Ringette Walapais ry RINGETEN TOIMINTASÄÄNNÖT SEURAN KASVATUSPERIAATTEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ringette Walapais ry RINGETEN TOIMINTASÄÄNNÖT SEURAN KASVATUSPERIAATTEET"

Transkriptio

1 RINGETEN TOIMINTASÄÄNNÖT Seuran toiminnan tavoitteena on tarjota mahdollisuus harrastaa lajia. Seura tarjoaa puitteet laadulliseen harrastukseen ja joukkuetoimintaan. Seuran tavoitteena on tarjota pelaajille laadukasta ja kehittävää ohjausta / valmennusta ringettekoulusta edustusjoukkueeseen. Myös harrastuksellinen toiminta pyritään jääaikojen puitteissa takaamaan kaikille halukkaille. Tavoitteena on tarjota myös monipuolista liikuntaa harrastajille. Seura haluaa edistää lapsille ja nuorille urheilullista elämäntapaa. SEURAN KASVATUSPERIAATTEET RINGETTEKOULUSSA opetellaan ryhmässä toimimista läpi kauden. Lisäksi vanhemmille ja koululaisille annetaan tietoa pähkinäkuoressa seuran toiminnasta. Opitaan tekemään asioita isoissa sekä pienemmissä ryhmissä. Kannustetaan yrittämään. Opitaan taitoja leikin avulla. G JA F JUNIOREISSA kannustetaan pelaajia, jokainen osaa jotain. Harjoitellaan varusteiden laittoa itsenäisesti. Tärkeää, että kohdellaan kaikkia pelaajia tasa arvoisesti. Opitaan kuuntelemaan valmentajaa ja muita pelaajia eli kun yksi puhuu niin muut kuuntelevat. Opetellaan pitämään omista varusteista huolta. Toimihenkilöiden vastuuna opettaa pelaajille reilu peli. Tahallaan ei vahingoiteta toisia peleissä eikä harjoituksissa. Korostetaan koululaisille koulun tärkeyttä, kouluasiat ovat etusijalla. E JUNIOREISSA edellisen lisäksi: Korostetaan joukkuepelaamisen tärkeyttä. Ilman kaikkien omaa panosta ei ole hyvää joukkuetta. Sitoutuminen joukkueen toimintaan. Poissaoloista ilmoittaminen lisää vastuuta omasta toiminnasta. Palautteen antaminen rakentavasti. Joukkueen toiminnassa puhutaan myös unen ja ruokailutottumusten terveellisestä vaikutuksesta. Hygieniasta keskustellaan myös. Joukkuetapahtumissa toimitaan yhdessä joukkueena. Toiminta avointa, demokraattista ja tasapuolista. D JUNIOREISSA edellisen lisäksi:. Opetellaan myös ottamaan vastaan henkilökohtaista palautetta omista tekemisistä. Tuodaan esille säännöt ja tavat miten kyseisessä joukkueessa toimitaan.

2 C JUNIORIT JA SITÄ VANHEMMAT edellisen lisäksi:. Korostetaan jokaisen osallistujan panoksen antamista sovittuihin asioihin. Korostetaan jokaisen pelaajan tärkeyttä joukkuetoimintaan. Tehdyistä sopimuksista kiinni pitäminen. Henkilökohtaisen vastuun ottaminen omista tekemisistä ja päätöksistä. Asioista ja epäkohdista keskustelu avoimesti ja rakentavasti. Omaan tekemiseen keskittyminen. Opiskelun ja joukkuetoiminnan yhteensovittaminen. Näiden edellä mainittujen asioiden lisäksi valmennuksessa noudatetaan polkua joka opettaa lajitaitoja oikeassa järjestyksessä ja auttaa uusia valmentajia tiedostamaan mitkä taidot missäkin ikäluokassa on opeteltu. PÄÄTTÄVÄT ELIMET JA TOIMENKUVAT Varsinainen yhdistyskokous Määrittelee seuran toiminnan. Valitsee seuran puheenjohtaja ja johtoryhmän jäsenet, talouden hoitajan ja toiminnan tarkastajat. Kokous vahvistaa toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä päättää jokaisen jäsenen vuosittain suoritettavaksi tulevasta jäsenmaksusta sekä mahdollisesta kausimaksusta. Vahvistaa toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Päättää jäsenistön esilletuomista asioista. Johtoryhmä Johtoryhmä suunnittelee ja toteuttaa seuran toimintaa. Johtoryhmä kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa. Johtoryhmään kuuluu seuran puheenjohtaja sekä jäseniä joiden tulisi koostua valmennuksen yhteyshenkilöstä, taloudenhoitajasta, jokaisesta aktiivisesta joukkueesta nimetty edustajasta (yleensä joukkueenjohtaja). Puheenjohtajan toimenkuva Puheenjohtaja laatii kokousten esityslistat. Kutsuu kokouksen koolle. Johtaa puhetta kokouksissa Hoitaa tiedotuksen mikäli sitä ei ole määrätty kenellekään muulle. Tekee seuran valmentajasopimukset. Tekee seuran pelaajasopimukset. Valvoo seuran sisäisten pelisääntöjen noudattamista. Laatii seuran budjetin, toimintasuunnitelman sekä toimintakertomuksen yhdessä johtoryhmän kanssa. Valvoo seuran sekä joukkueiden budjettien toteutumista yhdessä talouden hoitajan kanssa. Hyväksyy seuralle tehtävät hankinnat yhdessä johtoryhmän kanssa. Vastaa seuran sääntöjen noudattamisesta. Puheenjohtajalla on seuran nimenkirjoitusoikeus.

3 Valmennusvastaava Toimii ohjaajien ja valmentajien tuki- ja yhdyshenkilönä seuran johtoon päin. Vastaa: Valmentajien koolle kutsumisesta tarpeen vaatiessa. Uusien ohjaajien ja valmentajien määrän kartoittamisesta uuden kauden alkaessa. Valmentajien koulutustarpeen kartoittamisesta. Valmentajien koulutuksen ohjaamisesta. Ringettekoulun rehtorin toimenkuva Kehittää ringeten ja seuran ulkoista kuvaa puheenjohtajan ja valmennuksen yhteyshenkilön kanssa yhteistyössä. Vastuualueet ja toimenkuva: Seuran junioritoiminnan kehittäminen. Yhteisöllisyyden kehittäminen seurassa. Lajin positiivisuuden levittäminen yleisesti. Vastata: Ringettekoulun toimimisesta. Tapahtumien levittäjänä seurassa. Toimia: Lajin edistäjänä ja uusien harrastajien saamiseksi seurassa. Seuran yhteisöllisyyden lisääminen seurassa. Apuna ohjaajille ja valmentajille pelisääntökeskusteluissa. Välittää tietoa seuran toimijoille koulutuksista ja alueen ja liiton tapahtumista. Taloudenhoitajan toimenkuva Taloudenhoitaja vastaa seuran taloudesta yhdessä johtoryhmän kanssa ja valvoo toimintaa tältä osin. Osallistuu johtoryhmän kokouksiin. Taloustilannekatsaus kuukausittain. Seuran laskujen maksu. Valvoo ja ohjaa joukkueiden rahastonhoitajien toimintaa. Toimii pääyhteyshenkilönä tilitoimistoon. Seuran varainhankinnan valvonta. Kirjanpito maksetuista palkkioista ja kulukorvauksista sekä niiden ilmoittaminen verottajalle kalenterivuosittain.

4 Lisenssivastaavan toimenkuva Vastaa lisenssien ylläpidosta ja niiden ajantasaisuudesta yhdessä joukkueenjohtajien kanssa. Opastaa ja neuvoo lisenssiasioissa ja toimii niiden osalta yhteyshenkilönä Ringetteliittoon. Vie seuran pelaaja- ja toimihenkilölisenssit viipymättä Ringetteliiton kulloinkin käyttämään lisenssien hallintajärjestelmään joukkueenjohtajien ilmoitusten mukaisesti. Lähettää viipymättä laskut lisensseistä joukkueenjohtajille tarkistettavaksi ja maksettavaksi. Ylläpitää listaa seuran lisensseistä. Tiedottaa lisensseihin liittyvistä muutoksista (hinnat, voimassaolo, sisältö, vakuutukset, ) RINGETTEJOUKKUEEN TOIMIHENKILÖIDEN TOIMENKUVAT Ringettejoukkueessa kasvatuksellisten, opetuksellisten ja kilpailullisten tavoitteiden saavuttamisesta vastaa joukkueen nimetty vastuuvalmentaja. Näin riippumatta siitä, minkä ikäisten joukkueesta on kysymys. Vastuuvalmentajan toimenkuva Laatii jokaista harjoitusta varten harjoitusohjelman. Huolehtii, että pelaajilla on asianmukaiset varusteet. Vastaa palaverien, harjoitusten ja otteluiden johtamisesta. Vastaa osaltaan joukkueessa työrauhan säilymisestä. On läsnäolovelvollinen aina palavereissa, harjoituksissa ja otteluissa. Käy kehityskeskustelut tyttöjen kanssa vanhemmissa ikäryhmissä. Osallistuu valmennuksen palavereihin. Joukkueenjohtajan toimenkuva Hoitaa yhteyden joukkueesta seuran johtoon. Pitää yhteyttä pelaajien vanhempiin. Hoitaa yhteistyön muihin seuroihin. Laatii joukkueen budjetin yhdessä rahastonhoitajan kanssa ja vastaa sen toteuttamisesta. Vastaa ottelujärjestelyistä. Hoitaa palaveri- ja virkistystilaisuuksien järjestelyt. Toimittaa listauksen ja päivitykset avattavista lisensseistä lisenssivastaavalle heti kauden alussa.

5 Valvoo lisenssimaksut yhdessä rahastonhoitajan kanssa. Vastaa osaltaan joukkueessa työrauhan säilymisestä. On läsnäolovelvollinen otteluissa, tarvittaessa muissa tilaisuuksissa. Toimii joukkueen toimihenkilöryhmän kokoajana ja vetäjänä. Toisten valmentajien toimenkuvat Osallistuu harjoitusohjelmien suunnitteluun vastuuvalmentajan kanssa. Toimii harjoituksissa ohjaajana vastuuvalmentajan kanssa sovitulla tavalla. Hoitaa otteluissa vastuuvalmentajan kanssa sovitut asiat. Vastaa osaltaan joukkueen työrauhan säilymisestä. On läsnäolovelvollinen aina harjoituksissa ja otteluissa. Osallistuu valmennuksen palavereihin. Huoltajan/jien toimenkuva Hoitaa joukkueen varustehankinnat yhdessä joukkueenjohtajan kanssa Toimii harjoituksissa ja otteluissa huoltajana (virvoke- ja varustehuolto). Opettaa pelaajille oikeita asenteita varusteiden huoltoa ja puhtaudesta huolehtimista ajatellen Hoitaa ensiavun tarvittaessa Vastaa omalta osaltaan joukkueessa työrauhan säilymisestä On läsnäolovelvollinen aina harjoituksissa ja otteluissa Rahastonhoitajan toimenkuva Osallistuu pyydettäessä johtoryhmän kokouksiin. Laatii joukkueen budjetin yhdessä joukkueenjohtajan kanssa ja vastaa sen toteuttamisesta. Hoitaa joukkueen rahaliikenteen, mapittaa tositteet tilikansioon aikajärjestykseen ja tiedottaa taloudellisesta tilanteesta joukkueenjohtajaa, vanhempia ja/tai pelaajia. Valvoo harjoitus, palkkio- ja lisenssimaksut yhdessä joukkueenjohtajan kanssa raportoi mahdollisista maksurästeistä kuukausittain. Tiliöi tilitapahtumat kuukausittain taloudenhoitajan toimittamalle pohjalle. Toimittaa aikajärjestykseen mapitetut tositteet ja tiliotetulosteet taloudenhoitajalle tai tilitoimistolle sovittuina ajankohtina. Vastaa osaltaan joukkueen työrauhan säilymisestä. On läsnäolovelvollinen tarvittavissa tilaisuuksissa. Tiliöi joukkueen tilitapahtumat taloudenhoitajan ohjeistuksen mukaisesti.

6 SEURAN PANKKITILIEN KÄYTTÖOIKEUS Johtoryhmä nimeää seuran tileille käyttäjät. Joukkueen nimissä olevan pankkitilin käyttöoikeus on tilille nimetyillä käyttäjillä. Nämä ovat yleensä joukkueenjohtaja ja rahastonhoitaja. Pankki hyväksyy käyttöoikeuden vasta, kun johtoryhmä on hyväksynyt henkilöt, joilla ko. käyttöoikeus on. Puheenjohtajalla ja taloudenhoitajalla on käyttöoikeus seuran päätiliin sekä kaikkiin muihin seuran tileihin. JOUKKUEEN RAHAT, TILIOTTEET JA OMAISUUS Kaikki joukkueen rahat ja omaisuus, joka on maksettu tilille, kerätty tai hankittu eri menetelmin, on seuran omaisuutta, joka on ensisijaisesti joukkueen käytössä. Joukkueen toiminnan päättyessä jäännösvarat siirtyvät seuran käyttöön. JOUKKUEIDEN PELISÄÄNNÖT Pelisäännöt: seura edellyttää, että jokainen joukkue tekee vuosittain joukkueen omat kirjalliset pelisäännöt Ringetteliiton ohjeiden mukaisesti. Kopiot pelisäännöistä toimitetaan Ringetteliittoon. JÄÄHARJOITTELU Johtoryhmä osoittaa joukkueille jäät. Jäänjaosta vastaa nimetty jäänjakaja yhteistyössä johtoryhmän kanssa. Harjoituksissa joukkueilla on käytössä joko koko kenttä tai puolikas kenttä toisen ringettejoukkueen kanssa jäätilanteen mukaan. Seuran jäät jaetaan tasapuolisesti (ajankohdittain) joukkueiden kesken siten että kaikki jäävuorot tulevat käytetyiksi. PELAAMINEN Seura osallistuu joukkueillaan alueen ja Ringetteliiton eri ikäluokille järjestämiin sarjoihin ja noudattaa näin tehdessään ringetteliiton ja alueen sääntöjä, määräyksiä ja suosituksia. Seura päättää ja ilmoittaa osallistumista sarjoihin.

7 VARAINKERUU, TOIMINNAN RAHOITUS JA PALKKIOT Yleistä Yleishyödyllisenä yhdistyksenä tulee kaikki seuran ja/tai joukkueen varainhankinnan tuotot jakaa kaikkien hyväksi. Erilaiset talkootyön, sponsorointihankinnan tai mainosmyynnin määrään perustuvat jyvitykset eivät ole sallittuja tuotot ja hyöty on jaettava tasan kaikkien seuran/joukkueen jäsenten hyväksi. Seuramme ei harjoita elinkeinotoiminnaksi luokiteltavaa toimintaa toimintansa rahoittamiseksi. Jäsen- ja kausimaksu Varsinaisen kokouksen vahvistamat jäsen- ja mahdollinen kausimaksu suoritetaan kerran vuodessa em. kokouksen määrittämänä ajankohtana. Maksu on kaikille pakollinen ja kaikki joukkueen pelaajat maksavat sen tasapuolisesti ilman poikkeuksia. Harjoitus/kuukausimaksu Harjoitus/kuukausimaksut maksetaan pejaalakohtaisesti kuukausittain joukkueen budjetin mukaisesti. Maksu on kaikille pakollinen ja kaikki joukkueen pelaajat maksavat sen tasapuolisesti samansuuruisena ilman poikkeuksia. Mikäli pelaajalla on 2 peräkkäistä harjoitusmaksua maksamatta maksuhuomautuksen jälkeen, raportoi rahastonhoitaja niistä joukkueenjohtajalle, joka vie asian johtoryhmän käsiteltäväksi. Tuotemyynti Seura voi harjoittaa erilaisten tapahtumien ulkopuolella tapahtuvaa arvonlisäverotonta tuotemyyntiä rajoitetusti. Tästä syystä seuran järjestämien tapahtuminen ulkopuolella tapahtuvaan tuotemyyntiin tulee aina pyytää johtoryhmän lupa. Seuran järjestämissä tapahtumissa voidaan myyntiä harjoittaa vapaasti. Mainos- ja markkinointimyynti, sponsorointi Seuran pääsponsoreiden mainonta on aina etusijalla joukkueiden tekemiin mainontasopimuksiin nähden. Kaikki joukkueet ovat velvoitetut ensisijaisesti täyttämään pääsponsoreiden kanssa sovitut markkinointitoimet. Pääsponsorimainonnasta ylijäävän mainostilan ja ajan joukkue voi käyttää joukkuesopimusten puitteissa. Mainostajien ja sponsoroijien maksusuorituksiin käytetään ainoastaan johtoryhmän hyväksymiä lomakkeita, joista selviää tarvittavat yhteystiedot maksun suorittamiseen ja kohdistamiseen. Vastikkeellisten (esim. mainonta, kuulutukset, edustaminen sponsoroijan tilaisuuksissa) sopimusten yhteydessä tulee olla selkeä erittely sovituista vastikkeista ja velvoitteista.

8 Palkkiot ja kulukorvaukset toimihenkilöille Seura ja/tai joukkue voi yhteisen kirjatun päätöksen perusteella maksaa palkkioita ja kulukorvauksia haluamilleen toimihenkilöille. Em. suoritukset raportoidaan taloudenhoitajalle ja edelleen verottajalle. Kulukorvausten tulee perustua oikeisiin syntyneisiin kuluihin ja ne haetaan maksuun seuran kulukorvaushakemuksella. SEURAMATERIAALI Joukkueiden tulee hyväksyttää seuran omaisuuteen liitettävät mainokset johtoryhmällä ja niiden tulee olla helposti poistettavia. Seura-asut ja varusteet joukkueilla on yhteneväiset/samanlaiset asut joissa esiinnytään seuraa edustettaessa. asut tai muu materiaali, mihin tulee seuran logo tai nimi, on hyväksytettävä johtoryhmällä Pelipaidat Joukkueilla on käytössään seuran omistamat pelipadat. Pelipaidoista peritään 30 suuruinen takuumaksu, joka maksetaan seuralle. Takuumaksun saa takaisin, kun luovuttaa pelipaidan pois. Uusia pelipaitoja saa tilata vain johtoryhmän luvalla. Pelipaitojen numerot saattavat vaihtua peliuran edetessä. Näin ollen pelinumeroa ei kirjata seuran tekstiileihin. Maalivahdinvarusteet Seura kustantaa maalivahdeille seuraavat varusteet: maalivahdinpatjat kilpi ja räpylä rintapanssari Näitä varusteita pyritään kierrättämään seuran sisällä, eikä uusia varusteita osteta jos seuralla on vapaana oikeankokoiset varusteet. Maalivahdinvarusteista on pidettävä kirjaa kenelle niitä on annettu. Joukkueenjohtaja on vastuussa varusteiden ilmoittamisesta varustevastaavalle. Jos maalivahti vaihtaa seuraa, on varusteet kerättävä pois ennen siirtymistä. Pelaajasiirtotodistusta ei allekirjoiteta ennen kuin seuran varusteet on luovutettu.

9 Harjoituspaidat Seura kustantaa harjoituspaidat Ringettekoululle. Varustepakki Joukkueet pitävät itse huolen varustepakin asianmukaisesta sisällöstä. Jos joukkue lopettaa toimintansa, on varustepakin sisältö tällöin seuran omaisuutta ja voidaan antaa eteenpäin toisen joukkueen käyttöön Pelivälineet Seura kustantaa joukkueille erikseen määritettyinä ajankohtina uusia ringetterinkuloita. Ringettekoulussa pelaajille jaettavat mailat ja rinkulat kustantaa seura.

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 VASTUUVALMENTAJALLE! Kiitokset päätöksestä osallistua yhtenä tärkeänä osana joukkuetoimintaan. Kädessäsi on vastuuvalmentajan toimenkuva tässä seurassa.

Lisätiedot

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO LOKAKUU Vanhempainilta 1. Toimintasuunnitelma joukkueelle Budjetti Taitokisailmoittautumiset Hallitalkoot SYYSKUU Talviliigan maksujen eräpäivä Vuoden palkittavat Seuran taitokisat

Lisätiedot

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty

SBS MASKU Seurakäsikirja versio 1.2 Hyväksytty SBS MASKU versio 1.2 Hyväksytty 6.8.2015 1 1. Seura 1.1. Seuran toiminta-ajatus SBS Masku on salibandyyn keskittynyt erikoisseura, jonka pääpaino on junioritoiminnassa. Seura pyrkii asettamaan vähintään

Lisätiedot

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa Joukkueenjohtaja Vanhempien ehdottama ja seuran hyväksymä Järjestää kauden aikana vähintään kaksi vanhempainiltaa: 1. Kauden alussa laaditaan budjetti yhdessä rahastonhoitajan kanssa, hyväksytetään se

Lisätiedot

Riihimäen Palloseura Toimintamalli

Riihimäen Palloseura Toimintamalli Riihimäen Palloseura Toimintamalli Markus Koivuniemi Nuorisopäällikkö 12.9.2013 Sisältö Riihimäen Palloseuran toimintamalli ja ohjeistus Joukkueenjohtajille Valmentajille Rahastonhoitajille Huoltajille

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekko ry. Joukkueenjohtajan tehtävät Mika Kannisto

HPK-Juniorijääkiekko ry. Joukkueenjohtajan tehtävät Mika Kannisto HPK-Juniorijääkiekko ry Joukkueenjohtajan tehtävät 9.8.2017 Mika Kannisto Joukkueenjohtaja Joukkueenjohtajat muodostavat yhdessä muiden toimihenkilöiden (valmentajat ja huoltajat) kanssa joukkueen johtoryhmän

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

JOUKKUEJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET JOUKKUEENJOHTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2016-2017 JOUKKUEENJOHTAJALLE! Kiitokset sinulle, että olet lupautunut hienoon ja tärkeän tehtävään joukkueen toimimisen kannalta. Alla on joukkuejohtajan tehtävän

Lisätiedot

ILVES RINGETTE - TEHTÄVÄKUVAUKSET

ILVES RINGETTE - TEHTÄVÄKUVAUKSET ILVES RINGETTE - TEHTÄVÄKUVAUKSET 1. Ringettejaoston johtoryhmä... 2 Ringettejaoston puheenjohtaja... 3 Valmennuspäällikkö... 3 Sihteeri... 4 Varustepäällikkö... 4 Kilpailusihteeri... 4 Tiedottaja... 4

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla.

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla. hallitus 9.12.2014 EsJt:n muodostelmaluistelun pelisäännöt Muodostelmaluistelun tavoitteet EsJt:n muodostelmaluistelun tavoitteena on tarjota luistelijoita kehittävää, laadukasta, pitkäjänteistä, määrätietoista

Lisätiedot

Rahastonhoitajakoulutus. 15.1.2014 Seuran toimisto

Rahastonhoitajakoulutus. 15.1.2014 Seuran toimisto Rahastonhoitajakoulutus 15.1.2014 Seuran toimisto Sisältö Vuoden 2013 tilinpäätösaineiston kokoaminen Ikäluokan taloudenhoito Rahastonhoitajan toimenkuva Ikäluokan kirjanpidon perusteet Vuoden 2014 kuukausittaisen

Lisätiedot

NuPS Hockey ry. Taloussääntö. Matti Sillantaka

NuPS Hockey ry. Taloussääntö. Matti Sillantaka NuPS Hockey ry Taloussääntö Matti Sillantaka TALOUSASIAT Seuran talous Seura maksaa toiminnan yhteiset kulut. Tällaisia ovat mm. valmennus- ja toiminnanjohtajan kulut, maalivahtikoulun valmennus ja jäät,

Lisätiedot

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE Limingan Kiekon joukkueet toimihenkilöineen kuuluvat Limingan Kiekko Ry:n alaisuuteen. Yhdistyksen päättävä elin on seuran kevät- ja syyskokous. Näiden välissä

Lisätiedot

Seuran ja joukkueiden tilinpäätökset yhdistetään yhteen eli joukkueiden tilinpäätökset näkyvät myös seuran tuloslaskelmassa ja taseessa.

Seuran ja joukkueiden tilinpäätökset yhdistetään yhteen eli joukkueiden tilinpäätökset näkyvät myös seuran tuloslaskelmassa ja taseessa. SEURAN JA JOUKKUEIDEN TILINPÄÄTÖS 2009-2010 Seuran ja joukkueiden tilinpäätökset yhdistetään yhteen eli joukkueiden tilinpäätökset näkyvät myös seuran tuloslaskelmassa ja taseessa. Joukkueet toimittavat

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus 1 JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus Salon Kiekkohait ry Tämä ohje kuvaa seuran joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut PÄIVITETTY 27.3.2014 Ohjeen päivitysvastuu: seurasihteeri 2 Sisältö JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT...

Lisätiedot

Jääkiekkojaosto Joukkueiden toimihenkilöt ja näiden tehtävät

Jääkiekkojaosto Joukkueiden toimihenkilöt ja näiden tehtävät 1 16.6.2017 Joukkueiden toimihenkilöt ja näiden tehtävät 2017-2018 - Joukkueen toimihenkilöitä ovat joukkueenjohtaja(t), vastuuvalmentaja, valmentaja(t), rahastonhoitaja, huoltajat, tilinvalvoja ja nettivastaava

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT

JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT A. SEURANÄKÖKULMA Joukkueenjohtaja 1. toimii seuran edustajana joukkueeseen päin ja joukkueen edustajana seuraan päin tiedottaa seuran asiat joukkueen jäsenille tiedottaa joukkueen

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus

JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus 1 JOUKKUEENJOHTAJAN ohjeistus Salon Kiekkohait ry Tämä ohje kuvaa seuran joukkueenjohtajan tehtävät ja vastuut PÄIVITETTY 18.4.2019 Ohjeen päivitysvastuu: toiminnanjohtaja 2 Sisältö JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT...

Lisätiedot

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015 Koivukylän Palloseura ry B-juniorit Toimintasuunnitelma kaudella 2015 01.12.2014 Suunnitelma koskee aikaväliä 1.11.2014 31.10.2015. Toimihenkilöt ja yhteystiedot Joukkueenjohtaja: Vastuuvalmentaja: Valmentaja:

Lisätiedot

Ohjeet pelaajien siirtymiseen

Ohjeet pelaajien siirtymiseen Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 12.11.2014 versio 1.2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen 2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen SISÄLLYSLUETTELO 1 SIIRTYMINEN SEURAN SISÄLLÄ 3 1.1 Pelaaminen ja harjoittelu

Lisätiedot

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2010 Kausi Genuine Hockey Spirit Since 1979 Haukat G 2010 Kausi 2017-2018 Haukat seurana Perustettu 1979 Valon Sinettiseura vuodesta 1997 (entinen Nuori Suomi) Lajeina jääkiekko ja ringette Lapsia ja nuoria lisenssipelaajia

Lisätiedot

HUOLTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

HUOLTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET HUOLTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 Huoltajan toimenkuvat: 1) hoitaa joukkueen varustehankinnat yhdessä varustevastaavan kanssa 2) huolehtii seuran varusteiden jaosta ja vastaanotosta kauden alussa

Lisätiedot

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta 1.1.Hallitus 1.2 Juniorijaosto 1.3 Joukkueet 1.4 Tilinpäätös 1.5 Talousarvio 1.6 Omaisuudenhoito 2. Joukkueiden taloudenhoidon tehtävät

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto Kaikki 07 syntyneet pelaajat ovat tervetulleita perustettavaan ikäluokkaan mukaan.

Lisätiedot

RAISION NUORISOKIEKKO RY:N TOIMINTALINJA

RAISION NUORISOKIEKKO RY:N TOIMINTALINJA TOIMINTALINJA 1(8) RAISION NUORISOKIEKKO RY:N TOIMINTALINJA 1. Yleistä 2. Visio Raision Nuorisokiekko ry:n toimintalinja on kirjattu tässä asiakirjassa. Toimintalinjan tarkoituksena on kuvata selkeästi

Lisätiedot

FC Reipas P04 vanhempainilta

FC Reipas P04 vanhempainilta FC Reipas P04 vanhempainilta 27.11.2015 JYRI HEINONEN, MIKA KOLAMO, KATI LUOKKALA JA MARKO MÄLKIÄ Esityslista Kauden 2015 palautteen yhteenveto Toimintasuunnitelma 2016 Varainkäyttöarvio (joukkuemaksu)

Lisätiedot

TUUSULAN PALLOSEURAN TALOUSOHJESÄÄNTÖ

TUUSULAN PALLOSEURAN TALOUSOHJESÄÄNTÖ TUUSULAN PALLOSEURAN TALOUSOHJESÄÄNTÖ 1 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 3 2 VASTUUNJAKO TALOUSASIOISSA... 3 2.1 Seuran vuosikokoukset... 3 2.2 Seuran johtokunta... 3 2.3 Seuran joukkueet... 4 2.3.1 Joukkueen taloudenhoitajan

Lisätiedot

KONTU OPAS Ohjeita jalkapalloilua aloittavien perheille

KONTU OPAS Ohjeita jalkapalloilua aloittavien perheille KONTU OPAS Ohjeita jalkapalloilua aloittavien perheille FC Kontu - kaikille avoin FC Kontussa joukkuetoiminta alkaa 6-ikävuodesta niin tytöillä kuin pojillakin. Jalkapallon voi aloittaa myöhemminkin. Suositeltavaa

Lisätiedot

HAUKIPUTAAN PALLO RY. Rahastonhoitajien koulutus kevät 2015

HAUKIPUTAAN PALLO RY. Rahastonhoitajien koulutus kevät 2015 HAUKIPUTAAN PALLO RY Rahastonhoitajien koulutus kevät 2015 RAHASTONHOITAJAN PÄÄASIALLISENA TEHTÄVÄNÄ ON HUOLEH- TIA JOUKKUEEN RAHALIIKENTEEN SUJUVUUDESTA JA LASKUJEN AJANTASAISESTA MAKSATUKSESTA. MUITA

Lisätiedot

Panelian Raikas ry Toimintatapasäännöt TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET

Panelian Raikas ry Toimintatapasäännöt TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Panelian Raikas ry Toimintatapasäännöt TOIMINNAN TARKOITUS JA TAVOITTEET Panelian Raikkaan tavoitteena on kehittää ja luoda mahdollisimman monelle hyvät ja monipuoliset jääurheilun harrastus ja osallistumismahdollisuudet,

Lisätiedot

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 31.8.2005 SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 SEUROJEN YHTEYSTIEDOT PELISÄÄNNÖT LISENSSIT RINGETTELIITON ALAISET TURNAUKSET KAUDELLA 2005-2006 HAE TUKEA LASTEN JA NUORTEN RINGETTEEN LIITON UUDET HENKILÖT HYVÄÄ

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS SUOMEN JÄÄPALLOLIITTO ry SJPL Kristina Koskela kilpailu@finbandy.fi puhelin 020 7964 322 JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS 2010 Tämä joukkueenjohtajaopas antaa joukkueenjohtajalle perustietoa seuratoiminnasta sekä

Lisätiedot

FC Reipas P04 Oranssi vanhempainilta

FC Reipas P04 Oranssi vanhempainilta FC Reipas P04 Oranssi vanhempainilta 19.11.2018 JYRI HEINONEN, MARKO HIETAMÄKI, MARKO MÄLKIÄ, TIMO MUNUKKA, ESA PUODINKETO, EDGAR REINA JA MARKUS SALOKANGAS Esityslista Toimintasuunnitelma 2019 Varainkäyttöarvio

Lisätiedot

Toiminnan ohjeet. Kaarinan Kiekko-Pojat RY:n organisaatio ja toiminnan ohjeet

Toiminnan ohjeet. Kaarinan Kiekko-Pojat RY:n organisaatio ja toiminnan ohjeet Toiminnan ohjeet 2009-2010 Kaarinan Kiekko-Pojat RY:n organisaatio ja toiminnan ohjeet Tämä ohjeistus on tarkoitettu ohjenuoraksi kaikille toiminnassa mukana oleville. Jäljempänä oleviin ohjeisiin on yhdistyksen

Lisätiedot

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt

KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt KPV Juniorit Ry talousohjesäännöt 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta 1.1.Hallitus 1.2 Palkat ja kulukorvaukset 1.3 Kirjanpito 1.4 Juniorijaosto 1.5 Joukkueet 1.6 Tilinpäätös 1.7 Talousarvio 1.8 Omaisuuden

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet

Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet Joukkueen/ryhmän varainhankinta- ja talousohjeet Seuran varainhankinnan pelisäännöt Joukkueen/ryhmän on noudatettava Seinäjoen Taitoluistelijat ry:n asettamia pelisääntöjä joukkue/ryhmäkohtaisesta varainhankinnasta

Lisätiedot

Vaasan Palloseuran Juniorit ry:n hallinto- ja toimintasääntö

Vaasan Palloseuran Juniorit ry:n hallinto- ja toimintasääntö Vaasan Palloseuran Juniorit ry:n hallinto- ja toimintasääntö Vaasan Palloseuran Juniorit ry:n hallituksen yhdistyksen sääntöjen 5 :n nojalla tekemän päätöksen mukaisesti määrätään: 1 Hyvä hallintotapa

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekko ry. Rahastonhoitajan tehtävät ja talousasiaa

HPK-Juniorijääkiekko ry. Rahastonhoitajan tehtävät ja talousasiaa HPK-Juniorijääkiekko ry Rahastonhoitajan tehtävät ja talousasiaa 9.8.2017 Tietotoimisto.fi Joukkueiden kirjanpito tehdään Tietotoimisto.fi ohjelmalla (https://www.tietotoimisto.fi/) Tunnukset ohjelmaan

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 2 Sisältö 1 SEURAN VISIO... 3 2 SEURAN EETTISET LINJAUKSET... 4 3 SEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 3.1. VIIHTYMISEEN JA ILMAPIIRIN

Lisätiedot

1 SEURAN ORGANISAATIO JA PÄÄTÖKSENTEKO

1 SEURAN ORGANISAATIO JA PÄÄTÖKSENTEKO 1 SEURAN ORGANISAATIO JA PÄÄTÖKSENTEKO Seurassa päätösvaltaa käyttää seuran sääntömääräinen yleinen kokous. Noormarkun Koitossa yleinen kokous on syksyllä ja keväällä. Toimeenpanevana elimenä on johtokunta.

Lisätiedot

Liite 6 Talousohjesääntö

Liite 6 Talousohjesääntö Liite 6 Sisällys 1. Yleistä seuran taloudenhoidosta... 3 1.1 Tehtävät ja vastuut... 3 1.1.1 Hallitus... 3 1.1.2 Toiminnanjohtaja... 3 1.1.3 Joukkueet... 3 1.2 Toimintasuunnitelman ja talousarvion tekeminen...

Lisätiedot

LePyn talousohje. Kausimaksut

LePyn talousohje. Kausimaksut LePyn talousohje Kausimaksut Jokainen pelaaja on velvollinen maksamaan LePylle vuosittaisen kausimaksun, jonka suuruuden päättää seuran hallitus. Kausimaksuilla seura rahoittaa suurimmat menoeränsä, kuten

Lisätiedot

Tikkakosken Tikka ry 2015

Tikkakosken Tikka ry 2015 22.6.2015 RINGETEN G-JOUKKUEEN TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 2014 2015 Tikkakosken Tikan G-ringettejoukkueen toiminta oli suunnattu liikunnasta, ringetestä ja joukkuepelistä kiinnostuneille vuonna 2007 ja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous

Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous Ringeten Reilu Peli periaatteet 12.11.2011 Suomen Ringetteliiton syyskokous Ringette on suurenmoinen peli. Se tarjoaa parhaimmillaan mukana oleville ympäristön, jossa opitaan voittamaan ja häviämään sekä

Lisätiedot

Orimattilan Pedot jalkapallo. Toimintaperiaatteet 2012 -

Orimattilan Pedot jalkapallo. Toimintaperiaatteet 2012 - Orimattilan Pedot jalkapallo Toimintaperiaatteet 2012 - 1. Toiminnan tarkoitus 1.1. Toiminnan tarkoituksena on edistää liikunta- ja urheiluharrastusta, erityisesti jalkapalloilua, tavoitteena ruumiillisen

Lisätiedot

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 Toivalan Urheilijat ry ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 PVM: 10.1.2016 1. Joukkueen toimihenkilöt: Valmentajat: Suvi Kankkunen Puh. 050 381 2105, kankkunens@gmail.com Erika Hyttinen Puh.

Lisätiedot

JOUKKUEEN- JOHTAJA 5.12.2013

JOUKKUEEN- JOHTAJA 5.12.2013 JOUKKUEEN- JOHTAJA JOUKKUEENJOHTAJA Seuratoiminta on kaiken sydän Joukkueenjohtaja on joukkueen johtaja Joukkue on aina tiimi Vanhemmat ovat suurin voimavara Turnaus- ja ottelujärjestelyt Miksi tieto kulkee

Lisätiedot

Vanhankylän Alku ry:n (tekstissä lyhennetty FC Ulvila) toimintaohjetta päivitetään tarpeen mukaan, pääsääntöisesti kauden vaihtuessa.

Vanhankylän Alku ry:n (tekstissä lyhennetty FC Ulvila) toimintaohjetta päivitetään tarpeen mukaan, pääsääntöisesti kauden vaihtuessa. YLEISTÄ Vanhankylän Alku ry:n (tekstissä lyhennetty FC Ulvila) toimintaohjetta päivitetään tarpeen mukaan, pääsääntöisesti kauden vaihtuessa. FC Ulvilan taloushallinto jakautuu kahteen pääosaan. Tässä

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KIEKON TOIMINTAKÄSIKIRJA

KEMIJÄRVEN KIEKON TOIMINTAKÄSIKIRJA KEMIJÄRVEN KIEKON TOIMINTAKÄSIKIRJA Toiminta-ajatus Kemijärven Kiekko ry on vuonna 1979 perustettu jääkiekon erikoisseura. Seura luo jäsenilleen järjestelmällisellä toiminnalla olosuhteet laadukkaaseen

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) 31.5.2010 Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä parantamaan informointia

Lisätiedot

KUPARIKIEKKO jr TOIMINTATAVAT

KUPARIKIEKKO jr TOIMINTATAVAT KUPARIKIEKKO jr TOIMINTATAVAT Toiminnan tarkoitus ja tavoitteet Seuran toiminnan tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää jääkiekkoilua Harjavallan seudulla. Tarjota lapsille ja nuorille heidän ehdoillaan,

Lisätiedot

Henkilö ei saa osallistua sellaisten sopimusten tai asioiden käsittelyyn, joista hänellä on odotettavissa olennaista henkilökohtaista etua.

Henkilö ei saa osallistua sellaisten sopimusten tai asioiden käsittelyyn, joista hänellä on odotettavissa olennaista henkilökohtaista etua. HÄMEENLINNAN ELÄKKEENSAAJAT RY Taloussääntö Yleisiä määräyksiä 1 Yhdistyksen hallinnossa, varojen hoidossa, kirjanpidossa ja tilinpäätöstä tehtäessä on noudatettava yhdistyslain, kirjanpitolain ja -asetuksen

Lisätiedot

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2011 Kausi

Genuine Hockey Spirit Since Haukat G 2011 Kausi Genuine Hockey Spirit Since 1979 Haukat G 2011 Kausi 2018-2019 Haukat seurana Perustettu 1979 Valon Sinettiseura vuodesta 1997 (entinen Nuori Suomi) Lajeina jääkiekko ja ringette Lapsia ja nuoria lisenssipelaajia

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019 Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2019 Toiminnan arvot Ysikaks Nivala Ry:n toiminnan arvoina on tarjota harrastajille monipuolista liikuntaa ja lajitaitojen harjoittamista kohtuullisin kustannuksin. Haluamme

Lisätiedot

Johtosääntö. Suomen Akvaarioliitto ry

Johtosääntö. Suomen Akvaarioliitto ry Johtosääntö Suomen Akvaarioliitto ry Päivitetty: 18.2.2008 Edellinen päivitys: 9.2.2008 Suomen Akvaarioliitto ry 2(6) Johdanto Suomen Akvaarioliitto ry:n (SAL) johtosääntö on suunniteltu helpottamaan liiton

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE 1 Sisältö 1 Yhdistyksen johto ja hallitus... 3 2 Toimisto ja toimihenkilöt... 3 3 Toiminnan tavoite...

Lisätiedot

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE 1 Sisältö 1 Yhdistyksen johto ja hallitus... 3 2 Toimisto ja toimihenkilöt... 3 3 Toiminnan tavoite...

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Haukiputaan Ahmat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä 2. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja) 2.

Lisätiedot

TuTo ry / Juniorijääkiekko. Toimintaperiaatteet ja säännöt

TuTo ry / Juniorijääkiekko. Toimintaperiaatteet ja säännöt TuTo ry / Juniorijääkiekko Toimintaperiaatteet ja säännöt Päivitetty 3.3.2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2. Seuran visio, tavoitteet ja säännöt... 3 1.3. Seuralupaus... 3 1.4.

Lisätiedot

JUNIORI-JUKURIT RY TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄNKUVAUKSET

JUNIORI-JUKURIT RY TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄNKUVAUKSET JUNIORI-JUKURIT RY TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄNKUVAUKSET This document is the property of Jukurit. It can neither be reproduced or distributed to any third parties without its written authorization. 2014

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN

OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN OHJE JOUKKUEEN TALOUSASIOIDEN HOITAMISEEN SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 1 Kuka hoitaa joukkueen talousasioita 1 Pankkitili 1 Pelaajien maksut 2 Kannatustuotteet 2 Talkootulot 2 Mainostulot 2 Puffettitulot 2

Lisätiedot

HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014

HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014 HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma 4.8.2014 HoNsUn minipoikien tavoite, säännöt ja toimintasuunnitelma Joukkueen tavoite HoNsUn minipoikien tavoiteena on tehdä koripallosta mielekäs

Lisätiedot

EPS G Joukkueen Infotilaisuus Espoonlahti

EPS G Joukkueen Infotilaisuus Espoonlahti EPS G 2012 Joukkueen Infotilaisuus 31.1.2019 Espoonlahti Infotilaisuuden asialista 1. Kokouksen avaus 2. Seuran ja seurayhteisön esittely 3. Joukkuetoiminnan esittely 4. 2012 Joukkueen toiminnan esittely

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) 1.6.2009 1. Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä

Lisätiedot

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa http://www.finhockey.fi/alueet/kymi-saimaa/tulospalvelu_2011-2012/tilastoitavat_sarjat/ Kuntokiekon lisäohjeet: Pelaajaluettelot Joukkueet toimittavat aluepäällikölle joukkueensa pelaajaluettelot ennen sarjan alkua. Yhteyshenkilö ilmoittaa pelaajamuutokset välittömästi aluepäällikölle. Vain

Lisätiedot

Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 26.10.2015 versio 4.1. Toimintaperiaatteet

Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 26.10.2015 versio 4.1. Toimintaperiaatteet Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 26.10.2015 versio 4.1 Toimintaperiaatteet 2 Toimintaperiaatteet SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 3 1.1 Seuran toiminnan tarkoitus 3 1.2 Seuran toiminnan pääperiaatteita

Lisätiedot

KOIVUKYLÄN PALLOSEURA ry 1(5) Teppo Pietarinen avasi kokouksen ja toimi puheenjohtajana.

KOIVUKYLÄN PALLOSEURA ry 1(5) Teppo Pietarinen avasi kokouksen ja toimi puheenjohtajana. KOIVUKYLÄN PALLOSEURA ry 1(5) KOIPS B-juniorit (POJAT) VANHEMPAINKOKOUS Aika: Ma 01.12.2014 klo 18.00 Paikka: Läsnä: Koivukylän palvelukeskus Teppo Pietarinen Alex Marinkov Ilkka Kaakinen Markku Sieppala

Lisätiedot

OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT

OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT OLS LEIJONALIIGA SÄÄNNÖT 2018-2019 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan

Lisätiedot

TOIMINTALINJA RATSUTEAM

TOIMINTALINJA RATSUTEAM TOIMINTALINJA RATSUTEAM 3. joulukuuta 2014 SISÄLLYSLUETTELO RATSASTUSSEURAN VISIO... 1 Ratsastusseuran arvot ja eettiset linjaukset... 1 Ratsastusseuratoiminnan tavoitteet... 2 Käytännön toiminta ja periaatteet...

Lisätiedot

EKS EKS-10 Joukkueen Perustamiskokous Laaksolahden neuvottelutilat

EKS EKS-10 Joukkueen Perustamiskokous Laaksolahden neuvottelutilat EKS 2010 EKS-10 Joukkueen Perustamiskokous 14.12.2016 Laaksolahden neuvottelutilat KOKOUKSEN ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen 3. Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Joukkue, jossa toimin

Joukkue, jossa toimin Seurakysely 2016 / Yhteenveto kaikista vastauksista Toimihenkilöt Vastaajia yhteensä 38 Joukkue, jossa toimin Muu joukkue, mikä? D-tytöt C-tytöt G6 (-10)-nappulat F8-G7 (-08-09)-nappulat F9 (-07)-pojat/musta

Lisätiedot

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Sisällysluettelo 1. D-tyttöjen missio, visio ja arvot 2. D-tyttöjen toiminnan linjaukset ja tavoitteet 3. Joukkueen kasvatuskeinot 4. Reilu peli 5. Joukkueen johtohenkilöiden

Lisätiedot

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu

Vanhempainilta Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Vanhempainilta 16.8.2017 Turun Urheiluliitto, joukkuevoimistelu Illan kulku 2 1. Valmentajien esittely 2. Uuden valmennusjärjestelmän esittely 3. Joukkuevoimistelutoimialan pelisääntöjen läpikäyminen 4.

Lisätiedot

TOIMENKUVAKARTTA Joukkueenjohtajat

TOIMENKUVAKARTTA Joukkueenjohtajat TOIMENKUVAKARTTA Joukkueenjohtajat Joukkueenjohtajan vastuut Joukkueenjohtajan vastuulla on huolehtia toimenkuvakartassa määriteltyjen tehtävien suorittamisesta vuosikellon tai seuran johdon erikseen määrittelemien

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 Järvenpään Voimistelijat ry. pähkinänkuoressa Perustettu vuonna 1950 Jäseniä n. 667 henkilöä (tilanne 24.8.2015) Lapset

Lisätiedot

VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ

VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ VPS JUNIORIT ry TALOUSOHJESÄÄNTÖ Sisällysluettelo 1. Joukkueiden organisaatio- ja toimintaohje 1.1 Hallitus 1.2 Puheenjohtaja 1.3 Joukkueet 2. Yleistä seuran taloudenhoidosta 2.1 Hallitus 2.2 Joukkueet

Lisätiedot

Juniori Hermes ry:n joukkueiden sisäiset PELISÄÄNNÖT

Juniori Hermes ry:n joukkueiden sisäiset PELISÄÄNNÖT Sisällysluettelo Juniori Hermes ry:n joukkueiden sisäiset PELISÄÄNNÖT 1. Juniori Hermes ry:n organisaatio ja joukkueiden toimihenkilöiden tehtäväkuvat...2 1.1 Vuosikokous...2 1.2 Hallitus...2 1.3 Hallituksen

Lisätiedot

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Stadin paras kasvattajaseura 2020 Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Toiminta-ajatus Jalkapalloa lähialueella, omalla tasolla ja itselle sopivassa joukkueessa Kustannukset ovat suhteessa harrastukseen

Lisätiedot

FC WILD Tyytyväisyyskysely 2014 24.04.2013

FC WILD Tyytyväisyyskysely 2014 24.04.2013 FC WILD Tyytyväisyyskysely 214 24.4.213 Yleistä/taustaa Tyytyväisyyskysely järjestettiin kolmatta kertaa Kyselyn tavoitteena on saada kuuluviin kentän ääni, jotta seura pystyy ottamaan jäsenistön toiveet

Lisätiedot

TALOUS- JA TOIMINTAOHJE

TALOUS- JA TOIMINTAOHJE TALOUS- JA TOIMINTAOHJE Hallitus hyväksynyt 22.03.2016 Sisällys 1. Taustaa... 1 2. Joukkueiden taloussuunnitelma ja talouden seuranta... 1 3. Kulukorvaukset ja matkalaskut... 3 4. Varainkeruu... 4 1 1.

Lisätiedot

Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle Tulevan toimintakauden visio Jääkiekko vahvistaa edelleen paikkaansa paimiolaisessa harrastuskentässä kiinnostavana, innovatiivisena ja näkyvänä lajina. Johdanto

Lisätiedot

Tikkakosken Tikka ry 2016 TALOUSOHJE

Tikkakosken Tikka ry 2016 TALOUSOHJE Tikkakosken Tikka ry:n hallitus 27.1.2016 Sisällys Yleishyödyllisen yhdistyksen talous 2 Vastuunjako talousasioissa 2 Seuran tilinpäätös ja tilintarkastus 3 Pankkitilit ja käteiskassat 3 Tositteet ja laskut

Lisätiedot

VG-62 RINGETEN TOIMINTAPERIAATTEET

VG-62 RINGETEN TOIMINTAPERIAATTEET VG-62 RINGETEN TOIMINTAPERIAATTEET SISÄLTÖ 1 ESITTELY 4 2 VG 62 RINGETEN TOIMINTALINJAUKSET 4 2.1 Visio 4 2.2 Tavoitteet 4 2.3 Kasvatuksellisuus 5 2.4 Eettisyys 5 3 SINETTISEURA JA SINETTIKRITEERIT 5 4

Lisätiedot

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa. KAUSI 2017-2018 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto järjestelee ja asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan otteluihin.

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves, ringette 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Ringettekoulu Fjuniorit Ejuniorit Djuniorit Cnuoret Bnuoret 2. Vastaaja

Lisätiedot

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN!

TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA PUHU JUNIOREIHIN! TERVETULOA HUKKALAUMAAN! PuHu Juniorit on vuonna 2008 perustettu vantaalainen koripalloseura, jonka toiminta-ajatuksena on mahdollistaa koripallon pelaaminen kilpa- ja harrastusmielessä

Lisätiedot

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b 29 Seuran y-tunnus 14543583 20100 Turku www.turunringette.fi

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b 29 Seuran y-tunnus 14543583 20100 Turku www.turunringette.fi 1(5) Kausi: Joukkue: 1. Joukkueen toimihenkilöt Joukkueenjohtaja: Varajoukkueenjohtaja: Vastuuvalmentaja: Valmentaja: Valmentaja: Vastuuhuoltaja: Huoltaja: Rahastonhoitaja Suku- ja etunimi Valmentajakoulutus

Lisätiedot

NA IN TOIMIMME ILVES RY, SALIBANDY. Sovimme kuinka toimimme ja toimimme, niin kuin sovimme!

NA IN TOIMIMME ILVES RY, SALIBANDY. Sovimme kuinka toimimme ja toimimme, niin kuin sovimme! NA IN TOIMIMME ILVES RY, SALIBANDY Sovimme kuinka toimimme ja toimimme, niin kuin sovimme! NÄIN TOIMIMME: ILVES RY, SALIBANDY Sivu 1 / 11 Sisällys 1. Johdanto... 2 2. Organisaatio... 2 3. Johtoryhmä...

Lisätiedot

Seuraavia ohjeita ja sääntöjä noudatetaan kaikissa seuran urheilujaostoissa ja niiden toimintaryhmissä sekä joukkueissa.

Seuraavia ohjeita ja sääntöjä noudatetaan kaikissa seuran urheilujaostoissa ja niiden toimintaryhmissä sekä joukkueissa. OHJE 1(7) VG-62 TALOUSOHJE Seuraavia ohjeita ja sääntöjä noudatetaan kaikissa seuran urheilujaostoissa ja niiden toimintaryhmissä sekä joukkueissa. Seuran taloudenhoidossa tulee noudattaa kaikkia voimassa

Lisätiedot