OPISKELIJAN TIETOTEKNIIKKAOPAS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OPISKELIJAN TIETOTEKNIIKKAOPAS"

Transkriptio

1 Opiskelijan tietotekniikkaopas 1 6 OPISKELIJAN TIETOTEKNIIKKAOPAS Opiskelijan tietotekniikkapalvelut Tietohallinto tarjoaa Tampereen yliopiston opiskelijoille useita tietotekniikkapalveluita, joista voi lukea lisää tietohallinnon intrasivuilta os. Intraan kirjaudutaan peruspalvelutunnuksella. Tietotekniikkapalveluiden esittelytilaisuudet syksyllä 2015 Syyslukukauden alussa järjestetään kaksi samansisältöistä tilaisuutta, joissa esitellään opiskelijoille suunnattuja tietotekniikkapalveluita ja niiden käyttämiseen liittyviä sääntöjä. Esittelytilaisuudet pidetään maanantaina ls D 10a+b klo tiistaina 8.9. ls D 10a+b klo Esittelytilaisuuteen kannattaa osallistua vaikka ei osallistuisikaan Tietotekniikkataidot-kurssille! Tilaisuudet ovat osa informaatiotieteiden yksikön järjestämää Tietotekniikkataidot -kurssia. Peruspalvelutunnus Jokainen Tampereen yliopiston opiskelija saa käyttöönsä peruspalvelutunnuksen, jolla kirjaudutaan mm. Office 365 -palveluun: intranet-sivuille: NettiKattiin: NettiOpsuun: Moodleen: Tenttikseen: tietokoneluokkien työasemille langattomiin vierailijaverkkoihin Uusille opiskelijoille postitettavan materiaalipaketin mukana toimitetaan ohjeet peruspalvelutunnuksen aktivoimiseksi. Salasana Uusi opiskelija voi aktivoida peruspalvelutunnuksensa todentamalla henkilöllisyytensä verkkopankkinsa tunnistuspalvelussa henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan. Tällöin opiskelija asettaa peruspalvelutunnukselleen myös salasanan. Tietohallinto ei milloinkaan kysy käyttäjätunnuksia tai salasanoja sähköpostilla tai puhelimitse. Salasana on henkilökohtainen. Älä koskaan luovuta sitä kenellekään!

2 Opiskelijan tietotekniikkaopas 2 6 Aktuaarinkansliassa ilmoittautuvat opiskelijat saavat peruspalvelutunnuksensa aktivointiohjeen ilmoittautuessaan läsnäolevaksi. Peruspalvelutunnuksen salasana suositellaan vaihtamaan vähintään puolen vuoden välein. Ohjeet salasanan vaihtamiseksi löytyvät NettiKatti -palvelusta sivulta NettiKattiin kirjaudutaan peruspalvelutunnuksella. Unohtuneen salasanan voi vaihtaa henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla osoitteessa tai käymällä tietohallinnon asiakaspalvelupisteessä. Peruspalvelutunnuksen voimassaolo Peruspalvelutunnus on voimassa niin kauan kuin opiskelijalla on avoin opinto-oikeus ja hän on ilmoittautunut läsnäolevaksi. Peruspalvelutunnuksen voimassaolon voi tarkistaa NettiKatti -palvelusta sivulla NettiKattiin kirjaudutaan peruspalvelutunnuksella. Sähköinen asiointipalvelu NettiKatti NettiKatissa opiskelija voi vaihtaa peruspalvelutunnuksen salasanan tarkistaa peruspalvelutunnuksen ja siihen liittyvien käyttöoikeuksien voimassaolon hakea tai jatkaa e-lomakkeen käyttöoikeutta tilata itselleen kotisivutilan yliopiston palvelimelta pitää yllä postituslistoja NettiKatin osoite on Intran etusivulla olevan linkin kautta pääsee NettiKattiin kirjautumatta sinne erikseen. Intranet Intranet on yliopiston sisäinen tiedotuskanava, jonne kirjaudutaan peruspalvelutunnuksella. Intranetistä voi jatkaa yliopiston sähköisiin palveluihin kirjautumatta niihin erikseen. Intrassa on eri aihepiireihin keskittyviä sivustoja. Avoimille sivustoille voivat liittyä kaikki peruspalvelutunnuksen omaavat yliopistolaiset. Sivustolle liitytään intran Sivustot -listauksen Käytettävissä olevat sivustot - välilehdellä. Intran osoite on Tietohallinnon kaikille avoin sivusto on nimeltään Ajankohtaista tietotekniikasta. Sivustolla tiedotetaan verkkopalveluiden käyttökatkoista sekä ajankohtaisista tietoteknisistä aiheista. Tietohallinnolla on myös avoin Tietoturvallisuus -sivusto. Office 365-palvelu Office 365 -palvelu opiskelijalle sisältää sähköpostin, jonka postikiintiö on 50 GB

3 Opiskelijan tietotekniikkaopas 3 6 Microsoft Officen verkkosovellukset (Word, Excel, PowerPoint) mahdollisuuden asentaa Microsoft Office 2013 omalle tietokoneelle 25 GB tallennustilaa jaetut kalenterit ryhmätyösivustot sekä dokumenttien yhtäaikaisen editoinnin Uuden opiskelijan sähköpostiosoite löytyy NettiKatti -palvelusta osoitteesta Sähköpostiosoite on muotoa sukunimi.etunimi.x@student.uta.fi. Office 365 -palveluun kirjaudutaan osoitteessa Palveluun kirjaudutaan tunnuksella peruspalvelutunnus@student.uta.fi ja peruspalvelutunnuksen salasanalla. Palveluun liittyviä ohjeita on sivulla Opiskelijan sähköinen asiointi NettiOpsu NettiOpsussa Tampereen yliopiston opiskelija voi tarkastella opintosuorituksiaan ja tilata niistä otteen sähköpostiinsa selailla tenttituloksiaan ilmoittautua kursseille ja tentteihin muuttaa yhteystietojaan opiskelijatietojärjestelmään NettiOpsun osoite on Intranetin etusivulla olevan linkin kautta pääsee NettiOpsuun kirjautumatta sinne erikseen. Avoimen yliopiston opiskelijan sähköinen asiointi NettiRekka NettiRekassa Avoimen yliopiston opiskelija voi selailla opintosuorituksiaan (myös osasuoritukset ja hylätyt) tilata virallisen opintosuoritusotteen tai kokonaismerkinnän lähettää otteen opintosuorituksistaan haluamaansa sähköpostiosoitteeseen ilmoittautua tenttiin muuttaa yhteystietojaan NettiRekan osoite on NettiRekan käyttöön suositellaan Mozilla Firefox-selainta. Moodle Moodle on selainkäyttöinen opiskelualusta, jota käytetään useilla kursseilla osana opetusta. Moodlessa opiskelija voi suorittaa kursseihin liittyviä tehtäviä ja saada niistä palautetta. Kurssin opettaja antaa tarvittavat ohjeet kurssin alussa. Moodlen osoite on Intran etusivulla olevan linkin kautta pääsee Moodleen kirjautumatta sinne erikseen.

4 Opiskelijan tietotekniikkaopas 4 6 Sähköinen tenttipalvelu Tenttis Tenttis on Moodleen pohjautuva sähköinen tenttipalvelu. Se mahdollistaa perinteisten kirjallisuuskuulustelujen, luentotenttien, tasotestien ja kypsyysnäytteiden toteuttamisen tietoverkon avulla. Sähköisiä tenttiluokkia on Tampereen keskustakampuksen lisäksi Kaupin, Seinäjoen ja Porin kampuksilla. Kaikissa luokissa voi tehdä samat tentit. Tenttiksen osoite on Tietokoneluokat Tietokoneluokat ovat läsnäolevaksi ilmoittautuneiden opiskelijoiden käytössä kiinteistöjen aukioloaikoina ja silloin, kun niissä ei ole opetusta. Työasemissa on Windows-käyttöjärjestelmä ja kaikissa luokissa on tulostin. Tietokoneluokissa on noudatettava hiljaisuutta! Työasemissa ilmenevistä vioista ilmoitetaan tietohallinnon asiakaspalveluun työaseman työpöydällä olevan Vikailmoitukset-kuvakkeen kautta. Tulostimissa ilmenevistä vioista ja paperin loppumisesta ilmoitetaan Juvenes Printille. Juvenes Printin yhteystiedot löytyvät tulostimien päältä ja jokaisen työaseman työpöydältä. Tietokoneluokkien sijainnit löytyvät tietohallinnon intrasivuilta osoitteesta Intrasivuille kirjaudutaan peruspalvelutunnuksella. Kulkukortti Tietokoneluokkien ovissa on sähkölukot, jotka aukeavat opiskelijakorttiin aktivoitavalla kulkukortilla. Jokainen ovenavaus kirjautuu kulunvalvontajärjestelmään. Kulkukorttivalmius sisältyy perusopiskelijoiden ja vaihto-opiskelijoiden opiskelijakortteihin. Kulkuoikeus aktivoidaan TAMY:ssa opiskelijakorttia noudettaessa tai tietohallinnon asiakaspalvelupisteessä. Avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijat saavat kulkukorttinsa aktuaarinkansliasta. Kulkukortin katoamisesta on ilmoitettava välittömästi tietohallinnon asiakaspalvelupisteeseen! Katso yhteystiedot oppaan takakannesta. Kulkukortti on henkilökohtainen! Opiskelija on vastuussa kortistaan ja sen käytöstä niin kauan kuin kortti on opiskelijan hallussa, tai kunnes se on ilmoitettu kadonneeksi. Tulostuskiintiö Opiskelija voi tulostaa ilmaiseksi 200 sivua lukukaudessa. Mahdollinen jäljellä oleva kiintiö lisätään seuraavan lukukauden kiintiöön. Kiintiö on kuitenkin enintään 2500 sivua. Kiintiö nollautuu, jos peruspalvelutunnus on ollut suljettuna puoli vuotta. Tulostimet tulostavat oletusarvoisesti kaksi sivua arkille. Jotkut tulostimet tulostavat arkin molemmille puolille. Lisää tulostuskiintiötä voi ostaa Café Campuksesta Päätalolta.

5 Opiskelijan tietotekniikkaopas 5 6 Atk-neuvontapisteet Atk-neuvojat neuvovat tietokoneluokkia koskevissa kysymyksissä. Neuvontapisteissä voi käydä henkilökohtaisesti tai niihin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Atk-neuvontapisteiden yhteystiedot ja aukioloajat päivitetään tietohallinnon intrasivulle opiskelijoiden-neuvontapisteet kunkin lukukauden alussa. Atk-neuvojat eivät neuvo kotikoneissa ilmenevissä ongelmissa! Vierailijaverkot Opiskelijat voivat kirjautua peruspalvelutunnuksellaan yliopiston langattomiin Eduroam- Langaton Tampere ja Utapac -verkkoihin. Kaikkien langattomien verkkojen tukiasemia on sekä Keskustan että Kaupin kampuksilla. Etäyhteydet kotoa Osa yliopiston verkkopalveluista on opiskelijoiden käytössä myös yliopiston ulkopuolelta. Verkkopalveluita ovat mm. Office 365-palvelu osoitteessa yliopiston intranet osoitteessa yliopiston kirjaston verkkoaineiston etäkäyttö osoitteessa Katso Nelli -portaalin etäkäytön ohje kirjaston sivulta Ohjelmistovälitys Yliopiston opiskelijoilla on oikeus asentaa kotikoneeseensa F-Securen Antivirus-virustorjuntaohjelma normaalia ostohintaa halvemmalla. Ohjelman asennusohjeet ovat tietohallinnon intrasivulla intra.uta.fi/portal/fi_fi/group/tietopankki/haittaohjelmasuojaus. Tietohallinto välittää opiskelijoille käyttöoikeuksia joihinkin kaupallisiin ohjelmiin. Ohjelmia voi hankkia omaan käyttöön normaalia ostohintaa edullisemmin. Tietohallinnon kautta hankittua ohjelmaa saa käyttää vain opiskelutai harrastustoimintaan, ei ansiotoimintaan! Ohjelmien käyttöoikeus on voimassa määräajan tai opiskelun päättymiseen saakka.

6 Opiskelijan tietotekniikkaopas 6 6 Yhteystiedot Asiakaspalvelu Sähköposti: asiakaspalvelu.tiha@uta.fi Puhelinpalvelu (avoinna virka-aikaan) Asiakaspalvelupiste: Fax: Postiosoite: YOP/Tietohallinto/Asiakaspalvelu Tampereen yliopisto Asiakaspalvelupiste Käyntiosoite: TietoPinni, 3. krs Keskustakampus Avoinna: ma pe klo Atk-neuvontapisteet Sähköposti: neuvonta.tkk@uta.fi Päätalo A 203e TietoPinni, 0. kerros

OPISKELIJAN TIETOTEKNIIKKAOPAS

OPISKELIJAN TIETOTEKNIIKKAOPAS Opiskelijan tietotekniikkaopas 1 5 OPISKELIJAN TIETOTEKNIIKKAOPAS Tietotekniikkapalveluiden esittelytilaisuudet syksyllä 2016 Syyslukukauden alussa järjestetään kaksi samansisältöistä tilaisuutta, joissa

Lisätiedot

IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa

IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa Tietotekniikkataidot 12.3.2014 Sisältö Tietohallinto julkisilla verkkosivuilla Yliopiston intranet Opiskelijan tietotekniikkaopas pääkohdat ja täydennyksiä

Lisätiedot

Tietotekniikkakeskuksen palvelut ja opiskelijan tietoturva

Tietotekniikkakeskuksen palvelut ja opiskelijan tietoturva Olavi Manninen, tietoturvapäällikkö, tietotekniikkakeskus 3.9.2013 Johdatus akateemisiin opintoihin Tietotekniikkakeskuksen palvelut ja opiskelijan tietoturva Tietotekniikkakeskuksen palvelut Tietotekniikkakeskus

Lisätiedot

Yliopiston sähköiset järjestelmät

Yliopiston sähköiset järjestelmät Yliopiston sähköiset järjestelmät Ove Ritola & Johanna Passiniemi S Y K S Y 2 0 1 9 O S A 1 Perusteet Yliopiston sähköiset järjestelmät S Y K S Y 2 0 1 9 2 Tietohallinnon vastuualueet Käyttäjätunnukset

Lisätiedot

IT-palvelut. IT-palvelut ja käytännön asioita

IT-palvelut. IT-palvelut ja käytännön asioita IT-palvelut IT-palvelut ja käytännön asioita Yliopiston IT-palvelut Ylläpitää yliopiston omia IT-palveluja Käyttäjätunnuksia, tietokoneita, tietoverkkoja, opintojärjestelmiä, www-sivuja jne. Tukee ja kehittää

Lisätiedot

Yliopiston sähköiset järjestelmät

Yliopiston sähköiset järjestelmät Yliopiston sähköiset järjestelmät Ove Ritola & Henna Toivola S Y K S Y 2 0 1 8 O S A 1 Perusteet Yliopistopalvelut IT-perusteet SYKSY 2018 2 Tietohallinnon vastuualueet Käyttäjätunnukset Tietoliikenne

Lisätiedot

LUENTO II O365 JA VERKKO- OPISKELU

LUENTO II O365 JA VERKKO- OPISKELU LUENTO II O365 JA VERKKO- OPISKELU TIEY4 TIETOTEKNIIKKATAIDOT ELOKUU 2017 JUHANI LINNA ANTTI SAND 14.8.2017 TÄLLÄ LUENNOLLA Taustaa harjoituksiin 1 ja 2: 1. Office 365 eli O365 2. Moodle 3. Harjoitus 2:

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

YLIOPISTON SÄHKÖISET JÄRJESTELMÄT

YLIOPISTON SÄHKÖISET JÄRJESTELMÄT YLIOPISTON SÄHKÖISET JÄRJESTELMÄT Ari Hovila Kaisa Savolainen Osa 1: Perusteet Tietohallinnosta Käyttäjätunnus Salasana Sähköposti Tietokoneluokat WLAN Tulostaminen 2 Tietohallinnon vastuualueet Käyttäjätunnukset

Lisätiedot

Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston opintoihin

Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston opintoihin Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston opintoihin Tervetuloa opiskelemaan Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon! 1 Ennen opiskelua Tutustu hyvin opinto-ohjelmaan verkkopalvelussa: luentojen ajat ja

Lisätiedot

ICT-info opiskelijoille. Syksy 2017

ICT-info opiskelijoille. Syksy 2017 ICT-info opiskelijoille Syksy 2017 BYOD on toimintamalli, joka on nopeasti yleistymässä niin yrityksissä kuin oppilaitoksissakin. BYOD-kokonaisuuteen kuuluu WLAN, tulostus, tietoturva, sovellukset, IT-luokat,

Lisätiedot

ICT-info opiskelijoille

ICT-info opiskelijoille ICT-info opiskelijoille 2018 BYOD on toimintamalli, joka on nopeasti yleistymässä niin yrityksissä kuin oppilaitoksissakin. BYOD-kokonaisuuteen kuuluu WLAN, tulostus, tietoturva, sovellukset, IT-luokat,

Lisätiedot

ICT-info opiskelijoille

ICT-info opiskelijoille ICT-info opiskelijoille 2019 BYOD on toimintamalli, joka on nopeasti yleistymässä niin yrityksissä kuin oppilaitoksissakin. BYOD-kokonaisuuteen kuuluu WLAN, tulostus, tietoturva, sovellukset, IT-luokat,

Lisätiedot

Opintoihin orientointi

Opintoihin orientointi Opintoihin orientointi Tervetuloa opiskelemaan fysiikkaa Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon! 2.9.2014 1 Ennen opintojen alkua Tutustu huolellisesti ja hyvin opinto-ohjelmaan. Tee HOPS eli henkilökohtainen

Lisätiedot

TAY MOODLEEN KIRJAUTUMINEN https://learning2.uta.fi

TAY MOODLEEN KIRJAUTUMINEN https://learning2.uta.fi TAY MOODLEEN KIRJAUTUMINEN https://learning2.uta.fi Aloita kirjautuminen valitsemalla Kirjaudu -linkki (painike) sen mukaan, millaiset käyttäjätunnukset sinulla on käytössäsi. Page1 A.Tampereen yliopistossa

Lisätiedot

Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille

Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille SISÄLTÖ Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen Opintoportaali Uni Opetuksen alkaminen ja infopäivät LOAS ja opiskelijakortti Opintotuki

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

Tervetuloa LUT:hen! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille

Tervetuloa LUT:hen! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille Tervetuloa LUT:hen! Ohjeet yhteishaussa hyväksytyille SISÄLTÖ Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen Opintoportaali Uni Opetuksen alkaminen ja orientaatioviikko LOAS ja opiskelijakortti Opintotuki

Lisätiedot

IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa

IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa Tietotekniikkataidot 20.8.2012 Tietohallinto IT palvelut Käyttösäännöt Tietoturvallisuus Esittely Palvelut TIETOHALLINTO IT-PALVELUT Tietohallinto

Lisätiedot

Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet maisteriohjelmiin hyväksytyille

Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet maisteriohjelmiin hyväksytyille Tervetuloa LUT:iin! Ohjeet maisteriohjelmiin hyväksytyille SISÄLTÖ Opiskelupaikan vastaanottaminen ja ilmoittautuminen Opintoportaali Uni Opetuksen alkaminen ja infopäivät LOAS ja opiskelijakortti Opintotuki

Lisätiedot

Tietotekniikkakeskuksen palvelut ja opiskelijan tietoturva

Tietotekniikkakeskuksen palvelut ja opiskelijan tietoturva Olavi Manninen, tietotekniikkakeskus / Kuopion kampus 2.9.2011 Johdatus akateemisiin opintoihin Tietotekniikkakeskuksen palvelut ja opiskelijan tietoturva Tietotekniikkakeskuksen palveluista Tietotekniikkakeskus

Lisätiedot

IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa

IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa Tietotekniikan peruskurssi 14.3.2012 Tietohallinto IT-palvelut Käyttösäännöt Tietoturvallisuus Esittely Palvelut TIETOHALLINTO IT-PALVELUT Tietohallinto

Lisätiedot

Orientointi Avoimen yliopiston opintoihin

Orientointi Avoimen yliopiston opintoihin Orientointi Avoimen yliopiston opintoihin Tervetuloa opiskelemaan maantiedettä Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon! Syytä valmistautua ennen opintojen alkua Tutustu huolellisesti opinto-ohjelmaan.

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

Tietojärjestelmät Metropoliassa. 28.08.2009 Mikko Mäkelä & JHH

Tietojärjestelmät Metropoliassa. 28.08.2009 Mikko Mäkelä & JHH Tietojärjestelmät Metropoliassa 28.08.2009 Mikko Mäkelä & JHH Tietohallinnon palvelujen toimintaperiaatteet Asiakaslähtöisyys palveluissa. Kaikille opiskelijoille tarjotaan samat peruspalvelut koulutusalasta

Lisätiedot

KÄYTTÖOIKEUSSITOUMUS 1 (5) Peruskoulut ja lukiot lukuv Lukuvuosi 2012-13

KÄYTTÖOIKEUSSITOUMUS 1 (5) Peruskoulut ja lukiot lukuv Lukuvuosi 2012-13 KÄYTTÖOIKEUSSITOUMUS 1 (5) Espoon suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö KUNTALAISVERKON PALVELUT, OPIT-PALVELU JA FRONTER Kuvaus palveluista ja Käyttöoikeussitoumus 1. KUNTALAISVERKKO Espoon suomenkielisen

Lisätiedot

OPISKELIJAN OPAS. Ryhmä MTTT10S

OPISKELIJAN OPAS. Ryhmä MTTT10S OPISKELIJAN OPAS Ryhmä MTTT10S SISÄLTÖ 1. OPETUSRYHMÄ... 2 2. KOULUTUKSEN KESTO... 2 3. TILAT JA VAHTIMESTARI... 2 4. RUOKAILU... 2 5. TIETOJÄRJESTELMÄT JA TUNNUKSIEN JAKAMINEN... 3 6. TIETOTEKNISET ONGELMAT...

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on Turun yliopiston avoimessa yliopisto-opetuksessa käytettävä verkkooppimisympäristö. Omalta Moodlen kurssialueeltasi löydät

Lisätiedot

Tieto- ja viestintätekniikka Helsingin toimipisteessä aloittavat (Bulevardi 31) UUSIEN OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSJAKSO to 20.8.2015 - pe 21.8.

Tieto- ja viestintätekniikka Helsingin toimipisteessä aloittavat (Bulevardi 31) UUSIEN OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSJAKSO to 20.8.2015 - pe 21.8. Tieto- ja viestintätekniikka Helsingin toimipisteessä aloittavat (Bulevardi 31) UUSIEN OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSJAKSO to 20.8.2015 - pe 21.8.2015 TERVETULOA OPISKELIJAKSI TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN TUTKINTO-OHJELMAAN

Lisätiedot

Tervetuloa Feeniks-kirjastoon! Mika Sarlin

Tervetuloa Feeniks-kirjastoon! Mika Sarlin Tervetuloa Feeniks-kirjastoon! Mika Sarlin http://www.utu.fi/kirjasto TURUN YLIOPISTON KIRJASTO Turun yliopiston kirjastossa monta kirjastoyksikköä: aineistot, lainauskäytännöt ja aukioloajat vaihtelevat

Lisätiedot

RESTON IT- YMPÄRISTÖ 31.1.2014. Mika Siiskonen. Tietohallinto

RESTON IT- YMPÄRISTÖ 31.1.2014. Mika Siiskonen. Tietohallinto RESTON IT- YMPÄRISTÖ Mika Siiskonen Tietohallinto resto_it_opiskelijat.docx 1 / 4 Sisällys 1. Tietokoneet... 2 2. Palvelut... 2 2.1. Tietokoneiden ohjelmat... 2 2.2. Savonian tarjoamat palvelut... 2 2.3.

Lisätiedot

Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston tietojenkäsittelytieteen opintoihin 9.9.2014

Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston tietojenkäsittelytieteen opintoihin 9.9.2014 Orientaatiotilaisuus Avoimen yliopiston tietojenkäsittelytieteen opintoihin 9.9.2014 Tervetuloa opiskelemaan Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon! 1 Perustietoa avoimesta yliopistosta Opetus on Helsingin

Lisätiedot

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta 1 Sisäänkirjautuminen ja omat sivut osio: Eri kirjautumistavat verkkokirjastoon, unohtuneet käyttäjätunnukset

Lisätiedot

Atk-info 2014. www.tut.fi/pop OPISKELU IT-palvelut

Atk-info 2014. www.tut.fi/pop OPISKELU IT-palvelut Atk-info 2014 www.tut.fi/pop OPISKELU IT-palvelut POP opiskelijaportaali http://www.tut.fi/pop Tietotekniikkainfoa löytyy TTY:n opiskelijoiden intranetsivuilta: http://www.tut.fi/pop OPISKELU IT-palvelut

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Ohje 1 (5) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Energiapeiliin rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien tunnistautumispalvelut:

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje

Emmi-sovelluksen kirjautumisohje Emmi-sovelluksen kirjautumisohje - päivitetty 5.9.2017- Sisällys 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta... 2 2. Yleistä PPSHP tunnuspalvelusta... 2 3. Yleistä tunnuksen hallinnasta... 2 4. Tunnuksen luominen...

Lisätiedot

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen moodleen...1 2 Kirjautuminen ulos...2 3 Salasanan vaihtaminen...2 4 Oman kuvan lisääminen moodleen...2 5 Uutiset ja keskustelualueet...4

Lisätiedot

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen Osaamispalvelut 1.2.2008 2 (9) Ohje tutkinnon suorittajan rekisteröitymiseen Tutkintopalveluun TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan Tutkintopalvelussa, jonka osoite

Lisätiedot

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään.

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. - 0 - Mikä on? Henkilökohtaisia tietojasi sisältävä verkkopalvelu on suojattu niin, että tietosi ovat turvassa.

Lisätiedot

Tietojärjestelmät Metropoliassa. 28.08.2008 Mikko Mäkelä & JHH

Tietojärjestelmät Metropoliassa. 28.08.2008 Mikko Mäkelä & JHH Tietojärjestelmät Metropoliassa Mikko Mäkelä & JHH Tietohallinnon palvelujen toimintaperiaatteet Asiakaslähtöisyys palveluissa. Tarjotaan mahdollisimman paljon palvelua kasvokkain ja ollaan näkyvässä roolissa

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle 3.2.2015 Esa Väistö Sisällysluettelo 2 (8) Office2013 ProPlus asennus opiskelijoille ja opettajille... 3 Asennus Windows työasemaan... 3 Asennus

Lisätiedot

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri OHJE 1 (5) Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri Hakemuksen jätettyäsi Kuntarekry palvelun kautta voit omilla tunnuksillasi päivittää tietoja ja käytettävyyskalenteriasi

Lisätiedot

Henkilöstökoulutuskalenterin käyttöopas

Henkilöstökoulutuskalenterin käyttöopas Henkilöstökoulutuskalenterin käyttöopas 15.6.2015 Sisältö Yleisesittely... 3 1. Henkilöstökoulutuskalenterin etusivu... 4 1.1. Tilaisuuden tiedot ja ilmoittautuminen... 5 2 Henkilöstökoulutuskalenteriin

Lisätiedot

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio SISÄLTÖ 2 1. Tunnusten luominen 3 2. Ensimmäinen kirjautumiskerta ja kursseille liittyminen 6 3. Opiskelu ja oppituntien sisältö 8 4. Tenttiminen 12 5.

Lisätiedot

Johdanto kauppatieteiden opiskeluun ti klo Tervetuloa! UEF ADUCATE

Johdanto kauppatieteiden opiskeluun ti klo Tervetuloa! UEF ADUCATE Johdanto kauppatieteiden opiskeluun ti 10.2.2015 klo 17.00-18 Tervetuloa! Kaikille avoin yliopisto Avoin yliopisto opetus vastaa yliopiston perusopetusta eli avoimessa yliopistossa tehdyt opintosuoritukset

Lisätiedot

EXAM opiskelijan ohjeet

EXAM opiskelijan ohjeet 1 EXAM opiskelijan ohjeet Sisältö Ilmoittautuminen tenttiin ja tenttitilan varaaminen... 1 Ajankohdan vaihtaminen... 5 Tentti-ilmoittautumisen peruminen... 5 Tenttitilat... 5 Tenttiin tulo... 5 Tenttiminen...

Lisätiedot

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten

Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten 1 Ohje Emmi-sovellukseen kirjautumista varten Ohjetta päivitetty 2.9.2017. 1. Yleistä Emmi-kirjautumisesta Kirjautuminen Emmi-sovellukseen vaatii voimassa olevan käyttäjätunnuksen sekä hyväksytyn käyttöoikeuden

Lisätiedot

Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen

Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen http://www.utu.fi/kirjasto TURUN YLIOPISTON KIRJASTO Turun yliopiston kirjastossa monta kirjastoyksikköä: aineistot, lainauskäytännöt ja aukioloajat vaihtelevat

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Ohje 1 (5) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Energiapeiliin rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien tunnistautumispalvelut:

Lisätiedot

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 2 2. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN... 2 2.1 WebWisuun kirjautuminen salasanan avulla... 2 2.1.1 Käyttäjätunnus... 2 2.1.2 Lisenssinumero... 2 2.1.3

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien

Lisätiedot

Weboodi. Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi

Weboodi. Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi Weboodi Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi WebOodissa: Henkilötietojen ylläpito Henkilötietojen luovutusluvat ja niiden ylläpito Ilmoittautuminen opetukseen / tentteihin Virallinen suoritusrekisteri

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIOHJE Mikkelin ammattikorkeakoulu

SÄHKÖPOSTIOHJE Mikkelin ammattikorkeakoulu SÄHKÖPOSTIOHJE Mikkelin ammattikorkeakoulu 1 Ohjeen nimi Vastuuhenkilö Sähköpostiohje Järjestelmäasiantuntija Antero Istolainen Voimaantulo 19.02.2013 Päätös Muutettu viimeksi 11.02.2014 Tarkistettu viimeksi

Lisätiedot

Wilma-ohje huoltajille

Wilma-ohje huoltajille Wilma-ohje huoltajille Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Wilman osoite on https://wilma.businesscollege.fi/ Wilmaan kirjaudutaan tunnuksilla, jotka huoltaja luo saamallaan avainkoodilla. Wilman etusivulla

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Tammi-maaliskuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN VAASAN YLIOPISTOON!

TERVETULOA OPISKELEMAAN VAASAN YLIOPISTOON! TERVETULOA OPISKELEMAAN VAASAN YLIOPISTOON! TUUTORIT Henna Hämäläinen Outi Ekebom henna-leena.hamalainen@student.uwasa.fi Sairaanhoitaja AMK Sosiaali- ja terveyshallintotieteen aineopinnot Itä-Suomen yliopistossa

Lisätiedot

SCI-A0000: Tietoa opiskelusta -harjoitus, syksy 2015

SCI-A0000: Tietoa opiskelusta -harjoitus, syksy 2015 SCI-A0000: Tietoa opiskelusta -harjoitus, syksy 2015 Sisältö SCI-A0000: Tietoa opiskelusta -harjoitus, syksy 2015... 1 1. Into ja opinto-oppaat... 2 2. WebOodi... 3 3. MyCourses... 4 4. Inside... 5 5.

Lisätiedot

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013 http://www.wordle.net Opiskelijan ohje 1.9.2013 Opiskelijan ohje 2 (9) n käyttöohje tutkinnon suorittajalle Ohjeen sisältö TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan ssa, jonka osoite on /tupa. Jokainen TIEKEn tutkintoa

Lisätiedot

LUENTO II O365 JA VERKKO- OPISKELU

LUENTO II O365 JA VERKKO- OPISKELU LUENTO II O365 JA VERKKO- OPISKELU TIEY4 TIETOTEKNIIKKATAIDOT SYKSY 2017 JUHANI LINNA ANTTI SAND 19.9.2017 TÄLLÄ LUENNOLLA Harjoitusten palauttamisesta Harjoitusten arvioimisesta Taustaa harjoituksiin

Lisätiedot

Akateeminen tiedonhankinta - yliopisto-opiskelun perustaito

Akateeminen tiedonhankinta - yliopisto-opiskelun perustaito Lappeenrannan Akateeminen tiedonhankinta - yliopisto-opiskelun perustaito Marja Talikka informaatikko 31.8.2017 1 Akateeminen tiedonhankinta tiedonhankinta on olennainen osa akateemista opiskelua ja tutkimusta

Lisätiedot

TERVETULOA AVOIMEN YLIOPISTON INFOTILAISUUTEEN!

TERVETULOA AVOIMEN YLIOPISTON INFOTILAISUUTEEN! TERVETULOA AVOIMEN YLIOPISTON INFOTILAISUUTEEN! Kesäopinnot 2017 Avoin yliopisto 2 https://www.youtube.com/watch?v=1cyilqbggxq KESKUSTELE VIERUSKAVERIN KANSSA Voit kertoa esim. Miksi olet tullut Avoimen

Lisätiedot

1. SAVONIA-AMK:N TIETOVERKON (JA SÄHKÖPOSTIN) KÄYTTÄJÄTUNNUKSET... 3

1. SAVONIA-AMK:N TIETOVERKON (JA SÄHKÖPOSTIN) KÄYTTÄJÄTUNNUKSET... 3 Savonia-ammattikorkeakoulu Savonia Business/ Matkailu- ja ravitsemisala Mika Siiskonen 2007 SISÄLLYSLUETTELO 1. SAVONIA-AMK:N TIETOVERKON (JA SÄHKÖPOSTIN) KÄYTTÄJÄTUNNUKSET... 3 1.1. Salasanan vaihtaminen

Lisätiedot

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Digitaalisen oppimisen tiimi/ Mia Tele & Kalle Malinen 13.10.2017 Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Sisältö 1. OneDrive... 2 2. Miten voin ottaa OneDriven käyttöön?... 3 3. Mitä OneDrivella voi

Lisätiedot

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen

Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Käyttöohjeet Timmi järjestelmään 1 Timmi järjestelmään rekisteröityminen ja käyttöoikeuksien laajentaminen Timmi tilavarausjärjestelmään siirtyminen Jyväskylän kaupungin käytössä on Timmi tilavaraus- ja

Lisätiedot

Uuden extranetin ja Postittamisen työpöydän käyttöönotto

Uuden extranetin ja Postittamisen työpöydän käyttöönotto Uuden extranetin ja Postittamisen työpöydän käyttöönotto Postipalvelut 1 Extranetin ja Postittamisen työpöydän käyttöönotto Sisältö Tietoa Postittamisen työpöydästä Uuden extranet-palvelun käyttöönotto

Lisätiedot

Fronter sisältää sähköisen oppimisympäristön, sähköisiä oppimateriaaleja sekä käyttäjäpalvelut.

Fronter sisältää sähköisen oppimisympäristön, sähköisiä oppimateriaaleja sekä käyttäjäpalvelut. KÄYTTÖOIKEUSSITOUMUS 1 (5) Espoon suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö KUNTALAISVERKON PALVELUT JA FRONTER Kuvaus palveluista, käyttösäännöt ja käyttöoikeussitoumus 1. KUNTALAISVERKKO Espoon suomenkielisen

Lisätiedot

YLEISINFO. TIEY4 Tietotekniikkataidot Kevät Juhani Linna

YLEISINFO. TIEY4 Tietotekniikkataidot Kevät Juhani Linna YLEISINFO TIEY4 Tietotekniikkataidot Kevät 2018 Juhani Linna 14.3.2018 NIMILISTA JA MYÖHÄSSÄ ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuneiden nimilistaan kuittaus paikallaolosta Listoja on useampia jos sukunimesi ei

Lisätiedot

Elisa Oyj Elisa Toimisto (13)

Elisa Oyj Elisa Toimisto (13) Elisa Oyj Elisa Toimisto 365 1 (13) ELISA TOIMISTO 365 Pääkäyttäjän pikaopas Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta https://yrityksille.elisa.fi/ohjeet/office-365

Lisätiedot

Päätelaitteen asennus. Sähköposti. Laskutus. Yhteystiedot

Päätelaitteen asennus. Sähköposti. Laskutus. Yhteystiedot Ohjeita käyttöönottoon ja jatkoa varten Päätelaitteen asennus Sähköposti Vartonenkin voisi liittyä. Tulisi vauhtia elämään. Laskutus Yhteystiedot Tervetuloa nopean laajakaistan pariin! Onneksi olkoon,

Lisätiedot

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017 Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Syksy 2017 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Kursseista

Lisätiedot

Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje

Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje Valtiokonttori Ohje 1 (5) Valtion IT-palvelukeskus Vyvi Työtila ja Ryhmä kirjautumisohje 11.10.2013 Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje Tässä ohjeessa

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

VTJ-YLLÄPITO. Käyttäjän ohje Kunnat

VTJ-YLLÄPITO. Käyttäjän ohje Kunnat VTJ-YLLÄPITO Käyttäjän ohje Kunnat KÄYTTÄJÄN OHJE 2 (8) Sisällysluettelo 1 Yleistä VTJ-ylläpidon käytöstä...3 1.1 Kuvaukset ja ohjeet...3 1.2 Hallintapalvelut...3 1.3 Roolit...3 1.4 Henkilökohtaiset käyttäjätunnukset

Lisätiedot

740150P Valmiustaitoja biokemisteille (2 op) Tuomo Glumoff Helmut Pospiech Jari Heikkinen Anne Mäkelä

740150P Valmiustaitoja biokemisteille (2 op) Tuomo Glumoff Helmut Pospiech Jari Heikkinen Anne Mäkelä 740150P Valmiustaitoja biokemisteille (2 op) 6.2.-24.2.2017 Tuomo Glumoff Helmut Pospiech Jari Heikkinen Anne Mäkelä Valmiustaitoja biokemisteille - Sisältö Yleisiä tietojenkäsittelytaitoja; työselostusten,

Lisätiedot

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje

Asiointipalvelu. Asiakkaan sisäänkirjautumisohje Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje sivu 1/7 Asiointipalvelu Asiakkaan sisäänkirjautumisohje 1 Yleiskuvaus... 3 2 Asiointipalvelun pääsivu... 4 2.1 Kieli... 4 2.2 Rekisteröityminen palveluun...

Lisätiedot

Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010

Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010 Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010 1 Agenda Triuvare lyhyesti Muutama käytännön esimerkki Microsoftin BPOS-palvelun käytöstä Palvelun käyttöönotto, ylläpito ja tuki mitä käytännössä

Lisätiedot

OPINTOJEN OHJAUS & OPINTOPALVELUT

OPINTOJEN OHJAUS & OPINTOPALVELUT OPINTOJEN OHJAUS & OPINTOPALVELUT 1 Opiskelijapalvelut Opintojen ohjaus -tiimimme ja opiskelijoiden asiakaspalvelutiimimme auttavat ja tukevat sinua kaikissa mahdollisissa opiskeluun liittyvissä asioissa.

Lisätiedot

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio 2.2.2017 LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio SISÄLTÖ 2 1. Tunnusten luominen 3 2. Ensimmäinen kirjautumiskerta ja kursseille liittyminen 6 3. Opiskelu ja oppituntien sisältö 8 4. Tenttiminen

Lisätiedot

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran

Ristijärven metsästysseura tysseura osti lisenssin jahtipaikat.fi verkkopalveluun, jotta seuran Ohjeet. Sivu 1/7 Tämä ohje on tarkoitettu Ristijärven metsästysseuran jäsenille. Ohjeen tarkoitus on opastaa kuinka seuran jäsenet saavat Jahtipaikat.fi verkkosivustolla olevan metsästyskartta sovelluksen

Lisätiedot

Opinto- ja opetuspalvelut Syksy Opinto- ja opetuspalveluiden sähköisiä palveluita

Opinto- ja opetuspalvelut Syksy Opinto- ja opetuspalveluiden sähköisiä palveluita Opinto- ja opetuspalvelut Syksy 2012 Opinto- ja opetuspalveluiden sähköisiä palveluita Opinto- ja opetuspalveluiden sähköiset palvelut Moodle-oppimisympäristöt Adobe Connect (AC) Confluence Wiki elomake-lomakeohjelma

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

UKK - USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET - KAUPPATIETEET

UKK - USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET - KAUPPATIETEET UKK - USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET - KAUPPATIETEET OPISKELIJAKSI HAKEMINEN Kuinka pitkään saan opiskella? Opinto-oikeusaika on perusopintokokonaisuudessa kolme lukukautta, aineopintokokonaisuudessa neljä lukukautta

Lisätiedot

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma

Wilman käyttöopas. huoltajille. www.edu.hel.fi > Wilma Wilman käyttöopas huoltajille 1 Sisällysluettelo Wilmaan kirjautuminen... 3 Oma etusivu... 4 Pikaviestit... 5 Työjärjestys... 6 Kokeet... 6 Suoritukset... 6 Tuntimerkinnät... 7 Selvitä tuntimerkintöjä...7

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Johdanto 3 Aloita - Sonera Omat Sivut tilin luominen 3 Sonera Business Apps hallintaportaalin aktivointi 5 Pääkäyttäjätunnuksen aktivoiminen 5 Käyttäjien lisääminen 10 Nykyisen sähköpostiratkaisun

Lisätiedot

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2016

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2016 Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Syksy 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Kursseista

Lisätiedot

KAMPUSSALASANAN VAIHTAMINEN (SAVONIA-AMK KÄYTTÄJÄT)

KAMPUSSALASANAN VAIHTAMINEN (SAVONIA-AMK KÄYTTÄJÄT) KAMPUSSALASANAN VAIHTAMINEN (SAVONIA-AMK KÄYTTÄJÄT) Moodlen tunnukset ovat samat kuin verkon (=tietokoneille kirjautumisen), sähköpostin, Asion, Adobe Connectin ja Webropolin käyttäjätunnukset. Näiden

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Huhti-toukokuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft-käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset voit tilata suoraan omalta Lemonsoft-myyjältäsi tai Lemonsoftin asiakaspalvelun kautta. Käyttäjätunnusta tilatessasi ilmoitathan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus TIMMI-tilavarausjärjestelmä Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus KÄYTTÖOHJEET Kalenterin selaus Varauksen teko Oma asiointi Omat tiedot ja edustamani organisaation tiedot 8.8.2018 1

Lisätiedot

TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA: HELSINKI UUSIEN OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSJAKSO

TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA: HELSINKI UUSIEN OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSJAKSO TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA: HELSINKI UUSIEN OPISKELIJOIDEN PEREHDYTYSJAKSO TERVETULOA OPISKELIJAKSI TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN TUTKINTO-OHJELMAAN Uusien opiskelijoiden perehdytysjakso järjestetään

Lisätiedot

Huom! Tunnuksesi pitää olla aktivoitu ennen tilin luomista ja sen yhteydessä näet sähköpostiosoitteesi tarkan muodon.

Huom! Tunnuksesi pitää olla aktivoitu ennen tilin luomista ja sen yhteydessä näet sähköpostiosoitteesi tarkan muodon. Mobiililaitteet ja TUNI-Office 365 asetukset Jotta voisit käyttää jatkossa käyttää TUNI-sähköpostiin vastaa liittyviä palveluja (Sähköposti, kalenteri, osoitekirja) tulee sinun määrittää TUNI-tunnus puhelimesi

Lisätiedot

Kelan palvelut henkilöasiakkaille

Kelan palvelut henkilöasiakkaille Kelan palvelut henkilöasiakkaille Susanna Sinda, Kelan Ulkomaan yksikkö 17. 18.2.2010 Kelan palvelukanavat Kelan palvelukanavia ovat posti puhelinpalvelu verkkopalvelut 1) kaikille avoimet palvelut (www.kela.fi)

Lisätiedot

Työelämän tutkimuspäivät 5. 6.11.2015

Työelämän tutkimuspäivät 5. 6.11.2015 Työelämän tutkimuspäivät 5. 6.11.2015 AV-ohjeet (Päätalo, Pinni A, Pinni B, Linna, Atalpa) Alkuvalmistelut Tule ajoissa paikalle (pyydä virastomestareita avaamaan lukitut ovet) 1. Laita tietokone (ja näyttö)

Lisätiedot

Tietoturva. opettaja Pasi Ranne Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Pasi Ranne sivu 1

Tietoturva. opettaja Pasi Ranne Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä   Pasi Ranne sivu 1 Tietoturva opettaja Pasi Ranne Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä email: pasi.ranne@luksia.fi sivu 1 Miksi tietoturvallisuus on tärkeää? Yksi vakava uhka on verkkojen ja sähköpostin kautta leviävät

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Ohjeen aiheet. Uudistunut ESE Online -palvelu...3. Käyttäjäksi rekisteröityminen...4. Palveluun kirjautuminen...5. Etusivu...6. Valikko...

Ohjeen aiheet. Uudistunut ESE Online -palvelu...3. Käyttäjäksi rekisteröityminen...4. Palveluun kirjautuminen...5. Etusivu...6. Valikko... ESE ONLINE -ohje Ohjeen aiheet Uudistunut ESE Online -palvelu...3 Käyttäjäksi rekisteröityminen...4 Palveluun kirjautuminen...5 Etusivu...6 Valikko...7 Energiaraportointi...8 Sähkönkäytön energiaraportointi...9

Lisätiedot