JÄRVENPÄÄN VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUS- OHJELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄRVENPÄÄN VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUS- OHJELMA"

Transkriptio

1 FCG Finnish Consulting Group Oy JÄRVENPÄÄN VESI JÄRVENPÄÄN VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUS- OHJELMA

2 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA I SISÄLLYSLUETTELO YHTEENVETO JOHDANTO VERKOSTOMÄÄRIEN KEHITYS VUOTEEN 29 ASTI Vesijohtoverkosto Jätevesiviemäriverkosto Hulevesiviemäriverkosto VERKOSTOJEN KUNTO JA SANEERAUSTOIMINTA Verkostojen kunto Saneeraustoiminta Järvenpään saneerausmenetelmät VESIHUOLTOVERKOSTOJEN PITKÄN TÄHTÄIMEN SANEERAUSOHJELMA Tavoitteet Verkostojen pitkän tähtäimen saneeraustarve Vesijohtoverkosto Jätevesiviemäriverkosto Hulevesiviemäriverkosto Alustavat pitkän tähtäimen saneerauskustannukset Vesijohtoverkoston alustavat pitkän tähtäimen kustannusarviot Jätevesiviemäriverkoston alustavat pitkän tähtäimen kustannusarviot Hulevesiviemäriverkoston alustavat pitkän tähtäimen kustannusarviot VESIHUOLTOVERKOSTOJEN LYHYEN TÄHTÄIMEN SANEERAUSOHJELMA Tavoitteet Saneerauskohteiden pisteytys- ja valintamenettely Putkien ikä ja kunto Putkien kapasiteettitilanne Putkien toiminnallinen tärkeys Kiireellisyysluokan määritys Verkostojen lyhyen tähtäimen saneeraustarve Yleistä Vesijohtoverkosto Jätevesiviemäriverkosto Hulevesiviemäriverkosto Samanaikaiset katusaneeraukset...23 LIITTEET PIIRUSTUKSET 1. Saneerausohjelma vuosille , vesijohdot, taulukko 2. Saneerausohjelma vuosille , jätevesiviemärit, taulukko 3. Saneerausohjelma vuosille , hulevesiviemärit, taulukko 1. Saneerausohjelma vuosille , vesijohdot, kartta 2. Saneerausohjelma vuosille , jätevesiviemärit, kartta 3. Saneerausohjelma vuosille , hulevesiviemärit, kartta

3 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 1 (24) YHTEENVETO Tässä raportissa on esitetty Järvenpään kaupungin vesihuoltoverkostojen saneerausohjelma. Ohjelma palvelee verkostojen saneeraustoiminnan suunnitteluja ja budjetointia sekä auttaa kohdentamaan tarvittavia kuntotutkimuksia ja putkien korjausrakentamista. Aluksi työssä on selvitetty kaupungin verkostomäärien kehitystä sekä verkostojen kuntoa ja saneeraustoimintaa. Järvenpään vesijohtoverkoston pituus on noin 2 m käsittäen muovi- ja valurautaputkia. Jätevesiviemäriverkon pituus on noin 181 km jakaantuen muovi- ja betoniputkiin. Hulevesiviemäriverkon pituus on noin 28 km ja se käsittää pääasiassa muovi- ja betoniputkia. Ominaista verkostojen ikäjakaumalle on putkipituuksien voimakas kasvu 7-luvun alusta lähtien ja muovin aseman vahvistuminen. Keskimääräiset verkostojen saneerausmäärät ovat olleet 2-luvulla seuraavat: vesijohdot 1,15 km/a, jätevesiviemärit 1,33 km/a ja hulevesiviemärit,15 km/a. Kuntotutkimuksia on suoritettu TV-kuvauksin. Pitkän tähtäimen saneerausohjelma on laadittu vuoteen 27 asti. Sen tarkoituksena on esittää likimääräinen arvio tarvittavista saneerausmääristä, joilla Järvenpään verkosto-omaisuuden kunto pytystään säilyttämään sekä kertynyt saneerausvelka korjaamaan. Laskelmat perustuvat verkostolajien ikäjakaumiin, tehtyihin saneerauksiin ja arvioituihin putkiston teknisiin käyttöikiin. Vesijohtojen keskimääräinen saneeraustarve on noin 33 km vuosikymmenessä. Jätevesiviemärien keskimääräinen saneeraustarve on noin 3 km vuosikymmenessä. Vastaavasti hulevesiviemäreillä saneeraustarve on noin 26 km vuosikymmenessä. Esitetyt luvut ovat eri vuosikymmenille tasattuja, keskimääräisiä saneeraustarvemääriä. Verkostojen todellisten käyttöikien liiallisen venymisen välttämiseksi on suositeltavaa painottaa saneerausmääriä alkuun esitettyjen vuosikymmenkohtaisten saneerausmäärien mukaisesti. Lyhyen tähtäimen saneerausohjelma on laadittu vuosijaksolle Siinä on esitetty tarkat, kartoille kohdennetut tiedot saneerattavista putkiosuuksista. Kohteiden valinta perustuu priorisointiin, jossa tekijöinä ovat putkien ikä, kapasiteettitilanne ja putkiosuuksien toiminnallinen tärkeys verkostossa. Lyhyen tähtäimen saneerausohjelma toimii samalla kuntotutkimusohjelmana osoittaen ne kohteet, joissa tulisi suorittaa tutkimuksia saneeraustarpeen todentamiseksi. Vuosijaksolla tarvittava tasattu saneerausmäärä on ohjelman mukaan vesijohtojen osalta 16,7 km, jätevesiviemärien osalta 15,1 km ja hulevesiviemärien osalta 13,1 km. Näiden yhteenlasketut investointikustannukset ovat noin 7 milj.. Saneerauskohteet on esitetty raportin liitetaulukoissa ja kartoissa.

4 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 2 (24) JÄRVENPÄÄN VESI JÄRVENPÄÄN VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 1 JOHDANTO Tämän työn tarkoituksena on esittää Järvenpään kaupungin vesihuoltoverkostojen saneerausohjelma. Ohjelmassa esitetään saneerausten ohjelma sekä pitkällä aikatähtäimellä että lähivuosille. Saneerausohjelma palvelee verkostojen saneeraustoiminnan tarkempaa suunnittelua ja investointien budjetointia sekä auttaa kohdentamaan korjausrakentamistoimenpiteet verkostojen kunnon ja toiminnallisen tärkeyden kannalta olennaisiin kohteisiin. Saneerausohjelma antaa tiedot tarvittavasta vuotuisesta korjausrakentamisen rahoituksesta, joka tarvitaan verkosto-omaisuuden kunnon ja arvon säilyttämiseen. Pitkän tähtäimen saneerausohjelma määrittelee verkostojen saneeraustarpeen 6 vuotta eteenpäin vuoteen 27 asti. Siinä on esitetty ne vuotuiset saneerausmäärät, jotka tarvitaan verkoston kunnon turvaamiseksi kattaen sekä aiempina vuosikymmeninä syntyneen saneerausvajeen että verkostojen ikääntymisen myötä syntyvän uuden saneeraustarpeen. Pitkän tähtäimen ohjelma on esitetty vuotuisina putkipituuksina ja rahoitustarpeena kohdentamatta saneerauskohteita verkostoon. Laskelmat perustuvat verkostolajeille määriteltyihin teknisiin käyttöikiin ja rakennettuihin verkostovolyymeihin, joiden avulla on laskettu tulevien vuosikymmenten saneeraustarpeet alustavalla tarkkuudella. Vesihuoltoverkostojen lyhyen tähtäimen saneerausohjelma on huomattavasti yksityiskohtaisempi. Lyhyen tähtäimen ohjelma ottaa huomioon samalle aikajänteelle sijoittuvat katuverkoston saneeraustarpeet ja pyrkii löytämään priorisoinnin keinoin kohteita, joissa saneeraukset voidaan perustellusti toteuttaa samanaikaisesti ja joissa voidaan siten saada merkittävää synergiaetua. Priorisoinnissa pääpaino on putkien iällä, minkä lisäksi on otettu huomioon verkosto-osan toiminnallinen tärkeys ja kapasiteettitilanne. Lyhyen tähtäimen ohjelman aikaskaala on 5 vuotta ja sen toimenpiteet on kohdennettu kartalle. Vesihuoltoverkostojen saneerausohjelma on laadittu Järvenpään Veden toimeksiannosta FCG Finnish Consulting Group Oy:ssä. Työryhmään ovat kuuluneet: Ari Kaunisto Hannu Veid Martti Sarpalehto Mikko Vuorinen Matti Heikkinen Järvenpään Vesi Järvenpään Vesi Järvenpään Vesi FCG FCG Tälle raportille rinnakkaisena työnä on laadittu Järvenpään katuverkoston korjausrakentamisohjelma (FCG, työ nro P1285), jossa on huomioitu tämän selvityksen verkostosaneerauskohteet.

5 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 3 (24) 2 VERKOSTOMÄÄRIEN KEHITYS VUOTEEN 29 ASTI 2.1 Vesijohtoverkosto Järvenpään vesihuoltoverkostojen vanhimmat osat ovat 195-luvulta. Alkuaan rakennusmäärät olivat melko vaatimattomia, kunnes 197-luvulla alkoi voimakas rakennusvaihe. Kyseiseltä ajalta on havaittavissa voimakas lisääntyminen verkostojen rakennusmäärissä. Kasvu ajoittuu samanaikaisesti yhdyskuntarakenteen voimakkaan kehittymisen kanssa. Luvuissa on kuvattu verkostomäärien kehitys verkostolajeittain ja materiaaleittain vuoteen 29 asti. Esitettävät kuvaajat näyttävät tällä hetkellä käytössä olevien eri-ikäisten ja eri materiaaleista rakennettujen putkien kokonaispituudet. Kuvaajissa on huomioitu tehdyt saneeraukset; saneerausten myötä käytöstä poistuneet johto-osuudet on poistettu kuvaajien taustalla olevasta lähdeaineistosta ja korvattu vastaavalla määrällä uutta vesihuoltoverkostoa. Järvenpään vesijohtoverkoston kokonaispituus v. 29 loppuun mennessä oli 2 km jakautuen materiaaleittain seuraavasti: muovi (92 km) ja valurauta (18 km). Valurauta on vielä tällä hetkellä vallitseva verkostomateriaali 54 % osuudella mutta verkostosaneerausten ja uusien putkien rakentamisen myötä muovi nousee pian vallitsevaksi materiaaliksi. Kuvassa 1 on esitetty eriikäisten putkimateriaalien kumulatiiviset pituudet ajan funktiona. Vesijohtomateriaalien kokonaispituus 25 2 Verkostopituus (km) 15 1 Muovi Valurauta Kaikki, yht Vuosiluku Kuva 1. Vesijohtoverkoston kokonaispituus ajan funktiona putkimateriaaleittain. 2.2 Jätevesiviemäriverkosto Jätevesiviemäriverkoston kokonaispituus v. 29 loppuun mennessä oli 181 km jakautuen materiaaleittain seuraavasti: muovi (132 km) ja betoni (49 km) lukujen taitteessa muovin vuotuiset rakennusmäärät ohittivat ensimmäisen kerran betonin rakennusmäärät. Siitä lähtien muovi on ollut vallitseva rakennusmateriaali. Muovin osuus on nykyään 73% ja se kasvaa edelleen tulevaisuudessa.

6 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 4 (24) Kuvassa 2 on esitetty eri-ikäisten putkimateriaalien kumulatiiviset pituudet ajan funktiona. Jätevesiviemärimateriaalien kokonaispituus Verkostopituus (km) Muovi Betoni Kaikki, yht Vuosiluku Kuva 2. Jätevesiviemäriverkoston kokonaispituus ajan funktiona putkimateriaaleittain. 2.3 Hulevesiviemäriverkosto Hulevesiviemäriverkoston kokonaispituus v. 29 loppuun mennessä oli 28 km jakautuen materiaaleittain seuraavasti: muovi (131 km) ja betoni (76 km) ja teräs (1 km). Materiaalien osalta trendi on ollut sama kuin jätevesiviemäreillä sillä erotuksella, että muovin yleistyminen alkoi hieman myöhemmin. Muovin osuus on putkimateriaaleista on tällä hetkellä 73 %. Hulevesiviemärimateriaalien kokonaispituus 25 2 Verkostopituus (km) 15 1 Muovi Betoni Teräs Kaikki, yht Vuosiluku Kuva 3. Hulevesiviemäriverkoston kokonaispituus ajan funktiona putkimateriaaleittain.

7 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 5 (24) 3 VERKOSTOJEN KUNTO JA SANEERAUSTOIMINTA 3.1 Verkostojen kunto Verkostojen kunto Järvenpäässä on verrattain hyvä moneen yhdyskuntarakenteeltaan ja kooltaan vastaavaan kaupunkiin verrattuna. Ao. taulukossa on esitetty eri kaupunginosissa v tehtyjen viemärien TV-kuvausten tuloksia. Kuvatut viemärit ovat olleet jätevesiviemäreitä. Savikontiellä on kuvattu lisäksi sadevesiviemäreitä. Taulukko 2. Viemärien TV-kuvaukset Järvenpäässä 2-luvulla. Alue KA KA* Auerpuiston alue Impoonkatu Järvenpääntie Kaakkola Kyröläntie Laaksokatu Savikontie (jv) Savikontie (sv) Tahvola Saneeraustoiminta Taulukon luvut kuvaavat vikahavaintojen vakavuutta. Vakavuusasteikon skaala on 1-4, jossa 1 on vähäinen vika ja 4 vakava vika. Sarake KA tarkoittaa tutkimusraporteissa olleiden vikahavaintojen vakavuusarvojen keskiarvoa. KA* tarkoittaa vika-alueen vakavuusarvojen laajuudella (m) painotettua keskiarvoa. KA*:n määrittämisessä on oletettu, että edellinen vika loppuu samalla paaluluvulla kuin seuraava alkaa. Todellisuudessa näin ei ole, vaan vikojen välissä on putkiosuuksia, jotka ovat täysin kunnossa. Myöskään sarakkeen KA arvot eivät anna täysin totuudenmukaista kuvaa putken kokonaiskunnosta. Arvoja vertailemalla saadaan kuitenkin käsitys alueiden yleiskunnosta ja kunnosta suhteessa toisiinsa. Arvoja on myös mahdollista hyödyntää alustavasti samanikäisten alueiden verkoston kuntotason alustavaan arvioimiseen. Järvenpäässä on arkistoitu vuosina tehdyt vesihuoltosaneeraukset. Saneerauksia on tehty aiemminkin mutta niitä ei ole arkistoitu. Saneerausmäärät on esitetty ao. taulukossa.

8 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 6 (24) Taulukko 3. Saneeraustoiminta Järvenpäässä 2-luvulla. Vuosi Saneerausmäärä (m) Vesijohto Jätevesi Hulevesi Vuosi-ka Ao. kuvassa 4 on esitetty vesihuoltoverkoston saneerausten vuotuiset jakaumat. Vuotuiset saneerausmäärät 1% 9% 8% Saneerauspituus (m) 7% 6% 5% 4% 3% 2% Hulevesi Jätevesi Vesijohto 1% % Vuosiluku Kuva 4. Vesihuoltoverkostolajien saneerausten suhteelliset osuudet vuositasolla. Kappaleiden mukaan hulevesiviemäriverkoston kokonaispituus on suurin eri verkostotyypeistä, vesijohtoverkoston toiseksi suurin ja jätevesiviemäriverkoston pienin. Kuvaajasta on nähtävissä selvästi, että Järvenpäässä on panostettu viimeiset viisi vuotta voimakkaasti jätevesiviemäriverkoston saneeraukseen. Huolimatta hulevesiviemäriverkoston ja vesijohtoverkoston suuremmista kokonaispituuksista, jätevesiviemärien saneerausmäärät ovat kasvaneet määrällisesti eniten. Syy saneerausmäärien epätasaiseen jakaantumiseen eri verkostolajien kesken saattaa olla esim. jätevesiviemäriverkoston keskimäärin pienempi käyttöikä, kapasiteettiongelmat tai saneeraus kadunrakentamisen yhteydessä ennen verkoston käyttöiän täyttymistä.

9 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 7 (24) 3.3 Järvenpään saneerausmenetelmät Yleisin Järvenpäässä nykyään käytössä oleva saneerausmenetelmä on aukikaivu. Menetelmänä aukikaivu on tarkoituksenmukainen, mikäli saneeraus on tarkoitus suorittaa samanaikaisesti katusaneerauksen kanssa. Mikäli synergiaetuja ei ole, saneerausmenetelmäksi pyritään valitsemaan saneerausmenetelmä, jossa aukikaivua ei tarvita. Markkinoilla on useita eri käyttötarkoituksiin soveltuvia toisistaan poikkeavia saneerausmenetelmiä. Vesijohdolle, jätevesiviemärille ja hulevesiviemärille käytetään toisistaan poikkeavia menetelmiä. Ao. taulukossa on kuvattu menetelmiä, jotka ovat Järvenpäässä yleisesti käytössä. Taulukko 2. Järvenpäässä käytössä olevat aukikaivamattomat saneerausmenetelmät. Verkostolaji Vesijohto Saneerausmenetelmä Pitkäsujutus, pakkosujutus, suuntaporaus Jätevesiviemäri Pitkäsujutus, pätkäsujutus, muotoputkisujutus, UVsukkasujutus, pakkosujutus Hulevesiviemäri - Hulevesiviemäreitä ei ole saneerattu sujuttamalla; sen sijaan vanhoja jätevesiviemäreitä on otettu jonkin verran hulevesikäyttöön. Yo. menetelmien lisäksi tehdään aika ajoin teknistaloudellisia vertailuja markkinoille tulevien uusien saneerausmenetelmien ja vanhojen tunnettujen menetelmien soveltuvuudesta tuleviin ja olemassa oleviin tarpeisiin. 4 VESIHUOLTOVERKOSTOJEN PITKÄN TÄHTÄIMEN SANEERAUSOHJELMA 4.1 Tavoitteet Pitkän tähtäimen ohjelman ensisijainen tavoite on määrittää putkipituuksina ne vuotuiset saneerausmäärät, jotka tarvitaan korjausvelan umpeen kuromiseen ja verkoston huononemisen torjumiseen. Saneerattavien kohteiden fyysiseen sijaintiin ei oteta tässä vaiheessa kantaa. Tavoitteena on myös esittää vuotuinen keskimääräinen rahoitustarve verkostosaneerauksille. 4.2 Verkostojen pitkän tähtäimen saneeraustarve Saneerausvelan määrä Järvenpäässä lisääntyy jatkuvasti; vuotuiset saneerausmäärät jäävät jälkeen putkien oletetun käyttöiän ja tehtyjen tutkimusten (TV-kuvaukset, suorat havainnot etc.) perusteella määritettävästä saneeraustarpeesta. Ao. kappaleissa esitetään pitkän tähtäimen saneeraustarvelaskelmat verkostolajeittain ja putkimateriaaleittain. Putkimateriaalien käyttöikiä määritettäessä on oletettu putken käyttöiän muuttuvan rakennusvuoden funktiona ao. taulukossa 3 esitetyllä tavalla. Esitetyt käyttöikäarviot perustuvat Järvenpään Veden henkilöstön havaintoihin eri aikoina rakennettujen putkien kunnosta sekä asiaa koskevaa yleiseen tietämykseen.

10 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 8 (24) Taulukko 3. Vesihuoltoverkoston käyttöikä Rakentamisvuosi Käyttöikä (a) Vesijohto Jätevesiviemäri Hulevesiviemäri Käyttöiän riippuvuus rakentamisvuodesta on esitetty graafisesti verkostolajeittain seuraavan sivun kuvissa 5 ja 6. Putkien käyttöikä rakentamisvuoden funktiona; vesijohto ja jätevesiviemäri Käyttöikä (a) Käyttöikä Rakentamisvuosi Kuva 5. Verkoston käyttöiän riippuvuus rakentamisvuodesta; vesijohto ja jätevesiviemäri.

11 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 9 (24) Putkien käyttöikä rakentamisvuoden funktiona; hulevesiviemäri Käyttöikä (a) Käyttöikä Rakentamisvuosi Kuva 6. Verkoston käyttöiän riippuvuus rakentamisvuodesta; hulevesiviemäri. Käyttöikäoletukset perustuvat sekä kuntotutkimusten yhteydessä tehtyihin havaintoihin että tietoon putkimateriaalien ja vesihuollon rakentamisen työmenetelmien heikosta ja vaihtelevasta laadusta ja tasosta menneinä vuosikymmeninä. Putkimateriaalien osalta puutteellista laatua on aiheuttanut mm. riittämätön teoreettinen tieto putkimateriaalien käyttäytymisestä pitkäaikaisen kuormituksen alaisuudessa. Työmenetelmien osalta suurimmat puutteet ovat liittyneet riittämättömään ympärystäytön tiivistämiseen ja kelvottomiin täyttömateriaaleihin. Alkutäyttömateriaalina on käytetty yleisesti kaivumaata. Käytännössä tämä on tarkoittanut esim. pelloilla saven käyttämistä alkutäytössä. Myös putkilinjojen perustaminen on ollut riittämätöntä ja laadultaan heikkoa. Huono rakentaminen on altistanut putket liian suurelle kuormitukselle. Oikein tiivistetyn ympärystäytön aikaansaaman sivuttaistuen puuttuessa putkimateriaali väsyy ja mahdollisesti murtuu ajan myötä. Sekä vesijohtojen että viemärien osalta 7-luvun rakentamisen tiedetään olleen laadullisesti heikkoa; vesihuollon verkostojen rakennusvolyymit kasvoivat tällöin voimakkaasti, mikä johti rakentamisen laadun heikkenemiseen. Hulevesiviemärien käyttöiän voidaan perustellusti ajatella olevan jätevesiviemärin ja vesijohdon käyttöikää korkeampi, koska tiiviysvaatimukset ovat lievemmät eikä niihin kohdistu syövyttävää kuormitusta. Hulevesiviemärin käyttöiän oletetaan olevan rakennusvuodesta riippumatta keskimäärin 1 vuotta vesijohdon ja jätevesiviemärin käyttöikää korkeampi (kts. taulukko 3 ja kuva 6).

12 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 1 (24) Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston käyttöikää määritettäessä on oletettu, että putkien käyttöiän riippuvuus putkien rakentamisajankohdasta on sama kaikille vesijohtomateriaaleille. Saneeraustarvelaskelmissa kaikille putkimateriaaleille on siten sovellettu samoja rakennusvuodesta riippuvia käyttöikäoletuksia. Kuvassa 7 on esitetty vesijohtoverkoston tulevien vuosikymmenten saneeraustarpeet pylväsdiagrammina. Nykyisten putkipituuksien osalta kuvien 7-16 pylväsdiagrammeissa on tehdyt saneeraukset huomioitu eri vuosikymmenten putkipituuksissa. Saneeraustarve; vesijohto Saneeraustarve, m Tasattu saneeraustarve, m Ajanjakso Kuva 7. Vesijohtoverkoston tulevien vuosikymmenten saneeraustarpeet. Kuvissa 8 ja 9 on esitetty vastaavat diagrammit verkostomateriaaleittain. Saneeraustarve; Vesijohto muovista Saneeraustarve, m Tasattu saneeraustarve, m Ajanjakso Kuva 8. Vesijohtoverkoston tulevien vuosikymmenten saneeraustarpeet; putkimateriaali muovi.

13 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 11 (24) Saneeraustarve; Vesijohto valuraudasta Saneeraustarve, m Tasattu saneeraustarve, m Ajanjakso Kuva 9. Vesijohtoverkoston tulevien vuosikymmenten saneeraustarpeet; putkimateriaali valurauta Jätevesiviemäriverkosto Jätevesiviemäriverkoston käyttöikää määritettäessä on oletettu, että putkien käyttöiän riippuvuus putkien rakentamisajankohdasta on sama kaikille vesijohtomateriaaleille. Saneeraustarvelaskelmissa kaikille putkimateriaaleille on siten sovellettu samoja rakennusvuodesta riippuvia käyttöikäoletuksia. Kuvassa 1 on esitetty jätevesiviemäriverkoston tulevien vuosikymmenten saneeraustarpeet pylväsdiagrammina. Saneeraustarve; Jätevesiviemäri Saneeraustarve, m Tasattu saneeraustarve, m Ajanjakso Kuva 1. Jätevesiviemäriverkoston tulevien vuosikymmenten saneeraustarpeet.

14 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 12 (24) Kuvissa 11 ja 12 on esitetty vastaavat diagrammit verkostomateriaaleittain. Saneeraustarve; Jätevesiviemäri muovista Saneeraustarve, m Tasattu saneeraustarve, m Ajanjakso Kuva 11. Jätevesiviemäriverkoston tulevien vuosikymmenten saneeraustarpeet, putkimateriaali muovi. Saneeraustarve; Jätevesiviemäri betonista Saneeraustarve, m Tasattu saneeraustarve, m Ajanjakso Kuva 12. Jätevesiviemäriverkoston tulevien vuosikymmenten saneeraustarpeet, putkimateriaali betoni Hulevesiviemäriverkosto Hulevesiviemäriverkoston käyttöikää määritettäessä on oletettu, että putkien käyttöiän riippuvuus putkien rakentamisajankohdasta on sama kaikille vesijohtomateriaaleille. Saneeraustarvelaskelmissa kaikille putkimateriaaleille on siten sovellettu samoja rakennusvuodesta riippuvia käyttöikäoletuksia. Kuvassa 13 on esitetty hulevesiviemäriverkoston tulevien vuosikymmenten saneeraustarpeet pylväsdiagrammina.

15 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 13 (24) Saneeraustarve; Hulevesiviemäri Saneeraustarve, m Tasattu saneeraustarve, m Ajanjakso Kuva 13. Hulevesiviemäriverkoston tulevien vuosikymmenten saneeraustarpeet. Kuvissa on esitetty vastaavat diagrammit verkostomateriaaleittain. Saneeraustarve; Hulevesiviemäri muovista Saneeraustarve, m Tasattu saneeraustarve, m Ajanjakso Kuva 14. Hulevesiviemäriverkoston tulevien vuosikymmenten saneeraustarpeet, putkimateriaali muovi.

16 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 14 (24) Saneeraustarve; Hulevesiviemäri betonista Saneeraustarve, m Tasattu saneeraustarve*, m Ajanjakso Kuva 15. Hulevesiviemäriverkoston tulevien vuosikymmenten saneeraustarpeet, putkimateriaali betoni. Saneeraustarve; Hulevesiviemäri teräksestä Saneeraustarve, m Tasattu saneeraustarve, m Ajanjakso Kuva 16. Hulevesiviemäriverkoston tulevien vuosikymmenten saneeraustarpeet, putkimateriaali teräs. 4.3 Alustavat pitkän tähtäimen saneerauskustannukset Pitkän tähtäimen saneerauskustannusarviot perustuvat seuraaviin perusoletuksiin: a) 6 vuoden laskentajakso vesijohdolle ja jätevesiviemärille, 7 vuoden laskentajakso hulevesiviemärille b) Putkikoot: vesijohto 16 PEH PN 1, jätevesiviemäri 25 M SN 8 ja hulevesiviemäri 315 M SN 8 c) Vesijohto, jätevesiviemäri ja hulevesiviemäri samassa kaivannossa ja ne saneerataan samanaikaisesti

17 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 15 (24) d) Kaivannon kokonaiskustannukset 47 /m sisältäen maatyöt, putket ja varusteet e) Vesijohdolle ja viemäreille määritetään erilliset saneerauskustannukset jyvittämällä kaivannon kokonaiskustannukset seuraavasti: vesijohto 24 % 111 /m jätevesiviemäri 35 % 163 /m hulevesiviemäri 42 % 196 /m f) kustannukset sisältävät putkikaivannon kustannusten lisäksi asfaltin poiston ja poiskuljetuksen sekä kadun rakennekerrosten uusimisen g) kustannukset sisältävät rakennuskustannusten lisäksi myös saneerauskohteiden suunnittelu- ja tutkimuskustannukset, joiden määräksi on arvioitu 1 % rakennuskustannuksista Saneerauksen kokonaiskustannukset ovat ajanjaksolla 21-2 vesijohdolle 22,2 M jätevesiviemärille 29,5 M (jv) ja hulevesiviemärille 3,7 M, ollen yhteensä 82 M. Pitkän tähtäimen investointiohjelmien laadintaa varten on kuitenkin syytä laatia saneerauskustannusarviot verkostolajeittain. Eritellyt kustannusarviot on esitetty luvuissa Vesijohtoverkoston alustavat pitkän tähtäimen kustannusarviot Ao. taulukossa 3 on esitetty vesijohtoverkoston saneeraustarpeiden mukaiset saneerauskustannusarviot ajanjaksolla Taulukko 4. Vesijohtoverkoston saneerauskustannukset ajanjaksolla 21-. Putken rakennusvuosi Putkipituus, m Saneeraustarve, km Tasattu saneeraustarve, km Kustannukset (M ) Saneeraustarve Tasattu saneeraustarve ,1, ,9 33,3 9,8 3, ,3 3, ,1 33,3 5, 3, ,3 3, ,7 33,3 3,2 3, , 33,3 3,5 3,7 Yht. 199,8 199,8 22,2 22,2 Koko tarkastelujaksolla saneerauskustannusarvio on 22,2 M. 1- vuotislaskentakausien väliset vaihtelut ovat hyvin suuria. Eroja on syytä tasa-

18 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 16 (24) ta laskentakausien välillä tarkoituksenmukaiseksi katsotulla tavalla. Taulukossa on esitetty myös tasajakoon perustuva kustannusarvio so. kaikkien 1- vuotislaskentakausien saneeraustarpeet kustannuksineen määritetään yhtä suuriksi. Tällöin yksittäisen 1-vuotiskauden kustannusarvioksi saadaan 3,7 M. Tasajakoperiaatteen suurin heikkous liittyy putkien liian pitkiksi venyviin käyttöaikoihin. Optimaalinen kustannusten tasaaminen yksittäisille 1- vuotiskausille sijoittuu suoran saneeraustarpeen ja tasajaon välille Jätevesiviemäriverkoston alustavat pitkän tähtäimen kustannusarviot Ao. taulukossa 4 on esitetty jätevesiviemäriverkoston saneeraustarpeiden mukaiset saneerauskustannusarviot ajanjaksolla Taulukko 4. Jätevesiviemäriverkoston saneerauskustannukset ajanjaksolla 21-. Putkipituus, m Putken rakennusvuosi Saneeraustarve, km Tasattu saneeraustarve, km Kustannukset (M ) Saneeraustarve Tasattu saneeraustarve ,, ,6 3,2 11,2 4, ,2 4, ,5 3,2 7,7 4, ,2 4, ,6 3,2 4,5 4, ,7 3,2 5,5 4,9 Yht. 181,4 181,4 29,5 29,5 Koko tarkastelujaksolla saneerauskustannusarvio on 29,5 M. 1- vuotislaskentakausien väliset vaihtelut ovat hyvin suuria. Eroja on syytä tasata laskentakausien välillä tarkoituksenmukaiseksi katsotulla tavalla. Taulukossa on esitetty myös tasajakoon perustuva kustannusarvio so. kaikkien 1- vuotislaskentakausien saneeraustarpeet kustannuksineen määritetään yhtä suuriksi. Tällöin yksittäisen 1-vuotiskauden kustannusarvioksi saadaan 4,9 M. Tasajakoperiaatteen suurin heikkous liittyy putkien liian pitkiksi venyviin käyttöaikoihin. Optimaalinen kustannusten tasaaminen yksittäisille 1- vuotiskausille sijoittuu suoran saneeraustarpeen ja tasajaon välille.

19 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 17 (24) Hulevesiviemäriverkoston alustavat pitkän tähtäimen kustannusarviot Seur. sivun taulukossa 5 on esitetty jätevesiviemäriverkoston saneeraustarpeiden mukaiset saneerauskustannusarviot ajanjaksolla Taulukko 5. Hulevesiviemäriverkoston saneerauskustannukset ajanjaksolla 21-. Putkipituus, m Putken rakennusvuosi Saneeraustarve, km Tasattu saneeraustarve, km Kustannukset (M ) Saneeraustarve Tasattu saneeraustarve ,2 26,1,2 5, ,8 26,1 9,8 5, ,1 5, ,7 26,1 1,3 5, ,1 5, , 26,1 1,4 5,1 Yht. 156,8 156,8 3,7 3,7 Koko tarkastelujaksolla saneerauskustannusarvio on 3,7 M. 1- vuotislaskentakausien väliset vaihtelut ovat hyvin suuria. Eroja on syytä tasata laskentakausien välillä tarkoituksenmukaiseksi katsotulla tavalla. Taulukossa on esitetty myös tasajakoon perustuva kustannusarvio so. kaikkien 1- vuotislaskentakausien saneeraustarpeet kustannuksineen määritetään yhtä suuriksi. Tällöin yksittäisen 1-vuotiskauden kustannusarvioksi saadaan 5,1 M. Tasajakoperiaatteen suurin heikkous liittyy putkien liian pitkiksi venyviin käyttöaikoihin. Optimaalinen kustannusten tasaaminen yksittäisille 1- vuotiskausille sijoittuu suoran saneeraustarpeen ja tasajaon välille. 5 VESIHUOLTOVERKOSTOJEN LYHYEN TÄHTÄIMEN SANEERAUSOHJELMA 5.1 Tavoitteet Lyhyen tähtäimen ohjelmassa on tavoitteena esittää lähivuosille tarkat tiedot saneerattavista kohteista. Saneerattavat putkiosuudet esitetään sekä taulukkona että kartalla. Kohteiden valinta perustuu priorisointiin, jossa tekijöinä ovat putkien ikä, kapasiteettitilanne ja toiminnallinen tärkeys. Saneerattavat putkimäärät on valittu siten, että ne vastaavat edellä esitetyssä pitkän tähtäimen ohjelmassa esitettyjä vuotuisia saneerausmääriä. Koska tämän selvityksen kuntoarviointi perustuu pääasiassa putkien ikään, on ennen lopullisten saneerauspäätösten tekemistä kohteet tutkittava TVkuvauksilla tai muilla verkostojen kuntotutkimusmenetelmillä. Saneerausoh-

20 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 18 (24) jelmaa on tarpeen mukaan tarkennettava ja päivitettävä kuntotutkimustulosten ja muiden tarkentavien tietojen perusteella. Tämän ohjelman rinnalle onkin syytä laatia erillinen verkostojen kuntotutkimusohjelma, jonka toteutuksen myötä voidaan tarkentaa saneerausohjelman kiireellisyysluokitusta. Tutkimusten kohdentaminen voidaan tehdä tämän saneerausohjelman kiireellisyysluokitusta noudattaen. Lyhyen tähtäimen saneerausohjelma on laadittu 5-vuosijaksolle Tällöin on ohjelman ulkopuolelle rajattu jo toteutusvaiheessa olevat vuosina 21 ja 211 saneerattavat kohteet. 5.2 Saneerauskohteiden pisteytys- ja valintamenettely Putkien ikä ja kunto Putkien kapasiteettitilanne Putken kuntoa kuvaavana tekijänä on priorisoinnissa käytetty putken rakennusvuotta. Putkiosuuksista on esitetty taulukossa myös materiaali-, pituus- ja halkaisijatiedot ja mahdolliset kuntotutkimushavainnot. Kiireellisyysluokituksessa putken kuntoa (ts. ikää) kuvaavat pisteluvut on annettu asteikolla 1-5 siten, että luvun 5 ovat saaneet vanhimmat eli oletettavasti huonokuntoisimmat ja luvun 1 aineiston nuorimmat putket. On huomattava, että numerot eivät kuvaa putkien absoluuttista kuntoa vaan kyseisen rakennusajan (1955-7) putkien keskinäistä vertailua. Rakentamisajankohdan lisäksi putken kuntoa kuvaavassa pisteluvussa on huomioitu kiireellisyyttä lisäävänä tekijänä, jos kyseessä on paineviemärin purkukaivon jälkeen oleva viettoviemäri (rikkivedyn aiheuttama korroosio betoniviemäreissä). Tällaisia kohteita oli kyseisen rakentamisvuosijakson putkiaineistossa kuitenkin vain yksi viettoviemäri-osuus. Kapasiteetin kannalta ovat saneeraustarpeessa ne putket, joiden vedenjohtokyky on riittämätön esiintyvien tai tulevaisuudessa ennustettavien vesimäärien johtamiseen. Vesijohtoverkossa tämä ilmenee putkien suurina painehäviöinä ja alhaisina painetasoina verkostossa. Jätevesi- ja hulevesiverkoissa kapasiteettikapeikkoja ovat putket, joiden ahtaus aiheuttaa veden padottumista verkostossa tai tulvimista tarkastuskaivoista. Tässä työssä putket on luokiteltu kapasiteettitilanteen kannalta kahteen luokkaan: - 1 = kapasiteetin lisäämistarve olemassa - = ei ongelmia Kohteet on valittu aiemmin tehtyjen verkostomallinnusten tulosten avulla perustuen seuraavien raporttien esittämiin toimenpidesuosituksiin verkostokapasiteetin lisäämiseksi: - Vedenjakelujärjestelmän kehittämissuunnitelma. Tuusulan seudun vesilaitos kuntayhtymä. Suunnittelukeskus Oy C Vesijohtoverkon laskentamallin päivitys. Järvenpään Vesi. FCG Planeko Oy. 122-D

21 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 19 (24) Putkien toiminnallinen tärkeys - Viemäröintijärjestelmän teoreettinen tarkastelu. Järvenpään Vesi. FCG Planeko Oy. 122-C Hulevesiviemäriverkoston mallinnus. Järvenpään vesi, Järvenpään kaupunki. FCG Planeko Oy. 122-D Käytettävissä on ollut myös Pietilä-Haarajoen osayleiskaava-alueita ja hajaasutusalueita koskeva suunnitelmaraportti Haja-asutuksen vesihuolto, yleissuunnitelma (Airix Ympäristö Oy, ). Siitä ei kuitenkaan ole saatavissa tietoja, aiheuttavatko kyseiset uudet alueet kapasiteetin lisäämistarvetta Järvenpään nykyisissä viemäri- ja vesijohtoverkoissa. Vesijohdot Vesijohtoputken toiminnallinen tärkeys kuvaa sen merkitystä kaupungin vedenjakelujärjestelmän toimivuuden ja palvelutason kannalta ja liittyy esimerkiksi siihen, kuin suurta haittaa putken vaurioituminen aiheuttaisi kaupunkilaisten vedensaannille. Keskeinen toiminnalliseen tärkeyteen vaikuttava muuttuja on putkella johdettava vesimäärä ts. putkeen liittyneiden vedenkäyttäjien määrä. Kuva 17. Järvenpään vedenjakelujärjestelmä. Järvenpään vesijohdot on jaettu tässä työssä kolmeen toiminnalliseen tärkeysluokkaan: - 3: syöttö- ja runkoyhteydet, jotka palvelevat veden siirtoa lähinnä seuraavien laitosten välillä: Vähänummen vedenottamo, Järvenpään vesitorni, Hiihtomajan, Tuomalan, Ristinummen, Rajakulman, Purolan ja Kaunisnummen paineenkorotus- /mittausasemat. Yleensä nämä johdot ovat kooltaan vähintään DN2.

22 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 2 (24) Jätevesiviemärit - 2: vähintään kokoa DN16 olevat vesijohdot tai tärkeät rengasyhteydet - 1: muut vesijohdot Järvenpään jätevesijärjestelmä koostuu useista osaviemäröintialueista pumppaamoineen ja vedet kootaan pääpumppaamona toimivalle Järvenpään pumppaamolle, joka kuuluu Keski-Uudenmaan vesiensuojelun kuntayhtymän meriviemärijärjestelmään. Pohjoispuolella olevan Kellokosken viemärivedet johdetaan Järvenpään verkoston kautta. Kuva 18. Järvenpään jätevesiviemäriverkosto ja suurimmat virtaamat. Jätevesiviemärien toiminnallinen luokitus perustuu edellä mainitun viemärimallinnuksen raportissa esitettyihin eri putkiosuuksien virtaamiin sekä putkikokoihin. Järvenpään jätevesiviemärit on jaettu tässä työssä kolmeen toiminnalliseen tärkeysluokkaan: - 3: liittyjämäärältään suurimmat runkoviemärit, koko DN4-1, maksimivirtaamat vähintään 1 l/s (verkostomallinnuksen mukaan) - 2: muut liittyjämäärältään ja halkaisijaltaan merkittävät viemärit, tyypillisesti kokoa DN4

23 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 21 (24) Hulevesiviemärit - 1: muut viemärit Järvenpään hulevesijärjestelmä käsittää noin seitsemän Tuusulanjärveen laskevaa päävaluma-aluetta, joilta vedet johdetaan putki- ja uomaverkostoilla. Putkiosuuksien toiminnallinen tärkeys riippuu suoraan siihen liittyvän valumaalueen eli johdettavan vesimäärän suuruudesta. Saneerauksen laiminlyömisen seurauksena aiheutuva putkirikko aiheuttaisi sitä suuremman vesivahingon, mitä suurempi on johdettava vesimäärä. Kuva 19. Järvenpään hulevesiverkosto ja valuma-alueet. Hulevesiviemärien toiminnalliset luokat ovat tässä työssä: - 2: päävaluma-alueiden alajuoksulla olevat suurikokoiset putket, DN5 12-1: Muut hulevesiviemärit, DN4

24 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 22 (24) Kiireellisyysluokan määritys Putkiosuuksille on määritetty kiireellisyysluokka, jota varten kullekin putkelle on laskettu pisteluku edellä mainittujen tekijöiden perusteella. Pisteluku muodostuu kuntoluokan, kapasiteettitilanteen ja toiminnallisen luokan summana. Lisäksi luokille on annettu painokertoimet 6 %, 2 % ja 2 % vastaavassa järjestyksessä. Putken rakennusvuodelle on siis annettu suurin painoarvo saneerausten kiireellisyysluokituksessa. Lopullisessa pisteytyksessä putket ovat saaneet sitä suuremman pisteluvun mitä suurempi niiden saneeraustarve on. 5.3 Verkostojen lyhyen tähtäimen saneeraustarve Yleistä Vesihuoltoverkostojen lyhyen tähtäimen ohjelma kattaa lähimmän viiden vuoden aikana eli vuosijaksolla saneerattavat vesijohdot, jätevesiviemärit ja hulevesiviemärit. Lähtökohtana vuotuisen saneerausmäärän arvioinnissa on luvuissa esitetty tasattu saneeraustarve. Sen mukaan vuosijaksolla tulisi saneerata - vesijohtoja 16,7 km - jätevesiviemäreitä 15,1 km - hulevesiviemäreitä 13,1 km Saneerausohjelmaan on poimittu putkiosuuksia Järvenpään Veden verkkotietojärjestelmästä siten, että ohjelmaan sisältyvä vuosina saneerattava kokonaisputkipituus on likimain edellä esitettyjen lukujen mukainen. Poiminnassa on käytetty kuntokriteerinä putkien ikää. Tällöin valintaan on otettu mukaan rakennusvuodeltaan vanhimmat putket, joiden rakennusajankohta on ollut vuosivälillä Ohjelma toimii paitsi saneerausohjelmana myös verkostojen kuntotutkimusohjelmana. Ennen tarkempaa saneeraussuunnittelua ja saneerauspäätösten tekemistä kunkin ohjelmaan merkityn putkiosuuden kunto on tutkittava esimerkiksi TV-kuvauksin. Saneerausten rahoitustarve tulevalla viisivuotisjaksolla on määritetty tasatun saneeraustarpeen (kts. luvut ) mukaisesti. On kuitenkin huomattava, että tasajakoperiaate johtaa osin vesijohtojen ja jätevesiviemärien liian pitkiksi venyviin käyttöaikoihin. On siis perusteltua painottaa saneerausinvestointeja alkuun alla esitettyä enemmän. Saneerausohjelmassa on nyt paikoin samalla katuosuudella eri vuosina saneerattavaksi merkittyjä putkiosuuksia johtuen putkiosuuksien erilaisista rakentamisvuosista. Niin ikään katuosuudella olevien vesijohtojen, jätevesiviemärien ja hulevesiviemärien saneerausvuodet saattavat olla erilaiset. Koska käytännössä useimmiten koko katu saneerataan kerralla, niin eri putkiosuudet ja verkostolajit tulevat käytännössä saneerattavaksi samalla kertaa. Tämän raportin mukainen saneerausohjelma onkin ohjeellinen suunnitelma, jonka kohteiden lopullinen toteutusajankohta varmentuu vuosittaisten tarkennettujen ohjelmien ja katuverkon korjausrakentamisohjelman myötä.

25 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 23 (24) Vesijohtoverkosto Jätevesiviemäriverkosto Hulevesiviemäriverkosto Vesijohtojen saneerausohjelma vuosille on esitetty liitteessä 1. Siinä on esitetty kukin putkiosuus paikallistettuna kadun nimen ja kaupunginosan mukaan. Putkista on esitetty tietoina rakentamisvuosi, materiaali, halkaisija, pituus ja mahdolliset muut tiedot. Putkille on esitetty laskelma saneerauksen kiireellisyysluokasta, mikä käsittää luvussa 5.2 esitetyn menettelyn mukaisesti rakentamisvuoteen, kapasiteettitilanteeseen ja toiminnalliseen tärkeyteen perustuvan pisteluvun laskennan painokertoimet huomioiden. Putket on järjestetty taulukkoon kaupunginosittain pisteluvun mukaiseen järjestykseen siten, että suurimpaan kiireellisyysluokkaan kuuluvat putket ovat alussa. Lisäksi vesijohtojen saneerausohjelma on esitetty karttapiirustuksessa 1. Siinä on esitetty eri väreillä vuosittain tehtävät vesijohtosaneeraukset vuosijaksolla Vesijohtojen saneerausten tasattu rahoitustarve vuosijaksolla on edellä tässä raportissa esitetyin perustein laskettuna 1,85 milj.. Jätevesiviemäreiden saneerausohjelma vuosille on esitetty liitteessä 2. Siinä on esitetty kukin putkiosuus paikallistettuna kadun nimen ja kaupunginosan mukaan. Putkista on esitetty tietoina rakentamisvuosi, materiaali, halkaisija, pituus ja mahdolliset muut tiedot. Putkille on esitetty laskelma saneerauksen kiireellisyysluokasta luvun 5.2. mukaisesti. Putket on järjestetty taulukkoon pisteluvun mukaiseen järjestykseen kaupunginosittain. Jätevesiviemäreiden saneerausohjelma on esitetty myös karttapiirustuksessa 2. Siinä on esitetty eri väreillä vuosittain tehtävät vesijohtosaneeraukset vuosijaksolla Jätevesiviemärien saneerausten tasattu rahoitustarve vuosijaksolla on edellä tässä raportissa esitetyin perustein laskettuna 2,45 milj.. Hulevesiviemärien saneerausohjelma on esitetty liitteessä 3. Siinä on esitetty kukin putkiosuus paikallistettuna kadun nimen ja kaupunginosan mukaan. Putkista on esitetty tietoina rakentamisvuosi, materiaali, halkaisija, pituus ja mahdolliset muut tiedot. Putkille on esitetty laskelma saneerauksen kiireellisyysluokasta luvun 5.2 mukaisesti. Putket on järjestetty taulukkoon kaupunginosittain pisteluvun mukaiseen järjestykseen. Lisäksi hulevesiviemärien saneerausohjelma on esitetty karttapiirustuksessa 3. Siinä on esitetty eri väreillä vuosittain tehtävät vesijohtosaneeraukset vuosijaksolla Hulevesiviemärien saneerausten tasattu rahoitustarve vuosijaksolla on 2,55 milj Samanaikaiset katusaneeraukset Tämän saneerausohjelman rinnalla on laadittu erillisenä työnä Järvenpään kaupungin katuverkon korjausrakentamisohjelma (FCG, 211). Vesihuolto- ja katuverkon saneerausohjelmat on laadittu kiinteässä yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa. Tämän verkostosaneerausohjelman mukaiset vuosina saneerattavaksi esitettävät putket on otettu mukaan katuverkon korjausra-

26 FCG Finnish Consulting Group Oy VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA 24 (24) kentamisohjelmaan, ja johtojen saneeraustarve muodostaa oman priorisointitekijänsä katusaneerausten kiireellisyysluokituksessa. Ohjelmien yhdistämisen avulla mahdollistetaan katu- ja vesihuoltoverkkojen saneeraustoiminnan järjestäminen kustannustehokkaasti ja mahdollisimman vähin häiriöin. FCG Finnish Consulting Group Oy Hyväksynyt: Matti Heikkinen Suunnittelupäällikkö, DI Laatinut: Mikko Vuorinen Projektipäällikkö, DI

TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT

TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT TILASTOTIETOA VESIHUOLTOVERKOSTOISTA JA SANEERAUSTARVE Suomen Vesiyhdistys ry:n seminaari 3.11.21 DI Matti Heikkinen TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT Yhdyskuntatekniikan verkostojen tilaa selvitettiin edellisen kerran

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI KIIKOISTEN KUNTA. Siirtoviemäri Kiikoinen Kiikka. Yleissuunnitelma. Työ: E25011. Tampere 30.11.2011

SASTAMALAN KAUPUNKI KIIKOISTEN KUNTA. Siirtoviemäri Kiikoinen Kiikka. Yleissuunnitelma. Työ: E25011. Tampere 30.11.2011 SASTAMALAN KAUPUNKI KIIKOISTEN KUNTA Siirtoviemäri Kiikoinen Kiikka Yleissuunnitelma Työ: E25011 Tampere 30.11.2011 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 www.airix.fi

Lisätiedot

Suomen vesihuoltoverkostojen kunto ja saneeraustarpeen kehittyminen tulevaisuudessa

Suomen vesihuoltoverkostojen kunto ja saneeraustarpeen kehittyminen tulevaisuudessa Suomen vesihuoltoverkostojen kunto ja saneeraustarpeen kehittyminen tulevaisuudessa VNTEAS-hankkeen keskeiset tulokset verkostojen osalta 15.5.2019 I Tuija Laakso Aalto-yliopisto 1 Vesihuoltoverkostojen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Lapinkylän vesihuollon yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus 30.9.2008

Kirkkonummen kunta Lapinkylän vesihuollon yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus 30.9.2008 Kirkkonummen kunta 30.9.2008 Kirkkonummen kunta 30.9.2008 1 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ 2 2 SUUNNITTELUN TAVOITE 2 3 MITOITUS 2 3.1 Mitoitusperusteet 2 3.2 Mitoitusvesimäärät 3 4 VESIJOHTOVERKOSTO 4 4.1 Lapinkylän

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Säkylän kunta / Vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/5)

AIRIX Ympäristö Oy Säkylän kunta / Vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/5) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/5) SÄKYLÄN KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2010-2020 Vedenhankinta Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston kunnossapito Seurataan vesijohtoverkoston kuntoa ja saneerataan saneerausohjelman

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Euran kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Euran kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/7) AIRIX Ympäristö Oy n kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/7) KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2010-2020 Vedenhankinta Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston kunnossapito

Lisätiedot

Verkostosaneerauskohteiden priorisointi kuntoindeksilaskennan avulla

Verkostosaneerauskohteiden priorisointi kuntoindeksilaskennan avulla Verkostosaneerauskohteiden priorisointi kuntoindeksilaskennan avulla Vesihuolto 2016 8.6.2016 Päivi Kopra Nurmijärven Vesi Nurmijärven Vesi Vesijohtoverkoston pituus 320 km Jätevesiverkoston pituus 290

Lisätiedot

Vesi- ja viemäriverkoston tilanne Suomessa

Vesi- ja viemäriverkoston tilanne Suomessa FiSTT vuosikonferenssi 21.11.2013, Lahti Vesi- ja viemäriverkoston tilanne Suomessa Osmo Seppälä toimitusjohtaja 15.11.2013 1 Esiintyjän nimi Vesihuoltolaitosten verkostojen kehitys Suomessa Lähteet: Vesihuoltoverkostojen

Lisätiedot

Vesihuoltolaitosten verkostojen kehitys Suomessa

Vesihuoltolaitosten verkostojen kehitys Suomessa Vesihuoltojaoston seminaari 6.11.2014, WSP Finland Oy Saneeraustarve ja saneerauksien rahoitus Osmo Seppälä toimitusjohtaja 21.10.2014 1 Esiintyjän nimi Vesihuoltolaitosten verkostojen kehitys Suomessa

Lisätiedot

RUNKOVESIHUOLTOLINJOJEN KAPASITEETTITARKASTE- LU

RUNKOVESIHUOLTOLINJOJEN KAPASITEETTITARKASTE- LU FCG Finnish Consulting Group Oy Ylöjärven kaupunki RUNKOVESIHUOLTOLINJOJEN KAPASITEETTITARKASTE- LU Raportti -P13571 12.5.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Raportti I 12.5.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Lähtökohdat...

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA

ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Asikkalan kunta Asiakirjatyyppi Vesihuollon yleissuunnitelma Päivämäärä [Month, year] Viite LUONNOS 10.1.2012 ASIKKALAN KUNTA URAJÄRVEN VESIHUOLLON YLEIS- SUUNNITELMA LUONNOS ASIKKALAN KUNTA

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (2/7)

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (2/7) AIRIX Ympäristö Oy vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Vedenhankinta Taalintehtaan pintavedenottamon järjestelyt Varaottamo ja valmiuden

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Kemiönsaaren vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7) AIRIX Ympäristö Oy vesihuollon kehittämissuunnitelma E23134 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/7) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Vedenhankinta Taalintehtaan pintavedenottamon järjestelyt Varaottamo ja valmiuden

Lisätiedot

MÄNTÄ-VILPPULAN KESKUSTATAAJAMAN OYK

MÄNTÄ-VILPPULAN KESKUSTATAAJAMAN OYK MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI MÄNTÄ-VILPPULAN KESKUSTATAAJAMAN OYK FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P25797 1 (5) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 1.1 Työn lähtökohdat ja tavoitteet... 1 2.1 Tarkastelualueen

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI. Kauvatsan alueen viemäröinnin yleissuunnitelma

KOKEMÄEN KAUPUNKI. Kauvatsan alueen viemäröinnin yleissuunnitelma KOKEMÄEN KAUPUNKI Kauvatsan alueen viemäröinnin yleissuunnitelma Työ: 21893YV Tampere 27.9.2007 AIRIX Ympäristö Oy Muut toimistot: PL 453 KAARINA 33101 TAMPERE ESPOO Puh. 010 241 4000 OULU Fax 010 241

Lisätiedot

PALVELUMAKSUHINNASTO

PALVELUMAKSUHINNASTO 1 liikelaitoksen 16.10.2014 hyväksymä Voimaantulopäivä 1.1.2015 1 TONTTIJOHTOMAKSU 1.1 Vesijohto Laitoksen suorittamasta tonttivesijohdon hankkimisesta, asentamisesta ja liittämisestä laitoksen vesijohtoverkostoon

Lisätiedot

Osa R7 VARUSTEET JA LAITTEET

Osa R7 VARUSTEET JA LAITTEET Osa R7 VARUSTEET JA LAITTEET Laitesiirtojen suunnitelmat Osa R7-20 Siirrettävät vesihuolto- ja kaukolämpöverkostot TYÖKOHTAINEN TYÖSELOSTUS JA LAATU- VAATIMUKSET VAIN URAKKALASKENTAAN 1.4.2014 Destia Oy,

Lisätiedot

KYRÖÖNTIE. Sadevesiviemärin saneeraussuunnitelma Plv 177-845 SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 24.04.2015

KYRÖÖNTIE. Sadevesiviemärin saneeraussuunnitelma Plv 177-845 SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 24.04.2015 Isonkyrön kunta KYRÖÖNTIE Sadevesiviemärin saneeraussuunnitelma Plv 177-845 SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 24.04.2015 muutos 26.6.2015 SISÄLLYS 1. YLEISTÄ... 3 2. LÄHTÖTIEDOT... 4 3. SUUNNITELLUT PERUSRATKAISUT...

Lisätiedot

Kiinteistön tonttijohdot. Tietoa tonttijohdoista ja niiden uusimisesta

Kiinteistön tonttijohdot. Tietoa tonttijohdoista ja niiden uusimisesta Kiinteistön tonttijohdot Tietoa tonttijohdoista ja niiden uusimisesta 1. YLEISTÄ KIINTEISTÖJEN TONTTIJOHDOISTA Tonttijohtoja ovat katujohtojen ja kiinteistöjen väliset johto-osuudet, ne sijaitsevat osin

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy 23.2.2011 1 (4) LIITE 3 JÄRVENPÄÄN VESI HULEVESIVIEMÄRIT, SANEERAUSOHJELMA 2012-16. Saneerauksen kiireellisyysluokitus

FCG Finnish Consulting Group Oy 23.2.2011 1 (4) LIITE 3 JÄRVENPÄÄN VESI HULEVESIVIEMÄRIT, SANEERAUSOHJELMA 2012-16. Saneerauksen kiireellisyysluokitus FCG Finnish Consulting Group Oy 23.2.2011 1 (4) JÄRVENPÄÄN VESI HULEVESIVIEMÄRIT, SANEERAUSOHJELMA 2012-16 Kaupunginosa Johto-osuus (kadun nimi) Tekniset tiedot Rakennusvuosi Materiaali Halkaisija (mm)

Lisätiedot

Pirkanmaan vesihuollon kehittämissuunnitelman seurantaseminaari 31.1.2013. Jaakko Erjo Apulaiskaupunginjohtaja Sastamalan kaupunki

Pirkanmaan vesihuollon kehittämissuunnitelman seurantaseminaari 31.1.2013. Jaakko Erjo Apulaiskaupunginjohtaja Sastamalan kaupunki Pirkanmaan vesihuollon kehittämissuunnitelman seurantaseminaari 31.1.2013 Jaakko Erjo Apulaiskaupunginjohtaja Sastamalan kaupunki Pirkanmaan Vesihuollon kehittämissuunnitelman II-vaihe Ensisijaiset toimenpiteet

Lisätiedot

Ylöjärven keskustan osayleiskaava vaikutukset vesihuoltoon

Ylöjärven keskustan osayleiskaava vaikutukset vesihuoltoon Ylöjärven keskustan osayleiskaava vaikutukset vesihuoltoon 20.12.2013 Page 1 Yleistä mallinnuksista Päivitetty 2013 alkupuolella. Mallinnettu FCGswmm ja FCGnet ohjelmistoilla. Mallinnukset suoritettu nykyisellä

Lisätiedot

Työpaketti 3. Vesihuoltoverkostojen riskiarviointi

Työpaketti 3. Vesihuoltoverkostojen riskiarviointi Työpaketti 3. Vesihuoltoverkostojen riskiarviointi Tärkeimmät tulokset ja havainnot Asiantuntijatietoon perustuvat arviot putkien kunnosta vastaavat melko hyvin mallinnettua kuntoa, kun arvioidaan putken

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Rauman kaupunki Vesihuollon kehittämissuunnitelma Liite 1 (s.1/5) Kehittämistoimenpiteet

AIRIX Ympäristö Oy Rauman kaupunki Vesihuollon kehittämissuunnitelma Liite 1 (s.1/5) Kehittämistoimenpiteet AIRIX Ympäristö Oy Rauman kaupunki Vesihuollon kehittämissuunnitelma Liite 1 (s.1/5) KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2010-2020 Vedenhankinta Kehittämiskohde Tarve Toimenpiteet Toteuttaja Vedenhankinta- ja vesijohtoverkosto

Lisätiedot

Liite 1. Vesihuollon investointistrategia ehdotus -esittelykalvosarja 1.4.2014

Liite 1. Vesihuollon investointistrategia ehdotus -esittelykalvosarja 1.4.2014 Liite 1. Vesihuollon investointistrategia ehdotus - Vesihuollon investointistrategian valmistelu Vesihuollon valmistelun lähtöaineistona on käytetty vuonna 2009 valmisteltua vesihuollon investointistrategiaa,

Lisätiedot

NURMON KESKUSTAN OYK TARKISTUS JA LAAJENNUS 2030

NURMON KESKUSTAN OYK TARKISTUS JA LAAJENNUS 2030 SEINÄJOEN KAUPUNKI NURMON KESKUSTAN OYK TARKISTUS JA LAAJENNUS 2030 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P25797 1 (7) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 1.1 Työn lähtökohdat ja tavoitteet... 1 2.1 Tarkastelualueen

Lisätiedot

Tilaaja: Rakennuttaja: Suunnittelu: Urakointi:

Tilaaja: Rakennuttaja: Suunnittelu: Urakointi: Tilaaja: Rakennuttaja: Suunnittelu: Urakointi: Asialista 1. Yleistä 2. Toteutusvaiheet 2017-2019 3. Käyttö- ja jätevesi Vesijohtolinjat (VJ) Jätevesilinjat (JV) Käyttö- ja jätevesi urakan aikana 4. Hulevesi

Lisätiedot

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY. Sastamala-Huittinen vesihuoltolinja. Haja-asutusalueiden vesihuolto. Työ: E24623.20. Tampere 18.3.2013

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY. Sastamala-Huittinen vesihuoltolinja. Haja-asutusalueiden vesihuolto. Työ: E24623.20. Tampere 18.3.2013 HUITTISTEN PUHDISTAMO OY Sastamala-Huittinen vesihuoltolinja Haja-asutusalueiden vesihuolto Työ: E24623.20 Tampere 18.3.2013 PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 www.airix.fi

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Laitilan vesihuollon kehittämissuunnitelma E23162 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/5)

AIRIX Ympäristö Oy Laitilan vesihuollon kehittämissuunnitelma E23162 Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/5) Kehittämistoimenpiteet Liite I (1/5) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Vedenhankinta Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan vedenhankinta Veden sisäänotto aiheuttaa ongelmia keskustan verkostossa Rakennetaan Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalle

Lisätiedot

VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA: OSA II: SAARISTO

VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA: OSA II: SAARISTO 101004959-009 RAPORTTI NAANTALIN VESIHUOLTOLAITOS VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSOHJELMA: OSA II: SAARISTO 29.10.2018 Pöyry Finland Oy TYÖN SISÄLTÖ Työn lähtökohta ja tavoite Vesihuoltoverkostojen nykytila

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Paraisten kaupungin vesihuollon kehittämissuunnitelma E25480.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Paraisten kaupungin vesihuollon kehittämissuunnitelma E25480.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) KEHITTÄMISTOIMENPITEET VUOSILLE 2013-2030 Vedenhankinta Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston Saneerataan Paraisten kaupunginosan vesijohtoverkostoa samassa yhteydessä

Lisätiedot

KIVIMÄEN PÄIVÄKOTI KÄYTTÖVESI- JA VIEMÄRIVERKOSTON KUNTOTUTKIMUS. Asiantuntijapalvelut

KIVIMÄEN PÄIVÄKOTI KÄYTTÖVESI- JA VIEMÄRIVERKOSTON KUNTOTUTKIMUS. Asiantuntijapalvelut KIVIMÄEN PÄIVÄKOTI KÄYTTÖVESI- JA VIEMÄRIVERKOSTON KUNTOTUTKIMUS Kuntotutkimuksen ajankohta: vko 12 / 2007 Raportin päiväys: 19.03.2007 Tilaajan yhteyshenkilö: Per Anderrson, Vantaan Kaupunki 09 83922379

Lisätiedot

ASIKKALA RISMALAHDEN ALUEEN RANTA-ASEMAKAAVA Vesihuollon yleissuunnitelma vaihtoehtotarkasteluineen

ASIKKALA RISMALAHDEN ALUEEN RANTA-ASEMAKAAVA Vesihuollon yleissuunnitelma vaihtoehtotarkasteluineen ASIKKALA RISMALAHDEN ALUEEN RANTA-ASEMAKAAVA Vesihuollon yleissuunnitelma vaihtoehtotarkasteluineen 28.2.2018 Sumipa Oy 1 YLEISTÄ Suunnitelma perustuu ranta-asemakaavan muutosehdotukseen 1.3.2018. Korttelit

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI Lintuvaara

TUTKIMUSRAPORTTI Lintuvaara TUTKIMUSRAPORTTI Lintuvaara Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) Vesihuolto 16.12.2014 Jukka Sandelin HSY Raportti Opastinsilta 6 A, 00520 Helsinki 1. TAUSTAA Helsingin seudun ympäristöpalvelut / vesihuolto

Lisätiedot

Vesihuoltoverkostojen saneeraustoiminnan kattaminen maksuilla ja korjausvelan lyhentäminen

Vesihuoltoverkostojen saneeraustoiminnan kattaminen maksuilla ja korjausvelan lyhentäminen Vesihuoltoverkostojen saneeraustoiminnan kattaminen maksuilla ja korjausvelan lyhentäminen Loppuraportin liite, esitysmateriaalia aiheesta Suomen ympäristökeskus SYKE Vesihuoltoverkostojen saneeraustoiminnan

Lisätiedot

VERTI Vesihuoltoverkostojen tila ja riskien hallinta

VERTI Vesihuoltoverkostojen tila ja riskien hallinta VERTI Vesihuoltoverkostojen tila ja riskien hallinta Vesihuolto-osuuskuntien verkostojen saneeraustarve Toivo Lapinlampi Suomen ympäristökeskus 23.1.2017 1 Vesihuolto-osuuskuntien valinta - Vuonna 2014

Lisätiedot

Vesihuolto-osuuskuntien verkostojen saneeraustarve. VERTI Vesihuoltoverkostojen tila ja riskien hallinta

Vesihuolto-osuuskuntien verkostojen saneeraustarve. VERTI Vesihuoltoverkostojen tila ja riskien hallinta Vesihuolto-osuuskuntien verkostojen saneeraustarve VERTI Vesihuoltoverkostojen tila ja riskien hallinta Vesihuoltopäivät Jyväskylä 11.5.217 Toivo Lapinlampi Suunnitteluinsinööri Suomen ympäristökeskus

Lisätiedot

Vesi- ja viemäriverkoston esisuunnitelma

Vesi- ja viemäriverkoston esisuunnitelma Ramboll Finland Oy Knowledge taking people further --- Mäntsälän Saaren kyläyhdistys ry Vesi- ja viemäriverkoston esisuunnitelma 82120959 26.6.2009 Mäntsälän Saaren kyläyhdistys ry Vesi- ja viemäriverkoston

Lisätiedot

TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto 26.1.

TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto 26.1. Turun kaupunki Ympäristö- ja kaavoitusvirasto Suunnittelutoimisto TURUN KAUPPATORI TARKASTELU TORISEUDUN VESIHUOLLOSTA SUUNNITELMASELOSTUS 26.1.2012 Ramboll Finland Oy, Kotipaikka Espoo, Y-tunnus 0101197-5,

Lisätiedot

Sotkuman kylän vesihuollon yleissuunnitelma

Sotkuman kylän vesihuollon yleissuunnitelma POLVIJÄRVEN KUNTA Sotkuman kylän vesihuollon yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 8.11.2016 566-P29412 Suunnitelmaselostus 1 (4) 8.11.2016 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO...

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki. VESIHUOLTOSUUNNITELMA Koivikon vesiosuuskunta Vanhalan alue SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 03.08.2006

Mikkelin kaupunki. VESIHUOLTOSUUNNITELMA Koivikon vesiosuuskunta Vanhalan alue SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 03.08.2006 Mikkelin kaupunki VESIHUOLTOSUUNNITELMA Koivikon vesiosuuskunta Vanhalan alue SUUNNITELMA- JA MITOITUSSELOSTUS 03.08.2006 Muutettu 28.4.2009 Sivu 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. MAASTOTUTKIMUKSET 3. ALUEEN

Lisätiedot

LÄHTÖTIETOJEN VAIKUTUS LISÄ- JA MUUTOSTÖIHIN SEKÄ TOTEUTUSKUSTANNUKSIIN KATU- JA VESIHUOLLON SANEERAUSKOHTEISSA TUOMAS HAAPANIEMI GEOTEKNIIKAN

LÄHTÖTIETOJEN VAIKUTUS LISÄ- JA MUUTOSTÖIHIN SEKÄ TOTEUTUSKUSTANNUKSIIN KATU- JA VESIHUOLLON SANEERAUSKOHTEISSA TUOMAS HAAPANIEMI GEOTEKNIIKAN LÄHTÖTIETOJEN VAIKUTUS LISÄ- JA MUUTOSTÖIHIN SEKÄ TOTEUTUSKUSTANNUKSIIN KATU- JA VESIHUOLLON SANEERAUSKOHTEISSA TUOMAS HAAPANIEMI GEOTEKNIIKAN KONFERENSSI 8.5.2015 TAUSTAA: Työn rahoittajat: Kangasalan

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ VESIHUOLTOVERKOSTOJEN NYKYTILA JA SANEERAUS- TARVE

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ VESIHUOLTOVERKOSTOJEN NYKYTILA JA SANEERAUS- TARVE FCG Planeko Oy MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ VESIHUOLTOVERKOSTOJEN NYKYTILA JA SANEERAUS- TARVE YVES-tutkimuksen päivitys 2008 2312-C9259 30.4.2008 FCG Planeko Oy YVES-tutkimuksen päivitys 2008 I (21)

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Auran kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E25339.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Auran kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E25339.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) VESIHUOLLON KEHITTÄMISTOIMENPITEET VUOSILLE 2012-2035 Vedenhankinta Kehittämiskohde Tarve Toimenpiteet Toteuttaja Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston kunnossapito

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Naantalin kaupungin vesihuollon kehittämissuunnitelma E23614 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/8)

AIRIX Ympäristö Oy Naantalin kaupungin vesihuollon kehittämissuunnitelma E23614 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/8) KEHTTÄMSTOMENPTEET Liite (1/8) KEHTTÄMSTOMENPTEET 2010-2020 Vedenhankinta ja -jakelu Vesijohtoverkoston saneeraus Kustannusarvio n vesijohtoverkoston automatiikka ja kaukovalvonta Särkänsalmi-Taattinen-

Lisätiedot

Saneeraukset sujumaan

Saneeraukset sujumaan Saneeraukset sujumaan Hankintojen keskittäminen nopeuttaa asioita Nimi sujutus antaa jo vihiä menetelmästä, mutta kaivamaton tekniikka paljastaa kaikille sujutusmenetelmän suurimmat valtit. Kun maata ei

Lisätiedot

Hyvät vesihuoltopalvelut

Hyvät vesihuoltopalvelut Lounais-Suomen vesihuollon kehittämisohjelma 2014 2020 Hyvät vesihuoltopalvelut VISIO 2020 Asukkaat ja elinkeinojen harjoittajat ovat tyytyväisiä vesihuoltopalveluihin Lounais-Suomessa Kehittämisohjelmassa

Lisätiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy (4) LIITE 1 JÄRVENPÄÄN VESI VESIJOHDOT, SANEERAUSOHJELMA Kaupunginosa Tekniset tiedot

FCG Finnish Consulting Group Oy (4) LIITE 1 JÄRVENPÄÄN VESI VESIJOHDOT, SANEERAUSOHJELMA Kaupunginosa Tekniset tiedot FCG Finnish Consulting Group Oy 23.2.2011 1 (4) JÄRVENPÄÄN VESI VESIJOHDOT, SANEERAUSOHJELMA 2012-16 Kaupunginosa Johto-osuus Tekniset tiedot Saneerauksen kiireellisyysluokitus (kadun nimi) Materiaali

Lisätiedot

Aluesaneeraus vesilaitoksen näkökulmasta

Aluesaneeraus vesilaitoksen näkökulmasta Aluesaneeraus vesilaitoksen näkökulmasta Esityksen sisältö: HS-Veden esittely aluesaneeraushankkeiden taustaa kilpailutusmenettelyt aluesaneeraushankkeiden ominaispiirteitä HS-Veden aluesaneeraushankkeet

Lisätiedot

Vesihuoltoverkoston korjausvelan laskennan kehitys

Vesihuoltoverkoston korjausvelan laskennan kehitys Vesihuoltoverkoston korjausvelan laskennan kehitys Zenja Kahila 1 Projektin tausta ja osallistujat Rapal Oy on vuodesta 2012 alkaen tehnyt kunnille ja vesilaitoksille useita korjausvelan laskentahankkeita.

Lisätiedot

Sanna Vienonen, Suomen ympäristökeskus, Vesihuolto 2017,

Sanna Vienonen, Suomen ympäristökeskus, Vesihuolto 2017, Sanna Vienonen, Suomen ympäristökeskus, Vesihuolto 2017, 11.5.2017 Kuva: Toivo Lapinlampi Tarve 107 000 km vesijohtoa, 50 000 km jätevesi- ja hulevesiviemäriverkostoa, arvo 6,5 mrd Rakennettu pääosin 1960-80

Lisätiedot

Espoon hulevesien hallinta

Espoon hulevesien hallinta Espoon hulevesien hallinta Kuntaliitto 4.9.2007 Rakennusjärjestys 17 Hulevesien ja perustusten kuivatusvesien johtaminen Vesihuoltolaitosten toiminta-alueella oleva kiinteistö on liitettävä rakennettuun

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄN SUUNNITTELU...

JÄRJESTELMÄN SUUNNITTELU... Kiinteistökohtainen paineviemärijärjestelmä Suunnittelu Kai Saralehto 01/2005 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 1 2 JÄRJESTELMÄN SUUNNITTELU... 2 2.1 YLEISSUUNNITELMA JA KUSTANNUSLASKENTA... 2 2.2 RAKENNUSSUUNNITTELU...

Lisätiedot

Imatran kaupungin vesi- ja viemäriverkoston saneeraus

Imatran kaupungin vesi- ja viemäriverkoston saneeraus Saimaan ammattikorkeakoulu Tekniikka Rakennusalan työnjohdon koulutusohjelma Infratekniikan suuntautumisvaihtoehto Kimmo Kauhanen Imatran kaupungin vesi- ja viemäriverkoston saneeraus Opinnäytetyö 2013

Lisätiedot

VEDENJAKELU- JA VIEMÄRIVERKOSTON ENERGIATEHOKKUUS MALLINTAMALLA Energiatehokas vesihuoltolaitos 4/2018

VEDENJAKELU- JA VIEMÄRIVERKOSTON ENERGIATEHOKKUUS MALLINTAMALLA Energiatehokas vesihuoltolaitos 4/2018 VEDENJAKELU- JA VIEMÄRIVERKOSTON ENERGIATEHOKKUUS MALLINTAMALLA Energiatehokas vesihuoltolaitos 4/2018 Vesihuoltoverkostoissa energiaa kuluu veden siirtämisen pumppauksiin. Energiantarpeeseen vaikuttaa

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy KÖYLIÖN KUNNAN VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/6)

AIRIX Ympäristö Oy KÖYLIÖN KUNNAN VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA E23253 KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/6) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liite I (1/6) KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2010-2020 Vedenhankinta Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston kunnossapito Seurataan vesijohtoverkoston kuntoa ja saneerataan saneerausohjelman

Lisätiedot

Mäntytie 4, Helsinki p. (09) tai , fax (09) VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMASELOSTUS

Mäntytie 4, Helsinki p. (09) tai , fax (09) VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMASELOSTUS INSINÖÖRITOIISTO Severi nttonen Ky e-mail: severi.anttonen@kolumbus.fi äntytie 4, 27 Helsinki p. (9) 24 tai 4 465861, fax (9) 2412311 217 TLN OSYLEISKV-LUE SIPOO VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELSELOSTUS 22.4.213

Lisätiedot

JOHTOKUNNAN PEREHDYTTÄMINEN JÄRVENPÄÄN VESI 2017

JOHTOKUNNAN PEREHDYTTÄMINEN JÄRVENPÄÄN VESI 2017 JOHTOKUNNAN PEREHDYTTÄMINEN JÄRVENPÄÄN VESI 2017 MUISTITIKUN KANSIOSISÄLTÖ TIETOPAKETTI JÄRVENPÄÄN VEDESTÄ JA SEN TOIMINNASTA YLEISTÄ Järvenpään kaupungin vesiliikelaitoksen käyttämä nimi on Järvenpään

Lisätiedot

Vesijohdon kuntotutkimus Lahdessa

Vesijohdon kuntotutkimus Lahdessa Vesijohdon kuntotutkimus Lahdessa FiSTT kolmas vuosikonferenssi 24.-25.5.2018 Hannu Mustonen Lahti Aqua-konserni/Aqua Palvelu Oy Esityksen sisältö Miksi päävesijohtoja on tutkittava Tutkittava kohteen

Lisätiedot

KORJAUSVELAN LASKENTAMALLI KÄYTTÖÖN

KORJAUSVELAN LASKENTAMALLI KÄYTTÖÖN KORJAUSVELAN LASKENTAMALLI KÄYTTÖÖN KEHTO-foorumi Seinäjoki 23.10.2014 TAUSTAA Korjausvelan määrityshanke vuonna 2012-2013 Katujen ja viheralueiden korjausvelan periaatteita ei ollut aiemmin määritelty

Lisätiedot

Avo-ojan ja maakaivannon tekeminen (rummut, avo-ojat, salaojat) Rumpu M 315 L= 8 m. Rumpu M315 L=10 m

Avo-ojan ja maakaivannon tekeminen (rummut, avo-ojat, salaojat) Rumpu M 315 L= 8 m. Rumpu M315 L=10 m 1(5) Liite Koukkuniemen alueen katujen ja vesihuollon rakentamisen urakkatarjoukseen. YKSIKKÖHINTALUETTELO, TÄYTETÄÄN KAIKKI KOHDAT Kokonaishintaurakkaan sisältymättömien töiden varalta ilmoitetaan seuraavat

Lisätiedot

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA

KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA Vastaanottaja Joensuun kaupunki Asiakirjatyyppi Suunnitelmaselostus Päivämäärä 30.11.2015 KARHUNMÄKI, JOENSUU KARHUNMÄEN IV KAAVA-ALUE KUNNALLISTEKNIIKAN YLEIS- SUUNNITELMA KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA

Lisätiedot

Viemäreiden toiminnallinen tarkastus 17.9.2015

Viemäreiden toiminnallinen tarkastus 17.9.2015 Viemäreiden toiminnallinen tarkastus 17.9.2015 Lamminpään palvelutalo Valtimo Inspecta Oy Y-tunnus: 1787853-0 PL 1000 (Sörnäistenkatu 2) PL 7 (Sentnerikuja 3) Puh. 010 521 600 00581 Helsinki 00441 Helsinki

Lisätiedot

Luhangan kunta. Luhangan kunnan ja Tammijärven vesiosuuskunnan vesihuoltolaitosten toiminta-aluesuunnitelma

Luhangan kunta. Luhangan kunnan ja Tammijärven vesiosuuskunnan vesihuoltolaitosten toiminta-aluesuunnitelma Luhangan kunta Luhangan kunnan ja Tammijärven vesiosuuskunnan vesihuoltolaitosten toiminta-aluesuunnitelma 07.01.2013 Sisällysluettelo 1 Johdanto...5 2 Vesihuoltolaki (119/2001)...5 3 Vesihuoltolaitosten

Lisätiedot

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY. Haja-asutusalueiden vesihuolto. Työ: E24623. Tampere 31.8.2011

HUITTISTEN PUHDISTAMO OY. Haja-asutusalueiden vesihuolto. Työ: E24623. Tampere 31.8.2011 HUITTISTEN PUHDISTAMO OY Punkalaidun-Huittinen vesihuoltolinja Haja-asutusalueiden vesihuolto Työ: E24623 Tampere 31.8.2011 PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 www.airix.fi Toimistot:

Lisätiedot

Maskun kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma Kehittämistoimenpiteet. Kunnan vesihuoltolaitos. Kunnan vesihuoltolaitos. Kunnan vesihuoltolaitos

Maskun kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma Kehittämistoimenpiteet. Kunnan vesihuoltolaitos. Kunnan vesihuoltolaitos. Kunnan vesihuoltolaitos 1 (6) Vedenhankinta ja vesijohtoverkosto Kehittämiskohde Tarve Toimenpiteet Toteuttaja Kustannusarvio Varautumissuunnitelma Vesijohtoverkosto Vedenhankinnan poikkeustilanteet Vuotojen ehkäiseminen Laaditaan

Lisätiedot

Kuokkatien ja Kuokkakujan alueen rakennettavuusselvitys

Kuokkatien ja Kuokkakujan alueen rakennettavuusselvitys KIRKKONUMMEN KUNTA SEPÄNKANNAS III Kuokkatien ja Kuokkakujan alueen rakennettavuusselvitys P18602 7.5.2012 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO: 1 YLEISTÄ... 3 2 TUTKIMUKSET... 3 3 POHJASUHTEET... 3 4 KATUALUEET...

Lisätiedot

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN

UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN FCG Finnish Consulting Group Oy Kaavin kunta UIMARANNAN SANEERAUS JA LÄHILIIKUNTAPAIKAN RAKENTAMINEN Suunnitelmaselostus 9.12.2010 FCG Finnish Consulting Group Oy Suunnitelmaselostus I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSTARVEARVIO JA SANEERAUSOHJELMA

VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSTARVEARVIO JA SANEERAUSOHJELMA 114959-1 RAPORTTI NAANTALIN VESIHUOLTOLAITOS VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUSTARVEARVIO JA SANEERAUSOHJELMA 3.4.218 Pöyry Finland Oy TYÖN SISÄLTÖ Työn lähtökohta ja tavoite Vesihuoltoverkostojen nykytila

Lisätiedot

Vesiyhdistyksen seminaari, Säätytalo Tilannekuva verkostojen saneerausvelasta. Suomen vesihuollon haasteet ja kehittämistarpeet

Vesiyhdistyksen seminaari, Säätytalo Tilannekuva verkostojen saneerausvelasta. Suomen vesihuollon haasteet ja kehittämistarpeet Vesiyhdistyksen seminaari, Säätytalo 24.1.2018 Tilannekuva verkostojen saneerausvelasta Osmo Seppälä toimitusjohtaja 25.1.2018 1 Osmo Seppälä Esityksen pääkohdat Suomen vesihuollon haasteet ja kehittämistarpeet

Lisätiedot

LAUKAAN KUNTA LIEVESTUOREEN JÄTEVESIEN JOHTAMINEN JYVÄSKYLÄN ENERGIAN VERKOSTOON HANKEKUSTANNUSSELVITYS. Vastaanottaja Laukaan kunta

LAUKAAN KUNTA LIEVESTUOREEN JÄTEVESIEN JOHTAMINEN JYVÄSKYLÄN ENERGIAN VERKOSTOON HANKEKUSTANNUSSELVITYS. Vastaanottaja Laukaan kunta Vastaanottaja Laukaan kunta Asiakirjatyyppi Selvitys Päivämäärä 20.4.2015 LAUKAAN KUNTA LIEVESTUOREEN JÄTEVESIEN JOHTAMINEN JYVÄSKYLÄN ENERGIAN VERKOSTOON HANKEKUSTANNUSSELVITYS Kuvaus Suunnitelmaselostus

Lisätiedot

TALOUDELLINEN TARKASTELU

TALOUDELLINEN TARKASTELU TALOUDELLINEN TARKASTELU 15.4 KUNNANHALLITUS 1 5. 4. 2 0 1 9 1 TASEYKSIKKÖ Rykmentinpuiston laskennallinen taseyksikkö perustettiin valtuuston päätöksellä 7.12.2016 tukemaan Rykmentinpuiston kehittämistavoitteiden

Lisätiedot

Mäntyläntien kunnallistekniikan saneerauksen yleissuunnitelma

Mäntyläntien kunnallistekniikan saneerauksen yleissuunnitelma 1 / 19 SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA JOENSUUN KAUPUNKI Mäntyläntien kunnallistekniikan saneerauksen yleissuunnitelma Suunnitelmaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.5.2015 120-P26975 Suunnitelmaselostus

Lisätiedot

TUTKIMUSRAPORTTI. Kaakkola, Järvenpää Järvenpään Vesi Harri Rautio

TUTKIMUSRAPORTTI. Kaakkola, Järvenpää Järvenpään Vesi Harri Rautio TUTKIMUSRAPORTTI Kaakkola, Järvenpää Järvenpään Vesi 6.6.2016 Harri Rautio 1 1. TAUSTAA Järvenpään Vesi / vesihuolto tilasi Kaakkolan alueelle vesijohtoverkostojen kuntotutkimuksen Aquapriori Oy:ltä. Tutkimukset

Lisätiedot

ALUEELLINEN VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUS HÄMEENLINNASSA

ALUEELLINEN VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUS HÄMEENLINNASSA ALUEELLINEN VESIHUOLTOVERKOSTOJEN SANEERAUS HÄMEENLINNASSA Ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyö Rakennustekniikka INRAAI05X3 Pirjo-Liisa Saartenkorpi OPINNÄYTETYÖ Rakennustekniikka Visamäentie 35 B

Lisätiedot

Vedenhankinta ja vesijohtoverkosto

Vedenhankinta ja vesijohtoverkosto Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/6) KEHITTÄMISTOIMENPITEET Vedenhankinta ja vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston saneerausohjelman toteuttaminen Verkoston toimintavarmuuden lisääminen, sammutusvesi, talousveden

Lisätiedot

VAIHTOEHTO 4, PÄÄVESIJOHTO JA PÄÄJÄTEVESIVIEMÄRI YHTEISKÄYTTÖTUNNELISSA JÄTEVESIVIEMÄRISSÄ YKSI VÄLIPUMPPAUS

VAIHTOEHTO 4, PÄÄVESIJOHTO JA PÄÄJÄTEVESIVIEMÄRI YHTEISKÄYTTÖTUNNELISSA JÄTEVESIVIEMÄRISSÄ YKSI VÄLIPUMPPAUS 1 LIITE 2 VAIHTOEHTO 4, PÄÄVESIJOHTO JA PÄÄJÄTEVESIVIEMÄRI YHTEISKÄYTTÖTUNNELISSA JÄTEVESIVIEMÄRISSÄ YKSI VÄLIPUMPPAUS Mitoitus Vaihtoehdossa on selvitetty mahdollisuutta johtaa jätevedet yhteiskäyttötunneliin

Lisätiedot

Villingin vesiosuuskunnan perustamisasiakirja on allekirjoitettu 3.9.2007. Villingin vesiosuuskunta on rekisteröity kaupparekisteriin 2.11.2007.

Villingin vesiosuuskunnan perustamisasiakirja on allekirjoitettu 3.9.2007. Villingin vesiosuuskunta on rekisteröity kaupparekisteriin 2.11.2007. Villingin vesiosuuskunnan perustamisasiakirja on allekirjoitettu 3.9.2007. Villingin vesiosuuskunta on rekisteröity kaupparekisteriin 2.11.2007. Toimintakertomus 2011 Vesiosuuskunnan viidennen toimintakauden

Lisätiedot

Väestöarvion laadinta ja väestötietojen hyödyntäminen Jyväskylässä

Väestöarvion laadinta ja väestötietojen hyödyntäminen Jyväskylässä Väestöarvion laadinta ja väestötietojen hyödyntäminen Jyväskylässä Kymppi Moni työpaja 22.3.2012 Leena Rossi ja Anna Isopoussu Jyväskylän väestöarvio Koko kaupungin väestöarvio Käsitteistö: väestöennuste,

Lisätiedot

Tornionjoen vesiparlamentti

Tornionjoen vesiparlamentti Tornionjoen vesiparlamentti Pello 22.5.2008 Vesihuoltopäällikkö Arto Seppälä 1 ! Valtioneuvoston asetus talousjätevesien käsittelystä viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla tuli voimaan 2004 Orgaaninen

Lisätiedot

Veikkolan kunnallistekniikkaselvitys

Veikkolan kunnallistekniikkaselvitys Veikkolan kunnallistekniikkaselvitys Yhdyskuntatekniikan toimiala Yhdyskuntarakentamisen tulosalue 1824VeKun/VeikkolanKunnallistekniikkaSelvitys462.doc KIRKKONUMMEN KUNTA Nro 462 Sivu 2(11) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Putket upoksissa, haittaako se? Sopeutumisen haasteet pääkaupunkiseudun vesihuollolle

Putket upoksissa, haittaako se? Sopeutumisen haasteet pääkaupunkiseudun vesihuollolle Putket upoksissa, haittaako se? Sopeutumisen haasteet pääkaupunkiseudun vesihuollolle Helsingin seudun ilmastoseminaari 2013: Ilmastokestävä kaupunki 13.2.2013 Tommi Fred, osastonjohtaja 1 Pääkaupunkiseudun

Lisätiedot

SUOMEN SUURI PUTKIREMONTTI

SUOMEN SUURI PUTKIREMONTTI VVY Maailman vesipäivän seminaari Säätytalo, Helsinki 22.3.2011 SUOMEN SUURI PUTKIREMONTTI Osmo Seppälä, toimitusjohtaja Vesi- ja viemärilaitosyhdistys VVY Kansallisvarallisuus ja rakennettu ympäristö

Lisätiedot

LIITE 4. Vanha-Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AK-, AKR- ja AO -alueita.

LIITE 4. Vanha-Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AK-, AKR- ja AO -alueita. 1. JOHDANTO Vanha-Klaukan alueelle muodostuu alueen asemakaavoituksen myötä uusi asuinalue, johon sijoittuu pääosin AK-, AKR- ja AO -alueita. AK- ja AKR -alueiden yhteenlaskettu rakennusoikeus on n. 64

Lisätiedot

VAASAN VEDEN LIITTYMISMAKSUTAKSA 1.1.2013 LÄHTIEN

VAASAN VEDEN LIITTYMISMAKSUTAKSA 1.1.2013 LÄHTIEN Päivitetty 29.4.2015 VAASAN VEDEN LIITTYMISMAKSUTAKSA 1.1.2013 LÄHTIEN 1.1 VESI- JA VIEMÄRIVERKOSTOJEN LIITTYMISMAKSUN MÄÄRÄYTYMISPERUSTEET Vaasan Veden vesi- ja viemäriverkostojen liittymismaksu on kiinteistökohtainen

Lisätiedot

JUVAN KUNNAN VESIHUOLTO- VERKOSTON KORJAUSVELKA

JUVAN KUNNAN VESIHUOLTO- VERKOSTON KORJAUSVELKA Tomi Toivonen JUVAN KUNNAN VESIHUOLTO- VERKOSTON KORJAUSVELKA Opinnäytetyö Talotekniikka 2017 Tekijä/Tekijät Tutkinto Aika Tomi Toivonen Insinööri (AMK) Marraskuu 2017 Opinnäytetyön nimi 38 sivua Juvan

Lisätiedot

AIRIX Ympäristö Oy Tarvasjoen kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E25458.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7)

AIRIX Ympäristö Oy Tarvasjoen kunnan vesihuollon kehittämissuunnitelma E25458.10 Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) Kehittämistoimenpiteet Liite 1 (1/7) VESIHUOLLON KEHITTÄMISTOIMENPITEET Vedenhankinta Kehittämiskohde Tarve Toimenpiteet Vastuutaho Vesijohtoverkosto Vesijohtoverkoston ikääntyminen Seurataan vesijohtoverkoston

Lisätiedot

RAPORTTI NOUSIAISTEN KUNTA Vesihuoltolaitoksen käyttöomaisuuden teknisen nykykäyttöarvon määritys

RAPORTTI NOUSIAISTEN KUNTA Vesihuoltolaitoksen käyttöomaisuuden teknisen nykykäyttöarvon määritys RAPORTTI 101003896 29.9.2016 NOUSIAISTEN KUNTA Vesihuoltolaitoksen käyttöomaisuuden teknisen nykykäyttöarvon määritys Vastuunrajoitus Työ on suoritettu Nousiaisten kunnalta saadun toimeksiannon perusteella

Lisätiedot

ENNAKKOTEHTÄVÄ 2016: Maisterivaiheen haku, tuotantotalous

ENNAKKOTEHTÄVÄ 2016: Maisterivaiheen haku, tuotantotalous Tampereen teknillinen yliopisto 1 (5) ENNAKKOTEHTÄVÄ 2016: Maisterivaiheen haku, tuotantotalous Yleiset valintaperusteet Tuotantotalouden hakukohteessa kaikkien hakijoiden tulee palauttaa ennakkotehtävä.

Lisätiedot

Suunnittelualue: uusi Euran kunta (2011->) UUDEN EURAN KUNNAN VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA. Eura. Köyliö. Säkylä

Suunnittelualue: uusi Euran kunta (2011->) UUDEN EURAN KUNNAN VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA. Eura. Köyliö. Säkylä UUDEN EURAN KUNNAN VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA projektipäällikkö, DI Antti Ryynänen / 20.10.2009 Suunnittelualue: uusi Euran kunta (2011->) Eura Köyliö Säkylä Maanmittauslaitos lupa nro 7/MML/09

Lisätiedot

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN PÄIVITYS TIIVISTELMÄ

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN PÄIVITYS TIIVISTELMÄ FCG Planeko Oy VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMAN PÄIVITYS TIIVISTELMÄ 0536-C9049 25.11.2008 FCG Planeko Oy Tiivistelmä I SISÄLLYSLUETTELO 1 KEHITTÄMISSUUNNITELMAN TIIVISTELMÄ... 1 1.1 Vesihuollon kehittämissuunnitelman

Lisätiedot

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS RADAN POHJOISPUOLI

KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS RADAN POHJOISPUOLI FCG Finnish Consulting Group Oy Kauniaisten kaupunki KESKUSTA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS RADAN POHJOISPUOLI Ehdotusvaiheen vastineet muistutuksiin ja lausuntoihin, jotka koskevat nähtävillä olleen kaavaehdotuksen

Lisätiedot

Saneerauksen kiireellisyysluokitus. Halkaisija (mm) Pituus (m) Erityishuomiot

Saneerauksen kiireellisyysluokitus. Halkaisija (mm) Pituus (m) Erityishuomiot FCG Finnish ConsuLting Group Oy 18.3.2011 1 (4) JÄRVENPÄÄN VESI JÄTEVESIVIEMÄRIT, SANEERAUSOHJELMA 2012-16 Kaupunginosa Johto-osuus Tekniset tiedot Saneerauksen kiireellisyysluokitus (kadun nimi) Rakennusvuosi

Lisätiedot

VESIOSUUSKUNTA SÄLINKÄÄ VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 3.10.2006

VESIOSUUSKUNTA SÄLINKÄÄ VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 3.10.2006 VESIOSUUSKUNTA SÄLINKÄÄ VESIHUOLLON YLEISSUUNNITELMA SUUNNITELMASELOSTUS 3.10.2006 Uudenmaan Vesi-ja rakennustekniikka Nahkurinkatu 23 b 17 04200 Kerava saki.salo@luukku.com 2 1. Johdanto 3 2. Yleissuunnitelman

Lisätiedot

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA

VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA FCG Finnish Consulting Group Oy Pieksämäen kaupunki VESIHUOLLON KEHITTÄMISSUUNNITELMA Vesihuoltolaitoksen toiminta-alue 0143-P12743 14.2.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Vesihuoltolaitoksen toiminta-alue

Lisätiedot

Esa Kivelä ja

Esa Kivelä ja Esa Kivelä 12.11.2013 ja 14.11.2013 2/16 Käsiteltävät aiheet Taustaa miksi ongelmaan on tartuttu Nakkilan vesihuoltolaitos lyhyesti Viemäröintihankkeita ja niiden kustannuksia Vuovedet. Mitä ovat ja mistä

Lisätiedot

SUUNNITELMA-ASIAKIRJOJEN YHDENMUKAISTAMINEN. Projektin tilannekatsaus VESI KOHTUULLISESTI NAUTITTUNA ON TERVEELLISTÄ.

SUUNNITELMA-ASIAKIRJOJEN YHDENMUKAISTAMINEN. Projektin tilannekatsaus VESI KOHTUULLISESTI NAUTITTUNA ON TERVEELLISTÄ. SUUNNITELMA-ASIAKIRJOJEN YHDENMUKAISTAMINEN Projektin tilannekatsaus Matti Ojala Projektin tavoite - Projektin tavoitteena on laatia työkalu (tarkastuslista), jonka avulla vesihuollon suunnittelun eri

Lisätiedot

KORJAUSVELAN LASKENTAPERIAATTEIDEN MÄÄRITYSHANKE. Seminaariaineisto Janne Rantanen

KORJAUSVELAN LASKENTAPERIAATTEIDEN MÄÄRITYSHANKE. Seminaariaineisto Janne Rantanen KORJAUSVELAN LASKENTAPERIAATTEIDEN MÄÄRITYSHANKE Seminaariaineisto Janne Rantanen 8.4.2013 2 1 Hankkeen tavoitteet Korjausvelan periaatteiden määrittämishankkeelle asetettiin seuraavat tavoitteet: laskennan

Lisätiedot

Liikennesuunnittelu, referenssejä

Liikennesuunnittelu, referenssejä 1 (6) Liikennesuunnittelu, referenssejä Moisio-Kyyhkylän osayleiskaava-alueen ja Kirkonvarkauden asemakaava-alueen liikenneselvitykset, Mikkelin kaupunki, 2013 2014 Mikkeli on Etelä-Savon maakuntakeskus

Lisätiedot

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA

KATUSUUNNITELMASELOSTUS 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA 2018 MÄNTYHARJUN KUNTA Sisällysluettelo... 1 Suunnittelukohde:...3 Lähtökohdat ja tavoitteet:...3 Liikenteellinen ratkaisu:...3 Päällysrakenne:... 6 Valaistus:... 6 Vihertyöt:... 6 Kustannusarvio:...7

Lisätiedot