Ryhmätyöt. Ryhmätyön kysymykset:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ryhmätyöt. Ryhmätyön kysymykset:"

Transkriptio

1 Ryhmätyöt RYHMÄ 1 (pj Liisa Björkqvist) Tehtävät nyt ja tulevaisuudessa Uusi kirjastojärjestelmä... 3 RYHMÄ 2 (pj Maria Kovero) Työryhmien tehtävät Uuden kirjastojärjestelmän hankinnan valmistelu... 5 RYHMÄ 3 (pj Mia Kujala) Työryhmien tehtävät nyt ja tulevaisuudessa Uuden kirjastojärjestelmän hankinnan valmistelu... 6 RYHMÄ 4 (pj Päivi Ylitalo-Kallio) Tehtävät nyt ja tulevaisuudessa Uusi järjestelmä... 7 Ryhmätyön kysymykset: 1. Työryhmien tehtävät nyt ja tulevaisuudessa - Miksi työryhmät ovat olemassa? Mihin ne haluavat vaikuttaa ja mihin niiden pitäisi voida vaikuttaa? - Millaiset resurssit työryhmillä tulisi olla? - Työryhmien perustehtävät - Työryhmien kokoonpano, toimikausi, toimintatavat ja yhteistyö toisten työryhmien kanssa? - Työryhmien suhde Linnea2-ohjausryhmään, AMKIT-konsortion johtoryhmään ja Kansalliskirjastoon (raportointi, ohjaus yms). 3. Uuden kirjastojärjestelmän hankinnan valmistelu: kirjastojen tarpeiden ja järjestelmän toiminnallisuuden määrittely ja työryhmien rooli valmistelussa? - Ketkä osallistuvat? Nimetäänkö tähän valmisteluryhmä(t) vai käytetäänkö nykyisiä työryhmiä? - Korkeakoulukirjastojen yhteiset ja erilaiset intressit? Lisäksi on oltava mahdollisuus myös yleisten kirjastojen mukaan tuloon. - Open source ratkaisun mahdollisuus? 1( 8)

2 RYHMÄ 1 (pj Liisa Björkqvist) 1. Tehtävät nyt ja tulevaisuudessa Ongelmia Ryhmien yhdistämisen seurauksia ei ilmeisesti mietitty ylemmältä taholta Ryhmät joutuivat määrittelemään itse tehtävänsä Ohjeistus olisi pitänyt tulla ryhmien nimittäjien taholta Esim. SysOPAC: tekniset ihmiset vs sisällönkuvailijat Ryhmien kehittäminen hankinta- ja luettelointi erikseen lainaus ja kaukopalvelu erikseen systeemi ja sisällönkäsittely erikseen Lindan laaturyhmä, vaihtoehtoja: 1. tulisi säilyttää: asiantuntijoiden ja johtajien yhteinen työryhmä on tärkeää 2. ei ehkä tarvita jatkossa: olennaisimmat ongelmat hoidettu 3. Lindan laaturyhmästä kansallisen yhteisluettelon laaturyhmä Tärkeää säilyttää ja kehittää asiantuntijoiden ja johtajien yhteistä suunnittelua Ryhmien annettava palautetta myös toimeksiannostaan Kansalliskirjaston kannalta työryhmät tärkeitä: linkki kentälle ja päinvastoin Työryhmien roolit tiedonvälitys fokusointi johonkin ongelmaan ja sen ratkaisemiseen luettelointi on ehdottomasti oma juttunsa, vrt esim tuloksia: luettelointisääntöjen viilaus jatkossa uudet luettelointijärjestelmät vaativat myös erikoistumista Työryhmien perustehtävät Tukea kirjastojen työtä ao sektorilla esim. systeemi, luettelointi Muutosten hallinta Muuttuva henkilöstö Työryhmien resurssit Tehtävät hoidetaan normaalivuonna otona Erityiset resurssitarpeet erityistilanteessa Rajattu toimikausi esim. uusi kirjastojärjestelmä Etäkokousten introduseeraus Työskentelytapojen muutos Muut yhteistyövälineet, esim. wikit Kasvokkain myös joskus kokouksia, silloin koko päivä Ryhmä voi tarvittaessa vaipua talviuneen 2( 8)

3 Kokoonpano ja toimintakausi Kansalliskirjasto valitsee ottaen huomioon erityyppiset kirjastot, maan eri osat jne > toimiva järjestelmä Toisaalta konsortioiden (Linnea ja AMK) yhteistyöelin voisi päättää asioista Toimintatavat Normaalit kokoukset ja etäkokoukset Yhteistyö ryhmien välillä > asiantuntija-apua tarvittaessa Raportointi konsortiolle tai konsortioiden yhteistyöelimille 3. Uusi kirjastojärjestelmä Edellyttää Linnean ja AMKIT-konsortion yhteiselintä tai vähintään yhteistyötä Voyagerin valinnassa työryhmien osallistuminen ehkä liian raskas prosessi Kansalliskirjastolla merkittävä rooli Asiantuntijoiden sitouttaminen valmisteluryhmät Nykyiset työryhmät eivät riitä Sosiaalisen median hyödyntäminen valmisteluissa? Kaikki jotka haluavat, saisivat vaikuttaa. Jos johtajat päättävät nimilistojen perusteella, mennään metsään. Intohimoiset asiantuntijat otetaan käyttöön Myös muita kuin kirjastoihmisiä mukaan Vetovastuu kirjastoverkkopalveluissa Eri sektorit mukaan Erikoiskirjastot ongelmana Wiki-pohjainen asiantuntijuuden hallinta Toimiiko wiki?? Esim sähköpostilistojen ongelmat Uusi järjestelmä Ei saa syödä enempää työaikaa: rivitekijä tietää Ad-hoc organisaation päätöksentekoelimeksi Ei liian kansalliskirjastovetoista: sektorien tulee tehdä joka tasolla yhteistyötä Ryhmien suhde ohjausjärjestelmään Raportointia kehitetään Linnean suuntaan Entä amkit? Työryhmien toimintasuunnitelmat, tarvitaanko, millä tasolla Ohjausjärjestelmän kehittäminen: konsortioiden yhteiskokous ohjaamaan ryhmiä Korkeakoulujen erilaiset ja yhteiset intressit Perusjärjestelmä ensin kasaan ja sitten vasta eriytetään järjestelmän toiminta paikallisesti Mutta löytyykö sellainen? Siis tarvitaanko hajautettu järjestelmä Toimiiko moduuliajattelu erikokoisille ja eri tehtäviä tekeville 3( 8)

4 RYHMÄ 2 (pj Maria Kovero) 1. Työryhmien tehtävät Miksi työryhmät ovat olemassa? Kirjastoille työryhmät ovat tapa saada kentän asiantuntemus yhteen ja olla vuorovaikutuksessa Kansalliskirjaston kanssa. Kansalliskirjaston (KVP) edustajille työryhmät ovat tärkeä kosketuspinta ihmisiin kentällä. Kirjastoista tulevan asiantuntemuksen yhteen saaminen, ohjeistuksen tekeminen ja uusien toimintatapojen jakaminen. Kukaan ei kyseenalaistanut työryhmien tarpeellisuutta. Resurssit, työkalut, tiedotus Pohdittiin sitä, miten johtajien tulisi resursoida työryhmiin osallistuvien työ. Etäkokoukset (AC) ovat helpottaneet kokousten sopimista ja vähentäneet matkakustannuksia. Varsinainen työ, esim. ohjeiden työstäminen, on vähän hajautunut eri kirjastoille. Työryhmien perustehtävät kirjastojärjestelmät, aihealueeseen liittyvät toiminnot: olemassa oleva / tuleva järjestelmä, kirjastojärjestelmästä riippumattomat asiat - hyvien toimintatapojen ohjeistus: näin pitää toimia jotta voidaan toimia yhteen Muuta Lindan laaturyhmä on ollut keskusteluyhteys johtajien ja asiantuntijoiden välillä. Miten laadunvalvonta varmistetaan jatkossa, jos laaturyhmä lopetetaan? Yhteisluettelon ohjausjärjestelmää täytyy kehittää muutenkin. Sisällönkuvailuasioiden (lähinnä sisällönkuvailuohje) siirtäminen sisällönkuvailun asiantuntijaverkostolle? Kahden vuoden toimikausi ok. Kun seuraavat työryhmät nimetään, pitäisi turvata jatkuvuus: sekä vanhoja että uusia jäseniä. Yhteistyö muiden työryhmien kanssa Järjestelmän versionvaihdon yhteydessä tulisi pitää yhteiskokouksia käytännöllisistä asioista. Erikseen tämän kaltaisia seminaareja, joissa ohjausryhmä(t) mukana. Ovien pitäisi olla auki yhteistyölle myös työryhmien rajojen yli, esim. Helkan sisäisten työryhmien ja kansallisten työryhmien välillä. Tiedonkulkuun työryhmien ja kirjastojen välillä on panostettava. Sisällönkuvailu ja tiedonhaku liittyvät kiinteästi toisiinsa. Jos ne jakautuvat eri työryhmille, yhteistyö pitäisi varmistaa muilla tavoilla. Toimintatavat. 4( 8)

5 Lainaus ja kaukopalvelu- ja Sys-opac-työryhmä ovat pitäneet paljon ACP-kokouksia. Uusina työkaluina käytetty myös wikejä. Toivottiin, että ryhmillä olisi samankaltainen wikipolitiikka, ainakin yhteistyötä estäviä asioita (esim. suojattuja sivuja) tulisi välttää. Tällä hetkellä esim. keskeneräiset muistiot ovat olleet yleisesti vain työryhmien jäsenille avoimilla wiki-alueilla. Kokoonpano työryhmiä nimettäessä olisi tärkeä tehdä selväksi myös kirjastojen johtajille, minkälaiset työryhmien toimenkuvat, tehtävät ja valtuudet ovat, minkälaisia henkilöitä ryhmiin odotetaan ja minkälaisia resursseja (matkustus, ajankäyttö) jäseniltä edellytetään. Ryhmien toimenkuva tulisi saada kirkkaaksi. Ryhmien koko Jos ryhmät paisuvat liian suuriksi, niistä tulee enemmän tiedonjaon kanavia kuin työskentelyryhmiä. Kirjastot haluavat edustuksen ryhmiin osin senkin takia, että saisivat sieltä tulevan tiedon ja voisivat jakaa sitä omissa kirjastoissaan. Tiedon tulisi kuitenkin kulkea kaikille kirjastoille vaikka niillä ei olisikaan edustusta työryhmässä. Toimivaltuudet Lähinnä suositusten teko. Esim. yhteisluetteloa ohjaavat suositukset on hyvä tuoda myös johtajien tiedoksi. Ryhmien raportointi Linnea2-konsortiolle vuosiraportti, sama paperi myös AMKIT-konsortiolle. Linnea2- ja AMKIT-konsortion yhdistäminen vähentäisi työryhmien "pomojen" määrää ja tilanne siltä osin selkiytyisi. AMKeja on jo mukana Linnea2:ssa Lapin korkeakoulukirjaston ja Tritonian kautta. Tämänkaltainen seminaari tarvittaessa, esim kerran vuodessa. 3. Uuden kirjastojärjestelmän hankinnan valmistelu Uuden kirjastojärjestelmän hankintaprosessi varmaan kasvattaa taas intoa työryhmissä työskentelyyn. Työryhmillä pitää olla tiedossa, mitkä ovat ne visiot jotka ovat tulossa. Esim. luetteloinnissa ISBD consolidated, RDA Onko nykyisillä ryhmillä jo riittävästi työtä nykyisissä asioissa? Valmistelutyöhön ei välttämättä ainakaan pelkästään nykyisten työryhmien jäseniä. Open Source ratkaisu vaatisi vielä vähän erilaista ja myös monentyyppistä asiantuntemusta. Monipuolinen asiantuntemus, mutta mahdollista kuitenkin keskustelu samalla tasolla. o henkilöitä ei välttämättä ole vaikea saada mukaan (uusi asia, kunhan on resurssit), mutta organisointi o Open Source voisi mahdollistaa hyvinkin erilaisten tarpeiden kohtaamisen. 5( 8)

6 RYHMÄ 3 (pj Mia Kujala) 1. Työryhmien tehtävät nyt ja tulevaisuudessa Miksi työryhmät ovat olemassa? Osaamisen jakaminen, vertaistuki Millaiset resurssit työryhmillä tulisi olla? Kokoonpano matkoja tarvitaan, 2-4 matkaa vuodessa. ACP-kokoukset ovat vähentäneet spontaania kokouskeskustelua, jota tapahtuu enemmän kun ollaan kasvokkain nykyiset ryhmät ovat liian isoja. 6-8 jäsentä hyvä koko, ehdoton maksimi 10 Koettu hyväksi että joka ryhmässä on Kansalliskirjaston edustaja Työryhmien perustehtävät antaa sitouttavia suosituksia ongelmanratkaisua koulutuksia joistain asioista Työryhmien kokoonpano, toimikausi, toimintatavat ja yhteistyö toisten työryhmien kanssa? Ensi kaudeksi voisi palauttaa aikaisemman jaon, melkein joka ryhmän voisi puolittaa 2 vuoden toimikausi on ok. Ainakin 2 kokousta vuodessa voisi pitää naamatusten, ACP vähentää spontaania keskustelua. Yleisistä kirjastoista pitäisi ottaa edustus ainakin standardeja miettiviin ryhmiin. Ryhmien välinen yhteistyö toimii parhaiten ad-hoc pohjalta, ei byrokratiaa tähän. Työryhmien suhde Linnea2-ohjausryhmään, AMKIT-konsortion johtoryhmään ja Kansalliskirjastoon (raportointi, ohjaus yms). Mietittiin, kuka on työryhmien pomo? Kirjastoverkkopäivien yhteydessä voisi kerran vuodessa olla seminaari, jossa työryhmät raportoisivat. Sinne pyrittäisiin saamaan Linnea2- ja AMKIT-konsortioiden edustus. 3. Uuden kirjastojärjestelmän hankinnan valmistelu Ketkä osallistuvat? Nimetäänkö tähän valmisteluryhmä(t) vai käytetäänkö nykyisiä työryhmiä? Syksyllä pitäisi järjestää seminaari jossa mietitään mitä ryhmiä tarvitaan uuden kirjastojärjestelmän hankinnassa Open source ratkaisun mahdollisuus? resurssien määrittely hankalaa vaatisi enemmän kehitystyötä. Työryhmät ehkä toisivat esille asioita miten pitäisi toimia, kehittäjät keskittyisivät tekniseen toteuttamiseen 6( 8)

7 RYHMÄ 4 (pj Päivi Ylitalo-Kallio) 1. Tehtävät nyt ja tulevaisuudessa Miksi olemassa: Kentän ääni Kansalliskirjastolle ja myös toiseen suuntaan, tiedon suunta kaksisuuntainen Ruohonjuuritason palautteen kerääminen verkostoituminen, asiantuntijuuden jakaminen, sosiaalinen pääoma Erilaisten kirjastojen yhteistyön turvaaminen Kokonaisarkkitehtuurin kautta Resurssit: Oma organisaatio maksaa Matkakulujen jakamista jollain tavoin kuitenkin pohdittiin, nyt helsinkiläisille yleensä halvinta Perustehtävät: Koulutusten suunnittelu, koulutustarpeet Käytännön ohjeistus Kehitys ja testaus, alan kehityksen seuranta Vaikuttaminen yhteisiin käytäntöihin Kahden vuoden toimikausi ok, jatkuvuus huomioitava, tehtävien mukaisesti? Jäsenet mieluusti erilaisista organisaatioista, kaikki sektorit edustettuina Ryhmät turhan suuria Haaste: kaksi konsortiota, työryhmät, KK Muistiot ja asialistat paremmin esiin (julkistaminen?) Toimivalta? Tehtävien määrittely. Raportointi esim. vuosittain Suunniteltu yhteinen toimintatapa ja dokumentointi, ketteryys säilyttäen Yhteinen kieli ohjausryhmien ja työryhmien välillä ACP-kokoukset haaste: kasvokkain pidetyissä kokouksissa asiantuntijuus tulee paremmin jaettua Esitettiin toiveena, että työryhmän pj olisi Kansalliskirjastosta Yhteinen päivä hyvä idea! Ketterä dokumentointi, vuosittainen työryhmäseminaari 3. Uusi järjestelmä Oma valmisteluryhmä Kirjastonjohtajien sitouttaminen kaikkien sektorien huomiointi Mahdollisuus rahoitukseen, hintalapun tulisi olla selvillä. Hinta on yksi kriteeri jo kartoitusvaiheessa Asiakkaan näkökulmaa mietittiin Tarvekartoituksen tulisi olla mahdollisimman avoin ja laaja Nykyiset työryhmät kommentoijina, niiden asiantuntemusta ei kannata ohittaa Suhde KDK:n valmisteluun Yhteinen konsortio Kirjastojärjestelmän hankkiminen Kansalliskirjasto-vetoisesti Open source -mahdollisuutta kannattaa tutkia, mutta riskit suuret.: kirjastojen tarpeet ovat moninaiset. IT-osaaminen vs. Kirjasto-osaaminen 7( 8)

8 8( 8)

Kuvailutyöryhmät, koulutus ja viestintä. Maria Kovero Kuvailun tiedotuspäivät 21.3.2013

Kuvailutyöryhmät, koulutus ja viestintä. Maria Kovero Kuvailun tiedotuspäivät 21.3.2013 Kuvailutyöryhmät, koulutus ja viestintä Maria Kovero Kuvailun tiedotuspäivät 21.3.2013 22.3.2013 1 Kuvailun kansallisten yhteistyöryhmien roolit esimerkkinä RDAn käyttöönotto RDA-projekti - käännös - tiedotus

Lisätiedot

Yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen

Yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen Yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen Annu Jauhiainen Kirjastojen yhteiset palvelut Kansalliskirjasto Kirjastoverkkopalvelut Johtaminen Talous Viestintä Koulutus Tieteellisten kirjastojen yhteistilasto

Lisätiedot

Kirjastojen yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen Kirjastoverkkopäivät 23.10.2012

Kirjastojen yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen. Annu Jauhiainen Kirjastoverkkopäivät 23.10.2012 Kirjastojen yhteisten palvelujen ohjauksen uudistaminen Annu Jauhiainen Kirjastoverkkopäivät 23.10.2012 Kirjastojen yhteiset palvelut Kansalliskirjasto Kirjastoverkkopalvelut Johtaminen Talous Viestintä

Lisätiedot

Erikoiskirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010. Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut paivi.jokitalo@helsinki.

Erikoiskirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010. Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut paivi.jokitalo@helsinki. Erikoiskirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010 Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut paivi.jokitalo@helsinki.fi Tammikuu 2011 Palvelukyselyn vastaajat sektoreittain yleinen kirjasto

Lisätiedot

Uuden kirjastojärjestelmän valmistelun tilannekatsaus. Tommi Jauhiainen Linnea2-konsortion yleiskokous 22.11.2011

Uuden kirjastojärjestelmän valmistelun tilannekatsaus. Tommi Jauhiainen Linnea2-konsortion yleiskokous 22.11.2011 Uuden kirjastojärjestelmän valmistelun tilannekatsaus Tommi Jauhiainen Linnea2-konsortion yleiskokous 22.11.2011 UKJ valmisteluryhmän järjestäytymiskokous 15.6.2011 Valmisteluryhmän puheenjohtajaksi valittiin

Lisätiedot

Kansalliskirjaston keskitetyt kirjastoverkkopalvelut nykytila ja tulevaisuudennäkymiä

Kansalliskirjaston keskitetyt kirjastoverkkopalvelut nykytila ja tulevaisuudennäkymiä Kansalliskirjaston keskitetyt kirjastoverkkopalvelut nykytila ja tulevaisuudennäkymiä Korkeakoulukirjastojen johtajien neuvottelupäivät 10.2.2009 Kristiina Hormia-Poutanen Korkeakouluverkon muutokset -

Lisätiedot

Metatietovaranto Melinda Hankkeen tilanne Minna Olkinuora-Tauru

Metatietovaranto Melinda Hankkeen tilanne Minna Olkinuora-Tauru Metatietovaranto Melinda Hankkeen tilanne 13.11.2012 Minna Olkinuora-Tauru Tavoite : Yhteinen metatietovaranto Suomen kirjastoille tarjoaa kirjastojen metatiedon tuotannolle uuden työskentely- ja toimintaympäristön

Lisätiedot

Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous

Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous Sivu 1 / 5 Kansalliskirjasto 11.1.2011 Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous Aika: ti 18.1.2011 klo 10.30-12.35 Paikka: Helsingin yliopisto, Fabianinkatu 32, neuvotteluhuone (7. krs). Jäsenet: Esittelijät:

Lisätiedot

Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous

Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous Sivu 1 / 5 Kansalliskirjasto 9.11.2010 Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous Aika: pe 5.11.2010 klo 10.00-13.00 Paikka: Hanken, A403 (4. krs), Arkadiankatu 22, Helsinki Jäsenet: Esittelijä: Sihteeri:

Lisätiedot

Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmästä. Tommi Jauhiainen Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous

Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmästä. Tommi Jauhiainen Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmästä Tommi Jauhiainen 9.12.2011. Erikoiskirjastojen neuvoston syyskokous Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmä Ryhmä piti järjestäytymiskokouksensa 15.6.2011.

Lisätiedot

Kirjastojen uuden taustajärjestelmän hankinta Mitä Voyagerin jälkeen? Päivikki Karhula Eduskunnan kirjasto

Kirjastojen uuden taustajärjestelmän hankinta Mitä Voyagerin jälkeen? Päivikki Karhula Eduskunnan kirjasto Kirjastojen uuden taustajärjestelmän hankinta Mitä Voyagerin jälkeen? Päivikki Karhula Eduskunnan kirjasto 10.5.2017 Hankinnan tavoite Yhteishankinta - Voayger-järjestelmän korvaavan uuden kirjastojen

Lisätiedot

Korkeakoulukirjastojen keskitetyt kirjastoverkkopalvelut. 2008 Kristiina Hormia-Poutanen

Korkeakoulukirjastojen keskitetyt kirjastoverkkopalvelut. 2008 Kristiina Hormia-Poutanen Korkeakoulukirjastojen keskitetyt kirjastoverkkopalvelut 2008 Kristiina Hormia-Poutanen Tausta Kansalliskirjasto 2002 seurantaryhmän muistio (2006) Kansalliskirjastosta kirjastoverkon palvelukeskus 1.8.2006

Lisätiedot

Linnea2-konsortion yleiskokous

Linnea2-konsortion yleiskokous Sivu 1 / 10 Kansalliskirjasto 10.5.2011 Linnea2-konsortion yleiskokous Aika: ke 14.4.2011 klo 10.20 14.45 Paikka: Oulun yliopiston kirjasto, Linnanmaan kampusalue, Tiedekirjasto Tellus, ryhmätyöhuone TL113.

Lisätiedot

Kuvailun kansallisten asiantuntijaryhmien suhteet ja roolit

Kuvailun kansallisten asiantuntijaryhmien suhteet ja roolit Kuvailun kansallisten asiantuntijaryhmien suhteet ja roolit Tiedonhallinnan ohjausryhmän kokous 28.11.2018 Kuvailustandardiryhmä Kuvailevan metatiedon asiantuntijaryhmä Sisällönkuvailun asiantuntijaryhmä

Lisätiedot

Kirjastoverkkopalveluiden yhteistyömuotoja

Kirjastoverkkopalveluiden yhteistyömuotoja Kirjastoverkkopalveluiden yhteistyömuotoja Minna-Liisa Kivinen suunnittelupäällikkö Yhteistyö KAM sektorin kanssa Määrämuotoiset ja edustukselliset yhteistyöelimet Yhteistyö sektoreiden päättävien elinten

Lisätiedot

Linnea2-konsortion yleiskokous

Linnea2-konsortion yleiskokous MUISTIO 1 (2) Kirjastoverkkopalvelut -konsortion yleiskokous Aika Torstai klo 14.15 14.40 Paikka Helsinki, Yliopistokatu 1, Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio Osallistujalista liitteenä. 1. Kokouksen

Lisätiedot

FinELib-konsortio uudistuu. Arja Tuuliniemi STKS / Tietoaineistoseminaari: RETHINKING

FinELib-konsortio uudistuu. Arja Tuuliniemi STKS / Tietoaineistoseminaari: RETHINKING FinELib-konsortio uudistuu Arja Tuuliniemi STKS / Tietoaineistoseminaari: RETHINKING 11.3.2013 Konsortion toiminnan perusteet Yhteiset toimintaperiaatteet, palvelusopimukset, lisensiointiperiaatteet Strategia

Lisätiedot

TRITONIA 2012 KALVOT VUOKKO PALONEN & MARITA AHOLA

TRITONIA 2012 KALVOT VUOKKO PALONEN & MARITA AHOLA TRITONIA 2012 KALVOT VUOKKO PALONEN & MARITA AHOLA TRITONIA 2010- Vaasan yliopisto Vaasan ammattikorkeakoulu ÅA i Vasa Åbo Akademi Tritonia, Vaasan tiedekirjasto 2001- ja oppimiskeskus 2004-2010- 3 yliopistoa

Lisätiedot

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Tausta Viestintätoimikunnan pj. MD-PRC Auvo Mäkinen ilmoitti puhelimessa 20.2.2011 LC Jyväskylä/Harjun Jouni Huotarille, että Lions-liitto

Lisätiedot

MARC 21 YHTEISEKSI FORMAATIKSI -- SUOSITUS ERIKOISKIRJASTOILLE?

MARC 21 YHTEISEKSI FORMAATIKSI -- SUOSITUS ERIKOISKIRJASTOILLE? MARC 21 YHTEISEKSI FORMAATIKSI -- SUOSITUS ERIKOISKIRJASTOILLE? Erikoiskirjastojen neuvosto Helsingissä 21.11.2006 Esittelijä: Nanna Jokinen TAUSTOJA LYHYESTI ja lisää osoitteessa www.kansalliskirjasto.fi/kirjastoala/formaatti/

Lisätiedot

Todettiin kokous laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Todettiin kokous laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 1 Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous Aika: 20.3.2009 klo 9-12 Paikka: Joensuun yliopiston kirjasto, Joensuu Läsnä: Esittelijä: Sihteeri: Ari Muhonen, puheenjohtaja Kristiina Hormia-Poutanen Helena

Lisätiedot

Kansallinen yhteisluettelo kirjastojen luettelointiyhteistyön tukena. Pori Nina Hyvönen

Kansallinen yhteisluettelo kirjastojen luettelointiyhteistyön tukena. Pori Nina Hyvönen Kansallinen yhteisluettelo kirjastojen luettelointiyhteistyön tukena Pori 8.12.2010 Nina Hyvönen Agenda Kansallinen yhteisluettelo- tavoiteltavat hyödyt Lindasta liikkeelle Jatkosuunnitelmat Muuta huomioitavaa

Lisätiedot

Uuden kirjastojärjestelmän valmistelusta. Minttu Hurme Kirjastojen tietojärjestelmät

Uuden kirjastojärjestelmän valmistelusta. Minttu Hurme Kirjastojen tietojärjestelmät Uuden kirjastojärjestelmän valmistelusta Minttu Hurme 20.9.2012 Kirjastojen tietojärjestelmät HIEMAN HISTORIAA KANSALLISKIRJASTO JA KIRJASTOJÄRJESTELMÄT LSP Kirjastojärjestelmien historia Kansalliskirjaston

Lisätiedot

Hankintayhteistyö korkeakoulujen kirjastojärjestelmän hankinnassa

Hankintayhteistyö korkeakoulujen kirjastojärjestelmän hankinnassa Hankintayhteistyö korkeakoulujen kirjastojärjestelmän hankinnassa Missä mennään -webinaari Minna-Liisa Kivinen Kirjastojen taustajärjestelmän hankintayhteistyö Kaikki Voyageria käyttävät kirjastot ovat

Lisätiedot

Tampereen kaupunginkirjasto ja Melinda

Tampereen kaupunginkirjasto ja Melinda Tampereen kaupunginkirjasto ja Melinda Seinäjoki 12.4.2013 Johanna Jauhonen Melindan hyödyt: Yhtenäisyys Yhtenäiset kuvailukäytännöt, säännöt ja toimintatavat erilaiset kuvailukäytännöt vähenevät Yhteisöllisyys

Lisätiedot

Auktoriteettitietokanta

Auktoriteettitietokanta Auktoriteettitietokanta Linnea2 yleiskokous 24.11.2010 Laila Heinemann Kansalliskirjasto / Kirjastoverkkopalvelut Nykytila Kirjastojen auktoriteettitietoja ylläpidetään kirjastojärjestelmällä, jossa ei

Lisätiedot

Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö haastaa perinteiset mittaustavat

Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö haastaa perinteiset mittaustavat Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö haastaa perinteiset mittaustavat Kirjastonjohtajien neuvottelupäivät, Lahti 1.10.2015 Markku Laitinen, Kansalliskirjasto markku.laitinen@helsinki.fi Toimintaympäristön

Lisätiedot

Todettiin kokous laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Todettiin kokous laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous Aika: 6.6.2008 klo 9.13-11.12 Paikka: Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1 Läsnä: Ari Muhonen, TKK:n kirjasto, puheenjohtaja Kristiina Hormia-Poutanen,

Lisätiedot

Linnea2-konsortio vuonna 2011

Linnea2-konsortio vuonna 2011 Kansalliskirjasto, Linnea2-ohjausryhmä ja Linnea2-yleiskokous 24.4.2012 Linnea2-konsortio vuonna 2011 Toimintojen kehittäminen Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmä Linnea2-konsortio oli mukana perustamassa

Lisätiedot

Kirjastojen tietojärjestelmien uudistaminen AMKIT johtoryhmän ja Linnea2 ohjausryhmän työkokous

Kirjastojen tietojärjestelmien uudistaminen AMKIT johtoryhmän ja Linnea2 ohjausryhmän työkokous Kirjastojen tietojärjestelmien uudistaminen AMKIT johtoryhmän ja Linnea2 ohjausryhmän työkokous 25.11.2015 Linnea2 ohjausryhmän ja AMKIT johtoryhmän työkokous 25.11.2015 Osallistujien esittely Lyhyt johdanto

Lisätiedot

2. VIESTINTÄRYHMÄ JA KREODIN TOIMITUSKUNTA 2013 2014. AMKIT-konsortio on päättänyt 9.1.2013 viestintäryhmän ja Kreodin toimituskunnan kokoonpanosta.

2. VIESTINTÄRYHMÄ JA KREODIN TOIMITUSKUNTA 2013 2014. AMKIT-konsortio on päättänyt 9.1.2013 viestintäryhmän ja Kreodin toimituskunnan kokoonpanosta. AMKIT-KONSORTIO MUISTIO Viestintäryhmä ja Kreodin toimituskunta 29.1.2013 AIKA 14.1.2013 klo 10.10-15 PAIKKA Tikkurila, Ratatie 22, tila A406 Kutsutut Hanna Lahtinen, pj Hanna-Riina Aho, etäyhteydellä,

Lisätiedot

Luettelointi tilastoina

Luettelointi tilastoina Luettelointi tilastoina AMK metatietoryhmä, kehittämispäivä Diakonia-ammattikorkeakoulu 10.12.2014 Markku Laitinen, Kansalliskirjasto markku.laitinen@helsinki.fi http://www.helsinki.fi/~malaitin/ Tietoisku

Lisätiedot

Kansallinen metatietovarantohankkeen. Nina Hyvönen 24.4.2012

Kansallinen metatietovarantohankkeen. Nina Hyvönen 24.4.2012 Kansallinen metatietovarantohankkeen tilannekatsaus Nina Hyvönen 24.4.2012 Hankkeen tilanne nyt 3. vaihe 2011-2015 katteen laajentaminen yleisten kirjastojen projekti alkoi syksyllä 2011 ammattikorkeakoulukirjastojen

Lisätiedot

Laatutyö opinnäytetyön kehittämisessä Case Stadia

Laatutyö opinnäytetyön kehittämisessä Case Stadia Laatutyö opinnäytetyön kehittämisessä Case Stadia Työseminaari 24.11.2005 Taru Ruotsalainen Sosiaali- ja terveysala Hoitotyö ja ensihoito Kuntoutus Erityisalat Sosiaaliala Hoitotyö Apuvälinetekniikka Bioanalytiikka

Lisätiedot

Museoiden keskustelutilaisuus 20.8.2009. Kansalliskirjasto Museovirasto Arkistolaitos

Museoiden keskustelutilaisuus 20.8.2009. Kansalliskirjasto Museovirasto Arkistolaitos Museoiden keskustelutilaisuus 20.8.2009 Kansalliskirjasto Museovirasto Arkistolaitos AGENDA Mikä KDK:n asiakasliittymä? Mitä asiakkaat siitä saavat? tiedonhaku Palvelut Europeana ja muut ulkoiset järjestelmät

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen metatietovaranto KDK 2012 seminaari 30.5.2012. Terhi Mikkola, Kansalliskirjasto

Kirjastojen kansallinen metatietovaranto KDK 2012 seminaari 30.5.2012. Terhi Mikkola, Kansalliskirjasto Kirjastojen kansallinen metatietovaranto KDK 2012 seminaari 30.5.2012 Terhi Mikkola, Kansalliskirjasto Tavoite : Yhteinen metatietovaranto kaikille Suomen kirjastoille tarjoaa kirjastojen metatiedon tuotannolle

Lisätiedot

Kirjastoverkkopalvelut. Asiakaskysely kansallisista kirjastoverkkopalveluista

Kirjastoverkkopalvelut. Asiakaskysely kansallisista kirjastoverkkopalveluista Kirjastoverkkopalvelut Asiakaskysely kansallisista kirjastoverkkopalveluista 2008 ASIAKASKYSELY KANSALLISISTA KIRJASTOVERKKOPALVELUISTA 1. Kirjastosektori ( Mitä kirjastosektoria edustat ) 2. Työtehtävä

Lisätiedot

Kirjaston verkkopalvelun suunnittelu käyttäjäkeskeisesti. Päivi Ylitalo-Kallio Eduskunnan kirjasto (Metropolia Ammattikorkeakoulun kirjasto)

Kirjaston verkkopalvelun suunnittelu käyttäjäkeskeisesti. Päivi Ylitalo-Kallio Eduskunnan kirjasto (Metropolia Ammattikorkeakoulun kirjasto) Kirjaston verkkopalvelun suunnittelu käyttäjäkeskeisesti STKS Tietoaineistoseminaari 14.3.2012 Päivi Ylitalo-Kallio Eduskunnan kirjasto (Metropolia Ammattikorkeakoulun kirjasto) tietoisku Oppiva kirjasto

Lisätiedot

Kirjastoa kehittämässä yhteistyön tuulia pohjoisesta

Kirjastoa kehittämässä yhteistyön tuulia pohjoisesta Kirjastoa kehittämässä yhteistyön tuulia pohjoisesta AMK-kirjastopäivät 10.6.2010 Maija Koponen ja Marjatta Puustinen Lapin korkeakoulukirjasto Lapin korkeakoulukonserni Korkeakouluyhteisö, jossa mukana

Lisätiedot

Tiimityö Sinulla on yhteisö, käytä sitä!

Tiimityö Sinulla on yhteisö, käytä sitä! Tiimityö Sinulla on yhteisö, käytä sitä! Reetta Kekkonen Tiimin prosessit Oppiva työprosessi YHTEISÖLLISET PROSESSIT Taidot + valmiudet Reetta Kekkonen Rakenne Foorumit TIIMI / HENKILÖSTÖ VUOROVAIKUTUS

Lisätiedot

Lyyra-kortin käyttö kirjastokorttina - tilannekatsaus

Lyyra-kortin käyttö kirjastokorttina - tilannekatsaus Lyyra-kortin käyttö kirjastokorttina - tilannekatsaus Petteri Kivimäki Tietojärjestelmäasiantuntija AMKIT-konsortion ja Linnea2-konsortion yhteiskokous 3.4.2014 Sisältö Taustaa Nykytilanne Jatko Tekniikasta

Lisätiedot

Sähköisen projektikansion dokumentointi Innon levyasemalle \\kapa10\inno

Sähköisen projektikansion dokumentointi Innon levyasemalle \\kapa10\inno Valmistelu Suunnittelu ja organisointi Aloitus Toteutus Päätös Projektiidea, tarjous ja into tehdä! Valmentajan / ohjaavan opettajan nimeäminen Projektitiimin kokoaminen / roolit Sopimus toimeksiantajan

Lisätiedot

Sosiaalinen media kivi- ja teräsrakentamisen ammatillisessa koulutuksessa

Sosiaalinen media kivi- ja teräsrakentamisen ammatillisessa koulutuksessa Sosiaalinen media kivi- ja teräsrakentamisen ammatillisessa koulutuksessa Raahen ammattiopisto Vaiheen 2 suunnitelma Toteutuksesta vastaa: Juha Mäntykangas ja Aija Keski-Korsu. Terästakentaminen Opiskelijaryhmä

Lisätiedot

Uudet kuvailusäännöt (RDA) tulevat. Erikoiskirjastojen neuvoston kokous 9.12.2015 Marja-Liisa Seppälä

Uudet kuvailusäännöt (RDA) tulevat. Erikoiskirjastojen neuvoston kokous 9.12.2015 Marja-Liisa Seppälä Uudet kuvailusäännöt (RDA) tulevat Erikoiskirjastojen neuvoston kokous 9.12.2015 Marja-Liisa Seppälä Mikä RDA on RDA = Resource Description and Access RDA on kuvailusäännöt, jotka kertovat: mitä valitaan

Lisätiedot

Museo 2015 tavoitteet, organisointi ja museoyhteistyö. Elina Anttila

Museo 2015 tavoitteet, organisointi ja museoyhteistyö. Elina Anttila Museo 2015 tavoitteet, organisointi ja museoyhteistyö Elina Anttila 14.2.2012 Elina Anttila museo 2015 Mitä museo 2015 on? Museoiden yhteishanke, jossa kartoitetaan museoiden kokoelmahallinnan prosesseja,

Lisätiedot

Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous

Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous Sivu 1 / 7 Kansalliskirjasto 15.9.2010 Linnea2-konsortion ohjausryhmän kokous Aika: ma 6.9.2010 klo 13.00-16.00 Paikka: Kansalliskirjasto, Vallilan toimipiste, B453 ( Haisuli ), Teollisuuskatu 23, Helsinki

Lisätiedot

Vuokko Palonen & Ann-Sofie Källund

Vuokko Palonen & Ann-Sofie Källund Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen yhteinen kirjasto toteutui Vaasassa Vuokko Palonen & Ann-Sofie Källund Vaasan yliopiston, Åbo Akademin ja Hankenin yhteinen Tritonia laajeni vuoden 2010 alusta alkaen

Lisätiedot

KDK-asiakasliittymä linjauksia KDK-seminaari Kristiina Hormia-Poutanen

KDK-asiakasliittymä linjauksia KDK-seminaari Kristiina Hormia-Poutanen KDK-asiakasliittymä linjauksia 2012 KDK-seminaari 21.3.2012 Kristiina Hormia-Poutanen Asiakasliittymä pohjustusta linjauksille KDK-johtoryhmä 9.12.2011 Kansalliskirjaston esitys: Puretaan Kansalliskirjaston

Lisätiedot

Osaaminen ammattikorkeakoulukirjastossa

Osaaminen ammattikorkeakoulukirjastossa Osaaminen ammattikorkeakoulukirjastossa Kirjastonjohtajien neuvottelupäivät, Joensuu 1.10.2009 Osaaminen ammattikorkeakoulukirjastossa Osaamisen kehittämisen organisointi Koulutustarpeet ja koulutus Tulevaisuus

Lisätiedot

Varastokirjasto - ei varasto vaan kirjasto. STKS:n seminaari 20.1.2011

Varastokirjasto - ei varasto vaan kirjasto. STKS:n seminaari 20.1.2011 Varastokirjasto - ei varasto vaan kirjasto STKS:n seminaari 20.1.2011 Taustaa Varastokirjasto perustettiin Kuopioon 1989 helpottamaan yliopistokirjastojen tilaongelmia (-> useita komiteanmietintöjä tilaongelmista

Lisätiedot

JANE toiminnan arviointi suhteessa maakuntaohjelma POKAT ohjelmakauteen 2014

JANE toiminnan arviointi suhteessa maakuntaohjelma POKAT ohjelmakauteen 2014 JANE toiminnan arviointi suhteessa maakuntaohjelma POKAT ohjelmakauteen 2014 YLEISIMMÄT VASTAUKSET TEEMOITTAIN 1. Klusterin vahvuudet Innostunut, eteenpäin katsova yhteinen toiminta - Innostunut ilmapiiri

Lisätiedot

KOULUN JA OPETTAJAN SUHDE KOTIIN

KOULUN JA OPETTAJAN SUHDE KOTIIN KOULUN JA OPETTAJAN SUHDE KOTIIN OPETTAJUUS MUUTOKSESSA opetustoimen Luosto Classic 13.11.2010 Tuija Metso Kodin ja koulun yhteistyö Arvostavaa vuoropuhelua: toisen osapuolen kuulemista ja arvostamista,

Lisätiedot

Linnea2-konsortion yleiskokous

Linnea2-konsortion yleiskokous Linnea2-konsortion yleiskokous Aika: 2.4.2009 klo 10:00-16:00 Paikka: Helsinki, Unioninkatu 34, Helsingin yliopisto, Auditorium VII, 3. krs Osanottajat: Liite 1. Kokouksen avaus Kokous avattiin klo 10.10.

Lisätiedot

Nordic Source Osk Hankintaosuuskunta

Nordic Source Osk Hankintaosuuskunta Nordic Source Osk Hankintaosuuskunta Jouni Malmivaara 22.09.2014 Syyt perustamiselle v. 2009 Hankintojen merkitys kasvussa, lisäsäästöt haussa Epäsuorat ostot eivät ole olleet huomion keskiössä Ostot hajautettu

Lisätiedot

Muutosten vuosikymmen

Muutosten vuosikymmen Muutosten vuosikymmen Luetteloinnin muutokset 2010-luvulla Tampereen kaupunginkirjasto - Pirkanmaan maakuntakirjastossa 6.11.2013 Kuopio: Luetteloinnin tulevaisuus Eeva-Riitta Peltonen Puheenvuoron näkökulmia

Lisätiedot

Korkeakoulujen kirjastojärjestelmien uusiminen - tilannekatsaus

Korkeakoulujen kirjastojärjestelmien uusiminen - tilannekatsaus Korkeakoulujen kirjastojärjestelmien uusiminen - tilannekatsaus Minna-Liisa Kivinen Kirjastojärjestelmän uusiminen Korkeakoulukirjastot ja erikoiskirjastot, joilla on tällä hetkellä käytössään Voyager-järjestelmä

Lisätiedot

Korkeakoulujen tietohallinto mitä RAKETTI-hankkeen jälkeen

Korkeakoulujen tietohallinto mitä RAKETTI-hankkeen jälkeen Korkeakoulujen tietohallinto mitä RAKETTI-hankkeen jälkeen Korkeakoulujen KOTA-seminaari 20.8.2013 Juha Haataja ICT-asiat korkeakoulujen strategioissa Korkeakoulujen tietohallintotoimintojen strategisen

Lisätiedot

Kansallisten viitetietokantojen hyödyntäminen JUREssa

Kansallisten viitetietokantojen hyödyntäminen JUREssa Kansallisten viitetietokantojen hyödyntäminen JUREssa JURE-projektin tulosseminaari, 24.11.2011 Jyrki Ilva (jyrki.ilva@helsinki.fi) Kansallinen julkaisurekisteri ja kotimaiset julkaisut JURE:n lähtökohta:

Lisätiedot

RAKENTEELLISEN KEHITTÄMISEN PROJEKTISUUNNITELMA 1(7) HANKE/KORKEAKOULUKIRJASTOT Projektin työryhmä 16.5.2008

RAKENTEELLISEN KEHITTÄMISEN PROJEKTISUUNNITELMA 1(7) HANKE/KORKEAKOULUKIRJASTOT Projektin työryhmä 16.5.2008 RAKENTEELLISEN KEHITTÄMISEN PROJEKTISUUNNITELMA 1(7) 1. Projektin tausta Korkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen tavoitteena on koulutus ja tutkimustoiminnan laadun parantaminen ja vaikuttavuuden lisääminen

Lisätiedot

Kasvun vuosi Melindassa. Yhteistyö jatkuu!

Kasvun vuosi Melindassa. Yhteistyö jatkuu! Kasvun vuosi Melindassa. Yhteistyö jatkuu! Minna Olkinuora-Tauru, kehittämispäällikkö Kirjastoverkkopäivät 23.10.2013 Kasvun vuosi Melindassa Oppiminen Muutos Laajeneminen Melinda Kansallinen metatietovaranto

Lisätiedot

kuulumiset Arja-Riitta Haarala Kirjastoverkkopäivä 6.5.2009, Helsinki

kuulumiset Arja-Riitta Haarala Kirjastoverkkopäivä 6.5.2009, Helsinki Yliopistokirjastojen neuvoston kuulumiset Arja-Riitta Haarala Suomen yliopistokirjastojen i t j neuvosto Kirjastoverkkopäivä 6.5.2009, Helsinki Kansainväliset trendit Future Horizon 2009 (Educause) Now

Lisätiedot

Kun rahat ei riitä, mitä otetaan ja mitä jätetään. Hanna- Riina Aho, Centria- amma3korkeakoulu

Kun rahat ei riitä, mitä otetaan ja mitä jätetään. Hanna- Riina Aho, Centria- amma3korkeakoulu Kun rahat ei riitä, mitä otetaan ja mitä jätetään Hanna- Riina Aho, Centria- amma3korkeakoulu Centria- kirjasto, pienen kirjaston arki 6 henkilöä kirjastossa töissä: 2 informaa=kkoa 2 =etopalvelusihteeriä

Lisätiedot

Vanhusneuvostot Keski-Suomessa Tilannekatsaus Lokakuu 2013

Vanhusneuvostot Keski-Suomessa Tilannekatsaus Lokakuu 2013 Vanhusneuvostot Keski-Suomessa Tilannekatsaus Lokakuu 2013 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Vanhusneuvostokyselyn tulokset... 4 2.1 Kyselyn taustatiedot... 4 2.2 Vanhusneuvostojen käytännöt... 4 2.3. Kokoukset

Lisätiedot

Aika: 5.9.2008 klo 10.00-14.00 Paikka: Unioninkatu 34, Helsingin yliopisto, Auditorium VII, 3. krs Osanottajat: Liite 1

Aika: 5.9.2008 klo 10.00-14.00 Paikka: Unioninkatu 34, Helsingin yliopisto, Auditorium VII, 3. krs Osanottajat: Liite 1 Linnea2-konsortion yleiskokous Aika: 5.9.2008 klo 10.00-14.00 Paikka: Unioninkatu 34, Helsingin yliopisto, Auditorium VII, 3. krs Osanottajat: Liite 1 1. Kokouksen avaus Kokous avattiin klo 10.06. 2. Kokouksen

Lisätiedot

Vastuu- ja tehtäväalueet sekä tiedonvälitys OSCu-kursseilla

Vastuu- ja tehtäväalueet sekä tiedonvälitys OSCu-kursseilla Vastuu- ja tehtäväalueet sekä tiedonvälitys OSCu-kursseilla Johdanto... 2 1. Opetushenkilökunnan tehtävät... 2 1.1. Kurssin vastuuopettaja... 2 1.2. Kurssimestarit ja assistentit... 3 1.2.1. Vastuuyliopiston

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOYHTEISTYÖKONSORTION (AMKIT-KONSORTIO) TOIMINTASUUNNITELMA

AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOYHTEISTYÖKONSORTION (AMKIT-KONSORTIO) TOIMINTASUUNNITELMA AMKIT-konsortio TOIMINTASUUNNITELMA 2011-2012 1 AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOYHTEISTYÖKONSORTION (AMKIT-KONSORTIO) TOIMINTASUUNNITELMA 2011-2012 1 Tiivistelmä AMKIT-konsortio on ammattikorkeakouluissa

Lisätiedot

Kansalliskirjaston palvelupaletti erikoiskirjastoille

Kansalliskirjaston palvelupaletti erikoiskirjastoille Kansalliskirjaston palvelupaletti erikoiskirjastoille Heli Kautonen Palvelupäällikkö, Kansalliskirjasto, kirjastoverkkopalvelut 25.11.2013 Erikoiskirjastojen ja tietopalvelujen verkoston syyskokous Kansalliskirjaston

Lisätiedot

Työpaja Osaamisen kehittäminen vertaisverkostossa

Työpaja Osaamisen kehittäminen vertaisverkostossa Työpaja Osaamisen kehittäminen vertaisverkostossa Technopolis Tampere 20.11.2012 Työpajan tuotokset sivuilla 4-9 Osaamisen kehittäminen vertaisverkostossa Miten yritys parhaiten rakentaa ja kehittää: Markkinaketteryyttä

Lisätiedot

FinELib-konsortio Arja Tuuliniemi Kirjastoverkkopäivät Helsinki

FinELib-konsortio Arja Tuuliniemi Kirjastoverkkopäivät Helsinki FinELib-konsortio 2012-2015 Arja Tuuliniemi Kirjastoverkkopäivät 27.10.2011 Helsinki FinELib-konsortio FinELib on suomalaisten yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yleisten kirjastojen

Lisätiedot

Ontologioiden huomioiminen uuden kirjastojärjestelmän suunnittelussa. Tommi Jauhiainen Helsinki

Ontologioiden huomioiminen uuden kirjastojärjestelmän suunnittelussa. Tommi Jauhiainen Helsinki Ontologioiden huomioiminen uuden kirjastojärjestelmän suunnittelussa Tommi Jauhiainen 25.11.2011 Helsinki Uusi kirjastojärjestelmä? Kaikkien kirjastosektorien yhteinen hanke, jota tekee Uuden kirjastojärjestelmän

Lisätiedot

Osaamisen ennakointifoorumi

Osaamisen ennakointifoorumi Osaamisen ennakointifoorumi Osaamisen ennakointifoorumi yleistä Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen yhteisenä koulutuksen ennakoinnin asiantuntijaelimenä toimii Osaamisen ennakointifoorumi

Lisätiedot

Kansallinen julkaisurekisteri ja kotimaiset viitetiedot. Linnea2-konsortion yleiskokous, Jyrki Ilva

Kansallinen julkaisurekisteri ja kotimaiset viitetiedot. Linnea2-konsortion yleiskokous, Jyrki Ilva Kansallinen julkaisurekisteri ja kotimaiset viitetiedot Linnea2-konsortion yleiskokous, 22.11.2011 Jyrki Ilva (jyrki.ilva@helsinki.fi) Yliopistojen uusi rahoitusmalli ja julkaisutiedot Yliopistojen uutta

Lisätiedot

VERKKOKIRJASTO theseus

VERKKOKIRJASTO theseus VERKKOKIRJASTO theseus ammattikorkeakoulujen Open Access toteutuksena a Sjölund ija a.sjolund@seamk.fi 02230 theseus verkkokirjasto Kaikille ammattikorkeakouluille yhteinen opinnäyte- j julkaisutietokanta.

Lisätiedot

Kansalliskirjasto Yliopistonkatu 1, Fabianian kokoushuone. Läsnä: Maria Forsman Helsingin yliopiston kirjasto/keskusta kampuskirjasto

Kansalliskirjasto Yliopistonkatu 1, Fabianian kokoushuone. Läsnä: Maria Forsman Helsingin yliopiston kirjasto/keskusta kampuskirjasto Kokoelmakartta Yleiskokous Aika: pe 15.01.2010 klo 9.35 11.16 Paikka: Kansalliskirjasto Yliopistonkatu 1, Fabianian kokoushuone Läsnä: Maria Forsman Helsingin yliopiston kirjasto/keskusta kampuskirjasto

Lisätiedot

Digimentoritoimintaa. Suvi Junes, TaY Minna Koskinen, JAMK Paula Vaskuri, OY Mari Virtanen, Metropolia AMK

Digimentoritoimintaa. Suvi Junes, TaY Minna Koskinen, JAMK Paula Vaskuri, OY Mari Virtanen, Metropolia AMK Digimentoritoimintaa Suvi Junes, TaY Minna Koskinen, JAMK Paula Vaskuri, OY Mari Virtanen, Metropolia AMK Mistä puhutaan? Digitalisaatio "Digitalisaatio on sekä toimintatapojen uudistamista, sisäisten

Lisätiedot

Linnea2-ohjausryhmän kokous

Linnea2-ohjausryhmän kokous Linnea2-ohjausryhmän kokous Aika: 13.2.2003 klo 14-16.45 Paikka: Helsingin yliopiston kirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistonkatu 1 Läsnä: Päivi Kytömäki (puheenjohtaja) Kai Ekholm (kohdat 1-6, 9)

Lisätiedot

UKJ ja Kuali Open Library Environment (OLE)

UKJ ja Kuali Open Library Environment (OLE) UKJ ja Kuali Open Library Environment (OLE) Petteri Kivimäki Tietojärjestelmäasiantuntija RAKETTI-tietohallinto -ohjausryhmä 03.12.2013 Sisältö UKJ ja avoin lähdekoodi Kuali OLE UKJ ja avoin lähdekoodi

Lisätiedot

Keski-Suomen kirjastojen ekstranet. Maakuntakirjastokokous 19.3.2008/HM

Keski-Suomen kirjastojen ekstranet. Maakuntakirjastokokous 19.3.2008/HM Keski-Suomen kirjastojen ekstranet Maakuntakirjastokokous 19.3.2008/HM Taustaa Maakuntakirjastotoiminnan kehittämistyöryhmässä syntyi idea kirjastojen asiantuntijapankista jo vuonna 2002 Maakuntakirjastokokousten

Lisätiedot

Sosiaalinen media opintoohjauksen. Anne Rongas Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 Suomi

Sosiaalinen media opintoohjauksen. Anne Rongas Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 Suomi Sosiaalinen media opintoohjauksen tukena Anne Rongas 20.4.2011 Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 Suomi Sosiaalinen media ja... työ- ja toimintakulttuurin muutos opinto-ohjaajan työ tiedotuskanavat henkilökohtainen

Lisätiedot

KOTA-seminaari 1.9.2015 Sipo Vanhanen Tutkimushallinnon päällikkö Helsingin yliopisto

KOTA-seminaari 1.9.2015 Sipo Vanhanen Tutkimushallinnon päällikkö Helsingin yliopisto KOTA-seminaari 1.9.2015 Sipo Vanhanen Tutkimushallinnon päällikkö Helsingin yliopisto TUHA-verkosto lyhyesti Verkoston suunnittelu käynnistyi RAKETTI TUTKI:n järjestämästä kick off tilaisuudesta 14.1.2014

Lisätiedot

Korkeakoulujen kirjastojärjestelmien uusiminen

Korkeakoulujen kirjastojärjestelmien uusiminen Korkeakoulujen kirjastojärjestelmien uusiminen Finnan konsortioryhmä 9.2.2017 Minna-Liisa Kivinen, Tommi Jauhiainen Kirjastojärjestelmän uusiminen Mitä järjestelmiä uusiminen koskee Kirjastojärjestelmän

Lisätiedot

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja

Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja HALLINNON MUUTTUVA ROOLI JA UUDET TOIMINTATAVAT TULEVAISUUDEN KUNTA INNOSTAA TOIMIMAAN Tytti Määttä Vaalan kunnanjohtaja Harvaan asutun maaseudun verkoston pj Kuhmon tuleva kaupunginjohtaja www.vaala.fi

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015 1. LEADER TOIMINNAN TAVOITTEET OHJELMAKAUDELLA 2014 2020 Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa esitetään suuntaviivat maatalouden ja maaseudun kehittämiselle

Lisätiedot

Suomen Urheilupsykologinen yhdistys ry

Suomen Urheilupsykologinen yhdistys ry Suomen Urheilupsykologinen yhdistys ry www.supy.sporttisaitti.com TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 1 SUOMEN URHEILUPSYKOLOGINEN YHDISTYS, SUPY RY Suomen urheilupsykologinen yhdistys pyrkii toiminnallaan

Lisätiedot

ETSIVÄN NUORISOTYÖN KÄSIKIRJA. Anna Vilen

ETSIVÄN NUORISOTYÖN KÄSIKIRJA. Anna Vilen ETSIVÄN NUORISOTYÖN KÄSIKIRJA Anna Vilen YHDESSÄ TEHTY! 125 kyselyvastausta 283 työpajaosallistujaa Kommenttikierroksia tammikuu2017 - helmikuu2018 ETSIVILLE NUORISOTYÖNTEKIJÖILLE Työn tueksi ja perehdytykseen

Lisätiedot

Kirjastoverkkopalvelujen palvelukysely 2012

Kirjastoverkkopalvelujen palvelukysely 2012 Kirjastoverkkopalvelujen palvelukysely 2012 Asiantuntijaseminaari 25.4.2012 Anna Niemelä Esityksen kulku Palvelukyselyn tarkoitus ja toteuttaminen Keskeiset tulokset Jatkotoimenpiteet Silmäys vuoden 2010

Lisätiedot

Viestintä Ilmatieteen laitoksessa Avoin hallinto 27.3.2015. Nina Kukkurainen viestintäjohtaja

Viestintä Ilmatieteen laitoksessa Avoin hallinto 27.3.2015. Nina Kukkurainen viestintäjohtaja Viestintä Ilmatieteen laitoksessa Avoin hallinto 27.3.2015 Nina Kukkurainen viestintäjohtaja Ilmatieteen laitos - talo täynnä tarinoita Aihealueemme ihmislähtöisiä, siis jatkuvasti mediaa kiinnostavia

Lisätiedot

Kansalliset kehittämishankkeet: Etenemissuunnitelmat

Kansalliset kehittämishankkeet: Etenemissuunnitelmat Kansalliset kehittämishankkeet: Etenemissuunnitelmat Sektorikokous 6.11.2014 Finna: painopisteet 2014-2015 Metatietovaranto Versio 1.2 1.8.2013 2008-2011 2012 2013 2014 2015-2016 Ø Palvelun tuen nykytilan

Lisätiedot

Kaukopalvelusta aineistojen yhteiskäyttöön

Kaukopalvelusta aineistojen yhteiskäyttöön Kaukopalvelusta aineistojen yhteiskäyttöön Pentti Vattulainen Kansainvälinen kaukopalvelukonferenssi järjestettiin kolmannentoista kerran Beijingissä viime syksynä. Konferenssi on jo pitkään ollut sisällöltään

Lisätiedot

RDA, BIBFRAME, Melinda kuinka kuvailutyö uudistuu

RDA, BIBFRAME, Melinda kuinka kuvailutyö uudistuu RDA, BIBFRAME, Melinda kuinka kuvailutyö uudistuu Luetteloinnin tulevaisuus 6.11.2013 Pohjois-Savon ELY-keskus Ulla Ikäheimo, Kansalliskirjasto Sisältö Kuvailutyö nyt RDA MARC 21:n seuraaja BIBFRAME Metatietovaranto

Lisätiedot

Sosiaalinen Media organisaation kommunikoinnissa. Jukka Ruponen, IT Arkkitehti, Innovaattori

Sosiaalinen Media organisaation kommunikoinnissa. Jukka Ruponen, IT Arkkitehti, Innovaattori Sosiaalinen Media organisaation kommunikoinnissa Jukka Ruponen, IT Arkkitehti, Innovaattori Hiljaista tietoa syntyy kun yhteisöllistä keskustelua ja tiedonvaihtoa ei tapahdu vaan kommunikointi rajoittuu

Lisätiedot

OPINNÄYTETYÖOHJE YLEMPI AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO

OPINNÄYTETYÖOHJE YLEMPI AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO OPINNÄYTETYÖOHJE YLEMPI AMMATTIKORKEAKOULUTUTKINTO 16.3.2005 2 SISÄLTÖ 1. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyö 2. Opinnäytetyöprosessi 3. Opinnäytetyön arviointi 4. Opinnäytetyön julkaiseminen

Lisätiedot

Vastausten määrä: 597 Tulostettu 16.4.2010 12:11:33

Vastausten määrä: 597 Tulostettu 16.4.2010 12:11:33 Vastausten määrä: 597 Tulostettu 16.4.2010 12:11:33 Poiminta kaikki vastaukset ovat mukana Taustasi Mitä kirjastosektoria edustat? yliopistokirjasto (ml. Kansalliskirjasto) 160 27% ammattikorkeakoulukirjasto

Lisätiedot

K a ukopa lveluohjelm a n va linta. Kaukopalvelun koulutuspäivä 22.5.2008 Juhani Räisänen

K a ukopa lveluohjelm a n va linta. Kaukopalvelun koulutuspäivä 22.5.2008 Juhani Räisänen K a ukopa lveluohjelm a n va linta Kaukopalvelun koulutuspäivä 22.5.2008 Juhani Räisänen Kaukopalvelu on vaikeimmin automatisoitavia alueita kirjastotyössä varsinkin Suomessa. Millais ta ohjelmaa ets ittiin

Lisätiedot

KOMMENTTI- KIERROKSEN PALAUTE 11/2018

KOMMENTTI- KIERROKSEN PALAUTE 11/2018 KOMMENTTI- KIERROKSEN PALAUTE 11/2018 Asiakaspalautteen kansallisen keruun yhtenäistäminen Yhteenveto palautteista 21.2.2019 Peränen Niina ja Sainio Salla, THL 1 YLEISESTI Palaute pääsääntöisesti myönteistä

Lisätiedot

Muutosprojektit. KTT Riku Oksman

Muutosprojektit. KTT Riku Oksman Muutosprojektit KTT Riku Oksman Muutosprojekti käynnistetään jonkin tietyn rajatun muutoksen aikaansaamiseksi jossain tietyssä aikataulussa esim. tietojärjestelmän käyttöönotto, työprosessien virtaviivaistaminen,

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOYHTEISTYÖKONSORTION (AMKIT-KONSORTIO) TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010

AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOYHTEISTYÖKONSORTION (AMKIT-KONSORTIO) TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 AMKIT-konsortio TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 1 AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOYHTEISTYÖKONSORTION (AMKIT-KONSORTIO) TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 1 Tiivistelmä AMKIT-konsortio valmistelee ja toteuttaa

Lisätiedot

Sosiaalinen media. Sosiaalinen media? Yhteisöllisen työskentelyn kolmio

Sosiaalinen media. Sosiaalinen media? Yhteisöllisen työskentelyn kolmio Sosiaalinen media wiki, blogit ja muut yhteisölliset verkkotyövälineet Sosiaalinen media? vuorovaikutusta ja viestintää vertaistuotantoa ja yhdessä tekemistä avoimuutta ja jakamista yhteisöllisyyttä ja

Lisätiedot

Arto, Linda ja Fennica kansallisen julkaisurekisterin tietojen lähteinä. Asiantuntijakokous, Jyrki Ilva

Arto, Linda ja Fennica kansallisen julkaisurekisterin tietojen lähteinä. Asiantuntijakokous, Jyrki Ilva Arto, Linda ja Fennica kansallisen julkaisurekisterin tietojen lähteinä Asiantuntijakokous, 19.4.2011 Jyrki Ilva (jyrki.ilva@helsinki.fi) Jure-projekti ja kansallinen julkaisurekisteri OKM:n rahoittama

Lisätiedot