OPISKELIJAN TIETOTEKNIIKKAOPAS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OPISKELIJAN TIETOTEKNIIKKAOPAS"

Transkriptio

1 Opiskelijan tietotekniikkaopas 1 6 OPISKELIJAN TIETOTEKNIIKKAOPAS Opiskelijan tietotekniikkapalvelut Tietohallinto tarjoaa Tampereen yliopiston opiskelijoille useita tietotekniikkapalveluita, joista voi lukea lisää tietohallinnon intrasivuilta os. https://intra.uta.fi/portal/fi_fi/group/tietopankki/tietohallinto. Intraan kirjaudutaan peruspalvelutunnuksella. Tietotekniikkapalveluiden esittelytilaisuudet syksyllä 2015 Syyslukukauden alussa järjestetään kaksi samansisältöistä tilaisuutta, joissa esitellään opiskelijoille suunnattuja tietotekniikkapalveluita ja niiden käyttämiseen liittyviä sääntöjä. Esittelytilaisuudet pidetään maanantaina ls D 10a+b klo tiistaina 8.9. ls D 10a+b klo Esittelytilaisuuteen kannattaa osallistua vaikka ei osallistuisikaan Tietotekniikkataidot-kurssille! Tilaisuudet ovat osa informaatiotieteiden yksikön järjestämää Tietotekniikkataidot -kurssia. Peruspalvelutunnus Jokainen Tampereen yliopiston opiskelija saa käyttöönsä peruspalvelutunnuksen, jolla kirjaudutaan mm. Office 365 -palveluun: https://outlook.com/student.uta.fi intranet-sivuille: https://intra.uta.fi/ NettiKattiin: https://nettikatti.uta.fi/ NettiOpsuun: https://www10.uta.fi/nettiopsu Moodleen: https://learning2.uta.fi/ Tenttikseen: https://tenttis.uta.fi/login/ tietokoneluokkien työasemille langattomiin vierailijaverkkoihin Uusille opiskelijoille postitettavan materiaalipaketin mukana toimitetaan ohjeet peruspalvelutunnuksen aktivoimiseksi. Salasana Uusi opiskelija voi aktivoida peruspalvelutunnuksensa todentamalla henkilöllisyytensä verkkopankkinsa tunnistuspalvelussa henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan. Tällöin opiskelija asettaa peruspalvelutunnukselleen myös salasanan. Tietohallinto ei milloinkaan kysy käyttäjätunnuksia tai salasanoja sähköpostilla tai puhelimitse. Salasana on henkilökohtainen. Älä koskaan luovuta sitä kenellekään!

2 Opiskelijan tietotekniikkaopas 2 6 Aktuaarinkansliassa ilmoittautuvat opiskelijat saavat peruspalvelutunnuksensa aktivointiohjeen ilmoittautuessaan läsnäolevaksi. Peruspalvelutunnuksen salasana suositellaan vaihtamaan vähintään puolen vuoden välein. Ohjeet salasanan vaihtamiseksi löytyvät NettiKatti -palvelusta sivulta NettiKattiin kirjaudutaan peruspalvelutunnuksella. Unohtuneen salasanan voi vaihtaa henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla osoitteessa https://www13.uta.fi/ tai käymällä tietohallinnon asiakaspalvelupisteessä. Peruspalvelutunnuksen voimassaolo Peruspalvelutunnus on voimassa niin kauan kuin opiskelijalla on avoin opinto-oikeus ja hän on ilmoittautunut läsnäolevaksi. Peruspalvelutunnuksen voimassaolon voi tarkistaa NettiKatti -palvelusta sivulla NettiKattiin kirjaudutaan peruspalvelutunnuksella. Sähköinen asiointipalvelu NettiKatti NettiKatissa opiskelija voi vaihtaa peruspalvelutunnuksen salasanan tarkistaa peruspalvelutunnuksen ja siihen liittyvien käyttöoikeuksien voimassaolon hakea tai jatkaa e-lomakkeen käyttöoikeutta tilata itselleen kotisivutilan yliopiston palvelimelta pitää yllä postituslistoja NettiKatin osoite on Intran etusivulla olevan linkin kautta pääsee NettiKattiin kirjautumatta sinne erikseen. Intranet Intranet on yliopiston sisäinen tiedotuskanava, jonne kirjaudutaan peruspalvelutunnuksella. Intranetistä voi jatkaa yliopiston sähköisiin palveluihin kirjautumatta niihin erikseen. Intrassa on eri aihepiireihin keskittyviä sivustoja. Avoimille sivustoille voivat liittyä kaikki peruspalvelutunnuksen omaavat yliopistolaiset. Sivustolle liitytään intran Sivustot -listauksen Käytettävissä olevat sivustot - välilehdellä. Intran osoite on https://intra.uta.fi/. Tietohallinnon kaikille avoin sivusto on nimeltään Ajankohtaista tietotekniikasta. Sivustolla tiedotetaan verkkopalveluiden käyttökatkoista sekä ajankohtaisista tietoteknisistä aiheista. Tietohallinnolla on myös avoin Tietoturvallisuus -sivusto. Office 365-palvelu Office 365 -palvelu opiskelijalle sisältää sähköpostin, jonka postikiintiö on 50 GB

3 Opiskelijan tietotekniikkaopas 3 6 Microsoft Officen verkkosovellukset (Word, Excel, PowerPoint) mahdollisuuden asentaa Microsoft Office 2013 omalle tietokoneelle 25 GB tallennustilaa jaetut kalenterit ryhmätyösivustot sekä dokumenttien yhtäaikaisen editoinnin Uuden opiskelijan sähköpostiosoite löytyy NettiKatti -palvelusta osoitteesta Sähköpostiosoite on muotoa Office 365 -palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://outlook.com/student.uta.fi. Palveluun kirjaudutaan tunnuksella ja peruspalvelutunnuksen salasanalla. Palveluun liittyviä ohjeita on sivulla Opiskelijan sähköinen asiointi NettiOpsu NettiOpsussa Tampereen yliopiston opiskelija voi tarkastella opintosuorituksiaan ja tilata niistä otteen sähköpostiinsa selailla tenttituloksiaan ilmoittautua kursseille ja tentteihin muuttaa yhteystietojaan opiskelijatietojärjestelmään NettiOpsun osoite on Intranetin etusivulla olevan linkin kautta pääsee NettiOpsuun kirjautumatta sinne erikseen. Avoimen yliopiston opiskelijan sähköinen asiointi NettiRekka NettiRekassa Avoimen yliopiston opiskelija voi selailla opintosuorituksiaan (myös osasuoritukset ja hylätyt) tilata virallisen opintosuoritusotteen tai kokonaismerkinnän lähettää otteen opintosuorituksistaan haluamaansa sähköpostiosoitteeseen ilmoittautua tenttiin muuttaa yhteystietojaan NettiRekan osoite on NettiRekan käyttöön suositellaan Mozilla Firefox-selainta. Moodle Moodle on selainkäyttöinen opiskelualusta, jota käytetään useilla kursseilla osana opetusta. Moodlessa opiskelija voi suorittaa kursseihin liittyviä tehtäviä ja saada niistä palautetta. Kurssin opettaja antaa tarvittavat ohjeet kurssin alussa. Moodlen osoite on https://learning2.uta.fi/. Intran etusivulla olevan linkin kautta pääsee Moodleen kirjautumatta sinne erikseen.

4 Opiskelijan tietotekniikkaopas 4 6 Sähköinen tenttipalvelu Tenttis Tenttis on Moodleen pohjautuva sähköinen tenttipalvelu. Se mahdollistaa perinteisten kirjallisuuskuulustelujen, luentotenttien, tasotestien ja kypsyysnäytteiden toteuttamisen tietoverkon avulla. Sähköisiä tenttiluokkia on Tampereen keskustakampuksen lisäksi Kaupin, Seinäjoen ja Porin kampuksilla. Kaikissa luokissa voi tehdä samat tentit. Tenttiksen osoite on Tietokoneluokat Tietokoneluokat ovat läsnäolevaksi ilmoittautuneiden opiskelijoiden käytössä kiinteistöjen aukioloaikoina ja silloin, kun niissä ei ole opetusta. Työasemissa on Windows-käyttöjärjestelmä ja kaikissa luokissa on tulostin. Tietokoneluokissa on noudatettava hiljaisuutta! Työasemissa ilmenevistä vioista ilmoitetaan tietohallinnon asiakaspalveluun työaseman työpöydällä olevan Vikailmoitukset-kuvakkeen kautta. Tulostimissa ilmenevistä vioista ja paperin loppumisesta ilmoitetaan Juvenes Printille. Juvenes Printin yhteystiedot löytyvät tulostimien päältä ja jokaisen työaseman työpöydältä. Tietokoneluokkien sijainnit löytyvät tietohallinnon intrasivuilta osoitteesta https://intra.uta.fi/portal/fi_fi/group/tietopankki/tietokoneluokat. Intrasivuille kirjaudutaan peruspalvelutunnuksella. Kulkukortti Tietokoneluokkien ovissa on sähkölukot, jotka aukeavat opiskelijakorttiin aktivoitavalla kulkukortilla. Jokainen ovenavaus kirjautuu kulunvalvontajärjestelmään. Kulkukorttivalmius sisältyy perusopiskelijoiden ja vaihto-opiskelijoiden opiskelijakortteihin. Kulkuoikeus aktivoidaan TAMY:ssa opiskelijakorttia noudettaessa tai tietohallinnon asiakaspalvelupisteessä. Avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijat saavat kulkukorttinsa aktuaarinkansliasta. Kulkukortin katoamisesta on ilmoitettava välittömästi tietohallinnon asiakaspalvelupisteeseen! Katso yhteystiedot oppaan takakannesta. Kulkukortti on henkilökohtainen! Opiskelija on vastuussa kortistaan ja sen käytöstä niin kauan kuin kortti on opiskelijan hallussa, tai kunnes se on ilmoitettu kadonneeksi. Tulostuskiintiö Opiskelija voi tulostaa ilmaiseksi 200 sivua lukukaudessa. Mahdollinen jäljellä oleva kiintiö lisätään seuraavan lukukauden kiintiöön. Kiintiö on kuitenkin enintään 2500 sivua. Kiintiö nollautuu, jos peruspalvelutunnus on ollut suljettuna puoli vuotta. Tulostimet tulostavat oletusarvoisesti kaksi sivua arkille. Jotkut tulostimet tulostavat arkin molemmille puolille. Lisää tulostuskiintiötä voi ostaa Café Campuksesta Päätalolta.

5 Opiskelijan tietotekniikkaopas 5 6 Atk-neuvontapisteet Atk-neuvojat neuvovat tietokoneluokkia koskevissa kysymyksissä. Neuvontapisteissä voi käydä henkilökohtaisesti tai niihin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Atk-neuvontapisteiden yhteystiedot ja aukioloajat päivitetään tietohallinnon intrasivulle https://intra.uta.fi/portal/fi_fi/group/tietopankki/ opiskelijoiden-neuvontapisteet kunkin lukukauden alussa. Atk-neuvojat eivät neuvo kotikoneissa ilmenevissä ongelmissa! Vierailijaverkot Opiskelijat voivat kirjautua peruspalvelutunnuksellaan yliopiston langattomiin Eduroam- Langaton Tampere ja Utapac -verkkoihin. Kaikkien langattomien verkkojen tukiasemia on sekä Keskustan että Kaupin kampuksilla. Etäyhteydet kotoa Osa yliopiston verkkopalveluista on opiskelijoiden käytössä myös yliopiston ulkopuolelta. Verkkopalveluita ovat mm. Office 365-palvelu osoitteessa https://outlook.com/student.uta.fi yliopiston intranet osoitteessa https://intra.uta.fi/ yliopiston kirjaston verkkoaineiston etäkäyttö osoitteessa Katso Nelli -portaalin etäkäytön ohje kirjaston sivulta Ohjelmistovälitys Yliopiston opiskelijoilla on oikeus asentaa kotikoneeseensa F-Securen Antivirus-virustorjuntaohjelma normaalia ostohintaa halvemmalla. Ohjelman asennusohjeet ovat tietohallinnon intrasivulla https:// intra.uta.fi/portal/fi_fi/group/tietopankki/haittaohjelmasuojaus. Tietohallinto välittää opiskelijoille käyttöoikeuksia joihinkin kaupallisiin ohjelmiin. Ohjelmia voi hankkia omaan käyttöön normaalia ostohintaa edullisemmin. Tietohallinnon kautta hankittua ohjelmaa saa käyttää vain opiskelutai harrastustoimintaan, ei ansiotoimintaan! Ohjelmien käyttöoikeus on voimassa määräajan tai opiskelun päättymiseen saakka.

6 Opiskelijan tietotekniikkaopas 6 6 Yhteystiedot Asiakaspalvelu Sähköposti: Puhelinpalvelu (avoinna virka-aikaan) Asiakaspalvelupiste: Fax: Postiosoite: YOP/Tietohallinto/Asiakaspalvelu Tampereen yliopisto Asiakaspalvelupiste Käyntiosoite: TietoPinni, 3. krs Keskustakampus Avoinna: ma pe klo Atk-neuvontapisteet Sähköposti: Päätalo A 203e TietoPinni, 0. kerros

IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa

IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa Tietotekniikan peruskurssi 14.3.2012 Tietohallinto IT-palvelut Käyttösäännöt Tietoturvallisuus Esittely Palvelut TIETOHALLINTO IT-PALVELUT Tietohallinto

Lisätiedot

Tervetuloa Jyväskylän yliopiston IT-palveluiden käyttäjäksi!

Tervetuloa Jyväskylän yliopiston IT-palveluiden käyttäjäksi! Tervetuloa Jyväskylän yliopiston IT-palveluiden käyttäjäksi! IT-palvelut (ITP) edistää, tukee ja koordinoi tietotekniikan hyödyntämistä yliopiston opetuksessa, tutkimuksessa ja hallinnossa. Tarjoamme opiskelijoille

Lisätiedot

IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa

IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa Tietotekniikkataidot 12.3.2014 Sisältö Tietohallinto julkisilla verkkosivuilla Yliopiston intranet Opiskelijan tietotekniikkaopas pääkohdat ja täydennyksiä

Lisätiedot

Tietokoneluokkien käyttö

Tietokoneluokkien käyttö Tietokoneluokkien käyttö Yliopiston tietokoneluokkien käyttö edellyttää voimassa olevan peruspalvelutunnuksen, josta jatkossa käytetään lyhennettä PPT. Tietokoneluokissa, kirjaston oppimiskeskuksen tietokoneilla

Lisätiedot

1. SAVONIA-AMK:N TIETOVERKON (JA SÄHKÖPOSTIN) KÄYTTÄJÄTUNNUKSET... 3

1. SAVONIA-AMK:N TIETOVERKON (JA SÄHKÖPOSTIN) KÄYTTÄJÄTUNNUKSET... 3 Savonia-ammattikorkeakoulu Savonia Business/ Matkailu- ja ravitsemisala Mika Siiskonen 2007 SISÄLLYSLUETTELO 1. SAVONIA-AMK:N TIETOVERKON (JA SÄHKÖPOSTIN) KÄYTTÄJÄTUNNUKSET... 3 1.1. Salasanan vaihtaminen

Lisätiedot

UUSI OPISKELIJA OPPIJAN POLULLA

UUSI OPISKELIJA OPPIJAN POLULLA Tieto- ja viestintätekniikka: nuorten koulutus UUSI OPISKELIJA OPPIJAN POLULLA Opiskelijan opas: syksy 2015 Tervetuloa opiskelemaan! Olet tehnyt hyvän valinnan! Tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus

Lisätiedot

AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU

AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU Opiskelijan opas 2012 2013 Sisältö Tervetuloa opiskelemaan Savonia-ammattikorkeakouluun... 3 Kaikille avointa korkeakouluopetusta... 4 Monipuolisia opiskelumahdollisuuksia... 4

Lisätiedot

UUSI OPISKELIJA OPPIJAN POLULLA

UUSI OPISKELIJA OPPIJAN POLULLA Tieto- ja viestintätekniikka: päivätoteutus UUSI OPISKELIJA OPPIJAN POLULLA Opiskelijan opas: syksy 2015 Tervetuloa opiskelemaan! Olet tehnyt hyvän valinnan! Tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus

Lisätiedot

Lukion opinto-opas 2012 2013 3 4

Lukion opinto-opas 2012 2013 3 4 Lukion opinto-opas 2012 2013 3 4 Laivurinkatu 3, 00150 Helsinki toinen toimipiste: Iso-Roobertinkatu 20 22, 00120 Helsinki www.eira.fi Toimisto toimisto@eira.fi puh. (09) 4542 270 fax. (09) 4542 2720 aukioloajat

Lisätiedot

Tähän uusien opiskelijoiden Kompassi-oppaaseen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, jotka auttavat sinua opintojesi alkuvaiheen suunnittelussa.

Tähän uusien opiskelijoiden Kompassi-oppaaseen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, jotka auttavat sinua opintojesi alkuvaiheen suunnittelussa. Kandikompassi 2014 Tähän uusien opiskelijoiden Kompassi-oppaaseen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, jotka auttavat sinua opintojesi alkuvaiheen suunnittelussa. Koska uusien opiskelijoiden perehdytysviikko

Lisätiedot

Tähän uusien opiskelijoiden Kompassi-oppaaseen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, jotka auttavat sinua opintojesi alkuvaiheen suunnittelussa.

Tähän uusien opiskelijoiden Kompassi-oppaaseen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, jotka auttavat sinua opintojesi alkuvaiheen suunnittelussa. Kandikompassi 2015 Tähän uusien opiskelijoiden Kompassi-oppaaseen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, jotka auttavat sinua opintojesi alkuvaiheen suunnittelussa. Koska uusien opiskelijoiden perehdytysviikko

Lisätiedot

Opinto-opas. 2013 2014 verkkojulkaisu AVOIN YLIOPISTO

Opinto-opas. 2013 2014 verkkojulkaisu AVOIN YLIOPISTO Opinto-opas 2013 2014 verkkojulkaisu AVOIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO OPINTO-OPAS 2013 2014 verkkojulkaisu Julkaisija: Vaasan yliopiston avoin yliopisto Toimittaja: Mikael Mäenpää Taitto: Mikael Mäenpää

Lisätiedot

OPINTO-OPAS 2010-2011

OPINTO-OPAS 2010-2011 VAASAN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO OPINTO-OPAS 2010-2011 Nam et ipsa scientia potestas est (Tieto itsessään on myös valtaa) 1 Julkaisija: Vaasan yliopisto Avoin yliopisto. Toimittaja: Outi Järvi. Kannet:

Lisätiedot

SUOMEN KIELI JA TALOUSELÄMÄN VIESTINTÄ... 160 TEOLLISUUSTALOUS (TTY)... 163 CO-OP NETWORK STUDIES... 168 MAISTERIOHJELMAT... 169

SUOMEN KIELI JA TALOUSELÄMÄN VIESTINTÄ... 160 TEOLLISUUSTALOUS (TTY)... 163 CO-OP NETWORK STUDIES... 168 MAISTERIOHJELMAT... 169 SISÄLLYS TERVETULOA OPISKELEMAAN KAUPPATIETEITÄ PORIIN... 3 LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖSKENTELYAJAT... 4 OPINTOTOIMISTO... 5 OPETUSHENKILÖKUNNAN YHTEYSTIEDOT... 7 TURUN YLIOPISTOON ILMOITTAUTUMINEN... 9 OPINTOAIKOJEN

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

opiskelijan YLEISOPAS

opiskelijan YLEISOPAS opiskelijan YLEISOPAS Julkaisija: Turun yliopisto Toimittaja: Tuike Mäntylä Kansi: Samuli Keskinen / Mirja Sarlin Kannen kuva: Hanna Oksanen Taitto: Virpi Lehtola ISSN 1795-9454 Suomen Yliopistopaino Oy

Lisätiedot

Student s Handbook 2013 2014 OPISKELIJAN. käsikirja 2013 2014. Opiskelijan käsikirja Student s Handbook 1

Student s Handbook 2013 2014 OPISKELIJAN. käsikirja 2013 2014. Opiskelijan käsikirja Student s Handbook 1 Student s Handbook 2013 2014 OPISKELIJAN käsikirja 2013 2014 Opiskelijan käsikirja Student s Handbook 1 Opiskelijan nimi Student s name 2 Opiskelijan käsikirja Student s Handbook OPISKELIJAN KÄSIKIRJA

Lisätiedot

OLET TEHNYT HYVÄN VALINNAN, TERVETULOA OPISKELEMAAN! UUDEN OPISKELIJAN OPAS 2014, YAMK-TUTKINNOT

OLET TEHNYT HYVÄN VALINNAN, TERVETULOA OPISKELEMAAN! UUDEN OPISKELIJAN OPAS 2014, YAMK-TUTKINNOT OLET TEHNYT HYVÄN VALINNAN, TERVETULOA OPISKELEMAAN! UUDEN OPISKELIJAN OPAS 2014, YAMK-TUTKINNOT SISÄLTÖ TervetuloaSavoniaan! 2 Opiskelun aloittaminen 3 YAMK-tutkintoon johtavat opinnot 4 Opintojen suunnittelu

Lisätiedot

OPINTO-OPAS 2013-2014

OPINTO-OPAS 2013-2014 OPINTO-OPAS 2013-2014 Julkaisija Toimittajat Jakelu Turun yliopiston kauppakorkeakoulu Opintoasiainpäällikkö Veronika Ståhlberg ja opintoasiainsihteeri Mira Larkia Turun yliopiston kauppakorkeakoulu Opintotoimisto

Lisätiedot

KUVATAIDE- AKATEMIA YLIOPISTO TAIDE- OPINTO- OPAS

KUVATAIDE- AKATEMIA YLIOPISTO TAIDE- OPINTO- OPAS KUVATAIDE- AKATEMIA TAIDE- YLIOPISTO OPINTO- OPAS 2014 2015 1 Teemu Korpela, Portrait of a Human Being, 2013, öljy kankaalle. KUVATAIDE- AKATEMIA OPINTO-OPAS 2014 2015 2 KUVATAITEEN KANDIDAATIN TUTKINTO

Lisätiedot

KUVATAIDE- AKATEMIA YLIOPISTO TAIDE- OPINTO- OPAS. Opinto-opas 13 14

KUVATAIDE- AKATEMIA YLIOPISTO TAIDE- OPINTO- OPAS. Opinto-opas 13 14 1 KUVATAIDE- AKATEMIA TAIDE- YLIOPISTO OPINTO- OPAS 2013 2014 3 2 Tyko Elo: Ai kil juu [2013], stillkuva multimediasta, yksityiskohta KUVATAIDE- AKATEMIA OPINTO-OPAS 2013 2014 2 KUVATAITEEN KANDIDAATIN

Lisätiedot

LUKIJALLE. Oppaasta löydät tietoa verkkosivujen yhteyteen sijoitetuista sovelluksista ja muista palveluista.

LUKIJALLE. Oppaasta löydät tietoa verkkosivujen yhteyteen sijoitetuista sovelluksista ja muista palveluista. 1 2 LUKIJALLE Tämä verkkopalvelu- ja tietoturvaopas on tarkoitettu kaikille Lounais-Suomen ammattiopiston opiskelijoille ja työntekijöille. Se julkaistaan ja sitä ylläpidetään oppilaitoksen Internet-sivustolla.

Lisätiedot

Opinto-opas 2014 2015 TEKNIIKAN KANDIDAATIN JA DIPLOMI-INSINÖÖRIN TUTKINNOT

Opinto-opas 2014 2015 TEKNIIKAN KANDIDAATIN JA DIPLOMI-INSINÖÖRIN TUTKINNOT Lappeenrannan teknillinen yliopisto Lappeenranta University of Technology TEKNILLINEN TIEDEKUNTA TEKNIIKAN KANDIDAATIN JA DIPLOMI-INSINÖÖRIN TUTKINNOT Opinto-opas 2014 2015 Energiatekniikka Kemiantekniikka

Lisätiedot

Kuvataideakatemia Opinto-opas 2010 2015

Kuvataideakatemia Opinto-opas 2010 2015 Kuvataideakatemia Opinto-opas 2010 2015 4 Kuvataideakatemian opiskelijalle Kuvataideakatemia 1 Opiskelijana Kuvataideakatemiassa Kuvataideakatemian tutkinnot Hyödyllistä tietoa Lukuvuoden aikataulu KOPSU

Lisätiedot

OPINTO-OPAS 2014 2015

OPINTO-OPAS 2014 2015 OPINTO-OPAS 2014 2015 Turun kauppakorkeakoulu Porin yksikkö Sähköinen opinto-opas ja kurssikuvaukset löytyvät https://nettiopsu.utu.fi/opas/index.htm Tämän oppaan tiedot perustuvat heinäkuun 2014 tietoihin.

Lisätiedot

HATANPÄÄN LUKIO dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdf OPINTO-OPAS. ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfgh 2015-2016

HATANPÄÄN LUKIO dfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdf OPINTO-OPAS. ghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfgh 2015-2016 qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop asdfghjklzxcvbnmqwertyuiopas

Lisätiedot

Lappeenrannan teknillinen yliopisto Lappeenranta University of Technology KAUPPAKORKEAKOULU KAUPPATIETEIDEN KANDIDAATIN JA MAISTERIN TUTKINNOT

Lappeenrannan teknillinen yliopisto Lappeenranta University of Technology KAUPPAKORKEAKOULU KAUPPATIETEIDEN KANDIDAATIN JA MAISTERIN TUTKINNOT Lappeenrannan teknillinen yliopisto Lappeenranta University of Technology KAUPPAKORKEAKOULU KAUPPATIETEIDEN KANDIDAATIN JA MAISTERIN TUTKINNOT Opinto-opas 2014 2015 KAUPPAKORKEAKOULU OPINTO-OPAS 2014-2015

Lisätiedot

Viittomakielialan tulkkitoiminnan koulutusohjelma (ylempi AMK) 90 op Opiskelijan opas

Viittomakielialan tulkkitoiminnan koulutusohjelma (ylempi AMK) 90 op Opiskelijan opas 1 Viittomakielialan tulkkitoiminnan koulutusohjelma (ylempi AMK) 90 op Opiskelijan opas 2 Sisältö Ylempi ammattikorkeakoulututkinto... 4 Diak lyhyesti... 5 HUMAK lyhyesti... 6 Opiskelu Diakissa ja HUMAKissa...

Lisätiedot

OPINTO-OPAS 2005-2006

OPINTO-OPAS 2005-2006 OPINTO-OPAS 2005-2006 Julkaisija Toimittajat Jakelu Turun kauppakorkeakoulu Opintoasiainpäällikkö Veronika Ståhlberg ja ma. opintoasiainsihteeri Hanna Pihkola Turun kauppakorkeakoulu Opintotoimisto Rehtorinpellonkatu

Lisätiedot

SUOMEN KIELI JA VIESTINTÄ... 154 TEOLLISUUSTALOUS (TTY)... 158 MAISTERIOHJELMAT... 163

SUOMEN KIELI JA VIESTINTÄ... 154 TEOLLISUUSTALOUS (TTY)... 158 MAISTERIOHJELMAT... 163 SISÄLLYS TURUN YLIOPISTO TURUN KAUPPAKORKEAKOULUN PORIN YKSIKKÖ... 3 LUKUVUODEN 2011 2012 TYÖSKENTELYAJAT... 5 OPINTOTOIMISTO... 6 OPETUSHENKILÖKUNNAN YHTEYSTIEDOT... 8 TURUN YLIOPISTOON ILMOITTAUTUMINEN...

Lisätiedot