Norton 360 Online -käyttöopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Norton 360 Online -käyttöopas"

Transkriptio

1 Käyttöopas

2 Norton 360 Online -käyttöopas Käyttöohjeen versio 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Käyttöoikeussopimuksen kattama Ohjelmisto ja Käyttöohje ovat kaupallista tietokoneohjelmistoa FAR :n tarkoittamassa merkityksessä, ja niitä koskevat rajoitetut oikeudet siten, kuin on määritelty FAR:n kohdissa "Commercial Computer Software - Restricted Rights" sekä DFARS "Rights in Commercial Computer Software or Commercial Computer Software Documentation" soveltuvin osin sekä niitä seuraavissa määräyksissä. Käyttöoikeussopimuksen kattaman Ohjelmiston ja käyttöohjeen käytön, muuttamisen, jäljentämisen, esittämisen, näyttämisen tai julkistamisen Yhdysvaltain hallituksen toimesta tulee tapahtua ainoastaan tämän sopimuksen ehtojen mukaisesti. Symantec, Symantec-logo, Norton, Ghost, GoBack, LiveUpdate, Norton AntiSpam, Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360 ja Norton SystemWorks ovat Symantec Corporationin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Windows on Microsoft Corporationin tavaramerkki. Muut nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä. Tässä asiakirjassa kuvatun tuotteen jakelu tapahtuu sen käyttöä, kopiointia, jakelua, takaisinkääntämistä ja käänteistarkastelua koskevien ohjeiden rajoitusten mukaisesti. Tämän asiakirjan osittainenkin jäljentäminen missään muodossa ja millään tavalla on kielletty ilman Symantec Corporationin ja sen mahdollisten lisenssinhaltijoiden etukäteen myöntämää kirjallista lupaa. TÄMÄ ASIAKIRJA TOIMITETAAN "SELLAISENAAN", JA VALMISTAJA KIELTÄYTYY KAIKISTA SUORISTA JA EPÄSUORISTA EHDOISTA, VALITUKSISTA JA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN EPÄSUORAT TAKUUT MYYNTIKELPOISUUDESTA, SOVELTUVUUDESTA TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA OIKEUKSIEN LOUKKAAMATTOMUUDESTA, PAITSI SIINÄ MÄÄRIN, KUIN NÄMÄ VASTUUVAPAUDET KATSOTAAN LAILLISESTI OIKEUTETUIKSI. SYMANTEC CORPORATION EI OLE VASTUUSSA SATUNNAISISTA TAI VÄLILLISISTÄ VAHINGOISTA, JOTKA AIHEUTUVAT TÄMÄN KÄYTTÖOHJEEN HANKINNASTA, TOIMINNASTA TAI KÄYTÖSTÄ. TÄSSÄ ASIAKIRJASSA OLEVAT TIEDOT SAATTAVAT MUUTTUA ILMAN ENNAKKOILMOITUSTA. Symantec Corporation Stevens Creek Blvd. Cupertino, CA 95014, Yhdysvallat

3 Sisällys Luku 1 Yleistä... 5 Tietoja Norton 360 -ohjelmistosta... 5 Mitä uutta Norton 360 -ohjelmassa?... 5 Luku 2 Aktivointi... 9 Ennen kuin aloitat... 9 Norton 360 -ohjelman aktivoiminen... 9 Luku 3 Aloittaminen Norton 360 -ohjelman käynnistäminen Norton 360 -ohjelman aktivoiminen Pääikkunaan tutustuminen Norton 360 -ohjelman tilojen ymmärtäminen Viestien ja hälytysten hallinta Lisätietoja EMEA tekninen tuki Hakemisto... 23

4 4 Sisällys

5 Yleistä 1 Tässä luvussa käsitellään seuraavia aiheita: 1 Tietoja Norton 360 -ohjelmistosta 1 Mitä uutta Norton 360 -ohjelmassa? Tietoja Norton 360 -ohjelmistosta Norton 360 on helppokäyttöinen all-in-one-ratkaisu, joka on suojaustoiminnoiltaan ja suorituskyvyltään alansa kärkeä. Yksi tilaus kattaa kolme tietokonetta. Ohjelma suojaa perheen internetin käytön useilla eri tavoilla. Se vahvistaa luotetut WWW-sivut ja estää valheellisten sivujen käytön. Lisäksi ohjelma suojaa käyttäjänimet ja salasanat. Näin verkko-ostosten tekeminen, verkkopankkitoimintojen suorittaminen ja selaaminen tapahtuvat turvallisesti. Norton 360 auttaa myös pitämään tietokoneen suorituskyvyn optimaalisena ja tekee tiedostojen automaattisesta varmuuskopioinnista ja palauttamisesta helppoa ja turvallista. Mitä uutta Norton 360 -ohjelmassa? Norton 360 on all-in-one-suojausratkaisu, joka tekee tietokoneen käytöstä turvallista ja suojattua.

6 6 Yleistä Mitä uutta Norton 360 -ohjelmassa? Tämä Norton 360 -ohjelman versio sisältää seuraavat uudet toiminnot: Tietokoneen suojaus 1 Suorittaa suojaustarkistukset taustalla, kun tietokonetta ei käytetä. 1 Estää automaattisesti yritykset hyödyntää Internet Explorerin tunnetut tietoturva-aukot. 1 Voit etsiä viruksia ja vakoiluohjelmia tiedostoista ja kansioista hiiren kakkospainikkeen valikosta. w Kakkospainikkeen valikko ei ole käytettävissä Windows Vista -käyttöjärjestelmän 64-bittisessä versiossa. 1 Voi sammuttaa tietokoneen automaattisesti, kun tietyt tarkistukset on suoritettu loppuun. 1 Tarkistaa tietokoneen entistä nopeammin. 1 Voit palauttaa palomuurin oletusasetuksiin. Henkilöllisyyden suojaus Varmuuskopiointi Tietokoneen optimointi 1 Tarjoaa kattavan suojauksen internetiä käyttöön. 1 Suojaa tietokalastelulta Firefoxissa ja Internet Explorerissa. 1 Hallitsee salasanat. 1 Tuo näyttöön pienemmän Norton-työkalurivin. 1 Parantaa tietokalastelusuojausta. 1 Suojaa vahingollisilta näppäimenpainallukset tallentavilta ja näyttökaappauksia tekeviltä sovelluksilta. 1 Varmuuskopioi tiedot kohteisiin, joita voivat olla esimerkiksi ipodit, Bly-ray-levyt ja HD DVD -levyt. 1 Varmuuskopioi useiden tietokoneiden tiedot jaettuun verkkoasemaan. 1 Auttaa ymmärtämään tietokoneella olevien varmuuskopioitujen tiedostojen tilan analysoimalla uudet päällekkäiset kuvakkeet. 1 Voit lisätä tiedostoja ja kansioita varmuuskopioon tai poistaa ne siitä hiiren kakkospainikkeen valikosta. w Kakkospainikkeen valikko ei ole käytettävissä Windows Vista -käyttöjärjestelmän 64-bittisessä versiossa. 1 Voit käyttää yleismerkkejä palautettavien tiedostojen tai kansioiden etsimisessä. 1 Löydät tiedostot helposti tiedostojen esikatselun avulla, kun palautat tiedostoja. 1 Poistaa turhat rekisterikohteet suorituskyvyn parantamiseksi. 1 Luo yhteenvedon järjestelmän tiedoista diagnostiikkaraporttiin, joka auttaa vianmäärityksessä ja ongelmien diagnosoinnissa. 1 Poistaa tilapäiset Internet-tiedostot Firefoxista tai Internet Explorerista. 1 Analysoi ja raportoi tietokoneen eheytysasteen.

7 Yleistä Mitä uutta Norton 360 -ohjelmassa? 7 Verkon valvonta 1 Voit etävalvoa kotiverkkoon kytkettyjä tietokoneita. 1 Voit tarkistaa käyttämäsi verkon tilan. 1 Voit myöntää verkkolaitteille luvan käyttää tietokonetta tai evätä niiltä tietokoneen käytön. 1 Voit tarkastella ja muuttaa kotiverkkoon kytketyn tietokoneen tai laitteen tietoja. Parannukset käytettävyyteen 1 Voit ratkaista ongelmat nopeasti yhden napsautuksen tukitoiminnon avulla. 1 Voit suorittaa pikatehtävät pitämällä hiiren osoitinta Norton 360 -ohjelman pääsivulla olevien kohteiden päällä. 1 Voit ajoittaa toimintoja, jotka suoritetaan taustalla. 1 Voit käyttää helposti lisäasetuksia. 1 Voit lähettää palautetta Symantecille käyttämällä tuotteen palautelinkkiä, joka on käytettävissä tuotteesta.

8 8 Yleistä Mitä uutta Norton 360 -ohjelmassa?

9 Aktivointi 2 Tässä luvussa käsitellään seuraavia aiheita: 1 Ennen kuin aloitat 1 Norton 360 -ohjelman aktivoiminen Ennen kuin aloitat w Ennen kuin aloitat, sulje kaikki avoimet ohjelmat ja tiedostot ja varmista, että tietokone on yhteydessä Internetiin. Aktivoinnin aikana näyttöön saattaa tulla Microsoft-viestejä. Noudata Microsoftin näyttöön tulevia ohjeita, ennen kuin jatkat Norton 360 -ohjelman aktivointia. Norton 360 -ohjelman aktivoiminen w Norton 360 on jo asennettu tietokoneellesi, mutta sinun täytyy määrittää sen asetukset. Jos et aktivoi tuotetta määritettynä aikana, tuote lakkaa toimimasta. Ohjelman aktivoiminen edellyttää, että tietokoneella on Internet-yhteys. Jos aktivoinnissa on ongelmia, käy Symantecin WWW-sivuilla. Käy osoitteessa Norton 360 -ohjelman aktivoiminen 1 Tee jompikumpi seuraavista: 1 Jos Norton 360 -ikkuna aukeaa automaattisesti tietokoneen työpöydässä, valitse Seuraava. 1 Valitse Windowsin tehtäväpalkista KäynnistäjaKaikkiohjelmat>Norton 360 > Norton Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksyn. Jos et hyväksy käyttöoikeussopimusta, aktivointia ei voida jatkaa. 3 Tarkista valinta Norton 360 -ikkunassa ja valitse Seuraava.

10 10 Aktivointi Norton 360 -ohjelman aktivoiminen 4 Jos näyttöön tulee Norton Account -ruutu, tee jokin seuraavista: 1 Jos sinulla on Norton Account -tili, kirjaudu tiliisi kohdassa Kirjaudu olemassa olevaan Norton Account -tiliin. 1 Jos haluat luoda uuden Norton Account -tilin, mene uuden Norton Account -tilin luomiseen. 5 Valitse Seuraava. Jos tuotetta ei voi aktivoida Jos et pysty muodostamaan yhteyttä Symantec-palvelimiin tuotteen aktivointia varten, tarkista ensin, estääkö järjestelmäsi tai Internet-palveluntarjoajasi valvontaohjelma yhteyden muodostamisen. Yhteyden muodostamisessa saattaa esiintyä ongelmia, jos käytät valvontaohjelmaa. Jos epäilet, että valvontaohjelmat estävät yhteyden muodostamisen, voit määrittää ohjelmat siten, että ne eivät estä aktivointitoimenpiteitä. Määritysten muuttaminen edellyttää kirjautumista valvontaohjelmaan järjestelmänvalvojana tai Internetiin Internet-palveluntarjoajan kautta järjestelmänvalvojana.

11 Aloittaminen 3 Tässä luvussa käsitellään seuraavia aiheita: 1 Norton 360 -ohjelman käynnistäminen 1 Norton 360 -ohjelman aktivoiminen 1 Pääikkunaan tutustuminen 1 Norton 360 -ohjelman tilojen ymmärtäminen 1 Viestien ja hälytysten hallinta 1 Lisätietoja Norton 360 -ohjelman käynnistäminen Norton 360 on suunniteltu suojaamaan kaikkia tietokoneita, joihin se on asennettu. Ohjelmaa ei tarvitse käynnistää erikseen. Jos Norton 360 havaitsee huomiota vaativan tilanteen, Norton 360 saattaa korjata sen automaattisesti. Norton 360 voidaan myös määrittää ilmoittamaan, kun havaittu tilanne vaatii huomiota, jolloin voit päättää, miten asiassa toimitaan. Voit käynnistää Norton 360 -ohjelman koska tahansa ja säätää asetuksia, tarkastella suojausta tai suorittaa ennakoivaa kunnossapitoa. Ohjelman kaikkia toimintoja pääsee käyttämään pääikkunasta. Käynnistä Norton 360 -ohjelma seuraavasti: 4 Tee jompikumpi seuraavista: 1 Kaksoisnapsauta Windowsin ilmaisinalueen Norton 360 -kuvaketta. 1 Valitse Windowsin tehtäväpalkista KäynnistäjaKaikkiohjelmat>Norton 360 > Norton Kaksoisnapsauta työpöydän Norton 360 -kuvaketta.

12 12 Aloittaminen Norton 360 -ohjelman aktivoiminen Norton 360 -ohjelman aktivoiminen Jos haluat käyttää kaikkia Norton 360 -ohjelman toimintoja, sinun pitää ensin aktivoida tuote. Jos et aktivoinut tuotetta asennuksen yhteydessä, saat säännöllisesti aktivoinnista ilmoittavan hälytyksen, kunnes olet aktivoinut tuotteen. w w Tuotteen aktivointi vähentää ohjelmien laitonta käyttöä ja varmistaa, että käytössä on aito Symantec-ohjelma. Tuote on aktivoitava kehotuksessa määritettynä ajanjaksona, tai tuote lakkaa toimimasta. Voit aktivoida tuotteen aktivoinnista ilmoittavan hälytyksen avulla. Voit aktivoida tuotteen myös pääikkunasta. Aktivointiin menee vain muutama minuutti. Jotta voisit aktivoida Norton 360 -ohjelman verkossa, tietokoneella pitää olla Internet-yhteys. Tuotteen aktivointi aktivoinnista ilmoittavan hälytyksen avulla 1 Valitse hälytyksestä Aktivoi. 2 Valitse OK. 3 Valitse aktivointi-ikkunasta Seuraava. 4 Valitse Aktivointi onnistui -ikkunasta Valmis. Tuotteen aktivoiminen pääikkunasta 1 Valitse Oma tili. 2 Valitse Aktivoi Norton 360 tai Uudista tilaus. Pääikkunaan tutustuminen Kun käynnistät Norton 360 -ohjelman, pääikkuna aukeaa. Pääikkunasta pääsee käyttämään kaikkia Norton 360 -ohjelman toimintoja, asetuksia, ohjetta ja tukea. Siinä voi myös tarkastella suojausluokkien (mukaan lukien tietokoneen suojaus ja verkkotapahtumien suojaus), varmuuskopioinnin ja Internetin käytöstä koneelle jääneiden tiedostojen yleistä tilaa.

13 Aloittaminen Pääikkunaan tutustuminen 13 Pääikkunassa on kolme aluetta, joista pääsee käyttämään tehtäviä ja palveluita. Alueet ovat: Linkit Tilapalkki Pääikkunan ylälaidassa näkyvät seuraavat linkit: 1 Asetukset Avaa Asetukset-sivun, jolla voidaan tarkastella ja muuttaa varmuuskopioinnin, Identity Safen, salakuuntelusuojauksen ja Norton Add-on Pack -lisäpaketin asetuksia. Sivulla voidaan myös mukauttaa virustorjunnan, vakoiluohjelmasuojauksen ja palomuurin asetuksia. Lisäksi sivulla voidaan ajoittaa tehtäviä ja määrittää Oma verkko -hallintatyökalun asetukset. 1 Oma tili Avaa Tilin hallinta -sivun, jolla voidaan hallita Norton Account -tilin tapahtumia, uusia tilaus ja aktivoida tuote. Sivulla voidaan myös suositella tuotetta ystäville ja tarkastella tai muuttaa Norton Account -tilille määritettyä lempinimeä. 1 Tuotepalaute Avaa sivun, jolla voit lähettää palautetta Norton 360 -ohjelman käytöstä. 1 Ohje ja tuki Avaa Norton 360 -ohjelman käytönaikaisen ohjeen. Voit myös avata teknisen tuen WWW-sivun, joka tarjoaa apua tuotetta koskevien ongelmien ratkaisuun. Tilapalkki sijaitsee pääikkunan keskellä. Se kertoo eri suojausluokkien yleisen tilan. Tila voi olla joko Suojattu, jos tietokonetta ei uhkaa vaara, tai Riskialtis, jos jokin seikka vaatii huomiota. Tällä alueella sijaitsee myös Korjaa-painike. Jos jokin seikka vaatii huomiota, se heijastuu yhden tai useamman alueen tilaan.

14 14 Aloittaminen Norton 360 -ohjelman tilojen ymmärtäminen Suojausluokat Suojausluokat on ikkunan suurin yksittäinen alue. Se sisältää seuraavat kohdat: 1 Tietokoneen suojaus Kertoo yleisen suojauksen tilan ja tarjoaa pääsyn Tietokoneen suojaus -sivulle, joka kertoo Internet-asetuksiin liittyvän suojauksen tilan. Voit myös tarkastella tietoja, suorittaa tarkistuksia, etsiä päivityksiä, hallita palomuurin toimintaa ja suorittaa suojauksen tarkistusohjelman. 1 Henkilöllisyyden suojaus Kertoo WWW-sivujen suojauksen yleisen tilan, kun Norton 360 on määritetty havaitsemaan huijaussivut ja todentamaan aidot sivut. Tarjoaa myös mahdollisuuden henkilökohtaisten tietojen suojaamiseen, henkilöllisyyden suojaamiseen verkossa, tietojen tarkasteluun ja Identity Safen hallintaan. 1 Tietokoneen optimointi Kertoo yleisen tilan ja tarjoaa pääsyn Tietokoneen optimointi -sivulle, joka kertoo Internet-tiedostojen tyhjentämisen ja levyn optimoinnin tilan. Voit myös tarkastella tietoja, suorittaa tiedostojen poistamisen tai rekisterin tyhjennyksen, saada diagnostiikkaraportin ja optimoida kiintolevyaseman. Norton 360 -ohjelman tilojen ymmärtäminen Lisätietoja Tietoja tilojen väreistä ja tietokoneen turvallisesta käytöstä sivulla 14. Kun Norton 360 käynnistetään, ohjelmiston tila on nähtävissä pääikkunassa yhdellä silmäyksellä. Ikkunan yläreunassa sijaitsevan tilapalkin väri näyttää tietokoneen tilan. Jos tietokoneessa on huomiota vaativa ongelma, tilapalkki kertoo ongelman. Jos huomiota vaativia ongelmia on enemmän kuin yksi, tilapalkki kertoo ongelmien lukumäärän. Kun Norton 360 havaitsee ongelmia, näyttöön tulee painike, jota napsauttamalla ongelmat voidaan ratkaista. Tilapalkin alla on kenttiä, joissa näkyvät eri suojausominaisuuksien tilat. Tilakentistä näkyy, kuinka monta ratkaistavaa ongelmaa kukin toiminto on havainnut. Suojausominaisuuksien tilakentissä on myös linkkejä, joita napsauttamalla saat lisätietoja ongelmista. Tietoja tilojen väreistä ja tietokoneen turvallisesta käytöstä Norton 360 käyttää ilmaisee suojaustoimintojen tilan näillä väreillä: Punainen Ilmaisee, että tietokoneessa on yksi tai useampi tietoturvan vaarantava ongelma. Keltainen Ilmaisee, että tietokoneessa on yksi tai useampi huomiota vaativa ongelma. Vihreä Ilmaisee, että ohjelmisto suojaa tietokonetta.

15 Aloittaminen Viestien ja hälytysten hallinta 15 Viestien ja hälytysten hallinta Norton 360 näyttää viestejä monilla eri tavoilla ja monissa eri paikoissa. Viestejä saattaa näkyä seuraavissa paikoissa: Windowsin työpöydän ilmaisinalue Monet Norton 360 -ohjelman viestit näkyvät Windowsin työpöydän oikeassa alakulmassa. Jos tietokone on esimerkiksi ollut sammuksissa tai jos sen Internet-yhteys on ollut jonkin aikaa katkaistuna, näkyviin tulee viesti, joka kertoo, että suojaus ei välttämättä ole ajan tasalla. Jos suojaus on kytketty pois päältä, näkyviin tulee eri hälytys. Tämä viesti varoittaa, että tietokone ei ole suojattu, ja neuvoo suojauksen kytkemisessä päälle. Useimmissa tapauksissa hälytyksen napsauttaminen avaa Norton 360 -ohjelmiston, jossa ongelman voi korjata. Norton 360 -ohjelman pääikkunan yleinen tila Hälytykset ja muut viestit tulevat näkyviin keskelle pääikkunan ylälaitaa. Viestin väri ilmaisee viestin kiireellisyyden. Jos viestin väri on vihreä, kaikki on kunnossa. Jos viestin väri on punainen, se merkitsee, että sinun on noudatettava viestin ohjeita taataksesi tietokoneen suojauksen. Norton 360 -luokat ja -tiedot Luokan väri muuttuu tilan muuttuessa. Ruksattu vihreä ympyrä ilmaisee, että kaikki luokkaan kuuluvat kohteet ovat kunnossa. Keltainen tai punainen ympyrä kertoo mahdollisista ongelmista, joihin olisi syytä puuttua. Kun valitset minkä tahansa luokan, esiin tulee sen tietosivu, joka näyttää kaikki huomiota vaativat kohteet. Useimmissa tapauksissa ongelman kuvaukseen sisältyy linkki, josta pääset korjaamaan ongelman. Jos saat hälytyksen aiheesta, johon et halua puuttua, voit valita hälytysviestistä vaihtoehdon, että Norton 360 -ohjelma ei enää varoita kyseisestä aiheesta.

16 16 Aloittaminen Lisätietoja Lisätietoja Ohjeen käyttäminen Tuotteen mukana toimitettu käyttöohje opastaa Norton 360 -ohjelman käytössä. Tarvittavat tiedot ovat tietokoneellasi ja Symantecin WWW-sivustolla. Voit käyttää ohjetta missä tahansa Symantec-ohjelman kohdassa. Ohjeessa on linkkejä tietoihin, jotka auttavat erilaisten tehtävien suorittamisessa. Käytönaikaisessa ohjeessa on tietoa kaikista ohjelman ominaisuuksista ja toiminnoista. Ohjeen käyttäminen 1 Valitse pääikkunasta Ohje ja tuki. 2 Valitse Ohje. 3 Valitse Ohje-ikkunan vasemmasta ruudusta haluamasi välilehti. Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot: Sisällys Näyttää ohjeen aiheen mukaan Hakemisto Luettelee kaikki ohjeen aiheissa käytettävät avainsanat aakkosjärjestyksessä Etsi Avaa hakuikkunan, johon voit kirjoittaa haettavan sanan tai ilmaisun. Ohjeen aiheet voidaan myös tulostaa. Ohjeen aiheen tulostaminen 1 Valitse Ohje-ikkunasta Sisältö-välilehti. 2 Valitse sisällysluettelosta aihe, jonka haluat tulostaa, ja valitse Tulosta. 3 Valitse, haluatko tulostaa vain valitun aiheen vai aiheen ja kaikki sen alakohdat. 4 Valitse OK. Ikkunan tai paneelin Ohjeen käyttäminen Ikkunan ja paneelin Ohje antaa tarvittaessa ikkunaa tai paneelia koskevia lisätietoja. Ikkunan tai paneelin Ohjeen käyttäminen 4 Ikkunan tai paneelin Ohjetta käytetään napsauttamalla minkä tahansa ikkunan tai paneelin kohtaa Ohje.

17 Aloittaminen Lisätietoja 17 Symantecin WWW-sivujen käyttäminen Symantecin WWW-sivuja voidaan käyttää verkkoselaimella. Symantecin teknisen tuen WWW-sivuja voidaan myös käyttää missä tahansa Norton 360 -ohjelman ikkunassa tai paneelissa. Symantecin WWW-sivujen käyttäminen verkkoselaimella 1 Avaa verkkoselain. 2 Käy osoitteessa Symantecin WWW-sivujen käyttäminen tuotteesta 4 Voit avata Symantecin teknisen tuen WWW-sivut valitsemalla Tuki mistä tahansa ikkunasta tai paneelista.

18 18 Aloittaminen Lisätietoja

19 EMEA tekninen tuki Tietoja tuesta Jos tietokoneeseesi on asennettu Norton 360, Norton Internet Security tai Norton AntiVirus, voit käyttää tukea asennetun tuotteen avulla. Lisätietoja on Pikatuki -kohdassa. Kaikille muille tuotteille on kaksi tukivaihtoehtoa vastauksen saamiseksi kysymyksiin tai ongelmien ratkaisemiseksi. Niistä kerrotaan seuraavassa jaksossa. 1 Omatoiminen tuki 1 Yhteyden ottaminen tukeen Muita Symantec-ohjelmistojen versioita koskeva huomautus: Esiasennettu OEM-ohjelmisto: Jos käytössäsi on voimassaoleva tietokoneeseen valmiiksi asennetun Norton-tuotteen tilaus, tietokoneesi valmistaja pystyy ehkä auttamaan tukeen liittyvissä asioissa. Useimmissa tapauksissa tietokoneen valmistaja voi auttaa Norton-tuotteen asentamisessa uudelleen. Jos kysymyksesi koskee tilaustasi tai tuotteen aktivoimista, ota yhteys Symantecin tukeen. Internet-palveluntarjoajalta ladattu ohjelmisto: Jos olet ladannut Norton-tuotteesi Internet-palveluntarjoajaltasi, osoita kaikki tuotteen aktivoimista, tilausta tai maksamista koskevat kysymykset Internet-palveluntarjoajallesi. Symantecin tuki ei ehkä voi auttaa tilaukseen, maksamiseen tai tuotteen aktivoimiseen liittyvissä asioissa. Club Symantec ja muut tukivaihtoehdot 1 Liity Club Symanteciin ja tilaa ilmainen, kuukausittainen uutiskirje, jotta saat tuoreimmat turvallisuusartikkelit, vinkit ja kampanjat! Saat lisätietoa menemällä osoitteeseen Valitse maasi Club Symantecin Web-sivulla olevasta avattavasta valikosta. 1 Täydelliset ohjeet löydät PDF-käyttöoppaasta, joka sijaitsee tuotteen mukana toimitetun, Norton 360 -ohjelman sisältävän CD-levyn Manual-kansiossa. Tietokoneessa on oltava asennettuna Adobe Reader -ohjelma, ennen kuin PDF-tiedostoja voidaan lukea.

20 20 EMEA tekninen tuki Tietoja tuesta 1 Symantecin Web-sivustolla voit etsiä teknisen tuen tietopankistamme apua asennukseen, aktivointiin ja vianetsintään. Web-sivulla on myös asiakaspalvelutoimintoja. Siirry osoitteeseen Pikatuki Omatoiminen tuki Tämä ominaisuus on käytössä Norton 360-, Norton Internet Security- ja Norton AntiVirus -ohjelmistoissa. Jos tuotetta ei ole asennettu, voit käyttää itseapua tai ottaa yhteyden tukipalveluun. Pikatuki on saatavilla suoraan tuotteesta ja antaa käyttöön työkalut, jotka tunnistavat ja ratkaisevat tavalliset ongelmat automaattisesti. Voit myös etsiä ratkaisuja tai ottaa tukeen yhteyden puhelimitse. Lisäksi voit käyttää tukea maksutta verkkojuttelun ja sähköpostin välityksellä. Voit käyttää pikatukea napsauttamalla Tuki-painiketta. Symantecin sivusto sisältää vastaukset yleisimpiin asiakkaiden kysymyksiin. Sivustossamme voit 1 saada apua tilaus-, lataamis-, tuotteen aktivoimis- tai muihin ei-teknisiin ongelmiin 1 etsiä tietokannastamme apua teknisiin ongelmiin, esimerkiksi Symantec-tuotteet asentamis-, määrittämis- tai viankorjausongelmiin saada tietoja uusimmista virusuhista ja poistamistyökaluista. Voit käyttää Symantecin tukisivustoa osoitteessa Yhteyden ottaminen tukeen Omatoimisen tuen lisäksi voit ottaa tukeen yhteyden verkkojuttelun avulla, lähettämällä sähköpostiviestin tai puhelimitse. Jäljempänä kerrotaan näistä kolmesta vaihtoehdosta. Voit jutella verkossa reaaliaikaisesti tuen edustajan kanssa. Jos tekninen ongelma on monimutkainen, voit myös sallia teknikon muodostaa yhteyden tietokoneeseesi ja ratkaista ongelman puolestasi. Verkkojuttelutuki on maksutonta lukuun ottamassa virusten ja vakoiluohjelmien poistamista. Voit lähettää kysymyksesi sivustoomme ja saada vastauksen sähköpostitse. Sähköpostituki on hitaampi vaihtoehto kuin verkkojuttelu tai soittaminen puhelimella Sähköpostituki on maksutonta. Voit soittaa puhelimella tuen edustajalle. Asentamista tai Norton-tuotteen nykyisen version teknisiä ongelmia koskeviin kysymyksiin vastataan maksutta. Muiden ongelmien ratkaisemisesta ja vanhempia versioita koskevien kysymysten ratkaisemisesta veloitetaan. Muita kuin teknisiä ongelmia koskeviin kysymymyksiin vastataan maksutta. Huomaa, että tuen laajuus voi vaihdella kielen tai tuotteen mukaan.

21 EMEA tekninen tuki Tietoja tuesta 21 Tukikäytäntö Voit ottaa yhteyden tukeen siirtymällä Symantecin tukisivustoon. 1 Siirry osoitteeseen 1 Verkkoyhteyden kautta annettavan tuen vaihtoehdot näytetään ensimmäisinä, ja yhteydenottoa edellyttävät vaihtoehdot seuraavat niitä. Kun Symantec ilmoittaa tuotteen markkinoinnin tai myymisen päättyvän, puhelintuki lopetetaan kuuden kuukauden kuluttua tästä ilmoituksesta. Näistä tuotteista voi edelleen olla saatavana teknisiä tietoja seuraavassa osoitteessa: Symantec pidättää itsellään oikeuden muuttaa tukikäytäntöjä ilman edeltävää ilmoitusta. Näet tukikäytännön uusimman version osoitteessa

22 22 EMEA tekninen tuki Tietoja tuesta

23 Hakemisto A aktivoiminen 12 aktivointiin liittyviä ongelmia 10 asentaminen ladattavasta tiedostosta 9 ongelmat 9 Asetukset 12 H hälytykset 15 K käyttäminen Symantecin tuki 17 Symantecin WWW-sivut 17 N Norton 360 mitä uutta 5 pääikkuna 15 tietoja 5 tila 14 työpöydän kuvake 11 värit 14 Norton 360 -ohjelmasta 5 Norton 360 -ohjelmiston värit 14 P pääikkuna linkit 12 suojaus 12 tiedot 12 tilavärit 15 tilaviestit 15 tilojen yhteenveto 12 ponnahdusviestit 15 S Suojausluokat 12 T Tehtävät 12 tila 14 Tilapalkki 12 V vianmääritys aktivointi 10 viestit 15 virheilmoitukset 15 O Ohje käyttäminen 16 tulostaminen 16 Oma tili 12

24 foo

Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Bluetooth

Lisätiedot

HP Envy 15 -käyttöopas

HP Envy 15 -käyttöopas HP Envy 15 -käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on omistajansa tavaramerkki,

Lisätiedot

Ohjeiden käyttäminen

Ohjeiden käyttäminen Ohjeiden käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista Ohjeiden käyttäminen: näkö- tai liikuntarajoitteiset Ohjedokumentaation avaaminen Miten-sivujen käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista

Lisätiedot

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014 Windows 7 Hannu Matikainen Päivitetty 4.7.2014 Sisältö WINDOWS-VERSIOT... 1 TYÖPÖYTÄ... 1 KUVAKKEET... 2 Kuvakkeiden ominaisuudet... 3 Pikakuvakkeet... 3 TEHTÄVÄPALKKI... 4 Tehtäväpalkin kuvakkeet... 5

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2

Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 Käyttöopas Johdanto - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1 Aloittaminen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 HUAWEI MediaPad ulkoiset osat...2 SIM- ja microsd-korttien

Lisätiedot

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä. Kurssin sisältö: 1 Johdanto... 3 2 Internet... 4 2.1 Internetin peruskäyttö... 4

Lisätiedot

Käyttöohje Nokia Lumia 625

Käyttöohje Nokia Lumia 625 Käyttöohje Nokia Lumia 625 4.0. painos FI Psst... Tämän oppaan lisäksi on vielä muutakin... Puhelimessa on käyttöohje, joka on aina mukanasi ja käytettävissä, kun sitä tarvitset. Löydä vastauksia kysymyksiin

Lisätiedot

Oma HTC One -puhelimesi Käyttöopas

Oma HTC One -puhelimesi Käyttöopas Oma HTC One -puhelimesi Käyttöopas 2 Sisältö Sisältö Pakkauksen avaaminen HTC One 9 Mikro-SIM-kortti 10 Akun lataaminen 12 Virran kytkeminen päälle tai pois 12 Haluatko pikaohjeita puhelimesi käyttöön?

Lisätiedot

Boot Camp Asennus- ja käyttöönotto-opas

Boot Camp Asennus- ja käyttöönotto-opas Boot Camp Asennus- ja käyttöönotto-opas Sisältö 3 Johdanto 3 Mitä tarvitset 4 Asennuksen yleiskatsaus 4 Vaihe 1: Tarkista päivitykset 4 Vaihe 2: Valmistele Mac Windowsia varten 5 Vaihe 3: Asenna Windows

Lisätiedot

Lenovo IdeaPad Flex 10

Lenovo IdeaPad Flex 10 Lenovo IdeaPad Flex 10 Käyttöopas Lue käyttöohjeiden turvallisuushuomautukset ja tärkeät ohjeetennen kuin aloitat tietokoneesi käytön. Huomautukset Ennen tämän tuotteen käyttöä muista lukea ensin kappale

Lisätiedot

ipad Käyttöopas ios 8.1 -ohjelmistolle (helmikuu 2015)

ipad Käyttöopas ios 8.1 -ohjelmistolle (helmikuu 2015) ipad Käyttöopas ios 8.1 -ohjelmistolle (helmikuu 2015) Sisältö 8 Luku 1: ipad yhdellä silmäyksellä 8 ipadin yleiskatsaus 9 Lisävarusteet 10 Multi-Touch-näyttö 10 Nukkumispainike 11 Koti-painike 11 Äänenvoimakkuuspainikkeet

Lisätiedot

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita...

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita... Sisällysluettelo Tietokoneen osat... 4 Näyttö eli monitori... 4 Keskusyksikkö... 4 Levykeasema eli korppuasema... 5 CD-ROM-asema eli romppuasema... 5 Näppäimistö... 6 Hiiri... 8 Hiiren painikkeet... 9

Lisätiedot

HP Deskjet 1050 All-in-One series

HP Deskjet 1050 All-in-One series HP Deskjet 1050 All-in-One series Sisältö 1 Miten?...3 2 HP All-in-One -ohjelmistoon tutustuminen Tulostimen osat...5 Ohjauspaneelin ominaisuudet...6 Tilaa osoittavat valot...6 3 Tulostus Asiakirjojen

Lisätiedot

Nokia Internet-tikku CS-15 Pika-aloitusopas. 9216663 1. painos FI

Nokia Internet-tikku CS-15 Pika-aloitusopas. 9216663 1. painos FI Nokia Internet-tikku CS-15 Pika-aloitusopas 9216663 1. painos FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että RD-10-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä

Lisätiedot

Onneksi olkoon. Sinä ja imac olette kuin luodut toisillenne.

Onneksi olkoon. Sinä ja imac olette kuin luodut toisillenne. Onneksi olkoon. Sinä ja imac olette kuin luodut toisillenne. Tervetuloa imaciin. www.apple.com/fi/imac Sisäinen FaceTime HD -kamera Soita videopuheluita uusimpaan ipadiin, iphoneen, ipod touchiin tai Maciin.

Lisätiedot

AINA. Käyttäjän opas. Laajakaistaliittymä UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA

AINA. Käyttäjän opas. Laajakaistaliittymä UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA AINA Laajakaistaliittymä Käyttäjän opas UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA SISÄLLYSLUETTELO 1. TERVETULOA... 3 1.1. Mitä tarvitaan?...3 1.2. Perustietoja yhteydestä...3 2. AVAUSPAKETIN SISÄLTÖ...

Lisätiedot

OL- 29510-01. Cisco-malli DPC3828/EPC3828 DOCSIS/EuroDOCSIS 3.0 8x4 Langaton kotiyhdyskäytävä Käyttöopas

OL- 29510-01. Cisco-malli DPC3828/EPC3828 DOCSIS/EuroDOCSIS 3.0 8x4 Langaton kotiyhdyskäytävä Käyttöopas OL- 29510-01 Cisco-malli DPC3828/EPC3828 DOCSIS/EuroDOCSIS 3.0 8x4 Langaton kotiyhdyskäytävä Käyttöopas Lue tämä Tärkeää! Lue tämä opas kokonaan. Jos tässä oppaassa on asennus- tai käyttöohjeita, kiinnitä

Lisätiedot

Käyttäjän tulee ottaa yhteyttä F-Secureen, jos hän haluaa muita oikeuksia näissä lisenssiehdoissa myönnettyjen ehtojen lisäksi.

Käyttäjän tulee ottaa yhteyttä F-Secureen, jos hän haluaa muita oikeuksia näissä lisenssiehdoissa myönnettyjen ehtojen lisäksi. F-SECURE -LISENSSIEHDOT TÄRKEÄÄ LUE SEURAAVAT F-SECURE-OHJELMISTON KÄYTTÖÄ KOSKEVAT LISENSSIEHDOT ("EHDOT") HUOLELLISESTI. ALLA OLEVAN HYVÄKSYMISVAIHTOEHDON VALITSEMINEN TAI OHJELMISTON ASENTAMINEN, KOPIOIMINEN

Lisätiedot

Nokia Lumia 610 -käyttöohje

Nokia Lumia 610 -käyttöohje Nokia Lumia 610 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 7 Aseta SIM-kortti paikalleen 8 Lataa puhelin 10 Antennien

Lisätiedot

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos Nokia 6111 -käyttöohje FI 9241589 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että RM-82-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

MacBook Käyttöopas. Sisältää MacBook-tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja

MacBook Käyttöopas. Sisältää MacBook-tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja MacBook Käyttöopas Sisältää MacBook-tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja K Apple Computer, Inc 2006 Apple Computer, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämä käyttöopas on tekijänoikeuslakien

Lisätiedot

WD:n toimittama palvelu ja tuki

WD:n toimittama palvelu ja tuki WD:n toimittama palvelu ja tuki Jos tuotteen kanssa on vaikeuksia, anna meille tilaisuus käsitellä tilanne ennen sen palauttamista. Sivun support.wdc.com tietokanta tai sähköpostituki pystyy vastaamaan

Lisätiedot

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2

1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 TomTom ONE/XL/XXL 1. Asennus Asennus 1 2 3 4 2 5 6 5 6 + 7 2 SEC 8 1 2 3 3 1 2 3 180 4 5 4 2. Pakkauksen sisältö Pakkauksen sisältö a TomTom ONE/XL/ XXL b EasyPort TM -pidike c Autolaturi d RDS-TMC-liikennevastaanotin*

Lisätiedot

Cisco IP -puhelin 7960G ja 7940G Cisco CallManager -sovellusta varten

Cisco IP -puhelin 7960G ja 7940G Cisco CallManager -sovellusta varten Puhelimen opas Cisco IP -puhelin 7960G ja 7940G Cisco CallManager -sovellusta varten Sisältää käyttöoikeussopimuksen ja takuun Pääkonttorin osoite Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA

Lisätiedot

Näin käytät DIABETESHOIDON HALLINTAOHJELMISTO

Näin käytät DIABETESHOIDON HALLINTAOHJELMISTO Näin käytät Carelink Personal -ohjelmisto on enemmän kuin verensokerimittarin ohjelmisto tai päiväkirja, ja se antaa sinulle ja hoidostasi vastaavalle lääkärille tärkeitä tietoja yksilöllisistä sokeriarvoistasi

Lisätiedot

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos

Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje. 9243658 1. painos Nokia 7360 -puhelimen käyttöohje 9243658 1. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuote RM-127 noudattaa Euroopan neuvoston direktiivin 1999/5/EY määräyksiä. Vaatimustenmukaisuusilmoituksesta

Lisätiedot

Tämä käsikirja sisältää enimmäkseen laitteistotietoa. Tunteaksesi laitteessasi olevan ohjelmiston käytön katso toista käsikirjaa.

Tämä käsikirja sisältää enimmäkseen laitteistotietoa. Tunteaksesi laitteessasi olevan ohjelmiston käytön katso toista käsikirjaa. Käsikirja Tämä käsikirja sisältää enimmäkseen laitteistotietoa. Tunteaksesi laitteessasi olevan ohjelmiston käytön katso toista käsikirjaa. R00 (EU) Tavaramerkit Bluetooth-tavaramerkin ja logot omistaa

Lisätiedot

Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW

Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW Ennen Brother-laitteen käyttöä Soveltuvat mallit Huomautusten määritelmät

Lisätiedot

Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje

Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje Nokia 5330 Mobile TV Edition -käyttöohje 2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkuvalmistelut 5 Näppäimet ja osat 5 SIM-kortin ja akun asettaminen paikalleen 6 Muistikortin asettaminen paikalleen

Lisätiedot