1 Esittely Yleisesti Laitteistovaatimukset Käyttöönotto Varmuuskopiointiohjelman käyttöliittymä...

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1 Esittely... 3. 1.1 Yleisesti... 3. 1.2 Laitteistovaatimukset... 4. 2 Käyttöönotto... 4. 3 Varmuuskopiointiohjelman käyttöliittymä..."

Transkriptio

1

2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Esittely Yleisesti Laitteistovaatimukset Käyttöönotto Varmuuskopiointiohjelman käyttöliittymä Varmuuskopiointi Tiedostojen valitseminen varmuuskopioitavaksi Erityistiedostojen huomioiminen Manuaalinen varmuuskopiointi Automaattinen varmuuskopiointi Palautus Palautuksen aloittaminen Tiedostojen poistaminen varmuuskopiointipalvelimesta Konfiguraatiot Kryptaus, SSL ja tiedonsiirto (15)

3 1 Esittely Storage IT varmuuskopiointiohjelmalla voit nopeasti varmuuskopioida tärkeät tietosi Storagepalvelimelle varmaan talteen. Ohjelman avulla voit määrittää varmuuskopiointiaineiston, toteuttaa varmuuskopioinnin, palauttaa varmuuskopioituja tiedostoja sekä määrittää automaattisen varmuuskopioinnin. Valitset varmuuskopioitavat tiedostot kotona, töissä, mobiililaitteessasi ja painat käynnistä nappia ottaaksesi manuaalisesti varmistuksen. Storage IT varmuuskopiointiohjelma muodostaa kryptatun SSH yhteyden Internetin läpi meidän datacenteriin ja aloittaa varmuuskopioinnin. Varmuuskopiointi ohjelma tarkkailee kerran vuorokaudessa uusia ja muuttuneita tiedostoja. 1.1 Yleisesti Storage IT varmuuskopiointiohjelma on kehitetty turvaamaan käyttäjien tiedostot helposti ja luotettavasti. Varmistus ja palautus tapahtuvat samalla ohjelmalla. Ohjelma on yksi tiedosto, joka on helppo asentaa erilaisissa ympäristöissä. Ohjelma vaatii administrator tason oikeudet asentuessaan. 3(15)

4 1.2 Laitteistovaatimukset Käyttöjärjestelmä Microsoft Windows XP Professional and Home Microsoft Windows 2000 Professional Microsoft Windows 2003 Server Microsoft Windows 2000 Server Prosessori Minimi: Pentium Prosessori Suositus: Pentium III-1 GHz Muistin määrä Minimi: 256 Mt Suositus: 512 Mt Kiintolevytila asennukseen Noin 15 megatavua. Kiintolevytila varmuuskopiointiin Tilaa saman verran, kuin isoin varmuuskopioitava tiedosto. Näytön resoluutio Minimi: 1024x768 Verkkoyhteys 2 Käyttöönotto Ohjelman käyttöönotto on helppoa. Käynnistä storage client paketti, jonka olet ladannut toimittamastamme linkistä tuplaklikkaamalla sitä. Ohjelma aloittaa asennuksen ja asennuksen jälkeen client jää manuaaliseen backup tilaan. Tässä vaiheessa valitaan varmuuskopioitavat tiedostot ja voidaan käynnistää manuaalinen varmuuskopionti valitsemalla: käynnistä. Jotta automaattinen backup prosessi käynnistyy, kone tai serveri on käynnistettävä uudelleen. 4(15)

5 3 Varmuuskopiointiohjelman käyttöliittymä Päävalikko (vasen yläreuna), Statistiikka (oikea reuna), Online-help (oikea reuna), Helpdesk (oikea alareuna), Kokonaisvarmistuksen edistyminen (keskellä) ja Lisenssityyppi ja varmistuskapasiteetin koko (vasen alareuna). Päävalikko (vasen yläreuna) Varmistus: varmuuskopiointiaineiston määrittäminen ja manuaalinen varmuuskopioinnin käynnistys, Palautus: palautusaineiston määrittäminen ja aineistojen palautus, Asetukset: ohjelman asetukset, Loki: varmuuskopiointien tapahtumalistat Statistiikka (oikea reuna) Edellisen varmuuskopiointikerran tiedot, Yhteenveto varmuuskopiohistoriasta, Jäljellä oleva levytila varmuuskopiointipalvelussa Online-help (oikea reuna) Ohjelman käyttöohje (linkki tähän dokumenttiin), Tietoja varmuuskopiointipalvelusta Kokonaisvarmistuksen edistyminen (keskellä) 5(15)

6 Prosentuaalinen edistyminen, Varmuuskopiointiin käytetty aika, Montako tiedostoa on varmuuskopioitu Lisenssityyppi ja varmistuskapasiteetin koko (vasen alareuna) Lisenssin tyyppi, Ostetun varmistustilan määrä 4 Varmuuskopiointi Varmuuskopiointi tapahtuu valitsemalla hakemisto-/tiedostorakenteesta varmistusaineisto. Varmuuskopiointi käynnistetään joko manuaalisesti (valittaessa käynnistä-toiminto ohjelmasta) tai automaattisesti ajastustoiminnolla. Varmuuskopiointiaineistoja voidaan vaihdella tarpeen mukaan, Storage IT varmuuskopiointipalvelu säilyttää kaikki varmuuskopioitavat tiedot. 4.1 Tiedostojen valitseminen varmuuskopioitavaksi Tietokoneesi kansiorakenne näytetään vasemmanpuoleisessa ikkunassa. Valitaksesi tiedostoja, jotka haluaisit varmuuskopioida, klikkaa My Computer kuvaketta. Jos klikkaat jotakin kansiota, sen sisältö näytetään oikeanpuoleisessa ikkunassa. Kun tiedosto tai hakemisto on valittu 6(15)

7 varmuuskopioitavaksi, kaikki tiedostoa tai hakemistoa kohtaavat muutokset, lisäykset huomioidaan varmuuskopioinnissa. Valitse yksittäinen tiedosto varmuuskopiointiin: Oikeanpuoleisessa ikkunassa, etsi yksittäinen tiedosto, jonka haluaisit varmuuskopioida. Klikkaa tiedostoa hiirinäppäimellä, jolloin tiedoston nimen vasemmalle puolelle ilmestyy tiedosto valittu-ikoni. Valitse yksittäinen tiedosto pois varmuuskopioinnista: Jos haluat poistaa valitun tiedoston valittujen joukosta, klikkaa tiedoston nimen kohdalla hiiren näppäintä kunnes nimen vasemmalla puolella ei ole ikonia. Valitse kokonainen kansio varmuuskopiointiin: Klikkaa kansiota oikealla hiirinäppäimellä ja valitse Sisällytä kansio. Sisällytetyt kansiot näytetään kokonaan sinisenä. Kaikki tiedostot ja alihakemistot, jotka ovat valitun kansion sisällä, ovat nyt valittu varmuuskopioitavaksi. Kaikki muutokset kansion sisällä tai sen alihakemistoissa sisällytetään automaattisesti varmuuskopiointiin. Valitse kokonainen kansio pois varmuuskopioinnista: Jos haluat poistaa kansion varmuuskopioinnista, klikkaa hiiren oikeaa näppäintä kansion nimen päällä ja valitse Jätä kansio valitsematta valinnoista. Hakemiston ikonin väri muuttuu punaiseksi. Jos hakemiston sisältä löytyy sekä varmuuskopiointiin valittuja, että ei valittuja hakemistoja ja/tai tiedostoja, hakemiston väri on vaalean sininen. Hakemistojen tilan muutoksessa voit käyttää myös hakemistoikkunan yläpuolella olevaa pikavalintavalikkoa: Hakemistojen ja tiedostojen värikoodit hakemiston normaali tila ei valittu hakemisto valittu varmuuskopiointiin hakemiston sisältö valittu osittain varmuuskopiointiin hakemiston sisältö valittu pois varmuuskopioinnista tyhjä tiedoston normaali tila ei valittu tiedosto valittu varmuuskopiointiiin tiedosto valittu pois varmuuskopioinnista 7(15)

8 4.2 Erityistiedostojen huomioiminen Erityistiedostot ikkunasta voidaan valita suoraan valmiiksi määriteltyjä erityistiedostoja, joita halutaan varmistaa (Esim. Outlook/Outlook Express sähköpostiohjelman tiedostot). Voit valita varmistettavaksi kaikki tai yksittäiset tiedostot. 4.3 Manuaalinen varmuuskopiointi Kun olet valinnut tiedostot ja kansiot, jotka haluat varmuuskopioida, voit manuaalisesti aloittaa varmuuskopiointitapahtuman klikkaamalla Käynnistä-painiketta. 4.4 Automaattinen varmuuskopiointi Varmuuskopiointiohjelma sisältää automaattisen varmuuskopiointitoiminnon. Toiminnon avulla varmuuskopioinnit voidaan ajastaa käynnistymään tiettyyn vuorokauden aikaan. Aikataulutus voidaan valita tietyille viikonpäiville tai toteutettavaksi päivittäin haluttuun kellon aikaan. Huomaa kuitenkin, että varmuuskopiointi käynnistyy ajastetusti vain, jos tietokoneeseen on kytketty virta päälle ja internet-yhteys on toimintakunnossa. Mikäli ajastettu varmuuskopiointi ei ole käynnistynyt automaattisesti edellä mainituista syistä johtuen, varmuuskopiointi käynnistyy automaattisesti seuraavan kerran, kun tietokone on kytketty päälle ja internet-yhteys on käyttökunnossa. 8(15)

9 5 Palautus Siirry varmuuskopioiden palautukseen valitsemalla päävalikosta PALAUTUS Palautus tapahtuu valitsemalla hakemisto-/tiedostorakenteesta palautus aineisto (halutut tiedostot/hakemistot). Valitsemisen jälkeen voidaan käynnistää palautus. Palautuksen jälkeen hakemistot ja tiedostot pysyvät ennallaan Storage IT varmuuskopiointipalvelussa. Jokaisella palautuskerralla palautettavat tiedostot ja hakemistot tallennetaan tietokoneesi kovalevylle päivämäärällä ja kellonajalla nimetyn hakemiston sisälle. Näin varmistetaan, että vahingossa varmistettuja tietoja ei palauteta uudempien tietojen päälle. Varmuuskopiointiaineiston kansiorakenne näytetään vasemmanpuoleisessa ikkunassa. Valitaksesi tiedostoja, jotka haluat palauttaa, klikkaa My Computer kuvaketta. Jos klikkaat jotakin kansiota, sen sisältö näytetään oikeanpuoleisessa ikkunassa. Valitse yksittäinen tiedosto palautukseen: Oikeanpuoleisessa ikkunassa, etsi yksittäinen tiedosto, jonka haluat palauttaa. Klikkaa tiedostoa hiirennäppäimellä, jolloin tiedoston nimen vasemmalle puolelle ilmestyy tiedosto valittu-ikoni. 9(15)

10 Valitse yksittäinen tiedosto pois palautuksesta: Jos haluat poistaa valitun tiedoston valittujen joukosta, klikkaa tiedoston nimen kohdalla hiiren näppäintä kunnes nimen vasemmalla puolella ei ole ikonia. Valitse kokonainen kansio palautukseen: Klikkaa kansiota oikealla hiirennäppäimellä ja valitse Sisällytä kansio. Sisällytetyt kansiot näytetään kokonaan sinisinä. Kaikki tiedostot ja alihakemistot, jotka ovat valitun kansion sisällä, ovat nyt valittu palautettaviksi. Valitse kokonainen kansio pois palautuksesta: Jos haluat poistaa kansion palautuksesta, klikkaa hiiren oikeaa näppäintä kansion nimen päällä ja valitse Jätä kansio valitsematta valinnoista. Hakemiston ikonin väri muuttuu punaiseksi. Jos hakemiston sisältä löytyy sekä palautukseen valittuja, että ei valittuja hakemistoja ja/tai tiedostoja, hakemiston väri on vaalean sininen. Hakemistojen tilan muutoksessa voit käyttää myös hakemistoikkunan yläpuolella olevaa pikavalintavalikkoa: 5.1 Palautuksen aloittaminen Aloita palautus painamalla Käynnistä -nappia. Voit tarvittaessa keskeyttää palautuksen valitsemalla Keskeytä -nappia. 6 Tiedostojen poistaminen varmuuskopiointipalvelimesta Siirry varmuuskopioiden palautukseen valitsemalla päävalikosta PALAUTUS Palautusosiosta käydään merkkaamassa varmistetut kansiot normaalin kansion värisiksi, eli keltaisiksi, jolloin ohjelma kysyy varmistuksen tiedostojen ja/tai kansioiden poistamisesta. Kun tähän kysymykseen vastaa ok, ohjelma poistaa tiedostot automaattisesti ja vapauttaa tilan. 10(15)

11 7 Konfiguraatiot Ajastus välilehdellä voit määritellä joko manuaalisen varmistuksen, Tiettyinä päivinä tapahtuvan varmistuksen tai Päivittäin tapahtuvan. Varmistuksen alkamisajankohta on myös määritettävissä. 11(15)

12 Komentojonot välilehdellä voit määrittää erilaisia parametrejä. Esim. Sulje joku ohjelma ennen varmuuskopioinnin aloitusta. 12(15)

13 Versiointi välilehdellä voit määritellä varmuuskopiointi palvelimella olevien aiempien tiedosto versioiden lukumäärän. Voit valita versioinnin pois käytöstä, jos et halua säilyttää aiempia versioita muutetuista tiedostoista. 13(15)

14 Yhteys välilehdellä voit määrittää yhteydenotto varmistuksen, jos käytät modeemi ja GPRS yhteyttä. 14(15)

15 Käyttäjät välilehdellä voit määrittää mitä käyttäjäoikeustasoa ohjelma käyttää. Esim. järjestelmänvalvoja voi määrittää, että käyttäjä ei voi muuttaa configuraatiota itse. 8 Kryptaus, SSL ja tiedonsiirto Kun varmuuskopiointi on käynnistetty, ohjelmamme pakkaa tiedon ja sen jälkeen kryptaa sen 448 bittisellä avoimella blowfish algorotmillä käyttäen asiakkaan itse määrittelemää turva-avainta. Tämän jälkeen ohjelma avaa SSL tasoisen yhteyden FTP:llä datastorageen ja aloittaa tiedonsiirron. 15(15)

BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS

BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS KIITOS että valitsitte ClickFree Backup laitteen. Nämä käyttöohjeet on laadittu avuksi tuotteen käytössä, mutta luonnollisesti toivomme että laitteen käyttö sujuisi intuitiivisesti

Lisätiedot

Online Backup palvelun ohje

Online Backup palvelun ohje Online Backup palvelun ohje Sisältö Johdanto... 3 Anvia Online Backup palvelun kuvaus... 3 Palvelun toimintaperiaate... 3 Palvelun ensimmäinen käyttökerta... 4 Palvelun aktivoiminen... 4 Ensimmäisen varmuuskopioinnin

Lisätiedot

Ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -ohje... 3 Johdanto... 3 Mikä on F-Secure Online Backup Service for Consumers?... 3 Ohjelman toimintaperiaate...

Lisätiedot

Anvia Varmuuskopiointi 2.3 Ohjelman käyttöohje

Anvia Varmuuskopiointi 2.3 Ohjelman käyttöohje Anvia Varmuuskopiointi 2.3 Ohjelman käyttöohje www.anvia.fi/varmuuskopiointi varmuuskopiointi.anvianet.fi Sisältö Anvia Varmuuskopiointi palvelun kuvaus ja periaate... 3 Varmuuskopioi... 3 Näytä tiedostoluettelo...

Lisätiedot

Taseri 5.0 Käyttöohje. Taseri 5.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1

Taseri 5.0 Käyttöohje. Taseri 5.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 1 Taseri 5.0 Käyttöohje Taseri 5.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie 27f

Lisätiedot

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 1 Taseri 6.0 Käyttöohje Taseri 6.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M

Lisätiedot

ABLOY KEYAXXESS. Asennus- ja ylläpito-ohje. An ASSA ABLOY Group brand

ABLOY KEYAXXESS. Asennus- ja ylläpito-ohje. An ASSA ABLOY Group brand ABLOY KEYAXXESS Asennus- ja ylläpito-ohje An ASSA ABLOY Group brand 1 YLEISTÄ ASENNUKSESTA 2 2 OHJELMISTON ASENTAMINEN 3 2.1 JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...3 2.2 JOS KONEESSA ON JO SQL SERVER 2005 EXPRESS EDITION

Lisätiedot

Metseri 7.0 Käyttöohje. Metseri 7.0

Metseri 7.0 Käyttöohje. Metseri 7.0 1 Metseri 7.0 Käyttöohje Metseri 7.0 M E T S E R I M E T S Ä S T Y S S E U R A N R E K I S T E R I Käyttöohje Web-Media Huopalahdentie 3 E 84 00330 HELSINKI Puh. 050 517 5386 Fax. 050 8517 5386 Email:

Lisätiedot

Metseri 8.0 Käyttöohje. Metseri 8.0

Metseri 8.0 Käyttöohje. Metseri 8.0 1 Metseri 8.0 Käyttöohje Metseri 8.0 M E T S E R I M E T S Ä S T Y S S E U R A N R E K I S T E R I Käyttöohje Web-Media Ulvilantie 27f D 22 00350 HELSINKI Puh. 050 517 5386 Fax. 050 8517 5386 Email: timo.mattila@web-media.fi

Lisätiedot

Ohjelmiston asentaminen...2 Ilmaisinalueen Maxtor-kuvakkeen käyttäminen...8 Ilmaisinalueen kuvakkeen palauttaminen...10

Ohjelmiston asentaminen...2 Ilmaisinalueen Maxtor-kuvakkeen käyttäminen...8 Ilmaisinalueen kuvakkeen palauttaminen...10 Sisällys Aloittaminen........................................................1 Ohjelmiston asentaminen........................................2 Ilmaisinalueen Maxtor-kuvakkeen käyttäminen.......................8

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI Sisällys YHDEN KONEEN VERSION ASENNUS... 4 PERUSVAIHEET... 4 OHJELMAN REKISTERÖINTI YRITYKSELLE... 4 VERKKOVERSION ASENTAMINEN... 6 YLEISTÄ... 6 PALVELIMEN NIMEN ASETTAMINEN...

Lisätiedot

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 Taseri PRO 2.0 Käyttöohje Taseri PRO 2.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 T A S E R I P R O Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M A Käyttöohje Web-Media

Lisätiedot

Visma Document Center 8.01 Asennus ja päivitys (Visma Nova) Ohje

Visma Document Center 8.01 Asennus ja päivitys (Visma Nova) Ohje Visma Document Center 8.01 Asennus ja päivitys (Visma Nova) Ohje Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Sonera Nettiarkisto

Usein kysytyt kysymykset Sonera Nettiarkisto ? Usein kysytyt kysymykset Sonera Nettiarkisto Ennen asennusta...3 Toimiiko Sonera Nettiarkisto, jos tietokoneeseen on asennettu muita varmuuskopiointiohjelmia?...4 Onko kaksi verkkovarmuuskopiointiohjelmaa

Lisätiedot

Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6.

Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6. Memeo AutoBackup käyttöohje Memeo AutoBackupin asentaminen Tärkeää: Sinulla on oltava järjestelmänvalvojan oikeudet siihen tietokoneeseen, johon olet asentamassa Memeo AutoBackupia. Memeo AutoBackupia

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) TIETOTURVAPALVELU Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Tietoturvapalvelu Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP

Lisätiedot

Huolto ja optimointi

Huolto ja optimointi OSA VIII Huolto ja optimointi Luku 29 Tietojen suojaaminen varmistuskopioinnilla 605 Luku 30 Rekisterin käyttö 633 Luku 31 Järjestelmän optimointi, ylläpito ja vianmääritys 647 Luku 32 Järjestelmän tarkkaileminen

Lisätiedot

Innotele Online Backup. usein kysytyt kysymykset

Innotele Online Backup. usein kysytyt kysymykset Innotele Online Backup usein kysytyt kysymykset Ennen asennusta Toimiiko Innotele Online Backup -ohjelmisto muiden tietokoneeseen asennettujen verkkovarmuuskopiointiohjelmien kanssa? Kyllä. Ohjelma ei

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän 32-bittinen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com Firstbeat Hyvinvointianalyysi Käyttäjän opas tammikuu 2015 1 Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Järjestelmävaatimukset... 4 2. Käytön aloittaminen... 5 2.1 Adobe Flash Player -ohjelmiston asentaminen...

Lisätiedot

Readme 6.4 versio 1/18

Readme 6.4 versio 1/18 Readme 6.4 versio 1/18 Sisällys Tärkeää... 3 Yleiset järjestelmävaatimukset... 4 Asennus... 5 Yhden käyttäjän järjestelmä:... 5 Usean käyttäjän järjestelmä:... 5 Linux ja Macintosh OS X -palvelinasennus...6

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Tietojen synkronointi...10 SYNKRONOINNIN ASETUKSET... 12 LOTUS NOTES-ASETUKSET... 13 LOTUS ORGANIZER-ASETUKSET...

SISÄLLYSLUETTELO. Tietojen synkronointi...10 SYNKRONOINNIN ASETUKSET... 12 LOTUS NOTES-ASETUKSET... 13 LOTUS ORGANIZER-ASETUKSET... KÄYTTÄJÄN OPAS SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO ALOITUSTIEDOT............................ 3 Twig PC Tools............................ 3 Käyttöliittymä............................ 3 OHJELMISTON ASENTAMINEN................

Lisätiedot

Lahden Teho-Opetus Oy. Opetusohjelmien asennus- ja ylläpito-ohjeet

Lahden Teho-Opetus Oy. Opetusohjelmien asennus- ja ylläpito-ohjeet Lahden Teho-Opetus Oy Opetusohjelmien asennus- ja ylläpito-ohjeet SISÄLLYS 1. Johdanto... 3 2. Sopivimman asennusvaihtoehdon valinta... 3 3. Ohjelmien asentaminen ja käyttöönotto... 6 3.1. Paikallinen

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

IRMA v1.5. Tietokonelähiverkko ja irtaimistokirjanpito

IRMA v1.5. Tietokonelähiverkko ja irtaimistokirjanpito IRMA v1.5 11.3.2014 1/46 IRMA v1.5 Tietokonelähiverkko ja irtaimistokirjanpito IRMA v1.5 11.3.2014 2/46 Sisällysluettelo 1 Yleistä tietoa ohjelmasta... 4 2 Ohjelman asentaminen... 4 3 Kirjautuminen ohjelmaan...

Lisätiedot

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?...

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... F-Secure SecureIT FAQ Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... 5 Onko kaksi virustentorjuntaohjelmaa parempi

Lisätiedot

Sisällysluettelo. On Call Diabetes Management Software V1.0 Käyttöohje

Sisällysluettelo. On Call Diabetes Management Software V1.0 Käyttöohje Sisällysluettelo Ohjelman asentaminen tietokoneeseen...2 Ohjelman poistaminen...11 On Call Diabetes Management Software - ohjelman käynnistäminen...13 Päävalikot...15 Oletusasetukset...15 Kielen asettaminen...15

Lisätiedot

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö SISÄLLYS Sisällys... 2 Kurssiaineiston sisältö... 4 Käyttöjärjestelmän mukauttaminen... 4 Tiedostohallinnan asetukset ja pikakuvakkeet... 4 Ikkunoiden hallinta... 4 Tiedoston

Lisätiedot

WD SmartWare -ohjelma

WD SmartWare -ohjelma WD SmartWare -ohjelma Käyttöopas Versio 1.6.x Varmuuskopiointiohjelma WD SmartWare -ohjelman käyttöopas, versio 1,6.x WD:n toimittama palvelu ja tuki Jos tuotteen kanssa on vaikeuksia, anna meille tilaisuus

Lisätiedot