TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 31.12.2015"

Transkriptio

1 Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI HSY:n hallitus Lisätietoja toimialajohtaja Jukka Piekkari osastonjohtaja Tuomo Heinonen projektinjohtaja Jukka Yli-Kuivila

2 1(14) 1 Yhteenveto Hankkeen toteutuneet kustannukset mennessä ovat yhteensä 20,6 milj. euroa ja sidotut kustannukset 76,5 milj. euroa. Hanke on edennyt aikataulussaan. Keskeiset tapahtumat raportointijaksolla : Luolaston louhinta ja kalliorakennusurakka on edennyt aikataulussaan. Lemminkäinen Infra Oy:n työt käynnistyivät ja valmistuvat mennessä. Lämpimän alkutalven johdosta maanpäällisiä töitä voitiin tehdä arvioitua pidempään. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) antoi ympäristölupapäätöksensä Yksi maa- ja vesialueen omistaja on valittanut luvasta Vaasan hallinto-oikeuteen. Blominmäen laen alueen puuston kaadolle, maaston muokkaukselle ja ajoyhteyksien rakentamiselle saatiin maisematyölupa Pohjoismaiden Investointipankin (NIB) kanssa allekirjoitettiin Blominmäen investointeihin 115 miljoonan euron rahoitussopimus 30 vuoden laina-ajalla. Länsimetron Finnoon rataurakan tarjouspyyntöaineistot toimitettiin ilmoittautuneille urakoitsijoille Urakan yhteydessä toteutetaan HSY:n viemäritunneliosuuksia noin 750 m. Louheen vastaanotto öisin ja viikonloppuisin sekä jatkojalostus kilpailutettiin. Määräaikaan mennessä saatiin kolme tarjousta, jotka ennakko-odotuksista poiketen ylittivät erityisalojen hankintalain mukaisen EU-kynnysarvon ja hankintamenettely keskeytettiin. Markkinatiedustelun ja useiden neuvottelujen jälkeen päädyttiin siihen, että Blominmäellä ei murskata louhetta pitkäaikaisesti ja louheen varastointi arkisin klo 7 21 keskitettiin Ämmässuolle. Yöllä louhe vietiin vuoden 2015 loppuun pääosin Rudus Oy:n Tuupakan toimipisteelle. Toimialajohtaja teki päätöksen louheen yö- ja viikonloppuvastaanoton hoitamisesta jatkossa Lemminkäinen Infra Oy:n Voutilan toimipisteellä (Tikkurilantie 157, Vantaa). Hankkeen toteutussuunnittelijoiden valinnat tuodaan hallituksen päätettäväksi kokoukseen. Hankkeen pitkän aikavälin keskeisimmät tapahtumat on kerätty liitteeseen 1. 2 Hankkeen edistymistä kuvaavat tunnusluvut Tilanne Muutos % edelliseen raporttiin Projektiaikaa käytetty (2010->) 54,5 % 2,0 % Suunnittelukustannusten toteutuma-aste 37,9 % 2,5 % Kustannusten sitoutumisaste 20,6 % 1,6 % Toteutumisaste 5,6 % 2,5 % Tunnuslukujen määritelmät: - Projektiaikaa käytetty; kulunut osuus projektiajasta Suunnittelukustannusten toteutuma-aste; suunnittelukustannusten toteutuma / hankesuunnitelman arvio - Kustannusten sitoutumisaste; tehtyjen tilausten ja urakkasopimusten osuus hankesuunnitelman arviosta - Toteutumisaste: maksetun työn osuus hankesuunnitelman arviosta

3 2(14) Kuva 1 Blominmäen investoinnin kustannusjakauma ja kumulatiivinen kertymä asti 3 Suunnittelutilanne 3.1 Puhdistamo Puhdistamon tulevalla piha-alueella ei toteuteta louhinnan aikana murskausta, koska se ei nykyisessä markkinatilanteessa olisi ollut kannattavaa. Ympäristöluvan mukaisesta murskauksesta luopuminen mahdollisti vain rakentamisaikaisiksi suunniteltujen rakenteiden keventämisen. Työnaikainen kallio- ja geotekninen suunnittelu on jatkunut ennalta arvioidusti. 3.2 Viemäritunnelit Viemäritunnelien toteutussuunnittelu on edennyt ja se jatkuu 12/2016 asti. Luonnossuunnittelmat (tarkistettu yleissuunnitelma) ovat viimeisteltävänä ja saadaan projektiryhmän ulkopuoliselle kommenttikierrokselle tammikuun lopulla. Kyseisen suunnitelman pohjalta toimitettiin Eestinmalmintien eteläpuolisille yksityisille kiinteistönomistajille sijoituslupahakemukset Viemäritunneleiden tuulettumisen, tuuletusputkien sijainnin ja hajuhaittojen ennaltaehkäisemisen mallintaminen ei onnistunut konsultin (Elcotec Oy) käytössä olevilla ohjelmistoilla. Joulukuussa konsultti hankki uuden ohjelmalisenssin. 3.3 Järjestelyt Finnoossa Ei kirjattavaa.

4 3(14) 3.4 Suunnitteluriskien hallinta HSY on jo aiemmin hakenut lupia louheen käsittelylle Blominmäessä ja Ämmässuolla. Louheen murskaus Blominmäellä olisi tässä markkinatilanteessa lisännyt hankkeen kustannuksia. Siksi siitä päätettiin luopua. 3.5 Muut suunnitteluun vaikuttavat asiat Espoon kaupuki on tilannut HSY:n viemäritunnelien suunnittelijalta (Kalliosuunnittelu Oy Rockplan Ltd) esiselvityksen lumensulatusjärjestelyjen mahdollisuksista Malminmäen huoltotunnelin yhteydesä. Työ käynnistyi joulukuussa 2015 ja on määrä saada valmiiksi maaliskuussa Toimintojen yhteensovittaminen vaatii suunnitelmamuutoksia myös HSY:n huoltotunneliosuuteen. 4 Toteutus 4.1 Hankkeen johtaminen ja rahoitus Hankkeen johtoryhmä on kokoontunut seurantajakson aikana kolme kertaa. Johtoryhmään osallistuu HSY:n edustajien lisäksi pääsuunnittelijan ja louhintatyötä valvovan konsultin edustajat. Pohjoismaiden Investointipankin (NIB) kanssa allekirjoitettiin Blominmäen investointeihin 115 miljoonan euron rahoitussopimus 30 vuoden laina-ajalla. HSY:n yhtymäkokous teki päätöksen kyseisestä lainasta. Blominmäen projektiorganisaatiota vahvistettiin valitsemalla projektipäälliköksi ins. AMK Timo Jalonen. Hän aloitti työnsä Suunnittelutyö ja valvonta Puhdistamon toteutussuunnittelun tarjoukset ovat laskennassa. Tarjoukset on jätettävä viimeistään Hankkeen toteutussuunnittelijoiden valinnat tuodaan hallituksen päätettäväksi kokoukseen. Projektin puutteellisten henkilöresurssien vuoksi kilpailutusta ei ehditty hoitaa aiemmin suunnitellusti. 4.3 Rakentaminen Puhdistamon louhinnan ja kalliorakentamisen urakoitsijana toimii Lemminkäinen Infra Oy ( ). Louhinnat käynnistyivät Mikkelänkallion ajotunnelin kautta jo syyskuussa. Blominäen puolellakin työt käynnistyivät lokakuussa. Kaikkiaan urakassa on mennessä louhittu luolastoa noin m3ktr ja Blominmäen puolella avolouhintaa noin m3ktr. Louhinnat pääsivät Skanska Infra Oy:n aikaisemman urakan ansiosta heti tehokkaasti käyntiin ja louhittu kokonaisvolyymi lähes kaksinkertaistui tällä laskentajaksolla. Liitteessä 4 on kuva luolaston kattoperien louhintatilanteesta. Lämpimän alkutalven johdosta maanpäällisiä töitä voitiin tehdä arvioitua pidempään. Pääajotunneliin ja piha-ajotunneliin liittyvät avolouhinnat on saatu valmiiksi. Työt ovat käynnissä viidellä pystykuilulla.

5 4(14) Kuva 2 Ajotunnelin pystykuilulla F15 Mikkelässä tehdään työtä höyryten, puhdistamon pihan eteläpään korkeusasema alkaa hahmottua, Blominmäen piha-ajotunnelin edusta on louhittu (tilanne )

6 5(14) Kuva 3 Pääajotunnelin edustan louhinnat on saatu valmiiksi ja pääajotunnelin louhinnat alkuun (tilanteet loppukesä 2015, marraskuu 2015 ja )

7 6(14) Blominmäen louheen vastaanotto öisin ja viikonloppuisin sekä jatkojalostus kilpailutettiin. Määräaikaan mennessä saatiin kolme tarjousta, jotka ennakko-odotuksista poiketen ylittivät erityisalojen hankintalain mukaisen EU-kynnysarvon ja hankintamenettely keskeytettiin. Tarjouksen jättäneiltä ja muilta työstä kiinnostuneilta toimijoilta selvitettiin paremmin molemmille osapuolille soveltuvia toteutusmahdollisuuksia. Näiden markkinatiedustelun ja useiden neuvottelujen jälkeen päädyttiin siihen, että Blominmäellä ei murskata louhetta pitkäaikaisesti ja louheen varastointi arkisin klo 7 21 keskitetään Ämmässuolle. Yöllä louhe vietiin väliaikaisen sopimuksen pohjalta vuoden 2015 loppuun pääosin Rudus Oy:n Tuupakan toimipisteelle. Toimialajohtaja teki päätöksen louheen yöja viikonloppuvastaanoton hoitamisesta jatkossa Lemminkäinen Infra Oy:n Voutilan toimipisteellä (Tikkurilantie 157, Vantaa). Vastaanoton kustannuksiksi (konetyöt yms.) on arvioitu euroa. Kalliorakennusurakan kustannusarvioon on laskettu louheen ajo Ämmässuolle. Noin 10 km pidemmästä ajomatkasta tulee urakoitsijalle hyvitettäviä lisäkustannuksia noin 1,4 miljonaa euroa. Kuva 4 Louheen suunniteltu varastointi ja käsittelyalue Ämmässuolla syvässä kallioleikkauksessa Länsimetro Oy:n Finnoon aseman ja rataosuuden kalliorakennusurakan yhteydessä louhitaan osuuksia Blominmäen viemäritunneleista yhteensä noin 750 metriä. Tämän vaiheen jälkeen voivat länsimetron työt jatkua ilman, että viemäritunneleiden jatkorakentamisesta aiheutuu urakoille olennaista häiriötä. Työmaatukikohta-alue ja ajotunneli tulevat olemaan urakoiden yhteiskäytössä. Tarjouspyyntöaineistot toimitettiin ilmoittautuneille urakoitsijoille ja tarjoukset tulee jättää viimeistään Finnoon aseman ajotunnelin urakka (Destia Oy) on vielä jatkunut. HSY:n louhintaosuudet saatiin valmiiksi.

8 7(14) 4.4 Työturvallisuus Blominmäen ja viemäritunneleiden urakoissa ei ole sattunut työtapaturmia. Lemminkäinen Infra Oy:n urakan MVRmittausten keskiarvo on ollut yli 96 %, mikä on erittäin hyvä. AVI:n työmaan yllätystarkastuksen yhteydessä tekemässä MVR-mittauksessa saavutettiin poikkeuksellisesti täydet 100 %. MVR-mittauksessa havainnoidaan koko työmaa kirjaamalla kunnossa/korjattavaa -havaintoja kuudesta keskeisestä tapaturmiin vaikuttavasta asiasta. Rakentamisen ulkopuolisille aiheuttamia riskejä minimoidaan aktiivisesti. Työmaa-alueet on eristetty ympäristöstä aidalla. Räjäytystyöt on tehty huolellisesti tärinärajoja ja suojaustarpeita noudattaen. 4.5 HSY:n hallituksen päätettäväksi tulevat asiat Puhdistamon toteutussuunnittelun osallistumispyynnöt julkaistiin Laitostekniseen suunnitteluun saatiin määräaikaan mennessä kuusi ilmoittautunutta, samoin rakennustöiden suunnitteluun ja SIA-suunnitteluun saatiin seitsemän ilmoittautunutta. Tarjouspyynnöt lähetettiin laitosteknisen suunnittelun osalta neljälle ilmoittautuneelle, joiden katsottiin täyttävän asetetut kelpoisuusvaatimukset. Vastaavasti rakennustöiden ja SIA-suunnittelun osalta kummassakin viidelle ilmoittatuneelle. Tajoukset tulee jättää viimeistään ja hankintapäätökset (3 kpl) tuodaan hallituksen päätettäviksi Finnoon aseman läheisyyteen tulevia osuuksia viemäritunneleista on kokonaistaloudellista toteuttaa yhteishankkeena Länsimetro Oy:n kanssa ja niiden kilpailutus on käynnissä. Urakoitsijan valintapäätös HSY:n osalta tuodaan hallituksen päätettäväksi Aikataulu Hankkeen päivitetty yleisaikataulu on liitteenä 3. Hanke on tällä hetkellä suunnitellussa kokonaisaikataulussa, joskin toteutussuunnittelun kilpailutukset ovat viivästyneet ja suunnittelulle jää aiottua vähemmän aikaa. Puhdistamon rakentamisaikataulu on edelleen haastava. Louhinnan aikana kallion todellinen laatu on merkittävin aikatauluriskin aiheuttaja. Kattavista ennakkotutkimuksista huolimatta saattavat lujitus- ja tiivistystarpeet ennakoimattomissa kohdissa tai ennakoitua vaikeampina viivästyttää työn etenemistä. Toistaiseksi on pääajotunnelin alun rikkonaisuudesta johtuen jouduttu myöntämään välitavoitteisiin 7 työpäivää lisäaikaa. 5.1 Aikatauluun liittyvien riskien hallinta Blominmäen laen alueen maansiirtotöiden aikatauluriski on saatu hallintaan. Samoin louheen sijoitukseen liittynyt aikatauluriski. Henkilöresurssit hankkeessa ovat olleet ylikuormitettuja koko vuoden Uusi projektipäällikkö aloitti työt vuoden 2016 alusta ja projekti-insinöörin paikka on saakka haettavissa. Näiden rekrytointien arvioidaan helpottavan tilannetta vähitellen. Enenevässä määrin on jatkossa tarpeen käyttää myös osaa muiden vesihuollon investointien ja jätevedenpuhdistuksen henkilöiden työajasta projektille. Tarvittaessa myös HSY:n jätehuollon toimialan rakennuttamisyksikkö tarjoaa resurssejaan projektin käyttöön.

9 8(14) 6 Kaavoitus ja lupamenettelyt 6.1 Ympäristöluvat Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) antoi ympäristölupapäätöksensä Yksi maa- ja vesialueen omistaja on valittanut luvasta Vaasan hallinto-oikeuteen. Ympäristölupa koskee puhdistamon toimintaa ja toiminnan aikaisia vaikutuksia. Siksi valitus ehditään tarvittaessa käsittelemään normaalin menettelyn puitteissa. Selvitystyö seuraavasta ympäristöluvan ehdosta käynnistetään tammikuussa 2016: Luvan saajan on tehtävä Etelä- Suomen aluehallintovirastolle hakemus, jossa selvitetään yksityiskohtaisesti puhdistamon ja Suomenojan välisen viemäritunnelin sekä vara- ja hätäpurkupaikkojen sijainnit sekä tarvittavat rakenteet mennessä. Hakemuksen tulee sisältää lisäksi selvitys meriviemäritunnelin kapasiteetin riittävyydestä ja vertailu, jossa varajärjestelmän vaihtoehtona on uuden meriviemäritunnelin rakentaminen. Ämmässuon jätteenkäsittelyalueelle on saatu uusi ympäristölupa, joka mahdollistaa Blominmäestä tuotavan louheen välivarastoinnin ja murskauksen. ELY:ltä saatiin lausunto, joka mahdollistaa louheen varastoinnin pidemmäksi ajaksi kuin kolme vuotta ilman, että louheen tulkittaisiin muuttuvan varastoitaessa jätteeksi. 6.2 Rakennusluvat ja maisematyöluvat Rakennusvalvontakeskus myönsi maisematyöluvan Blominmäen laen alueen puuston kaadolle, maaston muokkaukselle ja ajoyhteyksien rakentamiselle. 7 Ympäristöasiat Ei kirjattavaa. 8 Hankkeen kustannukset Hankesuunnitelma ja hankkeen toteutuneet kustannukset ja sidottujen kustannusten pohjalta tarkennettu ennuste. INVESTOINTIKUSTANNUKSET Hankesuunnitelma toteutunut ennuste 2014, M 12/2015, M % 12/2015, M Puhdistamon louhintatyöt 86 12,48 14,5 % 69 Rakennustyöt 79 1,51 1,9 % 79 Koneistotyöt LVI-työt Automaatio & instrumentointi 7 7 Sähkötyöt Tulo- ja purkutunnelit 61 0,55 0,9 % 61 Suomenojan jätevesien kääntö Suunnittelu ja rakennuttaminen 16 6,06 37,9 % 16 Louhinnan suhdannevaraus Muut ja ennakoimattomat kustannukset Yhteensä ,60 5,6 % 354

10 9(14) Ennustetta ei ollut tarvetta muuttaa kesäkuussa 2015 arvioidusta. Hankesuunnitelman mukainen vuosittaisten kustannusten jakautuminen on esitetty seuraavassa taulukossa. Investointikustannukset toteutuma , M TTS investointisuunnitelma, M Hankesuunnitelma 2014, M ,6 0, ,4 0, ,3 0, ,7 1, ,9 2, ,7 21,0 23, ,1 52, ,6 56, ,7 83, , , ,0 yhteensä 20,6 371,0 Hallituksen hyväksymässä HSY:n investointisuunnitelmassa on huomioitu hankesuunnitelman tarkennuksen mukainen kustannusarvion kasvu. Investointiohjelma laaditaan keväällä 2016 ja siihen kustannusarvio päivitetään tältä pohjalta. 9 Tiedottaminen ja asiakaspalaute HSY järjesti yhdessä Lemminkäinen Infra Oy:n kanssa asukastilaisuuden Mikkelän koululla Tilaisuudessa kerrottiin Blominmäen jätevedenpuhdistamosta, luolastolouhintojen etenemisestä ja aikatauluista. Blominmäen lähiasukkailta on tullut muutama meluvalitus, mutta niitä ei ole pystytty yksilöidysti kohdentamaan urakassa tehtyihin töihin. Liite 1: Blominmäen hankkeen tapahtumahistoria Liite 2 Blominmäen hankkeen lisä- ja muutostyöt ja hankintapäätökset 4/2015 Liite 3 Blominmäen hankkeen yleisaikataulu Liite 4: Blominmäen luolaston kattoperien louhintatilanne karttapiirros

11 10(14) Liite 1: Blominmäen jätevedenpuhdistamohankkeen keskeiset tapahtumat /2005 Espoon veden ja Espoon geoteknisen yksikön tekemä Suomenojan ympäristön (2,5 km säteellä) kallioresurssikartoitus jätevedenpuhdistamon sijoitusmahdollisuuksien selvittämiseksi Espoon Vesi teetti jätevedenpuhdistusta koskevan pitkän tähtäimen kehittämissuunnitelman, jossa suositeltiin jätevesien käsittelyn siirtämistä Suomanojalta kalliopuhdistamoon, alustavat ympäristöselvitykset kolmesta Länsiväylän pohjoispuolen <4 km kalliosta YVA-prosessi ja sen rinnalla laaja vuorovaikutusprojekti, jossa selvitettiin yli 20 ehdotetun sijoituspaikan mahdollisuudet ja lisättiin YVA-prosessiin 2 lisävaihtoehtoa Uuudenmaan ympäristökeskus antoi yhteysviranomaisena lausunnon jätevedenpuhdistamon sijoitusvaihtehtojen ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta (YVA) Espoon kaupunginvaltuusto päätti uuden puhdistamon sijoituspaikaksi Blominmäen Uudenmaan maakuntavaltuusto hyväksyi Blominmäkeä koskevan vaihemaakuntakaavan Pääsuunnittelijaksi valittiin yhteenliittymä FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy, Ramboll Finland Oy ja Kalliosuunnittelu Oy Geo- ja kalliotekniseksi suunnittelijaksi valittiin Pöyry Finland Oy Espoon kapunginvaltuusto hyväksyi Blominmäen osayleiskaavan Blominmäen jätevedenpuhdistamon ympäristölupahakemus jätettiin Etelä-Suomen aluehallintovirastolle HSY:n hallitus hyväksyi hankesuunnitelman tarkennuksen siten, että hankkeen kokonaiskustannukset ovat 371 milj. euroa Mikkelänkallion avolouhinnalle ja ajotunnelilouhinnalle saatiin rakennuslupa Blominmäen asemakaava sai lainvoiman Blominmäen luolaston rakennuslupahakemus jätettiin Mikkelänkallion louhintatöiden urakoitsijaksi valittiin Skanska Infra Oy (urakka-aika ) Finnoon ajotunnelin yhteiskäytöstä tehtiin Länsimetron kanssa sopimus Viemäritunnelien toteutussuunnittelijaksi valittiin Kalliosuunnittelu Oy Blominmäen luolastolle saatiin rakennuslupa Luolaston louhintaurakoitsijaksi valittiin Lemminkäinen Infra Oy (urakka-aika ) Louhintojen rakennuttajakonsultiksi valittiin SITO Rakennuttajat Oy Puhdistamon rahoitukseen liittyvä Euroopan Investointipankin (EIB) lainan ensimmäinen 100 milj. euron lainasopimus allekirjoitettiin Puhdistamon rahoitukseen liittyvä Pohjoismaiden Investointipankin (NIB) 115 milj. euron lainasopimus allekirjoitettiin Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) myönsi puhdistamolle ympäristöluvan (yksi valitus Vaasan hallinto-oikeuteen)

12 11(14) Liite 2: raportointijaksolla hyväksytyt lisä- ja muutostyöt sekä tehdyt hankintapäätökset (sisältyvät kohdan 8 ennusteen kustannuksiin) hyväksyjä euroa (alv 0%) Lisä- ja muutostyöt: Tilapäinen aggregaatti/ Blominmäki projektinjohtaja Kuilun F15 louhinnan viimeistelytyöt ja lujitustyöt toimialajohtaja Täyttömäen betonijätteiden poisto ja poiskuljetus projektinjohtaja Mikkelän tukikohta-alueen lisätäytöt HSY:n varaston vieressä projektinjohtaja Puunkaato-osaston uudelleen mobilisointi projektinjohtaja 720 N4- luokan suodatinkangas pääajotunnelin massanvaihtoon projektinjohtaja 964 Skanskan tekemän täyttömäen mittaukset projektinjohtaja 780 Ekstensometrireikien ET12 ja ET14 poraukset projektinjohtaja 981 Pääajotunnelin louhintapalkin ja vedenohjausrakenteen korkeusmuutokset projektinjohtaja yhteensä Hankintapäätökset: Blominmäen esittelyvideo osastonjohtaja Täyttömäkialueen maisemoinnin toteutussuunnittelu projektinjohtaja Louheen vastaanoton ja jatkokäsittelyn suunnittelu projektinjohtaja Pääajotunnelin vesihuoltolinjojen toteutussuunnittelu projektinjohtaja Viemäritunnelien ilmanvaihdon suunnittelu projektinjohtaja Louhintaurakan aikaiset tärinämittaukset osastonjohtaja Louhintaurakan etenemisen visualisointi projektinjohtaja Louheen yö- ja viikonloppuvastaanotto toimialajohtaja yhteensä Huom. Louheen yö- ja viikonloppuvastaanotto lentokentän läheisyydessä tulee lisäämään kuljetuskustannuksia n. 1,4 milj. euroa

13 Liite 3: Blominmäen hankkeen yleisaikataulu tilanne TOIMENPIDE I II III IV I II III IV I II III IV I II III IV I II III IV I II III IV I II III IV I II III IV I II III IV I II III IV Yleissuunnittelu valmis ja hankesuunnitelman tarkennus Täydentävät kalliotekniset tutkimukset Ympäristölupahakemuksen valmistelu ja lupapäätös AVI:lta 3. vaihemaakuntakaavan hyväksyminen, vahvistus ja lainvoima Osayleiskaavan valmistelu, hyväksyminen ja lainvoima Asemakaavan valmistelu, hyväksyminen ja lainvoima Yleisssuunnitelman tarkistus ja luonnossuunnittelu Tila- ja layout-suunnittelu, luolasto Rakennuslupahakemukset ja päätökset Puhdistamon louhinnan toteutussuunnittelu Viemäritunnelien louhinnan toteutussuunnittelu Puhdistamon ajotunneleiden ja luolaston louhintaurakoiden kyselyt Puhdistamon ajotunneleiden louhuinta Luolaston louhinta Rakennusten toteutussuunnittelu + luolaston muu tot.suunnittelu Muut urakkakyselyt Rakennustekniset työt Laiteasennukset Tulo- ja purkutunnelien louhinta Suomenojan jätevesien kääntöjärjestelyjen toteutus Koekäyttö sekä vesien ja lietteen siirto Suomenojalta Käyttöönotto viranomaisprosessin käynnistys hyväksymispäätös viranomaisprosessin käynnistys (hankesuunnitelmassa ennustettu) hyväksymispäätös (hankesuunnitelmassa ennustettu)

14 Liite 4: Blominmäen luolaston kattoperien louhintatilanne aiemmin louhittu osuus + louhintaurakan eteneminen

HSY:n uusi Blominmäen jätevedenpuhdistamo

HSY:n uusi Blominmäen jätevedenpuhdistamo HSY:n uusi Blominmäen jätevedenpuhdistamo Maanalainen rakentaminen seminaari 11.5.2015 RIL Pohja-, maa- ja kalliorakentamisen tekniikkaryhmä Jukka Yli-Kuivila, projektijohtaja HSY 11.5.2015 Blominmäen

Lisätiedot

Megaluokan vesihuoltohanke etenee

Megaluokan vesihuoltohanke etenee Megaluokan vesihuoltohanke etenee kohti Espoon Blominmäen jätevedenpuhdistamoa Jukka Yli-Kuivila, projektijohtaja HSY Maarakennuspäivä 24.9.2015 Blominmäki huhtikuussa 2015 27.8.2014 2 1 24.9.2015 Mikkelänkallio

Lisätiedot

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 1.10.2015

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 1.10.2015 Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 1.10.2015 HSY:n hallitus 16.10.2015 Lisätietoja toimialajohtaja Jukka Piekkari 09 1561 3002 jukka.piekkari@hsy.fi

Lisätiedot

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 16.3.2015

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 16.3.2015 Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 16.3.2015 HSY:n hallitus 20.3.2015 Lisätietoja toimialajohtaja Jukka Piekkari 09 1561 3002 jukka.piekkari@hsy.fi

Lisätiedot

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 1.6.2015

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 1.6.2015 Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 1.6.2015 HSY:n hallitus 12.6.2015 Lisätietoja toimialajohtaja Jukka Piekkari 09 1561 3002 jukka.piekkari@hsy.fi

Lisätiedot

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 31.3.2016 HSY:n hallitus 22.4.2016 Lisätietoja toimialajohtajan sijainen Tommi Fred 09 1561 3451 tommi.fred@hsy.fi

Lisätiedot

Lisätietoja toimialajohtaja Jukka Piekkari 09 1561 3002 jukka.piekkari@hsy.fi. osastonjohtaja vs. Mari Heinonen 09 1561 3187 mari.heinonen@hsy.

Lisätietoja toimialajohtaja Jukka Piekkari 09 1561 3002 jukka.piekkari@hsy.fi. osastonjohtaja vs. Mari Heinonen 09 1561 3187 mari.heinonen@hsy. äristöpalvelut DENPUHDISTAMO RAPORTTI 1.6.2015 2.6.2015 Lisätietoja toimialajohtaja Jukka Piekkari 09 1561 3002 jukka.piekkari@hsy.fi osastonjohtaja vs. Mari Heinonen 09 1561 3187 mari.heinonen@hsy.fi

Lisätiedot

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 30.9.2017 HSY:n hallitus 20.10.2017 Lisätietoja toimialajohtaja Tommi Fred 09 1561 3451 tommi.fred@hsy.fi osastonjohtaja

Lisätiedot

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 13.1.2017 HSY:n hallitus 20.1.2017 Lisätietoja toimialajohtajan sijainen Tommi Fred 09 1561 3451 tommi.fred@hsy.fi

Lisätiedot

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 30.6.2018 HSY:n hallitus 17.8.2018 Lisätietoja toimialajohtaja Tommi Fred 09 1561 3451 tommi.fred@hsy.fi osastonjohtaja

Lisätiedot

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 31.7.2017 HSY:n hallitus 25.8.2017 Lisätietoja toimialajohtajan sijainen Tommi Fred 09 1561 3451 tommi.fred@hsy.fi

Lisätiedot

Blominmäen jätevedenpuhdistamon Mikkelän ajotunnelin louhintaurakan asukastilaisuus

Blominmäen jätevedenpuhdistamon Mikkelän ajotunnelin louhintaurakan asukastilaisuus Blominmäen jätevedenpuhdistamon Mikkelän ajotunnelin louhintaurakan asukastilaisuus 25.11.2014 Avaussanat Jukka Piekkari, vesihuollon toimialajohtaja Blominmäen puhdistamohankkeen tausta ja eteneminen

Lisätiedot

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 31.7.2016 HSY:n hallitus 26.8.2016 Lisätietoja toimialajohtajan sijainen Tommi Fred 09 1561 3451 tommi.fred@hsy.fi

Lisätiedot

Kysymyksiä ja palautetta? Voit täyttää palautelomakkeen ja palauttaa sen järjestäjille Käsittelemme kysymykset ja palautteet esitysten jälkeen

Kysymyksiä ja palautetta? Voit täyttää palautelomakkeen ja palauttaa sen järjestäjille Käsittelemme kysymykset ja palautteet esitysten jälkeen Kysymyksiä ja palautetta? Voit täyttää palautelomakkeen ja palauttaa sen järjestäjille Käsittelemme kysymykset ja palautteet esitysten jälkeen Blominmäen jätevedenpuhdistamo ja viemäritunnelit 19.1.2016

Lisätiedot

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 31.12.2017 HSY:n hallitus 19.1.2018 Lisätietoja toimialajohtajan sijainen Tommi Fred 09 1561 3451 tommi.fred@hsy.fi

Lisätiedot

Blominmäen jätevedenpuhdistamo hankekatsaus. 16.4.2015 Jukka Yli-Kuivila, projektijohtaja

Blominmäen jätevedenpuhdistamo hankekatsaus. 16.4.2015 Jukka Yli-Kuivila, projektijohtaja Blominmäen jätevedenpuhdistamo hankekatsaus 16.4.2015 Jukka Yli-Kuivila, projektijohtaja Blominmäen jätevedenpuhdistamo 150 000 m 3 /d 400 000 asukasta v. 2020 => 550 000 asukasta v. 2040 Blominmäki havainnekuva

Lisätiedot

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HANKESUUNNITELMA Mikkelänkallion tukikohta

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HANKESUUNNITELMA Mikkelänkallion tukikohta Helsingin seudun ympäristöpalvelut HANKESUUNNITELMA Mikkelänkallion tukikohta Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä Opastinsilta 6 A 00520 Helsinki puhelin 09 156 11 faksi 09 1561 2011 www.hsy.fi

Lisätiedot

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 31.3.2017 HSY:n hallitus 21.4.2017 Lisätietoja toimialajohtajan sijainen Tommi Fred 09 1561 3451 tommi.fred@hsy.fi

Lisätiedot

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 31.3.2018 HSY:n hallitus 13.4.2018 Lisätietoja toimialajohtaja Tommi Fred 09 1561 3451 tommi.fred@hsy.fi osastonjohtaja

Lisätiedot

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 30.9.2018 HSY:n hallitus 12.10.2018 Lisätietoja toimialajohtaja Tommi Fred 09 1561 3451 tommi.fred@hsy.fi osastonjohtaja

Lisätiedot

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 12.10.2016 HSY:n hallitus 21.10.2016 Lisätietoja toimialajohtajan sijainen Tommi Fred 09 1561 3451 tommi.fred@hsy.fi

Lisätiedot

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI

TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI Helsingin seudun ympäristöpalvelut BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMO TOTEUTUKSEN TILANNERAPORTTI 31.3.2019 HSY:n hallitus 12.3.2019 Lisätietoja toimialajohtaja Tommi Fred 09 1561 3451 tommi.fred@hsy.fi hankejohtaja

Lisätiedot

Pirkanmaan keskuspuhdistamon asukastilaisuus 20.4.2015

Pirkanmaan keskuspuhdistamon asukastilaisuus 20.4.2015 Pirkanmaan keskuspuhdistamon asukastilaisuus 20.4.2015 17.30-18.00 18.05 18.20 19.00 20.00 Kahvitarjoilu Tilaisuuden avaus (Tampereen Vesi) Historiakatsaus (Tampereen Vesi) Suunnittelutilanne ja lisätutkimukset

Lisätiedot

Blominmäen jätevedenpuhdistamo. HSY:n historian suurin panostus Itämeren suojeluun ja Espoon kaupunkikehitykseen

Blominmäen jätevedenpuhdistamo. HSY:n historian suurin panostus Itämeren suojeluun ja Espoon kaupunkikehitykseen Blominmäen jätevedenpuhdistamo HSY:n historian suurin panostus Itämeren suojeluun ja Espoon kaupunkikehitykseen 31.8./6.9./13.9.2016 Jukka Yli-Kuivila, projektijohtaja 1 Ajoreitti Mikkelästä Blominmäkeen

Lisätiedot

Blominmäen jätevedenpuhdistamon Mikkelän ajotunnelin louhintaurakan asukastilaisuus

Blominmäen jätevedenpuhdistamon Mikkelän ajotunnelin louhintaurakan asukastilaisuus Keskustelumuistio Projekti Blominmäen jätevedenpuhdistamon Mikkelän ajotunnelin louhintaurakan asukastilaisuus Mikkelän koulu, Lanttikatu 7, 02770 ESPOO Asiakas Helsingin Seudun Ympäristöpalvelut (HSY)

Lisätiedot

ASEMANTIEN PÄIVÄKODIN LOPPURAPORTTI

ASEMANTIEN PÄIVÄKODIN LOPPURAPORTTI ASEMANTIEN PÄIVÄKODIN LOPPURAPORTTI 28.1.2014 RAKENNUSHANKKEEN LOPPURAPORTTI Kohde: Asemantien päiväkoti 740-4-33-1 Asemantie 16 57100 SAVONLINNA Hankkeen laajuustiedot ja tilatehokkuudet: Päiväkotirakennus:

Lisätiedot

Keskuspuhdistamo Tampereen seudun kuntien merkittävin ympäristöinvestointi!

Keskuspuhdistamo Tampereen seudun kuntien merkittävin ympäristöinvestointi! Keskuspuhdistamo Tampereen seudun kuntien merkittävin ympäristöinvestointi! 100 vuoden ratkaisu! Kuuden kunnan yhteinen seudullinen kalliojätevedenpuhdistamo Tampereen Sulkavuoreen siirto ja purkutunneleineen.

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Vt 12 Lahden eteläinen kehätie 17.5.2017 Illan ohjelma Kahvit ja tilaisuuden avaus, esittäytyminen Mt167 esittelyvideo, n. 2-3 min Tilannekatsaus Suomen Maastorakentaja Oy:n puheenvuoro Keskustelua ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/2015 1 (5) 805 HSY -kuntayhtymän toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotus vuosille 2016-2018 HEL 2015-007268 T 00 01 06 Päätös päätti merkitä tiedoksi liitteinä 2 ja 3 olevat

Lisätiedot

Case Westenergy Suunnittelun yhteensovittaminen ja yhteiset tavoitteet

Case Westenergy Suunnittelun yhteensovittaminen ja yhteiset tavoitteet Copyright 2012 Citec Group Oy Ab 11 Sept 2014 SKI Case Westenergy Suunnittelun yhteensovittaminen ja yhteiset tavoitteet Westenergy Mustasaari Westenergy muuntaa polttokelpoisen jätteesi energiaksi, joka

Lisätiedot

Kolmen suuren jätevedenpuhdistamon rakentaminen käynnistymässä

Kolmen suuren jätevedenpuhdistamon rakentaminen käynnistymässä Kolmen suuren jätevedenpuhdistamon rakentaminen käynnistymässä Vesihuolto 2015 Jukka Yli-Kuivila, projektijohtaja HSY Pekka Pesonen, toimitusjohtaja Tampereen Vesi Petri Tuominen, toimitusjohtaja JS-Puhdistamo

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA

ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Asikkalan kunta Asiakirjatyyppi Vesihuollon yleissuunnitelma Päivämäärä [Month, year] Viite LUONNOS 10.1.2012 ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA LUONNOS ASIKKALAN KUNTA

Lisätiedot

Kustannusten kiinnittyminen

Kustannusten kiinnittyminen Kustannusten kiinnittyminen Työtunneli louhintaurakat solmittiin vuoden 2009 lopun ja 2010 aikana Urakkatarjoukset pyydettiin niin, että niissä on Kiinteäosuus ja yksikköhintaosuus Louhintaurakat saadaan

Lisätiedot

15 kiinteistön energiatehokkuuden parantaminen ESCO-konseptilla

15 kiinteistön energiatehokkuuden parantaminen ESCO-konseptilla 15 kiinteistön energiatehokkuuden parantaminen ESCO-konseptilla Juha Vuorenmaa, rakennuttajapäällikkö Marita Tamminen, projektipäällikkö Vantaan kaupunki, Tilakeskus Miksi ja millä perusteilla ESCOon -

Lisätiedot

Pirkanmaan keskuspuhdistamohankkeen

Pirkanmaan keskuspuhdistamohankkeen Pirkanmaan keskuspuhdistamohankkeen tilanne Keskuspuhdistamoseminaari 17.11.2011 Tj Pekka Pesonen Tampereen Vesi HANKKEEN KEHITYSVAIHEET 2005: Pirkanmaan vesihuollon alueellinen yleissuunnitelma: Idea

Lisätiedot

Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe

Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe 19.1.2016 1 Tilaisuuden ohjelma Tilaisuuden avaus Espoon kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska Hankekokonaisuuden esittely Espoon kaupunkitekniikka rakennuspäällikkö

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Vt 12 Lahden eteläinen kehätie 18.5.2017 Illan ohjelma Kahvit ja tilaisuuden avaus Tilannekatsaus ja tulevat työt Mt167 esittelyvideo, n. 2-3 min Hollolan kunnan kuulumiset Suomen Maastorakentajat Oy:n

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (6) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2016 1 (6) 3 Katujen suunnittelun puitesopimus 2016-2017, konsulttien valinta Pöydälle 12.01.2016 HEL 2015-008566 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää sulkea Infrasuunnittelu

Lisätiedot

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HANKESUUNNITELMA Pitkäkosken vedenpuhdistuslaitoksen hallirakenteiden peruskorjaus

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HANKESUUNNITELMA Pitkäkosken vedenpuhdistuslaitoksen hallirakenteiden peruskorjaus Helsingin seudun ympäristöpalvelut HANKESUUNNITELMA Pitkäkosken vedenpuhdistuslaitoksen hallirakenteiden peruskorjaus 1 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä Opastinsilta 6 A 00520 Helsinki puhelin

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

JÄPPILÄN SEUDUN VESIOSUUSKUNTA VESIHUOLLON TIEDOTUSTILAISUUS 25.4.2008 Tilaisuuden avaus Vesihuollon yleiset periaatteet Osuuskunnan yleiset

JÄPPILÄN SEUDUN VESIOSUUSKUNTA VESIHUOLLON TIEDOTUSTILAISUUS 25.4.2008 Tilaisuuden avaus Vesihuollon yleiset periaatteet Osuuskunnan yleiset JÄPPILÄN SEUDUN VESIOSUUSKUNTA VESIHUOLLON TIEDOTUSTILAISUUS 25.4.2008 Tilaisuuden avaus Vesihuollon yleiset periaatteet Osuuskunnan yleiset periaatteet Hanke-esittely Keskustelua Tilaisuuden päättäminen

Lisätiedot

Riikinvoiman Ekovoimalaitoshanke. EnergyVarkaus Seminaari 8.8.2014

Riikinvoiman Ekovoimalaitoshanke. EnergyVarkaus Seminaari 8.8.2014 Riikinvoiman Ekovoimalaitoshanke EnergyVarkaus Seminaari 8.8.2014 Sisältö 1. Riikinvoiman Ekovoimalaitoshanke 2. Hankkeen tilannekatsaus Riikinvoiman Ekovoimalaitoshanke Hanke käynnistyi syksyllä 2010

Lisätiedot

Keskustakirjasto. Puujulkisivut, vuoropuhelu 30.9.2014

Keskustakirjasto. Puujulkisivut, vuoropuhelu 30.9.2014 Keskustakirjasto Puujulkisivut, vuoropuhelu 30.9.2014 Keskustakirjasto Puujulkisivut, vuoropuhelu Tilaisuuden tarkoitus: esitellä Keskustakirjasto hanketta esitellä puumateriaalin käyttöä julkisivussa

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Raportti 1 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Kuukausiraportti nro 12/2017 Tarkastelujakso: 1.12.2017-31.12.2017 Laatinut: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy Hyväksynyt: Liikennevirasto Liikennevirasto PL 33, 00521

Lisätiedot

Katsaus Helsingin seudun MAL-aiesopimuksen toteutumiseen

Katsaus Helsingin seudun MAL-aiesopimuksen toteutumiseen Tiivistelmä Helsingin seudun MAL-seurannasta, 25.11.2014 Katsaus Helsingin seudun MAL-aiesopimuksen toteutumiseen Valtion ja Helsingin seudun kuntien välinen maankäytön, asumisen ja liikenteen aiesopimus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58 01.06.2015 Sivu 1 / 1 5502/02.07.00/2014 58 Tontin ja maanalaisen alueen vuokraaminen Gumbölestä sekä tontin laajennuksen vuokraaminen Muuralasta Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymälle (HSY),

Lisätiedot

Pirkanmaan vesihuollon suurhankkeet ja lainsäädäntö

Pirkanmaan vesihuollon suurhankkeet ja lainsäädäntö Pirkanmaan vesihuollon suurhankkeet ja lainsäädäntö RIL: Vesi- ja ympäristöalan lainsäädännön ajankohtaiskatsaus Kuparisali 22.5.2008 Reijo Kuivamäki aluejohtaja Pöyry Environment Oy Tampereen seudun strategiset

Lisätiedot

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY HUITTISTEN KESKUSPUHDISTAMO

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY HUITTISTEN KESKUSPUHDISTAMO HUITTISTEN PUHDISTAMO OY HUITTISTEN KESKUSPUHDISTAMO SISÄLTÖ Hankkeen taustaa Kuormitusennusteet ja mitoitusarvot Puhdistamon prosessivaiheet Puhdistamon layout Kustannukset Sopimukset TAUSTAA: ALUEELLISET

Lisätiedot

Villingin vesiosuuskunnan perustamisasiakirja on allekirjoitettu 3.9.2007. Villingin vesiosuuskunta on rekisteröity kaupparekisteriin 2.11.2007.

Villingin vesiosuuskunnan perustamisasiakirja on allekirjoitettu 3.9.2007. Villingin vesiosuuskunta on rekisteröity kaupparekisteriin 2.11.2007. Villingin vesiosuuskunnan perustamisasiakirja on allekirjoitettu 3.9.2007. Villingin vesiosuuskunta on rekisteröity kaupparekisteriin 2.11.2007. Toimintakertomus 2011 Vesiosuuskunnan viidennen toimintakauden

Lisätiedot

REIJOLAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA

REIJOLAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA Tekninen virasto Kaavoitus 19.05.2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA REIJOLAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA Kuva 1. Suunnittelualue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Uuden rakennus- ja maankäyttölain

Lisätiedot

Sopimus 1 (5) 20.1.2016

Sopimus 1 (5) 20.1.2016 Sopimus 1 (5) SOPIJAPUOLET FORTUM POWER AND HEAT OY (jäljempänä "Fortum") PL 100, 00048 FORTUM, ja MUHOKSEN KUNTA, PL 39, 91501 MUHOS UTAJÄRVEN KUNTA, PL 18,91601 UTAJÄRVI VAALAN KUNTA, PL 12, 91701 VAALA,

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN JÄTEVESIRATKAISU. Hyväristönmäen uuden jätevedenpuhdistamon ja siirtolinjan toteutus. HYVÄ-hanke

LAPPEENRANNAN JÄTEVESIRATKAISU. Hyväristönmäen uuden jätevedenpuhdistamon ja siirtolinjan toteutus. HYVÄ-hanke LAPPEENRANNAN JÄTEVESIRATKAISU Hyväristönmäen uuden jätevedenpuhdistamon ja siirtolinjan toteutus HYVÄ-hanke yleisötilaisuus Myllymäen koulu 26.5.2016 Riitta Moisio/LAVO Toikansuo jäteveden puhdistusta

Lisätiedot

AS.OY SÄÄSTÖSALO HELSINKI PUTKIREMONTIN HANKESUUNNITTELU

AS.OY SÄÄSTÖSALO HELSINKI PUTKIREMONTIN HANKESUUNNITTELU AS.OY SÄÄSTÖSALO HELSINKI PUTKIREMONTIN HANKESUUNNITTELU Laajasalo 21.5.2013 21.5.2013 Ins.tsto Conditio Oy / Juha Räisänen 1 Hankkeen suunnittelijat Putkisuunnittelu, pääsuunnittelija Insinööritoimisto

Lisätiedot

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti

Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti TARJOUSPYYNTÖ Rakennusteknisten töiden urakkatarjouspyyntö Viitasaaren kaupungin tilapalvelu pyytää tarjoustanne tarjouspyyntöasiakirjojen mukaisesti 1. Tilaaja Tilapalvelu Keskitie 10 44500 Viitasaari

Lisätiedot

Työtä ja toimeentuloa luonnonhoitotöistä Siikainen 1.10.2015 Matti Seppälä Vaikuttavuutta METSO Luonnonhoitoon -hanke

Työtä ja toimeentuloa luonnonhoitotöistä Siikainen 1.10.2015 Matti Seppälä Vaikuttavuutta METSO Luonnonhoitoon -hanke Luonnonhoitohankkeiden toimintamalli ja hankehaku Työtä ja toimeentuloa luonnonhoitotöistä Siikainen 1.10.2015 Matti Seppälä Vaikuttavuutta METSO Luonnonhoitoon -hanke Oikeudellinen tausta KemeraLaki (34/2015)

Lisätiedot

PIRKANMAAN KESKUSPUHDISTAMO SULKAVUORI ASUKASTILAISUUS 19.8.2015

PIRKANMAAN KESKUSPUHDISTAMO SULKAVUORI ASUKASTILAISUUS 19.8.2015 PIRKANMAAN KESKUSPUHDISTAMO SULKAVUORI PIRKANMAAN KESKUSPUHDISTAMO SISÄLTÖ 1. Luolapuhdistamo 1. Aikataulu 2. Mitoitus ja puhdistusarvot 3. Valitut prosessit ja lay-out luonnokset 4. Kustannusarvio 2.

Lisätiedot

KUNKUN PARKIN TOTEUTUKSEN JA OPEROINNIN KILPAILUTUKSEN PERIAATTEET/TAVOITTEET JA LAAJUUS

KUNKUN PARKIN TOTEUTUKSEN JA OPEROINNIN KILPAILUTUKSEN PERIAATTEET/TAVOITTEET JA LAAJUUS KUNKUN PARKIN TOTEUTUKSEN JA OPEROINNIN KILPAILUTUKSEN PERIAATTEET/TAVOITTEET JA LAAJUUS Kunkun parkki keskustan kehittämisohjelmassa Kunkun parkin pysäköinti- ja huoltolaitoksen rakentaminen toteuttaa

Lisätiedot

Nro 354 voimassa 30.9.2016

Nro 354 voimassa 30.9.2016 Nro 354 voimassa 30.9.2016 Rakentamisen Laatu RALA ry:n arviointilautakunta on hakemuksesta myöntänyt tämän pätevyystodistuksen osoituksena siitä, että T Maijala Oy Y-tunnus 0648504-5 kotipaikka Haapajärvi

Lisätiedot

Carelia ja konservatorio

Carelia ja konservatorio Carelia ja konservatorio Yliopistokatu 4, Joensuu Hankkeen esittely, Joensuun kaupunki 11.2.2019 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy Valtakunnallinen kampuskehittäjä Tulevaisuuden tilaratkaisuja ja houkuttelevia

Lisätiedot

Mäkikylän jätevedenpuhdistamon saneeraus ja laajennus

Mäkikylän jätevedenpuhdistamon saneeraus ja laajennus Mäkikylän jätevedenpuhdistamon saneeraus ja laajennus Vesihuoltopäivät 19.3.2015 Kouvola Jussi Lindholm jussi.lindholm@fcg.fi FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy 3.3.2015 Page 1 Mäkikylän jätevedenpuhdistamo

Lisätiedot

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS

VALTIONAVUSTUSHAKEMUS Hakija Hankkeen hallinnoinnista vastaava kunta, kuntayhtymä tai muu toimija Hakijan postiosoite Vastuuhenkilön Yhteyshenkilön Talouden vastuuhenkilön Hankkeen nimi ja siitä käytettävä lyhenne sekä hankkeen

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun tonttivarantokatsaus 2015. Pääkaupunkiseutua koskevia tunnuslukuja SeutuRAMAVA 1/2015 -aineistosta

Pääkaupunkiseudun tonttivarantokatsaus 2015. Pääkaupunkiseutua koskevia tunnuslukuja SeutuRAMAVA 1/2015 -aineistosta Pääkaupunkiseudun tonttivarantokatsaus 2015 Pääkaupunkiseutua koskevia tunnuslukuja SeutuRAMAVA 1/2015 -aineistosta SeutuRAMAVA-aineisto HSY tuottaa Seudullisen perusrekisterin pohjalta kaksi kertaa vuodessa,

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 598 PÄÄTÖS Helsinki 19.5.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2008-Y-653-111 No YS 598 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 101 :n mukaisesta, erikseen tehdystä hakemuksesta, joka koskee YIT Rakennus Oy:n

Lisätiedot

Uusiomateriaalien mahdollisuudet

Uusiomateriaalien mahdollisuudet Uusiomateriaalien mahdollisuudet Vt 12 Lahden eteläinen kehätie, Kiertotalous kuntien maarakentamisessa -seminaari 7.6.2017 Kehätie & Uudenmaankatu 7.6.2017 Juha-Pekka Hämäläinen 2 Yhteinen hanke Liikennevirasto

Lisätiedot

Kalliorakentamisen kilpailukyky ohjelman esittely ja saavutettuja tuloksia. Prof. Pekka Särkkä johtoryhmän puheenjohtaja

Kalliorakentamisen kilpailukyky ohjelman esittely ja saavutettuja tuloksia. Prof. Pekka Särkkä johtoryhmän puheenjohtaja Kalliorakentamisen kilpailukyky ohjelman esittely ja saavutettuja tuloksia Prof. Pekka Särkkä johtoryhmän puheenjohtaja 1 STRATEGIA JA VISIO Laadulliset ja toiminnalliset tavoitteet KALLIORAKENTAMISEN

Lisätiedot

Osastonjohtaja Tuomo Heinonen puh. (09) Projektinjohtaja Jukka Yli-Kuivila puh. (09)

Osastonjohtaja Tuomo Heinonen puh. (09) Projektinjohtaja Jukka Yli-Kuivila puh. (09) Hallitus 5 19.01.2018 BLOMINMÄEN JÄTEVEDENPUHDISTAMOHANKKEESEEN LIITTYVÄT SUUNNITTELUTOIMEKSIANNOT 604/05.050.501.5012/2017 Hallitus 5 Esittelijä Valmistelijat Yleistä Toimitusjohtaja Raimo Inkinen Toimialajohtaja

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-8 / 2017 Vakka-Suomen Veden johtokunta

Osavuosikatsaus 1-8 / 2017 Vakka-Suomen Veden johtokunta Osavuosikatsaus 1-8 / 2017 Vakka-Suomen Veden johtokunta 21.09.2017 Puhtaan veden tekijät Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1-8 / 2017... 1 Rahoituslaskelma 1-8 / 2017... 2 Tavoitteet 2017... 3 Toiminta-ajatus...

Lisätiedot

Blominmäen jätevedenpuhdistamohanke, siirtoviemärit tiedotustilaisuus kiinteistönomistajille 1.3.2016

Blominmäen jätevedenpuhdistamohanke, siirtoviemärit tiedotustilaisuus kiinteistönomistajille 1.3.2016 Keskustelumuistio Blominmäen jätevedenpuhdistamohanke, siirtoviemärit tiedotustilaisuus kiinteistönomistajille 1.3.2016 Asiakas Helsingin Seudun Ympäristöpalvelut (HSY) Päivämäärä 1.3.2016 Kellonaika 18.00

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Raportti 1 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Kuukausiraportti nro 3/2018 Tarkastelujakso: 1.3.2018-31.3.2018 Laatinut: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy Hyväksynyt: Liikennevirasto Liikennevirasto PL 33, 00521

Lisätiedot

Laskutusjakso 3 kuukautta, paitsi suurkuluttajille 1 kuukausi

Laskutusjakso 3 kuukautta, paitsi suurkuluttajille 1 kuukausi 1 12.4.2016 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 31.3.2016 A. Talous Käyttötalous 1 000 Tot 3/2015 TA 2016 Tot 3/2016 % ta:sta Muutos 15-16 Muutos % Tuotot 3 479 15 478 3 601 23,3 122 3,4 Kulut -1 435-7 581-1 628 21,5-193

Lisätiedot

Yhteinen Kunnallistekninen Työmaa. Eva-Lisa Karlsson YKT-koordinaattori Projektinjohtaja MAKA/LIKE/Toiminnanohjaus

Yhteinen Kunnallistekninen Työmaa. Eva-Lisa Karlsson YKT-koordinaattori Projektinjohtaja MAKA/LIKE/Toiminnanohjaus Yhteinen Kunnallistekninen Työmaa Eva-Lisa Karlsson YKT-koordinaattori Projektinjohtaja MAKA/LIKE/Toiminnanohjaus Helsinki, maailman toimivin kaupunki Toimiva kaupunki tarkoittaa sitä, että tietyöt hoidetaan

Lisätiedot

Långvikin kehittäminen - konkreettinen ehdotus Kirkkonummen kunnalle

Långvikin kehittäminen - konkreettinen ehdotus Kirkkonummen kunnalle Långvikin kehittäminen - konkreettinen ehdotus Kirkkonummen kunnalle Långvik pysyy väljästi rakennettuna ja viihtyisänä asuinalueena 3.5.2012 1 Långvikin kehittäminen kunnan päätöksenteossa 1(5) Joulukuu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ko/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2016 1 (5) 1 Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalveluiden puitesopimus 2016 2017, konsulttien valinta HEL 2015-011101 T 02 08 02 00 Päätösehdotus päättää hylätä

Lisätiedot

Taloyhtiöiden täydennysrakentamisen liiketoimintamalli työryhmätyöskentely

Taloyhtiöiden täydennysrakentamisen liiketoimintamalli työryhmätyöskentely Taloyhtiöiden täydennysrakentamisen liiketoimintamalli työryhmätyöskentely Kuva: Lisa Voigtländer Markus Laine & Helena Leino markus.laine@uta.fi & helena.leino@uta.fi TARMO+ täydennysrakentamistyöpaja

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Raportti 1 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Kuukausiraportti nro 4/2018 Tarkastelujakso: 1.4.2018-30.4.2018 Laatinut: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy Hyväksynyt: Liikennevirasto Liikennevirasto PL 33, 00521

Lisätiedot

Liikuntapaikkojen rakentamisavustukset

Liikuntapaikkojen rakentamisavustukset Liikuntapaikkojen rakentamisavustukset Nuoriso- ja liikuntatoimen valtionavustukset ja sähköinen haku Vaasa 5.10.2017 Ismo Myllyaho Yksikön päällikkö Opetus- ja kulttuuritoimen vastuualue Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

YVA suunnittelun välineenä ja lainsäädännön kehittämistarpeet millaisin eväin eteenpäin

YVA suunnittelun välineenä ja lainsäädännön kehittämistarpeet millaisin eväin eteenpäin YVA suunnittelun välineenä ja lainsäädännön kehittämistarpeet millaisin eväin eteenpäin Timo Tanninen Ylijohtaja, luontoympäristöosasto Energiateollisuuden ympäristötutkimusseminaari 20.11.2011 1 YVA-laki

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

Otteet Otteen liitteet Muutoksenhakukielto, valmistelu Päätösehdotus

Otteet Otteen liitteet Muutoksenhakukielto, valmistelu Päätösehdotus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/202 (5) 57 Aluevarauksen jatkaminen ja laajentaminen Kauppahuone Laakkonen Oy:lle, Broman Group Oy:lle, Ativa Oy:lle ja A-Katsastus Oy:lle liike- ja toimitilahankkeiden

Lisätiedot

ASUNTO MERITULLINKATU 22 TILAAJAN TAVOITTEILLA JOHDETTU PERUKORJAUS- JA JALOSTUSHANKE YHTEISTOIMINTAURAKKAMUODOLLA

ASUNTO MERITULLINKATU 22 TILAAJAN TAVOITTEILLA JOHDETTU PERUKORJAUS- JA JALOSTUSHANKE YHTEISTOIMINTAURAKKAMUODOLLA ASUNTO MERITULLINKATU 22 TILAAJAN TAVOITTEILLA JOHDETTU PERUKORJAUS- JA JALOSTUSHANKE YHTEISTOIMINTAURAKKAMUODOLLA KORJAUSRAKENTAMISEN KEHITTÄMINEN TEKES LOPPUSEMINAARI 27.1.2015 Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit

Lisätiedot

Vatulan alueen jätevesiosuuskunta

Vatulan alueen jätevesiosuuskunta Vatulan alueen jätevesiosuuskunta Projektin päättäjäiset 25.9.2010 Vatulan Nykäyksellä Hankkeen käynnistäminen 24.5.2005 pidettiin ensimmäinen yleinen viemäröintihankkeen keskustelutilaisuus Vatulan Nykäyksellä.

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Raportti 1 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Kuukausiraportti nro 5/2018 Tarkastelujakso: 1.5.2018-31.5.2018 Laatinut: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy Hyväksynyt: Liikennevirasto Liikennevirasto PL 33, 00521

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (5) 151 Tripla-rakennushankkeen HKL:n kustannusosuuksien hyväksyminen HEL 2016-008432 T 02 08 03 01 Päätös Käsittely päättää hyväksyä Keski-Pasilan keskuksen toteutussopimuksen

Lisätiedot

KIVIAINEKSEN LOU- HINTA JA MURSKAUS, TOLKKINEN, PORVOO MELUN TARKKAILUOHJELMA

KIVIAINEKSEN LOU- HINTA JA MURSKAUS, TOLKKINEN, PORVOO MELUN TARKKAILUOHJELMA Vastaanottaja NCC Industry, Kiviaines Hanna Haukilahti Asiakirjatyyppi Tarkkailuohjelma Päivämäärä 21.2.2018 Viite 1510032705 KIVIAINEKSEN LOU- HINTA JA MURSKAUS, TOLKKINEN, PORVOO MELUN TARKKAILUOHJELMA

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015

Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015. Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 Tekninen lautakunta 214 24.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.07.2015 Länsialueen paloaseman rahoitus 99/10.03.02.01/2015 TEKLA 214 Valmistelija/lisätiedot: Tilakeskuksen johtaja vs. Pekka Oksman, puh. 040

Lisätiedot

Missä mennään? Rakentamisjohtaja Tero Palmu

Missä mennään? Rakentamisjohtaja Tero Palmu Missä mennään? Rakentamisjohtaja Tero Palmu 17.1.2019 Aineiston käyttö ja kopiointi ilman Länsimetron lupaa on kiellettyä. Itäjatke Länsimetro 21 km 13 asemaa Varikko Sammalvuoressa Kantametro (avattu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (5) 200 Aluehallintoviraston päätös Länsisataman edustan väylän muuttamisesta ESAVI/197/04.09/2013 Päätös Asia tulisi käsitellä 10.6.2014 kokouksessa. päätti merkitä

Lisätiedot

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta

Esityslista. Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta KIRKKONEUVOSTO 3/2016 1 (7) Aika Keskiviikko 4.5.2016 n. klo 17:20 - Kahvitarjoilu klo 16:45- Klo 17 varainhoidosta puhumassa Arto Virtanen ja Lea Rajamäki Nordeasta Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Kysymyksiä ja palautetta? Voit täyttää palautelomakkeen ja palauttaa sen järjestäjille Käsittelemme kysymykset ja palautteet esitysten jälkeen

Kysymyksiä ja palautetta? Voit täyttää palautelomakkeen ja palauttaa sen järjestäjille Käsittelemme kysymykset ja palautteet esitysten jälkeen Kysymyksiä ja palautetta? Voit täyttää palautelomakkeen ja palauttaa sen järjestäjille Käsittelemme kysymykset ja palautteet esitysten jälkeen Blominmäen jätevedenpuhdistamo hankekatsaus 6.10.2015 Jukka

Lisätiedot

RIL RR-tekniikkaryhmän iltapäiväseminaari Ennen rakennushankkeella oli selkeä tilaajaosapuoli. Kehittäjä=omistaja= käyttäjä

RIL RR-tekniikkaryhmän iltapäiväseminaari Ennen rakennushankkeella oli selkeä tilaajaosapuoli. Kehittäjä=omistaja= käyttäjä Suunnitteluttaminen 17.9.2014 RIL RR-tekniikkaryhmän iltapäiväseminaari 17.9.2014 Indepro Oy/ Toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Matti Kruus Matti Kruus Miksi suunnitteluttaminen on niin haastavaa? (nykyisin?)

Lisätiedot

CASE ASUNTO MERITULLINKATU 22 HANKEINFO KORJAUSRAKENTAMISEN KEHITTÄMINEN TEKES TYÖPAJA 11.9.2013

CASE ASUNTO MERITULLINKATU 22 HANKEINFO KORJAUSRAKENTAMISEN KEHITTÄMINEN TEKES TYÖPAJA 11.9.2013 CASE ASUNTO MERITULLINKATU 22 HANKEINFO KORJAUSRAKENTAMISEN KEHITTÄMINEN TEKES TYÖPAJA 11.9.2013 Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy Projektinjohtaja Juuso Hämäläinen ASUNTO MERITULLINKATU 22 KOHTEEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Ympäristölautakunta Ysp/7 25.08.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Ympäristölautakunta Ysp/7 25.08.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Asia tulisi käsitellä 25.8.2015 283 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Helen Oy:n Patolan huippulämpökeskuksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-001987 T

Lisätiedot

Kalliorakennussuunnittelun tehtäväluettelo KAT18

Kalliorakennussuunnittelun tehtäväluettelo KAT18 Kalliorakennussuunnittelun tehtäväluettelo KAT18 Louhinta- ja kalliotekniikan päivät 17.-18.1.2019 / Sitowise Oy 2 KAT-tehtäväluettelon uudistusprosessi Edellisen voimassa olleen tehtäväluettelo KAT95

Lisätiedot

HANNUKAISEN KAIVOSHANKE ympäristövaikutusten arviointiselostus

HANNUKAISEN KAIVOSHANKE ympäristövaikutusten arviointiselostus HANNUKAISEN KAIVOSHANKE ympäristövaikutusten arviointiselostus Kuva Mikko Jokinen Hankkeesta vastaava Northland Mines Oy YVA-konsultti Ramboll Finland Oy Northland Mines Oy HANNUKAISEN KAIVOSHANKE ympäristövaikutusten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) Opetuslautakunta POL/1 10.12.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) Opetuslautakunta POL/1 10.12.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) 217 Opetuslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Helsingin Uusi yhteiskoulu Osakeyhtiön lainahakemuksesta julkisivujen ja vesikaton peruskorjausta varten

Lisätiedot

R A K E N N U T T A M I S S O P I M U S

R A K E N N U T T A M I S S O P I M U S Sivu 1/6 R A K E N N U T T A M I S S O P I M U S 1. Sopijapuolet Toimeksiantaja: Oriveden kaupunki (0151789-6) PL 7 (Keskustie 23), 35301 ORIVESI Yhteyshenkilö: Veli-Pekka Naumanen, 040 1339 250, veli-pekka.naumanen@orivesi.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (6) 27 Katujen suunnittelun puitesopimuksen 2016-2017 sopimuskauden jatkaminen optiokaudelle 1.1.2018-31.12.2018 HEL 2015-008566 T 02 08 02 00 Päätös päätti käyttää

Lisätiedot

Talousarvio ja vuosien 2012-2013 taloussuunnitelma

Talousarvio ja vuosien 2012-2013 taloussuunnitelma Vesihuoltolaitoksen johtokunta 4 19.01.2011 Vesihuoltolaitoksen johtokunnan käyttösuunnitelma vuodelle 2011 2/02.02.02/2010 VESI 4 Kuntalain mukaan kunnanvaltuuston hyväksymä talousarvio on kunnan kaikkia

Lisätiedot