Turku loppuraportti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Turku 2011 -loppuraportti"

Transkriptio

1 Turku loppuraportti Terveiset Turku säätiöltä! Kiitoksia hienosta hankeyhteistyöstä, joka on nyt jo loppuraporttivaiheessa. Jokaisen Turku jatkohankkeen on täytettävä oheinen loppuraportti Turku säätiön hallitukselle ennen viimeisen maksuerän maksamista. Täytä loppuraportti hankkeen päävastuutahon edustajana työryhmänne puolesta. Oheisen loppuraportin tulee olla hankkeenne päävastuutahon kirjanpitäjän kirjallisesti varmistama. Kirjanpitoraportti sekä viimeistä maksuerää vastaava maksatushakemus tulee palauttaa osoitteeseen Turku säätiö, Läntinen Rantakatu 15, Turku. Sähköposti: Puhelin: Hankkeen viimeisen maksuerän maksuaika vaatimukset täyttävän loppuraportin hyväksymisestä on 21 vuorokautta. Turku säätiö toivottaa koko työryhmällenne menestyksekästä jatkoa kulttuurin parissa! Puhelinnumerosi: Sähköpostiosoitteesi: Edustamasi hankkeen nimi: Kulttuurivapaaehtois- ja saavutettavuustoiminnan jatkaminen Hankkeen sopimusnumero: Päävastuutaho: Turun ammattikorkeakoulu, Taideakatemia 1. Onko päävastuutaho ( ) Yksityisen sektorin toimija (x) Julkisen sektorin toimija ( ) Kolmannen sektorin toimija

2 2. Kuvaus hankkeen toteutuneesta toiminnasta (kattavammin liitteissä): KULTTUURIVAPAAEHTOISET -TOIMINTA Kulttuurivapaaehtoiset vuonna 2012 Toiminta lähti liikkeelle kesäkuun alussa 2012 jatkona Turun kulttuuripääkaupunkivuodelle. Alkusysäyksenä 2011-säätiön nimissä lähetettiin vapaaehtoisille kirje, jossa kerrottiin toiminnan jatkuvan Turun AMK:n Taideakatemian hallinnoimana ja pyydettiin kiinnostuneita ilmoittautumaan uudelleen mukaan vapaaehtoistoimintaan. Vuoden 2012 aikana mukaan lähti 97 innokasta vapaaehtoista, joista suurin osa on jatkavia vapaaehtoisia. Vapaaehtoistoimintaan tehtiin vain pieniä muutoksia verrattuna vuoden 2011 toimintaan. Suurimpana näistä muutoksista on se, että vuonna 2011 ollut tiimirakenne purettiin ja kaikki vapaaehtoistehtävät lähetetään kaikille vapaaehtoisiksi ilmoittautuneille. Näistä tehtävistä jokainen voi oman mielenkiintonsa ja aikataulunsa mukaisesti ilmoittautua itselleen sopiviin tehtäviin. Jokainen vapaaehtoinen haastateltiin ja heidän kanssaan allekirjoitettiin sopimus, jossa sovitaan mm. vakuutuksista ja niin edelleen. Lisäksi tehtiin sopimus jokaisen tapahtumajärjestäjän kanssa. Kulttuurivapaaehtoisille suunniteltiin logo Turun AMK:n mainonnansuunnittelijaopiskelijoiden toimesta, lisäksi teetettiin roll-up Kulttuurivapaaehtoisten ilmeellä eri tapahtumissa ja messuilla käytettäväksi. Vapaaehtoiset toimivat eri tehtävissä heinäkuusta joulukuun loppuun yhteensä 19 tapahtumassa. Työtehtävien lisäksi syksyn 2012 aikana järjestettiin kaksi eri teatteriretkeä sekä Kulttuuritoimijat Turussa -infopäivä sekä jouluglögitilaisuus. Vuoden aikana vapaaehtoiskäyntejä oli eri tapahtumissa yhteensä 133 kpl, joista kertyi yhteensä 589,5 vapaaehtoistyötuntia. Kulttuurivapaaehtoiset vuonna 2013 Kulttuurivapaaehtoistoiminta on jatkunut vilkkaana edelleen vuonna Vapaaehtoisten määrä on noussut hieman, tällä hetkellä on mukana 133 henkilöä. Vuoden aikana vapaaehtoisia on kutsuttu avuksi 23 tapahtumaan, määrä voi tästä vielä nousta vuoden loppuun mentäessä. Kulttuurivapaaehtoisohjelman koordinointiin ei tehty muutoksia vaan toiminta pysyi edelleen mahdollisimman kevytrakenteisena. Uusia Kulttuurivapaaehtoisista kiinnostuneita tapahtumajärjestäjiä ilmoittautui mukaan, mutta myös vakiintuneet tapahtumajärjestäjät ovat edelleen mukana tarjoamassa työtehtäviä. Tämä mahdollistaa monipuolisten työtehtävien tarjoamisen Kulttuurivapaaehtoisille. Toiminnan markkinointia vapaaehtoisten suuntaan korostettiin vuoden 2013 aikana.

3 Vuoden 2013 aikana vapaaehtoiset ovat suorittaneet vapaaehtoiskäyntejä 179 kpl joista on kertynyt yhteensä 846 vapaaehtoistyötuntia. Näiden lisäksi vapaaehtoisille on järjestetty hätäensiapukurssi, retkiä Turun Ylioppilasteatterin esityksiin ja Wäinö Aaltosen museoon. Lisäksi Kulttuurivapaaehtoiset tutustuivat Turkuun uudella tavalla improvisoidulla Tält pualt jokke -kaupunkiajelulla. Toiminnan jatkaminen Kulttuurivapaaehtoistoiminnan jatkuvuuden selvitystyötä tehtiin hankkeen aikana suunnitellun mukaisesti. Turun AMK:n varsinaiseen toimintaan ylläpitäminen ei sovi. Ylläpidosta neuvoteltiin sekä Turun kaupungin että Aurajokiverkoston kanssa. Rahoitusta toiminnan jatkamiseen haettiin Aurajokiverkoston toimesta RAY:lta, Olvi Säätiöltä ja Koneen Säätiöltä. Koneen säätiöltä ei saatu rahoitusta, RAY:n avustusehdotukset ministeriölle menevät eteenpäin , Olvi Säätiön rahoituksista päätetään joulukuun 2013 lopulla. Turun kaupunki kartoittaa omalla tahollaan mahdollisuuksia toiminnan rahoittamiseen. Turun kaupungilla on kiinnostusta ja tahtoa siihen että kulttuurivapaaehtoistoiminta jatkuu Turussa. KULTTUURIN SAAVUTETTAVUUS Kulttuurin saavutettavuus -hankkeen suunnittelu alkoi Turun AMK:n Taideakatemiassa vuoden 2012 alussa, jolloin hankkeelle haettiin ja saatiin rahoitus Turku 2011-säätiöltä. Alusta asti suunnitelmissa oli kattaa hankkeen kautta mahdollisimman monia saavutettavuuden eri tasoja. Suurena tavoitteena hankkeella oli asennemuutoksen tekeminen opiskelijoiden ja henkilökunnan keskuudessa sekä saavutettavuusajattelun saaminen osaksi Taideakatemian opetussisältöjä. Hanke päätettiin jakaa kuudeksi eri osaprojektiksi, joiden sisällöt pystyttiin saamaan suoraan osaksi opetusta. Kulttuurin saavutettavuus -hankkeen osaprojektit olivat: 1) Saavutettavuus eri aistien avulla Moniaistinen sirkusesitys TutuT: Osaprojektissa tutkittiin ja kokeiltiin, millaista lisätarjontaa sirkusesityksen yhteyteen voidaan tuottaa erityisesti näkö-, kuulo- ja tuntoaistein koettaviksi. Projektissa mietittiin myös sitä, miten sirkusesitys voidaan tarjota erilaisille kohderyhmille. Moniaistinen sirkusesitys TutuT sai ensi-iltansa huhtikuussa 2013 Turun AMK:n Taideakatemian Köysiteatterissa. 2) Kuvataide mielenterveystyössä: Osaprojektissa pohdittiin, miten kuvataiteen avulla voidaan tukea mielenterveyskuntoutumista. Turun AMK:n kuvataide- ja toimintaterapeuttiopiskelijat suunnittelivat sekä toteuttivat yhteisötaidetyöpajoja yhteistyössä mielenterveyskuntoutujien kanssa. Yhteistyökumppaneina projektissa olivat ITU ry, Peltolan hoitokoti oy sekä Turun kaupungin psykiatrinen yksikkö.

4 3) Sosiaalinen saavutettavuus - Oopperan uudet yleisöt: Osaprojektissa toteutettiin Unissa kaikki oli selkeämpää -oopperatuotanto, jonka ensiilta oli Turun Mikaelinkirkossa marraskuussa Projektissa oli tavoitteena tutkia ja toteuttaa eri keinoja uusien kohdeyleisöjen saavuttamiseksi. Tähän liittyen toteutettiin kyselytutkimus oopperan markkinointikeinoista yhteistyössä Turun yliopiston musiikintutkimuksen laitoksen kanssa. Tärkeänä keinona uusien yleisöjen saavuttamisessa olivat myös oopperan ympärillä toteutuneet yleisötyöpajat. Lisäksi ooppera oli hankkeen suurin ja viimeinen esittävän taiteen kokonaisuus, jonka vuoksi siinä käytettiin myös kaikkia oppimiamme saavutettavuuden keinoja tekstityksestä selkokieliseen käsiohjelmaan. 4) Tiedollinen ja tiedotuksen saavutettavuus - Kulttuurilaitoksen opasteet ja viestintä Osaprojektissa keskityttiin saavutettavan markkinoinnin keinoihin ja käytäntöihin. Tavoitteena oli myös opastaa kulttuuritoimijoita ja -laitoksia kiinnittämään huomiota saavutettavuuden eri näkökulmiin, muuttaa asenteita saavutettavuutta kohtaan ja lisätä yhdenvertaisuusajattelua taidesisällöissä. Osaprojektin puitteissa järjestettiin kurssitus selkokieleen ja käyttäjäystävälliseen typografiaan mainonnansuunnittelun opiskelijoille sekä valtakunnallinen päätösseminaari kulttuuritoimijoille marraskuussa ) Kulttuurinen saavutettavuus Animaatio ja elokuva maahanmuuttajien kotouttamisessa Osaprojektin tavoitteena oli tehdä moniammatillista ja monikulttuurista yhteistyötä maahanmuuttajien sekä animaation, teatterin ja elokuvan opiskelijoiden kanssa. Projektissa tutustuttiin Taide kotouttaa -työryhmän menetelmiin ja YHDESSÄ - yhdistyksen toimintaan. Lisäksi tutustuttiin menetelmiin kohdata ihminen eri kulttuurista. Projektissa järjestettiin työpajoja yhteistyössä animaation, teatterin ja elokuvan koulutuksien sekä maahanmuuttajien kanssa. Työpajojen pohjalta syntyi ideoita animaatiokäsikirjoituksiin ja teatteri-esityksiin. 6) Esteettömyys Osaprojektin tavoitteena oli tehdä Turussa sijaitsevista kulttuurilaitoksista esteettömämpiä tekemällä yhteistyössä AMK:n Hyvinvointipalvelut -tulosalueen kanssa esteettömyyskartoitukset Tehdas Teatterille ja Linnateatterille. Fysioterapian opiskelijan opinnäytetyönä tehtävä saavutettavuuspaketti kiertueteattereille valmistuu suunnitelmien mukaan alkuvuodesta Saavutettavuuspaketti toteutuu ruotsinkielisenä.

5 Tulevaisuus Organisaatiotasolla Taideakatemiassa kartoitetaan nyt mahdollisuutta saavutettavuuskoordinaattorin tehtävien jatkamisesta, jolla turvattaisiin hyvin alkaneiden toimintojen jatkuvuus. Hankkeen aikana luotiin uusia yhteyksiä erityisryhmien liittoihin ja muihin saavutettavuutta edistäviin tahoihin. Yhteistyötä jatketaan näiden tahojen kanssa kulttuurin saavutettavuuden sisältöjen kehittämisessä. Taideakatemiassa on alkanut kehitystyö uusista palvelutuotteista, joissa saavutettavuus on lähtökohtana tai tärkeänä näkökulmana. Taideakatemia toimii jatkossa kulttuurilaitoksille kuvailutulkkauksen välittäjänä, palvelua ei ole Turun seudulla aikaisemmin ollut. Lasten Taideakatemia kokonaisuuteen on tarkoitus koota opetusharjoitteluna tehtäviä kursseja ja koulutuksia lapsille, joissa päästään harjoittelemaan esimerkiksi musiikkia, teatteri-ilmaisua tai kuvataidetta. Kurssien sisällöissä otetaan huomioon erityisryhmät, ja kehitetään myös heille sopivia sisältöjä. Vuoden 2014 aikana neuvotellaan YLE:n kanssa mahdollisuudesta toteuttaa viittomakielistä lastenohjelmaa televisioon. Toteutus tehtäisiin yhdessä Diakin viittomakielen koulutuksen kanssa. Myös Taideakatemian opetussisältöihin on syntynyt hankkeen tuloksena suoria jatkumoita. Sosiaalisen saavutettavuuden osaprojektin tuloksena yleisötyön kursseja toteutetaan jatkossa. Selkokieltä ja käyttäjäystävällistä typografiaa sisällytetään mainonnan suunnittelijoiden kursseihin. Esitystoiminnan markkinoinnin oheismateriaaleissa kiinnitetään huomiota saavutettavuuteen. Suoraan hankkeesta syntyi uusia yhteistyöavauksia AMK:n sisällä. Muun muassa kuvataiteen ja terveyden&hyvinvoinnin koulutusten kesken tehty kuvataide mielenterveydessä kurssi jatkuu tulevaisuudessakin. Saavutettavuuden eri näkökulmat ovat lähteneet elämään myös Taideakatemian opiskelijoiden, tulevien kulttuurialan ammattilaisten, toiminnassa. Esimerkkeinä keväällä 2014 valmistuu teatterin opinnäytetyö, jonka lähtökohtana on sokean tarina. Esityksessä myös yleisö pääsee kokemaan millaista on kun yksi aisteista ei enää toimi. Toimintaterapeutti- ja valokuvaopiskelija puolestaan tekevät opinnäytetyönään havainnollistavan valokuvanäyttelyn esteellisistä paikoista Turussa. Kulttuurin saavutettavuus -hanke oli työntäyteinen, mutta opettavainen ja paljon mielenkiintoa herättänyt avaus Taideakatemiassa. Taideakatemia tulee olemaan tiennäyttäjänä kehittämässä saavutettavuuden eri näkökulmia yhdessä suomalaisten kulttuuritoimijoiden kanssa.

6 3. Tuliko hankkeen toimintaan muutoksia? Jos, mitä keskeisiä muutoksia? Vapaaehtoistoiminnan osalta hanke toteutui täysin suunnitellun mukaisesti. Saavutettavuustoiminnassa hanke rakentui vuoden 2013 aikana kuuteen eri osaprojektiin jossa saavutettavuutta lähestyttiin eri näkökulmista. Toiminta hankkeessa oli huomattavasti laajempaa ja vaikuttavampaa kuin mitä hakuvaiheessa hankkeen tavoitteiksi asetettiin. Toiminnan laajuudesta johtuen varsinkin palkkakustannuksia jaettiin usealle hankkeen osaprojekteissa työskennelleiden henkilöiden palkkakustannuksiin. 4. Kuinka monta henkilöä osallistui hankkeen tapahtumien ja tilaisuuksien toteutukseen? YHTEENSÄ: 281 henkilöä joista... palkattuina tai in kind -henkilöinä (vastuutahon laskennallisena työpanoksena): 25 harjoittelijoina: 130 (opiskelijat)... vapaaehtoisina: 126 (kulttuurivapaaehtoiset) 5. Luettele tähän ne maat, joista hankkeessanne oli mukana tekijöitä tai yhteistyökumppaneita: Suomi TIETOJA HANKKEEN TALOUDESTA 6. Toteutuneet kulut (pelkkinä numeroina euron tarkkuudella) KAIKKI YHTEENSÄ (euroa): ,11 josta... palkka- ja palkkiokuluja sivukuluineen, pois lukien viestinnän ja markkinoinnin palkat ja palkkiot: ,36

7 7. Toteutunut rahoitus KAIKKI YHTEENSÄ (euroa): josta oma rahoitus rahana: ,11... oma rahoitus in kind -työnä kuten toteutunut: 0 lipputulot: Ei osana hankkeen budjettia. Tulo ohjattiin toiselle kustannuspaikalle, josta katettiin myös tuotannon budjetoimattomia menoja. Loppuraportin liitteenä olevassa pääkirjanotteessa näkyy Lippupalvelun tulona e. Tämä tulo tullaan siirtämään hankkeen kustannuspaikalta pois.... muut myynnistä ja maksuista saadut tulot: 0... kaupunkien ja kuntien tuki (nimeä tahot ja erittele summat): 0... valtion tuki (nimeä tahot ja erittele summat): 0... EU-tuki (nimeä tahot ja erittele summat): 0... muiden säätiöiden tai rahastojen tuki (nimeä tahot ja erittele summat): 0... yritysyhteistyö- ja sponsorirahoitus (nimeä tahot ja erittele summat/arvot): 0... projektipartnereiden tuki (summa/arvo kuten budjettiliitteessä): 0... Turku säätiön rahoitus: muu rahoitus: 0

8 8. Arvioi hankkeessa toteutunut työpanos henkilötyövuosina, laskettuna kaikissa alla mainituissa kohdissa: KAIKKI YHTEENSÄ (yhden desimaalin tarkkuudella): josta palkkatyötä: 3... ostopalveluna hankittua työtä: 0,2 harjoittelua: 2 (opiskelijatyö) vapaaehtoistyötä: 0,8 TAPAHTUMAT, TILAISUUDET JA YLEISÖT 9. Kuinka monta tapahtumaa ja -tilaisuutta hankkeessa toteutettiin? KAIKKI YLEISÖTAPAHTUMAT JA -TILAISUUDET YHTEENSÄ: 25 Konsertteja: 0 Näyttelyitä: 3 Esityksiä: 2 Tiedetapahtumia: Työpajoja: 10 Keskustelutilaisuuksia: 0 Koulutustilaisuuksia: 3 Vapaaehtoisten teatterivierailut: 5 Muita: kulttuuritoimijat Turussa -seminaari, Saavu! -päätösseminaari Kuinka moni edellä luetelluista oli ilmaistapahtuma tai -tilaisuus? 11. Arvioi seuraavia asioita hankkeenne yleisömäärästä ja lipunmyynnistä: Kaikkien tapahtumien ja tilaisuuksien kokonaisyleisömäärä: 1259 esityksissä: 885 työpajoissa: 200 myytyjen lippujen lukumäärä: 375

9

Saavutettavia kulttuurisisältöjä

Saavutettavia kulttuurisisältöjä TURUN AMMATTIKORKEAKOULU, TAIDEAKATEMIA Saavutettavia kulttuurisisältöjä Kulttuurin saavutettavuus hankkeen loppuraportti Turun AMK:n Taideakatemia toteutti Kulttuurin saavutettavuus -hankkeen vuosien

Lisätiedot

PROJEKTIN LOPPURAPORTTI

PROJEKTIN LOPPURAPORTTI Turun ammattikorkeakoulu, TYT:n Innovointiraha 2012 LOPPURAPORTTI Projektin nimi Tiimiopiskelu pvm 20.12.2012 1 (7) PROJEKTIN LOPPURAPORTTI Tiimiopiskelu Tekniikka, ympäristö ja talous 20.12.2012 Tiedosto:

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelusuunnitelma

Ikäihmisten palvelusuunnitelma Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Ikäihmisten palvelusuunnitelma 2016-2018 Kuva Sirkku Petäjä www.nurmijarvi.fi Palveluja ikäihmisille Kirjasto- ja kulttuuripalvelut laati ensimmäisen ikäihmisten palvelusuunnitelman

Lisätiedot

MONIKULTTUURISUUS TAITO- JA TAIDEAINEISSA KIELEN OPPIMISEN APUVÄLINEENÄ -hanke

MONIKULTTUURISUUS TAITO- JA TAIDEAINEISSA KIELEN OPPIMISEN APUVÄLINEENÄ -hanke MONIKULTTUURISUUS TAITO- JA TAIDEAINEISSA KIELEN OPPIMISEN APUVÄLINEENÄ -hanke LOPPURAPORTTI Heli Karppinen Kaukametsän opisto PL 251, 87101 Kajaani SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO..2 2 HANKKEEN TAUSTA JA

Lisätiedot

Kulttuuri saavutettavaksi Satakunnassa - hanke moottorina uudistuksille?

Kulttuuri saavutettavaksi Satakunnassa - hanke moottorina uudistuksille? Kulttuuri saavutettavaksi Satakunnassa - hanke moottorina uudistuksille? Emma Susi, kulttuurituottaja Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskus Kulttuuri saavutettavaksi Satakunnassa hankkeen päätösseminaari

Lisätiedot

Kulttuurin ja hyvinvoinnin välisten yhteyksien kehittäminen Turussa

Kulttuurin ja hyvinvoinnin välisten yhteyksien kehittäminen Turussa Kuva: Nina Tienhaara, Osaamispolku-hanke 2013 Kulttuurin ja hyvinvoinnin välisten yhteyksien kehittäminen Turussa Marja Susi, Turun AMK /Taideakatemia. Diat, Anna-Mari Rosenlöf Taustaa Turun Kulttuuripääkaupunkivuosi

Lisätiedot

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2014 JA 2015

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2014 JA 2015 HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2014 JA 2015 1. Toiminta-avustukset a. Taide- ja kulttuurilaitosten toiminta-avustukset 2015 b. Taide- ja kulttuuriyhteisöjen toiminta-avustukset

Lisätiedot

Laskennallisille menoille ja tuloille on oma kohtansa käyttökustannusten ja käyttötuottojen taulukoissa.

Laskennallisille menoille ja tuloille on oma kohtansa käyttökustannusten ja käyttötuottojen taulukoissa. Kuntien kulttuuritoiminnan kustannukset 2010 Vastausohjeet Yleiset vastausohjeet Tässä kyselyssä kootaan tietoa kuntien kulttuuritoiminnan kustannuksista. Kulttuuritoiminnalla tarkoitetaan kirjastoissa,

Lisätiedot

PROJEKTIN LOPPURAPORTTI

PROJEKTIN LOPPURAPORTTI Turun ammattikorkeakoulu, TYT:n Innovointiraha 2012 LOPPURAPORTTI Projektin nimi Monialaiset tutkimuspajat pvm 20.12.2012 1 (7) PROJEKTIN LOPPURAPORTTI Monialaiset tutkimuspajat Tekniikka, ympäristö ja

Lisätiedot

Maksatushakemus flat rate -hankkeissa. Osaamisen ja sivistyksen asialla

Maksatushakemus flat rate -hankkeissa. Osaamisen ja sivistyksen asialla Maksatushakemus flat rate -hankkeissa Osaamisen ja sivistyksen asialla Flat rate: maksatusprosessi Tuensaaja tekee maksatushakemuksen toteutuneista projektisuunnitelman mukaisista välittömistä kustannuksista.

Lisätiedot

OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014. Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti

OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014. Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti OHJAUSRYHMÄN 11. KOKOUS MOREENIASSA 18.9.2014 Tampereen rakennuskulttuurin neuvonta- ja koulutuskeskus -projekti ESITYSLISTA Kokouksen avaus Läsnäolijoiden toteaminen Edellisen pöytäkirjan (kokous nro

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuuriseminaari

Lasten ja nuorten kulttuuriseminaari Lasten ja nuorten kulttuuriseminaari Power Park 14.4.2010 Valtakunnallinen vapaan sivistystyön kehittämisohjelma 2008 2012 Vapaan sivistystyön tarkoituksena on järjestää elinikäisen oppimisen periaatteen

Lisätiedot

Torstai ja perjantai Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia osoitteessa Linnankatu 54, Turku.

Torstai ja perjantai Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia osoitteessa Linnankatu 54, Turku. Turun Ammattikorkeakoulu Erityistä tukea tarvitsevat oppijat taiteen perusopetuksessa - ammatillinen täydennyskoulutus perusopetuksen opettajille ja lastenkulttuurikeskusten ohjaustyötä tekeville Ajankohta

Lisätiedot

PROJEKTIN LOPPURAPORTTI

PROJEKTIN LOPPURAPORTTI TURUN LOPPURAPORTTI AMMATTIKORKEAKOULU Hyvinvointipalvelut Usability of Shopping Centers -projekti 20.12.2008 1 (3) PROJEKTIN LOPPURAPORTTI Usability of Shopping Centers Hyvinvointipalvelut 20.12.2008

Lisätiedot

Hämeenlinnan Sibeliusbrändi. Antti Vihinen 12/2016

Hämeenlinnan Sibeliusbrändi. Antti Vihinen 12/2016 Liite 8/KH 9.1.2017 32 Hämeenlinnan Sibeliusbrändi Antti Vihinen 12/2016 Lähtökohdat ja tavoitteet Hämeenlinna Sibeliuksen syntymäkaupunkina Kaupunki-brändin sovittaminen Sibelius-brändiin World Capital

Lisätiedot

KESTI Kestävän aluerakentamisen uudet teknologiat ja menetelmät Itämeren alueella / Esteettömyys ja kestävä kehitys aluerakentamisessa

KESTI Kestävän aluerakentamisen uudet teknologiat ja menetelmät Itämeren alueella / Esteettömyys ja kestävä kehitys aluerakentamisessa KESTI Kestävän aluerakentamisen uudet teknologiat ja menetelmät Itämeren alueella / Esteettömyys ja kestävä kehitys aluerakentamisessa SAAVUTETTAVUUDEN ARVIOINNIN TARKASTELULISTA LUONNOLLISEN JA RAKENNETUN

Lisätiedot

Sustainability in Tourism -osahanke

Sustainability in Tourism -osahanke 25.3.2013 Päivi Lappalainen Matkailun ja elämystuotannon osaamiskeskus Osaprojektin tavoitteet Osaprojektin tavoitteena oli työpajojen ja tilaisuuksien kautta koota yritysten näkemyksiä ja tarvetta vastuullisen

Lisätiedot

Kansallinen Erasmus seminaari 2011 - Erasmus harjoittelu hyväksi yhteistyöllä

Kansallinen Erasmus seminaari 2011 - Erasmus harjoittelu hyväksi yhteistyöllä Kansallinen Erasmus seminaari 2011 - Erasmus harjoittelu hyväksi yhteistyöllä Katja Kurasto, Oulun seudun ammattikorkeakoulu - Konsortiokoordinaattori, Oulun Erasmus-konsortio - Kansainvälisten asioiden

Lisätiedot

Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Kunnanvaltuusto hyväksyi karsitun hankeohjelman

Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Kunnanvaltuusto hyväksyi karsitun hankeohjelman Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 36 28.11.2013 Kunnanhallitus 530 09.12.2013 Kunnanhallitus 118 10.03.2014 KOIVU JA TÄHTI -HANKKEEN TOTEUTTAMINEN 1049/0/014/2011 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 28.11.2013

Lisätiedot

KULTTUURITALO VALVE Saatavuuden ja saavutettavuuden toteuttaminen monialaisena yhteistyönä

KULTTUURITALO VALVE Saatavuuden ja saavutettavuuden toteuttaminen monialaisena yhteistyönä KULTTUURITALO VALVE Saatavuuden ja saavutettavuuden toteuttaminen monialaisena yhteistyönä Arja Huotari kulttuuritalon johtaja Sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki 7.2.2018 Kulttuuritalo Valve

Lisätiedot

Kokous todettiin kokoon kutsutuksi sääntöjen mukaan yhdistyksen julkisilla internet-sivuilla ja sähköpostilla, ja näin ollen päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin kokoon kutsutuksi sääntöjen mukaan yhdistyksen julkisilla internet-sivuilla ja sähköpostilla, ja näin ollen päätösvaltaiseksi. HSP - Suomen erityisherkät ry:n syyskokouksen pöytäkirja Paikka: Helsingin Yliopisto, Fabianinkatu 33 - Päärakennus, sali 13 (3020) Aika: 27.11.2015 klo 17:30-19:35 Osallistujat: kts. liite 1 Kokouksen

Lisätiedot

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 27.3.2014

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi 2014 2017 Neuvottelupäivämäärä 27.3.2014 Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Alueen taidemuseoiden aseman vahvistaminen. Uudet taidemuseo- ja taidehankkeet luovat uutta ja tuovat muutoksia toimintakenttään. 2. Julkisen taiteen

Lisätiedot

TAPAHTUMAN TUOTTAMISEN ABC

TAPAHTUMAN TUOTTAMISEN ABC TAPAHTUMAN TUOTTAMISEN ABC 2 5. 1 0. 2 0 1 6 Tiina Salonen Ohjelmapäällikkö, Kotkan kaupunki kulttuurituottaja (YAMK) MIKÄ ON TAPAHTUMA? = Tapahtumien avulla ihmiset kootaan yhteen jotain tarkoitusta varten

Lisätiedot

Monikulttuurista kirjastoa etsimässä -hanke

Monikulttuurista kirjastoa etsimässä -hanke Monikulttuurista kirjastoa etsimässä -hanke 2017-2018 Avin rahoitus 8000 euroa Helena Pohjolainen Pirkko Korhonen Hankkeen tavoitteita Maahanmuuttajien kirjastopalvelujen kehittäminen ja markkinointi.

Lisätiedot

JOENSUU. Joensuun Musllkkijuhlat ry. hakijana. Saapunut 1 1 L/ Käsitelty. Maksettu. Ii litetty. Raportoitu. Diaarinumero. Kulttuuri sihteeri

JOENSUU. Joensuun Musllkkijuhlat ry. hakijana. Saapunut 1 1 L/ Käsitelty. Maksettu. Ii litetty. Raportoitu. Diaarinumero. Kulttuuri sihteeri JOENSUU Joensuun kaupunki AVUSTUSHAKEMUS 2015 Kulttuuri palvelut Tarkoi 1 Kohdeavustus Taiteilijan työskentelyavustus /i ranomai sen tus IJ Kiihtelysvaaran kulttuurirahaston avustus merkintäjä (hdistys

Lisätiedot

ARKI SUJUVAKSI -TOIMINTA

ARKI SUJUVAKSI -TOIMINTA ARKI SUJUVAKSI -TOIMINTA Päivi Känsälä, koordinaattori Valtakunnalliset työpajapäivät Lappeenranta 27.4.2016 Jäsenet 46 600 Yhdistykset 1 151 Toimintaryhmät 68 Marttapiirit 15 Marttaliitto Paikallinen

Lisätiedot

Kunnan kulttuuritoiminnan hallinto- ja palvelurakenne: (Kuvaus hallinnosta, palvelurakenteesta ja palveluvalinnoista.)

Kunnan kulttuuritoiminnan hallinto- ja palvelurakenne: (Kuvaus hallinnosta, palvelurakenteesta ja palveluvalinnoista.) Tehhään yhessä hanke / Kuntien kulttuurin talous Hankkeen tavoite Selvitetään kuntien kulttuuritoiminnan ja talouden nykytilanne vertailukelpoisella tavalla, otetaan käyttöön ja vakiinnutetaan yhteinen

Lisätiedot

Toivakan kunta Toivakantie 49 46600 Toivakka

Toivakan kunta Toivakantie 49 46600 Toivakka HANKESUUNNITELMA 1 (6) Hyvinvoivat ja elävät Toivakan kylät! Taustaa ja tarvetta hankkeelle sijaitsee eteläisessä Keski-Suomessa, jonka voimavarana on energiset ja kauniit kyläkunnat. Kylien merkitys kunnan

Lisätiedot

7.11.2011. - Kustannusmallia ei voi muuttaa missään vaiheessa hankkeen toteutusaikana sen jälkeen, kun hanke on hyväksytty rahoitettavaksi.

7.11.2011. - Kustannusmallia ei voi muuttaa missään vaiheessa hankkeen toteutusaikana sen jälkeen, kun hanke on hyväksytty rahoitettavaksi. 7.11.2011 EU:n rakennerahasto-ohjelmat 2007-2013 FLAT RATE ohje Välittömät ja välilliset kustannukset flat rate -hankkeissa - Kustannusmalli otettu käyttöön tukikelpoisuusasetuksen muutoksella (501/2011)

Lisätiedot

Hoitosuunnitelma-auditointityökalu. Potku2-seminaari 10.9.2013 Jukka Karjalainen, Heli Keränen, Jenni Kaarniaho, Mervi Vähälummukka

Hoitosuunnitelma-auditointityökalu. Potku2-seminaari 10.9.2013 Jukka Karjalainen, Heli Keränen, Jenni Kaarniaho, Mervi Vähälummukka Hoitosuunnitelma-auditointityökalu Potku2-seminaari 10.9.2013 Jukka Karjalainen, Heli Keränen, Jenni Kaarniaho, Mervi Vähälummukka Terveys- ja hoitosuunnitelma Hoidon tarve Hoidon tavoite Hoidon toteutus

Lisätiedot

MAL-verkosto, katsaus

MAL-verkosto, katsaus MAL-verkosto, katsaus 14.2.2012 Maksatuksen hakeminen ajalta 1.7.-31.12.2011 Haettava summa ajanjaksolta yhteensä 128 293 euroa. Kustannukset koko vuonna yhteensä 216 035 euroa, mikä on n. 60 000 euroa

Lisätiedot

Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com

Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com 1. YHDISTYS 2. ORGANISAATIO Kuopion kuvataiteilijat ry eli Ars Libera

Lisätiedot

Kulttuuriosuuskunta ILME

Kulttuuriosuuskunta ILME Vuonna 2011 oulussa perustettu monialainen ammattitaiteilijoiden osuuskunta Tuottaa yhteisö- ja soveltavantaiteen produktioita, hankkeita, esityksiä, näyttelyitä työpajoja ja muita palveluita Oulun kaupungin

Lisätiedot

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen saatavuuden parantaminen -kärkihankkeen tulokset Niilo Mäki Instituutin arviointi

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen saatavuuden parantaminen -kärkihankkeen tulokset Niilo Mäki Instituutin arviointi Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen saatavuuden parantaminen -kärkihankkeen tulokset Niilo Mäki Instituutin arviointi Hanna Koskimies ylitarkastaja OKM/ KUPO 15.3.18 Kokonaisrahoitus vuosille 2016-2018

Lisätiedot

6.4.2010. Tornion Järjestöyhdistys ry Kemintie 53 95420 Tornio

6.4.2010. Tornion Järjestöyhdistys ry Kemintie 53 95420 Tornio LOPPURAPORTTI 1 / 5 MAHIS PROJEKTIN LOPPURAPORTTI AJALTA 1.4.2007 30.3.2010 Projektin nimi Projektipäällikkö Ohjausryhmä Mahis projekti Tornion Järjestöyhdistys ry Kemintie 53 95420 Tornio Sauli Hyöppinen

Lisätiedot

Kulttuuri saavutettavaksi Satakunnassa

Kulttuuri saavutettavaksi Satakunnassa Kulttuuri saavutettavaksi Satakunnassa Porin kulttuuritoimi veturina Emma Susi, kulttuurituottaja Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskus Ideasta hankkeeksi koulutuspäivä Porin kaupunginkirjasto 3.10.2011

Lisätiedot

Selvitys Yanzu-verkostossa mukana olevan koulun Kiina-toiminnasta lv. 2011 2012

Selvitys Yanzu-verkostossa mukana olevan koulun Kiina-toiminnasta lv. 2011 2012 Vastaanottaja: Yanzu-hanke / koordinaattori Minna Koskinen Vaskivuoren lukio Virtatie 4, 01600 Vantaa minna.koskinen@eduvantaa.fi Raportti on toimitettava koordinaattorille viimeistään perjantaiksi 18.5.2012.

Lisätiedot

TAKUULLA HYVINVOINTIVOIMALA

TAKUULLA HYVINVOINTIVOIMALA TAKUULLA HYVINVOINTIVOIMALA TAITEESTA JA KULTTUURISTA HYVINVOINTIA Eeva Mäkinen FT, projektijohtaja Takuulla-hankkeet ja Hyvinvointivoimala Kuopion konservatorio Takuulla! Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia

Lisätiedot

NAPPIPARISTON KUUKAUSIKIRJE 9/2013

NAPPIPARISTON KUUKAUSIKIRJE 9/2013 NAPPIPARISTON 31.31 KUUKAUSIKIRJE 9/2013 Nappiparisto on ammatillisen koulutuksen oppimisympäristöjen kehittämisen ja monipuolistamisen valtakunnallinen koordinointihanke vuosille 2011-2012, ja Nappipariston

Lisätiedot

HAMK / Ammatillinen opettajakorkeakoulu / Ammatillinen opettajankoulutus

HAMK / Ammatillinen opettajakorkeakoulu / Ammatillinen opettajankoulutus HAMK / Ammatillinen opettajakorkeakoulu / Ammatillinen opettajankoulutus Opetusharjoittelu ammatillisessa opettajankoulutuksessa VE16-verkko-opiskeluryhmien infotilaisuus Adobe Connect -istunto 2.6.2016

Lisätiedot

Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet ja kulttuuripalvelujen saavutettavuus

Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet ja kulttuuripalvelujen saavutettavuus Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet ja kulttuuripalvelujen saavutettavuus Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille - palvelu, Valtion taidemuseo 9.11.2011 Esityksen rakenne Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet

Lisätiedot

Volter Kilpi Kustavissa - kirjallisuusviikko

Volter Kilpi Kustavissa - kirjallisuusviikko Kustavin kirjallisuusyhdistys ry Talousarvio 2012 Kustavin kirjallisuusyhdistys ry Voi8oa tavoi8elematon yleishyödyllinen yhteisö Volter Kilpi Kustavissa - kirjallisuusviikko Volter Kilpi Kustavissa 2012

Lisätiedot

TYÖLLISYYSMÄÄRÄRAHAN (474100,22404 ) HAKEMUSLOMAKE

TYÖLLISYYSMÄÄRÄRAHAN (474100,22404 ) HAKEMUSLOMAKE 12940-2011 Liite 1 TYÖLLISYYSMÄÄRÄRAHAN (474100,22404 ) HAKEMUSLOMAKE HUOM! Lomakkeiden kenttien välillä tulee liikkua F11-näppäimellä HAKIJAN PERUSTIEDOT Rahoituksen hakija Turun Seudun Työttömät TST

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 135 20.10.2015 Kaupunginhallitus 323 26.10.2015 Kaupunginvaltuusto 48 09.11.2015

Tekninen lautakunta 135 20.10.2015 Kaupunginhallitus 323 26.10.2015 Kaupunginvaltuusto 48 09.11.2015 Tekninen lautakunta 135 20.10.2015 Kaupunginhallitus 323 26.10.2015 Kaupunginvaltuusto 48 09.11.2015 Teknisen palvelukeskuksen lisämäärärahaesitys /käyttötalous TEKLTK 20.10.2015 135 Palkkamäärärahojen

Lisätiedot

Loppuraportti. Kuvasymbolitaulustot ja selkokieliset materiaalit museovierailun tukena. -hanke (2012 2013)

Loppuraportti. Kuvasymbolitaulustot ja selkokieliset materiaalit museovierailun tukena. -hanke (2012 2013) 1/7 Loppuraportti Kuvasymbolitaulustot ja selkokieliset materiaalit museovierailun tukena -hanke (2012 2013) Papunet-verkkopalveluyksikkö Viljatie 4 A 00700 Helsinki www.papunet.net papunet@kvl.fi 2/7

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1. Yleistä 3. 2. Urheilijamäärät lukuvuonna 2009-10 3. 3. Opiskelu... 5. 3. Valmennus... 7. 4. Tukipalvelut... 7

Sisällysluettelo. 1. Yleistä 3. 2. Urheilijamäärät lukuvuonna 2009-10 3. 3. Opiskelu... 5. 3. Valmennus... 7. 4. Tukipalvelut... 7 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sisällysluettelo 1. Yleistä 3 2. Urheilijamäärät lukuvuonna 2009-10 3 3. Opiskelu... 5 3. Valmennus... 7 4. Tukipalvelut... 7 5. Hallinto ja talous.. 8 6. Tiedottaminen.. 8 2 1.

Lisätiedot

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke ( )

Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke ( ) Vaikuttavaa kokemustoimintaa Pohjois-Pohjanmaalla hanke (2018-2020) Riitta Palovuori, projektipäällikkö Annamaija Saastamoinen, projektityöntekijä Kokemustoimintaa yhteistyöllä seminaari 13.9.2018 Riitta

Lisätiedot

SAAVUTETTAVUUSOHJELMA 2014 2016

SAAVUTETTAVUUSOHJELMA 2014 2016 SAAVUTETTAVUUSOHJELMA 2014 2016 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Yhteinen kirkkoneuvosto 28.11.2013 1 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO.2 1. SAAVUTETTAVA SEURAKUNTA.2 2. FYYSINEN SAAVUTETTAVUUS ELI ESTEETÖN

Lisätiedot

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Tiedotussuunnitelma Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 1. Lähtökohdat... 2 2. Tiedottamisen tarpeet... 2 3. Tiedottamisen tavoitteet... 2 4. Sisäinen tiedotus... 3 5. Ulkoinen

Lisätiedot

Harjoittelu omassa opetustyössä ammatillisen koulutuksen parissa

Harjoittelu omassa opetustyössä ammatillisen koulutuksen parissa Harjoittelu omassa opetustyössä ammatillisen koulutuksen parissa Ohjeet opiskelijalle Opiskelija harjoittelee omassa opetustyössään ammatillisessa koulutuksessa. Opetusharjoittelussa keskeisenä tavoitteena

Lisätiedot

Taide ja kulttuuri, valinnainen. Ilmaistutaidon työpaja (YV9TK1)

Taide ja kulttuuri, valinnainen. Ilmaistutaidon työpaja (YV9TK1) Kuvaukset 1 (6) Taide ja kulttuuri, valinnainen Ilmaistutaidon työpaja (YV9TK1) Tavoitteet Opiskelija kehittää luovuuttaan, yhteistyökykyään ja viestintätaitojaan rohkaistuu ilmaisemaan itseään itseilmaisun

Lisätiedot

Kehittämishanke. Hankenumero:13911 Hakemuksen tila:avattu täydennettäväksi (TR) Vireilletulopvm:22.9.2015

Kehittämishanke. Hankenumero:13911 Hakemuksen tila:avattu täydennettäväksi (TR) Vireilletulopvm:22.9.2015 Kehittämishanke Hankenumero:13911 Hakemuksen tila:avattu täydennettäväksi (TR) Vireilletulopvm:22.9.2015 Perustiedot Hankesuunnitelma Kustannus ja rahoitus Tavoitteet Allekirjoitus ja lähetys Hakija N

Lisätiedot

Korvat auki ry. Toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle Yleistä Toiminnan tarkoitus

Korvat auki ry. Toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle Yleistä Toiminnan tarkoitus 1 Korvat auki ry Toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle 1.8.2019-31.7.2020 Hallituksen esitys kevätkokoukselle 26.5.2019 Toimintasuunnitelma Yleistä Toiminnan tarkoitus Yhdistyksen yleisluonne Korvat

Lisätiedot

Kulttuuriluotsi ja -kaveritoimintaa Suomessa. Hanne Laitinen, Pilvi Nissilä & Marko Nousiainen

Kulttuuriluotsi ja -kaveritoimintaa Suomessa. Hanne Laitinen, Pilvi Nissilä & Marko Nousiainen Kulttuuriluotsi ja -kaveritoimintaa Suomessa Hanne Laitinen, Pilvi Nissilä & Marko Nousiainen Yhdessä enemmän Kohtaamisia, sisältöä, mielekästä tekemistä Virtaa arkeen: virkeyttä, nostetta ja kulttuurikuntoa,

Lisätiedot

Vaihtoehto A. Harjoittelu Oulun seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto B. Harjoittelu Rovaniemen seudun harjoitteluverkostossa

Vaihtoehto A. Harjoittelu Oulun seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto B. Harjoittelu Rovaniemen seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto A. Harjoittelu Oulun seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto B. Harjoittelu Rovaniemen seudun harjoitteluverkostossa Ohjeet opiskelijalle Vaihtoehdoissa A ja B opiskelija harjoittelee joko

Lisätiedot

Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta

Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta ja vapaaehtoistoiminnasta Haastattelukysely 12.9.2011 Lanun aukiolla SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS VERSO 11. marraskuuta 2011 Kyselyllä tietoa Kumppanuuskeskuksesta

Lisätiedot

Maaseutuvirasto pyytää tarvittaessa hakijaa täydentämään hakemustaan, ja tekee maksuhakemusta käsiteltyään päätöksen tuen maksamisesta.

Maaseutuvirasto pyytää tarvittaessa hakijaa täydentämään hakemustaan, ja tekee maksuhakemusta käsiteltyään päätöksen tuen maksamisesta. 1(5) LOMAKKEEN 3317 TOIMINTARYHMÄN TOIMINTARAHAN MAKSUHAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE Lnro 3316A EUROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Manner-Suomen

Lisätiedot

Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Sanna-Leena Mikkonen

Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Sanna-Leena Mikkonen Selvitys järjestöjen ja oppilaitosten yhteistyöstä Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson

Lisätiedot

Volter Kilpi Kustavissa - kirjallisuusviikko

Volter Kilpi Kustavissa - kirjallisuusviikko Volter Kilpi Kustavissa kirjallisuusviikko ja sen kehi5äminen Tapahtumatuotannon johtaminen Kustavin kirjallisuusyhdistys ry Voi5oa tavoi5elematon yleishyödyllinen yhteisö Volter Kilpi Kustavissa - kirjallisuusviikko

Lisätiedot

HAMK / Ammatillinen opettajakorkeakoulu / Ammatillinen opettajankoulutus

HAMK / Ammatillinen opettajakorkeakoulu / Ammatillinen opettajankoulutus HAMK / Ammatillinen opettajakorkeakoulu / Ammatillinen opettajankoulutus Opetusharjoittelu ammatillisessa opettajankoulutuksessa VE17-verkko-opiskeluryhmien infotilaisuus Adobe Connect -istunto 6.6.2017

Lisätiedot

Opetusharjoittelu 11 op (1P00BA27) Oppilaitoksen turvallisuus 2 op (1P00BA29)

Opetusharjoittelu 11 op (1P00BA27) Oppilaitoksen turvallisuus 2 op (1P00BA29) Opetusharjoittelu 11 op (1P00BA27) Oppilaitoksen turvallisuus 2 op (1P00BA29) Opetusharjoittelun aikana opettajaopiskelija osoittaa ammattipedagogisissa opinnoissa hankkimaansa osaamista. Tavoitteena on,

Lisätiedot

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle.

Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvät yhteiskunnalliset edellytykset ja olosuhteet vapaaehtoistoiminnalle. ntästrategia Vuosikokous 25.11.2014 Kansalaisareenan viestintästrategia tukee järjestöstrategiaa. Toiminnan osa-alueet on käsitelty viestintästrategiassa erikseen. Osa-alueisiin panostetaan toimintasuunnitelman

Lisätiedot

vs. Kehittämisylihoitaja Pekka Makkonen Kokemusasiantuntija Veikko Markkula , Lehmusvalkama

vs. Kehittämisylihoitaja Pekka Makkonen Kokemusasiantuntija Veikko Markkula , Lehmusvalkama vs. Kehittämisylihoitaja Pekka Makkonen Kokemusasiantuntija Veikko Markkula 2.11.2017, Lehmusvalkama Terveydenhuollon / sosiaalihuollon ammattilainen Hoito Potilas / asiakas palveluidenkäyttäjä VSSHP

Lisätiedot

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1. Yleistä 2014 on Petra-taloyhtiötoiminnassa starttitoiminnan ja osallistavan kehittämisen vuosi. Projektin toimintaa jatketaan kaikissa Petra taloissa. Lisäksi

Lisätiedot

Taikusydän - Taiteen hyvinvointi-vaikutusten yhteyspiste

Taikusydän - Taiteen hyvinvointi-vaikutusten yhteyspiste Turun Ammattikorkeakoulu Taikusydän - Taiteen hyvinvointi-vaikutusten yhteyspiste Projektin kesto 26.11.2015-31.12.2018 Toiminta-alue Alueellinen Kansallinen Kansainvälinen Kumppanit Turun, Tampereen ja

Lisätiedot

Tuloksellisuus- ja vaikutusselvitys

Tuloksellisuus- ja vaikutusselvitys Tuloksellisuus- ja vaikutusselvitys (Verkkoasioinnissa asiointi.ray.fi täytettävän selvityksen täyttöohje) Tuloksellisuus- ja vaikutusselvitys on osa vuosiselvitystä. Selvitys tehdään tällä lomakkeella,

Lisätiedot

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y.

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 3 Yhdistyksen tarkoitus

Lisätiedot

KRIISIKESKUSTOIMINNOT

KRIISIKESKUSTOIMINNOT Yhteenvetoa vuodesta 2015 KRIISIKESKUSTOIMINNOT Kriisikeskustoiminnot sisältävät SOS-kriisikeskuksen, Rikosuhripäivystyksen Etelä-Suomen aluetoimiston, kriisiauttamisen valtakunnallisen koordinoinnin ja

Lisätiedot

Miehikkälän vammaisoppilaiden ja ap/ip-toiminnan valtionosuus vähennetään vasta loppulaskussa.

Miehikkälän vammaisoppilaiden ja ap/ip-toiminnan valtionosuus vähennetään vasta loppulaskussa. Osavuosikatsaus 1-8/2017 40 Sivistystoimi / Virolahden kirjanpito Siv.ltk 26.9.2017 69 LIITE 40 Sivistyslautakunta Sivistystoimen toteutumaan 1-8/2017 perustuvaa kustannusten tasausta Virolahden ja Miehikkälän

Lisätiedot

Ehdotus Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan: Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kalenteri

Ehdotus Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan: Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kalenteri Ehdotus Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan: Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kalenteri Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kalenteri tuo esille lapset ja nuoret taiteen tekijöinä Ohjelmaidea, tarkoitus ja kohderyhmät

Lisätiedot

Kunnanhallitus 207 02.09.2014 Kunnanhallitus 220 15.09.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014

Kunnanhallitus 207 02.09.2014 Kunnanhallitus 220 15.09.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Kunnanhallitus 207 02.09.2014 Kunnanhallitus 220 15.09.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 MATTI RINTEEN KUNTALAISALOITE:NYKYMUOTOINEN PERUSOPETUS JA LUKIO SÄILYTETTÄVÄ KUNNASSA/LUKIOKOULUKSEN TULEVAISUUS

Lisätiedot

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN / KULTTUURIJAOSTON AVUSTUKSET

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN / KULTTUURIJAOSTON AVUSTUKSET HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN / KULTTUURIJAOSTON AVUSTUKSET 2017-2018 Taide- ja kulttuuriavustukset Kehittämisavustukset Taide- ja kulttuuripalkinnot Helsingin kulttuuripalkinto Helsingin

Lisätiedot

Taiteen, kulttuurin ja muun harrastustoiminnan (extended education) merkitys koululaisten hyvinvoinnille

Taiteen, kulttuurin ja muun harrastustoiminnan (extended education) merkitys koululaisten hyvinvoinnille Taiteen, kulttuurin ja muun harrastustoiminnan (extended education) merkitys koululaisten hyvinvoinnille Lea Pulkkinen Haukkalan säätiö ja Jyväskylän yliopisto Seminaari, Jyväskylä, 20.9.2018 Extended

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan opinnollistaminen. Verkkovirta-seminaari Tampereella 18.4.2016 Mai Salmenkangas, Metropolia

Vapaaehtoistoiminnan opinnollistaminen. Verkkovirta-seminaari Tampereella 18.4.2016 Mai Salmenkangas, Metropolia Vapaaehtoistoiminnan opinnollistaminen Verkkovirta-seminaari Tampereella 18.4.2016 Mai Salmenkangas, Metropolia Metropolian osahanke: Vapaaehtoistoiminnan opinnollistaminen Hankehakemuksessa luvattua:

Lisätiedot

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi Neuvottelupäivämäärä

Liite 2 Aluetaidemuseoiden nelivuotisneuvottelut Suunnitelmamatriisi Neuvottelupäivämäärä Kauden 2014 2017 alueellisen toiminnan päätavoitteet: 1. Kuvataidetta ja visuaalista kulttuuria koskevan tiedon saavutettavuutta, saatavuutta ja välittämistä edistetään laadukkailla ja monipuolisilla museopedagogisilla

Lisätiedot

Pakolliset eläkemaksut uusissa EU-maissa vuonna 2010. Suunnitteluosasto 2010 Elina Kirjalainen

Pakolliset eläkemaksut uusissa EU-maissa vuonna 2010. Suunnitteluosasto 2010 Elina Kirjalainen Pakolliset eläkemaksut uusissa EU-maissa vuonna 2010 Suunnitteluosasto 2010 Elina Kirjalainen Päivitetty: marraskuu 2010 Lisätietoja: Kv-tiimi: Mika Vidlund, Hannu Ramberg, Antti Mielonen, Elina Kirjalainen

Lisätiedot

Ison Karhun kyydissä maailmalle -kiertue Monikulttuurinen kirjastoauto. Pudasjärven kaupunginkirjasto Kirjastoauto Iso Karhu 2015

Ison Karhun kyydissä maailmalle -kiertue Monikulttuurinen kirjastoauto. Pudasjärven kaupunginkirjasto Kirjastoauto Iso Karhu 2015 Ison Karhun kyydissä maailmalle -kiertue Monikulttuurinen kirjastoauto Pudasjärven kaupunginkirjasto Kirjastoauto Iso Karhu 2015 Monikulttuuristuva Pudasjärvi Noin 8350 asukasta, Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisätiedot

SOLID-rahastoseminaari 19.5.2015

SOLID-rahastoseminaari 19.5.2015 SOLID-rahastoseminaari 19.5.2015 Ohjelma 12.00 Tilaisuuden avaus Ylijohtaja Laura Yli-Vakkuri Komission monitorointikäynnin tulokset Artsi Alanne SOLID-hankkeiden loppuraportointi Johanna Malmelin ja Artsi

Lisätiedot

Festivaalien taloudellisia avainlukuja - Finland Festivalsin jäsenfestivaalien taloustietoja vuodelta 2010

Festivaalien taloudellisia avainlukuja - Finland Festivalsin jäsenfestivaalien taloustietoja vuodelta 2010 Festivaalien taloudellisia avainlukuja - Finland Festivalsin jäsenfestivaalien taloustietoja vuodelta 2010 Festivaalien taloudelliset avainluvut 2010 2 Taustaa Finland Festivals tutki kolmatta kertaa festivaalien

Lisätiedot

YLEISAVUSTUKSEN TOIMINTASELOSTELOMAKKEEN (RAY3706) TÄYTTÖOHJE

YLEISAVUSTUKSEN TOIMINTASELOSTELOMAKKEEN (RAY3706) TÄYTTÖOHJE OHJE 1 (7) YLEISAVUSTUKSEN TOIMINTASELOSTELOMAKKEEN (RAY3706) TÄYTTÖOHJE Yleistä... 1 1 Tiedot hakijasta ja haettavasta avustuksesta... 1 2 Haettava avustus... 2 3 Avustusstrategia... 2 4 Toiminnan tarkoitus,

Lisätiedot

Metropolia Ammattikorkeakoulu. Kulttuuriala hakukohteena

Metropolia Ammattikorkeakoulu. Kulttuuriala hakukohteena Metropolia Ammattikorkeakoulu Kulttuuriala hakukohteena Kulttuuriala Tutkinto-ohjelma AMK-tutkinnot Elokuva ja televisio Medianomi (AMK) Esitys- ja teatteritekniikka Medianomi (AMK) Esittävä taide* Teatteri-ilmaisun

Lisätiedot

Anniina Merikanto-Vuoti Projektipäällikkö

Anniina Merikanto-Vuoti Projektipäällikkö Anniina Merikanto-Vuoti Projektipäällikkö Kuidut Käyttöön -hanke Hankeaika: 1.1.2016-30.6.2017 Hankealue: Haapavesi, Pyhäntä ja Siikalatva Hallinnoija: Haapaveden- Siikalatvan seudun kuntayhtymä Rahoittaja:

Lisätiedot

Tuen hakemiseksi. Postitoimipaikka. Pankkiyhteys. Yhteyshenkilön puhelin. EI KYLLÄ (Täytä kohta 4.2)

Tuen hakemiseksi. Postitoimipaikka. Pankkiyhteys. Yhteyshenkilön puhelin. EI KYLLÄ (Täytä kohta 4.2) Tuen hakemiseksi RAHOITUSHAKEMUS UUSI HAKEMUS JATKOHAKEMUS ALUEELLISET INNOVAATIOT JA KOKEILUT (AIKO) -RAHASTA: Ennakoitu rakennemuutos Lappeenranta - Imatra -kasvusopimus ETELÄ-KARJALAN KEHITTÄMISRAHASTOSTA

Lisätiedot

Hanketukien maksatus 2014-2020

Hanketukien maksatus 2014-2020 Hanketukien maksatus 2014-2020 Yksinkertaistetut kustannusmallit ja maksatuksen hakeminen Anette Mäkelä 18.3.2015 Yksinkertaistetut kustannusmallit 2014-2020 Käytetään pääsääntöisesti Perustuvat EU:n yleisasetuksen

Lisätiedot

KULTA -hanke Etelä-Savon kulttuurirahasto. Tutkimussuunnitelma 30.1.2012 Assi Liikanen

KULTA -hanke Etelä-Savon kulttuurirahasto. Tutkimussuunnitelma 30.1.2012 Assi Liikanen KULTA -hanke Etelä-Savon kulttuurirahasto Tutkimussuunnitelma 30.1.2012 Assi Liikanen Tutkimuksen tavoitteet Tavoitteena on tutkia taiteen ja kulttuuritoiminnan merkitystä ja vaikutuksia henkilökunnan

Lisätiedot

Pöytäkirja. Klaus Lindberg, CSC. Kokousmateriaalit löytyvät JulkICT Wikistä: https://wiki.julkict.fi/julkict/avoin-data/julkict-lab

Pöytäkirja. Klaus Lindberg, CSC. Kokousmateriaalit löytyvät JulkICT Wikistä: https://wiki.julkict.fi/julkict/avoin-data/julkict-lab Pöytäkirja JulkICTLab 24.6.2015 JulkICTLab ohjausryhmän kokous 3/2015 Aika To 11.6.2015, klo 10:00 12:00 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9, Helsinki, nvh. Tienhaara Kutsutut: Jäsenet: Sihteeristö:

Lisätiedot

Vanhus- ja lähimmäispalvelun. liitto Valli ry

Vanhus- ja lähimmäispalvelun. liitto Valli ry Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry Vallin Ikäteknologiakeskus Asiantuntijakeskus edistää ikäihmisten osallisuutta teknologisoituvassa ja digitalisoituvassa yhteiskunnassa lisää alan toimijoiden

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI, Päihteetön kulttuuriappro, HANKERAHA n:o 1182

LOPPURAPORTTI, Päihteetön kulttuuriappro, HANKERAHA n:o 1182 SAVONLINNAN HYVINVOINTITYÖRYHMÄ 18.11.2013 Paula Vilpponen Kuninkaankartanonkatu 7 57100 SAVONLINNA LOPPURAPORTTI, Päihteetön kulttuuriappro, HANKERAHA n:o 1182 railakkaasti raitis HANKKEEN TARKOITUS Hankkeen

Lisätiedot

NÄKÖVAMMAISUUTTA RISTIIN RASTIIN

NÄKÖVAMMAISUUTTA RISTIIN RASTIIN NÄKÖVAMMAISUUTTA RISTIIN RASTIIN Jenni Tuomi, Jasmin Roslund, Jenna Lahdelma, Maija Tiisanoja & Tiina Yli-Hongisto VAM 1 Ihan epänormaalia! Diakonia-ammattikorkeakoulu, Diak, Porin toimipiste Sosiaalialan

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 KULTTUURITYÖRYHMÄ

ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 KULTTUURITYÖRYHMÄ ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Kulttuurityöryhmä 28.10.2015 AIKA 28.10.2015 klo 10.00 PAIKKA Imatra, Kulttuuritalo Virta, Kaleva-sali OSALLISTUJAT (x) Juha Iso-Aho, puheenjohtaja TKI-HUMAK Voima

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2012

TOIMINTASUUNNITELMA 2012 TOIMINTASUUNNITELMA 2012 1. Toiminnan tarkoitus Linnaseutu ry:n tarkoituksena on maaseudun monimuotoinen kehittäminen edistämällä maaseudun paikallista aloitteellisuutta, maaseudun ja kaupungin välistä

Lisätiedot

EURAN KUNNAN SENIORI-IKÄISTEN VIRKISTYS- JA HYVINVOINTIPALVELUIDEN STRATEGIA 2011 2016

EURAN KUNNAN SENIORI-IKÄISTEN VIRKISTYS- JA HYVINVOINTIPALVELUIDEN STRATEGIA 2011 2016 EURAN KUNNAN SENIORI-IKÄISTEN VIRKISTYS- JA HYVINVOINTIPALVELUIDEN STRATEGIA 2011 2016 Rikas elämä kaiken ikää. 21.2.2011 Sisällysluettelo 1. STRATEGIAN TARKOITUS 3 2. STRATEGIAN TAUSTAA 3 3. STRATEGIAN

Lisätiedot

AVAINVIESTIT. Tekemisen ilo Onnistumisen elämys Yhteisöllisyys ja jakaminen Uuden oppiminen

AVAINVIESTIT. Tekemisen ilo Onnistumisen elämys Yhteisöllisyys ja jakaminen Uuden oppiminen POP UP -MARTTATAPAHTUMAT AVAINVIESTIT Tekemisen ilo Onnistumisen elämys Yhteisöllisyys ja jakaminen Uuden oppiminen PUHEEN TYYLI Iloinen Konstailematon Ystävällinen JA SÄVY I N H I M I L L I N E N, I H

Lisätiedot

Saavutettavuus esittävissä taiteissa

Saavutettavuus esittävissä taiteissa Saavutettavuus esittävissä taiteissa Saavutettavuusasiantuntija Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille -palvelu Sirkuksen tiedotuskeskuksen toimisto 30.1.2018 Alustuksen sisältö Kulttuuria kaikille -palvelusta

Lisätiedot

Kuntaesimerkkinä Oulu

Kuntaesimerkkinä Oulu Kuntaesimerkkinä Oulu 20.3.2012 Yritysyhteistyön koordinaattori, Tekijäpuu palvelu / Tuvilta Työelämään hanke / Konsernipalvelut Satu Kaattari-Manninen Sosiaaliset näkökulmat julkisissa hankinnoissa Vaikka

Lisätiedot

Virtuaaliamk liikkuvuus Case Turun AMK Yhteyshenkilöpäivät 5.2.2008 - Juha Knuuttila

Virtuaaliamk liikkuvuus Case Turun AMK Yhteyshenkilöpäivät 5.2.2008 - Juha Knuuttila Virtuaaliamk liikkuvuus Case Turun AMK Yhteyshenkilöpäivät 5.2.2008 - Juha Knuuttila Liikkuvuus tavoite vai keino? Kokemuksia liikkuvuuden edistämisestä -2006 Kokemuksia liikkuvuuden edistämisestä 2007

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI. Yhteyshenkilön nimi: Pekka Koponen Yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköposti): 040 501 7114, pekka.koponen@forumivirium.

LOPPURAPORTTI. Yhteyshenkilön nimi: Pekka Koponen Yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköposti): 040 501 7114, pekka.koponen@forumivirium. Raportoitavan hankkeen perustiedot Hankkeen nimi: Kiinnostava arkkitehtuuri Hankkeen vastuutaho (hankkeen hallinnoija): Openhouse ry Y-tunnus: 2343039-6 Toimipaikka (osoite ja postinumero): c/o Jussi Murole,

Lisätiedot

Kuvataiteilija (AMK) Turun Ammattikorkeakoulu. Koulutusohjelma Kuvataiteen koulutus (monimuoto) Koulutustyyppi Monimuotototeutus

Kuvataiteilija (AMK) Turun Ammattikorkeakoulu. Koulutusohjelma Kuvataiteen koulutus (monimuoto) Koulutustyyppi Monimuotototeutus Turun Ammattikorkeakoulu Kuvataiteilija (AMK) Koulutusohjelma Kuvataiteen koulutus (monimuoto) Koulutustyyppi Monimuotototeutus Hakijat/aloituspaikat -/8 (v. 2019), 75/5 (v. 2015) Tutkintonimike Kuvataiteilija

Lisätiedot

Palkankorotusten toteutuminen vuonna 2011

Palkankorotusten toteutuminen vuonna 2011 TutkimusYksikön julkaisuja 1/2012 Palkankorotusten toteutuminen vuonna 2011 perälauta suosituin korotusvaihtoehdoista JOHDANTO Metallityöväen Liitto ry ja Teknologiateollisuus ry sopivat lokakuussa 2011

Lisätiedot

toteutuneet kustannukset

toteutuneet kustannukset ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE Ohjelmakausi 2007-2013 Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm Diaarinumero Käsittelijä Puhelinnumero Projektikoodi S11800 Tunniste S11800.0000 Tila

Lisätiedot