MPY Varmistuspalvelu Palvelukuvaus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MPY Varmistuspalvelu Palvelukuvaus"

Transkriptio

1 1 (7) MPY Varmistuspalvelu Palvelukuvaus Mikkelin Puhelin Oyj Y-tunnus Kotipaikka Mikkeli

2 Sisältö 1 MPY Varmistuspalvelu työasemalle Palvelun komponentit Järjestelmän vaatimukset Turvallisuus MPY Varmistuspalvelu -Palvelin versio Palvelimen käyttöjärjestelmän vaatimukset: Palvelimen kapasiteetin minimivaatimukset: Yhteyskäytännöt ja turvallisuus: Asennus Lisäpalvelut Palvelukeskus Lähitukipalvelu Etähallinta -palvelu Lisäpalveluiden veloitus Palvelun käynnistäminen Palvelun hallinta Yleistä Palvelu ja vasteajat Lähitukipalvelu asiakkaan tiloissa Tukipalvelu etätyönä Palvelun laskutus Tietoturva Yleistä Vastuut ja velvollisuudet Palvelun päättäminen Sopimuksen kesto, hinnoittelu ja päättäminen (7)

3 3 (7) 1 MPY Varmistuspalvelu työasemalle Palvelu tarjoaa ratkaisun yrityksen sähköisen aineiston varmistukseen toimittajan valitseman kumppanin palvelimille. Palvelusta on tarjolla kaksi eri palvelua; työasemaversio ja palvelinversio. Asiakkaan työasemalle tai palvelimelle asennettavalla ohjelmistolla varmistetaan automaattisesti kaikki tarvittavat tiedostot Internetin yli toimittajan kumppanin varmistuspalvelimelle. Tiedostot on mahdollista palauttaa mille tahansa palvelimelle tai työasemalle paikasta riippumatta aina, kun Internet yhteys on toiminnassa. 2 Palvelun komponentit Työasemaversio on työasemien tietojen varmistamiseen tarkoitettu ratkaisu. Työasematuote on tarkoitettu asiakkaille joilla on tarve varmistaa kansioita ja tiedostoja omalta työasemaltaan. Käyttöönoton suorittaa pääsääntöisesti asiakas, toimittajan ohjeistuksen perusteella. Käyttöönoton yhteydessä asennetaan varmistusohjelmisto asiakkaan koneelle. Samalla määritellään varmistettavat kansiot ja tiedostot. Asiakas voi muuttaa asetuksia myöhemmin. Etävarmistuspalvelu varmistaa uudet tai muuttuneet tiedostot edellisen varmistuksen jälkeen. Ohjelmisto pakkaa kunkin tiedoston erikseen ja salaa pakatut tiedostot yksilöllisillä salausavaimilla, salaus toiminto on aina aktivoituna, sekä siirtää tiedostot pakatussa ja salatussa muodossa palvelimelle. Varmistuspalvelimella on aina täydelliset kopiot määritellyistä tiedostoista. Tietojen palautus tapahtuu asiakkaan toimesta, joko tiedon alkuperäiseen kohteeseen tai asiakkaan määrittelemään uuteen kohteeseen. Tarvittaessa asiakas saa tähän tukea niin toimittajan kuin tämän kumppaninkin tukipalveluista. Versiohistoriassa säilytetään oletuksena viisi versiota. Käyttäjä voi halutessaan muuttaa tätä asetusta. 2.1 Järjestelmän vaatimukset Järjestelmän tukemat käyttöjärjestelmät: Windows 2000/XP/2003/Vista/Windows 7 (x32/x64) alkaen päivitysversiosta 1.3 alkaen täysi Windows 8 tuki, tuetut Win 8 järjestelmät ovat: Windows 8, Windows 8 PRO, Windows 8 Enterprise Työaseman minimivaatimukset: Työaseman keskusmuistia vähintään 128MB Vapaata levytilaa 110MB http / HTTPS tietoliikenne on sallittu ulos verkosta 2.2 Turvallisuus Yhteyskäytännöt ja turvallisuus: Asiakkaan/käyttäjän palomuuriin ei yleensä tarvitse tehdä mitään muutoksia. Varmuuskopioitavien tiedostojen kryptaus on aina käytössä

4 4 (7) 3 MPY Varmistuspalvelu -Palvelin versio Palvelinversio on palvelinten tietojen varmistamiseen tarkoitettu ratkaisu. Palvelinohjelma on tarkoitettu asiakkaille, joiden tarpeena on palvelimella olevan tiedon tarkasti määritelty varmistustarve. Palvelimelle tehdään varmistusprofiili, missä halutut varmistuskohteet ja niiden palautusrutiinit määritellään aikaikkunoita myöden. Varmistusprofiili tehdään toimittajan asiantuntijoiden toimesta asiakkaan määritysten mukaisesti. Tietojen palautus tapahtuu toimittajan toimesta, joko tiedon alkuperäiseen kohteeseen tai asiakkaan määrittelemään uuteen kohteeseen. Etävarmistuspalvelu varmistaa uudet tai muuttuneet tiedostot edellisen varmistuksen jälkeen. Ohjelmisto pakkaa kunkin tiedoston erikseen, salaa pakatut tiedostot yksilöllisillä salausavaimilla, sekä siirtää tiedostot pakatussa ja salatussa muodossa palvelimelle. Varmistuspalvelimella on aina täydelliset kopiot määritellyistä tiedostoista Versiohistoriassa säilytetään 10 versiota. Käyttäjä voi tarvittaessa muuttaa asetusta. 3.1 Palvelimen käyttöjärjestelmän vaatimukset: Windows Server 2000 Windows 2008 Server Windows Server 2008 R alkaen Windows Server 2012 Lisäksi näihin pohjautuvat palvelintuotteet kuten es. Small Business Server Palvelimen kapasiteetin minimivaatimukset: Keskusmuistia vähintään 128MB Vapaata levytilaa 110MB HTTP/HTTPS tietoliikenne on sallittu ulos verkosta 4 Yhteyskäytännöt ja turvallisuus: Asiakas tekee tarvittavat muutokset palomuuriin toimittajan tuella. Varmuuskopioitavat tiedostot ovat aina kryptattuja. Palautukset veloitetaan tuntityönä voimassa olevan työhinnaston mukaan.

5 5 (7) 5 Asennus Tässä niillä tarkoitetaan toimenpiteitä, jotka tehdään asiakkaan tiloissa. Asennuksessa asiakkaan palvelimelle suoritetaan: Varmistussuunnitelman mukaiset asetukset Varsinaisen Etähallintaohjelmiston asennukset palvelimille Asennus työasemaan voidaan suorittaa asiakkaan toimesta itsepalveluna Työaseman asennukseen voi tilata erikseen laskutettavan käyttöönoton, käyttöönottopalvelu on aina tilattava kun kyseessä on palvelintuote 5.1 MPY Varmistuspalvelun käyttöönottopalvelu MPY Varmistuspalvelu on lähtökohtaisesti ns. itsepalveluperiaatteella toimitettava kokonaisuus (pl. palvelintuote). Asiakkaalla on mahdollisuus tilata maksullisena lisäpalveluna käyttöönotto, mikä sisältää tilikohtaisten palveluiden asennuksen, joko etänä tai asiakkaan tiloissa. Käyttöönoton hinta sisältää asennuksen matkakuluineen seuraavissa kaupungeissa: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Lahti, Mikkeli, Kuopio, Joensuu, Turku, Tampere, Kouvola, Jyväskylä, Oulu, Imatra, Lappeenranta. Muut paikkakunnat laskutetaan toteutuneet matkakulut. Asiakkaalla tulee olla oikeudet asentaa työasemaan ja palvelimelleen MPY Varmistuspalvelun tuottamisessa ja asentamisessa kulloinkin tarvittavat sovellukset. Käyttöönotot suoritetaan virka-aikana. MPY Varmistuspalvelun kulloisetkin käyttöönoton hinnat löytyvät palvelun voimassa olevasta hinnastosta. Palvelin version käyttöönoton hinta pitää sisällään perusasennuksen asiakkaan tiloissa, asiakkaan omalle palvelimelle. Tämän perusasennuksen kestoksi on määritelty maksimissaan 60min. Ylimenevä työ laskutetaan voimassa olevan asennushinnaston mukaisesti. 6 Lisäpalvelut 6.1 Palvelukeskus MPY Palvelukeskus tarjoaa asiakkaalle rajapinnan, johon olla yhteyksissä palvelun käyttöön liittyvissä kysymyksissä tai palvelun mahdollisesti kohtaamien teknisten ongelmien sattuessa. Ongelmatilanteet käsitellään palvelukeskuksen aukiolojen ja määritysten mukaisesti. 6.2 Lähitukipalvelu Lähitukipalvelu tarjoaa loppukäyttäjille asiakkaan tiloissa tapahtuvan palvelun ongelmanratkaisun. Asiakas tilaa lähitukikäynnin tarvittaessa. Palvelumuoto ilman voimassaolevaa ylläpitosopimusta on aina maksullinen Etähallinta -palvelu Etähallinta on palvelu, jossa asiantuntijat ratkovat asiakkaan palveluun liittyviä ongelmia etäyhteydellä asiakkaan työasemalle tai palvelimelle Lisäpalveluiden veloitus Asiakkaan hyväksymät tai tilaamat asiantuntijatyöt veloitetaan voimassa olevan tuntihinnaston mukaisesti kuluineen.

6 6 (7) 7 Palvelun käynnistäminen Palvelu käynnistetään käynnistysprosessin mukaisesti. Palvelun käynnistäminen muodostuu ennalta määritetyistä tehtävistä, joilla varmistetaan toimituksen onnistuminen. 8 Palvelun hallinta 8.1 Yleistä Asiakkaan palveluun liittyvät muutokset tilataan Asiakaspalvelun kautta. Palvelun muutokseen käytetään samaa lomaketta kuin tilaamiseen. Tiedot muutoksesta lisätään lomakkeen lisätiedot kenttään. Lomake toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen tilaukset@mpy.fi 8.2 Palvelu ja vasteajat Palveluajat eivät sisällä arkipyhiä. Palvelu- ja vasteajoissa noudatetaan Suomen aikaa ja kalenteria. Palvelussa määritelty vasteaika on enimmäisaika korjaavien toimenpiteiden aloittamiselle. 8.3 Lähitukipalvelu asiakkaan tiloissa Mikäli toimenpide vaatii lähitukipalvelua, se saapuu paikalle viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa. Lähituki palvelee arkisin kello Tukipalvelu etätyönä Etätyönä tapahtuvan tukipalvelun vasteaika on kaksi (2) tuntia. Etätuki palvelee arkisin kello Palvelun laskutus Laskutus perustuu tilattuihin palveluihin. Laskutus tapahtuu kerran kuukaudessa alkavan sopimuskuukauden alussa. Tilatut lisäpalvelut veloitetaan seuraavasta laskutusjaksosta lähtien. Asiakkaan hyväksymät tai tilaamat ylimääräiset työt ja käynnit veloitetaan matkakuluineen kerran kuussa. 9 Tietoturva 9.1 Yleistä Palveluun osallistuvat työntekijät noudattavat tietoturvallista toimintatapaa. Toimintatavat on määritelty toimittajan ja sen työntekijöiden välisissä sopimuksissa, sekä toimittajan sopimusehdoissa salassapidon ja luottamuksellisuuden osalta. Varmuuskopioitavat tiedot tallennetaan varmennetuille palvelimille turvalliseen laitehuoneeseen. Laitehuone on suojattu ulkopuolisilta hälytysjärjestelmillä ja kulunvalvontalaittein. Laitteiden käyttövarmuudesta huolehtii akkuvarmennettu sähkönsyöttöjärjestelmä. Laitetilassa on ilmastointi, automaattinen sammutusjärjestelmä ja koneellinen jäähdytys. Toimittajalla tai kumppanilla ei ole pääsyä asiakkaan dataan.

7 7 (7) 9.2 Vastuut ja velvollisuudet Palvelun tuottaja vastaa tuottamansa palvelukokonaisuuden käytettävyydestä ja tietoturvallisesta toimintatavasta. Toimittaja eikä toimittajan valitsema palvelun tuottaja vastaa palveluun tallennettujen tietojen, ohjelmien eikä muun saatavan informaation sisällöstä tai toimivuudesta eikä niistä aiheutuvista vahingoista. Mahdollisissa vika tai huoltotilanteissa toimittaja sekä palvelun tuottaja operoivat normaalin työajan puitteissa reagoiden mahdollisimman pian ilmaantuneeseen vikatilanteeseen. Huoltotöistä ilmoitetaan etukäteen sähköpostitse. Tarvittaessa toimittajalla on oikeus keskeyttää asiakkaan pääsy palveluun. Keskeytyksestä ilmoitetaan asiakkaalle etukäteen sähköpostitse, mikäli se on mahdollista. Työasemapalvelussa varmuuskopioiden palautuksesta vastaa asiakas. Asiakas vastaa omista palvelua varten tarvittavista palvelinlaitteista, yhteyksistä ja tuotteista sekä niiden tarvittavasta suojaamisesta. Asiakas on vastuussa mahdollisista palomuuri muutoksista. 10 Palvelun päättäminen Sopimuksen päätyttyä asiakkaan yhteys palveluun loppuu. Toimittaja poistaa kaiken asiakkaan palveluun liittyvän datan ja dokumentaation 21 päivän kuluttua sopimuksen päättymisestä. Palvelun tuottamiseen liittyvät toimittajan resurssit ja lisenssit palautuvat toimittajan haltuun. 11 Sopimuksen kesto, hinnoittelu ja päättäminen MPY Varmistuspalvelu on lähtökohtaisesti toistaiseksi voimassa oleva palvelukokonaisuus, jota laskutetaan kuukausittain. MPY Varmistuspalvelulla on yhden (1) kuukauden irtisanomisaika. Sopimus tai sen osa tulee irtisanoa kirjallisesti. MPY Varmistuspalvelu voidaan tilata myös määräaikaisena palveluna. MPY Varmistuspalvelu tarjouksen hyväksymisen jälkeen tehtävä sopimus on voimassa 24, 36 tai 48 kuukautta määräaikaisena, jatkuen sen jälkeen toistaiseksi voimassa olevana. Kesto sovitaan asiakkaan ja myyjän välillä tapauskohtaisesti.

Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS

Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS 1 (6) v 2.1 Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS Sisällysluettelo 1 Palvelun yleiskuvaus ja palveluvaihtoehdot... 3 2 Palvelun sisältö... 3 2.1 Lilli Huolenpito Mini... 4 2.2 Lilli Huolenpito Perus... 4 2.3

Lisätiedot

BusinessWeb kotisivupalvelu

BusinessWeb kotisivupalvelu 15.4.2016 1 (5) BusinessWeb kotisivupalvelu Yritystiedot Data-Info Oy Sturenkatu 16, 00510 Helsinki Kotipaikka: Helsinki Y-tunnus: 0606359-8, ALV REK FI0606359 15.4.2016 2 (5) Sisällys 1 Johdanto... 2

Lisätiedot

Storage IT Automaattinen Tiedonvarmennuspalvelu. Palvelukuvaus 1 (5)

Storage IT Automaattinen Tiedonvarmennuspalvelu. Palvelukuvaus 1 (5) Storage IT Automaattinen Tiedonvarmennuspalvelu Palvelukuvaus 1 (5) 1. Palvelun yleiskuvaus Storage IT automaattinen tiedonvarmennuspalvelu on Storage IT Oy:n asiakkailleen tarjoama palvelu, joka mahdollistaa

Lisätiedot

Sonera Hosted Mail -palvelun käyttöohje 12.05.2011

Sonera Hosted Mail -palvelun käyttöohje 12.05.2011 Sonera Hosted Mail -palvelun käyttöohje 12.05.2011 Sonera Hosted Mail -palvelun käyttöohje 1. Johdanto Hosted Mail on yrityskäyttöön suunniteltu sähköposti- ja ryhmätyösovelluspalvelu. Se perustuu Microsoft

Lisätiedot

Integral Reactive PALVELUKUVAUS

Integral Reactive PALVELUKUVAUS 2016 Integral Reactive PALVELUKUVAUS Helpdesk 09 4247 5858 PALVELUKUVAUS, INTEGRAL PROACTIVE 1 (6) Sisällys 1 YLEISTÄ... 2 2 PALVELUN SISÄLTÖ... 2 3 PALVELUN TOTEUTTAMINEN... 2 3.1 Palvelupyyntöjen vastaanottaminen...

Lisätiedot

STORAGE IT Automaattinen varmuuskopiointipalvelu PALVELUKUVAUS

STORAGE IT Automaattinen varmuuskopiointipalvelu PALVELUKUVAUS STORAGE IT Automaattinen varmuuskopiointipalvelu PALVELUKUVAUS 1. Palvelun yleiskuvaus Storage IT Automaattinen varmuuskopiontipalvelu on Storage IT Oy:n (jäljempänä Storage IT) asiakkailleen tarjoama

Lisätiedot

Tekniset vaatimukset Tikon 6.4.1

Tekniset vaatimukset Tikon 6.4.1 Marraskuu 2014 1 (22) Tekniset vaatimukset Marraskuu 2014 2 (22) 1 Ohjelmapalvelin... 6 1.1 Ohjelmat... 6 1.1.1 Tuetut käyttöjärjestelmät... 6 1.1.2 Muut tarvittavat ohjelmat... 6 1.2 Palvelin (Suositus

Lisätiedot

Ohjelmiston myynti- ja toimitussopimus

Ohjelmiston myynti- ja toimitussopimus 2017 Ohjelmiston myynti- ja toimitussopimus Jyrki Autio 2 Ohjelmiston myynti- ja toimitussopimus SOPIJAOSAPUOLET TOIMITTAJA Osoite: Teknobulevardi 3-5, PL 35 Postinumero- ja toimipaikka 01530 Vantaa Y-tunnus:

Lisätiedot

Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS. www.lounea.fi

Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS. www.lounea.fi Palvelukuvaus Datatalkkari 19.5.2016 1 LOUNEA DATATALKKARI PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1. YLEISKUVAUS... 3 2. PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1. Käyttöönotto ja opastus... 3 2.2. Huolto ja asennus... 3

Lisätiedot

-versiot) Mozilla Firefox Safari Chrome. selaimista. Windows. Windows. Vista. Windows

-versiot) Mozilla Firefox Safari Chrome. selaimista. Windows. Windows. Vista. Windows F-Secure Online Backup - Tekniikkaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia MITÄ KÄYTTÖJÄRJESTELMIÄ F-SECURE ONLINE BACKUP TUKEE? Tuetut käyttöjärjestelmät: Microsoft XP, 32-bittinen: Home- ja Professional-versiot

Lisätiedot

Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org

Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Matkahuolto lisäosa WooCommerce alustalle (c) Webbisivut.org Sisällysluettelo Yleistä...3 Asennus... 4 Asetukset... 4 Toimitustavat... 5 Tilauksen käsittely...6 Huomioitavaa... 7 Lähipaketti toimitustapa...

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus

Lisätiedot

Tähtikuitu Oy Yritystuotteet

Tähtikuitu Oy Yritystuotteet Tähtikuitu Oy Yritystuotteet Palvelukuvaukset ja hinnasto Voimassa alkaen: 1.1.2014 TÄHTIKUITU OY PL 60, 99601 Sodankylä Puhelin: +358 40 764 8213 Y-tunnus: 42547673-4 sähköposti: etunimi.sukunimi@tahtikuitu.fi

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1 Toukokuu 2012 1 (14) Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1 Asennusohje Toukokuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo 1. Vaatimukset palvelimelle... 3 1.1..NET Framework 4.0... 3 1.2. Palvelimen Internet

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 - 2-5 Internetsivustopaketti nettihelmi nettihelmi on Avaimet käteen Internetsivusto ratkaisu. Palvelu sisältää laadukkaan graafisen ulkoasun nettihelmi perussivupohjaan ja

Lisätiedot

1. Asiakas/Tilaaja Toimittaja/Toteuttaja. Suupankuja 2 Liskintie 3 33690 PIRKKALA 34800 VIRRAT. 2.2. Työn suorituksen osalta Miikka Pakkanen

1. Asiakas/Tilaaja Toimittaja/Toteuttaja. Suupankuja 2 Liskintie 3 33690 PIRKKALA 34800 VIRRAT. 2.2. Työn suorituksen osalta Miikka Pakkanen 1 YLLÄPITOSOPIMUS 1. Asiakas/Tilaaja Toimittaja/Toteuttaja Pirkkalan kunnankirjasto+ DP GROUP OY AB Suupankuja 2 Liskintie 3 33690 PIRKKALA 34800 VIRRAT 2. Yhteyshenkilöt 2.1. Sopimuksen osalta Asiakas

Lisätiedot

Pertti Pennanen License 1 (7) EDUPOLI ICTPro1 23.10.2013

Pertti Pennanen License 1 (7) EDUPOLI ICTPro1 23.10.2013 License Pertti Pennanen License 1 (7) SISÄLLYSLUETTELO Lisenssien hallinta... 2 Lisenssisopimus... 2 Yleisimmät lisensiointimallit... 2 OEM lisenssi... 3 Kelluva lisenssi... 3 Työasemakohtainen lisenssi...

Lisätiedot

Suomen Oikeudellinen Perintä

Suomen Oikeudellinen Perintä Toimeksiantajan tiedot Nimi Lähiosoite Postinumero Postitoimipaikka Y-tunnus / syntymäaika (Henkilötunnuksen loppuosa tarvitaan viimeistään silloin, jos asia etenee ulosottoon) Puhelinnumero Sähköpostiosoite

Lisätiedot

KYMP OY. Tukkutason siirtoyhteyspalvelut

KYMP OY. Tukkutason siirtoyhteyspalvelut KYMP OY Tukkutason siirtoyhteyspalvelut 2 (12) Sisältö 1. SIIRTOYHTEYSTUOTTEET... 3 1.1. TOIMITETTAVAT SIIRTOYHTEYSTUOTTEET:... 3 2. TUOTTEIDEN YLEISET OMINAISUUDET... 4 2.1 ASENNUKSEN TOIMITUSAIKA...

Lisätiedot

Hae Opiskelija käyttöohje

Hae Opiskelija käyttöohje Hae Opiskelija käyttöohje Yleistä Hae Opiskelija hakuikkunan toiminto on uudistettu tavoitteena saada selkeämpi ja helppokäyttöisempi rakenne. Käyttäjä valitsee ensin, kumpaa hakua haluaa käyttää, Perushaku

Lisätiedot

Lupapiste-palvelua koskeva Yritystilisopimus

Lupapiste-palvelua koskeva Yritystilisopimus Lupapiste-palvelua koskeva Yritystilisopimus Solita Oy Alvar Aallon katu 5, 00100 Helsinki Åkerludinkatu 11, 33100 Tampere Kiviharjunlenkki 1 C, 90220 Oulu 1060155-5 10.02.2016 2 (5) 1. SOPIMUSOSAPUOLET

Lisätiedot

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista.

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista. OHJE OPISKELIJALLE MOODLEN KÄYTTÖÖN 1/5 2011/2012 MOODLE KOULUTUKSESSA Työterveyslaitoksella käytetään Moodle -verkko-oppimisalustaa. Potilassiirtojen Ergonomia - koulutus on monimuotokoulutusta, johon

Lisätiedot

PREPAID VAI ON-DEMAND? Cloud 9 hintaliite

PREPAID VAI ON-DEMAND? Cloud 9 hintaliite PREPAID VAI ON-DEMAND? Cloud 9 hintaliite PREPAID JA ON-DEMAND YHDESSÄ TAI ERIKSEEN Cloud 9 mahdollistaa että asiakkaat voivat yhdistää saumattomasti Prepaid ja On-Demand resursseja. Asiakkaat voivat ottaa

Lisätiedot

29.4.2016 OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA

29.4.2016 OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA Kangasalan kunta pyytää tarjouksia alle 65-vuotiaiden omaishoidon vapaiden ja kehitysvammaisten tilapäishoidon

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 KOMISSIO Komissio otetaan käyttöön kaikissa kilpailutuksissa, joiden hankintakausi alkaa 1.1.2012 tai sen jälkeen Raha liikkuu Joensuun seudun hankintatoimen

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

OSASTOKALUSTE-ESITE, WORK GOES HAPPY 2016

OSASTOKALUSTE-ESITE, WORK GOES HAPPY 2016 OSASTOKALUSTE-ESITE, WORK GOES HAPPY 2016 Work Goes Happy 2016 tapahtuman näyttelyrakentajana toimii Wanhan Sataman tapahtumapalvelut. Tapahtumapalvelustamme saatte osastollenne kalusteet, osastomaton,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO. OPM:n palvelukeskushanke; missä mennään?

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO. OPM:n palvelukeskushanke; missä mennään? OPM:n palvelukeskushanke; missä mennään? 29.3. Taustaa: Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmäkokonaisuuden hankinta (Valtiokonttori: Kieku) Määritellään ja hankitaan järjestelmäkokonaisuus

Lisätiedot

Energiatodistusten laatijoiden verkostoitumistilaisuus

Energiatodistusten laatijoiden verkostoitumistilaisuus Energiatodistusten laatijoiden verkostoitumistilaisuus Helsinki 10.5.2016 Janne Rasi, energia-asiantuntija 12.10.2007 Tekijän nimi Uudet rakennusluokat käyttöön 1.7.2016 Energiatodistusrekisteri Ajankohtaista

Lisätiedot

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Hakijan ohje Opetushallitus kevät 2013 Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Tässä ohjeessa on kuvattu miten hakulomake täytetään ja lähetetään yliopistohaku.fi-palvelussa. Näytön

Lisätiedot

HALLINTAPANEELI - UUDEN ASIAKKAAN LISÄÄMINEN

HALLINTAPANEELI - UUDEN ASIAKKAAN LISÄÄMINEN HALLINTAPANEELI - UUDEN ASIAKKAAN LISÄÄMINEN 1. PERUSTIETOJEN SYÖTTÄMINEN 1. Valitse ylävalikosta Tilit 2. Valitse Luo uusi 3. Kirjoita asiakkaan tiedot 4. Lopuksi tallenna Y-tunnus kenttään kannattaa

Lisätiedot

- Valitaan kohta Asetukset / NAT / Ohjelmallinen palvelin - Seuraavassa esimerkki asetuksista: valitaan käytössä oleva ohjelmistorajapinta

- Valitaan kohta Asetukset / NAT / Ohjelmallinen palvelin - Seuraavassa esimerkki asetuksista: valitaan käytössä oleva ohjelmistorajapinta TW-EAV510: VALVONTAKAMERAN KYTKEMINEN VERKKOON OPERAATTORIN IP-OSOITE - Jotta valvontakameran käyttöä varten saadaan avattua tarvittavat portit, pitää operaattorilta saada julkinen IP-osoite, jotta kaikki

Lisätiedot

Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi.

Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi. Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi. vtoasp -palvelu 1) Huolehtii yrityksesi tietojärjestelmän

Lisätiedot

Moodle HOPS-työskentelyn tukena

Moodle HOPS-työskentelyn tukena Moodle HOPS-työskentelyn tukena Ohjeita alueen tilaamiseen Tilatessasi Moodle-aluetta HOPS-ryhmällesi, voit tilata täysin tyhjän alueen, jonne rakennat itse kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit.

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (12) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Viestintä- ja markkinointisuunnitelman tekeminen ja toteuttaminen Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj Palvelukohtaiset toimitusehdot Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007 1 Toimitusehtojen soveltaminen Näitä toimitusehtoja sovelletaan :n tai sen kanssa samaan konserniin kuuluvan yhtiön (jäljempänä Saunalahti)

Lisätiedot

Prepaid vai On-demand? Cloud 9 hintaliite

Prepaid vai On-demand? Cloud 9 hintaliite Prepaid vai On-demand? Cloud 9 hintaliite Yhdessä tai erikseen Cloud 9 mahdollistaa että asiakkaat voivat yhdistää saumattomasti Prepaid ja On-demand resursseja. Asiakkaat voivat ottaa peruskuorman edullisena

Lisätiedot

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS.

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS. Palvelukuvaus 1 LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 3 1.1 Verkkoturvapalvelu... 3 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 3 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 3 1.2.1 Suodatettava

Lisätiedot

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 1 (7) PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 18.04.2005 2 (7) Sisällysluettelo 1 REITTi -varmmennuspalvelun palvelukuvaus... 3 1.1 REITTi -varmennuspalvelu... 3 2 Tekninen toteutus... 4

Lisätiedot

PÄÄLÄHETYSASEMIEN BROADCASTING-LAITETILOJEN HINNASTO

PÄÄLÄHETYSASEMIEN BROADCASTING-LAITETILOJEN HINNASTO 1 (6) PÄÄLÄHETYSASEMIEN BROADCASTING-LAITETILOJEN HINNASTO Tätä Päälähetysasemien Broadcasting-laitetilojen hinnastoa sovelletaan, kun Asiakas vuokraa Antennipaikan tai Antennikapasiteetin lisäksi Digita

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 1.2.1 Suodatettava liikenne... 3 1.3 Palvelun rajoitukset...

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

Järjestelmänvalvontaopas

Järjestelmänvalvontaopas Järjestelmänvalvontaopas Medtronic MiniMed Northridge, CA 91325 USA 800 646 4633 (800-MiniMed) 818 576 5555 www.minimed.com Edustaja EU:n alueella Medtronic B.V. Earl Bakkenstraat 10 6422 PJ Heerlen Alankomaat

Lisätiedot

31.7.2013. Toimittajan yrityksen kaupparekisteriin merkitty virallinen nimi.

31.7.2013. Toimittajan yrityksen kaupparekisteriin merkitty virallinen nimi. Valtiokonttori Ohje 1 (5) Verkkolaskutusportaalin käyttöohje toimittajille Kenttien selitteet (pakolliset kentät ovat merkitty *-merkillä) REKISTERÖITYMINEN TOIMITTAJATIEDOT Y-tunnus * Toimittajan yrityksen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ TERVEYSLAUTAKUNTA Terveyslautakunta päättänee oikeuttaa terveyskeskuksen tekemään

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/ TERVEYSLAUTAKUNTA Terveyslautakunta päättänee oikeuttaa terveyskeskuksen tekemään HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2010 1 207 SOPIMUS HEL-KESKUSPALVELUISTA VUOSIKSI 2011-2012 Terke 2005-534 Esityslistan asia TJA/11 TJA Terveyslautakunta päätti oikeuttaa terveyskeskuksen tekemään palvelusopimuksen

Lisätiedot

Paikallistason kiinteät yhteydet Palvelukuvaus ja hinnasto

Paikallistason kiinteät yhteydet Palvelukuvaus ja hinnasto Paikallistason kiinteät yhteydet Palvelukuvaus ja hinnasto Voimassa 1.7.2013 alkaen toistaiseksi Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy (JNT) tarjoaa voimassa olevan lainsäädännön ja määräysten mukaisesti toisille

Lisätiedot

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan

Lisätiedot

VISMA ECONET PRO ASP SOVELLUSVUOKRAUS. Page 1

VISMA ECONET PRO ASP SOVELLUSVUOKRAUS. Page 1 VISMA ECONET PRO ASP SOVELLUSVUOKRAUS Page 1 Mitä ASP tarkoittaa? Application Service Providing, eli sovellusvuokraus ASP-ratkaisussa käytetään valittuja ohjelmistoja mistä tahansa Internetin kautta työpaikalta,

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle

Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Peltotuki Pron Lohkotietopankkimoduli tärkkelysperunalle Versio 2008.1 15.10.2008 ohje 15.10.2008 Asennus, käyttöönotto ja päätoiminnot Ohjelmiston tarkoitus Ohjelmiston tarkoitus on yhdistää Peltotuki

Lisätiedot

päiväys tekijä tarkastaja hyväksyjä Muutoshistoria Julkunen (Marja Julkunen)

päiväys tekijä tarkastaja hyväksyjä Muutoshistoria Julkunen (Marja Julkunen) Valtiokonttori Kieku-toimiala Ohje Mikko 18.4.2016 Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset 1 (5) Asiakirjan muutoshistoria versio päiväys tekijä tarkastaja hyväksyjä Muutoshistoria 1.5 12.2.2014 Mikko

Lisätiedot

Sähköinen järjestelmä Ympäristönsuojelu- ja vesitalouslupiin, valvontaan ja raportointiin

Sähköinen järjestelmä Ympäristönsuojelu- ja vesitalouslupiin, valvontaan ja raportointiin Sähköinen järjestelmä Ympäristönsuojelu- ja vesitalouslupiin, valvontaan ja raportointiin Juhani Kaakinen Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus Ossi Koski AHTi Tämä on AHTi: yksi valtionhallinnon IT- palvelukeskuksista

Lisätiedot

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelukuvaus. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta. Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01.

Tiera Sähköinen arkistointi. Palvelukuvaus. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta. Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01. Sopimus Tiera Sähköinen arkistointi-palvelusta Salon kaupunki Saapunut 9.12.2014 34/02.08.00.01.08/2014 3.12.2014 Liite 1, Tiera Sähköinen arkistointi Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3 00180 Helsinki

Lisätiedot

Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki

Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki TARJOUS 70214 06.03.2014 Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto Anu Soukki PL 2205 00099 Helsingin kaupunki anu.soukki@hel.fi eero.saarinen@hel.fi tea.tikkanen@hel.fi

Lisätiedot

Karjaan Puhelimen digitaalisten tv-palveluiden ja -laitteiden sopimusehdot kuluttajille

Karjaan Puhelimen digitaalisten tv-palveluiden ja -laitteiden sopimusehdot kuluttajille Karjaan Puhelimen digitaalisten tv-palveluiden ja -laitteiden sopimusehdot kuluttajille 1 Sopimusehtojen soveltaminen ja käsitteet 1.1 Käsitteet Toimittaja - paikallinen TV-palvelut ja/tai -laitteet tarjoava

Lisätiedot

Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset

Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset Valtiokonttori Kieku-toimiala Ohje 18.5.2015 Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset Asiakirjan muutoshistoria versio päiväys tekijä tarkastaja hyväksyjä Muutoshistoria 1.00 15.2.2012 Eero Haukilampi

Lisätiedot

Joukkoliikenteen reititys- ja aikataulupalvelu (MATKA.FI)

Joukkoliikenteen reititys- ja aikataulupalvelu (MATKA.FI) Liikennetelematiikan kansallinen arkkitehtuuri Valtakunnallinen joukkoliikenteen reititys- ja aikataulupalvelu (MATKA.FI) Versio 0.9 06.03.2005 Tavoite Joukkoliikenteen reititys- ja aikataulupalvelu (MATKA.FI)

Lisätiedot

ESR-Henkilö. Tunnistautuminen ESR-Henkilö -järjestelmässä

ESR-Henkilö. Tunnistautuminen ESR-Henkilö -järjestelmässä ESR-Henkilö Tunnistautuminen ESR-Henkilö -järjestelmässä Käyttöohje toteuttajille 28.9.2015 ESR-Henkilö -järjestelmän käyttöohje hankkeiden toteuttajille 2 (8) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä tunnistautumisesta...

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

Windows Live SkyDrive - esittely

Windows Live SkyDrive - esittely Windows Live SkyDrive - esittely Microsoftin SkyDrive on pilvipohjainen tiedostojen säilytys- ja jakopalvelu. SkyDrive tarjoaa 25 Gb ilmaista säilytystilaa tiedostoille ja valokuville. Voit käyttää SkyDriven

Lisätiedot

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS 1) SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT Tämä sopimus sisältää Adensy Oy:n tuottaman ohjelmiston käytön ehdot asiakkaan ja Adensyn välillä. Adensy on kehittänyt ohjelman ja omistaa

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 1(6) ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi

Lisätiedot

VES 340751 1(3) 1 Sopimuksen peruste ja tarkoitus

VES 340751 1(3) 1 Sopimuksen peruste ja tarkoitus VES 340751 1(3) Tarkentava virkaehtosopimus, joka tehtiin 2 päivänä kesäkuuta 2009 sisäasiainministeriön sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Palkansaajajärjestö Pardia ry:n ja Julkisten

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS. Kyh 25.1.2011 5 Kyh liite 4. Osapuolet Perusturvakuntayhtymä Karviainen ("Ostaja") PL 114 03101 Nummela

HANKINTASOPIMUS. Kyh 25.1.2011 5 Kyh liite 4. Osapuolet Perusturvakuntayhtymä Karviainen (Ostaja) PL 114 03101 Nummela HANKINTASOPIMUS Kyh 25.1.2011 5 Kyh liite 4 Osapuolet Ostaja Myyjä Perusturvakuntayhtymä Karviainen ("Ostaja") PL 114 03101 Nummela Ortomat Herpola Oy ("Myyjä") PL 34 20101 Turku Ostajasta ja Myyjästä

Lisätiedot

SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015)

SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015) LIIKENNEVALOJEN OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015) 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Oulun kaupunki, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut Y- tunnus: Tilaajan

Lisätiedot

Vuokrataan etupäässä vain viikoittaisia vakiovuoroja varten. Vuokrahintaan sisältyy ainoastaan salin ja pukuhuoneiden/wc:n käyttö.

Vuokrataan etupäässä vain viikoittaisia vakiovuoroja varten. Vuokrahintaan sisältyy ainoastaan salin ja pukuhuoneiden/wc:n käyttö. Nuorisopalveluiden hinnastot vuodelle 2012 Monden nuoriso- ja järjestötalo Sali + kahvio (koko alakerta) Monden salin ja kahvion vuokraaja voi käyttää varaamansa ajan salia, kahviotilaa ja WC-tiloja. Monden

Lisätiedot

Oskari-ohjelmiston kehittäminen - tarjouspyyntö. Panu Muhli Paikkatietoinfra Tukipalvelut, Maanmittauslaitos

Oskari-ohjelmiston kehittäminen - tarjouspyyntö. Panu Muhli Paikkatietoinfra Tukipalvelut, Maanmittauslaitos Oskari-ohjelmiston kehittäminen - tarjouspyyntö Panu Muhli Paikkatietoinfra Tukipalvelut, Maanmittauslaitos 2) Hankinnan tarkoitus ja kohde Kehitetään Oskari.org -ohjelmistoa ja Paikkatietoikkunaa Hankinnan

Lisätiedot

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server.

Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. PIKA-ALOITUSOPAS Fiscal INFO TV -ohjelmisto koostuu kolmesta yksittäisestä ohjelmasta, Fiscal Media Player, Fiscal Media Manager ja Fiscal Media Server. Fiscal Media Manager -ohjelmalla tehdään kalenteri,

Lisätiedot

Asteri Kirjanpito Dos ALV% nousu 1 %-yksiköllä Vuosipäivitys 26.11.2012

Asteri Kirjanpito Dos ALV% nousu 1 %-yksiköllä Vuosipäivitys 26.11.2012 Asteri Kirjanpito Dos ALV% nousu 1 %-yksiköllä Vuosipäivitys 26.11.2012 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh. (09) 350 75 30 Päivystys: atsoft@atsoft.fi Fax (09) 351 55 32 0400 316 088 Viime hetken tiedot

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Laajakaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Laajakaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Laajakaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Määräaikaan 13.6.2012 klo 12 mennessä tulleet kysymykset, sanelujen purkamispalvelun hankinta

Määräaikaan 13.6.2012 klo 12 mennessä tulleet kysymykset, sanelujen purkamispalvelun hankinta Määräaikaan 13.6.2012 klo 12 mennessä tulleet kysymykset, sanelujen purkamispalvelun hankinta 1. Kysymys Tarjouspyynnössä pyydetään ilmoittamaan ylivuodon purkamisen hinta (päivähinta) ja päivystysajan

Lisätiedot

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje 05/2015 Vaihda tämän ohjeen mukaisesti VSP Nettiturva TURVAPAKETTI-palveluun 14.6.2015 mennessä, jotta tietoturvapalvelusi säilyy voimassa! Kirjautuminen Palveluun

Lisätiedot

Visma Avendon asennusohje

Visma Avendon asennusohje Visma Avendon asennusohje 1 Versio 5.21 On tärkeää, että käytössäsi on aina uusin toimittamamme versio ohjelmistosta. Asentamalla viimeisimmän version saat käyttöösi ohjelman tuoreimmat ominaisuudet ja

Lisätiedot

29.11.2015. Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301. Storage. Storage - trendit. 5 opintopistettä. Petri Nuutinen

29.11.2015. Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301. Storage. Storage - trendit. 5 opintopistettä. Petri Nuutinen Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301 5 opintopistettä Petri Nuutinen 5 opintopistettä Petri Nuutinen Storage Storage hallinnassa tärkeää saatavuus laajentaminen turvaaminen optimointi Storagen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto VALURAUTAKANSISTOT JA -KEHYKSET. SOPIMUSluonnos

HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto VALURAUTAKANSISTOT JA -KEHYKSET. SOPIMUSluonnos HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto VALURAUTAKANSISTOT JA -KEHYKSET SOPIMUSluonnos 3 (9) Sisältö VALURAUTAKANSISTOT JA -KEHYKSET 1 1 SOPIJAPUOLET 4 1.1 TILAAJA 4 1.2 TOIMITTAJA 4 2 SOPIMUSASIAKIRJAT 4 3

Lisätiedot

IT BACKUP & RESTORE. Palvelimille, työasemille sekä mobiilipäätelaitteille

IT BACKUP & RESTORE. Palvelimille, työasemille sekä mobiilipäätelaitteille IT BACKUP & RESTORE Palvelimille, työasemille sekä mobiilipäätelaitteille Tietovahinkojen riskejä Haittaohjelmat ja ilkivalta Kirityshaittaohjelmat (Ransomware) muodostavat suurimman riskiryhmän sekä yksityisten

Lisätiedot

SFS ONLINE. palvelu verkkokaupassa. helppo ja tehokas tapa hallita standardien tietoja

SFS ONLINE. palvelu verkkokaupassa. helppo ja tehokas tapa hallita standardien tietoja SFS ONLINE palvelu verkkokaupassa helppo ja tehokas tapa hallita standardien tietoja S F S O N L I N E Kestotilaajien OnLine -palvelu SFS-verkkokaupassa SFS ONLINE -palvelu perustuu standardien kestotilaukseen

Lisätiedot

Käyttöönotto-ohje. DNA Sähköposti

Käyttöönotto-ohje. DNA Sähköposti 1 Käyttöönotto-ohje: DNA sähköposti Sisällysluettelo: 1. Tarkoitus... 1 2. Webmail (Outlook Web App)... 2 3. Webmail postilaatikon lisääminen Outlookiin (IMAP)... 3 4. Palvelimen tekniset tiedot... 6 1.

Lisätiedot

Käyttöjärjestelmät: Virtuaalimuisti

Käyttöjärjestelmät: Virtuaalimuisti Käyttöjärjestelmät: Virtuaalimuisti Teemu Saarelainen Tietotekniikka teemu.saarelainen@kyamk.fi Lähteet Stallings, W. Operating Systems Haikala, Järvinen, Käyttöjärjestelmät Eri Web-lähteet Muistinhallinta

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 01/2017 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Anvia Oyj. Kapasiteettituotteet - hinnasto

Anvia Oyj. Kapasiteettituotteet - hinnasto 1(6) Teleoperaattorihinnasto Anvia Oyj Kapasiteettituotteet - hinnasto Voimassa 1.2.2014 alkaen toistaiseksi 2(6) SISÄLLYSLUETTELO KAPASITEETTITUOTEHINNASTO... 3 1. SIIRTOVERKON YHTEYDET (TUOTERYHMÄ 4623)...

Lisätiedot

BUSINESSWEB PALVELUN TILAUS JA SOPIMUS

BUSINESSWEB PALVELUN TILAUS JA SOPIMUS Sivu 1 / 4 Uusi sopimus Muutos voimassa olevaan BusinessWeb sopimukseen BusinessWeb sopimuksen purku (irtisanominen) Asiakas täyttää harmaannetut kohdat. Tähdellä merkityt ovat pakollisia. Asiakkaan tiedot

Lisätiedot

Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset sla-

Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset sla- Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset -sla- Kieku-tietojärjestelmä 2 (7) Asiakirjan muutoshistoria Versio päiväys tekijä tarkastaja hyväksyjä Muutos 1.0 -sla- Viety dokumentti Palkeiden pohjaan ja

Lisätiedot

TW- EAV510: WDS- TOIMINTO KAHDEN TW- EAV510 LAITTEEN VÄLILLÄ

TW- EAV510: WDS- TOIMINTO KAHDEN TW- EAV510 LAITTEEN VÄLILLÄ TWEAV510: WDSTOIMINTO KAHDEN TWEAV510 LAITTEEN VÄLILLÄ Alla kaksi vaihtoehtoista ohjetta WDSverkon luomiseksi Ohje 1: WDSyhteys käyttää WPAsalausta. Tässä ohjeessa WDSyhteys toimii vain, kun tukiasema

Lisätiedot

KanTa-palveluiden liittyjämääritelmä. erespa Vaikuttajafoorumi2 Kehittämispäällikkö Maritta Korhonen 14.10.2013

KanTa-palveluiden liittyjämääritelmä. erespa Vaikuttajafoorumi2 Kehittämispäällikkö Maritta Korhonen 14.10.2013 KanTa-palveluiden liittyjämääritelmä erespa Vaikuttajafoorumi2 Kehittämispäällikkö Maritta Korhonen 14.10.2013 YKSITYISEN TERVEYDENHUOLLON SÄHKÖISEN LÄÄKEMÄÄRÄYKSEN KÄYTTÖÖNOTTO JA LIITTYMINEN KANTA-PALVELUUN

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

Kymenlaakson Kyläportaali

Kymenlaakson Kyläportaali Kymenlaakson Kyläportaali Klamilan vertaistukiopastus Tietoturva Tietoturvan neljä peruspilaria 1. Luottamuksellisuus 2. Eheys 3. Saatavuus 4. (Luotettavuus) Luottamuksellisuus Käsiteltävää tietoa ei paljasteta

Lisätiedot

Liite 1. Henkilötyöhinnasto

Liite 1. Henkilötyöhinnasto 1.11.2017 1 (5) Liite 1. Henkilötyöhinnasto Tätä hinnastoa sovelletaan Oy Capnova Ltd:n asiantuntija- ja konsultointipalveluihin 1.11.2017 alkaen ja korvaa kaikki aiemmat henkilötyöhinnastot. Hintoihin

Lisätiedot

Elisa Oyj Palvelukuvaus 1 (5) Elisa Yrityskaista 4.4.2013 Yritysasiakkaat versio 2.1. Elisa Yrityskaista

Elisa Oyj Palvelukuvaus 1 (5) Elisa Yrityskaista 4.4.2013 Yritysasiakkaat versio 2.1. Elisa Yrityskaista Elisa Oyj Palvelukuvaus 1 (5) -palvelu liittää yrityksen yhden toimipisteen Internetiin. sisältää reitittimen ja Internet-yhteyden sekä näiden ylläpidon ja huoltopalvelut. Palvelu tarjoaa kiinteän kaksisuuntaisen

Lisätiedot

FuturaPlan. Järjestelmävaatimukset

FuturaPlan. Järjestelmävaatimukset FuturaPlan Järjestelmävaatimukset 25.1.2017 2.2 Hermiankatu 8 D tel. +358 3 359 9600 VAT FI05997751 33720 Tampere fax. +358 3 359 9660 www.dbmanager.fi i Versiot Versio Päivämäärä Tekijä Kommentit 1.0

Lisätiedot

Rantasipi Pohjanhovi Pohjanpuistikko 2 96200 ROVANIEMI rantasipi.pohjanhovi@restel.fi Tel: 01633711 Fax: 016313997

Rantasipi Pohjanhovi Pohjanpuistikko 2 96200 ROVANIEMI rantasipi.pohjanhovi@restel.fi Tel: 01633711 Fax: 016313997 RANTASIPI POHJANHOVI TARJOUS Anu Karonen Pohjanpuistikko 2 FI-96200 ROVANIEMI 09.04.2013 Napapiirin Palloketut Markku Pyhäjärvi Pohjanhovi & Cumulus Lentopallon A-poikien SM-lopputurnaus 3-5.5.2013 Hyvä

Lisätiedot

EDILEXIN HINNAT 2011. Edilex Peruspalvelu. HINNASTO Edita Publishing Oy EDILEX-TOIMITUS Porkkalankatu 22, Helsinki PL 700, 00043 EDITA 25.11.

EDILEXIN HINNAT 2011. Edilex Peruspalvelu. HINNASTO Edita Publishing Oy EDILEX-TOIMITUS Porkkalankatu 22, Helsinki PL 700, 00043 EDITA 25.11. HINNASTO Edita Publishing Oy EDILEX-TOIMITUS Porkkalankatu 22, Helsinki PL 700, 00043 EDITA 25.11.2010 EDILEXIN HINNAT 2011 Hinnasto koskee vuoden 2011 aikana alkavia tilausjaksoja. Hinnat ovat 12 kuukauden

Lisätiedot

1 Esittely... 3. 1.1 Yleisesti... 3. 1.2 Laitteistovaatimukset... 4. 2 Käyttöönotto... 4. 3 Varmuuskopiointiohjelman käyttöliittymä...

1 Esittely... 3. 1.1 Yleisesti... 3. 1.2 Laitteistovaatimukset... 4. 2 Käyttöönotto... 4. 3 Varmuuskopiointiohjelman käyttöliittymä... SISÄLLYSLUETTELO 1 Esittely... 3 1.1 Yleisesti... 3 1.2 Laitteistovaatimukset... 4 2 Käyttöönotto... 4 3 Varmuuskopiointiohjelman käyttöliittymä... 5 4 Varmuuskopiointi... 6 4.1 Tiedostojen valitseminen

Lisätiedot

Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto

Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto Protecting the irreplaceable f-secure.com Sovelluksen lataus Tilattuaan Mobiiliturva palvelun, asiakas saa Android-laitteeseensa latauslinkin*, jota klikkaamalla sovellus

Lisätiedot