Käyttö- ja asennusohje. Kaasugrilli Green Bay

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttö- ja asennusohje. Kaasugrilli Green Bay"

Transkriptio

1 Käyttö- ja asennusohje. Kaasugrilli Green Bay Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen kaasugrillin asennusta ja käyttöä. Varoitukset: Lue käyttöopas huolellisesti ennen grillin käyttöönottoa. Jos ohjeita ei noudateta, seurauksena voi olla tulipalo ja räjähdysvaara. Vai ulkokäyttöön. Laitteen osat voivat olla hyvin kuumia käytön aikana. Pienten lasten ja muiden valvontaa tarvitsevien henkilöiden pääsy laitteelle on estettävä käytön aikana. Tarkista ennen grillin käyttöönottoa huolellisesti, että grilli on asennettu oikein. Turvaohjeet: Suorita grillille kaasuvuototesti ennen sen käyttöönottoa ja joka kerran kaasupullon vaihdon yhteydessä. Kaasuvuototestin ohjeet ovat sivulla 14. Älä KOSKAAN suorita kaasuvuototestiä avotulella. Älä säilytä tai käytä helposti syttyviä nesteitä grillissä tai sen läheisyydessä. Kaasupulloa ei saa säilyttää grillin alla, kun grilli on käytössä. Oman turvallisuutesi vuoksi: Jos tunnet kaasun hajua Sulje kaasupullon kaikki venttiilit. Sammuta liekit/avotuli ja sulje mahdolliset grillin lähellä olevat sähkölaitteet. Tuuleta tila/alue hyvin. Suorita kaasuvuototesti tämän oppaan ohjeiden mukaan. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä jälleenmyyjään.

2 Mitä pakkaukseen sisältyy: Tarkista, että kaikki osat tämän oppaan osaluettelon ja kuvauksen mukaiset. Lue opas huolellisesti, jotta tunnet grillin osat ja toiminnot ennen asennusta. Osaluettelo Kahva (1) Kansi (2) Saranat (3) 2 kpl Lämpöhylly (4) Grilliritilä (5) Liekinestin/ Arominlevitin (6) Poltinsetti (7) Sytytin ja johto (8) Grillin alaosa (9) Kannatin (vasen) (10)

3 Kannatin (oikea) (11) Sivutaso (12) 2 kpl Lämpösuojainlevy (13) Pääventtiili (14) Ohjauspaneeli (15) Käyttökytkin (16) Sytytinpainike (17) 2 kpl Säädin (18) Kaasuletku (19) Jalka (taka) (20) Jalka (etu) (21) Tukikannatin (22) Pyörän jalka (taka) (23) Pyörän jalka (etu) (24)

4 Pyörät (25) Rasva-astia ja pidike (26) Pohjahylly (27) Pyöränakseli (28) 2 kpl Etuverho (29) M4*10 Ruuvi/pultti 18 kpl M6*12 Ruuvi/pultti 2 kpl M6*15 Ruuvi/pultti 6 kpl M6*30 Ruuvi/pultti 8 kpl M6*40 Ruuvi/pultti 6 kpl M6*60 Ruuvi/pultti 4 kpl 4,2*10 Ruuvi M4 Mutteri M6 Mutteri M8 Mutteri 12 kpl 18 kpl 2 kpl

5 Asennusohje Varoitus: Kaikki terävät reunat on pyritty poistamaan grillistä valmistusvaiheessa, mutta käsittele silti kaikkia osia varovasti tapaturmien välttämiseksi. Käytä suojakäsineitä. Tarvittavat asennustyökalut: Ristipää ruuvimeisseli Jakoavain/kiintoavain TÄRKEÄÄ! Kiinnitä kaikki osat ensin käsin ja vasta lopuksi työkalulla, kun asennus on valmis. Jos sähkötyökaluja ei ole säädetty oikealle vahvuudelle, grilli voi vahingoittua asennuksen yhteydessä. Miten grilli asennetaan oikein? Lue opas huolellisesti ja noudata kuvien yksityiskohtaisia ohjeita. Sijoita grilli tasaiselle, tukevalle alustalle. Kiinnitä kaikki osat ensin käsin ja vasta lopuksi työkalulla, kun asennus on valmis. Grilli on helpompi asentaa, jos asennuksen tekee kaksi henkilöä yhdessä.

6

7 Vaihe Asenna etu- ja takajalka vasempaan ja oikeaan kannattimeen kuvan osoittamalla tavalla. Käytä kiinnitykseen 4 kpl M6*30-ruuveja/pultteja ja 4 kpl M6-muttereita. 1.2 Huom! Lyhyet jalat samalle puolelle, näissä on reiät pyöränakselille. M6x30x4KPL M6x4KPL Vaihe Asenna pohjahylly (27) jalkoihin kuvan osoittamalla tavalla. Käytä kiinnitykseen 4 kpl M6*30-ruuveja/pultteja ja 4 kpl M6-muttereita. 2.2 Pujota pyöränakseli (28) lyhyiden jalkojen reikien läpi kuvan osoittamalla tavalla. 2.3 Asenna pyörät paikalleen ja käytä kiinnitykseen 2 kpl M8-muttereita. M6x30x4KPL M6x4KPL(D) M8x2KPL

8 Vaihe Irrota kiinnitysmutteri sytytinpainikkeesta (17) ja pujota sytytinpainike ohjauspaneeliin (15) kuvan osoittamalla tavalla ja kiinnitä se kiristämällä mutteri paikalleen. 3.2 Asenna pääventtiili (14) ohjauspaneeliin käyttämällä 4 kpl M4*10-ruuveja/pultteja (kiinnitetään etuosasta kuvan osoittamalla tavalla). 3.3 Asenna lämpösuojainlevy (13) ohjauspaneeliin yhdellä () 4,2*10-ruuvilla (kiinnitetään takaosasta kuvan osoittamalla tavalla). 3.4 Asenna paikalleen käyttökytkimet (16). M4x100x4KPL 4,2*10 Skrue x1kpl Vaihe Asenna täydellinen etupaneeli (joka asennettiin vaiheessa 3) etujalkoihin käyttämällä 2 kpl M6*15-ruuveja/pultteja kuvan osoittamalla tavalla. M6x15x2KPL

9 Vaihe Montere grillkroppen (9) til rammen med 4stk M6*15 skruer/bolter, som vist på tegning. M6x15x4KPL Vaihe Asenna sivutasot (12) kummallekin puolelle käyttämällä 4 kpl M6*40 ruuveja/pultteja ja M6-muttereita kuvan osoittamalla tavalla. 6.2 Asenna tukikannatin (22) takajalkoihin käyttämällä 2 kpl M6*60- ja M6-muttereita kuvan osoittamalla tavalla. 6.3 Kiinnitä oikea sivutaso (12) etuosasta pujottamalla ruuvi (M6*60) etujalan läpi ja vielä ohjauspaneelin läpi. Kiinnitä M6-mutterilla. Menettele samoin vasemmalla puolella. 6.4 Kiinnitä oikea sivutaso takaosasta pujottamalla ruuvi (M6*60) takajalan läpi ja vielä tukikannattimen läpi. Kiinnitä M6-mutterilla. Menettele samoin vasemmalla puolella. M6x60x4KPL(A) M6x40x6KPL(B) M6x10KPL(D)

10 Vaihe Asenna kahva (1) kanteen (2) käyttämällä 2 kpl M6*12-ruuveja/pultteja kuvan osoittamalla tavalla. 7.2 Asenna saranat (3) kanteen ja grillin alaosaan käyttämällä 12 kpl M4*10 ruuveja/pultteja ja 12 kpl M4-muttereita. 7.3 Tarkasta, että kansi avautuu ja sulkeutuu hyvin ja kiristä ruuvit lopuksi hyvin paikalleen. M6x12x2KPL M4x10x12KPL M4x12KPL Vaihe Irrota mutterit sytytinrasiasta (8) ja pujota sytytin reiän läpi kuvan osoittamalla tavalla. Ruuvaa sytytinrasia saman mutterin avulla takaisin paikalleen. 8.2 Asenna poltin (7) pujottamalla putket keskimmäiseen reikään, pujota putket ohjauspaneelin takaosan venttiileihin, ks. suurennettu kuva. Kun poltin on kohdallaan, kiristä se paikalleen alapuolelta käyttämällä 2 kpl M4*10-ruuveja/pultteja kuvan osoittamalla tavalla. M4x10x2KPL

11 Vaihe Asenna liekinestin/arominlevitin (6) polttimen päälle. Huom! Kiinnitetään kummankin sivun pitimeen ja mutta ne eivät saa koskettaa poltinta. 9.2 Aseta grilliritilä paikalleen (5). 9.3 Kiinnitä lämpöhylly (4) kuvan osoittamalla tavalla. 9.4 Kiinnitä rasva-astia (26) kuvan osoittamalla tavalla. Steg Liitä sytytinrasian johto sytytynpainikkeen takaosaan (ks. kuva grillin alapuolesta) Asenna kaasuletku (19) paineensäätimeen (18), kiinnitä paikalleen mukana toimitetuilla letkunkiristimillä Asenna kaasuletku grilliin mukana toimitetuilla letkunkiristimillä (ks. yksityiskohtainen kuva).

12 Vaihe Asenna etuverho grillin etujalkoihin (29).

13 KAASUVUOTOTESTI KUVINA Kaasuvuodon kirjallinen kuvaus, ks. sivu 16. HUOM! Tuotteen mukana toimitettu paineensäädin on tarkoitettu käytettäväksi propaanikaasun kanssa. Jos grillissä halutaan käyttää butaanikaasua, paineensäädin on vaihdettava toisentyyppiseen säätimeen.

14 Käyttöohje A. Tärkeää huomattavaa Lue ohjeet huolellisesti ennen grillin käyttöönottoa. Säilytä tämä opas myöhempää käyttöä varten ja sen varalta, että grilli luovutetaan muiden käyttöön. Vain ulkokäyttöön, tuotetta ei saa käyttää sisätiloissa. Tarkoitettu käytettäväksi nestekaasun kanssa (propaani tai butaani). Mukana toimitettu paineensäädin on tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan propaanikaasun kanssa. Varmista, että grillin ympärillä on vähintään 1 metri vapaata tilaa ja että sen läheisyydessä ei ole mitään palavia materiaaleja eikä nesteitä. Kaasupulloa ei saa säilyttää eikä käyttää vaakasuorassa asennossa. Kaasuvuodosta voi olla vakavat seuraukset ja kaasuletkuun saattaa jäädä nestekaasua. Grillin kansi on aina avattava ennen grillin sytyttämistä. Grilliä ei saa siirtää käytön aikana. Grilliä ei saa jättää valvomatta käytön aikana. Laitteen osat voivat olla hyvin kuumia käytön aikana. Pienten lasten ja muiden valvontaa tarvitsevien henkilöiden pääsy laitteelle on estettävä käytön aikana. Kytke aina pois kaasun syöttö, kun grilliä ei käytetä. Älä koskaan peitä grilliä suojahupulla tai vastaavalla ennen kuin se on täysin jäähtynyt. Suorita kaasuvuototesti säännöllisin väliajoin ja vähintään joka kerran kaasupulloa vaihdettaessa. Älä säilytä helposti syttyviä materiaaleja tai nesteitä grillin läheisyydessä. Älä käytä suihkepulloja grillin läheisyydessä. Grillin väärinkäyttö voi johtaa vakaviin henkilö- ja ainevahinkoihin. Jos grilli ei toimi toivotulla tavalla, ota yhteyttä jälleenmyyjään. Käytä grillikintaita, koska grillin osat ovat kuumia käytön aikana. Huom! Tehtaalla asennettuja osia ei saa purkaa. Varoitus: Reklamaatio-oikeus voi raueta, jos tuotteeseen on tehty muutoksia tai sitä on käytetty ohjeiden vastaisesti. Tätä grilliä ei saa käyttää laavakivien kanssa. Grillauksen päätyttyä sulje kaasupullon paineventtiili ennen käyttökytkimien sulkemista. Tällä varmistetaan, että kaikki letkuun ja venttiileihin jäänyt kaasu palaa loppuun. Jos epäilet kaasuvuotoa, suorita kaasuvuototesti ennen kuin grilliä käytetään seuraavan kerran. B. Kaasu ja säädin - Tämä grilli on tarkoitettu käytettäväksi nestekaasun kanssa (propaani tai butaani). Laitteen - mukana toimitettua paineensäädintä voidaan käyttää, jos grillissä käytetään propaanikaasua. Propaania voidaan käyttää myös alhaisissa lämpötiloissa. Tässä grillissä käytettävän nestekaasupullon vähimmäiskoko on 6 kg. LETKUN TAI PAINEENSÄÄTIMEN VAIHDON YHTEYDESSÄ ON TARKISTETTAVA, ETTÄ NE OVAT VIRANOMAISTEN HYVÄKSYMÄT JA ETTÄ NE OVAT OIKEAN KOKOISET. LETKUSSA NÄKYVÄ PÄIVÄMÄÄRÄ ON VALMISTUSPÄIVÄMÄÄRÄ, JA LETKUN NORMAALI KÄYTTÖIKÄ ON KKK SÄÄN JA TUULEN VAIKUTUKSESTA RIIPPUEN. TARKISTA LETKUN KUNTO SÄÄNNÖLLISESTI (HIUSMURTUMAT JA HALKEAMAT) JA VAIHDA TARVITTAESSA UUTEEN.

15 C. Asennus C1. Grillin sijoittaminen Tämä grilli on tarkoitettu vain ulkokäyttöön. Sijoita grilli tasaiselle ja tukevalle alustalle hyvin ilmastoituun paikkaan/tilaan. Varmista, että grillin ympärillä on vähintään 1 metri vapaata tilaa ja että sen läheisyydessä ei ole mitään palavia materiaaleja eikä nesteitä. C2. Turva-ohjeet Älä peitä grillin rungossa olevia ilmastointireikiä. Sijoita nestekaasupullo grillin yhdelle sivulle käytön ajaksi. Nestekaasupullon vaihdon yhteydessä varmista, että grillin kaikki käyttökytkimet on kytketty pois käytöstä (OFF), ja että grillin lähellä ei ole avotulta. Tarkista, ettei letkussa ole hiusmurtumia eikä muita vaurioita. Jos letku on vaurioitunut, se on vaihdettava vastaavankokoiseen ja -laatuiseen uuteen letkuun. Kaasuletkun on roikuttava vapaasti eikä se saa olla kiertynyt tai taipunut, jotta kaasun syöttö ei vaikeutuisi. Kaasuletku ei saa koskettaa mitään muita grillin osia kuin liitoskohtaa. Kaasuletkun enimmäispituus on 150 cm. C3. Säätimen liittäminen kaasupulloon Varmista, että kaikki käyttökytkimet on kytketty pois käytöstä (OFF). Liitä paineensäädin nestekaasupulloon seuraavasti: 1. Varmista, että grillin käyttökytkimet ja paineensäädin on kytketty pois käytöstä (OFF). 2. Jos nestekaasupullo on uusi, irrota venttiilistä sinetti. 3. Kiinnitä paineensäädin kaasupulloon standardiohjeiden mukaisesti. 4. Suorita kaasuvuototesti. C4. Vuototesti Kaasuvuototesti on suoritettava säännöllisiin väliajoin ja aina vaihdettaessa kaasupulloa ja jos grilliä ei ole käytetty pitkään aikaan. Varmista, että grillin kaikki käyttökytkimet ja paineensäädin on kytketty pois käytöstä (OFF). Sekoita 2 osaa astianpesuainetta ja 1 osa vettä. Sivele seosta kaikille kaasun syötön liitännöille. Avaa kaasun syöttö paineensäätimellä ja tarkista, näetkö saippuakuplia. Jos et näe saippuakuplia, grilli on valmis käyttöön. Jos näet saippuakuplia, yritä tiivistää liitokset ja toista testi. Jos ongelma ei poistu, ota yhteyttä jälleenmyyjään. ÄLÄ KOSKAAN SUORITA VUOTOTESTIÄ AVOTULEN AVULLA.

16 D. Käyttö D1. Varoitukset Ennen grillin käyttöönottoa lue sivulla 6 olevat tärkeät ohjeet. Ylikuumenemisen välttämiseksi grilliritilästä saa peittää korkeintaan. D2. Ennen grillausta Jotta grillattava ruoka ei palaisi kiinni grilliritilään, ritilälle sivellään aluksi korkeaa lämpötilaa kestävää ruokaöljyä. Grillin lakattujen pintojen väri saattaa muuttua jonkin verran ensimmäisen grillauksen jälkeen; se on normaalia eikä vaikuta ritilän ominaisuuksiin. D3. Grillin sytyttäminen Avaa grillin kansi. Varmista, että kaikki käyttökytkimet on kytketty pois käytöstä (OFF). Avaa kaasun syöttö avaamalla paineensäädin. Paina polttimen kytkin sisään ja käännä se maksimiasentoon (MAKS) ja paina samalla sytytyspainiketta useita kertoja. Jos poltin ei syty 5 sekunnissa, sulje kaasun syöttö ja odota 5 minuuttia tuuletuksen takia. Yritä sytyttää grilli uudestaan. Sytytä seuraava poltin kääntämällä se maksimiasentoon (MAKS), polttimen tulee syttyä 5 sekunnissa. Jos polttimet eivät syty sytytyspainiketta käyttämällä, ks. oppaan kohta Grillin sytyttäminen manuaalisesti ja tarkista vian korjaus Vianetsintätaulukosta. Kun poltin on syttynyt, anna sen olla maksimiasennossa (MAKS) noin 5 minuuttia grillin esilämmittämiseksi. Suosittelemme tätä menettelyä joka kerta grillin sytyttämisen yhteydessä, sillä se parantaa grillaustulosta. Esilämmityksen jälkeen käyttökytkimet säädetään halutulle tasolle. D4. Grillin sytyttäminen manuaalisesti Sytytä grilli pitkällä tulitikulla grillin vasemmalla puolella olevan reiän läpi. Paina vasen käyttökytkin sisään ja käännä se maksimiasentoon (MAKS). Kun vasemmanpuoleinen poltin on syttynyt, avaa kaasun syöttö oikeanpuoleiseen polttimeen. HUOM! Varmista, että vasemmanpuoleinen poltin on syttynyt ennen kuin avaat oikeanpuoleisen polttimen kaasun syötön. Jos poltin ei syty manuaalisesti, ks. Vianetsintätaulukko tai ota yhteyttä jälleenmyyjään.

17 D5. Grillaaminen kansi lukittuna Grilliä voidaan käyttää uunina sulkemalla grillin kansi. Säädä kaasun syöttö säännöllisin väliajoin, kun grillaat kansi suljettuna. Varmista, että grilli ei ylikuumene. D6. Grillin sammuttaminen Grillauksen jälkeen suosittelemme grillin polttamista puhtaaksi. Avaa grillin kansi ja säädä kaikki käyttökytkimet maksimiteholle (MAKS) noin 5 minuutin ajaksi. Sulje sen jälkeen kaasun syöttö säätimellä ja käännä kaikki käyttökytkimet pois käytöstä (OFF). Irrota paineensäädin nestekaasupullosta. HUOM! Älä peitä grilliä suojahupulla tai vastaavalla ennen kuin grilli on täysin jäähtynyt. E. Kunnossapito/huolto Puhdista grilli säännöllisin väliajoin käyttökertojen välillä ja erityisesti, jos sitä on säilytetty pitkään. Varmista, että grilli on kylmä ennen sen puhdistamista. Älä käytä puhdistukseen palavia kemikaaleja tai hankausaineita. Suosittelemme vain vettä ja astianpesuainetta. Älä koskaan suihkuta vettä grillille kun se on kuuma Suosittelemme grillin peittämistä suojahupulla, kun se ei ole käytössä. Nordic Seasonin yleissuojahuppu, koko S, sopii tähän grilliin. E1. Grilliritilän huolto Puhdista grilliritilä vedellä ja miedolla astianpesuaineella. Irrota kiinni palanut ruoka pesusienellä tai harjalla. Kuiva grilliritilä lopuksi hyvin ja säilytä sitä kuivassa paikassa. E2. Polttimen huolto Normaalissa käytössä polttimen voi polttaa rasvan ja lian irrottamiseksi. Kun grilliä säilytetään pitkään, poltin on irrotettava ja harjattava puhtaaksi metalliharjalla. Pitkän säilytyksen jälkeen tarkista, että hyönteiset tai muut tuholaiset eivät tuki kaasun syöttöä. Käytä puhdistuspuikkoa mahdollisten tukosten irrottamiseksi.

18 E3. Grillin alaosan huolto Puhdista grillin alaosa säännöllisin väliajoin rasvan ja ruostetta aiheuttavien suolanjäänteiden poistamiseksi. Käytä puhdistukseen tarvittaessa puista tai muovista lastaa ja puhdistusliinaa/nylonharjaa, vettä ja astianpesuainetta. HUOM! Varo polttimien kostumista, niiden on oltava täysin kuivat ennen grillin käyttämistä. E4. Ruuvit ja mutterit Kiristä grillin kaikki ruuvit ja pultit säännöllisin väliajoin. E5. Säilytys Grilliä on säilytettävä kuivassa tilassa. Pitkäaikaisen säilytyksen yhteydessä peitä polttimet alumiinifoliolla, jotta hyönteiset ja muut tuholaiset eivät pääse grillin osien sisään. Jos grilliä säilytetään sisätiloissa, huomaa, että kaasupulloa ei saa säilyttää sisätiloissa. Säilytä nestekaasupulloa lasten ulottumattomilla. Grillausvihjeitä Parhaan mahdollisen grillaustuloksen varmistamiseksi grilli on esilämmitettävä. Älä grillaa pakasteruokaa tai puoleksi sulanutta ruokaa, koska se pidentää grillausaikaa ja ruoka saattaa maistua keitetyltä eikä grillatulta. Jotta liekit eivät alkaisi leimahdella ja ruoka palaa, peitä grilliritilä alumiinifoliolla tai vastaavalla, kun grillaat erittäin rasvaista ruokaa. Säädä grillin lämpötila tarvittaessa ja varmista, ettei ruoka pala. Jaa grilli kylmiin ja kuumiin osiin tarvittaessa. Käytä tarkoitukseen sopivia grillausvälineitä ja ota huomioon erityyppisten raaka-aineiden vaatima hygienia.

19 Tekniset tiedot Modell: GB2111L LÄMPÖTEHO : 4,0 kw LUOKKA I 3+ : BE,CY,CZ,EE,FR,GR, IE,IT,LV,LT,LU,PT,SK,ES,CH and GB. BUTAANIKAASU: (G30)=28-30mbar ( 291 g/h) PROPAANIKAASU: (G31)=37mbar VENTTIILIN KOKO: 0,70 MM VALMISTAJA: UNITED FOUR CO., LTD CE-359BT842 Kun for utendørs bruk. Deler av denne grillen blir meget varme under bruk, hold små barn på avstand Les instruksjonsmanualen før grillen tas i bruk. Tuotteen mukana toimitettu letku ja paineensäädin on tarkoitettu käytettäväksi propaanikaasun kanssa. Tämän grillin maahantuoja on: Nordic Season Products AS, NO-2013 Skjetten. Norja.

20 Vianetsintätaulukko Ongelma Poltin ei syty grillin sytytintä käytettäessä. Poltin ei syty manuaalisesti. Heikko liekki/alhainen teho, liekit lyövät takaisin. Käyttökytkintä on vaikea kääntää. Mahdollinen syy Kaasupullo on tyhjä. Vika säätimessä. Poltin on tukossa. Kaasuventtiili on tukossa. Kaasuletku on tukossa. Sytyttimen johto on irrallaan. Sytyttimen johto on vahingoittunut. Sytyttimen painike on vahingoittunut. Kaasupullo on tyhjä. Vika säätimessä. Poltin on tukossa. Kaasuventtiili on tukossa. Kaasuletku on tukossa. Liian pieni kaasupullo. Poltin on tukossa. Kaasuventtiili on tukossa. Kaasuletku on tukossa. Tuuli Kaasuventtiili on rikki. Vaihda tilalle uusi kaasupullo. Vaihda tilalle uusi säädin. Puhdista poltin. Ratkaisu Puhdista kaasuventtiili pistelemällä reikien läpi ohuella neulalla. Irrota ja huuhtele kaasuletku. Kiinnitä johto. Vaihda sytyttimen johto. Vaihda sytyttimen painike. Vaihda tilalle uusi kaasupullo. Vaihda tilalle uusi säädin. Puhdista poltin. Puhdista kaasuventtiili pistämällä reikien läpi neulalla. Irrota ja huuhtele kaasuletku. Vaihda tilalle isompi kaasupullo. Puhdista poltin. Puhdista kaasuventtiili pistelemällä reikien läpi ohuella neulalla. Irrota ja huuhtele kaasuletku. Siirrä grilli tuulelta suojaiseen paikkaan. Vaihda kaasuventtiili. Reklamaatio/Varaosat. Tästä tuotteesta voi tehdä valituksen kuluttajansuojalain mukaisesti. Tuote on testattu ankarien laatukriteerien mukaan tehtaalla. Jos tuotteessa kaikesta huolimatta on puutteita tai se on vahingoittunut kuljetuksen aikana, pyydämme ottamaan yhteyttä jälleenmyyjään tai alla mainittuun valmistuttajan kuluttajapalveluun. Reklamaatio-oikeus raukeaa, jos tuotteessa ilmenevät viat johtuvat väärästä käytöstä, puuttuvasta huollosta tai siitä, että tuotteeseen on tehty muutoksia. Varaosista, jotka toimitetaan muun syyn kuin tuotevian takia, laskutetaan voimassaolevan hinnaston mukaan, ja hintoihin lisätään mahdolliset rahti- ja toimituskulut. Kuluttajapalvelu reklamaatioiden tai varaosien tilausten yhteydessä: Nordic Season Products AS Hvamsvingen 4 NO-2013 Skjetten Puh.: (arkisin klo 9-15) Telekopio: S-posti:

DENISON. Denison hiiligrilli KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET LUE TURVALLISUUSOHJEET JA VAROITUKSET HUOLELLISESTI ENNEN KUIN ALAT KOOTA GRILLIÄ.

DENISON. Denison hiiligrilli KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET LUE TURVALLISUUSOHJEET JA VAROITUKSET HUOLELLISESTI ENNEN KUIN ALAT KOOTA GRILLIÄ. DENISON Denison hiiligrilli KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET LUE TURVALLISUUSOHJEET JA VAROITUKSET HUOLELLISESTI ENNEN KUIN ALAT KOOTA GRILLIÄ. TURVALLISUUS! Grilliä ei saa käyttää sisätiloissa vain ulkokäyttöön.

Lisätiedot

MALLI: JKPK181-55 KÄYTTÖOHJE

MALLI: JKPK181-55 KÄYTTÖOHJE MALLI: JKPK181-55 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO TURVALLISUUS... 2 Hävittäminen... 3 JOHDANTO... 4 Ennen ensimmäistä käyttökertaa... 4 ASENNUS... 5 Sijoittaminen... 5 Jääkaappipakastimen tasapainottaminen...

Lisätiedot

Käyttöohje R 214TC. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Käyttöohje R 214TC. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Käyttöohje R 214TC Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish MERKKIEN SELITYKSET Tunnukset Näitä tunnuksia käytetään ajoleikkurissa ja käyttöohjeessa.

Lisätiedot

VALOPETROOLILÄMMITIN R 25 X KÄYTTÖOHJE FIN

VALOPETROOLILÄMMITIN R 25 X KÄYTTÖOHJE FIN VALOPETROOLILÄMMITIN R 5 X KÄYTTÖOHJE Hyvä asiakas, onnittelut valintasi johdosta! Olet hankkinut laatutuotteen, josta on iloa useiksi vuosiksi. Se tietysti edellyttää, että käytät lämmitintä oikein. Lue

Lisätiedot

Käyttöohje. Pellettipoltin EP-18 A1

Käyttöohje. Pellettipoltin EP-18 A1 - 1 - Käyttöohje Pellettipoltin EP-18 A1 Maahantuoja: Wahlroos Verkstad Grankärrvägen 10 66160 LÅNGÅMINNE Puhelin: 06-3657105 GSM: 0400-862493 Faksi: 06-3657188 sähköposti: pellets@wv.fi www.wv.fi - 2

Lisätiedot

Rider 18 Rider 18 AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Rider 18 Rider 18 AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Käyttöohje Rider 18 Rider 18 AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 Huoltokirja Luovutushuolto... 3 8 ensimmäisen

Lisätiedot

ONNEA UUDELLE KABE-MATKAILUVAUNULLENNE

ONNEA UUDELLE KABE-MATKAILUVAUNULLENNE Ohjekirja 2013 FI ONNEA UUDELLE KABE-MATKAILUVAUNULLENNE Onnea valintanne johdosta. KABE-matkailuvaununne on suunniteltu ja valmistettu erittäin huolellisesti. Hyvin toteutetut sisustusratkaisut ja laatuajattelu

Lisätiedot

KAKSOISVIISTE JIIRISAHA laserilla sahanterän halkaisija 225 mm (Fox-malli F36-258DB) KÄYTTÖOHJEET

KAKSOISVIISTE JIIRISAHA laserilla sahanterän halkaisija 225 mm (Fox-malli F36-258DB) KÄYTTÖOHJEET KAKSOISVIISTE JIIRISAHA laserilla sahanterän halkaisija 225 mm (Fox-malli F36-258DB) KÄYTTÖOHJEET Kaksoisviisteinen liukuva jiirisaha (F36-258 DB malli) SISÄLTÖ Turvallisuusohjeet 3 Yleiset turvallisuusohjeet

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Johdanto... 119 Käyttöohjeessa käytetyt symbolit...119 Suluissa olevat kirjaimet...119 Ongelmat ja korjaustoimenpiteet...

Sisällysluettelo. Johdanto... 119 Käyttöohjeessa käytetyt symbolit...119 Suluissa olevat kirjaimet...119 Ongelmat ja korjaustoimenpiteet... Sisällysluettelo Johdanto... Käyttöohjeessa käytetyt symbolit... Suluissa olevat kirjaimet... Ongelmat ja korjaustoimenpiteet... Turvallisuus... Tärkeitä turvaohjeita... Oikea käyttö... 0 Käyttöohjeet...

Lisätiedot

Käyttöohje. Rider 11 Rider 11 C Rider 13 C Rider 13 AWD Rider 15 C

Käyttöohje. Rider 11 Rider 11 C Rider 13 C Rider 13 AWD Rider 15 C Käyttöohje Rider 11 Rider 11 C Rider 13 C Rider 13 AWD Rider 15 C Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 JOHDANTO

Lisätiedot

Käyttöohje. Rider 15Ts AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Käyttöohje. Rider 15Ts AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Rider 15T Käyttöohje Rider 15T AWD Rider 15Ts AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 Huoltokirja Luovutushuolto...

Lisätiedot

Käyttöohje. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. FR 2216 FA FR 2218 FA 4X4

Käyttöohje. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. FR 2216 FA FR 2218 FA 4X4 8 Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. FR 2216 FA FR 2218 FA 44 SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 JOHDANTO Hyvä asiakas... 3 Ajo ja kuljetus

Lisätiedot

Käyttöohje. Rider 112C Rider 112C5. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Käyttöohje. Rider 112C Rider 112C5. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Käyttöohje Rider 112C Rider 112C5 Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 JOHDANTO Hyvä asiakas... 3 Ajo ja kuljetus

Lisätiedot

IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ

IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ KÄYTTÖTARKOITUS ENNEN PESUKONEEN KÄYTTÖÄ VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS ENNEN ENSIMMÄISTÄ PESUJAKSOA PYYKIN VALMISTELU

Lisätiedot

KESKUSPÖLYNIMURI. Käyttöja asennusohjeet

KESKUSPÖLYNIMURI. Käyttöja asennusohjeet by KESKUSPÖLYNIMURI Käyttöja asennusohjeet ESITTELY Haluaisimme onnitella Teitä keskuspölynimurihankinnastanne. Olet valinnut korkealaatuisen tuotteen, joka on valmistettu Saksassa. Hygieeninen puhtaus,

Lisätiedot

545167627 Rev. 3 12/15/07 BRW

545167627 Rev. 3 12/15/07 BRW GB FR INSTRUCTION MANUAL IMPORTANT INFORMATION: Please read these instructions carefully and make sure you understand them before using this unit. Retain these instructions for future reference. MANUEL

Lisätiedot

Käyttöohje SG11 SG13. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi

Käyttöohje SG11 SG13. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi Käyttöohje SG11 SG13 Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi SISÄLLYSLUETTELO Käyttöohje SG11- ja SG13-kantojyrsimet Johdanto... 2 Asiakkaalle... 2

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO

KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO PESU- JA LISÄAINEET JÄÄNNÖSVEDEN TYHJENTÄMINEN NUKKASIHDIN IRROTTAMINEN

Lisätiedot

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA tuotteensa valitsemisesta. Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen kuin ajat ajoneuvolla ensimmäistä kertaa. Se sisältää ajoneuvoosi käyttöön liittyvää tietoa, ehdotuksia ja varotoimia,

Lisätiedot

LAMELLIOVEN AVAAJA ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

LAMELLIOVEN AVAAJA ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE LAMELLIOVEN AVAAJA VAROITUS: AVAAJAA ASENTAVIEN JA SITÄ KÄYTTÄVIEN HENKILÖIDEN TURVALLISUUDEN KANNALTA ON ÄÄRIMMÄISEN TÄRKEÄÄ NOUDATTAA ASENNUSOHJEITA JA VAROITUKSIA. OHJEIDEN NOUDATTAMATTA JÄTTÄMINEN

Lisätiedot

Käyttöohje Rider ProFlex 21 AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi

Käyttöohje Rider ProFlex 21 AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi Käyttöohje Rider ProFlex 21 AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Suomi Sisällysluettelo Tämä käyttöohje koskee mallia Rider ProFlex 21 AWD Johdanto...3

Lisätiedot

ilmalämpöpumppu/ huoneilmajäähdytin

ilmalämpöpumppu/ huoneilmajäähdytin ilmalämpöpumppu/ huoneilmajäähdytin Käyttö- ja asennusopas Asuintilojen ilmastointilaitteet Asennustiedot tarkoitettu vain valtuutettujen asennusliikkeiden käyttöön! Kiitos, että valitsit tämän ilmastointilaitteen.

Lisätiedot

Rider 16. Käyttöohje 101 91 33-11. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Rider 16. Käyttöohje 101 91 33-11. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Rider 16 Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. 101 91 33-11 SISÄLTÖ Käyttöohje Rider 16 Johdanto... 2 Ajo ja kuljetus yleisellä tiellä... 2 Hinaus...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MERIMOOTTORIT 1GM10 1GM10C 1GM10V. Finnish

KÄYTTÖOHJE MERIMOOTTORIT 1GM10 1GM10C 1GM10V. Finnish KÄYTTÖOHJE MERIMOOTTORIT 1GM10 1GM10C 1GM10V fi Finnish California Proposition 65 Varoitus Kalifornian osavaltio on todennut dieselmoottoreiden pakokaasun ja joidenkin sen aineosien aiheuttavan syöpää,

Lisätiedot

Laitteen yleiskuvaus. 1. Laitteen yleiskuvaus. Sisältö. 1.1. Laitteen käyttötarkoitus

Laitteen yleiskuvaus. 1. Laitteen yleiskuvaus. Sisältö. 1.1. Laitteen käyttötarkoitus Käyt t öohj e FI UI K1424/UI K1620 Laitteen yleiskuvaus Sisältö 1. Laitteen yleiskuvaus... 1 1.1. Laitteen käyttötarkoitus... 1 1.2. Vaatimustenmukaisuus... 1 1.3. Laitteen ja varusteiden kuvaus... 2 1.4.

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN Käyttäjän ohjekirja SISÄLLYSLUETTELO Varoitustarran asettaminen... 2 Tärkeitä varotoimenpiteitä... 2 Ennen kuin aloitat... 5 Kokoaminen... 6 Sykemittarivyön käyttö... 15 Toiminta ja säädöt... 16 Juoksumaton

Lisätiedot

GS 180E - GS 200E KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS

GS 180E - GS 200E KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS GS 180E - GS 200E FIN KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS 1 2 3 4 5 6 7 3 8 9 10 11 12 14 13 15 16 18 4 17 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 5 ALKUPERÄISEN OHJEEN KÄÄNNÖS JOHDANTO Koneen asianmukaisen käytön varmistamiseksi

Lisätiedot

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B Omistajan käsikirja Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE Sisällysluettelo Turvaohjeita 4 Aloitus 4 Valmistelut 4 Käyttö

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA HUOLTOKÄSIKIRJA INNOVA 55B PAINOS. 03-2013. KÄYTTÖOHJE ALKUPERÄINEN Dok. 10035670 Ver. AC

KÄYTTÖ- JA HUOLTOKÄSIKIRJA INNOVA 55B PAINOS. 03-2013. KÄYTTÖOHJE ALKUPERÄINEN Dok. 10035670 Ver. AC KÄYTTÖ- JA HUOLTOKÄSIKIRJA INNOVA 55B PAINOS. 03-03 FI KÄYTTÖOHJE ALKUPERÄINEN Dok. 0035670 Ver. AC Tässä julkaisussa olevat kuvaukset eivät ole sitovia. Yritys varaa oikeuden tehdä muutoksia milloin tahansa

Lisätiedot

Käyttöopas M2.02 M2.06

Käyttöopas M2.02 M2.06 M2 Käyttöopas M2.02 M2.06 ii Käyttöopas M2.02 M2.06 Sarjanumerot Vetus moottorinumero: Mitsubishi moottorinumero: Vaihteiston sarjanumero: Merkitse tähän sarjanumerot. Tämä yksinkertaistaa huoltopalvelulle

Lisätiedot