SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :00

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 26.02.2016 13:00"

Transkriptio

1 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :00 Osallistujaluettelo Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Kuntayhtymän ajankohtaiset asiat Santasport Finland Oy:n osavuosikatsaus Rovaniemen koulutuskuntayhtymän opiskelijamäärä Kuntaliiton Ammatillisen koulutuksen omistajaohjausprojekti Rovaniemen koulutuskuntayhtymän Levi-Instituutin päärakennuksen julkisivun peruskorjaustyön urakoitsijat Kuntayhtymän riskienhallinta AMKE International Oy lakkautettu Vuoden 2015 tilinpäätös ja tuloksen muodostuminen Kehittämismääräraha Osma - Osaamista maahanmuuttajille työelämälähtöisesti -hankkeen omarahoitusosuuden kattamiseen Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeiden myynti OKM:n lausuntopyyntö ammatillisesta aikuiskoulutuksesta ja ammatillisesta peruskoulutuksesta annettujen lakien muuttamisesta Henkilöstöä koskevat suunnitelmat vuodelle Muutos luottamusmiesvalinnoissa Viranhaltijapäätökset... 21

2 2/2016 Sivu 1 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: Aika: Perjantai klo Paikka: Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi JAKELU: Yhtymähallituksen jäsenet: Varajäsenet: 1. Seppo Halttu Riitta Hokkanen 2. Esa Kangas, 1. varapuheenjohtaja Kyösti Sipovaara 3. Sanna Karhu Seija Karvo 4. Micke Kari Jari Simola 5. Arja Mäkitalo Veikko Virtanen 6. Vuokko Mäntymaa Timo Kurula 7. Reino Rissanen Maria-Riitta Mällinen 8. Tuomas Vanhala, 2. varapuheenjohtaja Ulla Ilvesluoto 9. Kai Väistö, hallituksen puheenjohtaja Yrjö Niemi 10. Nafisa Yeasmin Leena Jääskeläinen Sopimusperusteisen kunnan edustus läsnäolo- ja puheoikeudella: 1. Esa Nordberg Pertti Palovaara Valtuuston puheenjohtajat: 1. Kaarlo Alaoja valtuuston puheenjohtaja 2. Pentti Rytisalo valtuuston 1. varapuheenjohtaja 3. Paula Nevalainen valtuuston 2. varapuheenjohtaja Viran- ja toimenhaltijat: 1. Arto Ylitalo johtaja, esittelijä 2. Tarja Piittisjärvi sihteeri Yliviivattu = pois

3 2/2016 Sivu 2 12 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kuntalain 103 pykälän 2 momentin mukaan: Muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Ilmoitus kokouskutsusta ja esityslistasta tähän kokoukseen on toimitettu sähköpostitse Puheenjohtaja avaa kokouksen, toteaa läsnäolijat ja todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 2/2016 Sivu 3 13 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN Hallituksen pöytäkirjan tulee tarkastaa kaksi kokoukseen osallistunutta hallituksen jäsentä. Pöytäkirjan tarkastajat toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina. Pöytäkirjan tarkastusvuorossa ovat Nafisa Yeasmin ja Seppo Halttu. Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa.

5 2/2016 Sivu 4 14 KUNTAYHTYMÄN AJANKOHTAISET ASIAT Kuullaan kuntayhtymän johtajan selostus ajankohtaisista asioista ja käydään keskustelu asioiden pohjalta. - Reformin valmistelun tilannekatsaus - Kemijärven toimipisteen taloustilanne (oheismateriaali) Hallitus merkitsee esille tulleet ajankohtaiset asiat tiedoksi.

6 2/2016 Sivu 5 15 SANTASPORT FINLAND OY:N OSAVUOSIKATSAUS Toimitusjohtaja: Toimitusjohtaja Heikki Keskitalo esittelee Santasport Finland Oy:n vuoden 2015 viimeisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen. Esitys : Yhtymähallitus merkitsee Santasport Finland Oy:n osavuosikatsauksen tiedoksi.

7 2/2016 Sivu 6 16 ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN OPISKELIJAMÄÄRÄ Erikoissuunnittelija: Opetushallitus seuraa rahoituslain mukaisesti vielä toistaiseksi ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijamäärää kahden tilastointipäivän tilanteen mukaisesti (20.1. ja 20.9.) ja rahoitusta tilastointipäivien painotettuna keskiarvona. Tilastointi-päivistä opiskelijamäärän painoarvo on suurempi. Koulutuskuntayhtymän järjestämisluvan opiskelijamäärän (vuoden 2015 järjestämislupa 3010 vuosiopiskelijaa) täyttöastetta seurataan puolestaan aritmeettisena keskiarvona. Ammatillisen koulutuksen rahoituslain uudistuessa 2018 alusta luovuttaneen tilastointipäivistä ja rahoitus tulee muodostumaan perusrahoituksesta, suoritusrahoituksesta ja tulosrahoituksesta. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän (RKK) ammatillisessa peruskoulutuksessa (Lapin ammattiopisto, Lapin matkailuopisto ja Lapin Urheiluopisto) oli tammikuun laskentapäivänä valtionosuusrahoituksen mukaisia (VOS1) opiskelijoita 3129 ( ). Liitteessä 1 on esitetty RKK:n opiskelijamäärät vuosina ( ) (VOS1) tulosalueittain. Tammikuun opiskelijamäärä (2936) tarkoittaa sitä, että tilastointipäivän opiskelijamäärän tulee olla vähintään 3115, jotta järjestämisluvan mukainen vuosiopiskelijamäärä (3010) saadaan täyteen. Opiskelijavirtaaman ja syksyllä alkavaksi suunnitellun koulutuksen perusteella lasketun ennusteen mukaan vuosiopiskelijamäärätavoitteen saavuttaminen on mahdollista mutta haastavaa. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää syksyn aloituspaikkojen täyttymistä, erityistä huomiota ja panostamista eroamisten ja keskeyttämisten ehkäisemiseen sekä koulutuspaikkojen jatkuvaa täyttöä ja tehokasta opiskelijarekrytointia TUTKE2:n periaatteiden mukaisesti. Alkuvuoden 2016 aikana käydään tarkasti läpi kaikki RKK:n perustutkinnot, niiden opiskelijamäärätilanne ja tutkintojen keskeisten suoritteiden tunnusluvut. Samalla arvioidaan niiden opiskelijavirtaama. Erityistarkasteluun otetaan jo aiemmin erillisen kehittämisvelvoitteen saaneet perustutkinnot. Samassa yhteydessä analysoidaan syksyn 2016 alkava koulutus huomioiden sekä kevään ja kesän yhteishaussa (ammatilliset perustutkinnot sekä Valma- ja Telma koulutus) olevat koulutukset. Samanaikaisesti valmistaudutaan tulevaan ammatillisen koulutuksen reformiin. Prosessissa arvioidaan mahdolliset muutostarpeet koulutusvolyymeihin ja tehdään yhteishaun ja muun opiskelijahaun perusteella tarvittavia muutoksia aloituspaikkarakenteeseen ja valmistellaan työelämätarpeeseen kohdennettuina uusia koulutusavauksia. Näiden toimenpiteiden tavoitteena on paitsi tarjota kysyntälähtöisesti ammatillista koulutusta myös saavuttaa kuntayhtymän järjestämisluvan vuosiopiskelijamäärä.

8 2/2016 Sivu 7 Lapin ammattiopistossa opiskelijoita oli laskentapäivänä 2373 (80,8 %), Lapin matkailuopistossa 405 (13,8 %) ja Lapin Urheiluopistossa 158 (5,4 %). Maakuntayksiköistä Sodankylässä oli 220 opiskelijaa (LAO ja LAMO), Kittilässä 103 ja Kemijärvellä 179 (LAO ja LAMO). Opiskelijoista opetussuunnitelmaperusteisessa koulutuksessa oli 2364 (81 %) ja näyttötutkintona suoritettavassa ammatilliseen perustutkintoon valmistavassa koulutuksessa 483 (17 %). Muussa kuin tutkintoon johtavassa koulutuksessa (vammaisten valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus, maahanmuuttajien valmistava koulutus, ammattistartti) oli yhteensä 90 (3 %) opiskelijaa. Kahta tutkintoa suorittavia opiskelijoita oli 416 (14 %). Erityisopiskelijoita oli 332 (11 %). Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa koulutuksessa (Valma) oli 70 opiskelijaa ja työhön ja itsenäiseen elämään valmentavassa koulutuksessa (Telma) oli 20 opiskelijaa. Koulutusaloista tekniikan ja liikenteen ala oli suurin, 1055 opiskelijaa (36 %). Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla opiskelijoita oli 767 (26 %) ja matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla 392 (13 %). Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalla opiskelijoita oli 317 (11 %) ja luonnonvara- ja ympäristöalalla 206 (7 %). Luonnontieteiden alalla opiskelijoita oli 61 (2 %), humanistisella ja kasvatusalalla 29 (1 %) ja kulttuurialalla 20 (0,7 %). Muussa kuin tutkintoon johtavassa koulutuksessa oli 90 (3 %) opiskelijaa. Lapin oppisopimuskeskuksen 614 opiskelijasta 415 oli ammatillisessa lisäkoulutuksessa ja 199 ammatillisessa peruskoulutuksessa. Lisäkoulutuksen opiskelijoista 214 opiskeli erikoisammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa, 158 ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa ja 43 eitutkintotavoitteisessa koulutuksessa. Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnonala, sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala sekä tekniikan ja liikenteen ala olivat suosituimmat koulutusalat. LIITE 1: RKK:n opiskelijamäärät vuosina tulosalueittain Hallitus merkitsee tiedoksi tammikuun 2016 tilastointipäivän opiskelijamäärät.

9 2/2016 Sivu 8 17 KUNTALIITON AMMATILLISEN KOULUTUKSEN OMISTAJAOHJAUSPROJEKTI Hallitus Kehitysjohtaja: Suomen Kuntaliitto on käynnistämässä 3-vuotisen projektin, jossa kehitetään ja tuetaan kuntien omistajaohjausta ammatillisessa koulutuksessa ja kuvataan tarkoituksenmukaisia ohjausmekanismeja. Projektin tuotoksena kehitetään käytäntöjä osallistuvien kuntien ja koulutuksen järjestäjien omistajaohjaukseen toimintaympäristön muuttuessa. Käytänteet mallinnetaan ja laaditaan julkaisu hyvistä omistajaohjauksen käytänteistä. Projekti toteutetaan 1/ /2018 ammatillisen koulutuksen jäsenkuntien ja kuntaomisteisten koulutusorganisaatioiden kanssa. Projektiin voi osallistua enintään viisi (5) koulutuskuntayhtymää/koulutusorganisaatiota sekä kattavasti niiden jäsenkuntien edustajia. Projektin kokonaiskustannukset ovat noin /vuosi. Kunkin koulutuskuntayhtymän/koulutusorganisaation osallistumismaksu on vuodessa. Kunkin mukaan tulevan jäsenkunnan osuus on /vuosi. LIITE 2: Kuntaliiton omistajaohjausprojektin kutsukirje Hallitus päättää ilmoittaa Rovaniemen koulutuskuntayhtymän halukkaaksi osallistumaan hankkeeseen. Osallistumisen edellytyksenä on, että jäsenkunnat tekevät myönteisen päätöksen hankkeeseen osallistumisesta ja sitoutuvat maksamaan jäsenkunnille kuuluvan osuuden euroa/vuosi/jäsenkunta hankkeen kolmen vuoden kestoajalta, yhteensä euroa. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli kehitysjohtaja Veli-Pekka Laukkanen. Hallitus hyväksyi yksimielisesti tehdyn päätösesityksen Hallitus Kuntayhtymän jäsenkunnilta pyydettiin lausunnot sitoutumisestaan omistajaohjausprojektiin. Koulutuskuntayhtymän omistajakunnat, Kemijärveä lukuun ottamatta, osallistuivat ns. omistajatapaamiseen, jossa oli käsitelty mm. tätä asiaa. Omistajat olivat yksimielisiä siitä, etteivät sitoudu projektiin. Kattavuutta jäsenkuntien osallistumiselle ei näin ollen ole, eikä koulutuskuntayhtymää ilmoiteta halukkaaksi osallistumaan hankkeeseen. Hallitus merkitsee tiedoksi, että Rovaniemen koulutuskuntayhtymää ei ilmoitettu osallistujaksi Kuntaliiton ammatillisen koulutuksen omistajaohjausprojektiin.

10 2/2016 Sivu 9 18 ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN LEVI-INSTITUUTIN PÄÄRAKENNUKSEN JULKISIVUN PERUSKORJAUSTYÖN URAKOITSIJAT Kiinteistöjohtaja: Rovaniemen koulutuskuntayhtymän rakentamisohjelmassa on Levi-Instituutin päärakennuksen julkisivun peruskorjaustyöhanke. Hanke sijoittuu talousarvion investointiosassa vuodelle Levi-Instituutin päärakennuksen julkisivun peruskorjaustyön kokonaisurakka on ollut urakkalaskennassa siten, että kokonaisurakkatarjousten jättöaika on päättynyt klo Määräaikaan mennessä jätetyistä tarjouksista on esitetty yhteenveto liitteessä 2. Hankkeen suunniteltu aloitusajankohta on huhti-toukokuu Investointiohjelmaan vuodelle 2016 varattu määräraha riittää hankkeen rahoitukseen. Urakkamuotona on kokonaisurakka, jossa kokonaisurakoitsija toimii kohteen pääurakoitsijana ja päätoteuttajana sekä muut urakoitsijat pääurakan aliurakoitsijoina. Rakennustyöt valmistuvat urakkaohjelman mukaan elokuussa LIITE 2: Tarjousten yhteenveto (julkinen päätöksenteon jälkeen) Hallitus päättää: 1. myöntää oikeuden urakkasopimuksen allekirjoittamiseen. 2. myöntää luvan hankkeen käynnistämiseen suunnitellussa aikataulussa. 3. valita Levi-Instituutin päärakennuksen julkisivun peruskorjaustyön urakoitsijaksi Lapin Mestarirakentajat Oy:n.

11 2/2016 Sivu KUNTAYHTYMÄN RISKIENHALLINTA Talouspäällikkö: Rovaniemen koulutuskuntayhtymän riskienhallintapolitiikka on hyväksytty valtuustossa Riskien hallitseminen edellyttää niiden tunnistamista. Toimintaan kohdistuvia riskejä tunnistetaan osana kuntayhtymän päivittäistä johtamista, päätöksentekoa, toimintaa ja sen suunnittelua sekä seurantaa ja arviointia. Lisäksi voidaan suorittaa erillisiä riskienkartoituksia riskien tunnistamiseksi. Koulutuskuntayhtymän johtoryhmä täydennettynä työsuojelupäälliköllä toimii riskienhallinnan johtoryhmänä. Tavoitteena on ollut saada kuntayhtymän toimivan johdon käyttöön dokumentti, jossa ovat laatimisen ajankohdan keskeisimmät riskit ja niihin valitut riskien hallinnan keinot, toimenpiteet ja valvonta. Johtoryhmästä valittiin riskienhallinnan työryhmä, joka sisäisen tarkastajan johdolla on laatinut riskienhallinnan arvioinnin seurantalomakkeen. Työryhmän seurantaraportti on käsitelty johtoryhmässä ja Raportissa on arvioitu strategisia-, operatiivisia-, taloudellisia- ja vahinkoriskejä. Riskejä on arvioitu ottamalla huomioon todennäköisyys ja merkitys, esitetty toimenpiteet riskin vähentämiseksi/hallinnaksi sekä toimenpiteet riskin realisoituessa ja vastuuhenkilöt. LIITE 3: RKK:n riskienhallinnan seurantalomake Hallitus merkitsee tiedoksi kuntayhtymän riskienhallinnan seurantalomakkeen strategisten-, taloudellisten-, operatiivisten ja vahinkoriskien arvioinnista.

12 2/2016 Sivu AMKE INTERNATIONAL OY LAKKAUTETTU Talouspäällikkö: Rovaniemen koulutuskuntayhtymällä on ollut kaksi AMKE International Oy:n osaketta. Osakekirjojen numerot 77 ja 78, jotka on hankittu ko. yhtiön toimintahistorian Aike International Oy:n aikaan Rovaniemen ammatilliseen aikuiskoulutuskeskukseen Patentti- ja rekisterihallitus rekisteröi AMKE International Oy:n selvitystilan loppuneeksi ja yhtiö on merkitty rekisteriin lakanneeksi. AMKE International Oy:n osakkeet ovat näin ollen arvottomia. Osakkeista on tehty kuntayhtymän tilinpäätökseen 2015 alaskirjaus, yhteensä 1.681,88 euroa. Ote kaupparekisteristä: Hallitus merkitsee tiedoksi AMKE International Oy:n lakkauttamisen.

13 2/2016 Sivu VUODEN 2015 TILINPÄÄTÖS JA TULOKSEN MUODOSTUMINEN Talouspäällikkö: Kuntayhtymän tilinpäätöslaskelmat vuodelta 2015 ovat valmistuneet. Hallitukselle esitellään tilikauden tilinpäätöslaskelmat sekä tuloksen muodostumiseen vaikuttavat tilinpäätöskirjaukset. Kuntayhtymän tilinpäätös muodostuu koulutusalojen ja muiden toimintojen tulosalueista. Varsinaisen tilinpäätöksen muodostaa tasekirja, joka sisältää toimintakertomuksen, toteumavertailut, tilinpäätöslaskelmat ja liitetiedot. Lopullinen esitys tilinpäätöksestä ja toimintakertomuksesta esitellään hallitukselle pidettävässä kokouksessa. Toimintakertomuksessa esitetään selvitys valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta sekä tehdään esitys valtuustolle tilikauden tuloksen käsittelystä. Kuntayhtymä on toimittanut tilinpäätöstiedot jäsenkunnille kuntien konsernitilinpäätöksiä varten. Talousarviovuonna käyttötalouden muutettu sitova toimintakatetavoite kuntayhtymätasolla saavutettiin ja käyttötalouden tulos oli ylijäämäinen. Lapin ammattiopiston, Lapin matkailuopiston ja Lapin Urheiluopiston tulokset olivat alijäämäisiä. Hallinto- ja yhteiset palvelut ja Kiinteistöpalvelujen käyttötalouden tulokset olivat ylijäämäisiä. Koko kuntayhtymän käyttötalouden tulos on ,88 ja se esitetään siirrettäväksi säännön mukaan toimintarahastoon. Liitteenä on vuoden 2015 tilinpäätökseen liittyvät laskelmat ja tuloksen käsittelyja siirtoerät. LIITE 4: Tilinpäätökseen 2015 liittyviä laskelmia 1. Hallitus hyväksyy liitteen mukaiset vuoden 2015 tilinpäätöslaskelmat sekä päättää tilinpäätökseen liittyvistä tuloksen muodostumiseen vaikuttavista tuloksen käsittely- ja siirtoeristä. 2. Hallitus käsittelee vuoden 2015 tilinpäätöksen sisältäen toimintakertomuksen seuraavassa kokouksessa

14 2/2016 Sivu KEHITTÄMISMÄÄRÄRAHA OSMA - OSAAMISTA MAAHANMUUTTAJILLE TYÖELÄMÄLÄHTÖISESTI -HANKKEEN OMARAHOITUSOSUUDEN KATTAMISEEN Ammattiopiston rehtori: Lapin maahanmuuttostrategian mukaan vuonna 2030 Lapissa voi asua jopa maahanmuuttajataustaista kansalaista. Kotouttamiskoulutukselta odotetaan tässä uudessa maahanmuuttajatilanteessa uudenlaisia tapoja toimia. Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Eduro -säätiö ja Itä-Lapin työvalmennussäätiö ovat yhdessä suunnitelleet uudenlaista kotouttamistoimintaa, jolla nopeutetaan maahanmuuttajien kotoutumista yhdistämällä nykyinen peräkkäin etenevä kotouttamismalli samanaikaistoiminnaksi. Kotoutus ja koulutus toteutetaan työpainotteisella toteuttamistavalla. TE-toimisto ohjaa työnhakijana ja ammattikoulutusta vailla olevat kotoutettavat säätiöille. Säätiöt kartoittavat yhdessä koulutuskuntayhtymän opetushenkilöstön kanssa työnhakijan tulevaisuuden suunnitelmat ja olemassa olevan ammatillisen sekä kieliosaamisen. Tarvittavan osaamisen hankkiminen tapahtuu tuotannollisessa työssä säätiön työpajoilla pienyritysmäisissä oppimisympäristöissä. Työn tekemisen yhteyteen liitetään kieli- ja työkulttuurivalmennus. Kielitaidon vahvistuttua kotoutujat ohjataan elinkeinoelämän työpaikoille hankkimaan ammatillista osaamista. Ne, jotka eivät työllisty, ohjataan hankkimaan osaamista ammatilliseen koulutukseen, omaehtoiseen koulututukseen tai alueen työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin. Tuloksena saadaan kotouttamiseen toimintamalli, jolla nopeutetaan maahanmuuttajien kotouttamista ja vahvistetaan työelämään kiinnittymistä työtaitojen, työelämätaitojen ja suomenkielen oppimisen samanaikaismallilla. Toteutusmalli vastaa myös ammatillisen koulutuksen tämän päivän ja tulevaisuuden haasteisiin eli on hyvin työelämälähtöisesti toteutettu ja perustuu osaamisperusteisuuteen, osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen ja yksilöllisesti suunniteltuihin osaamisen hankkimis- ja työllistymispolkuihin. Hanke on suunniteltu alkavan elokuussa 2016 ja päättyvän heinäkuussa Hankkeen kustannusarvio on milj., josta omarahoituksen osuus on yhteensä jakautuen tasaisesti vuosille Rovaniemen koulutuskuntayhtymän osuus kustannuksista on M, josta omarahoitusta Eduro -säätiön osuus on , josta omarahoitusta Itä-Lapin työvalmennus -säätiön osuus , josta omarahoitusta Hankkeen tulokset tukevat ja vahvistavat koulutuskuntayhtymän kykyä palvella maahanmuuttajien etenemistä yksilöllisillä opintopoluillaan. Ne parantavat maahanmuuttajien mahdollisuuksia edetä koulutuskuntayhtymän tarjoamiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin, valmistaviin koulutuksiin tai oppisopimuskoulutuksiin.

15 2/2016 Sivu 14 Omarahoitusosuuden kattamiseen tarvittavan kehittämismäärärahan suuruus on , joka esitetään haettavaksi aikaisempien vuosien ylijäämästä kuntayhtymän toimintarahastosta. LIITE 5: Hanke-ehdotus Hallitus päättää esittää valtuustolle, että Rovaniemen koulutuskuntayhtymän aikaisempien vuosien ylijäämästä kuntayhtymän toimintarahastosta kohdennetaan euroa käytettäväksi vuosina OSMA - Osaamista maahanmuuttajille työelämälähtöisesti hankkeen omarahoitusosuuden kattamiseen.

16 2/2016 Sivu LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKKEIDEN MYYNTI Kehitysjohtaja: Lapin yliopisto on syksyn 2015 aikana lähestynyt Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n muita osakkaita Rovaniemen kaupunkia, Kemin kaupunkia, Tornion kaupunkia, Rovaniemen koulutuskuntayhtymää ja Kemi-Torniolaakson koulutuskuntayhtymä Lappiaa tarjouksella ostaa muiden Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeenomistajilta osakkeita siten, että omistusjärjestelyn jälkeen Lapin yliopiston omistusosuus olisi 55 % osakkeista eli osake-enemmistö. Lapin yliopisto on perustellut esitystään muuttuneella korkeakoulu- ja talouspoliittisella tilanteella. Muuttuneessa korkeakoulu- ja talouspoliittisessa tilanteessa osapuolet ovat joutuneet tarkistamaan omistajapoliittisia linjauksiaan, jotta Lapin maakunnan alueelle syntyisi riittävän vahva korkeakoulutuksen osaamiskeskittymä, joka perustuu Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun omistukselliselle yhteydelle sekä läpileikkaavalle yhteistoiminnalle korkeakoulujen hallinnon järjestämisessä sekä mahdollisimman sujuvassa ja kattavassa opetus-, tutkimus- ja innovaatioyhteistyön rakentamisessa (Lapin korkeakoulukonserni). Tällä hetkellä Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n omistus jakaantuu osakkaiden kesken seuraavasti: Rovaniemen kaupunki 44 % Kemin kaupunki 22 % Tornion kaupunki 22 % Rovaniemen koulutuskuntayhtymä 5 % Kemi-Torniolaakson koulutuskuntayhtymä 5 % Lapin yliopisto 2 % Rovaniemen koulutuskuntayhtymän osakkuus Lapin ammattikorkeakoulu Oy:ssä perustuu yhtymävaltuuston päätökseen , 22. Päätös sisälsi Rovaniemen koulutuskuntayhtymän mukaan tulon Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun ja Rovaniemen ammattikorkeakoulun yhdistämiseen ja yhtiöittämiseen. Esityksen tärkein perustelu kuului tuolloin seuraavasti: Maan hallituksen ammattikorkeakouluja koskevat poliittiset linjaukset sisältyvät pääministeri Jyrki Kataisen hallitusohjelmaan sekä opetus ja kulttuuriministeriön esitykseen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmaksi Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakouluja ja niiden ylläpitäjiä selvittämään, onko olemassa olevan yhteistyörakenteen pohjalta edellytyksiä muodostaa yksi ammattikorkeakoulu Lappiin. Ammattikorkeakoulujen johtamista ja hallintoa koskeva hallituksen linjaus on, että uudet yhdistetyt ammattikorkeakoulut perustetaan voittoa tavoittelemattomina osakeyhtiöinä.

17 2/2016 Sivu 16 Lapin yliopisto on esittänyt laadittavaksi sitovan esisopimuksen, jonka perusteella osakekaupat toteutetaan mennessä edellyttäen, että Opetus- ja kulttuuriministeriö osoittaa vuoden 2016 tulossopimusneuvotteluissa Lapin yliopistolle ja Lapin ammattikorkeakoulu Oy:lle riittävän strategiarahoituksen esisopimuksen ilmentämän sisällöllisen strategisen yhteistoiminnan (opetus- ja tutkimusrakenteiden kehittäminen, hallintorakenteiden uudistaminen) mahdollistamiseen vuosille Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n omistajakaupunkien Rovaniemen, Kemin ja Tornion edustajat ovat useaan otteeseen (viimeksi ) neuvotelleet omistusosuutensa pienentämisestä. Kemin ja Tornion kaupungin edustajat ovat toistaiseksi suhtautuneet kielteisesti Lapin yliopiston tarjoukseen. Vaihtoehtona Lapin yliopisto on esittänyt, että Rovaniemen kaupunki myy Lapin yliopistolle kaikki omistamansa 88 osaketta euron kauppahinnalla (elinkustannusindeksi huomioiden) ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymä myy Lapin yliopistolle kaikki omistamansa 10 osaketta euron kauppahinnalla (elinkustannusindeksi huomioiden). Kummastakin osakekaupasta tehdään esisopimuksen mukaiset ehdot sisältävä kauppakirja osapuolten välillä. Osakekaupat saatetaan voimaan siten, että omistusoikeus myytäviin osakkeisiin siirtyy Lapin yliopistolle Mikäli osakekaupat toteutuvat, Lapin yliopisto tulee omistamaan Lapin ammattikorkeakoulusta ensi vuoden alusta lukien 51 prosenttia, Tornion kaupunki 22 prosenttia, Kemin kaupunki 22 prosenttia ja Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia 5 prosenttia. Rovaniemen kaupunginvaltuusto on kokouksessaan käsitellyt osakkeiden myyntiä ja tehnyt kh:n esityksestä asiassa myönteisen päätöksen. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallintosäännön 34 :n mukaan osakkeiden myynnistä päättää hallitus. Koulutuskuntayhtymän jäsenkunnat pitivät ns. omistajatapaamisen. Tapaamisessa olivat yhtä jäsenkuntaa lukuun ottamatta kaikkien jäsenkuntien virkamies- ja luottamushenkilöjohto paikalla. Tapaamisessa omistajien edustajat olivat yksimielisiä, että tästä ko. asiasta ei koulutuskuntayhtymän tarvitse pyytää Perussopimuksen 15 :n mukaista jäsenkuntien lausuntoa ja riittää, että omistajat ohjeistavat Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallituksessa olevia edustajiansa tästä asiasta yhtymähallituksen pidettävää kokousta varten. Pyyntö jäsenkunnille edustajien ohjeistamisesta on lähetetty sähköpostilla Kauppahinnaksi Lapin yliopisto on esittänyt euroa osakkeelta, jolloin kauppahinta Rovaniemen koulutuskuntayhtymältä ostettavista osakkeista olisi euroa. Kauppahinnan määrittelyssä Lapin yliopisto on käyttänyt Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n vuoden 2014 tilinpäätöstä. Osakekaupasta tulevan kauppahinnan kuntayhtymä käyttää koulutukseen ja sen kehittämiseen.

18 2/2016 Sivu 17 Esisopimuksessa todetaan, että Lapin yliopisto sitoutuu menettelemään yhtiön tulevana enemmistöomistajana vielä siten, että yhtiö vastaa jatkossakin eläkemenoperusteisista maksuista ja Lapin yliopisto sitoutuu korvaamaan myyjille mahdollisesti aiheutuvat eläkeperusteiset maksut sekä kaikki myyjille tästä eläkeasiasta aiheutuvat vahingot. LIITE 6a: Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n yhtiöjärjestys LIITE 6b: Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n osakassopimus LIITE 6c: Esitys esisopimukseksi LIITE 6d: Rovaniemen kv:n päätös Yhtymähallitus päättää, että se 1. hyväksyy liitteenä 6c olevan esisopimuksen, jolla Rovaniemen koulutuskuntayhtymä sitoutuu myymään Lapin yliopistolle omistamansa Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n 10 osaketta euron kauppahinnalla (elinkustannusindeksi huomioiden), 2. valtuuttaa kuntayhtymän johtajan hyväksymään ja allekirjoittamaan esisopimuksen ja tekemään siihen mahdolliset teknisluonteiset korjaukset, 3. valtuuttaa kuntayhtymän johtajan hyväksymään ja allekirjoittamaan osakkeista laadittavan lopullisen kauppakirjan edellyttäen, että esisopimuksen mukaiset ehdot ovat ensin täyttyneet, ja 4. tarkastaa pöytäkirjan tämän pykälän osalta heti kokouksen jälkeen.

19 2/2016 Sivu OKM:N LAUSUNTOPYYNTÖ AMMATILLISESTA AIKUISKOULUTUKSESTA JA AMMATILLISESTA PERUSKOULUTUKSESTA ANNETTUJEN LAKIEN MUUTTAMISESTA Erikoissuunnittelija: Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää lausuntoja lakiesityksestä, joka mahdollistaisi esimerkiksi ammatillisen koulutuksen koulutusvientiä koskevat kokeilut. Esityksen mukaan esimerkiksi tutkinnon perusteiden kielitaitovaatimuksista voitaisiin kokeiluissa poiketa, jos näyttötutkintojen vienti sitä edellyttää. Muutoksia ehdotetaan ammatillisesta aikuiskoulutuksesta ja ammatillisesta peruskoulutuksesta annettuihin lakeihin. Lisäksi ehdotetaan, että opetus- ja kulttuuriministeriö voisi muuttaa ammatillisen peruskoulutuksen järjestämislupaa opiskelijamäärän osalta vuosina 2016 ja Esitys liittyy ammatilliseen koulutukseen kohdistuvaan 190 miljoonan euron säästön toteuttamiseen vuonna Lausuntopyyntö löytyy OKM:n nettisivuilta: Sivulta löytyvät myös Lakiluonnos ja lausuntopyyntöohje. Lausunto pyydetään antamaan viimeistään LIITE 7: Lausuntoluonnos Hallitus hyväksyy lausunnon ja valtuuttaa johtajan teknisluonteiset korjaukset ja toimittamaan lausunnon opetus- ja kulttuuriministeriölle.

20 2/2016 Sivu HENKILÖSTÖÄ KOSKEVAT SUUNNITELMAT VUODELLE 2016 Henkilöstöpäällikkö: Henkilöstöä koskevat suunnitelmat kattavat Rovaniemen koulutuskuntayhtymän tulosalueet (Lapin ammattiopisto, Lapin matkailuopisto ja Lapin Urheiluopisto) sekä yhteiset palvelut, joita ovat hallintopalvelut, aluevaikuttavuuspalvelut, ammattikoulutuspalvelut, tietohallintopalvelut ja kiinteistöpalvelu. Henkilöstöä koskevat suunnitelmat linkittyvät koulutuskuntayhtymän perustehtävään, visioon ja strategiaan 2025 sekä muihin koulutuskuntayhtymän toimintaa linjaaviin suunnitelmiin (mm. OPS:n yhteinen osa ja hyvinvointisuunnitelma, pedagoginen ohjelma ja työhyvinvoinnin toimintaohje). Koulutuskuntayhtymän strategia, talousarvion linjaukset ja henkilöstöä koskevat suunnitelmat korvaavat jatkossa henkilöstöstrategian. Henkilöstöä koskevat suunnitelmat sisältävät henkilöstösuunnitelman, osaamisja koulutussuunnitelman, henkilöstöpoliittisen tasa-arvosuunnitelman sekä yhdenvertaisuussuunnitelman. Neljä suunnitelmaa päätettiin yhdistää samoihin kansiin vuonna 2014 (johtoryhmä ja yhteistyötoimikunta). Henkilöstöä koskevat suunnitelmat 2016 käsiteltiin johtoryhmän ja yhteistyötoimikunnan kokouksissa, eikä siitä ollut huomautettavaa. Johtoryhmä ja yt-toimikunta hyväksyivät henkilöstöä koskevat suunnitelmat 2016 vietäväksi hallituksen kokoukseen hyväksyttäväksi. LIITE 8: Henkilöstöä koskevat suunnitelmat vuodelle 2016 Hallitus hyväksyy Henkilöstöä koskevat suunnitelmat Suunnitelmat tulevat voimaan hallituksen hyväksymispäivästä alkaen. Hallitus esittää, että valtuusto merkitsee Henkilöstöä koskevat suunnitelmat 2016 tiedoksi.

21 2/2016 Sivu MUUTOS LUOTTAMUSMIESVALINNOISSA Henkilöstöpäällikkö: Rovaniemen opetusalan yhdistys JHL ry 596 on saapunut alla oleva ilmoitus toimihenkilömuutoksia koskien: Kaudeksi yhdistyksen varapääluottamusmieheksi on valittu Kalevi Koskenniska ja luottamusmieheksi Tapani Karjalainen. Hallitus merkitsee tiedoksi JHL:n luottamusmiesvalinnat lukien.

22 2/2016 Sivu VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Hallintosäännön 6 pykälän mukaan: Henkilöstöä koskevista ja muista päätöksistä tehdään viranhaltijapäätös. Päätökset kirjataan päätösluetteloon. Hallituksen ottokelpoiset päätökset tuodaan hallituksen tietoon oikaisuvaatimusajan kuluessa päätöksen tekemisestä. Hallitukselle on jätetty tiedoksi liitteestä 9 ilmenevät viranhaltijapäätösluettelot: - listat erillisistä viranhaltijapäätöksistä - luettelot virkavalinnoista, työsuhteista ja sijaisuuksista sekä virkavapauksista/työlomista, joihin ei ole automaattista VES/TES:iin perustuvaa oikeutta (WebTallennus) - ulkomaan matkamääräykset (epopulus matkalaskuohjelma) Hallituksen puheenjohtaja: Hallitus merkitsee tiedoksi liitteessä 9 ilmoitetut kuntayhtymän johtajan päätökset. Hallitus merkitsee tiedoksi liitteessä 9 ilmoitetut viranhaltijapäätökset.

OTE PÖYTÄKIRJASTA. Kuntayhtymähallitus 26.02.2016. 2/2016 Sivu 5 23 LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKKEIDEN MYYNTI.

OTE PÖYTÄKIRJASTA. Kuntayhtymähallitus 26.02.2016. 2/2016 Sivu 5 23 LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKKEIDEN MYYNTI. OTE PÖYTÄKIRJASTA Kuntayhtymähallitus 26.02.2016 2/2016 Sivu 5 23 LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKKEIDEN MYYNTI Kehitysjohtaja: Lapin yliopisto on syksyn 2015 aikana lähestynyt Lapin ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 16.12.2015 13:00 Osallistujaluettelo... 1 127 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 128 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 3 129 Kuntayhtymän

Lisätiedot

Kokouskutsu/esityslista yhtymähallituksen kokoukseen klo 12.00

Kokouskutsu/esityslista yhtymähallituksen kokoukseen klo 12.00 Kokouskutsu/esityslista yhtymähallituksen kokoukseen 23.2.2017 klo 12.00 Sisällys KOKOUSAIKA JA -PAIKKA... 2 JAKELU... 2 16 KOKOUKSEN AVAUS, LÄSNÄOLIJOIDEN TOTEAMINEN, LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS...

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista :00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 26.02.2015 13:00 Osallistujaluettelo... 1 15 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 16 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 3 17 Rovaniemen

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA I Kuntayhtymähallitus 16.5.2013 7 / 2013 Sivu 1 / 14

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA I Kuntayhtymähallitus 16.5.2013 7 / 2013 Sivu 1 / 14 Kuntayhtymähallitus 16.5.2013 7 / 2013 Sivu 1 / 14 Aika Paikka / Liite nro 74 75 76 / 1a-c 77 78 / 2 79 / 3 80 / 4 81 / 5 82 83 / 6 84 85 86 87 / 7 ei julk. 88 / 8 ei julk. 89 / 9 ei julk. 90 / 10 ei julk.

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymävaltuusto 2.9.2013 4 / 2013 Sivu 1 / 9. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymävaltuusto 2.9.2013 4 / 2013 Sivu 1 / 9. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kuntayhtymävaltuusto 2.9.2013 4 / 2013 Sivu 1 / 9 Aika Paikka Maanantai 2.9.2013 klo 10.00 Oppipoika ravintolat / Korkalonkatu 33 (auditorio, II krs.), Rovaniemi / Liite nro 27 28 29 / 1-3 30 31 / 4 Käsiteltävät

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Tiistai 16.12.2014 klo 9.15 11.10 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

OTE KOKOUSPÖYTÄKIRJASTA 38 Kuntayhtymähallitus / 2013 Sivu 1/6. Keskiviikko klo

OTE KOKOUSPÖYTÄKIRJASTA 38 Kuntayhtymähallitus / 2013 Sivu 1/6. Keskiviikko klo Kuntayhtymähallitus 27.3.2013 4 / 2013 Sivu 1/6 Aika Paikka Osallistujat Päätöksentekijät Keskiviikko 27.3.2013 klo 13.00-16.55 Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Lisätiedot

Väliraportti Lapin korkeakoulukonsernin toteuttamisesta

Väliraportti Lapin korkeakoulukonsernin toteuttamisesta Väliraportti Lapin korkeakoulukonsernin toteuttamisesta 1. SELVITYSTYÖN TAVOITE Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti 05.04.2016 eri osapuolten toivomuksesta selvityshenkilön hakemaan ratkaisua Lapin ammattikorkeakoulun

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 28.5.2014 klo 9.15 10.27 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 131 159 163 151 130 125 % 99 % 3 % 8 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 131 159 163 151 130 125 % 99 % 3 % 8 % 1 Turun ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012-2014 2013-2016

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 15 22 19 19 30 63 % 99 % -14 % 8 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 15 22 19 19 30 63 % 99 % -14 % 8 % 1 Yrkeshögskolan Novia määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012-2014 2013-2016 AMK

Lisätiedot

Kansilehti. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän tarjoamat palvelut yrityksille. Päivämäärä: 29.4.2014

Kansilehti. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän tarjoamat palvelut yrityksille. Päivämäärä: 29.4.2014 Kansilehti Rovaniemen koulutuskuntayhtymän tarjoamat palvelut yrityksille Laatinut: Anne Puroaho Päivämäärä: 29.4.2014 1.1.2014 alkaen ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kittilän, Ranuan, Rovaniemen ja Sodankylän

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 45 82 80 69 60 133 % 99 % -2 % 8 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 45 82 80 69 60 133 % 99 % -2 % 8 % 1 ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012-2014 2013-2016 AMK

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 79 84 75 79 105 71 % 99 % -11 % 8 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 79 84 75 79 105 71 % 99 % -11 % 8 % 1 Lahden ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Ammattikorkeakoulututkinnot Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012

Lisätiedot

Lapin Ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeiden ostamista ja myymistä koskeva KAUPPAKIRJA

Lapin Ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeiden ostamista ja myymistä koskeva KAUPPAKIRJA Lapin Ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeiden ostamista ja myymistä koskeva KAUPPAKIRJA 19.6.2017 2 OSAPUOLET Myyjät 1. Rovaniemen kaupunki, Hallituskatu 7, PL 122, 96101 Rovaniemi; Jäljempänä Myyjä Ostaja

Lisätiedot

ESISOPIMUS LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKE-ENEMMISTÖN OSTAMISESTA

ESISOPIMUS LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKE-ENEMMISTÖN OSTAMISESTA ESISOPIMUS LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKE-ENEMMISTÖN OSTAMISESTA 1. OSAPUOLET a) Lapin yliopisto Yliopistonkatu 8/ PL 122 96101 Rovaniemi b) Rovaniemen kaupunki Hallituskatu 7 / PL 8216 96101 Rovaniemi

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA TARKASTUSLAUTAKUNTA UUSI TARKASTUSLTK 2 / 2013. Antti Paananen, puheenjohtaja. Sari Arponen

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA TARKASTUSLAUTAKUNTA UUSI TARKASTUSLTK 2 / 2013. Antti Paananen, puheenjohtaja. Sari Arponen Aika Perjantai 30.8.2013 klo 10.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätien toimipiste, Jänkätie 1 (luokka C 161), 96300 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen,

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS 2 KOKOUSTIEDOT. Aika 3.3.2009 klo 16.30-18.35

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ HALLITUS 2 KOKOUSTIEDOT. Aika 3.3.2009 klo 16.30-18.35 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 2 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika 3.3.2009 klo 16.30-18.35 Paikka Forssan ammatti-instituutti, kokoushuone

Lisätiedot

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.9.2014

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.9.2014 OPETUSHALLITUS Rahoitus PERUSTIEDOT/Ammatillinen perus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 1.Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön nimi Osoite

Lisätiedot

Hakuehdot. Opetushallitus. Tulostuspvm ja -aika 17.03.2015 15:22:21 1(4) HAKUTOIVETILASTO

Hakuehdot. Opetushallitus. Tulostuspvm ja -aika 17.03.2015 15:22:21 1(4) HAKUTOIVETILASTO Tulostuspvm ja -aika 17.03.15 15:22:21 1() Hakuehdot Koulutuksen alkamisaika: 15 Syksy Haku: Yhteishaku ammatilliseen ja lukioon, kevät 15 Koulutuksen järjestäjä: 0973110-9 Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 6.4.2016 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi ROVANIEMEN i' KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kuntayhtymähallitus 15.11.2012 OTE KOKOUSPÖYTÄKIRJASTA 132 1112012 Sivu 1/9 Aika Torstai 15.11.2012 klo 14.00-17.52 1 1 0 Paikka Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni

Lisätiedot

SASTAMALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Paikka Oppimiskeskus/VexveAreena, neuvotteluhuone, Ratakatu 5, Sastamala

SASTAMALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Paikka Oppimiskeskus/VexveAreena, neuvotteluhuone, Ratakatu 5, Sastamala SASTAMALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Ammattiosaamisen toimielin 21.05.2015 Aika 21.05.2015 klo 16:00-17:55 Paikka Oppimiskeskus/VexveAreena, neuvotteluhuone, Ratakatu 5, Sastamala Käsitellyt

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Arto Ylitalo Kuntayhtymän johtaja Luottamushenkilöiden koulutus- ja perehdytysohjelma Rovaniemen kaupunki 11.4.2013 Omistajat - koko Lapin asialla Organisaation tehtävät

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 02/2016

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 02/2016 AIKA Tiistai 31.5.2016 kello 15.00 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 1. kerroksen luokkatila B1012 käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Liite/Viite * Asia 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 1 / 10

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 1 / 10 Kuntayhtymähallitus 27.4.2012 4 / 2012 Sivu 1 / 10 Aika Paikka / Liite nro 32 33 34 35 / 1 36 / 2 37 / 3 38 / 4 39 / 5 40 / 6 Perjantai 27.4.2012 klo 9.00 Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni (4.

Lisätiedot

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISLUPA

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISLUPA 07.11.2014 Rovaniemen koulutuskuntayhtymä 25/531/2014 Toripuistikko 5-7 3.kerros 96200 ROVANIEMI KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISLUPA Opetus-ja kulttuuriministeriä muuttaa ammatillisesta koulutuksesta annetun lain

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja :00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja :00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja 26.02.2016 13:00 Pöytäkirjan etukansi/hallitus... 1 12 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 13 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 4

Lisätiedot

Helsingin kaupungin opetusvirasto 913 09-3108 6879

Helsingin kaupungin opetusvirasto 913 09-3108 6879 OPETUSHALLITUS Rahoitus PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 1.Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Tiistai 21.10.2014 klo 9.15 11.50 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.1.2016

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.1.2016 OPETUSHALLITUS Rahoitus PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 20.1.2016 1.Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön

Lisätiedot

Pöytäkirja 3/2016 1 (11)

Pöytäkirja 3/2016 1 (11) Pöytäkirja 3/2016 1 (11) 16.02.2016 Aika 16.02.2016 klo 09:00-09:55 Paikka Mikkeli, H-rakennuksen neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen ja järjestäytyminen 3 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Maahanmuuttajat ammatillisessa koulutuksessa

Maahanmuuttajat ammatillisessa koulutuksessa Maahanmuuttajat ammatillisessa koulutuksessa 21.5.2014 Sanna Penttinen Ammattikoulutuksen tutkintorakenne 52 perustutkintoa 190 ammattitutkintoa 132 erikoisammattitutkintoa Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 92. Kaupunginhallitus 07.03.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 92. Kaupunginhallitus 07.03.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.03.2016 Sivu 1 / 1 863/2016 02.05.05 92 VR-Yhtymä Oy:n omistamien Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy:n osakkeiden lunastaminen Valmistelijat / lisätiedot: Eva Elston-Hämäläinen, puh.

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN, TURUN KAUPUNGIN JA TURUN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012

OPETUSMINISTERIÖN, TURUN KAUPUNGIN JA TURUN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 OPETUSMINISTERIÖ 18.12.2009 OPETUSMINISTERIÖN, TURUN KAUPUNGIN JA TURUN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 KORKEAKOULULAITOKSEN YHTEISET TAVOITTEET Yliopistot ja ammattikorkeakoulut

Lisätiedot

AMMATILLISEN JA AMK-KOULUTUKSEN TILASTOJA PÄIJÄT-HÄMEESTÄ 14.4.2014

AMMATILLISEN JA AMK-KOULUTUKSEN TILASTOJA PÄIJÄT-HÄMEESTÄ 14.4.2014 AMMATILLISEN JA AMK-KOULUTUKSEN TILASTOJA PÄIJÄT-HÄMEESTÄ 14.4.2014 lisätietoja antavat - laatu- ja suunnittelujohtaja Marjo-Riitta Järvinen, Lahden ammattikorkeakoulu - kehittämispäällikkö Sari Mikkola,

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA PÖYTÄKIRJA 2 Hallitus 17.3.2016

ESPOON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ OMNIA PÖYTÄKIRJA 2 Hallitus 17.3.2016 Kokoustiedot Aika: torstai 17.3.2016 klo 17.30 18.50. Paikka: Lehtimäentie 1 D, Espoon keskus Saapuvilla olleet jäsenet: Pirjo Kemppi-Virtanen, puheenjohtaja jäsen Espoo Kaisa Alaviiri, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 8

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ YHTYMÄHALLITUS 8 LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No YHTYMÄHALLITUS 8 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Muut osallistujat KÄSITELLYT ASIAT Aika 23.10.2012 klo 11.30-11.45 Paikka Forssan ammatti-instituutti,

Lisätiedot

1. Taustaa. 2. Asian valmistelu. PERUSTELU- JA PÄÄTÖSMUISTIO Omistajavalmisteluryhmä 7.9.2012

1. Taustaa. 2. Asian valmistelu. PERUSTELU- JA PÄÄTÖSMUISTIO Omistajavalmisteluryhmä 7.9.2012 PERUSTELU- JA PÄÄTÖSMUISTIO Omistajavalmisteluryhmä 7.9.2012 KEMI-TORNION AMMATTIKORKEAKOULUN JA ROVANIEMEN AMMATTIKORKEAKOULUN YHDISTÄMINEN JA YHTIÖITTÄMINEN Asian valmistelu ja päätösehdotus 1. Taustaa

Lisätiedot

ESISOPIMUS LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKE-ENEMMISTÖN OSTAMISESTA

ESISOPIMUS LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKE-ENEMMISTÖN OSTAMISESTA ESISOPIMUS LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKE-ENEMMISTÖN OSTAMISESTA 1. OSAPUOLET a) Lapin yliopisto Yliopistonkatu 8/ PL 122 96101 Rovaniemi b) Rovaniemen kaupunki Hallituskatu 7/ PL 8216 96101 Rovaniemi

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä (myöhemmin Kuntayhtymä ) järjestää ammatillisesta koulutuksesta, ammatillisesta aikuiskoulutuksesta ja vapaasta sivistystyöstä annettujen lakien

Lisätiedot

Kirje 26.05.2016. Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma

Kirje 26.05.2016. Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma Kirje OKM/41/592/2016 26.05.2016 Jakelussa mainituille Viite Asia Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma 1. Johdanto Osana pääministeri Juha Sipilän hallituksen strategista hallitusohjelmaa,

Lisätiedot

LIITE 1 PÄÄTÖSMALLI Koulutuksen järjestäjän nimi. Lähiosoite (PL, jos on) Postinumero ja postitoimipaikka. pv.kk.xxxx.

LIITE 1 PÄÄTÖSMALLI Koulutuksen järjestäjän nimi. Lähiosoite (PL, jos on) Postinumero ja postitoimipaikka. pv.kk.xxxx. LIITE 1 PÄÄTÖSMALLI 27.8.1998 Koulutuksen järjestäjän nimi Lähiosoite (PL, jos on) Postinumero ja postitoimipaikka pv.kk.xxxx xxx/430/xxxx KOULUTUKSENJÄRJESTÄMISLUPA. Opetusministeriö on ammatillisesta

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Tiistai 21.10.2014 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Uusi NAO maahanmuuttajille

Uusi NAO maahanmuuttajille Uusi NAO maahanmuuttajille Ikkunat auki eurooppalaiseen aikuiskoulutukseen, Helsinki 17.-18.11.2016 Ulla-Jill Karlsson Neuvotteleva virkamies Ammatillisen koulutuksen osasto Uusi NAO maahanmuuttajille

Lisätiedot

6 Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen sekä läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen eräille muille kuin yhtiön osakkeenomistajille

6 Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen sekä läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen eräille muille kuin yhtiön osakkeenomistajille KUNNAN TAITOA Oy:n VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS ESITYSLISTA AIKA: Torstai 12.5.2016 klo 10.00 PAIKKA: Kokoushuone A2, Kuntatalo, Toinen linja 14, Helsinki 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen puheenjohtajan ja pöytäkirjanpitäjän

Lisätiedot

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä RAHOITUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUKSEN KOMMENTOINTI

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä RAHOITUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUKSEN KOMMENTOINTI Oulun seudun koulutuskuntayhtymä RAHOITUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUKSEN KOMMENTOINTI Osekk lyhyesti Perustettu 15.12.1994 (varsinainen toiminta alkoi 1.8.1995) Henkilökuntaa (TA 2014) 970 Toimintatuotot (TA

Lisätiedot

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISLUPA

KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISLUPA 21.06.2012 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 57/531/2012 Närvilänkatu 8 67100 KOKKOLA KOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISLUPA Opetus- ja kulttuuriministeriö on ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (630/1998) 9

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymähallitus 27.3.2014 3 / 2014 Sivu 1 / 21

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Kuntayhtymähallitus 27.3.2014 3 / 2014 Sivu 1 / 21 Kuntayhtymähallitus 27.3.2014 3 / 2014 Sivu 1 / 21 Aika Paikka / Liite nro 43 44 45 / 1 46 47 / 2a-b 48 / 3a-b 49 50 / 10 luottamuksell. 51 / 4 52 / 5 53 / 6 54 / 7 55 / 8 Torstai 27.3.2014 klo 9.30 Ravintola

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Asemointitilastot 2016

Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Asemointitilastot 2016 Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet kaudelle 2017-2020 Ammattikorkeakoulututkinnot Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2015 Tot. muutos-% 2014-2015

Lisätiedot

Mikkelin ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle

Mikkelin ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 1 Mikkelin ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012-2014 2013-2016

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 10.10.2014 09:30

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 10.10.2014 09:30 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus esityslista 10.10.2014 09:30 Osallistujaluettelo... 1 106 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 107 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 3 108 Rovaniemen

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Mauri Jokinen Aarre Lehtimäki Tiina Tuomisto Sirkku Hohenthal Matti Leino Niina Mikkola Tapani

Lisätiedot

AMMATILLISTEN PERUSTUTKINTOJEN JA VALMISTAVIEN JA VALMENTAVIEN KOULUTUSTEN OPETUSSUUNNITELMIEN TOIMEENPANO

AMMATILLISTEN PERUSTUTKINTOJEN JA VALMISTAVIEN JA VALMENTAVIEN KOULUTUSTEN OPETUSSUUNNITELMIEN TOIMEENPANO Ammatillinen peruskoulutus AMMATILLISTEN PERUSTUTKINTOJEN JA VALMISTAVIEN JA VALMENTAVIEN KOULUTUSTEN OPETUSSUUNNITELMIEN TOIMEENPANO 2008 10 I VASTAAJAN TIEDOT 1. Koulutuksen järjestäjän nimi - valitkaa

Lisätiedot

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä

PERUSTIEDOT/Ammatillinen peruskoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä OPETUSHALLITUS Rahoitus PERUSTIEDOT/Ammatillinen perus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Opiskelijamäärä 1.Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön nimi Osoite

Lisätiedot

Ammattiopisto Luovi. Erityisen monipuolista opiskelua

Ammattiopisto Luovi. Erityisen monipuolista opiskelua Ammattiopisto Luovi Ammattiopisto Luovi luvuin Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos Osa Hengitysliittoa Toimii 25 paikkakunnalla Henkilöstö yli 860 asiantuntijaa Ammatillisessa peruskoulutuksessa

Lisätiedot

2012 Osavuosikatsaus 1-9

2012 Osavuosikatsaus 1-9 Etelä-Savon Koulutus Oy Etelä-Savon ammattiopisto 212 Osavuosikatsaus 1-9 Mikkeli Pieksämäki Juva www.esedu.fi Sisältö OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 3.9.212... 3 1 Perustutkinto-opiskelijoiden määrän kehittyminen...

Lisätiedot

28.01.2016. Kokousaika Torstaina 28.1.2016 klo 15:00 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta

28.01.2016. Kokousaika Torstaina 28.1.2016 klo 15:00 Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta ENONTEKIÖN KEHITYS OY HALLITUKSEN KOKOUS 1/2016 Kokousaika Torstaina 28.1.2016 klo 15:00 Kokouspaikka Enontekiön Kehitys Oy:n neuvotteluhuone, Virastotalo, Hetta Kutsutut jäsenet Varajäsen Hautamäki, Helinä

Lisätiedot

Läsnäolo- ja/tai puheoikeutetut Päivi Diov, hallinto- ja henkilöstöjohtaja / pöytäkirjanpitäjä Mervi Vidgrén, toimitusjohtaja/rehtori

Läsnäolo- ja/tai puheoikeutetut Päivi Diov, hallinto- ja henkilöstöjohtaja / pöytäkirjanpitäjä Mervi Vidgrén, toimitusjohtaja/rehtori Aika Maanantai 4.4.2016 klo 9.00 11.35 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

7. OPPILAITOSMUOTOINEN AMMATILLINEN LISÄKOULUTUS

7. OPPILAITOSMUOTOINEN AMMATILLINEN LISÄKOULUTUS 7. OPPILAITOSMUOTOINEN AMMATILLINEN LISÄKOULUTUS 7.1. Rahoitettava toiminta Ammatillisen lisäkoulutuksen valtionosuusrahoitusta myönnetään ammattitutkintojen ja erikoisammattitutkintojen ja niihin valmistavan

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen rahoitus. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011

Ammattikorkeakoulujen rahoitus. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011 Ammattikorkeakoulujen rahoitus Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011 Hallitusohjelma Korkeakoulutuksen laatua, tehokkuutta, vaikuttavuutta ja kansainvälistymistä

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % 53 % 8 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % 53 % 8 % 1 Lapin ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012-2014 2013-2016

Lisätiedot

REITTI AMMATTIIN hanke -tuettu oppisopimus 12.7.2010

REITTI AMMATTIIN hanke -tuettu oppisopimus 12.7.2010 REITTI AMMATTIIN hanke -tuettu oppisopimus 12.7.2010 Kuntoutuksen mahdollisuudet ja rooli syrjäytymisen ehkäisyssä 17.2.2011 Pirjo Kannisto Opetusministeriön linjauksia tulevaisuuden oppisopimuskoulutukseen

Lisätiedot

PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 JUNAKALUSTO OY

PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 JUNAKALUSTO OY PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 VR:N OMISTAMAT PÄÄKAUPUNKISEUDUN JUNAKALUSTO OY:N OSAKKEET / ESISOPIMUS OSAKKEIDEN KAUPASTA 1. Sopijapuolet Sopijapuoli / Ostajat: (1) Helsingin kaupunki Osoite: Pohjoisesplanadi

Lisätiedot

KYSELY AMMATILLISTEN PERUSTUTKINTOJEN OPISKELIJOILLE TYÖSSÄOPPIMISESTA

KYSELY AMMATILLISTEN PERUSTUTKINTOJEN OPISKELIJOILLE TYÖSSÄOPPIMISESTA KYSELY AMMATILLISTEN PERUSTUTKINTOJEN OPISKELIJOILLE TYÖSSÄOPPIMISESTA Hyvä vastaaja! Kysely on osa kartoitustyötä, jolla keräämme tietoa työssäoppimisesta toisen asteen ammatillisen perustutkinnon opiskelijoilta.

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % -10 % 8 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % -10 % 8 % 1 Seinäjoen ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012-2014 2013-2016

Lisätiedot

Ajankohtaista ammatillisessa aikuiskoulutuksessa

Ajankohtaista ammatillisessa aikuiskoulutuksessa Ajankohtaista ammatillisessa aikuiskoulutuksessa Soila Nordström Opetusneuvos / Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Ammatillinen aikuiskoulutus yksikkö 19.3.2015 Näyttötutkinnot: tilastotietoja Vuosina

Lisätiedot

file:///h:/tilastot% /ophn%20lomake%201.htm

file:///h:/tilastot% /ophn%20lomake%201.htm Sivu 1/3 OPETUSHALLITUS Rahoitus-yksikkö E-mail: laskentapalvelut@oph.fi Valtionosuuden saaja: 913 Helsingin kaupunki Oppisopimus Perustiedot PERUSTIEDOT/Oppisopimus Käyttökustannusten valtionosuuksien

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % 16 % 8 % Ammatillinen opettajankoulutus % 116 % -12 % -1 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % 16 % 8 % Ammatillinen opettajankoulutus % 116 % -12 % -1 % 1 Jyväskylän ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012 2014 2013

Lisätiedot

Sivu 1/3 OPETUSHALLITUS Rahoitus-yksikkö E-mail: laskentapalvelut@oph.fi Valtionosuuden saaja: 913 Helsingin kaupunki Oppisopimus Perustiedot PERUSTIEDOT/Oppisopimus Käyttökustannusten valtionosuuksien

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja 23.03.2016 13:00

SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja 23.03.2016 13:00 SISÄLLYSLUETTELO Kuntayhtymähallitus pöytäkirja 23.03.2016 13:00 Pöytäkirjan etukansi/hallitus... 1 29 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 30 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 3

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Torstai klo Muuntamo kesäkahvila, Seuratalonrinne 1, Kokemäki

KOKOUSAIKA Torstai klo Muuntamo kesäkahvila, Seuratalonrinne 1, Kokemäki KOKOUSKUTSU 6 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 18.8.2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 25.8.2016 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Muuntamo kesäkahvila, Seuratalonrinne 1, Kokemäki 40

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % 7 % 8 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % 7 % 8 % 1 Centria-ammattikorkeakoulu - Centria yrkeshögskola määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % 4 % 8 % Ammatillinen opettajankoulutus % 116 % 5 % -1 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % 4 % 8 % Ammatillinen opettajankoulutus % 116 % 5 % -1 % 1 ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012-2014 2013-2016 AMK

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 4.6.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18 Tyrnävän kirkossa, käynti sakastin ovesta. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45.

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Asemointitilastot 2016

Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Asemointitilastot 2016 Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet kaudelle 2017-2020 Ammattikorkeakoulututkinnot Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2015 Tot.

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % 5 % 8 % Ammatillinen opettajankoulutus % 116 % -2 % -1 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % 5 % 8 % Ammatillinen opettajankoulutus % 116 % -2 % -1 % 1 Hämeen ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012-2014 2013-2016

Lisätiedot

Enontekiö. Kittilä. Muonio. Kolari. Pello Rovaniemi. Ylitornio. Tornio. Kemi

Enontekiö. Kittilä. Muonio. Kolari. Pello Rovaniemi. Ylitornio. Tornio. Kemi LAPIN LUKIOT, AMMATILLISET OPPILAITOKSET JA KANSANOPISTOT, JOISSA AMMATILLISTA KOULUTUSTA LUKUVUONNA 2011-2012 Utsjoki Inari Enontekiö Lukioita 23 Kittilä Ammatillisia oppilaitoksia tai niiden sivuopetuspisteitä

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Asemointitilastot 2016

Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Asemointitilastot 2016 Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet kaudelle 2017-2020 Ammattikorkeakoulututkinnot Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2015 Tot. muutos-% 2014-2015

Lisätiedot

Hallitus 3/2014. Torstai 3.4.2014 klo 15.00 16.50. Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, toimiston kokoushuone, Piilolantie 17, Äänekoski

Hallitus 3/2014. Torstai 3.4.2014 klo 15.00 16.50. Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, toimiston kokoushuone, Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Hallitus 3/2014 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 3.4.2014 klo 15.00 16.50 Äänekosken ammatillisen koulutuksen ky, toimiston kokoushuone, Piilolantie 17,

Lisätiedot

AMMATTIKOULUTUS-TOIMINTAYKSIKKÖ, YKSIKÖT JA NIIDEN TEHTÄVÄT

AMMATTIKOULUTUS-TOIMINTAYKSIKKÖ, YKSIKÖT JA NIIDEN TEHTÄVÄT AMMATTIKOULUTUS-TOIMINTAYKSIKKÖ, YKSIKÖT JA NIIDEN TEHTÄVÄT AMMATTIKOULUTUS- toimintayksikkö Johtaja Pasi Kankare Ennakointi yksikkö yksikön päällikkö Matti Kimari Tutkinnot yksikkö yksikön päällikkö Sirkka-Liisa

Lisätiedot

Ajankohtaiset koulutuspoliittiset aiheet

Ajankohtaiset koulutuspoliittiset aiheet Ajankohtaiset koulutuspoliittiset aiheet Puutarha-alan kehittämispäivät 20.-21.11.2014 Axxell Överby Anne Liimatainen, Opetushallitus Aiheet Ajankohtaiset koulutuspoliittiset aiheet Puutarha-alan tutkintojen

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % -31 % 8 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot % 99 % -31 % 8 % 1 Saimaan ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012-2014 2013-2016

Lisätiedot

ESISOPIMUS LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKE-ENEMMISTÖN OSTAMISESTA

ESISOPIMUS LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKE-ENEMMISTÖN OSTAMISESTA Lapin korkeakoulukonsernin selvitysraportti Liite 1 ESISOPIMUS LAPIN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N OSAKE-ENEMMISTÖN OSTAMISESTA 1. OSAPUOLET a) Lapin yliopisto Yliopistonkatu 8/ PL 122 96101 Rovaniemi b) Rovaniemen

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Asemointitilastot 2016

Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 Asemointitilastot 2016 Opetus- ja kulttuuriministeriö 1 ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet kaudelle 2017-2020 Ammattikorkeakoulututkinnot Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2015 Tot. muutos-% 2014-2015

Lisätiedot

Tutkinnon suorittajan osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen

Tutkinnon suorittajan osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Tutkinnon suorittajan osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Arviointiriihi AEL 25.3.2014 Markku Kokkonen Opetushallitus 1 Osaamisen ja sivistyksen asialla Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Säädökset

Lisätiedot

Sivu /3 OPETUSHALLITUS Rahoitus-yksikkö E-mail: laskentapalvelut@oph.fi Valtionosuuden saaja: 93 Helsingin kaupunki Oppisopimus Perustiedot PERUSTIEDOT/Oppisopimus Käyttökustannusten valtionosuuksien laskenta

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Tarkastuslautakunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3.

Lisätiedot

OTE KOKOUSPÖYTÄKIRJASTA 99 Kuntayhtymähallitus 18.6.2013 8 / 2013 Sivu 1/7. Tiistai 18.6.2013 klo 14.10 15.50

OTE KOKOUSPÖYTÄKIRJASTA 99 Kuntayhtymähallitus 18.6.2013 8 / 2013 Sivu 1/7. Tiistai 18.6.2013 klo 14.10 15.50 Kuntayhtymähallitus 18.6.2013 8 / 2013 Sivu 1/7 Aika Paikka Tiistai 18.6.2013 klo 14.10 15.50 Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Osallistujat Päätöksentekijät

Lisätiedot

Yhteishaku, kevät 2016. Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Katri Roppola oppilaanohjaaja

Yhteishaku, kevät 2016. Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Katri Roppola oppilaanohjaaja Yhteishaku, kevät 2016 Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Katri Roppola oppilaanohjaaja Mitä ysin jälkeen? Peruskoulun jälkeen voit hakea ammattioppilaitokseen hakea lukioon suorittaa 3-4 vuodessa ammatillisen

Lisätiedot

Alueellisen laatuverkoston (LAMPPU-hanke) ensimmäinen tapaaminen 16.1.2012 Rovaniemellä

Alueellisen laatuverkoston (LAMPPU-hanke) ensimmäinen tapaaminen 16.1.2012 Rovaniemellä 1 MUISTIO 1 Alueellisen laatuverkoston () ensimmäinen tapaaminen 16.1.2012 Rovaniemellä Aika Maanantai 16.1.2012 klo 10:00 16:00 Paikka Lapin ammattiopisto Porokatu 35, Neuvotteluhuone 121 96400 ROVANIEMI

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Pöytäkirja 2/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (7) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 11.00 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 9-18

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, auditorio, Yhdystie

Sataedu Ulvila, auditorio, Yhdystie KOKOUSKUTSU 8 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 21.11.2014 1 KOKOUSAIKA Torstai 27.11.2014 klo 15.30 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, auditorio, Yhdystie 42 Koulutusjohtaja

Lisätiedot

Anna Hartikainen (pj.) Matti Notko (vpj.) Kari Rajamäki Jere Räisänen, Zoom-tietoliikenneyhteyden kautta Jukka Savolainen Tuula Väätäinen

Anna Hartikainen (pj.) Matti Notko (vpj.) Kari Rajamäki Jere Räisänen, Zoom-tietoliikenneyhteyden kautta Jukka Savolainen Tuula Väätäinen Aika Perjantai 16.11.2018 klo 10.00 12.14 Paikka Microkadun kampuksen A-osan 2. kerroksen neuvotteluhuone A2008 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

Kansainvälistymistavoitteissa kaikki hyvin? Opetusneuvos Tarja Riihimäki

Kansainvälistymistavoitteissa kaikki hyvin? Opetusneuvos Tarja Riihimäki Kansainvälistymistavoitteissa kaikki hyvin? Opetusneuvos Tarja Riihimäki Missä asetetaan/kuka asettaa ammatillisen koulutuksen kehittämisen/kansainvälistymisen tavoitteet? EU EU2020 strategia, ET2020,

Lisätiedot