OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI"

Transkriptio

1 Stadin ammattiopisto/nuorten työpajat OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI WOODOO-WERSTAS

2 Stadin ammattiopisto/nuorten työpajat KOOSTE ORGANISAATION OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt: Organisaatio: Stadin ammattiopisto/nuorten työpajat Osoite: PL 3941, Helsingin kaupunki Yhteystiedot: Taskinen-Okungbowa Tarja, työpajaesimies tarja.taskinen@hel.fi, puh , Yhteyshenkilö: Tolvanen Jyrki, vastaava kouluttaja jyrki.tolvanen@edu.hel.fi, puh Toimipisteet ja yksiköt/osastot, paikkakunta: WooDoo-werstas/puu- ja rakennusala, lisäksi luovat kädentaidot, Helsinki Tunnistetut oppimisympäristöt tutkinnoittain: Kiinteistöpalvelujen alan perustutkinto Kulttuuriala, Käsi- ja taideteollisuus, puualan artesaanitutkinto Puualan perustutkinto Rakennusalan perustutkinto Erityisiä huomioita: WooDoo-werstaalla on 34 työkokeilupaikkaa puu- ja rakennusalalla. Toiminnan tavoitteena on antaa nuorelle aikaa ja tukea oman elämän jäsentämiseen, jotta kouluttautumiselle ja työllistymiselle olisi mahdollisimman hyvät edellytykset. Työharjoittelun aikana tutustutaan pajan alojen työtehtäviin ja koulutusvaihtoehtoihin sekä osallistutaan kursseille ja workshoppeihin. Lisäksi saa tukea ja neuvoja omiin voimavaroihin, toimeentuloon ja asumiseen liittyvissä asioissa Työkokeilujakson alussa käydään läpi ammattialan perusteet käytännössä, tutustutaan työturvallisuuden ja työyhteisön pelisääntöihin sekä asetetaan henkilökohtaiset tavoitteet pajajaksolle. Puualan työharjoittelussa tehdään erilaisia puusepän töitä. Aluksi tutustutaan työkaluihin ja koneisiin tekemällä pienesineitä. Kykyjen karttuessa on mahdollisuus valmistaa esimerkiksi kalusteita harjoitus- ja tilaustöinä. Puualan ryhmiä on kaksi. Rakennusalan työharjoittelussa tutustutaan alan työturvallisuuteen liittyviin asioihin, tavallisimpiin koneisiin ja laitteisiin sekä työmaan alkuvaiheen töihin, esimerkiksi purku-, suojaus- ja telinetöihin. Lisäksi opitaan perusteet seinärakenteista ja mosaiikki- ja laattatöistä. Rakennusryhmässä tutustutaan myös kiinteistönhoidon tehtäviin. WooDoo-werstaalla pääsee osallistumaan mielenkiintoisiin workshoppeihin, esim. sorvaus, kuvanveisto, korut, ruiskumaalaus ja intarsia. Myös työturvallisuuskurssin suorittaminen on mahdollista.

3 Stadin ammattiopisto/nuorten työpajat Pajajakso kestää viisi kuukautta. Loppujakson aikana pääsee tekemään työn, joka toimii näyttönä siihen asti opitusta. Pajajakson tavoitteena on työn ja tekemällä oppimisen avulla auttaa nuorta selkeyttämään omia tulevaisuudensuunnitelmiaan ja kannustaa positiiviseen arjen hallintaan. Oppimisympäristöt tunnistettu: Oppimisympäristön tunnistaja ja organisaatio: Tolvanen Jyrki yhteistyössä WooDoo-werstaan henkilökunnan kanssa, Stadin ammattiopisto/nuorten työpajat sekä ohjaava opettaja Tiina-Maria Ilppola, Stadin ammattiopiston avoimet opinnot. Päivitetty:

4 Stadin ammattiopisto/nuorten työpajat WOODOO-WERSTAS/PUURYHMÄT JA RAKENNUSRYHMÄ PUUALAN PERUSTUTKINTO (PUUSEPPÄ) 2014 TARKISTETTU , APUNA KÄYTTÄEN PUUALAN OSSUA Materiaali- ja valmistustekniikka (30 osp, pakollinen tutkinnon osa, puuseppä, osittain) Asiakaslähtöinen valmistustoiminta (15 osp, pakollinen tutkinnon osa, osittain) Massiivipuutuotteiden valmistus (30 osp, pakollinen tutkinnon osa, osittain) Levytuotteiden valmistus (30 osp, pakollinen tutkinnon osa, osittain) Terätekniikka ja konehuolto (30 osp, pakollinen tutkinnon osa, osittain) Ovien valmistus (15 osp, valinnainen tutkinnon osa, osittain) Ikkunoiden valmistus (15 osp, valinnainen tutkinnon osa, osittain) Portaiden valmistus (15 osp, valinnainen tutkinnon osa, osittain) Terätekniikka (15 osp, valinnainen tutkinnon osa, osittain) Taivutteiden valmistus (15 osp valinnainen tutkinnon osa, osittain) Entisöinti ja puunkorjaus (15 osp, valinnainen tutkinnon osa, osittain) Tekninen suunnittelu ja prototyypin valmistus (15 osp, valinnainen tutkinnon osa, osittain) Kuivaustekniikka (15 osp, valinnainen tutkinnon osa, osittain) RAKENNUSALAN PERUSTUTKINTO (TALONRAKENTAJA) 2014 TARKISTETTU , APUNA KÄYTTÄEN RAKENNUSALAN OSSUA Runkovaiheen työt (50 osp, pakollinen tutkinnon osa, osittain) Sisävalmistusvaiheen työt(15 osp, valinnainen tutkinnon osa, osittain) Laatoitustyöt (15 osp, valinnainen tutkinnon osa, osittain) Mittaus (15 osp, valinnainen tutkinnon osa, osittain) KÄSI- JA TAIDETEOLLISUUSALAN PERUSTUTKINTO (ARTESAANI) 2014 TARKISTETTU , APUNA KÄYTTÄEN KÄSI- JA TAIDETEOLLISUUSALAN OSSUA Asiakaslähtöinen valmistaminen (15 osp, pakollinen tutkinnon osa, osittain) Tuotteen suunnittelu (15 osp, pakollinen tutkinnon osa, osittain) Tuotteen valmistaminen (45 osp, pakollinen tutkinnon osa, osittain) Taidekäsityö (15 osp, valinnainen tutkinnon osa, osittain) Tilaustyön valmistaminen (15 osp, valinnainen tutkinnon osa, osittain)

5 Stadin ammattiopisto/nuorten työpajat KIINTEISTÖPALVELUJEN PERUSTUTKINTO (KIINTEISTÖNHOITAJA) 2014 TARKISTETTU , APUNA KÄYTTÄEN KIINTEISTÖPALVELUJEN ALAN OSSUA Rakennustekniset korjaustyöt (15 osp, valinnainen tutkinnon osa, osittain) Oppimisympäristön kuvaus, työpaikkaohjaus/ valmennus: WooDoo-werstas on nuorten työpaja. Se sijaitsee Helsingissä Konalan-Malminkartanon alueella Vihdintien lähettyvillä juuri ennen Vantaan rajaa. WooDoo-werstaan osoite: Hankasuontie 8, HKI. WooDoo-werstas on työpaikan omainen verstasympäristö, jossa noudatetaan työpaikan pelisääntöjä. Pajalla on 34 oppilaspaikkaa. Jokainen paikka on tarkoitus täyttää kaksi kertaa vuodessa. Nuoret on toiminnassa jaettu kolmeen ryhmään. Jokaisella ryhmällä on oma kouluttaja. Henkilömäärät: Valmentautujat 34 paikkaa; työkokeilussa, TOP-jaksoilla Henkilökunta Yhteensä 5 Vastaava kouluttaja Kouluttaja/puuala 2 Kouluttaja/rakennusala Kuntouttava kouluttaja Työpaikkaneuvoja Tilat, koneet ja laitteet WOODOO-WERSTAS TILAT: Työsalipinta-alaa/1 krs. on n. 880 m2, Toimisto- ja muuta pinta-alaa/1. ja 2. krs. yhteensä n. 300 m2. KONESALI (alakerrassa): 1. puusepän työstökoneet purunpoistoineen (manuaalinen pp) 2. sorvinurkkaus, jossa 7 kpl puusorveja 3. liimauspiste 4. puutavara- ja levyhyllykkö 5. erikseen osastoitu tulityötila, pinta-ala n. 12 m2 tulitöitä ja metallitöitä varten 6. kaksi kpl toimistohuoneita yht. 25 m2/atk-työasemat/kouluttaja ja kuntouttava kouluttaja

6 Stadin ammattiopisto/nuorten työpajat Konesalin yhteydessä nuorten taukotila/keittiövarustus sekä WC:t 2 kpl PENKKISALI (alakerrassa): 1. penkkisalipuoli puusepän töitä varten ja varastohyllyt töitä varten 2. rakennusosasto ja työkaluhyllyt 3. savityöosasto 4. siivoustarvikevarasto (Palmian käytössä) 5. haalarivarasto ja tyttöjen WC 6. erikseen osastoitu ruiskumaalaamo, jossa imukaappi ja maalivarasto 7. maalaamon eteistila maalausvälineiden pesua ja puhdistusta varten 8. toimistotila 9 m2/atk-työasemat/2 kouluttajaa Työtilojen(penkkisalin) yhteydessä väestönsuoja/nuorten pukuhuoneet ja sosiaalitila/wc ja pesuhuone YLÄKERTA: n. 170 m2 1. Monistus- ja kopiointihuone 2. Toimistohuone/vastaava kouluttaja 3. Toimistohuone/työpaikkaneuvoja, huoneessa lisäksi ATK-kytkin 4. Monitoimitila/ATK-luokka/Ryhmätyötila/Koulutustila/Kokoustila 5. Pienryhmätila/Haastattelutila/henkilökunnan taukotila 6. Käytävä ja WC KONE- JA LAITEKANTA: Puusepäntyöstökoneet eri-ikäisiä, osa kaksin kappalein, jokainen vaatii ympärilleen oman käyttö- ja turvaalueen. Purunpoistoputkisto, haaroitus joka koneelle, sekä imukoneisto, pururuuvi ja purukontti rakennuksen ulkopuolella erillisessä lukitussa (Ex-)tilassa Alajyrsin 1 kpl Monikarapora 1 kpl Oikohöylä 2 kpl Tasohöylä 2 kpl Vannesaha 2 kpl Tarkkuuspyörösaha(Pöytäsirkkeli) 2 kpl Katkaisusaha (puutavaralankkujen katkaisua varten) Reunanauhahiomakone 2 kpl Listagiljotiini(pneumaattinen) Pylväsporakoneita 2 kpl Yläjyrsin 1 kpl Puusorvit 7 kpl Kopiosorvi 1 kpl Lisäksi on sähkökäyttöisiä käsikoneita ja käsityökaluja toiminnan tarpeita vastaavasti.

7 Stadin ammattiopisto/nuorten työpajat Tuotteet ja palvelut: Konkreettisia esineitä puusta syntyy sekä harjoitustöinä, omina tuotteina että tilauksesta. Tekeminen on väline, varsinainen tuote on palvelu (nuorten työllistäminen pajalle). Toiminnan tavoitteena on tukea nuorta ja kehittää nuoren valmiuksia siirtyä opiskelemaan, työhön tai muuhun hänelle sopivaan toimintaan ja palveluun pajajakson aikana tai sen jälkeen. Erityisiä huomioita: WooDoo-werstas kuuluu muiden nuorten työpajojen tavoin Stadin ammattiopiston organisaatioon, Palvelu- ja viestintätoimialalle. Se on osa peruskoulun jälkeisen nivelvaiheen palvelua. Työpajoja on neljä: Mediakylpylä, Metalliverstas, Sininen Verstas ja WooDoo-werstas. Työpajassa pääsee tekemään harjoitus- ja tilaustöitä ja kehittämään ammatillista osaamista. Työkokemus parantaa mahdollisuuksia päästä opiskelemaan. Työpajajaksolla ammatilliset valmiudet kehittyvät ja taidot pajan erikoistumisalueella kasvavat. Pajat on tarkoitettu ensisijaisesti vuotiaille työttömille nuorille. Otamme pajoille myös alle 25-vuotiaita nuoria, jos pajoilla on vapaita paikkoja. Kaikilla pajoilla on haku käynnissä jatkuvasti. Pajoille voi päästä työkokeiluun keskimäärin viiden kuukauden jaksolle. Pajoilla toteutetaan Tulevaisuustiskin työelämävalmennusta, TE-toimiston työkokeilua tai oppilaitoksen työssäoppimisjaksoja Päiväys: Oppimisympäristön tunnistamiseen osallistuneet: Tolvanen Jyrki yhteistyössä WooDoo-werstaan henkilökunnan kanssa sekä ohjaava opettaja Tiina-Maria Ilppola, Stadin ammattiopiston avoimet opinnot. Yhteyshenkilö ja yhteystiedot: Tolvanen Jyrki, gsm , sähköposti jyrki.tolvanen@edu.hel.fi Päivitetty:

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristöntunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI VAIHTOEHTOINEN AMMATTIKOULU SOVINTO RY Oppimisympäristöntunnistamisraportti - 2 - KOOSTE ORGANISAATION OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti 1 OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti 2 KOOSTE ORGANISAATION OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt: Organisaatio:

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Stadin ammattiopisto/nuorten työpajat - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI METALLIVERSTAS Stadin ammattiopisto/nuorten työpajat - 2 - KOOSTE ORGANISAATION OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt:

Lisätiedot

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Vastaava ohjaaja Puh

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Vastaava ohjaaja Puh VISIO-SÄÄTIÖ: NIKKARIPAJA Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla Tutkinnon perusteet: Puualan perustutkinto 2014 Paikka: Visio- säätiö/nikkaripaja Karstulantie 276

Lisätiedot

Esimerkkejä Kaks` Kättä työpajan puuosastolla tehtävistä asiakas- ja tilaustöistä

Esimerkkejä Kaks` Kättä työpajan puuosastolla tehtävistä asiakas- ja tilaustöistä Kaks` Kättä työpaja ry puuosasto Puualan perustutkinto, puuseppä Esimerkkejä Kaks` Kättä työpajan puuosastolla tehtävistä asiakas- ja tilaustöistä levykaappeja (toimistokaapit, vaatekaapit) kirjahyllyt

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI NUORISOKESKUS Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE ORGANISAATION OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖSTÄ Organisaatio Saura -säätiö Osoite Seminaarinkatu 10, 98120 Kemijärvi Yhteystiedot Yhteyshenkilö

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI RANNIKKOPAJAT Nettiosoite: www.ekami.fi, KOOSTE ORGANISAATION OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt: Organisaatio: Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN TYÖPAJA: Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen opetussuunnitelman avulla. Opetussuunnitelma: Puualan perustutkinto, 2014

ÄÄNEKOSKEN TYÖPAJA: Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen opetussuunnitelman avulla. Opetussuunnitelma: Puualan perustutkinto, 2014 ÄÄNEKOSKEN TYÖPAJA: PUUPAJA Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen opetussuunnitelman avulla Opetussuunnitelma: Puualan perustutkinto, 2014 Paikka: Työvalmentaja: Äänekosken työpaja Aatulantie

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE ORGANISAATION OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt: Organisaatio:Savonlinnan

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖSTÄ Organisaatio / tekninen osasto / kiinteistönhoito Osoite Luusuantie 8, 98100

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖSTÄ Organisaatio KiPa Kujala Oy Osoite Vapaudenkatu 10 12 L 3, 98100 Kemijärvi

Lisätiedot

Valmentaudu tuleviin opintoihin!

Valmentaudu tuleviin opintoihin! Valmentaudu tuleviin opintoihin! Perusopetuksen jälkeinen valmistava koulutus 2015 2016 Koe tekemisen, osaamisen ja onnistumisen iloa! Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (Valma) Valmentavassa

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI SININEN VERSTAS

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI SININEN VERSTAS OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI SININEN VERSTAS KOOSTE SINISEN VERSTAAN OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt Organisaatio: SININEN VERSTAS, Nuorten työpajat, Helsingin kaupungin Opetusviraston

Lisätiedot

Puualan perustutkinto

Puualan perustutkinto Puualan perustutkinto Sisällys 2.1 Pakolliset tutkinnon osat, 45 osp... 4 2.1.1 Materiaali- ja valmistustekniikka, 30 osp... 4 2.1.2 Asiakaslähtöinen valmistustoiminta, 15 osp... 6 2.2 Valinnaiset tutkinnon

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI TAHTI ASEMA RY Organisaatio /kaupunki:, Nokia Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut

Lisätiedot

Valmistaudu tuleviin opintoihin!

Valmistaudu tuleviin opintoihin! Valmistaudu tuleviin opintoihin! Perusopetuksen jälkeinen valmistava koulutus 2017 2018 Oletko vailla opiskelupaikkaa? Ei hätää, tarjolla on useita mahdollisuuksia! Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI SIMON KUNNAN TYÖPAJA Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖSTÄ Organisaatio ISS Palvelut Oy Osoite Kaiterantie 20, 93600 Kuusamo Yhteystiedot

Lisätiedot

KESKI-UUDENMAAN AMMATTIOPISTO. Suunnitelma tutkinnon osien arvioimiseksi ja ammattiosaamisen näyttöjen toteuttamiseksi

KESKI-UUDENMAAN AMMATTIOPISTO. Suunnitelma tutkinnon osien arvioimiseksi ja ammattiosaamisen näyttöjen toteuttamiseksi 1 KESKI-UUDENMAAN AMMATTIOPISTO 351701 PUUALAN PERUSTUTKINTO Teollisuuspuusepän koulutusohjelma, puuseppä koulutusohjelmakoodi 1536 tutkintonimikekoodi 10034 Ammatilliset tutkinnon osat 90 opintoviikkoa

Lisätiedot

Esimerkkejä työpaja Junkin puuosastolla tehtävistä asiakas- ja tilaustöistä

Esimerkkejä työpaja Junkin puuosastolla tehtävistä asiakas- ja tilaustöistä Työpaja Junki Puualan perustutkinto, puuseppä Esimerkkejä työpaja Junkin puuosastolla tehtävistä asiakas- ja tilaustöistä roskakatokset pukukopit puulato lastenpenkit tuolit (aikuisille ja lapsille) puunkantotelineet

Lisätiedot

TUTKINNON OSAN ARVIOINTISUUNNITELMA 26. marraskuuta 2014

TUTKINNON OSAN ARVIOINTISUUNNITELMA 26. marraskuuta 2014 Tutkinto: Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto Ympäristön suunnittelun ja rakentamisen osaamisala, artesaani Tutkinnon osan nimi ja laajuus: Asiakaslähtöinen valmistaminen 15 osp, pakollinen tutkinnon

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖSTÄ Organisaatio Setlementti Tunturila Ry, Lounasravintola Kampsu Osoite Vapaudenkatu

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KISÄLLI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KISÄLLI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KISÄLLI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt Työpaja:

Lisätiedot

Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus. Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille. Hyväksytty 1.0/27.8.

Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus. Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille. Hyväksytty 1.0/27.8. Ammattiopisto Luovi Ammatillinen peruskoulutus Opetussuunnitelman yhteinen osa opiskelijoille Hyväksytty 1.0/27.8.2009 Johtoryhmä Opetussuunnitelma 2.0/24.06.2010 2 (20) Sisällysluettelo 1 Tietoa Ammattiopisto

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristöntunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI VAIHTOEHTOINEN AMMATTIKOULU SOVINTO RY Oppimisympäristöntunnistamisraportti - 2 - KOOSTE ORGANISAATION OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ

Lisätiedot

Käytännön kokemuksia PAIKKO työkalujen käytöstä. Alueelliset työpajapäivät Tampere

Käytännön kokemuksia PAIKKO työkalujen käytöstä. Alueelliset työpajapäivät Tampere Käytännön kokemuksia PAIKKO työkalujen käytöstä Alueelliset työpajapäivät 11.-12.6.2014 Tampere Tutkinnon perusteiden työversio Tutkinnon perusteiden riisuttu versio, joka sisältää Sisällöt suoraan tutkinnon

Lisätiedot

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Metsurintie JÄMSÄNKOSKI puh

Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla. Metsurintie JÄMSÄNKOSKI puh TYÖVALMENNUSSÄÄTIÖ AVITUS MYLLYHALLIN TOIMIPISTE Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla Tutkinnon perusteet: Puualan perustutkinto 2014 Paikka: Toimipisteen johtaja:

Lisätiedot

Kipinä syttyy työpajoilla

Kipinä syttyy työpajoilla Kipinä syttyy työpajoilla Nuorten työpajat Kaakkois-Suomessa 2013 25.9.2013 Työpaja Työpajoilla tuetaan nuoren elämänhallintaa sekä järjestetään työkokeiluja Työpajojen tavoitteena on ehkäistä nuorten

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KISÄLLI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KISÄLLI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KISÄLLI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt Työpaja:

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI TERVOLAN NUORTEN TYÖPAJA Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt

Lisätiedot

Maahanmuuttajien. valmennus työpajoilla. Esite työpajojen sidosryhmille & yhteistyökumppaneille

Maahanmuuttajien. valmennus työpajoilla. Esite työpajojen sidosryhmille & yhteistyökumppaneille Maahanmuuttajien valmennus työpajoilla Esite työpajojen sidosryhmille & yhteistyökumppaneille Työpaja monialainen yhteistyökumppani työpajojen kanssa yhteistyössä toimivia tahoja ovat muun muassa työ-

Lisätiedot

Puualan perustutkinto

Puualan perustutkinto OPETUSSUUNNITELMAN TUTKINTOKOHTAINEN OSA Lapin ammattiopisto Opetussuunnitelma 1 (10) Sisällys 1 Tervetuloa oppimaan! - Valitsit hyvin! -Tehemä pois!... 1 2 Mikä on opetussuunnitelma (ops) kuvaus opiskelijalle...

Lisätiedot

Työpajatoiminta Luovin näkökulmasta. 2. 5. 2012 Hannu Isojärvi Koulutuspäällikkö Oulun yksikkö. pp.kk.vvvv / Etunimi Sukunimi Tähän esityksen nimi 1

Työpajatoiminta Luovin näkökulmasta. 2. 5. 2012 Hannu Isojärvi Koulutuspäällikkö Oulun yksikkö. pp.kk.vvvv / Etunimi Sukunimi Tähän esityksen nimi 1 2. 5. 2012 Hannu Isojärvi Koulutuspäällikkö Oulun yksikkö 1 Ammattiopisto Luovi Ammattiopisto Luovi tarjoaa ammatillista erityisopetusta ja ammatillista aikuiskoulutusta yhteensä 23 paikkakunnalla kautta

Lisätiedot

Oulun kaupungin nuorten työpajatoiminnan ja ammatillisen koulutuksen välinen yhteistyö 2.5.2012. Anu Anttila

Oulun kaupungin nuorten työpajatoiminnan ja ammatillisen koulutuksen välinen yhteistyö 2.5.2012. Anu Anttila Oulun kaupungin nuorten työpajatoiminnan ja ammatillisen koulutuksen välinen yhteistyö 2.5.2012 Anu Anttila Yhteistyö ammatillisen koulutuksen kanssa on kiteytetty viiteen toimintamalliin 1. Työpajalla

Lisätiedot

Tekemällä oppii projekti

Tekemällä oppii projekti Tekemällä oppii projekti Vanajan vankilan vankien työtoiminnan opinnollistaminen Työpaikkakohtainen Mitä voidaan oppia? Opinnollistaminen työpaikan mukaista työskentelyä mitä muuta opitaan? mm. hiljainen

Lisätiedot

Ammatilliset erityisoppilaitokset

Ammatilliset erityisoppilaitokset Ammatilliset erityisoppilaitokset Mitä on ammatillinen erityisopetus? Tarkoitettu opiskelijoille, jotka tarvitsevat opinnoissa ja jatkosijoittumisessa vaativaa erityistä tukea Tuen perusteena esim. oppimisen

Lisätiedot

Koulutuskumppanuus toisen asteen ammatillisen koulutuksen. kanssa. Sillan lyhyt esittely

Koulutuskumppanuus toisen asteen ammatillisen koulutuksen. kanssa. Sillan lyhyt esittely Koulutuskumppanuus toisen asteen ammatillisen koulutuksen Sillan lyhyt esittely kanssa Mihin kumppanuutta tarvitaan? Mihin pajat tarvitsevat ammatillista koulutusta, mihin koulutus pajoja? Kumppanuuden

Lisätiedot

Kädentaitaja keramiikka-alalla

Kädentaitaja keramiikka-alalla Kädentaitaja keramiikka-alalla Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto Artesaani, keramiikka-ala Näyttöperusteisesti aikuiskoulutuksena kpedu.fi KESKI-POHJANMAAN MAASEUTUOPISTO TOHOLAMMIN YKSIKKÖ ARTESAANIOPISTO,

Lisätiedot

Kone- ja tuotantekniikan perustutkinto

Kone- ja tuotantekniikan perustutkinto Kone- ja tuotantekniikan perustutkinto Hyväksytty Ammatillisen koulutuksen johtaja 26.06.2017 115 Näyttötoimikunta 18.5.2017 Voimassa 1.8.2017 alkaen Sisällys Valmistustyöt... 3 Asennus- ja automaatiotyöt...

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisymräristön tunnistamisraportti Kotkan - Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Rannikkopajat OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI RANNIKKOPAJAT Nettiosoite: www.ekami.fi, - 2 - Sisällys KOOSTE ORGANISAATION

Lisätiedot

KesäJeesi -toiminta Koulutuskeskus Sedun tiloissa. Kokemuksia ja käytännön ohjeita

KesäJeesi -toiminta Koulutuskeskus Sedun tiloissa. Kokemuksia ja käytännön ohjeita KesäJeesi -toiminta Koulutuskeskus Sedun tiloissa Kokemuksia ja käytännön ohjeita 2 SISÄLTÖ 1 KesäJeesi -toiminnan taustaa... 3 2 Toiminta KesäJeesi -pajoilla - mitä, miksi ja miten... 4 3 Uraohjaus osana

Lisätiedot

Työvaltaisen väylän kehittäminen ammatillisiin opintoihin

Työvaltaisen väylän kehittäminen ammatillisiin opintoihin Työvaltaisen väylän kehittäminen ammatillisiin opintoihin Opit työssä Projektin kesto 1.1.2015-31.5.2017 Rahoittaja Hämeen ELY-keskus Toteuttajat Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto (hallinnoija) Kouvolan

Lisätiedot

Opsotäppä X. Vastaus asiakaslähtöisyyteen. Taitajapedagogiikkaa parhaimmillaan. Lisäarvoa asiakkaille opiskelijalle ja työnantajalle.

Opsotäppä X. Vastaus asiakaslähtöisyyteen. Taitajapedagogiikkaa parhaimmillaan. Lisäarvoa asiakkaille opiskelijalle ja työnantajalle. Opsotäppä X Vastaus asiakaslähtöisyyteen. Taitajapedagogiikkaa parhaimmillaan. Lisäarvoa asiakkaille opiskelijalle ja työnantajalle. https://www.youtube.com/watch?v=hudvcsibcyo https://www.youtube.com/playlist?list=plmhprup4imy4hrconl7cujhtcjl5ygerf

Lisätiedot

Työssäoppiminen (ammattillinen peruskoulutus) ja työpaikkaohjaajan tehtävät. Terhi Puntila, Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu

Työssäoppiminen (ammattillinen peruskoulutus) ja työpaikkaohjaajan tehtävät. Terhi Puntila, Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu Työssäoppiminen (ammattillinen peruskoulutus) ja työpaikkaohjaajan tehtävät Terhi Puntila, Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu Työssäoppiminen ammatillisessa peruskoulutuksessa Kaikissa toisen asteen

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle

HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNTA TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Tietoa työnantajalle ja työnhakijalle HEINÄVEDEN KUNNAN TYÖLLISYYSPALVELUT 2018 Heinäveden kunnan työllisyyspalvelut tarjoaa tukea ja ohjausta työttömien työnhakijoiden

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖSTÄ Organisaatio Juhlapalvelu & Catering Julianna, ravintolapalvelut Osoite

Lisätiedot

VAASAN AMMATTIOPISTO

VAASAN AMMATTIOPISTO VAASAN AMMATTIOPISTO OPETUSSUUNNITELMAN TUTKINTOKOHTAINEN OSA KULTTUURIALA Artesaani Dokumentin tiedot Dokumentin nimi tutkintokohtainen suunnitelma Määräys 53/011/2014 (sisältää määräyksen 4/011/2015

Lisätiedot

PUUALAN PERUSTUTKINTO. Opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa. Puuseppä

PUUALAN PERUSTUTKINTO. Opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa. Puuseppä PUUALAN PERUSTUTKINTO Opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa Puuseppä Hyväksytty 9.5 205 2 Sisällys. JOHDANTO... 3 2. PUUALAN PERUSTUTKINTO... 3 3. AMMATTIALAN KUVAUS... 3 4. AMMATTIALAN ARVOPERUSTA...

Lisätiedot

Tukea opiskelijan työllistymiseen tietoa opettajalle

Tukea opiskelijan työllistymiseen tietoa opettajalle Tukea opiskelijan työllistymiseen tietoa opettajalle 2 Milloin opiskelija voi tarvita tukea työllistymiseen? Miten oppilaitoksessa voidaan ohjata työllistymisessä? Ammatillisen koulutuksen tavoitteena

Lisätiedot

Lapin ammattiopistossa

Lapin ammattiopistossa VALMA JA TELMA Lapin ammattiopistossa Mitä on Valma? Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa koulutuksessa (VALMA) on yhdistetty neljä aiempaa eri kohderyhmille suunnattua valmistavaa, valmentavaa,

Lisätiedot

Huippuosaamisen kasvupolku -malli

Huippuosaamisen kasvupolku -malli Huippuosaamisen kasvupolku -malli Mikä on Huippis? Kallioniemi&Hakio, LAMK Hyva kaytant6 MIKSI? - Nopeuttaa opintoja > tyoelamaan - Tukee alueellista strategiaa - Lisaa alan vetovoimaa - Tekee nakyvaksi

Lisätiedot

Valmentaudu tuleviin opintoihin!

Valmentaudu tuleviin opintoihin! Valmentaudu tuleviin opintoihin! Perusopetuksen jälkeinen koulutus 2016 2017 Koe tekemisen, osaamisen ja onnistumisen iloa! Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (Valma) Valmentavassa koulutuksessa

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI -silta työelämään TYÖNVUOKSI RY Organisaatio / kaupunki: / Imatra Toimipaikka: Oppimisympäristön tunnistamisraportti -

Lisätiedot

Avoimesti ammattiin joustavasti työelämään

Avoimesti ammattiin joustavasti työelämään Avoimesti ammattiin joustavasti työelämään 10-11.4.2014 TOTEUTTAJAT: RAHOITTAJA: Etelä-Savon ammattiopisto ja Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto Etelä-Savon ELY-keskus KOKONAISBUDJETTI: 981 761 euroa

Lisätiedot

Sisustusalan ammattiosaajaksi

Sisustusalan ammattiosaajaksi Sisustusalan ammattiosaajaksi Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto Artesaani, sisustusala kpedu.fi Näyttötutkintoperusteisesti KESKI-POHJANMAAN MAASEUTUOPISTO Toholammin ARTESAANIOPISTO - Ullavantie

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Lapua Sedu Lapua / Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt:

Lisätiedot

Avoin ammattiopisto. Stadin ammattiopiston avointen opintojen toimintamalli

Avoin ammattiopisto. Stadin ammattiopiston avointen opintojen toimintamalli Avoin ammattiopisto Stadin ammattiopiston avointen opintojen toimintamalli Taustaa Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän Nuorten tuki hanke Ohjaamo malli Nuorten pitkäkestoinen ohjaus ja tuki http://avoinammattiopisto.ning.com/page/ohjaamo-1

Lisätiedot

TUTKINNON OSAN ARVIOINTISUUNNITELMA 5.5.2015

TUTKINNON OSAN ARVIOINTISUUNNITELMA 5.5.2015 Tutkinto: Tutkinnon osan nimi ja laajuus: AUDIOVISUALISEN VIESTINNÄN PERUSTUTKINTO AUDIOVISUAALISEN TUONTANNON TOTEUTTAMINEN 45 osp pakollinen tutkinnon osa 1. Kuvaus osaamisen tunnustamisen toteuttamisesta

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI KEMIJÄRVEN KAUPUNKI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖSTÄ Organisaatio, tekninen osasto / ruokapalvelu Osoite Vapaudenkatu 8 B, 98100

Lisätiedot

OPETUSHALLITUKSEN OPPILAITOSTIETOJÄRJESTELMÄ (OPTI) NUORTEN AMMATILLINEN KOULUTUS 28.11.2007 1( 10) Hakuehdot Vuosi: Koulutuksen järjestäjä:

OPETUSHALLITUKSEN OPPILAITOSTIETOJÄRJESTELMÄ (OPTI) NUORTEN AMMATILLINEN KOULUTUS 28.11.2007 1( 10) Hakuehdot Vuosi: Koulutuksen järjestäjä: OPETUSHALLITUKSEN OPPILAITOSTIETOJÄRJESTELMÄ (OPTI) NUORTEN AMMATILLINEN KOULUTUS 8.11.007 1( 10) Hakuehdot Vuosi: 008 Koulutuksen järjestäjä: Oppilaitos: 10057 Salon seudun ammattiopisto Opetuspiste:

Lisätiedot

Opinnollistaminen yhteistyö ja osaamisen

Opinnollistaminen yhteistyö ja osaamisen Opinnollistaminen yhteistyö ja osaamisen tunnistaminen mahdollisuus ja haaste Reitti ammattiin hanke, vuodesta 2010 1.10.2017 Reitti ammattiin palvelu Hämeenlinnan seudun työvalmennussäätiö Luotsi Hämeenlinnan

Lisätiedot

Opinnollistaminen oppilaitoksen näkökulmasta

Opinnollistaminen oppilaitoksen näkökulmasta Opinnollistaminen oppilaitoksen näkökulmasta Marjut Nyström, lehtori Keskuspuiston ammattiopisto 23.9.2015 Erityisesti Sinulle Opinnollistamisen määritelmä Opinnollistamisella tarkoitetaan ammatillisen

Lisätiedot

TYÖLLISTYMISEN SEURANTA

TYÖLLISTYMISEN SEURANTA 2018 VASTAAJIEN T YÖLLISYYSTILANNE 60 50 40 30 20 10 0 2014 2015 2017 2018 Palkkatöissä Työtön 55% Palkkatöissä 19% Työttömänä PIENRYHMÄSSÄ (sekä koko-aikaisesti että osa-aikaisesti) OPISKELLEIDEN TYÖLLISYYSTILANNE

Lisätiedot

OSATA. Osaamispolkuja tulevaisuuteen

OSATA. Osaamispolkuja tulevaisuuteen OSATA Osaamispolkuja tulevaisuuteen Miksi OSATA? Tulevaisuuden työelämässä uudenlaiset osaamisyhdistelmät korostuvat eikä työ sitoudu enää välttämättä tiettyyn ammattiin Opinto- ja työpolut eivät ole enää

Lisätiedot

Puualan perustutkinnon toteutus- ja arviointisuunnitelma Pori

Puualan perustutkinnon toteutus- ja arviointisuunnitelma Pori Puualan perustutkinnon toteutus- ja arviointisuunnitelma Pori Hyväksymispäätökset Työelämäjaos 10.11.2015 Johtokunta 22.12.2015 1 Sisällys Jaksosuunnitelma...2 Ammatilliset tutkinnon osat 135 osp...3 Tutkinnon

Lisätiedot

Oppisopimuksella ammattiin

Oppisopimuksella ammattiin Oppisopimuksella ammattiin Video: oppisopimuskoulutus: Puualan perustutkinto https://www.youtube.com/watch?v=pvxiyx zaivm Oppisopimus on Työssä oppimista, jota täydennetään opiskelulla oppilaitoksessa

Lisätiedot

TYÖLLISTYMISEN SEURANTA -SELVITYSTEN TULOSTEN KOONTI ( )

TYÖLLISTYMISEN SEURANTA -SELVITYSTEN TULOSTEN KOONTI ( ) TYÖLLISTYMISEN SEURANTA -SELVITYSTEN TULOSTEN KOONTI (2011-2013) Sanna Annala (2011 ja 2012) ja Emma Salmi (2013) Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus Kyselyyn osallistuneiden Pirkanmaan

Lisätiedot

11.02.2015/ Anna-Liisa Lämsä. Työnantajien näkemyksiä erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä

11.02.2015/ Anna-Liisa Lämsä. Työnantajien näkemyksiä erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Työnantajien näkemyksiä erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Työnantajakysely ja työnantajien haastattelut Vuoden 2014 alussa työnantajille tehty työnantajakysely 161 vastaajaa 51 työnantajan

Lisätiedot

NUKO Yleiskysely ja sijoittumiskysely 2013

NUKO Yleiskysely ja sijoittumiskysely 2013 NUKO Yleiskysely ja sijoittumiskysely 2013 1. Y1 OPPILAITOS -Toimiala / yksikkö 2. Y2. Ikä 3. S0 Valmistutko tänä kevään? 4. S 1a Millaisen arvioit elämäntilanteesi olevan 4 kuukauden kuluttua valmistumisesi

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI TAITOTUPA

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI TAITOTUPA Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI TAITOTUPA Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE ORGANISAATION OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt:

Lisätiedot

KOULUTUS KESTO AJANKOHTA HELSINGIN VANKILA. Muu ammatillinen lisäkoulutus ja valmentava ja ohjaava koulutus Valmentava I mahd.

KOULUTUS KESTO AJANKOHTA HELSINGIN VANKILA. Muu ammatillinen lisäkoulutus ja valmentava ja ohjaava koulutus Valmentava I mahd. ETELÄ KOULUTUS KESTO AJANKOHTA HELSINGIN VANKILA Muu ammatillinen lisäkoulutus ja valmentava ja ohjaava koulutus Valmentava I mahd. syksy 2013 Pintakäsittelyn perustutkinto (rakennusmaalari) kevät ja syksy

Lisätiedot

Vankiloiden opetustarjonta 2015

Vankiloiden opetustarjonta 2015 Vankiloiden opetustarjonta 2015 ETELÄ-SUOMEN RIKOSSEURAAMUSALUE Vankila Koulutus Ala Ankohta Järjestäjä Helsingin Peruskoulu/ lyhytaikaisvangeille Peruskoulu (9.luokan puuttuvat kurssit) neljä kurssia

Lisätiedot

LIEVESTUOREEN VATTIPAJA: ULKOALUEIDEN HOITO JA KUNNOSSAPITO. Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla

LIEVESTUOREEN VATTIPAJA: ULKOALUEIDEN HOITO JA KUNNOSSAPITO. Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla LIEVESTUOREEN VATTIPAJA: ULKOALUEIDEN HOITO JA KUNNOSSAPITO Oppimisympäristön arvioiminen ja tunnistaminen tutkinnon perusteiden avulla Tutkinnon perusteet: Kiinteistöalan perustutkinto 2014 Paikka: Työnohjaaja:

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI STARTTIPAJA ZUUMI NUORISOPALVELUT Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Tunnistetut oppimisympäristöt

Lisätiedot

Valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus. Työelämään valmentautuminen ja työllistyminen - yhteistyön kehittäminen työelämän kanssa

Valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus. Työelämään valmentautuminen ja työllistyminen - yhteistyön kehittäminen työelämän kanssa Valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus Työelämään valmentautuminen ja työllistyminen - yhteistyön kehittäminen työelämän kanssa Pvm 4.12.2009 Helsinki Opetushallitus 1 Työelämään valmentautuminen ja

Lisätiedot

Yhteystiedot. Jyväskylän oppisopimuskeskus Puistokatu 2 C, Kolmikulma PL 472, 40101 Jyväskylä Avoinna ma pe klo 9-15

Yhteystiedot. Jyväskylän oppisopimuskeskus Puistokatu 2 C, Kolmikulma PL 472, 40101 Jyväskylä Avoinna ma pe klo 9-15 Yhteystiedot Jyväskylän oppisopimuskeskus Puistokatu 2 C, Kolmikulma PL 472, 40101 Jyväskylä Avoinna ma pe klo 9-15 Nuorten oppisopimuskoulutus Tarja Orellana, koulutustarkastaja p. 040 341 5189 tarja.orellana@jao.fi

Lisätiedot

Kempeleen kunnan työpaja ZUUMI-PAJA Toimintasuunnitelma 2016

Kempeleen kunnan työpaja ZUUMI-PAJA Toimintasuunnitelma 2016 Kempeleen kunnan työpaja ZUUMI-PAJA Toimintasuunnitelma 2016 Kempeleen kunta Nuorisopalvelut xx.xx.2015 Johdanto Nuorisotyö ja -politiikka kuuluvat kunnan tehtäviin (Nuorisolaki, Kuntien nuorisotyö ja

Lisätiedot

AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA

AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA OPISKELUPAIKAN VALINTA ON ISO PÄÄTÖS, MUTTA LOPPUELÄMÄÄSI SE EI LUKITSE. UNELMA-AMMATIIN VOI PÄÄTYÄ MONTAA ERI REITTIÄ JA MINKÄ IKÄISENÄ TAHANSA. KATSO ARMANIN TARINA TÄSTÄ

Lisätiedot

Mitä ja miten ammattiin opiskeleva oppii ja mikä muuttuu uuden lainsäädännön myötä

Mitä ja miten ammattiin opiskeleva oppii ja mikä muuttuu uuden lainsäädännön myötä Mitä ja miten ammattiin opiskeleva oppii ja mikä muuttuu uuden lainsäädännön myötä 5.10.2017 Pirjo Kauhanen pirjo.kauhanen@jao.fi Kuva: Mathias Falk / Skills Finland AMISreformi Koulutukseen joustavasti

Lisätiedot

Rakennusalan perustutkinnon toteutus- ja arviointisuunnitelma Rauma

Rakennusalan perustutkinnon toteutus- ja arviointisuunnitelma Rauma Rakennusalan perustutkinnon toteutus- ja arviointisuunnitelma Rauma Hyväksymispäätökset Työelämäjaos 10.11.2015 Johtokunta 16.6.2016 1 Sisällys Jaksosuunnitelma...2 Ammatilliset tutkinnon osat 135 osp...3

Lisätiedot

Opettajan palaute työssäoppimisesta / laajennetun työssäoppimisen kokeilusta

Opettajan palaute työssäoppimisesta / laajennetun työssäoppimisen kokeilusta Opettajan palaute työssäoppimisesta / laajennetun työssäoppimisen kokeilusta 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 1) nainen 1 ) mies. Ikäni vuosina Vastaajien määrä: 1 9 9 1 1 9 9 1 9 1 9 1 9 1. Työkokemus opettajana

Lisätiedot

Oppimisympäristön tunnistamisesta osaamistodistukseen. Helsinki

Oppimisympäristön tunnistamisesta osaamistodistukseen. Helsinki Oppimisympäristön tunnistamisesta osaamistodistukseen Helsinki 29.04.2014 Raportti tunnistetusta oppimisympäristöstä Työpajan yksilöinti: organisaatio, toimiala, osoitetiedot ja tutkinto Työpajan ominaispiirteet

Lisätiedot

Liite NAYTTO

Liite NAYTTO Liite NAYTTO 18.5.2017 Ammattiosaamisen näyttöjen toteutus- ja arviointisuunnitelmien koontilomake 1 1. lukuvuoden 4.1.1 Asiakaslähtöisten kiinteistöpalvelujen tuottaminen 15 osp työprosessin hallinta

Lisätiedot

Opinnollistaminen. Prosessi

Opinnollistaminen. Prosessi Opinnollistaminen Prosessi Määritelmä opinnollistamiselle Opinnollistaminen on oppimisympäristön tunnistamiseen liittyvä prosessi, jonka avulla voidaan tunnistaa ja dokumentoida työvaltaisessa ympäristössä

Lisätiedot

Työnantajien näkemyksiä ja kokemuksia erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä

Työnantajien näkemyksiä ja kokemuksia erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Työnantajien näkemyksiä ja kokemuksia erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä Anna-Liisa Lämsä KT, TYP-verkostopäällikkö Pohjois-Pohjanmaan työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu Työnantajakysely

Lisätiedot

Työllistämispalvelut NASTOLAN KUNNAN TYÖPAJAT 2013

Työllistämispalvelut NASTOLAN KUNNAN TYÖPAJAT 2013 NASTOLAN KUNNAN TYÖPAJAT 2013 Organisaatiokaavio Kunnan työllistämispalvelut Työllisyyden kuntakokeilu Nastolan Kakstahti Nastolan Kierrätyskeskus Ympäristötiimi Lounaskahvila Tekninen työpaja Kiinteistöyksikkö

Lisätiedot

Opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa Puualan perustutkinto

Opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa Puualan perustutkinto Opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa Puualan perustutkinto Kuntayhtymäjohtaja-rehtorin hyväksymä Puualan perustutkinnon opetussuunnitelman tutkintokohtainen osa, joka sisältää arviointitoimikunnan

Lisätiedot

Opinnollistaminen työpajan ja oppilaitoksen yhteistyönä. Katri Honkasalo

Opinnollistaminen työpajan ja oppilaitoksen yhteistyönä. Katri Honkasalo Opinnollistaminen työpajan ja oppilaitoksen yhteistyönä Katri Honkasalo 23.10.2015 Varian ja työpajojen opetusyhteistyö: Numeronkorotus työpajalla Peruskoulu "paja" Menolippu Kiertävä erityisopettaja,

Lisätiedot

Kiinteistön yleishoito ja valvonta

Kiinteistön yleishoito ja valvonta KIINTEISTÖPALVELUALAN OSAAMISTARJOTIN 8.1. 28.6.2019 30.1.2019 1 Sisällys Kiinteistön yleishoito ja valvonta... 2 Yleishoito ja valvonta kiinteistönhoidossa, 25 osp... 2 Kiinteistön kulunvalvontajärjestelmät,

Lisätiedot

TE-toimiston palvelut

TE-toimiston palvelut TE-toimiston palvelut Suvi Lindén Asiantuntija Uudenmaan TE-toimisto 1 TE-toimiston palvelut työllistymisen edistämiseksi Työllistymisen tueksi: Työkokeilu Palkkatuki Kurssit ja valmennukset: Uravalmennus

Lisätiedot

Sastamalan koulutuskuntayhtymä KÄSI- TAIDETEOLLISUUSALAN PERUSTUTKINTO

Sastamalan koulutuskuntayhtymä KÄSI- TAIDETEOLLISUUSALAN PERUSTUTKINTO Sastamalan koulutuskuntayhtymä Koul KÄSI- TAIDETEOLLISUUSALAN PERUSTUTKINTO Kuvi Yhteenveto ammattiosaamisen näyttöjen arvosanoista ja niiden toteuttamistavoista lukuvuosina - Johdanto Ammatillisen peruskoulutuksen

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI

OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 1 - OPPIMISYMPÄRISTÖN TUNNISTAMISRAPORTTI Oppimisympäristön tunnistamisraportti - 2 - KOOSTE OPPIMISYMPÄRISTÖISTÄ Keskeiset yhteystiedot Työpaja Osoite Yhteystiedot

Lisätiedot

Ammatillisten opintojen suorittaminen työpajalla

Ammatillisten opintojen suorittaminen työpajalla Ammatillisten opintojen suorittaminen työpajalla Ammatillisten oppilaitosten ja työpajojen välinen yhteistyön toimintamalli Hämeenlinnan seudulla Tämä julkaisu on toteutettu osana Yty-hankkeen toimintaa.

Lisätiedot

10 askelta onnistumiseen

10 askelta onnistumiseen Uudistunut ammatillinen koulutus tarjoaa yrityksille monia mahdollisuuksia 10 ta onnistumiseen Mirja Hannula, EK @mirjahannula 9.11.2018 Ammatillisen koulutuksen eri opiskelijaryhmiä Perusasteen päättävät

Lisätiedot

Kiinni työelämässä -seminaari 11.11.09

Kiinni työelämässä -seminaari 11.11.09 MAHIS TYÖHÖN Kiinni työelämässä -seminaari Työllistymisen tuet ja palvelut Sari Honkonen ja Arja Pitkänen 11.11.09 1 TYÖLLISTYMISTÄ EDELTÄVÄT PALVELUT Työssäoppiminen on oppilaitoksen järjestämää työpaikalla

Lisätiedot

Onnistunut työssäoppiminen M.O.T. -hankkeen hyviä käytäntöjä

Onnistunut työssäoppiminen M.O.T. -hankkeen hyviä käytäntöjä Onnistunut työssäoppiminen M.O.T. -hankkeen hyviä käytäntöjä Liisi Mattila ja Anu Parantainen 22.4.2016 M.O.T. monenlaisia oppijoita työpaikalla Mukana menossa: Turun kaupungin sivistystoimiala, ammatillinen

Lisätiedot

VALMA ja TELMA seminaari

VALMA ja TELMA seminaari Syksy 2014 VALMA ja TELMA seminaari 22.9.2015 4/5/13 Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA Perusopetuksen ja toisen asteen nivelvaiheen koulutusten aseman ja sisällön selkiyttämisen

Lisätiedot

KOULUTUSOHJELMA JA TUTKINTONIMIKE: Artesaani. TUTKINNON OSA: Kulttuurin soveltaminen käsityöhön LAAJUUS: 10 ov TUTKINNON OSAN AMMATTITAITOVAATIMUKSET

KOULUTUSOHJELMA JA TUTKINTONIMIKE: Artesaani. TUTKINNON OSA: Kulttuurin soveltaminen käsityöhön LAAJUUS: 10 ov TUTKINNON OSAN AMMATTITAITOVAATIMUKSET TUTKINTO: Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto KOULUTUSOHJELMA JA TUTKINTONIMIKE: Artesaani TYÖVALTAINEN OPETUSSUUNNITELMA TUTKINNON OSA: Kulttuurin soveltaminen käsityöhön LAAJUUS: 10 ov TUTKINNON

Lisätiedot

13.3.2015 TUTKINNON OSAN ARVIOINTISUUNNITELMA

13.3.2015 TUTKINNON OSAN ARVIOINTISUUNNITELMA TUTKINNON OSAN ARVIOINTISUUNNITELMA Tutkinto: Hevostalouden perustutkinto Tutkinnon osan nimi ja laajuus: 2.2.7 Hevossiittolassa työskenteleminen 20 osp, valinnainen t.o. 1. Kuvaus osaamisen tunnustamisen

Lisätiedot