Selvitys PILETTI- hankkeen viiveajan lippu- ja maksujärjestelmästä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Selvitys PILETTI- hankkeen viiveajan lippu- ja maksujärjestelmästä"

Transkriptio

1 Selvitys PILETTI- hankkeen viiveajan lippu- ja maksujärjestelmästä Työraportin diasarja

2 Selvityksen tavoitteet Selvittää ja vertailla PILETIN viiveajan lippu- ja maksujärjestelmävaihtoehtoja Tutkia erityisesti vaihtoehto, jossa nykyiset lippu- ja maksujärjestelmät olisivat käytössä PILETIN viiveajan Vaihtoehdon toteutettavuus Vaihtoehdon vertailu muihin viiveajan ratkaisuihin Työn keskeinen osa viranomaisten sekä lippu- ja maksujärjestelmien operoijien haastattelut Lopputuloksena konsulttien suositukset PILETIN viiveajan lippu- ja maksujärjestelmäksi (kaupunkiseudut ja maaseutuliikenne) Niilo Järviluoma, Veli Heikkinen, Erkki Jylhä- Ollila

3 Haastattelut / viranomaiset Kaupungit ja kaupunkiseudut: Kuopio Mikkeli Lahti Oulu ELY- keskukset: Pohjois-Savo Uusimaa

4 Haastattelu / Kuopio Haastateltava: Seija Pasanen Konsultti: Niilo Järviluoma Toimivalta-alue: Kuopio (Nilsiä liittynyt), Karttula ja Maaninka liittyvät 2014 ja 2016 Tuki nyt: 2.7 milj. Liikennöitsijät nyt: Kuopion liikenne kaupungissa, muualla mm. Pohjolan Liikenne, Linja- Karjala, Savonlinja, Jääskeläisen Auto Liikenne jatkossa: Kilpailutettua sopimusliikennettä Liikenteen ostomalli: Nyt nettosopimuksia, jatkossa alussa brutto, sitten käyttöoikeussopimus (Göteborgin malli) Kilpailutus : Koko paikallisliikenne, 5 kilpailukohdetta, maaseutu kilpailutetaan alueittain, sopimusajat v. ELY- liikenne: Matkahuollon liput kelpaavat seutuliikenteessä, mutteivät tasa-taksaalueella. Lippu- ja maksujärjestelmä: Kuopion liikenne vastaa kaupungin lippu- ja maksujärjestelmästä, muualla yhteisliput toteutettu Matkahuollon korteilla; Kuopion liikenne vastaa myös myyntipisteistä (4kpl), kaupunkiliikenteessä noin 6000 aktiivikorttia; kaupunki saa hyvin matkustaja- ym. tietoa PILETIN käyttöönotto: Otetaan mahdollisimman pian käyttöön Viiveajan ratkaisu: Matkustajien kannalta paras ratkaisu olisi, jos nykyjärjestelmät voivat jatkua PILETIN viiveajan.

5 Haastattelu / Mikkeli Haastateltava: Liisa Heikkinen Konsultti: Niilo Järviluoma Toimivalta-alue: Mikkelin kaupunki (Anttola, Mikkelin mlk., Haukivuori, Ristiina ja Suomenniemi liittyneet siihen). Seutuyhteistyö hoidetaan seututyöryhmän toimesta. Sisäinen liikenne ostetaan jo nyt. Tuki nyt: 1.6 milj. Liikennöitsijät nyt: Savonlinja ja muita yrityksiä, myös taksiyrityksiä Liikenne jatkossa: Kilpailutettua sopimusliikennettä Liikenteen ostomalli: Todennäköisesti käyttöoikeussopimuksia Kilpailutus : Nykysopimukset voimassa vuoteen 2016, joten ei kilpailutusta nyt ELY- liikenne: ELY-liikenteellä merkitystä, hoituu joustavasti, koska Matkahuollon lippujärjestelmä kaupungissa käytössä Lippu- ja maksujärjestelmä: Matkahuollon järjestelmä, kontaktikortit; laitteina Genimate ja Point; matkakeskus tärkeä myyntipiste, jonkin verran lipunmyyntiä myös kaupungin palvelupisteessä, paljon käytetään R-kioskeja ja busseissakin voi ladata. PILETIN käyttöönotto: Otetaan mahdollisimman pian käyttöön Viiveajan ratkaisu: Ei tarvetta, koska nykysopimukset jatkuvat vielä vuoteen 2016

6 Haastattelu / Lahti Haastateltavat: Matti Hoikkanen (osan aikaa) Timo Talikainen Lauri Jorasmaa Konsultit: Niilo Järviluoma Veli Heikkinen Toimivalta-alue: Lahden seutu, Lahti ja 10 muuta kuntaa, Lahti hoitaa isäntäkaupunkimallilla, päättävä elin Lahden seudun joukkoliikennelautakunta Tuki nyt:: 3.3 milj. (Lahti) Liikennöitsijät nyt: Koiviston Auto suurin (noin 80 bussia), muilla noin 40 bussia Liikenne jatkossa: Pääosin kilpailutettua sopimusliikennettä, Sysmä, Hartola ja Asikkala haluavat markkinaehtoista liikennettä Liikenteen ostomalli: Lahden sisäiset linjat tulevat olemaan bruttosopimuksia, muut käyttöoikeussopimuksia (nettosopimuksia). Tästä tulee ongelmia, koska parilla ulkopuolelta tulevalla linjalla suuri merkitys myös Lahden sisällä. Kilpailutus : Lähes koko paikallisliikenne kilpailutetaan, 8 kilpailukohdetta, joista 6 Lahdessa. ELY- liikenne: ELY-liikenteellä merkitystä eräillä suunnilla Lippu- ja maksujärjestelmä: Koiviston Auto paikallisliikenteessä ja Matkahuolto seutuliikenteessä. Aktiivikortteja lienee kaupungissa noin , seutuliikenteessä noin PILETIN käyttöönotto: Otetaan mahdollisimman pian käyttöön Viiveajan ratkaisu: Matkustajien kannalta paras ratkaisu olisi, jos nykyjärjestelmät voivat jatkua PILETIN viiveajan.

7 Haastattelu / Oulu Haastateltava: Minna Soininen Konsultti: Veli Heikkinen Toimivalta-alue: Oulun kaupunki ja Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen ja Tyrnävän kunnat. Oulua lukuun ottamatta kuntien sisäisten liikenteiden järjestämisestä vastaavat kunnat. Päättävä elin on joukkoliikennejaos, jossa 7 jäsentä Oulusta ja 6 jäsentä muista kunnista. Tuki nyt:: 4,6 milj. Liikennöitsijät nyt: Koskilinjat suurin, myös lukuisa määrä muita. Autoja yhteensä noin 130. Liikenne jatkossa: Kilpailutettua sopimusliikennettä Liikenteen ostomalli: Bruttosopimuksia Kilpailutus : Koko paikallisliikenne, 10 kilpailukohdetta, kilpailu julkistettu Hilmassa heinäkuussa ELY- liikenne: Matkahuollon liput kelpaavat seutuliikenteessä, mutta Oulun sisäiset liput eivät Lippu- ja maksujärjestelmä: Koskilinjat paikallisliikenteessä ja Matkahuolto seutuliikenteessä. Kaupunkikortteja käytössä noin Lipputulot 13 M. Koskilinjat toimittavat vain välttämättömät lipputulotiedot subvention laskemiseksi. Linjakohtaisia nousutietoja ei ole kaupungin käytössä. PILETIN käyttöönotto: Otetaan mahdollisimman pian käyttöön, Oulu valmis toimimaan myös pilottikaupunkina Viiveajan ratkaisu: Matkustajien kannalta paras ratkaisu olisi, jos nykyjärjestelmät voivat jatkua PILETIN viiveajan eikä niihin kannata tehdä kuin välttämättömät muutokset. Lipputuotteet ja kortit pysyisivät entisellään. Viranomaisten tulisi kuitenkin saada hallintaansa taustajärjestelmät siltä osin kuin se on tarpeellista tuottojen ja kustannusten seuraamiseksi sekä clearingin toteuttamiseksi. Mielellään myös myyntijärjestelmät siirtyisivät viranomaisen hallintaan.

8 Haastattelu / Pohjois-Savon ELYkeskus Haastateltava: Satu Huttunen Konsultti: Niilo Järviluoma Toimivalta-alue: Pohjois-Savo, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala Liikenne nyt: Ostovuoroja 580/vrk, siirtymäajan sopimuksia 600/vrk. Liikenne jatkossa: Pääosa liikenteestä tulee olemaan kilpailutettua sopimusliikennettä, kaukoliikenne markkinaehtoista Liikenteen ostomalli: Nyt pääosin nettosopimuksia, esim. Iisalmessa kuitenkin bruttosopimuksia. Tyypillinen sopimusaika 3 vuotta+1 vuoden optio. Kilpailutus : Noin 400 vuoroa, syksyllä 3 kilpailutusta Lippu- ja maksujärjestelmä: Matkahuollon lippu- ja maksujärjelmät käytössä. Pääosa laitteista Pusatecin, mutta myös Genimaten laitteita on käytössä. Monilla linjoilla kelpaavat myös kaupunki- ja seutuliput. Ostoliikenteessä tilaaja määrittää taksat. PILETIN käyttöönotto: Otetaan käyttöön Viiveajan ratkaisu: Nykyjärjestelmät voivat jatkua, liikennöitsijä vastaa lippu- ja maksujärjestelmistä.

9 Haastattelu / Uudenmaan ELY- keskus Haastateltavat: Juhani Hallenberg Seppo Nikkanen Tom Heino Konsultit: Niilo Järviluoma Veli Heikkinen Toimivalta-alue: Uusimaa, Kanta-Häme ja Päijät-Häme Liikenne nyt: Joukkoliikennemenot 4,6 milj., josta lipputuki 1,8 milj.. Liikenne jatkossa: Jatkossa sekä kilpailutettua sopimusliikennettä että markkinaehtoista liikennettä. Viimeksi mainittua mm. Porvoo-Helsinki-liikenne ja pääosa Länsi-Uudenmaan liikenteestä. Liikenteen ostomalli: Nyt pääosin nettosopimuksia, jatkossa pääosin käyttöoikeussopimuksia Kilpailutus : Noin % linjoista kilpailuun. Lippu- ja maksujärjestelmä: Matkahuollon lippu- ja maksujärjestelmät käytössä. Porvoossa Koiviston Auton järjestelmä käytössä. Ostoliikenteessä tilaaja määrittää taksat (kunta- ja seututaksat kuntien päätösten mukaisia). PILETIN käyttöönotto: Otetaan käyttöön, viiveaika kuitenkin ainakin joillakin alueilla pitkä, koska siirtymäajan sopimuksia jatkuu runsaasti aina vuosiin Viiveajan ratkaisu: Nykyjärjestelmät voivat jatkua PILETIN viiveajalla eli liikennöitsijä vastaa lippu- ja maksujärjestelmistä. Vaatii kuitenkin muutoksia Matkahuollon clearingjärjestelmiin, jotta lippujen käyttö ostoliikenteessä ja siirtymäajan sopimusliikenteessä voidaan eritellä.

10 Haastattelut / Lippu- ja maksujärjestelmien operoijat Matkahuolto Koiviston Auto Pusatec

11 Haastattelu / Matkahuolto Haastateltavat: Jarmo Oksaharju Jukka Ylitalo Konsultit: Niilo Järviluoma Veli Heikkinen Lippu- ja maksujärjestelmän laajuus: Matkahuollon järjestelmä on käytössä lähes kaikessa joukkoliikenteessä HSL:n aluetta lukuun ottamatta. Matkakortteja käytössä noin , joista noin 10 % etäluettavia. Kortteja lukevat Pusatecin, Faran, Genimaten ja Pointin laitteet. Matkakortti- ym. henkilöliikennepalvelujen liikevaihto on noin 10 miljoonaa /vuosi. MH:n valmius viiveajan toimittajaksi: Matkahuolto on valmis lippu- ja maksujärjestelmän operoijaksi PILETIN viiveajalla. Mitä palveluja MH voisi tarjota: Lippujärjestelmä- ja clearing, lipunmyynti- sekä aikataulu- ja asiakaspalveluja. Palvelun laajuus riippuu siitä, mitä viranomaiset haluavat. PILETIN ensimmäisen vaiheen kehitystoimenpiteitäkin ollaan valmiita toteuttamaan, vaikkakaan lyhyehkön viiveajan takia se ei liene perusteltua. Järjestelmän kustannukset ja muut ehdot: Hintatietoja ei olla vielä valmiita antamaan, riippuu palvelujen laajuudesta. Lienee kuitenkin korkeampi kuin nykyinen (3-4 % lipputuloista+tuesta?). Viiveaika ei kuukausia vaan pidempi aika.

12 Haastattelu / Koiviston Auto Haastateltavat: Antti Norrlin Hannu Rantakömi (osan aikaa) Konsultit: Niilo Järviluoma Veli Heikkinen Lippu- ja maksujärjestelmän laajuus: Koiviston Auton järjestelmä on käytössä seuraavissa kaupungeissa: Jyväskylä, Kuopio, Oulu, Lahti ja Porvoo. Rahastuslaitteita on yhteensä noin 470. Koiviston Auto on korttien liikkeeseenlaskija, taustajärjestelmien operoija ja myyntiverkon järjestäjä. Lahdessa ja Oulussa myös muita yrittäjiä, jotka käyttävät Koiviston Auton järjestelmää. Kortteja voi ladata myös autoissa ja Lahdessa on otettu juuri käyttöön myös nettiostomahdollisuus (lataus bussissa). Koiviston Auton järjestelmän on toimittanut Pusatec, joka osin hoitaa myös tuotehallintaa. Koiviston Auton valmius viiveajan toimittajaksi: Koiviston Auto on valmis lippu- ja maksujärjestelmän operoijaksi yllä mainituissa kaupungeissa PILETIN viiveajalla. Mitä palveluja Koiviston Auto voisi tarjota: Lippujärjestelmä- ja clearing sekä lipunmyynti nykyisessä laajuudessa. Niin sovittaessa palveluja voidaan myös kehittää yhteistyössä Pusatecin kanssa. Järjestelmän kustannukset ja muut ehdot: Hintatietoja ei olla vielä valmiita antamaan, mutta hinnoittelu olisi Koiviston Auton mukaan kohtuullista.

13 Haastattelu / Pusatec Haastateltavat: Pertti Heurlin Erkki Rämö Konsultit: Niilo Järviluoma Veli Heikkinen Lippu- ja maksujärjestelmän laajuus: Pusatec on toimittanut arviolta 80 % Suomen matkakorttijärjestelmistä, kun HSL:n ja Turun alueita ei oteta huomioon. Pusatec on toimittanut kaupunkikohtaiset järjestelmät seuraaviin kaupunkeihin: Tampere, Oulu, Kuopio, Jyväskylä, Lahti, Porvoo, Vaasa, Pori (osittain), Joensuu ja Hyvinkää. Järjestelmät sisältävät ajoneuvolaitteet, matkakortit, varikkojärjestelmät, tietoliikenteen ja myyntijärjestelmät. Kaikissa näissä kaupungeissa on käytössä Pusatecin korttisovellus, jonka immateriaalioikeudet Pusatec omistaa. Kortit matkustajille toimittaa liikennöitsijä, jolla on käyttöoikeus korttisovellukseen. Pusatecin valmius viiveajan toimittajaksi: Pusatecilla on tekninen ja henkinen valmius sekä operoida kaupunkien järjestelmiä että toimia tietojen välittäjänä liikennöitsijöiden järjestelmien ja viranomaisten välillä. Aikataulusyistä ei kuitenkaan ole mahdollista tehdä merkittäviä muutoksia järjestelmään. Seutulippujen osalta operointi ei kuitenkaan onnistu, koska niistä vastaa Matkahuolto. Mitä palveluja Pusatec voisi tarjota: Lippu- ja matkakorttijärjestemien ylläpito, operointi ja keskitetty tarvittavien tietojen siirto tilaajille. Myös myyntijärjestelmien toteutus (sopimukset toimivaltaisten viranomaisten tekeminä) Järjestelmän kustannukset ja muut ehdot: Riippuu toiminnan laajuudesta ja sisällöstä, mutta kovin suurista summista Pustecin mukaan ei puhuta. Pusatec on valmis siihen, että muutkin laitevalmistajat voivat päivittää laitteistonsa käsittelemään Pusatecin kortteja.

14 Vertailtavat vaihtoehdot Vaihtoehto A: Toimivaltaiset viranomaiset hankkivat nykyiset lipputuotteet varmistavan lippu- ja maksujärjestelmän viiveajalle lukuun ottamatta ajoneuvo- ja varikkojärjestelmiä, joista vastaavat liikennöitsijät. Hankinta toteutetaan erillisesti, erotettuna liikennepalvelujen hankinnoista. Vaihtoehto B: Liikennöitsijät vastaavat viiveajalla lippu- ja maksujärjestelmistä. Viranomainen kilpailuttaa lippu- ja maksujärjestelmän osana liikennepalvelujen hankintaa Niilo Järviluoma, Veli Heikkinen, Erkki Jylhä-Ollila

15 Kunnallisten viranomaisten liikenne Vaihtoehto A Vaihtoehto B Matkustajan kokema palvelu Nykyiset lipputuotteet ja kortit säilyvät Nykyinen myyntiverkosto säilyy Nykyiset matkakortit säilyvät Vaikutukset liikennepalvelujen kilpailuttamiseen Lippu- ja maksujärjestelmien kustannukset Lippu- ja maksujärjestelmiin sopimusaikana muutos vain silloin kun PILETTI otetaan käyttöön Liikennöitsijän riskit pienenevät, mikä heijastuu hintatasoon Kilpailuneutraliteettiongelma Viranomaisen suorat kustannukset kasvavat Joukkoliikenteen imago Imago ei parane eikä huonone lippu- ja maksujärjestelmän takia Yhtenäinen lippu- ja maksujärjestelmä voi hajaantua useaksi järjestelmäksi Myyntiverkosto sirpaloituu Ainakin osa matkakorteista joudutaan uusimaan viiveajalle Kaksi isoa muutosta lippu- ja maksujärjestelmissä sopimusaikana lisäävät liikennöitsijän riskiä, mikä nostaa hintatasoa Kaksi kehitysvaihetta vähentää tarjoushalukkuutta Liikennöitsijäkohtaisen lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaminen nostaa liikennepalvelujen hintaa Jos yhtenäinen lippu- ja maksujärjestelmä sirpaloituu, niin imago huononee Joukkoliikennemarkkinat Lippu- ja maksujärjestelmä ei merkittävästi heikennä markkinoiden toimivuutta Liikenteen tilaajien saamat tiedot Tilaajat saavat yhtenäistä tietoa joukkoliikenteen tuloista ja matkustajamääristä Joukkoliikenteen markkinatilanne saattaa huonontua Tilaajat saavat tietoa joukkoliikenteen tuloista ja matkustajamääristä Matkakorttijärjestelmien markkinat Markkinoissa ei viiveajalla muutoksia (pysyvät keskittyneinä) Markkinat monipuolistuvat

16 ELY- liikenne Vaihtoehto A Vaihtoehto B Matkustajan kokema palvelu Nykyiset lipputuotteet ja kortit säilyvät Nykyinen myyntiverkosto säilyy Paikallisliikenteen liput kelpaavat nykyisessä laajuudessa, jos kaupunkiseuduilla valitaan vaihtoehto A Vaikutukset liikennepalvelujen Lippu- ja maksujärjestelmiin sopimusaikana kilpailuttamiseen muutos vain silloin kun PILETTI otetaan käyttöön Nykyiset lipputuotteet ja kortit säilyvät Nykyinen myyntiverkosto säilyy Paikallisliikenteen liput kelpaavat nykyisessä laajuudessa, jos kaupunkiseuduilla valitaan vaihtoehto A Lippu- ja maksujärjestelmiin muutos vain silloin kun PILETTI otetaan käyttöön Lippu- ja maksujärjestelmien kustannukset Viranomaisen suorat kustannukset kasvavat Lippu- ja maksujärjestelmän kustannukset säilyvät nykytasolla Joukkoliikenteen imago Imago ei parane eikä huonone lippu- ja maksujärjestelmän takia Imago ei parane eikä huonone lippu- ja maksujärjestelmän takia Joukkoliikennemarkkinat Lippu- ja maksujärjestelmä ei heikennä markkinoiden toimivuutta Lippu- ja maksujärjestelmä ei heikennä markkinoiden toimivuutta Liikenteen tilaajan saamat tiedot Tilaajat saavat yhtenäistä tietoa joukkoliikenteen tuloista ja matkustajamääristä Tilaajat saavat tietoa joukkoliikenteen tuloista ja matkustajamääristä Matkakorttijärjestelmien markkinat Markkinoissa ei viiveajalla muutoksia Markkinoissa ei viiveajalla muutoksia

17 Konsulttien suositukset / Kunnallisten viranomaisten liikenne Paras ratkaisu PILETIN viiveajalle on nykyisten lippu- ja maksujärjestelmien käyttö (edellyttäen että kilpailuneutraliteettiin liittyvät ongelmat ratkaistaan) Toimivaltaisten viranomaisten tulisi käynnistää nykyisten lippu- ja maksujärjestelmien käytön varmistava hankintamenettely välittömästi Toimivaltaisten viranomaisten kannattaa tehdä hankinta yhteisesti Toimivaltaisten viranomaisten tulee asettaa vaatimukset viiveajan ratkaisulle ja kirjata liikennöitsijöiden järjestelmiin kohdistuvat vaatimukset liikenteen kilpailuttamisasiakirjoihin Suorahankinnalle katsotaan olevan perusteita (*): Pysyväisluonteisen lippu- ja maksujärjestelmän kilpailutus on parhaillaan meneillään ja suorahankinnan kohteena on puolen vuoden vuoden pituinen väliaika, jolloin kilpailutuksen kohteena olevaa järjestelmä ei vielä ole käytössä. Järjestelmän käyttöönotto viivästyy markkinaoikeusvalituksen johdosta. Väliajalla käytettävän lippu- ja maksujärjestelmän neuvotteluissa neuvotellaan kaikkien markkinoilla toimivien toimittajien kanssa Väliaikaisen lippu- ja maksujärjestelmän kilpailuttamiselle hankintalainsäädännön mukaisesti ei ole aikaa eikä resursseja. Toimivaltaiset viranomaiset ovat jo nyt käynnistäneet joukkoliikennepalveluilta koskevia tarjouskilpailuja ja tarjouksen tekeminen edellyttää ehdottomasti tietoa käytössä olevasta lippu- ja maksujärjestelmästä Viiveajalla tulee pidättäytyä muutoksista nykyisiin lippu- ja maksujärjestelmiin * Juristiryhmä Heidi Hillner-Huotari, Liikennevirasto, Juha Myllymäki, Kuntaliitto ja Pekka Aalto, Paikallisliikenneliitto

18 Konsulttien suositukset / ELY- liikenne ELY- keskukset jatkavat liikennettä kilpailutettaessa nykyistä lippu- ja maksujärjestelmäkäytäntöä ELY- keskukset määrittävät käytettävät liput ja niiden hinnat sekä hintavelvoitteet (mm. lippujen kelpoisuus paikallis- ja seutuliikenteessä) Liikennöitsijät vastaavat lippu- ja maksujärjestelmien toteuttamisesta Mikäli kaupunkiseuduilla päästään ratkaisuun, jossa nykyiset lippu- ja maksujärjestelmät ovat käytössä PILETIN viiveajan, voidaan myös näiden lippujen kelpoisuus ELY- liikenteessä varmistaa nykyisessä laajuudessa.

19 Kilpailuneutraliteetin varmistaminen / vaihtoehtoja Järjestelmätoimittaja avaa korttisovelluksensa ja rajapintansa mahdollisimman pian, jotta muut laitevalmistajat ehtivät päivittää järjestelmänsä Toimivaltaiset viranomaiset hankkivat ajoneuvolaitteita, jotka vuokrataan liikennöitsijöille, joilla ei sopivia laitteita ole Luodaan kaikkiin kaupunkeihin myös rinnakkaisliput, jota käyttävät Matkahuollon kortteja Konsulttiryhmä suosittelee ensimmäistä vaihtoehtoa

Viiveajan lippu- ja maksujärjestelmän hankinta. Työraportti 11.3.2014

Viiveajan lippu- ja maksujärjestelmän hankinta. Työraportti 11.3.2014 Viiveajan lippu- ja maksujärjestelmän hankinta Työraportti 11.3.2014 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Johdanto... 2 2 Ensimmäinen neuvottelukierros... 3 2.1 Neuvotteluihin kutsutut toimijat... 3 2.2 Fara... 3 2.3

Lisätiedot

Joukkoliikenteen tilannekatsaus Marja Rosenberg johtava joukkoliikenneasiantuntija

Joukkoliikenteen tilannekatsaus Marja Rosenberg johtava joukkoliikenneasiantuntija Joukkoliikenteen tilannekatsaus Marja Rosenberg johtava joukkoliikenneasiantuntija 12.9.2012 Sisältö 1.Liikenteen kilpailuttaminen 2.Lippu- ja maksujärjestelmä 3.Kunta-Ely sopimukset Liikenteen kilpailuttaminen

Lisätiedot

PILETTI Kaupunkiseutujen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä

PILETTI Kaupunkiseutujen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä PILETTI Kaupunkiseutujen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Pori 29.1.2013 Mikä PILETTI on? PILETTI-järjestelmä on toimivaltaisten viranomaisten yhteinen joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmäpalvelu,

Lisätiedot

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5. 1. Viiveajan lippu- ja maksujärjestelmä

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5. 1. Viiveajan lippu- ja maksujärjestelmä TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5. 1. Viiveajan lippu- ja maksujärjestelmä 1 YLEISTÄ... 1 2 LIPPUJÄRJESTELMÄ... 1 2.1 Nykyiset lipputuotteet... 1 2.2 Tasataksa-alueen kaupungin tukemat lipputuotteet ja asiakashinnat

Lisätiedot

Kuopion ja Joensuun toimivalta-alueiden joukkoliikenteen järjestämistaparatkaisut ja kilpailuttamisen valmistelu

Kuopion ja Joensuun toimivalta-alueiden joukkoliikenteen järjestämistaparatkaisut ja kilpailuttamisen valmistelu Kuopion ja Joensuun toimivalta-alueiden joukkoliikenteen järjestämistaparatkaisut ja kilpailuttamisen valmistelu Aika: 19.3.2013 klo 15:00 17:30 Paikka: Valtuusto-virastotalo, Suokatu 42, Kuopio, valtuustosali

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunkiseudun joukkoliikenne

Jyväskylän kaupunkiseudun joukkoliikenne Jyväskylän kaupunkiseudun joukkoliikenne Miksi uudistus? - EU:n palvelusopimusasetus - Joukkoliikennelaki (2009) Toimijat 1.7.2014 alkaen Joukkoliikennejaosto - joukkoliikenteen toimivaltainen viranomainen

Lisätiedot

Oulu ja keskisuuret kaupunkiseudut kilpailuttivat joukkoliikenteensä

Oulu ja keskisuuret kaupunkiseudut kilpailuttivat joukkoliikenteensä 2014-03-13 Oulu ja keskisuuret kaupunkiseudut kilpailuttivat joukkoliikenteensä Toimiko kilpailu ja murtuivatko reviirit? Simo Airaksinen Antti Kataja Miten ja millä vauhdilla markkinat muuttuvat? NYT

Lisätiedot

Joukkoliikenteen kilpailutuksia ja markkinoita koskeva tutkimus 2014

Joukkoliikenteen kilpailutuksia ja markkinoita koskeva tutkimus 2014 Joukkoliikenteen kilpailutuksia ja markkinoita koskeva tutkimus 2014 Niilo Järviluoma ja Antti Kataja 12.3.2015 2 Joukkoliikenteen kilpailutuksia ja markkinoita koskeva tutkimus 2014 Vuodesta 2014 alkaen

Lisätiedot

Maaseudun lippu ja maksujärjestelmät 13.2.2013. Henriika Weiste WayStep Consulting

Maaseudun lippu ja maksujärjestelmät 13.2.2013. Henriika Weiste WayStep Consulting Maaseudun lippu ja maksujärjestelmät 13.2.2013 Henriika Weiste WayStep Consulting SELVITYKSEN TAVOITTEENA löytää ratkaisu Mitkä ovat markkinaehtoisessa joukkoliikenteessä käytettävät tuetut liput ja niiden

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2015

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2015 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. Raportin tausta... 3 2. Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2014

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2014 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. Raportin tausta... 4 2. Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

Waltti - Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä hanke Tilannekatsaus

Waltti - Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä hanke Tilannekatsaus Itä-Suomen liikennejärjestelmäpäivät 2014 Ilkka Kankkunen Toimitusjohtaja TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy 29.10.2014 Waltti - Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä hanke Tilannekatsaus 2 Waltti-hanke

Lisätiedot

Joukkoliikenteen kilpailutuksia ja markkinoita koskeva tutkimus 2014

Joukkoliikenteen kilpailutuksia ja markkinoita koskeva tutkimus 2014 2014-10-16 Joukkoliikenteen kilpailutuksia ja markkinoita koskeva tutkimus 2014 Simo Airaksinen 29.10.2014 2 Miten kilpailutuksissa onnistuttiin? Pääsääntöisesti kilpailutukset onnistuivat ainakin teknisesti

Lisätiedot

Linja-autoliikenteen järjestäminen ja rooli tulevaisuudessa. Liikenne- ja viestintävaliokunta kuuleminen 8.3.2013

Linja-autoliikenteen järjestäminen ja rooli tulevaisuudessa. Liikenne- ja viestintävaliokunta kuuleminen 8.3.2013 Linja-autoliikenteen järjestäminen ja rooli tulevaisuudessa Liikenne- ja viestintävaliokunta kuuleminen 8.3.2013 Joukkoliikenteen rooli tulevaisuudessa Joukkoliikenne on osa valtion, seutujen ja kuntien

Lisätiedot

Joukkoliikenteen vuosikertomus vuodelta 2014 Joensuu, Kontiolahti, Liperi

Joukkoliikenteen vuosikertomus vuodelta 2014 Joensuu, Kontiolahti, Liperi Joukkoliikenteen vuosikertomus vuodelta 2014 Joensuu, Kontiolahti, Liperi Sivu 2/11 1. Joukkoliikennejärjestelmä Joensuun kaupunki toimii EU:n palvelusopimusasetuksen sekä joukkoliikennelain mukaisena

Lisätiedot

Joukkoliikenteen järjestäminen. Kehto- foorumi Pori 21.3.2013 Silja Siltala liikenneinsinööri

Joukkoliikenteen järjestäminen. Kehto- foorumi Pori 21.3.2013 Silja Siltala liikenneinsinööri Joukkoliikenteen järjestäminen Kehto- foorumi Pori 21.3.2013 Silja Siltala liikenneinsinööri Linja-autoliikenteen järjestäminen ja rooli tulevaisuudessa Liikenne- ja viestintävaliokunta kuuleminen 8.3.2013/

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2013

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2013 POHJOIS-SAVON ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

PILETTI-hanke. Bussialan seminaari 5.2.2013

PILETTI-hanke. Bussialan seminaari 5.2.2013 PILETTI-hanke Bussialan seminaari 5.2.2013 Toteuttamishankkeen lähtökohdat ja tavoitteet Jos joukkoliikenteen toimivaltainen viranomainen järjestää joukkoliikenteen PSA-mallin mukaisesti, niin lippu- ja

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

toiminnanjohtaja Pekka Aalto, Suomen Paikallisliikenneliitto ry 15.1.2013

toiminnanjohtaja Pekka Aalto, Suomen Paikallisliikenneliitto ry 15.1.2013 JOUKKOLIIKENTEEN KILPAILUTTAMISEN KRIITTISET PISTEET, kun vaihtoehtoina ovat markkinaehtoinen liikenne ja PSAvaihtoehtoina bruttomalli sekä käyttöoikeussopimukset toiminnanjohtaja Pekka Aalto, Suomen Paikallisliikenneliitto

Lisätiedot

PILETTI-hankkeen esittely. Jyväskylä 27.11.2012

PILETTI-hankkeen esittely. Jyväskylä 27.11.2012 PILETTI-hankkeen esittely Jyväskylä 27.11.2012 Toteuttamishankkeen tavoitteet Ensisijainen tavoite Viranomaisten hallinnoiman lippu ja maksujärjestelmän perusasiat tuotantokäytössä kesäkuussa 2014 Toissijainen

Lisätiedot

Liikenteenharjoittajan toteuttama lippujärjestelmä perustuu kilometritaksaan.

Liikenteenharjoittajan toteuttama lippujärjestelmä perustuu kilometritaksaan. 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa liikenteenharjoittaja tai tämän valtuuttama taho. Järjestelmä

Lisätiedot

Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus

Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus Liite 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus KASELY/349/2014, 1.4.2014 Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 53 30.10.2014. 53 Asianro 6085/08.01.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 53 30.10.2014. 53 Asianro 6085/08.01. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) 53 Asianro 6085/08.01.00/2014 Waltti-lippujärjestelmän myyntiperiaatteita Suunnittelupäällikkö Mervi Heiskanen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut Joukkoliikennelautakunta

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT. Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014

TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT. Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014 TEKNISTEN PALVELUIDEN TILAUKSIEN MUUTOSPAKETIT Kaupunginvaltuuston talousseminaari 15.9.2014 TAUSTATEKIJÖITÄ Rakennemuutosohjelma edennyt hyvin Tekninen keskus parantanut tuottavuutta ja onnistunut hyvin

Lisätiedot

Savonlinja-yhti. yhtiöt. Pysäkiltä pysäkille jo yli 85 vuotta

Savonlinja-yhti. yhtiöt. Pysäkiltä pysäkille jo yli 85 vuotta Savonlinja-yhti yhtiöt Pysäkiltä pysäkille jo yli 85 vuotta Joukkoliikennepalvelut tuottajan näkökulmasta Olli Hirvonen paikallispäällikkö Autolinjat Oy Luotettavaa matkustajapalvelua jo vuodesta 1924

Lisätiedot

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa liikenteenharjoittaja tai tämän valtuuttama

Lisätiedot

LIITE 6 LIPPU-, MAKSU- JA INFORMAATIOJÄRJESTELMÄN KUVAUS Riihimäen paikallisliikenne

LIITE 6 LIPPU-, MAKSU- JA INFORMAATIOJÄRJESTELMÄN KUVAUS Riihimäen paikallisliikenne LIITE 6 LIPPU-, MAKSU- JA INFORMAATIOJÄRJESTELMÄN KUVAUS Riihimäen paikallisliikenne 1. Lippujärjestelmä... 2 2. Maksujärjestelmä... 2 2.1. Tilaajan vastuut, tehtävät ja oikeudet... 2 2.2. Liikenteenharjoittajan

Lisätiedot

WALTTI-lippu ja maksujärjestelmä

WALTTI-lippu ja maksujärjestelmä 1.10.2015 Satakunnan koulukuljetusja liikenneturvallisuusseminaari Ilkka Kankkunen Toimitusjohtaja TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy WALTTI-lippu ja maksujärjestelmä Waltti lippu- ja maksujärjestelmä Waltti

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2012

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2012 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1 Raportin tausta... 3 2 Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

Reittipohjainen käyttöoikeussopimus Yhteenveto ELY-keskusten käyttöön tulevista hankinta-asiakirjamalleista

Reittipohjainen käyttöoikeussopimus Yhteenveto ELY-keskusten käyttöön tulevista hankinta-asiakirjamalleista Reittipohjainen käyttöoikeussopimus Yhteenveto ELY-keskusten käyttöön tulevista hankinta-asiakirjamalleista Laura Langer 1.11.2013 Yhteenvedon tarkoitus Yhteenveto on tarkoitettu liikenteenharjoittajien

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2010

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2010 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2010 SISÄLTÖ 1 Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus... 3 2 Kouvolan kaupungin

Lisätiedot

Joukkoliikenteen vuosikertomus vuodelta 2013 Joensuu, Kontiolahti, Liperi

Joukkoliikenteen vuosikertomus vuodelta 2013 Joensuu, Kontiolahti, Liperi Joukkoliikenteen vuosikertomus vuodelta 2013 Joensuu, Kontiolahti, Liperi Sivu 2/9 1. Joukkoliikennejärjestelmä Joensuun kaupunki toimii EU:n palvelusopimusasetuksen sekä joukkoliikennelain mukaisena seudullisena

Lisätiedot

Käytännön markkina-analyysi ennen kilpailuttamista. Lauri Rinta-Kanto. Paikallisliikenneliitto ry. Vuosikokous 14.3.2013 Helsinki

Käytännön markkina-analyysi ennen kilpailuttamista. Lauri Rinta-Kanto. Paikallisliikenneliitto ry. Vuosikokous 14.3.2013 Helsinki Käytännön markkina-analyysi ennen kilpailuttamista Lauri Rinta-Kanto Paikallisliikenneliitto ry Vuosikokous 14.3.2013 Helsinki Kuopion, Joensuun ja Pohjois-Savon ELY:n toimivalta-alueiden kilpailutuksen

Lisätiedot

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2013

KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2013 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION TOIMIVALTA-ALUEEN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. Raportin tausta... 3 2. Kuopion kaupungin toimivalta-alue...

Lisätiedot

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue

KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue KAAKKOIS-SUOMEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Waltti lippu- ja maksujärjestelmä Kokemuksia käyttöönotosta Jyväskylästä

Waltti lippu- ja maksujärjestelmä Kokemuksia käyttöönotosta Jyväskylästä Waltti lippu- ja maksujärjestelmä Kokemuksia käyttöönotosta Jyväskylästä Paikallisliikennepäivät, Jyväskylä 17.9.2015 Ari Tuovinen Jyväskylän paikallisliikenne Waltin piirissä Paikallisliikenteen tunnusluvut

Lisätiedot

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa liikenteenharjoittaja tai tämän valtuuttama

Lisätiedot

Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus

Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus UUDELY/3927/06.10.02/2013 Uusimaa 8.11.2013 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5 Lippu- ja maksujärjestelmien kuvaus 1. Tarjouspyynnön kohteiden lippu- ja maksujärjestelmät viranomaisten lippu- ja maksujärjestelmän

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2012

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2012 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI 2012 SISÄLTÖ 1 Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus... 3 2 Kouvolan kaupungin

Lisätiedot

Suomen Paikallisliikenneliiton vuosikokousseminaari 2016

Suomen Paikallisliikenneliiton vuosikokousseminaari 2016 Suomen Paikallisliikenneliiton vuosikokousseminaari 2016 Antti Norrlin konsernijohtaja METSÄPIETILÄ OY konsernin hallintopalvelut henkilöstö 52 omistaa tytäryhtiöiden osakekannat HELSINGIN BUSSILIIKENNE

Lisätiedot

PILETTI. Tekninen vaatimusmäärittely. v. 0.2

PILETTI. Tekninen vaatimusmäärittely. v. 0.2 PILETTI Tekninen vaatimusmäärittely v. 0.2 2 Sisällysluettelo 1. Yleiskuvaus... 3 2. Taustajärjestelmä... 4 3. Palvelupisteiden sovellus... 4 4. Korttisovellus ja turvaratkaisu... 4 5. Rajapinnat... 5

Lisätiedot

Ikäryhmät ja alennusryhmät Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteessä 1.7.2014 alkaen. Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 3.3.2013:

Ikäryhmät ja alennusryhmät Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteessä 1.7.2014 alkaen. Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 3.3.2013: Page 1 of 5 Liite 9 Ikäryhmät ja alennusryhmät Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteessä 1.7.2014 alkaen Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 3.3.2013: Jotta joukkoliikennejärjestelmä olisi aidosti yhtenäinen

Lisätiedot

Mitä joukkoliikenteen muutos tuo tullessaan tausta ja kuntien rooli. Kuntamarkkinat 2013 Silja Siltala liikenneinsinööri

Mitä joukkoliikenteen muutos tuo tullessaan tausta ja kuntien rooli. Kuntamarkkinat 2013 Silja Siltala liikenneinsinööri Mitä joukkoliikenteen muutos tuo tullessaan tausta ja kuntien rooli Kuntamarkkinat 2013 Silja Siltala liikenneinsinööri Joukkoliikenteen rooli tulevaisuudessa Joukkoliikenne on osa valtion, seutujen ja

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2012

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2012 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2012 Jyväskylässä 6.5.2013 1. Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus

Lisätiedot

Itä-Suomen henkilöliikennestrategia. Joukkoliikenteen järjestämistavat POS-ELYn toimivalta-alueella

Itä-Suomen henkilöliikennestrategia. Joukkoliikenteen järjestämistavat POS-ELYn toimivalta-alueella Itä-Suomen henkilöliikennestrategia Joukkoliikenteen järjestämistavat POS-ELYn toimivalta-alueella Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 1 NELJÄ OSAPROJEKTIA ITÄ-SUOMEN HENKILÖLIIKENNESTRATEGIA

Lisätiedot

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus Liite 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus KASELY/434/2015, 20.3.2015 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. A Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 34 25.06.2015. 34 Asianro 4874/08.01.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 34 25.06.2015. 34 Asianro 4874/08.01. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (1) 34 Asianro 4874/08.01.00/2015 Joukkoliikenteen kilpailutustutkimus Suunnittelupäällikkö Tanja Leppänen Kunnallistekninen suunnittelu ja vesihuollon järjestämistehtävät

Lisätiedot

Suomen joukkoliikenteen kilpailutilanne alueittain ja yritysten tuloskunto

Suomen joukkoliikenteen kilpailutilanne alueittain ja yritysten tuloskunto Suomen joukkoliikenteen kilpailutilanne alueittain ja yritysten tuloskunto Suomen Paikallisliikenneliiton 45. vuosikokousseminaari 12.3.2013 HMV Service Economy Oy Jukka Kallio 0 Hyvät joukkoliikennepalvelut

Lisätiedot

WALTTI-LIPUT KÄYTTÖÖN MIKKELIN KAU- PUNKI- JA MAASEUTULIIKENTEESSÄ 6.6.2016 ALKAEN

WALTTI-LIPUT KÄYTTÖÖN MIKKELIN KAU- PUNKI- JA MAASEUTULIIKENTEESSÄ 6.6.2016 ALKAEN WALTTI-LIPUT KÄYTTÖÖN MIKKELIN KAU- PUNKI- JA MAASEUTULIIKENTEESSÄ 6.6.2016 ALKAEN WALTTI-LIPUT KÄYTTÖÖN MIKKELIN PAIKALLISLIIKEN- TEESSÄ JA MIKKELIN SEUDUN MAASEUTULIIKENTEESSÄ Mikkelin paikallisliikenteessä

Lisätiedot

1.1 Joensuun kaupunki toimivaltaisena joukkoliikenneviranomaisena (jäljempänä Joensuun

1.1 Joensuun kaupunki toimivaltaisena joukkoliikenneviranomaisena (jäljempänä Joensuun POHJOIS-SAVON ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUKSEN, LIIKENNEVIRASTON JA JOENSUUN KAUPUNKISEUDUN TOIMIVALTAISEN JOUKKOLIIKENNEVIRANOMAISEN VÄLINEN AI- ESOPIMUS JOUKKOLIIKENTEEN KEHITTÄMISESTÄ JA

Lisätiedot

Tampereen seudun ja Pirkanmaan joukkoliikenteen taksajärjestelmät ja vyöhykerajat

Tampereen seudun ja Pirkanmaan joukkoliikenteen taksajärjestelmät ja vyöhykerajat Tampereen seudun ja Pirkanmaan joukkoliikenteen taksajärjestelmät ja vyöhykerajat Maiju Lintusaari 8.10.2015 Ympäristösi parhaat tekijät 1. Lähtökohdat 3 Nykytila, Tampereen kaupunkiseutu Kertaliput Vyöhyke

Lisätiedot

Työraportin LIITE 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI TASAPAINOTETTU TULOSKORTTI 2011

Työraportin LIITE 1. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI TASAPAINOTETTU TULOSKORTTI 2011 1. Elinympäristö turvallisemmaksi ja terveemmäksi Kokonaismatkustajamäärä 1,33 miljoonaa /vuosi Joukkoliikennematkat / asukas 19 matkaa / asukas / vuosi Autoistumisaste 559 autoa / 1000 asukasta Kävely,

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO LIITE 1 KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36,

Lisätiedot

Joukkoliikenteen valtakunnalliset indikaattorit

Joukkoliikenteen valtakunnalliset indikaattorit Joukkoliikenteen valtakunnalliset indikaattorit Toni Bärman, Joukkoliikenteen palvelut yksikkö, Liikennevirasto 10.9.2015 Joukkoliikenteen valtakunnalliset indikaattorit Joukkoliikenteen muutokset & toimivaltaiset

Lisätiedot

Joukkoliikenteen järjestäminen: Turku-Masku-Nousiainen- Mynämäki. 7.4.2015, Nousiainen

Joukkoliikenteen järjestäminen: Turku-Masku-Nousiainen- Mynämäki. 7.4.2015, Nousiainen Joukkoliikenteen järjestäminen: Turku-Masku-Nousiainen- Mynämäki 7.4.2015, Nousiainen Miksi täällä tänään? Mynämäki-Masku-Nousiainen-Raisio-Turku liikennettä koskevat liikennöintisopimukset (3kpl) ovat

Lisätiedot

AIESOPIMUS JOUKKOLIIKENTEEN KEHITYKSESTÄ JA RAHOITUKSESTA VUOSILLE 2014 2016

AIESOPIMUS JOUKKOLIIKENTEEN KEHITYKSESTÄ JA RAHOITUKSESTA VUOSILLE 2014 2016 AIESOPIMUS JOUKKOLIIKENTEEN KEHITYKSESTÄ JA RAHOITUKSESTA VUOSILLE 2014 2016 1. SOPIMUSOSAPUOLET 1.1 Kuopion kaupunki toimivaltaisena joukkoliikenneviranomaisena (jäljempänä Kuopion kaupunki) 1.2 Pohjois-Savon

Lisätiedot

Multimodaalisilla ratkaisuilla kohti asiakaslähtöisempiä liikkumisen palveluja. ECOMM 2014 jälkiseminaari 24.9.2014 Jenni Eskola

Multimodaalisilla ratkaisuilla kohti asiakaslähtöisempiä liikkumisen palveluja. ECOMM 2014 jälkiseminaari 24.9.2014 Jenni Eskola Multimodaalisilla ratkaisuilla kohti asiakaslähtöisempiä liikkumisen palveluja ECOMM 2014 jälkiseminaari 24.9.2014 Jenni Eskola Liikkumistili kohti yhteiskäyttöisyyttä ja liikkumisen palveluja 23.9.2014

Lisätiedot

KUOPION KAUPUNGIN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2011

KUOPION KAUPUNGIN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2011 KUOPION KAUPUNKI Suunnittelupalvelut Joukkoliikennelautakunta 15.3.2012, 11 31.1.2012 EU:N PALVELUSOPIMUSASETUKSEN 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN KUOPION KAUPUNGIN JOUKKOLIIKENTEEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA

Lisätiedot

Paikallisliikennepäivät 17.-18.9.2015 Palvelupäällikkö Kari Ström, Jyväskylän kaupunki

Paikallisliikennepäivät 17.-18.9.2015 Palvelupäällikkö Kari Ström, Jyväskylän kaupunki Paikallisliikennepäivät 17.-18.9.2015 Palvelupäällikkö Kari Ström, Jyväskylän kaupunki Kilpailutuksen kokemukset ja tulokset Jyväskylässä: Joukkoliikenteen laatua voitiin parantaa ja tarjontaa lisätä.

Lisätiedot

PSA-suojan poistaminen ja paikallisliikenne

PSA-suojan poistaminen ja paikallisliikenne PSA-suojan poistaminen ja paikallisliikenne Paikallisliikenneliiton vuosikokousseminaari 10.3.2016 Osastonjohtaja Tero Anttila Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Esityksen sisältö Mistä PSA-suojan

Lisätiedot

Kehittyvät bussimarkkinat Kilpailutus uusii kalustoa mm. Lahdessa

Kehittyvät bussimarkkinat Kilpailutus uusii kalustoa mm. Lahdessa Kehittyvät bussimarkkinat Kilpailutus uusii kalustoa mm. Lahdessa Suomen Paikallisliikenneliiton 44. vuosikokousseminaari 13.3.2014 Joukkoliikennesuunnittelija Lauri Jorasmaa Esityksen sisältö 1. Yhteenveto

Lisätiedot

Kohteet on määritelty tarkemmin tarjouspyynnön liitteessä 3.

Kohteet on määritelty tarkemmin tarjouspyynnön liitteessä 3. Dno VARELY/XXXX/2016 pp.kk.2016 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: X elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Osoite:

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:O 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2015

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:O 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2015 LAPELY/868/2016 LAPIN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikennejärjestelmäyksikkö EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:O 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (16) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 29.04.2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (16) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 29.04.2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (16) Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:15 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Veijo Karkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kustannusten ja tulojen jakaminen kaupunkiseudun joukkoliikenteessä; tarkennukset yhteistoimintasopimuksessa sovittuun toimintatapaan

Kustannusten ja tulojen jakaminen kaupunkiseudun joukkoliikenteessä; tarkennukset yhteistoimintasopimuksessa sovittuun toimintatapaan Page 1 of 9 Liite 1 Kustannusten ja tulojen jakaminen kaupunkiseudun joukkoliikenteessä; tarkennukset yhteistoimintasopimuksessa sovittuun toimintatapaan Tiivistelmä: Lautakunnalle esitetään tarkennuksia

Lisätiedot

LIIKENNÖINTISOPIMUSTEN EHTOJEN YHDENMUKAISTAMISEN SUUNTAVIIVOJA

LIIKENNÖINTISOPIMUSTEN EHTOJEN YHDENMUKAISTAMISEN SUUNTAVIIVOJA LIIKENNÖINTISOPIMUSTEN EHTOJEN YHDENMUKAISTAMISEN SUUNTAVIIVOJA Lähtökohtana joukkoliikenteen kilpailutuksia ja markkinoita koskeva tutkimus 2014 1 Liikennevirasto ja 11 kaupunkiseudun joukkoliikenneviranomaista

Lisätiedot

kohti puhtaampaa ja paremmin palvelevaa joukkoliikennettä

kohti puhtaampaa ja paremmin palvelevaa joukkoliikennettä Kumppanuutta ja neuvottelumenettelyjä kohti puhtaampaa ja paremmin palvelevaa joukkoliikennettä Kerkko Vanhanen, HKL-SUY, kehittämispäällikkö Julkiset hankinnat Cleantech innovaatioiden edistäjinä Heureka

Lisätiedot

LIPPU JA MAKSUJÄRJESTELMÄN KUVAUS

LIPPU JA MAKSUJÄRJESTELMÄN KUVAUS KASELY/268/2016 Liite 5 23.2.2016 LIPPU JA MAKSUJÄRJESTELMÄN KUVAUS Yleistä Sopimuksen mukaisessa liikenteessä on käytössä viranomaisten lippu- ja maksujärjestelmä Waltti. Tilaaja ei vielä kuitenkaan itse

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 44 28.11.2013. 44 Asianro 3719/08.01.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 44 28.11.2013. 44 Asianro 3719/08.01. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (1) 44 Asianro 3719/08.01.00/2012 Kuopion ja Siilinjärven maaseutuliikenteen lippujen hinnoittelu 1 Hinnoittelun periaatteet Suunnittelupäällikkö Mervi Heiskanen Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2015

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2015 PIRKANMAAN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

HSL liikuttaa meitä kaikkia. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

HSL liikuttaa meitä kaikkia. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL liikuttaa meitä kaikkia Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL liikuttaa meitä kaikkia HSL tarjoaa kattavat liikkumismahdollisuudet sekä luo edellytykset elinvoimaiselle ja viihtyisälle Helsingin

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä maaliskuuta 2012. 124/2012 Valtioneuvoston asetus. mukaisen joukkoliikenteen valtionavustuksen

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä maaliskuuta 2012. 124/2012 Valtioneuvoston asetus. mukaisen joukkoliikenteen valtionavustuksen SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä maaliskuuta 2012 124/2012 Valtioneuvoston asetus joukkoliikenteen valtionavustuksista Annettu Helsingissä 8 päivänä maaliskuuta 2012 Valtioneuvoston

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN ELY-KESKUS JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄMISTAPASUUNNITELMA REIJO VAARALA 2013/04/09

KESKI-SUOMEN ELY-KESKUS JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄMISTAPASUUNNITELMA REIJO VAARALA 2013/04/09 KESKI-SUOMEN ELY-KESKUS JOUKKOLIIKENTEEN JÄRJESTÄMISTAPASUUNNITELMA SUUNNITTELUN TAVOITE Keski-Suomen ELY-keskuksella on suunnittelun päättyessä tiedossa, millä järjestämistavalla kunkin alueen liikenteet

Lisätiedot

Taksavyöhykkeiden määrittely ja lippujen hinnoittelu (Päivitetty 15.11.2013)

Taksavyöhykkeiden määrittely ja lippujen hinnoittelu (Päivitetty 15.11.2013) Tarjouspyynnön liite 6b 1 (9) LAHDEN SEUDUN JOUKKOLIIKENTEEN TARJOUSKILPAILU 2013/2 Taksavyöhykkeiden määrittely ja lippujen hinnoittelu (Päivitetty ) Tarjouspyynnön liite 6b 2 (9) Johdanto Tässä työssä

Lisätiedot

Helsingin seudun liikenne

Helsingin seudun liikenne Helsingin seudun liikenne Matkakortin internetpalvelu Markus Nilsson Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Matkakortin internetpalvelu HSL haluaa lisätä asiakkaille tarjottavia verkkopalveluita Haluamme

Lisätiedot

Tuplataan joukkoliikenne Esimerkkejä Ruotsista ja Suomesta

Tuplataan joukkoliikenne Esimerkkejä Ruotsista ja Suomesta Tuplataan joukkoliikenne Esimerkkejä Ruotsista ja Suomesta Liikenne ja maankäyttö 8.10.2015 Pekka Aalto PLL Marja Rosenberg Liikennevirasto Sisältö 1. Mitä Ruotsissa on tehty ja saavutettu 2. Mitä Suomessa

Lisätiedot

HE 110/2015 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi joukkoliikennelain 12 :n muuttamisesta

HE 110/2015 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi joukkoliikennelain 12 :n muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi joukkoliikennelain 12 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan joukkoliikennelakia muutettavaksi siten, että Kotkan seudulla linjaautoliikenteen

Lisätiedot

Kuopion toimivalta-alueen maaseutuliikenteen kannusteurakkasopimusten tarjouskilpailua koskevia kysymyksiä ja vastauksia / 20.12.

Kuopion toimivalta-alueen maaseutuliikenteen kannusteurakkasopimusten tarjouskilpailua koskevia kysymyksiä ja vastauksia / 20.12. Kuopion toimivalta-alueen maaseutuliikenteen kannusteurakkasopimusten tarjouskilpailua koskevia kysymyksiä ja vastauksia / 20.12.2013 Kysymys 1: Maaseutuliikenne kilpailutetaan kannusteurakkana. Erityisesti

Lisätiedot

RAAHEN JOUKKOLIIKENNESUUNNITELMA

RAAHEN JOUKKOLIIKENNESUUNNITELMA RAAHEN JOUKKOLIIKENNESUUNNITELMA 19.11.1 Toni Joensuu ja Sonja Aarnio SISÄLTÖ 1. Joukkoliikenteen palvelutaso Palvelutason määritelmä Valtakunnalliset palvelutasoluokat Palvelutaso alueellisella tasolla

Lisätiedot

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2.3 KOHDEKUVAUS SEKÄ LAATU- JA KALUSTOVAATIMUKSET V. 2016 KOHDE 4: ERILLISKOHDE; KOTKA-HAMINA -NOPEA

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2.3 KOHDEKUVAUS SEKÄ LAATU- JA KALUSTOVAATIMUKSET V. 2016 KOHDE 4: ERILLISKOHDE; KOTKA-HAMINA -NOPEA TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2.3 KOHDEKUVAUS SEKÄ LAATU- JA KALUSTOVAATIMUKSET V. 2016 KOHDE 4: ERILLISKOHDE; KOTKA-HAMINA -NOPEA TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2.3 KOHDE 4: ERILLISKOHDE; KOTKA-HAMINA -NOPEA Päivämäärä

Lisätiedot

Kuntien ja Liikenneviraston hankintojen yhteinen kehittäminen kohti julkisten hankintojen yhteistä portaalia

Kuntien ja Liikenneviraston hankintojen yhteinen kehittäminen kohti julkisten hankintojen yhteistä portaalia Kuntien ja Liikenneviraston hankintojen yhteinen kehittäminen kohti julkisten hankintojen yhteistä portaalia Kirsi Rontu Infra-alasta tuottavampi yhteistyöllä 2 Kirsi Rontu 1 Julkiset hankkijat yhteistyöhön

Lisätiedot

HSL ja itsehallintoalueet

HSL ja itsehallintoalueet HSL ja itsehallintoalueet Suvi Rihtniemi Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä HSL Strategia teoiksi Mitä HSL tekee? Perustettu 2009 Vastaa Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta

Lisätiedot

VUODEN 2011 JOUKKOLIIKENTEEN VUOSIKERTOMUS

VUODEN 2011 JOUKKOLIIKENTEEN VUOSIKERTOMUS 1 VUODEN 2011 JOUKKOLIIKENTEEN VUOSIKERTOMUS KESKUSHALLINTO KAUPUNKISUUNNITTELUYKSIKKÖ Sisällys 1. Vuoden 2011 joukkoliikenteen vuosikertomus... 3 1.1. Kulunut vuosi sekä seudullinen yhteistyö ja joukkoliikennesuunnitelma...

Lisätiedot

SOPIMUS HENKILÖKULJETUSTEN JÄRJESTÄMISEN YHTEISTYÖSTÄ, JOUKKOLIIKENTEEN LIPPU- JA MAKSUJÄRJESTELMÄSTÄ JA JOUKKOLIIKENTEEN KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA

SOPIMUS HENKILÖKULJETUSTEN JÄRJESTÄMISEN YHTEISTYÖSTÄ, JOUKKOLIIKENTEEN LIPPU- JA MAKSUJÄRJESTELMÄSTÄ JA JOUKKOLIIKENTEEN KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA Pohjois-Pohjanmaa Luonnos 4.6.2014 SOPIMUS HENKILÖKULJETUSTEN JÄRJESTÄMISEN YHTEISTYÖSTÄ, JOUKKOLIIKENTEEN LIPPU- JA MAKSUJÄRJESTELMÄSTÄ JA JOUKKOLIIKENTEEN KUSTANNUSTEN JAKAMISESTA 1. Sopijapuolet Joukkoliikenteen

Lisätiedot

Minne menetkin Pirkanmaalla

Minne menetkin Pirkanmaalla Minne menetkin Pirkanmaalla Läntinen seutulippualue Perusseutulipun kuntakohtaiset hinnat euroina 1.3.2013 Kankaanpää 70 Parkano 80 Kihniö 67 Jamijärvi 67 Ikaalinen 80 Sastamala 70 Hämeenkyrö 80 Virrat

Lisätiedot

KUOPION LIIKENNE VARKAUDEN PAIKALLISLIIKENNE 3.6.2013 1.6.2014

KUOPION LIIKENNE VARKAUDEN PAIKALLISLIIKENNE 3.6.2013 1.6.2014 KUOPION LIIKENNE VARKAUDEN PAIKALLISLIIKENNE 3.6.2013 1.6.2014.. EDULLISET NÄYTTÖ- JA MATKAKORTIT VARKAUS-KORTTI Kelpaa Varkauden kaupungin alueella. Voimassa 30 päivää ensimmäisestä käytöstä. Rajaton

Lisätiedot

Uusi joukkoliikennelaki ja kunnat. Sakari Kestinen 10.12.2008 KUPOA2 Tampereen yliopisto

Uusi joukkoliikennelaki ja kunnat. Sakari Kestinen 10.12.2008 KUPOA2 Tampereen yliopisto Uusi joukkoliikennelaki ja kunnat Sakari Kestinen 10.12.2008 KUPOA2 Tampereen yliopisto Joukkoliikenteen historiaa Suomessa Perinteisesti ollut työnjako eri tahojen välillä (noin 1980-luvulle asti) Helsingin,

Lisätiedot

Bussikorttien latausta ja seutulipun rinnakkaiskortin myyntiä koskeva myyntipalvelu

Bussikorttien latausta ja seutulipun rinnakkaiskortin myyntiä koskeva myyntipalvelu 1 Sopimus LUONNOS Dnro xxxx-2014 xx.xx.2014 Ympäristötoimiala Bussikorttien latausta ja seutulipun rinnakkaiskortin myyntiä koskeva myyntipalvelu 1 Sopimuksen osapuolet Oy Matkahuolto Ab (jäljempänä Matkahuolto)

Lisätiedot

JOJO TAKSAVYÖHYKKEET VAIHTOEHTOJEN VERTAILUA

JOJO TAKSAVYÖHYKKEET VAIHTOEHTOJEN VERTAILUA JOJO TAKSAVYÖHYKKEET VAIHTOEHTOJEN VERTAILUA JOJO ARVIO JOUKKOLIIKENTEEN NYKYISESTÄ MÄÄRÄSTÄ Lipputyyppi Arvioidut matkat vuodessa Lipputyyppijakaumat I II III Yht. I II III Yht. Kertalippu, aikuinen 281

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 6.11.2015

TARJOUSPYYNTÖ 6.11.2015 KUOPION KAUPUNKI KAUPUNKIYMPÄRISTÖN PALVELUALUE Suunnittelupalvelut TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ KUOPION VEHMERSALMEN JOUKKOLIIKENNEPALVELUJEN KANNUSTEURAKKASOPIMUKSESTA Posti- ja käyntiosoite Laskutusosoite

Lisätiedot

LIITE 8 BRUTTOSOPIMUS(MALLI) LINJA-AUTOLIIKENTEEN HOITAMISESTA Riihimäen paikallisliikenne

LIITE 8 BRUTTOSOPIMUS(MALLI) LINJA-AUTOLIIKENTEEN HOITAMISESTA Riihimäen paikallisliikenne LIITE 8 BRUTTOSOPIMUS(MALLI) LINJA-AUTOLIIKENTEEN HOITAMISESTA Riihimäen paikallisliikenne 1. Sopijapuolet... 2 2. Sopimuksen kohde... 2 3. Sopimusasiakirjat... 2 4. Liikennöintikorvaus ja lipputulojen

Lisätiedot

Joukkoliikenne Itä-Suomessa osana koulukuljetuksia. Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Joukkoliikennepäällikkö Seppo Huttunen

Joukkoliikenne Itä-Suomessa osana koulukuljetuksia. Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Joukkoliikennepäällikkö Seppo Huttunen Joukkoliikenne Itä-Suomessa osana koulukuljetuksia Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Joukkoliikennepäällikkö Seppo Huttunen 27.2.2014 1 1: TAUSTATIETOJA TÄMÄN HETKISESTÄ JOUKKOLIIKENTEESTÄ

Lisätiedot

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2 KOHDEKUVAUS SEKÄ LAATU- JA KALUSTOVAATIMUKSET V. 2016 PYHTÄÄN KOHTEET 1-3

TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2 KOHDEKUVAUS SEKÄ LAATU- JA KALUSTOVAATIMUKSET V. 2016 PYHTÄÄN KOHTEET 1-3 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2 KOHDEKUVAUS SEKÄ LAATU- JA KALUSTOVAATIMUKSET V. 2016 PYHTÄÄN KOHTEET 1-3 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 2 PYHTÄÄN KOHTEET 1-3 Päivämäärä 16.9.2015 Laatija Mika Piipponen Hyväksyjä Etelä-Kymenlaakson

Lisätiedot

Teema 1 Kouluun ja sairaalaan myös s huomenna

Teema 1 Kouluun ja sairaalaan myös s huomenna Teema 1 Kouluun ja sairaalaan myös s huomenna Taksiliikennelain muutostarpeita selvittävä asiantuntijaryhmä 8.10.2010 Kouluun ja sairaalaan myös huomenna Esitetyt ongelmat: Koulukuljetusten kilpailuttaminen

Lisätiedot

Kansallisarkiston digitointihankkeen kilpailutus. Tuomas Riihivaara 29.10.2009

Kansallisarkiston digitointihankkeen kilpailutus. Tuomas Riihivaara 29.10.2009 Kansallisarkiston digitointihankkeen kilpailutus Tuomas Riihivaara 29.10.2009 Laki julkisista hankinnoista (348/2007) Kansallisarkiston on valtion viranomaisena kilpailutettava hankintansa hankintalaissa

Lisätiedot