Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download ""

Transkriptio

1 12292FIN 2005_01/05 AM 1 Kokoamis- ja käyttöohjeet kaasugrillille art.nr Tärkeää: Lue huolellisesti käyttö- ja kokoamisohjeet ennen kuin otat käyttöön uuden grillisi. Noudata sytytys- ja käyttöohjeita. Käsittele metalliosia huolellisesti jotta ne eivät vahingoittuisi. Kokoa grilli annettujen ohjeiden mukaisesti. Älä anna lasten käyttää tätä grilliä.

2 2 Sisältö: 1.: Tekniset tiedot 2.: Grillin käyttö 3.: Räjäytyskuva 4.: Kokoamisohjeet 5.: Esivalmistelut 6.: Grillin sijoittaminen 7.: Varoituksia ja turvallisuusneuvoja 8.: Turvallisuusmääräykset 9.: Grillin sytyttäminen 10.: Kaasupullon säilytys 11.: Grillin huolto 12.: Turvallinen grillaus 13.: Vianetsintä 14.: Takuu Varoitus: Grillin käyttö on sallittu ainoastaan ulkotiloissa. Älä liikuta käytössä olevaa grilliä. Kun lopetat grillaamisen sulje kaasupullo ja grillin säätimet. Älä koskaan jätä päällä olevaa grilliä vartioimatta! Tärkeää: Jotkut grillin osat saattavat tulla erittäin kuumiksi. Ole erityisen varovainen kun lapsia tai kotieläimiä on läsnä. Varoitus: Älä käytä bensiiniä, spriitä tai muuta vastaavaa grillin sytyttämiseen! Varmista, että kaaasupullon päällä oleva säädin on grilleille tarkoitettu 30 mbar matalapainesäädin! Korkeapainesäätimen (50 mbar) käytöstä aiheutuneet vauriot eivät kuulu takuun piiriin. Korkeapainesäätimen käyttö on ehdottomasti kiellettyä!

3 3 1.:Tekniset tiedot Kaasu: Kaasupullo: Liitäntäpaine: Kulutus: Teho: Paino: Mitat: Grillausala: Poltin: Sytytys: Propaani P5, P11 30 mbar 1,4 kg/h n. 20 kw grilliosa n.61,5 kg vaunu n. 26 kg n. L 150,5 cm, S 63,5 cm, K 128,5 cm n. 46 x 40 cm(2x) Säädettävä Piezosytytys 5 kg kaasupullon sisällön palamisaika on noin 4-6 tuntia täydellä teholla. Ostaessasi LANDMANN-kaasugrillin, olet hankkinut korkealuokkaisen laatutuotteen. Grilli täyttää eurooppalaiset turvallisuusmääräykset (EN 498) Cenumerolla CE

4 4 2.: Grillin käyttö: a) Sytytys piezosytyttimellä Katso että kaikki säätimet ovat suljettuna 'OFF' asennossa, ja avaa sitten kaasupullon venttiili. Paina vasemmanpuoleinen säädinnuppi pohjaan ja käännä sitä samalla hitaasti vastapäivään kunnes tunnet painetta. Pidä säädin tässä asennossa 3-5 sekuntia, jotta kaasua ehtii virrata, ja jatka kääntämistä vastapäivään 'HIGH' asentoon. Paina sytytinnappia 3-4 kertaa. Kun poltin on syttynyt voit säätää haluamasi lämpötilan. Minimi ja maximi asentojen välillä säädin liikkuu ilman, että sitä tarvitsee painaa alas. Toiset polttimet sytytetään seuraavalla tavalla vasemmalta oikealle. Käännä säädin 'HIGH' asentoon. Kaasu ohjautuu polttimeen ja jo sytytetty vasen poltin sytyttää seuraavan polttimen automaattisesti. b) Sytytys takkatikuilla: Katso että kaikki säätimet ovat suljettuna 'OFF' asennossa, ja avaa sitten kaasupullon venttiili. Poista grillausritilä ja mahdollinen lämmönjakolevy ja laita sytytetty takkatikku tai sytytin vasemmanpuoleisen polttimen viereen.paina vasemmanpuoleinen säädin pohjaan ja käännä sitä samanaikaisesti vastapäivään 'HIGH' asentoon. Poltin syttyy muutaman sekunnin kuluttua. Pidä säädin alhaalla kunnes poltin palaa kunnolla. Toiset polttimet sytytetään samalla tavalla. Lämmönjakolevy jakaa lämmön tasaisesti grillausritilälle.

5 5 3.: Räjäytyskuva: Burner protection Side plateside wall

6 6 4.: Kokoaminen 1 M6*50*8PCS

7 7 2 M6*50*8PCS M6*4PCS M6*10*2PCS

8 8 3 M10*2PCS

9 9 4 M6*4*4PCS M4*5*4PCS

10 10 5 M8*15*4 CS

11 6 11

12 12 7 M6*15*10PCS

13 8 13

14 14 9 _ Ignitor Slot + AA battery Ignitor Spring 5.: Esivalmistelut: Grillin käyttöönottamiseen tarvitset nestekaasupullon (P5 tai P11 ) sekä kaasuletkun ja 30 mbar matalapainesäätimen. Näitä myyvät ja kaasupulloja vaihtavat taas täysiksi huoltoasemat ja kaasuliikkeet. Kohdasta 7 löydät ohjeet kaasupullon liittämisestä grilliin. Energiansäästö vihjeitä: a.: b.: c.: d.: Pidä kantta avoinna mahdollisimman vähän. Lämmitä grilliä ensin 5 min matalassa lämpötilassa, ja sitten 10min keskilämmöllä kansi avoinna. Älä esilämmitä grilliä pidenpään kuin on tarpeen. Käytä maksimitehoa vain tarvittaessa.

15 15 6.: Kaasupullon liittäminen Kun olet hankkinut kaasupullon sekä letkun ja 30 mbar kotitalouskäyttöön tarkoitetun säätimen voit liittää kaasupullon grilliisi. a.: b.: Pidä kaasupullo grillin vieressä, älä laita sitä polttimien alle, sillä kaasupullo pitää sijoittaa turvallisen matkan päähän lämmönlähteistä. Matalapaineensäädin asennetaan seuraavalla tavalla grilliin: Sulje säädin painamalla punainen liekinkuva alas. Kohota säätimen musta lukkorengas yläasentoon ja paina säädin pullon venttiiilin päälle. Vapauta otteesi lukkorenkaaasta ja paina sitä peukaloilla alaspäin. Kun säädin on lukittu pulloventtiiliin kuuluu vaimea napsahdus. Huom: Lue läpi kaikki käyttö- ja turvallisuusohjeet ennen kuin alat käyttää grilliä. Tarkista, että kaasuletkussa ei ole halkeamia tai muita vaurioita ennen käyttöä. Varmista että grillin kaikki kaasuajohtavat osat ovat tiiviitä. Testaamiseen voit käyttää saippuavettä. Mikäli vuotoja on, tiivistä liitokset tai vaihda vaurioituneet osat. Vaurioitunutta kaasuletkua ei saa käyttää. Pidä huolta että kaasupullon lähellä ei ole mitään avotulta kuten palavia savukkeita, kynttilöitä tai muuta avotulta. Huolehdi, että kaasupullon venttiili on aina suljettu kun lopetat grillaamisen. Katso ettei kaasuletku ole taitteella jotta kaasunsyöttö ei häiriinny. Varmista myös että letku ei ole pingoittunut eikä koske mihinkään kuumeneviin grillinosiin. Kaasupullon liittäminen grilliin. SWE 1. Säädin kiinnitetään letkuun ja tiivistetään letkuliittimellä. 2. Letkun toinen pää liitetään grillissä olevaan letkukaraan, myös tämä liitos tiivistetään letkuliittimellä. 3. säädin ruuvataan käsin kaasupulloon. Väännä vastapäivään (säätimessä on yleensä nuoli osoittamssa kiinnityssuunnan) GasreglageGängad anslutning Gängad anslutning Anslutningstapp för slang Gasflaska Regulator Slang

16 16 DK/NO/FIN 1. Tarkista että säädin on kiinni asennossa 'OFF' 2. Nosta lukkorengas ylös. 3. Paina säädin tiukasti kiinni kaasupulloon. Paina alaspäin kunnes kuulet vaimean napsahduksen. 4. Kun säädin on kunnolla pullossa kiinni voit vaikka nostaa pulloa säätimestä. 7.: Varoituksia ja turvallisuusneuvoja Lue seuraavat neuvot ennenkuin käytät uutta grilliäsi. 1.: Noudata käyttöohjeita välttääksesi turhia ongelmia ja vahinkoja. 2.: Jotkut grillin osat tulevat hyvin kuumiksi, joten ole varovainen kun läsnä on pieniä lapsia tai kotieläimiä. 3.: Kaasuvuodon yhteydessä sulje heti kaasupullon venttiili ja grillin venttiilit ja sammuta mahdolliset lähellä olevat avotulet. Tarkista kaikki kaasuajohtavat liitokset ja korjaa ne. Mikäli vuodon syy ei löydy, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi tai kaasuhuoltoliikkeeseen. 4.: Älä liikuta sytytettynä olevaa grilliä. 5.: Älä käytä tai säilytä syttyviä nesteitä tai kaasuja grillauspaikan lähellä. 6.: Tämä grilli on tarkoitettu vain ulkokäyttöön. 7.: Älä käytä avotulta vuototestin tekemiseen.

17 16 8.: Älä käytä kaasua vuotavaa grilliä. 9.: Älä irroita mitään kaasuajohtavia osia grillauksen aikana (kuten paineensäädin, kaasuletku tai kaasupullo). 10.: Älä milloinkaan jätä sytytettyä grilliä vartioimatta, ei edes pieneksi hetkeksi!! 11.:Grilliin ei saa tehdä omia muutoksia tai säätöjä. 12.:Älä sytytä grilliä autotallissa tai muussa vastaavassa suljetussa sisätilassa. Grilliä saa käyttää vain hyvin ilmastoidussa tilassa ja turvallisuusvälin palaviin materiaaliin tulee olla vähintään 0,5-1 metriä. Huomioi myös tuulen vaikutus! 13.:Huolla grilliäsi säännöllisesti. Jos et osaa tai ehdi tehdä sitä itse huollata grillisi paikallisessa kaasuhuoltoliikeessä kerran vuodessa. 14.: Grilliin ei saa itse tehdä mitään muutoksia. Venttiilin vaihdon voit teetättää kaasuhuoltoliikkeessä. 8.: Turvallisuusmääräykset 1. Tarkista grilliin kaasuajohtavat liitokset joka kerta kun vaihdat tai asennat uudelleen kaasupullon saippuavedellä. 2. Varaudu mahdollisiin onnettomuuksiin. Varmista, että tiedät mistä löydät sammutuspeiton tai jauhesammuttimen ja että osaat myös käyttää niitä. 3. Tarkista etteivät kaasuletku tai mahdolliset sähköjohdot pääse koskettamaan mitään grillin kuumia osia. 9.: Grillin sytyttäminen Varoitus: Kannen täytyy olla auki grillin sytyttämisen ajan! Grilliä sytyttäessäsi älä kumarru grillauspinnan yläpuolelle. Sytytä grilli turvallisesti seuraavalla tavalla:: a) Sytytys piezosytyttimellä Katso että kaikki säätimet ovat suljettuna 'OFF' asennossa, ja avaa sitten kaasupullon venttiili. Paina vasemmanpuoleinen säädinnuppi pohjaan ja käännä sitä samalla hitaasti vastapäivään kunnes tunnet painetta. Pidä säädin tässä asennossa 3-5 sekuntia, jotta kaasua ehtii virrata, ja jatka kääntämistä vastapäivään 'HIGH' asentoon. Paina sytytinnappia 3-4 kertaa. Kun poltin on syttynyt voit säätää haluamasi lämpötilan. Minimi ja maximi asentojen välillä säädin liikkuu ilman, että sitä tarvitsee painaa alas. Toiset polttimet sytytetään seuraavalla tavalla vasemmalta oikealle. Käännä säädin 'HIGH' asentoon. Kaasu ohjautuu polttimeen ja jo sytytetty vasen poltin sytyttää seuraavan polttimen automaattisesti.

18 16 b) Sytytys takkatikuilla: Katso että kaikki säätimet ovat suljettuna 'OFF' asennossa, ja avaa sitten kaasupullon venttiili. Poista grillausritilä ja mahdollinen lämmönjakolevy ja laita sytytetty takkatikku tai sytytin vasemmanpuoleisen polttimen viereen.paina vasemmanpuoleinen säädin pohjaan ja käännä sitä samanaikaisesti vastapäivään 'HIGH' asentoon. Poltin syttyy muutaman sekunnin kuluttua. Pidä säädin alhaalla kunnes poltin palaa kunnolla. Toiset polttimet sytytetään samalla tavalla. Kun säädin on 'HIGH' asennossa tulee liekkien olla n mm korkeita ja liekinkärjen keltainen väri minimissään. Minimiasento saadaan kääntämällä säädin vastapäivään säätimen ääriasentoon. Mikäli sinulla on ongelmia grillin sytyttämisen kanssa ota yhteyttä jälleenmyyjääsi. 10.: Kaasupullon säilytys Asuinhuoneistossa ja maanpäällisessä autotallissa nestekaasua saa säilyttää enintään 25 kg (esim. kaksi 11 kg pulloa). Suurin sallittu pullokoko on 11 kg. Nestekaasupulloa ei saa säilyttää ullakolla, kellarissa eikä maanalaisissa tiloissa. Nestekaasua ei myöskään saa säilyttää matkailuvaunujen, veneiden, sosiaalitilavaunujen tai vastaavien sisällä samassa tilassa, jossa yöpyy ihmisiä. Varastoi pullo aina pystyasennossa paikkaan, jossa se ei pääse kuumenemaan eikä ole alttiina mekaaniselle vahingoittumiselle. Tarkista ennen grillin käyttöönottoa, että grillin kaasua johtavat osat eivät ole tukossa estäen kaasun virtaamisen. 11.: 1.:Grillin puhdistaminen Seuraavat ohjeet auttavat sinua pitämään grillisi puhtaana. 1. Polta rasva polttimoista antamalla grillin palaa säätimen 'HIGH' asennossa n min. kansi avoinna. Vuoraa rasvapelti alumiinifoliolla ja laita foliolle hienojakoista hiekkaa johon rasva imeytyy. Vaihda hiekkatarvittaessa esimerkiksi muutaman grillauskerran jälkeen. Pyyhi marinadi ja rasva pois polttimoista säännöllisesti. Anna polttimoiden jäähtyä ennen kuin puhdistat ne. 2. Pyyhi ritilästä rasva ja ruuantähteet joka grillauksen jälkeen. Tarvittaessa pese ritilä runsaalla lämpimällä vedellä ja kuivaa ritilä sen jälkeen huolellisesti. 3. Grillin sisäpuoli täytyy myös pestä muutaman kerran sesongin aikana. Puhdistamiseen voit käyttää asitianpesuainetta ja harjaa. Varo että vettä ei pääse venttiileihin. 4. Tarkista muutaman kerran kesän aikana, että hämähäkit tai muut hyönteiset eivät ole tukkineet polttimoita. Puhdistamiseen voit käyttää piippurassia ja pulloharjaa. 5. Grillin tekninen muuttaminen voi aiheuttaa vaaratilanteita, joten älä tee grilliin ns. omia virityksiä.

19 16 12.: Turvallinen grillaus Sijoita grilli vakaalle ja tasaiselle alustalle tarpeeksi kauas mistään palavasta materiaalista kuten puista, kankaista, pensaista jne. Älä jätä koskaan sytytettyä grilliä vartioimatta. Ole erityisen varovainen kun lapsia tai kotieläimiä on läsnä! Pidä palonsammutustarvikkeet saatavilla. Jotkut grillin osat tulevat hyvin kuumiksi. Älä koskaan siirrä päällä olevaa grilliä vaan vasta kun se on kunnolla jäähtynyt. Käytä grillipihtejä ja paksua grillikinnasta grillauksen apuvälineinä. 13.: Vianetsintä Ongelma Syy Toimenpide Grilli ei syty 1. Kaasunsyöttö on suljettu 1. Avaa kaasuventtiilit. 2.Riittämätön/epätasainen kaasunsyöttö 2.Täytä kaasupullo Huom: Uusi grilli voi vaatia useamman 3.Piezosytyttimen kipinä 3.Tarkista sytyttimenkärjen sytyttämisyrityksen. ei ylety sytyttämään kaasua. etäisyys polttimesta. (Etäisyyden tulee olla noin 2-4mm). Asenna uudelleen jos tarpeellista. Grillissä on suuret keltaiset/oranssit liekit. Grillin liitoksissa on Puhdista polttimet ja liitokset tukos. Polttimet palavat 1. Liian vähän kaasua. 1.Vaihda tyhjä kaasupullo uuteen. epätasaisesti. 2.Poltin on tukossa. 2.Puhdista poltin. 3. Säädin on rikki. 3.Vaihda säädin. Säädin on jumittunut. Säädin kääntyy sisään Paina säädin sisäänpäin

20 16 14.: Takuu Landmann grillien takuu on yksi vuosi ostopäivästä alkaen. Takuu kattaa tuotantovirheet ja mahdollisesti puuttuvat osat, jotka korvataan. Takuu ei kata käyttöosien kuten polttimien tai ritilöiden vaihtoja. Takuu ei kata kuljetus-, tai kokamiskuluja, normaalista kulumisesta tai virheellisestä asennuksesta johtuvia vaurioita. Takuu ei ole voimassa jos grilliin on tehty omia asennuksia tai muutoksia. Takuu ei kata korkeapainesäätimen aiheuttamia vahinkoja. Takuuehtomme eivät poissulje kuluttajasuojalain ehtoja. Mikäli huolimatta huolellisesta valmistuksesta, kontrollista, pakkaamisesta ja kuljetuksesta tämä tuote ei ole täydellinen tai ei muuten vastaa odotuksianne, pyydämme teitä lähettämään tämän alkuperäisohjeen meille kommenteinenne: Kiitos, että olette valinneet LANDMANN-tuotteen! SVERIGE SUOMI LANDMANN Skandinavia AB LANDMANN Finland Oy Storgatan 70 Laulukuja Skillingaryd PL 1 Tel: SF Helsinki Fax: Tele: Fax: NORGE LANDMANN Norge A/S Haraldrudveien 1-3 N-0581 Oslo Tele: Fax: DANMARK LANDMANN Danmark A/S Hvidsværmervej 147 DK-2610 Rødovre Tele: Fax: Internetsivuilta löydät tietoa uutuuksista ja tarvikkeista.

Käyttö- ja asennusohje. Kaasugrilli Green Bay

Käyttö- ja asennusohje. Kaasugrilli Green Bay Käyttö- ja asennusohje. Kaasugrilli Green Bay Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen kaasugrillin asennusta ja käyttöä. Varoitukset: Lue käyttöopas huolellisesti ennen grillin käyttöönottoa. Jos ohjeita

Lisätiedot

VALOPETROOLILÄMMITIN R 25 X KÄYTTÖOHJE FIN

VALOPETROOLILÄMMITIN R 25 X KÄYTTÖOHJE FIN VALOPETROOLILÄMMITIN R 5 X KÄYTTÖOHJE Hyvä asiakas, onnittelut valintasi johdosta! Olet hankkinut laatutuotteen, josta on iloa useiksi vuosiksi. Se tietysti edellyttää, että käytät lämmitintä oikein. Lue

Lisätiedot

IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ

IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ KÄYTTÖTARKOITUS ENNEN PESUKONEEN KÄYTTÖÄ VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS ENNEN ENSIMMÄISTÄ PESUJAKSOA PYYKIN VALMISTELU

Lisätiedot

DENISON. Denison hiiligrilli KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET LUE TURVALLISUUSOHJEET JA VAROITUKSET HUOLELLISESTI ENNEN KUIN ALAT KOOTA GRILLIÄ.

DENISON. Denison hiiligrilli KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET LUE TURVALLISUUSOHJEET JA VAROITUKSET HUOLELLISESTI ENNEN KUIN ALAT KOOTA GRILLIÄ. DENISON Denison hiiligrilli KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET LUE TURVALLISUUSOHJEET JA VAROITUKSET HUOLELLISESTI ENNEN KUIN ALAT KOOTA GRILLIÄ. TURVALLISUUS! Grilliä ei saa käyttää sisätiloissa vain ulkokäyttöön.

Lisätiedot

GENANO 310 -ILMANPUHDISTIN

GENANO 310 -ILMANPUHDISTIN TT, tark. JSan GENANO KÄYTTÖOHJE Sivu 1 MFI ILMANPUHDISTUSTEKNOLOGIA GENANO 310 -ILMANPUHDISTIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 310 Log. versio TT, tark. JSan GENANO KÄYTTÖOHJE Sivu 2 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS (ISTRUZIONI ORIGINALI)

ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS (ISTRUZIONI ORIGINALI) ALKUPERÄISTEN OHJEIDEN KÄÄNNÖS (ISTRUZIONI ORIGINALI) JOHDANTO Arvoisa Asiakas, Kiitämme tuotteidemme valinnasta ja toivomme että ruohonleikkurisi vastaa odotuksiasi kaikilta osin. Tämän käyttöoppaan tarkoituksena

Lisätiedot

KESKUSPÖLYNIMURI. Käyttöja asennusohjeet

KESKUSPÖLYNIMURI. Käyttöja asennusohjeet by KESKUSPÖLYNIMURI Käyttöja asennusohjeet ESITTELY Haluaisimme onnitella Teitä keskuspölynimurihankinnastanne. Olet valinnut korkealaatuisen tuotteen, joka on valmistettu Saksassa. Hygieeninen puhtaus,

Lisätiedot

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE

POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B. Omistajan käsikirja. Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE POWER EQUIPMENT RUOHONLEIKKURI HRE42B Omistajan käsikirja Honda Europe Power Equipment S.A. Pôle 45 - Rue des Châtaigniers 45140 ORMES - FRANCE Sisällysluettelo Turvaohjeita 4 Aloitus 4 Valmistelut 4 Käyttö

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QB512W http://fi.yourpdfguides.com/dref/834386

Käyttöoppaasi. HUSQVARNA QB512W http://fi.yourpdfguides.com/dref/834386 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Johdanto. Sisältö. Power Max 826 O/OE -lumilinko Mallinro: 38597 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Mallinro: 38629 Sarjanro: 313000001 tai suurempi

Johdanto. Sisältö. Power Max 826 O/OE -lumilinko Mallinro: 38597 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Mallinro: 38629 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Power Max 826 O/OE -lumilinko Mallinro: 38597 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Mallinro: 38629 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Form No. 3373-714 Rev A Käyttöopas Johdanto Tämä lumilinko on tarkoitettu

Lisätiedot

1) Turvallisuusohjeet...1. 2) Pakkausmateriaalien ja käytöstä poistetun laitteen hävittäminen...2

1) Turvallisuusohjeet...1. 2) Pakkausmateriaalien ja käytöstä poistetun laitteen hävittäminen...2 ADPF 1100 1) Turvallisuusohjeet...1 Arvoisa Asiakas, Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ja laita ne talteen myöhempää käyttöä varten. Luovuta käyttöohje mahdolliselle seuraavalle omistajalle. Tämän käyttöohjeen

Lisätiedot

Käyttöohje. Rider 15Ts AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Käyttöohje. Rider 15Ts AWD. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Rider 15T Käyttöohje Rider 15T AWD Rider 15Ts AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 Huoltokirja Luovutushuolto...

Lisätiedot

Käyttöohje R 214TC. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Käyttöohje R 214TC. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Käyttöohje R 214TC Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish MERKKIEN SELITYKSET Tunnukset Näitä tunnuksia käytetään ajoleikkurissa ja käyttöohjeessa.

Lisätiedot

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA tuotteensa valitsemisesta. Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen kuin ajat ajoneuvolla ensimmäistä kertaa. Se sisältää ajoneuvoosi käyttöön liittyvää tietoa, ehdotuksia ja varotoimia,

Lisätiedot

Käyttöopas M2.02 M2.06

Käyttöopas M2.02 M2.06 M2 Käyttöopas M2.02 M2.06 ii Käyttöopas M2.02 M2.06 Sarjanumerot Vetus moottorinumero: Mitsubishi moottorinumero: Vaihteiston sarjanumero: Merkitse tähän sarjanumerot. Tämä yksinkertaistaa huoltopalvelulle

Lisätiedot

Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu

Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen koneen asennusta, liittämistä ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja koneesi rikkoutumisen. fi-fi M.-Nr. 09 722

Lisätiedot

Käyttöohje. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. FR 2216 FA FR 2218 FA 4X4

Käyttöohje. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. FR 2216 FA FR 2218 FA 4X4 8 Käyttöohje Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. FR 2216 FA FR 2218 FA 44 SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 JOHDANTO Hyvä asiakas... 3 Ajo ja kuljetus

Lisätiedot

TOHATSU MD 40,50B MD 70,90B MD 115 A OMISTAJAN KÄSIKIRJA

TOHATSU MD 40,50B MD 70,90B MD 115 A OMISTAJAN KÄSIKIRJA TOHATSU MD 40,50B MD 70,90B MD 115 A OMISTAJAN KÄSIKIRJA MD 40B MD 50B MD 70B MD 90B MD 115A 40507090115141108 SISÄLLYSLUETTELO : SIVU 1. TOHATSU PERÄMOOTTORISI : ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA 3 2. TEKNISET TIEDOT

Lisätiedot

TOHATSU MFS 30B OMISTAJAN KÄSIKIRJA MFS 30B

TOHATSU MFS 30B OMISTAJAN KÄSIKIRJA MFS 30B TOHATSU MFS 30B OMISTAJAN KÄSIKIRJA MFS 30B 30141108 SISÄLLYSLUETTELO : SIVU 1. TOHATSU PERÄMOOTTORISI : ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA 3 2. TEKNISET TIEDOT 4 3. MOOTTORIN OSAT 5 4. MOOTTORIN ASENNUS 6 MOOTTORIN

Lisätiedot

Rider 18 Rider 18 AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Rider 18 Rider 18 AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Käyttöohje Rider 18 Rider 18 AWD Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 Huoltokirja Luovutushuolto... 3 8 ensimmäisen

Lisätiedot

Johdanto. Sisältö. Käyttöopas. tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlyödään.

Johdanto. Sisältö. Käyttöopas. tapaturma tai jopa kuolema, jos suositellut varotoimenpiteet laiminlyödään. STOP Form No. 3369-565 Rev B Power Max Heavy Duty 926/928/1028 OXE -lumilinko Mallinro: 38820 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Mallinro: 38822 Sarjanro: 313000001 tai suurempi Mallinro: 38824 Sarjanro:

Lisätiedot

Käyttöohje. Pellettipoltin EP-18 A1

Käyttöohje. Pellettipoltin EP-18 A1 - 1 - Käyttöohje Pellettipoltin EP-18 A1 Maahantuoja: Wahlroos Verkstad Grankärrvägen 10 66160 LÅNGÅMINNE Puhelin: 06-3657105 GSM: 0400-862493 Faksi: 06-3657188 sähköposti: pellets@wv.fi www.wv.fi - 2

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO

KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO PESU- JA LISÄAINEET JÄÄNNÖSVEDEN TYHJENTÄMINEN NUKKASIHDIN IRROTTAMINEN

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. APRILIA SR 50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2931432

Käyttöoppaasi. APRILIA SR 50 http://fi.yourpdfguides.com/dref/2931432 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

MALLI: JKPK181-55 KÄYTTÖOHJE

MALLI: JKPK181-55 KÄYTTÖOHJE MALLI: JKPK181-55 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO TURVALLISUUS... 2 Hävittäminen... 3 JOHDANTO... 4 Ennen ensimmäistä käyttökertaa... 4 ASENNUS... 5 Sijoittaminen... 5 Jääkaappipakastimen tasapainottaminen...

Lisätiedot

Käyttöohje. Rider 11 Rider 11 C Rider 13 C Rider 13 AWD Rider 15 C

Käyttöohje. Rider 11 Rider 11 C Rider 13 C Rider 13 AWD Rider 15 C Käyttöohje Rider 11 Rider 11 C Rider 13 C Rider 13 AWD Rider 15 C Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 JOHDANTO

Lisätiedot

OWNER'S MANUAL. Operation Maintenance. Specifications OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Käyttö A030A01FC-GAT Huolto. Erittelyt

OWNER'S MANUAL. Operation Maintenance. Specifications OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Käyttö A030A01FC-GAT Huolto. Erittelyt OWNER'S MANUAL OMISTAJAN KÄSIKIRJA Käyttö A030A01FC-GAT Huolto Operation Maintenance Erittelyt Specifications HFC2072 Kaikki tämän kirjan tiedot olivat ajantasalla painatuksen ajankohtana. Hyundai pidättää

Lisätiedot

ARGO-NAUGHT HITSAUSKAASUN ANALYSAATTORI

ARGO-NAUGHT HITSAUSKAASUN ANALYSAATTORI KÄYTTÖOHJEKIRJA ARGO-NAUGHT HITSAUSKAASUN ANALYSAATTORI VAROITUS! ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÖNOTTOA, LUE JA YMMÄRRÄ TÄMÄN KÄYTTÖOHJEEN SISÄLTÖ. JOS KYSYTTÄVÄÄ TAI EPÄSELVYYKSIÄ, OTA YHTEYTTÄ SUMNER TUOTTEIDEN

Lisätiedot

Automaattinen maidonvaahdottaja. Käyttöohjeet

Automaattinen maidonvaahdottaja. Käyttöohjeet Automaattinen maidonvaahdottaja Käyttöohjeet Sisällysluettelo Maidonvaahdottajasi TÄRKEITÄ TURVALLISUUTTA KOSKEVIA OHJEITA... 3 Oikea käyttö... 3 Säätimet... 4 1 Laitteen asennus ja liitännät... 6 2 Käyttö...

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Johdanto... 119 Käyttöohjeessa käytetyt symbolit...119 Suluissa olevat kirjaimet...119 Ongelmat ja korjaustoimenpiteet...

Sisällysluettelo. Johdanto... 119 Käyttöohjeessa käytetyt symbolit...119 Suluissa olevat kirjaimet...119 Ongelmat ja korjaustoimenpiteet... Sisällysluettelo Johdanto... Käyttöohjeessa käytetyt symbolit... Suluissa olevat kirjaimet... Ongelmat ja korjaustoimenpiteet... Turvallisuus... Tärkeitä turvaohjeita... Oikea käyttö... 0 Käyttöohjeet...

Lisätiedot