MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI"

Transkriptio

1 (8) MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI RESURSSIT Talous ( ) Käyttösuunnitelma 2016 muutoksineen 1000 eur Toteutunut 1000 eur % Toimintatuotot Toimintakulut Netto Ensimmäisellä vuosikolmanneksella toteutuneet tuotot euroa kattoivat 59 prosenttia euron kuluista. Vuoden 2015 samaan ajankohtaan verrattuna tuottoja on kertynyt euroa enemmän. Toimintakuluja on euroa enemmän ja nettomenot ovat euroa pienemmät kuin vuonna 2015 samana ajankohtana. Maksuja tonttijaon laatimisesta korotettiin vuoden alusta keskimäärin 20 prosenttia. Maksuja tontin lohkomisista ja rakennusvalvontamittauksista alennettiin keskimäärin viisi prosenttia. Maksumuutokset perustuivat työpanoskirjanpidon ja omakustannuslaskennan tuloksiin. Toimintakulusäästöt ovat kertyneet mm. henkilöstömäärän vähentämisestä, avoimeksi tulleiden vakanssien täyttämisen myöhentämisestä sekä henkilöiden hakemista 87 palkattomasta poissaolopäivästä. Kuluvan vuoden nettomenoarvio alittunee euroa. Vantaan kaupunki Maankäyttö, rakentaminen ja ympäristö Kuntatekniikan keskus Mittausosasto Kielotie VANTAA etunimi.sukunimi@vantaa.fi Puhelin vaihde (09) 83911

2 2 (8) Henkilöstö Mittausosastolla aloitettiin henkilöstön päivittäinen työajan käytön kirjaaminen eri tehtäviin omana työnä toteutetulla tietojärjestelmällä. Sen avulla on saatu tarkasti määritettyä tuotteiden ja palveluiden omakustannushinnat ja alettu seurata niiden kehittymistä sekä saatu perusteet asiakasmaksujen muuttamiselle. Mittausosastolla on vakinaisia työntekijöitä 73 eli sama määrä kuin vuosi sitten. Näistä osa-aikaisia on kaksi henkilöä. Äitiys-, vanhempain- tai hoitovapaalla on kolme henkilöä, opintovapaalla on kaksi henkilöä ja yksi henkilö aloitti vuorotteluvapaan toukokuun alussa. Määräaikaisia työntekijöitä on neljä, kaksi enemmän kuin vuosi sitten. Henkilöstön määrää on vähennetty kolmen vuoden aikana viidellä henkilöllä luonnollisen poistuman ja tehtävien uudelleen järjestelyn avulla. Kartoittaja Janne Tihtonen länsipiiristä irtisanoutui alkaen siirtyessään Järvenpään kaupungin palvelukseen. Kartoittajat Markku Saarinen ja Harri Härkönen itäpiiristä ovat irtisanoutuneet eläkkeelle 1.5. ja alkaen, ja vakanssit jätetään avoimiksi. Mittausosaston asiakaspalvelupisteen henkilöstö asiakaspalveluesimies Tero Sikiö ja kartoittaja Maria Berndtson on siirretty toimialan talous- ja hallintopalveluiden tulosalueen hallintopalvelut tulosyksikköön perustettuun toimialan keskitettyyn asiakaspalvelu työpisteeseen. Pitkäkestoisessa tekniikan tulevaisuuden huiput harjoitteluohjelmassa ovat jatkaneet määräaikaisena maanmittausharjoittelijana toukokuussa 2013 aloittanut AMKinsinöörioppilas Elina Saksa ja tekn.yo. Rosanna Huotari, joka aloitti paikkatietosuunnittelijaharjoittelijana Mittausosastolla on kannustuspalkkiojärjestelmä, jossa olevista seitsemästä tavoitteesta toimintakatteen paranemiseen liittyvän on toteuduttava ja muista vähintään kolmen.

3 3 (8) TOIMINTA Yleistä Helmikuussa 2016 avattiin kartanmyynnin sähköisen asioinnin nettiportaali osoitteessa gis.vantaa.fi/karttatilaus. Tämän palvelun laajamittainen käyttö tulee merkittävästi vähentämään vuotuisten 700 karttatiedostotilauksen toimittamiseen tarvittavaa työmäärää. Nyt asiakkaiden tilaustiedot saadaan tietokantaan, mutta SAP-laskutus edellyttää vielä jonkin verran työpanosta. Maanomistajien hakemien rakennusvalvontamittaus- ja kiinteistönmuodostustoimenpiteiden määrät ovat selvästi laskeneet kymmenen vuoden takaisesta tasosta. Tämä johtuu omakotirakentamisen määrän vähentymisestä suhteessa kerrostalorakentamiseen. Mittausosaston vakinaisen henkilöstön määrä onkin vuosina vähennetty 89:stä 73:een. Rakennusvalvontamittausten määrä on nyt 1990-luvun alkupuoliskon tasolla. Uusien rekisteröityjen tonttien määrä ja tonttijaoissa suunniteltujen uusien tonttien määrä ovat vaihdelleet 300 kappaleen molemmin puolin vuosina Viime vuoteen verrattuna tontin lohkomishakemusten määrä on alkuvuonna selvästi suurempi, samoin rakennuspaikkoja on merkitty viidennes enemmän. Avoimena paikkatietoaineistona julkaistiin helmikuussa Vantaan ajantasa-asemakaava. Kartta.vantaa.fi -palveluun on alkuvuonna lisätty kuntatekniikan investointien kartta ja kaupungin avoimien työpaikkojen kartta. Maanmittauspalvelut Rakennuksen paikan maastoon merkintöjä on tehty tammi-huhtikuussa 168 kpl. Vuonna 2015 samana aikana määrä oli 143 kpl ja koko vuonna yhteensä 482 kpl. Sijaintikatselmuksia on tammi-huhtikuussa suoritettu 149 kpl, kun määrä viime vuonna samana aikana oli 166 kpl ja koko vuonna 2015 yhteensä 581 kpl.

4 4 (8) Uusia tontteja on tammi-huhtikuussa lohkottu 81 kpl. Viime vuonna samana aikana tontteja lohkottiin 84 kpl ja koko vuonna 2015 yhteensä 289 kpl. Maanomistajat tekivät tammi-huhtikuussa 90 kpl tontin lohkomis- ja rasitetoimitushakemuksia, kun määrä vastaavana aikana vuotta aiemmin oli 63 kpl. Koko vuonna 2015 hakemuksia tehtiin yhteensä 230 kpl. Tontin lohkomis- ja rasitetoimituksia oli huhtikuun lopussa käsittelyssä 95 kpl, mikä on 8 kpl enemmän kuin neljä kuukautta aiemmin vuoden 2015 lopussa. Yleisen alueen lohkomisia on tammi-huhtikuussa rekisteröity 25 kpl. Lohkotuista yleisistä alueista katualueiden lohkomistoimituksia oli 22 kpl ja muodostajakiinteistöjä näissä oli yhteensä 124 kpl. Vuonna 2015 yleisen alueen lohkomisia rekisteröitiin yhteensä 48 kpl. Näistä katualueiden lohkomistoimituksia oli 43 kpl ja muodostajakiinteistöjä näissä oli yhteensä 365 kpl. Huhtikuun lopussa tontin lohkomisen kestoajan mediaani oli 57 vrk toimitusmääräyksestä tontin rekisteröintiin, kun se neljä kuukautta aiemmin vuoden 2015 lopussa oli 56 vrk. Tavoite tontin lohkomisen kestoajan mediaanille on 65 vrk tai alle. Tammi-huhtikuussa tehdyissä tonttijaoissa suunniteltiin yhteensä 83 uutta kaavatonttia, kun vastaava luku vastaavana aikana vuonna 2015 oli 73 kpl. Vuonna 2015 tonttijaoissa suunniteltuja tontteja oli yhteensä 292 kpl. Tonttijakoja tammi-huhtikuussa laadittiin yhteensä 43 kpl, joista 7 kpl asemakaavan yhteydessä. Vuonna 2015 vastaavana aikana tonttijakoja laadittiin yhteensä 36 kpl, joista 8 kpl asemakaavan yhteydessä. Tonttijakoja on vuonna tammi-huhtikuussa haettu yhteensä 49 kpl, kun määrä vuonna 2015 vastaavana aikana oli 52 kpl. Huhtikuun lopussa käsittelyssä oli 25 kpl tonttijakoja, kun määrä neljä kuukautta aiemmin vuoden 2015 lopussa oli 23 kpl.

5 5 (8) Tonttijaon ja tonttijaon muutoksen laadinnan kestoaikojen mediaani vuoden huhtikuun lopussa oli 42 vrk. Neljä kuukautta aiemmin vuonna 2015 lopussa mediaani oli 36 vrk. Mittausosaston kaupanvahvistajien vahvistamien yksityisten välisten kiinteistönluovutusten määrä on vuodesta 2015 alentunut 35 prosenttia vuosien tasosta. Syynä on se, että Maanmittauslaitos on määrännyt kaupanvahvistajiksi huomattavasti enemmän kiinteistönvälittäjiä kuin aiemmin. Tammi-huhtikuussa 2016 vahvistettiin 135 kiinteistönluovutusta. Kaupunki oli osapuolena 41 luovutuksessa. Vuonna 2015 vahvistettiin yhteensä 491 kiinteistönluovutusta, joista kaupunki oli osapuolena 157 luovutuksessa. Kiinteistöverolain mukaan mm. Vantaan on määrättävä rakentamattomalle rakennuspaikalle veroprosentti, joka on vähintään yhden prosentin yleistä kiinteistöveroprosenttia 1,0 korkeampi. Kaupunginvaltuusto päätti veron suuruudeksi 3,0 prosenttia vuodelle Mittausosastolla tehdyn selvitystyön perusteella Vantaalla oli vuoden 2016 alussa 761 kpl sellaisia rakentamattomia rakennuspaikkoja, joille em. korotettu kiinteistövero tulee määrätä. Vuotta aiemmin vastaava määrä oli 780 kpl, joista 163 kpl lähti rakentumaan tai muusta syystä poistui veronkorotuksen piiristä vuoden 2016 alkuun mennessä. Vuoden 2016 korotetun kiinteistöveron alaiseksi tuli 144 uutta rakentamatonta rakennuspaikkaa. Veron kohteina vuonna 2016 pysyy 617 rakennuspaikkaa, joille korotettu vero oli päätetty jo vuodelta 2015 tai aiemmin. Johtolaitokset kartoittavat yhä suuremman osan maanalaisista johdoistaan itse tai tilaavat työn mittauskonsulteilta. Johtokarttaa ja keskitettyä johtotietopalvelua varten johtojen sijaintitiedot toimitetaan mittausosastolle. Alkuvuonna kaupungin johtokartalle vietiin laitosten johtoja 96 km. Vuotta aiemmin määrä oli 92 km. Johdoista mittausosasto kartoitti 7 km, joka saman verran kuin vuosi sitten. Alkuvuonna mittausosaston asiakaspalvelupisteessä maanalaisten johtojen sijaintiselvityksiä tehtiin 762 kpl. Vuosi sitten määrä oli 748 kpl. Maastossa tehtiin johtonäyttöjä 202 kpl. Edellisenä vuonna johtonäyttöjä oli 217 kpl.

6 6 (8) Kaupungin paikkatietojärjestelmän kehittäminen Helmikuussa 2016 avattiin kartanmyynnin sähköisen asioinnin nettiportaali osoitteessa gis.vantaa.fi/karttatilaus. Karttatilauspalvelu on kohdistettu digitaalisten paikkatietoaineistojen tarvitsijoille. Palvelun karttatilauslomakkeen jokainen myytävä tuote on kuvattu tuotetekstein ja mahdollisesti tuotekuvin. Palvelussa voi jättää karttatilauksen tai yhteydenottopyynnön yhteystietojen kera. Halutessaan voi määritellä aluerajauksen tarkasti kartalle. Palvelua käyttämällä tilauksen käsittely nopeutuu. Kaupungin kartantuotanto-, suunnittelu- ja rekisterijärjestelmän (SuKaRe) kilpailuttamista on jatkettu yhdessä toimialan tulosalueiden, tietohallinnon ja ICTkonsulttiyrityksen kanssa. Hilmassa tammikuussa 2015 julkaistun tietopyynnön mukaiset tekniset vuoropuhelut käytiin viiden yrityksen kanssa helmikuun aikana. Osallistumishakemuspyyntö julkaistiin Hilmassa huhtikuussa. Alustava tarjouspyyntö lähetettiin kesäkuussa neljälle ilmoittautuneelle toimittajayhteenliittymälle, joilta saatiin alustavat tarjoukset Toimittajien kanssa käytiin neuvotteluja koko syyskuu ja lopullinen tarjouspyyntö julkaistiin toimittajille Tarjoukset saatiin Parhaaksi arvioidun tarjouksen jättäneen päävastuullisen toimittajan kanssa käynnistettiin kuusi viikkoa toukokuun loppuun kestävä Proof of Consept menettely. Vantaan kartta- ja paikkatietopalvelussa vierailukäyntien määrä on yli kolminkertaistunut lokakuusta 2015 alkaen. Syynä ovat uudistetussa sivustossa käyttöönotetut karttaupotukset. Vierailukäyntejä oli tammihuhtikuussa keskimäärin kpl/kk. Tässä verkkopalvelussa Vantaa on julkaissut vuodesta 2004 alkaen muun muassa kuntarekisterin tietoja internetissä ensimmäisenä kuntana Suomessa. Tämä on saanut kiitosta muun muassa vantaalaisilta maanomistajilta, rakentajilta ja kiinteistönvälittäjiltä. Lisäksi rakentajia palvelevien kaupungin palvelupisteiden puhelinneuvontatyö on helpottunut. Vuonna 2016 kartta.vantaa.fi -palveluun on lisätty kuntatekniikan investointien kartta ja kaupungin avoimien työpaikkojen kartta.

7 7 (8) Jo vuoden 2000 keväästä kaupungin työntekijöiden käytössä olleeseen Intranetpaikkatietopalveluun oli toteutettu liittymä karttatietojen ja perusrekisteritietojen välillä. Palvelu on vuodesta 2003 alkaen sisältänyt tarkempaa, ajantasaisempaa ja enemmän tietoa sekä toimintoja kuin keväällä 2004 uudistettu internet-karttapalvelu. Nykyistä intranetin Vampatti-kartat palvelua on käyttänyt tammi-huhtikuussa 2016 keskimäärin 400 kaupungin työntekijää kuukaudessa, vierailukäyntejä oli 4660 kpl/kk. Vuoden 2015 määrät olivat 460 työntekijää ja 4100 vierailukäyntiä kuukaudessa. Johtolaitosten kanssa on tehty sopimukset digitaalisten paikkatietoaineistojen käyttöoikeudesta. Muuttuneiden kartta-aineistojen päivitys laitoksille on automatisoitu yöaikaisiksi aineistosiirroiksi, joissa on ollut kaupungin perustietotekniikan toimittajasta aiheutuneita ongelmia maalis-huhtikuussa. Kaupunkisuunnittelu ja mittausosasto käyttävät kartta- ja suunnittelujärjestelmässä Stella Map -sovellusta. Karttojen ylläpito tehdään edelleenkin kuvatiedostoissa. Joulukuussa 2015 karttojen ylläpidossa siirryttiin Stella Map SS3 versioon. Kiintopisteiden pisteselityskorttien tuottaminen on puoliautomatisoitu ja kortit tarjotaan maksutta kartta.vantaa.fi palvelussa. Intranetin WMS-karttarajapinnan Geo Web Publisher -versioksi päivitettiin SS4 tammikuussa Samalla palvelu siirrettiin srvilmakuva-palvelimelle. Vantaan internetkarttarajapinnan WMS-palvelu avattiin Toistaiseksi rajapinta on avattu vain karttasopimusasiakkaille ja kaupungin omille karttapohjaisille verkkopalveluille. Maaliskuussa 2015 kaupunki teki sopimuksen rajapintapalveluiden monitoroinnista Spatineo Oy:n kanssa. Geo Web Publisherin rinnalle otettiin käyttöön vuoden 2015 aikana GeoServerrajapintapalvelin. GeoServer on ilmainen, suorituskykyinen Open Source palvelinohjelmisto, joka julkaisee WMS- ja WFS-standardien mukaisia rajapintoja vektori- tai rasteriaineistoista. Intranetin palvelu on asennettu srvilmakuva-palvelimelle ja internetin srvkartta2-palvelimelle. Tällä hetkellä sen rajapintojen kautta on haettavissa tavanomaisimmat kaupungin ylläpitämät kartta-aineistot. Internetin rajapinta on rajoitetuilla aineistoilla kaikille avoimena osoitteessa (tai wfs). Johtokartan ylläpidossa käytetään Keypro Oy:n Key*-sovelluksia. Kesän 2010 aikana Keypron sovellusten tietokantaversioksi päivitettiin Oracle 10g. Samassa yhteydessä tietokantapalvelin uusittiin ja se siirrettiin ns. dmz-vyöhykkeelle eli kaupungin tietoliikenneverkon ja internetin väliin. Kesäkuussa 2014 yhdistettiin HSY Veden kanssa Helsingin ja Vantaan vesihuoltoverkkojen verkkotietojärjestelmät samaan tietokantaan. HSY vuokrasi tietokantapalvelimen Keypro Oy:n konesalista. Tammikuussa 2015 muiden kuin vesihuoltoverkkojen ylläpitosovellukset päivitettiin MicroStation V8i SS3 versioon. Syyskuussa 2015 vesihuoltoverkon ylläpito siirtyi kokonaan HSY Veden tehtäväksi. Mittausosasto kuitenkin kartoittaa edelleen vesihuollon tonttiliittymät maastossa.

8 8 (8) Karttojen vektorointityöt Virastokartan vektorointi valmistui , ja opaskartan vektorointi elokuussa Rasterimuotoisen opaskartan ylläpito lopetettiin Mittausosaston kesätyöntekijät vektoroivat kuvaruudulta digitoiden kaupungin maalajikartan kesällä Ongelmakohdista lähetettiin selvityspyyntö geotekniikkayksikölle syksyllä. Talven 2014 aikana korjattiin suurimmat ongelmat. Kesällä 2014 ylläpitotehtävät luovutettiin geotekniikka-tulosyksikölle. Talven aikana on generoitu vuoden 2012 laserkeilauksesta rakennusten 3Dmallit, joiden yksityiskohtaisuus on tasoa LOD2 (level of detail asteikolla 0-4). Työ tehtiin TerraScan-ohjelmistolla. Kattomuotojen tarkistus ja korjailu on valmiina rakennuksen osalta. Rakennuksia on vielä korjaamatta 4882 kpl. Myös Keravan kaupungin 3D-rakennukset tuotettiin mittausosastolla samasta keilausdatasta. Ilmakuvaukset Mittausosasto kilpailutti Keski-Vantaan kartoitusilmakuvauksen. Kaupungingeodeetin hankintapäätöksen mukaan työ tilattiin TerraTec Oy:ltä. Alue kuvattiin huhti- toukokuun vaihteessa ja aineisto saadaan käyttöön toukokuun lopussa. Laserkeilaukset Mittausosasto kilpailutti yhteishankinnan hankintayksikkönä Nurmijärven ja Vantaan laserkeilauksen. Kaupungininsinöörin hankintapäätöksen mukaan työ tilattiin FM- International Oy:ltä. Alueen keilaukset aloitettiin 3.5. ja aineisto saadaan käyttöön elokuussa. Painetut kartat Toukokuussa 2015 ilmestyi Vantaan opaskartasta uusi painos. Painotyön teki AS Spin Press, joka on yksi kaupungin sopimuspainoista. Taitettuja karttoja painettiin 1200 kpl. Kaksiosaisia suoria seinäkarttoja painettiin 800 kpl. Aiemmista painoksista poiketen kaikki kartat sisältävät kaupunginosa- ja suuraluejaon. Karttoja on myyty yhteensä 836 kpl. Maastomittaukset Alkuvuonna tilakeskus on selvittänyt laajasti kuntatekniikan keskuksen tukikohtatilojen muutostarpeita. Siinä yhteydessä on käyty läpi länsi- ja itäpiirin yhdistämisen vaatimia tilajärjestelyitä. Sisäinen tarkastus on kevään aikana selvittänyt kaupungin autojen käytön seurantaa. Mittausryhmien käyttämien autojen ohjeistusta on täsmennetty.

MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI

MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 13.9.2016 1 (8) MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI RESURSSIT Talous (14 50 80) Käyttösuunnitelma 2016 muutoksineen 1000 eur Toteutunut 1000 eur % Toimintatuotot 1 942 1 392 72 Toimintakulut -3 857-2 455 64

Lisätiedot

MITTAUSOSASTON VUOSIRAPORTTI 31.12.2015

MITTAUSOSASTON VUOSIRAPORTTI 31.12.2015 12.1.2016 1 (8) MITTAUSOSASTON VUOSIRAPORTTI RESURSSIT Talous (14 50 80) Käyttösuunnitelma 2015 muutoksineen 1000 eur Toteutunut 1000 eur % Toimintatuotot 1 941 2 051 105 Toimintakulut -3 953-3 732 94

Lisätiedot

MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 31.8.2015

MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 31.8.2015 8.9.2015 1 (8) MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 31.8.2015 RESURSSIT Talous (14 50 80) Käyttösuunnitelma 2015 muutoksineen 1000 eur Toteutunut 31.8.2015 1000 eur % Toimintatuotot 1 941 1 281 66 Toimintakulut

Lisätiedot

MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI

MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 28.4.2017 1 (7) MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI RESURSSIT Talous (14 50 80) Käyttösuunnitelma 2017 muutoksineen 1000 eur Toteutunut 1000 eur % Toimintatuotot 1 963 617 31 Toimintakulut - 3 576-985 28 Netto

Lisätiedot

MITTAUSOSASTON VUOSIRAPORTTI

MITTAUSOSASTON VUOSIRAPORTTI 11.1.2017 1 (9) MITTAUSOSASTON VUOSIRAPORTTI RESURSSIT Talous (14 50 80) Käyttösuunnitelma 2016 muutoksineen 1000 eur Toteutunut 1000 eur % Toimintatuotot 1 942 2 171 112 Toimintakulut -3 857-3 562 92

Lisätiedot

MITTAUSOSASTON VUOSIRAPORTTI 31.12.2012

MITTAUSOSASTON VUOSIRAPORTTI 31.12.2012 16.1.2013 1 (8) MITTAUSOSASTON VUOSIRAPORTTI RESURSSIT Talous (14 50 80) Käyttösuunnitelma 2012 muutoksineen 1000 eur Toteutunut 1000 eur % Toimintatuotot 1 764 1 796 102 Toimintakulut -3 986-3 815 96

Lisätiedot

MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 30.6.2009

MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 30.6.2009 VANTAAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ JA YMPÄRISTÖ 1 (7) Kuntatekniikan keskus Päiväys Mittausosasto 29.7.2009 MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 30.6.2009 RESURSSIT Talous (40 50 80) Käyttösuunnitelma 2009 muutoksineen

Lisätiedot

MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 30.6.2003

MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 30.6.2003 VANTAAN KAUPUNKI / KESKUSHALLINTO / Maankäyttötoimi / Mittausosasto MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 30.6.2003 RESURSSIT Talous (04 70 50) Käyttösuunnitelma 2003 muutoksineen 1000 eur Toteutunut 30.6.2003

Lisätiedot

MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 30.9.2006

MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 30.9.2006 VANTAAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ JA YMPÄRISTÖ Kuntatekniikan keskus Päiväys Mittausosasto 20.10.2006 MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 30.9.2006 RESURSSIT Talous (40 50 80) Käyttösuunnitelma 2006 muutoksineen

Lisätiedot

MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 30.9.2008

MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 30.9.2008 VANTAAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ JA YMPÄRISTÖ 1 (8) Kuntatekniikan keskus Päiväys Mittausosasto 13.10.2008 MITTAUSOSASTON OSAVUOSIRAPORTTI 30.9.2008 RESURSSIT Talous (40 50 80) Käyttösuunnitelma 2008 muutoksineen

Lisätiedot

MITTAUSOSASTON VUOSIRAPORTTI 31.12.2001

MITTAUSOSASTON VUOSIRAPORTTI 31.12.2001 VANTAAN KAUPUNKI / KESKUSHALLINTO / Maankäyttötoimi / Mittausosasto MITTAUSOSASTON VUOSIRAPORTTI 31.12.2001 RESURSSIT Talous (04 70 50) Käyttösuunnitelma 2001 muutoksineen 1000 mk Toteutunut 31.12.2001

Lisätiedot

MITTAUSOSASTON VUOSIRAPORTTI 31.12.2011

MITTAUSOSASTON VUOSIRAPORTTI 31.12.2011 VANTAAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ JA YMPÄRISTÖ 1 (9) Kuntatekniikan keskus Päiväys Mittausosasto 29.2.2012 MITTAUSOSASTON VUOSIRAPORTTI 31.12.2011 RESURSSIT Talous (14 50 80) Käyttösuunnitelma 2011 muutoksineen

Lisätiedot

PAIKKATIETO- JA MITTAUSPALVELUJEN AINEISTOISTA JA PALVELUISTA PERITTÄVÄT MAKSUT ALKAEN

PAIKKATIETO- JA MITTAUSPALVELUJEN AINEISTOISTA JA PALVELUISTA PERITTÄVÄT MAKSUT ALKAEN PAIKKATIETO- JA MITTAUSPALVELUJEN AINEISTOISTA JA PALVELUISTA PERITTÄVÄT MAKSUT 1.1.2019 ALKAEN 1. YLEISTÄ 1.1 Voimaantulo Tämä hinnasto tulee voimaan 1.1.2019 Maksu määräytyy tämän hinnaston mukaisesti

Lisätiedot

KARTTA- JA PAIKKATIETOTUOTEHINNASTO

KARTTA- JA PAIKKATIETOTUOTEHINNASTO HINNOITTELU 1.1.2015 alkaen KARTTA- JA PAIKKATIETOTUOTEHINNASTO ARVONLISÄVERO ALV 0%, hintoihin lisätään arvonlisäveroa 24 % silloin, kun aineistoa myydään muille kuin kaupungin organisaatioon kuuluville.

Lisätiedot

MITTAUS JA KIINTEISTÖT YKSIKÖN TEHTÄVISTÄ PERITTÄVÄT MAKSUT

MITTAUS JA KIINTEISTÖT YKSIKÖN TEHTÄVISTÄ PERITTÄVÄT MAKSUT Tekninen lautakunta 13.12.2016 Liite 2 151 MITTAUS JA KIINTEISTÖT YKSIKÖN TEHTÄVISTÄ PERITTÄVÄT MAKSUT 2017 KOPIOLAITOKSEN HINNASTO KOPIOT MITTAUS JA KIINTEISTÖT YKSIKÖN KARTOISTA Koko Mustavalkoinen Värillinen

Lisätiedot

Kaupunkimallit. Tilanne Vantaalla. Kimmo Junttila Sami Rapo

Kaupunkimallit. Tilanne Vantaalla. Kimmo Junttila Sami Rapo Kaupunkimallit Tilanne Vantaalla Kimmo Junttila Sami Rapo Kaupunkimallinnus 2010-luvulla peruspaikkatietoaineistot ennallaan tavoiteltu nopeaa oikotietä 3D-visualisointiin laajennettu aineistohankintaa

Lisätiedot

MITTAUS JA KIINTEISTÖT YKSIKÖN TEHTÄVISTÄ PERITTÄVÄT MAKSUT

MITTAUS JA KIINTEISTÖT YKSIKÖN TEHTÄVISTÄ PERITTÄVÄT MAKSUT MITTAUS JA KIINTEISTÖT YKSIKÖN TEHTÄVISTÄ PERITTÄVÄT MAKSUT 2013 KOPIOLAITOKSEN HINNASTO KOPIOT MITTAUS JA KIINTEISTÖT YKSIKÖN KARTOISTA Koko Mustavalkoinen Värillinen paperi muovi paperi muovi A4 2,40

Lisätiedot

ETRS-GK25 JA N2000. Uuden koordinaatti- ja korkeusjärjestelmän käyttöönotto Vantaalla. Mittausosasto Kaupunkimittausinsinööri Kimmo Junttila

ETRS-GK25 JA N2000. Uuden koordinaatti- ja korkeusjärjestelmän käyttöönotto Vantaalla. Mittausosasto Kaupunkimittausinsinööri Kimmo Junttila ETRS-GK25 JA N2000 Uuden koordinaatti- ja korkeusjärjestelmän käyttöönotto Vantaalla Mittausosasto Kaupunkimittausinsinööri Taitekohtia Vantaalla kolmioverkon GPS-mittaukset ja tasoitus 1990-luvulla paikallinen

Lisätiedot

TUUSULAN KUNTA Maankäyttö- ja karttapalvelut Paikkatieto PALVELUHINNASTO 2012

TUUSULAN KUNTA Maankäyttö- ja karttapalvelut Paikkatieto PALVELUHINNASTO 2012 TUUSULAN KUNTA Maankäyttö- ja karttapalvelut Paikkatieto PALVELUHINNASTO 2012 TUUSULAN KUNTA Konsernipalvelut, Kuntakehitys Maankäyttö- ja karttapalvelut, paikkatieto Khall 28.11.2011 530 (voimassa 1.1.2012

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

MITTAUS JA KIINTEISTÖT YKSIKÖN TEHTÄVISTÄ PERITTÄVÄT MAKSUT

MITTAUS JA KIINTEISTÖT YKSIKÖN TEHTÄVISTÄ PERITTÄVÄT MAKSUT Kaupunkiympäristölautakunta 21.11.2017 Liite 2 62 MITTAUS JA KIINTEISTÖT YKSIKÖN TEHTÄVISTÄ PERITTÄVÄT MAKSUT 2018 KOPIOLAITOKSEN HINNASTO KOPIOT MITTAUS JA KIINTEISTÖT YKSIKÖN KARTOISTA Koko Mustavalkoinen

Lisätiedot

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2015 Kunnanhallitus 23.2.2015 ( 45): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 0,8 % parempi kuin vuonna 2014. Kunnallisveron osalta kasvua oli 2,2 %, koko maassa 2,5 %. Helmikuun verotilitys

Lisätiedot

Hyväksytty ympäristöteknisessä lautakunnassa Voimassa alkaen. Ulkoinen laskutus (edellinen tarkistus 2014)

Hyväksytty ympäristöteknisessä lautakunnassa Voimassa alkaen. Ulkoinen laskutus (edellinen tarkistus 2014) 1 (5) TAKSA eräistä ympäristöteknisen toimialan maankäyttö-, suunnittelu- ja viranomais - tulosalueen suorittamista tehtävistä. Hyväksytty ympäristöteknisessä lautakunnassa 20.3.2019 28 Voimassa 1.5.2019

Lisätiedot

Maankäyttö 2013. Kaupunkirakennelautakunnan Perehdytystilaisuus 24.1.2013

Maankäyttö 2013. Kaupunkirakennelautakunnan Perehdytystilaisuus 24.1.2013 Maankäyttö 2013 Kaupunkirakennelautakunnan Perehdytystilaisuus 24.1.2013 Jyväskylän kaupunki Kaupunkirakennepalvelut Kaupunkirakennelautakunta Joukkoliikennejaosto Tiejaosto Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

alv 0 % yhteensä alv 0 % 24 % 24 %

alv 0 % yhteensä alv 0 % 24 % 24 % 1 Voimaan 1.1.2016 alkaen A GRAAFISET TULOSTEET, JÄLJENNÖKSET JA PDF-TIEDOSTOT 1. KARTTATULOSTEET MATERIAALI JA KOKO TODISTAMATON OIKEAKSI TODISTETTU PAPERI JA PDF- TIEDOSTOT 0 % 0 % 24 % 24 % A4 6,66

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu

Väestömuutokset, tammi-huhtikuu Iitin kunta Talouskatsaus Tammi-huhtikuu 715/.1./16 31.5.16 Kunnanhallitus 6.6.16 Väestön kehitys ja väestömuutokset 16 Luonnollinen väestön lisäys Syntyn Kuolleet eet vuosi15 63 15 tammi16 helmi16 6 Kuntien

Lisätiedot

(Valmistelija: Talousjohtaja Pekka Leppänen, p )

(Valmistelija: Talousjohtaja Pekka Leppänen, p ) VEROTILITYKSET VUONNA 2017 Kunnanhallitus 6.2.2017 ( 24): Tammikuun verotulotilitys oli kaikkiaan 7,2 % heikompi kuin vuonna 2016. Tilitys oli kaikissa verolajeissa viimevuotista heikompi: kunnallisverotulot

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Toimialan ajankohtaiskatsaus/ lokakuu 2018

Toimialan ajankohtaiskatsaus/ lokakuu 2018 Toimialan ajankohtaiskatsaus/ lokakuu 2018 Taloustilanne lokakuun lopussa Tulosyksikkö 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS Sivistystoimiala Sivistystoimiala Sivistystoimiala

Lisätiedot

Rajapintojen hyödyntäminen aineistojen myynti- ja jakelupalveluissa

Rajapintojen hyödyntäminen aineistojen myynti- ja jakelupalveluissa Rajapintojen hyödyntäminen aineistojen myynti- ja jakelupalveluissa Mikko Ristikangas 15.9.2011 Kuntamarkkinat Aineistojen myynti- ja jakelupalvelut Kuntien aineistojen myynti- ja jakelu Miksi sähköisiä

Lisätiedot

Tekninen toimiala sai tietoonsa kaupunginvaltuuston asiaa koskevan pääätöksen vasta noin kolme viikkoa vuoden vaihteen jälkeen.

Tekninen toimiala sai tietoonsa kaupunginvaltuuston asiaa koskevan pääätöksen vasta noin kolme viikkoa vuoden vaihteen jälkeen. Tekninen lautakunta 54 10.02.2015 Kaupunginhallitus 79 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 11 30.03.2015 Rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistövero 70/62/620/2015 TL 54 Selostus: Savonlinnan kaupungin valtuusto

Lisätiedot

Paikkatietopalvelut Maksut ja taksat 1.1.2015

Paikkatietopalvelut Maksut ja taksat 1.1.2015 Paikkatietopalvelut Maksut ja taksat 1.1.2015 VIRALLISET KARTTA- JA REKISTERIOTTEET Arvonlisävero 0% Kaupungin karttakopiot (tonttijakokartta, toimituskartta, kiinteistörekisterikartta ym. viralliset kartat)

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Maanmittauslaitos Dnro MML /00 04 00/2015 KUNTA PAIKKATIETOAINEISTOJEN HANKINTAA JA KÄYTTÖOIKEUTTA KOSKEVA SOPIMUS

Lapuan kaupunki Maanmittauslaitos Dnro MML /00 04 00/2015 KUNTA PAIKKATIETOAINEISTOJEN HANKINTAA JA KÄYTTÖOIKEUTTA KOSKEVA SOPIMUS Maanmittauslaitos Dnro MML /00 04 00/2015 KUNTA PAIKKATIETOAINEISTOJEN HANKINTAA JA KÄYTTÖOIKEUTTA KOSKEVA SOPIMUS Sopimusosapuolet: Yhteyshenkilö: Jaakko Rissanen Maanmittauslaitos, Yhteyshenkilö: Kari

Lisätiedot

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä.

Kunnanhallitukselle on toimitettu yhteenveto verotilityksestä. VEROTILITYKSET VUONNA 2014 Kunnanhallitus 24.2.2014 ( 23): Verontilityslakiin viime vuonna tehdystä muutoksesta johtuva tilitysrytmin nopeutuminen vaikuttaa alkuvuoden verotilityksiin. Tammikuun verotilityksen

Lisätiedot

Paikkatietoinsinööri Asko Harinen. Case: Nurmijärvi

Paikkatietoinsinööri Asko Harinen. Case: Nurmijärvi Paikkatietoinsinööri Asko Harinen Case: Nurmijärvi Sisältö Nurmijärven kunta Paikkatieto-ohjelma Metatiedot Rajapintapalvelun käyttöönotto Rajapintapalvelu Palvelun järjestäminen Aineistot paikkatieto-ohjelmassa

Lisätiedot

Toimialan ajankohtaiskatsaus/ marraskuu 2018

Toimialan ajankohtaiskatsaus/ marraskuu 2018 Toimialan ajankohtaiskatsaus/ marraskuu 2018 Taloustilanne marraskuun lopussa Laskennallinen toteutuma 91,6% Tulosyksikkö 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS Sivistystoimiala

Lisätiedot

1 (5) Raportti. Nurmeksen kaupunki Elinvoimapalvelut. Talousraportti 1-3/2018

1 (5) Raportti. Nurmeksen kaupunki Elinvoimapalvelut. Talousraportti 1-3/2018 1 (5) Talousraportti 1-3/2018 Väestö Vuoden lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 21 280 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 297, Nurmeksessa 7 765 ja Valtimolla 2 218 asukasta. Pielisen Karjalan väkiluku

Lisätiedot

ERÄISTÄ KAUNIAISTEN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN TULOSALUEEN TEHTÄVISTÄ JA ANTAMISTA ASIAKIRJOISTA PERITTÄVÄT MAKSUT

ERÄISTÄ KAUNIAISTEN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN TULOSALUEEN TEHTÄVISTÄ JA ANTAMISTA ASIAKIRJOISTA PERITTÄVÄT MAKSUT 1 ERÄISTÄ KAUNIAISTEN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN TULOSALUEEN TEHTÄVISTÄ JA ANTAMISTA ASIAKIRJOISTA PERITTÄVÄT MAKSUT Yhdyskuntalautakunta 16.8.2016 XX Voimaan 1.1.2017 alkaen Sisältö: A. Graafiset tulosteet,

Lisätiedot

MAKSUT 2015 MIKKELIN KAUPUNKI MITTAUS JA KIINTEISTÖT

MAKSUT 2015 MIKKELIN KAUPUNKI MITTAUS JA KIINTEISTÖT MAKSUT 2015 MIKKELIN KAUPUNKI MITTAUS JA KIINTEISTÖT KOPIOLAITOKSEN HINNASTO KOPIOT MITTAUS JA KIINTEISTÖT YKSIKÖN KARTOISTA Koko Mustavalkoinen Värillinen paperi muovi paperi muovi A4 2,60 3,10 3,20 3,70

Lisätiedot

Riikinvoiman Ekovoimalaitoshanke. EnergyVarkaus Seminaari 8.8.2014

Riikinvoiman Ekovoimalaitoshanke. EnergyVarkaus Seminaari 8.8.2014 Riikinvoiman Ekovoimalaitoshanke EnergyVarkaus Seminaari 8.8.2014 Sisältö 1. Riikinvoiman Ekovoimalaitoshanke 2. Hankkeen tilannekatsaus Riikinvoiman Ekovoimalaitoshanke Hanke käynnistyi syksyllä 2010

Lisätiedot

Tammikuu KMTK rakennukset

Tammikuu KMTK rakennukset Tammikuu 2018 KMTK rakennukset Työpaja #1 29.1.2018 Työpaja #2 12.2.2018 Ohjelma 13:00 Tilaisuuden avaus, Juha Saarentaus, FLIC Järjestelmätoimittajien alustukset á 15 min 3D Systems Oy, Jarmo Muukkonen,

Lisätiedot

Kiinteistö- ja mittaustoimen tietoja v. 2009

Kiinteistö- ja mittaustoimen tietoja v. 2009 1. KIINTEISTÖNMUODOSTUSTOIMINTA 1.1 Tontinlohkomisia suoritettu(kpl) 1.1.1 Näissä tontteja yhteensä (kpl) 1.2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten käsittelypäätöksi ä (kpl) 1.3 Tontin 1.4

Lisätiedot

ERÄISTÄ KAUNIAISTEN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN TULOSALUEEN TEHTÄVISTÄ JA ANTAMISTA ASIAKIRJOISTA PERITTÄVÄT MAKSUT

ERÄISTÄ KAUNIAISTEN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN TULOSALUEEN TEHTÄVISTÄ JA ANTAMISTA ASIAKIRJOISTA PERITTÄVÄT MAKSUT 1 ERÄISTÄ KAUNIAISTEN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN TULOSALUEEN TEHTÄVISTÄ JA ANTAMISTA ASIAKIRJOISTA PERITTÄVÄT MAKSUT Yhdyskuntavaliokunta 15.8.2017 XX Voimaan 1.1.2018 alkaen Sisältö: A. Graafiset tulosteet,

Lisätiedot

LOHJAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖTOIMI KIINTEISTÖ- JA KARTASTOPALVELUT

LOHJAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖTOIMI KIINTEISTÖ- JA KARTASTOPALVELUT Kasultk 28.1.2014 Kasultk 19.8.2014 LOHJAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖTOIMI KIINTEISTÖ- JA KARTASTOPALVELUT PAIKKATIETOHINNASTO JA PALVELUTAKSA 1.3.2014 (päivitetty 19.8.2014) 1 Hinnat Hinnat on esitetty ilman

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-syyskuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-syyskuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 28.11..2013 Tammi-syyskuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

1.2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten käsittelypäätöksiä (kpl)

1.2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten käsittelypäätöksiä (kpl) Kiinteistö- ja mittaustoimen kysely 2008 10/83/2009 1. KIINTEISTÖNMUODOSTUSTOIMINTA 1.1 Tontinlohkomisia suoritettu 1.1.1 Näissä tontteja yhteensä 1.2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten

Lisätiedot

Liikenteen kehitys Vantaalla vuonna Kuntatekniikan keskus

Liikenteen kehitys Vantaalla vuonna Kuntatekniikan keskus Liikenteen kehitys Vantaalla vuonna 21 Kuntatekniikan keskus Vantaan kaupunki Maankäytön ja ympäristön toimiala Kuntatekniikan keskus Kehittämisyksikkö Teksti ja taulukot: Jaana Virtanen ja Timo Väistö

Lisätiedot

Tilinpäätös Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen

Tilinpäätös Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen Tilinpäätös 2015 Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen TILINPÄÄTÖS 2015 Koko kaupunki TP 2014 TP 2015 Muutos % Toimintatuotot 68 664 727 62 560 049-6 104 678-8,9 Toimintakulut -399 456 971-406 350 041-6 893 069

Lisätiedot

Rajapintapalveluiden mahdollisuudet Tampere-talo 25.4.2012

Rajapintapalveluiden mahdollisuudet Tampere-talo 25.4.2012 Rajapintapalveluiden mahdollisuudet Tampere-talo 25.4.2012 Pasi Lappalainen pasi.lappalainen@nostoconsulting.fi GSM 0400 858 101 TAVOITETILA Metatieto Inspire WFS Kokoava tietopalvelu KuntaGML LandXML

Lisätiedot

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ:

TOT. % TOT M TOIMINTATUOTOT 68,4 16,7 24,5 % 18,6 TOIMINTAKULUT 64,7 16,4 25,3 % 17,4 - SIITÄ: Yhtymähallitus 28.4.217 LIITE 2 Kuntayhtymän taloudellinen välikatsaus 31.3.217 Savon koulutuskuntayhtymän kirjanpidon 31.3.217 tilanteen mukaisen tuloslaskelman tiivistelmä sekä nettoinvestoinnit ovat

Lisätiedot

Kinnulan kunta, talousraportti 1-4/2014

Kinnulan kunta, talousraportti 1-4/2014 Kinnulan kunta, talousraportti 1-4/2014 Tuloslaskelma ja graafiset seurantaraportit TULOSLASKELMA 1.1.-30.4.2014 Kinnulan kunta 01-04/2012 01-04/2013 TA 2014 Toteuma Toteuma- % 01- TOIMINTATUOTOT 01-04/2014

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HUOLTOASEMATONTIT KLINKKERIKAARELLE

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HUOLTOASEMATONTIT KLINKKERIKAARELLE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 10.8.2017 HUOLTOASEMATONTIT KLINKKERIKAARELLE ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002348 Kaavamuutosalue sijaitsee Petikossa Petikontien ja Klinkkerikaaren rajaamassa korttelissa

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro , Korennontie, Nikinmäki VANTAA

Asemakaavan muutos nro , Korennontie, Nikinmäki VANTAA Asemakaavan muutos nro 002134, Korennontie, Nikinmäki VANTAA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 2.5.2016 muutos: liitetty Mehiläisentien katualuetta asemakaavamuutokseen

Lisätiedot

Paikkatiedon infrastruktuurin hyödyntäminen

Paikkatiedon infrastruktuurin hyödyntäminen Paikkatiedon infrastruktuurin hyödyntäminen Mikko Viitala Sisältö WMS rajapintapalvelun toteuttaminen Teklan sovelluksilla Katselupalvelujen hyödyntäminen Teklan sovelluksissa WFS suorasaantipalvelun toteuttaminen

Lisätiedot

Ajankohtaista peltolohkorekisterissä

Ajankohtaista peltolohkorekisterissä Ajankohtaista peltolohkorekisterissä Ajantasaistus keväällä 2009 Talvella 2008-2009 maataloushallinto teki ajantasaistusta yhteensä 104 kunnan alueella. Kaikkia kuntia ei ole ajantasaistettu kokonaisuudessaan,

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.1.2018 VIHERTIE 44-46 ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002337 Kaavamuutosalue sijaitsee ja Louhelantien ja Vihertien kulmassa. Toimistotalolle haetaan asemakaavamuutosta,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Nilsiässä sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kuopion kaupungin

Lisätiedot

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003

KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Tiedustelut Timo Partio, puh. 020 434 1382 s-posti timo.partio@kela.fi KOULUMATKATUKI TAMMIKUUSSA 2003 Kaikki Tuki maksun vastaanottajan mukaan, 1 000 euroa 2003 Tammikuu 23 555 2 008 1 156 35 374 23 419

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA MAANKÄYTTÖ MAKSUT 2016

PIEKSÄMÄEN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA MAANKÄYTTÖ MAKSUT 2016 PIEKSÄMÄEN KAUPUNKI TEKNINEN LAUTAKUNTA MAANKÄYTTÖ MAKSUT 2016 Voimaantulo 1.3.2016 Tekninen lautakunta hyväksynyt 14 10.02.2016 1. Asemakaavan laatimisesta perittävät korvaukset Maankäyttö- ja rakennuslain

Lisätiedot

ERÄISTÄ KAUNIAISTEN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN TULOSALUEEN TEHTÄVISTÄ JA ANTAMISTA ASIAKIRJOISTA PERITTÄVÄT MAKSUT

ERÄISTÄ KAUNIAISTEN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN TULOSALUEEN TEHTÄVISTÄ JA ANTAMISTA ASIAKIRJOISTA PERITTÄVÄT MAKSUT 1 ERÄISTÄ KAUNIAISTEN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN TULOSALUEEN TEHTÄVISTÄ JA ANTAMISTA ASIAKIRJOISTA PERITTÄVÄT MAKSUT Yhdyskuntalautakunta 18.8.2015 81 Voimaan 1.1.2016 alkaen Sisältö: A. Graafiset tulosteet,

Lisätiedot

Kaavoitus- ja paikkatietopalvelujen taksat sekä teknisen osaston muut palvelumaksu ja taksat

Kaavoitus- ja paikkatietopalvelujen taksat sekä teknisen osaston muut palvelumaksu ja taksat Tekla 15.6.2017 38, liite 2 LAPINLAHDEN KUNTA Tekninen osasto Palveluhinnasto 2017/Tekninen lautakunta 15.6.2017 38 Kaavoitus- ja paikkatietopalvelujen taksat sekä teknisen osaston muut palvelumaksu ja

Lisätiedot

Maankäyttöpalveluiden taksa

Maankäyttöpalveluiden taksa MAANKÄYTTÖPALVELUIDEN TAKSAT Sisällysluettelo: 1. YLEISTÄ TAKSOISTA... 2 1.1. Hyväksyminen ja voimaantulo... 2 1.2. Arvonlisävero... 2 2. ASEMAKAAVAN JA ERILLISEN TONTTIJAON LAATIMISESTA JA MUUTOKSESTA

Lisätiedot

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto

Iitin kunta 45/ /2013 Talouskatsaus Tammi-elokuu. Nettomaahanmuutto. lähtömuutto Iitin kunta 45/02.01.02/2013 Talouskatsaus 30.9.2013 Tammi-elokuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 2013 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi-syyskuu

Väestömuutokset, tammi-syyskuu Iitin kunta Talouskatsaus Tammi-syyskuu 71/2.1.2/216 2.1.216 Kunnanhallitus 31.1.216 Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Syntyn Kuolleet eet vuosi21 63 1 1 nelj. 16 2 nelj

Lisätiedot

MATTI. Uusia mahdollisuuksia maankäytön suunnitteluun ja hallintaan

MATTI. Uusia mahdollisuuksia maankäytön suunnitteluun ja hallintaan MATTI Uusia mahdollisuuksia maankäytön suunnitteluun ja hallintaan Yleiskaavasuunnittelija Sakari Jäppinen HSY Paikkatietoseminaari 22.3.2017 06 / 2015 Intro ENTER MATTI MATTI-hankkeen tausta MAankäytön

Lisätiedot

Väestömuutokset 2016

Väestömuutokset 2016 Iitin kunta 715/2.1.2/216 Talouskatsaus 21.11.216 Tammi-lokakuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku Syntyn

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto 33/2014 Kaupunkimittausosasto Kaupungingeodeetti

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Kiinteistövirasto 33/2014 Kaupunkimittausosasto Kaupungingeodeetti Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 33 Johtotietoselvityksen sähköisen asioinnin toteutuksen hankinta HEL 2014-015029 T 02 08 02 01 Päätös Helsingin kaupunkimittausosasto tuottaa maanalaisten johtojen

Lisätiedot

Väestömuutokset 2016

Väestömuutokset 2016 Iitin kunta 715/2.1.2/216 Talouskatsaus 29.12.216 Tammi-marraskuu Väestön kehitys ja väestömuutokset 216 Luonnollinen väestön lisäys Kuntien välinen muuttoliike Nettomaahanmuutto Väestönlisäys Väkiluku

Lisätiedot

Kiinteistö- ja mittaustoimen kysely v. 2010

Kiinteistö- ja mittaustoimen kysely v. 2010 1.2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten käsittelypäätöksiä (kpl) 1.3 Tontin lohkomistoimituksen kesto keskimäärin (vrk) 1.1 Tontinlohkomisia 1.1.1 Näissä tontteja suoritettu(kpl) yhteensä

Lisätiedot

Oulun kaupungin tekninen keskus

Oulun kaupungin tekninen keskus Oulun kaupungin tekninen keskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ruskonselän kaupunginosan korttelia 15 ja korttelin 16 tontteja nro 3 ja 4 sekä katualuetta koskeva asemakaavan ja tonttijaon muutos

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaava nro 860700 Keski-Nikinmäen asemakaava ja asemakaavan muutos 002086 Suunnittelualue sijaitsee Nikinmäen kaupunginosassa,

Lisätiedot

Långvikin kehittäminen - konkreettinen ehdotus Kirkkonummen kunnalle

Långvikin kehittäminen - konkreettinen ehdotus Kirkkonummen kunnalle Långvikin kehittäminen - konkreettinen ehdotus Kirkkonummen kunnalle Långvik pysyy väljästi rakennettuna ja viihtyisänä asuinalueena 3.5.2012 1 Långvikin kehittäminen kunnan päätöksenteossa 1(5) Joulukuu

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

MITTAUSTOIMINNAN TAKSA

MITTAUSTOIMINNAN TAKSA MITTAUSTOIMINNAN TAKSA 1 2 1. GRAAFISEN JA DIGITAALISEN KARTTA- JA RAJATIETOAINEISTON LUOVUTTAMINEN. 3 1.1 GRAAFISEN KARTTA- JA RAJA-AINEISTON, POHJAKARTAN, TOIMITUSKARTAN, TONTTIJAKOKARTAN, KAAVAKARTAN

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

alv 0 % yhteensä alv 0 % 24 % 24 %

alv 0 % yhteensä alv 0 % 24 % 24 % 1 Voimaan 1.1.2017 alkaen A GRAAFISET TULOSTEET, JÄLJENNÖKSET JA PDF-TIEDOSTOT 1. KARTTATULOSTEET MATERIAALI JA KOKO TODISTAMATON OIKEAKSI TODISTETTU PAPERI JA PDF- TIEDOSTOT 0 % 0 % 24 % 24 % A4 6,81

Lisätiedot

alv 0 % yhteensä alv 0 % 24 % 24 %

alv 0 % yhteensä alv 0 % 24 % 24 % 1 Voimaan 1.1.2018 alkaen A GRAAFISET TULOSTEET, JÄLJENNÖKSET JA PDF-TIEDOSTOT 1. KARTTATULOSTEET MATERIAALI JA KOKO TODISTAMATON OIKEAKSI TODISTETTU PAPERI JA PDF- TIEDOSTOT 0 % 0 % 24 % 24 % A4 6,97

Lisätiedot

Lohjan kaupunki. Kaupunkisuunnittelulautakunta TALOUSARVIO 2016 Käyttösuunnitelma

Lohjan kaupunki. Kaupunkisuunnittelulautakunta TALOUSARVIO 2016 Käyttösuunnitelma Lohjan kaupunki Kaupunkisuunnittelulautakunta TALOUSARVIO 2016 Käyttösuunnitelma Kaupunkisuunnittelulautakunta 8.12.2015 1 1 KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNNAN SITOVAT TAVOITTEET... 2 2 KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNNAN

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 634/2013 9:15 Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 9.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2. SUUNNITTELUALUE... 1 3. ALOITE...

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 21 11.02.2015. 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 21 11.02.2015. 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015 Maaningalla sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Tonttipalveluyksikkö Kuopion kaupungin

Lisätiedot

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, joulukuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall

Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, joulukuu Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall Nuorten työllisyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella, Uudenmaan ELY-keskus Tutkija Santtu Sundvall 1 Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla (Lähde: TEM/Työnvälitystilasto

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelissa 2061 Kaavatunnus: 2-237 Diaarinro: xx/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne Suunnittelualue

Lisätiedot

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 MAANANTAI 2 TIISTAI 3 KESKIVIIKKO 4 TORSTAI 5 PERJANTAI 6 Loppiainen LAUANTAI 7 SUNNUNTAI 8 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 2 MAANANTAI 9 TIISTAI 10 KESKIVIIKKO 11 TORSTAI 12 PERJANTAI 13

Lisätiedot

1.3 Tontin lohkomistoimituksen kesto keskimäärin (vrk)

1.3 Tontin lohkomistoimituksen kesto keskimäärin (vrk) . KIINTEISTÖNMUODOSTUSTOIMINTA. Tontinlohk omisia suoritettu.. Näissä tontteja yhteensä (kpl).2 Tontin lohkomisen yhteydessä tehtyjä kiinnitysten käsittelypäätöksiä (kpl).3 Tontin lohkomistoimituksen kesto

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan

Mielipiteiden kuuleminen MRL Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Mielipiteiden kuuleminen MRL 62 30.3.2016 Maanomistaja / rajanaapuri Viranomaiset ja yhteisöt Mielipiteiden kuuleminen maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaan Asemakaavan muutos nro 002134 ja tonttijako,

Lisätiedot

Intensiivikurssi uusille opiskelijoille

Intensiivikurssi uusille opiskelijoille Insinöörikoulutuksen ja tietojenkäsittelyn tärkeät päivät 2013 2014 heinäkuu elokuu 26 29 syyskuuta Elokuu 2013 27 30 28 31 elokuu 291 302 313 syyskuu 14 25 36 47 58 69 10 7 11 8 12 9 10 13 11 14 12 15

Lisätiedot

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella

Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella Nuorisotyöttömyyden seuranta Uudenmaan ELY-keskuksen alueella Elokuu 2019 Uudenmaan ELY-keskus Nuoret työttömät työnhakijat kuukauden lopussa Uudellamaalla 2018 Elokuu 2019 Heinäkuu 2019 Elokuu Alle 25-v.

Lisätiedot

Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Pakkalan kaupunginosassa osoitteessa Silvastintie 4.

Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Pakkalan kaupunginosassa osoitteessa Silvastintie 4. 11.11.2010 Asemakaavaa tarkistetaan Pakkalan kaupunginosassa osoitteessa Silvastintie 4. Tämä on asemakaavan muutoksen nro 002116, maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2014 1 (5) 620 Alueiden vuokraaminen Länsimetro Oy:lle länsimetron toteuttamista ja käyttöä varten HEL 2013-010854 T 10 01 01 02 Päätös päätti vuokrata Länsimetro Oy:lle

Lisätiedot

Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Tikkurilan kaupunginosassa osoitteessa Virnatie 5.

Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Tikkurilan kaupunginosassa osoitteessa Virnatie 5. 2.12.2010 Asemakaavaa tarkistetaan Tikkurilan kaupunginosassa osoitteessa Virnatie 5. Tämä on asemakaavan muutoksen nro 002106, maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Savukosken kunnanvirasto

Savukosken kunnanvirasto SAVUKOSKEN KUNTA ASIALISTA Rakennus- ja tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 8.5.2012 klo 18.00-19.25 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t 11 12 13 14 15 16 18 19 Savukosken kunnanvirasto Tiedoksi lautakunnalle

Lisätiedot

Rajapintapalveluiden toteutuksessa huomioitavaa. Rajapinnat tehokäyttöön Jani Kylmäaho

Rajapintapalveluiden toteutuksessa huomioitavaa. Rajapinnat tehokäyttöön Jani Kylmäaho Rajapintapalveluiden toteutuksessa huomioitavaa Rajapinnat tehokäyttöön 7.3.2013 Jani Kylmäaho Rajapintapalvelujen toteutusvaihtoehdot Itse tekemällä Rajapintapalvelut suoraan organisaation omaan paikkatietojärjestelmään

Lisätiedot

Karkkilan kaupungin. Myytävät omakotitontit 2008

Karkkilan kaupungin. Myytävät omakotitontit 2008 Karkkilan kaupungin Myytävät omakotitontit 2008 Karkkilan kaupungin vaihde Puhelin (09) 22 5051 Mittaus- ja kiinteistötoimi Mittaus- ja kiinteistöpäällikkö Tapio Jokela puh. 044 553 3421 tapio.jokela@karkkila.fi

Lisätiedot

TALOUSKATSAUS HEINÄKUU 2014

TALOUSKATSAUS HEINÄKUU 2014 TALOUSKATSAUS HEINÄKUU 2014 Rahatoimisto 28.8.2014 Katsaus on laadittu 31.7.2014 tilanteesta. Kaupungin toimintatulot- ja menot ovat edelleen toteutuneet jokseenkin suunnitellusti. Käyttötalouden toimintakatteen

Lisätiedot