SOK Viestintä ja julkaisut (6)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SOK Viestintä ja julkaisut (6)"

Transkriptio

1 Viestintä ja julkaisut (6) Tiedotusvälineille Julkaisuvapaa klo S-ryhmän vuosi 2009 S-ryhmä kokonaisuudessaan Vähittäismyynti oli ,8 miljoonaa euroa (11 820,6 milj. euroa). Vähittäismyynti laski 1,2 prosenttia. Tulos (osuuskaupat + SOK-yhtymä) ennen satunnaisia eriä oli 270 miljoonaa euroa (249 milj. euroa). Investoinnit olivat 642 miljoonaa euroa (709 milj. euroa). Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 5,3 prosenttia ja oli 6 452,4 miljoonaa euroa. Käyttötavarakaupan myynti kasvoi 6,9 prosenttia ja oli 1 319,8 miljoonaa euroa. Henkilöstömäärä kasvoi hieman edellisestä vuodesta ja oli vuoden 2009 lopussa (ed. v ). Alueosuuskauppojen henkilöstömäärä jatkoi kasvuaan, mutta SOKyhtymässä määrä kääntyi laskuun. Uusia toimipaikkoja avattiin 32. S-ryhmän toimipaikkoja oli joulukuun lopussa 1 598, joista oli Suomessa, 10 Baltiassa ja 7 Venäjällä. Alueosuuskaupat Vähittäismyynti oli ,3 miljoonaa euroa (9 815,3 milj. euroa). Vähittäismyynti kasvoi 2,4 prosenttia. Tulos ennen satunnaisia eriä oli 252 miljoonaa euroa (249 milj. euroa). Alueosuuskauppojen osuus S-ryhmän myynnistä 86,0 prosenttia. SOK-yhtymä (SOK + tytäryhtiöt) Liikevaihto oli miljoonaa euroa (8 918 milj. euroa). Liikevaihto laski 3,5 prosenttia. Liikevaihdosta valtaosa koostuu S-ryhmän sisäisestä palvelutoiminnasta. Tulos ennen veroja oli 16,8 miljoonaa euroa positiivinen (-7,8 milj. euroa). SOK-yhtymän osuus S-ryhmän myynnistä on 13,5 prosenttia. SOK:n pääjohtajan sijainen Antti Sippola kommentoi: S-ryhmän tuloksen pysyminen lamasta huolimatta edellisvuoden tasolla osoittaa, että olemme kyenneet säilyttämään asiakasomistajiemme luottamuksen. Alueosuuskaupat jatkavat omien investointiohjelmiensa toteuttamista ja luovat myös vuonna 2010 uusia työpaikkoja. Laajentuneiden aukioloaikojen ansiosta olemme myös pystyneet kasvattamaan osa-aikaisen henkilöstömme työtuntien määrää. S-ryhmän päivittäistavarakaupan myynti kasvoi edelleen yli alan keskiarvon, ja markkinaosuutemme vahvistui päivittäistavarakaupassa. Auto- ja autotarvikekaupassa sekä maatalouskaupassa myynti pieneni selvästi. Lähialueliiketoimintojen osuus S-ryhmän myynnistä kasvaa jatkossakin. Erityisesti Pietarissa Prismat ovat menestyneet hieman odotuksiamme paremmin.

2 Viestintä ja julkaisut (6) S-ryhmän tulos pysyi edellisvuoden tasolla S-ryhmä kasvatti päivittäistavarakaupan myyntiään vuonna 2009 edelleen yli alan keskiarvon ja vahvisti asemaansa päivittäistavarakaupan markkinajohtajana. Edellisvuoden tasolla pysyneen tuloksensa turvin alueosuuskaupat voivat jatkaa investointiohjelmaansa ja luoda uusia työpaikkoja. Vuonna 2009 S-ryhmän vähittäismyynti oli ,8 miljoonaa euroa. Siinä oli laskua 1,2 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. S-ryhmän yhteenlaskettu tulos ennen satunnaisia eriä oli 270 miljoonaa euroa, kun tulos edellisenä vuonna oli 249 miljoonaa euroa. S-ryhmän investoinnit olivat 642 miljoonaa euroa ja edellisenä vuonna ryhmä investoi 709 miljoonalla eurolla. Alueosuuskauppojen vähittäismyynti oli ,3 miljoonaa euroa ja se kasvoi 2,4 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Osuuskauppojen (alueosuuskaupat ja paikallisosuuskaupat) osuus S-ryhmän myynnistä oli 86,5 prosenttia ja SOK-yhtymän 13,5 prosenttia. S-ryhmän päivittäistavarakaupan myynti kasvoi edellisvuodesta 5,3 prosenttia ja oli 6 452,4 miljoonaa euroa. Osuuskauppojen tulos (alueosuuskaupat ja paikallisosuuskaupat) tulos ennen satunnaisia eriä oli 253 miljoonaa euroa (257 milj. ). SOK-yhtymän tulos ennen veroja oli 16,8 miljoonaa euroa positiivinen (-7,8 milj. ). Alueosuuskaupat jatkavat suunnittelemiensa investointien toteuttamista edellisvuoden tasolla pysyneen tuloksen turvin. Investointien ansiosta syntyy edelleen pysyviä työpaikkoja eri puolille Suomea, Antti Sippola toteaa. S-ryhmän henkilömäärä kasvoi lievästi edellisestä vuodesta ja oli vuoden 2009 lopussa Alueosuuskauppojen henkilöstömäärä jatkoi kasvuaan, mutta SOK-yhtymässä määrä kääntyi laskuun. Viime vuonna avattiin 32 uutta toimipaikkaa. Niitä oli vuoden lopussa 1 598, joista 1581 oli Suomessa, 10 Baltiassa ja 7 Venäjällä. Asiakasomistajille maksettiin Bonusta 316,4 miljoonaa euroa S-ryhmän bonusmyynti kasvoi neljä prosenttia edellisvuodesta ja oli 8 035,0 miljoonaa euroa. Bonusmyynnin osuus oli 60 prosenttia S-ryhmän kotimaan myynnistä. Kaikista Suomen kotitalouksista 74 prosenttia on S-ryhmän asiakasomistajia. Bonusta maksettiin 316,4 miljoonaa euroa, mikä oli kolme prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

3 Viestintä ja julkaisut (6) Asiakasomistajille maksettiin myös 3,8 miljoonaa euroa 0,5 prosentin suuruista maksutapaetua. Sitä maksettiin 30 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Etu myönnetään S-Etukortilla ryhmän kotimaan toimipaikoissa maksettujen, edun piirin kuuluvien ostojen loppusummasta. Osuuskauppoihin liittyi viime vuonna uutta asiakasomistajaa ja heitä oli joulukuun lopussa S-ryhmän vähittäismyynti liiketoiminta-alueittain (*sisältää lähialueiden myynnin) Milj. euroa Muutos % Marketkauppa* 7 053,0 5,5 Liikennemyymälä- ja 1 656,7-1,6 polttonestekauppa Tavaratalo- ja erikoisliikekauppa 429,7-0,1 Matkailu- ja ravitsemiskauppa* 848,0-2,1 Auto- ja autotarvikekauppa 568,0-24,1 Maatalouskauppa 1 117,5-20,3 Muut 13,9-5,0 S-ryhmä yhteensä* ,8-1,2 Marketkauppa S-ryhmän marketkaupan myynti kasvoi 5,5 prosenttia vuonna Tähän sisältyvät Prismojen, S- marketien, Sale- ja Alepa-myymälöiden, Kodin Terrojen sekä muiden market toimipaikkojen päivittäistavara ja käyttötavaramyynnit. Voimakkaimmin kasvaa sisustamiseen, rakentamiseen ja puutarhaan keskittyvä Kodin Terra -ketju. Vuoden lopussa yksiköitä oli kuusi, ja ketju laajenee merkittävästi lähivuosina. Marketkaupan toimipaikkoja oli vuoden lopussa yhteensä 818. Liikennemyymälä- ja polttonestekauppa Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan myynti väheni 1,6 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Pienen pudotuksen aiheutti polttonesteiden hintojen lasku Suomessa, vaikka polttoaineiden myynnin volyymi S-ryhmässä kasvoikin. Liikennemyymälöiden market- ja ravintolakaupan myynti kasvoi edellisvuodesta. ABC-liikennemyymälöitä, ABC-Delejä ja ABCautomaatteja sekä muita jakelupisteitä oli vuoden lopussa 401. Tavaratalo- ja erikoisliikekauppa

4 Viestintä ja julkaisut (6) Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan myynti heikkeni vain hieman, 0,1 prosenttia. Ketjussa on meneillään laajoja uudistus- ja laajennushankkeita. Tavarataloketju kasvoi yhdellä uudella yksiköllä, kun Sokos Kouvola avattiin lokakuussa. Sokoksia oli vuoden lopussa 22 ja Emotionmyymälöitä 18. Matkailu- ja ravitsemiskauppa Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuja ovat Sokos Hotels, Radisson Blu Hotels, Holiday Club Spa Hotels sekä lukuisat ravintolaketjut. Vähittäismyynti laski edellisvuodesta 2,1 prosenttia. Eniten taantuma näkyy hotellien myynnissä, jota supistaa vähentynyt työmatkailu. S-ryhmän ketjuista parhaiten menestyi Sokos Hotels -ketju, joka kasvatti markkinaosuuttaan Suomen majoitusmarkkinoilla. S-ryhmän ravintoloiden myynti pysyi lähes edellisen vuoden tasolla. Hieman alaa parempi menestys selittyy kasvaneella ravintolaverkostolla sekä S-ryhmän ravintolatarjonnan monipuolisuudella. Joulukuun lopussa hotelleja oli 64 ja erillisiä ravintolatoimipaikkoja 266. Kun otetaan huomioon muiden toimipaikkojen yhteydessä olevat yksiköt, niin ravintolatoimipaikkoja oli yhteensä 771. Auto- ja autotarvikekauppa Autokaupan myynti väheni oleellisesti edellisvuodesta alan yleisen taantuman takia. S-ryhmässä autokauppaa aletaan ketjuttaa muiden S-ryhmän liiketoimintojen tapaan. Tulevaisuudessa S- ryhmän autokaupassa keskitytään entistä kokonaisvaltaisemmin asiakasomistajien palvelemiseen. Autokaupan toimipaikkoja oli vuoden lopussa 41. Maatalouskauppa Maatalouskaupan ketjuja ovat Agrimarketit, S-Rautamarketit ja Multasormi-myymälät. Kysynnän heikkeneminen ja alhaiset hinnat koettelevat kaikkia alan toimijoita. Hankkija-Maatalous Oy jatkaa tarvittavia sopeuttamistoimia ja keskittää toimintaansa entistä tiiviimmin perusmaatalouskauppaan. Toimipaikkoja oli yhteensä 137. Lähialueet Lähialueiden liiketoimintojen myynti kasvoi 7,1 prosenttia ja oli 232,4 miljoonaa euroa. Lähialueiden päivittäistavarakaupan myynti lisääntyi 10,7 prosenttia ja oli 158,1 miljoonaa euroa. SOK avasi vuonna 2009 yhteensä neljä uutta Prismaa lähialueille, kaksi Venäjälle Pietariin, yhden Latvian Riikaan ja yhden Liettuan Vilnaan.

5 Viestintä ja julkaisut (6) SOK-yhtymän toiminta vuonna 2009 SOK-yhtymän muodostavat SOK ja sen tytäryhtiöt SOK-yhtymän liikevaihto oli miljoonaa euroa ja se laski 3,5 prosenttia edellisestä vuodesta. Viime vuoden tulos ennen veroja oli 16,8 miljoonaa euroa positiivinen (-7,8 milj. ). Tuloksen paraneminen aiheutui pääosin logistiikkakiinteistöjen myynnistä S-ryhmän logistiikkakeskukset Oy:lle. Operatiivinen tulos oli -24,6 miljoonaa euroa (-25,9 milj. ). SOK-yhtymän henkilömäärä väheni edellisestä vuodesta 312 hengellä ja oli vuoden 2009 lopussa Henkilömäärän vähenemiseen vaikuttivat muun muassa heikentynyt kysyntä autokaupassa sekä majoitus- ja ravitsemistoimialalla, Tapiolan Sokoksen liiketoiminnan siirtyminen Helsingin Osuuskauppa Elannolle sekä S-Pankin siirtyminen 50-prosenttisesti SOK-yhtymästä osuuskauppojen omistukseen. SOK-yhtymän käyttöomaisuusinvestoinnit olivat 103,5 miljoonaa euroa (139,3 milj. ). SOK-yhtymän liikevaihto ja operatiivinen tulos Marketkauppa SOK-yhtymällä on marketkauppaa Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Venäjällä Pietarissa. Liikevaihto kasvoi 8,1 prosenttia ja oli 167 miljoonaa euroa. Marketkaupan operatiivinen tulos oli -19,9 miljoonaa euroa (-6,0 milj..) Tulokseen vaikuttivat Baltian yksiköissä markkinatilanteesta johtunut liikevaihdon lasku ja pienentynyt myyntikate sekä uusien yksiköiden avauskulut Pietarissa, Riiassa ja Vilnassa. Matkailu- ja ravitsemiskauppa SOK-yhtymässä matkailu- ja ravitsemiskauppaa harjoittavat Suomessa toimiva Sokotel Oy, Virossa toimiva AS Sokotel sekä Venäjällä toimiva OOO Sokotel. Matkailu- ja ravitsemiskaupan liikevaihto laski 5,4 prosenttia ja oli 253 miljoonaa euroa. Operatiivinen tulos oli -23,5 miljoonaa euroa (-14,7 milj. ). Suomessa Sokotel Oy:n operatiivinen tulos jäi tavoitteesta ja edellisen vuoden tasosta. Tallinnassa Sokos Hotel Virun hotelli- ja ravintolatoimintaa harjoittavan AS Sokotelin liikevaihto laski ja operatiivinen tulos jäi edellisvuodesta. Pietarissa OOO Sokotelin tulos jäi suunnitellusta, mutta oli edellistä vuotta parempi. Pietarissa on kolme Sokos Hotellia. Auto- ja autotarvikekauppa Auto- ja autotarvikekaupan liikevaihto pieneni edellisvuodesta 29,5 prosenttia ja oli 227 miljoonaa euroa. Operatiivinen tulos oli -13,8 miljoonaa euroa (-12,1 milj. ). Tulos jäi merkittävästi tavoitteesta heikon kysynnän ja alhaisen myyntikatteen vuoksi. Maatalouskauppa

6 Viestintä ja julkaisut (6) Maatalouskaupan, joka sisältää rakennustarvikkeiden vähittäis- ja tukkukaupan, liikevaihto laski 21,2 prosenttia edellisvuodesta ja oli 898 miljoonaa euroa. Operatiivinen tulos oli 4,0 miljoonaa euroa (2,1 milj. euroa). Hankkija-Maatalous-konsernin tulos kehittyi vuoden aikana myönteisesti, vaikka liikevaihto laski merkittävästi. Tulos jäi silti tavoitteesta. Hankintatoiminta Hankintatoiminnan liikevaihto pieneni edellisestä vuodesta 0,9 prosenttia ja oli miljoonaa euroa. Hankintatoiminnan yhteenlaskettu tulos oli 12,6 miljoonaa euroa (5,2 milj. ). Hankintatoimintaa harjoittavia yhtiöitä ovat Inex Partners Oy, Intrade Partners Oy, Meira Nova Oy ja North European Oil Trade Oy. Kaikkien yhtiöiden tulokset paranivat edellisestä vuodesta. Pankkitoiminta S-Pankki teki toisena vuotenaan 2,9 miljoonan euron tuloksen Tulos parantui edellisestä vuodesta 9,0 miljoonalla eurolla. Korkokate kasvoi 9,8 miljoonalla eurolla ja oli 35,4 miljoonaa euroa. Yksityishenkilöiden talletusten määrä kasvoi 480 miljoonaa euroa ja oli vuoden lopussa lähes 2,3 miljardia euroa. Talletuskanta kokonaisuudessaan kohosi noin 2,5 miljardiin euroon. S-Pankin osuus Suomessa toimivien pankkien yksityishenkilöiden talletuksista kipusi vuoden loppuun mennessä yli kolmeen prosenttiin. Vuoden aikana S-Pankin asiakasmäärä kasvoi kuukausittain keskimäärin asiakkaalla ja oli vuoden lopussa S-Pankki myönsi vuoden aikana yli S-Etukortti Visaa ja verkkopankin käyttöön tarvittavat tunnukset asiakkaalle. S-Pankin vakavaraisuusaste nousi vuoden kuluessa 12,7 prosentista 25,8 prosenttiin. S-Pankki numeroina Asiakkaita: Talletuksia: miljoonaa euroa, josta yksityisasiakkaiden osuus oli miljoonaa euroa S-Etukortti Visan käyttäjät: Verkkopankin käyttäjät: Vakavaraisuusaste: 25,8 prosenttia Lisätietoja: Pääjohtajan sijainen Antti Sippola, SOK, p Hallintojohtaja Jari Annala, CFO, SOK, p

S-ryhmän myynti ja taloudellinen kehitys tammi kesäkuussa 2010

S-ryhmän myynti ja taloudellinen kehitys tammi kesäkuussa 2010 SOK Viestintä ja julkaisut 19.8.2010 1(7) Tiedotusvälineille 19.8.2010 klo 13.00 S-ryhmän myynti ja taloudellinen kehitys tammi kesäkuussa 2010 (S-ryhmän vähittäismyyntiluvut on ilmoitettu ilman arvonlisäveroa)

Lisätiedot

S-ryhmä teki ennätystuloksen - asiakasomistajat keskittivät ostojaan entistä enemmän

S-ryhmä teki ennätystuloksen - asiakasomistajat keskittivät ostojaan entistä enemmän S-ryhmä teki ennätystuloksen - asiakasomistajat keskittivät ostojaan entistä enemmän Liiketoiminnallisesti vuosi 2004 oli historian paras 100-vuotisjuhlia viime vuonna viettäneelle S-ryhmälle. Koko ryhmän

Lisätiedot

Tee HOK:ia esittelevä PowerPoint-esitys.

Tee HOK:ia esittelevä PowerPoint-esitys. Tee HOK:ia esittelevä PowerPoint-esitys. Esityksessä tarvittavat tekstit ja kuvat löytyvät harjoituskansiosta. 1. Aloita uusi esitys 2. Lisää esitykseen teksti tiedostosta HOK_esitys_teksti.doc Lisää Diat

Lisätiedot

TOIMINTAKATSAUS AJALTA Julk

TOIMINTAKATSAUS AJALTA Julk Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa -konserni TOIMINTAKATSAUS AJALTA 1.1-30.6.2017 Julk. 3.8.2017 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Suomen talous jatkoi alkuvuoden aikana kasvuaan. Pitkän odotuksen jälkeen vientinäkymät

Lisätiedot

Osuuskauppa Maakunta. Hallituksen toimintakertomus tilivuodelta S-ryhmän kehitys

Osuuskauppa Maakunta. Hallituksen toimintakertomus tilivuodelta S-ryhmän kehitys 1 Osuuskauppa Maakunta Hallituksen toimintakertomus tilivuodelta 2018 S-ryhmän kehitys 1.1. 31.12.2018 S-ryhmän muodostavat osuuskaupat ja SOK tytäryhtiöineen. S-ryhmän veroton vähittäismyynti oli vuonna

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu 2010 23.7.2010 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Paraneva asiakastyytyväisyys ja tehokkuus tuovat tulosta Keskon liikevaihdon positiivinen kehitys vahvistui ja tulos parani selvästi

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2009

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2009 SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2009 1 HALLITUKSEN TOIMINTAKERTOMUS Kaupan yleinen toimintaympäristö 2009 Taloudellisen toimeliaisuuden heikkeneminen jatkui ennen näkemättömän voimakkaana vuoden

Lisätiedot

Tiede palveluyhteiskunnan kehittämisessä

Tiede palveluyhteiskunnan kehittämisessä 1 Tiede palveluyhteiskunnan kehittämisessä Kehitysjohtaja Harri Miettinen Tiedefoorumi 2010 19.5.2010 Kauppa luo varallisuutta yhteiskuntaan Bruttokansantuoteosuudet 2008 14,0 12,8 Metalli- ja elektroniikkateollisuus

Lisätiedot

Osavuosikatsaus. Tammi-kesäkuu 2013 24.7.2013 Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Osavuosikatsaus. Tammi-kesäkuu 2013 24.7.2013 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu 2013 24.7.2013 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Keskon kannattavuus parani alkuvuonna Keskon liikevaihto 4,6 mrd. euroa, kehitys -4,2 % Kulutuskysyntä heikentynyt kaikilla toimialoilla,

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2012

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2012 SOK-YHTYMÄ Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2012 1 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Suomen bruttokansantuotteen kasvu oli viime vuonna kohtuullista. Tilastokeskuksen tarkastetun ennakkotiedon mukaan kansantuotteen

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 29 28.4.29 Keskon osavuosikatsaus 1-3/29 Ruokakeskolla vakaa kasvu- ja kannattavuuskehitys Kysyntä heikkeni erityisesti rautakaupassa sekä auto- ja konekaupassa Liiketoiminnan

Lisätiedot

S-ryhmän 39 500 erilaista Työtarinaa

S-ryhmän 39 500 erilaista Työtarinaa 1 S-ryhmän 39 500 erilaista Työtarinaa 27.10.2011 SOK Mari Junnila S-ryhmän rakenne 2 S-ryhmän henkilöstötyö Toiminnan tarkoitus Osaava ja sitoutunut henkilöstö toteuttaa asiakaslupauksemme ja S-ryhmän

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2006 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS. S-ryhmän kehitys 1.1. 30.6.2006

SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2006 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS. S-ryhmän kehitys 1.1. 30.6.2006 SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2006 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Vuoden 2006 alussa maailmantalous on jatkanut nopeaa kasvuaan. Kasvu on ollut nopeaa erityisesti. Kiinassa, Intiassa ja Venäjällä. Myös

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2010 27.4.2010 Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2010 27.4.2010 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 21 27.4.21 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Keskon osavuosikatsaus 1-3/21 Keskon tulos parani edelleen. K-ruokakauppojen terveen markkinaosuuden kasvu vahvistui. Ruokakeskon

Lisätiedot

TOK KASVOI JA TYÖLLISTI VUONNA 2007

TOK KASVOI JA TYÖLLISTI VUONNA 2007 1 LEHDISTÖTIEDOTE 13.2.2008 Julkaisuvapaa TOK KASVOI JA TYÖLLISTI VUONNA 2007 Vuoden 2007 päätapahtumat TOK:n myynti kasvoi markkinoita nopeammin (+ 20 %) TOK:n palveluverkosto kehittyi 12 uudella toimipaikalla

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu 2013 4.2.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu 2013 4.2.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu 2013 4.2.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Keskon tulos parani edellisestä vuodesta Keskon liikevaihto 9,3 mrd., kehitys -3,8 % Tulos parani selvästi edellisestä vuodesta

Lisätiedot

Kokkolan uusi K-citymarket avattiin 11.4.2013. Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2013 25.4.2013 Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Kokkolan uusi K-citymarket avattiin 11.4.2013. Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2013 25.4.2013 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Kokkolan uusi K-citymarket avattiin 11.4.2013 Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2013 25.4.2013 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Myynti alkuvuonna odotetun mukainen, liikevoitto suunniteltua parempi Keskon liikevaihto

Lisätiedot

Muodonmuutosten ja onnistumisten vuosi

Muodonmuutosten ja onnistumisten vuosi 1 Eepee-konserni Ennakkotietoja 2018 tilinpäätöksestä Mediatiedote 12.2.2019 Muodonmuutosten ja onnistumisten vuosi Eepeen arjessa näkyivät viime vuonna investoinnit, joiden ansiosta monta toimipaikkaa

Lisätiedot

TOIMINTAKATSAUS 1.1.-30.6.2014 OSUUSKAUPPA KEULA

TOIMINTAKATSAUS 1.1.-30.6.2014 OSUUSKAUPPA KEULA TOIMINTAKATSAUS 1.1.-30.6.2014 OSUUSKAUPPA KEULA KAUPAN YLEINEN TOIMINTAYMPÄRISTÖ Suomen talouden kehitys on jatkunut vaisuna ja odotettuakin heikompana. Kokonaistuotanto on edelleen supistunut alkuvuonna

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu 2009 24.7.2009. Q2 2009 Media- ja analyytikkoinfo 24.7.2009 MHa

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu 2009 24.7.2009. Q2 2009 Media- ja analyytikkoinfo 24.7.2009 MHa Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu 29 24.7.29 Sivu 1 Keskon osavuosikatsaus 1-6/29 Ruokakeskon kasvu yli markkinakehityksen ja kannattavuus edellisvuotta parempi Rautakeskon kustannuksia ja varastoja onnistuttiin

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki Osavuosikatsaus Tammi-kesäkuu 2014 22.7.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Keskon liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä tammi-kesäkuussa edellisen vuoden tasolla Keskon liikevaihto oli 4,5 mrd., kehitys

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS YLEISTÄ TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS

SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS YLEISTÄ TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2007 YLEISTÄ Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2007 on laadittu suomalaisen kirjanpito- ja yhteisölainsäädännön mukaisesti. SOK-yhtymä siirtyy vuonna 2007 taloudellisessa raportoinnissaan

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2014 24.4.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Keskon liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä parani ja oli 19,1 milj. Keskon liikevaihto 2,1 mrd., kehitys -1,4 % Myynti kasvoi

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2007

SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2007 SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2007 1 Hallituksen toimintakertomus IFRS-säännösten käyttöönotto SOK-yhtymä siirtyi 1.1.2007 konsernitilinpäätöksen laadinnassa kansainvälisten IFRS-standardien

Lisätiedot

SSO:n vuosi 2013 oli haastava omistajille kuitenkin yli 250 euron hyödyt taloutta kohden

SSO:n vuosi 2013 oli haastava omistajille kuitenkin yli 250 euron hyödyt taloutta kohden SSO:n vuosi 2013 oli haastava omistajille kuitenkin yli 250 euron hyödyt taloutta kohden Julkaisuvapaa klo 14.00 S-ryhmän tulos julkistetaan 13.2.2014 Suomen heikko taloustilanne näkyi myös :n toiminnassa

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2011

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2011 SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2011 1 HALLITUKSEN TOIMINTAKERTOMUS men hotelleissa kirjattiin 14,8 miljoonaa yöpymistä marraskuun loppuun mennessä. Yöpymisten määrä kasvoi 4,2 prosenttia. Anniskeluravintoloiden

Lisätiedot

Osuuskauppa Keskimaa. Pasi Viinamäki Digitaalisen markkinoinnin suunnittelija 13.2.2014. Osuuskauppa Keskimaa

Osuuskauppa Keskimaa. Pasi Viinamäki Digitaalisen markkinoinnin suunnittelija 13.2.2014. Osuuskauppa Keskimaa Pasi Viinamäki Digitaalisen markkinoinnin suunnittelija Nimenmuutos 23.4.2013: Keskimaa Osk on nyt Toiminta-ajatus Keskimaan toiminnan tarkoituksena on tuottaa etuja ja palveluja asiakasomistajille - Keskimaa

Lisätiedot

Q3 osavuosikatsaus. Talousjohtaja Tuomo Valkonen

Q3 osavuosikatsaus. Talousjohtaja Tuomo Valkonen Q3 osavuosikatsaus Talousjohtaja Tuomo Valkonen Heikko tulos tehostamistoimet käynnissä 2 HKScan-konserni Q3/2017 Positiivista Negatiivista Tuotemyynnin liikevaihto ja markkinaosuus kääntyivät kasvuun

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2011

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2011 SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2011 1 HALLITUKSEN TOIMINTAKERTOMUS Kaupan yleinen toimintaympäristö 2011 Kaupan toimintaympäristö oli viime vuonna luonteeltaan selkeän kaksijakoinen. Alkuvuonna

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 22.10.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki. Q3 2014 Media- ja analyytikkoinfo Matti Halmesmäki

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 22.10.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki. Q3 2014 Media- ja analyytikkoinfo Matti Halmesmäki Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 22.10.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki 1 Kesko Oyj:n toimitusjohtajaksi Mikko Helander Kesko Oyj:n hallitus on nimittänyt Kesko Oyj:n toimitusjohtajaksi ja Keskokonsernin

Lisätiedot

S-ryhmän tulevaisuuden näkymät uuden strategian valossa

S-ryhmän tulevaisuuden näkymät uuden strategian valossa S-ryhmän tulevaisuuden näkymät uuden strategian valossa Pääjohtaja Taavi Heikkilä, SOK Itä-Suomen yliopisto Osuustoimintaseminaari 6.5.2014 7.5.2014 Taavi Heikkilä 2 Satavuotiset osuustoiminnalliset arvot

Lisätiedot

Tilinpäätös Tammi-joulukuu 2009 5.2.2010

Tilinpäätös Tammi-joulukuu 2009 5.2.2010 Tilinpäätös Tammi-joulukuu 29 5.2.21 Keskon osavuosikatsaus 1-12/29 Vaikeasta markkinatilanteesta huolimatta kaikkien toimialojen tulos positiivinen K-ruokakauppojen päivittäistavaramyynti kasvoi +5,6

Lisätiedot

TOIMINTAKATSAUS AJALTA Julk

TOIMINTAKATSAUS AJALTA Julk Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa -konserni TOIMINTAKATSAUS AJALTA 1.1-30.6.2016 Julk. 5.8.2016 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Suomen talous kääntyi alkuvuoden aikana loivaan kasvuun. Viennin kasvu jatkui kuitenkin

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu Pääjohtaja Mikko Helander

Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu Pääjohtaja Mikko Helander Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu 2014 10.2.2015 Pääjohtaja Mikko Helander Q4 2014 Tilinpäätöstiedote 10.2.2015 1 Keskeiset tapahtumat Keskon kannattavuus pysyi hyvällä tasolla vaikeasta markkinatilanteesta

Lisätiedot

Sok-yhtymä. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2012

Sok-yhtymä. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2012 1 Sok-yhtymä Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2012 Hallituksen toimintakertomus TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Yleinen markkinakehitys oli vuonna 2012 hyvin kaksijakoinen. Alkuvuotta hallitsi toiveikas usko talouden

Lisätiedot

SOK-yhtymä. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2014

SOK-yhtymä. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2014 SOK-yhtymä Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2014 Toimintaympäristön kehitys Suomen talouden kehitys on jatkunut vaisuna ja odotettuakin heikompana. Kokonaistuotanto on edelleen supistunut alkuvuonna 2014 ja talous

Lisätiedot

SOK-yhtymän tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2006

SOK-yhtymän tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2006 SOK-yhtymän tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2006 Hallituksen toimintakertomus Kaupan yleinen toimintaympäristö 2006 Maailmantalous on kasvanut nopeasti jo neljä vuotta peräkkäin. Kokonaistuotanto on lisääntynyt

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus SOK-YHTYMÄ Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2009 1 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Maailmantalouden kokonaistuotanto supistuu tänä vuonna ja taantuma on pahin sitten toisen maailmansodan. Talouden näkymät heikkenivät

Lisätiedot

SOK-yhtymä. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2014

SOK-yhtymä. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2014 SOK-yhtymä Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2014 Hallituksen toimintakertomus Toimintaympäristön kehitys Suomen talous on pitkäaikaisessa laskussa. Kokonaistuotannossa ei ole vieläkään päästy vuonna 2008

Lisätiedot

Vastuullisuus S-ryhmS

Vastuullisuus S-ryhmS Vastuullisuus S-ryhmS ryhmässä Ympärist ristöpäällikkö Juhani Ilmola SOK Vastuullisuusyksikkö 1 Esityksen sisält ltö S-ryhmä lyhyesti S-ryhmän vastuullisen liiketoiminnan kehittäminen Sidosryhmien odotukset

Lisätiedot

Verkkokaupan strategiaseminaari Finlandia-talolla CASE: S-Verkkopalvelut Oy

Verkkokaupan strategiaseminaari Finlandia-talolla CASE: S-Verkkopalvelut Oy Verkkokaupan strategiaseminaari Finlandia-talolla 21.5.2013 CASE: S-Verkkopalvelut Oy Ilkka Brander toimitusjohtaja S-ryhmä / S-Verkkopalvelut Oy 1 2 Esityksen teemat S-ryhmä ja S-Verkkopalvelut Oy S-ryhmän

Lisätiedot

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 4.11.2004 klo 09.00 1(4)

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 4.11.2004 klo 09.00 1(4) OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 4.11.2004 klo 09.00 1(4) OLVI-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.9.2004 (9 KK) Konsernin liikevaihto kasvoi 16,0 % 99,90 (86,09) milj. euroon ja liikevoitto oli 7,83 (7,65) milj.

Lisätiedot

Tilinpäätös Tammi-joulukuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Tilinpäätös Tammi-joulukuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki Tilinpäätös Tammi-joulukuu 21 3.2.211 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Keskolla erinomainen tuloskehitys 21 Ruokakaupan markkinaosuus kasvoi ja tulos parani edelleen, K-ruokakauppojen asiakastyytyväisyys nousi

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 29 22.1.29 Keskon osavuosikatsaus 1-9/29 Ruokakaupan kasvu yli markkinakehityksen ja kannattavuus edelleen hyvällä tasolla Käyttötavarakaupassa K-citymarketin ja Intersportin

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2015 PÄÄJOHTAJA MIKKO HELANDER 22.7.2015

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2015 PÄÄJOHTAJA MIKKO HELANDER 22.7.2015 OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-KESÄKUU 2015 PÄÄJOHTAJA MIKKO HELANDER 22.7.2015 1 KESKEISET TAPAHTUMAT Q2 K-ruokakauppojen markkinaosuuden arvioidaan kasvaneen Rauta- ja erikoiskaupan kannattavuuden paraneminen

Lisätiedot

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 07.08.2003 klo 09.00 1(4)

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 07.08.2003 klo 09.00 1(4) OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 07.08.2003 klo 09.00 1(4) OLVI-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.6.2003 (6 KK) Konsernin liikevaihto laski 1,2 % 53,60 (54,27) milj. euroon ja liikevoitto oli 3,82 (3,92) milj.

Lisätiedot

LASSILA & TIKANOJA OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

LASSILA & TIKANOJA OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS LASSILA & TIKANOJA OYJ VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 18.3.2015 HALLINTAREKISTERÖITYJEN ÄÄNESTYSOHJEET 2 3 YHTIÖKOKOUS 18.3.2015 4 TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS 5 VUOSI 2014 LYHYESTI 2014 liikevaihto 639,7 milj. e

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus SOK-YHTYMÄ Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2010 1 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Maailmantalouden taantuma on koetellut Suomen taloutta poikkeuksellisen voimakkaasti. Suomen bruttokansantuote laski viime vuonna

Lisätiedot

Vastuullisuus osana Oma kauppa -visiota

Vastuullisuus osana Oma kauppa -visiota Vastuullisuus osana Oma kauppa -visiota SOK Henkilöstöhallinto ja kehittäminen Hannu Rahnasto 1 S-ryhmän toiminta- ajatuksena on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajille 2 Jäsenmäärän kehitys 2000-2006

Lisätiedot

Tilinpäätös Media- ja analyytikkoinfo Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Tilinpäätös Media- ja analyytikkoinfo Pääjohtaja Matti Halmesmäki Tilinpäätös Media- ja analyytikkoinfo Pääjohtaja 2.2.2012 Keskolla kannattavan kasvun vuosi K-ryhmän vuoden 2011 vähittäismyynti oli 11,8 mrd. euroa, kasvua +7,2 % (alv 0 %) Kesko-konsernin liikevaihto

Lisätiedot

Omistajan käyntikortti NYT NAUTTIMAAN OMISTAJAN EDUISTA

Omistajan käyntikortti NYT NAUTTIMAAN OMISTAJAN EDUISTA Omistajan käyntikortti NYT NAUTTIMAAN OMISTAJAN EDUISTA Parhaat edut on varattu asiakasomistajille Omistaja alkaa S-kirjaimella: Sinä Osuuskaupan omistavat sen asiakkaat eli asiakasomistajat. Idea on

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2011

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2011 SOK-YHTYMÄ Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2011 1 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Suomen bruttokansantuote (BKT) kääntyi ripeään kasvuun vuoden 2010 aikana. Viennin vetämä kasvu on jatkunut vahvana myös alkuvuonna.

Lisätiedot

Toimipaikkaverkoston elinkaaren hallinta Case: S-ryhmä

Toimipaikkaverkoston elinkaaren hallinta Case: S-ryhmä Toimipaikkaverkoston elinkaaren hallinta Case: Elinkaarimallit ja palvelut tulosseminaari 26.9.2006 Rauno Pentikäinen SOK Yritysturvallisuus ja riskienhallinta 1 25.9.2006 n rakenne Jäsenet / Asiakasomistajat

Lisätiedot

SOK-yhtymä. Vuosikertomus 2008

SOK-yhtymä. Vuosikertomus 2008 SOK-yhtymä Vuosikertomus 2008 Sisältö Pääjohtajalta... 3 Liiketoimintakatsaus... 4 Marketkauppa...4 Liikennemyymälä- ja polttonestekauppa...6 Tavaratalo- ja erikoisliikekauppa...8 Matkailu- ja ravitsemiskauppa...10

Lisätiedot

Lehdistötiedote Päivittäistavarakaupan myymälärekisteri 2012

Lehdistötiedote Päivittäistavarakaupan myymälärekisteri 2012 Lehdistötiedote Päivittäistavarakaupan myymälärekisteri 2012 JULKAISUVAPAA 27.3.2013 klo 11.00 LISÄTIEDOT: Maajohtaja Sanna Kotakorpi Sähköposti: sanna.kotakorpi@nielsen.com Puhelin: 09-4300 3239, 050

Lisätiedot

Kortti toimii yli 1600 S-ryhmän toimipaikassa

Kortti toimii yli 1600 S-ryhmän toimipaikassa Kortti toimii yli 1600 S-ryhmän toimipaikassa Polttonestekauppa Päivittäistavarakauppa Käyttötavarakauppa Matkailu- ja ravitsemiskauppa Rautakauppa (KT) 2016-2017 S-ryhmän osuuskauppojen autokauppa 2 Ei

Lisätiedot

15,9 % (11,4 %); 15,7 % (8,4 %) 110,7 (94,0) milj. EUR investointien jälkeen -23,1 (-11,5) milj. EUR kasvoi 64,1 % ja oli 0,32 (0,20) EUR

15,9 % (11,4 %); 15,7 % (8,4 %) 110,7 (94,0) milj. EUR investointien jälkeen -23,1 (-11,5) milj. EUR kasvoi 64,1 % ja oli 0,32 (0,20) EUR 362,6 (338,7) milj. EUR, kasvua 7,0 % tai 10,1 % vertailukelpoisilla valuuttakursseilla kasvoi 40,9 % ja oli 48,4 (34,4) milj. EUR tai 13,4 % (10,2 %) liikevaihdosta 15,7 % (8,4 %) 15,9 % (11,4 %); 110,7

Lisätiedot

Yhtiökokous 19.4.2011

Yhtiökokous 19.4.2011 Yhtiökokous 19.4.2011 Toimitusjohtajan katsaus Visio Marimekko on maailman arvostetuin kuviosuunnittelija ja yksi kiehtovimmista designbrändeistä. Strategian kulmakivet 1-12/2010 8.2.2011 Marimekon kangaspainon

Lisätiedot

SOK-yhtymä Vuosikertomus 2009

SOK-yhtymä Vuosikertomus 2009 SOK-yhtymä Vuosikertomus 2009 SOK-yhtymä Vuosikertomus 2009 Sisältö 2 Muutosten vuosi S-ryhmässä 4 Päivittäistavarakauppa vakaalla pohjalla 8 Kehittyvä käyttötavarakauppa 12 ABC jatkaa menestyksen tiellä

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2010

SOK-YHTYMÄ. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2010 SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2010 1 HALLITUKSEN TOIMINTAKERTOMUS Kaupan yleinen toimintaympäristö 2010 Suomen kansantalous kääntyi vuoden 2010 aikana ripeään kasvuun. Toissavuotisen bruttokansantuotteen

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ Osavuosikatsaus

SOK-YHTYMÄ Osavuosikatsaus SOK-YHTYMÄ Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2008 1 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Maailmantaloudessa oli poikkeuksellisen vahva nousujakso vuosina 2004 07. Globaali keskikasvu oli 4,8 prosenttia. Vuoden 2007 lopulla

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2013

SOK-YHTYMÄ. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2013 SOK-YHTYMÄ Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2013 1 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Suomen talous on yhä taantumassa. Kokonaistuotanto, joka kääntyi laskuun vuonna 2012, on edelleen supistunut. Tilastokeskuksen mukaan

Lisätiedot

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9.

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9. Julkaistu: 2003-11-12 08:00:20 CET Wulff - neljännesvuosikatsaus BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1 Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.

Lisätiedot

sok-yhtymä Vuosikertomus 2011

sok-yhtymä Vuosikertomus 2011 SOK-yhtymä Vuosikertomus 2011 Sisältö 4 Hyötyä ja hyvää mieltä osuuskaupasta 6 Päivittäistavarakauppa vastaa asiakkaiden muuttuviin odotuksiin 10 Entistä parempaa käyttötavarakauppaa 16 ABC huolehtii

Lisätiedot

KESKON TULOS 2015 MIKKO HELANDER

KESKON TULOS 2015 MIKKO HELANDER KESKON TULOS 2015 MIKKO HELANDER 3.2.2016 1 KESKEISET ASIAT VUONNA 2015 Päivittäistavarakaupassa vakaa markkina-asema ja hyvä kannattavuus Rauta- ja sisustuskaupan kannattavuus parani selvästi Keskon uusi

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 27.10.2014 Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 27.10.2014 Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 Talous- ja rahoitusjohtaja Kesko Oyj:n toimitusjohtajaksi Mikko Helander Kesko Oyj:n hallitus on nimittänyt Kesko Oyj:n toimitusjohtajaksi ja Keskokonsernin pääjohtajaksi

Lisätiedot

Atria Oyj 1.1. 30.6.2009

Atria Oyj 1.1. 30.6.2009 Atria Oyj 1.1. 30.6.2009 Atria-konserni Katsaus Q2 Konsernin liikevaihto kasvoi 1,6 % ja liikevoitto jäi edellisvuoden tasosta Kiinteillä valuuttakursseilla laskettuna konsernin liikevaihto kasvoi 7,8

Lisätiedot

Aspon Q CEO Gustav Nyberg COO Aki Ojanen CFO Dick Blomqvist. 25-Oct-07

Aspon Q CEO Gustav Nyberg COO Aki Ojanen CFO Dick Blomqvist. 25-Oct-07 Aspon Q3 2007 25.10.2007 CEO Gustav Nyberg COO Aki Ojanen CFO Dick Blomqvist 1 Aspon Q3 2007 Jatkuvien toimintojen liikevaihdon kasvu 5,4 %, yritysosto mukaanlukien 16,5 % Liikevoitto ilman kertaeriä 3,7

Lisätiedot

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE klo (4)

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE klo (4) OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 08.11.2001 klo 09.00 1(4) N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.9.2001 (9 KK) Konsernin liikevaihto kasvoi 15,2% 76,65 (66,56) milj.euroon ja liikevoitto 28% 7,72(6,03) milj.euroon. Emoyhtiö

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote 2012

Tilinpäätöstiedote 2012 Tilinpäätöstiedote Toimitusjohtajan katsaus Hämeenmaa kehitti voimakkaasti palveluita Kanta- ja Päijät-Hämeessä vuonna ABC Autokauppa Hotellit ja ravi Kodin Terra Prisma S-market Sale Sokos 17 7 3 4 26

Lisätiedot

Puolivuosikatsaus Q2/ Pääjohtaja Mikko Helander

Puolivuosikatsaus Q2/ Pääjohtaja Mikko Helander Puolivuosikatsaus Q2/2017 27.7.2017 Pääjohtaja Mikko Helander Keskeiset asiat Q2/2017 Päivittäistavarakaupassa jatkui hyvä myynnin ja kannattavuuden kehitys Rakentamisessa ja talotekniikassa yritysasiakaskaupassa

Lisätiedot

Kauppakeskus Veturi Kouvolassa avattiin Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Kauppakeskus Veturi Kouvolassa avattiin Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu Pääjohtaja Matti Halmesmäki Kauppakeskus Veturi Kouvolassa avattiin 13.9.212 Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 212 24.1.212 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Keskon tammi-syyskuu 212 Keskon liikevaihto 7,2 mrd. euroa, kasvua 3,6 % Myynnin

Lisätiedot

Heikki Vauhkonen 10.2.2011. Tulikivi Oyj

Heikki Vauhkonen 10.2.2011. Tulikivi Oyj Heikki Vauhkonen 10.2.2011 Tulikivi Oyj Osavuosikatsaus 01-012/2010 Tulikivi-konsernin liikevaihto neljännellä vuosineljänneksellä oli 16,6 me (15,6 me 10-12/2009), liikevoitto 0,8 (0,3) me ja tulos ennen

Lisätiedot

Vastuullisuudella ja työhyvinvoinnilla tuottavuutta. SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä Osuuskauppa Hämeenmaan HyviS- Finaalissa 27.1.

Vastuullisuudella ja työhyvinvoinnilla tuottavuutta. SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä Osuuskauppa Hämeenmaan HyviS- Finaalissa 27.1. Vastuullisuudella ja työhyvinvoinnilla tuottavuutta SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä Osuuskauppa Hämeenmaan HyviS- Finaalissa 27.1.2015 S-ryhmän rakenne * Marketkauppa S-RYHMÄN TOIMINNAN TARKOITUKSENA ON

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2001 LIIKETOIMINTARYHMÄT

OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2001 LIIKETOIMINTARYHMÄT OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2001 Liikevaihto Lännen Tehtaiden tammi-kesäkuun liikevaihto oli 749,6 miljoonaa markkaa (2000: 764,3 Mmk). Elintarvikeryhmän liikevaihto aleni 327,8 miljoonaan markkaan (339,0

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS. S-ryhmän kehitys

SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS. S-ryhmän kehitys SOK-YHTYMÄ OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2004 TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYS Maailmantalouden kasvu on jatkunut ripeänä vuoden 2004 alussa. Kasvu on ollut nopeaa etenkin Aasiassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja

Lisätiedot

Osavuosikatsaus

Osavuosikatsaus Osavuosikatsaus 1.1.-30.6.2008 1 VARUBODEN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2008 Toimintaympäristö Odotukset taloudellisesta kasvusta ovat pienentyneet vuoden alku puoliskolla. Inflaatio on kiihtynyt kallistuneiden

Lisätiedot

Atria Oyj:n osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Matti Tikkakoski

Atria Oyj:n osavuosikatsaus Toimitusjohtaja Matti Tikkakoski Atria Oyj:n osavuosikatsaus 1.1. 31.3.2008 Toimitusjohtaja 6.5.2008 Konsernin rakenne Atria Oyj Liikevaihto 1.272 milj. (2007) Henkilöstö 5.947 (keskimäärin 2007) Suomi Skandinavia Venäjä Baltia Liikevaihto

Lisätiedot

SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote

SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote SOK-YHTYMÄ Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2008 1 HALLITUKSEN TOIMINTAKERTOMUS Kaupan yleinen toimintaympäristö 2008 Taloudellinen toimeliaisuus väheni huomattavasti vuoden 2008 viimeisellä neljänneksellä

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu CFO Jukka Erlund

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu CFO Jukka Erlund Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2014 25.4.2014 CFO Jukka Erlund Kesko Perustettu 1940, Helsingin pörssiin 1960 Neljä toimialaa 2 000 kauppaa kahdeksassa maassa 5 000 4 000 3 000 2 000 Liikevaihto 9 285

Lisätiedot

SOK-yhtymä. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2015

SOK-yhtymä. Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2015 SOK-yhtymä Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2015 Toimintaympäristön kehitys Suomen talouskasvu on ollut lähes pysähdyksissä kymmenen vuotta. Tämä on poikkeuksellista historiallisesti ja kansainvälisesti. Kokonaistuotanto

Lisätiedot

Keskeiset luvut... 42

Keskeiset luvut... 42 S-ryhmä... 1 Pääjohtajan katsaus... 1 Pääjohtajan katsaus Ylivoimaista hyötyä ja helppoutta omasta kaupasta... 1 S-ryhmä lyhyesti... 2 Alueosuuskaupat... 2 Liiketoimintamalli... 3 Arvot, visio ja strategia...

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 2013

Osavuosikatsaus 2013 Toimitusjohtajan katsaus Hämeenmaan myynti edellisen vuoden tasolla ABC Autokauppa Hotellit ja ravi Kodin Terra Prisma S-market ABC Autokauppa Sale Hotellit ja ravi Sokos Kodin Terra Hämeenmaa-konsernin

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 2013

Osavuosikatsaus 2013 Osavuosikatsaus 2013 Toimitusjohtajan katsaus Hämeenmaan myynti edellisen vuoden tasolla ABC Autokauppa Hotellit ja ravi Kodin Terra Prisma S-market ABC Autokauppa Sale Hotellit ja ravi Sokos Kodin Terra

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2015 TALOUS- JA RAHOITUSJOHTAJA JUKKA ERLUND

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2015 TALOUS- JA RAHOITUSJOHTAJA JUKKA ERLUND OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 215 TALOUS- JA RAHOITUSJOHTAJA JUKKA ERLUND 23.1.215 1 KESKEISET TAPAHTUMAT Q3 Toimenpiteet päivittäistavarakaupan kilpailukyvyn vahvistamiseksi ovat edenneet suunnitellusti

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2015 PÄÄJOHTAJA MIKKO HELANDER 22.10.2015

OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 2015 PÄÄJOHTAJA MIKKO HELANDER 22.10.2015 OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-SYYSKUU 215 PÄÄJOHTAJA MIKKO HELANDER 22.1.215 1 KESKEISET TAPAHTUMAT Q3 Toimenpiteet päivittäistavarakaupan kilpailukyvyn vahvistamiseksi ovat edenneet suunnitellusti ja toimialan

Lisätiedot

Päätös 1 (10) Dnro KKV/700/ /2017 Julkinen versio

Päätös 1 (10) Dnro KKV/700/ /2017 Julkinen versio Päätös 1 (10) 1 Asia... 2 2 Asian vireilletulo... 2 3 Osapuolet ja niiden harjoittama liiketoiminta... 2 4 Kilpailuoikeudellinen arviointi... 3 4.1 Yrityskauppasäännösten soveltuminen järjestelyyn... 3

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote 2011

Tilinpäätöstiedote 2011 Tilinpäätöstiedote Osuuskauppa Hämeenmaa -konserni 1.1.-31.12. Toimitusjohtajan katsaus Hämeenmaan myynti ylitti miljar Kodin Terra 4 % Hämeenmaan toiminta kehittyi useilla mittareilla erittäin positiivisesti

Lisätiedot

Keskon osavuosikatsaus Q3/2018. Pääjohtaja Mikko Helander

Keskon osavuosikatsaus Q3/2018. Pääjohtaja Mikko Helander Keskon osavuosikatsaus Q3/218 Pääjohtaja Mikko Helander 1 Keskeiset asiat Q3/218 Liikevaihdon kasvu +3,5 % Kaikkien aikojen paras kvartaalitulos, liikevoitto 113 M Päivittäistavarakaupan vahva markkinaosuus-

Lisätiedot

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK-yhtymä

Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK-yhtymä Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK-yhtymä Vuosikertomus 2005 Sisältö 4 Pääjohtajan katsaus 7 S-ryhmä 13 SOK-yhtymä 19 Liiketoimintakatsaus 19 Marketkauppa 21 Liikennemyymälä- ja polttonestekauppa 23

Lisätiedot

SOK-yhtymä. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2013

SOK-yhtymä. Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2013 SOK-yhtymä Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2013 Hallituksen toimintakertomus Toimintaympäristön kehitys Suomen talouden tila oli heikko vuonna 2013. Talous supistui toisena peräkkäisenä vuonna. Vienti ja

Lisätiedot

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 6.11.2003 klo 09.00 1(4)

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 6.11.2003 klo 09.00 1(4) OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 6.11.2003 klo 09.00 1(4) OLVI-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.9.2003 (9 KK) Konsernin liikevaihto laski 1,3 % 86,09 (87,24) milj. euroon ja liikevoitto oli 7,65 (8,27) milj. euroa

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote 1-12/2010 4.2.2011

Tilinpäätöstiedote 1-12/2010 4.2.2011 Digia Oyj Tilinpäätöstiedote 1-12/2010 4.2.2011 Juha Varelius Toimitusjohtaja Pääkohdat 2 2011 Digia Plc Katsauskauden pääkohdat Liikevaihto kasvoi selvästi 130,8 (120,3) miljoonaa euroa, kasvua 8,7 prosenttia

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote 2013

Tilinpäätöstiedote 2013 Tilinpäätöstiedote Toimitusjohtajan katsaus Hämeenmaa työllisti ja investoi taantumasta huolimatta asom asom Hämeenmaan toiminnassa oli positiivinen vire vuonna, vaikka yleinen taloudellinen tilanne oli

Lisätiedot

Toimitusjohtajan katsaus Hämeenmaa työllisti ja investoi voimakkaasti Kanta- ja Päijät-Hämeessä vuonna 2009

Toimitusjohtajan katsaus Hämeenmaa työllisti ja investoi voimakkaasti Kanta- ja Päijät-Hämeessä vuonna 2009 Tilinpäätöstiedote Toimitusjohtajan katsaus Hämeenmaa työllisti ja investoi voimakkaasti Kanta- ja Päijät-Hämeessä vuonna Hämeenmaan toiminta jatkui vuonna vakaana. Hämeenmaan myynti kasvoi hyvän asiakaspalvelun

Lisätiedot

Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 2018

Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 2018 Kamux Puolivuosikatsaus tammi kesäkuu 218 23.8.218 Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski Talousjohtaja Tapio Arimo Sisältö Puolivuosikatsaus 218 Q2/218 lyhyesti Taloudellinen kehitys Näkymät ja taloudelliset

Lisätiedot

SOK-yhtymä. Tilinpäätöstiedote

SOK-yhtymä. Tilinpäätöstiedote SOK-yhtymä Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2016 1 Hallituksen toimintakertomus Toimintaympäristön kehitys Vuonna 2016 talouden kehitys oli ennakoitua parempaa ja Suomen talous palasi monen vuoden jälkeen

Lisätiedot

Keskimaan 100-vuotisjuhlavuosi oli hyvä myös tuloksellisesti Halpuuttamisen myötä Keskimaan volyymit ja asiakasmäärät kasvoivat

Keskimaan 100-vuotisjuhlavuosi oli hyvä myös tuloksellisesti Halpuuttamisen myötä Keskimaan volyymit ja asiakasmäärät kasvoivat Keskimaan 100-vuotisjuhlavuosi oli hyvä myös tuloksellisesti Halpuuttamisen myötä Keskimaan volyymit ja asiakasmäärät kasvoivat n vuoden 2015 tulos parani. Tulosparannus saatiin aikaan halpuuttamisen myötä

Lisätiedot

P-K:N KIRJAPAINO -KONSERNI PÖRSSITIEDOTE 12.3.04 klo 15.30 1(5)

P-K:N KIRJAPAINO -KONSERNI PÖRSSITIEDOTE 12.3.04 klo 15.30 1(5) P-K:N KIRJAPAINO -KONSERNI PÖRSSITIEDOTE 12.3.04 klo 15.30 1(5) TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA 1.1.-31.12.2003 Konsernin liikevaihto oli 56,1 milj., jossa kasvua edelliseen vuoteen 7,1 milj. (14,4 %).

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote 2010

Tilinpäätöstiedote 2010 Tilinpäätöstiedote Toimitusjohtajan katsaus Hämeenmaa jatkoi voimakasta investoimista Kanta- ja Päijät-Hämeeseen vuonna Hämeenmaan toiminnan kehitys jatkui voimakkaana vuonna. Hämeenmaan myynti kasvoi

Lisätiedot