Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus"

Transkriptio

1 Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2010, 2009, 2008 Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus Jyvälän Setlementti ry

2 Tililuokka Tililuokka muodostuu 4 tavoitteesta 2010 JYVÄLÄ ON YLEISHYÖDYLLINEN YHDISTYS Tavoite Jyvälä on rekisteröity yhdistys Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavalla indikaattorilla: Indikaattori Yhdistysrekisteriote Jyvälän Setlementti ry on merkitty yhdistysrekisteriin VUOTTA JYVÄLÄN SETLEMENTTI RY Tavoite Jyvälä toimii yksinomaan ja välittömästi yleiseksi hyväksi Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavilla indikaattoreilla: Indikaattori Jyvälän säännöissä toiminnan tarkoitus on määritelty yleishyödylliseksi. Jyvälän sääntöjen 2 :n mukaisesti yhdistys toimii tarkoituksensa toteuttamiseksi voittoa tavoittelematta. Indikaattori Jyvälän toiminta vastaa sääntöjen mukaista tarkoitusta. Toimintakertomus vuodelta Toimintakertomus 2010.

3 Tavoite Jyvälän toiminta ei kohdistu vain rajoitettuihin henkilöpiireihin Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavalla indikaattorilla: Indikaattori Jyvälän Setlementti ry:n sääntöjen mukaan jäsenyys on avointa kaikille. Jyvälän sääntöjen 3 :n mukaisesti jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja haluaa toimia sen toteuttamiseksi. Tavoite Jyvälä ei tuota toiminnallaan siihen osallisille taloudellista etua voitto-osuutena taikka kohtuullista suurempana palkkana tai muuna hyvityksenä Tämän tavoitteen toteutumista osoitamme seuraavilla indikaattoreilla: Indikaattori Voitto-osuuksia ei jaeta vaan ne sijoitetaan takaisin toimintaan. Kertynyt alijäämä katetaan nostetulla lainalla. Indikaattori Jyvälä maksaa työehtosopimusten mukaisia palkkoja. Jyvälän Setlementti ry on jäsenenä Sivistystyönantajissa ja Sosiaalialan Työnantajissa. Jyvälä noudattaa yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta sekä yksityistä opetusalaa koskevaa työehtosopimusta. Indikaattori Yhdistyksen purkautuessa sen omaisuus menee edelleen yleishyödylliseen tarkoitukseen. Yhdistyksen sääntöjen 8 :n mukaisesti yhdistyksen purkautuessa sen omaisuus luovutetaan Suomen Setlementtiliitolle tai mainitun liiton tarkoitusta palvelevan toiminnan hyväksi.

4 JYVÄLÄ ON YLEISHYÖDYLLINEN YHDISTYS Jyvälä on rekisteröity yhdistys Yhdistysrekisteriote Jyvälän Setlementti ry on merkitty yhdistysrekisteriin Jyvälän Setlementti ry:llä 30 jäsentä Jyvälän Setlementti ry:llä on 42 jäsentä.

5 Jyvälä toimii yksinomaan ja välittömästi yleiseksi hyväksi Jyvälän säännöissä toiminnan tarkoitus on määritelty yleishyödylliseksi Yhdistys toimii Suomen Setlementtiliitto ry:n jäsenenä. Yhdistys toimii Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän seutukunnan alueella, toiminta voi ulottua myös koko Keski-Suomen ja valtakunnan alueelle. Yhdistys toimii sitoutumattomana setlementtiperustansa tunnustavana kansalaisjärjestönä, joka tukee ihmisenä ja lähimmäisenä kasvamista, herättää kristillistä vastuuntuntoa, tukee sosiaalista ja yhteiskunnallista toimintaa sekä edistää vuorovaikutusta, keskinäistä avunantoa ja luottamusta ihmisten kesken. Yhdistys korostaa ihmisyyttä ja yhteisöllisyyttä tarkoituksenaan edistää kansalaisten henkistä kasvua, elämän hallintaa sekä eettisyyttä. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voittoa tavoittelematta: 1. ylläpitää Jyvälän kansalaisopistoa ja päiväkotia sekä järjestää esikoulua ja koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa, 2. ylläpitää toimintakeskuksia, joissa toteutetaan sosiaalista toimintaa eri kohderyhmille ja vastaa niiden toiminnasta, 3. järjestää sosiaali- sivistys-, koulutus-, kasvatus- ja harrastustoimintaa, 4. osallistuu nuorisotyöhön yhteistyössä Jyvälän Nuoret ry:n kanssa, 5. osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä tekee ehdotuksia ja aloitteita päättäjille, 6. ryhtyy mahdollisuuksien mukaan muihin samantapaisiin toimenpiteisiin, kuin kohdissa 1-5 on mainittu Jyvälän toiminta vastaa sääntöjen mukaista tarkoitusta. Kuvaus toiminnasta: Jyvälän sosiaalinen tilinpäätös ja toiminta Jyvälän toinen sosiaalinen tilinpäätös julkistetaan Jyvälästä on valmistunut Toiminta julkaisu, jossa kerrotaan Jyvälässä tehtävästä työstä Jyvälän Setlementti ry:n sääntöjen mukaan jäsenyys on avointa kaikille Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä yksityinen henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja haluaa toimia sen toteuttamiseksi ja jonka yhdistyksen hallitus hyväksyy. Yhdistyksen kannatusjäseneksi voi liittyä yksityinen henkilö tai oikeustoimikelpoinen yhteisö tai säätiö, joka tukee yhdistyksen tarkoitusperiä ja jonka yhdistyksen hallitus hyväksyy.

6 Jyvälä ei tuota toiminnallaan siihen osallisille taloudellista etua voitto-osuutena taikka kohtuullista suurempana palkkana tai muuna hyvityksenä Voitto-osuuksia ei jaeta vaan ne sijoitetaan takaisin toimintaan Ote pöytäkirjasta Jyvälän Setlementti ry:n toimintakertomuksessa vuodelta 2008 hallitus esittää, että tilikauden ylijäämä kirjataan kokonaisuudessaan taseen oman pääoman lisäykseksi. Tulos lisää maksuvalmiutta, mahdollistaa aineellista ja henkistä kehittämistyötä sekä alkavien hankkeiden edellyttämien omavastuuosuuksien varaamista. Jyvälän kartano, joka muodostaa Jyvälän toimintojen ytimen, vaatii erityistä ja tulevaisuudessakin jatkuvaa kehittämis- ja kunnostuspanostusta. Mäki-Matin alue, jossa Jyvälä toimii, on maakuntakaavan tukema kulttuuriympäristö. Paikallisidentiteettiä vahvistava Jyvälän kartano on Museoviraston erityisen suojelun kohde, joten ylijäämää kohdennetaan myös kiinteistön tulevien vuosien ( korjausvelka ) kunnostamiseen Jyvälä maksaa työehtosopimusten mukaisia palkkoja Jyvälän Setlementti ry on jäsenenä Elinkeino-elämän keskusliitossa (EK) ja noudattaa yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta sekä yksityistä opetusalaa koskevaa työehtosopimusta Yhdistyksen purkautuessa sen omaisuus menee edelleen yleishyödylliseen tarkoitukseen Yhdistyksen purkauduttua tai jos se lakkautetaan on sen omaisuus ja varat, sitten kun sen velat on suoritettu, luovutettava Suomen Setlementtiliitolle tai mainitun liiton tarkoitusta palvelevan toiminnan hyväksi yhdistyksen kokouksen päätöksen mukaisesti.

7 Arvioimme tavoitteidemme saavuttamista seuraavin symbolein: 2008 Ylitimme tavoitteemme! Erinomaista! Saavutimme tavoitteemme! Hyvä! Emme saavuttaneet täysin tavoitteitamme Epäonnistuimme tässä tavoitteessa JYVÄLÄ ON YLEISHYÖDYLLINEN YHDISTYS Jyvälä on rekisteröity yhdistys Jyvälän Setlementti ry on rekisteröity yhdistys Jyvälän Setlementti ry on merkitty yhdistysrekisteriin Jyvälä toimii yksinomaan ja välittömästi yleiseksi hyväksi Jyvälän Setlementti ry:n säännöissä toiminnan tarkoitus on määritelty yleishyödylliseksi. Jyvälän Setlementti ry:n säännöissä (vahvistettu , 2 ) toiminnan tarkoitus on määritelty yleishyödylliseksi. Yhdistys toimii Suomen Setlementtiliiton ry:n jäsenenä. Yhdistys toimii Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän seutukunnan alueella, toiminta voi ulottua myös koko Keski- Suomen ja valtakunnan alueelle. Yhdistys toimii sitoutumattomana setlementtiperustansa tunnustavana kansalaisjärjestönä, joka tukee ihmisenä ja lähimmäisenä kasvamista, herättää kristillistä vastuuntuntoa, tukee sosiaalista ja yhteiskunnallista toimintaa sekä edistää vuorovaikutusta, keskinäistä avunantoa ja luottamusta ihmisten kesken. Yhdistys korostaa ihmisyyttä ja yhteisöllisyyttä tarkoituksenaan edistää kansalaisten henkistä kasvua, elämän hallintaa sekä eettisyyttä. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voittoa tavoittelematta: 1. ylläpitää Jyvälän kansalaisopistoa ja päiväkotia sekä järjestää esikoulua ja koululaisten aamuja iltapäivätoimintaa, 2. ylläpitää toimintakeskuksia, joissa toteutetaan sosiaalista toimintaa eri kohderyhmille ja vastaa niiden toiminnasta, 3. järjestää sosiaali- sivistys-, koulutus-, kasvatus- ja harrastustoimintaa, 4. osallistuu nuorisotyöhön yhteistyössä Jyvälän Nuoret ry:n kanssa, 5. osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä tekee ehdotuksia ja aloitteita päättäjille, 6. ryhtyy mahdollisuuksien mukaan muihin samantapaisiin toimenpiteisiin, kuin kohdissa 1 5 on mainittu.

8 Jyvälän toiminnan kuvaus (Toiminta) sosiaalisessa tilinpidossa Katso TOIMINTA julkaisu Toiminnan tulokset Jyvälän sosiaalinen tilinpäätös (Tulokset) Katso TULOKSET raportti Toiminta ei kohdistu rajoitettuun henkilöpiiriin Jyvälän toiminnan kuvaus Katso TOIMINTA julkaisu Jyvälä ei tuota toiminnallaan siihen osallisille taloudellista etua voitto-osuutena taikka kohtuullista suurempana palkkana tai muuna hyvityksenä Ylijäämä sijoitetaan takaisin toimintaan Jyvälän Setlementti ry:n toimintakertomuksessa vuodelta 2008 hallitus esittää ( ) ylijäämää koskeviksi toimenpiteiksi että tilikauden ylijäämä kirjataan kokonaisuudessaan taseen oman pääoman lisäykseksi. Tulos lisää maksuvalmiutta, mahdollistaa aineellista ja henkistä kehittämistyötä sekä alkavien hankkeiden edellyttämien omavastuuosuuksien varaamista. Jyvälän kartano, joka muodostaa Jyvälän toimintojen ytimen, vaatii erityistä ja tulevaisuudessakin jatkuvaa kehittämis- ja kunnostuspanostusta. Mäki-Matin alue, jossa Jyvälä toimii, on maakuntakaavan tukema kulttuuriympäristö. Paikallisidentiteettiä vahvistava Jyvälän kartano on museoviraston erityisen suojelun kohde, joten ylijäämää kohdennetaan myös kiinteistön tulevien vuosien ( korjausvelka ) kunnostamiseen Yhdistyksen purkautuessa sen omaisuus menee edelleen yleishyödylliseen tarkoitukseen Jyvälän Setlementti ry:n säännöissä todetaan yhdistyksen purkautumisesta seuraavasti: Yhdistyksen purkauduttua tai jos se lakkautetaan on sen omaisuus ja varat, sitten kun sen velat on suoritettu, luovutettava Suomen Setlementtiliitolle tai mainitun liiton tarkoitusta palvelevan toiminnan hyväksi yhdistyksen kokouksen päätöksen mukaisesti

Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus

Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Yleishyödyllisyys y yy ja yhteiskunnallisuus Setlementti Ukonhattu ry Päätavoite 2. UKONHATTU ON YLEISHYÖDYLLINEN YHDISTYS jakautuu 3 osatavoitteeseen

Lisätiedot

Esimerkki 2. Sivu 1. Sivu 2

Esimerkki 2. Sivu 1. Sivu 2 Esimerkki 2 Esimerkissä on kuvattu, kuinka tuloverolain 22 :n mukainen yleishyödyllinen yhteisö täyttää 6Cveroilmoituslomakkeen. Esimerkissä kyseessä on urheiluseura Pomppu ry. Pomppu ry on yleishyödyllinen

Lisätiedot

SuLVI:n puheenjohtajapäivät 5.2.2016 Rav. Arthur, Helsinki

SuLVI:n puheenjohtajapäivät 5.2.2016 Rav. Arthur, Helsinki Yhdistyksen hallintoon vaikuttavia lakeja, sääntöjä ja näkökohtia. Kokemuksia ja mielipiteiden vaihtoa, toivoo Yrjö Määttänen 1 Yhdistyksen hallintoon vaikuttavia lakeja, sääntöjä ja näkökohtia. Kokemuksia

Lisätiedot

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa.

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa. LUONNOS LAMK-alumni ry:n sääntöehdotukset perustamiskokoukseen: Yhdistyksen nimi LAMK alumni ry Yhdistys on suomenkielinen. Yhdistyksen kotipaikka: Lahti Yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot Yhdistyksen

Lisätiedot

Sisältö. O Tiedon lähteet O Hyvä hallinto O Varainhankinnan verotus

Sisältö. O Tiedon lähteet O Hyvä hallinto O Varainhankinnan verotus Sisältö Tiedon lähteet Hyvä hallinto Varainhankinnan verotus Taustaa hyvään hallintoon Seura olemme me yhdessä päättäminen, yhdessä tekeminen (vai palvelulaitos, tavaratalo tai tuotantolaitos) Seuran omat

Lisätiedot

Säännöt on hyväksytty kevätliittokokouksessa 2015 ja syysliittokokouksessa 2015. Säännöt on merkitty yhdistysrekisteriin 12.5.2016.

Säännöt on hyväksytty kevätliittokokouksessa 2015 ja syysliittokokouksessa 2015. Säännöt on merkitty yhdistysrekisteriin 12.5.2016. SÄÄNNÖT 2 Säännöt on hyväksytty kevätliittokokouksessa 2015 ja syysliittokokouksessa 2015. Säännöt on merkitty yhdistysrekisteriin 12.5.2016. NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE 1 Liiton nimi on Suomen Puheterapeuttiliitto

Lisätiedot

Aika Sunnuntai 16.11.2014 kello 9.00. Paikka TAMK, Tampereen ammattikorkeakoulu Kuntokatu 3, 33520 Tampere (Teiskontie 33 puolelta sisään, auditorio)

Aika Sunnuntai 16.11.2014 kello 9.00. Paikka TAMK, Tampereen ammattikorkeakoulu Kuntokatu 3, 33520 Tampere (Teiskontie 33 puolelta sisään, auditorio) ESITYSLISTA 20.10.2014 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 16.11.2014 kello 9.00. Paikka TAMK, Tampereen ammattikorkeakoulu Kuntokatu 3, 33520 Tampere (Teiskontie 33 puolelta sisään,

Lisätiedot

Palkkioiden maksaminen & yhdistyksen verotus. Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry

Palkkioiden maksaminen & yhdistyksen verotus. Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry Palkkioiden maksaminen & yhdistyksen verotus Taloudenhoitajakoulutus 6.2.2015/ RS Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry 1. ENNAKONPIDÄTYS Yhdistys on velvollinen toimittamaan suorittamastaan palkasta

Lisätiedot

ASUNTO OY NAANTALIN LINNAVUORI

ASUNTO OY NAANTALIN LINNAVUORI ASUNTO OY NAANTALIN LINNAVUORI Y 1637708-0 TILINPÄÄTÖS 31.12.2014 TILINPÄÄTÖS KAUDELTA 1.1-31.12.2014 Toimintakertomus 1 Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot ja lisätiedot tilinpäätökseen 4-5 Luettelo käytetyistä

Lisätiedot

Yleishyödyllisen yhdistyksen ja säätiön tilinpäätös- ja verokysymyksiä Helmikuu 2011. SYS Audit Oy Jukka Sorjonen, KHT

Yleishyödyllisen yhdistyksen ja säätiön tilinpäätös- ja verokysymyksiä Helmikuu 2011. SYS Audit Oy Jukka Sorjonen, KHT Yleishyödyllisen yhdistyksen ja säätiön tilinpäätös- ja verokysymyksiä Helmikuu 2011 SYS Audit Oy Jukka Sorjonen, KHT 1 Yleishyödyllisyys n Yhteisö on yleishyödyllinen (TVL 22 ), jos se toimii yksinomaan

Lisätiedot

Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt Rovaniemen Osakesäästäjät ry:n yhdistysrekisteriin 12.10.1999 rekisterinumerolla 177444.

Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt Rovaniemen Osakesäästäjät ry:n yhdistysrekisteriin 12.10.1999 rekisterinumerolla 177444. Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt Rovaniemen Osakesäästäjät ry:n yhdistysrekisteriin 12.10.1999 rekisterinumerolla 177444. 30.3.2009 muutettujen sääntöjen pykälät on hyväksytty yhdistysrekisterissä

Lisätiedot

SHIATSU FINLAND ry Yhdistyksen säännöt

SHIATSU FINLAND ry Yhdistyksen säännöt 1 (5) SHIATSU FINLAND ry Yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Shiatsu Finland ry. Sen kotipaikka on Helsinki ja toimialueena on koko maa. 2. Tarkoitus ja toimintatavat

Lisätiedot

HELSINGIN NUORKAUPPAKAMARI RY:N SÄÄNNÖT

HELSINGIN NUORKAUPPAKAMARI RY:N SÄÄNNÖT Helsingin Nuorkauppakamari ry Helsingfors Juniorhandelskammare rf Junior Chamber International Helsinki HELSINGIN NUORKAUPPAKAMARI RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Helsingin Nuorkauppakamari ry,

Lisätiedot

Yhdistys voi saavuttaa oikeuksia ja tehdä sitoumuksia sekä kantaa ja vastata.

Yhdistys voi saavuttaa oikeuksia ja tehdä sitoumuksia sekä kantaa ja vastata. Kurikkalan Setlementti ry:n säännöt Nimi: Kurikkalan Setlementti ry Kotipaikka: Kurikka Osoite: Kurikantie 16, 61300 Kurikka Rekisterinumero: 89.806 Merkitty rekisteriin: 08.03.1965 Jäljennös annettu:

Lisätiedot

Kokonjärven suojeluyhdistys ry

Kokonjärven suojeluyhdistys ry T I L I N P Ä Ä T Ö S Tilikaudelta 1.1.2014 - Rekisterinumero: 212.425 S I S Ä L L Y S L U E T T E L O TOIMINTAKERTOMUS 1.1.2014 -... 3 YHDISTYKSEN TOIMINNAN ARVOSTELEMISTA VARTEN KOSKEVAT TÄRKEÄT SEIKAT...

Lisätiedot

Hyväksytty 6. liittokokouksessa SÄÄNNÖT. Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto - SAKKI ry

Hyväksytty 6. liittokokouksessa SÄÄNNÖT. Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto - SAKKI ry Hyväksytty 6. liittokokouksessa SÄÄNNÖT Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto - SAKKI ry 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto - SAKKI ry ja ruotsiksi käännettynä

Lisätiedot

JYVÄLÄ ON ARVOSTETTU YHTEISTYÖKUMPPANI jakautuu 4 osatavoitteeseen

JYVÄLÄ ON ARVOSTETTU YHTEISTYÖKUMPPANI jakautuu 4 osatavoitteeseen Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009, 2008 Yhteistyökumppanuus Jyvälän Setlementti ry 3 JYVÄLÄ ON ARVOSTETTU YHTEISTYÖKUMPPANI jakautuu 4 osatavoitteeseen 1. Osatavoite: Jyvälää

Lisätiedot

Räyskälä Säätiö. Säännöt. Räyskäläntie 311 tel +358 20 743 8810 FIN-12820 RÄYSKÄLÄ fax +358 20 743 2991 www.rayskala.com

Räyskälä Säätiö. Säännöt. Räyskäläntie 311 tel +358 20 743 8810 FIN-12820 RÄYSKÄLÄ fax +358 20 743 2991 www.rayskala.com Räyskälä Säätiö Säännöt Räyskäläntie 311 tel +358 20 743 8810 FIN-12820 RÄYSKÄLÄ fax +358 20 743 2991 FINLAND www.rayskala.com Räyskälä Säätiön säännöt 2/6 1 Säätiön nimi on Räyskälä-Säätiö ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Yhdistyksen yleiset päämäärät ja toimintaperiaatteet on ilmaistu puolueohjelmassa ja puolueen säännöissä. Yhdistyksen tarkoituksena on lisäksi

Yhdistyksen yleiset päämäärät ja toimintaperiaatteet on ilmaistu puolueohjelmassa ja puolueen säännöissä. Yhdistyksen tarkoituksena on lisäksi TURUN VASEMMISTOLIITTO RY VÄNSTERFÖRBUNDET I ÅBO R.F. Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Yhdistyksen nimi on Turun Vasemmistoliitto ry ja ruotsiksi Vänsterförbundet i Åbo r.f. Jäljempänä näissä säännöissä

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Imatran Purjehdusseura ry SÄÄNNÖT. Korjattu Imatra 3.4.1990 1.(5) 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA

SÄÄNNÖT. Imatran Purjehdusseura ry SÄÄNNÖT. Korjattu Imatra 3.4.1990 1.(5) 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Imatra 3.4.1990 1.(5) SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 2 YHDISTYKSEN TARKOITUS 3 JÄSENEKSI OTTAMINEN 4 JÄSENEN EROAMINEN Yhdistyksen nimi on Imatran Purjehdusseura ja sen kotipaikka on Imatra.

Lisätiedot

MUUT MÄÄRITYKSET. Kunniavaltuuskuntaan kuuluu enintään 12 jäsentä. Kunniavaltuuskunnan jäsenet kutsuu ja sen puheenjohtajan nimittää edustajisto.

MUUT MÄÄRITYKSET. Kunniavaltuuskuntaan kuuluu enintään 12 jäsentä. Kunniavaltuuskunnan jäsenet kutsuu ja sen puheenjohtajan nimittää edustajisto. Kunniavaltuuskunta TEHTÄVÄT Kunniavaltuuskunnan tehtävänä on auttaa ylioppilaskuntaa edistämään jäsentensä yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa

Lisätiedot

Sosiaalihuoltopalvelujen arvonlisäverotus. Marjaana Kukkonen Pohjois-Suomen yritysverotoimisto 26.11.2013

Sosiaalihuoltopalvelujen arvonlisäverotus. Marjaana Kukkonen Pohjois-Suomen yritysverotoimisto 26.11.2013 Sosiaalihuoltopalvelujen arvonlisäverotus Marjaana Kukkonen Pohjois-Suomen yritysverotoimisto 26.11.2013 Säädöspohja ja ohjeet Arvonlisäverolaki (1501/1993) Sosiaalihuoltopalvelujen arvonlisäverotus ohje

Lisätiedot

Arvot, yhteisöllisyys

Arvot, yhteisöllisyys Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2009 Arvot, yhteisöllisyys yy Lievestuoreen Setlementti ry 200 00 2009 SETLEMENTIN TOIMINTA TUKEE IHMISEN HYVÄÄ ELÄMÄÄ 201 00 Setlementin toiminta tukee ihmisen

Lisätiedot

Puutarhaliiton hallitus. Tehtävät, vastuut ja rooli

Puutarhaliiton hallitus. Tehtävät, vastuut ja rooli Puutarhaliiton hallitus Tehtävät, vastuut ja rooli Pelisäännöt Yhdistyslaki Kirjanpitolaki ja asetus Puutarhaliiton säännöt (30.3.1990) Puutarhakulttuurirahaston säännöt (2.4.1993) Puutarhaliiton vaaliohjesääntö

Lisätiedot

Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt. Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt

Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt. Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt 1 Säätiön nimi on Turun musiikkijuhlasäätiö, ruotsiksi käännettynä Stiftelsen för Åbo musikfestspel, ja säätiön kotipaikka on Turun kaupunki 2 Säätiön tarkoituksena on

Lisätiedot

Lievestuoreen Setlementti ry:n sosiaalinen tilinpäätös

Lievestuoreen Setlementti ry:n sosiaalinen tilinpäätös Lievestuoreen Setlementti ry:n sosiaalinen tilinpäätös 2009 Lievestuoreen Setlementti Setlementtien sosiaalisen tilinpidon verkostohanke Tämä sosiaalinen tilinpäätös on tuotettu osana NÄKY-hanketta (Setlementtien

Lisätiedot

SUOMEN REUMALIITON RY:N JÄSENYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

SUOMEN REUMALIITON RY:N JÄSENYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 SUOMEN REUMALIITON RY:N JÄSENYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kirkkonummen Seudun TULES - Kyrkslättnejdens Reumaförening ry ja kotipaikka Kirkkonummi 2 Tarkoitus Yhdistyksen

Lisätiedot

Julkisen alan tiedottajat ry:n vuosikokous 2014

Julkisen alan tiedottajat ry:n vuosikokous 2014 PÖYTÄKIRJA 1 (5) Julkisen alan tiedottajat ry:n vuosikokous 2014 Aika klo 16.05 17.15 Paikka Läsnä Helsingin seudun liikenne (HSL), Opastinsilta 6 A, 2. krs, kokoushuone ReittiOpas, Helsinki Janina Himberg,

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Vantaa ry:n säännöt

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Vantaa ry:n säännöt Voimistelu- ja urheiluseura Elise Vantaa ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen, jota jäljempänä kutkutaan seuraksi, nimi on Voimistelu- ja urheiluseura Elise Vantaa ry. Seuran kotipaikka on Vantaa.

Lisätiedot

Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu

Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu Kulttuuripalvelut, toimintamallien vertailu Mitkä asiat on oleellisia? Sitovuus Päätöksenteko Strateginen ohjaus ja toiminnan ohjaus Henkilöstöpolitiikka Asiakasrajapinnat/reagointikyky asiakastarpeisiin

Lisätiedot

MESIKÄMMENET RY:N SÄÄNNÖT

MESIKÄMMENET RY:N SÄÄNNÖT MESIKÄMMENET RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Mesikämmenet ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki Etelä-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu elokuun

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNGIN JOHTAMINEN

KEURUUN KAUPUNGIN JOHTAMINEN KEURUUN KAUPUNGIN JOHTAMINEN Keuruun kaupunkia johdetaan seuraavien asiakirjojen pohjalta: 1. Keuruun kaupungin johtamisen periaatteet 2. Keuruun kaupungin hallintosääntö 3. Keuruun kaupungin organisaatiosääntö

Lisätiedot

Otaonnela Floorball ry:n säännöt

Otaonnela Floorball ry:n säännöt Otaonnela Floorball ry:n säännöt 1 Luku Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Otaonnela Floorball ry ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. 2 Yhdistyksen

Lisätiedot

33 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajat Kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jari Kärkkäinen ja Jari Malkamäki.

33 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajat Kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jari Kärkkäinen ja Jari Malkamäki. Hallituksen kokous 1 (5) Aika 9.4.2016 klo 9.00 Paikka Valteri- koulu, Onerva, Jyväskylä Läsnä Jaana Aaltonen puheen Outi Ahonen Elina Blundin poissa Cecilia Hanhikoski poistui kohdan 45 käsittelystä Jari

Lisätiedot

Valo, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry

Valo, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry www.pwc.com Valo, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry Urheilujuridiikan päivä Juha Laitinen Yleishyödyllinen yhteisö (TVL 22 ) 1) Toimii yksinomaan ja välittömästi yleiseksi hyväksi -

Lisätiedot

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY SÄÄNNÖT 1 (5) VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka

Lisätiedot

Hallinto ja päätösvalta Hallituksen vastuut ja velvollisuudet. Merja Kaija kyläasiamies

Hallinto ja päätösvalta Hallituksen vastuut ja velvollisuudet. Merja Kaija kyläasiamies Hallinto ja päätösvalta Hallituksen vastuut ja velvollisuudet Merja Kaija kyläasiamies YHDISTYKSEN HALLINTO Yhdistyksellä oltava hallitus, johon kuuluu vähintään kolme jäsentä. (Yhdistyslaki+säännöt) Linkki

Lisätiedot

Urheiluseuran varainhankinnan perusteet

Urheiluseuran varainhankinnan perusteet Urheiluseuran varainhankinnan perusteet 1. Käsitteet yleishyödyllisyys yleishyödyllisen yhteisön elinkeinotoiminta, liiketoiminta 2. Tulovero Yleishyödyllinen yhteisö on verovelvollinen saamastaan elinkeinotulosta.

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN JÄÄTAITURIT RY:n säännöt (voimassa 10.12.2014 alkaen)

MÄNTSÄLÄN JÄÄTAITURIT RY:n säännöt (voimassa 10.12.2014 alkaen) MÄNTSÄLÄN JÄÄTAITURIT RY:n säännöt (voimassa 10.12.2014 alkaen) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Mäntsälän Jäätaiturit ry ja sen kotipaikka on Mäntsälän kunta Etelä-Suomen läänissä.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 37 Sääntömuutos kohtiin: 6 Hallitus, 7 Tapahtumat ja tiedotus Selostus NYKYISET SÄÄNNÖT: 6 Hallitus Nuorisovaltuuston hallitukseen kuuluvat nuorisovaltuuston puheenjohtajisto

Lisätiedot

OULUN ERÄ- JA KENNELKERHO R.Y.:N SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI

OULUN ERÄ- JA KENNELKERHO R.Y.:N SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI OULUN ERÄ- JA KENNELKERHO R.Y.:N SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI 1 Yhdistyksen nimi on Oulun Erä- ja Kennelkerho ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkoneuvosto 29.3.2016

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkoneuvosto 29.3.2016 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 29.3.2016 klo 18.00 20.20 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Salomäki Matti, pj Kivisaari Pekka Annala Tarja Kuntsi Marjanne Haukkala Pentti Latomäki

Lisätiedot

SÄÄNNÖT 25.11.2008. Kannattajajäsenet ovat jäseniä, jotka eivät täytä varsinaisen jäsenen vaatimuksia, mutta haluavat kannattaa yhdistyksen toimintaa.

SÄÄNNÖT 25.11.2008. Kannattajajäsenet ovat jäseniä, jotka eivät täytä varsinaisen jäsenen vaatimuksia, mutta haluavat kannattaa yhdistyksen toimintaa. METSÄNTUTKIMUSLAITOKSEN TUTKIJAT RY SÄÄNNÖT 25.11.2008 Hyväksytty kevätkokouksessa 6.3.2008 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Metsäntutkimuslaitoksen Tutkijat ry, jota näissä säännöissä

Lisätiedot

4.5.2009 SUKUSEURAN SÄÄNNÖT

4.5.2009 SUKUSEURAN SÄÄNNÖT 4.5.2009 SUKUSEURAN SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suontientaipaleen Lapit ry, kotipaikka Pieksämäen kaupunki ja toimialue koko maa. Yhdistystä kutsutaan jäljempänä sukuseuraksi. 2 SUKUSEURAN

Lisätiedot

Lions tietoa uusille jäsenille. Klubi ja klubin virat

Lions tietoa uusille jäsenille. Klubi ja klubin virat Lions tietoa uusille jäsenille Klubi ja klubin virat KLUBIN TARKOITUS Luoda ja ylläpitää yhteisymmärryksen henkeä maailman kaikkien kansojen kesken. Edistää yhteiskunnallista ja yleishyödyllistä toimintaa.

Lisätiedot

Yhdistysten yritystoiminta verotuksen näkökulmasta. Seinäjoki

Yhdistysten yritystoiminta verotuksen näkökulmasta. Seinäjoki Yhdistysten yritystoiminta verotuksen näkökulmasta Seinäjoki 27.10.2018 Yleishyödyllisyyden edellytykset tuloverotuksessa Yleishyödyllisyydestä säädetään verotuksessa tuloverolain (TVL) 22 :n 1 momentissa

Lisätiedot

Sääntöjen 21, 25 ja 26

Sääntöjen 21, 25 ja 26 Mikä valtuusto Sääntöjen 15, 17, Valtuusto on Kennelliiton yllin päättävä elin yleiskokousten välillä Yleiskokouksessa suoritetaan valtuuston vaali seuraavan kalenterivuoden alussa alkavaksi kolmivuotiskaudeksi

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 2/2012

SEURAKUNTANEUVOSTO 2/2012 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 2/2012 Kokousaika 7.3.2012 klo 18.00 21.30 Kokouspaikka srk-talo, Nikkilä Läsnä: Tuomas Alaterä Georg Bergström Raila Degerholm Juha Gustafsson

Lisätiedot

Toimintaperiaatteiden valmistelun yhteydessä on selvitelty muissa kunnissa olevia vastaavia käytäntöjä.

Toimintaperiaatteiden valmistelun yhteydessä on selvitelty muissa kunnissa olevia vastaavia käytäntöjä. Kaupunginhallitus 325 02.09.2014 Valtuusto 39 25.09.2014 Kaupunginhallitus 175 24.05.2016 Yhdistyksille myönnettävän puskurirahan periaatteet / Lisäykset 363/02.45/2014 KH 02.09.2014 325 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

PIONEERIASELAJIN LIITTO RY:N SÄÄNNÖT

PIONEERIASELAJIN LIITTO RY:N SÄÄNNÖT 1 (5) PIONEERIASELAJIN LIITTO RY:N SÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1. Yhdistyksen nimi on Pioneeriaselajin Liitto ry. Sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksen toiminta-alue on koko

Lisätiedot

YHTEENVETOA JA KOMMENTTEJA YHDISTYSREKISTERIN (PRH) MUUTOSEHDOTUKSESTA

YHTEENVETOA JA KOMMENTTEJA YHDISTYSREKISTERIN (PRH) MUUTOSEHDOTUKSESTA 1 Gospel Riders moottoripyöräkerho ry YHTEENVETOA JA KOMMENTTEJA YHDISTYSREKISTERIN (PRH) MUUTOSEHDOTUKSESTA (Normaali fontti yliviivauksella on alkuperäinen ehdotus, punaisella kommentit muutoksiin, joita

Lisätiedot

ry:n säännöt. Hyväksytty ry:n kokouksessa.. 20. Merkitty yhdistysrekisteriin.. 20.

ry:n säännöt. Hyväksytty ry:n kokouksessa.. 20. Merkitty yhdistysrekisteriin.. 20. MALLISÄÄNNÖT PARTIOPIIREJÄ VARTEN (Prh:n 21.3.2007 ennakkotarkastamat, 3 tarkennus 18.4.07) ry:n säännöt. Hyväksytty ry:n kokouksessa.. 20. Merkitty yhdistysrekisteriin.. 20. 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI

Lisätiedot

Laki. Liikennevakuutuskeskuksesta. Liikennevakuutuskeskus

Laki. Liikennevakuutuskeskuksesta. Liikennevakuutuskeskus Laki Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: Liikennevakuutuskeskuksesta 1 Liikennevakuutuskeskus Liikennevakuutuskeskus on liikennevakuutuksen toimeenpanon ja kehittämisen yhteiselin. Sen tehtävistä

Lisätiedot

TASEKIRJA Tietojärjestelmien tarkastus- ja valvonta ry

TASEKIRJA Tietojärjestelmien tarkastus- ja valvonta ry 1 / 11 TASEKIRJA Tietojärjestelmien tarkastus- ja valvonta ry Y-tunnus: 01.05.2013-30.04.2014 Tämä tasekirja on säilytettävä 30.4.2024 asti 2 / 11 Tilinpäätös tilikaudelta 01.05.2013-30.04.2014 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kuurojen työllisyyden ja yrittäjyyden edunvalvonta ja tukeminen

Kuurojen työllisyyden ja yrittäjyyden edunvalvonta ja tukeminen Kuurojen työllisyyden ja yrittäjyyden edunvalvonta ja tukeminen Ulla Sivunen, projektikoordinaattori, Invalidiliitto / Kuurojen liitto Teuvo Kaartti, työvalmentaja, Kuurojen palvelusäätiö sr TYÖLLISYYSKOORDINAATTOORIN

Lisätiedot

Setlementti työnantajana

Setlementti työnantajana Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 2010, 2009 Setlementti työnantajana Koskelan Setlementti ry Päätavoite 2. KOSKELA ON VASTUULLINEN TYÖNANTAJA jakautuu 1 osatavoitteeseen 2011 1. Osatavoite:

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiteen Seudun MatkaKolmio yhdistys ry ja sen kotipaikka on Kitee.

Yhdistyksen nimi on Kiteen Seudun MatkaKolmio yhdistys ry ja sen kotipaikka on Kitee. SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kiteen Seudun MatkaKolmio yhdistys ry ja sen kotipaikka on Kitee. 2. Toiminnan tarkoitus ja laatu: Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Keski-Karjalan

Lisätiedot

- Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta

- Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain 2011, 20 Lapset ja nuorisotyö - Nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta Puijolan nuorisotyö 2 Päätavoite PUIJOLA EDISTÄÄ SOSIAALISTA NUORISOTYÖTÄ jakautuu 4 osatavoitteeseen

Lisätiedot

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Peuramaa-Golf-Hjortlandet ry ja kotipaikka on Kirkkonummen kunta.

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Peuramaa-Golf-Hjortlandet ry ja kotipaikka on Kirkkonummen kunta. PEURAMAA GOLF Ry SÄÄNNÖT 2014 TOIMINTASÄÄNNÖT 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Peuramaa-Golf-Hjortlandet ry ja kotipaikka on Kirkkonummen kunta. Yhdistyksen nimi on Peuramaa Golf Hjortlandet

Lisätiedot

Osuuskunta yritysmuotona

Osuuskunta yritysmuotona Osuuskunta yritysmuotona Oulu 15.6.2016 Tarja Pahnila tarja.pahnila@psk.fi 044 3120 726 Osuuskunnan määritelmä osuuskuntalaki 2014 o Osuuskunta on yhteisö, jonka jäsenmäärää ja osuuspääomaa ei ole ennalta

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry, käyttönimi Hyvinkään Setlementti ja sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki

Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry, käyttönimi Hyvinkään Setlementti ja sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki 1 Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry:n säännöt 16.4.2004 alkaen 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Setlementtiyhdistys ry, käyttönimi Hyvinkään Setlementti ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Koulutusasiainvaliokunta

Koulutusasiainvaliokunta Mietintö 1 (6) Koulutusasiainvaliokunta Yleinen koulutuspolitiikka ja ammatillinen edunvalvonta Esitykset 6.1.1 6.1.11 Kaikella koulutustoiminnallaan liitto tähtää siihen, että edunvalvonta- ja järjestötyö

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014 Maaninka-neuvottelukunnan jäsenet Kaupunginhallitus 19.5.2014 178: Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus 5.5.2014 11: Maaningan

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 25.4.2013 COM(2013) 239 final 2013/0127 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS maasta toiseen ulottuvien vesistöjen ja kansainvälisten järvien suojelusta ja käytöstä tehdyn yleissopimuksen

Lisätiedot

TIKKAKOSKEN RESERVILÄISET RY:N SÄÄNNÖT

TIKKAKOSKEN RESERVILÄISET RY:N SÄÄNNÖT TIKKAKOSKEN RESERVILÄISET RY:N SÄÄNNÖT Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Yhdistyksen nimi on Tikkakosken Reserviläiset ry ja sen kotipaikka on Jyväskylän maalaiskunta. Yhdistyksen toiminta-alueena on

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiinteistöliitto Uusimaa ry ja siitä käytetään näissä säännöissä nimeä yhdistys.

Yhdistyksen nimi on Kiinteistöliitto Uusimaa ry ja siitä käytetään näissä säännöissä nimeä yhdistys. HALLITUKSEN ESITYS Kiinteistöliitto Uusimaa ry:n säännöt hallituksen esitys 8.2.2012 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kiinteistöliitto Uusimaa ry ja siitä käytetään näissä säännöissä nimeä yhdistys.

Lisätiedot

KIRJANPITO 22C00100. Luento 4b: Tilinpäätöksen esittäminen

KIRJANPITO 22C00100. Luento 4b: Tilinpäätöksen esittäminen KIRJANPITO 22C00100 Luento 4b: Tilinpäätöksen esittäminen TILIKAUDEN TILINPÄÄTÖS Tilikaudelta on laadittava tilinpäätös, joka sisältää (KPL 3:1 ): 1) tilinpäätöspäivän taloudellista asemaa kuvaavan taseen

Lisätiedot

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kuopion steinerpedagogiikan kannatusyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kuopion kaupunki.

Lisätiedot

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004 1 2 Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa.. 04 Esitysluonnos Koulujen Musiikinopettajat ry:n syyskokoukselle Riihimäellä.. 14 4 5 6 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry Yhdistyksen säännöt

Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry Yhdistyksen säännöt Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry Yhdistyksen säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys ja jonka kotipaikka on

Lisätiedot

(Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on 135.654))

(Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on 135.654)) Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Tukiyhdistyksen mallisäännöt 1 - yksi (1) sääntömääräinen kokous vuodessa (Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on

Lisätiedot

SÄÄNNÖT - hyväksytty ja rekisteröity yhdistysrekisterissä 3.2.2015

SÄÄNNÖT - hyväksytty ja rekisteröity yhdistysrekisterissä 3.2.2015 Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry Sivu 1 / 8 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys. 2 Kotipaikka ja

Lisätiedot

Liite 1 TULOSLASKELMA. Vakuutustekninen laskelma

Liite 1 TULOSLASKELMA. Vakuutustekninen laskelma 4314 N:o 1046 TULOSLASKELMA Liite 1 Vakuutustekninen laskelma Vakuutusmaksutulo Lakisääteisten eläkkeiden kannatusmaksut Muiden eläkkeiden kannatusmaksut Muiden eläkkeiden jäsenmaksut Sijoitustoiminnan

Lisätiedot

VESIOSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT

VESIOSUUSKUNNAN SÄÄNNÖT 1/7 Patentti- ja rekisterihallitus Kaupparekisterijärjestelmä 02.01.2012 15:19:27 Yritys- ja yhteisötunnus: 1959047-7 Nimi: Pursijärven vesiosuuskunta Sisältö: Yhteisösäännöt Voimassaoloaika: 13.12.2011

Lisätiedot

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2010

Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 2010 Setlementtien sosiaaliset tulokset teemoittain vuodelta 0 LASTENTARHA, JÄLKKÄRI, AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA 00 00 PUIJOLA EDISTÄÄ SOSIAALISTA NUORISOTYÖTÄ PUIJOLAN NUORET 0 00 Puijolan Nuoret on tarjonnut

Lisätiedot

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 Työsuojelutoimikunta 13.01.2014 Aika 13.01.2014 klo10:30-12:00 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5B, Kiviharjuntie 11,

Lisätiedot

Arkkitehtikillan säännöt

Arkkitehtikillan säännöt Arkkitehtikillan säännöt 1. luku Yhdistyksen nimi, kotipaikka, tarkoitus ja kielet 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Aalto yliopiston Arkkitehtikilta ry, josta voidaan käyttää epävirallista

Lisätiedot

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013

EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013 EHDOTUKSET ELEKTROBIT OYJ:N VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE 11.4.2013 Copyright Elektrobit Corporation 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO: 1 HALLITUKSEN EHDOTUS TASEEN OSOITTAMAN VOITON KÄYTTÄMISESTÄ JA OSINGONMAKSUSTA

Lisätiedot

Työnantajan velvollisuudet. Merja Hartikka Simula

Työnantajan velvollisuudet. Merja Hartikka Simula Työnantajan velvollisuudet Merja Hartikka Simula Yleishyödyllisen yhteisön velvollisuudet vaikka yhteisö olisi toiminnastaan verovapaa, sillä on työnantajavelvollisuudet ennakonpidätyksen toimittaminen

Lisätiedot

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5)

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lyömätön Linja Espoossa ry ja sen kotipaikka on Espoo. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Tarkoitus:

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 3.2.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 3.2.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.25 Kokouspaikka Poltinahon seurakuntatalon kerhohuone 123 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula Paavola

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Vuoden 2015 tilinpäätös kunnanhallitukselle 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta

Lisätiedot

Tampereen nuorisovaltuuston johtosääntö Suurkokouksessa 19. toukokuuta 2015

Tampereen nuorisovaltuuston johtosääntö Suurkokouksessa 19. toukokuuta 2015 Tampereen nuorisovaltuuston johtosääntö Suurkokouksessa 19. toukokuuta 2015 1. Luku Nuorisovaltuuston perusta ja tarkoitus 1 Toiminnan perusta Tampereen nuorisovaltuusto on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti

Lisätiedot

21.3.2016. Osuuskunta KPY -konsernin tilinpäätöstiedote ajalta 1.1. 31.12.2015. Vuoden 2015 tuloskehitys

21.3.2016. Osuuskunta KPY -konsernin tilinpäätöstiedote ajalta 1.1. 31.12.2015. Vuoden 2015 tuloskehitys Tilinpäätöstiedote vuodelta 2015 1 (6) Osuuskunta KPY -konsernin tilinpäätöstiedote ajalta 1.1. 31.12.2015 Vuoden 2015 tuloskehitys Osuuskunta KPY -konsernin liikevaihto oli 319,7 miljoonaa euroa (323,6

Lisätiedot

Kulttuuriosuuskunta Partuuna. Säännöt

Kulttuuriosuuskunta Partuuna. Säännöt Kulttuuriosuuskunta Partuuna Säännöt 1. Osuuskunnan toiminimi on Kulttuuriosuuskunta Partuuna, ruotsiksi Kulturandelslag Bardun. 2. Osuuskunnan kotipaikka on Helsinki. 3. Kulttuuriosuuskunta Partuunan

Lisätiedot

Savonlinnan kaupunki ILTAPÄIVÄTOIMINNAN 1(7) 1. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT...2. 1.1 Lainsäädäntö...2. 1.2 Yleistä...

Savonlinnan kaupunki ILTAPÄIVÄTOIMINNAN 1(7) 1. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT...2. 1.1 Lainsäädäntö...2. 1.2 Yleistä... Savonlinnan kaupunki ILTAPÄIVÄTOIMINNAN 1(7) 1. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT...2 1.1 Lainsäädäntö...2 1.2 Yleistä...2 1.3 Toimintaan hakeminen ja valintaperusteet...2 1.4 Toiminta-aika...3

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Aulangon Golfklubi ry ja kotipaikka Hämeenlinna.

Yhdistyksen nimi on Aulangon Golfklubi ry ja kotipaikka Hämeenlinna. Aulangon Golfklubi ry SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Aulangon Golfklubi ry ja kotipaikka Hämeenlinna. 2 Yhdistyksen tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja edistää golfpelin

Lisätiedot

HELSINGIN KEHITYSVAMMATUKI 57 RY:N SÄÄNNÖT

HELSINGIN KEHITYSVAMMATUKI 57 RY:N SÄÄNNÖT HELSINGIN KEHITYSVAMMATUKI 57 RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty 26.11.2009 Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry ja kotipaikka

Lisätiedot

Esimerkki 3. Sivu 1. Sivu 2

Esimerkki 3. Sivu 1. Sivu 2 Esimerkki 3 Esimerkissä on kuvattu, kuinka muu kuin tuloverolain 22 :n mukainen yleishyödyllinen yhteisö täyttää veroilmoituslomakkeen 6C. Yhdistys on kaveriporukan perustama Harrastus ry, joka on sääntöjen

Lisätiedot

Donelaitis Turun seudun Liettuan ystävät ry SÄÄNNÖT

Donelaitis Turun seudun Liettuan ystävät ry SÄÄNNÖT Donelaitis Turun seudun Liettuan ystävät ry SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Donelaitis Turun seudun Liettuan ystävät ry ja sen kotipaikka on Turku. Yhdistyksestä voidaan epävirallisissa

Lisätiedot

JÄSENYHDISTYSTEN MALLISÄÄNNÖT. Yhdistyksen kotipaikka on HELSINGIN kaupunki ja toimialueena Suomen valtakunnan valtiollinen alue.

JÄSENYHDISTYSTEN MALLISÄÄNNÖT. Yhdistyksen kotipaikka on HELSINGIN kaupunki ja toimialueena Suomen valtakunnan valtiollinen alue. Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisterin ennakkotarkastus suoritettu 16.4.2007 hyväksyntä 5.6.2009 Yhdistysrekisterin ennakkotarkastuksessa tehdyt 2 pientä muutosta on lihavoitu. JÄSENYHDISTYSTEN

Lisätiedot

AY-VÄEN RAUHANPÄIVÄT KOUVOLA 16.-17.2.2016

AY-VÄEN RAUHANPÄIVÄT KOUVOLA 16.-17.2.2016 AY-VÄEN RAUHANPÄIVÄT KOUVOLA 16.-17.2.2016 Teemaryhmä 4 Vaihtoehtoinen ajattelu talouskeskustelussa Alustus: Pasi Hentunen, Suomen Talousdemokratia ry Vallitsevan talousajattelun kritiikki Rahan neutraliteetti

Lisätiedot

Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Antila, Vappu Kuivamäki, Heikki Lintala, Juho Raumanni Ahti Ranto, Ulla Pirilä

Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Antila, Vappu Kuivamäki, Heikki Lintala, Juho Raumanni Ahti Ranto, Ulla Pirilä KIRKKONEUVOSTO 7/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-17.50 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Henry Hautala Jarkko Hautala Maija-Liisa Mäki-Kahma Kirsti Yli-Ojanperä Sanna

Lisätiedot

VARKAUDEN RESERVIUPSEERIKERHO RY 1

VARKAUDEN RESERVIUPSEERIKERHO RY 1 VARKAUDEN RESERVIUPSEERIKERHO RY 1 SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Varkauden Reserviupseerikerho ry. Sen kotipaikka on Varkaus. 2 Yhdistys on Suomen Reserviupseeriliitto - Finlands Reservofficersförbund

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2002. Sisältö

JÄSENTIEDOTE 2002. Sisältö JÄSENTIEDOTE 2002 Sisältö Seuran yhteystiedot 2 Kesää odotellessa 3 Vuosikokouksen pöytäkirja 4 Toimintakertomus vuodelta 2001 6 Tilinpäätös vuodelta 2001 7 Toimintasuunnitelma vuodelle 2002 8 Talousarvio

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Hallituksen esitys kevätkokoukselle 14.4.2016 Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Säännöt 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Naisjärjestöjen Keskusliitto Kvinnoorganisationernas

Lisätiedot

Yhdistys kuuluu jäsenenä valtakunnalliseen reserviläisliittoon sekä pääkaupunkiseudun reserviläispiiriin.

Yhdistys kuuluu jäsenenä valtakunnalliseen reserviläisliittoon sekä pääkaupunkiseudun reserviläispiiriin. Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Vantaan Reserviläiset ry ja kotipaikka Vantaa. Yhdistys kuuluu jäsenenä valtakunnalliseen reserviläisliittoon sekä pääkaupunkiseudun reserviläispiiriin. 2 Yhdistyksen

Lisätiedot

6. Edistää urheiluseurana jäsentensä liikuntamahdollisuuksia järjestämällä harrasteliikunta- ja kilpaurheilutoimintaa.

6. Edistää urheiluseurana jäsentensä liikuntamahdollisuuksia järjestämällä harrasteliikunta- ja kilpaurheilutoimintaa. RIIHIMÄEN SEUDUN INVALIDIT RY. SÄÄNNÖT NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMINTA 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Riihimäen Seudun Invalidit ry. ja sen kotipaikka on Riihimäki Yhdistyksen toiminta-alueena

Lisätiedot

Talousarvio ja tilinpäätös Janne Santala 6.11.2007

Talousarvio ja tilinpäätös Janne Santala 6.11.2007 Yhdistyskoulutus Talousarvio ja tilinpäätös Janne Santala 6.11.2007 Talousarvio = suunnitelma yhdistyksen tilikauden varojen hankinnasta ja käytöstä Yhdistyksen kokous hyväksyy talousarvion. Säännöt määräävät

Lisätiedot