KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS"

Transkriptio

1 7/2012 HALLITUS PHALLITUS KOKOUSTIEDOT Aika Paikka OSALLISTUJAT Päätöksentekijät MUUT OSALLISTUJAT klo KTO kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, Myllyojantie 2, Naskarla Tarja Nuotio, puheenjohtaja Pipsa Allén, jäsen Minna Jyrkkä, jäsen Kalevi Kallonen, jäsen Heimo Mäki-Tanila, jäsen Hannu Raittola, jäsen Matti Vikström, jäsen Risto Ervelä, valt. pj., saapui klo :n 71 käsittelyn aikana Harry Nordqvist, valtuuston 1. vpj. Seija Aaltonen, erityishuoltopiirin johtaja Harri Lindqvist, talousjohtaja Marika Metsähonkala, palvelu- ja kehittämisjohtaja Katja Salminen, palvelujohtaja Marjatta Kemppinen, palvelujohtaja Irja Puhakka, sihteeri Tarja Nuotio puheenjohtaja Irja Puhakka sihteeri Käsitellyt asiat :t N TARKASTUS Aika ja paikka Allekirjoitukset YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Aika ja paikka Todistaa N OTTEEN OIKEAKSI TODISTAA Paimio, Kalevi Kallonen Paimio, Merja Lehtonen-Pietilä arkistonhoitaja pöytäkirjanpitäjä Heimo Mäki-Tanila

2 Hallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 65 Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. N TARKASTAJAT 66 Tämän pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Kalevi Kallonen ja Heimo Mäki-Tanila.

3 Hallitus VALTUUSTON PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO 67 ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus toteaa, että valtuuston tekemät päätökset eivät ole syntyneet virheellisessä järjestyksessä eikä valtuusto ole ylittänyt toimivaltaansa eivätkä päätökset ole muutoinkaan lainvastaisia, ja päättää panna päätökset täytäntöön. Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

4 Hallitus KIINTEISTÖJEN ERIYTTÄMINEN PALVELUTOIMINNASTA AUDIAPRO OY:N TARJOUS Valtuusto Merkittiin tiedoksi Keskustan valtuustoryhmän esittämä, kokoomuksen kannattama, kysymys hallitukselle: Keskustan valtuustoryhmä vaatii, että kiinteistöt tulevat irrottaa palvelutuotannosta. Mihin toimenpiteisiin hallitus ryhtyy, jotta edellä mainittu tavoite toteutuu? Hallitus ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää 1. käynnistää valmistelun kiinteistöjen yhtiöittämiseksi kuntayhtymän omistamaksi yhtiöksi mukaan lukien kiinteistöihin liittyvät palvelut; 2. tehdä valmistelun pohjalta esityksen valtuustolle. Keskustelun aikana erityishuoltopiirin johtaja muutti esitystään seuraavasti: Hallitus päättää käynnistää valmistelun siitä miten kiinteistöt pystytään irrottamaan palvelutuotannosta. Keskustelun jälkeen muutettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Lisäksi hallitus päätti, että kuntayhtymän tilintarkastajayhteisö Audiator Oy:ltä pyydetään tarjous selvityksen tekemiseksi. Rakennustoimikunta Audiapro Oy (Audiator-yhtiö) jätti liitteenä olevan tarjouksen Esitys: Rakennustoimikunta puoltaa hallitukselle tehtävää esitystä Audiapron tarjouksen hyväksymisestä. Rakennustoimikunta hyväksyi esityksen yksimielisesti. Todettiin asialla olevan kiire palvelutoimintojen kannalta. Hallitus Liitteenä 1 on Audiapro Oy:n tarjous selvitystyön tekemisestä kiinteistötoimintojen eriyttämiseksi palvelutoiminnasta. Työmäärä on 11 päivää ja tarjouksen yhteissumma ,00 sisältäen matkakustannukset. ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää tilata työn Audiapro Oy:ltä. Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

5 Hallitus ERON MYÖNTÄMINEN MARJATTA KEMPPISELLE PALVELUJOHTAJAN VIRASTA 69 Palvelujohtaja Marjatta Kemppinen on päivätyllä kirjeellä anonut eroa palvelujohtajan virasta lukien eläkkeelle siirtymisen johdosta. Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän hallintosäännön 5. luvun 31 :n mukaan hallitus ottaa alaisensa viranhaltijat. Edelleen hallintosäännön 5. luvun 35 :n mukaan palvelussuhteen päättymisestä päättää se, joka valitsee viranhaltijan tai ottaa työntekijän työsopimussuhteeseen. ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää myöntää palvelujohtaja Marjatta Kemppiselle eron Varsinais- Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän palvelujohtajan virasta lähtien. Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Palvelujohtaja Marjatta Kemppinen poistui :n 69 käsittelyn ajaksi.

6 Hallitus HUOLTO- JA TUKIPALVELURAKENNUKSEN PERUSKORJAUKSEN RAHOITUS Huolto- ja tukipalvelurakennuksen peruskorjaus Hallitus Huolto- ja tukipalvelurakennuksen (ravintokeskus) peruskorjauksen hankesuunnittelun kilpailutuksen voitti Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy, jonka alihankkijana toimi Saircon Oy keittiösuunnittelun osalta. Rakennuttajakonsultiksi on valittu Rakennuttamispalvelu Luoma Oy. Suunnittelun edetessä on tullut esille huomattava määrä laajennuksia alkuperäiseen suunnitelmaan nähden koko rakennuksen peruskorjaustarpeista johtuen. Rakennuksesta ei löydy tarpeeksi tilaa ravintokeskuksen ilmanvaihtoon liittyville jäähdytys- ja muille laitteille, ne on sijoitettava katolle. Kattoremontti oli tarkoitus tehdä erikseen, mutta suunnittelun edetessä tuli selväksi, että se kannattaa sisällyttää hankkeeseen. Sähköjärjestelmät vaativat myös laajan remontin. Pääkeskusta on laajennettava, koska sen kapasiteetti ei riitä koko tuki- ja osaamiskeskuksen tarpeisiin jatkossa, ei pelkästään ravintokeskuksen tarpeista johtuen. LVI-töissä lisäystä suunnittelun kuluessa on tullut kellarin ilmanvaihtokone sekä uusittavien ilmanvaihtokanavien määrän osalta. Kaikki kylmiöt uusitaan, lisäksi rakennetaan jääpankki jotta ruoka voidaan jäähdyttää nopeasti ja energiatehokkaasti kuljetusta varten. Kokonaisuutena voidaan todeta maaliskuun 2011 esitykseen nähden (Hall ), että suunnittelun kuluessa on siirrytty keittiön korjauksesta koko hoito- ja tukipalvelurakennuksen peruskorjaukseen ottaen huomioon koko KTO:n tarpeet (sähköpääkeskus). Peruskorjaus on tarpeellinen riittävän hygieniatason saavuttamiseksi, yleisen talotekniikan nostamiseksi nykypäivän vaatimusten mukaiseksi sekä ruokapalvelun toiminnan tehostamiseksi. Liitteenä 4 on terveystarkastajan viimeisen käynnin raportti. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on nyt Talousarviossa sille on varattuna alustavassa investointisuunnitelmassa, jonka kokonaissumman puitteisiin hanke mahtuu. Toiseksi suurin hanke, haastavasti käyttäytyvien rakennus, ei vie vuonna 2012 aikana sille varattua investointirahaa. Hankkeen alustavan aikataulun mukaan työt alkaisivat elokuussa ja päättyvät vuonna 2013 alussa. Lisäkustannuksia aiheutuu väistötilan (Paimion sairaalan keittiö) vuokrasta, n /kk, yhteensä /6 kk. Muutto- ja lisälaitekustannuksia syntyy myös n verran. Hanke on suunniteltu rahoitettavan lainarahoituksella, jonka ehdot ovat - lainan kesto 20 v. - takaisinmaksu tapahtuu vuosittain tasalyhennyksin Tarjoukset pyydetään sekä kiinteä- että muuttuvakorkoisena. Laina haetaan arvioidulle kokonaisinvestointikustannukselle, mutta nostetaan kilpailutuksen jälkeisen kokonaisurakkasumman mukaan.

7 Hallitus Lainan korkojen ja lyhennysten vaikutus 20 v. laina-ajalla ja 4% keskimääräisellä korolla on n. 0,6 / ateria. TALOUSJOHTAJA: Hallitus 1. päättää käynnistää huolto- ja tukipalvelurakennuksen peruskorjauksen suunnittelun ja toteutuksen; 2. valtuuttaa talousjohtajan kilpailuttamaan hankkeen rahoituksen ja allekirjoittamaan laina-asiakirjat. Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Hallitus Huolto- ja tukipalvelurakennuksen peruskorjauksen rahoitusta varten pyydettiin tarjoukset neljältä eri pankilta: Sampo Pankki Oyj:ltä, Lounais-Suomen Osuuspankilta, Kuntarahoitus Oyj:ltä sekä Ålandsbankenilta. Ålandsbanken ei tehnyt tarjousta. Tarjousten pääehdot näkyvät liitteenä 2 olevasta tarjousvertailusta. Rahoitussuunnitelma on liitteenä 3, jonka suositusten mukaisesti otettavan rahoituksen ehdot on valittu alla olevaan esitykseen. Tarjoukset pyydettiin sekä vaihtuva- että kiinteäkorkoisena. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että huolto- ja tukipalvelurakennuksen peruskorjauksen rahoitusta varten 1. otetaan 3.1 milj. :n laina tarjouskilpailussa edullisimman rahoitustarjouksen tehneeltä Kuntarahoitus Oyj:ltä; 2. laina otetaan kiinteäkorkoisena 20 vuodeksi, lyhennykset kaksi kerta vuodessa, helmi- ja elokuussa. Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

8 Hallitus HUOLTO- JA TUKIPALVELURAKENNUKSEN PERUSKORJAUKSEN KOKONAISURAKAN HANKINTAPÄÄTÖS Huolto- ja tukipalvelurakennuksen peruskorjaus Hallitus Huolto- ja tukipalvelurakennuksen (ravintokeskus) peruskorjauksen hankesuunnittelun kilpailutuksen voitti Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy, jonka alihankkijana toimi Saircon Oy keittiösuunnittelun osalta. Rakennuttajakonsultiksi on valittu Rakennuttamispalvelu Luoma Oy. Suunnittelun edetessä on tullut esille huomattava määrä laajennuksia alkuperäiseen suunnitelmaan nähden koko rakennuksen peruskorjaustarpeista johtuen. Rakennuksesta ei löydy tarpeeksi tilaa ravintokeskuksen ilmanvaihtoon liittyville jäähdytys- ja muille laitteille, ne on sijoitettava katolle. Kattoremontti oli tarkoitus tehdä erikseen, mutta suunnittelun edetessä tuli selväksi, että se kannattaa sisällyttää hankkeeseen. Sähköjärjestelmät vaativat myös laajan remontin. Pääkeskusta on laajennettava, koska sen kapasiteetti ei riitä koko tuki- ja osaamiskeskuksen tarpeisiin jatkossa, ei pelkästään ravintokeskuksen tarpeista johtuen. LVI-töissä lisäystä suunnittelun kuluessa on tullut kellarin ilmanvaihtokone sekä uusittavien ilmanvaihtokanavien määrän osalta. Kaikki kylmiöt uusitaan, lisäksi rakennetaan jääpankki jotta ruoka voidaan jäähdyttää nopeasti ja energiatehokkaasti kuljetusta varten. Kokonaisuutena voidaan todeta maaliskuun 2011 esitykseen nähden (Hall ), että suunnittelun kuluessa on siirrytty keittiön korjauksesta koko hoito- ja tukipalvelurakennuksen peruskorjaukseen ottaen huomioon koko KTO:n tarpeet (sähköpääkeskus). Peruskorjaus on tarpeellinen riittävän hygieniatason saavuttamiseksi, yleisen talotekniikan nostamiseksi nykypäivän vaatimusten mukaiseksi sekä ruokapalvelun toiminnan tehostamiseksi. Liitteenä 4 on terveystarkastajan viimeisen käynnin raportti. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on nyt Talousarviossa sille on varattuna alustavassa investointisuunnitelmassa, jonka kokonaissumman puitteisiin hanke mahtuu. Toiseksi suurin hanke, haastavasti käyttäytyvien rakennus, ei vie vuonna 2012 aikana sille varattua investointirahaa. Hankkeen alustavan aikataulun mukaan työt alkaisivat elokuussa ja päättyvät vuonna 2013 alussa. Lisäkustannuksia aiheutuu väistötilan (Paimion sairaalan keittiö) vuokrasta, n /kk, yhteensä /6 kk. Muutto- ja lisälaitekustannuksia syntyy myös n verran. Hanke on suunniteltu rahoitettavan lainarahoituksella, jonka ehdot ovat - lainan kesto 20 v. - takaisinmaksu tapahtuu vuosittain tasalyhennyksin

9 Hallitus Tarjoukset pyydetään sekä kiinteä- että muuttuvakorkoisena. Laina haetaan arvioidulle kokonaisinvestointikustannukselle, mutta nostetaan kilpailutuksen jälkeisen kokonaisurakkasumman mukaan. Lainan korkojen ja lyhennysten vaikutus 20 v. laina-ajalla ja 4% keskimääräisellä korolla on n. 0,6 / ateria. TALOUSJOHTAJA: Hallitus 1. päättää käynnistää huolto- ja tukipalvelurakennuksen peruskorjauksen suunnittelun ja toteutuksen; 2. valtuuttaa talousjohtajan kilpailuttamaan hankkeen rahoituksen ja allekirjoittamaan laina-asiakirjat. Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Hallitus Huolto- ja tukipalvelurakennuksen peruskorjauksen suorittamiseksi kokonaisurakkana julkaistiin tarjouspyyntöilmoitus sivuilla Tarjouspyyntömateriaalin pyysi 13 ehdokasta, joista 6 lähetti tarjouksen määräaikaan mennessä ( ). Tarjouspyyntömateriaali ja avauspöytäkirja liitteenä 4. Edullisimman tarjouksen teki: Rakennusliike BA-RA Ky ,00. Muut tarjoukset olivat: - Rakennus-Salama Oy ,00 - Metsämäen Rakennus Oy ,00 - Varpe Oy ,00 - Rakennuspalvelu J.Martti & Co Oy ,00 - Rakennusliike Jalo & Fagerström Oy ,00 TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että huolto- ja tukipalvelurakennuksen peruskorjauksen suorittamiseksi kokonaisurakkana hyväksytään BA-RA Ky:n tarjous. Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Valtuuston puheenjohtaja Risto Ervelä saapui paikalle tämän pykälän käsittelyn aikana.

10 Hallitus LEASING RAHOITUSLIMIITIN NOSTAMINEN Hallitus käsitteli kokouksessaan liittymistä Turun kaupungin ja Nordea rahoituksen leasing rahoitussopimukseen: Hall Turun kaupunki on juuri kilpailuttanut leasingrahoituksen. Tarjouskilpailun voitti Nordea Rahoitus Suomi Oy. Turun kaupunki hankkii lähes kaikki IT-laitteet leasingrahoituksella. Erityishuoltopiirillä on mahdollisuus liittyä mukaan sopimukseen, joka on erittäin edullinen. Leasingrahoitus sopii hyvin IT-laitteiden hankintaan käytettäväksi. - Kustannus on koko ajan tasainen. - Sopimuksiin voidaan sisällyttää käytettyjen laitteiden nouto pois. - Laitteiden käyttöikä vakioituu 3-4 vuodeksi, jolloin laitteet uusitaan tasaisin välein ja käyttöympäristö on helpompi ylläpitää ja käytettävät laitteet ovat varmemmin käyttökunnossa. - Laitekannan hallinnan aiheuttama hallinnollinen työmäärä on pienempi. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää, että erityishuoltopiiri hankkii jatkossa it- ja muut vastaavat laitteet pääasiassa leasingrahoituksella ja valtuuttaa talousjohtajan allekirjoittamaan yhteisen leasingrahoitussopimuksen Nordea Rahoitus Suomi Oy:n ja Turun kaupungin kanssa. Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi. Hall Nordea Rahoituksen ja Turun kaupungin välillä ei syntynyt sopimusta, vaan Turku solmi sopimuksen Kuntarahoitus Oyj:n kanssa. (Hyväksytty Turun kaupunginhallituksessa ). Kuntarahoitus tarjoaa erityishuoltopiirille mahdollisuutta solmia rahoitusleasing -sopimuksen samoin ehdoin kuin Turku. Leasingrahoitus sopii hyvin IT-laitteiden hankintaan käytettäväksi. - Kustannus on koko ajan tasainen. - Sopimuksiin voidaan sisällyttää käytettyjen laitteiden nouto pois. - Laitteiden käyttöikä vakioituu 3-4 vuodeksi, jolloin laitteet uusitaan tasaisin välein ja käyttöympäristö on helpompi ylläpitää ja käytettävät laitteet ovat varmemmin käyttökunnossa. - Laitekannan hallinnan aiheuttama hallinnollinen työmäärä on pienempi. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää 1. valtuuttaa talousjohtajan käyttämään atk- ja muiden vastaavien koneiden sekä laitteiden hankinnassa leasingrahoitusta;

11 Hallitus valtuuttaa talousjohtajan solmimaan leasingrahoituksen puitesopimuksen Kuntarahoitus Oyj:n kanssa. Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Hallitus Kuntayhtymän pc-laitekantaa on uusittu vastaamaan tulevan Asti-järjestelmän vaatimuksia. Tämän johdosta alussa otettu :n leasing-limiitti on nyt tullut täyteen. Joihinkin nykyisiin yksiköihin tarvitaan vielä uudet laitteet, samoin perustettaviin uusiin yksiköihin. Lisäksi tavoitteena on liittää kopiokoneiden leasingsopimukset tähän samaan limiittiin; ensi vuonna sopimus on katkolla. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää 1. valtuuttaa talousjohtajan nostamaan Kuntarahoituksesta otetun leasingrahoituslimiitin :oon; 2. valtuuttaa talousjohtajan allekirjoittamaan tarvittavat asiakirjat. Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

12 Hallitus FARMASEUTIN VIRAN MUUTTAMINEN KOKOPÄIVÄISEKSI 73 Kuntayhtymän puolipäiväinen farmaseutin virka on tarkoituksenmukaista kokopäiväistää muuttuneesta toimintaympäristöstä johtuen: apteekin lakisääteiset tehtävät, velvoitteet ja valvonnat sekä KTO:n ylläpitäminen ja kehittäminen (esim. osastofarmasia). Lisäksi farmaseutille on tullut lisätyöksi työterveyshuollossa käytettävien lääkkeiden toimittaminen. Farmaseutin toimenkuva on tehty 8/2012. Toimen muuttaminen ei vaikuta nettokustannuksiin, koska nyt kustannuksia on syntynyt ylitöistä. ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää muuttaa kuntayhtymän puolipäiväisen farmaseutin viran kokopäiväiseksi viraksi alkaen. Keskustelun aikana erityishuoltopiirin johtaja tarkensi esitystään siten, että farmaseutin virka muutetaan kokopäiväiseksi alkaen. Keskustelun jälkeen erityishuoltopiirin johtajan tarkentama päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

13 Hallitus KAHDEN OHJAAJAN TOIMEN MUUTTAMINEN KAHDEKSI SAIRAANHOITAJAN VIRAKSI 74 Toiminnallisiin syihin perustuen kaksi ohjaajan tointa on tarkoituksenmukaista muuttaa kahdeksi sairaanhoitajan viraksi. Edellä mainitun perusteella esitetään kahden ohjaajan toimen ja muuttamista kahdeksi sairaanhoitajan viraksi. Perustettavat virat esitetään täytettäväksi toistaiseksi. Molemmissa ammattinimikkeissä on pätevyysvaatimuksena AMK-tutkinto. Ohjaajan peruspalkka on 2177,70 euroa/kk ja sairaanhoitajan 2286,21 euroa/kk. Ohjaajien toimien muuttaminen sairaanhoitajien viroiksi lisää palkkakustannuksia, jotka otetaan huomioon vuoden 2013 budjetissa. ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää 1. lakkauttaa kaksi ohjaajan tointa, vakanssit nro ja 11055; 2. perustaa kaksi sairaanhoitajan virkaa, vakanssit nro 9028 ja 9029; 3. antaa luvan kahden sairaanhoitajan viran täyttämiseen toistaiseksi voimassa olevalla palvelussuhteella lähtien. Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

14 Hallitus VALKOJAN ASUMISYKSIKÖN ASUNTOJEN MYYNTI 75 Valkojan asumisyksikössä on asunut seitsemän asukasta ja henkilökuntaa on ollut kaksi. Asukasmuutosten ja yhden asukkaan pois nukkumisen myötä Valkojan asumisyksikössä on tällä hetkellä viisi asukasta. Kahden työntekijän yksikkö on ollut toiminnallisesti haavoittuva ja siksi Valkojan asumisyksikön miehitystä on jouduttu tilapäisesti kasvattamaan niin, että yksikössä työskentelee tällä hetkellä 3 työntekijää (2 ja 1 määräaikainen). Valkojan asumisyksikköön on pyritty aktiivisesti hakemaan uusia asukkaita kuntayhtymän sosiaalityöntekijöiden, sekä asumisyksikön esimiehen toimesta, mutta tuloksetta. Valkojan kerrostalon huono kunto ja esteettömyysongelmat ovat nousseet esille ja näin ollen uusia asukkaita yksikköön ei ole saatu. Lisäksi nykyisten asukkaiden tuen tarve on merkittävästi lisääntynyt. Valkojan asumisyksikön asukkaista kaksi voi muuttaa Naskarlan asumisyksikköön ja kaksi asukasta Verkarannan asumisyksikköön. Yksi asukas haluaa jäädä asumaan Valkojan osakkeeseen joten ko. asunto jätetään myymättä ja hän siirtyy Männistön asumisyksikön tukiasukkaaksi. Kaksi vakinaista työntekijää siirtyy Verkarannan työ/päivätoimintaan. Valkojan asumisyksikön asuntojen vapautuessa asiakaskäytöstä niiden omistuksesta luovutaan aikaisempien linjausten mukaisesti. Talokulma Oy myi aiemmin varsin nopeasti ja tehokkaasti 20 asunnosta 17. Myyntihinnatkin olivat keskimäärin tavoitetason mukaisia. Talokulma on tutustunut Valkojan asuntoihin ja on valmis hoitamaan niiden myynnin /asunto. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää 1. myydä Valkojan asumisyksikön asiakaskäytöstä vapautuvat viisi asuntoa; 2. myynnistä tehdään toimeksiantosopimus Talokulma Oy:n kanssa hintaan /asunto; 3. hallituksen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja valtuutetaan yhdessä talousjohtajan kanssa allekirjoittamaan kauppakirjat, mikäli kauppahinta on yli liitteessä mainitun hallituksen minimitavoitteen. Keskustelun jälkeen hallitus päätti yksimielisesti myydä Paimiossa sijaitsevat Valkojantie 42:n asunnot B24, C27, C28, C30 ja C 33 mikäli kauppahinta on yli hallituksen asettaman minimitavoitteen.

15 Hallitus YH KODIT OY YHTEISTYÖKUMPPANIKSI NOUSIAISTEN ASUMISYKSIKKÖÖN HANKESOPIMUSLUONNOS 76 Nousiaisten kunnan ja YH Kodit Oy:n kanssa on neuvoteltu asumisyksikön perustamisesta Nousiaisiin. Asumisyksiköstä suunnitellaan nykyaikainen asuntoryhmä (asunnon kriteerit täyttäviä huoneistoja) kehitysvammaisille ihmisille. Asumisyksikköön tulee lisäksi ryhmämuotoista asumista laitoksesta pois muuttaville kehitysvammaisille henkilöille. Asuntoon kuuluu oma huone ja saniteettitilat. Uuteen asuntoryhmään on tarkoitus sijoittaa sellaisia kehitysvammaisia henkilöitä, jotka ovat muuttamassa pois lapsuudenkodeistaan. Lisäksi tämä uusi asuntoryhmä luo erityishuoltopiirille mahdollisuuden vähentää laitosasumista. Yksiköstä tulee samanlainen kuin Laitilaan rakenteilla oleva yksikkö. Nousiaisten sosiaalijohtajan kanssa on käyty keskusteluja ja sieltä on osoitettu tarve tulevalle asumisyksikölle. Muutkin Akseli-sosiaalipalvelujen kuntayhtymän kunnat tukevat hanketta. Alueella palvelun tarvitsijoita on noin 15 henkilöä. Asumisyksikön perustamiseksi on neuvoteltu yhteistyöstä YH Kodit Oy:n kanssa. Se rakennuttaisi tilat ja vuokraisi ne erityishuoltopiirille. Liitteenä 5 on hankesopimusluonnos, josta käyvät ilmi tarkemmat ehdot. YH Kodit Oy on yleishyödyllinen ja ARA-kelpoinen asuntorakentamiseen, -omistamiseen ja hallinnointiin keskittynyt yritys. Tavoitteena on saada vielä tänä syksynä hakemus ARA:an investointiavustuksen saamiseksi. ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää 1. hyväksyä hankesopimuksen asumisyksikön vuokraamiseksi YH Kodit Oy:ltä (tai sen omistamalta kiinteistöyhtiöltä); 2. valtuuttaa erityishuoltopiirin johtajan ja talousjohtajan allekirjoittamaan hankesopimuksen. Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

16 Hallitus TALOUSTILANNE 2012 / TAMMI-HEINÄKUU 77 TALOUSJOHTAJA: Hallitus merkitsee tietoonsa tammi-heinäkuun taloustilanteen. Keskustelun jälkeen taloustilanne merkittiin tiedoksi.

17 Hallitus TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE SEKÄ TALOUSARVIO VUODELLE Toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelu on alkanut. Jäsenkunnilta on pyydetty lausunnot vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmaan. Kuntayhtymän talouden kehitys on ollut erittäin haasteellinen viime ja kuluvan vuoden aikana. Talousarviota 2013 laaditaan heikkojen talousnäkymien ja lähestyvän kuntatalouden kriisin tunnelmissa. Kuntayhtymän talouden hallitsemiseksi tarvitaan uusia tapoja. Hoitoluokkatyyppinen asiakkaan yksilöllisestä palvelutarpeesta lähtevä hinnoittelu sopii huonosti meneillään olevaan suureen muutoksen kehitysvammaisten asumisessa ja heidän palvelujensa järjestämisessä. Palvelujen tuottaminen tapahtuu tietyissä kokonaisuuksissa, joilla on omat kustannuksensa. Jokaista asiakasta palvellaan yksilökohtaisesti, mutta tietyn kokoisissa yksiköissä; yksikön koko ja henkilömitoitus määräävät kustannukset. Ratkaisu talouden parempaan hallintaan on yksikkökohtainen hinnoittelu. Tällöin yksikön hintataso voidaan mitoittaa taloudellisen kantokyvyn mukaan. Yhden asiakkaan lähtiessä uusi tulee tilalle samalla hinnalla ja yksikön talous pysyy vakaana. Kunnat ovat ottaneet kantaa, että hintataso ei saisi nousta yli 2 %:ia. Talousarvion laadinnan tässä vaiheessa on todettava yleiseksi hinnankorotustarpeeksi selvästi yli tuon 2%:in. Hinnankorotustarve perustuu asiakkaiden palvelutarpeiden kasvuun, kiinteistöjen korjausvelkaan sekä kehittämispanoksiin, joita tarvitaan turvaamaan mahdollisimman tehokas ja edullinen palvelutuotanto pitkällä aikavälillä. ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää, että talousarvio 2013 laaditaan seuraavien periaatteiden mukaisesti: 1. Hintojen yleiskorotus pyritään pitämään mahdollisimman alhaisena, mutta henkilökuntamitoitus suunnitellaan asiakasturvallisuuden ja muiden vaatimusten mukaiseksi. Hinnankorotusesitys voi olla korkeampi kuin 2 %. 2. Asiakashinnoittelussa siirrytään yksikkökohtaiseen hinnoitteluun vähitellen. 3. Asumisyksiköiden taloudellinen kantokyky varmistetaan 2013 aikana tehtävillä suunnitelmilla. 4. Palvelukodit siirtyvät yksikkökohtaiseen hinnoitteluun vähitellen. Ensimmäiset palvelukodit siirtyvät tähän järjestelmään jo 2013 aikana. 5. Kuntayhtymän rahoitustilanteen parantamiseksi kaikki investoinnit rahoitetaan vieraalla pääomalla.

18 Hallitus Keskustelun aikana erityishuoltopiirin johtaja tarkensi esitystään 1. ja 5. kohtien osalta seuraavasti: 1. Hintojen yleiskorotus pyritään pitämään mahdollisimman alhaisena (kuntien toivomus 2 %). Yksikkökohtaiseen hinnoitteluun siirryttäessä hinnankorotusesitys voi olla suurempi kun henkilökuntamitoitus suunnitellaan asiakasturvallisuuden ja muiden vaatimusten mukaiseksi. 5. Kuntayhtymän rahoitustilanteen parantamiseksi vuonna 2013 kaikki investoinnit rahoitetaan vieraalla pääomalla. Keskustelun jälkeen erityishuoltopiirin johtajan tarkennettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

19 Hallitus KUNTAYHTYMÄN RAHOITUSPERIAATTEET JA RISKIENHALLINTA Hallitus Kuntayhtymän vieraan pääoman ottoa ohjaavat: 1. Kuntayhtymän perussopimus 17 Investointien pääomarahoitus: Kuntayhtymä voi hankkia pääomarahoitusta investointimenoihin peruspääoman korotuksella, valtionosuutena taikka lainana jäsenkunnalta tai rahalaitokselta. Peruspääoman jakautumista jäsenkuntaosuuksiin ei tarkisteta kuntayhtymän perustamishankkeeseen saaman valtionosuuden johdosta. Varautuminen kuntayhtymän tulevien investointien rahoitukseen on jäsenkuntien vastuulla. 2. Kuntayhtymän hallintosääntö 19 hallituksen tehtävänä on päättää kuntayhtymän lainanotosta valtuuston talousarviossa tai erikseen tekemän päätöksen asettamissa rajoissa. Kuntayhtymällä ei ole aiemmin ollut käytössään merkittävässä määrin vierasta pääomaa. Jatkossa KTO:n kiinteistöjen uusiminen ajanmukaiseksi tulee vaatimaan huomattavassa määrin lisää vierasta pääomaa. Vieraan pääoman määrän kasvaessa korkoriski kasvaa. Lisäksi ulkoinen toimintaympäristö elää erittäin voimakkaasti, rahoitusmarkkinoilla on turbulenssia ja kuntasektorilla suunnitellaan suuria muutoksia. Vieraan pääoman ottamista, siihen liittyvä riskienhallintaa, päätöksentekoa ja rahoituksen hallintaan liittyvien tehtävien ohjaamista varten kuntayhtymällä tulisi olla rahoituksen periaatteet. TALOUSJOHTAJA: Hallitus päättää esittää valtuustolle, että kuntayhtymän rahoituksen periaatteet, liite 6, hyväksytään ohjaamaan vieraan pääoman käyttöä ja siihen liittyvää riskienhallintaa, päätöksentekoa, raportointia ja tehtäviä. Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

20 Hallitus VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANOKELPOISUUS 80 Kuntalain 51 : Kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojalla siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Mitä 1 momentissa säädetään, koskee vastaavasti lautakuntia, niiden puheenjohtajia tai johtosäännössä määrättyä kunnan viranhaltijaa asianomaisen lautakunnan alaisen viranomaisen tai lautakunnan jaoston toimivaltaan siirretyissä asioissa, jollei kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai 1 momentissa tarkoitettu johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija ole ilmoittanut asian ottamista kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Asia on otettava ylemmän toimielimen käsiteltäväksi viimeistään sen ajan kuluessa, jossa 89 :ssä tarkoitettu oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä. Ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei saa kuitenkaan ottaa: 1) lain tai asetuksen mukaisia lupa-, ilmoitus-, valvonta- tai toimitusmenettelyä koskevia asioita; eikä 2) yksilöön kohdistuvia opetustoimen, terveydenhuollon tai sosiaalitoimen asioita Päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman. Täytäntöönpanoon ei kuitenkaan saa ryhtyä, jos oikaisuvaatimus tai valitus käy täytäntöönpanon johdosta hyödyttömäksi taikka jos oikaisuvaatimuksen käsittelevä toimielin tai valitusviranomainen kieltää täytäntöönpanon. ERITYISHUOLTOPIIRIN JOHTAJA: Hallitus päättää olla käyttämättä otto-oikeuttaan ja toteaa, että viranhaltijapäätökset ajalta saadaan panna täytäntöön, liite 7. Keskustelun jälkeen päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

21 Hallitus MUUT ASIAT 81 Hallituksen tietoon saatetuksi merkitään - Valtuuston kokous torstaina

KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: keskiviikko 5.9.2012 klo 15.00 KTO kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus Myllyojantie 2, 21520 Naskarla

KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: keskiviikko 5.9.2012 klo 15.00 KTO kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus Myllyojantie 2, 21520 Naskarla KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: keskiviikko 5.9.2012 klo 15.00 Paikka: KTO kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen Nuotio

Lisätiedot

Kokoustiedot: Aika: torstai 21.11.2013 klo 16.00 Paikka: KTO kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla

Kokoustiedot: Aika: torstai 21.11.2013 klo 16.00 Paikka: KTO kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: torstai 21.11.2013 klo 16.00 Paikka: KTO kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: torstai 24.5.2012 klo 15.00 Auranlaakson asumisyksikkö Vanha Littoistentie 308, 20540 Turku

KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: torstai 24.5.2012 klo 15.00 Auranlaakson asumisyksikkö Vanha Littoistentie 308, 20540 Turku KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: torstai 24.5.2012 klo 15.00 Paikka: Auranlaakson asumisyksikkö Vanha Littoistentie 308, 20540 Turku Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen Nuotio Tarja, pj.

Lisätiedot

24.5.2012 klo 15.35 17.50

24.5.2012 klo 15.35 17.50 5/2012 HALLITUS PHALLITUS KOKOUSTIEDOT Aika Paikka OSALLISTUJAT Päätöksentekijät 24.5.2012 klo 15.35 17.50 Auranlaakson asumisyksikkö Vanha Littoistentie 308, 20540 Turku Tarja Nuotio, puheenjohtaja Erja-Maija

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

24.4.2012 klo 15.00 16.40

24.4.2012 klo 15.00 16.40 4/2012 HALLITUS PHALLITUS KOKOUSTIEDOT Aika Paikka OSALLISTUJAT Päätöksentekijät 24.4.2012 klo 15.00 16.40 KTO kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Tarja Nuotio, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokoustiedot: Aika: tiistai 3.9.2013 klo 16.30 Paikka: KTO kehitysvamma-alan tuki -ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla

Kokoustiedot: Aika: tiistai 3.9.2013 klo 16.30 Paikka: KTO kehitysvamma-alan tuki -ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla KOKOUSKUTSU HALLITUS Kokoustiedot: Aika: tiistai 3.9.2013 klo 16.30 Paikka: KTO kehitysvamma-alan tuki -ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen

Lisätiedot

KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla

KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: Tiistai 18.8.2015 klo 17.00 Paikka: KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen Ranta Hannu,

Lisätiedot

Jäsen Ilmoittanut Varajäsen poissaolostaan

Jäsen Ilmoittanut Varajäsen poissaolostaan KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: Torstai 16.2.2017 klo 15.30 Paikka: KTO, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut Varajäsen poissaolostaan Ranta Hannu, pj. Suominen Tuulia Allén Pipsa, vpj.

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU HALLITUS. Aika: Tiistai 15.9.2015 klo 18.00. KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus Myllyojantie 2, 21520 Naskarla

KOKOUSKUTSU HALLITUS. Aika: Tiistai 15.9.2015 klo 18.00. KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus Myllyojantie 2, 21520 Naskarla KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: Tiistai 15.9.2015 klo 18.00 Paikka: KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen Ranta Hannu, pj. Suominen

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 27.6.2013 klo 12.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 218 219

Lisätiedot

Varsinais-Suomen Kansanopisto, Vistantie 37, 21530 Paimio

Varsinais-Suomen Kansanopisto, Vistantie 37, 21530 Paimio KOKOUSTIEDOT Aika 25.10.2012 klo 15.00 17.10 Paikka Varsinais-Suomen Kansanopisto, Vistantie 37, 21530 Paimio OSALLISTUJAT Päätöksentekijät MUUT OSALLISTUJAT Tarja Nuotio, puheenjohtaja Aila Harjanne,

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 17.joulukuu 2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 156 Luvan myöntäminen kiinteistöhoitajan toimen täyttämiseen... 260 157 Työsuojelupäällikön

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 12.6.2017 klo 16.00 16.45 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kokousaika 16.3.2017 kello 17.30-18.40 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Hallintotoimisto 31.3.2017 kello 9.00

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 6/2018 Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta 1 ( 5 ) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja.

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 6/2018 Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta 1 ( 5 ) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta 1 ( 5 ) Aika: Tiistai 11.9.2018 klo 16.30 16.54 Kahvitus klo 16.15 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja Kari Hentunen

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: Torstai 27.8.2015 klo 15.00

KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: Torstai 27.8.2015 klo 15.00 KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: Torstai 27.8.2015 klo 15.00 Paikka: KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen Ranta Hannu, pj. Suominen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 46, 47, 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 46 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Esityslista 7/2017 1 Aika 21.09.2017 klo 10:00 Paikka NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 53 Hallituksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 06.04.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Heinilä Päivi Koivisto

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely

Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 662/00.02.02/2018 110 Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely Hallintopäällikkö Anne Rantala 4.6.2018: Raision kaupunginhallitus on päättänyt 21.5.2018 118 päätösten

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs KOKOUSKUTSU 4 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 11.5.2012 1 KOKOUSAIKA Tiistai 22.5.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNTA 2/2017. Kokousaika Maanantai klo

TARKASTUSLAUTAKUNTA 2/2017. Kokousaika Maanantai klo 1 KINNULAN KUNNAN PÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2/2017 Kokousaika Maanantai 16.1.2017 klo 9.15 9.27 Kokouspaikka Kunnantalo valtuustosali et läsnä varaet läsnä Pj Pauli Salonpää (x) Ari Urpilainen ()

Lisätiedot

Hämeen päihdehuollon kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2013. Aika: Keskiviikko 10.4.2013 klo 12.00 14.00. Mainiemen kuntoutumiskeskus, Vääpelin talo

Hämeen päihdehuollon kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2013. Aika: Keskiviikko 10.4.2013 klo 12.00 14.00. Mainiemen kuntoutumiskeskus, Vääpelin talo 1. Kokoustiedot Aika: Keskiviikko 10.4.2013 klo 12.00 14.00 Paikka: Mainiemen kuntoutumiskeskus, Vääpelin talo Pykälä Sivu 18 3 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 4 Pöytäkirjan tarkastus 20 5

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 8/ ( 11) Perusturvalautakunta Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 8/ ( 11) Perusturvalautakunta Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 8/2018 1 ( 11) Aika 19.09.2018, klo 19:00-20:46 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 68 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkoneuvosto

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkoneuvosto JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkoneuvosto AIKA: Tiistai 19.3.2013 klo 17.45 17.51 PAIKKA: Loutin kerhotalo (alakerta), Harjutie 2 Liite Asia 87 KOKOUKSEN AVAUS 116 88 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kokousaika 4.4.2019 kello 17.00 18.48 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kuntayhtymän internet-sivut Jäsenet

Lisätiedot

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin Vastaukset: torstai kello mennessä.

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin Vastaukset: torstai kello mennessä. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 16/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 9.9.2016 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 9.9.2016 Vastaukset: torstai 15.9.2016 kello 13.00 mennessä

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta. Keskiviikko klo Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 8/2016 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 23.11.2016 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8/2009. TEKNINEN LAUTAKUNTA s 52 KOKOUSTIEDOT. Torstai12.11.2009 kello 16.30-17:30

RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8/2009. TEKNINEN LAUTAKUNTA s 52 KOKOUSTIEDOT. Torstai12.11.2009 kello 16.30-17:30 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 8/2009 TEKNINEN LAUTAKUNTA s 52 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Torstai12.11.2009 kello 16.30-17:30 Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone Varsinainen

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KATSAUS KUNNAN TYÖLLISYYDEN EDISTÄMISEEN 3 2 TILINPÄÄTÖSENNUSTE MUUT ASIAT 7

Otsikko Sivu 1 KATSAUS KUNNAN TYÖLLISYYDEN EDISTÄMISEEN 3 2 TILINPÄÄTÖSENNUSTE MUUT ASIAT 7 Tarkastuslautakunta 17.1.2019 AIKA 17.1.2019 klo 9:00 12:35 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KATSAUS KUNNAN TYÖLLISYYDEN EDISTÄMISEEN 3 2 TILINPÄÄTÖSENNUSTE

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 59 Kasvatus- ja opetuslautakunta 10.05.2016 AIKA 10.5.2016 klo 18:15 18:59 PAIKKA Ahtialan päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 56 Sivistyslautakunta 27.5.2014. Kokousaika 27.5.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 56 Sivistyslautakunta 27.5.2014. Kokousaika 27.5.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 56 Kokousaika 27.5.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Torstai 13.06.2013 klo 9.00 15.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.5. klo 19-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 26.6.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 26.6.2014 klo 16.00 18.00 Pyhäniemi Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen Toni Aho

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 5/2016 KOKOUSAIKA 29.3.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 41 Toimielinten pöytäkirjat 42 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 17/2013

KUNNANHALLITUS No 17/2013 138 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 17/2013 KOKOUSAIKA 30.08.2013 klo 20.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 244 245 246 247 83 248 249 84,85

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 19.12.2018, klo 17:00-18:06 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

7 1 5 LIIKELAITOS CATERINAN OSAVUOSIKATSAUS LIIKELAITOS CATERINAN SWOT-ANALYYSI, ARVOT, MISSIO, VISIO JA STRATEGIAT

7 1 5 LIIKELAITOS CATERINAN OSAVUOSIKATSAUS LIIKELAITOS CATERINAN SWOT-ANALYYSI, ARVOT, MISSIO, VISIO JA STRATEGIAT 2/2012 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN Kokousaika klo 14.00-16.00 Kokouspaikka Keskussairaala, Ruokapalvelun kabinetti 3, Jyväskylä Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 4 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2017 1

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2017 1 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2017 1 Kokousaika 1.2.2017 kello 18.00 18.52 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto Pekka

Lisätiedot

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari

Valtuusto 3/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12, Viitasaari KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 26.10.2018 klo 13.00 13.15 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Viitasaaren yksikkö Teollisuustie 12,

Lisätiedot

10 Paikallinen sopimus ns. ylipitkien työvuorojen käyttämisestä terveyskeskuksen vuodeosastoilla

10 Paikallinen sopimus ns. ylipitkien työvuorojen käyttämisestä terveyskeskuksen vuodeosastoilla Hämeenkyrö Pöytäkirja 2/2017 1 (9) Aika 18.12.2017, klo 15:31-16:24 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan tarkastus 10 Paikallinen sopimus ns. ylipitkien

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 24.5.2013 klo 10.00 12.15 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Tiistai klo KOKOUSPAIKKA

KOKOUSAIKA Tiistai klo KOKOUSPAIKKA KOKOUSKUTSU 6 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 6.7.2012 1 KOKOUSAIKA Tiistai 17.7.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Porin Suomalainen Klubi, Eteläranta 10, Pori (Nordman-kabinetti,

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4. SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus

KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4. SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Yhtymähallitus 7.5.2015 1 AIKA Torstai 7.5.2015 klo 15.30-16.20 PAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, kokoushuone 1 PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Kalle Virta, puheenjohtaja Ari Harju, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 8.4.2011 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta Sivu 1/5 Finlex» Lainsäädäntö» Säädökset alkuperäisinä» 2006» 578/2006 578/2006 Eduskunnan päätöksen mukaisesti Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006 Laki kuntalain muuttamisesta kumotaan 17 päivänä

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan otto-oikeusmenettely

Vapaa-aikalautakunnan otto-oikeusmenettely Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 975/00.02.02/2018 57 Vapaa-aikalautakunnan otto-oikeusmenettely Sivistysjohtaja Juha-Pekka Lehmus 26.9.2018: Raision kaupunginhallitus on päättänyt 21.5.2018 118

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014 1 Kokousaika To 10.4.2014 klo 15.00 16.15 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari, pj. Malila Kari Eira Birgitta Kurkela Outi, vj. Poissa Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 21 Tekninen lautakunta Nro 3/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 8.5.2014 klo 17-18.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 6/2012 73 Kokousaika Keskiviikko 31.10.2012 klo 18-19.37 Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet läsnä poissa Jalli Marja

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/ Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/2019 12 Tarkastuslautakunta Aika 19.03.2019 klo 10:00-12:18 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2011 Tarkastuslautakunta

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2011 Tarkastuslautakunta NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2011 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Maanantai 14.2.2011 klo 13.00 14.37 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 10/2017 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS

PÖYTÄKIRJA 10/2017 Kokouspäivämäärä OSAKEYHTIÖN HALLITUS Aika Maanantai 27.11.2017 klo 8.15 8.53 Paikka Microkadun kampuksen B-osan 5. kerroksen neuvotteluhuone B5016 (käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio) Läsnä olleet päätösvaltaiset jäsenet

Lisätiedot

Asko Torssonen jäsen. Hannu Leskinen sairaanhoitopiirin johtaja 50. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja

Asko Torssonen jäsen. Hannu Leskinen sairaanhoitopiirin johtaja 50. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja PÖYTÄKIRJA 8/2009 Kokousaika klo 11.00 12.30, 13.00 14.20 Kokouspaikka Bagh koulutuskeskus A6 Osallistujat Muut osallistujat Unto Valpas esittelijä, puheenjohtaja sihteeri 53 Henrik Hämäläinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Allén Pipsa, vpj. x Oinas Inkeri. Kanala Kari x valtuuston 2 vpj.

Allén Pipsa, vpj. x Oinas Inkeri. Kanala Kari x valtuuston 2 vpj. KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: 18.3.2015 klo 15.00 Paikka: Alvarium, kokoustila Aamu-Rusko Puutarhakatu 8 B, 20100 Turku Jäsen Ilmoittanut poissaolostaan Varajäsen Ranta Hannu, pj. Suominen Tuulia Allén Pipsa,

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 24.01.2019 _ AIKA 13:00-15:07 PAIKKA Kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018. Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018. Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 26.11.2018 klo 10.00 16.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi Pöytäkirjan

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 15.8.2016 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

Jäsen Ilmoittanut Varajäsen poissaolostaan

Jäsen Ilmoittanut Varajäsen poissaolostaan KOKOUSKUTSU HALLITUS Aika: Torstai 16.3.2017 klo 15.30 Paikka: KTO, kabinetti Myllyojantie 2, 21520 Naskarla Jäsen Ilmoittanut Varajäsen poissaolostaan Ranta Hannu, pj. Suominen Tuulia Allén Pipsa, vpj.

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 KOKOUSAIKA 14.11.2018 klo 9:00 15.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 2 LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 2/2013 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.09.2013 klo 9.00 14.42 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3 /2010. TEKNINEN LAUTAKUNTA s 12 KOKOUSTIEDOT. Tiistai 22.6.2010 kello 16.30-17.15

RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3 /2010. TEKNINEN LAUTAKUNTA s 12 KOKOUSTIEDOT. Tiistai 22.6.2010 kello 16.30-17.15 RAUTALAMMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 3 /2010 TEKNINEN LAUTAKUNTA s 12 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Tiistai 22.6.2010 kello 16.30-.15 Kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone Varsinainen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai 26.11.2018 kello 17.00 19.20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/2008 39 Kokousaika Perjantai 28.03.2008 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Kunnanhallitus

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Kunnanhallitus ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 28. 6.2010 kello 17.00 19.12 Kunnan mökki Pyhäniemessä Törmä Tapani Keskinen Irja Aho Pirjo

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 28.2.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Sivistyslautakunta 22.05.2017 AIKA 22.05.2017 klo 18:00-21:10 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 11.5.2015 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S)

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S) Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:20-16:30 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Iris Asikainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 3/2014 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 25.4.2014 klo 9.00 13.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 29.4.2011 klo 9.00 12.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila Laukkanen Jarmo

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(9) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 29.6.2012 nro 4/2012

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(9) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 29.6.2012 nro 4/2012 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(9) KOKOUSAIKA Perjantai 29.6.2012 kello 13.00 14.35 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, Majasaaren jätekeskus 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot