Selvitys PILETTI- hankkeen viiveajan lippu- ja maksujärjestelmästä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Selvitys PILETTI- hankkeen viiveajan lippu- ja maksujärjestelmästä"

Transkriptio

1 Selvitys PILETTI- hankkeen viiveajan lippu- ja maksujärjestelmästä Työraportin diasarja

2 Selvityksen tavoitteet Selvittää ja vertailla PILETIN viiveajan lippu- ja maksujärjestelmävaihtoehtoja Tutkia erityisesti vaihtoehto, jossa nykyiset lippu- ja maksujärjestelmät olisivat käytössä PILETIN viiveajan Vaihtoehdon toteutettavuus Vaihtoehdon vertailu muihin viiveajan ratkaisuihin Työn keskeinen osa viranomaisten sekä lippu- ja maksujärjestelmien operoijien haastattelut Lopputuloksena konsulttien suositukset PILETIN viiveajan lippu- ja maksujärjestelmäksi (kaupunkiseudut ja maaseutuliikenne) Niilo Järviluoma, Veli Heikkinen, Erkki Jylhä- Ollila

3 Haastattelut / viranomaiset Kaupungit ja kaupunkiseudut: Kuopio Mikkeli Lahti Oulu ELY- keskukset: Pohjois-Savo Uusimaa

4 Haastattelu / Kuopio Haastateltava: Seija Pasanen Konsultti: Niilo Järviluoma Toimivalta-alue: Kuopio (Nilsiä liittynyt), Karttula ja Maaninka liittyvät 2014 ja 2016 Tuki nyt: 2.7 milj. Liikennöitsijät nyt: Kuopion liikenne kaupungissa, muualla mm. Pohjolan Liikenne, Linja- Karjala, Savonlinja, Jääskeläisen Auto Liikenne jatkossa: Kilpailutettua sopimusliikennettä Liikenteen ostomalli: Nyt nettosopimuksia, jatkossa alussa brutto, sitten käyttöoikeussopimus (Göteborgin malli) Kilpailutus : Koko paikallisliikenne, 5 kilpailukohdetta, maaseutu kilpailutetaan alueittain, sopimusajat v. ELY- liikenne: Matkahuollon liput kelpaavat seutuliikenteessä, mutteivät tasa-taksaalueella. Lippu- ja maksujärjestelmä: Kuopion liikenne vastaa kaupungin lippu- ja maksujärjestelmästä, muualla yhteisliput toteutettu Matkahuollon korteilla; Kuopion liikenne vastaa myös myyntipisteistä (4kpl), kaupunkiliikenteessä noin 6000 aktiivikorttia; kaupunki saa hyvin matkustaja- ym. tietoa PILETIN käyttöönotto: Otetaan mahdollisimman pian käyttöön Viiveajan ratkaisu: Matkustajien kannalta paras ratkaisu olisi, jos nykyjärjestelmät voivat jatkua PILETIN viiveajan.

5 Haastattelu / Mikkeli Haastateltava: Liisa Heikkinen Konsultti: Niilo Järviluoma Toimivalta-alue: Mikkelin kaupunki (Anttola, Mikkelin mlk., Haukivuori, Ristiina ja Suomenniemi liittyneet siihen). Seutuyhteistyö hoidetaan seututyöryhmän toimesta. Sisäinen liikenne ostetaan jo nyt. Tuki nyt: 1.6 milj. Liikennöitsijät nyt: Savonlinja ja muita yrityksiä, myös taksiyrityksiä Liikenne jatkossa: Kilpailutettua sopimusliikennettä Liikenteen ostomalli: Todennäköisesti käyttöoikeussopimuksia Kilpailutus : Nykysopimukset voimassa vuoteen 2016, joten ei kilpailutusta nyt ELY- liikenne: ELY-liikenteellä merkitystä, hoituu joustavasti, koska Matkahuollon lippujärjestelmä kaupungissa käytössä Lippu- ja maksujärjestelmä: Matkahuollon järjestelmä, kontaktikortit; laitteina Genimate ja Point; matkakeskus tärkeä myyntipiste, jonkin verran lipunmyyntiä myös kaupungin palvelupisteessä, paljon käytetään R-kioskeja ja busseissakin voi ladata. PILETIN käyttöönotto: Otetaan mahdollisimman pian käyttöön Viiveajan ratkaisu: Ei tarvetta, koska nykysopimukset jatkuvat vielä vuoteen 2016

6 Haastattelu / Lahti Haastateltavat: Matti Hoikkanen (osan aikaa) Timo Talikainen Lauri Jorasmaa Konsultit: Niilo Järviluoma Veli Heikkinen Toimivalta-alue: Lahden seutu, Lahti ja 10 muuta kuntaa, Lahti hoitaa isäntäkaupunkimallilla, päättävä elin Lahden seudun joukkoliikennelautakunta Tuki nyt:: 3.3 milj. (Lahti) Liikennöitsijät nyt: Koiviston Auto suurin (noin 80 bussia), muilla noin 40 bussia Liikenne jatkossa: Pääosin kilpailutettua sopimusliikennettä, Sysmä, Hartola ja Asikkala haluavat markkinaehtoista liikennettä Liikenteen ostomalli: Lahden sisäiset linjat tulevat olemaan bruttosopimuksia, muut käyttöoikeussopimuksia (nettosopimuksia). Tästä tulee ongelmia, koska parilla ulkopuolelta tulevalla linjalla suuri merkitys myös Lahden sisällä. Kilpailutus : Lähes koko paikallisliikenne kilpailutetaan, 8 kilpailukohdetta, joista 6 Lahdessa. ELY- liikenne: ELY-liikenteellä merkitystä eräillä suunnilla Lippu- ja maksujärjestelmä: Koiviston Auto paikallisliikenteessä ja Matkahuolto seutuliikenteessä. Aktiivikortteja lienee kaupungissa noin , seutuliikenteessä noin PILETIN käyttöönotto: Otetaan mahdollisimman pian käyttöön Viiveajan ratkaisu: Matkustajien kannalta paras ratkaisu olisi, jos nykyjärjestelmät voivat jatkua PILETIN viiveajan.

7 Haastattelu / Oulu Haastateltava: Minna Soininen Konsultti: Veli Heikkinen Toimivalta-alue: Oulun kaupunki ja Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen ja Tyrnävän kunnat. Oulua lukuun ottamatta kuntien sisäisten liikenteiden järjestämisestä vastaavat kunnat. Päättävä elin on joukkoliikennejaos, jossa 7 jäsentä Oulusta ja 6 jäsentä muista kunnista. Tuki nyt:: 4,6 milj. Liikennöitsijät nyt: Koskilinjat suurin, myös lukuisa määrä muita. Autoja yhteensä noin 130. Liikenne jatkossa: Kilpailutettua sopimusliikennettä Liikenteen ostomalli: Bruttosopimuksia Kilpailutus : Koko paikallisliikenne, 10 kilpailukohdetta, kilpailu julkistettu Hilmassa heinäkuussa ELY- liikenne: Matkahuollon liput kelpaavat seutuliikenteessä, mutta Oulun sisäiset liput eivät Lippu- ja maksujärjestelmä: Koskilinjat paikallisliikenteessä ja Matkahuolto seutuliikenteessä. Kaupunkikortteja käytössä noin Lipputulot 13 M. Koskilinjat toimittavat vain välttämättömät lipputulotiedot subvention laskemiseksi. Linjakohtaisia nousutietoja ei ole kaupungin käytössä. PILETIN käyttöönotto: Otetaan mahdollisimman pian käyttöön, Oulu valmis toimimaan myös pilottikaupunkina Viiveajan ratkaisu: Matkustajien kannalta paras ratkaisu olisi, jos nykyjärjestelmät voivat jatkua PILETIN viiveajan eikä niihin kannata tehdä kuin välttämättömät muutokset. Lipputuotteet ja kortit pysyisivät entisellään. Viranomaisten tulisi kuitenkin saada hallintaansa taustajärjestelmät siltä osin kuin se on tarpeellista tuottojen ja kustannusten seuraamiseksi sekä clearingin toteuttamiseksi. Mielellään myös myyntijärjestelmät siirtyisivät viranomaisen hallintaan.

8 Haastattelu / Pohjois-Savon ELYkeskus Haastateltava: Satu Huttunen Konsultti: Niilo Järviluoma Toimivalta-alue: Pohjois-Savo, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala Liikenne nyt: Ostovuoroja 580/vrk, siirtymäajan sopimuksia 600/vrk. Liikenne jatkossa: Pääosa liikenteestä tulee olemaan kilpailutettua sopimusliikennettä, kaukoliikenne markkinaehtoista Liikenteen ostomalli: Nyt pääosin nettosopimuksia, esim. Iisalmessa kuitenkin bruttosopimuksia. Tyypillinen sopimusaika 3 vuotta+1 vuoden optio. Kilpailutus : Noin 400 vuoroa, syksyllä 3 kilpailutusta Lippu- ja maksujärjestelmä: Matkahuollon lippu- ja maksujärjelmät käytössä. Pääosa laitteista Pusatecin, mutta myös Genimaten laitteita on käytössä. Monilla linjoilla kelpaavat myös kaupunki- ja seutuliput. Ostoliikenteessä tilaaja määrittää taksat. PILETIN käyttöönotto: Otetaan käyttöön Viiveajan ratkaisu: Nykyjärjestelmät voivat jatkua, liikennöitsijä vastaa lippu- ja maksujärjestelmistä.

9 Haastattelu / Uudenmaan ELY- keskus Haastateltavat: Juhani Hallenberg Seppo Nikkanen Tom Heino Konsultit: Niilo Järviluoma Veli Heikkinen Toimivalta-alue: Uusimaa, Kanta-Häme ja Päijät-Häme Liikenne nyt: Joukkoliikennemenot 4,6 milj., josta lipputuki 1,8 milj.. Liikenne jatkossa: Jatkossa sekä kilpailutettua sopimusliikennettä että markkinaehtoista liikennettä. Viimeksi mainittua mm. Porvoo-Helsinki-liikenne ja pääosa Länsi-Uudenmaan liikenteestä. Liikenteen ostomalli: Nyt pääosin nettosopimuksia, jatkossa pääosin käyttöoikeussopimuksia Kilpailutus : Noin % linjoista kilpailuun. Lippu- ja maksujärjestelmä: Matkahuollon lippu- ja maksujärjestelmät käytössä. Porvoossa Koiviston Auton järjestelmä käytössä. Ostoliikenteessä tilaaja määrittää taksat (kunta- ja seututaksat kuntien päätösten mukaisia). PILETIN käyttöönotto: Otetaan käyttöön, viiveaika kuitenkin ainakin joillakin alueilla pitkä, koska siirtymäajan sopimuksia jatkuu runsaasti aina vuosiin Viiveajan ratkaisu: Nykyjärjestelmät voivat jatkua PILETIN viiveajalla eli liikennöitsijä vastaa lippu- ja maksujärjestelmistä. Vaatii kuitenkin muutoksia Matkahuollon clearingjärjestelmiin, jotta lippujen käyttö ostoliikenteessä ja siirtymäajan sopimusliikenteessä voidaan eritellä.

10 Haastattelut / Lippu- ja maksujärjestelmien operoijat Matkahuolto Koiviston Auto Pusatec

11 Haastattelu / Matkahuolto Haastateltavat: Jarmo Oksaharju Jukka Ylitalo Konsultit: Niilo Järviluoma Veli Heikkinen Lippu- ja maksujärjestelmän laajuus: Matkahuollon järjestelmä on käytössä lähes kaikessa joukkoliikenteessä HSL:n aluetta lukuun ottamatta. Matkakortteja käytössä noin , joista noin 10 % etäluettavia. Kortteja lukevat Pusatecin, Faran, Genimaten ja Pointin laitteet. Matkakortti- ym. henkilöliikennepalvelujen liikevaihto on noin 10 miljoonaa /vuosi. MH:n valmius viiveajan toimittajaksi: Matkahuolto on valmis lippu- ja maksujärjestelmän operoijaksi PILETIN viiveajalla. Mitä palveluja MH voisi tarjota: Lippujärjestelmä- ja clearing, lipunmyynti- sekä aikataulu- ja asiakaspalveluja. Palvelun laajuus riippuu siitä, mitä viranomaiset haluavat. PILETIN ensimmäisen vaiheen kehitystoimenpiteitäkin ollaan valmiita toteuttamaan, vaikkakaan lyhyehkön viiveajan takia se ei liene perusteltua. Järjestelmän kustannukset ja muut ehdot: Hintatietoja ei olla vielä valmiita antamaan, riippuu palvelujen laajuudesta. Lienee kuitenkin korkeampi kuin nykyinen (3-4 % lipputuloista+tuesta?). Viiveaika ei kuukausia vaan pidempi aika.

12 Haastattelu / Koiviston Auto Haastateltavat: Antti Norrlin Hannu Rantakömi (osan aikaa) Konsultit: Niilo Järviluoma Veli Heikkinen Lippu- ja maksujärjestelmän laajuus: Koiviston Auton järjestelmä on käytössä seuraavissa kaupungeissa: Jyväskylä, Kuopio, Oulu, Lahti ja Porvoo. Rahastuslaitteita on yhteensä noin 470. Koiviston Auto on korttien liikkeeseenlaskija, taustajärjestelmien operoija ja myyntiverkon järjestäjä. Lahdessa ja Oulussa myös muita yrittäjiä, jotka käyttävät Koiviston Auton järjestelmää. Kortteja voi ladata myös autoissa ja Lahdessa on otettu juuri käyttöön myös nettiostomahdollisuus (lataus bussissa). Koiviston Auton järjestelmän on toimittanut Pusatec, joka osin hoitaa myös tuotehallintaa. Koiviston Auton valmius viiveajan toimittajaksi: Koiviston Auto on valmis lippu- ja maksujärjestelmän operoijaksi yllä mainituissa kaupungeissa PILETIN viiveajalla. Mitä palveluja Koiviston Auto voisi tarjota: Lippujärjestelmä- ja clearing sekä lipunmyynti nykyisessä laajuudessa. Niin sovittaessa palveluja voidaan myös kehittää yhteistyössä Pusatecin kanssa. Järjestelmän kustannukset ja muut ehdot: Hintatietoja ei olla vielä valmiita antamaan, mutta hinnoittelu olisi Koiviston Auton mukaan kohtuullista.

13 Haastattelu / Pusatec Haastateltavat: Pertti Heurlin Erkki Rämö Konsultit: Niilo Järviluoma Veli Heikkinen Lippu- ja maksujärjestelmän laajuus: Pusatec on toimittanut arviolta 80 % Suomen matkakorttijärjestelmistä, kun HSL:n ja Turun alueita ei oteta huomioon. Pusatec on toimittanut kaupunkikohtaiset järjestelmät seuraaviin kaupunkeihin: Tampere, Oulu, Kuopio, Jyväskylä, Lahti, Porvoo, Vaasa, Pori (osittain), Joensuu ja Hyvinkää. Järjestelmät sisältävät ajoneuvolaitteet, matkakortit, varikkojärjestelmät, tietoliikenteen ja myyntijärjestelmät. Kaikissa näissä kaupungeissa on käytössä Pusatecin korttisovellus, jonka immateriaalioikeudet Pusatec omistaa. Kortit matkustajille toimittaa liikennöitsijä, jolla on käyttöoikeus korttisovellukseen. Pusatecin valmius viiveajan toimittajaksi: Pusatecilla on tekninen ja henkinen valmius sekä operoida kaupunkien järjestelmiä että toimia tietojen välittäjänä liikennöitsijöiden järjestelmien ja viranomaisten välillä. Aikataulusyistä ei kuitenkaan ole mahdollista tehdä merkittäviä muutoksia järjestelmään. Seutulippujen osalta operointi ei kuitenkaan onnistu, koska niistä vastaa Matkahuolto. Mitä palveluja Pusatec voisi tarjota: Lippu- ja matkakorttijärjestemien ylläpito, operointi ja keskitetty tarvittavien tietojen siirto tilaajille. Myös myyntijärjestelmien toteutus (sopimukset toimivaltaisten viranomaisten tekeminä) Järjestelmän kustannukset ja muut ehdot: Riippuu toiminnan laajuudesta ja sisällöstä, mutta kovin suurista summista Pustecin mukaan ei puhuta. Pusatec on valmis siihen, että muutkin laitevalmistajat voivat päivittää laitteistonsa käsittelemään Pusatecin kortteja.

14 Vertailtavat vaihtoehdot Vaihtoehto A: Toimivaltaiset viranomaiset hankkivat nykyiset lipputuotteet varmistavan lippu- ja maksujärjestelmän viiveajalle lukuun ottamatta ajoneuvo- ja varikkojärjestelmiä, joista vastaavat liikennöitsijät. Hankinta toteutetaan erillisesti, erotettuna liikennepalvelujen hankinnoista. Vaihtoehto B: Liikennöitsijät vastaavat viiveajalla lippu- ja maksujärjestelmistä. Viranomainen kilpailuttaa lippu- ja maksujärjestelmän osana liikennepalvelujen hankintaa Niilo Järviluoma, Veli Heikkinen, Erkki Jylhä-Ollila

15 Kunnallisten viranomaisten liikenne Vaihtoehto A Vaihtoehto B Matkustajan kokema palvelu Nykyiset lipputuotteet ja kortit säilyvät Nykyinen myyntiverkosto säilyy Nykyiset matkakortit säilyvät Vaikutukset liikennepalvelujen kilpailuttamiseen Lippu- ja maksujärjestelmien kustannukset Lippu- ja maksujärjestelmiin sopimusaikana muutos vain silloin kun PILETTI otetaan käyttöön Liikennöitsijän riskit pienenevät, mikä heijastuu hintatasoon Kilpailuneutraliteettiongelma Viranomaisen suorat kustannukset kasvavat Joukkoliikenteen imago Imago ei parane eikä huonone lippu- ja maksujärjestelmän takia Yhtenäinen lippu- ja maksujärjestelmä voi hajaantua useaksi järjestelmäksi Myyntiverkosto sirpaloituu Ainakin osa matkakorteista joudutaan uusimaan viiveajalle Kaksi isoa muutosta lippu- ja maksujärjestelmissä sopimusaikana lisäävät liikennöitsijän riskiä, mikä nostaa hintatasoa Kaksi kehitysvaihetta vähentää tarjoushalukkuutta Liikennöitsijäkohtaisen lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaminen nostaa liikennepalvelujen hintaa Jos yhtenäinen lippu- ja maksujärjestelmä sirpaloituu, niin imago huononee Joukkoliikennemarkkinat Lippu- ja maksujärjestelmä ei merkittävästi heikennä markkinoiden toimivuutta Liikenteen tilaajien saamat tiedot Tilaajat saavat yhtenäistä tietoa joukkoliikenteen tuloista ja matkustajamääristä Joukkoliikenteen markkinatilanne saattaa huonontua Tilaajat saavat tietoa joukkoliikenteen tuloista ja matkustajamääristä Matkakorttijärjestelmien markkinat Markkinoissa ei viiveajalla muutoksia (pysyvät keskittyneinä) Markkinat monipuolistuvat

16 ELY- liikenne Vaihtoehto A Vaihtoehto B Matkustajan kokema palvelu Nykyiset lipputuotteet ja kortit säilyvät Nykyinen myyntiverkosto säilyy Paikallisliikenteen liput kelpaavat nykyisessä laajuudessa, jos kaupunkiseuduilla valitaan vaihtoehto A Vaikutukset liikennepalvelujen Lippu- ja maksujärjestelmiin sopimusaikana kilpailuttamiseen muutos vain silloin kun PILETTI otetaan käyttöön Nykyiset lipputuotteet ja kortit säilyvät Nykyinen myyntiverkosto säilyy Paikallisliikenteen liput kelpaavat nykyisessä laajuudessa, jos kaupunkiseuduilla valitaan vaihtoehto A Lippu- ja maksujärjestelmiin muutos vain silloin kun PILETTI otetaan käyttöön Lippu- ja maksujärjestelmien kustannukset Viranomaisen suorat kustannukset kasvavat Lippu- ja maksujärjestelmän kustannukset säilyvät nykytasolla Joukkoliikenteen imago Imago ei parane eikä huonone lippu- ja maksujärjestelmän takia Imago ei parane eikä huonone lippu- ja maksujärjestelmän takia Joukkoliikennemarkkinat Lippu- ja maksujärjestelmä ei heikennä markkinoiden toimivuutta Lippu- ja maksujärjestelmä ei heikennä markkinoiden toimivuutta Liikenteen tilaajan saamat tiedot Tilaajat saavat yhtenäistä tietoa joukkoliikenteen tuloista ja matkustajamääristä Tilaajat saavat tietoa joukkoliikenteen tuloista ja matkustajamääristä Matkakorttijärjestelmien markkinat Markkinoissa ei viiveajalla muutoksia Markkinoissa ei viiveajalla muutoksia

17 Konsulttien suositukset / Kunnallisten viranomaisten liikenne Paras ratkaisu PILETIN viiveajalle on nykyisten lippu- ja maksujärjestelmien käyttö (edellyttäen että kilpailuneutraliteettiin liittyvät ongelmat ratkaistaan) Toimivaltaisten viranomaisten tulisi käynnistää nykyisten lippu- ja maksujärjestelmien käytön varmistava hankintamenettely välittömästi Toimivaltaisten viranomaisten kannattaa tehdä hankinta yhteisesti Toimivaltaisten viranomaisten tulee asettaa vaatimukset viiveajan ratkaisulle ja kirjata liikennöitsijöiden järjestelmiin kohdistuvat vaatimukset liikenteen kilpailuttamisasiakirjoihin Suorahankinnalle katsotaan olevan perusteita (*): Pysyväisluonteisen lippu- ja maksujärjestelmän kilpailutus on parhaillaan meneillään ja suorahankinnan kohteena on puolen vuoden vuoden pituinen väliaika, jolloin kilpailutuksen kohteena olevaa järjestelmä ei vielä ole käytössä. Järjestelmän käyttöönotto viivästyy markkinaoikeusvalituksen johdosta. Väliajalla käytettävän lippu- ja maksujärjestelmän neuvotteluissa neuvotellaan kaikkien markkinoilla toimivien toimittajien kanssa Väliaikaisen lippu- ja maksujärjestelmän kilpailuttamiselle hankintalainsäädännön mukaisesti ei ole aikaa eikä resursseja. Toimivaltaiset viranomaiset ovat jo nyt käynnistäneet joukkoliikennepalveluilta koskevia tarjouskilpailuja ja tarjouksen tekeminen edellyttää ehdottomasti tietoa käytössä olevasta lippu- ja maksujärjestelmästä Viiveajalla tulee pidättäytyä muutoksista nykyisiin lippu- ja maksujärjestelmiin * Juristiryhmä Heidi Hillner-Huotari, Liikennevirasto, Juha Myllymäki, Kuntaliitto ja Pekka Aalto, Paikallisliikenneliitto

18 Konsulttien suositukset / ELY- liikenne ELY- keskukset jatkavat liikennettä kilpailutettaessa nykyistä lippu- ja maksujärjestelmäkäytäntöä ELY- keskukset määrittävät käytettävät liput ja niiden hinnat sekä hintavelvoitteet (mm. lippujen kelpoisuus paikallis- ja seutuliikenteessä) Liikennöitsijät vastaavat lippu- ja maksujärjestelmien toteuttamisesta Mikäli kaupunkiseuduilla päästään ratkaisuun, jossa nykyiset lippu- ja maksujärjestelmät ovat käytössä PILETIN viiveajan, voidaan myös näiden lippujen kelpoisuus ELY- liikenteessä varmistaa nykyisessä laajuudessa.

19 Kilpailuneutraliteetin varmistaminen / vaihtoehtoja Järjestelmätoimittaja avaa korttisovelluksensa ja rajapintansa mahdollisimman pian, jotta muut laitevalmistajat ehtivät päivittää järjestelmänsä Toimivaltaiset viranomaiset hankkivat ajoneuvolaitteita, jotka vuokrataan liikennöitsijöille, joilla ei sopivia laitteita ole Luodaan kaikkiin kaupunkeihin myös rinnakkaisliput, jota käyttävät Matkahuollon kortteja Konsulttiryhmä suosittelee ensimmäistä vaihtoehtoa

Viiveajan lippu- ja maksujärjestelmän hankinta. Työraportti 11.3.2014

Viiveajan lippu- ja maksujärjestelmän hankinta. Työraportti 11.3.2014 Viiveajan lippu- ja maksujärjestelmän hankinta Työraportti 11.3.2014 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto... 2 2 Ensimmäinen neuvottelukierros... 3 2.1 Neuvotteluihin kutsutut toimijat... 3 2.2 Fara... 3 2.3

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma 26.9.2013 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen joukkoliikenteen hankintasuunnitelma Yleistä: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on vahvistanut 21.12.2011 toimialueelleen joukkoliikennelain 4 :ssä

Lisätiedot

Alueellinen lippujärjestelmäyhteistyö käytännössä

Alueellinen lippujärjestelmäyhteistyö käytännössä Alueellinen lippujärjestelmäyhteistyö käytännössä Suomen Paikallisliikenneliiton iltapäiväseminaari 16.3.2017 Jyväskylän toimivaltainen viranomainen Kunnat: Jyväskylä, Laukaa ja Muurame Väestö: Jyväskylä

Lisätiedot

Joukkoliikenteen tilannekatsaus Marja Rosenberg johtava joukkoliikenneasiantuntija

Joukkoliikenteen tilannekatsaus Marja Rosenberg johtava joukkoliikenneasiantuntija Joukkoliikenteen tilannekatsaus Marja Rosenberg johtava joukkoliikenneasiantuntija 12.9.2012 Sisältö 1.Liikenteen kilpailuttaminen 2.Lippu- ja maksujärjestelmä 3.Kunta-Ely sopimukset Liikenteen kilpailuttaminen

Lisätiedot

Kohti uudenlaista joukkoliikennettä

Kohti uudenlaista joukkoliikennettä Kohti uudenlaista joukkoliikennettä Joukkoliikenne on osa liikennejärjestelmää Liikenteellä ja liikennejärjestelmällä on yhteiskunnassa merkittävä rooli elinkeino elämän kilpailukyvylle ja kansalaisten

Lisätiedot

PILETTI Kaupunkiseutujen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä

PILETTI Kaupunkiseutujen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä PILETTI Kaupunkiseutujen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Pori 29.1.2013 Mikä PILETTI on? PILETTI-järjestelmä on toimivaltaisten viranomaisten yhteinen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmäpalvelu,

Lisätiedot

Kuopion ja Joensuun toimivalta-alueiden joukkoliikenteen järjestämistaparatkaisut ja kilpailuttamisen valmistelu

Kuopion ja Joensuun toimivalta-alueiden joukkoliikenteen järjestämistaparatkaisut ja kilpailuttamisen valmistelu Kuopion ja Joensuun toimivalta-alueiden joukkoliikenteen järjestämistaparatkaisut ja kilpailuttamisen valmistelu Aika: 19.3.2013 klo 15:00 17:30 Paikka: Valtuusto-virastotalo, Suokatu 42, Kuopio, valtuustosali

Lisätiedot

Oulu ja keskisuuret kaupunkiseudut kilpailuttivat joukkoliikenteensä

Oulu ja keskisuuret kaupunkiseudut kilpailuttivat joukkoliikenteensä 2014-03-13 Oulu ja keskisuuret kaupunkiseudut kilpailuttivat joukkoliikenteensä Toimiko kilpailu ja murtuivatko reviirit? Simo Airaksinen Antti Kataja Miten ja millä vauhdilla markkinat muuttuvat? NYT

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunkiseudun joukkoliikenne

Jyväskylän kaupunkiseudun joukkoliikenne Jyväskylän kaupunkiseudun joukkoliikenne Miksi uudistus? - EU:n palvelusopimusasetus - Joukkoliikennelaki (2009) Toimijat 1.7.2014 alkaen Joukkoliikennejaosto - joukkoliikenteen toimivaltainen viranomainen

Lisätiedot

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5. 1. Viiveajan lippu- ja maksujärjestelmä

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5. 1. Viiveajan lippu- ja maksujärjestelmä TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5. 1. Viiveajan lippu- ja maksujärjestelmä 1 YLEISTÄ... 1 2 LIPPUJÄRJESTELMÄ... 1 2.1 Nykyiset lipputuotteet... 1 2.2 Tasataksa-alueen kaupungin tukemat lipputuotteet ja asiakashinnat

Lisätiedot

Joukkoliikenteen kilpailutuksia ja markkinoita koskeva tutkimus 2014

Joukkoliikenteen kilpailutuksia ja markkinoita koskeva tutkimus 2014 Joukkoliikenteen kilpailutuksia ja markkinoita koskeva tutkimus 2014 Niilo Järviluoma ja Antti Kataja 12.3.2015 2 Joukkoliikenteen kilpailutuksia ja markkinoita koskeva tutkimus 2014 Vuodesta 2014 alkaen

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2017

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2017 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2017 SISÄLLYSLUETTELO 1. Raportin tausta... 4 2. Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2016

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2016 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Raportin tausta... 3 2. Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunkiseutu Askeleet joukkoliikenteessä vuoteen 2014

Jyväskylän kaupunkiseutu Askeleet joukkoliikenteessä vuoteen 2014 Jyväskylän kaupunkiseutu Askeleet joukkoliikenteessä vuoteen 2014 Lähtökohta Jyväskylän seutu Jyväskylä, Laukaa ja Muurame ovat muodostaneet 1.1.2012 alkaen kaupunkiseudun joukkoliikenteen toimivaltaisen

Lisätiedot

Jyväskylä Tuomo Kojo Linja- autoliitto

Jyväskylä Tuomo Kojo Linja- autoliitto Jyväskylä 13.2.2013 Tuomo Kojo Linja- autoliitto Saadaanko kevää ään n 2013 aikana vastaukset mm. seuraaviin asioihin? Valtion ja kuntien rahoituksen riittävyys palvelutason parantamiseen ja bussiliikenteen

Lisätiedot

Maaseudun lippu ja maksujärjestelmät 13.2.2013. Henriika Weiste WayStep Consulting

Maaseudun lippu ja maksujärjestelmät 13.2.2013. Henriika Weiste WayStep Consulting Maaseudun lippu ja maksujärjestelmät 13.2.2013 Henriika Weiste WayStep Consulting SELVITYKSEN TAVOITTEENA löytää ratkaisu Mitkä ovat markkinaehtoisessa joukkoliikenteessä käytettävät tuetut liput ja niiden

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2015

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2015 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. Raportin tausta... 3 2. Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2018

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2018 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2018 Sisällys 1. Raportin tausta... 3 2. Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2014

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2014 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. Raportin tausta... 4 2. Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

Asiakaspalvelu- ja myyntipiste/-itä tulee olla pääsääntöisesti kaikissa linjan vaikutusalueen kunnissa.

Asiakaspalvelu- ja myyntipiste/-itä tulee olla pääsääntöisesti kaikissa linjan vaikutusalueen kunnissa. 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa liikenteenharjoittaja tai tämän valtuuttama taho. Järjestelmä

Lisätiedot

Joukkoliikenteen kilpailutuksia ja markkinoita koskeva tutkimus 2014

Joukkoliikenteen kilpailutuksia ja markkinoita koskeva tutkimus 2014 2014-10-16 Joukkoliikenteen kilpailutuksia ja markkinoita koskeva tutkimus 2014 Simo Airaksinen 29.10.2014 2 Miten kilpailutuksissa onnistuttiin? Pääsääntöisesti kilpailutukset onnistuivat ainakin teknisesti

Lisätiedot

Waltti - Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä hanke Tilannekatsaus

Waltti - Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä hanke Tilannekatsaus Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät 2014 Ilkka Kankkunen Toimitusjohtaja TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy 29.10.2014 Waltti - Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä hanke Tilannekatsaus 2 Waltti-hanke

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO POSELY/387/2016 22.3.2016 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

VAASAN TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI EU:n palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen

VAASAN TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI EU:n palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen VAASAN TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2017 EU:n palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen Sisällys 1. Raportin taustaa... 3 2. Vaasan kaupungin viranomaisalue... 3 3.

Lisätiedot

TARJOUS Asikkalan kunta/ Hartolan kunta/ Padasjoen kunta / Sysmän kunta JOUKKOLIIKENTEEN ASIANTUNTIJAPALVELUT

TARJOUS Asikkalan kunta/ Hartolan kunta/ Padasjoen kunta / Sysmän kunta JOUKKOLIIKENTEEN ASIANTUNTIJAPALVELUT 1 TARJOUS 22.4.2013 Asikkalan kunta/ Hartolan kunta/ Padasjoen kunta / Sysmän kunta JOUKKOLIIKENTEEN ASIANTUNTIJAPALVELUT Viitaten puhelinkeskusteluun 19.4.2013 Marketta Kitkiöjoki/ Timo Ahokanto, tarjoan

Lisätiedot

PILETTI-hanke. Bussialan seminaari 5.2.2013

PILETTI-hanke. Bussialan seminaari 5.2.2013 PILETTI-hanke Bussialan seminaari 5.2.2013 Toteuttamishankkeen lähtökohdat ja tavoitteet Jos joukkoliikenteen toimivaltainen viranomainen järjestää joukkoliikenteen PSA-mallin mukaisesti, niin lippu- ja

Lisätiedot

Liikennekaaren vaikutukset hankintalakiin

Liikennekaaren vaikutukset hankintalakiin Liikennekaaren vaikutukset hankintalakiin Liikenne- ja viestintävaliokunta 13.10.2016 Esityksen sisältö 1. Hankintaan liittyvät lainsäädännön soveltamisalakysymykset 2. Liikennekaaren mukaiset hankinnan

Lisätiedot

EU:n Palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen Lahden seudun joukkoliikenneviranomaisen yhdistelmäraportti

EU:n Palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen Lahden seudun joukkoliikenneviranomaisen yhdistelmäraportti EU:n Palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen Lahden seudun joukkoliikenneviranomaisen yhdistelmäraportti 2 (8) Sisällys Raportin tausta ja tarkoitus... 3 Lahden toimivaltaisen viranomaisen

Lisätiedot

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2018

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2018 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2018 Käyntiosoite Postiosoite Puhelinvaihde Sähköposti & internet

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2013

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2013 POHJOIS-SAVON ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/ ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2017

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/ ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2017 POHJOIS-SAVON ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus liikenteenharjoittajan tarjoama lippuja

Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus liikenteenharjoittajan tarjoama lippuja UUDELY/10240/2017 LIITE 5: ELY-KESKUKSEN LIPPU-JA MAKSUJÄRJESTELMÄKUVAUKSET 18.10.2017 Uudenmaan ELY-keskuksen tarjouskilpailu 2017/6 reittipohjaisista joukkoliikennepalveluista. Lippu- ja maksujärjestelmien

Lisätiedot

Kaupunkiympäristö. EU:n Palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen LAHDEN SEUDUN JOUKKOLIIKENNEVIRANOMAISEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2015

Kaupunkiympäristö. EU:n Palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen LAHDEN SEUDUN JOUKKOLIIKENNEVIRANOMAISEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2015 Kaupunkiympäristö EU:n Palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen LAHDEN SEUDUN JOUKKOLIIKENNEVIRANOMAISEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2015 Lahden tekninen ja ympäristötoimiala Puhelinvaihde (03) 814

Lisätiedot

Linja-autoliikenteen järjestäminen ja rooli tulevaisuudessa. Liikenne- ja viestintävaliokunta kuuleminen 8.3.2013

Linja-autoliikenteen järjestäminen ja rooli tulevaisuudessa. Liikenne- ja viestintävaliokunta kuuleminen 8.3.2013 Linja-autoliikenteen järjestäminen ja rooli tulevaisuudessa Liikenne- ja viestintävaliokunta kuuleminen 8.3.2013 Joukkoliikenteen rooli tulevaisuudessa Joukkoliikenne on osa valtion, seutujen ja kuntien

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO Liite 1. POSELY/1773/06.10.02/2013 Käyttöoikeussopimusmalli Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

Suomen Paikallisliikenneliiton vuosikokousseminaari 2016

Suomen Paikallisliikenneliiton vuosikokousseminaari 2016 Suomen Paikallisliikenneliiton vuosikokousseminaari 2016 Antti Norrlin konsernijohtaja METSÄPIETILÄ OY konsernin hallintopalvelut henkilöstö 52 omistaa tytäryhtiöiden osakekannat HELSINGIN BUSSILIIKENNE

Lisätiedot

Kaupunkiympäristö. EU:n Palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen LAHDEN SEUDUN JOUKKOLIIKENNEVIRANOMAISEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2017

Kaupunkiympäristö. EU:n Palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen LAHDEN SEUDUN JOUKKOLIIKENNEVIRANOMAISEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2017 Kaupunkiympäristö EU:n Palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen LAHDEN SEUDUN JOUKKOLIIKENNEVIRANOMAISEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2017 Lahden tekninen ja ympäristötoimiala Puhelinvaihde (03) 814

Lisätiedot

Joukkoliikenteen vuosikertomus vuodelta 2014 Joensuu, Kontiolahti, Liperi

Joukkoliikenteen vuosikertomus vuodelta 2014 Joensuu, Kontiolahti, Liperi Joukkoliikenteen vuosikertomus vuodelta 2014 Joensuu, Kontiolahti, Liperi Sivu 2/11 1. Joukkoliikennejärjestelmä Joensuun kaupunki toimii EU:n palvelusopimusasetuksen sekä joukkoliikennelain mukaisena

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2012

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2012 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1 Raportin tausta... 3 2 Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus

Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus UUDELY/2290/2014 Uusimaa TARJOUSPYYNNÖN LIITE 7 Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 1. Tarjouspyynnön kohteiden lippu- ja maksujärjestelmä viranomaisten lippu- ja maksujärjestelmän viiveaikana Yleistä Viiveaikana

Lisätiedot

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2016

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2016 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2016 Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus Tämä

Lisätiedot

PILETTI-hankkeen esittely. Jyväskylä 27.11.2012

PILETTI-hankkeen esittely. Jyväskylä 27.11.2012 PILETTI-hankkeen esittely Jyväskylä 27.11.2012 Toteuttamishankkeen tavoitteet Ensisijainen tavoite Viranomaisten hallinnoiman lippu ja maksujärjestelmän perusasiat tuotantokäytössä kesäkuussa 2014 Toissijainen

Lisätiedot

MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN

MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) n:o 1370/2007 7 artiklan 1. kohdan mukainen JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

toiminnanjohtaja Pekka Aalto, Suomen Paikallisliikenneliitto ry 15.1.2013

toiminnanjohtaja Pekka Aalto, Suomen Paikallisliikenneliitto ry 15.1.2013 JOUKKOLIIKENTEEN KILPAILUTTAMISEN KRIITTISET PISTEET, kun vaihtoehtoina ovat markkinaehtoinen liikenne ja PSAvaihtoehtoina bruttomalli sekä käyttöoikeussopimukset toiminnanjohtaja Pekka Aalto, Suomen Paikallisliikenneliitto

Lisätiedot

Savonlinja-yhti. yhtiöt. Pysäkiltä pysäkille jo yli 85 vuotta

Savonlinja-yhti. yhtiöt. Pysäkiltä pysäkille jo yli 85 vuotta Savonlinja-yhti yhtiöt Pysäkiltä pysäkille jo yli 85 vuotta Joukkoliikennepalvelut tuottajan näkökulmasta Olli Hirvonen paikallispäällikkö Autolinjat Oy Luotettavaa matkustajapalvelua jo vuodesta 1924

Lisätiedot

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa liikenteenharjoittaja tai tämän valtuuttama

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2013

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2013 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. Raportin tausta... 3 2. Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

ALUEELLINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO KÄYTTÖ-XXXXXX

ALUEELLINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO KÄYTTÖ-XXXXXX UUDELY/2290/2014 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 8 ALUEELLINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO KÄYTTÖ-XXXXXX 1. Sopijapuolet Tämän sopimuksen sopijapuolina ovat Tilaaja: Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

VAASAN TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI EU:n palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen

VAASAN TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI EU:n palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen VAASAN TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2018 EU:n palvelusopimusasetuksen 7 artiklan 1. kohdan mukainen Sisällys 1. Raportin taustaa... 3 2. Vaasan kaupungin viranomaisalue... 3 3.

Lisätiedot

SOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ REITIN TURKU-LIETO-AURA-PÖYTYÄ-ORIPÄÄ JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄMISESSÄ

SOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ REITIN TURKU-LIETO-AURA-PÖYTYÄ-ORIPÄÄ JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄMISESSÄ VARELY/2239/06.10.01/2013 1 (3) 5.12.2013 SOPIMUS HANKINTAYHTEISTYÖSTÄ REITIN TURKU-LIETO-AURA-PÖYTYÄ-ORIPÄÄ JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄMISESSÄ Varsinais-Suomen ELY-keskus (ELY-keskus) ja Turun kaupunkiseudun

Lisätiedot

Joukkoliikenteen järjestäminen. Kehto- foorumi Pori 21.3.2013 Silja Siltala liikenneinsinööri

Joukkoliikenteen järjestäminen. Kehto- foorumi Pori 21.3.2013 Silja Siltala liikenneinsinööri Joukkoliikenteen järjestäminen Kehto- foorumi Pori 21.3.2013 Silja Siltala liikenneinsinööri Linja-autoliikenteen järjestäminen ja rooli tulevaisuudessa Liikenne- ja viestintävaliokunta kuuleminen 8.3.2013/

Lisätiedot

WALTTI-lippu ja maksujärjestelmä

WALTTI-lippu ja maksujärjestelmä 1.10.2015 Satakunnan koulukuljetusja liikenneturvallisuusseminaari Ilkka Kankkunen Toimitusjohtaja TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy WALTTI-lippu ja maksujärjestelmä Waltti lippu- ja maksujärjestelmä Waltti

Lisätiedot

Joukkoliikenne, rahoituksen riittävyys, erityiset kipupisteet sekä kehittämistarpeet ja - mahdollisuudet

Joukkoliikenne, rahoituksen riittävyys, erityiset kipupisteet sekä kehittämistarpeet ja - mahdollisuudet Asia: HE 134/2016 vp Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi vuodelle 2017 Joukkoliikenne, rahoituksen riittävyys, erityiset kipupisteet sekä kehittämistarpeet ja - mahdollisuudet Minna

Lisätiedot

Liikenteenharjoittajan toteuttama lippujärjestelmä perustuu kilometritaksaan.

Liikenteenharjoittajan toteuttama lippujärjestelmä perustuu kilometritaksaan. 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa liikenteenharjoittaja tai tämän valtuuttama taho. Järjestelmä

Lisätiedot

Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus

Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus Liite 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus KASELY/349/2014, 1.4.2014 Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa

Lisätiedot

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2017

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2017 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2017 Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus Tämä

Lisätiedot

Waltti lippu- ja maksujärjestelmä Kokemuksia käyttöönotosta Jyväskylästä

Waltti lippu- ja maksujärjestelmä Kokemuksia käyttöönotosta Jyväskylästä Waltti lippu- ja maksujärjestelmä Kokemuksia käyttöönotosta Jyväskylästä Paikallisliikennepäivät, Jyväskylä 17.9.2015 Ari Tuovinen Jyväskylän paikallisliikenne Waltin piirissä Paikallisliikenteen tunnusluvut

Lisätiedot

LIITE 6 LIPPU-, MAKSU- JA INFORMAATIOJÄRJESTELMÄN KUVAUS Riihimäen paikallisliikenne

LIITE 6 LIPPU-, MAKSU- JA INFORMAATIOJÄRJESTELMÄN KUVAUS Riihimäen paikallisliikenne LIITE 6 LIPPU-, MAKSU- JA INFORMAATIOJÄRJESTELMÄN KUVAUS Riihimäen paikallisliikenne 1. Lippujärjestelmä... 2 2. Maksujärjestelmä... 2 2.1. Tilaajan vastuut, tehtävät ja oikeudet... 2 2.2. Liikenteenharjoittajan

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunkiliikenne kehittyy kokeilujen kautta Paikallisliikennepäivät

Lappeenrannan kaupunkiliikenne kehittyy kokeilujen kautta Paikallisliikennepäivät Lappeenrannan kaupunkiliikenne kehittyy kokeilujen kautta Paikallisliikennepäivät 21.9.2017 Lappeenrannan joukkoliikenne Lappeenrannan kaupunki toimivaltainen viranomainen Kaakkois-Suomen ely-keskus Imatran

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 53 30.10.2014. 53 Asianro 6085/08.01.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 53 30.10.2014. 53 Asianro 6085/08.01. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) 53 Asianro 6085/08.01.00/2014 Waltti-lippujärjestelmän myyntiperiaatteita Suunnittelupäällikkö Mervi Heiskanen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Joukkoliikennelautakunta

Lisätiedot

Käytännön markkina-analyysi ennen kilpailuttamista. Lauri Rinta-Kanto. Paikallisliikenneliitto ry. Vuosikokous 14.3.2013 Helsinki

Käytännön markkina-analyysi ennen kilpailuttamista. Lauri Rinta-Kanto. Paikallisliikenneliitto ry. Vuosikokous 14.3.2013 Helsinki Käytännön markkina-analyysi ennen kilpailuttamista Lauri Rinta-Kanto Paikallisliikenneliitto ry Vuosikokous 14.3.2013 Helsinki Kuopion, Joensuun ja Pohjois-Savon ELY:n toimivalta-alueiden kilpailutuksen

Lisätiedot

Ikäryhmät ja alennusryhmät Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteessä 1.7.2014 alkaen. Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 3.3.2013:

Ikäryhmät ja alennusryhmät Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteessä 1.7.2014 alkaen. Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 3.3.2013: Page 1 of 5 Liite 9 Ikäryhmät ja alennusryhmät Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteessä 1.7.2014 alkaen Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 3.3.2013: Jotta joukkoliikennejärjestelmä olisi aidosti yhtenäinen

Lisätiedot

Reittipohjainen käyttöoikeussopimus Yhteenveto ELY-keskusten käyttöön tulevista hankinta-asiakirjamalleista

Reittipohjainen käyttöoikeussopimus Yhteenveto ELY-keskusten käyttöön tulevista hankinta-asiakirjamalleista Reittipohjainen käyttöoikeussopimus Yhteenveto ELY-keskusten käyttöön tulevista hankinta-asiakirjamalleista Laura Langer 1.11.2013 Yhteenvedon tarkoitus Yhteenveto on tarkoitettu liikenteenharjoittajien

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/ ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2016

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/ ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2016 POHJOIS-SAVON ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN

MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN MERI-LAPIN JOUKKOLIIKENTEEN SEUDULLINEN KUNNALLINEN TOIMIVALTAINEN VIRANOMAINEN Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) n:o 1370/2007 7 artiklan 1. kohdan mukainen JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Joukkoliikenteen vuosikertomus vuodelta 2013 Joensuu, Kontiolahti, Liperi

Joukkoliikenteen vuosikertomus vuodelta 2013 Joensuu, Kontiolahti, Liperi Joukkoliikenteen vuosikertomus vuodelta 2013 Joensuu, Kontiolahti, Liperi Sivu 2/9 1. Joukkoliikennejärjestelmä Joensuun kaupunki toimii EU:n palvelusopimusasetuksen sekä joukkoliikennelain mukaisena seudullisena

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT. Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014

TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT. Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014 TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014 TAUSTATEKIJÖITÄ Rakennemuutosohjelma edennyt hyvin Tekninen keskus parantanut tuottavuutta ja onnistunut hyvin

Lisätiedot

Sähköbussiselvitys. Annakaisa Lehtinen, Trafix/WSP

Sähköbussiselvitys. Annakaisa Lehtinen, Trafix/WSP Sähköbussiselvitys Annakaisa Lehtinen, Trafix/WSP 28.5.2018 Esityksen sisältö 1. Työn tausta ja tavoitteet 2. Yleistä sähköbussiliikenteestä 3. Toimijoiden näkemyksiä bussiliikenteen kilpailutuksesta hankintamenettelystä

Lisätiedot

Mitä joukkoliikenteen muutos tuo tullessaan tausta ja kuntien rooli. Kuntamarkkinat 2013 Silja Siltala liikenneinsinööri

Mitä joukkoliikenteen muutos tuo tullessaan tausta ja kuntien rooli. Kuntamarkkinat 2013 Silja Siltala liikenneinsinööri Mitä joukkoliikenteen muutos tuo tullessaan tausta ja kuntien rooli Kuntamarkkinat 2013 Silja Siltala liikenneinsinööri Joukkoliikenteen rooli tulevaisuudessa Joukkoliikenne on osa valtion, seutujen ja

Lisätiedot

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa liikenteenharjoittaja tai tämän valtuuttama

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) n:o 1370/ ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2016

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) n:o 1370/ ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2016 Raportti 1 (8) EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) n:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2016 Raportti 2 (8) Sisältö sivu Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus

Lisätiedot

Liikennepalvelulain mukaiset yhteentoimivuuden vaatimukset. Laura Langer, Liikennevirasto

Liikennepalvelulain mukaiset yhteentoimivuuden vaatimukset. Laura Langer, Liikennevirasto Liikennepalvelulain mukaiset yhteentoimivuuden vaatimukset Laura Langer, Liikennevirasto Lain yhteentoimivuusvaatimusten kokonaisuus Kertalipun myyntirajapinnan avaamisvelvoite III osa 2 luku 2 : Lippu-

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Lausunto joukkoliikenteen järjestämiseen Kainuussa alkaen

Lausunto joukkoliikenteen järjestämiseen Kainuussa alkaen Kaupunginhallitus 128 07.05.2019 Lausunto joukkoliikenteen järjestämiseen Kainuussa 7.6.2021 alkaen 138/08.01.00/2019 KHALL 128 Lisätietoja antaa kuljetussuunnittelija Antti Komulainen puh. 044 7255 262

Lisätiedot

Liikenteenharjoittajan vastuut, tehtävät ja oikeudet

Liikenteenharjoittajan vastuut, tehtävät ja oikeudet Tarjouskilpaulu 2017/1 (VARELY/378/2017) Liite 5 Lippu- ja maksujärjestelmiä koskevat vaatimukset 1 Liikenteenharjoittajan tarjoama lippu- ja maksujärjestelmä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toimivallassa

Lisätiedot

KASELY/418/ /

KASELY/418/ / Kaakkois-Suomi KASELY/418/06.10.02/2012 11.10.2013 KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUKSEN JÄRJESTÄMISTAPAPÄÄTÖSTÄ TÄYDENTÄVÄ HANKINTASUUNNITELMA Kaakkois-Suomen ELY-keskus on päätöksessään 5.6.2012 (KASELY/418/06.10.02/2012)

Lisätiedot

Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus liikenteenharjoittajan tarjoama lippu- ja maksujärjestelmä

Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus liikenteenharjoittajan tarjoama lippu- ja maksujärjestelmä UUDELY/2754/2017 LIITE 5: ELY-KESKUKSEN LIPPU-JA MAKSUJÄRJESTELMÄKUVAUKSET 31.3.2017 Uudenmaan ELY-keskuksen tarjouskilpailu 2017/1 reittipohjaisista joukkoliikennepalveluista. Lippu- ja maksujärjestelmien

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus

Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus UUDELY/3927/06.10.02/2013 Uusimaa 8.11.2013 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5 Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus 1. Tarjouspyynnön kohteiden lippu- ja maksujärjestelmät viranomaisten lippu- ja maksujärjestelmän

Lisätiedot

Joukkoliikenteen tila ja näkymät Kanta-Häme

Joukkoliikenteen tila ja näkymät Kanta-Häme Joukkoliikenteen tila ja näkymät Kanta-Häme Otteita LAL:n strategiatyöstä Linja-autoliitto ry on kaikkien Suomessa linja-autoliikennettä harjoittavien ja muita henkilökuljetuspalveluita tarjoavien henkilöliikenneyritysten

Lisätiedot

HSL:n aluemuutosten vaikutukset Järvenpäässä Vaikutukset linjastoon, lippuihin, matkustamiseen ja talouteen

HSL:n aluemuutosten vaikutukset Järvenpäässä Vaikutukset linjastoon, lippuihin, matkustamiseen ja talouteen HSL:n aluemuutosten vaikutukset Järvenpäässä 1.1.2018 Vaikutukset linjastoon, lippuihin, matkustamiseen ja talouteen HSL:n aluemuutosten vaikutukset Järvenpäässä 1.1.2018 Yhteenveto muutoksista ja niiden

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2010

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2010 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2010 SISÄLTÖ 1 Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus... 3 2 Kouvolan kaupungin

Lisätiedot

Waltti ja yhteiskäyttöisyys Yhteentoimivuuden toteuttaminen käytännössä

Waltti ja yhteiskäyttöisyys Yhteentoimivuuden toteuttaminen käytännössä Jari Paasikivi Managing Director TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy Waltti ja yhteiskäyttöisyys Yhteentoimivuuden toteuttaminen käytännössä 1.11.2018 Waltti lippu- ja maksujärjestelmän toiminta-alue 2 TVV

Lisätiedot

ALUEELLINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO KÄYTTÖ-XXXXXX

ALUEELLINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO KÄYTTÖ-XXXXXX UUDELY/3926/06.10.02/2013 8.11.2013 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 8 ALUEELLINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO KÄYTTÖ-XXXXXX 1. Sopijapuolet Tämän sopimuksen sopijapuolina ovat Tilaaja: Uudenmaan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

WALTTI-LIPUT KÄYTTÖÖN MIKKELIN KAU- PUNKI- JA MAASEUTULIIKENTEESSÄ 6.6.2016 ALKAEN

WALTTI-LIPUT KÄYTTÖÖN MIKKELIN KAU- PUNKI- JA MAASEUTULIIKENTEESSÄ 6.6.2016 ALKAEN WALTTI-LIPUT KÄYTTÖÖN MIKKELIN KAU- PUNKI- JA MAASEUTULIIKENTEESSÄ 6.6.2016 ALKAEN WALTTI-LIPUT KÄYTTÖÖN MIKKELIN PAIKALLISLIIKEN- TEESSÄ JA MIKKELIN SEUDUN MAASEUTULIIKENTEESSÄ Mikkelin paikallisliikenteessä

Lisätiedot

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa liikenteenharjoittaja tai tämän valtuuttama

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Asianro 8746/

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Asianro 8746/ Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2018 1 (1) 57 Asianro 8746/02.08.00.01/2017 Vilkku liikenteen tarjouskilpailu vuonna 2018 Joukkoliikennepäällikkö Kaisu Matinniemi Henkilökuljetusten järjestäminen siirsi

Lisätiedot

PILETTI. Tekninen vaatimusmäärittely. v. 0.2

PILETTI. Tekninen vaatimusmäärittely. v. 0.2 PILETTI Tekninen vaatimusmäärittely v. 0.2 2 Sisällysluettelo 1. Yleiskuvaus... 3 2. Taustajärjestelmä... 4 3. Palvelupisteiden sovellus... 4 4. Korttisovellus ja turvaratkaisu... 4 5. Rajapinnat... 5

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO LIITE 1 KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36,

Lisätiedot

Työraportin LIITE 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI TASAPAINOTETTU TULOSKORTTI 2011

Työraportin LIITE 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI TASAPAINOTETTU TULOSKORTTI 2011 1. Elinympäristö turvallisemmaksi ja terveemmäksi Kokonaismatkustajamäärä 1,33 miljoonaa /vuosi Joukkoliikennematkat / asukas 19 matkaa / asukas / vuosi Autoistumisaste 559 autoa / 1000 asukasta Kävely,

Lisätiedot

Asiakaspalvelu- ja/tai myyntipiste tulee olla pääsääntöisesti kaikissa linjan vaikutusalueen kunnissa.

Asiakaspalvelu- ja/tai myyntipiste tulee olla pääsääntöisesti kaikissa linjan vaikutusalueen kunnissa. Liite 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa liikenteenharjoittaja

Lisätiedot

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus Liite 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus KASELY/434/2015, 20.3.2015 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. A Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän

Lisätiedot

Itä-Suomen henkilöliikennestrategia. Joukkoliikenteen järjestämistavat POS-ELYn toimivalta-alueella

Itä-Suomen henkilöliikennestrategia. Joukkoliikenteen järjestämistavat POS-ELYn toimivalta-alueella Itä-Suomen henkilöliikennestrategia Joukkoliikenteen järjestämistavat POS-ELYn toimivalta-alueella Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 1 NELJÄ OSAPROJEKTIA ITÄ-SUOMEN HENKILÖLIIKENNESTRATEGIA

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (16) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 29.04.2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (16) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 29.04.2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (16) Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:15 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Veijo Karkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

ELY-KESKUKSEN WALTTI-LIPUT KUOPION LIIKENNEALUEELLA

ELY-KESKUKSEN WALTTI-LIPUT KUOPION LIIKENNEALUEELLA ELY-KESKUKSEN WALTTI-LIPUT KUOPION LIIKENNEALUEELLA ELY-KESKUKSEN WALTTI-LIPUT KÄYTTÖÖN KUOPIOON SUUNTAUTUVASSA MAASEUDUN LINJA-AUTOLIIKENTEESSÄ 6.6.2016 ALKAEN ELY-keskuksen hankkimassa Kuopion seudun

Lisätiedot

Liikennepalvelulaki. Joukkoliikennevastaava Rauno Matintupa, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Liikennepalvelulaki. Joukkoliikennevastaava Rauno Matintupa, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Liikennepalvelulaki Joukkoliikennevastaava Rauno Matintupa, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Laki liikenteen palveluista Joukkoliikenteen järjestäminen Taksiliikenteeseen muutoksia Digitalisuuden mahdollisuudet

Lisätiedot

Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus liikenteenharjoittajan tarjoama lippu- ja maksujärjestelmä

Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus liikenteenharjoittajan tarjoama lippu- ja maksujärjestelmä VARELY/920/2017 LIITE 5: ELY-KESKUKSEN LIPPU-JA MAKSUJÄRJESTELMÄKUVAUKSET 27.3.2017 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tarjouskilpailu 2017/3 reittipohjaisista joukkoliikennepalveluista.

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2012

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2012 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2012 SISÄLTÖ 1 Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus... 3 2 Kouvolan kaupungin

Lisätiedot

Infotilaisuus Keski-Suomen ELY-keskus

Infotilaisuus Keski-Suomen ELY-keskus Infotilaisuus 27.11.2012 Keski-Suomen ELY-keskus 25.11.2012 Eri viranomaisten toimivallassa olevan liikenteen sovittava yhteen Keski-Suomen ELY-keskuksen vastuulla oleva Keski- Suomen sisäinen liikenne

Lisätiedot