Viinikankatu 49a, TAMPERE Puh (03) , Fax (03) AAVELINNA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Viinikankatu 49a, 33800 TAMPERE Puh (03) 380 5300, Fax (03) 380 5353 E-mail: myynti@tevella.fi, www.tevella.fi 096219 AAVELINNA"

Transkriptio

1 Ohje Tevellan tuotteelle Viinikankatu 49a, TAMPERE Puh (03) , Fax (03) Sarja aavemaisia pelejä 1-6 yli 5-vuotiaalle AAVELINNA Aavelinnan kummittelukoulun pieniä oppilaita jännittää. Heillä on tänään kummittelun loppukoe. Valpas ja taitava pitää olla, jotta onnistuu pelottelemaan monia linnan asukkaita ja siten selviytymään kokeesta. Pelivälineet: linna (pelilaatikon pohja, 4 nurkkapaalua kiinnityspalloineen, 4 väliseinää) kummitus magneettisauva 36 taulukorttia 9 pyöreää huonekorttia tiimalasi Lisäksi haamuolympialaisissa tarvittavia välineitä: 4 taikakuulaa aarrearkku 9 kultarahaa Ensimmäinen tehtävä on linnan kokoaminen. Linna rakennetaan pelilaatikon pohjaosaan. Sen kulmissa olevien reikien alapuolelle sovitetaan nurkkapaalut, joihin ruuvataan kiinnityspallot laatikon sisäpuolella. Väliseinät liitetään yhteen siten, että muodostuu yhtenäisiä huoneita (samanlaista tapettia tai kiviseinää tms.) tai vaihtoehtoisesti millaisia huoneita tahansa. Kun 9-huoneinen linna on valmis, on parasta hiukan harjoitella kummittelua: Pane kummitus johonkin linnan huoneeseen. Ota magneettisauva käteesi ja työnnä sen nuijapää linnan lattian alle, metallinasta ylöspäin. Vie sauvan nuija kummituksen alapuolelle ja pian tunnet sen taikavoiman. Kummitus alkaa liikkua huoneissa magneettisauvaa seuraten. Liikuta aluksi sauvaa varovasti, jottet kadottaisi yhteyttä kummitukseen. Voi myös tapahtua, että taikavoima käy niin vahvaksi, että koko linna alkaa heilua. Voisikohan joku pelaajista pitää linnaa vakaasti aloillaan? Taulukortit esittävät linna moninaisia asukkaita. Pelaajien tehtävänä on hoksata, missä huoneessa ja mitä tekemässä asukkaat ovat juuri nyt. Heidän löytämisensä voi joskus olla varsin hankalaa. ENSIMMÄINEN PELI: Kummittelukoe Tavoitteena on taitavasti ja nopeasti toimien ehtiä pelotella mahdollisimman montaa linnan asukasta. Ennen peliä aseta linna pöydän keskelle, tiimalasi, sauva ja kummitus linnan pihalle. Sekoita pyöreät huonekortit pinkaksi kuvapuoli alaspäin, samoin 36 taulukorttia omaksi pinkakseen. Pelin kulku: Pelivuorot kiertävät myötäpäivään. Se, joka sanoo nopeimmin kolme kertaa peräkkäin aavelinnan haaveileva aave, aloittaa pelin: Ota magneettisauva käteesi, käännä näkyviin päällimmäinen huonekortti ja pane kummitus kyseisen huoneen keskelle. Vasemmalla puolellasi oleva pelaaja on apuhaamusi. Hän kääntää päällimmäisen taulukortin kuvapuolen näkyviin eteesi. Kummituksen pitäisi nyt pelotella taulussa kuvattua asukasta.

2 Koska asukkaita ja tapahtumia esiintyy linnan kaikkien yhdeksän huoneen kaikilla neljällä seinällä, et voi löytää oikeaa huonetta paikallasi istuen. Nouse ylös ja katsele tarkasti kaikkia seiniä. Etsintää helpottaa havainto taulun takana olevasta seinästä: onko taulu kiviseinällä vai tapetoidulla seinällä? Kun olet löytänyt etsimäsi huoneen, apuhaamusi kääntää tiimalasin toimintaan. Se mittaa nyt sinulle kummitteluaikaa. Vie sauva kummituksen alle ja ohjaa mahdollisimman nopeasti kummitus peloteltavan asukkaan huoneeseen. Anna kummituksen koskettaa kyseistä asukasta ja huuda samalla pöööö! Jos sinulla on vielä aikaa jäljellä pelästytettyäsi ensimmäisen asukkaan, apuhaamusi kääntää eteesi uuden taulukortin. Koska tiimalasia ei nyt käännetä, kummitteluaikasi vähenee nopeasti. Myös toiset pelaajat voivat auttaa sinua oikean huoneen löytämisessä. Jos viimeinenkin hiekanjyvänen valuu tiimalasissa ennen kuin ehdit oikeaan huoneeseen, ajan päättymisen huomannut pelaaja huutaa kummittelu seis! Laske silloin magneettisauva kädestäsi. Saat pitää taulukortit, joiden kuvaamia asukkaita olet ehtinyt pelotella. Palauta pinkan alimmaiseksi taulukortti, jonka huoneeseen olit matkalla ajan loppuessa. Sitten on seuraavan pelaajan vuoro. Peli päättyy, kun jokainen pelaaja on kuljettanut haamua kolme kertaa TAI kun kaikki taulukortit ovat jakaantuneet pelaajille. Pelaaja, jolla on eniten taulukortteja, voittaa pelin. Hän on luokan paras kummittelija. TOINEN PELI: Kimppakummittelu Aavelinnassa Tavoitteena on pelotella yhdessä tietty määrä linnan asukkaita tiimalasin antamassa ajassa. Peliin otettavien taulukorttien määrä riippuu pelaajien määrästä. Kortit saa vapaasti valita: 2 pelaajaa: 6 taulukorttia 3 pelaajaa: 9 taulukorttia 4 pelaajaa: 12 taulukorttia 5 pelaajaa: 15 taulukorttia 6 pelaajaa: 18 taulukorttia Pelin kulku: Nuorin pelaaja aloittaa. Toimitaan kuten ensimmäisessä pelissä, paitsi että nyt kaikki pelaajat auttavat etsinnässä ja opastavat vuorossa olevaa pelaajaa. Kun haamu saapuu etsityn asukkaan huoneeseen, kaikki kiljuvat yhdessä aavemaisen äänekkäästi pöööööö! Jokainen pelaaja saa jatkaa asukkaiden pelottelua niin kauan kuin tiimalasin hiekka valuu. Sitten on seuraavan pelaajan vuoro: Käännä tiimalasi. Jos kummitteluajan päättyessä matka johonkin huoneeseen jää kesken, vuoroon tullut pelaaja hoitaa alkajaisiksi tämän asukkaan ja vasta sitten käännetään uusi kortti. Peli päättyy, kun kaikki pelissä mukana olevat asukkaat on säikytetty. Tällöin pelaajat voittavat yhdessä, oivallinen haamutiimi! TAI kun jokainen pelaaja on ehtinyt kuljettaa haamua. KOLMAS PELI: Säikytä seitsemän Tavoitteena on pelotella mahdollisimman montaa linnan asukasta. Pelin kulku: Kaikki pelaajat huutavat yhtaikaa pööööööö!. Se, jonka pöö jatkuu pisimpään yhdellä hengityksellä, aloittaa pelin. Toimitaan kuten ensimmäisessä pelissä, paitsi että nyt

3 käännät yhden taulukortin sijasta seitsemän korttia eteesi. Sinun pitäisi käydä pelottelemassa kaikkia seitsemää asukasta tiimalasin antamassa ajassa. Suunnittele ensin, missä järjestyksessä huoneet on paras kiertää. Aina kun olet käynyt pelottelemassa yhden asukkaan, apuhaamusi kääntää vastaavan taulukortin takaisin nurinpäin. Jos kummitteluaikasi loppuu kesken, saat itsellesi nurin käännetyt taulukortit (jotka siis edustavat jo säikyttämiäsi asukkaita). Sitten on seuraavan pelaajan vuoro. Hän ottaa pöydälle kuvapuoli näkyviin jääneet kortit, sekoittaa ne pinkassa olevien kanssa ja kääntää seitsemän päällimmäistä korttia eteensä jne. Peli päättyy, kun pinkassa ei ole enää seitsemää taulukorttia. Voittaja on se, joka on kerännyt eniten taulukortteja. AAVELINNAN HAAMUOLYMPIALAISET Joka vuosi kummitukset osallistuvat jännittäviin haamuolympialaisiin. Seuraavaksi esitellään muutamia kilpailulajeja, jos haluatte olla kisassa mukana: 1. Kummituksen kuulat Tavoitteena on kuljettaa taikakuulat aarrearkun luo nopeammin kuin muut: Vuorossa oleva pelaaja kääntää huonekortin ja panee kummituksen sitä vastaavaan huoneeseen. Sitten yksi kerrallaan muut pelaajat kääntävät vielä viisi huonekorttia, joista neljään ensimmäiseen huoneeseen panevat neljä taikakuulaa ja viidenteen aarrearkun. Ajanottajan komennosta yy-kaa-kuula! aika alkaa kulua. Pelaaja ohjaa kummitusta keräämään taikakuulia aarrearkun luo. Kummitus voi yrittää kuljettaa useampaa kuulaa kerrallaan, mutta pelaaja ei saa kuljettaa kuulia ilman kummitusta, pelkällä magneettisauvalla. Kun kummitus tuo kuulan arkun luo, pelaaja ravistaa sen irti (tarvittaessa saa irrottaa käsin) ja kummitus rientää hakemaan seuraavaa kuulaa. Kun neljäs taikakuula on saatu perille, kulunut aika merkitään muistiin. Nopeimmin tehtävän suorittanut voittaa kisan. 2. Kummituspujottelu Tavoitteena on ohjata kummitus pujotellen kultaraharadan läpi nopeammin kuin muut. Linnaa muokataan lajin vaatimusten mukaan: poistetaan kaikki väliseinät. Asetetaan aarrearkku linnan kulmaan ja kummitus vastakkaiseen kulmaan. Viisi kultarahaa järjestetään suoraan riviin näiden kulmien väliin. Kultarahojen pitää olla riittävän etäällä toisistaan, jotta kummitus pystyy pujottelemaan rahoja koskettamatta. Ajanottajan komennosta yy-kaa-kultaraha! aika alkaa kulua. Pelaaja ohjaa kummitusta pujottelemaan kultarahojen ympäri aarrearkun luo, jossa hän tekee U-käännöksen ja pujottelee takaisin lähtöpaikkaan. Muut pelaajat tarkkaavat, että kultarahat kierretään oikein. Suoritus hyväksytään, vaikka kummitus koskisikin rahaan. Aika merkitään muistiin ja kultarahat järjestetään taas siistiin riviin. Sitten on seuraavan pelaajan vuoro. Nopein pujottelija voittaa kisan.

4 3. Kummituskierros Tavoitteena on kiertää kummittelemassa linnan kaikissa huoneissa nopeammin kuin muut. Käännä esiin yksi huonekortti ja pane aarrearkku ja kummitus sitä vastaavaan huoneeseen. Käännä sitten loput kahdeksan huonekorttia. Ajanottajan komennosta yy-kaa-kierrä! aika alkaa kulua. Vuorossa oleva pelaaja alkaa kuljettaa kummitusta huoneesta toiseen. Aina kummituksen saapuessa uuteen huoneeseen muut pelaajat kääntävät vastaavan huonekortin nurinpäin. Kun kummitus on käynyt kaikissa huoneissa, hänen pitää vielä palata lähtöpaikalleen aarrearkun luo. Nopeimmin reitin kiertänyt on pikakummittelumestari. 4. Muistikummitus Tavoitteena on ulkomuistista pelotella useita linnan asukkaita oikeassa järjestyksessä. Käännä yksi huonekortti esiin ja pane kummitus sitä vastaavaan huoneeseen. Vuorossa oleva pelaaja panee aarrearkun eteensä. Taulukortit sekoitetaan ja pelaaja panee niistä yhdeksän kuvapuoli ylöspäin riviin aarrearkun oikealle puolelle. Tiimalasi käännetään ja pelaaja yrittää nyt painaa mieleensä kaikki yhdeksän asukasta siinä järjestyksessä kuin kortit hänen edessään ovat. Kun tiimalasin hiekka on valunut loppuun, kortit käännetään kuvapuoli alaspäin niiden järjestystä muuttamatta. Pelaaja ohjaa nyt kummituksen sen asukkaan luo, joka on arkkua lähinnä olevassa kortissa, antaa kummituksen koskettaa asukasta ja huutaa pööö!. Toiset pelaajat kääntävät kyseisen taulukortin esiin: Jos pelaaja pelotteli kortissa kuvattua asukasta, hän jatkaa kummittelua etsien nyt järjestyksessä toisen asukkaan huonetta. Oikein kummiteltu taulukortti jätetään näkyviin. Pelaaja saa jatkaa kummittelua kunnes hän tekee virheen tai kunnes kaikki yhdeksän asukasta on säikytetty. Jos pelaaja pelotteli väärää asukasta, toiset pelaajat huutavat kummittelu seis! Pelaaja saa itselleen taulukortit, joiden asukkaat hän pelotteli oikeassa järjestyksessä. Jäljellä olevat kortit sekoitetaan kaikkien muiden korttien kanssa. Sitten on seuraavan pelaajan vuoro kääntää uudet yhdeksän taulukorttia aarrearkun oikealle puolelle jne. Peli päättyy, kun kaikki ovat pelanneet kaksi kierrosta tai kaikki kortit ovat jakaantuneet pelaajille. Voittaja on se, jolla on eniten kortteja. 5. Kummituksen kultarahat Tavoitteena on ohjata kummitus siirtämään mahdollisimman monta kultarahaa aarrearkun luo. Aarrearkku ja kummitus pannaan linnan keskimmäiseen huoneeseen ja kaikkien muiden huoneiden keskelle pannaan yksi kultaraha. Tiimalasi käännetään. Vuorossa oleva pelaaja johdattaa kummituksen keräämään kultarahoja, jotka hän työntää keskimmäiseen huoneeseen aarrearkun luo. Varo työntämästä rahaa huoneen nurkkaan, sillä se on vaikea saada sieltä pois. Jos niin kuitenkin käy, jätä se ja lähde tavoittelemaan seuraavaa kultarahaa.

5 Jos tiimalasin hiekka valuu loppuun ennen kuin kaikki rahat ovat arkun luona, pelaaja laskee perille saamansa kultarahat ja saa palkinnoksi yhden taulukortin jokaisella rahalla. Pelivälineet järjestetään alkuasentoon ja vuoro siirtyy seuraavalle pelaajalle. Voittajalla on pelin lopussa eniten taulukortteja. 6. Sokkokummitus Peli neljälle tai kuudelle Tavoitteena on parin yhteistoimin kuljettaa kummitus aarrearkun luo kaikkein nopeimmin. Tarvittavat lisävarusteet: kello, jolla voi mitata sekunteja, tyhjä paperiarkki, kynä ja huivi silmien sitomiseen. Käännä yksi huonekortti ja pane kummitus sitä vastaavaan huoneeseen. Kaksi pelaajaa muodostaa haamutiimin: Toinen on päällikkö, joka ottaa magneettisauvan ja vie sen linnan alle kummituksen kohdalle. Sitten hänen silmänsä sidotaan. Toinen on luotsi, joka antaa ohjeita. Hän kääntää toisen huonekortin ja vie aarrearkun kyseiseen huoneeseen, johon kummitus pitäisi ohjata. Ajanottaja antaa lähtömerkin. Luotsi antaa kummitukselle kulkuohjeita: hitaasti eteenpäin, oikealle, vasemmalle, vähän takaisin päin Joku pelaaja voi varmuuden vuoksi pidellä linnaa paikallaan, tietenkin kummituksen liikkumista häiritsemättä. Kun kummitus koskettaa aarrearkkua, aika päättyy ja kulunut aika merkitään muistiin. Sitten on seuraavan haamutiimin vuoro. Nopein haamutiimi on voittaja. Onnitellaan pelaajia oivallisesta yhteistyöstä!

Palloja voi pyörittää kevyellä liikkeellä normaaliasennosta (harmaa) vaakatasossa niin, että numerot tulevat

Palloja voi pyörittää kevyellä liikkeellä normaaliasennosta (harmaa) vaakatasossa niin, että numerot tulevat PELIOHJE 1 (14) Pelaajat: 2-4 pelaajaa Ikäsuositus: 6+ SISÄLTÖ / PELIVÄLINEET 1 kääntyvä satataulu 100 lukukorttia (sis. luvut 1-100) 6 jokerikorttia 2 noppaa (sis.luvut 1-10) 30 pelimerkkiä PELI OPETTAA

Lisätiedot

Djid _Zc\^ engi_ohjekirja_091107.indd 1 9.11.2007 10:47

Djid _Zc\^ engi_ohjekirja_091107.indd 1 9.11.2007 10:47 Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia! Jokainen meistä on jollain tavalla erilainen kuin muut: yhdellä on valtava punainen kiharapehko, toisella tumma iho, kolmannella hörökorvat, iso peppu tai jotain

Lisätiedot

La Città. Esittely. Pelin valmistelu

La Città. Esittely. Pelin valmistelu La Città Esittely Olet Italialainen prinssi ja pelin alussa perustat kaksi kaupunkia. Molempien kaupunkien ensimmäinen rakennus on linna. Aluksi molemmissa linnoissa asuu 3000 ihmistä, joita kuvastaa kolme

Lisätiedot

YHTEEN- JA VÄHENNYSLASKU lukualue 0-5

YHTEEN- JA VÄHENNYSLASKU lukualue 0-5 YHTEEN- JA VÄHENNYSLASKU lukualue 0-5 Yhteen- ja vähennyslasku, lukualue 0-5 ThinkMath 2014 YHTEEN- JA VÄHENNYSLASKU, lukualue 0 5 Yhteen- ja vähennyslasku, lukualue 0 5 -osio sisältää 15 opetustuokiota

Lisätiedot

Power grid. Tavoite. Sisältö. Voimalakortit. Pelin suunnittelija: Friedemann Friese

Power grid. Tavoite. Sisältö. Voimalakortit. Pelin suunnittelija: Friedemann Friese Power grid Pelin suunnittelija: Friedemann Friese Tavoite Pelaajat edustavat yhtiöitä, jotka omistavat voimaloita ja tuottavat kaupungeille sähköä. Pelin aikana pelaajat tekevät tarjouksia voimaloista

Lisätiedot

Lautapeli - 2 - neljälle pelaajalle.

Lautapeli - 2 - neljälle pelaajalle. Juha Salmijärvi Suomi Valmistaudu, sillä Neljäs Valtakunta on laskeutumassa pöydällesi Lautapeli Vuonna 45 ensimmäiset Valtakunnan avaruusalukset laukaistiin salaisesta Antarktikselle rakennetusta tukikohdasta

Lisätiedot

Kenguru 2015 Benjamin (6. ja 7. luokka)

Kenguru 2015 Benjamin (6. ja 7. luokka) sivu 1 / 12 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Väärästä vastauksesta saat miinuspisteitä

Lisätiedot

PIKAPELI NOPEA MONOPOLY

PIKAPELI NOPEA MONOPOLY PIKAPELI Jos osaat pelata MONOPOLY-peliä ja haluat pelata pikapelin: 1. Pankkiiri sekoittaa aluksi lainhuudatustodistukset ja jakaa niistä kaksi jokaiselle pelaajalle. Pelaajat maksavat pankkiirille saamiensa

Lisätiedot

LEIKKIVIHKO. Liikuntaleikkejä koululaisille

LEIKKIVIHKO. Liikuntaleikkejä koululaisille LEIKKIVIHKO Liikuntaleikkejä koululaisille Hanna Vuorinen TUKEVA2-hanke Kevät 2012 Tämä leikkivihko on yksi osa TUKEVA2-hankkeen toimintaa Luoteis-Lapin aluepilotissa, ja on syntynyt työskentelystä 2.

Lisätiedot

LÄRPÄKE SKETSIT, LEIKIT JA NÄYTELMÄT. Nimi:

LÄRPÄKE SKETSIT, LEIKIT JA NÄYTELMÄT. Nimi: LÄRPÄKE SKETSIT, LEIKIT JA NÄYTELMÄT Nimi: ESIPUHE Lärpäke on sketsejä, leikkejä ja hengellisiä näytelmiä sisältävä iltaohjelmavihko. Olen valinnut kaikki ohjelmanumerot täysin oman pääni mukaan. Jotta

Lisätiedot

MAST. Ryhmäyttämisopas

MAST. Ryhmäyttämisopas MAST Ryhmäyttämisopas Sisällys 1 Mikä on ryhmäyttämisopas? 3 2 Miksi ryhmäyttäminen on tärkeää? 4 3 Ryhmän rakentuminen 5 4 Tutustumisharjoitukset 7 4.1 Tutuiksi 7 4.2 Parin ja ryhmän muodostaminen 13

Lisätiedot

KANSAINVÄLISIÄ PELEJÄ JA LEIKKEJÄ

KANSAINVÄLISIÄ PELEJÄ JA LEIKKEJÄ KANSAINVÄLISIÄ PELEJÄ JA LEIKKEJÄ Intia: Pyyhekumiviesti Aasia Leikkijät istuvat riveissä. Rivin toiseen päähän asetetaan pyyhekumi. Leikkijän tehtävänä on ottaa pyyhekumi käteensä, nostaa se päänsä päälle

Lisätiedot

KuntaVaaliPeli. Tuomo Pekkanen / 2012

KuntaVaaliPeli. Tuomo Pekkanen / 2012 KuntaVaaliPeli Tuomo Pekkanen / 2012 Mistä oikein on kyse? Kuntavaalipelissä koitetaan selvittää mikä neljästä puolueesta onkaan seuraavien vaalien jälkeen se suuri puolue. Jokainen puolue kamppailee kolmesta

Lisätiedot

Fiilistä asumiseen -hanke. Materiaalipaketti

Fiilistä asumiseen -hanke. Materiaalipaketti Seinäjoen ammattikorkeakoulun sosiaalialan opiskelijat Fiilistä asumiseen -hanke Materiaalipaketti Syksy 2013 Sosiaali- ja terveysalan yksikkö Sosiaalialan koulutusohjelma 2 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 3 2 TUNNETAAN

Lisätiedot

ONNISTUNUT OPETUS - MENETELMIEN KARTOITUS EIJA HONKANEN PÄIVI PYNNÖNEN ANU RAUDASOJA

ONNISTUNUT OPETUS - MENETELMIEN KARTOITUS EIJA HONKANEN PÄIVI PYNNÖNEN ANU RAUDASOJA ONNISTUNUT OPETUS - MENETELMIEN KARTOITUS EIJA HONKANEN PÄIVI PYNNÖNEN ANU RAUDASOJA ONNISTUNUT OPETUS - MENETELMIEN KARTOITUS Onnistunut opetus -kartoitus on osa Bovallius-ammattiopiston koordinoimaa

Lisätiedot

Shakin säännöt. Luku 1

Shakin säännöt. Luku 1 Sisältö 1 Shakin säännöt 1 1.1 Nappuloiden liikkeet.............................. 4 Torni................................... 4 Lähetti.................................. 4 Kuningatar...............................

Lisätiedot

1. Johdanto... 4. 2. Pähkinälista... 5 2.1. Luokka 3... 5 2.2. Luokka 4... 5 2.3. Luokka 5... 5 2.4. Luokka 6... 6

1. Johdanto... 4. 2. Pähkinälista... 5 2.1. Luokka 3... 5 2.2. Luokka 4... 5 2.3. Luokka 5... 5 2.4. Luokka 6... 6 1. Johdanto... 4 2. Pähkinälista... 5 2.1. Luokka 3... 5 2.2. Luokka 4... 5 2.3. Luokka 5... 5 2.4. Luokka 6... 6 3. Pähkinöiden sisältö... 6 3.1. Kaikille luokille yhteisiä pähkinöitä... 6 3.1.1. Järjestä

Lisätiedot

SÄÄNTÖ: SET muodostuu 3 nopasta, joiden kaikki aiheet ovat samanlaisia TAI kaikkien 3 nopan aiheet ovat erilaisia.

SÄÄNTÖ: SET muodostuu 3 nopasta, joiden kaikki aiheet ovat samanlaisia TAI kaikkien 3 nopan aiheet ovat erilaisia. SET CUBED A Curious Game of Clever Connections Ohjeet Para instrucciones en Español por favor visiten www.setgame.com Pour des instructions en Français veuillez visiter www.setgame.com Für Spielanleitungen

Lisätiedot

Kasva Isoksi Pelaa Korista -koriskoulumateriaalin tarkoituksena on auttaa seuroja ja seurojen ohjaajia aloittamaan koripallokoulutoiminta.

Kasva Isoksi Pelaa Korista -koriskoulumateriaalin tarkoituksena on auttaa seuroja ja seurojen ohjaajia aloittamaan koripallokoulutoiminta. Ohjaajan kansio Johdanto Kasva Isoksi Pelaa Korista -koriskoulumateriaalin tarkoituksena on auttaa seuroja ja seurojen ohjaajia aloittamaan koripallokoulutoiminta. Koriskoulu on tarkoitettu lajia aloitteleville

Lisätiedot

Puheenjohtajan terveiset

Puheenjohtajan terveiset Puheenjohtajan terveiset Ultimate on suomalaisessa koululiikunnassa vielä varsin tuore tulokas, mutta laji leviää maailmalla vauhdilla. Ultimatea opetetaan osana koululiikuntaa ainakin Yhdysvalloissa,

Lisätiedot

Pelin sisältö: Pelilauta, tiimalasi, 6 pelinappulaa ja 400 korttia.

Pelin sisältö: Pelilauta, tiimalasi, 6 pelinappulaa ja 400 korttia. 7+ 4+ 60+ FI Pelin sisältö: Pelilauta, tiimalasi, 6 pelinappulaa ja 400 korttia. Selitä sanoja käyttäen eri sanoja, synonyymejä tai vastakohtia! Tarkoituksena on saada oma pelikumppani tai joukkue arvaamaan

Lisätiedot

Näppituntuma. 2.lk. Alkuopetuksen matematiikkaa toiminnallisesti. Tekijät: Janne Junttila ja Kerttu Ristola

Näppituntuma. 2.lk. Alkuopetuksen matematiikkaa toiminnallisesti. Tekijät: Janne Junttila ja Kerttu Ristola Näppituntuma 2.lk Alkuopetuksen matematiikkaa toiminnallisesti Tekijät: Janne Junttila ja Kerttu Ristola Oulun Matikkamaa 2012 Oppimisympäristöhanke 1. Näppituntuma ja toiminnallinen matematiikka... 3

Lisätiedot

Jälkikoe (PAJÄ), koulutustunnus JK1-3

Jälkikoe (PAJÄ), koulutustunnus JK1-3 PALVELUSKOIRAKOKEET Jälkikoe (PAJÄ), koulutustunnus JK1-3 JÄLJENTEKO KURSSIMATERIAALI Turun Käyttökoirakerho SRY Turun alaosasto Jälkikoe (PAJÄ), koulutustunnus JK1-3 Jälkikoe on koemuodoista suosituin.

Lisätiedot

- 20-sivuista arpakuutiota käytetään vain, kun varastetaan Smaugilta tai käydään sen kimppuun. Aseta arpakuutio vuorelle sille tarkoitettuun koloon.

- 20-sivuista arpakuutiota käytetään vain, kun varastetaan Smaugilta tai käydään sen kimppuun. Aseta arpakuutio vuorelle sille tarkoitettuun koloon. Hobitti Eli sinne ja takaisin (tai: Pahan lohikäärme Smaugin kukistaminen) Säännöt Peli-idea Sinun ja ryhmäsi tulee turvallisesti löytää tieyksinäiselle Vuorelle pelilaudan kuuden osion läpi. Jokaisessa

Lisätiedot

Erilaisia osallisuusmenetelmiä

Erilaisia osallisuusmenetelmiä Erilaisia osallisuusmenetelmiä Rauna Nerelli, Suomen Lasten Parlamentti Tässä on muutamia menetelmiä, joita voi käyttää lasten kanssa ryhmässä toimittaessa, kun halutaan vahvistaa lasten osallisuutta ja

Lisätiedot

Näppituntuma. Alkuopetuksen matematiikkaa toiminnallisesti. Tekijät:Janne Junttila ja Kerttu Ristola. Oulun Matikkamaa

Näppituntuma. Alkuopetuksen matematiikkaa toiminnallisesti. Tekijät:Janne Junttila ja Kerttu Ristola. Oulun Matikkamaa Näppituntuma Alkuopetuksen matematiikkaa toiminnallisesti Tekijät:Janne Junttila ja Kerttu Ristola. Oulun Matikkamaa 2011 Sisältö 1. Mikä on Näppituntuma... 3 1.1. Matemaattisten valmiuksien kartoitus...

Lisätiedot

Sano EI kisaamiselle. KampailijaEiKiusaa

Sano EI kisaamiselle. KampailijaEiKiusaa Sano EI kisaamiselle. Kamppailulajien yleinen tahto on, että kampailu-urheilun harrastaja ei koskaan kiusaa ketään. Ei harjoituksissa, ei koulussa, ei vapaa-ajalla. Kamppailija on kaikkien kaveri ja puuttuu

Lisätiedot

JALKAPALLOLEIKKEJÄ 4-10-VUOTIAILLE

JALKAPALLOLEIKKEJÄ 4-10-VUOTIAILLE JALKAPALLOLEIKKEJÄ 4-10-VUOTIAILLE Sanna Vara KULJETUSHARJOITTEITA Formula-ajot Kuljetetaan palloa ja harjoitellaan pysäyttämistä. Toimintamuoto: Perustaitojen harjoittelu Liikuntataidot: Käveleminen,

Lisätiedot

48285i09 22/10/2003 17:01 Page 12

48285i09 22/10/2003 17:01 Page 12 48285i09 22/10/2003 17:01 Page 12 MAAILMAN IHMEET 2003 Hasbro. Kaikki oikeudet pidätetään. Distributed in the Nordic region by Hasbro Nordic, Ejby Industrivej 40, DK-2600 Glostrup, Denmark. www.hasbro.com

Lisätiedot

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi

Myyntireskontra. Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi Myyntireskontra Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1. Myyntireskontra...3 1.1 Myyntireskontran hyötyjä käyttäjälle...3 1.2 Aloitusohjeita myyntireskontran käyttäjälle...4

Lisätiedot