TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2004 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2004 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 11.11.2004 474. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A"

Transkriptio

1 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t Aika torstai klo Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka varapuheenjohtaja, pj. 459 Hlavatý Jari jäsen Isotalo Seppo jäsen Kari Kirsti jäsen Knuts Lars-Runar jäsen Lahti Uolevi jäsen von Schöneman Arja jäsen Winter Leena jäsen Korhonen Pentti Pispanen Reino Järvensivu Jukka Kokko Pentti Mäntylä Heikki Paatere Antero Törmä Sakari Vahtola Pirjo Viitanen Kauko Fager Mia Hallia Jouko Hurme Hannu Kaisti Aapo Kosola Seppo Soini Pekka kv:n pj kv:n vpj kirkkoherra vt. kirkkoherra kirkkoherra vt. kirkkoherra vt. kirkkoherra kirkkoherra kirkkoherra lakimies, sihteeri tiedotuspäällikkö yhteisten työmuotojen johtaja talous- ja suunnittelujohtaja kiinteistöjohtaja hallintojohtaja Poissa Seppänen Teija jäsen Lehikoinen Jouni kirkkoherra Rinne Heimo kirkkoherra Sepponen Eero kirkkoherra Suominen Heikki kirkkoherra 455 KOKOUKSEN LAILLISUUS Kn toteaa kokouksen laillisuuden. Kokous todettiin lailliseksi.

2 KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS Kn toteaa kokouksen päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. 457 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Kn valitsee pöytäkirjan tarkastajat. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Leena Winter ja Jari Hlavatý. 458 ILMOITUSASIAT 1. Kirkon säännöskokoelma S nro 94/ koskee piispainkokouksen päätöstä kirkkoherralta vaadittavasta seurakuntatyön johtamisen tutkinnosta annetun päätöksen muuttamista S nro 95/ koskee piispainkokouksen päätöstä lapsityön virkoihin otettavilta edellytettävistä tutkinnoista tai koulutuksesta annetun päätöksen muuttamista S nro 96/ koskee piispainkokouksen päätöstä kirkkoon liittyvälle annettavaa opetusta. Päätökset ovat nähtävissä kirkkoneuvoston kokouksessa. 2. Pöytäkirjoja S kiinteistölautakunnan pöytäkirja nro 6/ S lähetystyön toimikunnan pöytäkirja nro 5/ S sielunhoitotyön johtokunnan pöytäkirja nro 3/ S kuvataidetoimikunnan pöytäkirja nro 2/ S diakoniatyön johtokunnan pöytäkirja nro 7/ S atk-toimikunnan pöytäkirja nro 7/ S kirkkoherrainkokouksen pöytäkirja nro 10/ Pöytäkirjojen johdosta ei ole huomautettavaa. 3. Henrikinseurakunnan seurakuntaneuvoston päätös

3 S seurakuntaneuvosto on valinnut Henrikinseurakunnan avoinna olevaan nuorisotyönohjaajan virkaan Marko Mäenpään. 4. Arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden neuvottelupäivät Turun arkkihiippakunnan seurakuntien luottamushenkilöiden neuvottelupäivät ovat Kaarinan kirkossa ja seurakuntasalissa, Voudinkatu 2. Neuvottelupäivien ohjelma on seuraava: Liite Kn merkitsee ilmoitusasiat tiedokseen. hyväksyttiin. Hallintojohtajan esittelemät asiat 459 TUOMIOROVASTI RAUNO HEIKOLAN VIRKAMATKA ROOMAAN Arkkipiispa Jukka Paarman johtama Suomen ev.lut. kirkon valtuuskunta vierailee Roomassa Valtuuskuntaan kuuluvat kirkkoneuvos Risto Cantell, arkkipiispan sihteeri Heikki Jääskeläinen, Katolisen kirkon piispan Wrobel ja Ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo. Matka liittyy jo perinteiseksi tulleeseen piispa Henrikin muistopäivän viettoon ja jumalanpalvelukseen Santa Maria Sopra Minervan kirkossa. Tällä kerralla ohjelmassa on useita muitakin tilaisuuksia mm. sen vuoksi, että Suomessa vietetään Kirkon 850-vuotisjuhlaa. CCI-kuoro osallistuu myös useisiin tilaisuuksiin Roomassa. Arkkipiispa Jukka Paarma on toivonut, että myös Turun tuomiorovasti osallistuisi Rooman matkaan. Matkakustannukset ovat noin 500 euroa + majoituskulut Birgittalaisluostarissa. Kn oikeuttaa tuomiorovasti Rauno Heikolan käyttämään kirkkoneuvoston puheenjohtajan käyttövaroja osallistuessaan virkamatkan muodossa edellä mainittuun Rooman vierailuun Ilmoitus Rauno Heikolalle ja taloustoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. Käsittely Rauno Heikola poistui asian käsittelyn ajaksi. hyväksyttiin. 460

4 PALKKA-ASIAMIEHEN VAIHDOS Hallintojohtaja Pekka Soini on ollut seurakuntayhtymän palkka-asiamies palkka-asiamiehen tehtävän perustamisesta lukien. Kirkon Sopimusvaltuuskunnan toimiston yleiskirjeen 7/1983 mukaan kirkon virka- ja työehtosopimusjärjestelmän toimivuus edellyttää, että seurakunnassa on nimetty palkkaasiamies, jonka nimenomaisena tehtävänä on virka- ja työsuhdeasioiden hoitaminen. Palkka-asiamiehen tehtävistä on säädetty seurakunnan palkkaasiamiehen ohjeissa, jotka kuuluvat seuraavasti: Liite Palkka-asiamies Pekka Soini on siirtymässä eläkkeelle ensi keväänä. Kirkon Sopimusvaltuuskunnan toimisto on pyytänyt päivittämään palkka-asiamiesluettelonsa, jonka johdosta on tullut ajankohtaiseksi määrittää Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän palkka-asiamies lukien. Seurakuntien lakimiehen tehtävänä on huolehtia virka- ja työehtosopimusten soveltamisesta seurakunnissa ja niihin liittyvistä asioista, joten hänet nimitettäneen Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän palkka-asiamieheksi alkaen. Kn päättää nimetä seurakuntien lakimiehen Mia Fagerin Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän palkka-asiamieheksi lukien. Ilmoitus asianomaiselle, taloustoimistolle ja Kirkon Sopimusvaltuuskunnan toimistolle. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. 461 KOKOUSAJAT KEVÄTKAUDELLA 2005 Johtoryhmässä on valmisteltu johtoryhmän, kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston kokousajat ja niistä on tehty seuraava esitys:

5 Johtoryhmä Kirkkoneuvosto Kirkkovaltuusto klo 7.30 klo klo ke (retki) ke ke Kn hyväksyy omat kokousaikansa ja kirkkovaltuuston kokousajat. Ilmoitus kirkkovaltuustolle. Ei muutoksenhakuoikeutta. Käsittely Kirkkoneuvoston kokous siirrettiin päivää aikaisemmaksi Lars-Runar Knutsin pyynnöstä. Kokous päätettiin yksimielisesti siirtää päivää aikaisemmaksi Muilta osin esitys hyväksyttiin muuttumattomana.

6 OPPISOPIMUSTYÖNTEKIJÄ MIRJA MÄKISEN ANOMUS OSITTAISESTA HOITOVAPAASTA Mirja Mäkinen anoo osittaista hoitovapaata ajalle Mirja Mäkisen tytär on peruskoulun toisella luokalla. Mäkinen esittää, että mainitulla ajanjaksolla hän lyhentää työpäivää siten, että työpäivän pituus on kuusi tuntia päivässä. Tiedotuspäällikkö Jouko Hallia puoltaa Mirja Mäkisen anomusta. Mirja Mäkiselle myönnetään osittaista hoitovapaata välisellä ajalla siten, että hänen vuorokautinen työaika lyhennetään kuudeksi tunniksi. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. Talous- ja suunnittelujohtajan asiat 463 SAIRAUSLOMIEN JA PERHEVAPAIDEN MYÖNTÄMINEN Kn päättää myöntää sairauslomat edellä esitetyn mukaan. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. 464 HAUTATOIMISTON HOITAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN Hautatoimiston hoitajan virka on tulossa avoimeksi Pirkko Laitervon jäädessä eläkkeelle. Virka on ollut haettavana ja hakemukset tuli jättää mennessä. Hautatoimiston hoitajalta edellytetään tradenomin tai merkonomin tutkintoa tai muuta vastaavaa tutkintoa ja hyvää soveltuvuutta yleisön palvelutehtäviin. Viran hoito edellyttää ruotsin kielen käytännön taidon hallintaa. Määräaikaan mennessä virkaa haki 19 henkilöä. Hakijoista on laadittu yhteenveto, joka on seuraava: Liite Haastatteluihin kutsuttiin nro 2 Heli Elo, nro 6 Maria Koppe, nro 9 Ritva Mannelin, nro 17 Tanja Viljanto-Ruuhimäki sekä nro 18 Maria Wikström.

7 Haastatelluista Maria Koppe ja Maria Wikström ovat täysin kaksikielisiä. Maria Wikström toimii tällä hetkellä Katariinanseurakunnan seurakuntasihteerinä ja on vuorotteluna hoitanut myös muiden seurakuntien sihteerin tehtäviä. Siten seurakuntaorganisaatio ja talossa työskentelevät ihmiset sekä hautausjärjestelyt ovat hänelle tuttuja. Maria Koppen työkokemus on monipuolinen ja hän toimii tällä hetkellä Åbo Akademin Fortbildningscentralenissa. Hallintojohtaja Soini ja talous- ja suunnittelujohtaja Kaisti osallistuivat haastatteluihin. He esittävät, että virkaan valitaan Maria Wikström. Virka tulee avoimeksi , mutta valittava henkilö voi tutustua tuleviin tehtäviin tätä aikaisemmin. Johtoryhmä puoltaa tehtyä ehdotusta. Kn päättää valita hautatoimiston hoitajan virkaan yo-merkonomi Maria Wikströmin ehdolla, että hän toimittaa ennen viran vastaanottamista hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Ilmoitus valitulle, virkaa hakeneille ja taloustoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 465 TOIMINNAN ARVIOINTI TILINPÄÄTÖKSESSÄ Yhtymän sisäinen tarkastaja Ilkka Yli-Räisänen on kiinnittänyt huomiota siihen, että kirkkohallituksen yleiskirjeen 17/2003 mukaan tilinpäätökseen on sisällytettävä talousarviossa hyväksyttyjen toiminnallisten tavoitteiden arviointi. Arviointi voidaan tehdä laadittua lomaketta hyväksi käyttäen. Lomake on seuraava: Liite Lomakkeessa arvioidaan niiden tavoitteiden toteutumista, jotka seurakunta, laitos tai toimisto on sisällyttänyt vuoden 2004 toimintasuunnitelmaansa. Lomake tulee lähettää taloustoimistoon mennessä. Lomake voidaan tulostaa osoitteesta T:\Avoin\Toiminnan arviointi\2004arviointi. Kn vahvistaa suunnittelulomakkeen käyttöön otettavaksi. Ilmoitus virastoille, laitoksille ja toimistoille. Ei muutoksenhakuoikeutta.

8 Käsittely Jäsen Lars-Runar Knuts totesi jälkiarvioinnin olevan hyödyllinen sekä seurakunnalle että yhtymälle ja myös valtuustolle. Talous- ja suunnittelujohtaja Aapo Kaisti kommentoi Ilkka Yli-Räisäsen huomion perustuvan kirkkohallituksen ohjeisiin ja niiden mukaisesti arviointilomakkeet tulee liittää osaksi tilinpäätösasiakirjaa. hyväksyttiin. 466 TURUN OKL:N KRISTITTYJEN OPISKELIJOIDEN SYYSPÄIVÄT Puheenjohtaja Siska Hankela ja rahastonhoitaja Irene Haavisto ovat esittäneet, että seurakuntayhtymä myöntäisi 400 euron suuruisen avustuksen Syyspäivien toteuttamiseen. Turun OKL:n kristityt opettajaksi opiskelevat järjestävät Kristilliset Syyspäivät. Anomuksen mukaan tarkoituksena on pitää yllä ja kehittää uskovien opettajien yhteyttä ja samalla halutaan kasvaa yhteisessä uskossa. Päivien talousarvio on euroa. Suurin osa summasta tulee lipputuloista, mutta ne eivät kata kaikkia kuluja. Kuluvan vuoden avustukset kirkollisiin tarkoituksiin -määräraha on jo jaettu. Talous- ja suunnittelujohtaja katsoo, että Kristillisiä Syyspäiviä voidaan tukea. Johtoryhmä puoltaa tehtyä ehdotusta. Kn päättää myöntää käyttövaroistaan 400 euroa Turussa järjestettävien kristittyjen opettajiksi opiskelevien Syyspäiviä varten. Avustuksen myöntämisen ehtona on, että saajien tulee jälkikäteen ja viimeistään ensi vuoden aikana antaa tilitys, josta ilmenee, että avustus on käytetty anottuun tarkoitukseen. Ilmoitus anojalle ja taloustoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin.

9 EILA KARVOSEN ANOMUS LISÄKIVEN PYSTYTTÄMISESTÄ SUKUHAUDALLE Eila Karvonen on esittänyt, että Turun hautausmaalla sijaitsevalle sukuhaudalle 1V saataisiin pystyttää lisäkivi. Tällaisissa tapauksissa on pyydetty hautainhoitorahastoon lisätalletusta kiven hoitoa varten. Kyseinen sukuhauta on maksettu vuonna 1941 hoidon osalta hautainhoitorahastolle ns. ikuisiksi ajoiksi. Tilanne on nyt muuttunut koska ikuisista hoidoista on kirkkoneuvoston päätöksellä tehty määräaikaisia. Vuonna 1941 kiven hoidosta on maksettu 400 markkaa. Mikäli maksua nyt perittäisiin, olisi se kiven koon perusteella 123 euroa. Hautaustoimen päällikkö Markku Mannerkorpi ilmoittaa, että näillä tapauksilla ei ole taloudellista merkitystä, koska näitä on vain noin viisi vuotta kohti. Toisaalta haudalle saatetaan ehdottaa huomattavan suurta muistokiveä, minkä johdosta poikkeuksellisen suurten muistomerkkien osalta voitaisiin jatkossakin edellyttää lisätalletusta. Lisätalletuksesta päätettäneen luopua ellei kyse ole poikkeuksellisen suuresta hautamuistomerkistä, jonka hoito on kallista. Kn päättää suostua Eila Karvosen anomukseen lisäkiven tuomisesta sukuhaudalle ilman, että siitä peritään hautainhoitorahastolle lisätalletusta. Ilmoitus anojalle, hautatoimistolle ja hautaustoimen päällikölle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. Kiinteistöjohtajan esittelemät asiat 468 JÄÄKÄRIHAUTOJEN SÄILYTTÄMINEN Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistyksen Varsinais-Suomen osasto on lähettänyt tuomiorovasti Rauno Heikolalle päivätyn kirjeen, joka koskee Turun hautausmailla olevien jääkärihautojen säilyttämistä. Asia on esitelty hyvin kirjeen liitteenä olevassa kirkkohallituksen yleiskirjeessä 16/1994 ja Helsingin seurakuntayhtymän osalta kirkkoneuvoston esityslistalla Lisäksi liitteenä on luettelo Turun hautausmaihin haudattujen jääkäreiden haudoista.

10 Liite Turun ev.lut. seurakuntien kirkkoneuvosto on kokouksessaan merkinnyt saaduksi kirkkohallituksen yleiskirjeen 16/1994. Tässä yhteydessä kirkkoneuvosto totesi, että Turun hautausmaalla oli 28 jääkärihautaa, jotka pääosin olivat omaisten hoidossa. Edelleen kirkkoneuvosto merkitsi kokouksessaan saaduksi kirkkohallituksen yleiskirjeen 25/1995, jossa pyydettiin seurakuntia kiinnittämään huomiota hautausmaihinsa haudattujen Mannerheim-ristin ritarien hautojen säilyttämisen. Samalla kirkkoneuvosto päätti pyytää ylipuutarhuri Markku Mannerkorvelta selvityksen Mannerheim-ristin ritarien hautojen luonteesta, hoidosta ja hoitoajasta, minkä jälkeen ratkaistaan hautojen hoidon mahdollinen järjestäminen. Saatuaan selvityksen kirkkoneuvosto päätti , että Katariinan hautausmaan kertahautaan Kat.A haudatun ritari Viljo Ilmari Vyyryläisen hauta säilytetään ja sen muistomerkki ja nurmi hoidetaan seurakuntien kustannuksella vuoden 1997 alusta lukien toistaiseksi. Mannerheim-ristin ritarien hautoja oli viisi, joista kolme oli pitkäaikaisessa hoidossa, yksi oli sankarihauta ja yksi em. kertahauta. Ritarius ja jääkäriys voivat mennä päällekkäin eli jääkäri voi olla myös Mannerheim-ristin ritari. Turun hautausmaahan on haudattu yksi tällainen vainaja. Perinneyhdistyksen luettelon mukaan Turun hautausmaihin on haudattu 39 jääkäriä. Hautausmaiden toimiston tekemän selvityksen mukaan haudoista 36 on omaisten tai seurakunnan hoidossa ja 3 vaikuttaa tällä hetkellä hoitamattomalta. Yhtään luettelon jääkärihaudoista ei ole kuitenkaan vielä menetetty hoitamattomuuden tai hallinta-ajan päättymisen vuoksi puhumattakaan siitä, että haudalta olisi poistettu muistomerkki. Pääsäännön mukaan haudan hoidosta vastaa hautaoikeuden haltija (KL 17:3,1). Säännöstä on syytä pitää kiinni. Vain siinä tapauksessa, että hauta on syystä tai toisesta jäämässä kokonaan hoitamattomaksi, voisi seurakunta erillisellä hautakohtaisella päätöksellä ottaa vastuulleen haudan hoidon kuten Mannerheim-ristin ritari Vyyryläisen haudan suhteen päätettiin. Saadun tiedon mukaan Helsingin seurakuntayhtymä pyrkii samansisältöiseen päätökseen. Hautarekisteriin tehdään lisäksi heti merkintä kunkin 39 jääkärihaudan tietoihin, että kysymyksessä on jääkärihauta. Kiinteistölautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan ja hyväksyi esityksen omalta osaltaan. Kirkkoneuvosto merkitsee saaduksi Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistyksen Varsinais-Suomen osaston luettelon Turun jääkärihaudoista ja päättää jatkossa hautakohtaisesti erillisellä päätöksellä mahdollisesti hoitamatta jääneen jääkärihaudan hoidon ottamisesta seurakuntayhtymän vastuulle. Edelleen

11 kirkkoneuvosto päättää, että hautarekisteriin tehdään heti merkintä jääkärihaudoista. Käsittely Keskustelussa todettiin, ettei tässä vaiheessa ole tarkoituksenmukaista sitoutua tiettyjen tahojen hautojen hoitoon, vaan päättää yhtymän hoidettaviksi tulevista haudoista jatkossakin hautakohtaisesti. on tämän mukainen. Esittelijä täsmensi esityksen seuraavasti: Kirkkoneuvosto merkitsee saaduksi Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistyksen Varsinais-Suomen osaston luettelon Turun jääkärihaudoista ja päättää jatkossa hautakohtaisesti esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle hoitamatta jääneen jääkärihaudan hoidon mahdollisesta ottamisesta seurakuntayhtymän vastuulle. Kirkkoneuvosto päättää, että hautarekisteriin tehdään heti merkintä jääkärihaudoista. Kirkkoneuvosto merkitsi saaduksi Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistyksen Varsinais-Suomen osaston luettelon Turun jääkärihaudoista ja päätti jatkossa hautakohtaisesti esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle hoitamatta jääneen jääkärihaudan hoidon mahdollisesta ottamisesta seurakuntayhtymän vastuulle. Kirkkoneuvosto päätti, että hautarekisteriin tehdään heti merkintä jääkärihaudoista. Ei muutoksenhakuoikeutta. 469 HAUTAUKSIIN LIITTYVIEN MAKSUJEN VAHVISTAMINEN Tämän vuoden alusta lukien voimaan astunut uusi hautaustoimilaki pakotti tekemään huomattavia muutoksia hautausmaksuihin. Lain mukaan seurakunta voi periä maksuja hautasijan luovuttamisesta, hautaamiseen liittyvistä palveluista ja haudan hoidosta. Maksut saavat olla enintään palvelun tuottamisesta aiheutuvien kustannusten suuruiset ja maksujen perusteiden tulee olla samat kaikille, joilla on oikeus tulla haudatuksi seurakunnan hautausmaahan. Tällainen oikeus on vainajalla, jonka kotikuntalaissa tarkoitettu kotikunta oli kuolinhetkellä seurakunnan alueella. Meillä tämä oikeus on käytännössä kaikilla turkulaisilla ja kaarinalaisilla riippumatta siitä, mihin uskontokuntaan he eläessään kuuluivat tai olivat kuulumatta. Laki mahdollistaa eri hinnan perimisen vain ulkopaikkakuntalaisilta, joilla ei ole lakiin perustuvaa oikeutta tulla haudatuksi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän hautausmaihin. Kirkkohallituksen ohjeiden mukaisesti tavoitteeksi asetettiin tulojen säilyttäminen entisen suuruisina. Käytännössä nykyisiä seurakunnan jäseniltä perittäviä maksuja korotettiin ja kirkkoon kuulumattomilta perittäviä maksuja laskettiin, jotta taksojen samantasaisuuteen päästiin. Talousarvion toteutuma-

12 vertailun mukaan tavoitteeseen on päästy kohtalaisesti. Eräitä korotuksia on kuitenkin syytä tehdä. Kiinteistö- ja taloustoimisto ovat yhdessä valmistelleet esityksen vuoden 2005 hautauksiin liittyviksi maksuiksi: Liite Mikäli sarakkeessa on kaksi lukua rinnakkain, ilman sulkuja oleva luku tarkoittaa esitettävää korotettua hintaa ja suluissa oleva luku nykyistä hintaa. Mikäli sarakkeessa on vain yksi luku, mitään korotusta ei esitetä. Korotusesitykset ovat tavallisimmin suuruudeltaan 5 prosenttia lähimpään euroon pyöristettynä. Poikkeuksena on omilta kuntalaisilta peritty tuhkausmaksu, jota esitetään nostettavaksi nykyisestä 80 eurosta 100 euroon. Oman kuntalaisen taksa on tällä hetkellä kohtuuttoman alhainen ulkopaikkakuntalaisen taksaan verrattuna. Ulkopaikkakuntalaisten osuus Turun krematorion tuhkauksista oli viime vuonna 29 %. Toinen 5 %:n linjasta poikkeava korotusesitys löytyy tekstipuolelta kohdasta hautojen hoito. Kutakin lisähautapaikkaa kohden perittävää jälkeenjäänyttä 20 euron lisämaksua ehdotetaan korotettavaksi 30 euroon. Tekstipuolella ei ole muita muutosesityksiä. Lain mukaan kirkkovaltuusto päättää hautojen lunastusmaksuista. Muista hautauksiin liittyvistä maksuista päättää kirkkoneuvosto. Kiinteistölautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan ja omalta osaltaan hyväksyi esityksen. Käsittely Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä liitteen 1 mukaiset hautauksiin ja hautojen hoitoihin liittyvät maksut. Edelleen kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle hautojen lunastushintojen osalta maksujen vahvistamista liitteen mukaisesti siten, että uudet maksut astuvat voimaan alkaen. Kiinteistöjohtaja Seppo Kosola kertoi, että aliurakoitsijoiden taksat korottuvat vuosittain, samoin palkat ja muut hautakuluihin vaikuttavat erät. Hautamaksujen korotuksilla pyritään turvaamaan talousarvion tasapaino vuosittain. Hautauksiin liittyvät maksut ovat tällä erää voimassa asti, joten vuoden 2005 alusta voimaan tulevat maksut on joka tapauksessa nyt päätettävä. Jäsen Tuukka Alhonen esitti, että haudan avaus ja peitto sekä tuhkausmaksut pidetään ennallaan ja haudanhoitomaksut päätetään esityksen mukaan. Alhosen esitystä ei kannatettu. Jäsen Kirsti Kari esitti, että hautauksiin liittyvät maksut pidetään ennallaan vuonna Uolevi Lahti ja Jari Hlavatý kannattivat Kirsti Karin esitystä.

13 Jari Hlavatý esitti pontta, että kustannusten kehitystä seurataan vuonna 2005 ja asiaan palataan vuoden kuluttua. Puheenjohtaja totesi, että koska oli tehty listan esityksestä poikkeava esitys, jota oli kannatettu, asiasta äänestetään. Listan esitystä kannattavat äänestävät jaa ja Kirsti Karin vastaesitystä äänestävät ei. Listan mukaista esitystä kannatti yksi jäsen ja Kirsti Karin esitystä kannatti kahdeksan jäsentä. Puheenjohtaja totesi päätöksen, jonka mukaan hautauksiin liittyvät maksut ovat vuonna 2005 samat kuin Kirkkoneuvosto päätti hyväksyä hautauksiin ja hautojen hoitoihin liittyvät maksut vuoden 2004 suuruisina. Maksut astuvat voimaan alkaen. 2. Edelleen kirkkoneuvosto päätti esittää kirkkovaltuustolle, että hautojen lunastushinnat ovat vuonna 2005 samat kuin ne olivat vuonna Hyväksyttiin ponsi, jonka mukaan hautauksiin liittyvien kustannusten kehitystä seurataan vuonna 2005 ja asiaan palataan vuoden kuluttua. 1. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. 2. Ei muutoksenhakuoikeutta. 470 KREMATORIOUUNIN UUDELLEENMUURAUS Kiinteistölautakunta käsitteli kokouksessaan hautaustoimen investointeja Kohdassa Peruskorjaukset ja parannukset oli seuraava muurausta koskeva teksti: Krematoriouunin korjausmuuraus ja polttohuoneen ilmastoinnin tehostaminen Krematorion toinen uuni peruskorjattiin, nykyaikaistettiin ja varustettiin jälkipolttokammiolla viime vuonna. Nyt on edessä toisen uunin korjausmuuraus eli tulenkestävien rakenteiden uudelleenmuuraus. Uuni on tekniikaltaan varsin uudenaikainen ja se on varustettu jälkipolttokammiolla, joten muuta ei tässä yhteydessä tarvitse välttämättä tehdä. Rahaa muuraukseen ja ilmastointiin esitettiin varattavaksi euroa. Ilmastoinnista tehdään erillinen esitys. Tekstin kirjoittamisen jälkeen tilanne on huonontunut nopeasti. Uunin tulenkestävästä materiaalista rakennettu holvaus on romahtamassa ja omien ja uunin edustajan arvioiden mukaan uuni on asetettava käyttökieltoon. Tuhkausten määrä on koko ajan kasvussa. Viime vuonna Turun krematoriossa tuhkattiin 1693 vainajaa, joista turkulaisia ja kaarinalaisia oli 1206 ja ulkopaikkakuntalaisia 487. Kun toinen uuni ei ole käytössä, joudutaan yhdellä

14 uunilla tuhkattaessa tekemään runsaasti ylitöitä, ajoittain lähes kaksivuorotyötä. Uuninvalmistaja TABO:n Suomen edustaja on TEK-MUR Tekninen Muuraus Oy. TEK-MUR on antanut seuraavansisältöisen tarjouksen: Liite TEK-MUR on ilmoittanut, että tarjouksen kohta A.) Tuhkausuunin täydellinen uudelleenmuuraus, hinta alv 0 %, sisältää viiden prosentin alennuksen. Alennus on voimassa, mikäli TEK-MUR voi tehdä työn tämän vuoden puolella. Käytännössä TEK-MUR:illa on TABO:n Suomen edustajana yksinoikeus TABO-uunien korjaamiseen. Muita tarjouksia ei ole syytä pyytää, koska muut suomalaiset yritykset eivät voi käyttää TABO:n varaosia eivätkä antaa takuita. Edellä esitetyistä syistä johtuen uuni tulisi muurata mahdollisimman pikaisesti. Taloussäännön mukaan kyseessä olisi tätä vuotta koskeva lisämääräraha, josta päättää yhteinen kirkkovaltuusto. Kiinteistölautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan ja hyväksyi krematoriouunin uudelleenmuurauksen TEK-MUR Tekninen Muuraus Oy:n tarjouksen mukaisesti hintaan euroa, alv. 22 %. Samalla lautakunta päätti, että työ voidaan heti kiireellisenä tilata ja päätti esittää kirkkoneuvostolle ja edelleen kirkkovaltuustolle, että ne myöntäisivät kyseisen summan kuluvan vuoden lisämäärärahana. 1. Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä krematoriouunin uudelleenmuurauksen TEK-MUR Tekninen Muuraus Oy:n tarjouksen mukaisesti hintaan euroa, alv. 22 %. 2. Lisäksi kirkkoneuvosto päättää myöntää kyseisen summan kuluvan vuoden lisämäärärahana ja lähettänee sen edelleen kirkkovaltuuston hyväksyttäväksi. 1. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. 2. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. 471 KAARINAN JOENSUUN KYLÄSSÄ SIJAITSEVAN SMEDS 4:8 TILAN VESIALUEEN VUOKRAA- MINEN KALASTAJA VESA VIHISELLE Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä omistaa Kaarinan Joensuun kylässä sijaitsevan Smeds 4:8 tilan vesialueen suuruudeltaan n. 3 hehtaaria.

15 Kalastaja Vesa Vihinen on lähestynyt seurakuntayhtymää kirjeellä saadakseen vuokrata vesialueen kalastusta varten. Kirje ja kartta vesialueesta kuuluvat seuraavasti: Liite Esitetty vuokran määrä 80 euroa/vuosi vastaa alueen läheisyydessä olevien muiden vuokrattujen vesialueiden vuokratasoa. Vuokrasopimuskausi olisi ja vuokrasopimus olisi voimassa toistaiseksi aina yhden vuoden kerrallaan. Kirkkoneuvosto päättää vuokrata Vesa Vihiselle Kaarinan Joensuun kylässä sijaitsevan Smeds 4:8 tilan vesialueen suuruudeltaan n. 3 hehtaaria toistaiseksi yhdeksi vuodeksi kerrallaan alkaen hintaan 80 euroa/vuosi ja oikeuttaa kiinteistöjohtajan allekirjoittamaan vuokrasopimuksen. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 472 MUUTOKSENHAKU Liite Lisätietoja päätöksestä antaa asian esittelijä. Rauno Heikola puheenjohtaja Tuukka Alhonen puheenjohtaja :n 459 kohdalla Mia Fager sihteeri Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty Turussa Leena Winter Jari Hlavatý

16 Tämä pöytäkirja on ollut nähtävänä seurakuntien hallintoviraston 3. kerroksessa osoitteessa Eerikinkatu 3 A ajalla klo , josta on ilmoitettu kirkkoherranvirastojen ilmoitustaululla Mia Fager kirkkoneuvoston sihteeri

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 6.10.2005 459. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 6.10.2005 459. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 6.10.2005 459 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 463 472 Aika torstai 6.10.2005 klo 16.10 17.50 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 9/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 9/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 4.5.2006 217 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 245-265 Aika torstai 4.5.2006 klo 16.00-17.40 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Hlavatý Jari Isotalo

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla.

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla. Yhteinen kirkkovaltuusto 4.3.2004 10 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 4.3.2004 klo 18.00-20.50 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla.

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla. Yhteinen kirkkovaltuusto 30.9.2004 42 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 30.9.2004 klo 18.00-18.53 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 22.1.2004 klo 18.00-18.38 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2014 1 (9) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 26.11.2014 klo 16.39-19.34, tauko klo 18.50-19.00 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 136 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto Aika 14.5.2019 klo 16.45-18.25 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Taponen Auvo varapuheenjohtaja Hiidenkari Tiina Jauhiainen Juha Kiukkonen Sirpa Lamberg Juha Mylly Joona

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina.

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. 57 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Torstai 20.12.2018 klo 17.30 kahvit Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja varapuheenjohtaja Andersson,

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2007 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2007 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 1.11.2007 520 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 533 550 Aika torstai 1.11.2007 klo 16.00 16.45 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Hlavatý Jari Isotalo

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 21.10.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 21.10.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 21.10.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 27.10.2014-28.11.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄILLÄ OLO: Pöytäkirja on julkisissa asioissa nähtävänä , Lavian seurakuntatoimistossa sen aukioloaikoina.

PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄILLÄ OLO: Pöytäkirja on julkisissa asioissa nähtävänä , Lavian seurakuntatoimistossa sen aukioloaikoina. Aika: Paikka: Tiistaina 17.9.2019 klo 18.00, kahvit klo 17.30 alkaen Seurakuntakodin kokoushuone Jäsenet: Tuija Kruus puheenjohtaja Anita Kamppi, varapj Seppo Laakso Matti Peltola Yrjö Rautiainen Anneli

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Aika: Keskiviikko 9.11.2016 klo 17.00 17.45 kahvitus klo 16.45 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja Kari Hentunen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 16.6.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 22.6.2016-23.7.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2015 67 KIRKKONEUVOSTO 27.11.2015. Perjantaina 27.11.2015 klo 15-19.25 (alkaen puurolla Mariassa)

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2015 67 KIRKKONEUVOSTO 27.11.2015. Perjantaina 27.11.2015 klo 15-19.25 (alkaen puurolla Mariassa) YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2015 67 Aika Perjantaina 27.11.2015 klo 15-19.25 (alkaen puurolla Mariassa) Paikka Läsnä Kirkko ja Maria Timo Määttä, puheenjohtaja Juhani Alaranta, poissa tilalla

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkovaltuusto

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkovaltuusto Aika Keskiviikko 18.12.2013 klo 18.00-20.15 Paikka Seurakuntakoti Jäsenet = läsnä Karanta, Janne Kautto, Jorma Korhonen, Marja Kuustie, Liisa Marttinen, Pentti Nummi, Satu Ojonen, Sointu Puttonen, Ritva

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku)

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku) 34 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 30.5.2019 klo 16.25 Paikka: Hus Lindman (Piispankatu, Turku) Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Erkkilä, Raimo Gustafsson, Irja Kouki, Ville Laitinen, Johanna

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 15/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 20.7.2005 361. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 15/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 20.7.2005 361. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 20.7.2005 361 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 356 373 Aika keskiviikko 20.7.2005 klo 16.00 16.45 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, Rauhan sali, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 27.10.2016 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2015 1 AIKA klo 17.30 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 23/2004 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 16.12.2004 574. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 23/2004 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 16.12.2004 574. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 16.12.2004 574 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 552 570. Aika torstai 16.12.2004 klo 15.30 17.10 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja :t 552 559 Alhonen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 22.8.2018 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 22.8.2018 klo 16:30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Aika Tiistai 21.3.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

6.5.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Janne Aso, Laura Langh-Lagerlöf, Sanna Tähkämaa

6.5.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Janne Aso, Laura Langh-Lagerlöf, Sanna Tähkämaa PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 17.00 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Koho Matti Janne Ason vara Hilakari Laura klo 17.21 lähtien, 56 Huoponen Kirsi Kanervavuori

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2018 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto 5.6..2018 Aika 5.6. 2018 klo 17.30 20.45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja, pj 66 Ahvenjärvi Seppo Jauhiainen Juha vara

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 4.2.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.2.2014-11.3.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 16.7.2015 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 16.7.2015 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 16.7.2015 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalon kerhohuone. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45. Tervetuloa!

Lisätiedot

Pihlavan seurakuntaneuvosto 7/ klo

Pihlavan seurakuntaneuvosto 7/ klo 1 PIHLAVAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Pihlavan seurakuntaneuvosto 7/ 2013 Aika ja paikka Pihlavan seurakuntatalo 15.10.2013 klo 18.00 19.09. Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, puheenjohtaja Harinen Seppo

Lisätiedot

ROVANIEMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 27.5.2014 2.6.2014. kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A. varajäsen (Simo Rahtu)

ROVANIEMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 27.5.2014 2.6.2014. kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A. varajäsen (Simo Rahtu) Kirkkoneuvosto 2752014 262014 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika ti 2752014 klo 1700-1850 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A Läsnä jäsenet: Jouni Riipinen Terttu Lehtola Hannu Erola Leena Järventie

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 13.9.2018 klo 19-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen, poissa

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen Kokousaika torstai 21.2.2019 klo 18-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen varapuheenjohtaja Ville Honkasaari, poistui klo 19.32, 16 Ida Maula Tiia

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) KOKOUSTIEDOT Aika 10.5.2011 klo 17-17.52 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Vähäsarja Vilho vs. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj.

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 Kirkkoneuvosto

TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 Kirkkoneuvosto TAMMELAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 Kirkkoneuvosto Kokousaika 24.9.2015 klo 18.00 19.55 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto Läsnä olleet jäsenet Teijo Peltola puheenjohtaja Kauko Kenttä Antero Mäkinen Eija

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkoneuvosto 1/2010 10.02.2010

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkoneuvosto 1/2010 10.02.2010 1 1 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 10.02.2010 1 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9)

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9) Kirkkoneuvosto 1 (9) Aika: Keskiviikko 27.9.2017 kello 16.30-17.38 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Kaisa Rönkä puheenjohtaja Seppo Eerola jäsen Onni Hämäläinen Jukka Lemmetyinen Ville

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto 116-125 Aika Tiistai 30.11.2016 kello 17.30 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poistui kokouksesta 122

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit. Kirkkoneuvosto 16.11.2016 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 16.11.2016 klo 16.30-18.47 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

ROVANIEMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kirkkoneuvosto 16.2.2016 17.2.2016. kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A

ROVANIEMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kirkkoneuvosto 16.2.2016 17.2.2016. kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A Kirkkoneuvosto 1622016 1722016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika ti 1622016 klo 1700-1855 Paikka Läsnä kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A jäsenet: Kari Yliräisänen vt kirkkoherra, pj (poissa :t 23

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KOKOUSAIKA Maanantai 11.12.2017 klo 18.00-19.11 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu

Lisätiedot

78 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen.

78 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen. MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 7/2019 Aika ja paikka tiistaina 18.6.2019 klo 18.00 20.10 Pihlavan kirkon seurakuntasali Läsnä: Heilimä Janne, pj Frangén Aija-Mari

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.4.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2014 Sivu 2 71 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA 5.9.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 77 - Kokouksen avaus 78 - Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 79 - Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Aika Keskiviikko klo Läsnä Lehikoinen Jouni puheenjohtaja

Aika Keskiviikko klo Läsnä Lehikoinen Jouni puheenjohtaja Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto 17.5.2017 1 MIKAELINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 17.5.2017 klo 18.00-19.30 Paikka Suikkilan seurakuntakoti 50 KOKOUKSEN AVAUS Läsnä Lehikoinen

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.5.2016 klo 16.30-17.40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kirkkoneuvosto Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kirkkoneuvosto Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 5.6.2012 klo 17.30-19.52 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Eero varajäsen Elo Veijo jäsen Kautto Kaisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Nummela Leif varajäsen Selinummi

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkoneuvosto Lehtonen Riitta jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkoneuvosto Lehtonen Riitta jäsen Aika 24.1.2017 klo 17.30 18.20 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja, Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Lehtonen Riitta jäsen Puusaari

Lisätiedot

Talola Pirkko. Pentti Lemettinen 1-6 Jaana Holma 7-11 Anne Marjamäki puheenjohtaja puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä

Talola Pirkko. Pentti Lemettinen 1-6 Jaana Holma 7-11 Anne Marjamäki puheenjohtaja puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 3.1.2017 klo 19.00 19.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Ikola Simo Jänikselä Leena Kallio

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 8/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 20.4.2006 206. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 8/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 20.4.2006 206. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 20.4.2006 206 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 230-244 Aika torstai 20.4.2006 klo 16.00-17.15 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikko klo klo, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikko klo klo, kahvit klo 17.30 7 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 28.2.2018 klo 18.00 klo, kahvit klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja jäsen, saapui klo 18.15

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen Stenberg-Salonen Heli jäsen Virtanen Markku jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen Stenberg-Salonen Heli jäsen Virtanen Markku jäsen Aika 16.5.2017 klo 19.00-19.25 Paikka Tervakosken seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Kaukonen Raimo varajäsen Elo Joonas jäsen Puusaari Seija jäsen Rantala

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Aika Tiistai 16.5.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 36. Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 36. Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 36 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Kuusiston kanttorila, Linnanrauniontie 157 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja, Merja Andersson, Jari

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Aika Torstai 19.1.2017 kello 16.00 16.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä Reijo

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.30 20.10 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka Marjut

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 20.09.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.09.2016-27.10.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri Kirkkoneuvosto 9.8.2017 74 Kokousaika: Keskiviikko 9.8.2017 klo 18.00 20.45 N:o 08/2017 Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Käsitellyt asiat: 80-89 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Hannu Bogdanoff Jorma Kivilä

Lisätiedot

ROVANIEMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kirkkoneuvosto 17.2.2015 18.2.2015. kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A

ROVANIEMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kirkkoneuvosto 17.2.2015 18.2.2015. kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A Kirkkoneuvosto 1722015 1822015 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika ti 1722015 klo 1700-2035 Paikka Läsnä kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A jäsenet: Kari Yliräisänen, vs kirkkoherra puheenjohtaja Terttu

Lisätiedot

Pöytäkirja nähtävillä: Pöytäkirja on nähtävillä Orimattilan seurakunnan kirkkoherranvirastolla

Pöytäkirja nähtävillä: Pöytäkirja on nähtävillä Orimattilan seurakunnan kirkkoherranvirastolla ARTJÄRVEN KAPPELISEURAKUNTA Kirkkotie 23 16200 Artjärvi PÖYTÄKIRJA4/2018 ARTJÄRVEN KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 6.6.2018 klo 17.00 Paikka Artjärven seurakuntakoti, Kirkkotie 23, 16200 Artjärvi

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Keskiviikko 20.9.2017 klo 16.30 18.20 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen poissa

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5 1/5 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai 12.2.2013 klo 18.00 Paikka Läsnä Auran seurakunnan virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Kalmi Pekka Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Lindholm Minna

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 3/2017 Kirkkovaltuusto 1 (6) Anu Johansson varajäsen

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 3/2017 Kirkkovaltuusto 1 (6) Anu Johansson varajäsen Kirkkovaltuusto 1 (6) Aika: Keskiviikko 11.10.2017, kello 18.00-18.42 Paikka: Helilän seurakuntatalo Läsnä: Heikki J. Oksanen puheenjohtaja Aimo Ilomäki varapuheenjohtaja, poistui klo 18.40, 50 :n käsittelyn

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 12

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 12 12 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 27.2.2019 klo 18.00 Paikka: Poikluoman seurakuntakoti Läsnä: Lehtonen, Mirkka puheenjohtaja Andersson, Jari Erkkilä, Raimo Gustafsson, Irja Kouki, Ville

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 7 /2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu Raija Savolainen Helvi Vornanen

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 7 /2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu Raija Savolainen Helvi Vornanen KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 38 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.00 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka

Lisätiedot

KESKI-PORIN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2015. Seurakuntien Hallintoviraston kokoushuone, Hallituskatu 9b (2. krs)

KESKI-PORIN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2015. Seurakuntien Hallintoviraston kokoushuone, Hallituskatu 9b (2. krs) KESKI-PORIN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2015 Aika: ti 24.2.2015 klo 16 18.25 Paikka: Seurakuntien Hallintoviraston kokoushuone, Hallituskatu 9b (2. krs) Läsnä: Erkkola Kari puheenjohtaja, 14-25 ajan,

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 10/2017 Kirkkoneuvosto Tiistai 14. päivä marraskuuta klo 13:00 alkaen Kahvitarjoilu 12:30

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 10/2017 Kirkkoneuvosto Tiistai 14. päivä marraskuuta klo 13:00 alkaen Kahvitarjoilu 12:30 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Tiistai 14. päivä marraskuuta klo 13:00 alkaen Kahvitarjoilu 12:30 Seurakuntatalo/takasali 121 Kokouksen avaus 122 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 123 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 19.12.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalo, toimitusten huone 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika Maanantai 17.12.2018 klo 16 16.58 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A, 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 11.11.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 16.11.2015-17.12.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Kirkkoneuvosto Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Kirkkoneuvosto Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 11.2.2014 klo 17.30-18.30 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto sivut 65-72 KOKOUSAIKA. 21.10.2014 klo 18.00 20.25

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto sivut 65-72 KOKOUSAIKA. 21.10.2014 klo 18.00 20.25 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2014 sivut 65-72 KOKOUSAIKA klo 18.00 20.25 KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) poissaolijat: MUUT LÄSNÄOLIJAT (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2017

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2017 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2017 Aika ja paikka Reposaaren pappila 6.11.2017 klo 18.00-19.21 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, pj Gustafsson Tarja Grönblom Kirsi

Lisätiedot

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 1/2016 Aika ja paikka Ke 3.2.2016 klo 18-19.51 Elimäen Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, kulmakamari (käynti Härmävaarantien puolelta),

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunta Kirkkoneuvosto Esittelylista/pöytäkirja 3/ Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen!

Tyrnävän seurakunta Kirkkoneuvosto Esittelylista/pöytäkirja 3/ Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 22.2.2018 klo 19.30 tai heti, kun kirkkovaltuuston kokous on päättynyt talossa. Tervetuloa!

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen. Virtanen Markku jäsen, läsnä 87-99

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen. Virtanen Markku jäsen, läsnä 87-99 Aika 1.6.2015 klo 16.30 17.50 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen, läsnä 95-103 Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 13/2004 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 23.6.2004 308. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 13/2004 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 23.6.2004 308. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 23.6.2004 308 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 296 318 Aika torstai 23.6.2004 klo 16.00 17.00 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 6.1.2015 klo 12.00-13.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Härsilä Maria Ikola Simo Jänikselä

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 19/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 5.10.2006 415. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 19/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 5.10.2006 415. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 5.10.2006 415 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 497 518 Aika torstai 5.10.2006 klo 16.00 17.30 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tukka varapuheenjohtaja

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2015. Kirkkovaltuusto Sivu 1

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2015. Kirkkovaltuusto Sivu 1 EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2015 Kirkkovaltuusto 27.5.2015 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 27.5.2015 klo 18.30 19.35 PAIKKA Mannilan kesäkoti SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Juhola Seppo, puheenjohtaja Paavilainen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2016 Kirkkoneuvosto Aika 1.12.2016 klo 17.30 18:45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja 163-166, 168-181 Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja, pj 167 Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen, 163-172

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2019 Kirkkoneuvosto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2019 Kirkkoneuvosto Asialista: 1-10 (62-71 ) 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajien valinta 4. Työjärjestyksen hyväksyminen 5. Seurakuntamestarin työsuhteen täyttäminen 6.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2017 1 AIKA klo 19.05 20.25 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 80 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34 Aika Torstai 28.2.2017 kello 16.00 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika tiistai 10.4.2018 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen, estynyt Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika maanantai 26.11.2018 klo 18-20.04 Kokouspaikka Hauhon pappila, Kotkontie 3 Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen, poissa Tapio Innamaa Jouni

Lisätiedot

2/2017 KIRKKONEUVOSTO Aika torstaina klo Paikka Ämmänsaaren srk-keskus, Kirkkokuja 1

2/2017 KIRKKONEUVOSTO Aika torstaina klo Paikka Ämmänsaaren srk-keskus, Kirkkokuja 1 KIRKKONEUVOSTO 30.3.2017 1 Aika torstaina 30.3.2017 klo 17.00 Paikka Ämmänsaaren srk-keskus, Kirkkokuja 1 Käsiteltävät asiat n:o sivu n:o 15 4 NUORISOTYÖNOHJAAJA JUKKA-PEKKA SVANBERG IRTISANOUTUMINEN 1.5.2017

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 18.4.2018 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.4.2018 klo 17:20 - Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3 / 2010. Kirkkovaltuusto 12.7.2010 Sivu 1. AIKA 12.7.2010 Maanantai klo 17.30 17.52

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3 / 2010. Kirkkovaltuusto 12.7.2010 Sivu 1. AIKA 12.7.2010 Maanantai klo 17.30 17.52 NRO 3 / 2010 Kirkkovaltuusto 12.7.2010 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 12.7.2010 Maanantai klo 17.30 17.52 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Sulonen Ritva, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot