Espoon kaupunki Pöytäkirja 144. Valtuusto Sivu 1 / 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon kaupunki Pöytäkirja 144. Valtuusto 12.10.2015 Sivu 1 / 1"

Transkriptio

1 Valtuusto Sivu 1 / / /2013 Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunginhallitus Valtuusto Tuuliniitty II, asemakaavan ja asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 12. kaupunginosa Tapiola (Pöydälle ) Valmistelijat / lisätiedot: Minna Järvenpää, puh Aino Aspiala, puh Olli Koivula, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunginhallitus Valtuusto hyväksyy päivätyn ja muutetun Tuuliniitty II - Vindängen II asemakaavan ja asemakaavan muutoksen, piirustusnumero 6797, joka käsittää katu- ja virkistysalueet 12. kaupunginosassa Tapiola, alue (Muodostuvat uudet korttelit ja 12224). Käsittely Palomäki Laihon ym. kannattamana teki seuraavan toivomusehdotuksen: Valtuusto toivoo, että kaavan toteuttamisen yhteydessä otetaan huomioon mahdollisuudet lisätä autopaikkoja. Erityisesti rivitalojen autopaikkamäärää tulee lisätä yhdestä kahteen / asunto. Siksi rivitalojen edustat tulee toteuttaa riittävän joustavalla tavalla. Huhta Pajusen kannattamana teki seuraavan perustellun palautusehdotuksen: Valtuusto palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi siten, että asunkerrostalojen korttelialueelle AK-2 autopaikkoja on rakennettava vähintään yksi autopaikka 110 kerrosneliömetriä kohden, kuitenkin vähintään 0,5 autopaikkaa kerrostaloasuntoa kohden. Autopaikkanormi ei koske opiskelija-asumiseen rakennettuja asuntoja. Opiskelija-asunnoissa autopaikkamäärä on vähintään 60 % mitoitusarvosta. Puheenjohtaja totesi, että oli tehty kannatettu palautusehdotus, joten seuraavien puhujien on kohdistettava puheensa palautukseen.

2 Valtuusto Sivu 2 / 2 Keskustelun palautuksesta päätyttyä puheenjohtaja totesi, että oli äänestettävä. Puheenjohtaja ehdotti, että äänestyksessä ne, jotka kannattavat palautusehdotusta, äänestävät "jaa" ja ne, jotka vastustavat palautusehdotusta, äänestävät "ei". Valtuusto hyväksyi puheenjohtajan äänestysjärjestysehdotuksen. Äänestyksessä valtuusto 59 äänellä 13 ääntä vastaan ja 2 äänestäessä tyhjää hylkäsi palautusehdotuksen. Äänestyslista on pöytäkirjan liitteenä. Puheenjohtaja totesi, että asian käsittely jatkuu. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja esitti valtuuston hyväksyttäväksi selostuksen keskustelun kuluessa tehdyistä ehdotuksista. Selostus hyväksyttiin yksimielisesti. Puheenjohtaja totesi, että kaupunginhallituksen ehdotus oli tullut yksimielisesti hyväksytyksi. Puheenjohtaja tiedusteli, voidaanko Palomäen toivomusehdotus yksimielisesti hyväksyä. Koska ehdotusta vastustettiin, puheenjohtaja totesi, että on äänestettävä. Puheenjohtaja ehdotti, että äänestyksessä ne, jotka kannattavat Palomäen toivomusehdotusta, äänestävät "jaa" ja ne, jotka vastustavat sitä, äänestävät "ei". Valtuusto hyväksyi puheenjohtajan ehdotuksen. Äänestyksessä valtuusto 42 äänellä 31 ääntä vastaan ja 1 äänestäessä tyhjää hyväksyi Palomäen toivomusehdotuksen. Äänestyslista on pöytäkirjan liitteenä. Päätös Valtuusto: Kaupunginhallituksen ehdotus hyväksyttiin. Lisäksi valtuusto hyväksyi seuraavan toivomuksen: - Valtuusto toivoo, että kaavan toteuttamisen yhteydessä otetaan huomioon mahdollisuudet lisätä autopaikkoja. Erityisesti rivitalojen autopaikkamäärää tulee lisätä yhdestä kahteen / asunto. Siksi rivitalojen edustat tulee toteuttaa riittävän joustavalla tavalla. Liite 14 Äänestyslistat 144 esityslistan asia 11 Oheismateriaali - Tuuliniitty II, tapahtumaluettelo - Tuuliniitty II, kaavamääräykset (osa 1)

3 Valtuusto Sivu 3 / 3 - Tuuliniitty II, kaavamääräykset (osa 2) - Tuuliniitty II, kaavakartta - Tuuliniitty II, ajantasa-asemakaava - Tuuliniitty II, sijaintikuva - Tuuliniitty II, havainnekuva - Tuuliniitty II, viistonäkymä kaakosta - Tuuliniitty II, viistonäkymä lounaasta - Tuuliniitty II, näkymä puistosta Selostus Asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa Tuuliniityn nykyisen urheilu- ja virkistyspalvelujen alueen rakentaminen osin asuinalueeksi sekä ympäristön katu- ja viheralueiden kohentaminen. Alueelle osoitetaan asuntorakentamista, joka sopeutuu niin Tapiolan puutarhakaupungin miljööseen kuin kehittyvään keskustavyöhykkeeseen. Tuuliniityn alueesta suunnitellaan edustava puurakentamisen kokonaisuus. Rakentaminen sijoitetaan Tuulikujan pohjoispuolelle siten, että yhtenäistä viheraluetta säilyy Tuuliniityn ja Hakalehdon asuinalueiden välillä. Viheraluetta kehitetään laadukkaaksi Tapiolan eteläosan keskuspuistoksi. Uudiskortteleiden ajoneuvoliikenne osoitetaan Tuulikujan ja Etelätuulentien kautta ja alueen uusi sisäinen katu toteutetaan laadukkaana hidaskatuna. Etelätuulentien yli osoitetaan kevyen liikenteen silta ja varmistetaan kokonaisuudessaan hyvät kevyen liikenteen yhteydet. Alueelle osoitetaan rakennusoikeutta noin k-m 2. Osin Etelätuulentien ja Merituulentien risteysalueen tuntumasta puuttuu asemakaava, joten sille alueelle laaditaan nyt asemakaava, jolla vakiinnutetaan puisto- ja katualueiden rajaukset. Puurakentamisen tavoite liittyy Työ- ja elinkeinoministeriön, Aaltoyliopiston ja Espoon kaupungin allekirjoittamaan sopimukseen yhteistyöstä puurakentamisen kehittämiseksi. Muun muassa Otaniemen, Keilaniemen ja Tapiolan ns. T3-alueen kehittämiselle on asetettu tavoitteita, joiden mukaisesti alueelle on tarkoitus kehittää modernia suomalaista puurakentamista ja koko puutuotealaa sekä siihen liittyvää monipuolista osaamista yhdistämällä puuarkkitehtuuria, korkealuokkaista muotoilua, resurssi- ja energiatehokkuutta. Espoon kaupungin puurakentamisen edistämisohjelma vuosille hyväksyttiin kaupunginhallituksessa Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto antoi tekemällään päätöksellä Asuntosäätiölle ja Metsäliitto Osuuskunnalle suunnitteluvarauksen Tuuliniityn alueen suunnittelua varten sekä siihen liittyvien taloudellisten ja asemakaavallisten toteutusmahdollisuuksien tutkimista varten. Varausta on sittemmin jatkettu. Asuntosäätiö pyrkii kehittämään uusia asumisratkaisuja ja Metsä Wood uusia runkoratkaisuja, jotka mahdollistavat puurakentamisen kehitystyön. Varauksessa edellytettiin arkkitehtikilpailua ja vuoden 2013 alussa järjestettiinkin ideakilpailu puurakentamisen mahdollistavasta, ympäristöllisesti ja kaupunkikuvallisesti korkeatasoisesta asuinalueesta. Kilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta on laadittu asemakaavan muutos.

4 Valtuusto Sivu 4 / 4 Suunnittelualueen likimääräinen sijainti Espoon opaskarttapohjalla esitettynä Tuuliniitty II - Vindängen II, asemakaavaehdotus ja asemakaavan muutosehdotus, piirustusnumero 6797, käsittää katu- ja virkistysalueet, 12. kaupunginosassa Tapiola, alue Vireilletulo Suunnitteluvarauksen saaneiden, Asuntosäätiön ja Metsäliitto Osuuskunnan yhteinen asemakaavan muutoshakemus on saapunut Asemakaavan ja asemakaavan muutoksen vireilletulosta on ilmoitettu osallistumis- ja arviointisuunnitelman kuulutuksen yhteydessä kaupungin ilmoituslehdissä Länsiväylässä ja Hufvudsstadsbladetissa Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavaan ja asemakaavan muutokseen liittyen on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma, joka on päivätty ja muutettu Sen nähtävilläolosta on ilmoitettu vireilletulon kuulutuksen yhteydessä kaupungin ilmoituslehdissä.

5 Valtuusto Sivu 5 / 5 Alueen nykytila Suunnittelukohde sijaitsee aivan Tapiolan keskustan tuntumassa, sen lounaispuolella. Kaava-alueeseen kuuluu urheilu- ja virkistyspalvelujen aluetta, puistoaluetta sekä Tuulikujan ja Etelätuulentien katualuetta. Alue rajautuu pohjoisreunaltaan Merituulentiehen, itäreunaltaan keskustamaisiin liike-, toimisto- ja asuinkortteleihin, lännessä Hakalehdon asuinalueeseen ja etelässä Länsiväylään. Kaava-alue on kokonaisuudessaan Espoon kaupungin omistuksessa. Alueen kokonaispinta-ala on noin 11,3 ha. Asuntosäätiölle ja Metsäliito Osuuskunnalle suunnitteluvarauksessa osoitetun alueen laajuus on 1,7 ha. Tuuliniityn urheilu- ja virkistyspalvelujen alueella (VU) sijaitsee Tennispuisto tennishalleineen ja ulkokenttineen. Ne on toteutettu vuonna Tennispuisto on vuokrannut maa-alueen kaupungilta ja vuokrasopimus on voimassa vuoteen 2020 saakka. Kaavamuutoksen ehdotusvaiheessa tenniskeskus ja osa ulkokentistä on rajattu pois kaavaalueesta. VU-alueella on lisäksi kaksi pallokenttää, leikkipaikka ja koiraaitaus sekä avointa että puustoista viheraluetta. Tenniskeskuksen pohjoispuolella on rakenteilla Länsimetron ja Tapiolan keskuspysäköinnin eteläinen ajotunneli. Virkistysalueet ovat entistä peltomaisemaa ja niiden läpi laskee puro. Pellot ja niityt ovat kasvaneet lehdoiksi ja niissä on rehevä kasvillisuus ja sitä ilmentävä linnusto. Alueet ovat muutostilassa, eivät luonnontilaisia. Tennispuiston tuntumassa, rakennettavaksi aiotulla alueella maapohja on hyvin pehmeää savea, alla silttiä ja silttistä hiekkaa ja sen alla kallioon rajoittuva moreenikerrostuma. Pääosa selvitysalueesta kuuluu rakennettavuusluokkaan 4 (vaikeasti rakennettava syvä pehmeikkö) ja aivan alueen länsiosa luokkaan 5a (erittäin vaikeasti rakennettava syvä pehmeikkö). Perustustapana tulee kysymykseen paaluperustus ja kantava alapohja. Pohjavesipinta on vaihdellut alueen pohjavesiputkissa, mutta vallitsevana pohjavesitasona voidaan pitää tasoa Muutosalueen länsipuolella sijaitsevat Hakalehdon asuinkerrostalot on rakennettu 1960-luvun puolivälissä. Rakennukset ovat kolmesta kuuteen kerroksisia. Niiden eteläpuolella on yksikerroksisten atriumtalojen ryhmä, joka on valmistunut Atriumtalojen katsottiin aikoinaan muodostavan yhdistävän elementin kerrostalojen ja aukeiden niittyjen välille. Kaavaalueen eteläpuolella on Tuuliniittyyn aiemmin toteutettu kortteli, joka on pääosiltaan rakennettu vaiheittain vuoden 2004 kaavamuutoksen pohjalta. Kortteliin kuuluu puurakenteinen toimistotalo (FMO-talo), asuinkerrostalo ja Espoon Folkhälsantalo. Niiden vieressä on vuonna 1989 valmistunut Vindängens skola och daghem. Muutosalue sijaitsee uudistuvan keskustan ympäristössä, mutta se on myös osa Tapiolan puutarhakaupunkia. Tapiola on yksi valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä (RKY), jotka Museovirasto on määritellyt valtakunnallisessa inventoinnissaan. Tapiolan puutarhakaupunki on myös yksi ympäristöministeriön valitsemista Suomen kansallismaisemista.

6 Valtuusto Sivu 6 / 6 Valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet Valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden (kohdan 4.4.) mukaisesti kaavoitustyössä tulee varmistaa, että valtakunnallisesti merkittävät kulttuuriympäristöjen ja luonnonperinnön arvot säilyvät. Viranomaisten laatimat valtakunnalliset inventoinnit otetaan huomioon alueidenkäytön suunnittelun lähtökohtina. Museoviraston selvitys Valtakunnallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt (RKY) on tällainen valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden tarkoittama inventointi. Tapiolan puutarhakaupunki on yksi selvityksessä mainitusta kulttuuriympäristöistä. Tuuliniitty II:n kaavamuutosalue sisältyy inventoinnin mukaiseen rajaukseen. Valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista Tuuliniitty II:n kaava-aluetta koskevat myös Helsingin seudun erityiskysymykset (ohjelmakohta 4.6). Yleisiin tavoitteisiin on kirjattu, että Helsingin seudulla edistetään joukkoliikenteeseen, erityisesti raideliikenteeseen tukeutuvaa ja eheyttävää yhdyskuntarakennetta. Seudun keskuksia vahvistetaan asuin-, työpaikka- ja palvelukeskuksina. Erityistavoitteissa on mainittu, että alueidenkäytön suunnittelussa merkittävä rakentaminen tulee sijoittaa joukkoliikenteen, erityisesti raideliikenteen palvelualueelle. Valtakunnallisten alueidenkäytöntavoitteiden mukaan Helsingin seudun alueidenkäytössä on turvattava edellytykset metroverkon laajentumiselle länteen ja itään. Voimassa oleva maakuntakaava-, yleiskaava- ja asemakaavatilanne Muutosalue on Uudenmaan maakuntakaavassa osoitettu osin taajamatoimintojen ja osin keskustatoimintojen alueeksi. Lisäksi aluetta koskee merkintä, jolla Tapiolan puutarhakaupunginosa on kokonaisuudessaan osoitettu kulttuuriympäristön tai maiseman vaalimisen kannalta tärkeäksi alueeksi. Muutosalueen pohjoispuolella on seutuliikenteen radan merkintä, jolla osoitetaan seudullisen henkilöliikenteen radat ja metroradat. Espoon eteläosien yleiskaavassa alue on osoitettu pääosin keskustatoimintojen ja lähipalvelujen alueeksi. Alueelle saa osoittaa keskustaan soveltuvaa asumista sekä hallinto-, toimisto-, palvelu-, koulutus- ja myymälätiloja. Alueen pohjois- ja länsiosassa on virkistysaluetta, jonka läpi kulkee virkistysyhteys. Alueen pohjoispuolella on maanalaisen raiteen merkintä. Virkistysalueen osuus on merkitty osaksi Tapiolan kaupunkikuvallisesti arvokasta aluetta: kaupunkimaisemaksi, jonka rakennus- ja kulttuurihistoriallisia arvoja sekä kaupunkikuvaa on suojeltava. Suojelu ei koske yksittäisiä kohteita, vaan kohdistuu alueen ominaispiirteiden vaalimiseen. Muutosalueella on pääosin voimassa asemakaava "Tuuliniitty" vuodelta Kaavaan sisältyy urheilu- ja virkistyspalvelujen aluetta, jolle saa rakentaa alueen käyttöön liittyviä rakennuksia, rakennelmia ja laitteita. Itätuulenkujan osalta on voimassa Tuuliniityn asemakaavan muutos vuodelta Osin Etelätuulentien osalla on asemakaava Tapiolan keskus vuodelta Merituulentien ympäristössä puuttuu osin

7 Valtuusto Sivu 7 / 7 asemakaava. Kaavamuutosalueeseen kuuluvalla puistoalueella on voimassa asemakaava Tapiola, eteläinen, joka on vahvistettu vuonna Kaavamääräyksen mukaan alue on istutettava puistoalue, jolle saa sijoittaa lasten leikkikenttiä laitteineen. Osin muutosalueella on voimassa vanha rakennuskaava T20 vuodelta Se on voimaantulleen maankäyttö- ja rakennuslain 213 :n perusteella voimassa lain mukaisena asemakaavana. Kaavaan sisältyy puistoaluetta ohjeluontoisine jalankulkuja pyöräilyteineen. MRA 27 :n mukainen kuuleminen Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi asemakaavan muutosehdotuksen nähtäville MRA 27 :n mukaisesti. Nähtäville menneeseen ehdotukseen muutettiin esittelijän tekemä tarkistus pysäköintimääräyksen lievennyksestä. Tämä mahdollisti sen, että rakennusoikeutta voitiin lisätä noin k-m 2 korottamalla osaa lamellitaloista kerroksella. Muutos vastasi lautakunnan esittämiä tavoitteita ja se lisättiin nähtäville menneeseen ehdotukseen. Kaavamuutosehdotus oli nähtävillä Nähtävilläolon aikana jätettiin kaksi muistutusta. Lausuntoja ja kannanottoja saatiin yhteensä kahdeksan. Lausunnon antoivat Uudenmaan elinkeino-, liikenneja ympäristökeskus (ELY), Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL), Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä (HSY), Fortum Power and Heat Oy ja Caruna Espoo Oy. Kannanottoja antoivat Espoon ympäristökeskus, pelastuslaitos ja kaupunginmuseo. Uudenmaan ELY-keskuksen lausunnon johdosta kaavaehdotukseen lisättiin määräys koskien parvekelasitusta sekä ekologista yhteyttä. Espoon ympäristökeskuksen kannanoton vuoksi kaavaa tarkennettiin hulevesien käsittelyn osalta. Pelastuslaitoksen kannanoton myötä lisättiin kaavamääräys koskien 12-kerroksisen rakennuksen lisäuloskäytävien sijoitusta. Espoon uuden pysäköintiohjeistuksen myötä kaavaehdotuksen autopaikkamäärää jälleen tarkistettiin: yksi autopaikka 110 k-m 2 kohti, kuitenkin vähintään 0,5 autopaikkaa asuntoa kohden. Yleisesti kaavaehdotuksen määräyksiä tarkennettiin siten, että ne varmistavat paremmin viitesuunnitelman mukaisen toteutuksen. Varsinaisia suunnitelmia ei nähtävilläolon jälkeen muutettu. Ehdotus asemakaavaksi ja asemakaavan muutokseksi Yleisperustelu ja -kuvaus Alueelle laaditaan asemakaava pienelle osalle viheraluetta Merituulentien ympäristössä, josta se vielä puuttuu. Lähinnä sillä vakiinnutetaan olevaa tilannetta ja tarkistetaan katu- ja puistoalueiden rajaukset. Muilta osin alueelle laaditaan asemakaavan muutos, joka mahdollistaa Tuuliniityn nykyisen urheilu- ja virkistyspalvelujen alueen rakentamisen osin asuinalueeksi sekä ympäristön katu- ja viheralueiden kohentamisen. Kaavamuutoksella osoitetaan Tuuliniityn alueelle Tapiolan puutarhakaupungin luonnetta modernilla tavalla korostavaa

8 Valtuusto Sivu 8 / 8 asuntorakentamista, joka liittyy luontevaksi osaksi niin alueen maisemaa ja alkuperäistä rakennettua miljöötä kuin Tapiolan kehittyvää keskustavyöhykettä. Asemakaavan muutoksen myötä tarjotaan kaupunkiasumisen vaihtoehtoja pääkaupunkiseudun parhaimpiin kuuluvien palveluiden ja joukkoliikenneyhteyksien äärellä puistomaisessa miljöössä. Kaavamuutoksella vastataan niin Espoon kaupungin kuin laajemminkin seudullisiin tavoitteisiin tiivistää kaupunkikeskustoja ja sijoittaa niihin asumista mahdollisuuksien mukaan. Valtakunnallisten alueidenkäytöntavoitteiden mukaisesti pyritään edistämään elinympäristön toimivuutta ja taloudellisuutta hyödyntämällä olemassa olevaa yhdyskuntarakennetta ja eheyttämällä taajamia. Alueidenkäytön suunnittelussa merkittävä rakentaminen tulee sijoittaa joukkoliikenteen, erityisesti raideliikenteen ja metroverkon palvelualueelle. Toisaalta kaavamuutoksella pyritään vastaamaan Tapiolan kulttuuriympäristön säilymisen tavoitteisiin, joita on määritelty niin yleiskaavassa, maakuntakaavassa kuin valtakunnallisissa alueidenkäyttötavoitteissa. Asemakaavan muutos pohjautuu vuoden 2013 alussa järjestettyyn arkkitehtikilpailuun ja sen voittaneeseen ehdotukseen tiebreak. Suunnittelijana on Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy. Kilpailussa kiinnitettiin erityistä huomiota alueen toimivuuteen, arkkitehtuuriin, persoonallisuuteen, puun käyttöön sekä energiatehokkuuteen. Voittajaehdotus vastasi hyvin kaikkiin näihin seikkoihin. Lisäksi se kuvastaa alueelle toivottua tapiolamaista ilmettä kortteliratkaisulla, jossa on yhdistetty kerros- ja rivitaloja. Esitetyt uudisrakennukset jatkavat myös Tuuliniityn eteläosan valmiin kortteliratkaisun mittasuhteita ja ideaa, pohjois-eteläsuuntaista nauhamaista massoittelua alueella. Korttelialueet Kaavamuutosehdotuksessa alueelle osoitetaan kaksi korttelialuetta asumiselle. Niihin esitetään rakennusoikeutta yhteensä k-m 2. Tämä vastaa tehokkuutta e=1.2. Toisella korttelialueella esitetään kaavassa ohjeelliset tonttien rajat ja tonttikohtainen rakennusoikeus. Asuinkerrostalojen ja -rivitalojen korttelialueelle AK-1 esitetään neljästä kuuteen kerroksisia lamellitaloja uuden hidaskadun varteen ja kaksikerroksisia rivitaloja puistoalueen ja puron reunaan. Alueen rakennusoikeus on k-m 2. Pysäköinti sijoitetaan pihakannen alle kerrostalon kylkeen. Suunnitelman mukaan korttelipihaa korotetaan nykyisestä noin +3.5 tasosta pysäköintitilan kohdalla noin tasoon ja muualla piha-alueella yleistasolle Korttelipiha voidaan liittää rivitalon rinneratkaisun avulla ympäristön puiston tasoon. Kortteliratkaisusta johtuen korttelin sisäosiin jää osin myös maavaraista pihaa, joka mahdollistaa monipuolisia istutuksia, vaikkapa kaavamääräyksissä mainittuja palstaviljelyksiä. Rakennusten sijoittelussa ja kerrosluvuissa otetaan huomioon myös Tuuliniityn ja Hakalehdon laajempi maisematila: matalat rivitalot sijoittuvat vihervyöhykkeen sisäosiin puron varrelle ja kerrostalot reunamille säilyttäen näin alueelle luonteenomaista laaksomaista tilaa.

9 Valtuusto Sivu 9 / 9 Asuinkerrostalojen korttelialueelle AK-2, joka on pääosin opiskelijaasumista varten, osoitetaan rakennusoikeutta k-m 2. Tälle alueelle esitetään viisikerroksinen lamellitalo sekä kaksitoistakerroksinen tornitalo. Asuintornin sijoittuminen alueelle on katsottu kaupunkikuvallisesti perustelluksi. Tornitalo toimii alueen maamerkkinä vastaavasti kuin muuallakin Tapiolassa tornitalot ovat asuinalueiden maamerkkejä, esimerkiksi ns. taskumattitalot Länsikorkeella. Tuuliniityn tornitalo sijoittuu Etelätuulentien ja keskuspysäköinnin ajorampin kulmaukseen, joka kaipaa miljöötä eheyttävää rakentamista. Rakennuspaikan ahtautta lisää ajorampin vieressä kulkevat HSY:n maanalaiset putket, joita tehtyjen selvitysten perusteella ei ole taloudellisesti kannattavaa siirtää muualle. Kapealle korttelialueelle mahtuvat vaadittavat leikkipaikat ja muutama pysäköintipaikka lähinnä vieraille ja liikkumisesteisille. Tornitaloon liittyy myös kaavailtu kevyen liikenteen silta Etelätuulentien yli. Rakennus toimii sekä kaupunkikuvan kiintopisteenä että välittävänä elementtinä Tuuliniityn ja keskustarakenteen rajakohdassa. Tuuliniityn alueesta on tarkoitus muodostaa edustavan arkkitehtuurin ja puurakentamisen kokonaisuus, joka jatkaa Tuuliniityn eteläosaan aiemmin toteutettua puurakentamista ja vahvistaa alueen omaleimaista imagoa. Alueella pyritään edistämään myös korkeaa puurakentamista ja sen myötä rakenneratkaisujen kehittämistä. Kaavamääräyksissä mainitaan, että rakennusten tulee julkisivuiltaan ja rungoltaan olla pääosin puuta. Määräysten mukaan rakennusten arkkitehtuurin tulee olla laadukasta ja omaleimaista tapiolamaiseen tapaan. Erityistä huomiota tulee kiinnittää myös kattoarkkitehtuurin. Viitesuunnitelmassa esitettyjen ilmeeltään yhtenäisten kattopintojen toteutumista varmistetaan kaavamääräyksin. Liikennejärjestelyt Asuinkortteleiden ajoneuvoliikenne osoitetaan Tuulikujan kautta sekä suuntaisliittymän kautta Etelätuulentieltä. Alueen uusi sisäinen katu toteutetaan korkealaatuisena hidaskatuna. Katujärjestelyt on hahmoteltu katu- ja kunnallistekniikan yleissuunnitelmassa. Hidaskadulle on suunniteltu kadunvarren pysäköintipaikkoja ja puuistutuksia. Suunnitelmat on laadittu tarkalla mitoituksella ja esimerkiksi kadun varren jalkakäytävä on merkitty kaavassa osaksi AK-1-korttelialuetta. Katu- ja korttelialueiden yhteensovittamista varmistetaan kaavamääräyksin. Uudisrakennusten pysäköinti sijoitetaan AK-1-korttelialueella pihakansitasojen alle. Autopaikkoja on rakennettava vähintään yksi autopaikka 110 kerrosneliömetriä kohden, kuitenkin vähintään 0,5 autopaikkaa kerrostaloasuntoa kohden. Rivitalojen osalta on rakennettava vähintään yksi autopaikka asuntoa kohden. Vieraspysäköintipaikkoina voidaan käyttää kadunvarsipaikkoja, joita kaavassa määrätään rakennettavaksi hidaskadulle. Alueen pohjoisosan sijainti noin metrin etäisyydellä Tapiolan metroasemasta, keskuspysäköintilaitoksesta ja monipuolista palveluista antaa mahdollisuuden edistää joukkoliikenteeseen ja pyöräilyyn perustuvaa asumistapaa, ns. autotonta asumisen vaihtoehtoa. Tällaista asumista osoitetaan Tuuliniityn pohjoisosaan AK-2-korttelialueelle. Näin

10 Valtuusto Sivu 10 / 10 tarjotaan asumismahdollisuuksia Espoossakin aatteellisten perusteiden tai tarve- ja taloudellisen harkinnan vuoksi tähän elämäntapaan päätyneille asukkaille. AK-2-korttelialueelle on kaavamääräysten mukaan rakennettava 12 autopaikkaa lähinnä lyhytaikaista pysäköintiä varten vieraille sekä liikkumisesteisille. Tarvittaessa autopaikkoja voi hankkia keskustan pysäköintitiloista. Ns. autoton asuminen tulee ottaa lähtökohtana huomioon korttelin asumiskonseptissa. Etelätuulentien yli osoitetaan kevyen liikenteen silta ja varmistetaan kokonaisuudessaan hyvät kevyen liikenteen yhteydet asuinkortteleiden, puistoalueiden ja keskustan välillä. Etelätuulentien katualueen mitoitus mahdollistaa kevyen liikenteen reitit kummallekin puolelle katua. Tuuliniityn alueelta ja sen kautta Tapiolan lounaisosasta osoitetaan sujuvat ja turvalliset jalankulku- ja pyöräilyreitit Tapiolan keskustaan. Reitit on merkitty puistoalueelle ohjeellisilla merkinnöillä, jolloin tarkistukset reittien sijainnissa ovat jatkosuunnittelussa mahdollisia. Uusien asuinkortteleiden läpi tai lomitse osoitetaan yleiset kevyenliikenteen reitit ja edistetään näin Tapiolalle tyypillistä alueiden vapaata läpikuljettavuutta. Virkistysalueet Tuuliniityn puistoympäristöä kehitetään laadukkaaksi Tapiolan eteläosan keskuspuistoksi, joka yhdistyy luontevaksi kokonaisuudeksi rakennetun miljöön kanssa. Uudisrakentaminen sijoitetaan alueelle siten, että yhtenäistä viheraluetta säilyy Tuuliniityn ja Hakalehdon asuinalueiden välillä. Alueen nykyiset ekologiset yhteydet säilyvät edelleen. Viheralueelle on tehty lähiympäristösuunnitelma. Sen pohjalta on laadittu kaavaehdotus luomaan edellytyksiä puistoympäristön kehittämiselle. Puiston keskeinen elementti on alueen halki virtaava puro Otsolahdenoja, joka jatkuu keskustakortteleiden alitse Otsolahteen saakka. Kaavaehdotuksessa esitetään useita ohjeellisia siltoja uoman yli osana kevyen liikenteen verkostoa. Alueen peli- ja leikkipaikat toimintoina säilytetään ja alueet osoitetaan kaavassa väljästi tulevia tarpeita ajatellen. Uudiskorttelin paikalta poistuvalle koira-aitaukselle osoitetaan uusi sijainti puistoalueen eteläosasta. Tuuliniityn pohjoisosassa sijaitseva Tapiolan keskuspysäköinnin eteläinen ajoyhteys integroidaan maisemalliseksi elementiksi puistoalueen ja rakentamisen rajakohdassa. Ajoramppi tulee kaavamääräysten mukaan kattaa kaupunkikuvallisesti korkeatasoisesti esimerkiksi viherkannella tai maisemoida luontevasti esimerkiksi ympäristötaiteen keinoin. Samoin kevyen liikenteen silta Etelätuulentien yli kytketään samaan yhteyteen ja osaksi viereistä rakennusta. Näin voidaan keskuspysäköinnin eteläinen ajoyhteys saada toimivaksi ja veistokselliseksi osaksi miljöötä vastaavaan tapaan kuin itäinen ajoramppi tulee olemaan osa uutta kiertoliittymää Leimuniityn aukiolla. Selvitykset ja suunnitelmat Alueen kaavamuutos pohjautuu arkkitehtikilpailun voittajaehdotukseen ja viitesuunnitelmaan, jonka suunnittelija on Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy. Kaavoituksen yhteydessä on laadittu kunnallistekninen

11 Valtuusto Sivu 11 / 11 yleissuunnitelma Sito Oy:ssä. Siihen sisältyy mm. katusuunnitelman vaihe 1 ja 2, vesihuollon suunnitelma, pihasuunnitelmaluonnos, hulevesien selvitys, kevyen liikenteen sillan ja ajotunnelin kattamisen luonnos sekä meluselvitys. Alueen rakennettavuusselvitys on tehty Geotek Oy:ssä ja luontolausunto Luontotieto Keiron Oy:ssä. Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy on laatinut Hakalehdon puiston lähiympäristösuunnitelman. Perittävät maksut Hakija on maksanut asemakaavan muutoksen kustannuksista 60 % ja kuulutuskustannuksista 2/3. Kaupunki perii MRL 59 :n mukaisesti asemakaavan muutoksen laatimiskulujen loppuosan 40 % euroa ja kuulutuskustannusten loppuosan 1/3 933 euroa, yhteensä euroa asemakaavan muutoksen hyväksymisen jälkeen. Päätöshistoria Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 hyväksyy seuraavat kaavalliset tavoitteet Tuuliniitty II asemakaavan ja siihen liittyvien asemakaavan muutosten pohjaksi. 1.1 alueelle osoitetaan Tapiolan puutarhakaupungin luonnetta modernilla tavalla korostavaa asuntorakentamista, joka liittyy luontevaksi osaksi niin alueen maisemaa ja alkuperäistä rakennettua miljöötä kuin Tapiolan kehittyvää keskustavyöhykettä. 1.2 alueesta muodostetaan edustava puurakentamisen kokonaisuus, joka jatkaa Tuuliniityn eteläosaan aiemmin toteutettua puurakentamista ja vahvistaa alueen omaleimaista imagoa. 1.3 asemakaavan muutos pohjautuu vuoden 2013 alussa järjestettyyn arkkitehtikilpailuun ja sen voittaneeseen ehdotukseen tiebreak 1.4 kaavamuutoksella luodaan alueelle edellytykset asuntotyypistöltään ja hallintamuodoltaan monipuoliselle asuntorakentamiselle, joka käsittää omistusasuntojen lisäksi asumisoikeus-, vuokra-, ja opiskelija-asuntoja. 1.5 Alueen pohjoisosaan kehitetään joukkoliikenteeseen ja pyöräilyyn perustuvaa asumistapaa ns. autotonta asumisen vaihtoehtoa lähellä Tapiolan keskustan palveluja, metroasemaa ja bussiterminaalia.

12 Valtuusto Sivu 12 / Tuuliniityn ja Hakalehdon puistoympäristöä kohennetaan laadukkaaksi Tapiolan eteläosan keskuspuistoksi, joka yhdistyy luontevaksi kokonaisuudeksi rakennetun miljöön kanssa. 1.7 Tuuliniityn pohjoisosassa sijaitseva ajoramppi Etelätuulentieltä maanalaiseen keskuspysäköintiin integroidaan maisemalliseksi elementiksi puistoalueen ja rakentamisen rajakohdassa. 1.8 uudiskortteleiden ajoneuvoliikenne osoitetaan pääosin Tuulikujan kautta ja alueen uusi sisäinen katu toteutetaan korkealaatuisena hidaskatuna. 1.9 Etelätuulentien yli osoitetaan puurakenteinen kevyen liikenteen silta ja varmistetaan kokonaisuudessaan hyvät kevyen liikenteen yhteydet asuinkortteleiden, puistoalueiden ja keskustan välillä. 2 järjestää asemakaavan muutoksen tavoitteista ja lähtökohdista tiedotus- ja keskustelutilaisuuden ja valitsee sen puheenjohtajaksi. Käsittely Keskustelun kuluessa puheenjohtaja Markkula esitti varapuheenjohtaja Louhelaisen kannattamana, että päätösehdotusta korjataan siten, että: - kohta 1.4 muutetaan kuulumaan: kaavamuutoksella luodaan alueelle edellytykset monipuoliselle asuntorakentamiselle. - kohdan 1.4 jälkeen lisätään uusi kohta: Lautakunnan hyväksymien Tapiola-teesien mukaan Tapiolan keskustaan tarvitaan myös opiskelija-asuntoja, erityisesti lapsiperheille. Tuuliniityn alue on tähän tarkoitukseen monestakin syystä erinomainen. Asemakaavoituksen osana tulee tämä tavoite varmistaa laatimalla tarvittavat suunnitelmat mm. HOAS:n kanssa. - kohta 1.5. muutetaan kuulumaan: alueen pohjoisosaan kehitetään joukkoliikenteeseen ja pyöräilyyn perustuvaa asumistapaa ja autopaikkanormitusta voidaan muuttaa alueella yleisesti käytössä olevasta. Osa autopaikoista voidaan osoittaa myös Tapiolan keskuspysäköintilaitoksesta. - kohdan 1.5. jälkeen lisätään uusi kohta: jatkosuunnittelussa tutkitaan myös, onko alueen kokonaisrakennusoikeutta nostettavissa ottaen huomioon alueen keskeinen sijainti ja yhteensopivuus lähialueiden kanssa. - kohdan 1.8 jälkeen lisätään uusi kohta: Myös tällä alueella tulee toteuttaa Tapiolan asuinalueiden yleisperiaate: alueet toteutetaan avoimesti läpikuljettaviksi. - kohdan 1.9 jälkeen lisätään uusi kohta: Alueen toteuttaminen vaiheistetaan suunnitelmallisesti siten, että alue toteutuu viihtyisänä ja kaupunkikuvallisesti korkealaatuisena, vaikka alueella sijaitseva tenniskeskus jatkaa ainakin nykyisen vuokrasopimukseen päättymiseen saakka ( ). Tämä merkitsee sitä, että

13 Valtuusto Sivu 13 / 13 asemakaava jaetaan myöhemmässä käsittelyvaiheessa juridisesti kahteen eri osaan. Jäsen Pöntynen esitti jäsen Klarin kannattama, että päätösehdotusta korjataan siten, että: - kohdan 1.2. loppuun lisätään: myös kattojulkisivujen osalta. Jäsen Oila ehdotti, että tiedotus- ja keskustelutilaisuuden puheenjohtajaksi valitaan Pirjo Kemppi-Virtanen. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja totesi, että voidaanko hänen sekä jäsenten Oilan ja Pöntysen tekemät ehdotukset hyväksyä. Koska kukaan ei vastustanut niitä, totesi puheenjohtaja niiden tuleen yksimielisesti hyväksytyiksi. Korjaukset on huomioitu pöytäkirjassa. Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 hyväksyy seuraavat kaavalliset tavoitteet Tuuliniitty II asemakaavan ja siihen liittyvien asemakaavan muutosten pohjaksi. 1.1 Alueelle osoitetaan Tapiolan puutarhakaupungin luonnetta modernilla tavalla korostavaa asuntorakentamista, joka liittyy luontevaksi osaksi niin alueen maisemaa ja alkuperäistä rakennettua miljöötä kuin Tapiolan kehittyvää keskustavyöhykettä. 1.2 Alueesta muodostetaan edustava puurakentamisen kokonaisuus, joka jatkaa Tuuliniityn eteläosaan aiemmin toteutettua puurakentamista ja vahvistaa alueen omaleimaista imagoa, myös kattojulkisivujen osalta. 1.3 Asemakaavan muutos pohjautuu vuoden 2013 alussa järjestettyyn arkkitehtikilpailuun ja sen voittaneeseen ehdotukseen tiebreak. 1.4 Kaavamuutoksella luodaan alueelle edellytykset monipuoliselle asuntorakentamiselle. 1.5 Lautakunnan hyväksymien Tapiola-teesien mukaan Tapiolan keskustaan tarvitaan myös opiskelija-asuntoja, erityisesti lapsiperheille. Tuuliniityn alue on tähän tarkoitukseen monestakin syystä erinomainen. Asemakaavoituksen osana tulee tämä tavoite varmistaa laatimalla tarvittavat suunnitelmat mm. HOAS:n kanssa.

14 Valtuusto Sivu 14 / 14 Kaupunkisuunnittelulautakunta Alueen pohjoisosaan kehitetään joukkoliikenteeseen ja pyöräilyyn perustuvaa asumistapaa ja autopaikkanormitusta voidaan muuttaa alueella yleisesti voimassa olevasta. Osa autopaikoista voidaan osoittaa myös Tapiolan keskuspysäköintilaitoksesta Jatkosuunnittelussa tutkitaan myös onko alueen kokonaisrakennusoikeutta nostettavissa ottaen huomioon alueen keskeinen sijainti ja yhteensopivuus lähialueiden kanssa. 1.8 Tuuliniityn ja Hakalehdon puistoympäristöä kohennetaan laadukkaaksi Tapiolan eteläosan keskuspuistoksi, joka yhdistyy luontevaksi kokonaisuudeksi rakennetun miljöön kanssa. 1.9 Tuuliniityn pohjoisosassa sijaitseva ajoramppi Etelätuulentieltä maanalaiseen keskuspysäköintiin integroidaan maisemalliseksi elementiksi puistoalueen ja rakentamisen rajakohdassa Uudiskortteleiden ajoneuvoliikenne osoitetaan pääosin Tuulikujan kautta ja alueen uusi sisäinen katu toteutetaan korkealaatuisena hidaskatuna Myös tällä alueella tulee toteuttaa Tapiolan asuinalueiden yleisperiaate: alueet toteutetaan avoimesti läpikuljettaviksi Etelätuulentien yli osoitetaan puurakenteinen kevyen liikenteen silta ja varmistetaan kokonaisuudessaan hyvät kevyen liikenteen yhteydet asuinkortteleiden, puistoalueiden ja keskustan välillä Alueen toteuttaminen vaiheistetaan suunnitelmallisesti siten, että alue toteutuu viihtyisänä ja kaupunkikuvallisesti korkealaatuisena, vaikka alueella sijaitseva tenniskeskus jatkaa ainakin nykyisen vuokrasopimukseen päättymiseen saakka ( ). Tämä merkitsee sitä, että asemakaava jaetaan myöhemmässä käsittelyvaiheessa juridisesti kahteen eri osaan. 2 järjestää asemakaavan muutoksen tavoitteista ja lähtökohdista tiedotus- ja keskustelutilaisuuden ja valitsee sen puheenjohtajaksi Pirjo Kemppi- Virtasen. Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelupäällikkö Torsti Hokkanen

15 Valtuusto Sivu 15 / 15 Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 yhtyy vastineisiin, jotka ilmenevät asian liitteistä. Lausunnot ja mielipiteet on annettu Tuuliniitty II:n valmisteluaineistosta, alue , 2 hyväksyy MRA 27 :n mukaisesti nähtäville päivätyn ja muutetun Tuuliniitty II - Vindängen II asemakaavan ja asemakaavan muutosehdotuksen, piirustusnumero 6797, joka käsittää katu- ja virkistysalueet 12. kaupunginosassa Tapiola, alue (Muodostuvat uudet korttelit ja 12224), 3 pyytää asemakaavaehdotuksesta ja asemakaavan muutosehdotuksesta tarvittavat lausunnot sekä toimialojen kannanotot. Käsittely Puheenjohtaja Markkula ehdotti jäsen Päivisen kannattamana, että asia jätetään pöydälle lautakunnan seuraavaan kokoukseen. Julistettuaan keskustelun pöydälle panosta päättyneeksi, puheenjohtaja Markkula tiedusteli, voidaanko hänen tekemänsä ehdotus hyväksyä. Koska kukaan ei vastustanut sitä, puheenjohtaja totesi sen tulleen yksimielisesti hyväksytyksi. Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle seuraavaan kokoukseen. Kaupunkisuunnittelulautakunta Päätösehdotus Asemakaavapäällikkö Ossi Keränen Kaupunkisuunnittelulautakunta: 1 yhtyy vastineisiin, jotka ilmenevät asian liitteistä. Lausunnot ja mielipiteet on annettu Tuuliniitty II:n valmisteluaineistosta, alue , 2 hyväksyy MRA 27 :n mukaisesti nähtäville päivätyn ja muutetun Tuuliniitty II - Vindängen II asemakaavan ja asemakaavan muutosehdotuksen, piirustusnumero 6797, joka käsittää katu- ja virkistysalueet 12. kaupunginosassa Tapiola, alue (Muodostuvat uudet korttelit ja 12224), 3 pyytää asemakaavaehdotuksesta ja asemakaavan muutosehdotuksesta tarvittavat lausunnot sekä toimialojen kannanotot. Käsittely Kaupunkisuunnittelupäällikkö Torsti Hokkanen poissa ollessa asian esitteli asemakaavapäällikkö Ossi Keränen.

16 Valtuusto Sivu 16 / 16 Käsittelyn alussa esittelijä korjasi ehdotustaan siten, että kaavamääräysten kohta Autopaikkavelvoite muutetaan kuulumaan: AK-1 -korttelialueella muutetaan autopaikkojen rakentamisvelvoite kerrostalojen osalta 1 autopaikka 120 kerrosneliömetriä kohden ja rivitalojen osalta 1 autopaikka asuntoa kohden. Autopaikat on sijoitettava pihakannen tai rakennusten alle. Keskustelun kuluessa jäsen Pirjo Kemppi-Virtanen ehdotti jäsen Ulla Palomäen kannattamana, että kaavamääräysten kohta Autopaikkavelvoite muutetaan kuulumaan: AK-1 -korttelialueella muutetaan autopaikkojen rakentamisvelvoite kerrostalojen osalta 1 autopaikka 120 kerrosneliömetriä kohden kuitenkin vähintään 1 ap/asunto ja rivitalojen osalta kuitenkin vähintään 2 ap/asunto. Autopaikat on sijoitettava pihakannen tai rakennusten alle. Puheenjohtaja Markkula ehdotti jäsen Klar-Nykvistin kannattama, että päätösehdotukseen lisätään uusi kohta, joka kuuluu: Lautakunta päättää antaa jatkosuunnittelua koskevat seuraavat ohjeet: - Varmistetaan pyöräilyliikenteen hyvä toimivuus, etenkin ratkaisu turvaamaan hyvä etelä-pohjoissuuntainen pyöräily Etelätuulentien- Pohjantien alueella vaatii jatkosuunnittelua. - Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston päättämän Elä ja Asu -kokonaisuuden sijoittaminen tutkitaan Tuuliniityn alueen eri paikkoihin siten, että se ei estä tästä asemakaavasta poisrajatun alueen kaupunkikuvallisesti merkittävää ratkaisua (ei tasaista kerrostalomassaa). Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että on tehty esittelijän esitystä täydentävä lisäysehdotus sekä esittelijän esityksestä poikkeava ehdotus. Puheenjohtaja totesi, että Kemppi-Virtasen ehdotuksen johdosta on äänestettävä. Nimenhuutoäänestyksessä esittelijän ehdotuksen puolesta äänestivät jäsen Karhu, jäsen Lahti, jäsen Klar-Nykvist, jäsen Nevanlinna, varapuheenjohtaja Louhelainen, jäsen Ahlman ja puheenjohtaja Markkula ja sitä vastaan varajäsen From, jäsen Palomäki, jäsen Kemppi-Virtanen ja jäsen Lintunen. Poissa olivat jäsen Salo ja jäsen Oila. Äänestyksen jälkeen puheenjohtaja totesi kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksyneen seitsemällä äänellä neljää ääntä (7/4) vastaan, kahden jäsen ollessa poissa, esittelijän esityksen. Puheenjohtaja Markkula tiedusteli, voidaanko esittelijän päätösehdotus hänen tekemänsä ehdotuksen mukaisesti täydennettynä hyväksyä. Koska kukaan ei vastustanut tätä, puheenjohtaja totesi tämän tulleen yksimielisesti hyväksytyksi. Korjaukset on huomioitu pöytäkirjassa ja sen liitteissä.

17 Valtuusto Sivu 17 / 17 Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: Kaupunkisuunnittelulautakunta yhtyy vastineisiin, jotka ilmenevät asian liitteistä. Lausunnot ja mielipiteet on annettu Tuuliniitty II:n valmisteluaineistosta, alue , 2 hyväksyy MRA 27 :n mukaisesti nähtäville päivätyn ja muutetun Tuuliniitty II - Vindängen II asemakaavan ja asemakaavan muutosehdotuksen, piirustusnumero 6797, joka käsittää katu- ja virkistysalueet 12. kaupunginosassa Tapiola, alue (Muodostuvat uudet korttelit ja 12224), 3 päättää antaa jatkosuunnittelua koskevat seuraavat ohjeet: - Varmistetaan pyöräilyliikenteen hyvä toimivuus, etenkin ratkaisu turvaamaan hyvä etelä-pohjoissuuntainen pyöräily Etelätuulentien- Pohjantien alueella vaatii jatkosuunnittelua. - Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston päättämän Elä ja Asu -kokonaisuuden sijoittaminen tutkitaan Tuuliniityn alueen eri paikkoihin siten, että se ei estä tästä asemakaavasta poisrajatun alueen kaupunkikuvallisesti merkittävää ratkaisua (ei tasaista kerrostalomassaa). 4 pyytää asemakaavaehdotuksesta ja asemakaavan muutosehdotuksesta tarvittavat lausunnot sekä toimialojen kannanotot. Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelupäällikkö Torsti Hokkanen Kaupunkisuunnittelulautakunta 1 yhtyy vastineisiin, jotka ilmenevät asian liitteistä. Lausunnot, kannanotot ja muistutukset on annettu Tuuliniitty II:n asemakaavan ja siihen liitettyjen kaavamuutosten ehdotuksesta, alue , 2 hyväksyy esitettäväksi kaupunginhallitukselle päivätyn ja muutetun Tuuliniitty II - Vindängen II asemakaavaehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen, piirustusnumero 6797, joka käsittää katu- ja virkistysalueet 12. kaupunginosassa Tapiola, alue (Muodostuvat uudet korttelit ja 12224), 3 Ilmoittaa asemakaavan muutoksen hakijalle, että kaupunki tulee

18 Valtuusto Sivu 18 / 18 MRL 59 :n mukaisesti perimään asemakaavan muutoksen laatimiskulujen loppuosan euroa sekä 1/3 kuulutuskustannuksista, 933 euroa, eli yhteensä euroa asemakaavan muutoksen hyväksymisen jälkeen. Päätös Kaupunkisuunnittelulautakunta: Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitus Päätösehdotus Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo Kaupunginhallitus ehdottaa, että valtuusto hyväksyy päivätyn ja muutetun Tuuliniitty II - Vindängen II asemakaavan ja asemakaavan muutoksen, piirustusnumero 6797, joka käsittää katu- ja virkistysalueet 12. kaupunginosassa Tapiola, alue (Muodostuvat uudet korttelit ja 12224). Päätös Kaupunginhallitus: Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Valtuusto Päätösehdotus Kaupunginhallitus Valtuusto hyväksyy päivätyn ja muutetun Tuuliniitty II - Vindängen II asemakaavan ja asemakaavan muutoksen, piirustusnumero 6797, joka käsittää katu- ja virkistysalueet 12. kaupunginosassa Tapiola, alue (Muodostuvat uudet korttelit ja 12224). Käsittely Uotila puheenjohtaja Kasvin kannattamana ehdotti, että asia jätetään pöydälle. Keskustelun pöydällepanosta päätyttyä puheenjohtaja tiedusteli, voidaanko asia jättää yksimielisesti pöydälle. Koska pöydällepanoehdotusta ei vastustettu, puheenjohtaja totesi valtuuston hyväksyneen sen yksimielisesti. Päätös Tiedoksi Valtuusto: Valtuusto jätti asian yksimielisesti pöydälle. - Hakijat, ote ilman liitteitä - Uudenmaan liitto, ote sekä kaavakartta - Muistuttajat, jotka ovat ilmoittaneet osoitteensa - Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ELY, ote ja liitteet

19 Valtuusto Sivu 19 / 19

Espoon kaupunki Pöytäkirja 240. Kaupunginhallitus 10.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 240. Kaupunginhallitus 10.08.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 10.08.2015 Sivu 1 / 1 3217/10.02.03/2013 Kaupunkisuunnittelulautakunta 142 25.9.2013 Kaupunkisuunnittelulautakunta 97 4.9.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 105 18.9.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Kaupunkisuunnittelulautakunta 04.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Kaupunkisuunnittelulautakunta 04.09.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 04.09.2014 Sivu 1 / 1 3217/10.02.03/2013 Kaupunkisuunnittelulautakunta 142 25.9.2013 97 Tuuliniitty II, asemakaavaehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta 18.09.2014 Sivu 1 / 44. Kaupungin hallituksen kokoushuone, Asemakuja 2, 4 krs.

Kaupunkisuunnittelulautakunta 18.09.2014 Sivu 1 / 44. Kaupungin hallituksen kokoushuone, Asemakuja 2, 4 krs. Espoon kaupunki Pöytäkirja Kaupunkisuunnittelulautakunta 18.09.2014 Sivu 1 / 44 Kokoustiedot Aika 18.09.2014 torstai klo 17:55-19:45 Paikka Kaupungin hallituksen kokoushuone, Asemakuja 2, 4 krs. Saapuvilla

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä

Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1. 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa Matinkylä Kaupunkisuunnittelulautakunta Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 3425/10.02.03/2012 Kaupunkisuunnittelulautakunta 116 2.10.2014 8 Matinmetsä, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 310218, 23. kaupunginosa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.02.2016 Sivu 1 / 1 2480/2013 10.02.03 30 Lahnus-Korpilampi, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 720604, 87. kaupunginosa Lahnus Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.10.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 134. Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.10.2012 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.10.2012 Sivu 1 / 1 3919/10.02.03/2011 134 Röylä, asemakaavan lähtökohdat ja tavoitteet, Pakankylän kartano, aluenumero 710100 Valmistelijat / lisätiedot: Ollus Christian,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 81. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 81. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 20.05.2015 Sivu 1 / 1 3217/10.02.03/2013 Kaupunkisuunnittelulautakunta 142 25.9.2013 Kaupunkisuunnittelulautakunta 97 4.9.2014 Kaupunkisuunnittelulautakunta 105 18.9.2014

Lisätiedot

Tuuliniitty II Asemakaava ja asemakaavan muutos

Tuuliniitty II Asemakaava ja asemakaavan muutos 1 (7) Asianumero 3217/10.02.03/2013 Aluenumero 211003 Tuuliniitty II Asemakaava ja asemakaavan muutos 12. kaupunginosa, Tapiola Katu- ja virkistysalueet (Muodostuvat uudet kortteli 12223 ja 12224) MUUTETAAN

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 211. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 211. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 30.11.2016 Sivu 1 / 1 619/2016 10.02.03 211 Ahertajankulma II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 211402, 12. kaupunginosa Tapiola Valmistelijat

Lisätiedot

Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos

Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 5070/10.02.03/2013 Aluenumero 411450 Kivenlahti I A, muutos 34. kaupunginosa Espoonlahti Kortteli 34040 Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 150713 Lippajärvi Asemakaavan muutos Asianumero 4737/10.02.03/2015 18.4.2016 Asemakaavan muutoksen tavoitteena on lisätä alueen rakennusoikeutta, nostaa kerroslukua ja sallia myös rivitalojen

Lisätiedot

Tuuliniitty II Tuuliniitty Tuuliniitty, muutos Tapiolan rakennuskaava T20 Tapiola eteläinen Tapiola eteläinen, muutos

Tuuliniitty II Tuuliniitty Tuuliniitty, muutos Tapiolan rakennuskaava T20 Tapiola eteläinen Tapiola eteläinen, muutos 1(5) Tuuliniitty II Tuuliniitty Tuuliniitty, muutos Tapiolan rakennuskaava T20 Tapiola eteläinen Tapiola eteläinen, muutos Asemakaava ja asemakaavojen muutokset Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Asianumero

Lisätiedot

Valtuusto 26.02.2007. LISTAN ASIANRO 12 12 Asianro 5762 / 503 / 2005

Valtuusto 26.02.2007. LISTAN ASIANRO 12 12 Asianro 5762 / 503 / 2005 Valtuusto 6.0.007 LISTAN ASIANRO Asianro 576 / 50 / 005 Liitteet NUPURI, HALLAVANTORPPA, ASEMAKAAVAN JA MAANKÄYTTÖSOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN, ALUE 6400 Valmistelijat / lisätiedot: Christian Ollus, puh. (09)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 41. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 5171/2015 10.02.03 41 Itä-Suviniitty, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 613302, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat / lisätiedot: Minna

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 192. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.12.2015 Sivu 1 / 1 2905/2015 10.02.03 192 Tillinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 420605, 43. kaupunginosa Vanttila Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 29.10.2014 Sivu 1 / 1 514/10.02.03/2014 126 Laajalahti pohjoinen, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 120322, 17. kaupunginosa Laajalahti Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Kaupunkisuunnittelulautakunta 06.02.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20. Kaupunkisuunnittelulautakunta 06.02.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 06.02.2013 Sivu 1 / 1 1108/10.02.03/2012 20 Westend,asemakaavan muutoksen lähtökohdat ja tavoitteet, Westend III, alue 230302 Valmistelijat / lisätiedot: Rauhalammi Kaisa,

Lisätiedot

TAPIOLA, ITÄKARTANO, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN HYVÄKSYMINEN, ALUE 211500. Esittelijä: teknisen toimen johtaja Olavi Louko

TAPIOLA, ITÄKARTANO, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN HYVÄKSYMINEN, ALUE 211500. Esittelijä: teknisen toimen johtaja Olavi Louko Liitteet TAPIOLA, ITÄKARTANO, ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN HYVÄKSYMINEN, ALUE 11500 Esittelijä: teknisen toimen johtaja Olavi Louko Valmistelija / lisätiedot: Minna Järvenpää, puh. (09) 816 413 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 145. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 145. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.09.2015 Sivu 1 / 1 4717/10.02.03/2013 145 Maarinniitty I, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 213409, 16. kaupunginosa Pohjois-Tapiola

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUS 18.05.2009 1 / 5 LISTAN ASIANRO 9 9 ASIANRO 5966 / 503 / 2006

KAUPUNGINHALLITUS 18.05.2009 1 / 5 LISTAN ASIANRO 9 9 ASIANRO 5966 / 503 / 2006 / 5 LISTAN ASIANRO 9 9 ASIANRO 5966 / 503 / 006 LIITTEET OHEISMATERIAALI KARAKALLIO JA KARAKALLION KESKUSTA, ASEMAKAAVOJEN MUUTOSTEN SEKÄ MAANKÄYTTÖ- SOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN, ALUE 3608 (OSITTAIN KV-ASIA)

Lisätiedot

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka

127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue , 33. kaupunginosa Soukka 4331/10.02.03/2013 127 Soukansalmi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 412008, 33. kaupunginosa Soukka Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Aalto, puh. 050 553 2886 etunimi.o.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Kaupunkisuunnittelulautakunta 31.03.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Kaupunkisuunnittelulautakunta 31.03.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 31.03.2016 Sivu 1 / 1 10/2016 10.02.03 55 Suvela I, Kirstinmäki, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 611519, 40. kaupunginosa, Espoon keskus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 236 11.12.2013. 236 Asianro 2479/10.02.03/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 236 11.12.2013. 236 Asianro 2479/10.02.03/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2013 1 (1) 236 Asianro 2479/10.02.03/2012 Asemakaavan muutosehdotus / Puijonlaakson etelärinne / Puijonlaakso 12-73 tontit 1...9 Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

Talkootie 1. Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1

Talkootie 1. Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1 Talkootie 1 Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 3.3.2014 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis-

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 09.05.2017 Sivu 1 / 1 1447/2014 10.02.03 103 Seilikaarenkulma, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 240119, 26. kaupunginosa Mankkaa Valmistelijat

Lisätiedot

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015

Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 30.9.2015 30.9.2015 Lepänkorvan silta kaavan muutos kaava nro 488 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2 3

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 108. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.06.2013 Sivu 1 / 1 3129/10.02.03/2011 Kaupunkisuunnittelulautakunta 38 13.3.2013 108 Muurala, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, Mikkelä I, alue 620102 Valmistelijat /

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelukeskus Asemakaavayksikkö 14.10.2003 6034/503/2002. asemakaavan muutos, alue 132201

ESPOON KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelukeskus Asemakaavayksikkö 14.10.2003 6034/503/2002. asemakaavan muutos, alue 132201 ESPOON KAUPUNKI Kaupunkisuunnittelukeskus Asemakaavayksikkö 14.10.2003 6034/503/2002 KILONPUISTO IA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. SUUNNITELMAN NIMI JA SUUNNITTELUALUE ASEMAKAAVA KILONPUISTO

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 137. Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 137. Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 12.11.2014 Sivu 1 / 1 5070/10.02.03/2013 137 Kivenlahti I A, muutos, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 411450, 34. kaupunginosa Espoonlahti

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 272-2-1-10, ASUNTO

Lisätiedot

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari

Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos. TL 137/26.11.2008 Valmistelija: Kaupunginarkkitehti Maaria Mäntysaari Tekninen lautakunta 77 19.04.2011 Tekninen lautakunta 141 25.10.2011 Kaupunginhallitus 284 14.11.2011 Valkon kolmion eteläinen osa, ensimmäinen asemakaava ja asemakaavan muutos 341/10.02.03/2011 TL 137/26.11.2008

Lisätiedot

Kaupunkisuunnittelulautakunta:

Kaupunkisuunnittelulautakunta: Päätöshistoria Kaupunkisuunnittelulautakunta 4..009 / 8 (55/50/007) Ehdotus Kaupunkisuunnittelupäällikkö: Kaupunkisuunnittelulautakunta kannanotot ja mielipiteet on annettu Steniuksenkummun asemakaavan

Lisätiedot

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18

Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut 11.12.2014, päivitetty 1.6.2015 Asemakaavan muutos (2304) Visatie 16-18 Aloite Asemakaavan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 81. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 81. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.06.2014 Sivu 1 / 1 3816/10.02.03/2013 81 Tuomarila I, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 611115, 40. kaupunginosa, Espoon keskus Valmistelijat

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 4 Pallo-Tyysterniemi, kortteli 14, tontti 4 (Pallon päiväkoti)

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 4 Pallo-Tyysterniemi, kortteli 14, tontti 4 (Pallon päiväkoti) Tekninen lautakunta 427 09.12.2015 Kaupunginhallitus 515 14.12.2015 Kaupunginhallitus 56 15.02.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 4 Pallo-Tyysterniemi, kortteli 14, tontti 4 (Pallon päiväkoti) 1065/10.02.03.00/2015

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 21.03.2016 Sivu 1 / 1 4717/10.02.03/2013 Kaupunkisuunnittelulautakunta 145 16.9.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 180 25.11.2015 103 Maarinniitty I, asemakaavan muutoksen sekä maankäyttösopimusten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 98. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.05.2016 Sivu 1 / 1 3204/2015 10.02.03 98 Tapiolan keskus, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 210428, 12. kaupunginosa Tapiola Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 139. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 139. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 03.09.2015 Sivu 1 / 1 2751/10.02.03/2015 139 Laurinlahti, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 411611, 34. kaupunginosa Espoonlahti Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 46. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2017 Sivu 1 / 1 1332/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 235 14.12.2016 46 Hannuksenpelto II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen, alue 442101, 31. kaupunginosa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 169. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 169. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 05.10.2016 Sivu 1 / 1 600/2016 10.02.03 169 Keilaniemi, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen, alue 220829, 10. kaupunginosa Otaniemi Valmistelijat / lisätiedot: Kaisa

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta LOIMAAN KAUPUNKI 29.4.2016 1( 5) Asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma AK 0183 Torin ympäristö, 1. (Keskusta) kaupunginosa Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu-

Lisätiedot

Metsänhoitajankuja 6 asemakaavan muutos

Metsänhoitajankuja 6 asemakaavan muutos Metsänhoitajankuja 6 asemakaavan muutos nro 002200 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 16.9.2013 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA(MRL 63 )18.11.2009/tark.21.2.2012

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA(MRL 63 )18.11.2009/tark.21.2.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA(MRL 63 )18.11.2009/tark.21.2.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa voidaan tarkistaa kaavatyön aikana tarpeen mukaan. TORPANTIE 33 Asemakaavan ja tonttijaon

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HEINOLAN TYÖPAIKKA-ALUEEN ETELÄOSA JA KOPPISENTIE

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HEINOLAN TYÖPAIKKA-ALUEEN ETELÄOSA JA KOPPISENTIE KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HEINOLAN TYÖPAIKKA-ALUEEN ETELÄOSA JA KOPPISENTIE ASEMAKAAVATYÖN SUUNNITTELUALUE Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Kaupunginhallitus 10.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Kaupunginhallitus 10.08.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 10.08.2015 Sivu 1 / 1 3121/10.02.03/2013 Kaupunkisuunnittelulautakunta 13 4.2.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 107 10.6.2015 243 Puustellinmäki, asemakaavan muutoksen sekä maankäyttösopimuksen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1/ 5 Alue 411611 Laurinlahti (34 / Espoonlahti) Asemakaavan muutos Asianumero 6903/10.02.03/2011 3.11.2014 Alue on nykyisen asemakaavan mukaan rivitalojen korttelialuetta. Alueen maankäyttöä tehostetaan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 47. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 23.04.2014 Sivu 1 / 1 3045/10.02.03/2013 47 Nihtisilta, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 130137, 54. kaupunginosa Kilo Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 170. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 170. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 05.10.2016 Sivu 1 / 1 2480/2013 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 30 17.2.2016 170 Lahnus-Korpilampi, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 720604, 87. kaupunginosa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 62. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 16.03.2017 Sivu 1 / 1 3496/2016 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 231 14.12.2016 62 Ruusutorppa I muutos, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 111603, 51. kaupunginosa

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy ASEMAKAAVAMUUTOSALUEEN LIKIMÄÄRÄINEN SIJAINTI ASEMAKAAVAMUUTOS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kouvolan kaupunki Maankäytön suunnittelu Liite 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HAANOJAN ALUE Pvm. 29.8.2014 Kaupunginosa 8. Kankaro Asemakaava koskee tilan 286-402-36-2 osaa Asemakaavan muutos

Lisätiedot

Lystimäki 22. kaupunginosa, Olari Virkistysalue Asemakaavan muutos

Lystimäki 22. kaupunginosa, Olari Virkistysalue Asemakaavan muutos 1 (7) Asianumero 3710/10.02.03/2012 Aluenumero 321216 Lystimäki 22. kaupunginosa, Olari Virkistysalue Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 19. päivänä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42. Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 42. Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.03.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11.03.2015 Sivu 1 / 1 1936/10.02.03/2014 42 Kivenlahti I A, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 411449, 34. kaupunginosa Espoonlahti Valmistelijat

Lisätiedot

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.

ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9. 691/AK LIITE 1 ASEMAKAAVA 691/AKM MARJATIE Pyhättömän (13) kaupunginosan korttelin 31 tontit 3 ja 10 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.9.2015 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee Heinolan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 15.05.2013 Sivu 1 / 1 758/10.02.03/2011 Kaupunkisuunnittelulautakunta 11 23.1.2013 80 Matinkylä, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi, Matinlahti II muutos,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma s. 1 / 6 Alue 441103 Hannus II (31 Kaitaa) Asemakaavan muutos Asianumero 3122/10.02.03/2015 1.8.2016 Kaitaan kaupunginosaan laaditaan asemakaavan muutos. Tavoitteena on muuttaa nykyinen rivitalojen, kytkettyjen

Lisätiedot

KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 16.5.2012. Tark. 30.11.2012

KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. 16.5.2012. Tark. 30.11.2012 V I R R A T KEITURIN-VIHRIÄLÄN ALUEEN ASEMAKAAVA JA MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.5.2012. Tark. 30.11.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY.

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro 002151 23.9.2014

Asemakaavan muutos nro 002151 23.9.2014 Asemakaavan muutos nro 002151 23.9.2014 Tämä on maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma/ II (Tämä asiakirja löytyy myös internetistä osoitteesta http://www.vantaa.fi/kaupunkisuunnittelu)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 152. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 152. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 15.05.2017 Sivu 1 / 1 [Ennakkotieto] 3204/2015 10.02.03 Kaupunkisuunnittelulautakunta 98 25.5.2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 229 14.12.2016 152 Tapiolan keskus, asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

Kerhomajankadun. kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA. 16.11.2015, tark 25.1.2016

Kerhomajankadun. kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA. 16.11.2015, tark 25.1.2016 16.11.2015, tark 25.1.2016 Kerhomajankadun kaavamuutos kaava nro 487 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä

Lisätiedot

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUUN KAUPUNKI KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2015 Kaava-alueen ohjeellinen sijainti, kaava-alue rajattu punaisella. Sisältö 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Jyväskylän kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 54 tontin 12 sekä katualueen asemakaavan muutos, Rauhankatu 2-4, ns. virkamiestalo.

Lisätiedot

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos

GOLFKLUBIN asemakaavamuutos GOLFKLUBIN asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tämä asiakirja on osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), joka on kunnan esitys yhteistyöstä osallisille. Se määrittelee asemakaavan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 117 13.04.2015. 117 Asianro 3041/10.02.03/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 117 13.04.2015. 117 Asianro 3041/10.02.03/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 70 8.4.2015 117 Asianro 3041/10.02.03/2012 Asemakaavan muutosehdotus / Talo Oy Kuopion Tulliportinkatu 27 / Multimäki 4-8 tontti 3, 5

Lisätiedot

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos

Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia ja katualueet (Muodostuu osa korttelia ) Asemakaavan muutos 1 (8) Asianumero 6116/10.02.03/2011 Aluenumero 117201 Rykmentinmäki 50. kaupunginosa, Lintuvaara Osa korttelia 50253 ja katualueet (Muodostuu osa korttelia 50253.) Asemakaavan muutos Asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 235. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 235. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.12.2016 Sivu 1 / 1 1332/2016 10.02.03 235 Hannuksenpelto II, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 442101, 31. kaupunginosa Kaitaa Valmistelijat

Lisätiedot

SIUNTIO 14.10.2014 Pickalan Golfkartanon asemakaavan muutos

SIUNTIO 14.10.2014 Pickalan Golfkartanon asemakaavan muutos SIUNTIO 14.10.2014 Pickalan Golfkartanon asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan osana kaavatyön

Lisätiedot

Kortteli 52125, asemakaavan muutos

Kortteli 52125, asemakaavan muutos Kortteli 52125, asemakaavan muutos Työ nro 002260 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 17.8.2015 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma.

Lisätiedot

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut

3.11.2015. Maankäyttöpalvelut 1(5) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) (MRL 63 ) Maankäyttöpalvelut Asemakaavan muutos (2314) Asemantie 1-3 Asemakaavan muutos koskee 4. keskustan kaupunginosan rautatiealuetta. 3.11.2015 Osallistumis-

Lisätiedot

MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156

MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ, MYLLYLÄN PÄIVÄKOTI 156 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavaehdotuksen selostus, joka koskee 8.9.2011 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavaehdotus koskee Myllylän

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin 250 tonttia 2

Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin 250 tonttia 2 LUONNOS ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS ASEMAKAAVAN MUUTOSKARTTA NRO xxxxxx PÄIVÄTTY xx.xx.2015 Asemakaavan muutos koskee: Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan (Sörnäinen) korttelin 250 tonttia 2 Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos Hyvinkään kaupungin 17. kaupunginosan katualuetta koskeva asemakaavan muutos 17:036 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 23.11.2015

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.12.2010 ASEMAKAAVANMUUTOS nro 002099, HÄMEENKYLÄ, OSA KORTTELISTA 12202 SEKÄ PUISTOALUETTA. KAAVAMUUTOSALUE Kaavamuutosalue

Lisätiedot

Espoo rakentaa puusta. Puupäivä 28.11. 2013 Teknisen toimen johtaja Olavi Louko

Espoo rakentaa puusta. Puupäivä 28.11. 2013 Teknisen toimen johtaja Olavi Louko Espoo rakentaa puusta Puupäivä 28.11. 2013 Teknisen toimen johtaja Olavi Louko Puurakentaminen on tulevaisuutta Espoon, TEM:n ja Aalto-yliopiston yhteistyösopimus. Tarkoituksena on edistää merkittävästi

Lisätiedot

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on kunnan esitys yhteistyötavasta osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa ja kaavan vaikutusten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 72. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 72. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 06.05.2015 Sivu 1 / 1 4311/10.02.03/2014 72 Hansakallio, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 510304, 44. kaupunginosa Kauklahti Valmistelijat

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS. AsOy Snellmanin kartano ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS AsOy Snellmanin kartano 2 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS / ASUNTO OY SNELLMANINKARTANO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 9. kaupunginosan

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.06.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.06.2015 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 10.06.2015 Sivu 1 / 1 4462/10.02.03/2014 101 Karakallion keskusta, asemakaavan muutos, kaavan lähtökohdat ja tavoitteet, alue 131609, 57. kaupunginosa Karakallio Valmistelijat

Lisätiedot

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet

LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Kaava-alueen sijainti ja luonne. Kaavaprosessin vaiheet LAPINNIEMI-VESIURHEILUALUETTA, TILAUSSAUNAN RAKENTAMINEN. KARTTA NO 8176. Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 13. päivänä helmikuuta 2009 päivättyä asemakaavakarttaa nro 8176. Asian hyväksyminen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 113. Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.10.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 113. Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.10.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.10.2014 Sivu 1 / 1 2079/10.02.03/2014 113 Keilaniemi, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 220826, 10. kaupunginosa Otaniemi Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 40. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 40. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 02.03.2016 Sivu 1 / 1 83/2015 10.02.03 40 Gräsantulli, asemakaavan muutosehdotuksen hyväksyminen nähtäville (MRA 27 ), alue 321610, 22. kaupunginosa Olari Valmistelijat /

Lisätiedot

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1.

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1. XVII KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 314 TONTTIEN 1 JA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS- EHDOTUS. KARTTA NO 6680. (ITSENÄISWDENKATU 6 JA 8 ) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä maaliskuuta 1988 päivättyä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Beckhoff Automation Oy

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Beckhoff Automation Oy OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Beckhoff Automation Oy Hyvinkään kaupungin 24. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 2301 24:012 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 30.03.2016

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 170. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 170. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 10.12.2014 Sivu 1 / 1 1619/10.02.03/2013 33 2.4.2014 170 Ruusutorppa I, asemakaavan muutoksen hyväksyminen, alue 111602, 51. kaupunginosa Leppävaara Valmistelijat / lisätiedot: Matias Kallio, puh. 043

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

Länsi-Suviniitty (613300) Itä-Suviniitty (613400) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) Asemakaavaselostuksen LIITE 2

Länsi-Suviniitty (613300) Itä-Suviniitty (613400) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) Asemakaavaselostuksen LIITE 2 1 (5) Länsi-Suviniitty (613300) 40. kaupunginosa, Espoon keskus Korttelit 40382 ja 40384, katu- ja virkistysalueet Asemakaavan muutos Asemakaavaselostuksen LIITE 2 Asianumero 1020/10.02.03/2013 Aluenumero

Lisätiedot

TEKNIIKKAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos ja laajennus NURMO. Suunnittelualueen sijainti

TEKNIIKKAKESKUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Asemakaavan muutos ja laajennus NURMO. Suunnittelualueen sijainti OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NURMO TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti Asemakaavan muutosalue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n kaupunginosassa kortteleissa 7077 ja maantie ja kaavoittamattomilla

Lisätiedot

Lintulaakso I, muutos

Lintulaakso I, muutos 1 (10) Asianumero 4160/10.02.03/2012 Aluenumero 113101 Espoo Lintulaakso IA 51. kaupunginosa, Leppävaara Kortteli 51067 Asemakaavan muutos Lintulaakso I, muutos 51. kaupunginosa, Leppävaara Katualueet

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue

Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue 1 (6) Asianumero 3941/10.02.03/2014 Aluenumero 220827 Keilaniemi Asemakaavan muutos 10. kaupunginosa, Otaniemi Virkistysalue Asemakaavan muutoksen selostus Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 18.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 130. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 17.08.2016 Sivu 1 / 1 4142/10.02.03/2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 157 14.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 163 28.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 101 25.5.2016

Lisätiedot

LÄHTEENKATU 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LÄHTEENKATU 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LÄHTEENKATU 3 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 32. KAUPUNGINOSA HELILÄ, KORTTELI 28, TONTTI 2 VALMISTELIJA: PATRICIA BROAS, KAAVOITUSARKKITEHTI, PUH. 040 647 1539 KAAVA NRO 0417

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.05.2016 Sivu 1 / 1 4142/10.02.03/2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 157 14.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 163 28.10.2015 101 Saunalahdenportti, asemakaavan muutoksen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee:

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee: 1 ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014 Asemakaavan muutosluonnos koskee: Helsingin kaupungin 31. kaupunginosan (Lauttasaari) korttelin 31119 tontteja 1 ja 12 Hankenumero:

Lisätiedot