Kompaktit sekoittimet. Sarja joka kattaa kaikki tarpeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kompaktit sekoittimet. Sarja joka kattaa kaikki tarpeet"

Transkriptio

1 Kompaktit sekoittimet Sarja joka kattaa kaikki tarpeet

2 Upposekoittimet Parempi sekoittuminen pienemmällä tehonkulutuksella Kuiva-asennettuihin sekoittimiin verrattuna upposekoitinratkaisut tarjoavat suuremman joustavuuden ja huomattavan energiansäästön monenlaisissa sekoitustehtävissä kuten kiintoaineiden liettämisessä, pohjaeroosiossa, ainesten sekoittamisessa, kierrättämisessä tai kerrostuneisuuden poistossa. Miten sekoitus toimii? Kaikissa sekoitussovelluksissa tarvitaan sopivana yhdistelmänä paikallista pyörteisyyttä ja kokonaisvirtausta. Kun kokonaisvirtaus toimii hyvin, koko säiliön sisältö joutuu liikkeeseen niin että kaikki osat ovat mukana sekoittumisessa. Useimmissa sekoitussovelluksissa syntyy pyörteisyyttä enemmän kuin riittävästi, joten sekoitustehokkuuden määrää kokonaisvirtauksen voimakkuus. Upposekoittimen tehokkuutta mitataan sen tuottamalla työntövoimalla (N). Siten kokonaisvirtauksen voimakkuus vuorostaan riippuu asennuksen kokonaistyöntövoimasta. Upposekoittimet merkitsevät tehokkaampaa kokonaisvirtausta Päinvastoin kuin kuiva-asennetut sekoittimet, upposekoittimet tarjoavat suuren sijoitus- ja suuntausvapauden. Tätä vapautta hyödyntämällä voidaan sekoitussuihku saada muodostumaan pitkällä matkalla ja mukautumaan säiliön muotoon. Näin kokonaisvirtaus saadaan mahdollisimman tehokkaaksi. Tuloksena on parempi sekoittuminen ja pienempi tehonkulutus. Kun sekoitussuihku saa rauhassa muodostua, koko säiliön sisältö joutuu voimakkaaseen liikkeeseen ja sekoittuminen on tehokasta. Upposekoitin tarjoaa suuremman sijoitus- ja suuntausvapauden.

3 Helppo ja nopea asennus Asennustavat Reunasennus Pienet sekoittimet voidaan asentaa ankoon, joka kiinnitetään yksinkertaisesti sangalla tai pulteilla altaan reunaan. Upposekoitin on usein edullisempi ratkaisu kuin kuiva-asennetut sekoitinjärjestelmät. Upposekoittimien asennus on nopeaa ja pääomakustannuksia säästävää, koska ei tarvita kalliita hoitosiltoja, ulkopuolista voimansiirtoa tai betonijalustoja moottoreille. Johdeputkijärjestelmä Tavallisin asennustapa. Sekoitinta nostetaan ja lasketaan altaan seinämässä olevaa tankoa pitkin. Ei kalliita muutostöitä Kiitos asennustavan joustavuuden voidaan sekoittimia käyttää olemassaolevissa säiliöissä ilman kalliita muutoksia. Upposekoitinten asennukseen on tarjolla useita erilaisia teknisiä ratkaisuja. Tavallisimmin käytetyt asennustavat on esitelty ohessa. Voimme antaa neuvoja muistakin mahdollisista ratkaisuista. Pohja-asennus Käytetään usein matalissa altaissa ja lammikoissa. Sekoitin kiinnitetään pohjassa olevaan telineeseen. Laippa-asennus Sekoitin kiinnitetään sovituslaippaan, joka vuorostaan asennetaan säiliön tarkastusaukkoon.

4 Mallit Sekoitinsarja joka kattaa kaikki tarpeet Flygtin 4600-sarjan kompaktit sekoittimet tarjoavat kustannustehokkaita ratkaisuja monenlaisiin sekoitustarkoituksiin, esimerkiksi seuraaviin: Biologiset käsittelyaltaat Lietteen varastoaltaat Tasausaltaat ph-stabilointialtaat Kloorausaltaat Massakyypit Malmilietepumppukaivot Kalkkilietteen varastoaltaat Bentoniitin valmistusaltaat Lämmönvaihtimet Sammutusaltaat Jäätymisenesto Lantasäiliöt ja monet muut 4600-sarjan sekoittimet ITT Flygt tarjoaa suorakäyttöisiä sekoittimia kahdeksaa eri kokoa. Sekoittimen modulaarisessa rakenteessa käytetään standardoitua osa- ja materiaalivalikoimaa, ja kuhunkin malliin on saatavana sarja erisuuruisia siipikulmia, joten suoritusarvojen suhteen on valinnan varaa laajalti. Työntövoima [N] PA 254 ASTM Flygtin sekoitinmalli Malli Sekoitin 4610 Sekoitin 4620 Sekoitin 4630 Sekoitin 4640 Sekoitin 4650 Sekoitin 4660 Sekoitin 4670 Sekoitin 4680 Akseliteho 50 Hz, 0,75 kw 50 Hz, 1,5 kw 50 Hz, 1,5 kw 50 Hz, 2,5 kw 50 Hz, 5,5 kw 50 Hz, 10,0 kw 50 Hz, 13,0 kw 50 Hz, 25,0 kw Suurin nimellis- 50 Hz, 0,20 kn 50 Hz, 0,34 kn 50 Hz, 0,48 kn 50 Hz, 0,79 kn 50 Hz, 1,9 kn 50 Hz, 2,9 kn 50 Hz, 3,8 kn 50 Hz, 6,4 kn työntövoima Potkurin 210 mm 210 mm 368 mm 368 mm 580 mm 580 mm 766 mm 766 mm halkaisija Varustettuna suihkurenkaalla Ilman suihkurengasta

5 Luotettavuus syntyy harkituista yksityiskohdista Rakenne Kaapelin läpivienti Kokoonpuristuva kaapeliholkki ja vedonpoisto estävät vuodon moottoriin. Tiivisteyksikkö Yhdeksi jäykäksi yksiköksi kootut itse suunnittelemamme akselitiivisteet suojaavat moottoria ympäröivältä nesteeltä. Tiivistekammio Tiivistekammio, jossa on suojanestettä. Tämä neste myös voitelee ja jäähdyttää tiivistettä. Sähkömoottori Moninapainen oikosulkumoottori, jossa on ylikuumenemissuoja. Suunniteltu suorakäynnistykseen. Laakerit Akselia kannattaa potkuripäässä yksi päälaakeri ja takapäässä kaksoislaakeri. Potkuri Ohuet kaksoiskaarevat siivet on suunniteltu parasta mahdollista hyötysuhdetta silmälläpitäen. Potkurin siivet voidaan hitsata napaan eri kulma-asentoihin tarvittavien sekoitusominaisuuksien mukaan. Suihkurengas Parantaa hydraulista hyötysuhdetta ja vähentää siten tehonkulutusta.

6 Potkuri ja suihkurengas Suuri työntövoima pienellä tehonkulutuksella Sekoittimen tehokkuus riippuu ensi kädessä hydraulisten osien rakenteesta. Ja lähes kaikissa sovelluksissa sekoitustulos riippuu siitä, miten hyvä kokonaisvirtaus saadaan kehittymään koko altaaseen. Siksi kaikki Flygtin sekoittimet on suunniteltu mahdollisimman suuren työntövoiman aikaansaamiseksi pienimmällä mahdollisella tehonkulutuksella. Hyötysuhde on saatava pysymään hyvänä silloinkin kun sekoitettava aines on kuitupitoista. Flygtin potkurien taakse kaartuva muotoilu minimoi tukkeutumisvaaran. Kokonaiskustannus Suihkurengasvertailu ilman suihkurengasta suihkurenkaalla varustettuna Suihkurenkaan takaisinmaksuaika muodostuu usein lyhyeksi. Suihkurengasta käyttäen vielä parempaan hyötysuhteeseen Hyvin suunniteltu suihkurengas voi parantaa sekoittimen hyötysuhdetta huomattavasti ja siten edelleen vähentää tehonkulutusta tuottaen silti saman tai jopa suuremman työntövoiman. Sekoittimesta lähtevä virtaus on suunnaltaan aksiaalinen, mutta tuleva virtaus on pääasiallisesti radiaalinen. Suihkurengas pienentää tästä suunnanmuutoksesta johtuvia häviöitä samoin kuin paluuvirtausta siivenkärjen ohi. Hyötysuhde saattaa kasvaa vedessä % ja sakeissa nesteissä enemmänkin. ITT Flygtin sekoittimien suoritusarvot on osoitettu luotettavilla mittauksilla. Aika

7 Kestävää ruostumatonta terästä Teräslaadut Sekoittimet joutuvat usein toimimaan korroosiota aiheuttavissa ja/tai kuluttavissa nesteissä, ja sekä kuluminen että korroosio voivat vaikuttaa sekoittimeen, etenkin potkuriin. Nesteen korroosiovaikutus voi johtua monista syistä, joita ovat esimerkiksi liuennut happi, matala ph, klooripitoisuus tai tietyt mikro-organismit. Kuluttavuus johtuu nesteen joukossa olevista kovista hiukkasista. Mikä materiaali kestää parhaiten korroosiota? Haponkestävä teräs ASTM 316L on usein sopivin materiaali Flygtin 4600-sarjan sekoittimiin. Molybdeenipitoisuutensa ansiosta se kestää korroosiovaikutusta jopa kloridipitoisissa nesteissä. Täten se on suositeltavin vaihtoehto moniin jätevedenkäsittelylaitoksiin ja useimpiin prosessiteollisuuden sovelluksiin. ASTM 304 on vaihtoehto, joka sopii lievemmin korrodoiviin nesteisiin (kloridipitoisuus <200 ppm, ph 7). Erityisen aggressiivisiin nesteisiin kuten meriveteen voidaan sekoittimien materiaaliksi valita Proacid 254 (ks. kaaviota). ASTM 304 ASTM 316L Kloridipitoisuus % 0,8 0,7 0,6 0,5 0,4 0,3 0,2 0, Materiaalien Proacid 254, ASTM 316L ja ASTM 304 sovellusala riippuu ph-arvosta ja kloridipitoisuudesta. Suhteellinen kulumisaika Korroosionkestävyys PA 254 ASTM 316 L ASTM 304 ph Potkurin kulutuskestävyys 2 1 Proacid 254 Kova kovaa vastaan Tavalliset metallit voivat joutua alttiiksi kovalle kulutukselle, kun sekoitin toimii kovissa mineraalilietteissä. Tämän haitan torjumiseksi Flygtin 4600-sarjan sekoittimien potkurit voidaan valmistaa myös runsaasti kromia sisältävästä valkoisesta valuraudasta. Tämä seos kestää erittäin hyvin kulutusta; sen korroosionkestävyys on kuitenkin rajallinen, eikä sen käyttöä suositella, jos ph on pienempi kuin 5,5. Runsaskromisesta valuraudasta valmistettu potkuri ASTM 316 L Proacid 254 Hi-Cr Materiaali Kovuus (HB) Kovuus (HB) ASTM 316L 170 Proacid Hi-Cr-valurauta 600 Potkurin materiaalin kovuus on tärkeä tekijä kuluttavassa käytössä.

8 Akselitiivisteet Oikeat tiivisteet sovellukseenne Akselitiivisteillä on olennainen merkitys upposekoittimien luotettavalle toiminnalle. Flygtin 4600-sarjan sekoittimissa on kahdet mekaaniset akselitiivisteet, joiden välissä on suojanestettä. Sisempi ja ulompi tiiviste on koottu yhdeksi jäykäksi yksiköksi. Miksi tiivisteet kuluvat? Teoriassa mekaanisten tiivisteiden pintojen välillä tulisi aina olla ohut nestekalvo. Käytännössä renkaiden välillä esiintyy aina jonkin verran suoraa kosketusta, minkä vuoksi tiivistepinnat kuluvat. Tästä syystä oikealla materiaalilla ja sen liukuominaisuuksilla on erittäin suuri merkitys mekaanisen tiivisteen kestoiälle. Volframikarbidia vai piikarbidia? ITT Flygt tarjoaa 4600-sarjan sekoittimiin tiivisteiden materiaaliksi kahta vaihtoehtoa: korroosionkestävää volframikarbidia (WCCR) tai piikarbidia (SiC). WCCR on paras valinta useimpiin sovelluksiin. Sen erinomaiset liukuominaisuudet merkitsevät kahden tiivistepinnan kulumisen huomattavaa vähenemistä pidentäen käyttöikää ja pienentäen vuotoriskiä. WCCR on myös mekaanisesti lujempaa ja paljon vähemmän haurasta tai arkaa käsittelylle kuin SiC. Materiaaliin lisätty kromi-, nikkeli- ja molybdeenisideaine antaa WCCR:lle lisäksi erinomaisen korroosionkestävyyden ph-arvoon 3 saakka. SiC on parempi valinta kahdessa tapauksessa: kun ph on pienempi kuin 3, ja kun sekoitetaan hienoja hiukkasia, jotka ovat kovempia kuin WCCR. Taivutuslujuus (MPa) Murtositkeys (MPam 1/2 ) WCCR SiC 390 4,5 WCCR:n mekaaniset ominaisuudet ovat ylivoimaiset.

9 Helppokäyttöiset ja luotettavat apuvälineet Asennusvarusteet Asennusvarusteiden tulee olla niin tanakat, että ne kestävät sekoittimen painon ja sen aiheuttamat reaktiovoimat vuodesta vuoteen. Toiminnan tehokkuus vaatii myös, että laitteiston käsittely on helppoa sekä asennuksen että tarkastusten ja huollon yhteydessä. Johdetangot kaikkiin altaisiin Useimmissa Flygtin upposekoittimien käyttösovelluksissa käytetään johdetankoa ja nostolaitetta. Johdetanko on kiinnitettynä ylä- ja alakiinnikkeellä. Pitkä johdetanko voidaan lisäksi varustaa välikiinnikkeellä. Kiinnikkeiden varassa johdetankoa voidaan kääntää eri kulmiin sekoittimen suuntaamiseksi. Sekoitin voidaan asentaa johdetankoon mielivaltaiselle korkeudelle sovelluksen vaatimusten mukaan. Kätevät ja turvalliset nostolaitteet ITT Flygt toimittaa laitteet, joilla sekoittimien nostaminen ja käsittely käy kätevästi. Turvallisuuden takeena on CE-merkintä. Nostolaite on alapäästään kiinnitetty jalkaan, jonka varassa sitä on helppo kääntää. Sekoittimen nostamista varten nostolaite varustetaan joko vintturilla tai nostotaljalla. Investointikustannusten säästämiseksi voidaan käyttää samaa nostolaitetta usealle sekoittimelle. Sekoittimet voidaan jättää upoksiin ilman että ne ovat nostovaijerin varassa. Yhtenä ratkaisuna on ITT Flygtin patentoima nostolaite, jonka avulla taataan varma kiinnittyminen sekoittimen nostosankaan.

10 Optiot ja lisävarusteet Ratkaisut joka tilanteeseen Räjähdyssuojatut versiot Räjähdysvaarallisiin tai tulenarkoihin ympäristöihin voidaan kaikki Flygtin sekoittimet toimittaa Exhyväksyttyinä versioina. Staattorin kosteusanturi Koska mekaanisen akselitiivisteen muodostaa kaksi liikkuvaa pintaa, se ei ole hermeettisen tiivis. Siksi sen läpi voi tapahtua vähäistä, hallittua vuotoa. Mahdollisen kosteuden osoittamiseksi voidaan asentaa pieni anturi. Valvonta Ylikuumenemissuojan ja kosteusanturin valvonta on sopivinta hoitaa Flygtin MiniCAS-releellä. Se ratkaisee helpolla tavalla laitteistonne valvonnan. Patentoitu pyörresuoja Joissakin tapauksissa nesteallas on hyvin matala, tai sekoitin on sijoitettava lähelle pintaa. Silloin saattaa pinnasta imeytyä ilmapyörteitä sekoittimen potkuriin, mikä voi vioittaa potkuria ja huonontaa toimintatehokkuutta. Tämän estämiseksi Flygtin sekoittimet voidaan varustaa patentoidulla pyörrekilvellä. Tiivisteen huuhtelu Kun sekoitetaan hyvin hienoja hiukkasia (pienempiä kuin mekaanisen akselitiivisteen pintojen välisen nestekalvon paksuus), nämä hiukkaset voivat tunkeutua tiivisteen läpi. Tämän estämiseksi Flygtin sekoittimiin on saatavana lisävarusteet tiivisteen huuhtelemiseksi joko ilmalla tai vedellä.

11 Huoleton käyttö vuodesta vuoteen Huolto Kattava huoltoverkko Laitteiston huolto ja kunnossapito ovat avaintekijöitä kaikessa tuottavassa toiminnassa. ITT Flygt tarjoaa verrattoman maailmanlaajuisen huoltoverkon, jonka ansiosta lähellänne on aina asiansa osaava huoltoliike missä maailman kolkassa tahansa. Kokonaispalvelu Ei ole kahta samanlaista sekoitinasennusta ja - järjestelmää, joten tarvittavan huollon ja tuen määrä vaihtelee tilanteenne mukaan. ITT Flygtiltä voitte valita juuri tarpeitanne vastaavan tukitason, pelkästä haluamienne sekoittimien toimittamisesta täyteen huoltotukeen. ITT Flygtin täydellisen palvelun periaate tarkoittaa, että saatte sen palvelun, jota tarvitsette, haluamillanne ehdoilla. Huolto helpommaksi katso Internetistä Sekoittimiemme suunnittelussa kiinnitämme suurta huomiota nopean ja vaivattoman huollon tarjoamiseen käyttöpaikalla. Tämän tuen ja varaosasarjojemme ansiosta saadaan seisokkiaika minimoiduksi. Asiakkaille, jotka haluavat itse huoltaa sekoittimensa, on tarjolla seikkaperäiset korjaamo- ja huoltokäsikirjat joko painettuina tai verkko-osoitteesta 15 vuoden varaosatakuu Takaamme, että jonkin sekoitinmallin tuotannon lopettamisen jälkeen varaosia on saatavana 15 vuoden ajan. Tämä on yksi niistä tavoista, joilla ITT Flygt sitoutuu asiakkaittensa pitkäaikaiseen palveluun.

12 ITT Flygt on maailman johtava uppopumppu- ja -sekoitinratkaisujen valmistaja ja toimittaja. Flygtin uppopumppuja, sekoittimia ja ilmastusjärjestelmiä käytetään jätevedenkäsittelylaitoksissa, jätevesijärjestelmissä ja lukuisissa muissa sovelluksissa. Meidän kokemustamme käyttävät hyväkseen insinöörit, suunnittelijat ja konsultit varmistaakseen ratkaisujemme luotettavan ja kustannustehokkaan käytön. ITT Flygtillä on huolto- ja myyntipisteitä yli 130 maassa Compact subm. mixers Fi.0,5M ITT Flygt AB / Trosa Tryckeri AB 55031

Flygtin kompaktit sekoittimet. Luotettavaa monipuolisuutta ja tehokkuutta

Flygtin kompaktit sekoittimet. Luotettavaa monipuolisuutta ja tehokkuutta Flygtin kompaktit sekoittimet Luotettavaa monipuolisuutta ja tehokkuutta Johdanto Kompaktia sekoitusta kaikkiin tarpeisiin Flygtin kompaktien sekoittimien edut Sekoittamisen haasteeseen vastaaminen Kaikissa

Lisätiedot

Repijäuppopumppu. Paineviemärijärjestelmän sydän

Repijäuppopumppu. Paineviemärijärjestelmän sydän Repijäuppopumppu Paineviemärijärjestelmän sydän Parhaimmillaan paineen alla Kun korkeuserot ja välimatkat estävät viettoviemärin käytön, jää vain yksi kustannustehokas ja joustava ratkaisu jäljelle. Jopa

Lisätiedot

Flygtin hidaskierroksiset sekoittimet. Loistava tehokkuus

Flygtin hidaskierroksiset sekoittimet. Loistava tehokkuus Flygtin hidaskierroksiset sekoittimet Loistava tehokkuus Johdanto Energiatehokas sekoitus Flygtin hidaskierroksisten sekoittimien edut Sekoittamisen haasteeseen vastaaminen Kaikissa sekoittamissovelluksissa

Lisätiedot

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA 2 KÄYTTÖ SWEPAC F75E Koneella tiivistetään soraa ja hiekkaa pienissä rakennustöissä, kuten valmistaessa alustaa betonikiville tai puutarhojen kivilaatoille. Koneen kompakti muotoilu

Lisätiedot

Sekoittimet, virtauskehittimet, siilot ja säiliöt

Sekoittimet, virtauskehittimet, siilot ja säiliöt Sekoittimet, virtauskehittimet, siilot ja säiliöt Pystysekoittimet Laaja valikoima pystysekoittimia erilaisiin käyttökohteisiin. Stamo pystysekoittimet on yksilöllisesti suunniteltuja ja valmistettuja

Lisätiedot

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE

Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE Lämpöputkilämmönsiirtimet HPHE LÄMMÖNTALTEENOTTO Lämmöntalteenotto kuumista usein likaisista ja pölyisistä kaasuista tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden energiansäästöön ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen

Lisätiedot

Flygtin pystysekoittimet. Kätevä ja tehokas

Flygtin pystysekoittimet. Kätevä ja tehokas Flygtin pystysekoittimet Kätevä ja tehokas Johdanto Huippuluokan energiatehokas suorituskyky Kattava sekoitinvalikoima Sekoittamisen haasteeseen vastaaminen Kaikissa sekoittamissovelluksissa tarvitaan

Lisätiedot

Yhtiön nimi: Luotu: Puhelin:

Yhtiön nimi: Luotu: Puhelin: 1 SP 17-7 Tuote No.: 12A197 Porakaivoon asennettava uppopumppu soveltuu puhtaan veden pumppaukseen. Pumppu voidaan asentaa pysty- tai vaakasuuntaisesti. Kaikki teräskomponentit on valmistettu ruostumattomasta

Lisätiedot

Yhtiön nimi: Luotu: Puhelin:

Yhtiön nimi: Luotu: Puhelin: 1 SP 17-7 Tuote No.: 12A197 Porakaivoon asennettava uppopumppu soveltuu puhtaan veden pumppaukseen. Pumppu voidaan asentaa pysty- tai vaakasuuntaisesti. Kaikki teräskomponentit on valmistettu ruostumattomasta

Lisätiedot

TH-FLWBL läpivientianturin asennusohjeet. TH-FLWBL on 11, 200kHz anturi joka on suunniteltu Lowrance laitteisiin jotka käyttävät sinistä liitintä.

TH-FLWBL läpivientianturin asennusohjeet. TH-FLWBL on 11, 200kHz anturi joka on suunniteltu Lowrance laitteisiin jotka käyttävät sinistä liitintä. TH-FLWBL läpivientianturin asennusohjeet TH-FLWBL on 11, 200kHz anturi joka on suunniteltu Lowrance laitteisiin jotka käyttävät sinistä liitintä. Lue ohjeet huolella ennenkuin asennat anturin. Muista että

Lisätiedot

Asennusohje. 7340069 v.2

Asennusohje. 7340069 v.2 FI Asennusohje 7340069 v.2 FI IMP PUMS vakuuttaa, että nämä tuotteet ovat seuraavien EU-direktiivien vaatimusten mukaisia: FI Vianmääritys Vika Syy Korjaus Pumppu ei Virransyöttövika Tarkasta

Lisätiedot

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS

SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS SPIRALAIR -KOMPRESSORIT K1-4 K6-8 COMBI KS1-4 KS6 5 MULTI PUHTAUS HILJAISUUS KYLMÄ KS / T Integroitu kuivain PUHTAUS PUHDASTA ILMAA Ilmaa puhtaimmassa muodossaan Teollisen prosessin tehokkuus ja tuotteiden

Lisätiedot

"THE FLOW" TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE KAKSITOIMISELLE MEKAANISELLE TIIVISTEELLE (T 03)

THE FLOW TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE KAKSITOIMISELLE MEKAANISELLE TIIVISTEELLE (T 03) THE FLOW TECHNO TFT OY KORVENKYLÄNTIE 10 P.O. BOX 50 40951 MUURAME, FINLAND TEL: +358-14-3722113 FAX: +358-14-3722012 E-mail: flowtechno@flowtechno.com TIIVISTENESTELAITE: TFT W03 A F Sivu: 1/7 Korvaa:

Lisätiedot

Yhtiön nimi: Luotu: Puhelin: Päiväys: Positio Laske Kuvaus 1 SP Tuote No.: 12A01907

Yhtiön nimi: Luotu: Puhelin: Päiväys: Positio Laske Kuvaus 1 SP Tuote No.: 12A01907 Positio Laske Kuvaus 1 SP 17-7 Tuote No.: 12A197 Porakaivoon asennettava uppopumppu soveltuu puhtaan veden pumppaukseen. Pumppu voidaan asentaa pysty- tai vaakasuuntaisesti. Kaikki teräskomponentit on

Lisätiedot

VARISCO itseimevät jätepumput ST-R

VARISCO itseimevät jätepumput ST-R VARISCO itseimevät jätepumput ST-R Varisco ST-R -sarjan pumput ovat itseimeviä kierrätyspumppuja ja soveltuvat suuria kiintoaineita sisältävien lietteiden pumppaamiseen. Pumput asennetaan pumpattavan nesteen

Lisätiedot

Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla.

Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla. Ratkaisee kulumisongelmat lähes kaikissa tilanteissa Kalenborn GmbH:n tuotteiden avulla. KALOCER KALOCER KALSICA ABRESIST KALSICA Piikarbidi Piikarbidi Kovasementti Valettu Kovasementti keraami Teollisuuden

Lisätiedot

VARISCO itseimevät keskipakopumput J

VARISCO itseimevät keskipakopumput J VARISCO itseimevät keskipakopumput J Teollisuuskäyttökohteet Nesteensiirto: puhtaat tai likaiset nesteet, neutraalit nesteet, hapot, emäkset; hiekka, muta- tai kiintoainesuspensiot; puhtaat tai likaiset

Lisätiedot

kytodistettu suorituskyky ja luotettavuus

kytodistettu suorituskyky ja luotettavuus . kytodistettu suorituskyky ja luotettavuus SCPP 1 Kiertomäntäpumppu Käyttökohde Positiivisten syrjäytyspumppujen SCPP-sarja on suunniteltu käytettäväksi monenlaisissa sovelluksissa meijeri-, elintarvike-,

Lisätiedot

Flygtin repijäpumput REPIJÄPUMPUN KEKSIJÄLTÄ

Flygtin repijäpumput REPIJÄPUMPUN KEKSIJÄLTÄ Flygtin repijäpumput REPIJÄPUMPUN KEKSIJÄLTÄ JOHDANTO Repijäpumppu vaativiin haasteisiin Miksi valita Flygtin repijäpumppu? Tehokas Säätyy todellisten järjestelmän olosuhteiden mukaan tuottamatta erittäin

Lisätiedot

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19

KULMAVAIHTEET. Tyypit W 088, 110, 136,156, 199 ja 260 TILAUSAVAIN 3:19 Tyypit W 088, 110, 16,156, 199 ja 260 Välitykset 1:1, 2:1, :1 ja 4:1 Suurin lähtevä vääntömomentti 2419 Nm. Suurin tuleva pyörimisnopeus 000 min -1 IEC-moottorilaippa valinnaisena. Yleistä Tyyppi W on

Lisätiedot

Modulaarinen rakenne helpottaa huoltoa ja käyttöä. öljyntäyttö/huohotinkorkki. Klassinen lohkoroottoripumppu

Modulaarinen rakenne helpottaa huoltoa ja käyttöä. öljyntäyttö/huohotinkorkki. Klassinen lohkoroottoripumppu Modulaarinen rakenne helpottaa huoltoa ja käyttöä Valurautainen laakeripesä antaa vakautta kautta pumpun käyttöalueen Järeät perän neulalaakerien vierintäpinnat antavat täyttä vakautta hihna- tai ketjukäyttöisille

Lisätiedot

Laatua ja uusia ominaisuuksia käyttäjien toiveiden pohjalta

Laatua ja uusia ominaisuuksia käyttäjien toiveiden pohjalta UPPOPUMPUT Laatua ja uusia ominaisuuksia käyttäjien toiveiden pohjalta Grindex on suunnitellut ja valmistanut sähkökäyttöisiä uppopumppuja jo noin 5 vuoden ajan. yt Grindex tarjoaa täysin uuden uppo- ja

Lisätiedot

Nostetta kuormankäsittelyyn

Nostetta kuormankäsittelyyn Kuormausnosturit Vaihtolavalaitteet Ajoneuvotrukit Takalaitanostimet Puutavara- ja kierrätysnosturit Nostetta kuormankäsittelyyn www.hiab.com Hiab tuntee kuormankäsittelyn toimialat ja niiden erityispiirteet.

Lisätiedot

Yhtiön nimi: Luotu: Puhelin: Päiväys: Positio Laske Kuvaus 1 SP 2A-23. Tuote No.: 09001K23

Yhtiön nimi: Luotu: Puhelin: Päiväys: Positio Laske Kuvaus 1 SP 2A-23. Tuote No.: 09001K23 Positio Laske Kuvaus 1 SP 2A-23 Tuote No.: 91K23 Huom.! Tuotteen kuva voi poiketa todellisesta tuotteesta Porakaivoon asennettava uppopumppu soveltuu puhtaan veden pumppaukseen. Pumppu voidaan asentaa

Lisätiedot

-RAKENNUSSIRKKELI UUTUUS! RAKENNUSSIRKKELI RS 400/450 LISÄVARUSTEET. SIVUPÖYTÄ leveys 600 mm pituus 685 mm. PÄÄTYPÖYTÄ leveys 685 mm pituus 530 mm

-RAKENNUSSIRKKELI UUTUUS! RAKENNUSSIRKKELI RS 400/450 LISÄVARUSTEET. SIVUPÖYTÄ leveys 600 mm pituus 685 mm. PÄÄTYPÖYTÄ leveys 685 mm pituus 530 mm -RAKENNUSSIRKKELI RAKENNUSSIRKKELI RS 400/450 4,0 (otto 4,82) kw/400v, 2800 r/min, IP 54, sähkömagneettisella jarrulla Kuvan sirkkeli lisävarustein. ESKO-rakennussirkkeli on kovaan ammattikäyttöön tarkoitettu

Lisätiedot

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS

PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS PESUKONEEN JA LINGON ASENNUS Vaatehoitotila kuuluu tärkeänä osana kiinteistöön. Laitteet ja varusteet on määriteltävä ja sijoitettava tilaan siten, että niiden käyttö on mahdollisimman helppoa ja esteetöntä.

Lisätiedot

HESE. -puskulevystä tiehöylään

HESE. -puskulevystä tiehöylään HESE -puskulevystä tiehöylään Hese-työkone on teiden ja piha-alueiden kunnossapitoon tarkoitettu yleistyökone. Monipuolisuudessaan Hese on täysin ylivoimainen, samalla koneella tehdään kaikki teiden sekä

Lisätiedot

"THE FLOW" TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE APP / APT PUMPULLE, SOVITE (T 02)

THE FLOW TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE APP / APT PUMPULLE, SOVITE (T 02) THE FLOW TECHNO TFT OY KORVENKYLÄNTIE 10 P.O. BOX 50 40951 MUURAME, FINLAND TEL: +358-14-3722113 FAX: +358-14-3722012 E-mail: flowtechno@flowtechno.com TIIVISTENESTELAITE: TFT W02 A F Sivu: 1/7 Korvaa:

Lisätiedot

CHESTERTON Yksitoiminen kasettitiiviste 155 TM ja kaksitoiminen kasettitiiviste 255 TM

CHESTERTON Yksitoiminen kasettitiiviste 155 TM ja kaksitoiminen kasettitiiviste 255 TM HSTRTON Yksitoiminen kasettitiiviste 1 TM ja kaksitoiminen kasettitiiviste 2 TM Patentoitu ISO 9001 RTIID Maailmanlaajuinen hyväksyntä ja tyytyväisyys monissa teollisuuskäyttökohteissa Ainutlaatuinen liukupintarakenne

Lisätiedot

Virtaustekniset suoritusarvot ja s

Virtaustekniset suoritusarvot ja s Virtaustekniset suoritusarvot ja s VTT:n testausseloste Nro VTT-S-661-12 3 2 23V ine p t, Pa 2 1 1 18V 16V 14V 12V 1V 8V 6V 1 2 3 4 6 7 8 9 1 11 12 7 6 6 4 23VMX-ilmanvaihtotuotteet Tekninen esite MX-ilmanvaihtotuotteet

Lisätiedot

ERGONOMISET & TEHOKKAAT PÖYTÄKONEET P20X, P32X, P20NMS, P32NMS, 20MS, 32MS

ERGONOMISET & TEHOKKAAT PÖYTÄKONEET P20X, P32X, P20NMS, P32NMS, 20MS, 32MS ERGONOMISET & TEHOKKAAT PÖYTÄKONEET P20X, P32X, P20NMS, P32NMS, 20MS, 32MS P20X FINN-POWER P20X JA P32X PURISTIMET HUOLTOKÄYTTÖÖN P20X & P32X ERINOMAINEN HANKALISSA OLOSUHTEISSA Vankkarakenteiset Finn-Power

Lisätiedot

Vuodesta 1946. Tynnyri- ja konttipumput Tiivisteettömät keskipakopumput

Vuodesta 1946. Tynnyri- ja konttipumput Tiivisteettömät keskipakopumput Vuodesta 1946 Tynnyri- ja konttipumput Tiivisteettömät keskipakopumput Lutz - ammattilaisen turvallinen valinta Lutz pumput ovat ammattilaisen turvallinen valinta pumpattaessa tynnyreistä, konteista tai

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

Max. nostokorkeus Teho (kw) LVR3-7-220V 3 32 5 44 0,55 10 50Hz ~ 220 V G1. LVR3-7-380V 3 32 5 44 0,55 10 50Hz ~ 380 V G1

Max. nostokorkeus Teho (kw) LVR3-7-220V 3 32 5 44 0,55 10 50Hz ~ 220 V G1. LVR3-7-380V 3 32 5 44 0,55 10 50Hz ~ 380 V G1 Kuvaus Virhehälytyksenestopumppu, jolla korvataan pienten vuotojen aiheuttama vedenhukka automaattisen sprinkleripumpun turhan käynnistymisen estämiseksi. Tekniset tiedot Tyyppi: Monivaiheinen keskipakopumppu

Lisätiedot

Maatalouden oviratkaisut

Maatalouden oviratkaisut Maatalouden oviratkaisut Tehokkaan maatalouden oviratkaisut Champion Doorilta löydät laajan valikoiman maatalouteen sopivia kangas- ja pressuovia. Ovien rakenne, materiaalit, tekniset ratkaisut, käytettävyys

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 VERSIO: 201401 ASIAKIRJA: 841608 SUOMI ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 ROTOTILTIN OHJAUS HALLINTAVIPUEMULOINNILLA SISÄLLYS 1. Turvallisuusmääräykset 5 1.1. Yleistä 5 1.2. Turvallisuuden tarkistuslista 5 2. Toimituksen

Lisätiedot

SUPER SHREDDER Kaikkiruokainen linjamurskain

SUPER SHREDDER Kaikkiruokainen linjamurskain 1 SUPER SHREDDER Kaikkiruokainen linjamurskain SUPER SHREDDER pienentää putkistoissa virtaavat kovat kiintoaineet. Se on erittäin tehokas murskain, jolla on virtaviivainen, helppohoitoinen rakenne ja vain

Lisätiedot

Idesco EPC. Ajoneuvontunnistus. 12.1.2015 Idesco Oy C00442F 1.01

Idesco EPC. Ajoneuvontunnistus. 12.1.2015 Idesco Oy C00442F 1.01 Idesco EPC Ajoneuvontunnistus C00442F 1.01 Sisältö Yleistä tunnisteiden ja lukijan toiminnasta 3 Lukijan ja tunnisteiden antennien säteilykuviot 4 Idesco EPC-lukijan asennus 5 Erikoistuulilasit 8 Ajoneuvojen

Lisätiedot

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW LISÄVARUSTEVASTUKSEN ASENNUSOHJE KAUKORA OY Kaukora Oy 2015 Jäspi kattilavastus 6kW Asentajan ohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää 4 Turvallisuustiedot 4 Sähköasennukset 4 2 Takuuehdot

Lisätiedot

Joustava pumppujärjestelmä

Joustava pumppujärjestelmä Joustava pumppujärjestelmä CLIPTONPUMPEN Tuorerehun lisäaineille ja säilöntähapolle Kaikentyyppiin koneisiin Laaja lisävarustevalikoima Helppokäyttöinen Helposti sovitettava 1 Helppo asentaa kaikenlaisiin

Lisätiedot

PULLEY-MAN porakonevinssi. Käyttö- ja huolto-ohje

PULLEY-MAN porakonevinssi. Käyttö- ja huolto-ohje PULLEY-MAN porakonevinssi Käyttö- ja huolto-ohje SISÄLLYSLUETTELO 3 4 SUORITUSARVOT JA TIEDOT TURVALLINEN KÄYTTÖ 5 7 8 10 11 LAITTEEN OSAT JA VAIJERIN ASENNUS LAITTEEN KÄYTTÖ NOSTOISSA LAITTEEN HUOLTO

Lisätiedot

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140

EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 EXIMUS Mx 180, EXIMUS Jr 140 LÄMMÖNTALTEENOTTOKONEET EXIMUS Mx 180 EXIMUS Jr 140 Elektroninen säädin (E) Parmair - puhtaan ilman puolesta 25 vuoden kokemuksella AirWise Oy on merkittävä ilmanvaihtolaitteiden

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

NORI 500. Korkeapaineistukkaventtiili PN 250-500 DN 10-65. Vaihtoehdot. Materiaalit. Lisätietoja. Rakenne. Tilaustiedot

NORI 500. Korkeapaineistukkaventtiili PN 250-500 DN 10-65. Vaihtoehdot. Materiaalit. Lisätietoja. Rakenne. Tilaustiedot Esite 7641.1/3-57 NORI 500 Korkeapaineistukkaventtiili karantiivisteellä ja säätökeilalla hitsauspäin tai -muhvein PN 250-500 DN 10-65 Käyttöalueet Teollisuudessa, voimalaitoksissa, prosessitekniikassa

Lisätiedot

UrbanoTM uusi IP44 mallisto

UrbanoTM uusi IP44 mallisto UrbanoTM uusi IP44 mallisto Urbano TM Uudet IP44 mallit Urbano tarjoaa parasta nykyteknologiaa. IP44 kotelointiluokan ansiosta se täyttää kaikki vaatimukset sisä- ja ulkoasennuksiin. Urbano on Legrand-laatua

Lisätiedot

Contura 300 Contura i7. Kodikkuutta kuutiossa

Contura 300 Contura i7. Kodikkuutta kuutiossa Contura 300 Contura i7 Kodikkuutta kuutiossa 2 Contura 300 ja i7 tuovat vaihtelua elämääsi Kuulutko niihin, jotka eivät saa tarpeekseen kodikkuudesta? Sitten sinun kannattaa tutustua Contura 300 -takkaan

Lisätiedot

KLINGERsil. Tiivistemateriaalit C-4430 C-4500 C-4509 C-8200

KLINGERsil. Tiivistemateriaalit C-4430 C-4500 C-4509 C-8200 KLINGERsil Tiivistemateriaalit C-4430 C-4500 C-4509 C-8200 KLINGERramikro leikkaamopalvelu Leikkaamopalvelumme laaja ohjelma kattaa standarditiivisteiden ohella myös vaativat muototiivisteet asiakkaan

Lisätiedot

Komposiitti- ja valumarmorialtaat

Komposiitti- ja valumarmorialtaat Komposiitti- ja valumarmorialtaat SISÄLLYS Komposiittialtaat sivut 3-9 Valumarmorialtaat sivut 10-17 Erikoismitta valumarmorialtaat sivut 18-19 komposiittialtaat Komposiittialtaat: kestää kylmää ja kuumaa

Lisätiedot

TYHJENNYS- JA LIETEPUMPUT VAATIVAAN KÄYTTÖÖN

TYHJENNYS- JA LIETEPUMPUT VAATIVAAN KÄYTTÖÖN GRINDEX PUMPUT TYHJENNYS JA LIETEPUMPUT VAATIVAAN KÄYTTÖÖN Grindex pumput on suunniteltu vaativaan ammattilaiskäyttöön, kuten kaivoksille, rakennusteollisuuteen, tunneli ja louhintatyömaille ja vuokrauskäyttöön.

Lisätiedot

Etunimi. Sukunimi. Oppimistavoite: ymmärtää, kuinka positiiviset ja negatiiviset magneettiset navat tuottavat työntö- ja vetovoimaa.

Etunimi. Sukunimi. Oppimistavoite: ymmärtää, kuinka positiiviset ja negatiiviset magneettiset navat tuottavat työntö- ja vetovoimaa. 1 Magneettiset navat Oppimistavoite: ymmärtää, kuinka positiiviset ja negatiiviset magneettiset navat tuottavat työntö- ja vetovoimaa. 1. Nimeä viisi esinettä, joihin magneetti kiinnittyy. 2. Mitä magneetin

Lisätiedot

Uudet, varmatoimiset pylväserottimet entistä helpompi asennus

Uudet, varmatoimiset pylväserottimet entistä helpompi asennus Pylväserottimet Uudet, varmatoimiset pylväserottimet entistä helpompi asennus Ominaista Uudet rinnakkaiset erotinmallit täydentävät onnistuneesti jo entisestään monipuolista erotintarjontaae: - reilu säästö

Lisätiedot

Silent Gliss. Kierrekaihtimet

Silent Gliss. Kierrekaihtimet Kierrekaihtimet 2 Sähkökäyttöinen kierrekaihdin Ominaisuudet Hiljainen, täsmällisesti toimiva ja huoltovapaa kierrekaihdin julkisiin tiloihin, toimisto- ja kodin tiloihin. Mekanismi on erittäin helppokäyttöinen.

Lisätiedot

KempArc Pulse 350 AUTOMATISOITUA LAATUA JA TUOTTAVUUTTA. Kemppi K5 Hitsauslaitteet. KempArc Pulse 350, Automatisoitua laatua ja tuottavuutta

KempArc Pulse 350 AUTOMATISOITUA LAATUA JA TUOTTAVUUTTA. Kemppi K5 Hitsauslaitteet. KempArc Pulse 350, Automatisoitua laatua ja tuottavuutta KempArc Pulse 350 AUTOMATISOITUA LAATUA JA TUOTTAVUUTTA Kemppi K5 Hitsauslaitteet 16.06.2016 1(11) KempArc Pulse 350, Automatisoitua laatua ja tuottavuutta PULSSI-MIG/MAGHITSAUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ KempArc

Lisätiedot

Yhtiön nimi: - Luotu: - Puhelin: - Fax: - Päiväys: - Positio Laske Kuvaus 1 CR 3-12 A-A-A-E-HQQE. Tuote No.: 96516599

Yhtiön nimi: - Luotu: - Puhelin: - Fax: - Päiväys: - Positio Laske Kuvaus 1 CR 3-12 A-A-A-E-HQQE. Tuote No.: 96516599 Positio Laske Kuvaus 1 CR 3-12 A-A-A-E-HQQE Tuote No.: 96516599 Vaaka-asenteinen, monijaksoinen keskipakopumppu, jossa imu- ja paineaukko ovat samalla tasolla (in-line). Voidaan asentaa vaakasuuntaiseen

Lisätiedot

Bosch-lämpöpumput. Takuu antaa lisäturvaa. Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat

Bosch-lämpöpumput. Takuu antaa lisäturvaa. Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat Bosch-lämpöpumput Takuu antaa lisäturvaa Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat Bosch-osat. Laatua kautta linjan Meille Boschilla laatu on pääosassa

Lisätiedot

TURBO DIMMINUTOR Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain

TURBO DIMMINUTOR Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain 1 TURBO DIMMINUTOR Automaattinen kiintoainevesiseoksien kanavaseuloja ja murskain DIMMINUTOR seuloo ja murskaa automaattisesti veden mukana liikkuvat kiintoaineet läpi avokanavan. Laitetta voidaan käyttää

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT. Volvo Trucks. Driving Progress. Vetopöytä ja asennus

TEKNISET TIEDOT. Volvo Trucks. Driving Progress. Vetopöytä ja asennus Volvo Trucks. Driving Progress TEKNISET TIEDOT Puoliperävaunu kytketään sitä vetävään kuorma-autoon vetopöydän avulla. Vetopöytä on tavallisesti kiinnitetty vetoauton alustaan asennuslevyn avulla. Saatavana

Lisätiedot

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv)

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Kaikki mahdollisuudet, täysi vastuu Atlas Copco tarjoaa juuri asiakkaan liiketoimintaan sopivat

Lisätiedot

Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET

Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET Suihkukaapit on valmistettu seuraavien direktiivien mukaisesti: Matalajännite 2006/95/EEC Yhdenmukaisuus kyseisen direktiivin kanssa taataan seuraavilla harmonisointinormeilla:

Lisätiedot

Refrigeration and Air Conditioning Controls. Vihjeitä asentajille. Käytännön vihjeitä Asennustyön vaatimukset

Refrigeration and Air Conditioning Controls. Vihjeitä asentajille. Käytännön vihjeitä Asennustyön vaatimukset Refrigeration and Air Conditioning Controls Vihjeitä asentajille Käytännön vihjeitä Asennustyön vaatimukset R E F R I G E R A T I O N A N D A I R C O N D I T I O N I N G Sisällys Sivu Asennustyön vaatimukset...

Lisätiedot

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN

18757:302001893 NESTEIDEN KÄSITTELY MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT MÄRKÄ- JA KUIVAIMURIT IVB 5 & 7 ALLROUNDIMURIT PÄIVITTÄISEEN KÄYTTÖÖN IVB 5 & 7 Imurisarja, joka pystyy useimpiin päivittäisiin märkä- ja kuivaimurointitöihin. Säädettävä kahva parantaa työasentoa ja helpottaa säilytystä. Putki ja suuttimet voidaan säilyttää koneen päällä

Lisätiedot

Pehmokäynnistimet. Tyyppi PSR. Uusi. Esite PSR1FI06_11 1SFC132003C1801

Pehmokäynnistimet. Tyyppi PSR. Uusi. Esite PSR1FI06_11 1SFC132003C1801 Pehmokäynnistimet Tyyppi PSR Esite PSR1FI06_11 1SFC132003C1801 Uusi ABB-pehmokäynnistimet Yleistä Vasemmalla: yhdistelmä, jossa on PSR ja moottorinsuojakytkin MS116 Yllä: PSR16, PSR30 ja PSR 45 *) Moottorin

Lisätiedot

LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YLEISTÄ Lue ohjekirjaa huolellisesti ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Säilytä ohjekirja tulevaisuudeksi. Sähköasennus on suoritettava

Lisätiedot

KAESER-tuotevalikoima. Enemmän paineilmaa vähemmällä energialla. www.kaeser.com

KAESER-tuotevalikoima. Enemmän paineilmaa vähemmällä energialla. www.kaeser.com KAESER-tuotevalikoima Enemmän paineilmaa vähemmällä energialla www.kaeser.com Tuotteemme yhdellä silmäyksellä Kompressorit käsityöammattien ja verstaiden tarpeisiin CLASSIC-sarja Paineenkorotuskompressorit

Lisätiedot

MVV-sarja MONIVYÖHYKEPUMPUT. MVV-pumput. 11/2012 Oikeus muutoksiin pidätetään

MVV-sarja MONIVYÖHYKEPUMPUT. MVV-pumput.  11/2012 Oikeus muutoksiin pidätetään MONIVYÖHYKEPUMPUT MVV-pumput 11/2012 Oikeus muutoksiin pidätetään 1 TEKNISET TIEDOT Yleiset tekniset tiedot MVV -sarjan pumput ovat pystyasenteisia monivyöhykepumppuja Sovelluskohteet MVV -sarjan pumppuja

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN

SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN SÄHKÖLÄMMITTIMET PEHMEÄÄ LÄMPÖÄ KOTIIN RAUTAKESKO 1 Mukavaa lämpöä - miten ja miksi? Lämpö on yksi ihmisen perustarpeista. Lämpöä tarvitaan asuinhuoneissa: kotona ja vapaa-ajanasunnoissa, mökeillä, puutarhassa,

Lisätiedot

Puukattilat Puhdasta lämpöä

Puukattilat Puhdasta lämpöä www.jäspi.fi Puukattilat Puhdasta lämpöä Jäspi Econature 40 Jäspi YPV 40 Jäspi Stoker 40 Jäspi Ecopuu 25 Puukattila lämmitysjärjestelmänä Puulämmityksessä käytettävä puu (halko,klapi) on kotimainen, edullinen,

Lisätiedot

TEHOVASTUKSET. Dynamiikkaa laatuvastuksilla

TEHOVASTUKSET. Dynamiikkaa laatuvastuksilla TEHOVASTUKSET Dynamiikkaa laatuvastuksilla KLASSINEN VASTUSSARJA 10 W 6000 W Kiinteät ja säädettävät putkivastukset FU 75 x 24 pieni lämpötilakerroin vastusarvo pysyy vakiona laajalla lämpötila-alueella

Lisätiedot

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa 500-2000 W Sähkölämmitys 12 mallia IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa Käyttökohteet CIR tuo mukavuutta terasseille, parvekkeille ja ulkoilmaravintoloihin

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT. Suoraohjatut magneettiventtiilit

TEKNISET TIEDOT. Suoraohjatut magneettiventtiilit Yhdenmukainen laatu, hyvä hinta-laatusuhde ja laaja tuotevalikoima täyttävät kaikki loppukäyttäjän vaatimukset. Valmistusmateriaalien tarkka valinta vähentää jälkimagnetismin minimiin ja estää venttiilin

Lisätiedot

df4sa dipl.-ing cornelius paul liebigstrasse 2-20 d-22113 hamburg info@spiderbeam.net www.spiderbeam.net

df4sa dipl.-ing cornelius paul liebigstrasse 2-20 d-22113 hamburg info@spiderbeam.net www.spiderbeam.net Spiderbeam kehitettiin Dxpeditioihmisten unelma-antenniksi. Se on täysikokoinen, kevyt, kolmen taajuusalueen yagi joka on valmistettu lasikuidusta ja langasta. Koko antenni painaa ainoastaan kg, mikä tekee

Lisätiedot

MIILUX KULUTUSTERÄSTUOTTEET JA PALVELUT. - Kovaa reunasta reunaan ja pinnasta pohjaan -

MIILUX KULUTUSTERÄSTUOTTEET JA PALVELUT. - Kovaa reunasta reunaan ja pinnasta pohjaan - MIILUX KULUTUSTERÄSTUOTTEET JA PALVELUT - Kovaa reunasta reunaan ja pinnasta pohjaan - kulutusteräkset Miilux kulutusterästen käyttökohteita ovat kaikki kohteet, joissa teräkseltä vaaditaan hyvää kulumiskestävyyttä

Lisätiedot

HALKAISTU MEKAANINEN TIIVISTE ERITTÄIN TEHOKAS HELPPO ASENNUS

HALKAISTU MEKAANINEN TIIVISTE ERITTÄIN TEHOKAS HELPPO ASENNUS 442 HALKAISTU MEKAANINEN TIIVISTE ERITTÄIN TEHOKAS HELPPO ASENNUS 442 HALKAISTU MEKAANINEN TIIVISTE 442 PATENTOITU Ero on ilmeinen Chestertonilla, maailman Split Seal teknologian johtajalla, on suurin

Lisätiedot

Hitsin hyvä jo yli 4o vuotta

Hitsin hyvä jo yli 4o vuotta Hitsin hyvä jo yli 4o vuotta Kuluminen aiheuttaa huomattavan kustannuserän teollisuuden käyttökustannuksista. Pintojen kuluminen vaatii säännöllistä kunnossapitoa laitoksen käytön varmistamiseksi. Uusien

Lisätiedot

Luistiventtiili PN 63-160 DN 80/80-300/250. Vaihtoehdot. Lisätietoja. Materiaalit. Tilaustiedot. Rakenne. painetiivisteinen kansi

Luistiventtiili PN 63-160 DN 80/80-300/250. Vaihtoehdot. Lisätietoja. Materiaalit. Tilaustiedot. Rakenne. painetiivisteinen kansi Esite 7338.1/12-57 AKG-A/AKGS-A Luistiventtiili painetiivisteinen kansi laipoin tai hitsauspäin PN 63-160 DN 80/80-300/250 Käyttöalueet Teollisuudessa, voimalaitoksissa, prosessitekniikassa ja laivanrakennuksessa

Lisätiedot

Metso MX. Multi-Action-kartiomurskain

Metso MX. Multi-Action-kartiomurskain Metso MX Multi-Action-kartiomurskain Metso MX Multi-Action-kartiomurskain +10 % parempi käyttöaste 10 % pienemmät käyttökulut Kulutusosista hyödynnetään jopa 70 % Multi-Actionteknologia Valikoiva tuotanto

Lisätiedot

kytodistettu suorituskyky ja luotettavuus

kytodistettu suorituskyky ja luotettavuus . kytodistettu suorituskyky ja luotettavuus SCPP 2 Kiertomäntäpumppu Käyttökohde Positiivisten syrjäytyspumppujen SCPP-sarja on suunniteltu käytettäväksi monenlaisissa sovelluksissa meijeri-, elintarvike-,

Lisätiedot

monipuolinen ilmaverho

monipuolinen ilmaverho monipuolinen ilmaverho Mitä patentoitu (no.: 4415079 C2) tarjoaa perinteisiin malleihin nähden järjestelmä korkea suojausteho alhainen energia kulutus matala melutaso helppokäyttöisyys ja säätömahdollisuudet

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 110003091

KÄYTTÖOHJE 110003091 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 1 Käyttöönotto... 2 Huolto... 3 Häiriötilanteet... 4 Turvallisuus... 5 Takuuehdot... 6 Tekniset tiedot... 7 1. JOHDANTO Tämä vihkonen sisältää ne tiedot, jotka tarvitset

Lisätiedot

Hiab-kahmarit puun ja kierrätysmateriaalien käsittelyyn

Hiab-kahmarit puun ja kierrätysmateriaalien käsittelyyn iab-kahmarit puun ja kierrätysmateriaalien käsittelyyn Tuote-esite ahmari joka käyttöön iab-kahmarimallistossa on useita eri vaihtoehtoja puun ja kierrätysmateriaalien käsittelyyn. Vaativaan käyttöön suunnitellut

Lisätiedot

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA

METALLI. Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA METALLI Kouriintuntuvaa edistystä: FEIN ErgoGrip. FEIN-kulma- ja suorahiomakoneiden uusi sukupolvi. UUTTA Uudet FEIN-hiomakoneet FEIN ErgoGrip-kahvalla väsymättömään hiontaan. Pidon lisääminen lisää turvallisuutta,

Lisätiedot

Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi

Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi Ohje 1 (3) 23.4.2014 Liittymiskaapelin suojaus- ja maadoituselektrodi Yleistä Liittymiskaapelityyppinä käytetään omakotitalojohdoissa AMCMK 3 x 25 + 16 ja suuremmissa poikkipinnoissa AXMK -maakaapeleita.

Lisätiedot

Flygt Compact C -sarja. Water & Wastewater

Flygt Compact C -sarja. Water & Wastewater Flygt Compact C -sarja Water & Wastewater Kilpailukykyisesti hinnoiteltu epäkeskoruuvipumppu, joka on rakenteeltaan kompakti ja erittäin suorituskykyinen. Jäteveden pumppaus Ominaisuudet ja edut Kapasiteetti

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE HÖGFORS 31300CS SARJA

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE HÖGFORS 31300CS SARJA HÖGFORS 06/06/2014 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä... 2 Kuljetus ja varastointi... 3 Nostaminen... 4 Venttiilin paikka putkistossa... 5 Suositeltava asennustapa... 10 Hitsaus... 11 Huuhtelu... 12 Käyttöönotto...

Lisätiedot

A I R - C O N D I T I O N I N G

A I R - C O N D I T I O N I N G AIR-CONDITIONING Palvelumme perustuu korkeaan ammattitaitoon ja tinkimättömään laatuun prosessin kaikissa vaiheissa Chiller Oy on Suomen suurin ilmastoinnin jäähdytyslaitevalmistaja. Tavoitteemme on olla

Lisätiedot

ASENNUSOHJE 2. AMU-YLITYSPALKKI ja BISTÅL-TIKASRAUDOITE. sivu MATERIAALITIETO 1 TOIMITUSSISÄLTÖ 1 TÄRKEÄÄ 2

ASENNUSOHJE 2. AMU-YLITYSPALKKI ja BISTÅL-TIKASRAUDOITE. sivu MATERIAALITIETO 1 TOIMITUSSISÄLTÖ 1 TÄRKEÄÄ 2 2009 ASENNUSOHJE 2 AMU-YLITYSPALKKI ja BISTÅL-TIKASRAUDOITE sivu MATERIAALITIETO 1 TOIMITUSSISÄLTÖ 1 TÄRKEÄÄ 2 AMU-YLITYSPALKKI 1. Perustietoa 3 2. Älä pätki! 3 3. Asennus 4 1. kaksi tapaa 4 2. palkin

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Thermozone AD 102/103

Thermozone AD 102/103 Thermozone AD 102/103 SE... 3 NO... 4 FI... 5 GB... 6 DE F RU PL...7...8...9...10 SE NO FIN GB DE F 133 806 c-c 600 L = 2 m 207 A min 100 min 50 min 50 B C 2 FIN Asennus- ja käyttöohje Käyttöalue Pienehköt

Lisätiedot

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla

Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Kierukkavaihteet GS 50.3 GS 250.3 varustettu jalalla ja vivulla Käytettäväksi ainoastaan käyttöohjeen yhteydessä! Tämä pikaopas EI korvaa käyttöohjetta! Pikaopas on tarkoitettu ainoastaan henkilöille,

Lisätiedot

OEM-tuotteet. Erillisliittimet teollisuussovelluksiin.

OEM-tuotteet. Erillisliittimet teollisuussovelluksiin. OEM-tuotteet Erillisliittimet teollisuussovelluksiin. Optimaalinen liitos alusta loppuun. Hyvä käytettävyys: pistotulppa, liitosjärjestelmä pienjännitealueelle. Käytettävyys on keskeinen tekijä, kun arvioidaan

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

monivuotisen yhteistyön tulos

monivuotisen yhteistyön tulos MITÄ ON 9 Se on tieteen ja käytännöllisen kokemuksen monivuotisen yhteistyön tulos o HELSINGIN KAUPPAKIRJAPAINO Oy - 1936 Uusi menetelmä moottorisylinterien ja muitten kulutukselle alttiiden pintojen suojelemiseksi

Lisätiedot

Väsymisanalyysi Case Reposaaren silta

Väsymisanalyysi Case Reposaaren silta Väsymisanalyysi Case Reposaaren silta TERÄSSILTAPÄIVÄT 2012, 6. 7.6.2012 Jani Meriläinen, Liikennevirasto Esityksen sisältö Lyhyet esimerkkilaskelmat FLM1, FLM3, FLM4 ja FLM5 Vanha silta Reposaaren silta

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2

ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 VERSIO: 201401 ASIAKIRJA: 841618 SUOMI ASENNUSOHJE MICROPROP DC2 MICROPROP L8 CAT M3XX, CAT 3XX SISÄLLYS 1. Turvallisuusmääräykset 4 1.1. Yleistä 4 1.2. Turvallisuuden tarkistuslista 4 2. Asennusohjeen

Lisätiedot

PURISTIN www.vaahtogroup.fi

PURISTIN www.vaahtogroup.fi PURISTIN VRS-GUIDE 0 3 P&J 5-10 mm Tummanharmaa 85 Metalli- tai hiilipohjainen polymeerikaavin paperin- ja huovanjohtotelat VRS-GUIDE on erittäin hyvän kulutuksenkestävyyden ja kaavaroitavuuden ansiosta

Lisätiedot

Hensel sähkönjakelujärjestelmät ja PaloTurva tuotteet

Hensel sähkönjakelujärjestelmät ja PaloTurva tuotteet Hensel sähkönjakelujärjestelmät ja PaloTurva tuotteet Meillä on hyvä Itä-Eurooppalainen paloturvallisuustaso Turvajärjestelmät joiden tulee toimia palon aikana määritellään esim. rakennusluvassa 11.1.4

Lisätiedot

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö

GRUNDFOS Conlift. Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö GRUNDFOS Conlift Automaattinen kondenssiveden poistoyksikkö conlift - huolehtii kondenssivedestä CONLIFT luotettava ratkaisu kondensiveden poistoon GRUNDFOSIN KONDENSSIVEDEN POISTOON TARKOITETTUJEN PUMPPAAMOIDEN

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

Elektroninen ohjaus helposti

Elektroninen ohjaus helposti Elektroninen ohjaus helposti Koneiden vankka ja yksinkertainen ohjaus älykkään elektroniikan avulla IQAN-TOC2 oikotie tulevaisuuteen Helppo määritellä Helppo asentaa Helppo säätää Helppo diagnosoida Vankka

Lisätiedot

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN UUSI TÄYDELLINEN HUURRE BY ARNEG -KYLMÄKALUSTEMALLISTO KÄYTÄ KYLMÄÄ JÄRKEÄ KYLMÄKALUSTEHANKINNOISSA OTA KOKO URAKKA HUURTEELTA Huurre on tunnustettu kylmäalan kokonaisosaaja,

Lisätiedot