Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone"

Transkriptio

1 YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 4/2016 Kokousaika 26. huhtikuuta 2016 klo Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen Ilmoitusasiat Kuntayhtymän sijoitusomaisuuden hoito ja varainhoitajien kilpailutus Ammattiopiston ja lukioliikelaitoksen tilaratkaisuja koskeva selvitys Vuoden 2016 talousarvion muutos Tilintarkastuskertomus vuodelta Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta Kiinteistöjen perusparannushankkeiden työohjelma Kannustevapaan käyttö Talouden sopeuttamisohjelma KHO:n selvityspyyntö/hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös virkasuhteen irtisanomista koskevaan valitukseen Valtuustoseminaarin ohjelma Yhtymävaltuuston asialistan hyväksyminen / kokous Muut asiat... 20

2 KOKOUSPÄIVÄ 1 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen : Hallintosäännön mukaan kokouskutsu on postitettava vähintään 7 päivää ennen kokousta. Kokous on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on paikalla. 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta : Valitaan kokoukselle kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Tarkastusvuorossa ovat Heikki Salmi ja Harri Lassila. 4 Asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen :

3 KOKOUSPÄIVÄ 2 5 Ilmoitusasiat 1. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt euroa valtionavustusta käytettäväksi Urheiluakatemia Tavastian koordinaatiosta ja asiantuntijapalveluista aiheutuviin kustannuksiin. 2. Työttömyysvakuutusrahasto on päätöksellään myöntänyt kuntayhtymälle ,09 euroa koulutuskorvausta. Koulutuskorvaus on 10 prosenttia koulutuskorvauksen perusteena käytettävästä palkkakustannuksesta. 3. Nordea on lähettänyt tiedotteen, jonka mukaan Nordean tytärpankit Suomessa, Norjassa ja Tanskassa fuusioidaan ruotsalaiseen emoyhtiöön. Asiakkaiden talletussuoja ja sijoittajien korvausrahastosuoja siirtyvät Ruotsin lain piiriin 1. Merkitään ilmoitusasiat tietoon saatetuksi.

4 KOKOUSPÄIVÄ 3 Yhtymähallitus Kuntayhtymän sijoitusomaisuuden hoito ja varainhoitajien kilpailutus Kuntayhtymän sijoitusvarallisuuden hoito kilpailutettiin edellisen kerran vuonna Yhtymähallitus valitsi tuolloin sijoitusvarallisuuden hoitajaksi Etelä-Hämeen Osuuspankin. Varallisuuden hoito oli konsultatiivista eli muutoksia tehtiin sangen vähän ja niistä neuvoteltiin aina etukäteen. Nyt tehty kilpailutus toteutettiin siten, että tarjoukset pyydettiin täyden valtakirjan varainhoidosta yhtymävaltuuston hyväksymän sijoitustoiminnan perusteiden mukaisesti. Asiantuntijatahona kilpailutuksessa käytettiin Investiumin neuvontapalvelua parhaimman sijoitusratkaisun löytämiseksi. Tarjouspyynnön mukaisesti tarkoituksena on jakaa olemassa oleva sijoitusvarallisuus kahden kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneen tahon kanssa. Varainhoitajien menestystä arvioidaan säännöllisesti saatujen raporttien ja annettujen selvitysten muodossa. Määräaikaan mennessä saatiin kuusi tarjousta: Danske Capital, Garantum, Handelsbanken, Nordea, OP Private Etelä Häme ja Ålandsbanken. Yhtymähallitus päättää valita kuntayhtymän sijoitusvarallisuuden hoitajiksi kilpailutuksen perusteella kokonaistaloudellisesti kaksi edullisinta varainhoitotarjouksen tekijää: Garantum ja Handelsbanken. Merkittiin, että kokouksessa kuultiin Kari Nevalaisen (Garantum) ja Aki Heinosen (Handelsbanken) esittäytymiset. Garantumin esityksen aikana paikalla oli myös Paavo Kuronen (Investium). Asian käsittelyä jatketaan. Yhtymähallitus haluaa ennen päätöksentekoa lisätietoa mm. sijoitusten kohteista, varainhoitajien keskinäisestä työnjaosta ja varainhoidon hinnoittelusta. Saadut sijoitustarjoukset perustuvat täyden valtakirjan varainhoitopalvelulle. Tällöin varainhoitajat tekevät sijoitusratkaisut itsenäisesti kuntayhtymän sijoitustoiminnan perusteiden mukaisesti. Varainhoidon ajatuksena on ammattimainen ja yksilöllinen omaisuuden hoitaminen. Toisin kuin konsultatiivisessa varainhoidossa, täyden valtakirjan varainhoidossa asiakkaan ei tarvitse ottaa kantaa yksittäisiin sijoituspäätöksiin. Varainhoitajat tekevät sijoituspäätökset asiakkaan antaminen riskirajojen ja tavoitteiden puitteissa. Tämä on hyvä huomioida julkisia varoja sijoitettaessa. Sijoitustoiminnan perusteisiin on kirjattu ne liikkumavarat, joiden puitteissa varainhoitaja voi liikkua sijoitusten parasta lopputulosta ajatellen. Varainhoitaja raportoi säännöllisesti (kuukausittain) salkun kehityksestä. Yhtymävaltuuston hyväksymä kuntayhtymän sijoitustoiminnan perusteet on liitteenä nro 1. Tarjouskilpailu järjestettiin sillä lähtöoletuksella, että olemassa oleva sijoitusvarallisuus jaetaan kahden kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneen varainhoitotahon kesken. Varainhoitajat kilpailevat tällöin keskenään siitä kumpi taho hoitaa sijoitusvarallisuutta kuntayhtymän kannalta parhaiten. Hajauttaminen kahden eri varanhoitajan välillä pienentää osaltaan sijoittamisen riskiä ja toimii myös yhtymän riskinhallintamenetelmänä.

5 KOKOUSPÄIVÄ 4 Yhtymähallitus Salkunhoitajien menestystä voidaan arvioida sekä saadun tuoton, että salkun volatiliteetin perusteella. Mitä suurempia salkun muutokset ovat olleet, sitä suurempi on sijoitussalkun volatiliteetti ja sen riskipitoisempi tuotto on ollut. Varainhoitajien menestystä on tarkoituksenmukaista arvioida tarkemmin vuosittain. Viimeistään kolmen vuoden kuluttua siitä, kun he ovat saaneet sijoitussalkun varat hoitoonsa, yhtymähallitus voi arvioida vaihdetaanko esimerkiksi toista kuntayhtymän sijoitusvarallisuuden hoitajaa, tai annetaanko mahdollisesti varallisuus yhdelle varainhoitajalle. Varainhoitosopimukset ovat voimassa toistaiseksi ja asiakkaalla on aina oikeus katkaista sopimus ilman irtisanomisaikaa. Täyden valtakirjan varainhoidon kustannus perustuu tarjouksissa lähtöoletukseen, että olemassa oleva sijoitusvarallisuus jaetaan puoliksi kahden parhaimman tarjouksen tehneen kesken. Tällöin sijoitusvarallisuus on runsaat miljoona euroa/varainhoitaja. Varainhoidon kokonaiskustannus vuodessa on tällöin tietty prosenttiosuus sijoitetulle pääomalle. Kilpailutuksessa varainhoidon kokonaiskustannus osoittautui painoarvoltaan merkittävimmäksi vertailukriteeriksi ja kaksi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tekijää olivat varainhoidon kokonaiskustannuksiltaan halvimmat. On hyvä muistaa, että myös nykyiseen konsultatiiviseen varainhoitoon liittyy kustannuksia. Vaikkei salkkua tällä hetkellä aktiivisesti hoidetakaan, menee taustalla vuosittaiset hallinnointipalkkiot, koska varat on sijoitettu rahastoihin. Hallinnointipalkkiot vaihtelevat rahaston tyypin mukaan (osake-, yhdistelmä- vai korkorahasto) 0,5-2 % / v. välillä. Tarjouskilpailun voittaneet varainhoitajat Garantum ja Handelsbanken käyttävät pääasiassa varainhoidossaan ns. suoria sijoituksia (obligaatiot, suorat osakemarkkinasijoitukset, yrityslainat), joihin vuosittaisia hallinnointipalkkioita ei liity. Näin ollen kuntayhtymän kokonaiskustannukset varainhoidosta eivät olennaisesti muutu. Kokonaisuudessaan kustannukset selkeytyvät (varainhoitopalkkio vs. hallinnointipalkkio) ja varat ovat aktiivisessa hoidossa. Uudistan päätösehdotuksen.

6 KOKOUSPÄIVÄ 5 Yhtymähallitus Ammattiopiston ja lukioliikelaitoksen tilaratkaisuja koskeva selvitys Yhtymähallitus Syyskuussa 2015 käynnistettiin kuntayhtymän toimesta selvitys Hattelmalantien kampuksen tilojen kehittämisestä. Joulukuun 2015 lopussa saatiin jo ennakkotietoa tilaselvityksen tuloksista, minkä mukaan Hattelmalantiellä oli lähes 9000 neliötä tilaa enemmän tai vähemmän vajaakäytössä. Näin ollen olisi mahdollista Ammattiopiston Hattelmalantien tilojen tiivistämisellä ja osastojen siirrolla vapauttaa Hattelmalantie 6.ssa sijaitseva G-rakennus muuhun opetuskäyttöön. Rakennus sopii tilaratkaisultaan hyvin lukiokäyttöön, mutta tarvitsee lisäosan, jotta molemmat kantakaupungin lukiot voidaan siihen mahduttaa. Tästä uudesta lukioita koskevasta sijoitusvaihtoehdosta käytiin vuoden lopussa nopeat neuvottelut Hämeenlinnan kaupungin virkamiesten ja johdon kanssa päätyen kaupunginhallituksen esittelyyn. Em. keskustelujen pohjalta päätettiin selvittää kyseistä vaihtoehtoa yhdessä Myllymäki- vaihtoehdon kanssa. Selvityksessä tehdään arkkitehtityönä tilojen suunnittelu laaditun tilaohjelman pohjalta käytössä oleviin rakennuksiin sekä mahdollinen tarvittava lisäosa. Arkkitehtiluonnosten ja rakennusten kuntotutkimusten pohjalta arvioidaan tarvittavien korjausten laajuus ja lasketaan kustannusarvio. Arkkitehtiluonnokset eri vaihtoehdoista on jo laadittu ja kustannuslaskelmat valmistuvat yhtymähallituksen kokoukseen mennessä. Haahtela-rakennuttaminen Oy:n tekemät tilaohjelman mukaiset kustannusarviot on esitetty liitteessä nro.3. Selvityksen mukaan edullisimmat kiinteistöratkaisut ovat seuraavat: Vaihtoehto A, missä Sosiaali. ja terveysalalle tehdään uudisrakennus ja Lukiot sijoittuu G- rakennukseen+ rakennettavaan uudisosaan maksaa 21,7 M Vaihtoehto B, missä Sosiaali- ja terveysala sijoittuu G-rakennukseen ja Lukiot Myllymäelle kahteen rakennukseen+ rakennettavaan uudisosaan maksaa 21,2 M Vaihtoehdossa B pitää vielä huomioida parkkipaikkojen rakentaminen Sotelle (arvio 0,5 M ) ja Ilmarilan purku (arvio 0,25 M ), joiden yhteisvaikutus tekee vaihtoehdosta A edullisemman vaihtoehdon. Lisäksi vaihtoehdossa A kiinteistön ylläpitokustannus vuodessa on n edullisempi kuin vaihtoehdossa B. Tilaohjelman mukaiset tilaratkaisuvaihtoehdot kustannusarvioineen ovat liitteenä nro 3. Yhtymähallitus päättää merkitä kokouksessa esiteltävät tilaratkaisuvaihtoehdot kustannusarvioineen tiedoksi ja jatkaa neuvotteluja Hämeenlinnan kaupungin kanssa kiinteistöratkaisujen toteutuksesta edellä mainittujen vaihtoehtojen pohjalta. ehdotus hyväksyttiin. Merkittiin, että Vesa Kaloinen saapui klo tämän :n käsittelyn aikana Hämeenlinnan kaupungin lasten ja nuorten lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, 1. että lukiokoulutuksen uudeksi sijaintipaikaksi hyväksyttäisiin Koulutuskuntayhtymä Tavastian tekemä ehdotus sijoittaa lukiokoulutus Hattelmalan kampukselle siellä sijaitsevan ns. G- rakennuksen pohjalle rakentuvaan kokonaisuuteen ja

7 KOKOUSPÄIVÄ 6 Yhtymähallitus että kohteeseen tehtävä lisäinvestointi toteutetaan enintään kaupunginvaltuuston varaaman investointivarauksen suuruisena. Hämeenlinnan kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan Mikäli kaupunginhallituksen päätös vastaa lasten ja nuorten esitystä on Kuntayhtymä Tavastian käynnistettävä lisärakennuksen suunnittelu G-rakennuksen osaksi ja laitettava Sosiaali- ja terveysalan rakennuksen rakentaminen tarjouslaskentaan. Lisäksi pitää jatkaa A-rakennuksen muutostöiden suunnittelua. Teen esityksen kokouksessa kun tiedän Hämeenlinnan kaupunginhallituksen päätöksen asiassa.

8 Esityslista/kokouspöytäkirja KOKOUSPÄIVÄ 7 8 Vuoden 2016 talousarvion muutos Talousarvion muutos koskee vuodelle 2015 myönnettiin määräraha euroa Komesä osaston vesileikkurin hankintaa varten. Tämä hankinta ei toteutunut vuoden 2015 aikana. Määräraha on siten tarpeen budjetoida uudelleen vuodelle Lukioiden tilaratkaisun suunnitteluun Hattelmalantie 6 G-rakennukseen ei ole varattu tämän vuoden talousarviossa lainkaan määrärahoja. Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto on tehnyt 8 miljoonan euron investointipäätöksen hankkeesta ja suunnittelukustannukset ovat osa tätä investointipakettia. Suunnittelumääräraha on syytä varata kuntayhtymän tämän vuoden investointiohjelmaan. Kaupungin kanssa käydään myöhemmin keskustelut, millä tavalla hankkeen rahoitus sovitaan maksettavaksi. Alustava suunnittelumääräraha on euroa. Osana Tavastian kiinteistöratkaisuja on tarpeen aloittaa Hattelmalantie 8 A-rakennuksen tilasuunnittelu. Lukiokoulutus on tulossa H 6 G-rakennukseen ja sieltä pois siirtyvälle kaupan ja hallinnon opetukselle on tarkoitus rakentaa A-rakennukseen tiimioppimista tukevia oppimisympäristöjä. A- rakennuksesta on vapautumassa YTO-opetukselta (yhteiset tutkinnon osat) tiloja ja mm. auditoriosta suunnitellaan ryhmätyöskentelyä tukeva oppimisympäristö. Lisäksi A-rakennuksen keittiöja ruokailutilat on tarpeen suunnitella nykyistä tarkoituksenmukaisemmiksi ruokailijamäärän kasvaessa lukiotoiminnan siirtymisen myötä. A-rakennuksen saneerauksen suunnittelu on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2016 aikana. Suunnittelumäärärahaksi budjetoidaan euroa. Talousarvion muutoksessa ehdotetut hankkeet ja hankinnat rahoitetaan kassavaroin. Ehdotus vuoden 2016 talousarvion investointiosan muutokseksi on liitteenä nro 2. Yhtymähallitus päättää esittää yhtymävaltuustolle, että se hyväksyy liitteen nro 2 mukaisen vuoden 2016 talousarviomuutoksen.

9 KOKOUSPÄIVÄ 8 9 Tilintarkastuskertomus vuodelta 2015 Yhtymähallitus on kokouksessaan hyväksynyt ja allekirjoittanut vuoden 2015 tilinpäätöksen ja jättänyt sen tilintarkastajalle tarkastettavaksi sekä edelleen tarkastuslautakunnalle arviointikertomusta varten. Tilintarkastaja on suorittanut lopputarkastuksen toimintavuodelta Tilintarkastuskertomus on liitteenä nro 3. Yhtymähallitus merkitsee tiedoksi tilintarkastuskertomuksen vuodelta Tilinpäätöksen hyväksyttävyyden ja vastuuvapauden osalta yhtymähallitus toteaa, että yhtymävaltuusto tekee päätöksen tarkastuslautakunnan ehdotuksen pohjalta.

10 KOKOUSPÄIVÄ 9 10 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2015 Kuntayhtymän tarkastuslautakunta on jättänyt yhtymävaltuustolle arviointikertomuksen vuodelta Tarkastuslautakunnan arviointikertomus on liitteenä nro 4. Yhtymähallitus päättää jättää tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen vuodelta 2015 yhtymävaltuuston käsittelyyn.

11 KOKOUSPÄIVÄ Kiinteistöjen perusparannushankkeiden työohjelma 2016 Kuntayhtymän yhtymävaltuusto on hyväksynyt vuoden 2016 talousarvion investointiosan, jossa on myönnetty euroa Tavastian kiinteistöjen kunnossapitosuunnitelman sekä olemassa olevien tilojen muutostarpeiden toteuttamiseen. Em. määrärahan tarkempi kohdentaminen on vielä tekemättä. Liitteessä 5 on esitys em. määrärahan käytöksi ja perusparannushankkeiden työohjelmaksi Yhtymähallitus päättää hyväksyä liitteen 5 mukainen perusparannushankkeiden työohjelman vuodelle 2016.

12 KOKOUSPÄIVÄ Kannustevapaan käyttö Kannustevapaajärjestelmä on voimassa toistaiseksi. Koulutuskuntayhtymä Tavastian yhtymähallitus on vuonna 2012 päättänyt, että saatujen hyvien kokemusten myötä henkilöstöllä on mahdollisuus vapaaehtoisen kannustevapaan pitämiseen toistaiseksi. Kannustevapaa on osa kuntayhtymän säästötoimenpiteitä. Kannustevapaa on ollut kestoltaan yksi tai kaksi viikkoa. Kannustevapaa koskee kuntayhtymäpalveluiden ja muiden palveluiden henkilöstöä, hallinnon henkilöstöä, aikuiskoulutusosiossa E ja sote-liitteessä C7 työskenteleviä. Kannustevapaasta sovitaan esimiehen kanssa ja virka-/työvapaan ajankohdaksi sovitaan työjärjestelyiden kannalta sopiva ajankohta. Sijaista ei palkata. Talouden sopeuttamisryhmässä 2016 on esitetty, että kannustevapaata voisi halutessaan pitää nykyistä viikon enemmän eli yhteensä kolme viikkoa. Kannustevapaalla saavutettiin vuonna 2015 noin euron säästö. Vuonna 2015 kaksi viikkoa kannustevapaata piti 30 työntekijää ja 26 yhden viikon. Yhden kannustevapaaviikon lisäämisellä arvioidaan saavutettavan lisäsäästöä. Kannustevapaan kestoa lisättäessä tarkoitus on, että lisäviikon voi pitää yksittäisinä päivinä. Päivien jakamismahdollisuuden arvioidaan helpottavan kannustevapaan pitämistä. Yhden viikon kannustevapaa tarkoittaa sitä, että 7 kalenteripäivän virka-/työvapaasta myönnetään 3 kalenteripäivää palkallisina (lauantai, sunnuntai ja yksi työpäivä). Kuukausipalkan jakajana on 31 pv tai 30 pv. Kahden viikon (14 kalenteripäivän) kannustevapaa tarkoittaa sitä, että virka- /työvapaan päivistä palkallisia on 6 päivää. Kolmen viikon (21 päivän) kannustevapaa tarkoittaisi sitä, virka-/työvapaan päivistä palkallisia on 9 päivää. Kannustevapaan voi ottaa peräkkäisinä tai erillisinä viikkoina. Tällä hetkellä yhden viikon kannustevapaan voi pitää myös irrallisina päivinä. Irrallisina päivinä pidettävä kannustevapaaviikon päivät pitää anoa kerralla, vaikka päivät jakautuvat koko vuodelle. Päiviä voi tarvittaessa muuttaa, mutta jonkun päivän peruuntuessa, pitää olla jo uusi päivä tiedossa. Irtopäivien ilmoittaminen kerralla helpottaa päivien kulumisen seurantaa. Toinen viikko on pidettävä kokonaisena. Jatkossa viikkoja voisi pitää yhteensä kolme ja viikoista kaksi voi pitää yksittäisinä päivinä ja yksi viikko on pidettävä kokonaisena. Viikkojen pitämisjärjestyksellä ei ole merkitystä. Yhtymähallitus päättää, että kannustevapaa on käytössä toistaiseksi kuntayhtymän työntekijöillä em. asiatekstissä ilmenevin ehdoin.

13 Yhtymähallitus Yhtymähallitus Esityslista/kokouspöytäkirja KOKOUSPÄIVÄ Talouden sopeuttamisohjelma Yhtymähallitus Ammatillisen koulutuksen opiskelijamäärien leikkaukset ja yksikkörahan vähentäminen Koulutuskuntayhtymä Tavastian nykyinen ammatillisen peruskoulutuksen järjestämislupa on 2120 opiskelijapaikkaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö vähensi Ammattiopisto Tavastian opiskelijapaikkoja vuonna paikalla ja vuonna paikalla. Kuntayhtymä ei ole kuitenkaan vastaavasti vähentänyt omassa talousarviossaan opiskelijoista saatavan yksikköhintarahan tuloennustetta, sillä järjestämisluvan ylimenevistä opiskelijapaikoista on tähän mennessä saatu rahoitus vuoden lopussa, kun muilta koulutuksen järjestäjiltä on jäänyt opiskelijapaikkoja täyttämättä. Vuonna 2015 ko.rahoitusta ei enää saatu ja ammatillisen koulutuksen rahoitusuudistuksen myötä rahoitusta ei tulla jatkossa saamaan. Opiskelijapaikkojen lisäksi yksikkörahaa vähennettiin vuodelle % ja vuodelle 2017 leikkaus on % yksikköhintarahasta, vaikkakin koulutuksen järjestäjät saavat itse päättää tekevätkö säästön yksikköhintarahasta vai opiskelijapaikoista. Vuonna 2017 näiden leikkausten yhteenlaskettu vaikutus kuntayhtymän talouteen on vähintään n. 3,2 milj. vuoden 2015 tasosta. Säästötarve tulee vaikuttamaan merkittävästi ammattiopiston toimintaan tulevina vuosina ja on siksi tarpeen laatia talouden sopeuttamisohjelma. Säästötarve vaikuttaa myös kuntayhtymän hallintoon ja palveluihin. Talouden sopeuttamistyön rakenne Kuntayhtymässä laadittiin edellinen talouden sopeuttamisohjelma vuosille Ohjelma on toiminut hyvin ja talous on ollut ylijäämäinen. Tosin yksikköhintarahan leikkaukset eivät ole olleet niin suuria kun ohjelmaa laadittaessa pelättiin ja ylipaikoista saatu rahoitus sekä monet erillisrahoitukset esim. Nuorten aikuisten osaamisohjelma NAO ovat helpottaneet tilannetta. Em.syistä johtuen kaikkia ohjelman säästökohteita ei ole toteutettu tai toteutettu vain osittain.

14 KOKOUSPÄIVÄ 13 Yhtymähallitus Yhtymähallitus Kuntayhtymän talouden tasapainottamisohjelma on yhdessä sovittu tapa toimintojen sopeuttamiseksi muuttuvan rahoitustilanteen edellyttämällä tavalla niin, että ammattiopiston perustehtävä kyetään toteuttamaan ja asetetut tavoitteet saavuttamaan. Ohjelmalla pyritään kuntayhtymän rahavirran säätelyyn siten, että pitkällä aikavälillä yksikköhintaraha takaa ammatillisen peruskoulutuksen perustehtävien toteutumisen hyväksyttävällä tavalla. Kuntayhtymän rahavirta muodostuu toimintatuloista ja toimintamenoista. Työn tuloksena syntyy yhtymähallituksen valitseman talouden sopeuttamistyön työryhmän esitys talouden sopeuttamisohjelmaksi, jonka yhtymävaltuusto hyväksyy osana toiminta- ja taloussuunnitelmaa ja jonka toimenpiteiden avulla kuntayhtymän talous voidaan saada tasapainoon suunnittelukauden aikana. Työn tulee sisältää tulosyksiköittäin konkreettiset euroiksi laskettavat ja eri vuosille jaksotettavat keinot sekä erikseen hankkeet ja prosessit, joiden avulla toimintaa voidaan kehittää ja saada samalla tuottavuutta parannettua ja/tai toimintatuottoja kasvatettua. Yhtymähallitus 1. nimittää talouden sopeuttamisohjelmatyölle työryhmän ja valitsee siihen työantajan edustajat 2. nimeää henkilöstön osalta pääluottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut ryhmän jäseniksi 3. valtuuttaa työryhmän käynnistämään tarvittaessa yhteistoimintaneuvottelut. ehdotus hyväksyttiin. Työantajan edustajiksi työryhmään nimettiin Jouni Haajanen, Heini Kujala, Reijo Lehtonen, Riikka Kolkkala, Arto Ruhala ja Heikki Salmi Yhtymähallitus Talouden sopeuttamisohjelman työryhmä on aloittanut työnsä talouden sopeuttamisohjelmaesityksen laatimiseksi. Ohjelma on kaksijakoinen. Toisaalta on tarve vähentää ammatillisen koulutuksen järjestämisluvan mukaisia aloituspaikkoja opiskelijamäärän sopeuttamiseksi alentuneeseen järjestämislupaan. Toisaalta tarvitaan yksikköhinnan vähentämisestä johtuvia säästötoimenpiteitä. Lisäksi selvitetään mahdollisuudet lisätulojen saamiseen. Talouden sopeuttamistyöryhmä on kokoontunut kaksi kertaa. Työryhmän agendalla ovat olleet säästökohteet ja tulokohteet ja niistä saatavat potentiaaliset säästöt ja tulot. Opiskelijamäärien pienentäminen tulee lähinnä vaikuttamaan opetusresursseihin. Opetusresursseja on vähennettävä samassa suhteessa opintolinjoja ja opetusryhmien määrää vähentämällä sekä ryhmäkokoja suurentamalla. Lisäksi on vielä vähennettävä yksittäisiä näyttötutkintopaikkoja. Aikuiskoulutuksen kysynnän muutoksiin voidaan varautua lomautuksilla. Yksikköhintarahaan kohdistuvia mahdollisia säästökohteita ovat opetuspuolella lähiopetuksen määrän vähentäminen, ammatillisen ohjauksen vähentäminen ja työssäoppimisen resurssin pienentäminen. Kuntayhtymäpalveluissa ja hallinnossa säästöt vaikuttavat tarjottavan palvelun laajuuteen ja tasoon. Palveluita on kokonaisuudessaan vähennettävä ja niiden tasoa laskettava. Lisäksi käytiin läpi muutamia mahdollisia säästökohteita opiskelijoiden kohdalta, jotka liittyivät lähinnä näyttötutkintolaisten ruokailun maksullisuuteen ja tarvikemaksuihin.

15 KOKOUSPÄIVÄ 14 Yhtymähallitus Yhtymähallitus Selvittelyn alla olevalla kiinteistöratkaisulla on myös merkittäviä vaikutuksia Kuntayhtymän talouteen. Ammattiopiston käytössä olevat tilat tulevat vähenemään lähivuosina tuhansilla neliöillä, mikä osaltaan hillitsee kiinteistökustannusten kasvua. Kuntayhtymän henkilöstöstä on tulossa vuosina eläkeikään lukuisia henkilöä, joten resurssien vähentymiseen pyritään vastaamaan mahdollisimman pitkälle luonnollisen poistuman kautta. Lisäksi tullaan tarkistamaan määrä-aikaisten työsuhteiden jatkamista ja osalle henkilöstöä tullaan tarjoamaan siirtoa toisiin tehtäviin sekä työttömyyseläkkeelle. Työryhmässä päätettiinkin selvittää kyselyllä henkilöstön halukkuutta siirtyä jo ansaitulle tai ennenaikaiselle eläkkeelle, mikä helpottaisi osaltaan säästötarpeita. Näyttää myös siltä, että lomautuksilta ja irtisanomilta ei tulla tällä kertaa välttymään. Tästä syystä työryhmä päättikin jatkotoimenpiteenä esittää yhtymähallitukselle yhteistoimintaneuvotteluiden käynnistämistä säästöjen henkilöstövaikutusten arvioimiseksi. Arvioitu säästötavoite on n henkilötyövuotta. Tarkistettu ehdotus lukuvuoden koulutustarjonnaksi on liitteenä 4.. Yhtymähallitus päättää merkitä talouden sopeuttamisohjelman työryhmän työskentelyn tilannekatsauksen tiedoksi ja päättää käynnistää yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön kanssa sekä tarkistaa ammatillisen koulutuksen lukuvuoden koulutustarjontaa. ehdotus hyväksyttiin. Merkittiin, että Pauli Suonpuro poistui tämän :n käsittelyn aikana klo YT-neuvotteluiden tavoitteena on turvata Koulutuskuntayhtymä Tavastian ammatillisen koulutuksen ja kuntayhtymäpalveluiden toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset tuottaa opiskelijoille ja työelämälle laadukasta ammatillista koulutusta. Tällöin tavoitteena on toteuttaa ensisijaisesti kestäviä rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia, jotka mahdollista kustannusrakenteen korjaamisen tuloihin suhteutettuna kestävälle tasolle. Tällöin toimenpiteinä ovat esim. organisaatiorakenteen kehittäminen, opetus- ja työssäoppimisjärjestelyt sekä toimintojen ja toimitilojen karsiminen ja tilojen käytön tehostaminen. Henkilöstömenojen säästötavoite on yli 2 miljoonaa euroa, mikä vastaa noin 50 henkilötyövuoden työpanosta. Henkilöstömenojen alentamista toteutetaan käytettävissä olevin keinoin, joita ovat neuvotteluissa sovittavat keinot, määräaikaisten palvelussuhteiden päättymiset, eläkeratkaisut ja viime kädessä lomautukset, osa-aikaistamiset ja irtisanomiset. Koulutuskuntayhtymä Tavastialla on taloudellis/tuotannollinen irtisanomisperuste, koska tarjolla oleva työ on edellä kerrotusti taloudellisista, tuotannollisista ja työnantajan toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvista syistä vähentynyt olennaisesti ja pysyvästi. Tällä perusteella työnantaja saa viime kädessä irtisanoa, osa-aikaistaa tai lomauttaa työntekijän, ellei työntekijälle voida tarjota hänen työsopimuksensa mukaista työtä vastaavaa työtä tai muuta hänen koulutustaan, ammattitaitoaan tai kokemustaan vastaavaa työtä.

16 KOKOUSPÄIVÄ 15 Yhtymähallitus Yhtymähallitus Neuvotteluiden aikataulu neuvotteluesitys ensimmäinen neuvottelu toinen neuvottelu kolmas neuvottelu neljäs neuvottelu Neuvotteluita on työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa annetun lain mukaan käytävä vähintään 6 viikkoa ensimmäisestä neuvottelusta lukien. Neuvotteluita on käyty yhteensä 8 viikkoa. Neuvotteluissa noudatettavat menettelytavat Kokoonpanot Neuvottelut käydään kokoonpanolla, johon kuuluvat työntekijöiden puolelta JUKO:n pääluottamusmies Kirsi Kurkela ja Jytyn pääluottamusmies Piia Wallin sekä ammattiopiston opettajien työsuojeluvaltuutettu Harri Nieminen sekä muun henkilökunnan työsuojeluvaltuutettu Janne Kuisma. Työnantajan edustajat ovat Jouni Haajanen, Heini Kujala, Arto Ruhala, Reijo Lehtonen ja Riikka Kolkkala. Pääluottamusmies Kirsi Kurkela on ollut mukana opetuspuolen esimiesten kanssa käydyissä yhteistoimintaneuvotteluita valmistavissa keskusteluissa. Esimiesten ja työntekijöiden välisiin keskusteluihin on annettu ohje, että työntekijä voi pyytää mukaan luottamusmiehen tai työsuojeluvaltuutetun. Pääluottamusmies Kirsi Kurkela ja henkilöstöjohtaja Riikka Kolkkala olivat mukana yhdessä keskustelussa. Kokouspaikat ja ajat Kokouspaikkana on Hattelmalantie 8 A-rakennuksen 3. kerroksen kokoushuone. Valmistavat keskustelut esimiesten kanssa käytiin K-rakennuksen Nalle-kokoushuoneessa. Esimiesten kanssa käydyt keskustelut on käyty esimiesten sopimissa tiloissa. Lisäajan varaaminen Lisäaikaa on varattu neuvottelujen kuluessa tarpeelliseksi havaittu tietojen täydentämiseksi. Neuvotteluja on sovittu siten, että neuvotteluiden välisenä aikana on voitu tehdä vaihtoehtojen selvitystyötä ja kartoittaa työmahdollisuuksia. Esimiesten kanssa käytyjen keskusteluiden jälkeen on varattu työntekijöille harkinta-aikaa sen miettimiseen, ottavatko henkilöt vastaan lakkaavan tehtävän sijasta tarjotun toisen työn. Hiusalalla on sovittu tapaaminen työyhteisön kesken. Tietojen hankinta Henkilöstöjohtaja on hankkinut TE-toimistosta työnantajan infopaketin muutosturvasta, joka on julkaistu intrassa ensimmäisen neuvottelun jälkeen. Työnantaja on selvittänyt irtisanomisperusteet ja uudelleensijoitusmahdollisuudet. Esimiehet ovat käyneet keskustelun työntekijöiden kanssa eläkesuunnitelmista sekä valmiudesta siirtoihin (toisen työn vastaanottamiseen lakkaavan tilalle) Tiedottaminen Ensimmäisen tiedotteen laati henkilöstöjohtaja. Tämän tiedotteen liitteenä oli TE-toimistosta saatu sähköinen muutosturvaohje. Toinen tiedote laadittiin yhdessä yhteistoimintaneuvottelussa. Tiedotteille tehtiin intraan oma kohtansa, jotta tiedotteita on helppo seurata.

17 KOKOUSPÄIVÄ 16 Yhtymähallitus Yhtymähallitus Vaihtoehdot Työnantaja on selvittänyt yhteistoimintaneuvotteluiden aikana vaihtoehtoja irtisanomisille, osaaikaistamisille ja lomauttamisille. Vaihtoehtojen selvittelyssä on kartoitettu tarjolla olevia työtilaisuuksia ja koulutus- ja uudelleensijoitusmahdollisuuksia, selvitetty määräaikaiset palvelussuhteet ja niiden jatko, selvitetty opinto-, vuorottelu- ja vanhempainvapaiden, eläkeratkaisujen, työaikajärjestelyjen tai osa-aikatyön mahdollisuuksia ja sitä, millaiset valmiudet työntekijöillä on esille tulleisiin erilaisiin järjestelyihin. Lakkaavia tehtäviä hoitaville on tarjottu toista työtä Koulutuskuntayhtymä Tavastian palveluksessa (lukuvuonna lakkaavat tehtävät). He ovat ottaneet tarjotun työn vastaan. Vapaaehtoisia sopimuksia osa-aikatyön tekemisestä on syntynyt tähän mennessä neljä (muu osaaikatyö kuin osa-aikaeläke tai osittainen hoitovapaa). Osa-aikaeläkettä on ilmoittanut hakevansa tähän mennessä kolme henkilöä. Yksi opintovapaa-asia on jäänyt epäselväksi työnantajasta ja työntekijästä riippumattomasta syystä (odottaa laitoksen kantaa). Sovittuja vuorotteluvapaita (vuorotteluvapaiden 2. jakso) on tulossa kaksi. Määräaikaisia työsopimuksia päättyy vuoden 2016 aikana 25 kpl ja eläkkeelle jää vuosien aikana 25 henkilöä. Näiden tilalle ei tulla palkkaamaan uutta henkilöstöä. Kaikissa yksiköissä vaihtoehtoja ei ole löytynyt. Liitteessä 6 on esitetty osastoittain tehtävät henkilöstövähennykset ja niiden taloudelliset vaikutukset aikavälille Lisäksi liitteessä on mainittu henkilöt, joita tehtävien siirrot ja lomautukset tulevat koskemaan. Yhtymähallitus päättää viranhaltijoiden siirroista toisiin tehtäviin ja lomautuksista liitteen 6 mukaisesti.

18 KOKOUSPÄIVÄ 17 Yhtymähallitus KHO:n selvityspyyntö/hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös virkasuhteen irtisanomista koskevaan valitukseen Yhtymähallitus Hallinto-oikeus ei ratkaisussaan tutki valittajan valitusajan päättymisen jälkeen suullisessa käsittelyssä esittämiä varoituksen yksilöimättömyyttä ja varoituksen perusteena olleen teon vanhentumista koskevia valitusperusteita. Hallinto-oikeus on tutkinut valituksen muilta osin ja hylkää sen oikeudenkäyntikulujen korvaamista koskevine vaatimuksineen. Hallinto-oikeus velvoitti valittajan korvaamaan koulutuskuntayhtymän oikeudenkäyntikulut eurolla viivästyskorkoineen. Hämeenlinnan hallinto-oikeuden asiaa koskeva päätös on liitteenä nro 3. Hallinto-oikeus on päätöksessään (päätösnro 15/1041/3) velvoittanut yhtymähallituksen kuntalain 97 :n (435/1999) mukaisesti ilmoittamaan päätöksestä. Yhtymähallitus päättää merkitä Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi ja julkaista päätöksen kuntayhtymän ilmoitustaululla ja lähettää sen jäsenkunnille tiedoksi. ehdotus hyväksyttiin. Korkein hallinto-oikeus on lähettänyt kuntayhtymälle selityspyynnön em. valitusasiaan liittyen. Kuntayhtymän selitys liitteineen on toimitettava KHO:lle mennessä. Valitus, joka koskee Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöstä 15/1041/3, on liitteenä nro 7. Asianajotoimisto Kailiala & Palo valmistelee asiasta selityksen korkeimmalle hallinto-oikeudelle. Yhtymähallitus päättää oikeuttaa kuntayhtymän johtajan antamaan kuntayhtymän puolesta selityksen em. korkeimman hallinto-oikeuden selityspyyntöön.

19 Esityslista/kokouspöytäkirja KOKOUSPÄIVÄ Valtuustoseminaarin ohjelma Yhtymävaltuuston, yhtymähallituksen, tarkastuslautakunnan, lukioliikelaitoksen ja Vanajaveden opiston johtokuntien sekä johtavien viranhaltijoiden yhteinen valtuustoseminaari pidetään Esityslistan liitteenä nro 8 on alustava valtuustoseminaarin ohjelma. Yhtymähallitus vahvistaa valtuustoseminaarin ohjelman liitteen nro 8 luonnoksen pohjalta.

20 Esityslista/kokouspöytäkirja KOKOUSPÄIVÄ Yhtymävaltuuston asialistan hyväksyminen / kokous Koulutuskuntayhtymä Tavastian yhtymävaltuuston kokous pidetään klo Kokouksen asialista on liitteenä nro 9. Hyväksytään liitteen nro 9 mukaiset asiat yhtymävaltuuston käsittelyyn vietäviksi.

21 KOKOUSPÄIVÄ Muut asiat Käsitellään muut esille tulevat asiat.

22

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 2/2016 Kokousaika 16. helmikuuta 2016 klo 15.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen

Lisätiedot

Y h t y m ä v a l t u u s t o

Y h t y m ä v a l t u u s t o LIITE 2 Y h t y m ä v a l t u u s t o KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA 1/2016 Kokousaika Tiistai 24.5.2016 klo 16.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastian auditorio, Hattelmalantie 8 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Yhtymävaltuuston

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone LUKIOLIIKELAITOKSEN JOHTOKUNNAN ESITYSLISTA 4/2016 Kokousaika 13. toukokuuta 2016 klo 13.15 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen

Lisätiedot

Koulutuskuntayhtymä Tavastia, yhtymähallitus nro 4/2015 1-

Koulutuskuntayhtymä Tavastia, yhtymähallitus nro 4/2015 1- Koulutuskuntayhtymä Tavastia, yhtymähallitus nro 4/2015 1- Kokousaika 28.4.2015 klo 15.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, A-rakennus Laillisuus ja päätösvaltaisuus Todettiin x Yhtymähallituksen

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, A-rakennus kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, A-rakennus kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 5/2015 Kokousaika 19. toukokuuta 2015 klo 14.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, A-rakennus kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen

Lisätiedot

Työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma

Työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma 1 LOIMAAN KAUPUNKI Työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma 1 Yhteistoimintamenettelyn perusteet Loimaan kaupunginhallitus päätti 31.3.2014 yhteistoimintamenettelyn käynnistämisestä vuoden 2014 talousarvioon

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 5/2016 Kokousaika 24. toukokuuta 2016 klo 14.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

Turengin asema, Asematie 6, Turenki, kokoustila

Turengin asema, Asematie 6, Turenki, kokoustila YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 6/2016 Kokousaika 7. kesäkuuta 2016 klo 15.30 Kokouspaikka Turengin asema, Asematie 6, Turenki, kokoustila KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 28.5.2014 klo 9.15 10.27 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Teknologiakylän auditorio Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma

Työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma 1 LOIMAAN KAUPUNKI Työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma 1 Yhteistoimintamenettelyn perusteet Loimaan kaupunginhallitus päätti 23.9.2013 yhteistoimintamenettelyn käynnistämisestä tavoitteena 2,4

Lisätiedot

Säätiöiden varainhoidon selvitys

Säätiöiden varainhoidon selvitys Säätiöiden varainhoidon selvitys TUTKIMUSRAPORTTI / JULKINEN SELVITYKSEN TILAAJA ON SÄÄTIÖIDEN JA RAHASTOJEN NEUVOTTELUKUNTA JA KYSELYN TOTEUTUKSESTA VASTASI VARAINHOITAJISTA RIIPPUMATON SIJOITTAJAPRO

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Tiistai 16.12.2014 klo 9.15 11.10 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 02/2016

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 02/2016 AIKA Tiistai 31.5.2016 kello 15.00 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 1. kerroksen luokkatila B1012 käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Liite/Viite * Asia 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Helsingissä 23. kesäkuuta 2005 KUNNALLINEN TYÖMARKKINALAITOS

Helsingissä 23. kesäkuuta 2005 KUNNALLINEN TYÖMARKKINALAITOS VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS KUNNALLISEN YLEISEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2005 2007 VIII LUVUN JA IX LUVUN MUUTTAMISESTA Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen 2005 2007 lomauttamista koskevan

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 Kokousaika Tiistai 29.3.2011 kello 16.30 18.29 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät/läsnä Henkilökohtaiset varajäsenet Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone LUKIOLIIKELAITOKSEN JOHTOKUNNAN ESITYSLISTA 3/2016 Kokousaika 8. huhtikuuta 2016 klo 13.15 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus...

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 27.5.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 27.5.2014 1 Kokousaika Ti 27.5.2014 klo 14.00 15:45 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari Malila Kari Kurkela Outi, vj. Poissa Eira Birgitta Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Tarkastuslautakunta 29.04.2016 AIKA 29.04.2016 klo 16:00-19:15 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Kokoustiedot Aika tiistai klo 12:00-13:25 Paikka Saunakabinetti, Kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Tapio Lankia, puheenjohtaja Raimo

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 11/2015 Kokousaika 15. joulukuuta 2015 klo 14.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 86 2

Lisätiedot

Vuoden 2017 säästötoimenpiteet

Vuoden 2017 säästötoimenpiteet Yhtymähallitus 4 26.01.2016 Yhtymähallitus 27 23.02.2016 Yhtymähallitus 51 26.04.2016 Vuoden 2017 säästötoimenpiteet 23/00.01.02/2015 Yh 26.01.2016 4 Valtio leikkaa ammatillisen koulutuksen kustannuksia

Lisätiedot

YHTEISTOIMINNAN TOIMINTAPERIAATTEET 1.1.2014

YHTEISTOIMINNAN TOIMINTAPERIAATTEET 1.1.2014 YHTEISTOIMINNAN TOIMINTAPERIAATTEET 1.1.2014 Työryhmä Hänninen Seppo, henkilöstöjohtaja Jussila Risto, pääluottamusmies JHL Ketola Kari, työsuojelupäällikkö Koskela Satu, pääluottamusmies KTN Lampela Ritva,

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

Mitä jokaisen työnantajan ja työntekijän. kun työvoiman tarve muuttuu. AA Katriina Vierula

Mitä jokaisen työnantajan ja työntekijän. kun työvoiman tarve muuttuu. AA Katriina Vierula YT-asiat käytännössä Mitä jokaisen työnantajan ja työntekijän tulee tietää, tää kun työvoiman tarve muuttuu AA Katriina Vierula Ai Asianajotoimisto i i Pl Peltonen LMR Oy 24.11.2015 YTL soveltamisala 1

Lisätiedot

Työkykylähtöinen tehtävien uudelleenjärjestely

Työkykylähtöinen tehtävien uudelleenjärjestely Henkilöstöjaosto 22.12.2014 POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ Työkykylähtöinen tehtävien uudelleenjärjestely Periaatteet työtehtävien pitkäaikaiseen uudelleenjärjestelyyn

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1.1.2009

POHJOIS-KARJALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1.1.2009 1(9) POHJOIS-KARJALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1.1.2009 1. LUKU KUNTAYHTYMÄ 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä ja sen kotipaikka on Joensuun kaupunki.

Lisätiedot

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta KIRKKONEUVOSTO 3/2016 1 (7) Aika Keskiviikko 4.5.2016 n. klo 17:20 - Kahvitarjoilu klo 16:45- Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN Sivistyslautakunta 52 27.09.2007 Joutsan kunnanhallitus 4 08.10.2007 Kunnanvaltuusto 57 22.10.2007 Sivistyslautakunta 5 19.02.2008 Joutsan kunnanhallitus 62 04.03.2008 Kunnanvaltuusto 18 10.03.2008 Joutsan

Lisätiedot

Yrjövuori Matti Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen.

Yrjövuori Matti Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen. Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 6 / 2018 Aika keskiviikko klo 16.30 18.30 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, Kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

2 (5) Tarkastussääntö Hyväksytty: yhtymäkokous xx.xx.xxxx xx 17.9.2014. 2.2 Tilintarkastajan tehtävät

2 (5) Tarkastussääntö Hyväksytty: yhtymäkokous xx.xx.xxxx xx 17.9.2014. 2.2 Tilintarkastajan tehtävät 2 (5) 2.2 Tilintarkastajan tehtävät 2.3 Tilintarkastuskertomus Kuntalain 73 75 säädetään tilintarkastajan tehtävistä. Tilintarkastajan on tarkastettava hyvän tilintarkastustavan mukaisesti kunkin tilikauden

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 Tarkastuslautakunta Markku Niskanen tarkastuslautakunnan sihteeri, avustava JHTT-tarkastaja

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 Tarkastuslautakunta Markku Niskanen tarkastuslautakunnan sihteeri, avustava JHTT-tarkastaja NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 Tarkastuslautakunta 2013 2016 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Maanantai 22.5.2017 klo 13.09 14.51 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Esa

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. 48 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen.

Yrjövuori Matti. 48 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen. Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 6 / 2019 Aika keskiviikko klo 15.30 16.15 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 19.04.2016. SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo varapuh.

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 19.04.2016. SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo varapuh. PÖYTÄKIRJA 3/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 19.04.2016 klo 15.00 17.40 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo varapuh.johtaja Jyrälä Arja

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/2011 1

KAJAANIN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/2011 1 KAJAANIN KAUPUNKI ESITYSLISTA 5/2011 1 AIKA klo 16:30 PAIKKA Kokoushuone Karvonen KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Nro 11/2009 Kokousaika klo 19.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 21.6.2010 kello 18.00 18.35 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 3/2014 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 25.4.2014 klo 9.00 13.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 9.5.2014 klo 9.15 14.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka Tommi varapuheenjohtaja Hatakka Jarno Kallela Sanna

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 12/2016 Kokousaika 13. joulukuuta 2016 klo 14.00 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2

Lisätiedot

23.6.2010, Riihikosken terveysasema, taloustoimisto

23.6.2010, Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Yhtymävaltuusto 09.06.2010 1 Kokousaika 09.06.2010 klo 18.00 20.02 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, ruokasali Osallistujat Päätöksentekijät Antikainen Marita Sutki Mika Tanner-Penttilä Hannele Anttila

Lisätiedot

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Mikkeli Ote pöytäkirjasta 6/2015 1 (7) Kaupunginhallitus, 125, 30.03.2015 Kaupunginhallitus, 207, 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto, 67, 15.06.2015 67 Mikkelin kaupungin vuoden 2014 tilinpäätös / tilintarkastuskertomus,

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 8.2.2016 klo 14 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet Jaakko Alamattila

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Tarkastuslautakunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3.

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013 46 KOKOUSAIKA Tiistaina 23.4.2013 klo 19.00 20.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Lemettinen Maiju Haukkala Pentti Hietala Heikki Kangasluoma Pentti Koskiahde Markku Kuntsi

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA TARKASTUSLAUTAKUNTA UUSI TARKASTUSLTK 2 / 2013. Antti Paananen, puheenjohtaja. Sari Arponen

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA TARKASTUSLAUTAKUNTA UUSI TARKASTUSLTK 2 / 2013. Antti Paananen, puheenjohtaja. Sari Arponen Aika Perjantai 30.8.2013 klo 10.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätien toimipiste, Jänkätie 1 (luokka C 161), 96300 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen,

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 4/ ( 9) Tarkastuslautakunta

Hämeenkyrö Pöytäkirja 4/ ( 9) Tarkastuslautakunta Hämeenkyrö Pöytäkirja 4/2019 1 ( 9) Aika 09.04.2019, klo 12:30-15:40 Paikka Kunnanviraston 1. kerroksen neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Hallitus 1/2016. Perjantai 29.1.2016 klo 9.00 11.00. Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, Piilolantie 17, Äänekoski

Hallitus 1/2016. Perjantai 29.1.2016 klo 9.00 11.00. Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Hallitus 1/2016 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 29.1.2016 klo 9.00 11.00 Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, Piilolantie 17, Äänekoski ASIAT Liite

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 24.5.2013 klo 10.00 12.15 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tarkastuslautakunta

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tarkastuslautakunta NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tarkastuslautakunta 2013 2016 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Maanantai 30.5.2016 klo 12.00 15.02 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Esa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) Kaupunginhallitus Sj/3 7.3.2016 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2016 1 (5) 3 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätösehdotus päättää 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUKUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 24.4.2019 kello 9-9.05, keskeytys klo 9.05 10.44, jatkui 10.45-11.46 Halikon

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 7.5.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 7.5.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, KYS, rak 1A, 3. krs, Kuopio SKYPE-kokous,

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 Kokousaika 10.12.2015 kello 17.15 Kokouspaikka Päätöksen tekijät Laukaan seurakuntatalo Hassel Lari Heikkilä Jaakko Hintikka Raimo Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI 1 (9) YHTEISTOIMINNAN PELISÄÄNNÖT Yhteistyötoimikunta 25.2.2014 13 Kaupunginhallitus 17.3.2014 96

KITEEN KAUPUNKI 1 (9) YHTEISTOIMINNAN PELISÄÄNNÖT Yhteistyötoimikunta 25.2.2014 13 Kaupunginhallitus 17.3.2014 96 KITEEN KAUPUNKI 1 (9) TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÖIDEN VÄLISEN 2015 Laki työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa astui voimaan 1.9.2007. näillä yhteistoiminnan pelisäännöillä sovitaan

Lisätiedot

Yhteishankintakoulutukset

Yhteishankintakoulutukset z Yhteishankintakoulutukset RekryKoulutus, TäsmäKoulutus ja MuutosKoulutus Mari Tuomikoski Palvelujohtaja Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto Yhteishankintakouluksella lisää ammatillista osaamista Työvoimakoulutuksena

Lisätiedot

YTYn tarkoituksena on valvoa ja edistää jäsentensä yhteisiä etuja työelämässä ja yhteiskunnassa.

YTYn tarkoituksena on valvoa ja edistää jäsentensä yhteisiä etuja työelämässä ja yhteiskunnassa. Säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry, ruotsiksi Privatsektorns Chefer och Specialister, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 6.4.2016 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin yhteistoimintaneuvotteluiden päättäminen ja henkilöstömenoihin kohdistuvat säästötavoitteet

Kemijärven kaupungin yhteistoimintaneuvotteluiden päättäminen ja henkilöstömenoihin kohdistuvat säästötavoitteet Kaupunginhallitus 41 08.02.2016 Kaupunginhallitus 61 22.02.2016 Kemijärven kaupungin yhteistoimintaneuvotteluiden päättäminen ja henkilöstömenoihin kohdistuvat säästötavoitteet 526/02/024/2015 KH 08.02.2016

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Pöytäkirja 2/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (7) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 11.00 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 9-18

Lisätiedot

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone

Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 1/2017 Kokousaika 24. tammikuuta 2017 klo 15.30 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8 A-rakennus, kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen

Lisätiedot

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.)

(KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) PORIN KAUPUNGIN H A L L I N T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 12.6.1995. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Hallintosäännön soveltaminen ja

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2013 / 2013

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2013 / 2013 1 KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 17.00 KOKOUSPAIKKA Isopappila SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: pj Erkki Malmberg, khra (X) vj Heikki Uusitalo (Heimo Nordfors) (X) j Tarja Hätönen (X) j Liisa Kivimäki (X) j Eveliina

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2012 klo 9.00-14.20 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä 30 34 Tuomi Vilho varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) Opetuslautakunta OTJ/5 13.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (6) 239 Esitys kaupunginhallitukselle virkojen perustamisesta HEL 2011-008297 T 01 01 00 Päätös päätti esittää kaupunginhallitukselle, että se perustaisi 1.8.2012

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, 3. kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

1) Akuuttivuodeosasto suljetaan vuoden 2014 loppuun 1.7.2014 lukien tai viimeistään elokuun alusta 2014 (säästö 211.000 euroa).

1) Akuuttivuodeosasto suljetaan vuoden 2014 loppuun 1.7.2014 lukien tai viimeistään elokuun alusta 2014 (säästö 211.000 euroa). Kuntayhtymähallitus 97 23.07.2014 Kuntayhtymähallitus 105 06.08.2014 Kuntayhtymähallitus 112 21.08.2014 Kärsämäen sosiaali- ja terveyspalvelujen supistaminen 249/00.01.02/2014 KYHALL 23.07.2014 97 Kärsämäen

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Raskinen Marjatta jäsen

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Raskinen Marjatta jäsen ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 4/2015 Sivu 1 (9) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 9.4.2015 klo 17.00-19.12 Paikka Inkeroisten seurakuntatalo Läsnä et Heinonen Heikki kirkkoherra, pj.

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, De Högre Tjänstemännen YTN rf, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä YTN.

1 Yhdistyksen nimi on Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, De Högre Tjänstemännen YTN rf, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä YTN. YLEMMÄT TOIMIHENKILÖT YTN RY SÄÄNNÖT 1 Rek.n:ro 138.504 (27.5.2014) Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, De Högre Tjänstemännen YTN rf, josta myöhemmin näissä säännöissä

Lisätiedot

Koulutuskuntayhtymä Tavastia, yhtymähallitus nro 7/2014 98-113

Koulutuskuntayhtymä Tavastia, yhtymähallitus nro 7/2014 98-113 Koulutuskuntayhtymä Tavastia, yhtymähallitus nro 7/2014 98-113 Kokousaika 19.8.2014 klo 15.30 17.04 Kokouspaikka Ammattiopisto Tavastia, Hattelmalantie 8, A-rakennus kokoushuone Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 26.10.2018 klo 13.00 13.15 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12,

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2014 / 2014

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2014 / 2014 1 KOKOUSAIKA Maanantai 26.5.2014 17.00 KOKOUSPAIKKA Isopappila SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: pj Erkki Malmberg,.khra (x) vpj Heimo Nordfors (x) j Tarja Hätönen (x) j Liisa Kivimäki (x) j Taina Pusa (x) vj

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous

Varsinainen yhtiökokous 1 (5) Varsinainen yhtiökokous Aika: Torstai 8.3.2012 klo 14.00 Paikka: Amer Sports Oyj:n pääkonttori, Mäkelänkatu 91, Helsinki Läsnä: Asianmukaisesti ilmoittautuneita osakkeenomistajia oli yhtiökokouksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:45 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Mauri Jokinen Aarre Lehtimäki Tiina Tuomisto Sirkku Hohenthal Matti Leino Niina Mikkola Tapani

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Huovila Juhani kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja

Läsnä jäsenet Huovila Juhani kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 10/2011 Sivu 1 (6) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika tiistaina klo 17.00 20.10 Paikka Anjalan seurakuntatalo Läsnä et Huovila Juhani kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) Kaupunginhallitus Sj/3 07.03.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) 213 Eräiden opetusviraston virkojen perustaminen, lakkauttaminen ja nimikkeiden muuttaminen HEL 2016-000596 T 01 01 00 Päätös päätti 1 perustaa opetusvirastoon

Lisätiedot

Hallitus 3/2014. Torstai 3.4.2014 klo 15.00 16.50. Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, toimiston kokoushuone, Piilolantie 17, Äänekoski

Hallitus 3/2014. Torstai 3.4.2014 klo 15.00 16.50. Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, toimiston kokoushuone, Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Hallitus 3/2014 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 3.4.2014 klo 15.00 16.50 Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, toimiston kokoushuone, Piilolantie 17,

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

Kylliäinen Kylli. Mertanen Terttu. Muut osallistujat Pasma Marko johtoryhmän puheenjohtaja

Kylliäinen Kylli. Mertanen Terttu. Muut osallistujat Pasma Marko johtoryhmän puheenjohtaja Pöytäkirja HÄMEENLINNA-VANAJAN 16.12.2015 SEURAKUNTA Nro 7/2015 DIAKONIATYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1/6 Kokousaika Keskiviikko 16.12.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Museo militaria, Vanhankaupunginkatu 19 Läsnä Appelroth

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS 2 KOKOUSTIEDOT. Aika 3.3.2009 klo 16.30-18.35

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS 2 KOKOUSTIEDOT. Aika 3.3.2009 klo 16.30-18.35 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 2 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika 3.3.2009 klo 16.30-18.35 Paikka Forssan ammatti-instituutti, kokoushuone

Lisätiedot

YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017. Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo

YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017. Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo YHTYMÄHALLITUKSEN ESITYSLISTA 7/2017 Kokousaika 8. elokuuta 2017 klo 9.00 16.00 Kokouspaikka Sähköpostikokous KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 Kokouksen avaus... 1 2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen...

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/2018 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/2018 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 6/2018 Kokousaika Tiistai 12.6.2018 klo 13.00 17.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, Neuvotteluhuone 1, HUOM. paikka Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 41 3

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 299 19.10.2015. 299 Asianro 6862/02.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 299 19.10.2015. 299 Asianro 6862/02.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (1) 299 Asianro 6862/02.02.00/2015 Vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2016-2019 taloussuunnitelma Talousarviopäällikkö Pirjo Salmelainen Talous- ja strategiapalvelu

Lisätiedot

PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Tarkastuslautakunta 10/2018

PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Tarkastuslautakunta 10/2018 PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Maanantaina 28.5.2018 klo 15.00 18.40 Paikka Jäsenet Selecta, Kaupungintalo Varsinaiset jäsenet Bjarne Kull, puheenjohtaja Kaj Nyman, klo 16.30 18.40, puheenjohtajana

Lisätiedot

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 JOHTOSÄÄNTÖ sivu 1(6) KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 I JOHTOSÄÄNNÖN SOVELTAMISALA 1 Johtosäännössä määrätään siitä luottamusjohdon toiminnasta, joka ei sisälly sääntöihin,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) Tarkastuslautakunta TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 10.00 11.20. Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS,

Lisätiedot