Ympäristöteknisen lautakunnan Lupanumero lupajaosto KAJDno Annettu julkipanon jälkeen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ympäristöteknisen lautakunnan Lupanumero lupajaosto KAJDno Annettu julkipanon jälkeen"

Transkriptio

1 KAJAANIN KAUPUNKI MAA-AINES- JA YMPÄRISTÖLUPA Ympäristöteknisen lautakunnan Lupanumero lupajaosto KAJDno Annettu julkipanon jälkeen ASIA Destia Oy hakee maa-aineslain (555/1981) 4 a :n ja ympäristönsuojelulain (527/2014) 47 a :n mukaista yhteislupaa maa-ainesten ottoon, kallion louhintaan ja murskaukseen. Samalla yhtiö hakee myös maa-aineslain 21 :n ja ympäristönsuojelulain 199 :n mukaista lupaa aloittaa toiminta muutoksenhausta huolimatta lupapäätöstä noudattaen. HAKIJAN TIEDOT Destia Oy Kiviaines Veteraanikatu Oulu Y-tunnus Yhteyshenkilö Kimmo Hietala, puh sp. etunimi.sukunimi@destia.fi TOIMINNAN SIJAINTI Toiminta-alue sijaitsee noin 12 kilometriä kaupungin keskustasta koilliseen Pekastinvaaran kallioalueella. Alue on vuokrattu UPM-Kymmene Oyj:n omistamalta kiinteistöltä Särkipuro RN:o Toiminnan osoite on Kulunnantie 379. Toiminta-alue sijaitsee noin 2,5 km Kulunnantieltä itään. LUVAN HAKEMISEN PERUSTE JA LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Maa-aineslain (MAL 555/1981) 4 :n mukaan maa-ainesten ottamiseen on oltava lupa. Ympäristönsuojelulain(527/2014) 27 :n mukaan ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavaan toimintaan on oltava lupa. Kiven louhinta ja murskaus ovat luvanvaraisia toimintoja (YSL 27, lain liite 1, taulukko 2, kohdat 7 c ja e). Maa-ainesten ottamista koskeva lupahakemus ja samaa hanketta koskeva ympäristölupahakemus on maa-aineslain 4 a :n ja ympäristönsuojelulain 47 a :n mukaan käsiteltävä yhdessä ja ratkaistava samalla päätöksellä, jollei sitä erityisestä syystä ole pidettävä tarpeettomana. Yhteiskäsittelyssä päätettävän maa-aineslupahakemuksen ja ympäristölupahakemuksen ratkaisee maa-aineslain 7 :n ja ympäristönsuojelulain 34 :n sekä ympäristönsuojeluasetuksen (713/2014) 2 :n 6 a ja 6 b perusteella kunnan ympäristönsuojeluviranomainen, jona Kajaanin kaupungissa toimii ympäristöteknisen lautakunnan lupajaosto.

2 ASIAN VIREILLETULO Maa-aines- ja ympäristölupahakemus on tullut vireille Hakemusta on täydennetty ja TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT, SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUS- TILANNE Destia Oy:llä on ollut alueella myönnetty maa-ainesten ottolupa, joka on päättynyt Alueella on voimassa ympäristölupa kallion louhintaan, murskaukseen sekä puretun päällysteen murskaukseen ja välivarastointiin. Lupa on myönnetty Lupa on myönnetty toistaiseksi voimassa olevaksi. Toiminnanharjoittaja on vuokrannut alueen UPM-Kymmeneltä vuoden 2027 loppuun saakka. Alue on Kainuun maakuntakaavassa 2020 (vahvistettu ) osoitettumaa- ja metsätalousalueeksi (M), joita voidaan käyttää alueen pääasiallista tarkoitusta sanottavasti haittaamatta ja luonnetta muuttamatta erityislainsäädännön ohjaamana mm. maa- ja kiviainestenottoon. Kaupunginvaltuuston hyväksymässä Jormuan osayleiskaavassa alue on maa- ja metsätalousaluetta (M). Alueella ei ole asemakaavaa. HANKEALUE JA SEN YMPÄRISTÖ Toiminta sijoittuu Pekastinvaaran alueelle, jossa kiviainesten otto- ja murskaustoiminta harjoittavat myös Morenia Oy, YIT Infra Oy (ent. Lemminkäinen Infra Oy) ja Kainuun Sora Oy. Destia Oy:n lupahakemuksen mukaisen ottamisalueen pinta-ala on 6,1 ha, josta suunnitellun louhinta-alueen pinta-ala on 2,88 ha. Pohjaveden keskimääräinen korkeusasema on arvioitu olevan tasolla +150,0 (+N2000). Alue ei ole tärkeää pohjavesialuetta. Pekastinlampi sijaitsee noin 300 metrin päässä ottoalueesta etelään. Lähimpään vakituiseen asutukseen on matkaa noin 1,2 kilometriä. Hakemuksen mukaan alueella ei ole havaittu erityisiä luonnonarvoja. Kaupungin valvontaviranomaisen tekemässä vuosivalvonnassa toimintaalueella olevissa maa-aineskasoissa on havaittu törmäpääskyjen pesintäkoloja. HAKEMUKSEN MUKAINEN TOIMINTA Maa-ainesten otto Kalliokiviainesta otetaan hakemuksen mukaan m 3 kymmenessä vuodessa. Vuotuinen ottomäärä on m 3, mutta määrä voi vaihdella vuosittain työtilanteen mukaan. Ottaminen ulottuu tasolle +161,50 (N2000). Louhoksen pohja louhitaan kaltevaksi niin, ettei louhoksen pohjalle muodostu vesiallasta. Alueen länsirajalla louhinta tehdään niin, ettei alueiden välille jää kannasta. Vesien johtaminen Aiemman ottotoiminnan jäljiltä louhoksessa on vesiallas, jossa on vettä noin 4000 m 3. Veden poistamiseksi tehdään oja, josta vesi ohjautuu alueen koillispuolella olevaan metsäojaan ja edelleen Särkipuron kautta Jormuanlahteen.

3 Destia Oy on tehnyt sopimuksen vesien johtamisesta ojaan kiinteistöjen Särkipuro ja Koivula omistajien kanssa. Toinen sopimuksista on voimassa luvan voimassaolon ja toinen saakka. Käytettävät raaka-aineet ja tuotanto Kalliomursketta tuotetaan vuodessa keskimäärin tonnia ja maksimissaan tonnia vuodessa. Kevyttä polttoainetta käytetään keskimäärin 33,6 ja maksimissaan 226,8 tonnia vuodessa ja voiteluaineita 0,4 tonnia vuodessa. Räjähdysaineita kuluu vuodessa keskimäärin 1,5 ja maksimissaan 10,0 tonnia vuodessa. Louhinta ja murskaus Louhintatyöt tilataan aliurakkana ammattilaisilta, jotka tuovat räjähdysaineet päivittäisen tarpeen mukaan työmaalle ja vievät käyttämättömät aineet välittömästi pois alueelta. Louhinta koostuu porauksesta, panostuksesta, räjäytyksestä sekä ylisuurten lohkareiden rikotuksesta. Louhinta-alue merkitään maastoon varoituskyltein. Porauksessa käytetään hydraulisia, tela-alustaisia poravaunuja, joissa on pölynkeräyslaitteisto. Yhdellä räjäytyskerralla irrotetaan keskimäärin k-m 3 kalliota. Räjäytyksiä on alueella keskimäärin kolme vuosittain ja käytettävä räjähdysainemäärä on noin 0,5 1 kg/m 3 ktr irrotettavaa kalliota. Mikäli räjäytyksessä syntyy esimurskaimen kitaa suurempia lohkareita, ne rikotetaan ennen murskausta hydraulisella, kaivinkoneeseen tai esimurskaimeen liitetyllä iskuvasaralla. Murskaus tehdään aliurakkana siirrettävillä laitoksilla. Murskauslaitos on yleensä kaksi- tai kolmivaiheinen. Esimurskaimena käytetään yleensä leukamurskainta ja väli- ja jälkimurskaimina kara- tai kartiomurskaimia. Kiviaines kuljetetaan hihnakuljettimilla väli- tai jälkimurskaimelle ja seulalle. Murskauslaitos voi olla polttomoottorikäyttöinen tai sähköntuotantoa varten on aggregaatti. Arvioitu sähkönkulutus on noin 1,5 GWh/v. Murskauksen yhteydessä alueella toimii yleensä yksi kaivinkone ja kaksi pyöräkuormaajaa. Murskauslaitos sijoitetaan alueen pohjatasolle aina mahdollisimman lähelle sitä rintausta, jolta kalliota louhitaan. Toiminta-ajat Murskausta tehdään 3 12 viikon pituisissa toimintajaksoissa keskimäärin kerran vuodessa noin 600 tunnin ajan. Murskausta, porausta, rikotusta, kuormaamista ja kuljetuksia tehdään maanantaista perjantaihin klo välisenä aikana ja räjäytyksiä kello välisenä aikana. Maa-aines- ja ympäristölupaa haetaan voimassa olevaksi vuoden 2027 loppuun saakka. Jätevedet ja jätehuolto Jätteitä syntyy ainoastaan murskauslaitoksen toiminnan aikana. Toiminnassa syntyy sekajätettä litraa vuodessa. Jäte kerätään murskauslaitoksen tiivispohjaiseen varastokonttiin, josta ne toimitetaan paikallisen jätehuoltoyhtiön keräyspisteeseen. Toiminnassa syntyvät jäteöljyt, akut ja öljynsuodattimet (300-

4 850 l/v) kerätään erilleen suljettuihin, merkittyihin astioihin ja varastoidaan lukitussa varastokontissa, mistä ne toimitetaan hyväksyttyyn keräyspisteeseen. Metalliromu ( kg/v) kerätään kuormalavalle ja toimitetaan romunkeräykseen. Jätevedet (1 3 m 3 /v) johdetaan umpisäiliöön, josta ne toimitetaan jätevedenpuhdistamolle. Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma Kaivualueella oleva pintamaa kuoritaan ja varastoidaan toiminta-alueen reunoille. Varastoitavia pintamaita kertyy alueelta arviolta 8640 m 3. Pintamaat ja muut mahdolliset myyntiin kelpaamattomat ainekset käytetään toiminnan päätyttyä alueen muotoiluun. Liikenne Alueelle kuljetaan sorapintaista yksityistietä, joka erkanee paikallistie 19084:ltä. Ajoneuvoliikenteessä on autoa vuorokaudessa aktiivisina aikoina. Liikenne ei ole jatkuvaa. PARAS KÄYTTÖKELPOINEN TEKNIIKKA Toiminnassa noudatetaan kiviainestuotannon parhaasta käyttökelpoisesta tekniikasta julkaistussa koosteessa (SYKE, Infra ry) esitettyjä toimintaperiaatteita. Pölyn leviämistä estetään olosuhteiden mukaan kastelemalla murskattavaa materiaalia ja koteloimalla laitoksen kuljettimet ja seulat. Työmaatietä kastellaan tarvittaessa. Murskauslaitos sijoitetaan ympäröivää maastoa alemmaksi, mikä estää melun leviämistä ympäristöön. TOMINNASTA AIHEUTUVAT PÄÄSTÖT JA NIIDEN RAJOITTAMINEN Päästöt ilmaan Alueella toimivien koneiden polttomoottoreista syntyy päästöjä ilmaan. Päästö Keskiarvo t/v Maksimi t/v CO 2 104,8 707,5 SO 2 0,000 0,002 NO x 0,0071 0,482 Hiukkaset 0,01 0,068 Päästöjä minimoidaan koneiden ja laitteiden säännöllisellä huollolla ja kunnossapidolla. Pölypäästöjä syntyy murskausprosessin eri vaiheissa ja murskeen siirrossa sekä seulonnassa. Pölyn leviämistä estetään olosuhteiden ja mahdollisuuksien mukaan kastelemalla käsiteltävä materiaali ja koteloimalla laitoksen kuljettimet ja seulat. Pölyämistä vähennetään myös pitämällä putoamiskorkeudet mahdollisimman pieninä. Alueen maapohjan pölyämistä estetään tarvittaessa kastelemalla.

5 Melu Melua syntyy räjäytyksissä, murskauksessa, kuljetuksissa, kuormauksessa ja seulonnassa. Ensisijaisesti melun leviämistä ehkäistään toimintojen sijoittelulla. Melun leviämisesteinä toimivat luontaiset maastonmuodot ja louhinnassa syntyneet kallioseinämät. Meluhaittaa vähentävät myös kaluston säännöllinen kunnossapito, huolto ja muut laitetekniset ratkaisut. Murskauslaitos pyritään sijoittamaan niin, että kallioseinämät estävät melun leviämisen asutuksen suuntaan. Murskaus on kausittaista ja vuosittainen toiminta-aika on suhteellisen lyhyt. Tärinä Räjäytysten aiheuttama tärinä leviää hetkellisesti alueen lähiympäristöön. Tärinän vaikutusalue ja rakennuskohtainen tärinän ohjearvo voidaan laskennallisesti arvioida louhinnan suunnitteluvaiheessa. Tärinän suuruuteen vaikuttavat kallion tärinänjohtavuus, räjäytystapa, etäisyys räjäytyspisteestä sekä räjäytyskentän koko. Oikea räjähdysainemäärä voidaan laskea em. tekijöiden perusteella. Päästöt veteen ja maaperään Hakemuksen mukaan toiminnassa ei synny hulevesiä. Sade- ja sulamisvedet imeytyvät kallioperään eikä merkittävää pintavaluntaa synny. Murskauslaitoksen sosiaalitilan käymälän jätevedet johdetaan umpisäiliöön ja viedään jätevedenpuhdistamolle tai käytetään kuivakäymälää. Toiminnassa ei hakemuksen mukaan synny päästöjä maaperään. TOIMINNAN VAIKUTUKSET YMPÄRISTÖÖN Maa-ainesten ottaminen muuttaa pysyvästi maaston paikallisia korkeussuhteita. Kaivu on suunniteltu niin, että se yhtyy luontevasti ympäröivään maanpintaan. Alueen pohjois-, länsi- ja eteläreunat luiskataan kaltevuuteen 1:3 ja muualla alue louhitaan alimpaan ottotasoon ja siistitään. Kaukomaisemassa suunnitelma-alueen reunoille jää puustoinen suojavyöhyke ja ympäröivät maastonmuodot peittävät näkymää alueelle. Maisemointia tehdään jatkuvasti ottamisen yhteydessä. Toiminnan päätyttyä alue jää maanomistajan käyttöön. TOIMINNNAN JA SEN VAIKUTUSTEN TARKKAILU Alueelta otettavien maa-ainesten määrä ja laatu ilmoitetaan viranomaiselle vuosittain. Laitoksen toiminnasta pidetään käyttöpäiväkirjaa, johon kirjataan mm. päivittäinen toiminta-aika, tuotantomäärä, tehdyt tarkastukset, huollot, keskeytykset ja poikkeavat tilanteet. Melua ja pölyämistä arvioidaan tuotannon aikana jatkuvasti aistinvaraisesti. Laitteita tarkkaillaan ja huolletaan päivittäin. Merkittävät poikkeamat ilmoitetaan valvontaviranomaiselle välittömästi. Ympäristöluvan mukainen raportti toimitetaan vuosittain kaupungin valvontaviranomaiselle. RISKIT, POIKKEUKSELLISET TILANTEET JA NIIHIN VARAUTUMINEN Hakemuksen mukaan toimintaan ei liity merkittäviä ympäristöriskejä. Työkoneita ei pestä eikä huolleta alueella. Alueella on aina riittävä määrä imeytysmateriaa-

6 lia eikä öljyä vuotavia työkoneita ja autoja sallita. Polttoaineita ei varastoida alueella. Murskauslaitoksen hydrauliikkaöljyt, voiteluaineet sekä jäteöljyt varastoidaan laitoksen mukana kulkevassa lukittavassa kontissa. Varastokontin pohja on tiivis ja reunoiltaan korotettu. Vahingon sattuessa ryhdytään välittömästi toimenpiteisiin Destia Oy:n yhtenäisten toimintaohjeiden mukaisesti. LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY Hakemuksesta tiedottaminen Hakemuksesta on kuulutettu kaupungin ilmoitustaululla Kuulutuksen julkaisemisesta ilmoitettiin viikonvaihteen Koti-Kajaanilehdessä. Kuulutus on annettu erikseen tiedoksi tiedossa oleville asianosaisille. Hakemusasiakirjat ovat olleet kuulutusajan nähtävillä Kajaani Infossa sekä sähköisinä kaupungin verkkosivuilla. Lausunnot Kainuun sote/ympäristöterveydenhuollon lausunto : Toimijan on huolehdittava siitä, että toiminnasta aiheutuva melu ei ylitä lähimpien asuinkiinteistöjen piha-alueilla klo 7 22 ekvivalenttimelutasoa 50 db (LAeq), eikä yöllä klo 22 7 ekvivalenttimelutasoa 50 db (LA eq). Jos melu on luonteeltaan iskumaista tai kapeakaistaista, mittaus- tai laskentatulokseen lisätään 5 db ennen sen vertaamista sallittuun melutasoon. Pekastinvaaran alueella on harjoitettu louhintaa ja murskausta useamman eri yrittäjän toimesta jo pidemmän aikaa, eikä terveydensuojeluviranomaiselle ole tullut yhteydenottoja aiheutuneista haitoista. Välimatka lähimpiin häiriintyviin kohteeseen on riittävä, eikä ole luultavaa, että toiminnasta aiheutuisi annettujen melurajojen (VNp 993/1992) ylityksiä, kun noudatetaan sitä, mitä hakemuksessa esitetään. Kainuun ELY-keskuksen lausunto : Aiemman toiminnan yhteydessä syntyneeseen louhokseen on kerääntynyt noin 4000 m³ vettä, joka on tarkoitus johtaa ojittamalla alueen koillispuolella kulkevaan metsäojaan. Ojaverkostoa pitkin vedet päätyvät Särkipuroon ja Jormuanlahteen. Vesialtaiden syntyminen aiotaan jatkossa ehkäistä louhimalla toiminta-alueen pohja kaltevaksi. Kainuun ELY-keskus muistuttaa, että sade- ja prosessivedet tulee selkeyttää ennen niiden johtamista ojaverkostoon. Selkeytysaltaiden on oltava riittävän suuria, ja vesien viipymän niissä riittävän pitkä vedenlaatutavoitteiden saavuttamiseksi. Koska lupahakemuksesta ei käy ilmi, millä perusteella pohjavedenpinnan on arvioitu olevan tasolla 150 m mpy, on tärkeää selvittää, ettei louhokseen purkaudu pohjavettä, vaan allas on täyttynyt nimenomaan pinta- ja sadevesillä. Kainuun ELY-keskus katsoo, että ennen toiminnan aloittamista pohjavedenpinnan taso on määritettävä luotettavasti esimerkiksi kairauksin. Louhintaa ei tule ulottaa 2 metriä lähemmäs pohjavedenpinnan tasoa. Kainuun ELY-keskuksen näkemys on, että haetut luvat voidaan myöntää, mikäli niissä huomioidaan jo mainitun lisäksi seuraavat seikat:

7 Maa-aineslupa: - Lupahakemusta ja sen liitteenä olevaa ottamissuunnitelmaa, samoin kuin maaaines- ja ympäristöluvassa annettuja määräyksiä on noudatettava. - Ottamistasoa tulee tarkkailla 2 3 alueelle rakennettavasta, valtakunnalliseen korkeusjärjestelmään sidotusta korkeusmerkistä. - Pohjaveden pinnankorkeus on selvitettävä ennen toiminnan aloittamista. 2 metrin suojakerroksen säilymisestä pohjavedenpinnan ja alimman ottotason välillä on huolehdittava. - Työkoneiden ajoneuvokohtaisen öljyntorjuntakaluston on oltava käyttökunnossa. - Suojarakenteettomien öljysäiliöiden sijoittaminen ottamisalueelle ei ole sallittua. Valmiutta öljyntorjuntatoimenpiteisiin on ylläpidettävä, ja mahdollisista öljyvahingoista on ilmoitettava välittömästi pelastuslaitokselle. - Maa-aineksenotto ja louhinta on järjestettävä turvalliseksi alueella liikkujille toiminnan aikana ja sen päätyttyä. Jyrkät seinämät on suojattava metalliaidalla, ja niistä on varoitettava putoamisriskiä ilmeisevin kyltein. - Kallioperän rakenne, kuten kivilajien suuntaus ja rikkonaisuusvyöhykkeet on huomioitava louhinnassa ja jälkihoidossa kestävän rakenteiden vakauden ja turvallisuuden takaamiseksi. - Louhinta-alueen valumavedet on selkeytettävä asianmukaisesti ennen niiden johtamista maastoon. Louhinnasta syntyvän kiintoaineen kulkeutuminen Särkipuroon ja muihin vesistöihin on estettävä. - Maisemointityöt on hoidettava luvan voimassaolon aikana, ja täyttöihin on käytettävä alueelta peräisin olevaa ja sinne varastoitua ainesta. Metsittäminen on suoritettava paikallisen metsänhoitoyhdistyksen ohjeiden mukaisesti. - Maa-ainesluvan haltijan on ilmoitettava vuosittain otetun maa-aineksen määrä ja laatu lupaviranomaiselle tammikuun 31. päivään mennessä. Tiedot toimitetaan Notto-rekisteriin ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella, mutta ne voi ilmoittaa myös lupaviranomaiselle lähetettävällä paperisella lomakkeella. Ympäristölupa: - Toiminnassa on noudatettava valtioneuvoston kivenlouhimojen, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta antamaa asetusta 800/2010, ja lupamääräysten tulee olla asetuksen mukaisia. - Öljy- ja polttoainevahinkoihin tulee varautua etukäteen varaamalla saataville riittävät määrät imeytysmateriaalia. Koneiden tarvitsema polttoaine ei saa olla pysyvässä säilytyksessä alueella. - Murskauskalusto on sijoitettava louhoksen pohjalle siten, että sen ympärillä on melun etenemistä estäviä seinämiä tai varastokasoja. Melun minimoimiseksi siirtokuljetusmatkat on suunniteltava mahdollisimman lyhyiksi. - Mikäli toiminta-alueella on väliaikaista jätteiden säilytystä, jätehuolto on järjestettävä siten, ettei terveyteen tai ympäristöön kohdistuvaa haittaa, roskaantumista tai maaperän pilaantumista aiheudu. Jätteet tulee toimittaa niille varattui-

8 hin keräyspisteisiin toiminta-alueen ulkopuolelle mahdollisimman pian niiden synnyn jälkeen. - Ympäristöluvan alainen murskaustoiminta ei saa haitata maa-ainesluvassa esitettyjä määräyksiä alueen maisemoinnista ja jälkihoidosta. Fingrid Oyj:n lausunto : liite Mielipiteet Mielipide AA ja täydennys : Aikaisempiin vuosi-ilmoituksiin vedoten räjäytykset (panostus) ovat olleet kohtuuttoman suuria kertaräjäytykselle. Pyydän huomioimaan räjäytyksen-panostuksen yksittäisen suuruuden tulevalle lupahakemukselle. Panostuksen suuruutta tulee valvoa räjäytyshetkellä sekä rajoittaa lupaehdoissa. Haittaa räjäytyksistä on kohdistunut kenneltoiminnalle sekä rakennusten rakenteille. Paineaalto sekä räjäytyksen aikainen maanalainen kalliopohjainen siirtyminen rakenteisiin on kohtuutonta. Lisäksi pyydän huomioimaan alueen yleisen turvallisuuden kuten maastossa muut liikkujat räjäytyksen aikana. Tämän johdosta räjäytykset tulisi suorittaa klo sijaan maanantaista perjantaihin tarkkoina kelloaikoina. Louhintatöihin liittyvät poikkeavuudet tulisi tiedottaa lähialueen asukkaille kirjeitse. Hakijan vastine Mielipide AA: Destia Oy on tehnyt aikaisemmin suoritetuissa louhinnoissa tärinämittauksia. Mittaukset ovat vastineen liitteenä. Mittaukset on tehty metrin etäisyydellä räjäytyskentästä. Mittausten mukaan tärinäarvot eivät ole ylittyneet em. etäisyyksillä. (Lähde: Raimo Vuolio: Räjäytysopas 2008 taulukko 39b). Suoritettavien räjäytysten ajankohdista voidaan tiedottaa muistutuksen antajaa välittömästi niiden varmistuttua. Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus: Alueen pohjavesipinta on arvioitu alueen ympäristön maanpinnan korkeuden perusteella. Maanpinta alueen itä-, pohjois- ja länsipuolella on alle 150 metrin korkeudella. Nykyisessä louhoksessa oleva vesi pumpataan selkeytysaltaiden kautta olemassa olevaan ojaverkostoon. Selkeytysaltaat tehdään lupaviranomaisten ohjeiden mukaisesti. Nykyisen louhoksen reunat on osittain suojattu aitaamalla. Fingrid Oy: Ennen räjäytyksiä tehdään alueella katselmus yhdessä Fingridin edustajien kanssa. Katselmuksessa päätetään sähkölinjan vaatimat turvallisuustoimet. YMPÄRISTÖTEKNISEN LAUTAKUNNAN LUPAJAOSTON RATKAISU Kajaanin kaupungin ympäristöteknisen lautakunnan lupajaosto myöntää Destia Oy:lle maa-aineslain 4 :n mukaisen maa-ainesluvan maa-ainesten ottamiseen ja ympäristönsuojelulain 27 :n mukaisen ympäristöluvan kallion louhintaan ja murskaukseen. Toiminnassa tulee noudattaa hakemusta ellei lupamääräyksissä toisin määrätä. Lisäksi murskaustoiminnassa on noudatettava valtioneuvoston asetusta kivenlouhimoiden, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta (800/2010). Lupamääräykset

9 1. Maa-aineksia voidaan ottaa tällä luvalla m 3. Ottaminen voidaan ulottaa tasolle +161,50 (N2000). Ottamisalueen lammikoituminen tulee estää riittävillä pohjan kallistuksilla koko ottamistoiminnan ajan. Ottamisalueella aiemman ottotoiminnan aikana louhittu, vesialtaana oleva alue on täytettävä louheella, murskeella tai muulla soveltuvalla aineksella vähintään tasolle +161,1 (N2000) ensimmäisen louhinnan ja murskauksen yhteydessä. Alueelle on sijoitettava vähintään kolme korkomerkkiä ottotason seurantaa varten. Luvan haltijan on huolehdittava merkkien säilymisestä alueella ottamisen aikana. 2. Hakijan on sovittava kaupungin valvontaviranomaisen kanssa pidettävästä aloitustarkastuksesta ennen toiminnan aloittamista. Katselmukseen tulee kutsua myös Fingrid Oyj:n edustaja. Ottamisalue tulee merkitä maastoon ennen tarkastusta. 3. Kiviaineksen murskausta, kuormausta ja kuljetuksia voidaan harjoittaa arkisin kello Poraamista, rikotusta ja räjäytyksiä voidaan tehdä arkisin (ma-pe) kello Kuormausta ja kuljetuksia lukuun ottamatta toimintaa ei saa harjoittaa lauantaisin, sunnuntaisin eikä yleisinä vapaaja juhlapäivinä. Räjäytysten suunnittelussa tulee ottaa huomioon tämän luvan liitteenä olevassa Fingrid Oyj:n lausunnossa esitetyt vaatimukset. 4. Alueella ei saa varastoida öljyjä eikä muita palavia nesteitä suojarakenteettomissa säiliöissä. Öljytuotteita saa säilyttää alueella vain toimintajaksojen aikana. 5. Maa-ainesten ottamisen aikana kaivantojen reunat tulee suojata riittävän vahvalla aidalla ja varustaa tarpeellisilla varoitusmerkinnöillä. Jälkihoitotyöt luiskien loiventamiseksi on tehtävä vaiheittain ja työ on aloitettava heti kun se voidaan tehdä. Alueelle johtavalla tiellä on oltava puomi, joka on pidettävä lukittuna toiminta-aikojen ulkopuolella. 6. Hakijan on noudatettava kaikissa toiminnoissa liitteenä olevaa Fingrid Oyj:n lausuntoa (päivätty ) ja siinä vaadittuja varotoimia. Jätteet 7. Toiminnassa syntyvät vaaralliset ja muut jätteet on toimitettava asianmukaiseen paikkaan viimeistään jokaisen toimintajakson päättyessä. Vaaralliset jätteet tulee säilyttää toimintajaksojen aikana lukituissa, tiivispohjaisissa tiloissa. Melu, pölyäminen ja tärinä

10 8. Toiminnasta aiheutuva melu ei saa ylittää klo 7 22 asuinkiinteistöjen pihalla ekvivalenttimelutasoa 55 db (LAeq) eikä yöllä klo 22 7 tasoa 50 db (LAeq). 9. Toiminnot on sijoitettava alueella niin, että pölyn ja melun leviämisen estämisessä voidaan käyttää hyväksi puustoa ja muuta kasvillisuutta sekä varastokasoja. Murskauksesta aiheutuvaa melua on torjuttava koteloinnein, kumituksin tai muilla vastaavilla ääniteknisesti parhailla meluntorjuntatoimenpiteillä. Toiminnoista aiheutuva pölyäminen alueella on estettävä tarvittaessa kastelemalla. 10. Räjäytyksistä aiheutuvat tärinävaikutukset ympäristöön tulee huomioida louhinnan panostusmäärissä ja räjäytysten ajoittamisessa. Räjäytyksistä tulee ilmoittaa etukäteen hakemuksesta mielipiteen jättäneelle sekä niille, jotka ovat antaneet yhteystietonsa toiminnanharjoittajalle. Pintavesien johtaminen 11. Louhosalueen vedet on johdettava maastoon laskeutusaltaan kautta. Allas tulee mitoittaa niin, ettei kiintoainesta pääse kulkeutumaan johdettavan veden mukana alapuolisiin ojiin. Ojan sijoittamisessa tulee ottaa huomioon liitteenä olevassa Fingrid Oyj:n lausunnossa esitetyt vaatimukset. 12. Louhoksessa olevat vesien pumppaaminen ja vesien johtaminen tulee mitoittaa niin, ettei siitä aiheudu haittaa tielle eikä alapuolisen ojaston syöpymistä eikä tulvimista. Vesien johtamiseen tulee hakea vesilain mukainen lupa, mikäli louhokselta johdetaan vesiä yli 250 m 3 /vrk. Häiriö- ja poikkeustilanteisiin varautuminen 13. Vahinko- ja onnettomuustilanteiden varalle on toiminta-alueella ja työkoneissa oltava riittävä määrä imeytysmateriaalia. Tilanteista on ilmoitettava välittömästi valvovalle ja tarvittaessa myös muille viranomaisille ja ryhdyttävä tarvittaviin toimenpiteisiin ympäristön pilaantumisen estämiseksi. Tarkkailu ja kirjanpito 14. Toiminnanharjoittajan on nimettävä laitoksen vastaava hoitaja, joka vastaa laitoksen toiminnasta ja asianmukaisesta hoidosta ja on selvillä toiminnan ympäristövaikutuksista ja -riskeistä. 15. Luvan haltijan tulee ilmoittaa vuosittain otetun maa-aineksen määrä sähköisesti ympäristöhallinnon NOTTO-rekisteriin tai kirjallisella ilmoituksella lupaviranomaiselle tammikuun 31. päivään mennessä.

11 16. Ennen louhoksessa olevan veden poisjohtamista tulee vedestä ottaa näyte, josta määritetään ph, sähkönjohtokyky, kiintoaine, sulfaatti ja kemiallinen hapenkulutus (COD Mn ) ja öljypitoisuus. Tulokset tulee toimittaa ennen kuin vesien johtamien aloitetaan kaupungin ympäristönsuojeluyksikköön, joka voi antaa tarvittaessa määräyksiä veden käsittelystä. 17. Laskeutusaltaasta johdettavasta vedestä tulee ottaa vesinäyte vuosittain syys-lokakuussa. Näytteestä tulee määrittää ph, sähkönjohtokyky, kiintoaine, sulfaatti ja kemiallinen hapenkulutus (COD Mn ). Näytteenoton jatkamisesta päätetään kolmen ensimmäisen vuoden tarkkailun jälkeen valvonnan yhteydessä tutkimustulosten perusteella. 18. Kuivatusojaston kunto on tarkastettava säännöllisesti. 19. Toiminnanharjoittajan on toimitettava vuosittain maaliskuun loppuun mennessä Kajaanin kaupungin ympäristönsuojeluyksikköön edellistä vuotta koskeva raportti, josta ilmenee seuraavat tiedot: - murskauslaitoksen toiminta-ajat, räjäytykset ja tuotanto - käytettyjen polttoaineiden laatu- ja kulutustiedot - laskeutusaltaasta lähtevästä vedestä tehdyt määritystulokset - alueella syntyneet jätteet, niiden määrä ja toimituspaikka - häiriö- ja poikkeustilanteet Toiminnan muuttaminen ja lopettaminen 20. Toiminnan olennaisesta muuttamisesta, lopettamisesta tai toiminnanharjoittajan vaihtumisesta on ilmoitettava viipymättä Kajaani kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. 21. Kallioaineksen ottamisalue tulee muotoilla pintamailla ja maisemoida metsittämällä luvan voimassaoloaikana. Maisemointi tulee tehdä niin, että louhokseen tulevat vedet poistuvat alueelta painovoimaisesti, eikä louhosalueelle muodostu vesiallasta. 22. Ottamisen loputtua tai lupa-ajan päättyessä on luvan haltijan pyydettävä alueelle loppukatselmus kaupungin rakennusvalvonta- ja ympäristönsuojeluyksiköstä. Muuta toiminnassa huomioitavaa 23. Varastokasoissa pesivät törmäpääskyt tulee ottaa mahdollisuuksien mukaan huomioon niin, ettei lintuyhdyskuntaa hävitetä niiden pesintäaikana. Hakemuksesta annetun lausunnon huomioiminen Kainuun sote/ympäristöterveydenhuollon ja Kainuun ELY-keskuksen lausunnot on otettu huomioon lupamääräyksissä. Pohjaveden pinnan tason selvittämises-

12 tä ei ole annettu määräystä, koska sallittua ottotasoa on nostettu vanhan luvan mukaisesta ottotasosta. Fingrid Oyj:n lausunto on luvan liitteenä ja lupamääräyksissä on edellytetty, että toiminnassa noudatetaan lausunnossa esitettyjä vaatimuksia ja rajoituksia. Vastaus mielipiteessä esitettyihin vaatimuksiin Luvassa on annettu määräys räjäytysten ilmoittamisesta etukäteen mielipiteen jättäneelle sekä muille yhteystietonsa antaneille. Lisäksi on annettu määräys ympäristön huomioimisesta panostusmäärissä ja räjäytysten ajoittamisessa. Ottamisalueen merkitsemisestä ja rinteiden suojaamisesta on annettu lupamääräykset. Ympäristölupakohteita valvotaan lupajaoston hyväksymän valvontasuunnitelman ja -ohjelman mukaisesti minkä lisäksi tarkastuskäyntejä tehdään aina tarvittaessa. PÄÄTÖKSEN PERUSTELUT Luvan myöntämisen edellytykset Maa-aineslain 6 :n mukaan lupa maa-ainesten ottamiseen on myönnettävä, jos asianmukainen ottamissuunnitelma on esitetty eikä ottaminen tai sen järjestely ole ristiriidassa maa-aineslain 3 :ssä säädettyjen rajoitusten kanssa. Asiaa harkitessa on otettava huomioon myös lupamääräysten vaikutus. Tämän päätöksen ja lupahakemuksen mukaisesti toimittaessa toiminnasta ei aiheudu maa-aineslain 3 :n mukaista kauniin maisemakuvan turmeltumista, luonnon merkittävien kauneusarvojen tai erikoisten luonnonesiintymien tuhoutumista, huomattavia tai laajalle ulottuvia vahingollisia muutoksia luonnonolosuhteissa tai tärkeän tai muun vedenhankintakäyttöön soveltuvan pohjavesialueen veden laadun tai antoisuuden vaarantumista. Ympäristönsuojelulain 48 :n mukaan ympäristölupa on myönnettävä, jos toiminta täyttää ympäristönsuojelulain ja jätelain sekä niiden nojalla annettujen säännösten vaatimukset sekä ne vaatimukset, jotka luonnonsuojelulaissa tai sen nojalla on säädetty. Tämän päätöksen ja lupahakemuksen mukaisesti toimittaessa toiminnasta ei aiheudu terveyshaittaa, merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa, maaperän tai pohjaveden pilaantumista, erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista, vedenhankinnan vaarantumista tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella eikä kohtuutonta rasitusta naapureille. Toiminnanharjoittajalla on käytettävissä toiminnan laatuun ja laajuuteen nähden riittävä asiantuntemus. Alueen maisemointivelvoitteiden varalle on asetettu vakuus. Lupamääräysten perustelut Määräyksellä 1 on rajoitettu otettavan kallioaineksen määrä ja ottamisen syvyys hakemuksen mukaisesti. Ottamisalueen pohjan taso on osalla ottoalueesta aiemman toiminnan aikana louhittu alimmillaan tasolle noin +160 (N2000). Luvan mukainen alin ottotaso on vuonna 2008 myönnetyssä maa-ainesten ottoluvassa

13 ollut +160,8 (N60). Alueella oleva vesiallas on syntynyt tälle, matalammaksi louhitulle alueelle. Ottoalueen pohjan taso tulee ennen tämän luvan mukaisen ottotoiminnan aloittamista korottaa vähintään vanhan luvan mukaiselle tasolle +161,1 (N2000), jolloin vesiallasta ei alueelle pääse syntymään eikä alapuolisiin ojiin tarvitse johtaa altaan tyhjennysvesiä. Ottamisalueen lammikoitumisen estämiseksi on tarpeen antaa myös määräys pohjan muotoilusta louhokseen tulevien vesien ohjaamiseksi eteenpäin painovoimaisesti. Korkeusmerkkien asentaminen alueelle on tarpeen lupavalvonnan helpottamiseksi. Lupamääräykset 2,19 ja 20 ovat tarpeen valvonnallisista syistä. Lupamääräys 3 on tarpeen toiminnasta ympäristölle ja lähimmälle asutukselle aiheutuvien haittojen estämiseksi. Lupamääräys 4 on annettu maaperän, pinta- ja pohjaveden suojelemiseksi. Alueelta lähtevät kuivatusvedet on johdettava laskeutusaltaan kautta kiintoaineksen poistamiseksi vesistä. Lupamääräys 5 on annettu, jotta ottoalueen ympäristö on turvallinen alueella liikkuville. Puomi on tarpeellinen ilkivallan ja siitä ympäristölle kohdistuvien haittojen välttämiseksi. Ottotoiminta sijoittuu alueelle, jolla kulkee Fingrid Oyj:n omistama110 kilovoltin voimajohto. Turvallisuussyistä hakijan tulee alueella työskenneltäessä noudattaa Fingrid Oyj:n lausuntoa ja siinä esitettyjä rajoituksia ja muita mm. turvallisuuteen liittyviä vaatimuksia (lupamääräys 6). Ympäristön roskaantumisen ja maaperän pilaantumisen estämiseksi on annettu lupamääräys 7. Toiminnasta aiheutuvien melu- ja pölypäästöjen haittojen vähentämiseksi on annettu lupamääräykset 8 9. Lupamääräyksellä 10 ehkäistään räjäytyksistä aiheutuvan tärinän vaikutuksia ympäristössä. Räjäytyksistä on tarpeen ilmoittaa etukäteen niille, jotka ovat sitä erikseen pyytäneet. Lupamääräykset 11 ja 12 on annettu, ettei louhoksessa olevien vesien poisjohtaminen aiheuta haitallisia vaikutuksia alapuolisiin ojiin ja Särkipuroon. Vesien johtamisesta alapuolisiin ojiin on Destia Oy tehnyt kirjallisen sopimuksen kiinteistöjen Särkipuro kiinteistötunnus ja Koivula kanssa. Lupaehdossa 1 on annettu määräys ottoalueen pohjan tason nostamisesta vähintään vanhan luvan mukaiselle tasolle +161,1 (N2000), jolloin vesiallasta ei alueelle pääse syntymään eikä alapuolisiin ojiin tarvitse myöhemmin johtaa altaan tyhjennysvesiä. Lupamääräys 13 on annettu haitallisten ympäristövaikutusten estämiseksi ennakolta vahinko- ja onnettomuustilanteissa. Toiminnanharjoittajan on nimettävä vastaavan henkilö (lupamääräys 14) laitoksen asianmukaisen toiminnan ja hoidon varmistamiseksi. Yhteystiedot ovat tarpeen myös valvonnallisista syistä. Ympäristönsuojelulain 62 :n mukaan ympäristöluvassa on annettava tarpeelliset määräykset päästöjen ja toiminnan tarkkailusta (lupamääräykset 15 20). Toiminnan loputtua alue tulee olla maisemoitu ottosuunnitelman mukaisesti. Lopullinen maisemointi tarkastetaan loppukatselmuksessa (lupamääräykset 21 ja 22).

14 Alueen varastokasoissa aiemmin havaittu törmäpääsky-yhdyskunnan pesinnän turvaamiseksi on annettu lupamääräys 22. Törmäpääsky kuuluu uhanalaisuusluokituksessa luokkaan VU (vaarantunut). ASETUKSEN NOUDATTAMINEN Jos asetuksella annetaan ympäristönsuojelulain tai jätelain nojalla jo myönnetyn luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta, asetusta on luvan estämättä noudatettava. SOVELLETUT SÄÄNNÖKSET Maa-aineslaki (555/1981) 1, 3, 4, 4a, 5a, 6, 7, 10, 11, 12,13, 19, 20, 21, 23, 23 a :t VNA maa-ainesten ottamisesta (VNA 926/2005) 1-3, 6-9 :t Ympäristönsuojelulaki (527/2014) 11 12, 14 17, 27, 34, 39 40, 42 45, 48 49, 52, 58 60, 62, 70, 83 85, 89, 94, 96, ja 199 :t VNA ympäristönsuojelusta (713/2014) 2 4, :t Jätelaki (646/2011) 28 29, 72, 118 :t Jäteasetus (179/2012) 20 Laki eräistä naapuruussuhteista (26/1920) 17 VNp melutason ohjearvoista (993/1992) 2 VNA kivenlouhimoiden, muun kivenlouhinnan ja kivenmurskaamojen ympäristönsuojelusta (800/2010) VNA jätteistä (179/2012) 20, 24 :t PÄÄTÖKSEN VOIMASSAOLO JA TÄYTÄNTÖÖNPANO Päätös on voimassa saakka. Toiminnan olennaiseen laajentamiseen tai muuttamiseen on haettava erikseen lupa. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaosto määrää, että toiminta voidaan lupapäätöstä noudattaen aloittaa muutoksenhausta huolimatta. Hakijan on asetettava euron hyväksyttävä pankkivakuus, talletustodistus tai muu hyväksyttävä vakuus ympäristön saattamiseksi ennalleen sekä niiden haittojen, vahinkojen ja kustannusten korvaamiseksi, jotka päätöksen kumoaminen tai luvan muuttaminen voi aiheuttaa. Oikeus aloittamiseen voidaan myöntää, koska kyseessä on toiminta, jota alueella on harjoitettu pitkään. Toiminta sijoittuu Pekastinvaaran kallioalueelle, jolla on myös muuta kallion louhintaa ja siihen liittyviä toimintoja. Asutusta ei ole toimin-

15 ta-alueen välittömässä läheisyydessä. Alue ei ole tärkeäksi luokiteltua pohjavesialuetta. Hakijalta on edellytetty vakuus lupapäätöksen kumoamisen tai lupamääräysten muuttamisen varalle. KUMOTTAVAT PÄÄTÖKSET Tällä päätöksellä kumotaan Destia Oy:lle ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston myöntämä ympäristölupa. MAKSUT JA VAKUUDET Lupahakemuksen käsittelymaksu Ympäristönsuojelun ja maa-aineslain mukaisen yhteisluvan käsittelystä voidaan periä maksu (MAL 23 ). Maa-ainesluvan käsittelystä perittävä maksu on 2700 euroa. Louhinnasta ja murskauksesta perittävä ympäristölupamaksu on 1890 euroa eli tämän yhteislupapäätöksen käsittelymaksu on yhteensä 4590 euroa. Maksut perustuvat voimantulleeseen Kajaanin kaupungin maaaineslupa- ja valvontaviranomaisen ja voimaan tulleeseen ympäristönsuojeluviranomaisen taksaan. Valvontamaksu Maa-ainesten ottamistoiminnan valvomisesta peritään valvontamaksu vuosittain. Ympäristönsuojeluviranomaisen valvontaohjelman mukaisista tarkastuksista peritään maksu. Maksut määräytyvät voimassaolevien taksojen mukaan. Vakuus toimenpiteiden suorittamisesta Hakijan tulee toimittaa ympäristöteknisen lautakunnan lupajaostolle ennen toiminnan aloittamista euron suuruinen vakuus maisemointivelvoitteiden ja lupamääräyksissä vaadittujen muiden toimenpiteiden varalle (MAL 12 ). MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen voi hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen. Valitusosoitus on päätöksen liitteenä.

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

MAA-AINES- JA YMPÄRISTÖLUPA Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaosto XX Annettu julkipanon jälkeen

MAA-AINES- JA YMPÄRISTÖLUPA Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaosto XX Annettu julkipanon jälkeen KAJAANIN KAUPUNKI MAA-AINES- JA YMPÄRISTÖLUPA Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaosto 18.5.2017 XX Annettu julkipanon jälkeen 24.5.2017 ASIA Dnro KAJDno-2017-407 Lupanumero 205-2017-2 Kainuun Sora Oy

Lisätiedot

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai

TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh tai Tekninen lautakunta 61 27.06.2019 Maa-aines ja ympäristölupahakemus Metsähallitus Metsätalous Oy TEKNLTK 61 Lisätietoja asiasta antaa ympäristönsuojelusihteeri Risto Saarinen puh. 044 7255256 tai risto.saarinen@kuhmo.fi

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b

Kiinteistön omistaa hakija. Vna ympäristönsuojelusta (2014/713) 2 kohta 6 b LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lupajaosto Lupajaosto 30.5.2018 Loimijoentie 74 Y6/2018 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon x.x.2018 jälkeen Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus kiviaineksen murskaukseen.

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan valvontajaosto 50/8.86/2014. VALVJAOS 45 Ympäristönsuojelusihteeri ASIA

Teknisen lautakunnan valvontajaosto 50/8.86/2014. VALVJAOS 45 Ympäristönsuojelusihteeri ASIA Teknisen lautakunnan valvontajaosto 45 24.09.2014 MORENIA OY MAA-AINESLUPAHAKEMUS KUIKKALOUHETIN KALLIOALUE 50/8.86/2014 VALVJAOS 45 Ympäristönsuojelusihteeri 9.9.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA Raahen kaupunki, Piehingin kylä Tila Hannila Rn:o 1:33 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2016 Raahen kaupungin Piehingin kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot... 3 1.1 Omistus- ja hallintaoikeus sekä

Lisätiedot

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Tekninen lautakunta 33 17.06.2015 Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle

MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO. Hakemus on saapunut lupaviranomaiselle Teknisen lautakunnan valvontajaosto 16 26.02.2014 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄYHTYMÄ KYLLÖNEN HANNU, JARI JA TIMO 218/8.86/2013 VALVJAOS 16 Ympäristönsuojelusihteeri 11.2.2014 ASIA Päätös maa-aineslain 4

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylä, määräala tilasta Takamehtä RN:o 37:5 Tekninen lautakunta 4 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Maatalousyhtymä Myntille Teknltk 4 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE

37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 37 26.06.2013 MAA-AINESLUPAHAKEMUS METSÄHALLITUS, METSÄTALOUS, SAUNAJÄRVEN KALLIOALUE 54/8.86/2013 VALVJAOS 37 Ympäristönsuojelusihteeri 13.6.2013 ASIA Päätös maa-aineslain

Lisätiedot

VALVJAOS 48 Ympäristönsuojelusihteeri

VALVJAOS 48 Ympäristönsuojelusihteeri Teknisen lautakunnan valvontajaosto 48 23.11.2011 MORENIA OY YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS HUOTARINVAARA 137/8/86/2011 VALVJAOS 48 Ympäristönsuojelusihteeri 16.11.201 Ympäristölupa soran murskaukseen ja varastointiin,

Lisätiedot

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen

Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 4 26.01.2017 Lupa maa-aineksen ottamiseen / Jarkko Raivonen Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 26.01.2017 4 Ympäristönsuojelutarkastaja Tiina Kemppi 16.1.2017: ASIA Jarkko

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ Teknisen lautakunnan lupajaosto 31 06.05.2010 MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ 91/60/602/2009 Lupaj 31 LUPAPÄÄTÖKSEN YLEINEN OSA 1. Hakija

Lisätiedot

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin

Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Katsaus maa-ainesten ottamista ja jalostamista koskevaan ympäristönsuojelun lainsäädäntöön ja alan ohjeisiin Silja Suominen, ympäristötarkastaja Pohjavedensuojelu maa-ainesten ottamisessa ja jalostamisessa

Lisätiedot

PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198

PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198 Askolan kunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 25.6.2015 41 Askolantie 28 07500 Askola ASIA PETRI PIETILÄ; MAA-AINESTEN OTTOLUPAHAKEMUS / PUKKILAN TORPPI TILA MAISALA RN:O 2:198 MAA-AINESTENOTTOLUPAPÄÄTÖS

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA PIENIRÄLSSIN OTTOALUEEN LAAJENNUS

MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA PIENIRÄLSSIN OTTOALUEEN LAAJENNUS Pienirälssin ottoalue Suunnitelmaselostus MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA PIENIRÄLSSIN OTTOALUEEN LAAJENNUS LAUKAA, LIEVESTUORE PIENIRÄLSSI 410-407-12-388 1(6) Pienirälssin ottoalue Suunnitelmaselostus SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta PL 302/Pohjolankatu 14 53101 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 22.5.2013 jälkeen 1(6) I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMA OSA 1.

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen

Ympäristölautakunta 39 22.05.2014. Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen Ympäristölautakunta 39 22.05.2014 Maa-aineslupa Autoilija Juha Heikkinen YMP 39 Autoilija Juha Heikkinen, Kaivotie 8, 89400 Hyrynsalmi, hakee maa-ainesten ottolupaa Hyrynsalmen kunnan Hyrynsalmen kylässä,

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta suoritettavat maksut 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja valvonnasta

Lisätiedot

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi

13 20.03.2014. Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi Oulunkaaren ympäristölautakunta 13 20.03.2014 Relletin yhteismetsän maa-ainesten ottoa koskeva päätös, Särkijärvi, Utajärvi OULYMP 13 ASIA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Utajärven

Lisätiedot

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019)

MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA (2389/2019) Ympäristö- ja rakennuslautakunnan hyväksymä 28.3.2019 28 Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa,

Lisätiedot

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto

Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto Kunnanhallitus 181 24.10.2016 Tykkimäen Sora Oy:n maa-aineslupahakemus ja ympäristölupahakemukset, lausunto 710/10.03.00.09/2016 Kunnanhallitus 24.10.2016 181 Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut pyytää

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA

MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA PEDERSÖREN KUNTA Ympäristö- ja rakennuslautakunta hyväksynyt 21.11.2017, 96 Tulee voimaan 1.1.2018 MAA-AINESLUPATAKSA JA MAA-AINESOTON VIRANOMAISTEHTÄVIEN TAKSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamista koskevan

Lisätiedot

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä.

1/YMPLA 28.5.2014. Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO. Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä. 1/YMPLA 28.5.2014 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2014 Ympla 28.5.2014 65 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO HAKIJA: Maa- ja pohjarakennus Eino Pietilä 32610 Vampula OTTOALUE: MAANOMISTUS:

Lisätiedot

YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY. Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY. Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPA 8.9.2010, 169 MAA-AINESLUPAHAKEMUS, VIASVEDEN HIEKKA- JA KULJETUSLIIKE OY Viasveden Hiekka- ja Kuljetusliike Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maaaineslupaa, joka koskee valimohiekan

Lisätiedot

Kiviaineksen ottamistoiminnan keskeyttäminen tilalla Louhelo RN:o 16:1 / Männistö Mauri

Kiviaineksen ottamistoiminnan keskeyttäminen tilalla Louhelo RN:o 16:1 / Männistö Mauri Rakennuslautakunta 28 04.12.2014 Kiviaineksen ottamistoiminnan keskeyttäminen tilalla Louhelo RN:o 16:1 / Männistö Mauri 174/11.03.07/2014 Rakla 28 Mauri Männistön maa-aineslupaa tilalta Louhelo RN:o 16:1

Lisätiedot

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA

Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti MUUTOS, JOLLE HAETAAN YMPÄRISTÖLUPAA OTE PÖYTÄKIRJASTA Lahden kaupunki Lahden seudun ympäristölautakunta 29.04.2014 27 Ympäristöluvan muutoshakemus/lemminkäinen Infra Oy:n asfalttiasema ja kivenmurskaamo, Karistontie 1, Lahti D/1603/11.01.00.01/2012

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 9141/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 9141/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2016 1 (1) 70 Asianro 9141/10.03.00.02/2015 Päätös maa-aineslupahakemuksesta / Morenia Oy / Heinälamminrinteen kallioalue, Lapinmäki (297-411-6-2) Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla Loimijoentie ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen

Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla Loimijoentie ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 2/YMPLA 24.06.2015 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M2/2015 Ympla 24.6.2015 Loimijoentie 74 65 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 29.6.2015 HAKIJA: Reijo Kuosa 32560 Virttaa

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA

LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Hyväksytty: Lupalautakunta 27.3.2019 23 Voimaatulo: 2.4.2019 Sivu 1 / 5 LAUKAAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1 SOVELTAMISALA

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMINEN

MAA-AINESTEN OTTAMINEN MAA-AINESTEN OTTAMINEN Maa-ainesten ottoa säätelee laki (MAL 555/1981) ja asetus (Vna 926/2005) Ottaminen on luvanvaraista Laissa säädökset lupamenettelystä, ottamiseen liittyvästä suunnittelusta, jälkihoidosta

Lisätiedot

VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx.

VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx. VETELIN KUNNAN MAA- AINESLUPA JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA Vetelin kunnanvaltuuston xx.xx.201x ( xx) hyväksymä Voimassa xx.xx.201x lukien Vetelin kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaupunginhallituksen lupajaosto hyväksynyt 24.4.2018 Taksa tulee voimaan 1.6.2018

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi

Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64. Ympäristölupahakemus nautakasvattamon lupamääräysten tarkistamiseksi 1/YMPLA 24.6.2015 LOIMAAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Y2/2015 Ympla 24.06.2015 64 Loimijoentie 74 Annetaan julkipanon jälkeen 32440 ALASTARO 29.6.2015 Asia Luvan hakija Ympäristölupahakemus

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen PL 7. Päivämäärä Numero Diaarinumero Orivesi / /66/662.01/2016

Annettu julkipanon jälkeen PL 7. Päivämäärä Numero Diaarinumero Orivesi / /66/662.01/2016 1 ORIVEDEN KAUPUNKI LUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Annettu julkipanon jälkeen PL 7 Päivämäärä Numero Diaarinumero 35301 Orivesi 31.10.2016 3/2016 92/66/662.01/2016 MAA-AINESLUPA JA YMPÄRISTÖLUPA TILALLE

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista

Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Tekninen lautakunta 24 29.08.2013 Ympäristöluvan myöntäminen Louhinta Kääntä Oy:lle Teknltk 24 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista Hakija

Lisätiedot

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen

57 14.08.2014. Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen Oulunkaaren ympäristölautakunta 57 14.08.2014 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupungin Kollajan kylälle tilalle Hakuli, hakija Jukka Puurunen OULYMP 57 ASIA HAKIJA Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Viranhaltijapäätös 1/6. Ympäristöpäällikkö Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta

Heinolan kaupunki Viranhaltijapäätös 1/6. Ympäristöpäällikkö Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta Viranhaltijapäätös 1/6 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2018 Dnro 2356/11.01.00/2018 Asia Ilmoituksen tekijä Destia Oy Päätös ympäristönsuojelulain 118 :n mukaisesta meluilmoituksesta Destia Oy Vanhatie

Lisätiedot

Morenia Oy, maa-aineslupahakemus kalliokiviaineksen ottamiseen Luolakankaan maa-ainespaikasta

Morenia Oy, maa-aineslupahakemus kalliokiviaineksen ottamiseen Luolakankaan maa-ainespaikasta Ympäristölautakunta 36 05.11.2014 Morenia Oy, maa-aineslupahakemus kalliokiviaineksen ottamiseen Luolakankaan maa-ainespaikasta 1604/77.772/2014 YMPLA 36 Asia Luvan hakija Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA. Luumäen kunta, HmottuIan kylä. Hornio Rn:o 2:128

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMA. Luumäen kunta, HmottuIan kylä. Hornio Rn:o 2:128 Luumäen kunta, HmottuIan kylä Hornio Rn:o 2:128 LEMMINKÄINEN INFRA OY 2014 Luumäen kunnan Himottulan kylässä 2 (6) Sisällysluettelo 1 Alueen perustiedot 3 1.1 Omistus-ja hallintaoikeus sekä sijainti 3

Lisätiedot

Ympäristölautakunta 210 11.12.2014. Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014. Ympäristölautakunta 11.12.

Ympäristölautakunta 210 11.12.2014. Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014. Ympäristölautakunta 11.12. Ympäristölautakunta 210 11.12.2014 Maa-ainesten ottamislupa, Tom Lindström, Korppoo 1643/10.03.00.10/2014 Ympäristölautakunta 11.12.2014 210 Valmistelija Vt. ympäristönsuojelutarkastaja Tomas Kull, puh.

Lisätiedot

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Halsuan kunnassa maa-ainesten ottosuunnitelman tarkistamisesta, ottotoiminnasta,

Lisätiedot

Liite 1. Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä. NCC Roads Oy Äyritie 8 C FIN-01510 VANTAA nccroads@ncc.fi

Liite 1. Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä. NCC Roads Oy Äyritie 8 C FIN-01510 VANTAA nccroads@ncc.fi Liite 1 Yleiskuvaus toiminnasta sekä yleisölle tarkoitettu tiivistelmä Alueelle haetaan ympäristölupaa kallion louhintaan ja louheen murskaukseen, sekä pintamaiden vastaanottoon toistaiseksi alkaen vuodesta

Lisätiedot

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE

MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE Teknisen lautakunnan valvontajaosto 19 30.03.2011 Kaupunginhallitus 141 12.04.2011 MAA-AINESLUPA METSÄHALLITUS / METSÄTALOUS, METSIEN KÄYTTÖ, KAINUU, KATAJAVAARAN SORA-ALUE 202/8/86/2010 VALVJAOS 19 Vt.

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu Lappeenranta Annettu julkipanon jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu Lappeenranta Annettu julkipanon jälkeen LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Rudus Oy PL 49 00441 Helsinki 2. Ottopaikka Lappeenranta, Nyrhilä Pataonsi 4:47 (405-461-4-47) 3. Asian vireille tulo Alkuperäinen maa-aineslupahakemus on kirjattu

Lisätiedot

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62,

PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa Liite 62, 1 VAALAN KUNTA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Vaalassa 31.5.2017 Liite 62, 29.5.2017 ASIA Ympäristönsuojelulain 27 :n mukainen YMPÄRISTÖLUPA, joka koskee Vaalan kunnan teknisen osaston

Lisätiedot

TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAI- SEN TAKSA. Ympäristölautakunta

TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAI- SEN TAKSA. Ympäristölautakunta TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAI- SEN TAKSA Ympäristölautakunta 14.8.2019 49 TOIVAKAN KUNNAN MAA-AINESLUPA- JA VALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1 (4) 1. SOVELTAMISALA Maa-ainesten ottamista

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANOMAI- SEN VALVONTAOHJELMA VUODELLE 2019

KAJAANIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANOMAI- SEN VALVONTAOHJELMA VUODELLE 2019 1 KAJAANIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖNSUOJELUVIRANOMAI- SEN VALVONTAOHJELMA VUODELLE 2019 Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaosto 13.2.2019 3 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1 Johdanto... 3 2 Ympäristölupalaitosten

Lisätiedot

Luvan hakemisen peruste Maa-aineslain 4 1

Luvan hakemisen peruste Maa-aineslain 4 1 Ympäristöjaosto 33 27.04.2017 Metsähallituksen maa-aineslupahakemus Leppälän ottoalueella Ympja 27.04.2017 33 Valmistelija(t): vt. tekninen johtaja/vs. rakennustarkastaja ja ympäristönsuojelusihteeri Jukka

Lisätiedot

Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Laukaan kaavoitus- ja rakennuslautakunta 25.1.2017 Sivu 2 / 6 Laukaan kunnassa

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: LUVAN HAKIJA Ranjia Oy Tuorsniementie Pori YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/RANJIA OY Ranjia Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee romuajoneuvojen vastaanottamista ja varastointia Porin Tuorsniemen kylässä osoitteessa

Lisätiedot

Hakija Olavi ja Marketta Mäkivaara

Hakija Olavi ja Marketta Mäkivaara MAA-AINESLUPAHAKEMUS, OLAVI JA MARKETTA MÄKIVAARA Hakija Olavi ja Marketta Mäkivaara Ottamisalue Porin kaupungin Ahlaisten Alakylä, Rasti RN:o 1:445 ja Franssila RN:o 1:406. Ottamisalueen pinta-ala on

Lisätiedot

Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa

Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa MAA-AINESTAKSA 1 YLEISTÄ Taksa on hyväksytty teknisessä lautakunnassa 19.6.2018 120 Voimaantulo 1.8.2018. 2 TARKASTUSMAKSU Maa-ainesten ottamishakemuksen ja -suunnitelman tarkastamisesta, ympäristölupaja

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Raahen kaupunki Siikajoen kunta Raahen kaupunki Siikajoen kunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1.1.2019- Laadittu 24.9.2018 hyväksytty

Lisätiedot

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Pohjois-Savon ELY-keskus 10.10.2018 1 Kaivostoiminnan luvat Kaivostoiminta edellyttää useita lupia ja muita menettelyjä (KaivosL,YVAL,

Lisätiedot

Annettu julkipanon jälkeen Rakennus- ja ympäristölautakunta Maa-aineslain tarkoittama lupa maa-ainesten ottamistoiminnalle

Annettu julkipanon jälkeen Rakennus- ja ympäristölautakunta Maa-aineslain tarkoittama lupa maa-ainesten ottamistoiminnalle 1 ASIA: Maa-aineslain tarkoittama lupa maa-ainesten ottamistoiminnalle VIREILLETULO: 17.1.2017 (hakemus saapunut 13.12.2016) HAKIJA: Ari Mikkonen LUVAN HAKEMISEN PERUSTE TOIMIVALTAINEN LUPAVIRANOMAINEN:

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Ympäristölautakunta 15.11.2017 48, liite 2 1 Lapinlahden ympäristölautakunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Lapinlahden

Lisätiedot

Päätös sisältää ratkaisun maa-aineslain 21 :n mukaisesta hakemuksesta toiminnan aloittamiseen mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta.

Päätös sisältää ratkaisun maa-aineslain 21 :n mukaisesta hakemuksesta toiminnan aloittamiseen mahdollisesta muutoksenhausta huolimatta. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 5 25.01.2017 Maa-aines- ja ympäristölupa Korhosenaho YMPTEKLT 5 Ympäristötarkastaja ASIA Päätös maa-aineslain 4 a :n mukaisesta maa-ainesten ottamislupahakemuksesta soran

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

HAKEMUS JA OTTAMISSUUNNITELMA

HAKEMUS JA OTTAMISSUUNNITELMA Ympäristölautakunta 27 10.03.2015 Maa-ainesten ottaminen / Kaivuu ja Kuljetus Riikilä Oy 355/10.03.00/2014 Ympltk 27 Kaivuu & Kuljetus Riikilä Oy hakee Eurajoen kunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan

Lisätiedot

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat

Hakemuksen käsittelystä ja suunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava seuraavat KUOPION KAUPUNKI, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut MAA-AINESLUPIA JA MAISEMATYÖLUPIA KOSKEVA TAKSA Maa-aineslain mukaista maa-aineslupaa, yhdistettyä maa-aineslupaa ja ympäristölupaa sekä maankäyttö-

Lisätiedot

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1)

Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 348 21.05.2002 3 Ymp 2731-2002 (235) Neste Markkinointi Oy:n ympäristölupahakemus (Turun Sataman kortteli 15:1) Ympkaalk 348 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Asian vireilletulo Hakemus on saapunut

Asian vireilletulo Hakemus on saapunut Ympäristö- ja tekninen lautakunta 72 25.05.2016 Maa-aineslupapäätös, Lemminkäinen Infra Oy, Timola YMPTEKLT 72 104/10 03 00/2016 Ympäristötarkastaja Hakija Lemminkäinen Infra Oy PL 169 (Salmisaarenaukio

Lisätiedot

Maa-ainesten ottaminen

Maa-ainesten ottaminen Jouko Juntusen maa-ainesten ottamista pohjaveden yläpuolelta koskeva Pohjois-Suomen ympäristölupaviraston päätös Dno YMPVI: 3328 /739/2007 Oulun seudun ympäristölautakunta 19.11.2008 218 Oulun seudun ympäristötoimi

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 542

PÄÄTÖS. Helsinki No YS 542 PÄÄTÖS Helsinki 24.4.2007 Dnro UUS 2007 Y 153 115 Annettu julkipanon jälkeen No YS 542 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 :n mukaisen tilapäistä melua ja tärinää koskevan ilmoituksen johdosta.

Lisätiedot

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Taluskylä, määräala tilasta Huhtervu 13:12

Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Taluskylä, määräala tilasta Huhtervu 13:12 Tekninen lautakunta 6 28.01.2015 Ympäristöluvan myöntäminen Kuljetuspolar Oy:lle Teknltk 6 ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen ottamista. Hakija Kuljetuspolar

Lisätiedot

Riukumäen kallioalue RN:o

Riukumäen kallioalue RN:o JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI RAKENNUS JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen Antopäivä: 26.11.2010 Dnro: KARP 3751/2010 ASIA Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta maa-ainesten ottamislupahakemuksesta.

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kalajoen kaupunki MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Valtuuston 1.11.2016 hyväksymä Voimaantulopäivä 1.1.2017. 1 Yleistä Maa-ainesten

Lisätiedot

Rakennus ja ympäristölautakunta JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) / /2017

Rakennus ja ympäristölautakunta JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) / /2017 JOENSUUN KAUPUNKI MAA AINESLUPAPÄÄTÖS Rakennus ja ympäristölautakunta 16.8.2017 81 Muuntamontie 6 Annettu julkipanon jälkeen 80100 JOENSUU Pvm Diaarinumero Puh. (013) 267 7111 18.8.2017 1222/11.01.00/2017

Lisätiedot

Toiminta, jolle lupaa haetaan: Lupaa haetaan kalliokiviaineksen ottamiseen pohjavesipinnan ylä- ja alapuolelta.

Toiminta, jolle lupaa haetaan: Lupaa haetaan kalliokiviaineksen ottamiseen pohjavesipinnan ylä- ja alapuolelta. Kunnanhallitus 100 31.03.2014 Maa-ainesten ottamislupa/arto Kangas 3403/11.114/2014 KHALL 100 Hakija: Arto Kangas, Hautakankaantie 66 B, 92450 Luohua puh. 040 7156 823 Maanomistaja: hakija Toiminta, jolle

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

Hangasvaaran kiviainespaikan maa-aineslupahakemus, Kuusamon yhteismetsä

Hangasvaaran kiviainespaikan maa-aineslupahakemus, Kuusamon yhteismetsä Ympäristölautakunta 22 29.04.2015 Hangasvaaran kiviainespaikan maa-aineslupahakemus, Kuusamon yhteismetsä YMPLA 22 Asia Luvan hakija Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta maa-ainesten ottamislupahakemuksesta.

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA Pirkkalan kunta 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA Kunnanhallitus hyväksynyt 3.9.2018 Voimaantulo

Lisätiedot

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 330 29.05.2001 1 Ymp 7289-2000 (662) Turun kaupungin kunnallisteknisen osaston ympäristönlupahakemus masuunihiekan hyödyntämiseksi katurakenteissa

Lisätiedot

Maa-ainesluvan ja ympäristöluvan yhteiskäsittely. Lakimies Marko Nurmikolu

Maa-ainesluvan ja ympäristöluvan yhteiskäsittely. Lakimies Marko Nurmikolu Maa-ainesluvan ja ympäristöluvan yhteiskäsittely Lakimies Marko Nurmikolu Muutos (10.4.2015/423) [HE 257/2014] Sovelletaan 1.7.2016 lähtien Maa-aineslain ja ympäristönsuojelulain samaa hanketta koskevien

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48

POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48 POLVIJÄRVEN KUNTA Liite nro 48 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Polvijärven kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta,

Lisätiedot

KULJETUSPOLAR OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILALLE HOURULA PYHÄJOEN MIILUKANKAALLA 1:

KULJETUSPOLAR OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILALLE HOURULA PYHÄJOEN MIILUKANKAALLA 1: 20.4.2018 KULJETUSPOLAR OY MAA-AINESTEN OTTOSUUNNITELMA TILALLE HOURULA 625-405-50-7 PYHÄJOEN MIILUKANKAALLA 1:200 000 1. HANKETIEDOT Kuljetuspolar Oy hakee lupaa maa-ainesten ottamiselle tilalla Hourula

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

Sotkamon Murskeosuuskunta hakee lupaa aloittaa maa-ainesten ottaminen muutoksenhausta huolimatta.

Sotkamon Murskeosuuskunta hakee lupaa aloittaa maa-ainesten ottaminen muutoksenhausta huolimatta. Ympäristö- ja tekninen lautakunta 199 11.12.2013 Maa-aineslupapäätös; Sotkamon Murskeosuuskunta 249/10.03/2013 YMPTEKLT 199 Ympäristötarkastaja Hakija Sotkamon Murskeosuuskunta Ratatie 1 88600 Sotkamo

Lisätiedot

Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta

Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 398/11.01.00.00/2017 28 Lausunto Turun kaupungin ympäristönsuojelulle JJ Kaivin & Kallio Oy:n ympäristölupahakemuksesta Ympäristösihteeri Katja Holttinen 12.4.2017:

Lisätiedot

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta

Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Riihimäen Metallikaluste Oy:n ilmoitus toiminnan lopettamisesta Ympla 16.6.2016 89 Riihimäen Metallikaluste Oy:lle on myönnetty ympäristölupa vuonna 2009 (Ympla 29.10.2009 151, Dnro 740/2009). Ympäristöluvan

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖNSUOJELU- VIRANOMAISEN MAA-AINESTAKSA 1.7.2016 2 Uudenkaupungin kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Ympäristölautakunta 15.11.2017 48, liite 2 1 Lapinlahden ympäristölautakunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Lapinlahden

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra

Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra IMATRAN KAUPUNKI 1(5) Ympäristölupahakemus, teräskuonamurskeen ja betonimurskeen käyttö Ivontien katurakenteissa, Imatran kaupunki, Imatra Valmistelija: ympäristötarkastaja Arto Ahonen Johdanto Imatran

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kärkölän kunta Ympäristölautakunta 30.1.2013 10 15.6.2016 28, muutos MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 (5) Kärkölän

Lisätiedot

Tiehallinnon Oulun tiepiirin lupahakemus kallioainesten ottamiseen tilalta Pikkukallion tienpitoaineiden ottopaikka RN:o 1:5, Vuolijoen kylässä

Tiehallinnon Oulun tiepiirin lupahakemus kallioainesten ottamiseen tilalta Pikkukallion tienpitoaineiden ottopaikka RN:o 1:5, Vuolijoen kylässä Tiehallinnon Oulun tiepiirin lupahakemus kallioainesten ottamiseen tilalta Pikkukallion tienpitoaineiden ottopaikka RN:o 1:5, Vuolijoen kylässä 104/03.44/2007 LUPAJ 67 (valm. Eino Majava) HAKIJA Tiehallinto,

Lisätiedot