Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Asianro 5900/02.08/2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 55 16.11.2015. 55 Asianro 5900/02.08/2015"

Transkriptio

1 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) 55 Asianro 5900/02.08/2015 Palvelualoitteen kokeilusta päättäminen Taustaa Kuopion kaupungin valtuustossa hyväksyttiin Palvelu- ja hankintaohjelma Kuopion kaupungin palvelu- ja hankintalinjaukset Ohjelman kohdassa 5.1 Monituottajamalli ja kumppanuus sanotaan, että selvitetään palveluhaastemallin ns. palvelualoitteen käyttöönotto. Palvelualoite nimitystä käytetään jatkossa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2016 talousarvion sekä taloussuunnitelman vuosille Talousarviokirjaan sisältyy valtuustoon nähden sitova tavoite, että kaupungilla on valmius palvelualoitteen kokeiluun. Palvelualoitetta on käsitelty seuraavasti: kaupunginjohtajan johtoryhmä yhteistyötoimikunta kaupunginhallituksen suunnittelukokous kaupunginjohtajan johtoryhmä kj:n viikkopalaveri Juridinen tausta Määritelmä Palvelualoitteesta ei ole Suomessa lainsäädäntöä. Sovellettavaksi tulevat kuitenkin kuntalain ja hallintolain hallintoa koskevat säädökset sekä yleiset hallintoa koskevat periaatteet. Nämä asettavat kaupungille velvollisuuden kohdella palvelualoitteen tekijöitä yhdenvertaisesti ja käsitellä aloitteet objektiivisesti. Palvelualoitekäytännöllä tarkoitetaan oikeutta tehdä palvelualoite tai pelkkä idea siitä, miten jokin kaupungin toiminto voitaisiin järjestää aloitteentekijän toimesta kustannustehokkaammin ja/tai laadukkaammin kuin se miten nyt järjestetään. Tavoitteet Tarkoituksena on selvittää kokeiluajalla, miten palvelualoitekäytäntö soveltuu Kuopioon. Kokeiluaika olisi saakka eli nykyisen valtuustokauden loppuun. Palvelualoitteen tarkoituksena on lisätä kuntalaisten, kunnan ja yrittäjien keskinäistä vuorovaikutusta sekä luoda uusia ehdotuksia ja ideoita kunnan palvelujen kehittämiseen. Mahdollistaa palveluntuottajien ja kuntalaisten osallistuminen palveluiden suunnitteluun ja toteutukseen.

2 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (2) Vaikutusten arviointi Saadut ideat voidaan hyödyntää omassa palvelutuotannossa vaikka palvelua ei avattaisikaan kilpailulle. Annettu palveluhaaste voi johtaa palvelun avaamisen palvelusetelille. Edistää kustannusten vertailua, parantaa laatua ja lisää kilpailua. Kokeiluajanjakson jälkeen kokeilusta tehdään arviointi ja raportoidaan päätöksentekoon. Saatujen kokemusten ja arvioinnin pohjalta tehdään päätös palvelualoitekäytännön kehittämisestä ja jatkamisesta tai sen lopettamisesta. Palvelun laatu- ja kustannustekijöiden lisäksi seurataan myös sitä, kuinka paljon palvelualoitekokeilu sitoo kaupungin henkilöresursseja. Vaikutukset ihmisiin: - kuntalaisten osallisuus lisääntyy. Vaikutukset yrityksiin: - yritystoiminnan monipuolistumiseen, markkinarakenteeseen ja liiketoimintaan - yritysten kehittymiseen - yritysten osallistuminen julkisiin hankintoihin. Vaikutukset kunnan talouteen ja henkilöstöön: - kunnan henkilöstö pystyy tekemään palvelualoitteen - kunnan tuloksellisuus ja tuottavuus paranee Palvelualoite Ruotsissa Palvelualoitteen käyttöönotto alkoi Ruotsissa 1990-luvulla. Tukholma otti palveluhaastemallin käyttöön ensimmäisenä Ruotsin kuntana. Palveluhaastemenettely alkoi yleistyä todenteolla vasta vuodesta 2007 lukien ja se on nyt käytössä yli 10 % kunnista. Keskimäärin haasteita on ollut kuusi yhtä sellaista kuntaa kohden, joissa haasteoikeus on käytössä. Palveluhaastemenettelyn käyttöönotto on Ruotsin kunnissa täysin vapaaehtoista, eikä siitä ole olemassa mitään säädöksiä eli kunnat voivat vapaasti määritellä palveluhaasteoikeuteen liittyvät pelisäännöt. Ruotsissa luottamuselimissä hyväksytyt palveluhaasteet ovat koskeneet teiden ja katujen kunnossapitopalveluita, vanhustenhuoltoa, kuluttajaneuvontaa, erityisryhmien asumispalveluita, ulkotilojen hoitoa, ruokahuoltoa, ateriapalveluita, vahtimestari yms. toimitilapalveluita, liikuntapalveluita (uimahallit yms.), kirjastotointa, koulu- ja työterveyshuoltoa ja koulupsykologiatoimintaa. Kilpailutetut palvelutehtävät eivät ole aina päätyneet haasteentekijälle, vaan myös muut yritykset/järjestöt ja kunnan omat palveluyksiköt ovat voittaneet kilpailutuksia. Järjestelmän toimivuus Ruotsissa: Menettely on kannustanut kunnan ulkopuolisia palveluntoimittajia palveluinnovaatioiden kehittämiseen.

3 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (3) Osa uusista toimintamalleista voi syntyä kuntalaisten tai kunnan työntekijöiden saamien kokemusten pohjalta, jolloin kuntapalveluja voidaan kehittää vastaamaan paremmin kuntalaisten todellisia tarpeita. Palveluhaasteoikeus nopeuttaa palveluinnovaatioiden saamista markkinatestiin ilman, että yritysten on odotettava kunnan järjestämiä julkisten hankintojen kilpailuttamiskierroksia. Palveluhaastetta kohtaan esitettyä kritiikkiä: Menettelyn on nähty uhkaavan kunnan toimintoihin liittyvää jatkuvuutta ja pitkäjänteistä kehitystyötä sekä lisäävän kuntatyöntekijöiden pelkoa työpaikkojensa puolesta. Aloiteoikeuden antamisen ulkopuolisille yrityksille katsotaan lisäksi rajoittavan kunnan demokraattisesti valittujen luottamuselinten valtaa. Toisaalta on muistutettu, että palveluhaasteoikeus merkitsee vain mahdollisuutta aloitteen tekemiseen ja lopullinen päätöksenteko asiassa on jäänyt edelleen kunnan luottamuselimille. Muualla Suomessa Jyväskylässä palvelualoite otettiin käyttöön kokeiluajaksi. Palvelualoitteita voi kokeiluaikana tehdä kaikista kunnan toimialaan kuuluvista ja omana työnä tehtävistä palveluista ja toiminnosta kuitenkin siten, että ainoastaan kulttuuri- ja liikuntapalveluita ja kaupunkirakennepalveluita koskevat palvelualoitteet voivat edetä kilpailutukseen. Jyväskylässä on tullut palvelualoitteet teatterin ulkoistuksesta ja kotisairaalatoiminnasta. Asikkalassa palvelualoite on otettu myös käyttöön ja siellä on tullut aloite suomenkielisestä ensiopetuspalvelusta. Palvelualoitetta on käsitelty myös Helsingissä, Hämeenlinnassa, Valkeakoskella ja Hollolassa muttei ole otettu käyttöön. Mitä palvelualoite ei koske lakisääteisiä viranomaistehtäviä strategista johtamista ja toimintaa konserniyhtiöiden ja yhteisöjen toimintaa (konserniyhtiöillä ja yhteisöillä omat päätöksentekoelimet) Kuka voi tehdä palvelualoitteen Palvelualoitteen voi tehdä kunnan jäsen eli o 1) henkilö, jonka kotikuntalaissa (201/94) tarkoitettu kotikunta kyseinen kunta on (kunnan asukas) o 2) yhteisö, laitos ja säätiö, jonka kotipaikka on kunnassa kaupungin työntekijät palvelualoitteen tekijällä, tulee itsellään olla aie ja valmius ryhtyä toteuttamaan aloitteen kohteena olevia palveluja. Miten palvelualoite tehdään Palvelualoite tehdään kirjallisesti ja se toimitetaan kaupungin kirjaamoon joko sähköisesti tai postitse. Kirjallisen palvelualoitteen tulee sisältää:

4 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (4) Aloitteen tekijän nimi ja yhteystiedot Selvitys siitä, mitä aloite koskee ja miten aloitteen tekijän ehdottama palvelu/toiminto olisi kokonaistaloudellisesti edullisempi ja laadukkaampi kuin kaupungin oma palvelu/toiminto Palvelualoite ei saa sisältää liike- ja ammattisalaisuuksia Päiväys ja allekirjoitus Aloitteen käsittely Kun kunta saa aloitteen, se kirjataan ja lähetetään valmisteltavaksi sitä koskevalle palvelualueelle. Arvioidaan oman vastaavan palvelun kustannukset ja laatu ja tehdään vertailu oman ja annetun palveluhaasteen välillä. Toimenpiteistä päättäminen jatketaanko valmistelua tai ei anna aihetta jatkotoimenpiteille tulee tehdä viimeistään kolmen kuukauden kuluessa. On huomioitava se, että palveluhaasteoikeus merkitsee vain mahdollisuutta aloitteen tekemiseen ja lopullinen päätöksenteko asiassa on kunnan luottamuselimillä. Jos päädytään kilpailuttamaan, tulee palvelualoitetta käsittelevän tahon esittää sitä omalle päätöksentekoelimelle johto- ja toimintasääntöjen sekä hallintolain mukaan. Kilpailutus Julkisuus Kilpailutus tehdään hankintalain mukaan. Tarjouskilpailuun voivat osallistua kaikki kiinnostuneet ja soveltuvat toimijat aloitteen tekijän lisäksi. Palvelusopimus tehdään tarjouskilpailun voittajan kanssa. Huom. Palvelualoitemenettely ei ole osa hankintaprosessia. Tehdyt aloitteet ja niiden vastaukset julkaistaan kaupungin nettisivuilla. Valmistelija Tiina Tiihonen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Hankintasuunnittelija Tiina Tiihonen esittelee asiaa kokouksessa. Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Markku Tervahauta Kh. esittää kv:lle, että se hyväksyy palvelualoitekokeilun otettavaksi käyttöön valtuustokauden loppuun saakka. Päätös Hankintasuunnittelija Tiina Tiihonen selosti asiaa kokouksessa. Merkittiin, että aikuissosiaalityön ja työllistymispalvelujen päällikkö Pirjo Oksanen ja projektipäällikkö Laura Itkonen olivat kokouksessa läsnä asiaa käsiteltäessä. Tiina Tiihonen, Pirjo Oksanen ja Laura Itkonen poistuivat kokouksesta selostuksen jälkeen. Palvelualuejohtaja Markku Tervahauta muutti kokouksessa päätösehdotuksen kuulumaan seuraavasti:

5 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kh. esittää kv:lle, että se hyväksyy palvelualoitekokeilun em. mukaisesti otettavaksi käyttöön valtuustokauden loppuun saakka. Keskustelun kuluessa jäsen Erkki Virtanen esitti jäsen Hetti Rytsyn kannattamana, että päätösehdotus hylätään. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että on tehty kannatettu muutosehdotus, josta on äänestettävä. Puheenjohtaja ehdotti äänestettäväksi asiassa siten, että ne, jotka ovat palvelualuejohtaja Markku Tervahaudan tekemän muutetun päätösehdotuksen kannalla äänestävät JAA ja ne, jotka ovat jäsen Erkki Virtasen tekemän ehdotuksen kannalla äänestävät EI. Äänestysehdotus hyväksyttiin. Nimenhuutoäänestyksellä suoritetussa äänestyksessä annettiin 9 jaa-ääntä (Auvinen, Berg-Väänänen, Kantanen, Pulkkinen, Reijonen, Röppänen, Saukko, Tolppanen ja Raninen) ja 2 ei-ääntä (Rytsy ja Virtanen), joten kaupunginhallitus oli hyväksynyt palvelualuejohtaja Markku Tervahaudan tekemän muutetun päätösehdotuksen. Merkittiin, että valtuuston puheenjohtaja Markku Rossi poistui kokouksesta asiakohdan käsittelyn jälkeen.

6 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (6)

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 5900/02.08/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 5900/02.08/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 55 16.11.2015 109 Asianro 5900/02.08/2015 Palvelualoitteen kokeilusta päättäminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (13) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (13) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 15:00-17:25 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

PALVELUALOITE. Hankintafoorumi 10.4.2013. Hankintajohtaja Marjo Laine

PALVELUALOITE. Hankintafoorumi 10.4.2013. Hankintajohtaja Marjo Laine Hankintafoorumi 10.4.2013 Hankintajohtaja Marjo Laine 24.4.2013 Palvelualoite tai palveluhaaste (utmanarrätten) Yrityksille ja järjestöille annettu mahdollisuus tehdä aloite kunnan toimialaan kuuluvan

Lisätiedot

Oulun kaupungin Palvelualoitteen menettelyohjeet valtuustokaudelle

Oulun kaupungin Palvelualoitteen menettelyohjeet valtuustokaudelle Oulun kaupungin Palvelualoitteen menettelyohjeet valtuustokaudelle 2017-2021 Mikä on palvelualoite? Palvelualoitekäytännöllä tarkoitetaan kunnan jäsenille annettua mahdollisuutta tehdä palvelualoite kunnan

Lisätiedot

Palvelualoitteen menettelyohjeet

Palvelualoitteen menettelyohjeet Palvelualoitteen menettelyohjeet 1.7.2016 31.5.2017 PALVELUALOITTEEN MENETTELYOHJEET 2(6) Mikä on palvelualoite Palvelualoitteella tarkoitetaan kunnan jäsenille tai kaupungin työntekijöille annettua mahdollisuutta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 299 19.10.2015. 299 Asianro 6862/02.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 299 19.10.2015. 299 Asianro 6862/02.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (1) 299 Asianro 6862/02.02.00/2015 Vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2016-2019 taloussuunnitelma Talousarviopäällikkö Pirjo Salmelainen Talous- ja strategiapalvelu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (10) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (10) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 15:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Haasteoikeus Ruotsissa haasteoikeuden lähtökohdat ja laajuus

Haasteoikeus Ruotsissa haasteoikeuden lähtökohdat ja laajuus Jaakko Selinin (Kok.) ym. valtuustoaloite palvelualoitteen käyttöönotosta Jyväskylässä Aikaisemmat Perusturvalautakunta 20.9.2012/150 käsittelyt Perusturvalautakunta 27.9.2012/166 Kaupunginhallitus16.9.2013/303

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 3706/10.03.01/2014 Kaupunginhallitus 247 15.9.2014 115 Matinkylä - Kivenlahti metron rakennustöiden osoittaminen Länsimetro Oy:n tai perustettavan yhtiön tehtäväksi Valmistelijat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014 Maaninka-neuvottelukunnan jäsenet Kaupunginhallitus 19.5.2014 178: Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus 5.5.2014 11: Maaningan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Talous- ja suunnittelukeskus 1(12) PALVELUALOITEKÄYTÄNTÖ HELSINGIN KAUPUNGISSA

HELSINGIN KAUPUNKI Talous- ja suunnittelukeskus 1(12) PALVELUALOITEKÄYTÄNTÖ HELSINGIN KAUPUNGISSA 1(12) PALVELUALOITEKÄYTÄNTÖ HELSINGIN KAUPUNGISSA 2(12) Sisällysluettelo Sivu 1 Taustaa 3 2 Määritelmä 3 3 Tavoitteet 3 4 Ruotsin kokemukset 4 4.2 Yleisesti 4 4.3 Uppsalan malli 5 5 Palvelualoitepilotissa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 29/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3582/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 29/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3582/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 29/2016 1 (1) 323 Asianro 3582/02.02.00/2016 Vuoden 2017 talousarvio sekä vuosien 2017-2020 toiminta- ja taloussuunnitelma Talousarviopäällikkö Pirjo Salmelainen Talous- ja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (9) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 15:00-15:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2138/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 2138/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 15 22.8.2017 Kaupunginhallitus 110 25.9.2017 35 23.10.2017 57 Asianro 2138/12.00.01.00/2017 Kuopiolainen opetus - lupa innostua /

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 127 08.12.2014. 127 Asianro 7205/00.01.02.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 127 08.12.2014. 127 Asianro 7205/00.01.02.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 127 Asianro 7205/00.01.02.00/2014 Perusopetuksen palveluverkoston muutos 1.8.2016 alkaen: Särkiniemen koulun lakkauttaminen ja opetuksen ja oppilaiden siirtäminen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4336/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4336/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 128 Asianro 4336/02.02.00/2014 Vuoden 2015 talousarvio sekä vuosien 2015-2018 toiminta- ja taloussuunnitelma Kaupunginhallitus 24.11.2014 Talousarviopäällikkö Pirjo

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (7) Kaupunginhallitus 369 28.11.2016 43 Asianro 8026/02.05.01.00/2016 Valtuustoryhmien toiminnan tukemisen periaatteet ja toimintamalli Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 8809/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 8809/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 10 23.1.2018 Kaupunginhallitus 53 12.2.2018 23 Asianro 8809/02.05.00.00/2017 Valtuustoaloite terveyskeskusmaksun poistamiseksi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (8) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/2 13.01.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (8) Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta (HKL) Tj/2 13.01.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (8) 2 Lisäselvitys automaattimetrosopimusten purkamista koskevassa asiassa HEL 2011-005973 T 08 00 02 Päätös Liikennelaitos-liikelaitoksen johtokunta päätti, ettei

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 315 24.10.2016 24 Asianro 6246/03.00/2016 Lausunto sote- ja maakuntauudistusta koskevaan hallituksen esitysluonnokseen Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4336/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4336/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/2014 1 (1) 427 Asianro 4336/02.02.00/2014 Vuoden 2015 talousarvio sekä vuosien 2015-2018 toiminta- ja taloussuunnitelma Talousarviopäällikkö Pirjo Salmelainen Talous- ja

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Vuoden 2015 tilinpäätös kunnanhallitukselle 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 3/ (1) Kaupunginvaltuusto. 17 Asianro 2715/ /2017

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 3/ (1) Kaupunginvaltuusto. 17 Asianro 2715/ /2017 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 3/2017 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 50 16.5.2017 Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 14 23.8.2017 Kaupunginhallitus 91 4.9.2017 17 Asianro 2715/10.03.02.05/2017

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Asianro 6862/02.02.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Asianro 6862/02.02. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 299 19.10.2015 94 Asianro 6862/02.02.00/2015 Vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2016-2019 taloussuunnitelma Päätöshistoria Kaupunginhallitus 19.10.2015

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) Kokoustiedot Aika maanantai klo 13:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja Pekka Kantanen,

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 (56) Kaupunginvaltuusto. Aika 14.12.2015 maanantai klo 16:00-17:45

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 (56) Kaupunginvaltuusto. Aika 14.12.2015 maanantai klo 16:00-17:45 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 (56) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 16:00-17:45 Paikka Valtuusto-virastotalo, valtuustosali, Suokatu 42 Saapuvilla olleet jäsenet Markku Rossi, puheenjohtaja

Lisätiedot

5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä

5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 1/2016 1 (5) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto, 28, 01.12.2015 Sivistyslautakunta, 5, 27.01.2016 5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika maanantai klo 14:00-16:55 Paikka Saunakabinetti, kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (5) Kaupunginhallitus Asianro 8026/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (5) Kaupunginhallitus Asianro 8026/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/2016 1 (5) 369 Asianro 8026/02.05.01.00/2016 Valtuustoryhmien toiminnan tukemisen periaatteet ja toimintamalli asetti kokouksessaan 6.6.2016 valtuustoryhmistä ja kunnallisjärjestöjen

Lisätiedot

Kuntien sote-menot 2012. 20,6 miljardia

Kuntien sote-menot 2012. 20,6 miljardia 1 Palveluseteli Kuntien sote-menot 2012 Kuntien sote-hankinnat yksityisiltä 2,38 mrd. eli 11,7 % 46 % kuntien menoista 20,6 miljardia Palveluseteli 0,08 mrd. eli noin 80 miljoonaa Julkisen sektorin oma

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 29/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7247/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 29/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7247/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 29/2013 1 (1) 355 Asianro 7247/02.02.00/2013 Vuoden 2014 talousarvio sekä vuosien 2014-2017 toiminta- ja taloussuunnitelma Talousarviopäällikkö Pirjo Salmelainen Talous- ja

Lisätiedot

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunta 21.11.2014

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunta 21.11.2014 MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunnan kokous klo 13:00 14:45 pykälät otsikko 63 Talousarvio 2015, taloussuunnitelma 2016-2017 ja sanallinen toimintasuunnitelma 64 Sosiaalitoimen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 37 Sääntömuutos kohtiin: 6 Hallitus, 7 Tapahtumat ja tiedotus Selostus NYKYISET SÄÄNNÖT: 6 Hallitus Nuorisovaltuuston hallitukseen kuuluvat nuorisovaltuuston puheenjohtajisto

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 962/03.00/2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 962/03.00/2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (1) 89 Asianro 962/03.00/2017 Lausuntopyyntö luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi Lausuntopyyntö 31.1.2017 Sosiaali- ja terveysministeriö

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 3/ (1) Kaupunginvaltuusto. 12 Asianro 7198/ /2017

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 3/ (1) Kaupunginvaltuusto. 12 Asianro 7198/ /2017 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 3/2017 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 22 27.9.2017 Kaupunginhallitus 134 9.10.2017 12 Asianro 7198/02.05.01.00/2017 Yhteistyösopimus Tahkovuoren koulutus- ja valmennuskeskusyhdistys

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNGINVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ

ULVILAN KAUPUNGINVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ ULVILAN KAUPUNGINVIRASTON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 25.8.2008 Voimaantulo: 1.9.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1 LUKU 2 SOVELTAMISALA 2 1 Soveltamisala 2 2 LUKU 2 TOIMINTA-AJATUS JA JOHTAMINEN 2 2 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3576/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3576/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 04/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 1 8.5.2017 65 Asianro 3576/00.01.01/2017 Hallintosäännön uudistaminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 8.5.2017 1 Kaupunginlakimies Vesa Toivanen

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen perussopimuksen muuttaminen 1.1.2015 alkaen

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen perussopimuksen muuttaminen 1.1.2015 alkaen Kaupunginhallitus 306 24.11.2014 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen perussopimuksen muuttaminen 1.1.2015 alkaen 64/00.01.01/2013 Yhtymähallitus 14.10.2014 98 Ptky Karviaisen vuoden 2015 talousarvio on valmisteltu

Lisätiedot

Opetuslautakunta 7 26.01.2016. Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016. Opetuslautakunta 26.01.2016 7

Opetuslautakunta 7 26.01.2016. Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016. Opetuslautakunta 26.01.2016 7 Opetuslautakunta 7 26.01.2016 Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016 Opetuslautakunta 26.01.2016 7 Valmistelija: varhaiskasvatuspalveluiden esimies Anna Karlsson, anna.karlsson@salo.fi,

Lisätiedot

VES 340751 1(3) 1 Sopimuksen peruste ja tarkoitus

VES 340751 1(3) 1 Sopimuksen peruste ja tarkoitus VES 340751 1(3) Tarkentava virkaehtosopimus, joka tehtiin 2 päivänä kesäkuuta 2009 sisäasiainministeriön sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Palkansaajajärjestö Pardia ry:n ja Julkisten

Lisätiedot

KUIVANNON KOULUN LVIS-PERUSKORJAUSHANKKEEN RAKENTAMISPÄÄTÖS

KUIVANNON KOULUN LVIS-PERUSKORJAUSHANKKEEN RAKENTAMISPÄÄTÖS Rakennustoimikunta 13 27.05.2010 Kaupunginhallitus 219 07.06.2010 Laajennettu kaupunginhallitus 12 20.09.2010 KUIVANNON KOULUN LVIS-PERUSKORJAUSHANKKEEN RAKENTAMISPÄÄTÖS RAKTOI 13 Kaupunginhallitus päätti

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 08/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4559/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 08/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4559/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 08/2018 1 (1) Kaupunginhallitus 310 5.11.2018 Kaupunginhallitus 316 12.11.2018 99 Asianro 4559/02.02.00/2018 Talousarvio 2019 ja taloussuunnitelma 2019-2022 Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22 17.02.2016 Sivu 1 / 1 5557/2015 02.02.00 5 7.1.2016 22 terveystoimen vuoden 2016 käyttösuunnitelman tarkistus Valmistelijat / lisätiedot: Markus Syrjänen, puh. 09 816 23000 Marjo Lahtinen, puh. 043 825

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) Kunnossapitoyksikkö 22.03.2016 Yksikön johtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) Kunnossapitoyksikkö 22.03.2016 Yksikön johtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 20 Metron vaihteiden ja vaihteiden osien hankinta HEL 2016-003445 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata Salomar Oy:ltä metron vaihteet ja vaihteiden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4217/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4217/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (1) 25 Asianro 4217/10.03.01.02/2016 Kuopion kaupungin kävelykeskustan keskitetyn puhtaanapidon jatkaminen / Kuopion Yrittäjät ry:n valitus / kaupunginhallituksen lausunto

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2014 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 Tarkastuslautakunta 28.05.2014 AIKA 28.05.2014 klo 18:00-21:20 PAIKKA Kaitalankuja 52 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Tarkastuslautakunnalle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (10) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (10) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:40 Paikka Kaupungintalo, kabinetti, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (15) Kuopion ja Juankosken yhdistymishallitus. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (15) Kuopion ja Juankosken yhdistymishallitus. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (15) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 17:30-19:05 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNGIN JOHTAMINEN

KEURUUN KAUPUNGIN JOHTAMINEN KEURUUN KAUPUNGIN JOHTAMINEN Keuruun kaupunkia johdetaan seuraavien asiakirjojen pohjalta: 1. Keuruun kaupungin johtamisen periaatteet 2. Keuruun kaupungin hallintosääntö 3. Keuruun kaupungin organisaatiosääntö

Lisätiedot

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA)

Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) Asiakaspalvelun uusi toimintamalli autetaan asiakasta digitaalisten palveluiden käytössä (AUTA) JUHTA 10.5.2016 JulkICT Mistä on kyse? AUTA on kokeiluhanke, jolla etsitään uutta toimimallia asiakkaiden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 48 08.05.2014. 48 Asianro 710/10.03.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 48 08.05.2014. 48 Asianro 710/10.03.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 48 Asianro 710/10.03.00/2014 Lausunto Itä-Suomen hallinto-oikeudelle / ympäristö- ja rakennuslautakunnan päätös 20.2.2014 15 / vastaavan työnjohtajan hakemuksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3209/ /2014. Maaningan kunnanvaltuusto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3209/ /2014. Maaningan kunnanvaltuusto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 13 12.1.2015 5 Asianro 3209/00.00.01.00/2014 Maaningan edustajat Kuopion kaupungin toimielimissä historia Kaupunginhallitus 12.1.2015 13 Maaningan

Lisätiedot

Toimialan ja yritysten uudistuminen

Toimialan ja yritysten uudistuminen Toimialan ja yritysten uudistuminen - mahdollisuuksia ja karikoita Jari Kuusisto MIT Sloan School of Management University of Vaasa 1 Jari Kuusisto University of Vaasa Esityksen rakenne Metsäsektorin lähtötilanne

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 3997/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2018 1 (1) 67 18.9.2018 75 9.10.2018 80 Asianro 3997/02.02.00/2018 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2019 talousarvion laadinnan valmistelutilanne historia 18.9.2018

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUKIELTO Liikelaitosten johtokunta :t 38, 39, 41, 42, 43, 44, 45, 48, 49, 50 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia 7/2015 Oikeuspalvelut 27.01.2015 Kaupunginlakimies

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kaupunginkanslia 7/2015 Oikeuspalvelut 27.01.2015 Kaupunginlakimies Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 11 Viivästyskorko- ja perintäkulusaatavasta luopuminen HEL 2015-000828 T 02 06 07 Oike PK 20141618 Päätös Päätöksen perustelut päätti, että kaupunki luopuu viivästyskorko-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1233/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1233/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 187 20.11.2017 71 Asianro 1233/00.01.02.00/2017 Kuopio 2030 - kaupunkistrategian tarkistaminen Päätöshistoria Kaupunginhallitus 20.11.2017 187

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 125 08.12.2014. 125 Asianro 7191/00.01.02.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 125 08.12.2014. 125 Asianro 7191/00.01.02.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 125 Asianro 7191/00.01.02.00/2014 Perusopetuksen palveluverkoston muutos 1.8.2016 alkaen: Kalevalan koulun Linnanpellon yksikön lakkauttaminen ja vuosiluokkien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-17:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Loimaan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma vuosille 2014-2016

Loimaan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma vuosille 2014-2016 Perusturvalautakunta 39 18.03.2014 Perusturvalautakunta 110 21.10.2014 Kaupunginhallitus 400 17.11.2014 Vapaa-aikalautakunta 106 16.12.2014 Kaupunginhallitus 8 19.01.2015 Kaupunginvaltuusto 6 26.01.2015

Lisätiedot

33 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajat Kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jari Kärkkäinen ja Jari Malkamäki.

33 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajat Kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jari Kärkkäinen ja Jari Malkamäki. Hallituksen kokous 1 (5) Aika 9.4.2016 klo 9.00 Paikka Valteri- koulu, Onerva, Jyväskylä Läsnä Jaana Aaltonen puheen Outi Ahonen Elina Blundin poissa Cecilia Hanhikoski poistui kohdan 45 käsittelystä Jari

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 11.02.2015 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 11.02.2015 keskiviikko klo 17:30-19:55 Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 110. Valtuusto 17.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 110. Valtuusto 17.08.2015 Sivu 1 / 1 Valtuusto 17.08.2015 Sivu 1 / 1 2865/02.05.06/2015 Kaupunginhallitus 215 15.6.2015 110 Kaupungin omavelkaisen takauksen myöntäminen Invalidisäätiön kiinteistöleasingsopimukselle Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 30 Asianro 459/10.03.02.04/2017 Eteneminen Melalahden koulun tilaratkaisussa Opetusjohtaja Leena Auvinen Perusopetus ja nuorisopalvelut sekä lukiokoulutus ja toisen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (11) Nilsiä-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (11) Nilsiä-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-17:00 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Sosiaali- ja terveysvirasto 19/2014 25.04.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Sosiaali- ja terveysvirasto 19/2014 25.04.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 119 Ulkokuntalaisille annetusta kehitysvammaisten erityishuollosta perittävät korvaukset vuonna 2014 HEL 2014-005714 T 02 05 00 Päätös päätti vahvistaa käyttöpäivä-

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen ja organisaatiomuutoksen valmistelu. Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala 02 761 1100

Hallintosäännön uudistaminen ja organisaatiomuutoksen valmistelu. Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala 02 761 1100 Kaupunginhallitus 71 07.03.2016 Kaupunginhallitus 123 02.05.2016 Kaupunginhallitus 132 16.05.2016 Hallintosäännön uudistaminen ja organisaatiomuutoksen valmistelu Kh 07.03.2016 71 Valmistelija: kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Yleinen osa - Kuntoutuksessa tukena,

Yleinen osa - Kuntoutuksessa tukena, Yleinen osa - Kuntoutuksessa tukena, muutoksessa mukana Anneli Louhenperä Ma. kehittämispäällikkö 25.11.2015 1 Esityksen sisältö Kertausta: Mikä on standardi ja miksi sitä tarvitaan Diat 3 7 Muutokset:

Lisätiedot

Tarjoukset avattiin 1.6.2016 klo 12.45. Tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä 1.

Tarjoukset avattiin 1.6.2016 klo 12.45. Tarjousten avauspöytäkirja on liitteenä 1. OPPILASKULJETUSTEN JA NIIHIN KYTKEYTYVÄN PALVELU- JA ASIOINTILIIKENTEEN HANKINTA Kasvatus- ja koulutuslautakunta 16.6.2016 ( 47): Lopen kunnan oppilaskuljetuksista ja niihin kytkeytyvästä palvelu- ja asiointiliikenteestä

Lisätiedot

Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu

Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu Mitkä asiat on oleellisia? Sitovuus Päätöksenteko Strateginen ohjaus ja toiminnan ohjaus Henkilöstöpolitiikka Asiakasrajapinnat/reagointikyky asiakastarpeisiin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 112 10.11.2014. 112 Asianro 6006/07.02.02/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 112 10.11.2014. 112 Asianro 6006/07.02.02/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) 112 Asianro 6006/07.02.02/2014 Valtuustoaloite / kaupungin yhteistyö eri tapahtumajärjestäjien ja suurempien urheiluseurojen kanssa ilmaisen joukkoliikenteen tarjoamiseksi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 104 10.11.2014. 104 Asianro 157/01.00.00/2014. Kaupunginhallitus 27.10.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 104 10.11.2014. 104 Asianro 157/01.00.00/2014. Kaupunginhallitus 27.10. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (1) 104 Asianro 157/01.00.00/2014 Johtosääntö toimivallasta henkilöstöasioissa muuttaminen Kaupunginhallitus 27.10.2014 376: Henkilöstöjohtaja Markku Mattila Työnantajapalvelu

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 1/2012 1 / 10. Maaseutuelinkeinolautakunta 21.03.2012. Aika 21.03.2012 klo 17:30-18:45. Toivakan kunnanvirasto

Toivakan kunta Pöytäkirja 1/2012 1 / 10. Maaseutuelinkeinolautakunta 21.03.2012. Aika 21.03.2012 klo 17:30-18:45. Toivakan kunnanvirasto Toivakan kunta Pöytäkirja 1/2012 1 / 10 Maaseutuelinkeinolautakunta 21.03.2012 Aika 21.03.2012 klo 17:30-18:45 Paikka Toivakan kunnanvirasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 6/2012 Perusturvalautakunta 22.10.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 6/2012 Perusturvalautakunta 22.10.2012 Perusturvalautakunta 22.10.2012 KOKOUSAIKA 22.10.2012 klo 17.00-18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 18 SOSIAALIOHJAAJAN VALINTA 31 20 PERUSTURVATOIMEN LISÄMÄÄRÄRAHAT 2012 32 21

Lisätiedot

- KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ -

- KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ - KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 17.10.2005 144 Kaupunginvaltuusto hyväksynyt muutoksen 19.12.2005 181 Sääntö tulee voimaan 1.1.2006 Kuulutettu 2.2.2006 I LUKU

Lisätiedot

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 Työsuojelutoimikunta 13.01.2014 Aika 13.01.2014 klo10:30-12:00 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5B, Kiviharjuntie 11,

Lisätiedot

Valtuutettu Saila Rinteen ym. valtuutettujen aloite kaupunginvaltuuston kokousten lähettämiseksi netissä

Valtuutettu Saila Rinteen ym. valtuutettujen aloite kaupunginvaltuuston kokousten lähettämiseksi netissä Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 188/07.02.01/2014 32 Valtuutettu Saila Rinteen ym. valtuutettujen aloite kaupunginvaltuuston kokousten lähettämiseksi netissä historia Kaupunginvaltuusto 20.1.2014

Lisätiedot

Selvitys kotihoidon yöpäivystyksen aloittamisesta uudelleen

Selvitys kotihoidon yöpäivystyksen aloittamisesta uudelleen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 28 18.2.2015 Asianro 269/05.05.01/2015 71 Selvitys kotihoidon yöpäivystyksen aloittamisesta uudelleen Päätöshistoria Sosiaali-

Lisätiedot

Yhteinen ehdotus NEUVOSTON ASETUS. rajoittavista toimenpiteistä Keski-Afrikan tasavallan tilanteen huomioon ottamiseksi

Yhteinen ehdotus NEUVOSTON ASETUS. rajoittavista toimenpiteistä Keski-Afrikan tasavallan tilanteen huomioon ottamiseksi EUROOPAN KOMISSIO EUROOPAN UNIONIN ULKOASIOIDEN JA TURVALLISUUSPOLITIIKAN KORKEA EDUSTAJA Bryssel 13.1.2014 JOIN(2014) 1 final 2014/0004 (NLE) Yhteinen ehdotus NEUVOSTON ASETUS rajoittavista toimenpiteistä

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 25.4.2013 COM(2013) 239 final 2013/0127 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS maasta toiseen ulottuvien vesistöjen ja kansainvälisten järvien suojelusta ja käytöstä tehdyn yleissopimuksen

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 3.2.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 3.2.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.25 Kokouspaikka Poltinahon seurakuntatalon kerhohuone 123 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula Paavola

Lisätiedot

Joensuun seudun hankintatoimi

Joensuun seudun hankintatoimi HANKINTAOIKAISU- JA OIKAISUVAATIMUSOHJEET Päätöksen tekijä JOENSUUN KAUPUNKI Joensuun seudun hankintatoimi Päätöspäivä ja Hankintaoikaisu- ja oikaisuvaatimusoikeus Hankintayksikön päätökseen tai muuhun

Lisätiedot

TURVIS verkosto. VALTAKUNNALLINEN TOISEN ASTEEN OPPILAITOSTEN TURVALLISUUSVERKOSTO Perustettu 16.6.2015

TURVIS verkosto. VALTAKUNNALLINEN TOISEN ASTEEN OPPILAITOSTEN TURVALLISUUSVERKOSTO Perustettu 16.6.2015 TURVIS verkosto VALTAKUNNALLINEN TOISEN ASTEEN OPPILAITOSTEN TURVALLISUUSVERKOSTO Perustettu 16.6.2015 Tavattiin Opetusalan turvallisuusfoorumissa 2015 ja siitä se ajatus sitten lähti. Perustamiskokous

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2018 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 14:30-16:05 Paikka Kissakuusenkoulu, Kissakuusentie 20, Karttula Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja

Lisätiedot

Nuorisovaltuuston kokous. Kasvatus- ja Opetuskeskus Uosso, (Asemakatu 9, 2 krs.)

Nuorisovaltuuston kokous. Kasvatus- ja Opetuskeskus Uosso, (Asemakatu 9, 2 krs.) Sastamalan kaupunki Nuorisopalvelut PL 23 PÖYTÄKIRJA 2/15 38201 Sastamala Nuorisovaltuuston kokous Aika: KESKIVIIKKONA 11.2. KELLO 16.00 Paikka: Kasvatus- ja Opetuskeskus Uosso, (Asemakatu 9, 2 krs.) Aino

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Talous- ja suunnittelukeskus 1(12) 28.11.2012 PALVELUALOITEKÄYTÄNTÖ HELSINGIN KAUPUNGISSA

HELSINGIN KAUPUNKI Talous- ja suunnittelukeskus 1(12) 28.11.2012 PALVELUALOITEKÄYTÄNTÖ HELSINGIN KAUPUNGISSA alous- ja suunnittelukeskus 1(12) PALVELUALOIEKÄYÄNÖ HELSINGIN KAUPUNGISSA alous- ja suunnittelukeskus 2(12) Sisältö sivu 1 austaa 3 2 Määritelmä 4 3 avoitteet 4 4 Palvelualoite Ruotsissa ja Uppsalan malli

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 5.3.2014/10.3.2014 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS. Aika: Maanantai 10.03.2014 klo 17.30 - Käsiteltävät asiat:

TEKNINEN LAUTAKUNTA 5.3.2014/10.3.2014 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS. Aika: Maanantai 10.03.2014 klo 17.30 - Käsiteltävät asiat: SIIKAISTEN KUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU 5.3.2014/10.3.2014 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Maanantai 10.03.2014 klo 17.30 - Paikka: Terveysasema Käsiteltävät asiat: 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) Kaupunginvaltuusto. 15 Asianro 1130/14.07.00/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) Kaupunginvaltuusto. 15 Asianro 1130/14.07.00/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) 15 Asianro 1130/14.07.00/2012 Valtuustoaloite nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamista edistävän työryhmän perustamisesta Kuopioon Kaupunginhallitus 14.1.2013 27:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunginvaltuusto 55 15.06.2015. 55 Asianro 1974/01.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunginvaltuusto 55 15.06.2015. 55 Asianro 1974/01.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 24 22.4.2015 Kaupunginhallitus 160 18.5.2015 55 Asianro 1974/01.02.00/2015 Lausunto perhepäivähoitajien palkkausta koskevaan valtuustoaloitteeseen

Lisätiedot

Terveydenhuollon valtakunnalliseen tietojärjestelmäpalveluun liittyminen ja ereseptin käyttöönotto

Terveydenhuollon valtakunnalliseen tietojärjestelmäpalveluun liittyminen ja ereseptin käyttöönotto Helli-liikelaitoksen johtokunta 123 23.10.2012 Terveyspalvelujen liittyminen earkistoon (2012) 203/4/421/4211/2012 Helli-liikelaitoksen johtokunta 123 Terveydenhuollon valtakunnalliseen tietojärjestelmäpalveluun

Lisätiedot

Palvelusetelin uudet. Lääkäripalveluyritykset ry Ismo Partanen 040 518 5799

Palvelusetelin uudet. Lääkäripalveluyritykset ry Ismo Partanen 040 518 5799 Hyrrä hankkeen palveluseteliseminaari, Joensuu 11.2.2010 Palvelusetelin uudet mahdollisuudet d Lääkäripalveluyritykset ry Ismo Partanen 040 518 5799 ismo.partanen@lpy.fi www.lpy.fi Palvelusetelilain tavoitteet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2172/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 2172/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 21/2018 1 (1) 232 Asianro 2172/00.00.01.02/2018 Kuopion kaupungin, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin, Varkauden kaupungin ja Siilinjärven kunnan työterveyshuoltojen yhtiöittäminen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5922/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5922/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/2016 1 (1) 250 Asianro 5922/00.01.01/2016 Ylimääräinen asia / Savo-Pielisen jätelautakunnan johtosäännön muuttaminen historia (asianumerolta 2388/2016) Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

MUISTIO. Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä

MUISTIO. Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä MUISTIO Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä Kokous: 19.12.2012 kello 13 15.00 Paikka: Työllisyydenhoidon palveluyksikön kokoustila Omena, os. Hammareninkatu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:25 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot