittain vuosien 0 ja 0 aikana. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy edellä esitetyn selvityksen vastauksena valtuustoaloitteeseen ja toteaa sen loppuun käsitellyksi. Kaupunginhallitus:

11 , KV 0-0- :00 CFV: 0/0 Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv.0.0 Aloite: Liite Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto hyväksyy edellä esitetyn selvityksen vastauksena valtuustoaloitteeseen ja toteaa sen loppuun käsitellyksi.

12 , KV 0-0- :00 / :s bilaga: Liite /kv.0.0 PIETARSAAREN KAUPUNGINVALTUUSTOLLE Pietarsaari..0 Kaupungissamme on useita salibandyn harrastajia, jotka joutuvat harrastamaan lajiaan puutteellisissa olosuhteissa. On myös käynyt ilmi, ettei paikallinen salibandyseura voi ottaa seuraansa lisää nuoria ja lapsia harrastamaan lajiaan. Myös moni muu kaupungin niin sanottu sisälajiseura kaipaa pikaisesti lisätiloja. Kaupungissa on satoja nuoria voimistelijoita, kamppailulajien harrastajia, pallopelien harrastajia, erityisryhmiä ym., jotka kaipaavat kipeästi lisätiloja. Monet tieteelliset tutkimukset osoittavat, että nuorisomme liikkuu aivan liian vähän. On huolestuttavaa, että esim. Pietarsaaren seudun juuri ilmestyneen hyvinvointikertomuksen mukaan % vuosikurssien - oppilaista kokee, ettei heillä ole läheistä ystävää, tai että 0 % on itse sitä mieltä, että oma terveys on keskitasoa huonompi. Syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnallemme arviolta, miljoonaa euroa. Tällä hetkellä maassamme on 000 nuorta, jotka ovat vaarassa syrjäytyä. Monitoimihallin rakentaminen on panostusta lapsi- ja nuorisotyöhön. Pitkällä tähtäimellä halli heijastuu positiivisella tavalla esim. sosiaali- ja terveystyössä. Näistä hyvinä esimerkkeinä ovat esim. Tellus-halli sekä yksityisvaroin rakennetut jää- ja tennishalli. Olemme yhdessä hyväksyneet kaupungin liikuntapoliittiset tavoitteet. Niissä on myös maininta kansalaistoiminnan tukemisesta sekä liikuntapaikkojen tarjoamisesta. Nyt on hyvä hetki lunastaa nämä tavoitteet. Jos voimme näin pelastaa yhdenkin näistä syrjäytymisvaarassa olevista nuorista, olemme hyvällä tiellä. Tämän johdosta allekirjoittaneet ehdottavat, että kaupunginvaltuusto antaa kaupunginhallitukselle tehtäväksi selvittää, mitä taloudellisia, toiminnallisia, logistisia ym. mahdollisuuksia Pietarsaaren kaupungilla on rakentaa nykyaikainen monitoimihalli alueelleen. Myös hallin sijoituspaikka on selvitettävä. Kari Koskela ym.

13 , KV 0-0- :00 SOCHV: /0 VIRAN NIMIKEMUUTOS, SOSIAALIOHJAAJA, VANHUSHUOLTO Sotel..0 0 Valmistelu: vanhushuollon päällikkö Vanhushuollon kotihoidossa on ohjaajan virka. Virka on aiemmin ennen sosiaali- ja terveysvirastoa ollut Pietarsaaren kaupungissa ja virkaa hoitava henkilö on siirtynyt kyseisen nimikkeen kanssa sosiaali- ja terveysvirastoon. Viraston perustamisen jälkeen virasta on käytetty nimikettä sosiaaliohjaaja. Virkaa hoitavan työntekijän toimenkuva vastaa nykyisin sosiaaliohjaajan tointa. Virkaan kuuluu omaishoidon tukeen liittyvät asiat Pietarsaaressa ja Pedersöressä. Sosiaaliohjaajan pätevyysvaatimuksena on AMK-sosionomi tutkinto. Vanhushuollon ohjaajan virkaa hoitavalla henkilöllä on edellä mainittu tutkinto. On tarpeellista muuttaa vanhushuollon omaishoidon tuesta vastaavan ohjaajan nimike sosiaaliohjaajaksi. Vanhushuollon päällikkö: Ehdottaa, että sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy omaishoidon tuesta vastaavan ohjaajan virkanimikkeen muuttamisen sosiaaliohjaajaksi sekä siirtää asian kaupunginhallitukselle ja - valtuustolle. Sosiaali- ja terveysjohtaja: Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy omaishoidon tuesta vastaavan ohjaajan virkanimikkeen muuttamisen sosiaaliohjaajaksi sekä siirtää asian kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle. Sosiaali- ja terveyslautakunta: Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi omaishoidon tuesta vastaavan ohjaajan virkanimikkeen muuttamisen sosiaaliohjaajaksi sekä siirtää asian kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle. Kh..0 Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy omaishoidon tuesta vastaavan ohjaajan virkanimikkeen muuttamisen sosiaaliohjaajaksi. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen.

14 , KV 0-0- :00 SOCHV: /0 Kv.0.0 Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto hyväksyy omaishoidon tuesta vastaavan ohjaajan virkanimikkeen muuttamisen sosiaaliohjaajaksi.

15 , KV 0-0- :00 UBV: /0 UUSI TEKONURMIMATTO TELLUKSEEN 0 Kh..0 Liikuntatoimenjohtajan kirje: Liite Kaupunginsihteeri: Liikuntatoimenjohtaja on lähettänyt kaupunginhallitukselle kirjeen, jossa toivotaan uutta tekonurmimattoa Tellushalliin vielä vuonna 0. Hallissa järjestetään kahdet messut (Activexpo ja Kauppiasmessut) vuonna 0, ja on hyvin todennäköistä, että nurmimatto menee messujen jäljiltä niin huonoon kuntoon, että hallissa ei pystytä pelaamaan jalkapalloa ilman maton uusimista. Kaupunginjohtajan sijainen: Kaupunginhallitus päättää merkitä asian tässä vaiheessa tiedoksi, ja palaa asiaan mikäli loppuvuodesta 0 näyttää siltä, että Tellushallin tekonurmimatto on uusittava vielä vuonna 0. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Sivl..0 Liikuntatoimenjohtaja on ajankohtaistanut Telluksen tekonurmimaton vaihtamisen vuoden 0 aikana. Sivistyslautakunta anoo sen vuoksi, että Tellushallin uutta tekonurmimattoa varten tarkoitetut rahat, jotka on varattu vuoden 0 taloussuunnitelmassa, saadaan käyttää vuoden 0 aikana. Sivistysjohtaja: Sivistyslautakunta anoo kaupunginhallitukselta ja edelleen kaupunginvaltuustolta, että vuoden 0 taloussuunnitelmassa Tellushallin uutta tekonurmimattoa varten varatut investointimäärärahat, 0.000, saadaan käyttää jo vuoden 0 aikana. Sivistyslautakunta: hyväksyttiin. Kh..0

16 , KV 0-0- :00 UBV: /0 Kaupunginsihteeri: Tellushallin tekonurmimatto on uusittu viimeksi vuonna 00, ja maton kunto on tällä hetkellä sellainen, että Kauppiasmessujen jälkeen (.-0..0) matto on uusittava pikimmiten kokonaisuudessaan. Maton uusiminen on kilpailutettu, ja määrärahan tarkka tarve on tiedossa. Sivistyslautakunta tarvitsee Telluksen tekonurmen uusimiseen lisämäärärahaa.000 euroa. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto hyväksyy, että vuoden 0 taloussuunnitelmassa Tellushallin uutta tekonurmimattoa varten varatut investointimäärärahat saadaan käyttää jo vuoden 0 aikana. Lisämäärärahan tarve tekonurmimattoa varten on.000. Rahoitetaan lainalla. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Lisäksi todetaan, että liikuntajaoston vuoden 0 taloussuunnitelmasta vähennetään vastaavasti :n investointimääräraha. Kv.0.0 Kaupunginhallitus ehdottaa: - että kaupunginvaltuusto hyväksyy, että vuoden 0 taloussuunnitelmassa Tellushallin uutta tekonurmimattoa varten varatut investointimäärärahat saadaan käyttää jo vuoden 0 aikana. Lisämäärärahan tarve tekonurmimattoa varten on.000. Rahoitetaan lainalla.

17 , KV 0-0- :00 TV: /0 ERILLISINVESTOINTIEN MÄÄRÄRAHA: PIETARSAAREN SATAMATIE; LISÄMÄÄ- RÄRAHA-ANOMUS TL Lisä- ja muutostyölistaus: Liite 0 Valmistelu: Kaupungininsinööri Harri Kotimäki, 0- Hanke Pietarsaaren satamatie on ELY-keskuksen ja kaupungin yhteishanke. Projektissa saneerataan Pohjantie ja osa Kolpintiestä sekä Luodontiestä valtion teiksi. Hankkeeseen kuuluu yksi silta ja neljä alikulkua. Sen lisäksi rakennetaan kaupungin liittyviä katuja ja pyöräteitä, siirretään olemassa olevia johtoja ja rakennetaan uusia. Eniten näkyviä ovat kaksi uutta kiertoliittymää. Urakka on suunnittele-toteuta -urakka (ST). Siihen kuuluvat rakennuspiirustukset tuotevaatimusten ja hyväksyttyjen suunnitelmien mukaisina. Työn aikana on jouduttu tekemään useita ennakoimattomia muutoksia, jotka urakkatyypin mukaisesti oikeuttavat rakentajaa saamaan erillisiä korvauksia. Ne ovat lisäja muutostöitä. Nyt hanke alkaa olla valmis ja vastaanottotarkastuksen jälkeen olemme saaneet kaikki kustannukset selville. Kaupungin osuus koko hankkeessa on, %. Se koskee urakkasopimusta ja ulkopuolisen valvojan kustannuksia. On osoittautunut, että vuosi sitten tehty budjetointi on ollut liian optimistinen. Tässä urakassa kustannukset ovat olleet: Urakkasopimuksen mukaisesti toteutuneet työt..000,00 Lisä- ja muutostyöt., Vähennykset, sakko -00,00 Arvonmuutokset -.,0 Urakan kokonaissummaksi tuli..,. Siitä on vielä laskuttamatta.,. Urakan lisäkustannukset olivat, %. Hanke käynnistyi vuonna 0 ja maksoi silloin kaupungille.. Vuodelle 0 budjetoimme ja käytimme.00.. Vuodelle 0 budjetoimme Kaikkien lisä- ja muutostöiden jälkeen tarve tälle vuodelle on Kaupungininsinööri: Tekninen lautakunta päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle, että tämä päättäisi esittää kaupunginvaltuustolle seuraavaa tarkistusta vuoden 0 talousarvioon: Pietarsaaren satamatielle varataan lisämääräraha (yhteensä ) kunnallistekniikan erillisinvestointeihin.

18 , KV 0-0- :00 TV: /0 Vt. tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää kaupungininsinöörin ehdotuksen mukaisesti. Tekninen lautakunta: Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Kh..0 Lisä- ja muutostyölistaus: Liite Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle seuraavaa tarkistusta vuoden 0 talousarvioon: Pietarsaaren satamatielle varataan lisämääräraha (yhteensä ) kunnallistekniikan erillisinvestointeihin. Rahoitetaan lainalla. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv.0.0 Lisä- ja muutostyölistaus: Liite Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle seuraavaa tarkistusta vuoden 0 talousarvioon: - Pietarsaaren satamatielle varataan lisämääräraha (yhteensä ) kunnallistekniikan erillisinvestointeihin. Rahoitetaan lainalla.

19 , KV 0-0- :00 / :s bilaga: Liite /kv.0.0 Viite: Kt Pietarsaaren Satamatie Asia: LISÄTYÖLISTAUS Nro Lisätyö Summa alv 0% Turboliittymän esisuunittelu muutoksista 0,0 Pumppaamo sijainti S - S alueella ja purkuputkitarkastelut ja vaikutus pumppaamon mitoitukseen / säiliöön,0 Pelastustietarkastelut kantatien varressa,0 Sillan S yleissuunnittelu leveämpänä ja uuteen paikaan 0,00 Sillan S lisäpohjatutkimukset ja laboratoriotyöt 0, Liikennevalot työmaan käyttöön / S 000,00 Alikulkusiltojen S S kuivatusmuutokset,00 OSTP:n pihan Y, Y ja Y-tiejärjetelyiden tarkastelu ja muutos TS-valmiuteen 0,0 Lisätyötarjous (hyvitys) turbo liittymästä / Hylätty Hylätty 0 Liikennevalot työmaan käyttöön / M pl 0,00 S pohjan louhinta + louheen käsittely,00 A Maakivien käsittely >m, omakustannehinta +%, Lisämittaukset Itälaaksontiellä, omakustannehinta +% 0, Rumpu M paaluvälillä 0-0, omakustannehinta +%,00 OSTP:n pihan tiejärjestelyjen toteutus, omakustannehinta +% 0, Ekopisteen siirron asiat, omakustannehinta +% Ei tehty Pohjantien keskisaarekkeet nurmikko vaihtuu kiveyksiin, omakustannehinta +%, Pehkosen tontin raivaus, omakustannehinta +% 0, K suunnitelmamuutokse toteutus, omakustannehinta +%, 0 Kevyen liikenteen valaistuksen muutokset Kolpin alueella, omakustannehinta +% Hylätty S pumppaamon purkuputken selvitystyö (suunnittelu ja mittaus), omakustannehinta +% 0, Luodontien kiertoliittymän alueen kuivatuksen selvitystyö (suunnittelu ja mittaus), omakustannehinta +%, S kaivujen yhteydessä löytyneet ylimääräiset asfaltit, omakustannehinta +%, K Soneran kaapelin aukikaivu, siirto ja kaivon asennus, omakustannushinta +% 0, P purkulinjan vesijohdon virheellinen sijainti, omakustannushinta +%, S purkuviemärin linjauksen kaapelityöt, omakustannehinta +%, Kolpin vesijohdon (painekokeen) ylimääräiset työt (kaupungin linja vuotaa), omakustannehinta +%, Ristisuontien levennyksen kaapeliputkien jatkaminen, omakustannehinta +%,0 M noin Pl 0 Nykyisten rumpujen purku / betonointi, M alta 00B ja J-tien alta 00B, omakustannehinta +%, 0 Kolpintien (M) sivuojan perkaus ja sen selvittämisen suunnittelukustannukset, omakustannehinta +%,00 Kolpintien K, KJ ja KJ muutos, omakustannehinta +%, A Liikenteenohjauksen laajennukset rakentamiseen ja suunnitteluun, omakustannehinta +%, osa A 0,0 B Liikenteenohjauksen laajennukset rakentamiseen ja suunnitteluun, omakustannehinta +%, osa B,00 Jätevesilinjan uusi sijoittelu (Ahlstöminkadun johtosiirrot vaihtoehto ja RS), omakustannehinta +% - 0,0 Kolpintien melukaiteen rakentaminen urakka-alueelle,tielevennys, omakustannehinta +% 0, Tiemerkintöjen muutokset ja osan kestomerkintöjen toteuttaminen upotusmerkintänä lopullisten päällysteiden päälle (suunnittelu ja toteutus) 0,0 M plv 0 - päällystepaksuuden muutos,0 AB:sta -> 0,0 AB:ksi (ABK-kerroksen paksuntaminen 0 mm:llä), yksikköhintatarjous 0, M Luodontien sivukaltevuuden korjaaminen vasen. reuna ja päällystäminen kokotien leveydeltä plv 0-0, yksikköhintatarjous, Y päällystekerroksien muutos (AB 0 mm -> 0mm eli lisäkerros ABK / h=0mm ja alkuperäinen AB /00 h=0mm), yksikköhintatarjous,00 KJ leveyden muutos m matkalla,/,0 m ->,0/, m (noudatetaan nykyisiä väylän leveyksiä), yksikköhintatarjous, 0 S pumppaamon purkuviemärin kanaalinlouhinta,0 S pumppaamon purkulinjan ylittävän vesijohdon vuotokohta,0 Luodonkiertoliittymän VH00 muutokset, Suurjännitepylvään harusten suojaus rummulla (haruksien sijainti puuttunut lähtöaineistosta), rakentaminen ja asikirjojen täydentäminen,0 Lisäistutukset Kolpintien varteen Rauhantien kohdalle, omakustannehinta + % 0, KJ luohinta, omakustannehinta +%, K multakerroksen poisto, omakustannehinta + %, KJ kaapelin kaivu + peitto, omakustannehinta + %, Luodon K pysäkin odotustilan +väylän tasauksen nosto +päällystys,omakustannushinta +% 00, Kolpintie K lisäpäällystys ABK,omakustannushinta +% 0, 0 Luodon ympyrän kaukolämmön siirto; omakustannushinta +%,0 Kolpintie Sairaalanliittymä- linja-autopysäkki ; M pl 00 lisääntyneet kuivatustyöt, omakustannushinta +%, M sivukaltevuuden eroavuudet suunnitteluaineistoon,omakustannushinta + %, hylätty Hylätty UMP:n opastuksen muutossuunnittelu, omakustannehinta +%,0 Olevan kaukolämpölinjan aiheuttama kuivatusmuutos ; Kytömäentie/ Teollisuustie liittymäalue (suunnittelu+toteutus), omakustannehinta +%,0 Pohjantie Kråkholmanjärven reunan risujen raivaus,00 Soneran kaivon siirto, K, energialaitos kaapelinkaivu sekoitti kerrosrakenteet,0

20 , KV 0-0- :00 / :s bilaga: Liite /kv.0.0 Kolpin kiertoliittymän mv-kaivu ja täyttö, hylätty Hylätty Paloalaitoksen ennakkovalon purku ja uudelleen asennus,kaapeliputket, 0 K kuivatusmuutokset, suunnittelu +toteutus,0 Mittamiehen ylläpitämä Infrakit kansio tilaajan toiveesta, Urakka-alueen ulkopuoliset urakka-alueeseen rajoittuvat maastonmuotoilut ja nurmetukset, Maakivet 0 00, Maaston muotoilu ja M hankinta + asennus Wikron edusta,hylätty Hylätty Laskuoja, verhoilu murskeella,hylätty Hylätty Huoltotie pumppaamo, S,hylätty Hylätty Kytömäentien jv-linjan aiheuttamat muutokset, KLV uusiminen J -Ajurintie, Betonisen melukaiteen impregnointi; tien puoli ja melukaiteen taustan töhrynesto,0 0 Wikron edustan vihertyöt, Vakiomerkkien muutos Hylätty Kolpin kiertoliittymään alueen pumppaamon pumppujen vaihto tehokkaampiin,00 Wurthin kiinteistön alueen siivous 00,00 Yhteensä:,

21 , KV 0-0- :00 TV: /0 ROLF NILSSON JA CATRINE SUNDQVIST: TONTIN LISÄALUEEN OSTAMINEN LAMMASSAARESSA TL..0 Hakemus: Liite A Kartta: Liite B Yleiskaava: Liite C Toimituskartta: Liite D Valmistelu: Vt. kaupungingeodeetti Christer Tonberg, 0- Rolf Nilsson ja Catrine Sundqvist omistavat Morgonvikin tilan -0--, joka sijaitsee Lammassaaressa, Pietarsaaressa ja muodostaa noin.000 m² suuruisen vapaa-ajan asunnon tontin. Nilsson ja Sundqvist anovat saada ostaa noin m² suuruisen alueen Fårholmenin tilasta -0--, jonka Kaupunki omistaa. Alue tulisi lisäalueeksi hakijoiden kiinteistölle. Alue ei rajoitu rantaan ja sijaitsee hakijoiden kiinteistöjen ja Itäisen Lammastien välissä, joka toimii kesämökkien rasitetienä pitkin Lammassaaren pohjoisrantaa. Yleiskaavan mukaan alueella on RA merkintä (kesäasuntojen alue). Alue on liian pieni, jotta se voitaisiin muodostaa erilliseksi tontiksi ja voidaan tämän takia sopivasti luovuttaa lisäalueeksi nykyiselle kiinteistölle. Nilssonin ja Sundqvistin haluamalle alueelle on säädetty tierasite muille kiinteistöille rantaa pitkin. Rasitealueelle ei ole rakennettu tietä, vaan Itäistä Lammastietä on käytetty päästäkseen kiinteistöilleen. Kun Maanmittauslaitos lohkoo lisäalueen, olisi asianmukaista siirtää tierasitetta olemassa olevalle Itäiselle Lammastielle. Kaupunki on viime vuosina myynyt lisäalueita huvilatonteille Hällanista, Ådöstä ja Hietasaaresta indeksillä korjattuun yksikköhintaan - euroa/m². Ottaen huomioon alueen koon, sijainnin ja yleisen hintakehityksen pitäisi /m² olla kohtuullinen hinta kohteelle. Vt. kaupungingeodeetti: Tekninen lautakunta päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle, että tämä ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Kaupunki myy noin m² suuruisen alueen Fårholmenin tilasta -0--

22 , KV 0-0- :00 TV: /0 Rolf Nilssonille ja Catrine Sundqvistille hintaan.0 euroa. Alue tulee ostajien vapaa-ajantontin lisäalueeksi. Vt. tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää vt. kaupungingeodeetin ehdotuksen mukaisesti. Tekninen lautakunta: Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Kh..0 Hakemus: Liite A Kartta: Liite B Yleiskaava: Liite C Toimituskartta: Liite D Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunki myy noin m² suuruisen alueen Fårholmenin tilasta -0-- Rolf Nilssonille ja Catrine Sundqvistille hintaan.0 euroa. Alue tulee ostajien vapaa-ajantontin lisäalueeksi. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv.0.0 Hakemus: Liite A Kartta: Liite B Yleiskaava: Liite C

23 , KV 0-0- :00 TV: /0 Toimituskartta: Liite D Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle: - että kaupunki myy noin m² suuruisen alueen Fårholmenin tilasta Rolf Nilssonille ja Catrine Sundqvistille hintaan.0 euroa. Alue tulee ostajien vapaa-ajantontin lisäalueeksi.

24 , KV 0-0- :00 / :s bilaga: Liite A/kv.0.0 Anomus lisämaasta Allekirjoittaneet omistajat anovat voivansa lunastaa lisämaata vapaa-ajantontillemme Lisämaa muodostaa osan tilasta -0--, jonka Pietarsaaren kaupunki omistaa. Alue on merkitty liitteenä olevaan karttaluonnokseen. Vapaa-ajantontille rakennettiin 0-luvulla, ja tilan aikoinaan joutuessa lohkotuksi, jäi ulkorakennus rakennuspaikan ulkopuolelle. Jotta ulkorakennus voisi tulevaisuudessa säilyä olemassa olevalla paikallaan, anomme, että saamme lunastaa tontin ja rasitetien välisen alueen. Pietarsaaressa..0 Rolf Nilsson Catrine Sundkvist Liite: Karttaluonnos

25 , KV 0-0- :00 / :s bilaga: Liite B/ Köparna: Ostajat: Rolf Nilsson, Catrine Sundqvist Säljare: Myyjä: Staden Jakobstad / Pietarsaaren kaupunki Objekt: Kohde: Ett ca m stort område av lägenheten Morgonvik RNr 0-- i Jakobstad. n. m suuruinen alue Morgonvik nimisestä kiinteistöstä RN:o 0-- Pietarsaaressa. : : Fårholmsströmmen LARSMO KOMMUN a a : 0 ar : : ar : : ar : 00 : ar 0 0 ar : 0 :0 ar :0 000 vägen : : Östra Fårvägen : 0.0 Itäinen Lammas 000 : Fårholmen Lammassaari Itäinen Lammastie : : : /

26 , KV 0-0- :00 / :s bilaga: Liite C/kv.0.0 UTDRAG FRÅN GENERALPLAN OTE YLEISKAAVASTA Lil RA lm RA Fårholmsberget II : / 0

27 , KV 0-0- :00 / :s bilaga: Liite D/kv.0.0

28 , KV 0-0- :00 TV: 0/0 OY MKV-PALVELUT AB: STRÖMSGRUNDETILLA OLEVAN KAUPUNGINTILUK- SEN LUNASTAMINEN TL..0 Kartta: Liite Valmistelu: Christer Tonberg, puh. 0- Oy MKV-Palvelut Ab on kauppakirjalla (päivättynä..0) hankkinut itselleen tilat -0-- ja -0-- Strömsgrundetilta Pietarsaaresta Erik Nyholmin ja Mirja Nyholmin oikeudenomistajilta sekä hallinta-oikeuden. m² suuruiseen vieressä olevaan alueeseen Pinonäsin tilasta -0- -, vastaten osaa kaupungintiluksesta nro -0. Hallinta-oikeus kaupungintiluksiin on aikoinaan luovutettu yksityishenkilöille ja ne voidaan periä tai luovuttaa kolmannelle osapuolelle ilman kaupungin suostumusta. Kaupungilla on omistusoikeus kaupungintiluksiin. Tämä järjestely on seurausta vanhasta lainsäädännöstä, joka kielsi kaupungin lahjoitusmaan luovuttamisen. Yleiskaavassa kohde on merkitty kesäasuntojen alueeksi (RA) sekä arvokkaaksi kaupunkialueeksi. Alueella ei ole asemakaavaa. Mikael Vainionpää anoo nyt Oy MKV-Palvelut Oy:n puolesta kyseessä olevaan kaupungintiluksen omistusoikeuden lunastamista. Nykyään, kun kyseessä on kaupungintilus, kaupunki pyrkii joko lunastamaan käyttöoikeuden tai myymään omistusoikeuden. Käyvän tavan mukaan on hallinta-oikeuden arvo ¾ maan arvosta, kun taas omistusoikeus vastaa ¼ arvosta. Kaupunki on aiemmin myynyt kaupungintiluksia alueelta ja arvioinut tontin yksikköhinnan 0 /m². Omistusoikeuden arvo olisi näin ollen /m². Vt. kaupungingeodeetin ehdotus: Tekninen lautakunta päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle, että tämä ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunki luovuttaa omistusoikeuden. m² suuruiseen alueeseen Pinonäsin tilasta -0--, vastaten osaa kaupungintiluksesta nro -0 Oy MKV-Palvelut Ab:lle hintaan.0 euroa. Vt. tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää vt. kaupungingeodeetin ehdotuksen mukaisesti. Tekninen lautakunta: Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen.

29 , KV 0-0- :00 TV: 0/0 Kh..0 0 Kartta: Liite 0 Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunki päättää luovuttaa omistusoikeuden. m² suuruiseen alueeseen Pinonäsin tilasta -0--, vastaten osaa kaupungintiluksesta nro -0 Oy MKV-Palvelut Ab:lle hintaan.0 euroa. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv.0.0 Kartta: Liite Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle: - että kaupunki päättää luovuttaa omistusoikeuden. m² suuruiseen alueeseen Pinonäsin tilasta -0--, vastaten osaa kaupungintiluksesta nro -0 Oy MKV-Palvelut Ab:lle hintaan.0 euroa.

30 , KV 0-0- :00 / :s bilaga: Liite /kv Inlösare / Lunastaja: Objekt / Kohde: Oy MKV Palvelut Ab Överlåtare / Luovuttaja: Staden Jakobstad / Pietarsaaren kaupunki 00 Lysarholmantie Ett ca m stort stadsäga nr -0 av lägenheten Pinonäs RNr 0:: i Jakobstad n. m suuruinen kaupunkitilus nro -0 kiinteistöstä : Pinonäs RNr 0:: Pietarsaaressa. 0 W Strömsgrundet : 0 : 0 P 0 : M0 : Ekop. 0 Lysarholmsvägen : 0 : : P 000 Östanpåvägen Strömsgrundintie -0 m : : 00 0 : 0 : : 0 : Strömsgrundsvägen : : -0 P K 0 :000 0 : / 0 It

31 , KV 0-0- :00 TV: /0 BIRGER FRANS VILHELM LÖNNQVISTIN OIKEUDENOMISTAJAT, HENRIK LÖNNQVIST JA MÅRTEN LÖNNQVIST: MAA-ALUEIDEN MYYNTI KAU- PUNGILLE TL..0 Kartta: Liite A Asemakaava: Liite B Valmistelu: Vt. kaupungingeodeetti Christer Tonberg, puh. 0- Lainhuutorekisterin mukaan Birger Frans Vilhelm Lönnqvist on omistajana Stads-Verkvik I nimiselle tilalle -0-- ja pientalotontille ---. Henrik Lönnqvist omistaa pientalotontin -- ja Mårten Lönnqvist omistaa tontin ---. Kaikki alueet sijaitsevat Kirkkorannan kaupunginosassa Pietarsaaressa lukuun ottamatta pientä viheraluetta Kivilösin kaupunginosassa. Birger Lönnqvist on kuollut ja hänen oikeudenomistajansa haluavat nyt myydä koko tilan ja kaikki tonttia. Lönnqvistin ja kaupungin tekemän sopimuksen mukaan (päivätty.0.00), koskien kadun ja kunnallistekniikan rakentamista näille kolmelle tontille, jota sopimus käsittää, sitoutuu Lönnqvist korvaamaan neljätuhatta (.000) euroa tontilta kaupungille, kun tontit luovutetaan uusille omistajille tai rakennuslupa myönnetään tontinomistajalle itselle. Mikäli tontteja ei rakenneta viiden vuoden sisällä sopimuksen allekirjoittamisesta, on kaupungilla oikeus lunastaa tontit. Katu (Kanttorinkuja) ja kunnallistekniikka tonteille rakennettiin 0. Tontit ovat rakentamattomia. Birger Lönnqvistin oikeudenomistajat ja mittausosasto ovat neuvotelleet maakaupoista. Suurin osa kauppakohteista sijaitsee asemakaava-alueella. Kaupunki saa ostaa tontit á,00 /m²,.0 m² tuleva puisto-alue (VL) hintaan. euroa,. m² tuleva suojaviheralue (EV) hintaan. euroa ja jäljellä oleva.0 m² kaavoittamattomalta alueelta tilasta hintaan.0 euroa. Puusto on arvioitu hintaan. euroa. Suojaviheralueella on isohko riihi sekä pienempi talousrakennus. Lönnqvist pidättää omistus- ja käyttöoikeuden rakennuksiin ja vastaa siitä, että rakennukset pidetään kunnossa tai poistaa nämä, jos nämä rappeutuvat. Kaupunki ei peri vuokraa rakennusten alla olevasta maasta. Vt. kaupungingeodeetti:

32 , KV 0-0- :00 TV: /0 Tekninen lautakunta päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle, että tämä ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunki ostaa seuraavat maa-alueet:. m² suuruisen pientalotontin --- Henrik Lönnqvistiltä hintaan. euroa.. m² suuruisen pientalotontin --- Mårten Lönnqvistiltä hintaan. euroa.. m² suuruisen pientalotontin --- hintaan. euroa, sekä jäljellä olevat osat Stads-Verkvik I tilasta -0- -, josta.0 m² on tulevaa puisto-aluetta (VL) hintaan. euroa,. m² suojaviheraluetta (EV) hintaan. euroa, sekä tilan jäljellä olevan kaavoittamattoman osan.0 m² hintaan.0 euroa Birger Frans Vilhelm Lönnqvistin oikeudenomistajilta. Puustosta maksetaan korvaus. euroa. Kokonaishinta näin ollen. euroa. Vt. tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää vt. kaupungingeodeetin ehdotuksen mukaisesti. Tekninen lautakunta: Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Kh..0 Kartta: Liite A Asemakaava: Liite B Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunki päättää ostaa seuraavat maa-alueet: -. m² suuruisen pientalotontin --- Henrik Lönnqvistiltä hintaan. euroa. -. m² suuruisen pientalotontin --- Mårten Lönnqvistiltä hintaan. euroa. -. m² suuruisen pientalotontin --- hintaan. euroa, sekä jäljellä olevat osat Stads-Verkvik I tilasta -0--, josta.0 m² on tulevaa puisto-aluetta (VL) hintaan. euroa,. m² suojaviheraluetta (EV) hintaan. euroa, sekä tilan jäljellä olevan kaavoittamattoman osan.0 m² hintaan.0 euroa Birger Frans Vilhelm Lönnqvistin oikeudenomistajilta. Puustosta maksetaan korvaus. euroa. Kokonaishinta näin ollen on. euroa.

33 , KV 0-0- :00 TV: /0 Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv.0.0 Kartta: Liite A Asemakaava: Liite B Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunki päättää ostaa seuraavat maa-alueet: -. m² suuruisen pientalotontin --- Henrik Lönnqvistiltä hintaan. euroa. -. m² suuruisen pientalotontin --- Mårten Lönnqvistiltä hintaan. euroa. -. m² suuruisen pientalotontin --- hintaan. euroa, sekä jäljellä olevat osat Stads-Verkvik I tilasta -0--, josta.0 m² on tulevaa puisto-aluetta (VL) hintaan. euroa,. m² suojaviheraluetta (EV) hintaan. euroa, sekä tilan jäljellä olevan kaavoittamattoman osan.0 m² hintaan.0 euroa Birger Frans Vilhelm Lönnqvistin oikeudenomistajilta. Puustosta maksetaan korvaus. euroa. Kokonaishinta on näin ollen. euroa.

34 :0 : K :0 :0 P0 P P E :0 0 P K : : : : :0 : : : : : K K K K K :0 K :0 :0 : : : :0 K :0 : :0 : : :0 : :0 :0 K : : : :0 : :0 :0 :0 :0 : : : : K :0 : : : :0 :0 0 a b K P 0 0 K :00 M0 M0 M0 M M M M0 Kantorsgränd Etelä-Kivilösintie Kanttorinkuja Brunbergintie Uusi Pännäistentie Kyrkostrandsgatan gdomshusbacken Nya Bennäsvägen Etelä-Kivilösintie Strandåkersvägen Strandåkersvägen Kannaksentie Kivilösintie Ejdevägen Kyrkostrandsgatan Ejdevägen Kannaksentie Rantaluhdantie Södra Kivilösvägen Smedsintie ukkarintie 0 k k k k smf. k k G.smf. G.smf. k k k k kh k k II k k G.smf. G.smf. G.smf. Koulu II 0 rp rp rp rp rp rp rp rp da :00 0 / Objekt: RNr /RN:o -0-- Stads-Verkvik. / Henrik Lönnqvist rättsinnehavare / oikeudenomistajat Säljarna/Myyjät: Birger Frans Vilhelm Lönqvists Anbud om markköp / Tarjous maakaupasta, KV 0-0- :00 / :s bilaga: Liite A/kv.0.0

35 STFM KV STST KH, KV 0-0- :00 / :s bilaga: Liite.0.0 B/kv B B TN TL..0 B UTDRAG FRÅN DETALJPLAN OTE ASEMAKAAVASTA / 0 :000

36 , KV 0-0- :00 TV: /0 LARS ERIK NYLUND: MAA-ALUEEN MYYNTI KAUPUNGILLE TAPANINNIEMESTÄ TL..0 Kartta: Liite A Yleiskaava: Liite B Valmistelu: Vt. kaupungingeodeetti Christer Tonberg, 0- Lars Erik Nylund omistaa Ny-Staffansnäsin tilan -0-- Tapaninniemessä, Pietarsaaressa. Kiinteistörekisterin mukaan tilan pinta-ala on noin, ha. Tilalla ei ole asemakaavaa, mutta rajoittuu varikko-alueeseen (tontti ---) ja Klockarsin tilaan -0--, jotka kummatkin Pietarsaaren kaupunki omistaa. Yleiskaavassa alue on merkitty maaseutumaisena alueena, mutta Kaupungin varikko-alueen hankinta ja ympärillä olevat maa-alueet ovat lisänneet alueen strategista merkitystä. Asemakaava-alueen laajentaminen on jo ajankohtainen ja sen tarkoituksena ovat mm. varikko-alueen ja muiden viereisten alueiden liikennejärjestelyt. Maakaupan myötä Kaupunki saisi suuremman yhtenäisen alueen, joka voitaisiin suunnitella esimerkiksi asuntotonteille, yhdistetyille pienteollisuus / asuntotonteille tai pienteollisuustonteille. Tapaninniemen alue on jo ennestään tunnettu liito-oravien esiintymäalueena ja havaintoja on tehty jo 0-luvun alusta alkaen. Jotta voidaan arvioida suunnittelumahdollisuudet, on mittausosasto teettänyt Essnatur yrityksellä (biologi Mattias Kanckos) inventaarion liito-oravien esiintymisestä syksyllä 0. Kanckoksen mukaan on mahdollista rakentaa liittymätie suunnitellun alueen ja Skutnabbantien (ohikulkutie) väliin ajatellulle kauppakohteelle. Vaikka mitään levähdys- ja lisääntymispaikkoja ei löytynyt, tulee alueen itäpuoli, joka rajoittuu rakennettuihin pientalotontteihin, suunnitella liito-oravien läsnäoloa ajatellen. Kauppakohde on näin ollen raaka-maata ja sijoittuu strategisesti Kaupungin omistamien alueiden väliin. Mittausosasto on jo 0 antanut ostotarjouksen koko tai osalle Nylundin tilaa. Nyt on päästy sopimukseen Lars Erik Nylundin kanssa, että kaupunki saa ostaa noin.0 m², joka vastaa jäljellä olevaa Ny-Staffansnäsin tilaa -0--, paitsi m² tulevasta tontista --, jonka Nylund pitää itsellään tässä vaiheessa ja m² tulevasta tontista --, jonka Nylund on myynyt yksityishenkilölle. Tilalla on osuuksia yhteisiin alueisiin, Båtplats i Lappfjärden -0-- ja Kyrkoby bys Vattenområden

37 , KV 0-0- :00 TV: / Maapohja on arvioitu yksikköhintaan,0 /m² ja puusto on arvioitu.,00. Vt. kaupungingeodeetti: Tekninen lautakunta päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle, että tämä ehdottaisi kaupunginvaltuustolle, että Kaupunki ostaa noin.0 m² suuruisen alueen Ny-Staffansnäsin tilasta Tapaninniemestä, Pietarsaaressa, sekä tilan osuudet, Båtplats i Lappfjärden -0-- ja Kyrkoby bys Vattenområden -0-- Lars Erik Nylundilta hintaan.0 euroa ja korvauksena puustosta.,00 euroa. Vt. tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää vt. kaupungingeodeetin ehdotuksen mukaisesti. Tekninen lautakunta: Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Kh..0 Kartta: Liite A Yleiskaava: Liite B Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättä ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunki ostaa noin.0 m² suuruisen alueen Ny- Staffansnäsin tilasta -0-- Tapaninniemestä, Pietarsaaressa, sekä tilan osuudet, Båtplats i Lappfjärden ja Kyrkoby bys Vattenområden -0-- Lars Erik Nylundilta hintaan.0 euroa ja korvauksena puustosta.,00 euroa. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv.0.0 Kartta: Liite A Yleiskaava:

38 , KV 0-0- :00 TV: /0 Liite B Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle: - että kaupunki ostaa noin.0 m² suuruisen alueen Ny-Staffansnäsin tilasta -0-- Tapaninniemestä, Pietarsaaressa, sekä tilan osuudet, Båtplats i Lappfjärden -0-- ja Kyrkoby bys Vattenområden Lars Erik Nylundilta hintaan.0 euroa ja korvauksena puustosta.,00 euroa.

39 0, KV 0-0- :00 / :s bilaga: Liite A/kv Säljare: Myyjä: Lars Erik Nylund 00 Köpare: Ostaja: Staden Jakobstad Objekt: Kohde: Ett ca 0 m stort område av lägenheten Ny-Staffansnäs RNr n. 0 m suuruinen alue kiinteistöstä Ny-Staffansnäs RN:o : rp : rp : 0 0 M0 : 0 : : K 0 0 Vägmästarvägen : Tiemestarintie rp M0 : K Tapanintie : 0000 : : rp : : rp Staffansnäsvägen. II : : rp : 0 :0 0 P : Pietarsaaren ohikulkutie 0000 :0 : 0000 :0 : 0 Jakobstads omfartsväg 0 : : : : PEDERSÖRE KOMMUN : : : :000 Staden äger Kaupunki omistaa : : /

40 , KV 0-0- :00 / :s bilaga: Liite B/kv.0.0 P UTDRAG FRÅN AP OTE YLEISKAAVASTA AP GENERALPLAN AP Baggholmen Oinaansaari AP AP AP AP AP P AP AP AP P lm AP AP AP AP Kyrkostrand Kirkkoranta T AP Staffansnäs Tapaninniemi Lappörarna Örsliden Skaget Raparna PEDERSÖRE KOMMUN Staraby Skutnabba : / 0

41 0, KV 0-0- :00 TV: /0 OLOF ÖSTMAN: MAA-ALUEEN MYYNTI KAUPUNGILLE TL..0 Kartta: Liite A Asemakaavaluonnos: Liite B Valmistelu: Vt. kaupungingeodeetti Christer Tonberg, puh. 0- Olof Östman omistaa Ny-Wikin tilan -0-- Östensön kylässä Pietarsaaressa. Kiinteistörekisterin mukaan tila käsittää noin, ha suuruisen metsäpalstan, mutta maastossa olevien pyykkien mukaan pinta-ala on noin, ha. Alue sijaitsee Pirilössä ja rajoittuu Kolpintiehen. Alueella ei ole toistaiseksi vahvistettua asemakaavaa, mutta alueen asemakaavoitus on nyt ajankohtainen. Östmanin tila käsittää osittain rakennuskelpoista metsämaata mutta jopa alavaa rämettä. Alustavan asemakaavaehdotuksen mukaan palsta muodostaa noin, ha teollisuusaluetta, noin, ha suojaviheraluetta, kun taas jäljellä oleva palsta noin,0 ha jätetään tässä vaiheessa suunnittelematta. Vuonna 0 kaupunki osti osan nyt kyseisestä tilasta, joka vuokrattiin edelleen Pietarsaaren ampumaseuralle. Jopa osa tästä alueesta suunnitellaan teollisuusalueeksi. Ampumaseuran alueen uudelleenjärjestely on ajankohtainen kaavoituksella myötä. Ostokohde muodostuu näin ollen raakamaasta, joka sijaitsee strategisesti hyvällä paikalla kaupungin omistaman maa-alueen vieressä, joka on tarkoitus kaavoittaa. Mittausosasto on neuvotellut Östmanin kanssa ja tarjonnut yksikköhintaa,0 /m² alustavasta rakennusraakamaasta, 0,0 /m² suojaviheralueesta ja kokonaisuudessaan.000 palstan jäljellä olevasta alavasta palstasta. Puusto on arvioitu.000. Vt. kaupungingeodeetti: Tekninen lautakunta päättää ehdottaa kaupunginhallitukselle, että tämä ehdottaisi kaupunginvaltuustolle, että Kaupunki ostaa jäljellä olevan noin, ha Ny-Wikin tilasta -0-- Östensön kylässä Pietarsaaressa, mukaan lukien puuston, Olof Östmanilta hintaan.000 euroa. Vt. tekninen johtaja: Tekninen lautakunta päättää vt. kaupungingeodeetin ehdotuksen mukaisesti.

42 0, KV 0-0- :00 TV: /0 Tekninen lautakunta: Tekninen lautakunta hyväksyi ehdotuksen. Kh..0 Kartta: Liite A Asemakaavaluonnos: Liite B Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunki päättää ostaa jäljellä olevan noin, ha Ny-Wikin tilasta -0-- Östensön kylässä Pietarsaaressa, mukaan lukien puuston, Olof Östmanilta hintaan.000 euroa. Kaupunginhallitus: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Kv Kartta: Liite 0 A Asemakaavaluonnos: Liite 0 B Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle: - että kaupunki päättää ostaa jäljellä olevan noin, ha Ny-Wikin tilasta -0-- Östensön kylässä Pietarsaaressa, mukaan lukien puuston, Olof Östmanilta hintaan.000 euroa.

43 0, KV 0-0- :00 / :s bilaga: Liite 0 A/kv : : M : Säljare 0 / Myyjä: Östman Olof : Köpare /Ostaja: Staden Jakobstad rp / Pietarsaaren kaupunki rp 0 :0 : : Objekt / Kohde: : : ngen 0000 K Launika Ett ca, ha stort skogsskifte av lägenheten Ny-Wik RNr -0-- i Jakobstad :0 n., ha suuruinen metsäpalsta kiinteistöstä : Ny-Wik RN:o -0-- Pietarsaaressa ? : :0 :0 : : : : : Skjutbana Ampumarata : M0 0 : :0 0 : : 0 : 0 : : 0 : : : p : p Kolpintie : ca / n., ha 0 p : : : : p p p0 p : p p p : : :0 :0 p :0 p : p Rp Rp rp : :0 p : 0 :0 : : : : : : : : : : 0 : Staden äger Kaupunki omistaa : 0 : : / : JOKI

44 0, KV 0-0- :00 / :s bilaga: Liite 0 B/kv.0.0 UTDRAG FRÅN PLANFÖRSLAGET OTE KAAVALUONNOKSESTA Skjutbana Ampumarata ca, ha : / 0

-2, KV 2015-11-16 18:00

-2, KV 2015-11-16 18:00 -2, KV 205--6 8:00 Kokoustiedot Aika 6..205 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Luomala, Eero Boström, Peter Lyyra, Anna-Maija Brännbacka-Brunell, Brita Mäenpää,

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-02-11 17:30 Kokouskutsu Torstaina 11.2.2016 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko Koskela,

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-05-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2. toukokuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2016-09-12 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 12. syyskuuta 2016 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2016-09-26 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 26. syyskuuta 2016 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.

JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE. Kh Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6. JAKOBSTADS SKYTTEFÖRENING R.F: LAUNISAAREN AMPUMARATA-ALUE Kh 25.6.2012 306 Jakobstads skytteförening r.f:n kirje 19.6.2012: Liite 306 Jakobstads skytteförening r.f. anoo, että kaupunginhallitus valitsee

Lisätiedot

-2, TL :00

-2, TL :00 -2, TL 2017-05-30 12:00 Kokouskutsu Tiistai 30.5.2017 klo 12.00, ravintola Pavis, isompi kabinetti, Paviksentie 2 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Johan Karjaluoto, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2017-03-09 17:30 Kokouskutsu Torstaina 9.3.2017 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Christer Tonberg, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2018-11-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. marraskuuta 2018 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja

Lisätiedot

-2, KH 2016-05-09 16:00

-2, KH 2016-05-09 16:00 -2, KH 2016-05-09 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 9. toukokuuta 2016 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2018-01-17 18:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 17.1.2018 klo 18.00, Rettig Sport Center Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-11-28 18:00 Kokouskutsu Tiistaina 28.11.2017 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00

-2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 -2, SIV-SU 2015-05-12 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 12.5.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen

Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen 1 Stadsfullmäktiges presidium /Kaupunginvaltuuston puheenjohtajisto 2017-2019 SFP SDP SFP VF Anna-Maja Henriksson Jacob Storbjörk Annica Haldin Jarmo Ittonen STADSSTYRELSEN - KAUPUNGINHALLITUS 2017-2019

Lisätiedot

-2, TL :30

-2, TL :30 -2, TL 2016-09-20 16:30 Kokouskutsu Tiistai 20.9.2016 klo 16.30, kokoushuone Sevilla, Strengberginkatu 1 Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Johan Karjaluoto, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2016-03-02 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 2.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIVL :00

-2, SIVL :00 -2, SIVL 2017-08-30 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 30.8.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

-2, KH 2015-09-01 16:00

-2, KH 2015-09-01 16:00 -2, KH 2015-09-01 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 1.9.2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus Granholm

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2018-12-05 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 5.12.2018 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (5) 47 Määräalan ostaminen Östersundomista (Ultuna, Östersundom) HEL 2012-016491 T 10 01 00 Päätös A päätti oikeuttaa kiinteistölautakunnan tekemään liitteen 1 mukaisen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center Ab:lle (Kh-asia)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center Ab:lle (Kh-asia) 19.10.2015 Sivu 1 / 1 3975/02.07.00/2015 96 Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center Ab:lle (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY KYLPYLÄNTORNI 1 ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(4)

KIINTEISTÖ OY KYLPYLÄNTORNI 1 ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(4) KIINTEISTÖ OY KYLPYLÄNTORNI 1 ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(4) Osapuolet: 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, jota edustaa teknisen toimen kiinteistö- ja mittaustoimi, jäljempänä myös kaupunki PL 38, Villimiehenkatu

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-10-24 18:00 Kokouskutsu Tiistaina 24.10.2017 klo 18.00, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey Howard Jaakko

Lisätiedot

-2, KV 2014-12-22 18:00

-2, KV 2014-12-22 18:00 -2, KV 2014-12-22 18:00 Kokoustiedot Aika 22.12.2014 kl. 18.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Berg, Vesa Lyyra, Anna-Maija Boström, Peter Mäenpää, Tua Brännbacka-Brunell,

Lisätiedot

-2, SIVL 2015-01-28 16:00

-2, SIVL 2015-01-28 16:00 -2, SIVL 2015-01-28 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 28.1.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Annica Haldin, puheenjohtaja Malin Henriksson

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :30

-2, SIV-LJ :30 -2, SIV-LJ 2016-01-14 17:30 Kokouskutsu Torstaina 14.1.2016 klo 17.30, Urheilutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Håkan Forss, puheenjohtaja Pia Nyman Jaakko Koskela,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 317. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 317. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 26.10.2015 Sivu 1 / 1 3975/02.07.00/2015 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 96 19.10.2015 317 Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 30/2013 1 (5) 858 V 11.9.2013, Kiinteistöjen vaihtaminen Vuosaaressa ja Munkkiniemessä HEL 2013-005057 T 10 01 01 01 Päätös A B päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että

Lisätiedot

Ennakkopäätös koskien rakentamisvelvoitteen täyttämistä; Tarkkalan Kuljetus Oy

Ennakkopäätös koskien rakentamisvelvoitteen täyttämistä; Tarkkalan Kuljetus Oy Ennakkopäätös koskien rakentamisvelvoitteen täyttämistä; Tarkkalan Kuljetus Oy Tekla 25.11.2014 307 Khall. 1.12.2014 465 Khall. 22.12.2014 498 Tekla 24.2.2015 68 Khall. 27.3.2015 141 Tekla 18.8.2015 192

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (5) 217 Esitys kaupunginhallitukselle kiinteistöjen vaihtamiseksi Vuosaaressa ja Munkkiniemessä HEL 2013-005057 T 10 01 01 01 Kiinteistökartta L4 T3, Halkullanniemi

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-05-31 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 31.5.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Kaupunginhallitus 90 24.02.2014. 90 Asianro 530/10.00.01/2014. Kaupunkirakennelautakunta 5.2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Kaupunginhallitus 90 24.02.2014. 90 Asianro 530/10.00.01/2014. Kaupunkirakennelautakunta 5.2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) 90 Asianro 530/10.00.01/2014 Maanvaihto Kuopion seurakuntayhtymän kanssa Kaupunkirakennelautakunta 5.2.2014 21: Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 158. Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 158. Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1 1950/2016 02.07.00 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 49 9.5.2016 158 Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli 82001

Lisätiedot

a/2 a/2 a/2 a/2 a/2 s s-2 13 s-2 16 s-2 17 a/3 4 T A A A A/s 14 T T/s-1 A 2 A A/1 T/s-1 T/s-1 A/1/s 15 A/1 RA/5 A T A/4 RA/2 RA/2 T/s-1 T R 1 T A/1 A/s 48 T/s-1 T T T W RA T/s-1 A/s 55 LV A/1 RA/2 A/1/s

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2017-06-19 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 19. kesäkuuta 2017 klo 16.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Pentti

Lisätiedot

3 Hangon tenniskerho ry- Hangö tennisklubb rf:n vuokrasopimuksen jatkaminen ja muuttaminen

3 Hangon tenniskerho ry- Hangö tennisklubb rf:n vuokrasopimuksen jatkaminen ja muuttaminen Kaupunginhallitus 200 06.10.2014 Kaupunginhallitus 103 24.04.2017 Kaupunginhallitus 126 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 28 23.05.2017 Kaupunginhallitus 175 12.06.2017 Kaupunginhallitus 237 25.09.2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

-2, KH :30

-2, KH :30 -2, KH 2016-12-30 11:30 Kokouskutsu Perjantaina 30. joulukuuta 2016 klo 11.30, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN LIIKETALO OY / ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(5) PERUSTETTAVAN YHTIÖN LUKUUN

LAPPEENRANNAN LIIKETALO OY / ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(5) PERUSTETTAVAN YHTIÖN LUKUUN LAPPEENRANNAN LIIKETALO OY / ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(5) Osapuolet: 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, jota edustaa teknisen toimen kiinteistö- ja mittaustoimi, jäljempänä myös kaupunki PL 38, Villimiehenkatu 1,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 256. Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 256. Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1 3535/02.07.00/2014 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 85 8.9.2014 256 Kiinteistö Oy Koskelonteollisuus 3 -nimisen yhtiön myynti Conorin Oy:lle

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli tontti 3 (Kh-asia)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli tontti 3 (Kh-asia) 09.05.2016 Sivu 1 / 1 1950/2016 02.07.00 49 Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli 82001 tontti 3 (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-03-08 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 8.3.2017 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen,

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KESKUSTALO OY / ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(5) PERUSTETTAVAN YHTIÖN LUKUUN

LAPPEENRANNAN KESKUSTALO OY / ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(5) PERUSTETTAVAN YHTIÖN LUKUUN LAPPEENRANNAN KESKUSTALO OY / ESIKAUPPAKIRJALUONNOS 1(5) Osapuolet: 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, jota edustaa teknisen toimen kiinteistö- ja mittaustoimi, jäljempänä myös kaupunki PL 38, Villimiehenkatu

Lisätiedot

-2, KH :00

-2, KH :00 -2, KH 2016-06-13 08:00 Kokouskutsu Maanantaina 13. kesäkuuta 2016 klo 08.00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Michael

Lisätiedot

Luonnos Naantalin kaupunki, Käsityöläiskatu 2, Naantali, y-tunnus , jäljempänä myyjä.

Luonnos Naantalin kaupunki, Käsityöläiskatu 2, Naantali, y-tunnus , jäljempänä myyjä. 1 Myyjä Ostaja 9.5.018 Naantalin kaupunki, Käsityöläiskatu, 1100 Naantali, y-tunnus 015457-, jäljempänä myyjä. J & T Pajunen Oy, Navirentie 1, 1100 Naantali, y-tunnus 06719-, jäljempänä ostaja. 1 Kaupan

Lisätiedot

PARGAS IDROTTSFÖRENING RF:N ANOMUS PAJBACKAN HIEKKAKENTÄN VUOKRAAMISESTA NS. KYLMÄÄ KEINONURMIKENTTÄÄ VARTEN

PARGAS IDROTTSFÖRENING RF:N ANOMUS PAJBACKAN HIEKKAKENTÄN VUOKRAAMISESTA NS. KYLMÄÄ KEINONURMIKENTTÄÄ VARTEN PARGAS IDROTTSFÖRENING RF:N ANOMUS PAJBACKAN HIEKKAKENTÄN VUOKRAAMISESTA NS. KYLMÄÄ KEINONURMIKENTTÄÄ VARTEN 1551/34.340/2006 KHALL 28.02.2007 79 Liitteet B3-6 Talousjohtaja: Pargas Idrottsförening rf

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29 09.03.2015 Sivu 1 / 1 995/02.07.00/2015 29 Tontin määräosan myynti ja yleisen alueen vuokraus Tapiolasta Kiinteistö Oy Jousenpuiston Pysäköinti -yhtiölle pysäköintilaitoksen rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS iite kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 5 6.11.2014 asia 46 OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee: 205 Sievarin kaupunginosa, korttelin

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / CITYCON FINLAND OYJ MAANKÄYTTÖSOPIMUS- JA ESIKAUPPAKIRJALUONNOS

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI / CITYCON FINLAND OYJ MAANKÄYTTÖSOPIMUS- JA ESIKAUPPAKIRJALUONNOS Osapuolet: 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI, jäljempänä myös kaupunki PL 38, Villimiehenkatu 1, 53101 Lappeenranta Y-tunnus: 0162193-3 2. Kiinteistö Oy Lappeen Liikekeskus Y-tunnus: 0612151-6 c/o Corbel Oy, Laserkatu

Lisätiedot

-2, KH 2016-02-08 16:00

-2, KH 2016-02-08 16:00 -2, KH 2016-02-08 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 8. helmikuuta 2016 klo 18:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin myynti Niipperistä Sjaelso Finland Oy:lle, kortteli tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liiketontin myynti Niipperistä Sjaelso Finland Oy:lle, kortteli tontti 1 10.03.2014 Sivu 1 / 1 5071/02.07.00/2011 28 Liiketontin myynti Niipperistä Sjaelso Finland Oy:lle, kortteli 81130 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Rovaniemen kaupunki (1978283 1) Hallituskatu 7, PL 8216 96101 Rovaniemi jäljempänä Kaupunki Redinor Oy (0919708 1) perustettavan

Lisätiedot

Valkeakosken kaupunki (0157568-2), jäljempänä myyjä. Osoite: PL 20, 37601 Valkeakoski. , jäljempänä ostaja. Y-tunnus: Osoite:

Valkeakosken kaupunki (0157568-2), jäljempänä myyjä. Osoite: PL 20, 37601 Valkeakoski. , jäljempänä ostaja. Y-tunnus: Osoite: 1(5) KAUPPAKIRJA MYYJÄ OSTAJA KAUPAN KOHDE KAUPPAHINTA KAUPAN MUUT EHDOT Valkeakosken kaupunki (0157568-2), jäljempänä myyjä. Osoite: PL 20, 37601 Valkeakoski., jäljempänä ostaja. Y-tunnus: Osoite: Oheisen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54 14.05.2012 Sivu 1 / 1 3449/02.07.00/2011 54 Tontin myyminen Laaksolahdesta Kiinteistö Oy Espoon Lähdekeskukselle liikerakennushankkeen rakentamista varten, kortteli 60022 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Vuokrasopimus tehdään saakka.

Vuokrasopimus tehdään saakka. Maanvuokrasopimuksen tekeminen ja vuokraehdot jalkapallohallille Välivainiolla, Castrenin kenttä, Väl-23; Oulun Palloseura - jalkapallo ry Dno TEKE: 4297 /631/2011 Tekninen lautakunta 20.9.2011 421 Tekninen

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS ASEMAKAAVAN LAATIMISES- TA / KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS

MAANKÄYTTÖSOPIMUS ASEMAKAAVAN LAATIMISES- TA / KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Luonnos 16.10.2014 MAANKÄYTTÖSOPIMUS ASEMAKAAVAN LAATIMISES- TA / KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUS Sopijapuolet Sastamalan kaupunki, 0144411-3 PL 23 38201 Sastamala (kaupunki) Sopimuksen kohde Asemakaavan laatiminen

Lisätiedot

-2, SIV-LJ :00

-2, SIV-LJ :00 -2, SIV-LJ 2017-08-31 18:00 Kokouskutsu Torstaina 31.8.2017 ja 7.9.2017 klo 18.00, Urhlutalon kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Kim Yli-Pelkola, puheenjohtaja Trey

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Kauppakirja 1 Rymättylän kunnantupa

Naantalin kaupunki Kauppakirja 1 Rymättylän kunnantupa Naantalin kaupunki Kauppakirja 1 1 Myyjä Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2, 21100 Naantali 2 Ostaja Meripalo Oy, y-tunnus 0929716-2 Raatihuoneenkatu 1, 21100 Naantali 3 Kaupan kohde

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00

-2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 -2, SIV-SU 2016-02-11 16:00 Kokouskutsu Torstaina 11.2.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto, kokoushuone Selecta Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

3 Naantalin kaupungin 12. kaupunginosan (Pirttiluoto) 42. korttelin tontti nro 5, osoitteessa Pirttiluodontie X, 21110 Naantali.

3 Naantalin kaupungin 12. kaupunginosan (Pirttiluoto) 42. korttelin tontti nro 5, osoitteessa Pirttiluodontie X, 21110 Naantali. 1 1 Myyjä Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2. 2 Ostaja 3 Kaupan kohde Naantalin kaupungin 12. kaupunginosan (Pirttiluoto) 42. korttelin tontti nro 5, osoitteessa Pirttiluodontie X, 21110 Naantali.

Lisätiedot

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00

-2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 -2, SIV-SU 2015-06-16 16:00 Kokouskutsu Tiistaina 16.6.2015 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula Vilppola

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2012 1 (5) 385 V Lainan myöntäminen Tapanilan Urheilutalosäätiölle HEL 2011-010486 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93 23.09.2013 Sivu 1 / 1 5655/10.00.02/2011 111 7.11.2011 93 Kerrostalotontin varauksen jatkaminen ja muuttaminen Saunalahdesta NCC Rakennus Oy:lle, korttelin 42213 tontit 2 ja 5 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

VÄLSKÄRINKUJA JA VENKA. Sijaintikartta. Maankäyttöosasto 22.4.2013/ESu VÄLSKÄRINKUJA VENKA VENKA VÄLSKÄRINKUJA. . NAANTALI Luovutettavat tontit 2013

VÄLSKÄRINKUJA JA VENKA. Sijaintikartta. Maankäyttöosasto 22.4.2013/ESu VÄLSKÄRINKUJA VENKA VENKA VÄLSKÄRINKUJA. . NAANTALI Luovutettavat tontit 2013 VÄLSKÄRINKUJA VENKA VENKA VÄLSKÄRINKUJA. NAANTALI Luovutettavat tontit 2013 VÄLSKÄRINKUJA JA VENKA Sijaintikartta M:\KARTTA\LIITE\2013\Liitekartat\Luovutettavat_tontit_kiinteistot\Valskarinkuja\Sijaintikartta.pdf

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (6) 606 Liiketontin vuokraaminen Lidl Suomi Ky:lle ja esitys kaupunginhallitukselle osto-option lisäämisestä (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 41292/1) HEL 2015-013242

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Kauppakirja 1 Luonnos Tontti nro 3 Naantalin kaupungin 15. kaupunginosan (Tammisto) korttelissa 15 ( ).

Naantalin kaupunki Kauppakirja 1 Luonnos Tontti nro 3 Naantalin kaupungin 15. kaupunginosan (Tammisto) korttelissa 15 ( ). Naantalin kaupunki Kauppakirja 1 1 Myyjä Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2. 2 Ostaja Naantalin Vuokratalot Oy, y-tunnus 08544715. 3 Kaupan kohde Tontti nro 3 Naantalin kaupungin 15. kaupunginosan

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja KH xx.xx.2015 xx MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä Markku Mattila jäljempänä tässä sopimuksessa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/2012 1 (6) 512 Toimistotontin myyminen osto-option perusteella Kiinteistö Oy Triottolle (Oulunkylä, Metsälä, tontti 28299/16) HEL 2012-012357 T 10 01 01 01 Kiinteistökartta

Lisätiedot

3 KAUPAN KOHDE 5 KAUPAN MUUT EHDOT 4 KAUPPAHINTA 2 OSTAJA. Merimasku-Antinlinna 23.5.2014. Luonnos ---- 1 MYYJÄ

3 KAUPAN KOHDE 5 KAUPAN MUUT EHDOT 4 KAUPPAHINTA 2 OSTAJA. Merimasku-Antinlinna 23.5.2014. Luonnos ---- 1 MYYJÄ NAANTALIN KAUPUNKI KAUPPAKIRJA 23.5.2014 ---- 1 Luonnos ---- 1 MYYJÄ 2 OSTAJA Naantalin kaupunki, y-tunnus 0135457-2 Käsityöläiskatu 2 21100 Naantali Petri Kodisoja 3 KAUPAN KOHDE Naantalin kaupungin Tammisaaren

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2017-09-13 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 13.9.2017 klo 16.00, kokoushuone Panama (ent. Mårdin ruokala, Alholminkadulta vasemmalle alas kellariin) Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kj/1 22.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2013 1 (5) 441 V Lainan myöntäminen Tuomarinkylän Talli Oy:lle HEL 2013-003007 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi

Lisätiedot

-2, KV :00

-2, KV :00 -, KV 07-06-05 8:00 Kokoustiedot Aika 5.6.07 klo 8.00 Paikka Raatihuone, kaupunginvaltuuston istuntosali Päättäjät Aspvik, Matts Kull, Bjarne Björklund, Lars Lunabba, Maria Boström, Peter Luomala, Eero

Lisätiedot

Valkeakosken kaupunki (0157568-2), jäljempänä myyjä. Osoite: PL 20, 37601 Valkeakoski. , jäljempänä ostaja. Y-tunnus: Osoite:

Valkeakosken kaupunki (0157568-2), jäljempänä myyjä. Osoite: PL 20, 37601 Valkeakoski. , jäljempänä ostaja. Y-tunnus: Osoite: 1(5) KAUPPAKIRJA MYYJÄ OSTAJA KAUPAN KOHDE KAUPPAHINTA KAUPAN MUUT EHDOT Valkeakosken kaupunki (0157568-2), jäljempänä myyjä. Osoite: PL 20, 37601 Valkeakoski., jäljempänä ostaja. Y-tunnus: Osoite: Oheisen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kahden kerrostalotontin myyntipäätöksen jatkaminen Saunalahdesta, korttelin tontit 2 ja 5

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kahden kerrostalotontin myyntipäätöksen jatkaminen Saunalahdesta, korttelin tontit 2 ja 5 13.04.2015 Sivu 1 / 1 1487/10.00.02/2015 35 Kahden kerrostalotontin myyntipäätöksen jatkaminen Saunalahdesta, korttelin 42213 tontit 2 ja 5 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (5) 288 Ratsastuskeskus Karlvik Oy:n vuokra-alueen laajentaminen ja vuokrasopimuksen muuttaminen (Viikki, Latokartanon kylä, tila RN:o 1:27) HEL 2013-003637 T 10

Lisätiedot

TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄ TONTTI JA SEN LUOVU- TUSEHDOT HAKUAIKA: 10.10.-26.10.2012 KLO 15.00 MENNESSÄ.

TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄ TONTTI JA SEN LUOVU- TUSEHDOT HAKUAIKA: 10.10.-26.10.2012 KLO 15.00 MENNESSÄ. TARJOUSTEN PERUSTEELLA MYYTÄVÄ TONTTI JA SEN LUOVU- TUSEHDOT HAKUAIKA: 10.10.-26.10.2012 KLO 15.00 MENNESSÄ. 1 Yleisehdot ja -tiedot: ostaja maksaa kaupungille kauppahinnan lisäksi kauppakirjan laatimiskustannuksena

Lisätiedot

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy

Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy Valtuusto 65 18.06.2012 Kiinteän omaisuuden myynti/määräala kiinteistöstä Gröndal 753-421-12-1 sekä kiinteistö 753-421-878-4/Louhintahiekka Oy 299/10.00.02/2012 KAAVJAOS 39 Kaavoitusjaosto 28.03.2012 Valmistelija:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47 05.05.2014 Sivu 1 / 1 2916/10.00.02/2013 76 2.9.2013 47 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Laaksolahdesta Kiinteistö Oy Sinikallion Hoitokodille, kortteli 60060 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Päätösehdotus A Kaupunginhallitus päättänee oikeuttaa kiinteistölautakunnan tekemään

Päätösehdotus A Kaupunginhallitus päättänee oikeuttaa kiinteistölautakunnan tekemään Helsingin kaupunki Pöytäkirja 34/2012 1 (6) 1090 Malminkartanon Luutnantinpolun asemakaavamuutokseen nro 12104 liittyvä maankäyttösopimus ja määräalan ostaminen Sponda Kiinteistöt Oy:ltä HEL 2012-011775

Lisätiedot

Esteelliset: Marcus Rantala

Esteelliset: Marcus Rantala Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (5) 491 Asuinkerrostalotontin myynti Samfundet Folkhälsan i svenska r.f.:n omistamalle Bostads Ab Gullkronan i Helsingfors:lle osana vaihdon kaltaista kiinteistöjärjestelyä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (5) 397 Esitys etuosto-oikeuden käyttämisestä Linnea Granqvistin sekä Ilmo Larion välisessä kiinteistökaupassa HEL 2011-001010 T 10 01 00 Päätös päätti esittää kaupunginhallitukselle,

Lisätiedot

VALTUUTETTU HELINÄ SIPINEN YM.: ALOITE HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMISESTÄ. Kv , 33

VALTUUTETTU HELINÄ SIPINEN YM.: ALOITE HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMISESTÄ. Kv , 33 VALTUUTETTU HELINÄ SIPINEN YM.: ALOITE HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN EDISTÄMISESTÄ Kv 16.4.2007, 33 Aloite: Liite 33 Kaupunginvaltuusto: Kaupunginvaltuusto päätti työjärjestyksensä mukaisesti lähettää aloitteen

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS ALUEEN LUOVUTTAMISESTA SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä St-1 Oy (Y-tunnus: 0201124-8)

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, JOKA KOSKEE KORTTELIA 7 KAUPUNGINOSASSA 6, LONTOO TL , 228

ASEMAKAAVAN MUUTOS, JOKA KOSKEE KORTTELIA 7 KAUPUNGINOSASSA 6, LONTOO TL , 228 ASEMAKAAVAN MUUTOS, JOKA KOSKEE KORTTELIA 7 KAUPUNGINOSASSA 6, LONTOO TL 4.10.2011, 228 Liite A Asemakaavan muutos koskee vain korttelin pohjoisinta tonttia. Kiinteistö Oy Andante on anonut kaavan muutosta,

Lisätiedot

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA

KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA LIITE kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 4 / 1.11.2017 / Asia nro 40 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOUHINRANNAN ASEMAKAAVA Asemakaava koskee: Pirkkalan kylän määräaloja 79-428-2-72-M501

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli tontti 18

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli tontti 18 13.04.2015 Sivu 1 / 1 1596/02.07.00/2015 38 Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli 85128 tontti 18 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

-2, KH 2015-10-12 16:00

-2, KH 2015-10-12 16:00 -2, KH 2015-10-12 16:00 Kokouskutsu Maanantaina 12. lokakuuta 2015 klo 16:00, kaupunginhallituksen kokoushuone Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Peter Boström, puheenjohtaja Markus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/19 19.03.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/19 19.03.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (5) 73 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Kiinteistö Oy Helsingin Kalliolan setlementtitalon peruskorjausta koskevasta lainahakemuksesta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2012 1 (6) Kaupunginhallitus Kaj/12 06.08.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2012 1 (6) Kaupunginhallitus Kaj/12 06.08.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2012 1 (6) 811 V Viikinmäen asuntotontin (tontti 36110/12) vuokrausperusteet HEL 2012-007240 T 10 01 01 02 Päätös päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se päättäisi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 205. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 205. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 01.06.2015 Sivu 1 / 1 3535/02.07.00/2014 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja 85 8.9.2014 kilpailukykyjaosto Kaupunginhallitus 256 15.9.2014 205 Kiinteistöosakeyhtiön myyntipäätöksen jatkaminen

Lisätiedot

Anomus lisäajasta kauppakirjan mukaisen rakentamisvelvoitteen täyttämiselle / Kiinteistö Oy Raision Kauppapuisto (NCC Property Development Oy)

Anomus lisäajasta kauppakirjan mukaisen rakentamisvelvoitteen täyttämiselle / Kiinteistö Oy Raision Kauppapuisto (NCC Property Development Oy) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 94 10.3.2014 Kaupunginhallitus 148 14.4.2014 Kaupunginhallitus 117 11.4.2016 Asianro 244/10.00.02.03/2014 137 Anomus lisäajasta kauppakirjan mukaisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2013 1 (5) 579 Lausunto Etelä-Suomen maanmittaustoimistolle Fingrid Oyj:n lunastuslupahakemuksesta HEL 2013-014135 T 10 01 00 Kiinteistökartta K7 T3, Kehä III Päätös Lautakunta

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta Tekninen lautakunta 64 24.02.2016 Kaupunginhallitus 84 29.02.2016 Kaupunginhallitus 182 18.04.2016 Kaupunginvaltuusto 51 25.04.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille

Lisätiedot

-2, SIV-SU :00

-2, SIV-SU :00 -2, SIV-SU 2016-03-23 16:00 Kokouskutsu Keskiviikkona 23.3.2016 klo 16.00, Päivähoito- ja koulutusvirasto Päättäjät Varsinaiset jäsenet Henkilökohtaiset varajäsenet Markku Pukkinen, puheenjohtaja Vaula

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58 01.06.2015 Sivu 1 / 1 5502/02.07.00/2014 58 Tontin ja maanalaisen alueen vuokraaminen Gumbölestä sekä tontin laajennuksen vuokraaminen Muuralasta Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle (HSY),

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot