FORTUM, KUUSAKOSKI JA S-RYHMÄ ETSIVÄT UUSIA RATKAISUJA. INNOVAATIOISTA BISNESTÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "FORTUM, KUUSAKOSKI JA S-RYHMÄ ETSIVÄT UUSIA RATKAISUJA. INNOVAATIOISTA BISNESTÄ"

Transkriptio

1 FORTUM, KUUSAKOSKI JA S-RYHMÄ ETSIVÄT UUSIA RATKAISUJA. INNOVAATIOISTA BISNESTÄ

2 Kolme kotimaista konsernia antaa tietotaitonsa ja osaamisensa pk-yritysten käyttöön. Valtavasti strategista osaamista, kaupallista vainua, markkinatuntemusta ja halua auttaa pienyrityksiä kasvamaan. Ainutlaatuinen mahdollisuus pk-yrityksille ja start-upeille saada kaikki niiden tarvitsema tuki innovaatioiden kaupallistamiseen ja yrityksen kasvun vauhdittajaksi.

3 Tiedätkö, mistä asiakkaat ovat valmiita maksamaan? Onko yrityksesi fläppitaululla timantinkova bisnes- tai palveluidea, joka odottaa kaupallistamista? Vai tekeekö yrityksenne jo kenties jotain ainutlaatuista, joka on vain pienen sysäyksen, hyvien neuvojen tai yhden ovenavauksen päässä maailman tai ainakin kotimaan valloituksesta? Menestystarina alkaa tästä Nyt on aika kaivaa pyy pivosta, innovaatiot vakan alta, ja hakea mukaan suomalaisille, kasvuhakuisille pk-yrityksille ja start-upeille suunnattuun kasvuohjelmaan. Lahden seudun kehitysyhtiö Ladecin hallinnoima Corporate Venture Program tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä esittelemään omaa yritystä ja sen kehittämää innovaatiota yhdelle kolmesta suuresta kotimaisesta konsernista. Ohjelman avulla saat avattua juuri oikeat ovet ja tapaat ne ihmiset, jotka voivat auttaa yrityksesi kasvupolulle. Hae mukaan! Kukin kolmesta Corporate Venture-konsernista valitsee suojatikseen 2 4 potentiaalisinta ja kiinnostavinta kasvuyritystä. Yritykset saavat korkean tason neuvontaa, yhdessä kasvuohjelman ohjausryhmän kanssa tehdyn tarkistuksen liiketoimintastrategiaansa sekä selkeän kasvusuunnitelman. Yrityksen menestyspolkua luotsaamaan perustetaan ohjausryhmä, johon kuuluvat yrityksen oman edustajan lisäksi Ladecin asiantuntija, konsernin edustaja sekä ulkopuolinen mentori. Ohjelman tavoitteena on nostaa kasvuyritys kisällistä mestariluokkaan. Corporate Venture Program antaa mukaan valituille yrityksille vahvat eväät ja edellytykset liiketoiminnan kasvuun, kehitykseen ja kansainvälistymiseen sekä rahoituspohjan vahvistamiseen. Haku on käynnissä. Lue lisää mukana olevien konsernien toiminnasta ja niiden ohjelmalle asettamista tavoitteista tämän esitteen seuraavilta sivuilta. Mukaan voit hakea osoitteessa:

4 Haemme uusia ratkaisuja energiatiedon ja teollisen internetin avulla Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Vastaamme asiakkaidemme tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan asiantuntijapalveluja. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Fortum tuottaa sähköä ja lämpöä ympäristömyötäisesti hyödyntäen monipuolisesti eri energialähteitä. Etsimme ratkaisuja, joissa resursseja käytetään nykyistä tehokkaammin niin energian tuotannossa, jakelussa kuin asiakkaidemme kodeissa. Corporate Venture -ohjelmasta haemme liiketoimintaan johtavia kumppanuuksia, jotka hyödyntävät esimerkiksi joukkoistamisen, digitalisoitumisen tai mobiilisuuden mahdollisuuksia. Haemme erityisesti seuraavin teemoihin uusia toteuttamiskelpoisia ideoita: Heli Antila, teknologiajohtaja Teollisen internetin hyödyntäminen voimalaitoksillamme Ehdotukset voivat liittyä voimalaitoksen toimintaan, lämmön jakeluun tai asiakasratkaisuihin. Elementteinä voivat olla mm. tiedon keruu omista ja ulkoisista tietolähteistä, analytiikka tiedon jalostamiseksi sekä tiedon visualisointi päätöksenteon tueksi. Energiatiedon mahdollistamat kuluttajaratkaisut Energiatiedon jalostaminen uusiksi mukavuuspalveluiksi Energiatiedon yhdistäminen muuhun saatavilla olevaan dataan ja ratkaisuihin Energiatiedon yhdistäminen mobiilisuuteen Joustoa energian kulutukseen ja tuotantoon Energia helpottaa elämää kuluttajien arjessa. Ratkaisevaa ei ole miten paljon energiaa käytetään, vaan milloin sitä käytetään. Tuotannon ja kulutuksen määrän pitää olla kohdallaan. Miten yhteisöllisyys ja joukkoistaminen vaikuttavat tulevaisuudessa energiajärjestelmään, esimerkiksi: sähkönkäytön ajalliseen siirtämiseen tuotannon hajauttamiseen tuotannon varastoimiseen Onko sinulla ratkaisu meidän haasteisiin? Hae mukaan CVP ohjelmaan:

5 Haemme tuoreita näkökulmia kierrätysmateriaaleihin ja prosesseihin Kuusakoski on pohjoisen Euroopan johtava kierrätyspalveluja tarjoava yritys. Sen vahvuus perustuu materiaalin, kierrätyksen ja ympäristöteknologian osaamiseen. Metallien kierrättämisen lisäksi yritys harjoittaa sähkö- ja elektroniikkalaitteiden käsittelyä sekä purkuliiketoimintaa. Uusin liiketoiminta-alue on materiaalikiertoon kelpaamattomien, energiaa sisältävien jakeiden valmistaminen polttoaineeksi. Löytääkseen uusia materiaalivirtoja, Kuusakoski on perustanut 2014 ainutlaatuisen tutkimus- ja kehittämiskeskuksen Lahteen. Kuusakoski Group Oy:n liikevaihto vuonna 2013 oli 712 M ja se työllisti noin henkilöä. Yritys on perustettu vuonna KUUSAKOSKI HAKEE INNOVAATIOITA Tuoreita näkökulmia kierrätysmateriaaleihin ja prosesseihin 1. SER eli sähköelektroniikkaromun prosessointi ja jatkohyödyntämisen uudet mahdollisuudet 2. Liikkuvasta, kiinteästä materiaalivirrasta saatavan informaation kerääminen sekä kerätyn tiedon hyödyntämismahdollisuudet 3. Kierrätysmuovien uudet ja erilaiset hyötykäyttömahdollisuudet Jyri Talja, teknologiajohtaja 4. Mitä kokonaan uusia materiaaleja kierrätysliiketoiminta voisi hyödyntää? Onko sinulla ratkaisu meidän haasteisiin? Hae mukaan CVP ohjelmaan:

6 Haemme uusia asiakaslähtöisiä palveluratkaisuja S-ryhmä on suomalainen vähittäiskaupan ja palvelualan yritysverkosto, joka tuottaa market-kaupan, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan, matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä tavaratalo,- rauta- ja erikoisliikekaupan palveluja. Lisäksi S-ryhmään kuuluu S-Pankki Suomen ensimmäinen ja ainoa kauppapankki. S-ryhmän visiona on tuottaa asiakasomistajilleen ylivoimaista hyötyä ja helppoutta omasta kaupasta. Tavoitteenamme on löytää Corporate Venture -ohjelman avulla uusia innovatiivisia ratkaisuja, jotka auttavat visiomme saavuttamisessa. Etsimme uusia näkökulmia erityisesti seuraaviin kysymyksiin: Miten voisimme tehdä asiakkaan asiointikokemuksesta entistäkin paremman? Miten voisimme ymmärtää asiakasomistajien tarpeita nykyistä paremmin ja tarjota entistäkin osuvampia tuotteita ja palveluja? Miten voisimme helpottaa asiakasomistajan arkea ja elämää tiedon avulla? Miten voisimme hyödyntää S-ryhmän monitoimialaisuutta palveluinnovaatioiden synnyttämisessä? Esimerkkejä teemoista, joihin haemme uusia toteuttamiskelpoisia ideoita ja ratkaisuja: Asioinnin ja palvelun sujuvoittaminen eri asiointikanavissa ja kanavien välillä Sujuvamman asioinnin mahdollistavat ratkaisut kaupoissa, ravintoloissa, liikennemyymälöissä ja hotelleissa Asiakkaan tunnistamisen ja maksamisen ratkaisut Asiakasymmärryksen lisääminen Asiakasymmärrystä ja -vuorovaikutusta parantavat ratkaisut Innovatiiviset ratkaisut asiakaspalautteen välittömään keräämiseen ja helpompaan hyödynnettävyyteen Tiedon rikastaminen ja hyödyntäminen (big data, my data, IoT ) Tietopohjaiset ratkaisut asiakasomistajan arjen ja oman elämän suunnitteluun ja hallintaan Tiedolla johtamisen ratkaisut Mitkä tahansa uudet ratkaisut, jotka auttavat meitä toimimaan entistäkin paremmin asiakasomistajiemme hyväksi! Meitä kiinnostavat myös muut kuin digitaaliset ratkaisut. Kuvat: Lauri Mannermaa Onko sinulla ratkaisu meidän haasteisiin? Hae mukaan CVP ohjelmaan:

7 Treffeille Fortumin kanssa? Uskon, että on olemassa paljon osaamista, joka voi luoda uutta. Uusi voi olla tehokkaampaa, ympäristöystävällisempää, helpompaa tai sitten jotakin ihan muuta, jota en tässä osaa arvatakaan. Tutustutaan toisiimme ja innovoidaan yhdessä! Heli Antila, teknologiajohtaja, Fortum Oyj Lähtemällä ohjelmaan mukaan et voi kuin voittaa. Tämä on ainutkertainen tilaisuus päästä tiiviiseen yhteistyöhön ison yrityksen kanssa ja sitä kautta hyödyntää ison yrityksen käytössä olevat resurssit palvelemaan teidän liiketoimintaa. Jyri Talja, teknologiajohtaja, Kuusakoski Toivon, että mukaan hakevat yritykset tarkastelevat palvelujamme asiakkaiden silmin. Mitä voisimme tehdä vieläkin paremmin, jotta asiakasomistajiemme ostokokemuksesta tulisi entistä parempi? Taavi Heikkilä, pääjohtaja, S-Ryhmä

8 INNOVAATIOISTA BISNESTÄ LOKA MARRASKUU 2014 JOULUKUU 2014 TAMMI KESÄKUU 2015 HAE MUKAAN Katso tarkemmat kuvaukset avoinna olevista hauista, rekisteröidy ja täytä hakulomake osoitteessa PARHAAT FRAMILLE Kutsumme parhaat yritykset esit- täytymään asiakaskonserneille. PUOLEN VUODEN KASVUOHJELMA Konsernien valitsemat yritykset pääsevät puolen vuoden kasvuohjelmaan. Ota yhteyttä: Nina Harjula Emmi Kaipio Ohjelmaa koordinoi Lahden Seudun Kehitys LADEC.

Kaikki liiketoiminta on digitaalista mutta mitä sen suhteen pitäisi tehdä? Accenturen tutkimus suomalaisista yrityksistä ja organisaatioista

Kaikki liiketoiminta on digitaalista mutta mitä sen suhteen pitäisi tehdä? Accenturen tutkimus suomalaisista yrityksistä ja organisaatioista Accenture Management Consulting Kaikki liiketoiminta on digitaalista mutta mitä sen suhteen pitäisi tehdä? Accenturen tutkimus suomalaisista yrityksistä ja organisaatioista Digitaalisuus ei ole enää vaihtoehto

Lisätiedot

Hyvä muotoilu. myötäilee käyttäjää. Tila virittää. Visuaaliset muodot. Design. näkyvät verkossa. ihmiset. läpäisee koko tuotantoketjun s. 20.

Hyvä muotoilu. myötäilee käyttäjää. Tila virittää. Visuaaliset muodot. Design. näkyvät verkossa. ihmiset. läpäisee koko tuotantoketjun s. 20. Ajankohtaista asiaa Tekesistä yrityksille 4 2011 Visuaaliset muodot näkyvät verkossa s. 15 Tila virittää ihmiset s. 16 Design läpäisee koko tuotantoketjun s. 20 teema Hyvä muotoilu myötäilee käyttäjää

Lisätiedot

Päättäjä Tuula Teeri. Rahan hankkiminen onnistuu, kun on riittävän hyvä idea ja kyky kaupallistaa se. Vientikauppa Picote Oy

Päättäjä Tuula Teeri. Rahan hankkiminen onnistuu, kun on riittävän hyvä idea ja kyky kaupallistaa se. Vientikauppa Picote Oy 3 Cabforcen kilpailukyky perustuu nopeuteen, teknologiaosaamiseen, globaaliuteen ja ketteryyteen. 11 Finnvera rahoittaa yrityksiä myös matalasuhdanteessa. nro 1 2014 Päättäjä Tuula Teeri Rahan hankkiminen

Lisätiedot

Vuosikertomus 2014 1

Vuosikertomus 2014 1 Vuosikertomus 2014 1 2 INNOFACTOR OYJ:N VUOSIKERTOMUS 2014 Innofactor-konsernin vuosikertomus tilikaudelta 1.1. 31.12.2014 Innofactor lyhyesti Innofactor on Pohjoismaiden johtavia Microsoftpohjaisten IT-ratkaisujen

Lisätiedot

KASVUN MEKANISMEJA OSA 1

KASVUN MEKANISMEJA OSA 1 KASVUN MEKANISMEJA OSA 1 4 ENSTO Timo Luukkainen 6 3 STEP IT Jarkko Veijalainen 8 AVANT Risto Käkelä 10 BASWARE Hannu Vaajoensuu 14 KEMPPI Anssi Rantasalo 18 NORMET Aaro Cantell 22 ORAS GROUP Jari Paasikivi

Lisätiedot

Suomi Teollisen Internetin Piilaakso

Suomi Teollisen Internetin Piilaakso Heikki Ailisto (toim.) Martti Mäntylä (toim.) Timo Seppälä (toim.) Jari Collin Marco Halén Jari Juhanko Marko Jurvansuu Raija Koivisto Helena Kortelainen Magnus Simons Anu Tuominen Teuvo Uusitalo Suomi

Lisätiedot

Palvelujen tuotteistamisesta kilpailuetua

Palvelujen tuotteistamisesta kilpailuetua Palvelujen tuotteistamisesta kilpailuetua Opas yrityksille Elina Jaakkola, Markus Orava, Virpi Varjonen Palvelujen tuotteistamisesta kilpailuetua Opas yrityksille Elina Jaakkola Markus Orava Virpi Varjonen

Lisätiedot

Ideasta kasvuyritykseksi

Ideasta kasvuyritykseksi McKinsey & Company Ideasta kasvuyritykseksi Käsikirja liiketoimintasuunnitelman laatimiseen Werner Söderström Osakeyhtiö Helsinki Copyright 1999 McKinsey & Company Englanninkielisestä alkuteoksesta Starting

Lisätiedot

Palveluyritys ja yliopisto yhteistyössä. Pontta liiketoimintaan, lisäarvoa tutkimukseen

Palveluyritys ja yliopisto yhteistyössä. Pontta liiketoimintaan, lisäarvoa tutkimukseen Palveluyritys ja yliopisto yhteistyössä Pontta liiketoimintaan, lisäarvoa tutkimukseen Palveluyritys ja yliopisto yhteistyössä Pontta liiketoimintaan, lisäarvoa tutkimukseen Elinkeinoelämän keskusliitto

Lisätiedot

BIOTULI BIOALAN YRITYSTOIMINNAN TUKEMINEN LOPPURAPORTTI, 23.9.2013

BIOTULI BIOALAN YRITYSTOIMINNAN TUKEMINEN LOPPURAPORTTI, 23.9.2013 BIOTULI BIOALAN YRITYSTOIMINNAN TUKEMINEN LOPPURAPORTTI, 23.9.2013 SELVITYSTYÖN TAVOITE JA TOTEUTUS SELVITYSTYÖN TAUSTA JA TOTEUTUS Tavoitteet määrittää bioalan yrittäjien profiileja ja yritysten tarpeita

Lisätiedot

Prizz.Uutiset. Prizztech Oy:n ja Satakunnan osaamiskeskusohjelman tiedotuslehti. VEDESTÄ kansainvälistä liiketoimintaa. KOKO onnistui Porin seudulla

Prizz.Uutiset. Prizztech Oy:n ja Satakunnan osaamiskeskusohjelman tiedotuslehti. VEDESTÄ kansainvälistä liiketoimintaa. KOKO onnistui Porin seudulla Prizz.Uutiset Prizztech Oy:n ja Satakunnan osaamiskeskusohjelman tiedotuslehti 1 / 2012 VEDESTÄ kansainvälistä liiketoimintaa KOKO onnistui Porin seudulla YRITYSPALVELU ENTER OSAKSI PRIZZTECHIÄ Tässä lehdessä

Lisätiedot

MAAKUNTASUUNNITELMA 2035+ MAAKUNTAOHJELMA 2014 2017. varsinais-suomen liitto egentliga finlands förbund regional council of southwest finland

MAAKUNTASUUNNITELMA 2035+ MAAKUNTAOHJELMA 2014 2017. varsinais-suomen liitto egentliga finlands förbund regional council of southwest finland VARSINAIS-SUOMEN MAAKUNTASTRATEGIA MAAKUNTASUUNNITELMA 2035+ MAAKUNTAOHJELMA 2014 2017 varsinais-suomen liitto egentliga finlands förbund regional council of southwest finland Varsinais-Suomen maakuntastrategia

Lisätiedot

Suomalaisen teollisuuden tulevaisuus. Kilpailukyky vaatii rohkeita innovaatioita

Suomalaisen teollisuuden tulevaisuus. Kilpailukyky vaatii rohkeita innovaatioita Suomalaisen teollisuuden tulevaisuus Kilpailukyky vaatii rohkeita innovaatioita Sisältö 3 Johdanto 4 Teollinen murros ja tulevaisuus 9 10 types of innovation tutkimuksen viitekehys 11 Mistä kilpailukyky

Lisätiedot

Mitä on mobiilimarkkinointi

Mitä on mobiilimarkkinointi Tietopaketti sinulle, joka haluat ymmärtää mobiilia osana monikanavaista markkinointia Marko Luhtala 2013 NearMe Services on ensimmäinen kaupan- ja palvelualan mobiiliratkaisuihin keskittynyt yritys Suomessa.

Lisätiedot

Ostajan opas 2013. Ohjeita mobiilimarkkinointia suunnittelevalle. Marko Luhtala 2013

Ostajan opas 2013. Ohjeita mobiilimarkkinointia suunnittelevalle. Marko Luhtala 2013 Ohjeita mobiilimarkkinointia suunnittelevalle Marko Luhtala 2013 NearMe Services on ensimmäinen kaupan- ja palvelualan mobiiliratkaisuihin keskittynyt yritys Suomessa. Meidän ydinosaamisemme on myynnin

Lisätiedot

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ilmoitusliite tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ilmoitusliite YMPÄRISTÖTEKNOLOGIA tammikuu 2008 sama pelikenttä kaikille. - EK:n Leif Fagernäs sivut 6-7 energiasektorin tulevaisuuden haasteet

Lisätiedot

Kun tiedostaminen ja oivallus kohtaavat

Kun tiedostaminen ja oivallus kohtaavat Kun tiedostaminen ja oivallus kohtaavat - TYÖKIRJA PK-YRITYKSEN HILJAISEN TIEDON JAKAMISEKSI Katri Helin Pirkanmaan ammattikorkeakoulu Hyvinvointia Nääs-hanke Pirkanmaan ammattikorkeakoulu Kun tiedostaminen

Lisätiedot

Kansainvälistymisen ja kasvun palvelut ja rahoitus 2014

Kansainvälistymisen ja kasvun palvelut ja rahoitus 2014 Kansainvälistymisen ja kasvun palvelut ja rahoitus 1 Kansainvälistymisen ja kasvun palvelut ja rahoitus 2 Kansainvälistymisen ja kasvun palvelut ja rahoitus SISÄLLYS KANSAINVÄLISTYMISEN JA KASVUN PALVELUT

Lisätiedot

Uutta nostetta urallesi! Tarjolla hyviä tyyppejä. Onnistumisen takana oma aktiivisuus ja oikea asenne

Uutta nostetta urallesi! Tarjolla hyviä tyyppejä. Onnistumisen takana oma aktiivisuus ja oikea asenne Uutta nostetta urallesi! Tarjolla hyviä tyyppejä Onnistumisen takana oma aktiivisuus ja oikea asenne Pääkirjoitus CV selkeäksi ja verkostot hyödyksi Korkeakoulutettujen nopea työllistyminen koulutustaan

Lisätiedot

Sähköisten palvelujen kehittäminen

Sähköisten palvelujen kehittäminen Sähköisten palvelujen kehittäminen Toimintamalli ja käsikirja Esipuhe... 4 Sähköisten palveluiden kehittämisen toimintamallin käsikirja... 7 Liite 1: Toimintamalli kalvoesitys... 39 Liite 2: Linkkiosio

Lisätiedot

Palvelut 2020. Osaaminen kansainvälisessä palveluyhteiskunnassa

Palvelut 2020. Osaaminen kansainvälisessä palveluyhteiskunnassa Palvelut 2020 Osaaminen kansainvälisessä palveluyhteiskunnassa Palvelut 2020 Osaaminen kansainvälisessä palveluyhteiskunnassa Loppuraportti Elinkeinoelämän keskusliitto EK 2006 Palvelut 2020 1 Sisältö

Lisätiedot

PK-yritysten vientimahdollisuudet hyödynnettävä

PK-yritysten vientimahdollisuudet hyödynnettävä PK-yritysten vientimahdollisuudet hyödynnettävä Selvitys viennin ja kansainvälistymisen edistämispalveluiden (VKE) käytöstä ja kehittämisestä PK-yritysten näkökulmasta PK-yritysten vientimahdollisuudet

Lisätiedot

Teollisuus uudistuu jo, uudistuuko Suomi? Kasvun manifesti yritysten toimintaympäristön uudistamiseksi

Teollisuus uudistuu jo, uudistuuko Suomi? Kasvun manifesti yritysten toimintaympäristön uudistamiseksi Teollisuus uudistuu jo, uudistuuko Suomi? Kasvun manifesti yritysten toimintaympäristön uudistamiseksi Teollisuus uudistuu jo, uudistuuko Suomi? Kasvun manifesti yritysten toimintaympäristön uudistamiseksi

Lisätiedot

Strateginen vastuullisuus 20 esimerkkiä keskisuurista yrityksistä

Strateginen vastuullisuus 20 esimerkkiä keskisuurista yrityksistä Strateginen vastuullisuus 20 esimerkkiä keskisuurista yrityksistä Strateginen vastuullisuus 20 esimerkkiä keskisuurista yrityksistä Sitra 2013 Sitra ja tekijät 2013 Vastuullinen toteuttaja Demos Helsinki

Lisätiedot

Kestävää kasvua biotaloudesta. Suomen biotalousstrategia

Kestävää kasvua biotaloudesta. Suomen biotalousstrategia Kestävää kasvua biotaloudesta Suomen biotalousstrategia SUOMEN BIOTALOUSSTRATEGIA Tiivistelmä Suomi on matkalla kohti vähähiilistä ja resurssitehokasta yhteiskuntaa ja kestävää taloutta. Tämän toteuttamisessa

Lisätiedot

TNS Gallup Oy:n sidosryhmälehti 1 I 2015. Mitä saat aikaan mainonnallasi? Kuluttaja liikekannalla niin myös tutkimus

TNS Gallup Oy:n sidosryhmälehti 1 I 2015. Mitä saat aikaan mainonnallasi? Kuluttaja liikekannalla niin myös tutkimus TNS Gallup Oy:n sidosryhmälehti 1 I 2015 Mitä saat aikaan mainonnallasi? Kuluttaja liikekannalla niin myös tutkimus Löydä kasvun avaimet Sisältö 4 Paneeli lisää profiilitietoa internetin mediavaluuttatutkimuksessa

Lisätiedot

UUDEN TUOTTEEN KEHITYS OHJELMISTOYRITYKSESSÄ TENTTI 13.10.2008. Lue ensin kaikki kysymykset läpi ennen kuin aloitat vastaamisen.

UUDEN TUOTTEEN KEHITYS OHJELMISTOYRITYKSESSÄ TENTTI 13.10.2008. Lue ensin kaikki kysymykset läpi ennen kuin aloitat vastaamisen. TIETOJENKÄSITTELYTIETEIDEN LAITOS UUDEN TUOTTEEN KEHITYS OHJELMISTOYRITYKSESSÄ TENTTI 13.10.2008 Aineistotentissä vastauksilta vaaditaan hieman enemmän perinteiseen ulkomuistitenttiin verrattuna, koska

Lisätiedot

esillä oikein, vaikutus on turboluokkaa.

esillä oikein, vaikutus on turboluokkaa. Tuotemerkkimme näkyy monille mielipidevaikuttajille, jotka puolestaan vaikuttavat lukuisiin tavallisiin käyttäjiin. Jos olemme esillä oikein, vaikutus on turboluokkaa. Nu-gruppen 2009, OTE NÄYTTEILLEASETTAJAHAASTATTELUSTA

Lisätiedot

VAASAN YLIOPISTO FILOSOFINEN TIEDEKUNTA

VAASAN YLIOPISTO FILOSOFINEN TIEDEKUNTA VAASAN YLIOPISTO FILOSOFINEN TIEDEKUNTA Antti Mäenpää ÄLYKKÄÄN ERIKOISTUMISEN MITTAAMINEN Esimerkkinä Pohjanmaan triple helix -tutkimus Aluetieteen pro gradu -tutkielma VAASA 2014 1 SISÄLLYSLUETTELO TAULUKKO-

Lisätiedot

Aktiivinen kansalaisuus ja avoimet oppimisympäristöt tulevaisuudessa

Aktiivinen kansalaisuus ja avoimet oppimisympäristöt tulevaisuudessa Kirsi Saloniemi Aktiivinen kansalaisuus ja avoimet oppimisympäristöt tulevaisuudessa Aktiivi-hankkeen ennakointiraportti Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun julkaisuja Sarja B. Raportit ja selvitykset 3/2011

Lisätiedot