KÄSIKIRJA. Six Sigma. Green Belt. Green Belt. Excellence. Black Belt Six Sigma. Laatu Johtaminen Innovaatiot Koulutus Verkostot. Tutustu voittajaan

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄSIKIRJA. Six Sigma. Green Belt. Green Belt. Excellence. Black Belt Six Sigma. Laatu Johtaminen Innovaatiot Koulutus Verkostot. Tutustu voittajaan"

Transkriptio

1 Laatu Johtaminen Innovaatiot Koulutus Verkostot Laatukeskuksen LAATUKESKUKSEN YHTEYSHENKILÖN jäsenyydet 2015 KÄSIKIRJA Black Belt Six Sigma Green Belt Tutustu voittajaan Six Sigma Green Belt Six Sigma Excellence Six Sigma

2 Laatukeskus organisaationa SUOMEN LAATUYHDISTYS RY LAATUKESKUS EXCELLENCE FINLAND OY OMISTUS Suomen Laatuyhdistys ry omistaa täysin Laatukeskus Excellence Finland Oy. Brändinimemme on Laatukeskus Excellence Finland. NEUVOTTELUKUNTA HALLITUS ORGANISAATIO Yhdistyksen toimintaa linjaa päättävien jäsenyritysten ylimmistä johtajista muodostuva neuvottelukunta, hallitus ja johtoryhmä. JOHTORYHMÄ PÄÄTTÄVÄT JÄSENET (200) NEUVOTTELU- KUNTA Neuvottelukunnan puheenjohtaja Timo Laitinen, pääjohtaja, Valtiokonttori Hallituksen puheenjohtaja Risto Nieminen, Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Laatukeskuksen toimitusjohtaja Tani Järvinen, MBA Henkilökuntaa Laatukeskuksessa on 15. PÄÄTTÄVÄT JÄSENET (200) KANNATTAVAT JÄSENET (260) JÄSENET Jäsenistö muodostuu kolmesta jäsenlajista; päättävistä ja kannattavista yhteisöjäsenistä sekä henkilöjäsenistä. HENKILÖ- JÄSENET (800)

3 Palveluitamme Excellence Finland -arviointipalvelut Arviointipalvelut ovat organisaatioiden toiminnan 360 -arvioinnin ja kehittämisen palvelu- ja työkalukokonaisuus. EFQM-pohjaiset arvioinnit ja niitä täydentävät palvelut on tarkoitettu kaikille menestykseen tähtääville organisaatioille. Asiantuntijapalvelut Asiantuntijat auttavat jäsenorganisaatioitamme kilpailukyvyn kehittämisessä vankalla ammattitaidollaan ja kokemuksellaan. Vuoden laatuinnovaatio -kilpailu Vuoden laatuinnovaatio -kilpailu on kansainvälisesti arvostettu kasvava kilpailu. Sen tavoitteena on lisätä innovaatioiden tunnettuutta ja kannustaa kansainväliseen yhteistyöhön innovaatiotoiminnassa. Valmennukset Valmennusten tavoitteena on syventää osaamistasi, antaa valmiuksia laadun- ja toiminnankehittämisen projektien hallintaan sekä selkeyttää laadunhallinnan johtamisen kokonaisuutta. Valmennuskokonaisuuksia on viisi: Lean Six Sigma Green Belt, Lean Six Sigma Black Belt, Laatu- ja kehityspäällikkö (teollisuus tai palvelu) ja Business Excellence Leader. Yhteistyössä SabriScanin kanssa toteutetaan Lean Opex -valmennukset. Seminaarit Laatupäivät Kaksipäiväinen seminaari, joka järjestetään vuosittain keväällä. Maailman laatupäivä Järjestetään Maailman laatupäivänä, marraskuun toisena torstaina. Jäsentilaisuudet Jäsentilaisuuksien teemat ja aiheet käsittelevät aina laadun ajankohtaisia asioita. Kurssit Exclusive Network -verkostot Kurssivalikoima kattaa laajasti laadun, prosessien, toiminnan kehittämisen, tilastollisten menetelmien ja kilpailukyvyn arvioinnin kursseja. Lähes kaikkia kursseja toteutetaan myös yrityskohtaisiin tarpeisiin muokattuina versioina suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Lähiopetuskurssien kesto vaihtelee puolesta päivästä neljään päivään, ja verkkokursseilla voit valita kurssin oman kalenterisi mukaan. Verkoston jäsenet tapaavat toisiaan tilaisuuksissa, joissa luottamuksellisen ja avoimen keskustelun kautta opitaan toisilta sekä vierailevilta puhujilta parhaita käytäntöjä ja uusia toimintatapoja. Jaostoiminta Suomen Laatuyhdistyksen jaostoiminnassa on mukana suuri joukko kokeneita laadun ja toiminnan kehittämisen ammattilaisia useilta eri toimialoilta ympäri Suomea. Jaostoiminnassa verkottuu, viisastuu ja viihtyy. Kirjakauppa Laatukeskuksen kirjakaupasta löydät erilaisia kirjoja, jotka tukevat esim. kurssien ja valmennusten sisältöjä. Jäsenet saavat kirjoista jäsenalennuksen.

4 Päättävien jäsenten edut Laadukkaita tilaisuuksia Q-PROF -SEMINAARIT Q-Prof on kaikille jäsenille tarkoitettu teemallinen iltapäiväseminaari. Järjestetään kaksi kertaa vuodessa, sekä keväällä että syksyllä. GET TOGETHER -TILAISUUS JÄSENORGANISAATION YHTEYSHENKILÖLLE Kerran vuodessa alkuvuodesta. JOHDON BENCHMARKING -TILAISUUDET 3-5 kertaa vuodessa. Tilaisuuksia, joissa isäntänä toimiva yritys tai yhteisö esittelee parhaita käytäntöjään joltakin toiminnan osa-alueelta. Näissä tilaisuuksissa on mahdollisuus oppia muilta ja verkottua vastaavissa tehtävissä toimivien kollegojen kanssa. TUTUSTU VOITTAJAAN -TILAISUUKSIA Excellence Finland- sekä Vuoden laatuinnovaatio -kilpailuihin osallistuneet voittajat esittäytyvät vuoden aikana. JAOSTOIMINTA Koko jäsenyyden piirissä olevalle henkilöstölle vapaa osallistumismahdollisuus tasokkaisiin ja maksuttomiin jaostilaisuuksiin. YLIMMÄN JOHDON AAMIAINEN Kerran vuodessa elokuussa kutsuvieraille. NEUVOTTELUKUNNAN JÄSENYYS Äänioikeus Suomen Laatuyhdistys ry:n vuosikokouksessa. Päättävien yhteisöjäsenien ylimmistä johtajista muodostuva neuvottelukunta linjaa suomalaista laatutyötä. Palvelut edullisesti koko henkilöstölle Koko organisaation / konsernin henkilöstö on jäsenyyden piirissä. Tuntuvia alennuksia Laatukeskuksen arviointipalveluista, useimmista valmennuksista (ei Black Belt, Master Black Belt), koulutuksista, seminaareista ja verkostoista. EXCLUSIVE NETWORK Yritysten ja julkisyhteisöjen eri tehtävissä toimiville asiantuntijoille, jotka haluavat syventää omaa osaamistaan muiden vastaavissa tehtävissä toimivien kanssa. Innosta henkilöstöäsi ja profiloidu laatuorganisaationa MYÖNTEISTÄ YRITYSKUVAA EDISTÄVÄ NÄKYVYYS Laatu-lehdessä www-sivuillamme Kaikissa asiakastilaisuuksissa ja tapahtumissa sekä esitteissä ja esittelymateriaaleissa Jäsenillä oikeus käyttää Laatukeskuksen Päättävä jäsen -logoa omilla www-sivuillaan EXTRANET LAATU-LEHTI Päättävien jäsenmaksu Henkilöstön määrä Liikevaihto milj Jäsenmaksu vuodessa +alv

5 Kannattavien jäsenten edut Laadukkaita tilaisuuksia Q-PROF -SEMINAARIT Q-Prof on kaikille jäsenille tarkoitettu teemallinen iltapäiväseminaari. Järjestetään kaksi kertaa vuodessa, sekä keväällä että syksyllä. GET TOGETHER -TILAISUUS JÄSENORGANISAATION YHTEYSHENKILÖLLE Kerran vuodessa alkuvuodesta. TUTUSTU VOITTAJAAN -TILAISUUKSIA Excellence Finland- sekä Vuoden laatuinnovaatio -kilpailuihin osallistuneet voittajat esittäytyvät vuoden aikana. JAOSTOIMINTA Koko jäsenyyden piirissä olevalle henkilöstölle vapaa osallistumismahdollisuus tasokkaisiin ja maksuttomiin jaostilaisuuksiin. Palvelut edullisesti koko henkilöstölle Jäsenyys koskee yhden toimipisteen henkilöstöä. Alennuksia useimmista valmennuksista (ei Black Belt, Master Black Belt), koulutuksista, seminaareista ja verkostoista. EXCLUSIVE NETWORK Yritysten ja julkisyhteisöjen eri tehtävissä toimiville asiantuntijoille, jotka haluavat syventää omaa osaamistaan muiden vastaavissa tehtävissä toimivien kanssa Innosta henkilöstöäsi ja profiloidu laatuorganisaationa MYÖNTEISTÄ YRITYSKUVAA EDISTÄVÄ NÄKYVYYS Laatu-lehdessä www-sivuillamme Kaikissa asiakastilaisuuksissa ja tapahtumissa sekä esitteissä ja esittelymateriaaleissa EXTRANET LAATU-LEHTI kannattavien jäsenmaksu Henkilöstön määrä Jäsenmaksu vuodessa +alv Kysyttävää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme! Soita vaihdenumeroomme tai laita sähköpostia vain yhteyshenkilöille tarkoitettuun osoitteeseen:

6 Yhteyshenkilön rooli Yhteyshenkilö on viestintäpäällikkö! Yhteyshenkilö on henkilö, jolta toivomme tietoa organisaatiosi tarpeista laadun ja toiminnan kehittämiseen liittyen ethän piilottele ideoitasi! Yhteyshenkilön tehtäviin kuuluu jakaa viesteistämme saamaansa tietoa sekä huolehtia, että henkilöstönne on kirjautunut Laatukeskuksen jäseneksi. Yhteyshenkilönä pystyt parhaiten pitämään huolta siitä, että oman organisaatiosi henkilöstö tulee käyttäneeksi jäsenyyteen liittyvät maksuttomat tilaisuudet tai jäsenhintaiset kurssit, valmennukset ja seminaarit. Yhteyshenkilönä pääset vaikuttamaan vastaamalla meiltä tuleviin kyselyihin. Mielipiteesi on meille tärkeä olet omistajaorganisaation edustaja. Sinulla on mahdollisuus vinkata meille oman organisaatiosi hyvistä puhujista, onnistuneista projekteista ja innovaatioista. Toivomme Sinun jaksavan kantaa laadun ja kehittämisen innostusta eteenpäin omassa työyhteisössäsi - pitkäjänteisyys palkitaan, kun Excellence Finland-, Vuoden laatuinnovaatio -palkinto tai muu tunnustus komeilee vitriinissänne. Monet jäsenyrityksistamme toimivat juuri näin ja kiitos siitä! Ilman teitä meillä ei olisi niin paljon tietoa suomalaisten organisaatioiden parhaista käytännöistä ja kehittämisen kipupisteistä.

7 Yhteyshenkilön muistilista Hanki etuja! Alla on 4 tehtävää, joihin toivomme Sinun tarttuvan. Mitä useampaan kohtaan saat vuoden aikana laitettua ruksin, sitä enemmän ansaitset bonuksia. Bonuksilla saat lahjakortin, joka oikeuttaa aktiviteettien määrän mukaiseen prosenttialennukseen kurssi- tai seminaaritarjonnastamme. Voit käyttää lahjakortin itse tai antaa sen kollegallesi. Bonuksesi vuoden aikana tehdystä yhteistyöstä: Aktiviteetti Lahjakorttisi alennus 1 25% 2 50% 3 75% 4 100% Henkilöstölistan päivitys Päivitä henkilöstölistanne kerran vuodessa *), jotta koko henkilöstönne pysyy viestinnän piirissä. Toimita lista Laatukeskukseen sähköpostilla: jasenasiat@laatukeskus.fi. *) Voit lähettää listan useamminkin - aina kun yrityksessänne tapahtuu henkilömuutoksia. Kurssi- tai seminaariosallistuminen Informoi ja aktivoi henkilöstöänne osallistumaan vähintään yhdelle Laatukeskuksen järjestämälle kurssille tai seminaariin vuosittain. GetTogether / Ylimmän Johdon Aamiainen Osallistu itse GetTogether -tilaisuuteen ja aktivoi ylintä johtoanne osallistumaan vuosittain elokuussa järjestettävään Ylimmän Johdon Aamiaiseen. Organisaation osallistuminen Laatukeskuksen palvelutarjontaan Informoi ja aktivoi organisaatiotanne osallistumaan Laatukeskuksen järjestämiin kilpailuihin, kehittämisohjelmaan tai valmennukseen. Hyöty siitä tulee koko organisaatiollenne. Lämpimät kiitokset!

8 yhteystiedot Hallinto Tani Järvinen toimitusjohtaja Seija Korhonen Sirpa Hyvönen Asiakkuudet ja myynti Juha Tammi Viestintä, markkinointi ja tilaisuudet Miia Rosenqvist Minna Huomo Satu Tuomela Jäsenasiat Satu Karjalainen Koulutuspalvelut Elina Mäkinen Anne Koskelainen Excellence Finland -arviointipalvelut, Vuoden laatuinnovaatio -Kilpailu ja jaokset Heikki Niemi Kari Keskinen Markus Meurman laatukeskus.fi Käyntiosoite: Laatukeskus Excellence Finland Keilaranta Espoo Postiosoite: Laatukeskus Excellence Finland Oy Keilaranta ESPOO Laskutusosoite: Laatukeskus Excellence Finland Oy PL LASKUTUS Verkkolaskutustunnus: Verkkolaskutusoperaattorimmme: Itella Information Oy Y-tunnus: Laskutusosoite: Suomen Laatuyhdistys ry PL LASKUTUS Y-tunnus: Verkkolaskutustunnus: Verkkolaskutusoperaattorimme: Itella Information Oy Puhelin: Puhelujen hinnat: - lankapuhelimesta 0,0828 /puhelu + 0,0595 /min (alv 23 %) - matkapuhelimesta 0,0828 /puhelu + 0,1704 /min (alv 23 %)

LAATUKESKUKSEN YHTEYSHENKILÖN KÄSIKIRJA

LAATUKESKUKSEN YHTEYSHENKILÖN KÄSIKIRJA Laatu Johtaminen Innovaatiot Koulutus Verkostot LAATUKESKUKSEN YHTEYSHENKILÖN KÄSIKIRJA Black Belt Six Sigma Green Belt Tutustu voittajaan Six Sigma Green Belt Six Sigma Six Sigma Laatukeskus organisaationa

Lisätiedot

Suomen Laatuyhdistys ry. Laatukeskus Excellence Finland 2015 2013

Suomen Laatuyhdistys ry. Laatukeskus Excellence Finland 2015 2013 Suomen Laatuyhdistys ry 2015 2013 Tavoite Suomen Laatuyhdistys ry Suomen Laatuyhdistys ry on vuonna 1966 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys. Kansallinen tavoitteemme on menestyvä Suomi, joka perustuu

Lisätiedot

Alihankintaverkostojen laatu ja osaaminen hankinnan suhteen

Alihankintaverkostojen laatu ja osaaminen hankinnan suhteen Alihankintaverkostojen laatu ja osaaminen hankinnan suhteen Alihankinta 2010 21.9.2010 Pia Kauma Laatukeskus Excellence Finland Yhdistyksen tarkoitus Laatuyhdistyksen tarkoitus on edistää laatujohtamista

Lisätiedot

Oikealla laadulla lisää kilpailukykyä?

Oikealla laadulla lisää kilpailukykyä? 23.1.2015 Oikealla laadulla lisää kilpailukykyä? Minne olemme matkalla? Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2014 viimeisellä kvartaalilla 5,6 prosenttia suurempi kuin

Lisätiedot

LIITTYMINEN SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖN JÄSENJÄRJESTÖKSI

LIITTYMINEN SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖN JÄSENJÄRJESTÖKSI LIITTYMINEN SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖN JÄSENJÄRJESTÖKSI SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ - On vuonna 1935 perustettu yleishyödyllinen hostellitoiminnan keskusjärjestö. - Suomen Hostelljärjestö ja verkoston yli 40

Lisätiedot

SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014

SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014 SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014 SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ - on vuonna 1935 perustettu valtakunnallinen hostellitoiminnan keskusjärjestö. - liittyi kansainväliseen hostelliliittoon, IYHF:ään,

Lisätiedot

Innovation Manager 1 7.1 2.201 3 21.1.201 4

Innovation Manager 1 7.1 2.201 3 21.1.201 4 Innovation Manager 1 7.1 2.201 3 21.1.201 4 Ajankohta: Kick-off 1 7.1 2.201 3 klo 1 3 1 6, lähiopetuspäivä 7.1.201 4 klo 9 1 6, loppukoe 21.1.201 4 Paikka: Stella Business Park, Lars Sonckin kaari 1 0

Lisätiedot

STY:n jäsenedut Jäsenluokat. Pieni yritys: alle 10 työntekijää Keskisuuri yritys: työntekijää Suuri yritys: yli sata työntekijää

STY:n jäsenedut Jäsenluokat. Pieni yritys: alle 10 työntekijää Keskisuuri yritys: työntekijää Suuri yritys: yli sata työntekijää STY:n jäsenedut 2019 Jäsenluokat Pieni yritys: alle 10 työntekijää Keskisuuri yritys: 10-99 työntekijää Suuri yritys: yli sata työntekijää Teollisen mittakaavan voimalavalmistajat ovat aina suuria jäsenyrityksiä.

Lisätiedot

Data-analytiikan osaamiskeskittymä. Tulevaisuuden kuljetus ja varastointi data-analytiikalla Porin yliopistokeskus

Data-analytiikan osaamiskeskittymä. Tulevaisuuden kuljetus ja varastointi data-analytiikalla Porin yliopistokeskus Data-analytiikan osaamiskeskittymä Tulevaisuuden kuljetus ja varastointi data-analytiikalla Porin yliopistokeskus Janne Harjamäki, Projektitutkija, DI Tampereen teknillinen yliopisto (TTY), Pori 31.1.2018

Lisätiedot

Tietotekniikan liitto ry

Tietotekniikan liitto ry Tietotekniikan liitto ry Puolueeton, valtakunnallinen ICT-alan asiantuntija Jäsenyhdistystensä kattojärjestö, joka kehittää jäsenistön ammatillista osaamista ja arvostusta Lähes 30 paikallis- ja teemayhdistystä

Lisätiedot

CxO Mentor Oy. MDM-työpaja -esittely. Luonnos (08/2011) Luonnos - CxO Mentor Oy 2011

CxO Mentor Oy. MDM-työpaja -esittely. Luonnos (08/2011) Luonnos - CxO Mentor Oy 2011 CxO Mentor Oy CxO Mentor Oy MDM-työpaja -esittely Luonnos (08/2011) Miksi? IT/ICT, IT-palvelut ja niillä käsiteltävä tieto ovat nykyään tuottavuuden lisäämisen, innovaatioiden ja kasvun tärkein lähde.

Lisätiedot

tietoa taitoa kontakteja

tietoa taitoa kontakteja tietoa taitoa kontakteja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry HAMK - logistiikan uudet tuulet 20.3.2012 Tomi-Pekka Juha LOGYn perustehtävä ja visio Perustehtävä: LOGY tarjoaa jäsenilleen verkoston

Lisätiedot

Laatukeskus, CAF, ECA & TOCA

Laatukeskus, CAF, ECA & TOCA Laatukeskus, CAF, ECA & TOCA Laatukeskus Excellence Finland 2015 2016 Laatukeskus tuottaa menestystarinoita Suomesta auttamalla organisaatioita kehittämään toimintansa ja johtamisensa laatua. Tekemisemme

Lisätiedot

Directors Institute of Finland Hallitusammattilaiset ry

Directors Institute of Finland Hallitusammattilaiset ry Directors Institute of Finland Hallitusammattilaiset ry Johtamisen huippua seminaari Kiasma Maarit Aarni-Sirviö Kirsi Komi Trendejä yritysten hallitustyössä Hallitusten merkitys on kasvanut ja rooli muuttunut

Lisätiedot

RIL STRATEGIA 2012-2014 TOIMINTASUUNITELMA ja BUDJETTI 2012 Hallitus 27.10.2011 Syysliittokokous 24.11.2011

RIL STRATEGIA 2012-2014 TOIMINTASUUNITELMA ja BUDJETTI 2012 Hallitus 27.10.2011 Syysliittokokous 24.11.2011 RIL STRATEGIA 2012-2014 TOIMINTASUUNITELMA ja BUDJETTI 2012 Hallitus 27.10.2011 Syysliittokokous 24.11.2011 Missio, visio ja arvot MISSIO RIL edistää jäsentensä ammattitaidon ja hyvinvoinnin jatkuvaa kehittymistä

Lisätiedot

Mitä on laatu? Oikealla laadulla lisää kilpailukykyä?

Mitä on laatu? Oikealla laadulla lisää kilpailukykyä? Mitä on laatu? Oikealla laadulla lisää kilpailukykyä? 2015 2013 Missä olemme? Suomi pudonnut IMD kilpailukykylistauksessa sijalta 17 sijalle 20. Ruotsin sijoitus vastaavalla listalla 4. Työttömyys 2014:

Lisätiedot

Työn kaari kuntoon. avulla

Työn kaari kuntoon. avulla Työn kaari kuntoon Kevan Kaari-palveluiden Kevan Kaari-palveluiden avulla Miksi Kaari-palvelut? Haluamme tukea jäsenyhteisöjä ja julkisen sektorin työntekijöitä työssä jatkamisessa: työhyvinvointitoiminnan

Lisätiedot

Tervetuloa KiertotalousAkatemiaan!

Tervetuloa KiertotalousAkatemiaan! Tervetuloa KiertotalousAkatemiaan! 5.9.2017 #kiertotalousakatemia Nina Aarras Varsinais-Suomen ympäristöosaamisen yhdistys 12.00 Kahvia ja verkostoitumista. 12.30 Tilaisuus alkaa. Puheenjohtaja Nina Aarras

Lisätiedot

PK-REKRYKOULUTUS 15. Turku ja Salo

PK-REKRYKOULUTUS 15. Turku ja Salo PK-REKRYKOULUTUS 15 Turku ja Salo 28.8.2017 18.1.2018 Mikä on PK-rekrykoulutus? PK-rekrykoulutusohjelma on jo 14 kertaa toteutettu projekti- ja kehitysosaamisen koulutusohjelma, jossa mukaan lähteneet

Lisätiedot

PK-REKRYKOULUTUS 14. Salo ja Turku

PK-REKRYKOULUTUS 14. Salo ja Turku PK-REKRYKOULUTUS 14 Salo ja Turku 29.5.2017 16.10.2017 Mikä on PK-rekrykoulutus? PK-rekrykoulutusohjelma on jo 13 kertaa toteutettu projekti- ja kehitysosaamisen koulutusohjelma, jossa mukaan lähteneet

Lisätiedot

Mediakasvatusseuran strategia

Mediakasvatusseuran strategia Mediakasvatusseuran strategia 2016-2020 Tausta Mediakasvatusseura ry, Sällskapet för Mediefostran rf, on vuonna 2005 perustettu valtakunnallinen, kaksikielinen mediakasvatuksen asiantuntijajärjestö. Seura

Lisätiedot

PK-REKRYKOULUTUS 16. Turku ja Salo

PK-REKRYKOULUTUS 16. Turku ja Salo PK-REKRYKOULUTUS 16 Turku ja Salo 27.11.2017 23.4.2018 Mikä on PK-rekrykoulutus? PK-rekrykoulutusohjelma on jo 15 kertaa toteutettu projekti- ja kehitysosaamisen koulutusohjelma, jossa mukaan lähteneet

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki kansainväliset yhteydet. Yhteysjohtaja Marketta Mäkinen

Jyväskylän kaupunki kansainväliset yhteydet. Yhteysjohtaja Marketta Mäkinen Jyväskylän kaupunki kansainväliset yhteydet Yhteysjohtaja Marketta Mäkinen 7.3.2013 Jyväskylän kaupungin kansainvälisten yhteyksien linjaukset Jyväskylän kaupunkistrategia Jyväskylä kilpailukykyinen kaupunki,

Lisätiedot

Fennian edut Suomen Yrittäjien jäsenille. Voimassa 1.1.2016 alkaen

Fennian edut Suomen Yrittäjien jäsenille. Voimassa 1.1.2016 alkaen Fennian edut Suomen Yrittäjien jäsenille Voimassa 1.1.2016 alkaen 2016 Fennialla on tyytyväisimmät yritysasiakkaat liity sinäkin joukkoon! Fennia-konserni on vakuutusten ja niihin liittyvien palveluiden

Lisätiedot

Kehity, niin menestyt. Osto Hankintatoimi Logistiikka Toimitusketjun hallinta

Kehity, niin menestyt. Osto Hankintatoimi Logistiikka Toimitusketjun hallinta Kehity, niin menestyt Osto Hankintatoimi Logistiikka Toimitusketjun hallinta Mikä yhdistää BP:n katastrofia Meksikonlahdella ja kansainvälisten vaatejättien osallisuutta Bangladeshin vaatetehtaan kohtalokkaassa

Lisätiedot

Nro 354 voimassa 30.9.2016

Nro 354 voimassa 30.9.2016 Nro 354 voimassa 30.9.2016 Rakentamisen Laatu RALA ry:n arviointilautakunta on hakemuksesta myöntänyt tämän pätevyystodistuksen osoituksena siitä, että T Maijala Oy Y-tunnus 0648504-5 kotipaikka Haapajärvi

Lisätiedot

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry LISÄTIETOA UUDESTA YHDISTYKSESTÄ

Suomen Biokierto ja Biokaasu ry LISÄTIETOA UUDESTA YHDISTYKSESTÄ Suomen Biokierto ja Biokaasu ry 1.3.2019 LISÄTIETOA UUDESTA YHDISTYKSESTÄ Yhdistyksen tarkoitus Suomen Biokierto ja Biokaasu ry tarkoituksena on edistää kestävää ja vastuullista biohajoavien jätteiden

Lisätiedot

Vuoden Ratsastusseurat -kilpailu 2013 Teemalla koulutus ja osaaminen!

Vuoden Ratsastusseurat -kilpailu 2013 Teemalla koulutus ja osaaminen! Vuoden Ratsastusseurat -kilpailu 2013 Teemalla koulutus ja osaaminen! Hyvälle ratsastusseuralle jaetaan vuosittain tunnustuspalkinto laadukkaasta ja monipuolisesta seuratyöstä. Suomen Ratsastajainliitto

Lisätiedot

Fujitsu ja ISO/IEC 20000-1. Kimmo Vaikkola kehityspäällikkö Laatu ja liiketoimintatavat

Fujitsu ja ISO/IEC 20000-1. Kimmo Vaikkola kehityspäällikkö Laatu ja liiketoimintatavat Fujitsu ja ISO/IEC 20000-1 Kimmo Vaikkola kehityspäällikkö Laatu ja liiketoimintatavat Fujitsulle merkittävä laatupalkinto Fujitsu Finland Oy voitti yritysten ja organisaatioiden SM-kilpailun, Excellence

Lisätiedot

PK-REKRYKOULUTUS 11 Salo

PK-REKRYKOULUTUS 11 Salo PK-REKRYKOULUTUS 11 Salo 24.10.2016 15.3.2017 Mikä on PK-rekrykoulutus? PK-rekrykoulutusohjelma on jo 9 kertaa toteutettu projekti- ja kehitysosaamisen koulutusohjelma, jossa mukaan lähteneet PK-yritykset

Lisätiedot

Sovitut toimintatavat

Sovitut toimintatavat Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat 4.4.2013 Toimielimet Vuosikokous Valitsee hallituksen ja sen puheenjohtajan sekä vaalitoimikunnan, sääntömuutokset Hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman

Lisätiedot

FINNSECURITY RY JÄSENKYSELY (7) Hallitus

FINNSECURITY RY JÄSENKYSELY (7) Hallitus FINNSECURITY RY JÄSENKYSELY 2015 1 (7) YRITYSSUOJELUYHDISTYS RY:N JÄSENKYSELY 2017 Hyvä jäsen, Yhdistyksen hallitus on päättänyt toteuttaa jäsenkyselyn toiminnan kehittämiseksi, jäsenten tarpeita ja toiveita

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2017

Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Arvot ja Teema 2017 Uudistuva Pori Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Kiinnostavat uudet ajatukset ja kokeilut tarjoavat mahdollisuuksia monipuolistaa yritysten liiketoimintaa, rakentaa

Lisätiedot

Mikä on Kites? Monikielisen viestinnän ja sisällönhallinnan kansallinen yhdistys

Mikä on Kites? Monikielisen viestinnän ja sisällönhallinnan kansallinen yhdistys MIKÄ ON KITES? Mikä on Kites? Monikielisen viestinnän ja sisällönhallinnan kansallinen yhdistys Kites on perustettu: auttamaan suomalaisia yrityksiä pysymään mukana kansainvälistymisestä aiheutuvassa muutoksessa

Lisätiedot

Johdon mentoripohjainen koulutus- ja valmennusohjelma

Johdon mentoripohjainen koulutus- ja valmennusohjelma Digitaalinen Polku Johdon mentoripohjainen koulutus- ja valmennusohjelma Yritysjohdon tukena Digitaalinen Polku pilottiohjelma alkaa! Kilpailukyky 2014 Digitaalinen Polku 2014 Osallistuminen ja kriteerit

Lisätiedot

Ammattilaisia yhdistäen - LOGY

Ammattilaisia yhdistäen - LOGY Ammattilaisia yhdistäen - LOGY Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry Jyrki Hapulahti Hämeen piirin sihteeri jyrki.hapulahti@hamk.fi 03 646 3561 Katso lisää: www.logy.fi LOGY valtakunnan tasolla Hämeen

Lisätiedot

Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke. Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot

Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke. Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja Tavoitteet: hallittu muutos -hanke 1. Toimihenkilöiden

Lisätiedot

Green Net Finland ry. Toimintasuunnitelma Green Net Finland ry, Elannontie 3, VANTAA Y-tunnus

Green Net Finland ry. Toimintasuunnitelma Green Net Finland ry, Elannontie 3, VANTAA Y-tunnus Green Net Finland ry Toimintasuunnitelma 2016 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Green Net Finlandin missio... 3 3 Green Net Finlandin visio 2020... 3 4 Green Net Finlandin toimintaympäristö... 3 5 Green Net Finlandin

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

Monipuolisen yhteistyön haaste pyrittäessä korkealle

Monipuolisen yhteistyön haaste pyrittäessä korkealle 1 Monipuolisen yhteistyön haaste pyrittäessä korkealle Markus Hellström 2 Esityksen kiteytys 3 Esityksen sisältö Tavoite ja sen merkitys liiketoiminnan johtamisessa Miten vien liiketoiminnan tavoitteeseen?

Lisätiedot

Jyväskylä 2012 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jyväskylä 2012 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Jyväskylä 2012 2 ON SYNNYTTÄÄ UUSIA KASVUYRITYKSIÄ JA VAUHDITTAA JO OLEMASSA OLEVIEN YRITYSTEN KASVUA. Tavoite Kummankin Kasvu Open 2012 kilpailusarjan (Kasvuyritykset ja Kasvun ideat) voittajat valitsevat

Lisätiedot

Hyvät eväät ETEENPÄIN

Hyvät eväät ETEENPÄIN Hyvät eväät ETEENPÄIN YRITYKSILLE SIIVET Yritysten kehittämispalvelut kaikissa ELY-keskuksissa UUSI PALVELUKOKONAISUUS pk-yrityksille Olipa yrityksesi minkä tahansa haasteen tai muutoksen edessä, saat

Lisätiedot

apuna Yrityksesi arjessa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry

apuna Yrityksesi arjessa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry Tällä alalla sattuu ja tapahtuu. MaRa on kumppani, jonka kanssa voi aina keskustella. Meillä on yhteinen kieli ja yhteiset tavoitteet. Pekka Terävä, Ravintola Olo, Helsinki Kuva Timo Niemi apuna Yrityksesi

Lisätiedot

BEITRAINING Osaamisen kehitystä pienille ja keskisuurille yrityksille

BEITRAINING Osaamisen kehitystä pienille ja keskisuurille yrityksille ... Ihmisille! BEITRAINING Osaamisen kehitystä pienille ja keskisuurille yrityksille Kysely: Mitä workshop-teemoja toivot? BEITRAINING Kysely: Mitä workshop-teemoja toivot? Teemat ja workshopit Rastita,

Lisätiedot

Kotityöpalvelualan imagoon vaikuttaminen. Eija Lenkkeri 9.10.2013

Kotityöpalvelualan imagoon vaikuttaminen. Eija Lenkkeri 9.10.2013 Kotityöpalvelualan imagoon vaikuttaminen Eija Lenkkeri 9.10.2013 Alan mielikuva? Piikakulttuuriin Jokainen osaa kotityöt Harmaa talous, pimeä työ Moniosaajia Arjen auttajia Historiaa Käsite Kotityöpalvelu

Lisätiedot

YRITYSSUOJELUYHDISTYS RY:N JÄSENKYSELY 2017

YRITYSSUOJELUYHDISTYS RY:N JÄSENKYSELY 2017 YRITYSSUOJELUYHDISTYS RY:N JÄSENKYSELY 2017 1. Jäsenyyden tyyppi: * Osallistujamäärä: 67 9 (13.4%): Henkilöjäsen Henkilöjäsen: 13.43% 56 (83.6%): KTL1E jäsen Kannatusjäsen: 2.99% 2 (3.0%): Kannatusjäsen

Lisätiedot

Osaaja tekee. Shutterstock. Liity Verovirkailijain Liittoon!

Osaaja tekee. Shutterstock. Liity Verovirkailijain Liittoon! Osaaja tekee. Shutterstock Liity Verovirkailijain Liittoon! Verovirkailijain Liitto tukenasi työelämässä VISIO Verovirkailijain Liitto on Verohallinnon suurin ja vaikuttavin henkilöstöjärjestö, joka neuvottelee

Lisätiedot

Suomalaisen Työn Liitto & Yhteiskunnallinen yritys -merkki

Suomalaisen Työn Liitto & Yhteiskunnallinen yritys -merkki Suomalaisen Työn Liitto & Yhteiskunnallinen yritys -merkki Yhteiskunnallinen yritys -video https://www.youtube.com/watch?v=qvzrov0hrpk&index=5&list=plqcgvrn8a51wavbtihertuijvqiv0qcj_ Suomalaisen Työn

Lisätiedot

SYYSKUU ELOKUU VAIKUTTAVA VIESTINTÄ IDIOOTTEJA YMPÄRILLÄSI? HYÖDYNNÄ DISC-HENKILÖANALYYSIÄ LIIKETOIMINNASSASI RAKENTAMISEN TIEDONANTOVELVOLLISUUS

SYYSKUU ELOKUU VAIKUTTAVA VIESTINTÄ IDIOOTTEJA YMPÄRILLÄSI? HYÖDYNNÄ DISC-HENKILÖANALYYSIÄ LIIKETOIMINNASSASI RAKENTAMISEN TIEDONANTOVELVOLLISUUS ELOKUU VAIKUTTAVA VIESTINTÄ Koulutusiltapäivässä suosittu uutisankkuri ja toimittaja Peter Nyman valottaa esimerkkien avulla toimivan neuvottelun ja vaikuttavan viestinnän avaintekijöitä. Ohjelmaan sisältyy

Lisätiedot

Maailman parhaan koulutuksen viejät ansaitsevat parhaat palvelut

Maailman parhaan koulutuksen viejät ansaitsevat parhaat palvelut EDUCATION FINLAND kasvuohjelma Maailman parhaan koulutuksen viejät ansaitsevat parhaat palvelut Tutkintovientikokeiliujen koordinointihanke VETFI III työpaja, Omnia Ohjelmajohtaja, KTT Lauri Tuomi TAVOITE

Lisätiedot

Boardman2020 Yhteistyökumppaneille 2015-2016

Boardman2020 Yhteistyökumppaneille 2015-2016 Boardman2020 Yhteistyökumppaneille 2015-2016 Boardman2020 on kasvuyrityksistä kiinnostuneiden verkosto, joka edistää kasvun kulttuuria ja osaamista Suomessa. Boardman2020 toiminta Boardman2020 verkoston

Lisätiedot

Tiemerkintä A & E Oy

Tiemerkintä A & E Oy Nro 1038 voimassa 30.4.2017 Rakentamisen Laatu RALA ry:n arviointilautakunta on hakemuksesta myöntänyt tämän pätevyystodistuksen osoituksena siitä, että Tiemerkintä A & E Oy Y-tunnus 0648365-6 kotipaikka

Lisätiedot

JOHDANTO. Suvi Nieminen / suvin.kuvat.fi

JOHDANTO. Suvi Nieminen / suvin.kuvat.fi 1 SISÄLTÖ JOHDANTO. 3 RATSASTUSSEURAN VISIO... 4 RATSASTUSSEURAN ARVOT... 4 RATSASTUSSEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 KÄYTÄNNÖN TOIMINTA JA PERIAATTEET... 5 Vakiintunut vuosittainen toiminta... 5 Seuran

Lisätiedot

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen Canon Essential Business Builder Program Avain yrityksesi menestykseen Essential Business Builder Program: esittely Painotoimintaan liittyy monenlaisia haasteita, ja toiminnan kasvattaminen on usein vaikeaa.

Lisätiedot

Naisyrittäjät ja maaseutumatkailu. Sivu 1 / 7

Naisyrittäjät ja maaseutumatkailu. Sivu 1 / 7 Olemme erittäin kiitollisia, jos osallistut tähän kyselyyn. Kysely koskee maaseutumatkailun, käsityön ja elintarviketuotannon alalla jo työskentelevien naisyrittäjien ja näillä aloilla liiketoimintaa suunnittelevien

Lisätiedot

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä!

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä! Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry Ilo toimia yhdessä! 10.11.2014 Sihteeriyhdistys - Sekreterarföreningen ry Voittoa tavoittelematon ammatillinen yhdistys ja kollegaverkosto. Yhdistyksemme tarkoituksena

Lisätiedot

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020

Seinäjoen Yrittäjät ry. Strategiset linjaukset 2015 2020 1 Seinäjoen Yrittäjät ry Strategiset linjaukset 2015 2020 2 Strategia 2015-2020 MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Jäsenyritysten suunnitelmallinen ja johdonmukainen toimintaedellytysten

Lisätiedot

SCM-foorumin esittely

SCM-foorumin esittely SCM-foorumin esittely SCM-foorumin vuoden 2016 painopistealueet, joihin paneudutaan tiimien työskentelyn kautta Kilpailuedun kehittäminen Kilpailukyvyn parantaminen SCM Strategia (valinnat, kasvun mahdollistaminen)

Lisätiedot

Työturvallisuuskeskus: Apua kehittämisohjelmien käynnistämiseen

Työturvallisuuskeskus: Apua kehittämisohjelmien käynnistämiseen Työturvallisuuskeskus: Apua kehittämisohjelmien käynnistämiseen Jarna Savolainen Kehittämispäällikkö, TTK Tukea toimialojen kehittämiseen aamuseminaari 1.11.2017 klo 8:30-11:00 Työturvallisuuskeskuksen

Lisätiedot

Kutsu tekniseen vuoropuheluun: Team Finland -kasvuohjelmien asiantuntijapalvelut.

Kutsu tekniseen vuoropuheluun: Team Finland -kasvuohjelmien asiantuntijapalvelut. Kutsu tekniseen vuoropuheluun: Team Finland -kasvuohjelmien asiantuntijapalvelut. Tieto Versio 1 URL http://dk.mercell.com/permalink/47559712.aspx Ulkoinen hankinta ID 377336-2014 Hankinnan tyyppi Ennakkoilmoitus

Lisätiedot

Yhdistyksen jäsenyys. www.pohjois-savonkylat.fi

Yhdistyksen jäsenyys. www.pohjois-savonkylat.fi Jäsenyys ja jäsenet Yhdistyksen jäsenyys Yhdistyksen jäsenenä voi olla yksityinen henkilö, yhteisö tai säätiö (katsokaa säännöt) Yhdistyksen jäsenistä on pidettävä luetteloa, johon merkitään kunkin jäsenen

Lisätiedot

Suomi Paviljonki yhteisosasto työstökoneja teknologiamessuille Kiinan Shenzheniin 28.-31.3.2011

Suomi Paviljonki yhteisosasto työstökoneja teknologiamessuille Kiinan Shenzheniin 28.-31.3.2011 Suomi Paviljonki yhteisosasto työstökoneja teknologiamessuille Kiinan Shenzheniin 28.-31.3.2011 Cannus Oy (Suomi) ja Nordic Trade House - NTH (Kiina) järjestävät suomalaisille yrityksille Finland Pavilion

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 1. Yleistä seurasta Hallinnon Tutkimuksen Seura ry. on tieteellinen yhdistys, jonka tarkoitus on edistää hallinnon tutkimusta Suomessa ja osallistua alan kansainväliseen

Lisätiedot

Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE

Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE Poolia Suomi Oy / ProCountor International Oy REKRYTOINTIOHJELMA TILITOIMISTOILLE Poolia Suomi Oy - Rekrytointiohjelma ProCountor International Oy:n tilitoimistokumppaneille Poolia on toiminut ProCountorin

Lisätiedot

Infra-alan aktiivinen vaikuttaja

Infra-alan aktiivinen vaikuttaja Infra-alan aktiivinen vaikuttaja 2 Suomalaisen kilpailukyvyn puolesta Infra-alan yrittäjäyhdistysten tehtävänä on parantaa jäsenyritystensä toimintaedellytyksiä ja rakentaa perustaa Suomen kilpailukyvylle

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

3. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

3. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Suomen hydrologian yhdistys (SHY) VUOSIKOKOUS 15.5.2014 klo. 17.30-18:43 Suomen ympäristökeskus, Mechelininkatu 34a, Helsinki Läsnäolijat: Johanna Korhonen, Hannu Marttila, Harri Koivusalo, Ari Jolma,

Lisätiedot

VISIO. Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla.

VISIO. Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla. VISIO Suomi, jossa jokainen nuori saa, osaa ja haluaa olla mukana, toimia ja vaikuttaa valitsemallaan tavalla. MISSIO (TOIMINTA-AJATUS) Nuorten Suomi on palvelujärjestö, joka edistää nuorten toimijuutta

Lisätiedot

Miten tehdä onnistunut projektisuunnitelma 10 vinkkiä

Miten tehdä onnistunut projektisuunnitelma 10 vinkkiä Miten tehdä onnistunut projektisuunnitelma 10 vinkkiä Consultor Finland Oy Aluksi Suunnitelmien tekeminen on meille jokaiselle arkipäivää. Suunnitelmiin voi kuulua ostoksille menoa, illallista ja television

Lisätiedot

Green Growth 11/20/201 2. Copyright Tekes

Green Growth 11/20/201 2. Copyright Tekes Green Growth 11/0/01 GG ICT iltapäiväsessio Oulussa 15.11.01 Tilaisuuden ohjelma Avaus Anneli Ojapalo, Spinverse, Green Growth koordinaattori Green Growth vihreän talouden mahdollisuudet yrityksille Ritva

Lisätiedot

Seminaari IT-hallinnan parhaista käytännöistä 21.3.2012

Seminaari IT-hallinnan parhaista käytännöistä 21.3.2012 08.03.2012 Uutiskirjeen sisältö Seminaari IT-hallinnan parhaista käytännöistä 21.3.2012 Tervetuloa kuulemaan asiantuntijoiden näkemyksiä IT-hallinnan parhaista käytännöistä ja niiden hyödyistä keskiviikkona

Lisätiedot

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä!

Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry. Ilo toimia yhdessä! Sihteeriyhdistys Sekreterarföreningen ry Ilo toimia yhdessä! 7.1.2016 Sihteeriyhdistys - Sekreterarföreningen ry Voittoa tavoittelematon ammatillinen yhdistys ja kollegaverkosto. Yhdistyksemme tarkoituksena

Lisätiedot

www.helsinki.fi/bio/ Fresh Experts -ohjelma yksityiskohtaisesti

www.helsinki.fi/bio/ Fresh Experts -ohjelma yksityiskohtaisesti Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan Fresh Experts -ohjelma maistereille 2010 2011 Opiskelija - Olet meille tärkeä. Valmistu ja hyppää mukaan Fresh Experts -ohjelmaan! Herätys

Lisätiedot

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013 FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013 FSA:n vuosikokous 2.5.2013 TOIMINTASUUNNITELMAN PÄÄLINJAT Vuoden 2013 toimintasuunnitelma keskittyy: Jäsenlähtöisen toiminnan aktivoimiseen* FSA:n toiminnasta

Lisätiedot

STRATEGIC PARTNER PROGRAM MPI FINLAND

STRATEGIC PARTNER PROGRAM MPI FINLAND STRATEGIC PARTNER PROGRAM MPI FINLAND MPI:n tavoite on tarjota jäsenilleen mahdollisuus ammatilliseen kehitykseen ja koulutukseen sekä kokemusten vaihtoon muiden alan ammattilaisten kanssa. Pyrimme toiminnallamme

Lisätiedot

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet:

Kasvuun johtaminen. Koulutuksen tavoitteet: Kasvuun johtaminen Kohderyhmä: Johto- ja avainhenkilöt Satakunnan alueen Pk-yrityksissä, jotka haluavat kasvaa suunnitelmallisesti ja joilla on edellytykset kasvuun. Kohderyhmän yritykset etsivät uusia

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet.

Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Sivu 1 / 7 Yritysraportin tiedot Raportin hakupäivämäärä 05.02.2016 Raportti voimassa asti 14.03.2016 Arkistointitunnus 1454446257910 FIN yritystiedot Yrityksen nimi Jokiväri Oy Y-tunnus 2136744-2 Tietolähteiden

Lisätiedot

POHJOIS-SCANDINAAVIAN SOLMUKOHTA

POHJOIS-SCANDINAAVIAN SOLMUKOHTA PERÄMERENKAARI POHJOIS-SCANDINAAVIAN SOLMUKOHTA KANSAINVÄLISET KÄYTÄVÄT TEOLLISUUDEN KESKITTYMIÄ PERÄMEREN SUOMALAIS-RUOTSALAINEN RANNIKKOVYÖHYKE Perämerenkaari on Itämeren pohjoisimmassa osassa sijaitseva,

Lisätiedot

Suomen Jalkapallovalmentajat ry SJV

Suomen Jalkapallovalmentajat ry SJV Suomen Jalkapallovalmentajat ry SJV Mikä on SJV? Suomen Jalkapallovalmentajat ry (SJV) on yhdistys Sinua varten! Suomessa on lähes 10 000 valmennus- tai ohjaustyötä tekevää miestä ja naista, jotka toimivat

Lisätiedot

Merikarvian matkailu ry tietosuojaseloste

Merikarvian matkailu ry tietosuojaseloste Merikarvian matkailu ry tietosuojaseloste 1. Rekisterinpitäjä Merikarvian Matkailu ry Postiosoite: Kauppatie 40 29900 Merikarvia Käyntiosoite: Kauppatie 40 29900 Merikarvia Rekisteri on vain Merikarvian

Lisätiedot

Sähköiset palvelut. omayhdistys kiertue. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Sähköiset palvelut. omayhdistys kiertue. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Sähköiset palvelut omayhdistys kiertue Sähköiset palvelut aktiiveille ja jäsenille www.jhl.fi Tietoa liitosta ja jäsenyydestä Sähköiset liittymislomakkeet Kirjautuminen jäsenpalveluihin Jäsenille Jäsenpalvelu

Lisätiedot

Omistajuuden ja johtamisen yhteys

Omistajuuden ja johtamisen yhteys Omistajuuden ja johtamisen yhteys Mikko Haapanen Hallituksen pj, Boardman Oy Suunta 2011 seminaari 3.11.2011. Kymenlaakson kauppakamari, RUK Hamina Omistajien asialla - johdon tukena BOARDMAN- PARTNERIT

Lisätiedot

15.4.2015 Sanna-Mari Hynninen Kasvu Open* - toteuttaja Kasvun Roihu Oy

15.4.2015 Sanna-Mari Hynninen Kasvu Open* - toteuttaja Kasvun Roihu Oy 15.4.2015 Sanna-Mari Hynninen Kasvu Open* - toteuttaja Kasvun Roihu Oy Kasvu Open haastaa Start Again -yritykset kasvuun Suomi tarvitsee kasvuyrityksiä Kasvu Open on valtakunnallisen kasvuyritysverkoston

Lisätiedot

CAF, ulkoinen palaute. Aila Särmälä Kehityspäällikkö, CAF NC

CAF, ulkoinen palaute. Aila Särmälä Kehityspäällikkö, CAF NC CAF, ulkoinen palaute Aila Särmälä Kehityspäällikkö, CAF NC Sisältö Erinomainen toiminta, 8 tunnusmerkkiä Miksi kannattaa hakea ulkoista palautetta? Mitä arvioidaan ja miten järjestetty? Erinomaisen toiminnan

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 KOTEL 14-002 26.2.2014 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2018 MENESTYVÄ PORI YRITYS MENESTYVÄ KAUPUNKI

Toimintasuunnitelma 2018 MENESTYVÄ PORI YRITYS MENESTYVÄ KAUPUNKI Toimintasuunnitelma 2018 Arvot ja Teema 2018 Rohkea Pori Rohkea Yrittäjä Uudistuva Pori Uudistuva Yrittäjä Painopisteet 2018 Verkostoituminen yritysten välillä näkyy kannattavuudessa, ja auttaa yrityksiä

Lisätiedot

Espoo JHL tiedotustilaisuus yhdistysten yhdistymissuunnitelmasta. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Espoo JHL tiedotustilaisuus yhdistysten yhdistymissuunnitelmasta. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Espoo JHL tiedotustilaisuus yhdistysten yhdistymissuunnitelmasta TIEDOTE ESPOON JHL-YHDISTYSTEN YHDISTYMISHANKKEESTA Maan hallituksen päätökset ja Sote-hanke toteutuessaan, vaikuttavat myös meidän JHL

Lisätiedot

- JUHLAVUOSI 2014 PRS 30v. - Tervetuloa!

- JUHLAVUOSI 2014 PRS 30v. - Tervetuloa! - JUHLAVUOSI 2014 PRS 30v. - Tervetuloa! TOIMINTASUUNNITELMA 2014 JÄSENTALLIT: 1) Talli Satumaa ; Satu Koivisto 0400-878739 http://www.freewebs.com/tallisatumaa 2) Kotalan Tila ; Annika Mattila 050-5742630

Lisätiedot

Palvelupaketit. Uusi selkeämpi hinnoittelu Taltioni palveluihin

Palvelupaketit. Uusi selkeämpi hinnoittelu Taltioni palveluihin Palvelupaketit Uusi selkeämpi hinnoittelu Taltioni palveluihin Mitä Taltionista saa? Vastustamme erillisratkaisuja kannatamme yhteistyötä! Taltioni markkinoi yhteensopivia palveluja käyttäjille ja päättäjille

Lisätiedot

I-piirin KOULUTUS. D 107-I 15.12.2014 Hannu Anttonen

I-piirin KOULUTUS. D 107-I 15.12.2014 Hannu Anttonen I-piirin KOULUTUS D 107-I 15.12.2014 Hannu Anttonen Koulutuksen toteutuminen Syksyllä osallistuneita n 300 henkilöä Elokuu LPJ 23.8 Oulu Syyskuu Lohko-/ aluekokous 24.9, aiheena mm brandiasiat uusien koulutus

Lisätiedot

Tuottavuutta henkilöstöä, osaamista ja työhyvinvointia kehittämällä - Työelämä 2020 aamukahvitilaisuus pk-yrityksille

Tuottavuutta henkilöstöä, osaamista ja työhyvinvointia kehittämällä - Työelämä 2020 aamukahvitilaisuus pk-yrityksille Tuottavuutta henkilöstöä, osaamista ja työhyvinvointia kehittämällä - Työelämä 2020 aamukahvitilaisuus pk-yrityksille 27.5.2015, Tampere Technopolis, Häggman-Sali, Kalevantie 2, 33100 Tampere Regina Saari

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Suomen on aatteellinen yhdistys, jonka kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alue koko Suomi. Vuoden 2017 aikana Yhdistys jatkaa anestesiasairaanhoitajien osaamisen ja koulutuksen

Lisätiedot

Jäsenpalvelut. Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n palvelut on suunnattu liiton jäsenopiskelijakunnille. Palveluidemme tarkoitus on

Jäsenpalvelut. Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n palvelut on suunnattu liiton jäsenopiskelijakunnille. Palveluidemme tarkoitus on Jäsenpalvelut Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n palvelut on suunnattu liiton jäsenopiskelijakunnille. Palveluidemme tarkoitus on tukea opiskelijakuntatoimijoiden edellytyksiä toimia ammattikorkeakouluopiskelijoiden

Lisätiedot

SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA

SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA Tule oppimaan parhaat käytännöt teknologisen murroksen johtamiseen sekä digitalisaation ja uusimman teknologian hyödyntämiseen sosiaali- ja terveydenhuollossa!

Lisätiedot

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus

JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelmasta yleisesti Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta Edunvalvonta Koulutus JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2015/6 Hallitus 16.6.2015 Sivu 1 / 5

SUOMEN KOTISEUTULIITTO PÖYTÄKIRJA 2015/6 Hallitus 16.6.2015 Sivu 1 / 5 Hallitus 16.6.2015 Sivu 1 / 5 Aika: 16.6.2015 klo 13.00 14.40 Paikka: Hotelli Atlas, Kuopio Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander (-) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas (-) Jäsenet: Annukka Alppi (x) Rauno

Lisätiedot

Suomi-Espanja Seura ry Sociedad Finlandia España. Perustettu 12.10.1957

Suomi-Espanja Seura ry Sociedad Finlandia España. Perustettu 12.10.1957 Suomi-Espanja Seura ry Sociedad Finlandia España Perustettu 12.10.1957 SES 15.1.2014 Seuran tunnus Seura järjesti suunnittelukilpailun 25-vuotisjuhlavuonna 1982 Kilpailun voitti Matti Larres ehdotuksella,

Lisätiedot

Tarvitsetko projektiisi uuden vaihteen tai palikat järjestykseen? Tule saamaan oivalluksia ja kipinöitä!

Tarvitsetko projektiisi uuden vaihteen tai palikat järjestykseen? Tule saamaan oivalluksia ja kipinöitä! Sivu 1/5 Lue viesti selaimessa täältä www.vates.fi Uutiskirje 14.8.2014 Vielä ehtii! Vaikuta ja verkostoidu -iltapäivä 20.8. Tilaisuudessa on tarjolla asiaa hyvistä viestintäkäytänteistä ja kokemuksia

Lisätiedot

TTL Puheenjohtajakokous 24-25.3.2011

TTL Puheenjohtajakokous 24-25.3.2011 TTL Puheenjohtajakokous 24-25.3.2011 Agenda sekä alustavat ehdotukset - Missio - Visio - Arvolupaukset 16.3.2011 1 PJ-Päivien alustava Agenda Torstai, 24.3. 14:00 Päivän tavoitteet TTL nyt, Robert 14:30

Lisätiedot