KUNTOSALIEN LAATULUOKITUS Oulun kaupungin Sivistys- ja kulttuuripalvelut/ liikuntapalvelut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUNTOSALIEN LAATULUOKITUS 2015. Oulun kaupungin Sivistys- ja kulttuuripalvelut/ liikuntapalvelut"

Transkriptio

1 KUNTOSALIEN LAATULUOKITUS 2015 Oulun kaupungin Sivistys- ja kulttuuripalvelut/ liikuntapalvelut Työryhmän raportti

2 1 Sisällys 1. Laatuluokituksen tavoitteet Kuntosalipalvelut Palvelukonsepti Salien käyttö ja hinnoittelu Liikuntapalveluiden hallinnoimat kuntosalit Kuntosalit kartalla Oulun uimahalli Oulun urheilutalo Linnanmaan liikuntahalli Raatin uimahalli Ouluhalli Värtön liikuntahalli Kasarmin liikuntasali Ylikiimingin kuntosali Oulunsalon liikuntakeskus Yli-Iin Vorelli Jatulin liikuntakeskus Laatuluokat ja kriteerit Pisteytys kuntosaleittain Johtopäätökset... 18

3 2 1. Laatuluokituksen tavoitteet Laatuluokitus toimii välineenä kunnallisen kuntosalitoiminnan kehittämisessä ja suunnittelussa. Tavoitteena on tarjota kuntalaisille tasapuoliset kuntoilumahdollisuudet itselleen parhaiten soveltuvalla kuntosalilla. Tavoitteena on myös, että ensikertalainen voi omatoimisesti ja turvallisesti aloittaa kuntoilunsa liikuntapalveluiden kuntosaleilla. Kuntosalien laatuluokitusta käytetään päätöksenteon työvälineenä. Tulevissa päätöksissä voidaan ottaa laatuluokituksen perusteella kantaa - sijaintiin - laatuun - profilointiin - oheispalveluihin - vahvistaa toiminnan kohderyhmäajattelua. Tason ja laadun tarkastelussa on hyvä nähdä myös muiden toimijoiden kuntosalien taso. Tällöin voimme määritellä ja toteuttaa meille oman tarkoituksenmukaisen tason, huomioiden kaupungin tukemat edulliset käyttömaksut. Laatuluokitus on tehty ensimmäisen kerran 2008 ja se on ohjannut tavoitteen mukaisesti kuntosalien kehittämistä. Kuntaliitosten jälkeen on liikuntapalveluiden hallintaan tullut neljä kuntosalia lisää, jotka ovat mukana tässä laatuluokituksessa. Kaiken kaikkiaan Oulun kaupungin liikuntapalveluiden hallinnoimia kuntosaleja on yhteensä 13 kappaletta. Tämän laatuluokituksen pisteytyksessä on verrattu liikuntapalveluiden hallinnoimia kuntosaleja toisiinsa. Vertailun tekemisessä ovat olleet mukana raportin tekijät sekä kuntosaleista vastaavien laitosten isännöitsijät ja ohjauspalveluiden päällikkö. 2. Kuntosalipalvelut Liikuntapalveluiden hallinnoimien kuntosalien käyttö on lisääntynyt reilusti viime vuosien aikana. Varsinkin senioriliikkujat ovat löytäneet tämän heille hyvin soveltuvan kuntoilumuodon. Pääosa kuntosalien käyttäjistä kuntoilee omatoimisesti ilman ohjausta. Tämän tarkoittaa tiukempia velvoitteita mm. kuntosalilaitteiden laadulle, käyttöohjeille ja huollolle. Näiden turvallisuusasioiden noudattamiseen on kuluttajasuojan laatimia ohjeita ja viranomaismääräyksiä, joita käytännössä valvovat terveystarkastajat.

4 3 2.1 Palvelukonsepti Tavoitteena on luoda kuntalaisille kohtuuhintaiset ja helposti saavutettavat kuntoilumahdollisuudet Oulun kaupungin kuntosaleilla. Kuntosalien palvelukonseptia on yksinkertaistettu seuraavilla toimenpiteillä: - Liikuntapaikka- ja palvelukohtaisesta hinnoittelusta on luovuttu ja siirrytty hinnoittelussa yhteiseen kuntoilumaksuun. Kaikissa liikuntapaikoissa kuntoilumaksu on sama sekä lisäksi kuntoilusarjalippuja voi käyttää missä tahansa Oulun kaupungin liikuntapaikassa joko kuntosalille, uintiin tai sulkapallon pelaamiseen. Kuntosalin kuukausikortilla voi käydä 30 päivän ajan rajoituksetta kaikilla Oulun kaupungin kuntosaleilla. - Kuntosalien vapaita kuntoilijavuoroja tarkastellaan kokonaisuutena määriteltäessä ja jaettaessa yleisövuoroja, liikuntapalveluiden ohjattujen ryhmien vuoroja sekä saleille myönnettäviä harjoitusvuoroja. - Kuntoilijoille laaditaan kausittain kaikki kuntosalit kattava yleisövuoroesite, josta selviää milloin salit ovat omatoimisten kuntoilijoiden vapaassa käytössä. - Kuntosalien aukioloajat määritellään niin, että joku kuntosaleista on kuntoilijoiden käytössä myös hiljaisimpina aikoina, jolloin muut liikuntapaikat saattavat ovat suljettuina esim. vuosikorjausten ja juhlapyhien aikana. 2.2 Salien käyttö ja hinnoittelu Oulun kaupungin kuntosalit ovat erittäin suosittuja ja eri-ikäisiä kuntoilijoita riittää kaikilla saleilla aamusta iltaan. Varsinkin arki-illat ovat täynnä toimintaa ja käyntikertojen lisääminen niille ajoille ei ole tarkoituksenmukaista. Aamu- ja päiväaikaan sekä viikonloppuisin on ollut ruuhka-aikoja väljempää, mutta palvelukonseptin pitkäjänteisellä kehittämisellä on käyttöä saatu lisättyä huomattavasti myös hiljaisemmille ajoille. Seniorikuntoilijoiden lisääntynyt kuntosaliharjoittelu ja siihen kehitetty senioreiden vuosikortti, jota voi käyttää vain arkisin ennen klo 15.00, on lisännyt selkeästi myös näiden hiljaisempien aikojen kävijämäärää. Tämän tyyppisillä ohjailumekanismeilla ja asiakasohjauksella on mahdollista lisätä edelleen käyntikertoja ruuhka-aikojen ulkopuolelle. Myös yleinen tietoisuus kuntosaliharjoittelun terveysvaikutuksista on lisännyt kokonaisuudessaan salien käyntikertoja.

5 4 Kuntosalien kävijämäärät vuonna 2014 Urheilutalo 3 salia Raatin uimahalli Ouluhalli Oulun uimahalli Oulunsalon liikuntakeskus Linnanmaan liikuntahalli Jatulin liikuntakeskus Ylikiimingin kuntosali Kaikilla kuntosaleilla on sama käyttömaksu: korkeimmillaan se on 5 euroa ja aleryhmään kuuluvat maksavat 2,80 euron kertahinnan. Kortille ladattavilla sarjalipuilla ja kausikorteilla kertakäynti on selkeästi edullisempi kuin kertamaksulla. Tällä hinnoittelulla on ohjattu asiakkaita entistä enemmän sarjalippujen, kuukausikorttien ja muiden kausilippujen hankintaan. Ko. tuotteiden lataaminen kaupunkikortille (OuluCard) sekä kulunvalvontaporttien ja itsepalvelupisteiden lisääminen on mahdollistanut asiakkaiden omatoimisen kulkemisen kuntosalille ilman asiointia liikuntapaikan palvelupisteessä. Kuntoiluhinnat ovat linjassa muiden kunnan järjestämien edullisten liikuntapalvelujen kanssa. Oulun kaupungin perimät kuntoilumaksut ovat valtakunnallista keskitasoa. 3. Liikuntapalveluiden hallinnoimat kuntosalit Liikuntapalveluiden hallinnoimat kuntosalit sijaitsevat Oulun uimahallilla, Raatin uimahallilla, Oulun urheilutalolla (kolme salia), Ouluhallilla, Linnanmaan liikuntahallilla, Jatulin liikuntakeskuksessa, Oulunsalon liikuntakeskuksessa, Värtön liikuntahallilla, Kasarmin liikuntasalilla, Yli-Iin Vorellissa ja Ylikiimingissä, kaikkiaan 13 salia, jotka toimintaprofiililtaan ovat hyvin erilaisia. Esimerkiksi Kasarmin painonnostajille tarkoitettu sali on aivan erilainen, kuin Raatin uimahallin kuntosali, mutta molemmat ovat yhtä hyviä harjoituspaikkoja omille kohderyhmilleen. Oulun uimahallin kuntosali on saleista vanhin, pääsääntöisesti kuntoilijoiden käyttöön tarkoitettu sali. Se otettiin käyttöön hallin valmistuttua vuonna Muut kuntosalit ovat syntyneet kysynnän lisääntyessä joko uuden liikuntalaitoksen rakentamisen yhteydessä tai vanhan laitoksen perusparannuksessa. Ylikiimingin kuntosali on ainoa, joka toimii vuokratiloissa kunnan ulkopuolisessa kiinteistössä.

6 5 Kuntosalien kunnossapito ja muu kehittäminen, kuten esimerkiksi laitehankinnat kuuluvat liikuntalaitospäällikön ja kyseisen liikuntalaitoksen isännöitsijän vastuualueeseen. Laitteiden huolto ja korjaukset ostetaan yksityiseltä palveluntarjoajalta. Uusien laitteiden huolto on laitetakuun piiriin kuuluvaa työtä. Liikuntalaitoksen perusparannuksen yhteydessä on siellä sijaitsevalle kuntosalille kilpailutettu uudet kuntosalilaitteet kokonaisuudessaan. Muita laitehankintoja tehdään sitä mukaan, kun vanhojen laitteiden käyttöikä on päättynyt tai ne rikkoutuvat. Salien määrän ja käyntikertojen lisäännyttyä myös laitehankintojen määrä on kasvanut. Tämä tarkoittaa, että liikuntapalveluilla tulee olla jatkossa riittävästi taloudellista resurssia tähän kasvavaan tarpeeseen laatutason ylläpitämiseksi. Laitteiden laadunvalvonta hoituu nopeasti ja luontevasti asiakkaiden ja henkilökunnan toimesta. Kuntosalien laatua ja vetovoimaisuutta on tarkoituksenmukaista parantaa, sillä salit ovat erittäin kustannustehokkaita liikuntapaikkoja; pieni tilatarve, pienet käyttökustannukset mutta suuret määrät kuntoilumaksun maksavia asiakkaita. Esimerkiksi Raatissa n. 160 m 2 salilla kuntoilee reilu neljännes koko liikuntakeskuksen asiakkaista. Oulun kaupungin liikuntalautakunta ( ) on asettanut kuntosalien käytön ikärajaksi 13 vuotta. Ikärajan perusteena ovat turvallisuusnäkökohdat sekä junioriurheilijoiden omatoimisen voimaharjoittelun alaikärajan linjaaminen.

7 3.1 Kuntosalit kartalla 6

8 7 3.2 Oulun uimahalli Oulun uimahallin kuntosali peruskorjattiin vuonna 2001, jolloin salille hankittiin kokonaisuudessaan uudet laitteet. Laitehankinnoissa huomioitiin eritasoisten kuntoilijoiden omatoiminen laitteiden käyttö saliharjoitteluun. Sali on erittäin suosittu ja laitteet ovat kovalla käytöllä. Kuluneiden ja rikkoutuneiden laitteiden tilalle on ostettu turvallisia, helposti käytettäviä, painopakallisia tasokkaita kuntosalilaitteita. Näillä laitehankinnoilla on jatkettu salin hyväksi koettua toimintaprofiilia. Käyttökynnys on pidetty mahdollisimman matalana, jolloin kuntoilija voi helposti aloittaa oman saliharjoittelunsa. Kuntalaiskäytön lisäksi salilla on liikuntapalvelun omaa toimintaa sekä liikuntapalvelun sidosryhmien järjestämää erityisliikuntaa, joihin pääsee mukaan vain etukäteen tehdyn ilmoittautumisen perusteella. Nämä tunnit ajoittuvat pääsääntöisesti päiväaikaan, jolloin salin toiminta hieman hiljaisempaa. Ryhmissä aloitettu harjoittelu tukee omaehtoisen kuntosaliharrastuksen aloittamista. Salin vilkasta käyttöä tukevat sen keskeinen sijainti Raksilan liikuntakeskuksessa, uinti-, saunomismahdollisuus sekä kahvilapalvelut vaivattomasti samassa liikuntalaitoksessa. Tämä loistava toimintaympäristö aiheuttaa ajoittaista ruuhkaisuutta niin salilla kuin uimahallin edustan paikoitusalueilla. Viikonloppuiltoina, kuntoilijoille tarkoitetun kuntoiluajan jälkeen, salilta on varattu muutama käyttötunti uimahallia käyttäville uimaseuroille. Aukiolotunneista n. 25 % on ohjattujen ryhmien käytössä ja loput vapaassa kuntalaiskäytössä.

9 8 3.3 Oulun urheilutalo Oulun urheilutalon kuntalaiskäyttöön tarkoitettua kuntosalitoimintaa on laajennettu kysynnän mukaan jo pitkällä aikavälillä. Ensimmäisenä toimenpiteenä vuosia sitten painonnostajille tarkoitettu voimailutila siirrettiin Kasarmin liikuntasalille. Tämän jälkeen Urheilutalon kuntosalitoimintaa on kehitetty omatoimikuntoilun ehdoilla. Urheilutalon kolmesta kuntosalista alakerran sali on jaettu siirrettävällä väliseinällä kahteen osaan (sali 1, sali 2) ja yläkertaan on sijoitettu kolmas, sali 3. Kuva 1. Urheilutalon kuntosali 3 Alakerran toisen puolikkaan välineistö on vanhaa ja perinteistä kuntosalivälineistöä painonnostolavoineen, painolevyineen ja nostotankoineen. Asiakkaiksi ovat valikoituneet sellaiset kuntoilijat, jotka haluavat tehdä voimaharjoittelua myös suurilla painoilla hieman karussa ympäristössä. Toisella puolikkaalla ei ole juurikaan irtopainoja, vaan salin laitteet ovat turvallisia, helposti käytettäviä painopakallisia laitteita. Tällä laitevalinnalla on voitu ohjailla salin käyttäjiksi mm. seniorikuntoilijoita. Raatin uimahallin peruskorjauksen ajaksi Raatin silloiset kuntosalivälineet siirrettiin Oulun urheilutalon kakkoskerroksen aula-/kokoustilaan tarkoituksena tehdä urheilutalolle väliaikainen korvaava tila Raatin salille. Tästä urheilutalon kolmannesta kuntosalista tuli hyvin suosittu, eikä sen toimintaa lopetettukaan Raatin liikuntakeskuksen valmistuttua, vaan salille on hankittu lisää tasokkaita omatoimikuntoilijoille soveltuvia laitteita. Urheilutalon toimintaa tukee talon sijainti keskellä kaupunkia hyvien liikenneyhteyksien varrella sekä kattavat aukioloajat ympäri vuoden. Salit 1 ja 3 ovat laitoksen koko aukioloajan kuntoilijoiden käytössä. Kakkossalilla on liikuntapalveluiden, urheiluseurojen ja muiden yhdistysten säännöllisiä viikkovuoroja. Hintaan kuuluva sauna on kuntoilijoille tärkeä.

10 9 Oulun urheilutalon kuntosalit ovat todella kysyttäjä liikuntapaikkoja kuntoilijoiden keskuudessa. Vuonna 2014 käyntikertoja oli yli Linnanmaan liikuntahalli Linnanmaan liikuntahallin yhteyteen toteutettiin kuntosali hallin rakentamisen yhteydessä vuonna Halli on rakennettu ja rahoitettu yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa, joten rahoitusosuutensa mukaisesti myös kuntosalin käyttöajosta noin kolmasosa on varattu yksinomaan yliopiston käyttöön. Tämä yliopiston käyttö ajoittuu päiväaikaan, jolloin myös hiljaisemmat päivätunnit ja sali kokonaisuudessaan saadaan tehokkaaseen käyttöön. Kuva 2. Linnanmaan liikuntahallin kuntosali Salin koko, n. 100 m 2 rajoittaa sen kehittämistä. Iltaisin salin ruuhkaisuus joudutaan aika usein toteamaan myös asiakkaille, jotka mieluimmin kääntyvät takaisin, kuin maksavat pääsymaksun ja menevät jonottamaan kuntosalilaitteille pääsyä. 3.5 Raatin uimahalli Raatin liikuntakeskuksen peruskorjauksen yhteydessä rakennettiin uutena liikuntatilana sisäänkäynnin läheisyyteen helposti saavutettava kuntosali. Asiakasprofiili on samanlainen kuin Oulun uimahallin kuntosalilla. Laitehankinnoissa hyödynnettiin kokemuksia Raksilan uimahallilta. Avainasioita laitehankinnoissa olivat turvallisuus, helppokäyttöisyys ja kestävyys.

11 10 Kuva 3. Raatin uimahallin kuntosali Perusparannuksen yhteydessä Raatissa otettiin käyttöön sähköinen kulunvalvonta, joka mahdollisti omatoimisen liikkumisen niin allastiloihin kuin kuntosalille. Raatin uimahallin kuntosali on kaupungin kuntosaleista vilkkain. Sali on erittäin suosittu sekä arkipäivisin että viikonloppuisin. Arki-illat ovat ajoittain liian ruuhkaisia ja tämä positiivinen ongelma aiheuttaa jonkin verran negatiivista palautetta. Raatin kuntosalin vahvuutena ovat kattavat aukioloajat myös viikonloppuisin, liikuntakeskuksen vesiliikunta- ja saunomismahdollisuus sekä toimivat ravintolapalvelut. Raatti sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa hyvien joukkoliikenneyhteyksien välittömässä läheisyydessä. Lisäksi liikuntakeskuksessa on pääsääntöisesti riittävästi paikoitustilaa. 3.6 Ouluhalli Ouluhalliin kuntosali suunniteltiin ja toteutettiin pääasiassa kilpaurheilijoille tarkoitetuksi voimailutilaksi. Kovan kuntoilijakysynnän johdosta on Ouluhallin kuntosalitoimintaa kehitetty viime vuosina myös kuntoilijoiden ehdoilla. Asia on ratkaistu tekemällä kilpaurheilijoilla soveltuva oma erillinen voimanhankintapisteensä, jolloin varsinaiselle kuntosalille on jäänyt enemmän tilaa jokamieskuntoilijoille. Ouluhallin kuntosalin asiakkaina on paljon nuoria aikuisia, jotka tekevät tavoitteellista voimaharjoittelua käyttäen painonnostolavaa, irtopainoja ja levytankoja. Tämä on huomioitu myös salin varustelussa. Toimintaprofiili on uimahallien kuntosalien ja urheilutalon karumman raudan salin välimaastossa.

12 11 Sali on arki-iltaisin hyvin ruuhkainen. Päiväaikojen ja viikonloppujen käyttöä pitää jatkossa pystyä lisäämään. Näiden hiljaisten aikojen toimintaa voidaan tehostaa aktiivisella tiedotuksella sekä ohjaamalla kuntoilijoita muiden kuntosalin ruuhkaisilta ajoilta Ouluhallille. Kuva 4. Ouluhallin kuntosali Ouluhallin kuntosalin vahvuutena on laitoksen keskeinen sijainti Raksilan liikuntakeskuksessa, riittävän iso paikoitusalue ja mahdollisuus muuhun kuntoiluun kesäolosuhteissa myös talviaikaan. Ouluhallin vilkas kaupallinen toiminta rajoittaa kuntoilua. 3.7 Värtön liikuntahalli Värtön kuntosali on varustelutasoltaan vaatimattomin. Salilla on vain muutamia urheiluseuroille varattuja viikkovuoroja. Sen kalusto on muilta saleilta poistettuja ja kertaalleen kunnostettuja välineitä sekä sellaisia välineitä, jotka odottavat viimeistä kuljetusta kaatopaikalle. Kuva 5. Värtön liikuntahallin kuntosali

13 Kasarmin liikuntasali Kasarmin liikuntasalin kuntosali on tarkoitettu pääasiassa painonnostajien harjoitustilaksi. Sali on myös varustettu tämä urheilulaji huomioiden eikä se nykyisellään sovellu jokamieskuntoiluun. Painonnostajat voivat tehdä voimaharjoittelunsa omatoimisesti ja liikkua salilla oma avain-periaatteella salin aukioloaikojen mukaisesti. Kuva 6. Kasarmin liikuntasalin kuntosali 3.9 Ylikiimingin kuntosali Ylikiimingissä on tällä hetkellä kuntosali, joka sijaitsee yksityisen henkilön omistamassa kiinteistössä. Kaupunki on vuokrannut salitilan ja vuokraa jatketaan vuosi kerrallaan, joten toiminnan jatkuminen on epävarmaa. Kuntosalissa on riittävästi neliöitä ja laitteita on uusittu tarpeen mukaan. Kuva 7. Ylikiimingin kuntosali Varsinaiseen saliharjoitteluun on hyvät mahdollisuudet mutta liikuntatilan tarvitsemat oheistilat ovat huonokuntoiset tai ne puuttuvat kokonaan. Esimerkiksi peseytymiseen siellä ei ole mahdollisuutta. Lisäksi liikkuminen kellarikerroksessa sijaitsevalle salille luiskaa pitkin on talviliukkailla jopa vaarallista.

14 13 Kuntosali on Ylikiimingin harvoja liikuntapaikkoja ja on tärkeä liikuntapaikka läheisen koulun liikuntatuntien toteuttamisessa. Salitoiminnan kehittämiseksi on tehty viime vuosien aikana useita suunnitelmia siten, että sali siirretään johonkin kunnan omistamaan kiinteistöön. Tarkoituksena on kehittää toimintaa pitkäjänteisesti huomioiden useiden käyttäjäryhmien samanaikainen, turvallinen ja laadukas toiminta. Suunnitelman mukaan tuleva sali ei tarvitse omaa henkilökuntaa, vaan kulunvalvonnassa tullaan hyödyntämään sähköisiä kulunvalvonta- ja lukitusjärjestelmiä Oulunsalon liikuntakeskus Oulunsalon kunta on rakentanut Oulunsalon liikuntakeskuksen useammassa vaiheessa ja aluksi myös operoinut näitä liikuntatiloja. Kustannussyistä kunta vuokrasi liikuntakeskuksen yksityiselle toimijalle, joka vastasi viime vuodet sen toiminnasta. Oulunsalon liikuntakeskus tuli kuntaliitoksessa Oulun kaupungin liikuntapalveluiden hallintaan syksyllä Ennen syyskauden 2012 alkua salille tehtiin kattava peruskorjaus ja kuntosalin laitteet uusittiin lähes kokonaisuudessaan. Kuva 8. Oulunsalon liikuntakeskuksen kuntosali Ensimmäisen syksy ja talvi olivat hiljaisia, vaikka salin muuttuneesta ilmeestä, parantuneesta saatavuudesta ja edullista hinnoista tiedotettiin potentiaalisia asiakkaita. Oulunsalon kuntosalitoiminnassa oli vanhaa toimintakulttuuria, joka ei sopinut liikuntapalveluiden toimintaperiaatteisiin, joilla pyritään kehittämään kuntosaleja kuntoilijoiden ehdoilla. Tämä muutostyö on vaatinut paljon aikaa ja paljon asennemuokkausta. Jäähallin perusparannuksen valmistuttua ja keskuksen lähtiessä toimimaan täysillä alkoivat myös kuntosalin asiakasmäärät kasvaa nopeasti.

15 Yli-Iin Vorelli Yli-Iin Vorellin kuntosali on liikuntasalin yhteydessä, eikä näissä liikuntatiloissa ole valvovaa henkilöstöä. Kuntoilijoiden kausimaksut maksetaan läheisen kirjaston yhteispalvelupisteellä ja liikkuminen salille tapahtuu omatoimiperiaatteella sähköisen kulunvalvonnan kautta. Kuntoiluvälineet ovat vanhoja mutta vielä toimivia johtuen suhteellisen vähäisestä käytöstä. Kuva 9. Vorellin kuntosali 3.12 Jatulin liikuntakeskus Jatulin liikuntakeskuksessa sijaitseva kuntosali tuli kuntaliitoksessa liikuntapalveluiden hallitaan syksyllä Sali sijaitsee uimahalli Vesi-Jatulin yhteydessä ja on toimintaympäristöltään hyvin samanlainen kuin Raatin ja Raksilan kuntosalit. Salin tasoa on parannettu hankkimalla sinne uusia, helppokäyttöisiä, turvallisia ja asiakasprofiilin mukaisia laitteita. Lisäksi kuntoilijoille tarkoitettuja aukiolotunteja on lisätty. Kuva 10. Jatulin liikuntakeskuksen kuntosali Salin vahvuutena on paikallisuus sekä vesiliikunta- ja saunomismahdollisuus. Liikuntakeskuksessa on painisalin yhteydessä urheilijoille tarkoitettu voimahankintapiste.

16 15 4. Laatuluokat ja kriteerit Vaihtoehto 1= 1 piste, 2 = 2 pistettä ja 3 = 3 pistettä Asiakkaiden tarpeet 1) Soveltuvuus kohderyhmittäin 1. soveltuu eri-ikäisille ja eritasoisille kuntoilijoille ja erityisryhmille 2. soveltuu eri-ikäisille ja eritasoisille kuntoilijoille ja kilpaurheilijoille 3. soveltuu rajoitetusti jollekin kohderyhmälle 2) Käyttöaste/käyntikerrat/vuosi 1. yli käyntikertaa käyntikertaa 3. alle käyntikertaa 3) Asiakastyytyväisyys (mitattu) 1. erittäin hyvä/hyvä 2. kohtalainen 3. välttävä/huono 4) Pääsääntöiset käyttäjäryhmät 1. erityis- ja terveysliikuntaryhmät ja kuntoilijat 2. kuntoilijat ja urheiluseurat 3. urheiluseurat ja muut käyttäjäryhmät Kuntosalin taso 5) Salin kunto ja viihtyisyys 1. nykyaikainen kiinteistötekniikka ja viihtyisä ympäristö 2. toimiva kiinteistötekniikka ja kohtuullisen viihtyisä ympäristö 3. vanhanaikainen, selkeitä korjaustoimenpiteitä vaativa 6) Salin laitteiden varustelutaso 1. monipuolinen 2. kohtalainen 3. vaatimaton 7) Laitteiston tarkistus ja ylläpito 1. päivittäin 2. viikoittain 3. harvemmin 8) Laitteiston laatu/ikä 1. laadukas, alle 5 vuotta vanha 2. hyvä/kohtalainen 5-10 vuotta vanha 3. vaatimaton yli 10 vuotta vanha 9) Kuntosalille lisäarvoa tuottavien asioiden vaikuttavuus (saunan, ohjauksen, juoksuradan ym. käyttö) 1. suuri 2. kohtalainen 3. vähäinen/ei lainkaan

17 16 Kuntosalin saavutettavuus 10) sijainti 1. hyvä sijainti lähellä keskustaa, hyvät liikenneyhteydet 2. kohtuullisen välimatkan päässä keskustasta 3. syrjäinen 11) kuntosaliin yhteydessä toimivia muita palveluita (uinti, kahvio, testaus) 1. paljon 2. kohtalaisesti 3. ei lainkaan 12) kuntalaiskäyttö 1. vapaassa kuntalaiskäytössä 2. rajoitetusti kuntalaiskäytössä 3. pääsääntöisesti muussa kuin kuntalaiskäytössä

18 SOVELTUVUUS KOHDE- RYHMITTÄIN KÄYTTÖASTE ASIAKASTYYTYVÄISYYS PÄÄSÄÄNTÖISET KÄYTTÄ- JÄRYHMÄT KUNTO JA VIIHTYVYYS LAITTEIDEN VARUSTELU- TASO LAITTEIDEN TARKISTUS JA YLLÄPITO LAITTEISTON LAATU/ IKÄ LISÄARVOA TUOTTAVIEN ASIOIDEN VAIKUTTAVUUS SIJAINTI MUUT PALVELUT MAHDOLLISUUS KUNTA- LAISKÄYTTÖÖN Pisteet Pisteytys kuntosaleittain Kuntosalit Asiakkaiden tarpeet Kuntosalin taso Saavutettavuus Oulun uimahalli Ouluhalli Urheilutalo kuntosali I Urheilutalo kuntosali II Urheilutalo kuntosali III Raatin uimahalli Linnanmaan liikuntahalli Värtön liikuntahalli Kasarmin liikuntasali Jatulin liikuntakeskus Oulunsalon liikuntakeskus Vorelli Ylikiiminki

19 18 6. Johtopäätökset Liikuntapalvelut on onnistunut kuntoilun hinnoittelussa. Se tulee ilmi asiakaspalautteissa sekä kahden vuoden välein tehtävässä kattavassa asiakaskyselyssä. Vastausten mukaa asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä hinnoitteluun ja antavat siitä parhaan arvosanan. Samalla edullisella kuntoilumaksulla asiakas voi käyttää joustavasti kaikkia liikuntapalveluiden hallinnoimia kuntosaleja. Perushinnan lisäksi hinnoittelussa on huomioitu maksukykyyn perustuen asiakasryhmiä, joille kuntoilu on vielä edullisempaa. Kuntosaleilta saatavat tulot eivät kata toiminnasta aiheutuvia menoja, vaan kunta tukee jokaista kuntosalin käyntikertaa niin kuin kaikkea muutakin liikuntapaikoilla tapahtuvaa toimintaa. Toinen onnistuminen on salien profilointi ja sijainti. Nyt liikuntapalvelut voi tarjota tavoitteen mukaisia kuntosaliharjoittelun mahdollisuuksia kuntoilijan oman tason, tavoitteen, asuinpaikan ja mieltymysten mukaan. Kehittämiskohteina ovat aukioloaikojen lisääminen kuntoilijoille, laitteiden huollon nopeuttaminen sekä omatoimisen käytön lisääminen sähköisen kulunvalvonnan avulla. Lisäksi jatkossa tulee parantaa tiedottamista poikkeavista aukioloajoista. Kuntosalien laatuluokituksen pisteytyksen perusteella työryhmä toteaa ja suosittelee seuraavaa: Oulun ja Raatin uimahallien kuntosalit vastaavat parhaiten niitä laatuvaatimuksia mitä kunnan hallinnoimien kuntosalien toivotaan tarjoavan. Molempien toimintaa voidaan jatkaa nykyisin periaattein uusimalla välineistöä vastaavilla nykyaikaisilla tilanteen mukaan sekä nopeuttamalla laitteiden huoltoa, jotta nykyinen laatutaso säilyy. Salien kehittämiskohteena tulee tutkia kuntoilijoille tarkoitetun aukioloajan lisäämisestä. Ouluhallin kuntosalin kehittämissuunta on ollut oikea ja sitä tulee jatkaa, jotta yhä useammat kuntoilijat, kilpaurheilijoiden lisäksi, löytävät tämän salin. Ouluhallilla on vilkasta kaupallista toimintaa, mikä kuntoilijoiden näkökulmasta tekee salin käytettävyyden vähän sekavaksi. Jatkossa pitää kiinnittää enemmän huomioita tiedottamiseen, jolloin lyhyetkin ajat kaupallisten tapahtumien välissä saadaan kuntoilijoiden käyttöön. Urheilutalon kolmen kuntosalin toimintaa voidaan kohderyhmäajattelun mukaisesti jatkaa nykyisellään. Tätä tulee kehittää profiloinnin mukaisilla laitehankinnoilla sekä nopeuttamalla laitteiden huoltoa. Linnanmaan liikuntahallin kuntosali on tehokkaassa käytössä koko hallin aukioloajan. Arkisin aamu- ja päiväaikaan yliopiston henkilökunta ja opiskelijat käyttävät aktiivisesti heille varattua aikaa. Iltasin ja viikonloppuisin sali on vilkkaassa kunta-

20 19 laiskäytössä, eikä asiakasmääriä ole tarkoituksenmukaista lisätä varsinkaan iltaaikaan. Toiminta on nykyisessä pienessä tilassa optimaalista ja sitä tulee ylläpitää ja tukea hankkimalla tarvittaessa uusia nykyaikaisia laitteita ja huolehtimalla rikkoutuneiden laitteiden nopeasta korjauksesta. Oulunsalon liikuntakeskuksen ja Jatulin liikuntakeskuksen kuntosalien kehittämistä jatketaan kuntoilijoiden ehdoilla lisäämällä aukioloaikaa ja huolehtimalla riittävän tasokaan välineistön hankkimisesta ja sen nopeasta huollosta. Värtön liikuntahallin kuntosalin pisteytyksessä näkyy, ettei salin kehittämiseen ole panostettu lainkaan. Jatkossa pitää päättää, hyväksytäänkö nykyinen välivarastotaso vai kehitetäänkö salista kuntoilijoille tarkoitettu itsepalveluperiaattein toimiva, nykyaikainen liikuntatila. Tämä tarkoittaa huonetilamuutoksia niin salin kuin salille tapahtuvan sisäänkäynnin osalta. Tällaiselle salille on käyttöä, mutta se aiheuttaa merkittäviä kustannuksia. Kasarmin kuntosali on hyvin toimiva, painonnostajille tarkoitettu harjoitustila ja tämän salin toimintaa voidaan jatkaa nykyisin periaattein. Myös Vorellin kuntosalin toimintaa jatketaan vakiintuneen käytännön mukaisesti kausimaksuin ja omalla avain-periaatteella. Ylikiimingin kuntosalille tulisi löytää läheltä koulukeskusta korvaava, tarkoituksenmukainen tila jostain kunnan omistamasta kiinteistöstä. Salilla on toimivat laitteet, jotka voidaan siirtää uuteen paikkaan eikä niiden osalta tule lisäkustannuksia. Raportin laativat: Matti Rautio ja Minna Teivainen, Oulun kaupungin liikuntapalvelut

Seniorit. Liikuntatarjotin. Työikäiset. Syksy , kevät (ei vko 43, 10) Ilmoittautumiset ryhmiin alkaen klo 8.

Seniorit. Liikuntatarjotin. Työikäiset. Syksy , kevät (ei vko 43, 10) Ilmoittautumiset ryhmiin alkaen klo 8. Liikuntatarjotin Työikäiset Seniorit Syksy 3.9. 14.12.2018, kevät 7.1. 10.5.2019 (ei vko 43, 10) Ilmoittautumiset ryhmiin 27.8.2018 alkaen klo 8.00 Liikuntatarjotin 2 Seniorit, tiedustelut liikunta-asioissa:

Lisätiedot

Sivistys- ja kulttuuripalvelut liikuntapalvelut HINNASTO

Sivistys- ja kulttuuripalvelut liikuntapalvelut HINNASTO 0 Sivistys- ja kulttuuripalvelut liikuntapalvelut HINNASTO 2016 1 SISÄLTÖ: Oulun kaupunki, Sivistys- ja kulttuuripalvelut YLEISET EHDOT... 2 HEINÄPÄÄN JALKAPALLOHALLI... 5 JATULIN LIIKUNTAKESKUS... 6 KASTELLIN

Lisätiedot

Harjoittelusta graduksi, Oulun. liikuntapaikkojen. saavutettavuusanalyysit yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa. Juha Härkönen 17.11.

Harjoittelusta graduksi, Oulun. liikuntapaikkojen. saavutettavuusanalyysit yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa. Juha Härkönen 17.11. Harjoittelusta graduksi, Oulun liikuntapaikkojen saavutettavuusanalyysit yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa Juha Härkönen 17.11.2015 Harjoitteluyhteistyö Keväällä 2015 graduaiheen kysely Maantieteen yksikön

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO KENTÄT Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Harjoitukset, Ottelut, kilpailut, Mikkeliläiset rekisteröidyt urheiluseurat Aikuiset 20,00 30,00 A-juniorit ja nuoremmat

Lisätiedot

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15.

Ryhmät alkavat tiistaina 7.1 ja päättyvät viikolla 16-17. Kertoja on 15. KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen Kevätkauden 2014

Lisätiedot

Tiivistelmä Johdanto... 6

Tiivistelmä Johdanto... 6 Oulun kaupungin liikuntalaitosten asiakastyytyväisyyskysely 7 TIIVISTELMÄ Tutkimuksessa kartoitettiin asiakkaiden tyytyväisyyttä Oulun kaupungin liikuntalaitosten palveluihin, tiloihin sekä toimivuuteen.

Lisätiedot

Inarin kunta Liikuntatoimen liikuntapaikat

Inarin kunta Liikuntatoimen liikuntapaikat Inarin kunta Liikuntatoimen liikuntapaikat Ohjeistus asiakkaalle 1.1.2014 alkaen Liikuntapaikkojen käyttömaksut (1.1.2014 alkaen) Kertalippu (Ivalo: uimahalli, sulkapallokenttä, kuntosali) 3 - alennettu

Lisätiedot

TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2013

TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2013 Oulun kaupunki / Hyvinvointipalvelut/Ikäihmisten hyvinvointi TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2013 Ohjattuihin liikuntaryhmiin osallistuminen

Lisätiedot

Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 %

Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 % Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 % Ulkoliikuntapaikat (kentät, ladut) Hänninkenttä, kesäkausi Harjoitukset Aikuiset

Lisätiedot

Kuluttajaviraston suositusten mukaan alle 8-vuotiaat uimahalleihin vain aikuisen valvonnassa. Uimahallien vuosikorttien käyttö max. 1 krt/pv.

Kuluttajaviraston suositusten mukaan alle 8-vuotiaat uimahalleihin vain aikuisen valvonnassa. Uimahallien vuosikorttien käyttö max. 1 krt/pv. UIMAHALLIT Kotkan uimala Katariina, Puistotie 9-11, 48100 KOTKA, puh. 234 4590 Karhulan uimahalli, Karhulantie 46, 48600 KOTKA, puh. 234 5415 Kuluttajaviraston suositusten mukaan alle 8-vuotiaat uimahalleihin

Lisätiedot

Oulun kaupungin liikuntapalvelut HINNASTO alkaen

Oulun kaupungin liikuntapalvelut HINNASTO alkaen 0 Oulun kaupungin liikuntapalvelut HINNASTO 2.9.2019 alkaen päivitetty 8/2019 1 KUNTOILUMAKSUT...2 YLEISET EHDOT...3 HEINÄPÄÄN JALKAPALLOHALLI...6 JATULIN LIIKUNTAKESKUS...7 KASTELLIN MONITOIMITALO...9

Lisätiedot

Oulun liikuntapaikkojen saavutettavuus eri kulkumuodoilla. Juha Härkönen

Oulun liikuntapaikkojen saavutettavuus eri kulkumuodoilla. Juha Härkönen Oulun liikuntapaikkojen saavutettavuus eri kulkumuodoilla Juha Härkönen Johdanto Oulun keskeisimpien liikuntapaikkojen saavutettavuuksien mittaaminen paikkatietoperusteisesti väestöruuduista ja työpaikkaruuduista.

Lisätiedot

HINNASTO Liikuntatilat ja ohjauspalvelut Liikunta-alueet

HINNASTO Liikuntatilat ja ohjauspalvelut Liikunta-alueet 0 Liikuntavirasto HINNASTO Liikuntatilat ja ohjauspalvelut Liikunta-alueet 1 SISÄLTÖ: YLEISET EHDOT... 2 OULUN JÄÄHALLI... 5 LINNANMAAN JÄÄHALLI... 6 OULUHALLI... 7 MONITOIMIAUKIO... 8 LINNANMAAN LIIKUNTAHALLI...

Lisätiedot

HINNASTO. Oulun liikuntatilat - liikunta-alueet ohjauspalvelut

HINNASTO. Oulun liikuntatilat - liikunta-alueet ohjauspalvelut 0 HINNASTO Oulun liikuntatilat - liikunta-alueet ohjauspalvelut 1 SISÄLTÖ: YLEISET EHDOT... 2 HEINÄPÄÄN JALKAPALLOHALLI... 5 JATULIN LIIKUNTAKESKUS... 6 KASTELLIN MONITOIMIKESKUS... 8 KASARMIN LIIKUNTASALI...

Lisätiedot

HINNASTO. Oulun kaupungin liikuntapalvelut alkaen

HINNASTO. Oulun kaupungin liikuntapalvelut alkaen 0 HINNASTO Oulun kaupungin liikuntapalvelut 25.7.2016 alkaen 1 SISÄLTÖ: YLEISET EHDOT... 2 HEINÄPÄÄN JALKAPALLOHALLI... 5 JATULIN LIIKUNTAKESKUS... 6 KASTELLIN MONITOIMITALO... 8 KASARMIN LIIKUNTASALI...

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan erityisliikunnan kehittämissuunnitelma 2014 2015

Mänttä-Vilppulan erityisliikunnan kehittämissuunnitelma 2014 2015 Mänttä-Vilppulan erityisliikunnan kehittämissuunnitelma 2014 2015 Mänttä-Vilppulan liikuntapalvelut, Mänttä-Vilppulan vammaisneuvosto ja Erityisliikuntaa kuntiin 2013 2015 -hanke 1. ERITYISLIIKUNTA JA

Lisätiedot

LIIKUNTATILOJEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut

LIIKUNTATILOJEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut LIIKUNTATILOJEN HINNASTO 2017 Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut 2 Sisällys Liikuntatilojen hinnoittelun periaatteet... 3 Liikuntatilojen hintaluokitukset ja -perusteet... 3 Hintojen perusteet... 3

Lisätiedot

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 1 SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 14.3.2016 Outokummun kaupungin alueen liikuntapalvelut yli 60-vuotiaille Kevät 2016 2 MAANANTAI - Klo 10.00, ohjaaja Kati Pykäläinen,044 7559573 - Klo 11.00, ohjaaja Heini

Lisätiedot

VIHDIN KUNNAN LIIKUNTATOIMEN ULKOISET MAKSUT 1.1.2006 ALKAEN Maksut sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron.

VIHDIN KUNNAN LIIKUNTATOIMEN ULKOISET MAKSUT 1.1.2006 ALKAEN Maksut sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron. VIHDIN KUNNAN LIIKUNTATOIMEN ULKOISET MAKSUT 1.1.2006 ALKAEN Maksut sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron. 1. KENTÄT 1.1. Vihdin ja Nummelan Urheilukentät Jalkapallonurmi vakioharjoitusvuoro/tunti

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUJEN KÄYTTÖMAKSUT

LIIKUNTAPALVELUJEN KÄYTTÖMAKSUT LIIKUNTAPELUJEN KÄYTTÖMAKSUT Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksynyt 18.11.2015 Voimaantulopäivä KÄYTTÖMAKSUJEN PÄÄPERIAATTEET Liikuntapalveluiden peruskäyttömaksut koskevat raumalaisia rekisteröityjä

Lisätiedot

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 1 SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 18.1.2013 Outokummun kaupungin alueen liikuntapalvelut yli 60-vuotiaille Kevät 2013 2 MAANANTAI SENIORISALIRYHMÄT, käyntimaksu 2 - Klo 10.00, ohjaaja Kati Pykäläinen,044 7559573

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2014 ALKAEN Sisäliikuntapaikkojen vuokrat Kuntosalien käyttömaksut Ohjaus- ja muut palvelut - 1 - YLÖJÄRVEN SISÄLIIKUNTAPAIKKOJEN VUOKRAUS Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut

Lisätiedot

ILMAJOKI-HALLI. LIIKUNTATOIMEN TAKASAT JA MAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Hyväksytty: khall. 15.12.2014, 328

ILMAJOKI-HALLI. LIIKUNTATOIMEN TAKASAT JA MAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Hyväksytty: khall. 15.12.2014, 328 LIIKUNTATOIMEN TAKASAT JA MAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Hyväksytty: khall. 15.12.2014, 328 ILMAJOKI-HALLI LIIKUNTASALI UUSI 1 / 1 -SALI TAKSA * alle 16-vuotiaat 6,80 * yli 16-vuotiaat 18,50 muiden urheiluseurojen

Lisätiedot

LIIKUNTAHINNASTO 2014

LIIKUNTAHINNASTO 2014 LIIKUNTAHINNASTO 2014 Liikuntapaikkojen hinnat 1.1.2014 alkaen Tarkennettu hinnasto 9.4.2014 Yleiset ehdot 1. Urheiluseurojen hinnat Urheiluseurojen hinnat koskevat nokialaisia rekisteröityneitä urheilu-

Lisätiedot

RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT

RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT 2016 RAISION KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUIDEN TERVEYS- JA SOVELTAVAN LIIKUNNAN RYHMÄT 2016 Raision kaupungin liikuntapalveluiden kevätkausi alkaa pääsääntöisesti viikolla

Lisätiedot

Kehittämisen kohteiksi nousi kaluston/välineiden huollon nopeus, kunnossapito sekä toivotaan, että valikoimaa uudistettaisiin etenkin kuntosaleille.

Kehittämisen kohteiksi nousi kaluston/välineiden huollon nopeus, kunnossapito sekä toivotaan, että valikoimaa uudistettaisiin etenkin kuntosaleille. Oulun kaupungin liikuntalaitosten asiakastyytyväisyyskysely 2015 TIIVISTELMÄ Tutkimuksessa kartoitettiin asiakkaiden tyytyväisyyttä Oulun kaupungin liikuntalaitosten palveluihin. Tutkimus suoritettiin

Lisätiedot

Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 %

Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % Liikuntapalveluiden hinnasto Kentät Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Aikuiset 17,00 27,00 A-juniorit ja nuoremmat 9,00 12,00 Kaupunginosaseurat ja kylätoimikunnat

Lisätiedot

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT Liikunta- ja nuorisopalvelut LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % KENTÄT NURMIKENTÄT Aikuiset A-jun ja nuoremmat

Lisätiedot

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 1 SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 19.1.2018 Outokummun kaupungin alueen liikuntapalvelut yli 60-vuotiaille Kevät 2018 2 MAANANTAI SENIORISALIRYHMÄT, käyntimaksu 5,00 -klo 11.00-12.00 ja 12.00-13.00 AVUSTETTAVIEN

Lisätiedot

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 1 SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 6.10.2017 Outokummun kaupungin alueen liikuntapalvelut yli 60-vuotiaille Syksy 2017 2 MAANANTAI SENIORISALIRYHMÄT, käyntimaksu 5,00 -klo 11.00-12.00 ja 12.00-13.00 AVUSTETTAVIEN

Lisätiedot

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT

KENTÄT LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO NURMIKENTÄT Liikunta- ja nuorisopalvelut LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % KENTÄT NURMIKENTÄT A-jun ja nuoremmat ½ kenttä

Lisätiedot

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA LIIKUNTAKESKUKSEN KÄYTTÖMAKSUT

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA LIIKUNTAKESKUKSEN KÄYTTÖMAKSUT KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA LIIKUNTAKESKUKSEN KÄYTTÖMAKSUT Nakkilan kunta Voimaantulo 14.11.2005 LIIKUNTAKESKUKSEN KÄYTTÖMAKSUT SISÄLLYSLUETTELO: UIMAHALLI...2 KEILAHALLI...3 VOIMAILUSALI/VANHA KUNTOSALI

Lisätiedot

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO YLEISET EHDOT 1. Urheiluseurojen hinnat Urheiluseurojen hinnat koskevat haukiputaalaisia rekisteröityjä urheiluseuroja. Ulkopaikkakuntalaisilta urheiluseuroilta veloitetaan muiden

Lisätiedot

Tuusulan kunta/liikuntapalvelut

Tuusulan kunta/liikuntapalvelut Tuusulan kunta/liikuntapalvelut Uimahallin tyytyväisyyskysely 2016 N=224 3 Vastaajan ikä Valitse ryhmä, johon kuulut ikäsi perusteella (N=224) 25 % 22 % 23 % 15 % 15 % 1 5 % 2 % 6 % 3 % 8 % 1 % 7-12 vuotta

Lisätiedot

TYÖIKÄISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä

TYÖIKÄISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä TYÖIKÄISET Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä MIHIN TIEDOT PERUSTUVAT? Sähköiseen kyselyyn vastasi 321 täysi-ikäistä pieksämäkeläistä, joista 67 prosenttia oli naisia ja 33 prosenttia

Lisätiedot

TUUSULAN VAPAA-AIKAPALVELUIDEN HINNASTO JA PERIAATTEET ALUSTA LUKIEN (ltk. liite, 2018 )

TUUSULAN VAPAA-AIKAPALVELUIDEN HINNASTO JA PERIAATTEET ALUSTA LUKIEN (ltk. liite, 2018 ) TUUSULAN VAPAA-AIKAPALVELUIDEN HINNASTO JA PERIAATTEET 1.1.2019 ALUSTA LUKIEN (ltk. liite, 2018 ) Tuusulan vapaa-aikapalveluiden tilojen maksuperusteet koostuvat kahdesta erillisestä maksuperustetaulukosta.

Lisätiedot

Hinnasto 1.8.2015 alk.

Hinnasto 1.8.2015 alk. Liikuntapalvelut Hinnasto 1.8.2015 alk. Uimahalli Veteraanit ja alle 5-vuotiaat veloituksetta Aikuisten uinti * ma ja to klo 11-13 ja ma-pe klo 13-15 alennettu maksu Alle 18-vuotiaiden uinti Eläkeläisten

Lisätiedot

Sisällysluettelo Yhteystiedot Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot Liikuntasalit Uimahalli Ulkoliikuntapaikat Sauvosaaren urheilupuisto Tervahalli

Sisällysluettelo Yhteystiedot Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot Liikuntasalit Uimahalli Ulkoliikuntapaikat Sauvosaaren urheilupuisto Tervahalli Sisällysluettelo Yhteystiedot 3 Yleiset ehdot sekä vuokrausehdot 4 Liikuntasalit 5 Uimahalli 6 Ulkoliikuntapaikat 9 Sauvosaaren urheilupuisto 10 Tervahalli 11 Sauvosali ja Nyrkkeilysali 12 Kuntotestit

Lisätiedot

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 1 SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 20.2.2014 Outokummun kaupungin alueen liikuntapalvelut yli 60-vuotiaille Kevät 2014 2 MAANANTAI SENIORISALIRYHMÄT, käyntimaksu 3.50 - Klo 10.00, ohjaaja Kati Pykäläinen,044

Lisätiedot

TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2015

TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2015 Oulun kaupunki / Hyvinvointipalvelut/Ikäihmisten hyvinvointi TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2015 Ohjattuihin liikuntaryhmiin osallistuminen

Lisätiedot

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 1 SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 6.3.2017 Outokummun kaupungin alueen liikuntapalvelut yli 60-vuotiaille Kevät 2017 2 MAANANTAI - Klo 10.00, ohjaaja Kati Pykäläinen,044 7559573 - Klo 11.00, ohjaaja Heini Hämäläinen,044

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO 2014

LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO 2014 LIIKUNTAPAIKKA- HINNASTO Nuoriso- ja liikuntalautakunta 3.12. 2 SISÄLLYSLUETTELO Vuokrauksen yleiset perusteet... 3 Kisapuiston urheilukeskus... 5 Vanha kenttä ja Kisapuiston hiekkatekonurmi... 6 Kimpisen,

Lisätiedot

LIIKUNTAA NUORILLE OULUSSA ACTI N

LIIKUNTAA NUORILLE OULUSSA ACTI N LIIKUNTAA NUORILLE OULUSSA ACTI N SYKSY 2015 KEVÄT 2016 31.8. 13.12.2015 11.1. 15.05.2016 0 Kahvakuula Jatuli 15.15 16.00 Sulkapallo Linnanmaa 16.00 18.00 Aquazumba Oulun uimahalli 20.00 20.45 Maanantai

Lisätiedot

Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015. Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana

Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015. Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2015 Voimassa 31.8.2015 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana VAPAA-AIKALAUTAKUNTA 19.3.2015 LIIKUNTAPALVELUT Liikuntatilat ja -alueet Liikuntatilojen

Lisätiedot

Liikuntapalveluiden hinnasto alkaen (hinnat sis. arvonlisäveron)

Liikuntapalveluiden hinnasto alkaen (hinnat sis. arvonlisäveron) Sivistyslautakunta 97 22.06.2016 Liikuntapalveluiden maksut 1.8.2016 alkaen SIVLTK 97 Kunnan hallintosääntö 47: Lautakunta päättää toimialansa irtaimen omaisuuden vuokrauksesta ja muusta käytettäväksi

Lisätiedot

VIHDIN LIIKUNTAPALVELUIDEN TAKSAT 1.8.2013 ALKAEN

VIHDIN LIIKUNTAPALVELUIDEN TAKSAT 1.8.2013 ALKAEN VIHDIN LIIKUNTAPALVELUIDEN TAKSAT 1.8.2013 ALKAEN Hinnat sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron. UIMAHALLI UIMAHALLIMAKSUT Veloituksetta veteraanit ja alle 5-vuotiaat - Aikuisten uinti 4,-

Lisätiedot

aikuiset 2,00 alle 18 v. ja opiskelijat 1,00 alle 4 v. ilmaiseksi ei kausikortteja, hinnat sisältävät alv:n (10 %)

aikuiset 2,00 alle 18 v. ja opiskelijat 1,00 alle 4 v. ilmaiseksi ei kausikortteja, hinnat sisältävät alv:n (10 %) Kansalaistoiminnan ltk 8.6.2010, liite 24/2010 Kansalaistoiminnan lautakunta 18.1.2011 9 Kansalaistoiminnan lautakunta 3.6.2014 36 Kansalaistoiminnan lautakunta 4.11.2014 77 1 HYVINVOINNIN EDISTÄMISPALVELUT

Lisätiedot

Tämä hinnasto astuu voimaan uimahallipalveluiden ja Karhulan Keskuskentän kuntosalin osalta 1.3.2015 ja muilta osin 1.6.2015 alkaen.

Tämä hinnasto astuu voimaan uimahallipalveluiden ja Karhulan Keskuskentän kuntosalin osalta 1.3.2015 ja muilta osin 1.6.2015 alkaen. KOTKAN KAUPUNKI LIIKUNTAPALVELUT HARJOITUSVUOROMAKSUT, TILAVUOKRAT JA PALVELUMAKSUT Tämä hinnasto astuu voimaan uimahallipalveluiden ja Karhulan Keskuskentän kuntosalin osalta 1.3.2015 ja muilta osin 1.6.2015

Lisätiedot

VAPAA-AIKAPALVELUJEN MAKSUT alkaen hinnat, euroa, sisältävät voimassaolevan ALV:n suluissa oleva hinta ilman alv:tä

VAPAA-AIKAPALVELUJEN MAKSUT alkaen hinnat, euroa, sisältävät voimassaolevan ALV:n suluissa oleva hinta ilman alv:tä 1 VAPAA-AIKAPALVELUJEN MAKSUT 1.7.2010 alkaen hinnat, euroa, sisältävät voimassaolevan ALV:n suluissa oleva hinta ilman alv:tä 1. UIMAHALLI UINTIMAKSUT, kertamaksut ilman alv:tä Aikuinen 4.00 (3.67) Eläkeläinen

Lisätiedot

Liikuntatilojen ja toiminnan hinnasto 1.1.2015

Liikuntatilojen ja toiminnan hinnasto 1.1.2015 Liikuntatilojen ja toiminnan hinnasto 1.1.2015 Orimattilan kaupunki Liikuntapalvelut Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 14.10.2014 134 LIIKUNTATILOJEN JA TOIMINNAN MAKSUT 1.1.2015 Sisällysluettelo URHEILUTALO...

Lisätiedot

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 1 SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 7.2.2019 Outokummun kaupungin alueen liikuntapalveluja yli 60-vuotiaille Kevät 2019 2 MAANANTAI TULES-RYHMÄT, käyntimaksu 5,00 - klo 12.00 AVUSTETTAVIEN RYHMÄ, käyntimaksu

Lisätiedot

Erillissaunavuorot Perhesaunavuorot Erityisryhmien uintivuorot Erityisryhmien kuntosalivuorot

Erillissaunavuorot Perhesaunavuorot Erityisryhmien uintivuorot Erityisryhmien kuntosalivuorot Erillissaunavuorot Perhesaunavuorot Erityisryhmien uintivuorot Erityisryhmien kuntosalivuorot www.vantaa.fi/liikunta Toiminnan järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin. 1 Sisällys Erillisaunavuorot ja perhesaunavuorot

Lisätiedot

Liikuntapalvelut. Hinnasto 1.10.2015 alkaen

Liikuntapalvelut. Hinnasto 1.10.2015 alkaen Liikuntapalvelut Hinnasto 1.10.2015 alkaen SASTAMALAN KAUPUNKI Aarnontie 2 A, PL 23, 38201 SASTAMALA, puh. (03) 521 31, faksi (03) 5213 4099 sastamala@sastamala.fi, etunimi.sukunimi@sastamala.fi, Y-tunnus

Lisätiedot

Liikuntapalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyt 2017

Liikuntapalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyt 2017 Liikuntapalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyt 2017 Liikuntapalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyt 2017 Helsinki, Espoo & Turku.2.2018 Finnish Consulting Group Oy Sisältö 1 1 Johdanto Yleistä LiikuntaVertti

Lisätiedot

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO 2015 voimassa 1.2.alkaen

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO 2015 voimassa 1.2.alkaen SAVONLINNA VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO 2015 voimassa 1.2.alkaen Jäähalli Kaupungin koulut ja päiväkodit Muut koulut sis.alv 26,50 /h 60,00 /h Jääurheilua harrastavat seurat : 1.9.-31.3. 45,50 /h Juniorit

Lisätiedot

SYYSKAUDEN OHJELMA 2012 Ryhmät alkavat maanantaina 3.9 ja päättyvät viikolla 50/51. Kertoja on 15

SYYSKAUDEN OHJELMA 2012 Ryhmät alkavat maanantaina 3.9 ja päättyvät viikolla 50/51. Kertoja on 15 KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. (09) 4368 8070 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen SYYSKAUDEN OHJELMA

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUJEN HINNASTO

LIIKUNTAPALVELUJEN HINNASTO HEINOLAN KAUPUNKI LIIKUNTAPALVELUJEN HINNASTO 1.1.2019 alkaen Hyvinvointilautakunta 17.10.2019 131 Heinolan kaupunki Rauhankatu 3, 18100 Heinola Puh. (03) 849 30 (vaihde), kirjaamo@heinola.fi Y-tunnus

Lisätiedot

Ohessa liikuntatilojen ja -alueiden 1.3.2016 voimaan tulevat taksat.

Ohessa liikuntatilojen ja -alueiden 1.3.2016 voimaan tulevat taksat. KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 1/2016 Liikuntapalvelukeskus Puistotie 9-11 48100 Kotka puh. 040 831 0389, fax 234 5424 26.1.2016 Urheiluseurat TAKSALUETTELO Ohessa liikuntatilojen ja -alueiden 1.3.2016 voimaan

Lisätiedot

Tällä lomakkeella kerätään tietoja kunnan toiminnasta liikunnan edistämiseksi ja terveyttä edistävän liikunnan kehittämiseksi.

Tällä lomakkeella kerätään tietoja kunnan toiminnasta liikunnan edistämiseksi ja terveyttä edistävän liikunnan kehittämiseksi. Terveyttä edistävä liikunta kunnan toiminnassa 2012 Tällä lomakkeella kerätään tietoja kunnan toiminnasta edistämiseksi ja terveyttä edistävän kehittämiseksi. Ohjeita vastaamiseen Suosittelemme täyttämistä

Lisätiedot

1. Koulutilojen ulkopuolisilta käyttäjiltä perittävät maksut säännöllisestä käytöstä:

1. Koulutilojen ulkopuolisilta käyttäjiltä perittävät maksut säännöllisestä käytöstä: KOULUTOIMI 1. Koulutilojen ulkopuolisilta käyttäjiltä perittävät maksut säännöllisestä käytöstä: yli 100m² liikuntatila alle 100m²liikuntatila luokkatila erityisluokka tai -tila lisäksi atk-luokka 6,00

Lisätiedot

KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 1/2013 Liikuntapalvelukeskus Kirkkokatu 6 48100 Kotka puh. 234 5414 fax 234 5424 4.1.2013. Urheiluseurat TAKSALUETTELO

KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 1/2013 Liikuntapalvelukeskus Kirkkokatu 6 48100 Kotka puh. 234 5414 fax 234 5424 4.1.2013. Urheiluseurat TAKSALUETTELO KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 1/2013 Liikuntapalvelukeskus Kirkkokatu 6 48100 Kotka puh. 234 5414 fax 234 5424 4.1.2013 Urheiluseurat TAKSALUETTELO Ohessa liikuntatilojen ja -alueiden 1.6.2013 voimaantulevat

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat. Uimahalli. Soveltava liikunta. Nuoriso- ja liikuntatoimisto

Sisällysluettelo. Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat. Uimahalli. Soveltava liikunta. Nuoriso- ja liikuntatoimisto Sisällysluettelo Varaus- ja yhteystiedot Sisä- ja ulkoliikuntapaikat Liikuntasihteeri Ilkka Kotala 050 427 6460 ilkka.kotala@kemi.fi Toimistosihteeri Eija Juntunen 040 728 6507 eija.juntunen@kemi.fi Yhteystiedot

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN PALVELU- JA KÄYTTÖKORVAUSMAKSUT 1.1.2016 ALKAEN TILAT

SIVISTYSLAUTAKUNNAN PALVELU- JA KÄYTTÖKORVAUSMAKSUT 1.1.2016 ALKAEN TILAT SIVISTYSLAUTAKUNNAN PALVELU- JA KÄYTTÖKORVAUSMAKSUT 1.1.2016 ALKAEN TILAT KOULUT yksikkö alv 24 % Yhteensä Juhlasali Pogostan alakoulu h 7,42 1,78 9,20 Juhlasali Pogostan alakoulu vrk 45,73 10,97 56,70

Lisätiedot

HENKILÖKUNNAN YLITYÖKORVAUKSET

HENKILÖKUNNAN YLITYÖKORVAUKSET MAKSULUOKAT (ei uimahalli, kuntosali, kopiot) Maksuluokka 0 Maksuluokka 1 Maksuluokka 2 Maksuluokka 3 Outokumpulaisten seurojen yms.outokumpulaisten seurojen Ulkopaikkakuntal. seurojen Ulkopaikkakuntalaiset

Lisätiedot

TERVETULOA UNISPORTIIN! Info liikuntatuutoreille, kevät 2011

TERVETULOA UNISPORTIIN! Info liikuntatuutoreille, kevät 2011 TERVETULOA UNISPORTIIN! Info liikuntatuutoreille, kevät 2011 HY:N JA AALLON YHTEISET LIIKUNTAPALVELUT SYKSYSTÄ 2011 kuudella kampuksella 355 päivää vuodessa 7 päivää viikossa aamusta iltaan yli 250 ohjattua

Lisätiedot

1. HUHKOLINNA LIIKUNTATOIMINTA Vakiovuorot - paikalliset urheiluseurat, nuorisoyhdistykset, erityisliikuntaryhmät,

1. HUHKOLINNA LIIKUNTATOIMINTA Vakiovuorot - paikalliset urheiluseurat, nuorisoyhdistykset, erityisliikuntaryhmät, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUJEN MAKSUT 1.1.2015 ALKAEN Nuoriso- ja liikuntalautakunta 15.5.2014 34 /Liite nro 8 1. HUHKOLINNA LIIKUNTATOIMINTA Veroton Alv Verollinen - mikäli toimintaan liittyy erityinen

Lisätiedot

Muut* mm. kaupungin ulkopuoliset urheiluseurat, yritykset, yksityiset henkilöt

Muut* mm. kaupungin ulkopuoliset urheiluseurat, yritykset, yksityiset henkilöt LIIKUNTAPAIKKAMAKSUT Muut* mm. kaupungin ulkopuoliset urheiluseurat, yritykset, yksityiset henkilöt Sisällys Liikuntapaikkamaksut... 1 Jääurheilukeskus... 2 Hiihtoalueet... 3 Kentät... 4 Hiekkakentät...

Lisätiedot

UIMAHALLIEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut

UIMAHALLIEN HINNASTO Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut UIMAHALLIEN HINNASTO 2017 Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut 2 Sisällys Liikuntatilojen hinnoittelun periaatteet... 3 Uimahallien hintaluokitukset ja -perusteet... 3 Hintojen perusteet... 3 Tilojen

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaan kohdistuvasta seniorikortista 65+ -vuotiaille

Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaan kohdistuvasta seniorikortista 65+ -vuotiaille Kaupunginhallitus 31 23.01.2017 Vanhusneuvoston kuntalaisaloite liikuntaan kohdistuvasta seniorikortista 65+ -vuotiaille 1103/00.04.02.06/2016 KH 31 Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Tiivistelmä Johdanto... 7

Tiivistelmä Johdanto... 7 Oulun kaupungin liikuntalaitosten asiakastyytyväisyyskysely 2013 TIIVISTELMÄ Tutkimuksessa kartoitettiin asiakkaiden tyytyväisyyttä Oulun kaupungin liikuntalaitosten palveluihin. Tutkimus suoritettiin

Lisätiedot

KÄYTTÖMAKSUT 1.1.2015 alkaen Hyvinvoinnin edistämisen johtajan päätös 15.12.2014 Maksut 4 LIIKUNTAPAIKKAPALVELUT

KÄYTTÖMAKSUT 1.1.2015 alkaen Hyvinvoinnin edistämisen johtajan päätös 15.12.2014 Maksut 4 LIIKUNTAPAIKKAPALVELUT KÄYTTÖMAKSUT 1.1.2015 alkaen Hyvinvoinnin edistämisen johtajan päätös 15.12.2014 Maksut 4 LIIKUNTAPAIKKAPALVELUT Käyttömaksut kattavat ko. liikuntapaikalla jo olevan varustuksen. Ylimääräisten siirtojen,

Lisätiedot

Liikuntapalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyt 2016 Helsinki, Turku ja Vantaa FCG Finnish Consulting Group Oy

Liikuntapalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyt 2016 Helsinki, Turku ja Vantaa FCG Finnish Consulting Group Oy Liikuntapalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyt 2016 Helsinki, Turku ja Vantaa 2.12.2016 Finnish Consulting Group Oy Sisältö 1 Johdanto 1.1 Yleistä 1.2 LiikuntaVertti 2 Asiakaspalaute liikuntapaikoilla 2.1

Lisätiedot

OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE!

OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE! OHJEET KUNTOSALIN KÄYTTÄJILLE! 8.2.2016 Kuntosali sijaitsee Monitoimitalolla, os. Kristiinantie 17 A, 64900 Isojoki Kuntosalille päästäksesi tarvitset oman poletin Kuntosalin käyttövuorot ovat luettavissa

Lisätiedot

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI

SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 1 SENIORI- LIIKUNTAKALENTERI 27.8.2018 Outokummun kaupungin alueen liikuntapalveluja yli 60-vuotiaille Syksy 2018 2 MAANANTAI TULES-RYHMÄT, käyntimaksu 5,00 - klo 11.00 ja 12.00 AVUSTETTAVIEN RYHMÄ, käyntimaksu

Lisätiedot

25,60 27,90 28,50 Päiväkäyttö ns. vapaat vuorot (ma-pe ) 25,60 27,90 28,50

25,60 27,90 28,50 Päiväkäyttö ns. vapaat vuorot (ma-pe ) 25,60 27,90 28,50 VAPAA-AIKATOIMEN VUOKRAT JA MAKSUT 2013, esitys Jäähalli Kaupungin koulut ja päiväkodit koulut 2012 2013 23,60 25,70 26,50 53,40 58,20 60,00 Jääurheilua harrastavat seurat (1.9. - 31.3.) 39,50 43,10 44,50

Lisätiedot

alkaen lippua 10 %:n alennus yli 50 lippua 20 %:n alennus

alkaen lippua 10 %:n alennus yli 50 lippua 20 %:n alennus UINTI 1.1.2019 alkaen 10-49 lippua 10 %:n yli 50 lippua 20 %:n aikuiset 1 krt 10 krt 20 krt 30 krt 40 krt 50 krt 100 krt 5,50 49,50 99,00 148,50 198,00 220,00 440,00 10-49 lippua 10 %:n yli 50 lippua 20

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2015 alkaen

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2015 alkaen LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO 1.1.2015 alkaen Sisäliikuntapaikkojen vuokrausohje sekä vuokrat: - Kurun urheilutalo - Koulujen liikuntasalit - Urheilutalo ja uimahalli Urheilutalon muut maksut ja tilavuokrat:

Lisätiedot

IKÄÄNTYNEET. Liikkuuko Pieksämäki projektin väliraportin tiivistelmä

IKÄÄNTYNEET. Liikkuuko Pieksämäki projektin väliraportin tiivistelmä IKÄÄNTYNEET Liikkuuko Pieksämäki projektin väliraportin tiivistelmä MIHIN TIEDOT PERUSTUVAT? Seniorikyselyyn vastasi 89 yli 65-vuotiasta pieksämäkeläistä. Vastaajiksi on valikoitunut liikunnallisesti erittäin

Lisätiedot

HINNASTO Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut. Voimassa alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana

HINNASTO Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut. Voimassa alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana Lempäälän kunta Vapaa-aikapalvelut HINNASTO 2016 Voimassa 29.8.2016 alkaen tai hinnastokohdassa erikseen ilmoitettuna aikana VAPAA-AIKALAUTAKUNTA 12.5.2016 Hinnastoa päivitetty 2.5.2017 vapaa-aikalautakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (6) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (6) 115 Sj / Kunnan asukkaan aloite maksuttomasta sporttikortista yli 68- vuotiaille helsinkiläisille HEL 2012-008118 T 12 03 00 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

SENIORILIIKUNTA KEVÄT 2013

SENIORILIIKUNTA KEVÄT 2013 KEVÄT 2013 Helsingin kaupunki Liikuntavirasto Paavo Nurmen kuja 1 C 00250 Helsinki Puhelin: 09 310 87932 Faksi: 09 310 87771 Sähköp.: minna.ekman@hel.fi Liikuntaviraston kurssitoimintaan voi ilmoittautua

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 48 19.05.2015. 48 Asianro 2577/10.03.02.04/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 48 19.05.2015. 48 Asianro 2577/10.03.02.04/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) 34 21.4.2015 48 Asianro 2577/10.03.02.04/2015 Alavan toimintakeskuksen tilojen käytön organisointi syyskaudella 2015 Päätöshistoria 21.4.2015 34 Taustaa Perusturvan

Lisätiedot

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO 2015 voimassa 1.2. alkaen. sis. alv. Jäähalli. Kaupungin koulut ja päiväkodit. 26,50 /h. Muut koulut.

VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO 2015 voimassa 1.2. alkaen. sis. alv. Jäähalli. Kaupungin koulut ja päiväkodit. 26,50 /h. Muut koulut. VAPAA-AIKATOIMEN HINNASTO 2015 voimassa 1.2. alkaen Jäähalli Kaupungin koulut ja päiväkodit Muut koulut sis. alv 26,50 /h 60,00 /h Jääurheilua harrastavat seurat (1.9. - 31.3.) 45,50 /h Juniorit (alle

Lisätiedot

SYYSKAUDEN 2015 OHJELMA Ryhmät alkavat maanantaina ja päättyvät viikolla 50 Kertoja on 15.

SYYSKAUDEN 2015 OHJELMA Ryhmät alkavat maanantaina ja päättyvät viikolla 50 Kertoja on 15. KUNTOKEIDAS SANDELS Kalliolan Senioripalvelusäätiö Kuntokeidas Sandels Välskärinkatu 4 B, 00260 Helsinki Puh. 045 7731 13 44 Sisäänkäynti: katutaso, B-ovi, hissi/portaat pohjakerrokseen ELOKUUN EXTRAT

Lisätiedot

Liikuntatilojen ja -toiminnan hinnasto

Liikuntatilojen ja -toiminnan hinnasto Liikuntatilojen ja -toiminnan hinnasto Orimattilan kaupunki Liikuntapalvelut Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 14.10.2015 134 Päivitetty Sivistys- ja vapaa-aikalutakunta 7.6.2016 62 LIIKUNTATILOJEN JA

Lisätiedot

NEIDONKEITAAN KÄYTTÖMAKSUT

NEIDONKEITAAN KÄYTTÖMAKSUT NEIDONKEITAAN KÄYTTÖMAKSUT KERTAMAKSUT AIKUISET, UINTI Aamu-uinti, ma-pe klo 6-9 3,30 Aamu-uinti; eläkeläinen, invalidi, opiskelija, työtön, varusmies, ma-pe klo 6-9 2,30 Uinti klo 9 6,60 Uinti; eläkeläinen,

Lisätiedot

ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2015 kevät 2016

ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2015 kevät 2016 ERITYISLIIKUNTAKALENTERI syksy 2015 kevät 2016 Kalajoen erityisliikuntakalenterista löydät alueella toimivat eri toimijoiden järjestämät erityisliikuntaryhmät. Kalenteriin listatut ryhmät soveltuvat pitkäaikaissairaiden,

Lisätiedot

Kylpylän pääsymaksut

Kylpylän pääsymaksut Sivistyslautakunta 82 17.06.2015 Liikuntapalveluiden maksut 1.8.2015 alkaen SIVLTK 82 Kunnan hallintosääntö 47: Omaisuuden myynti, osto ja vuokraus: Lautakunta päättää toimialansa irtaimen omaisuuden vuokrauksesta

Lisätiedot

YLIVIESKAN LIIKUNTAPALVELUJEN HINNASTO ALKAEN LIITE 1 UINTI

YLIVIESKAN LIIKUNTAPALVELUJEN HINNASTO ALKAEN LIITE 1 UINTI UINTI aikuiset lapset eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet, siviilipalv. miehet työttömät 5,50 49,50 99,00 148,50 198,00 220,00 440,00 3,50 31,50 63,00 94,50 126,00 140,00 280,00 4,50 40,50 81,00 121,50

Lisätiedot

PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN

PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET SYKSY 2016 Ohjattuihin liikuntaryhmiin osallistuminen edellyttää ilmoittautumista, ellei toisin mainita. Tiedustele

Lisätiedot

LIIKUNTATILOJEN JA -TOIMINNAN HINNASTO ALKAEN

LIIKUNTATILOJEN JA -TOIMINNAN HINNASTO ALKAEN LIIKUNTATILOJEN JA -TOIMINNAN HINNASTO 1.1.2019 ALKAEN Liikuntatilat, joita hinnasto koskee: Orimattila Areena, urheilutalo, Vuorenmäen palloiluhalli, uimahalli, keskusurheilukenttä, pallokentät, urheilukeskuksen

Lisätiedot

Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 %

Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi Alv. sis. hintoihin; liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet 24 %, kaupungin sisäinen käyttö 0 % Liikuntapalvelut Kentät Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Aikuiset 17,00 27,00 A-juniorit ja nuoremmat 9,00 12,00 Kaupunginosaseurat ja kylätoimikunnat 35,00 35,00

Lisätiedot

PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN

PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN TUIRA KOSKELA PUOLIVÄLINKANGAS - KAIJONHARJUN SUURALUEIDEN IKÄIHMISTEN LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KEVÄT 2017 Ohjattuihin liikuntaryhmiin osallistuminen edellyttää ilmoittautumista, ellei toisin mainita. Tiedustele

Lisätiedot

Vesilahden kunta, liikunta- ja nuorisotoimen taksat 2019

Vesilahden kunta, liikunta- ja nuorisotoimen taksat 2019 Vesilahden kunta, liikunta- ja nuorisotoimen taksat 2019 SIVISTYSLAUTAKUNTA TAKSAT 1.1.2019 ALKAEN VUOKRAUSEHDOT Maksut, koskevat kaikkia liikuntatiloja. Vesilahtelaisten urheiluseurojen ja yhdistysten

Lisätiedot

Liikuntapalveluiden maksut 1.9.2014 alkaen

Liikuntapalveluiden maksut 1.9.2014 alkaen Sivistyslautakunta 79 18.06.2014 Liikuntapalveluiden maksut 1.9.2014 alkaen SIVLTK 79 Kunnan hallintosääntö 47: Omaisuuden myynti, osto ja vuokraus: "Lautakunta päättää toimialansa irtaimen omaisuuden

Lisätiedot

ERILLISSAUNAVUOROT PERHESAUNAVUOROT ERITYISRYHMIEN UINTIVUOROT ERITYISRYHMIEN KUNTOSALIVUOROT

ERILLISSAUNAVUOROT PERHESAUNAVUOROT ERITYISRYHMIEN UINTIVUOROT ERITYISRYHMIEN KUNTOSALIVUOROT ERILLISSAUNAVUOROT PERHESAUNAVUOROT ERITYISRYHMIEN UINTIVUOROT ERITYISRYHMIEN KUNTOSALIVUOROT www.vantaa.fi/liikunta SISÄLLYS Erillisaunavuorot 3 Perhesaunavuorot 4 Erityisuintivuorot 5 Erityisryhmien

Lisätiedot

AKAAN KAUPUNKI Liikuntapalvelut

AKAAN KAUPUNKI Liikuntapalvelut 1. LIIKUNTAPAIKKOJEN VARAUKSET... 2 2. TILOJEN/HARRASTEPAIKKOJEN VUOKRAUKSEN PERIAATTEET... 2 3. LIIKUNTATILOJEN JA -ALUEIDEN KÄYTTÖMAKSUT... 6 3.1 Monitoimihalli... 6 3.2. Koulujen liikuntatilojen, Rasin

Lisätiedot

TEPPO PUHAKAISEN YM. VALTUUSTOALOITE IKÄIHMISTEN LIIKUNNAN KEHITTÄMISEKSI

TEPPO PUHAKAISEN YM. VALTUUSTOALOITE IKÄIHMISTEN LIIKUNNAN KEHITTÄMISEKSI Kaupunginhallitus 97 27.02.2012 TEPPO PUHAKAISEN YM. VALTUUSTOALOITE IKÄIHMISTEN LIIKUNNAN KEHITTÄMISEKSI 783/012/2011 KH 97 Valtuustoaloite 12.12.2011: Yksi hyvä vaihtoehto ikäihmisten liikunnalle on

Lisätiedot

Rasti-Simpsiön kehittäminen hyvinvointikeskukseksi

Rasti-Simpsiön kehittäminen hyvinvointikeskukseksi Lapuan Virkiä ry: SUUNNISTUSJAOSTO Rasti-Simpsiön kehittäminen hyvinvointikeskukseksi Hankenumero 9560. Loppuraportti Lapuan Virkiä ry / SUUNNISTUSJAOSTO Sisältö RASTI-SIMPSIÖN KEHITTÄMINEN HYVINVOINTIKESKUKSEKSI...

Lisätiedot

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT

KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT KÄYTTÖVUOROJEN YLEISET MYÖNTÄMISPERIAATTEET LIIKUNTAPALVELUT alkaen 1.2.2016 1 Sisällys 1. KÄYTTÖVUOROJEN HAKU... 3 1.1 YLEISTÄ... 3 2. KÄYTTÖVUOROJEN JAKOPERUSTEET JA KÄYTÄNTEET... 3 2.1 VAKIOVUOROT...

Lisätiedot